Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-3
Wielkanocne przysmaki
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 136711
Wielkanoc
potrawy
jaja
ryby
zupy
sosy
sałatki
ciasta
potrawy regionalne
nowe trendy
Easter
dishes
eggs
fish
soups
sauces
cakes
regional dishes
new trends
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-3
Wielkanocne przysmaki
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 136711
Wielkanoc
potrawy
jaja
ryby
zupy
sosy
sałatki
ciasta
potrawy regionalne
nowe trendy
Easter
dishes
eggs
fish
soups
sauces
cakes
regional dishes
new trends
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-5
Polska kuchnia regionalna – kuchnia Podkarpacia
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 150904
kuchnia regionalna
kuchnia Podkarpacia
charakterystyka
regional Polish cuisine
Podkarpacie cuisines
characteristics
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-9
Polska kuchnia regionalna – kuchnia śląska
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 145173
kuchnia regionalna
kuchnia śląska
charakterystyka
regional Polish cuisine
Silesian cuisine
characteristics
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-11-12
Źródło zdrowia
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 140912
fermentacja
kapusta kiszona
bakterie mlekowe
walory prozdrowotne
potrawy wigilijne z kapusty kiszonej
fermentation
sauerkraut
lactic bacteria
health-promoting values
Christmas Eve dishes made from sauerkraut
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-11-12
Źródło zdrowia
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 140912
fermentacja
kapusta kiszona
bakterie mlekowe
walory prozdrowotne
potrawy wigilijne z kapusty kiszonej
fermentation
sauerkraut
lactic bacteria
health-promoting values
Christmas Eve dishes made from sauerkraut
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-1-2
Kuchnie naszych sąsiadów – kuchnia ukraińska
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 136213
kuchnie regionalne
kuchnia ukraińska
charakterystyka
regional cuisine
Ukrainian cuisine
characteristic
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-1-2
Kuchnie naszych sąsiadów – kuchnia ukraińska
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 136213
kuchnie regionalne
kuchnia ukraińska
charakterystyka
regional cuisine
Ukrainian cuisine
characteristic
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-11-12
Kuchnie naszych sąsiadów – kuchnia litewska
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 140919
kuchnia regionalna
kuchnia litewska
charakterystyka
regional cuisine
Lithuanian cuisine
characteristic
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-11-12
Kuchnie naszych sąsiadów – kuchnia litewska
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 140919
kuchnia regionalna
kuchnia litewska
charakterystyka
regional cuisine
Lithuanian cuisine
characteristic
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-7-8
Polska kuchnia regionalna (cz. I)
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 145008
kuchnia regionalna
regiony kulinarne
charakterystyka
regional Polish cuisine
culinary regions
characteristics
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-1
Polska kuchnia regionalna – kuchnia Pomorza i Kaszub
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 147594
kuchnia regionalna
kuchnia Pomorza i Kaszub
charakterystyka
regional Polish cuisine
Pomerania and Kashubia cuisines
characteristics
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-6
Turystyka kulinarna
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 143651
turystyka kulinarna
szlaki kulinarne
turystyczne produkty kulinarne
culinary tourism
culinary trails
tourism culinary products.
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-6
Turystyka kulinarna
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 143651
turystyka kulinarna
szlaki kulinarne
turystyczne produkty kulinarne
culinary tourism
culinary trails
tourism culinary products.
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Dziedzictwo kulinarne górali Czadeckich na terenie województwa lubuskiego
Dorota Garnek
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 139607
10.15199/65.2022.9.7
dziedzictwo kulinarne
ziemie odzyskane
województwo lubuskie
górale Czadeccy
Czadca
bukowina
culinary heritage
reclaimed territories
Lubuskie Voivodeship
Czadecki highlanders
Czadca
bukovina
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Dziedzictwo kulinarne górali Czadeckich na terenie województwa lubuskiego
Dorota Garnek
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 139607
10.15199/65.2022.9.7
dziedzictwo kulinarne
ziemie odzyskane
województwo lubuskie
górale Czadeccy
Czadca
bukowina
culinary heritage
reclaimed territories
Lubuskie Voivodeship
Czadecki highlanders
Czadca
bukovina
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Dziedzictwo kulinarne górali Czadeckich na terenie województwa lubuskiego
Dorota Garnek
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 139607
10.15199/65.2022.9.7
dziedzictwo kulinarne
ziemie odzyskane
województwo lubuskie
górale Czadeccy
Czadca
bukowina
culinary heritage
reclaimed territories
Lubuskie Voivodeship
Czadecki highlanders
Czadca
bukovina
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Dziedzictwo kulinarne górali Czadeckich na terenie województwa lubuskiego
Dorota Garnek
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 139607
10.15199/65.2022.9.7
dziedzictwo kulinarne
ziemie odzyskane
województwo lubuskie
górale Czadeccy
Czadca
bukowina
culinary heritage
reclaimed territories
Lubuskie Voivodeship
Czadecki highlanders
Czadca
bukovina
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-11-12
Polska kuchnia regionalna – kuchnia Mazowsza i Kurpiów
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 146343
kuchnia regionalna
Mazowsze
Kurpie
charakterystyka
regional Polish cuisine
Mazovia
Kurpie
characteristics
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-3
Sól na cenzurowanym
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 142320
potrawy restauracyjne
chlorek sodu
redukcja zawartości soli
ograniczenie solenia
zioła i przyprawy
dobór potraw prewencja nadciśnienia
restaurant dishes
sodium chloride
salt reduction
salting limitation
herbs and spices
selection of dishes
prevention of hypertension
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-3
Sól na cenzurowanym
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 142320
potrawy restauracyjne
chlorek sodu
redukcja zawartości soli
ograniczenie solenia
zioła i przyprawy
dobór potraw prewencja nadciśnienia
restaurant dishes
sodium chloride
salt reduction
salting limitation
herbs and spices
selection of dishes
prevention of hypertension
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-4-5
Włoskie specjały
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 137467
kuchnia włoska
potrawy mączne
pizza
makarony
pierożki
pieczywo
mąka pszenna typ 00
semolina
Italian cuisine
flour dishes
pizza
pasta
dumplings
bread
wheat flour type 00
semolina
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-4-5
Włoskie specjały
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 137467
kuchnia włoska
potrawy mączne
pizza
makarony
pierożki
pieczywo
mąka pszenna typ 00
semolina
Italian cuisine
flour dishes
pizza
pasta
dumplings
bread
wheat flour type 00
semolina
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-12
Ryby na Wigilię
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 124224
Wigilia
potrawy rybne
karp
śledź
łosoś
galarety rybne
zupy
dania gorące
sałatki
Christmas Eve
fish dishes
carp
herring
salmon
fish jelly
soups
hot dishes
salads
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-10
Kuchnie naszych sąsiadów – kuchnia niemiecka
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 140254
kuchnie regionalne
kuchnia niemiecka
charakterystyka
regional cuisine
German cuisine
characteristic
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-10
Kuchnie naszych sąsiadów – kuchnia niemiecka
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 140254
kuchnie regionalne
kuchnia niemiecka
charakterystyka
regional cuisine
German cuisine
characteristic
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-12
Świąteczne smaki i aromaty
nr katalogowy: 117487
Wigilia
potrawy
bakalie
miód
mak
korzenne przyprawy
kapusta kiszona
grzyby
suszone owoce
Christmas Eve
dishes
delicacies
honey
poppy
spicy condiments
sauerkraut
mushrooms
dried fruit
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-7-8
Kuchnie naszych sąsiadów – kuchnia czeska
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 138824
kuchnia czeska
potrawy
zwyczaje
gastronomia
Czech cuisine
dishes
habits
gastronomy
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-7-8
Kuchnie naszych sąsiadów – kuchnia czeska
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 138824
kuchnia czeska
potrawy
zwyczaje
gastronomia
Czech cuisine
dishes
habits
gastronomy
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-10
Skrzydełko czy udko?
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 134023
mięso drobiowe
kurczaki
indyki
gęsi
kaczki
łowne ptactwo
cechy mięsa
wartość odżywcza
kulinarne wykorzystanie
potrawy
poultry meat
chicken
turkeys
geese
ducks
game birds
meat characteristics
nutritional value
culinary use
dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-10
Skrzydełko czy udko?
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 134023
mięso drobiowe
kurczaki
indyki
gęsi
kaczki
łowne ptactwo
cechy mięsa
wartość odżywcza
kulinarne wykorzystanie
potrawy
poultry meat
chicken
turkeys
geese
ducks
game birds
meat characteristics
nutritional value
culinary use
dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-10
Skrzydełko czy udko?
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 134023
mięso drobiowe
kurczaki
indyki
gęsi
kaczki
łowne ptactwo
cechy mięsa
wartość odżywcza
kulinarne wykorzystanie
potrawy
poultry meat
chicken
turkeys
geese
ducks
game birds
meat characteristics
nutritional value
culinary use
dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-10
Na dziko
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 140247
dziczyzna
sarna
dzik jeleń
wartość odżywcza
obróbka termiczna
przyprawy i dodatki do dziczyzny
potrawy z dziczyzny
venison
roe deer
wild boar deer
nutritional value
heat treatment
spices and game additives
venison dishes
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-1b
Mid-long-Term Regional Load Forecasting based on Census X12-SARIMA Model
Zhan-jun Qiao
Fu-ling Li
Yong Li
nr katalogowy: 74371
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-10
Na dziko
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 140247
dziczyzna
sarna
dzik jeleń
wartość odżywcza
obróbka termiczna
przyprawy i dodatki do dziczyzny
potrawy z dziczyzny
venison
roe deer
wild boar deer
nutritional value
heat treatment
spices and game additives
venison dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-7-8
Boski dar
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 115009
pomidory
przetwory pomidorowe
potrawy z pomidorów
walory zdrowotne
likopen
tomatoes
tomato products
nutrition value
tomatoes dishes
health benefits
lycopene
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-9
Wegetarianizm i weganizm w gastronomii
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 133970
wegetarianizm
weganizm
gastronomia
potrawy
korzyści zdrowotne
vegetarianism
veganism
gastronomy
dishes
health benefits
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-9
Wegetarianizm i weganizm w gastronomii
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 133970
wegetarianizm
weganizm
gastronomia
potrawy
korzyści zdrowotne
vegetarianism
veganism
gastronomy
dishes
health benefits
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-9
Wegetarianizm i weganizm w gastronomii
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 133970
wegetarianizm
weganizm
gastronomia
potrawy
korzyści zdrowotne
vegetarianism
veganism
gastronomy
dishes
health benefits
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-5
Dobrodziejstwa mąki Przetwory mączne i ich wykorzystanie w gastronomii
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 105500
OPAKOWANIE 2019-8
Packaging Spectrum: Znaczenie właściwego pakowaniA płytek Petriego dla ich jakości i trwałości
Andrzej Kornacki
nr katalogowy: 122055
10.15199/42.2019.8.1
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-6
Prosto z grilla!
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 138204
grillowanie
mięso
marynowanie
przyprawy
warunki grillowania
potrawy z grilla
grilling
meat
marinating
spices
grilling conditions
grilled dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-6
Prosto z grilla!
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 138204
grillowanie
mięso
marynowanie
przyprawy
warunki grillowania
potrawy z grilla
grilling
meat
marinating
spices
grilling conditions
grilled dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-12
Na co dzień i od święta
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 110905
bakalie
suszone owoce
orzechy
migdały
wykorzystanie kulinarne
Boże Narodzenie
sweetmeats
dried fruits
nuts
almonds
culinary use
Christmas
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2004-8-9
CENTRUM ZAAWANSOWANYCH TECHNOLOGII TIFORA
nr katalogowy: 1183
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-3
Modernizacja terenowych sieci niskiego i średniego napięcia
Jerzy MARZECKI
nr katalogowy: 42078
GOSPODARKA WODNA 2019-12
INFORMACJE NOWOŚCI
nr katalogowy: 124031
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-11
Błękitna pleśń
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 116976
sery podpuszczkowe dojrzewające
sery miękkie
sery twarde
wykorzystanie kulinarne
rennet ripened cheeses
soft cheeses
hard cheeses
culinary use
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-4-5
Wygoda i bezpieczeństwo
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 131702
żywność wygodna
metody utrwalania
koronawirus
gotowe dania restauracyjne
zestawy do samodzielnego przygotowania
oferta sklepowa gastronomii
convenience food
preservation methods
coronavirus
ready-made restaurant dishes
do it yourself kits
gastronomy offer for stores
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-4-5
Wygoda i bezpieczeństwo
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 131702
żywność wygodna
metody utrwalania
koronawirus
gotowe dania restauracyjne
zestawy do samodzielnego przygotowania
oferta sklepowa gastronomii
convenience food
preservation methods
coronavirus
ready-made restaurant dishes
do it yourself kits
gastronomy offer for stores
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-6
Regional Transmission Network Modelling for Facilitating Congestion Management
Petar KRSTEVSKI
Aleksandra KRKOLEVA MATESKA
Jordanco ANGELOV
Vesna BOROZAN
Rubin TALESKI
nr katalogowy: 91595
10.15199/48.2015.06.11
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-9
Nie tylko na steki
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 109177
wołowina
części kulinarne
obróbka termiczna
potrawy
beef meat
culinary elements
heat treatment
dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-6
Ryba z grilla
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 106245
ryby
wartość odżywcza
obróbka termiczna
grillowanie
potrawy
zdrowie
fish
nutritional value
heat treatment
grilling
grilled dishes
health
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-3
Wielkanoc w wersji light i vege
dr inż. Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 130936
Wielkanoc
potrawy
wartość kaloryczna
jaja przepiórcze
chude ryby
mięso królicze i indycze
wegetarianizm
Easter
dishes
caloric value
quail eggs
lean fish
rabbit and turkey meat
vegetarianism
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-3
Wielkanoc w wersji light i vege
dr inż. Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 130936
Wielkanoc
potrawy
wartość kaloryczna
jaja przepiórcze
chude ryby
mięso królicze i indycze
wegetarianizm
Easter
dishes
caloric value
quail eggs
lean fish
rabbit and turkey meat
vegetarianism
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-3
Drobiowe przysmaki
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 104413
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-1-2
Skrzydełko czy tuszka?
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 118545
gęsina
piersi
uda
podudzia
tłuszcz
pieczenie
potrawy
gęsina
breast
thighs
drumsticks
fat
rosting
dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-10
Wszechstronnie odżywcze
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 145620
suche nasiona roślin strączkowych
wartość odżywcza
walory zdrowotne
wykorzystanie kulinarne
dry legumes
nutritional value
health benefits
culinary use
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2007-21
PoFLIRTujmy...
Zenobia Basiewicz
nr katalogowy: 30481
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2015-9
Narodowe i regionalne geoportale krajów unii europejskiej i europejskiego obszaru gospodarczego. Kierunki rozwoju w latach 2010-2015
Dariusz Dukaczewski
Agata CIOŁKOSZ-STYK
nr katalogowy: 93359
10.15199/50.2015.9.2
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-1
Odległe efekty leczenia wielomiejscowego zespołu odruchowego typu I z zastosowaniem magnetoterapii uzyskane w badaniu termowizyjnym
Bolesław KALICKI
Józef MRÓZ
Andrzej KRAWCZYK
Anna JUNG
Agnieszka LIPIŃSKA-OPAŁKA
Agnieszka IWANISZCZUK
Janusz ŻUBER
Piotr MURAWSKI
nr katalogowy: 88899
10.15199/48.2015.01.34
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2008-20
Laboratorium na morzu
nr katalogowy: 38434
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2007-5
Regionalne Laboratorium Chemii Przemysłowej. Oferta badawcza
RENATA KULESZA
nr katalogowy: 25637
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-11
Renowacja i konserwacja tradycyjnych budynków z lokalnego kamienia wapiennego
Marcin Gorączko
Aleksandra Gorączko
nr katalogowy: 140583
10.15199/33.2022.11.20
kamień wapienny
budownictwo regionalne
renowacja.
limestone
regional construction
renovation.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-11
Renowacja i konserwacja tradycyjnych budynków z lokalnego kamienia wapiennego
Marcin Gorączko
Aleksandra Gorączko
nr katalogowy: 140583
10.15199/33.2022.11.20
kamień wapienny
budownictwo regionalne
renowacja.
limestone
regional construction
renovation.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-7
A sequential extended regional maxima transformation with contrast-based criterion for image segmentation
Tomasz MARKIEWICZ
Miroslaw DZIEKIEWICZ
Wojciech KOZLOWSKI
nr katalogowy: 92103
10.15199/48.2015.07.05
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-10
Piżmowa królowa jesieni
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 123626
dynia
wartość odżywcza
karotenoidy
obróbka kulinarna
przetwarzanie
zastosowanie kulinarne.
pumpkin
nutritional value
carotenoids
culinary preparation
processing
culinary use.
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-6
Smaczna i zdrowa
nr katalogowy: 120658
wołowina
wartość odżywcza
system QMP
obróbka kulinarna
sezonowanie
burgery i inne potrawy
marynowanie. Title: Tasty and Healthy Meat
beef
nutritional value
the QMP system
culinary treatment
seasoning
burgers and other dishes
marinating.
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-9
Sezon na grzyby
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 145166
grzyby
wartość odżywcza
walory smakowe
utrwalanie
przydatność kulinarna
mushrooms
nutritional value
taste properties
preservation
culinary usefulness
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2012-4
Nowy zakład przetwarzania odpadów Stena Recycling
nr katalogowy: 67186
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-9
Witaminowy twist
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 139516
warzywa
zdrowie
zalecane spożycie
przetwory warzywne
wykorzystanie kulinarne
vegetables
health
recommended consumption
vegetable preserves
culinary use
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-9
Witaminowy twist
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 139516
warzywa
zdrowie
zalecane spożycie
przetwory warzywne
wykorzystanie kulinarne
vegetables
health
recommended consumption
vegetable preserves
culinary use
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-5
Zimno i zdrowo
nr katalogowy: 120186
frozen vegetables
nutritional value
heat treatment
culinary preparation
dishes.
mrożonki warzywne
wartość odżywcza
obróbka termiczna
wykorzystanie kulinarne
potrawy.
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-4
Smakowite urozmaicenie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 125920
potrawy mięsne na zimno
wieprzowina
mięso drobiowe
wołowina
jagnięcina
dziczyzna
pieczeń
sztufada
galantyna
rolada
befsztyk tatarski
pasztet
cold meat dishes
pork
poultry meat
beef
lamb
venison
roast
boeuf à
la mode („
beef in style")
galantine
roulade
steak tartare
pate.
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-7-8
Wakacyjne menu
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 132658
wakacyjne potrawy
ryby
pizza
smażone ziemniaki
burgery
kebab
sushi
chłodniki
sałatki
napoje
desery
holiday food
fish
pizza
fried potatoes
burgers
kebab
sushi
cold soups
salads
drinks
desserts
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-7-8
Wakacyjne menu
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 132658
wakacyjne potrawy
ryby
pizza
smażone ziemniaki
burgery
kebab
sushi
chłodniki
sałatki
napoje
desery
holiday food
fish
pizza
fried potatoes
burgers
kebab
sushi
cold soups
salads
drinks
desserts
GOSPODARKA WODNA 2010-10
Umowa o współpracy między RZGW w Warszawie a Agencją Wodną Adour–Garonne
Katarzyna Wardak
nr katalogowy: 54667
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-10
„Grzybobranie dla Gastronomii” 2023
nr katalogowy: 145629
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-1-2
Kuchnia staropolska
nr katalogowy: 141822
kuchnia staropolska
składniki
dania
old Polish cuisine
ingredients
meals
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-10
Oferta street food w Polsce
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 128542
jedzenie uliczne
food-trucki
turystyka kulinarna
oferta gastronomiczna
dania street food
street food
food trucks
culinary tourism
gastronomic offer
street food dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-10
Oferta street food w Polsce
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 128542
jedzenie uliczne
food-trucki
turystyka kulinarna
oferta gastronomiczna
dania street food
street food
food trucks
culinary tourism
gastronomic offer
street food dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-10
Uniwersalne dodatki
nr katalogowy: 116446
ziemniaki
frytki
placki
kluski
półprodukty ziemniaczane
żywność wygodna
potrawy
potatoes
chips
pancakes
noodles
potato semi-finished products
convenience food
dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-9
Gotowanie bez glutenu
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 122291
nietolerancje
gluten
celiakia
zboża bezglutenowe
posiłki
gastronomia.
intolerance
gluten
celiac disease
gluten free cereals
dishes
gastronomy
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-3
Comfort food – żywność na pocieszenie
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 142327
żywienie
żywność na pocieszenie
nutrition
comfort food.
PROBLEMY JAKOŚCI 2019-10
Regional quality contests based on business excellence models - Pomeranian case study
Piotr GRUDOWSKI
Anna WENDT
Ewa MARJAŃSKA
nr katalogowy: 123126
10.15199/46.2019.10.4
excellence
business excellence model
quality competition
modele doskonałości organizacyjnej
konkursy nagród jakości
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-7-8
Przez żołądek do serca
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 108488
podroby jadalne
wątroba
nerki
serca
ozory
płuca
mózg
żołądki
jelita
wartość odżywcza
właściwości sensoryczne
wykorzystanie kulinarne
edible offal
liver
kidneys
heart
tongue
lungs
brain
stomach
gut
nutrition value
sensory properties
culinary use
AURA 2010-5
Polska w czołówce
Jolanta ZIENTEK-VARGA
nr katalogowy: 51899
GOSPODARKA WODNA 2024-6
Inland Waterways International Who are we and what do we do?
nr katalogowy: 149137
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-5
PRODUKTY CONVENIENCE I GRILLOWE w sektorze mięsnym
Agnieszka Starek-Wójcicka
Joanna Pawłat
nr katalogowy: 143394
produkty wygodne
bezpieczne i zdrowe grillowanie
nowe technologie
convenient products
safe and healthy grilling
new technologies
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-5
PRODUKTY CONVENIENCE I GRILLOWE w sektorze mięsnym
Agnieszka Starek-Wójcicka
Joanna Pawłat
nr katalogowy: 143394
produkty wygodne
bezpieczne i zdrowe grillowanie
nowe technologie
convenient products
safe and healthy grilling
new technologies
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-9
Methods of analysis and forecast of power engineering load variation in the conditions of energy market transformation
Tomasz POPŁAWSKI
nr katalogowy: 37862
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-12
Diamentowy jubileusz Zespołu Szkół Przemysłu Spożywczego i Chemicznego w Gdańsku
Halina Łankiewicz
nr katalogowy: 72865
AUTO MOTO SERWIS 2020-TS-1
Nowości
nr katalogowy: 133836
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-3
Kwintesencja smaku
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 112576
sosy
składniki
warzywa
owoce
grzyby
przyprawy
zioła
kulinarne zastosowanie
sauces
ingredients
vegetables
fruit
mushrooms
spices
herbs
culinary use
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2017-9
The effectiveness of public-private partnerships of institutions based on Spanish and Polish RIS experiences
Makary Piasecki
nr katalogowy: 109298
10.15199/60.2017.09.3
technology transfer
textile industry
smart specialization
RIS3 JEL Classification: L26
D22
D29
F59
F39
transfer technologii
przemysł włókienniczy
inteligentna specjalizacja
RIS3
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-11-12
Zdrów jak ryba
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 134937
ryby morskie i słodkowodne
wartość odżywcza
wielonienasycone kwasy tłuszczowe
witaminy
zdrowie
świąteczne dania rybne
marine and freshwater fish
nutritional value
polyunsaturated fatty acids
vitamins
health
Christmas fish dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-11-12
Zdrów jak ryba
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 134937
ryby morskie i słodkowodne
wartość odżywcza
wielonienasycone kwasy tłuszczowe
witaminy
zdrowie
świąteczne dania rybne
marine and freshwater fish
nutritional value
polyunsaturated fatty acids
vitamins
health
Christmas fish dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-11-12
Zdrów jak ryba
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 134937
ryby morskie i słodkowodne
wartość odżywcza
wielonienasycone kwasy tłuszczowe
witaminy
zdrowie
świąteczne dania rybne
marine and freshwater fish
nutritional value
polyunsaturated fatty acids
vitamins
health
Christmas fish dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-2
Szlaki kulinarne
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 41511
GAZETA CUKROWNICZA 2012-6
Unijne i krajowe systemy gwarantowanej jakości żywności
Jolanta Bryk
Marzena Trajer
nr katalogowy: 73344
MATERIAŁY BUDOWLANE 2015-11
Możliwości zachowania cech architektury regionalnej w Kotlinie Kłodzkiej
Elżbieta Trocka-Leszczyńska
Joanna Nykiel
nr katalogowy: 95118
10.15199/33.2015.11.55
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-2
Melamina jako składnik naczyń i przyborów kuchennych. Analiza przypadków produktów niebezpiecznych dla zdrowia konsumentów
Małgorzata A. Jarossová
Paulina Krnáčová
Małgorzata Krzywonos
Anna Cierniak-Emerych
Alica Lacková
Szymon T. Dziuba
nr katalogowy: 124849
10.15199/62.2020.2.14
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-4
Polska kuchnia regionalna – kuchnia wielkopolska
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 150021
kuchnia wielkopolska
pyry
gzik (gotowane ziemniaki z twarogiem)
parzybroda
rogale świętomarcińskie
Wielkopolska cuisine
potatoes
gzik (boiled potatoes with cottage cheese)
parzybroda soup
St. Martin's croissants
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2009-8
Uniwersalny elektrogustometr z adaptacyjnym wyznaczaniem progu
ANNA CHOROMAŃSKA
ANTONI GRZANKA
nr katalogowy: 46355
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-12b
Magnetic Fluid Hyperthermia for Cancer Therapy
Arkadiusz MIASKOWSKI
Andrzej KRAWCZYK
nr katalogowy: 64306
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-9
Przetwórstwo mięsa alpak
Anna Morales Villavicencio
nr katalogowy: 128143
alpaka
tusza
wyręby kulinarne
przetwórstwo mięsa
alpaca
carcass
culinary cuts
meat processing
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-10
Street food w Polsce
nr katalogowy: 116445
gastronomia uliczna
Polska
street food
Poland
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-6
Warzywne co nieco
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 143647
warzywa
wartość odżywcza
walory zdrowotne
wykorzystanie kulinarne
surówki/sałatki warzywne
vegetables
nutritional value
health values
culinary use
vegetable salads.
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-6
Warzywne co nieco
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 143647
warzywa
wartość odżywcza
walory zdrowotne
wykorzystanie kulinarne
surówki/sałatki warzywne
vegetables
nutritional value
health values
culinary use
vegetable salads.
OPAKOWANIE 2010-I
Activities of Polish Chamber of Packaging
Wacław Wasiak
nr katalogowy: 50914
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-10
Nowa przyczyna dyskryminacji?
nr katalogowy: 79915
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2017-5
Zadanie rządowe jako instrument formalnoprawny w procedurze uzyskiwania koncesji na wydobywanie węgla brunatnego (cz. II)
Zbigniew KASZTELEWICZ
Miranda PTAK
Mateusz SIKORA
nr katalogowy: 104696
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2014-10
Ocena rozdrobnienia gospodarstw rolnych do określenia rozmiarów prac scaleniowych w Polsce
ANNA JĘDREJEK
FRANCISZEK WOCH
LESZEK SZYMAŃSKI
nr katalogowy: 87217
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-9a
Badania typu foresight w planowaniu kierunków rozwoju energetyki regionalnej
Edyta ROPUSZYŃSKA-SURMA
Magdalena WĘGLARZ
Agnieszka WYŁOMAŃSKA
nr katalogowy: 62347
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2017-4
Zadanie rządowe jako instrument formalnoprawny w procedurze uzyskiwania koncesji na wydobywanie węgla brunatnego (cz.I)
Zbigniew KASZTELEWICZ
Miranda PTAK
Mateusz SIKORA
nr katalogowy: 104382
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-9-10
Znak „Piwo Kraftowe” wyróżnia piwa z browarów rzemieślniczych. Rozmowa z Markiem Kamińskim, prezesem Polskiego Stowarzyszenia Browarów Rzemieślniczych
Maria J. Przegalińska
nr katalogowy: 128804
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-9-10
Znak „Piwo Kraftowe” wyróżnia piwa z browarów rzemieślniczych. Rozmowa z Markiem Kamińskim, prezesem Polskiego Stowarzyszenia Browarów Rzemieślniczych
Maria J. Przegalińska
nr katalogowy: 128804
AURA 2022-7
Dekarbonizacja, a trwałość rozwoju
Tomasz ŻYLICZ
nr katalogowy: 138564
AURA 2022-7
Dekarbonizacja, a trwałość rozwoju
Tomasz ŻYLICZ
nr katalogowy: 138564
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-8
Jadalne opakowania i naczynia jednorazowe do żywności
Iwona Szymańska
Anna Żbikowska
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
nr katalogowy: 121995
10.15199/65.2019.8.11
rynek opakowań
filmy i powłoki jadalne
jednorazowe naczynia jadalne
Dyrektywa Plastikowa
packaging market
edible films and coatings
edible disposable dishes
Plastic Directive
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-10
Zastosowanie metody sous-vide w przetwórstwie mięsa
Katarzyna Tkacz
Monika Modzelewska-Kapituła
Klaudia Skarzyńska
Weronika Zduńczyk
nr katalogowy: 134012
gotowanie
mięso
sous-vide
temperatura
cooking
meat
sous-vide
temperature
OPAKOWANIE 2009-I
Turkish Packaging Industry
Aslihan Arikan
nr katalogowy: 42497
ATEST - OCHRONA PRACY 2021-11
Inauguracja Akademii Bezpieczeństwa
nr katalogowy: 134319
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-10
Półmisek wędlin Wykorzystanie wędlin w gastronomii
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 109863
wędliny
rodzaje
wędzonki
kiełbasy
wędliny drobiowe
wędliny podrobowe
wykorzystanie kulinarne
cold cuts
smoked meats
sausages
poultry cold cuts
offal cold cuts
culinary use
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-5-6
Roślinne zamienniki mięsa
nr katalogowy: 126734
wegetarianizm
dieta bezmięsna
białko
roślinny zamiennik mięsa
rośliny strączkowe
tofu
kasze
ziemniaki
warzywa
grzyby orzechy
nasiona
wodorosty
vegetarianism
meatless diet
protein
vegetable meat replacement
legumes
tofu
groats
potatoes
vegetables
nuts mushrooms
seeds
seaweed
GOSPODARKA WODNA 2015-8
INFORMACJE NOWOŚCI INFORMACJE
nr katalogowy: 92837
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2022-5
Ocena efektywności funkcjonowania instalacji przetwarzania odpadów komunalnych na przykładzie RZGOK w Woli Pawłowskiej
Bartosz Krejpowicz
nr katalogowy: 137725
10.15199/17.2022.5.4
odpady komunalne
przetwarzanie mechaniczne i biologiczne odpadów.
municipal waste
mechanical and biological processing of waste.
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2022-5
Ocena efektywności funkcjonowania instalacji przetwarzania odpadów komunalnych na przykładzie RZGOK w Woli Pawłowskiej
Bartosz Krejpowicz
nr katalogowy: 137725
10.15199/17.2022.5.4
odpady komunalne
przetwarzanie mechaniczne i biologiczne odpadów.
municipal waste
mechanical and biological processing of waste.
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-5
PRZECIWDROBNOUSTROJOWE DZIAŁANIE marynat do mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Marta Chmiel
Edyta Lipińska
Kamil Piwowarek
nr katalogowy: 143393
mięso
marynata
działanie przeciwdrobnoustrojowe
Salmonella
meat
marinade
antimicrobial activity
Salmonella
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-5
PRZECIWDROBNOUSTROJOWE DZIAŁANIE marynat do mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Marta Chmiel
Edyta Lipińska
Kamil Piwowarek
nr katalogowy: 143393
mięso
marynata
działanie przeciwdrobnoustrojowe
Salmonella
meat
marinade
antimicrobial activity
Salmonella
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2013-3
Z działalności FIGu
Marcin Karabin
nr katalogowy: 75205
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-11
Wpływ koloru pokrycia na funkcjonowanie dachu
Krzysztof Patoka
nr katalogowy: 140625
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-2
Analiza wybranych parametrów jakości energii elektrycznej w miejskich i rejonowych sieciach elektroenergetycznych niskiego napięcia z udziałem generacji rozproszonej na wybranym obszarze
Małgorzata ŁATKA
nr katalogowy: 147324
10.15199/48.2024.02.06
jakość energii elektrycznej
sieci elektroenergetyczne niskiego napięcia
poziom napięcia w sieci elektroenergetycznej z fotowoltaiką
electricity quality
low-voltage power grids
voltage level of power grid with photovoltaic
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2021-12
Smart Village w aspekcie otaczającej przestrzeni oraz Kompleksowego Urządzania Obszarów Wiejskich
Marian Skorupka
nr katalogowy: 134874
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-12
Pozycja rzemiosła
nr katalogowy: 134994
MATERIAŁY BUDOWLANE 2019-5
Prędkość chwilowa vs. prędkość odcinkowa na drogach zamiejskich
Robert Ziółkowski
nr katalogowy: 120284
10.15199/33.2019.05.09
prędkość chwilowa
prędkość odcinkowa
drogi wojewódzkie.
spot speed
sectional speed
regional roads
GOSPODARKA WODNA 2020-12
Meteorologia w rolnictwie
KSAWERY SKĄPSKI
nr katalogowy: 129611
monitoring i wskaźniki suszy
wskaźniki regionalne
zarządzanie suszą
drought monitoring and indicators
regional indicators
drought manageme
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-3
MIĘSNE PRZYSMAKI wielkanocne
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 142437
kiełbasa biała
kiełbasa wędzona
wędzonki
pieczenie
zupy wielkanocne
przetwory w galarecie
white sausage
smoked sausage
whole muscle smoked products
roasted meat products
easter soups
products in gelatine jelly
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-3
MIĘSNE PRZYSMAKI wielkanocne
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 142437
kiełbasa biała
kiełbasa wędzona
wędzonki
pieczenie
zupy wielkanocne
przetwory w galarecie
white sausage
smoked sausage
whole muscle smoked products
roasted meat products
easter soups
products in gelatine jelly
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-3
MIĘSNE PRZYSMAKI wielkanocne
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 142437
kiełbasa biała
kiełbasa wędzona
wędzonki
pieczenie
zupy wielkanocne
przetwory w galarecie
white sausage
smoked sausage
whole muscle smoked products
roasted meat products
easter soups
products in gelatine jelly
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-10
Przyprawy i zioła przyprawowe w żywieniu człowieka
Halina Makała
nr katalogowy: 140126
przyprawy
zioła przyprawowe
zastosowanie
właściwości
żywienie człowieka
spices
seasoning herbs
application
properties
human nutrition
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-10
Przyprawy i zioła przyprawowe w żywieniu człowieka
Halina Makała
nr katalogowy: 140126
przyprawy
zioła przyprawowe
zastosowanie
właściwości
żywienie człowieka
spices
seasoning herbs
application
properties
human nutrition
ATEST - OCHRONA PRACY 2017-5
Pomoc przedsiębiorstwom w lepszym zrozumieniu problemu przewlekłych chorób w środowisku pracy: Francja
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 105406
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2011-11
Rola gleboznawczej klasyfikacji gruntów w rozwoju obszarów wiejskich
ANNA BIELSKA
PIOTR SKŁODOWSKI
nr katalogowy: 63643
OPAKOWANIE 2015-11
Przyjemne z pożytecznym- 6. konferencja Smurfit Kappa
TOMASZ KRAWCZAK
nr katalogowy: 94915
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-8
Efektywność energetyczna gospodarki krajowej – wybrane aspekty
Waldemar DOŁĘGA
nr katalogowy: 138642
10.15199/48.2022.08.22
efektywność energetyczna
gospodarka
energochłonność
polityka energetyczna.
energy efficiency
economy
energy intensity
energy policy.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-8
Efektywność energetyczna gospodarki krajowej – wybrane aspekty
Waldemar DOŁĘGA
nr katalogowy: 138642
10.15199/48.2022.08.22
efektywność energetyczna
gospodarka
energochłonność
polityka energetyczna.
energy efficiency
economy
energy intensity
energy policy.
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-3
Z odrobiną pikanterii
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 125365
przyprawy
przyprawy korzenne
przyprawy ziołowe
przyprawy warzywne
walory smakowo-zapachowe
właściwości barwiące
wykorzystanie kulinarne
spices
spices
herbal spices
vegetable spices
flavor-fragrance qualities
coloring properties
culinary use
MATERIAŁY BUDOWLANE 2019-4
Realizacja drogi betonowej DW 423 zgodnie z nowymi OST GDDKiA
Maciej Batog
Mariusz Saferna
Zbigniew Giergiczny
nr katalogowy: 119793
10.15199/33.2019.04.07
beton
cement
drogi betonowe
specyfikacje.
concrete
cement
concrete roads
specification
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2013-4
Z działalności FIGu
Marcin Karabin
nr katalogowy: 75969
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-7
Spis treści / Contents
nr katalogowy: 92138
GOSPODARKA WODNA 2022-5
Zasoby dyspozycyjne wód podziemnych – uwarunkowania prawne, stan rozpoznania i wykorzystania
ELŻBIETA PRZYTUŁA
nr katalogowy: 137585
10.15199/22.2022.5.3
wody podziemne
zasoby wód podziemnych
zasoby odnawialne
zasoby dyspozycyjne
zasoby dostępne
groundwater
groundwater resources
renewable resources
disposable resources
available resources
GOSPODARKA WODNA 2022-5
Zasoby dyspozycyjne wód podziemnych – uwarunkowania prawne, stan rozpoznania i wykorzystania
ELŻBIETA PRZYTUŁA
nr katalogowy: 137585
10.15199/22.2022.5.3
wody podziemne
zasoby wód podziemnych
zasoby odnawialne
zasoby dyspozycyjne
zasoby dostępne
groundwater
groundwater resources
renewable resources
disposable resources
available resources
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-12
Żywność tradycyjna klasy premium na święta Bożego Narodzenia
Tomasz Krzywiński
Grzegorz Tokarczyk
Sylwia Przybylska
nr katalogowy: 111085
święta Bożego Narodzenia
karp
wędliny premium
gęsina
wartość odżywcza drobiu
Christmas
carp
premium meats
goose
nutritional value of poultry
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-6
Tłuste cięcie
nr katalogowy: 114531
żywność
zamienniki tłuszczu
ograniczenie tłuszczu w potrawach
food
fat substitutes
limiting fat in dishes
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-2
Przyprawy – naturalne składniki żywności
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
Alicja Napiórkowska
nr katalogowy: 130594
10.15199/65.2021.2.4
przyprawy
oregano
szałwia
rozmaryn
olejki eteryczne
utrwalanie żywności
spices
oregano
sage
rosemary
essential oils
preservation of food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-2
Przyprawy – naturalne składniki żywności
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
Alicja Napiórkowska
nr katalogowy: 130594
10.15199/65.2021.2.4
przyprawy
oregano
szałwia
rozmaryn
olejki eteryczne
utrwalanie żywności
spices
oregano
sage
rosemary
essential oils
preservation of food
OPAKOWANIE 2010-5
Euro 2012 a opakowania kompostowalne
Hanna Żakowska
nr katalogowy: 51735
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-9
Podstępna fasola
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 100603
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2019-6
ANALIZA WPŁYWU REGIONALNYCH WYMAGAŃ DLA EMISJI POZAPASMOWYCH NA WYDAJNOŚĆ SYSTEMU 5G PRACUJĄCEGO W PASMIE 24,25 GHz - 27,5 GHz
Kamil Bechta
Bartłomiej Gołębiowski
nr katalogowy: 120880
10.15199/59.2019.6.10
5G
bezprzewodowa pętla abonencka
kompatybilność międzysystemowa
pasmo milimetrowe
5G
co-existence
fixed wireless access
mmWave
POLISH TECHNICAL REVIEW 2019-2
PHARMACEUTICAL INDUSTRY AND ITS INFLUENCE ON THE STATE OF HEALTHCARE IN POLAND, IN VIEW OF THE LOCAL INNOVATIVE POTENTIAL
Wojciech KUŹMIERKIEWICZ
Janusz RACHOŃ
Grzegorz GRYNKIEWICZ
nr katalogowy: 123274
10.15199/180.2019.2.1
pharmaceutical industry
active pharmaceutical ingredients
pharmaceutical innovation
innovative drugs
generic drugs
new drug development
markets of pharmaceutical products
przemysł farmaceutyczny
aktywne składniki farmaceutyczne
innowacje farmaceutyczne
leki innowacyjne
leki generyczne
opracowywanie nowych leków
rynki produktów farmaceutycznych
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-4
Prozdrowotnie w gastronomii(IV) Pożegnanie z solniczką
Ewa Czarniecka-Skubina
Ewa Ołubiec-Opatowska
nr katalogowy: 113103
żywność
sód
sól kuchenna
ograniczenie ilości soli w potrawach Title: Farewell to the salt cellar
food
sodium
salt
reduction of the amount of salt in dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-7-8
Owocowy zawrót głowy
nr katalogowy: 108489
owoce
zioła
desery zimne
desery mrożone
desery gorące
fruits
herbs
cold desserts
frozen desserts
hot desserts
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2010-5
System automatycznego nadawania identyfikacji jednostek śródlądowych – ATIS
KAROL KORCZ
nr katalogowy: 51797
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-6
Spis treści / Contents
nr katalogowy: 91621
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Kultury starterowe wykorzystywane w produkcji win
Monika Barbara Pytka
Agnieszka Malik
Piotr Janas
nr katalogowy: 135125
10.15199/65.2021.12.4
wino
kultury starterowe
drożdże
bakterie fermentacji mlekowej
wine
starter cultures
yeast
lactic acid bacteria
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Kultury starterowe wykorzystywane w produkcji win
Monika Barbara Pytka
Agnieszka Malik
Piotr Janas
nr katalogowy: 135125
10.15199/65.2021.12.4
wino
kultury starterowe
drożdże
bakterie fermentacji mlekowej
wine
starter cultures
yeast
lactic acid bacteria
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Kultury starterowe wykorzystywane w produkcji win
Monika Barbara Pytka
Agnieszka Malik
Piotr Janas
nr katalogowy: 135125
10.15199/65.2021.12.4
wino
kultury starterowe
drożdże
bakterie fermentacji mlekowej
wine
starter cultures
yeast
lactic acid bacteria
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2022-9
OPRACOWANIE OPROGRAMOWANIA SERWEROWEGO DLA URZĄDZENIA OSOBISTEGO W ZAKRESIE LOKALIZACJI PRZEBYWANIA PRACOWNIKA
Jacek Bargiel
Krzysztof Fijak
nr katalogowy: 139610
10.15199/13.2022.9.1
Bluetooth Low energy
sieci Mesh
okreslanie lokalizacji w środowisku zamkniętym
Bluetooth Low energy
Mesh networks
location determination in closed environments
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2022-9
OPRACOWANIE OPROGRAMOWANIA SERWEROWEGO DLA URZĄDZENIA OSOBISTEGO W ZAKRESIE LOKALIZACJI PRZEBYWANIA PRACOWNIKA
Jacek Bargiel
Krzysztof Fijak
nr katalogowy: 139610
10.15199/13.2022.9.1
Bluetooth Low energy
sieci Mesh
okreslanie lokalizacji w środowisku zamkniętym
Bluetooth Low energy
Mesh networks
location determination in closed environments
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2022-9
OPRACOWANIE OPROGRAMOWANIA SERWEROWEGO DLA URZĄDZENIA OSOBISTEGO W ZAKRESIE LOKALIZACJI PRZEBYWANIA PRACOWNIKA
Jacek Bargiel
Krzysztof Fijak
nr katalogowy: 139610
10.15199/13.2022.9.1
Bluetooth Low energy
sieci Mesh
okreslanie lokalizacji w środowisku zamkniętym
Bluetooth Low energy
Mesh networks
location determination in closed environments
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-11
Prognoza zapotrzebowania na fosfor w rolnictwie na podstawie wyników badań agrochemicznych
Agnieszka Rutkowska
Wojciech Lipiński
nr katalogowy: 140460
10.15199/62.2022.11.9
zasobność gleb w fosfor
badania agrochemiczne
rolnictwo
content of available phosphorus in the soil
agrochemical research
agriculture
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-11
Prognoza zapotrzebowania na fosfor w rolnictwie na podstawie wyników badań agrochemicznych
Agnieszka Rutkowska
Wojciech Lipiński
nr katalogowy: 140460
10.15199/62.2022.11.9
zasobność gleb w fosfor
badania agrochemiczne
rolnictwo
content of available phosphorus in the soil
agrochemical research
agriculture
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-11
Prognoza zapotrzebowania na fosfor w rolnictwie na podstawie wyników badań agrochemicznych
Agnieszka Rutkowska
Wojciech Lipiński
nr katalogowy: 140460
10.15199/62.2022.11.9
zasobność gleb w fosfor
badania agrochemiczne
rolnictwo
content of available phosphorus in the soil
agrochemical research
agriculture
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2022-11
WKŁAD POLSKIEGO CHAPTERU AP/AES/MTT W ROZWÓJ KONFERENCJI MIKON ORAZ STRUKTUR IEEE W KRAJACH BYŁEGO ZWIĄZKU SOWIECKIEGO
Józef Modelski
nr katalogowy: 140728
10.15199/13.2022.11.3
Joint Chapter AP/AES/MTT
pierwszy Chapter w Polskiej Sekcji IEEE
Joint Chapter AP/AES/MTT
the first Chapter in the IEEE Polish Section
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2022-11
WKŁAD POLSKIEGO CHAPTERU AP/AES/MTT W ROZWÓJ KONFERENCJI MIKON ORAZ STRUKTUR IEEE W KRAJACH BYŁEGO ZWIĄZKU SOWIECKIEGO
Józef Modelski
nr katalogowy: 140728
10.15199/13.2022.11.3
Joint Chapter AP/AES/MTT
pierwszy Chapter w Polskiej Sekcji IEEE
Joint Chapter AP/AES/MTT
the first Chapter in the IEEE Polish Section
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2022-11
WKŁAD POLSKIEGO CHAPTERU AP/AES/MTT W ROZWÓJ KONFERENCJI MIKON ORAZ STRUKTUR IEEE W KRAJACH BYŁEGO ZWIĄZKU SOWIECKIEGO
Józef Modelski
nr katalogowy: 140728
10.15199/13.2022.11.3
Joint Chapter AP/AES/MTT
pierwszy Chapter w Polskiej Sekcji IEEE
Joint Chapter AP/AES/MTT
the first Chapter in the IEEE Polish Section
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-4
Ziemniaczana wygoda
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 104981
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-3
Pasztety wielkanocne
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 119301
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2019-9
Nowe rozwiązania zabezpieczenia ziemnozwarciowego obejmującego 100% uzwojeń stojana generatora iZAZ-INJ produkcji ZAZ-En Sp. z o.o.
Zygmunt Kuran
Michał Krzęcio
Marian Duży
nr katalogowy: 122226
10.15199/74.2019.9.16
zabezpieczenie ziemnozwarciowe
100% uzwojeń stojana generatora
100% stator ground fault protection
GOSPODARKA WODNA 2024-8
Building on societal changes to develop waterway tourism in Central Bohemia (Czech Republic)
TOMÁŠ KOLAŘÍK
nr katalogowy: 149833
10.15199/22.2024.8.1
waterway
river
ports
water tourism
regional development
drogi wodne
rzeka
porty
turystyka wodna
rozwój regionalny
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2024-7
Badania procesu przetwarzania folii laminowanych otrzymywanych z recyklatów tekturowych opakowań typu Tetra Pak
SZYMON WOJCIECHOWSKI
MATEUSZ DATA
nr katalogowy: 149574
10.15199/54.2024.7.1
recykling wielomateriałowych opakowań tekturowych
recykling opakowań typu Tetra Pak
przetwarzanie laminatów LDPE-Al
odzysk LDPE z folii laminowanych
recycling of multi-material cardboard packaging
recycling of Tetra Pak packaging
processing of LDPE-Al laminates
recovery of LDPE from laminated foils
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2011-8
Kształtowanie przestrzeni wiejskiej z uwzględnieniem koncepcji tworzenia korytarzy infrastrukturalnych
MARIAN SKORUPKA
nr katalogowy: 61367
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2016-2-3
System eLoran w Europie
Jarosław Sadowski
nr katalogowy: 97075
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
System znakowania produktów żywnościowych Nutri-Score – jego prostota nie idzie w parze z interesami polskich producentów, ani nie wspiera edukacji żywieniowej konsumenta
Redakcja PFiOW
nr katalogowy: 137300
Nutri-Score
edukacja żywieniowa
sok
zdrowie
znakowanie żywności
lokalni producenci
żywność lokalna
żywność regionalna
żywność ekologiczna
Nutri-Score
nutrition education
juice
health
food labeling
local producers
local food
regional food
organic food
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-8
Opracowanie architektury systemu lokalizacji przebywania pracowników w przestrzeniach wewnętrznych
Jacek BARGIEL
Krzysztof FIJAK
nr katalogowy: 138659
10.15199/48.2022.08.39
Bluetooth Low energy
sieci Mesh
określanie lokalizacji w środowisku zamkniętym.
Bluetooth Low energy
Mesh networks
location determination in closed environments.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-8
Opracowanie architektury systemu lokalizacji przebywania pracowników w przestrzeniach wewnętrznych
Jacek BARGIEL
Krzysztof FIJAK
nr katalogowy: 138659
10.15199/48.2022.08.39
Bluetooth Low energy
sieci Mesh
określanie lokalizacji w środowisku zamkniętym.
Bluetooth Low energy
Mesh networks
location determination in closed environments.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-8
Opracowanie architektury systemu lokalizacji przebywania pracowników w przestrzeniach wewnętrznych
Jacek BARGIEL
Krzysztof FIJAK
nr katalogowy: 138659
10.15199/48.2022.08.39
Bluetooth Low energy
sieci Mesh
określanie lokalizacji w środowisku zamkniętym.
Bluetooth Low energy
Mesh networks
location determination in closed environments.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-12
Metoda dozymetrii impulsów broni elektromagnetycznej oraz sygnałów ultra szerokopasmowych w badaniach biologicznych
Roman KUBACKI
Emil Cwalina
Leszek Nowosielski
Marian WNUK
nr katalogowy: 81582
POLISH TECHNICAL REVIEW 2019-4
THE ROLE OF WHOLESALE MARKETS IN RURAL DEVELOPMENT
Jan BARWICKI
Sławomir NIECKO
nr katalogowy: 124391
10.15199/180.2019.4.3
rural areas
agri-food market
fruit and vegetable market
flower market
wholesale market
obszary wiejskie
giełda rolno-spożywcza
rynek owocowo-warzywny
rynek kwiatów
rynek hurtowy
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-9
Pożywne i wygodne
Soups in Gastronomy
nr katalogowy: 115759
zupy
rodzaje
wywar
składnik główny
zagęszczanie
żywność wygodna
soups
types
bouillon
main component
thickening
convenient food
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-5
Biesiada przy grillu
nr katalogowy: 113660
grillowanie
mięso
przyprawy
sosy
potrawy mięsne z grilla
grilling
meat
spices
herbs
sauces
grilled meat dishes
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2018-2
BIULETYN INSTYTUTU METALI NIEŻELAZNYCH
nr katalogowy: 112333
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-6
PERSONALIA
nr katalogowy: 114187
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-7a
Microwave plasma module for destruction of oil slicks
Mirosław DORS
Tomasz IZDEBSKI
Bartosz HRYCAK
Jerzy MIZERACZYK
Marcin HOŁUB
Michał BONISŁAWSKI
nr katalogowy: 69225
POLISH TECHNICAL REVIEW 2019-2
PHARMACEUTICAL INDUSTRY AND ITS INFLUENCE ON THE STATE OF HEALTHCARE IN POLAND, IN VIEW OF THE LOCAL INNOVATIVE POTENTIAL
Wojciech KUŹMIERKIEWICZ
Janusz RACHOŃ
Grzegorz GRYNKIEWICZ
nr katalogowy: 123274
10.15199/180.2019.2.1
pharmaceutical industry
active pharmaceutical ingredients
pharmaceutical innovation
innovative drugs
generic drugs
new drug development
markets of pharmaceutical products
przemysł farmaceutyczny
aktywne składniki farmaceutyczne
innowacje farmaceutyczne
leki innowacyjne
leki generyczne
opracowywanie nowych leków
rynki produktów farmaceutycznych
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-6
Z ŻYCIA POLSKIEJ IZBY PRZEMYSŁU CHEMICZNEGO
nr katalogowy: 91661
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2015-3
ELINCLUS Cluster - Bridge between Academia and Industry as an Innovation Accelerator
Bogdan Mihailescu
Paul Svasta
Alexandru Borcea
nr katalogowy: 90125
10.15199/13.2015.3.10
PROBLEMY JAKOŚCI 2015-1
Strategie wejścia przedsiębiorstw na rynki zagraniczne
Jan Macias
nr katalogowy: 89023
10.15199/46.2015.1.2
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
System znakowania produktów żywnościowych Nutri-Score – jego prostota nie idzie w parze z interesami polskich producentów, ani nie wspiera edukacji żywieniowej konsumenta
Redakcja PFiOW
nr katalogowy: 137300
Nutri-Score
edukacja żywieniowa
sok
zdrowie
znakowanie żywności
lokalni producenci
żywność lokalna
żywność regionalna
żywność ekologiczna
Nutri-Score
nutrition education
juice
health
food labeling
local producers
local food
regional food
organic food
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH