Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-6
Turystyka kulinarna
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 143651
turystyka kulinarna
szlaki kulinarne
turystyczne produkty kulinarne
culinary tourism
culinary trails
tourism culinary products.
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-6
Turystyka kulinarna
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 143651
turystyka kulinarna
szlaki kulinarne
turystyczne produkty kulinarne
culinary tourism
culinary trails
tourism culinary products.
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-3
Drobiowe przysmaki
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 104413
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-4
Zwycięski brąz
nr katalogowy: 125918
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Dziedzictwo kulinarne górali Czadeckich na terenie województwa lubuskiego
Dorota Garnek
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 139607
10.15199/65.2022.9.7
dziedzictwo kulinarne
ziemie odzyskane
województwo lubuskie
górale Czadeccy
Czadca
bukowina
culinary heritage
reclaimed territories
Lubuskie Voivodeship
Czadecki highlanders
Czadca
bukovina
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Dziedzictwo kulinarne górali Czadeckich na terenie województwa lubuskiego
Dorota Garnek
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 139607
10.15199/65.2022.9.7
dziedzictwo kulinarne
ziemie odzyskane
województwo lubuskie
górale Czadeccy
Czadca
bukowina
culinary heritage
reclaimed territories
Lubuskie Voivodeship
Czadecki highlanders
Czadca
bukovina
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-5
Szefowie dla Szefów CHEF CULINARY CUP
nr katalogowy: 98403
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Dziedzictwo kulinarne górali Czadeckich na terenie województwa lubuskiego
Dorota Garnek
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 139607
10.15199/65.2022.9.7
dziedzictwo kulinarne
ziemie odzyskane
województwo lubuskie
górale Czadeccy
Czadca
bukowina
culinary heritage
reclaimed territories
Lubuskie Voivodeship
Czadecki highlanders
Czadca
bukovina
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Dziedzictwo kulinarne górali Czadeckich na terenie województwa lubuskiego
Dorota Garnek
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 139607
10.15199/65.2022.9.7
dziedzictwo kulinarne
ziemie odzyskane
województwo lubuskie
górale Czadeccy
Czadca
bukowina
culinary heritage
reclaimed territories
Lubuskie Voivodeship
Czadecki highlanders
Czadca
bukovina
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-9
Nie tylko na steki
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 109177
wołowina
części kulinarne
obróbka termiczna
potrawy
beef meat
culinary elements
heat treatment
dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-11-12
Kadra Narodowa na IKA 2024
Jarek Uściński
nr katalogowy: 146337
PROBLEMY JAKOŚCI 2023-3
Cechy jakości i motywy podróżowania po szlakach kulinarnych w Polsce
Małgorzata Z. Wiśniewska
Justyna Kozłowska
nr katalogowy: 143990
10.15199/46.2023.3.2
turystyka
szlak kulinarny
jakość
motywy
tourism
culinary route
quality
motives
PROBLEMY JAKOŚCI 2023-3
Cechy jakości i motywy podróżowania po szlakach kulinarnych w Polsce
Małgorzata Z. Wiśniewska
Justyna Kozłowska
nr katalogowy: 143990
10.15199/46.2023.3.2
turystyka
szlak kulinarny
jakość
motywy
tourism
culinary route
quality
motives
PROBLEMY JAKOŚCI 2023-3
Cechy jakości i motywy podróżowania po szlakach kulinarnych w Polsce
Małgorzata Z. Wiśniewska
Justyna Kozłowska
nr katalogowy: 143990
10.15199/46.2023.3.2
turystyka
szlak kulinarny
jakość
motywy
tourism
culinary route
quality
motives
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-11-12
Spotkanie z Culinary Team of Poland
nr katalogowy: 129533
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Aktualne problemy jakości rynkowego mięsa kulinarnego w opinii konsumentów
Klaudia Wojtulewicz
Tomasz Florowski
Anna Florowska
nr katalogowy: 130990
10.15199/65.2021.3.5
mięso kulinarne
wady jakości mięsa
badania konsumenckie
culinary meat
meat quality defects
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Aktualne problemy jakości rynkowego mięsa kulinarnego w opinii konsumentów
Klaudia Wojtulewicz
Tomasz Florowski
Anna Florowska
nr katalogowy: 130990
10.15199/65.2021.3.5
mięso kulinarne
wady jakości mięsa
badania konsumenckie
culinary meat
meat quality defects
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Aktualne problemy jakości rynkowego mięsa kulinarnego w opinii konsumentów
Klaudia Wojtulewicz
Tomasz Florowski
Anna Florowska
nr katalogowy: 130990
10.15199/65.2021.3.5
mięso kulinarne
wady jakości mięsa
badania konsumenckie
culinary meat
meat quality defects
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Aktualne problemy jakości rynkowego mięsa kulinarnego w opinii konsumentów
Klaudia Wojtulewicz
Tomasz Florowski
Anna Florowska
nr katalogowy: 130990
10.15199/65.2021.3.5
mięso kulinarne
wady jakości mięsa
badania konsumenckie
culinary meat
meat quality defects
consumer research
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-10
Skrzydełko czy udko?
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 134023
mięso drobiowe
kurczaki
indyki
gęsi
kaczki
łowne ptactwo
cechy mięsa
wartość odżywcza
kulinarne wykorzystanie
potrawy
poultry meat
chicken
turkeys
geese
ducks
game birds
meat characteristics
nutritional value
culinary use
dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-10
Skrzydełko czy udko?
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 134023
mięso drobiowe
kurczaki
indyki
gęsi
kaczki
łowne ptactwo
cechy mięsa
wartość odżywcza
kulinarne wykorzystanie
potrawy
poultry meat
chicken
turkeys
geese
ducks
game birds
meat characteristics
nutritional value
culinary use
dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-10
Skrzydełko czy udko?
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 134023
mięso drobiowe
kurczaki
indyki
gęsi
kaczki
łowne ptactwo
cechy mięsa
wartość odżywcza
kulinarne wykorzystanie
potrawy
poultry meat
chicken
turkeys
geese
ducks
game birds
meat characteristics
nutritional value
culinary use
dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-12
Turystyka Kulinarna
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 39715
PROBLEMY JAKOŚCI 2016-7-8
Łotewski system kształtowania jakości życia i tożsamości kulinarnej
Małgorzata Z. WIŚNIEWSKA
Baiba ŠAVRIN´A
nr katalogowy: 100040
10.15199/47.2016.7-8.7
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-10
Piżmowa królowa jesieni
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 123626
dynia
wartość odżywcza
karotenoidy
obróbka kulinarna
przetwarzanie
zastosowanie kulinarne.
pumpkin
nutritional value
carotenoids
culinary preparation
processing
culinary use.
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-12
Olimpijskie zmagania kucharzy
nr katalogowy: 124220
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-1
Polski brąz, czyli kulinarne szaleństwa w Luksemburgu
Artur Łabuz
nr katalogowy: 56342
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-3
Kulinarne zmagania pod Łysą Górą
nr katalogowy: 119012
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-1-2
Podwójne srebro dla Polaków!
nr katalogowy: 141811
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-2
Wołowina kulinarna cz. I – czynniki wpływające na jakość mięsa
Monika Modzelewska-Kapituła
Weronika Zduńczyk
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 130544
rasy bydła
jakość mięsa
dojrzewanie
obróbka cieplna
beef breeds
meat quality
ageing
thermal treatment
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-3
Trzy srebrne medale
nr katalogowy: 125359
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-9
Witaminowy twist
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 139516
warzywa
zdrowie
zalecane spożycie
przetwory warzywne
wykorzystanie kulinarne
vegetables
health
recommended consumption
vegetable preserves
culinary use
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-9
Witaminowy twist
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 139516
warzywa
zdrowie
zalecane spożycie
przetwory warzywne
wykorzystanie kulinarne
vegetables
health
recommended consumption
vegetable preserves
culinary use
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2002-5
Technologia nowoczesnych postaci leków
PIOTR ŚLIFIRSKI
nr katalogowy: 28381
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-3
Juniorzy na start!
nr katalogowy: 125372
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-10
Proces poubojowego dojrzewania mięsa
Monika Modzelewska-Kapituła
Natalia Szuszkiewicz
Patrycja Mórawska
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 140129
dojrzewanie mięsa
przechowywania
wołowina
meat ageing
storage
beef
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-10
Proces poubojowego dojrzewania mięsa
Monika Modzelewska-Kapituła
Natalia Szuszkiewicz
Patrycja Mórawska
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 140129
dojrzewanie mięsa
przechowywania
wołowina
meat ageing
storage
beef
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-11
Błękitna pleśń
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 116976
sery podpuszczkowe dojrzewające
sery miękkie
sery twarde
wykorzystanie kulinarne
rennet ripened cheeses
soft cheeses
hard cheeses
culinary use
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2007-3-4
Preparation of phosphate glass reinforced hydroxyapatite scaffolds for tissue engineering
ANNA MARIA JANUS
MAREK FARYNA
ENRICA VERNÉ
CHIARA VITALE BROVARONE
nr katalogowy: 27472
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-2
Szlaki kulinarne
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 41511
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-5
Zimno i zdrowo
nr katalogowy: 120186
frozen vegetables
nutritional value
heat treatment
culinary preparation
dishes.
mrożonki warzywne
wartość odżywcza
obróbka termiczna
wykorzystanie kulinarne
potrawy.
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2018-9
Coating advancements fuelling the adoption of UHP water jetting as surface preparation method over aged and new steel
Joao AZEVEDO
nr katalogowy: 115914
10.15199/40.2018.9.1
Ultra High Pressure (UHP) water jetting
surface preparation
coating technology
czyszczenia strumieniem wody pod bardzo wysokim ciśnieniem (UHP)
przygotowanie powierzchni
technologia malowania
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-1
Turystyka Kulinarna
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 40671
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-10
Uniwersalne dodatki
nr katalogowy: 116446
ziemniaki
frytki
placki
kluski
półprodukty ziemniaczane
żywność wygodna
potrawy
potatoes
chips
pancakes
noodles
potato semi-finished products
convenience food
dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-3
Słodkie dekoracje
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 119006
desery
desery czekoladowe
mleczne
jajeczne
mączne
owocowe
różowa czekolada
dekoracje
desserts
chocolate
milk
egg
flour
fruit desserts
ruby chocolate
decorations
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-11
Nasi na Łotwie
nr katalogowy: 48034
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-1
Ontological modelling of flight preparation manual
Nikolay BORGEST
Anastasia ORLOVA
nr katalogowy: 103197
10.15199/48.2017.01.25
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2011-4-5
Wpływ przygotowania powierzchni stali 30MnB4 na strukturę i ciągłość powłoki Zn uzyskanej w procesie cynkowania ogniowego
SYLWIA WĘGRZYNKIEWICZ
MACIEJ HAJDUGA
DARIUSZ SOŁEK
JAN MASALSKI
nr katalogowy: 58799
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2017-1
The application of tumble finishing in surface preparation process for deposition of TBC coatings
Sławomir Kotowski
Andrzej Nowotnik
Jan Sieniawski
Andrzej Butkiewicz
nr katalogowy: 104139
10.15199/28.2017.1.2
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2016-2
RVC - reticulated vitreous carbon. Structure, precursor polymer materials, process of manufacturing and applications
Witold Sarna
Janusz Kozakiewicz
Jarosław Przybylski
Krystyna Sylwestrzak
nr katalogowy: 97973
10.15199/28.2016.2.6
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2016-2
RVC - reticulated vitreous carbon. Structure, precursor polymer materials, process of manufacturing and applications
Witold Sarna
Janusz Kozakiewicz
Jarosław Przybylski
Krystyna Sylwestrzak
nr katalogowy: 97973
10.15199/28.2016.2.6
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2021-1
ASSEMBLY AUTOMATION
nr katalogowy: 131103
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-9
Sezon na grzyby
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 145166
grzyby
wartość odżywcza
walory smakowe
utrwalanie
przydatność kulinarna
mushrooms
nutritional value
taste properties
preservation
culinary usefulness
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2021-1
ASSEMBLY AUTOMATION
nr katalogowy: 131103
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-11
Strategia i problemy w przygotowaniu próbek skażonych substancjami objętymi Konwencją o Zakazie Broni Chemicznej
Aleksandra Spławska
Maksymilian Stela
Monika Szyposzyńska
Danuta Mirosz
Katarzyna Truszkowska
nr katalogowy: 134689
10.15199/62.2021.11.17
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2005-2
Heterogenne nanoklastery węglowe. Otrzymywanie, charakterystyka i perspektywy aplikacyjne
Michał Bystrzejewski
Andrzej Huczko
nr katalogowy: 14230
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-3
Cena olimpijskiego srebra
Jarosław Uściński
nr katalogowy: 125361
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-1
Synteza estrów kwasu fosfonooctowego i ich praktyczne zastosowanie w otrzymywaniu fosforylowanych kumaryn
Sławomir Frynas
Katarzyna Szwaczko
Kamil Dziuba
nr katalogowy: 141536
10.15199/62.2023.1.5
estry kwasu fosfonooctowego
fosfoniany
kumaryny
reakcja Michaelisa i Arbuzowa
reakcja Knoevenagela
hosphonoacetic acid esters
phosphonate
coumarin
Michaelis-Arbuzov reaction
Knoevenagel condensation
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-1
Polacy w Luksemburgu
Dorota Karwacka
nr katalogowy: 56985
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Analiza opinii konsumentów na temat mięsa jagnięcego
Izabela Narkiewicz
Tomasz Florowski
Anna Florowska
Iwona Szymańska
nr katalogowy: 140173
10.15199/65.2022.10.5
jagnięcina
preferencje konsumenckie
badanie ankietowe
amb
consumers preferences
questionnaire survey
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Analiza opinii konsumentów na temat mięsa jagnięcego
Izabela Narkiewicz
Tomasz Florowski
Anna Florowska
Iwona Szymańska
nr katalogowy: 140173
10.15199/65.2022.10.5
jagnięcina
preferencje konsumenckie
badanie ankietowe
amb
consumers preferences
questionnaire survey
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Analiza opinii konsumentów na temat mięsa jagnięcego
Izabela Narkiewicz
Tomasz Florowski
Anna Florowska
Iwona Szymańska
nr katalogowy: 140173
10.15199/65.2022.10.5
jagnięcina
preferencje konsumenckie
badanie ankietowe
amb
consumers preferences
questionnaire survey
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-7-8
Polska kuchnia regionalna (cz. I)
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 145008
kuchnia regionalna
regiony kulinarne
charakterystyka
regional Polish cuisine
culinary regions
characteristics
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-9
Przygotowanie powierzchni powłoki cynkowej zanurzeniowej przed malowaniem
LESZEK KOMOROWSKI
nr katalogowy: 70781
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2011-9
Współpraca układów centralnego ogrzewania i ciepłej wody użytkowej z priorytetem jej przygotowywania w węzłach równoległych
WŁADYSŁAW SZAFLIK
nr katalogowy: 62126
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2020-4
Wpływ sposobu przygotowania powierzchni na wytrzymałość doraźną zakładkowych połączeń klejowych wybranych materiałów konstrukcyjnych
Anna RUDAWSKA
Izabela MITURSKA
Dana STANČEKOVÁ
nr katalogowy: 129771
10.15199/160.2020.4.2
stal konstrukcyjna C45
stop aluminium EN AW-1050A
stal nierdzewna 1.4401
wytrzymałość na ścinanie
połączenia klejowe
structural steel C45
aluminium alloy EN AW-1050A
stainless steel 1.4401
shear strength
adhesive joints
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2020-4
Wpływ sposobu przygotowania powierzchni na wytrzymałość doraźną zakładkowych połączeń klejowych wybranych materiałów konstrukcyjnych
Anna RUDAWSKA
Izabela MITURSKA
Dana STANČEKOVÁ
nr katalogowy: 129771
10.15199/160.2020.4.2
stal konstrukcyjna C45
stop aluminium EN AW-1050A
stal nierdzewna 1.4401
wytrzymałość na ścinanie
połączenia klejowe
structural steel C45
aluminium alloy EN AW-1050A
stainless steel 1.4401
shear strength
adhesive joints
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2002-2
Wieloskładnikowe nawozy kompleksowe i mieszane. Studium porównawcze
BARBARA GRZMIL
nr katalogowy: 28323
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-9s-a
DEZYNFEKCJA METODĄ ZAMGŁAWIANIA Z UŻYCIEM NANOCZĄSTEK SREBRA – DOBÓR WARUNKÓW
Daria Rembisz
Katarzyna Zduniak
Beata Gutarowska
Justyna Skóra
nr katalogowy: 70893
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2015-6
Ocena wpływu przygotowania powierzchni na właściwości korozyjne kompozytów cermetalicznych w osnowie stali AISI 316L
Paweł Figiel
Anna Biedunkiewicz
Witold Biedunkiewicz
Dariusz Grzesiak
Paulina Dużyńska
nr katalogowy: 95636
10.15199/28.2015.6.33
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-3
Kwintesencja smaku
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 112576
sosy
składniki
warzywa
owoce
grzyby
przyprawy
zioła
kulinarne zastosowanie
sauces
ingredients
vegetables
fruit
mushrooms
spices
herbs
culinary use
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-6
Zastosowanie nanocząstek do modyfikacji cieczy elektroizolacyjnych stosowanych w transformatorach energetycznych
Dominika SZCZEŚNIAK
Piotr PRZYBYŁEK
nr katalogowy: 137795
10.15199/48.2022.06.11
ciecze elektroizolacyjne
nanocząstki
nanociecze
stabilność zawieszenia.
electro-insulating liquids
nanoparticles
nanofluids
suspension stability.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-6
Zastosowanie nanocząstek do modyfikacji cieczy elektroizolacyjnych stosowanych w transformatorach energetycznych
Dominika SZCZEŚNIAK
Piotr PRZYBYŁEK
nr katalogowy: 137795
10.15199/48.2022.06.11
ciecze elektroizolacyjne
nanocząstki
nanociecze
stabilność zawieszenia.
electro-insulating liquids
nanoparticles
nanofluids
suspension stability.
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2007-3-4
Preparation and properties of Ni-free austenitic stainless steel with nanostructure
MACIEJ TULINSKI
KAROLINA JURCZYK
MIECZYSLAW JURCZYK
nr katalogowy: 27465
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2008-8
Nickel Superalloys Microstructural Changes Caused by Forming
PAVEL PODANÝ
LIBOR KRAUS
JOZEF ZRNÍK
nr katalogowy: 37271
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Wpływ rodzaju techniki obróbki kulinarnej na jakość filetów z karpia (Cyprinus carpio) pokrytych powłoką furcelleranowo-żelatynową
Monika Modzelewska-Kapituła
Katarzyna Tkacz
Wacław Mozolewski
Weronika Zduńczyk
Ewa Malczyk
Marta Szulc
Agata Ziomek
nr katalogowy: 143011
10.15199/65.2023.4.5
ryby
obróbka cieplna
wartość odżywcza
właściwości fizyko- chemiczne
fish
cooking
nutritional value
physicochemical properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Wpływ rodzaju techniki obróbki kulinarnej na jakość filetów z karpia (Cyprinus carpio) pokrytych powłoką furcelleranowo-żelatynową
Monika Modzelewska-Kapituła
Katarzyna Tkacz
Wacław Mozolewski
Weronika Zduńczyk
Ewa Malczyk
Marta Szulc
Agata Ziomek
nr katalogowy: 143011
10.15199/65.2023.4.5
ryby
obróbka cieplna
wartość odżywcza
właściwości fizyko- chemiczne
fish
cooking
nutritional value
physicochemical properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Wpływ rodzaju techniki obróbki kulinarnej na jakość filetów z karpia (Cyprinus carpio) pokrytych powłoką furcelleranowo-żelatynową
Monika Modzelewska-Kapituła
Katarzyna Tkacz
Wacław Mozolewski
Weronika Zduńczyk
Ewa Malczyk
Marta Szulc
Agata Ziomek
nr katalogowy: 143011
10.15199/65.2023.4.5
ryby
obróbka cieplna
wartość odżywcza
właściwości fizyko- chemiczne
fish
cooking
nutritional value
physicochemical properties
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-5
Polska kuchnia regionalna – kuchnia Podkarpacia
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 150904
kuchnia regionalna
kuchnia Podkarpacia
charakterystyka
regional Polish cuisine
Podkarpacie cuisines
characteristics
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2017-6
WYBRANE ZGŁOSZENIA PATENTOWE Z DZIEDZINY METALI NIEŻELAZNYCH
nr katalogowy: 106526
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2007-12
Scanning acoustic and X-ray microscopy as attractive tools for diagnostics of electronic components
ANETA SUTOR-DZIEDZIC
nr katalogowy: 32100
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-5
Obowiązek rejestracji alkoholu etylowego wynikający z wytycznych rozporządzenia REACH
Monika Wasiak-Gromek
nr katalogowy: 35345
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-8-9-1
Technologia wytwarzania i jakość nawozów mineralnych produkowanych na bazie USP w Zakładach Chemicznych "SIARKOPOL"
ROMAN NOWAKB
ADAM PŁUSAB
SŁAWOMIR LITWINB
ADAM PINDURB
ANDRZEJ WINIARSKIA
FRANCISZEK CZORNIKA
ANDRZEJ BISKUPSKIA
PRZEMYSŁAW MALINOWSKI
nr katalogowy: 28734
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-10
Oferta street food w Polsce
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 128542
jedzenie uliczne
food-trucki
turystyka kulinarna
oferta gastronomiczna
dania street food
street food
food trucks
culinary tourism
gastronomic offer
street food dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-10
Oferta street food w Polsce
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 128542
jedzenie uliczne
food-trucki
turystyka kulinarna
oferta gastronomiczna
dania street food
street food
food trucks
culinary tourism
gastronomic offer
street food dishes
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2017-8
Analiza kosztów eksploatacyjnych wybranych źródeł ciepła do przygotowania ciepłej wody użytkowej (c.w.u.) poza sezonem grzewczym
GRZEGORZ PEŁKA
WOJCIECH LUBOŃ
BARTŁOMIEJ CIAPAŁA
ANNA DRABIK
nr katalogowy: 108973
10.15199/9.2017.8.2
ciepła woda użytkowa (c.w.u.)
źródło ciepła do przygotowania c.w.u.
koszty eksploatacyjne przygotowania c.w.u.
domestic hot water (DHW) preparation
heat sources for DHW
operational costs of DHW preparation
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2019-8
The importance of FEM simulation in design of a forming tool for test sample preparation to measure solder wettability
Mária KAPUSTOVÁ
Róbert SOBOTA
Roman KOLEŇÁK
Jozef BÍLIK
Vladimír ŠIMNA
nr katalogowy: 121794
10.15199/24.2019.8.6
solder wettability
ball-shaped test sample
forming tool
optimization of semiproduct
FEM simulation
zwilżalność lutu
próbka kulista
narzędzie kształtujące
optymalizacja półwyrobu
symulacja MES
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2020-12
Procesy inwestycyjne dotyczące energetyki odnawialnej
MARIUSZ ADAMSKI
JAKUB MAGNUSZEWSKI
nr katalogowy: 129598
10.15199/9.2020.12.3
przygotowaniem inwestycji
energetyka odnawialna
biopaliwa
bilans cieplny
warunki przyłączenia do sieci cieplnej oraz energetycznej
preparation of investments
renewable energy
biofuel
heat balance
conditions for connection to the heat and power network
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2015-6
Inżynieria powierzchni betonu a trwałość napraw konstrukcji betonowych
ANDRZEJ GARBACZ
nr katalogowy: 91797
10.15199/40.2015.6.2
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-12
Study on optimization of a procedure for preparation of a new carbamazepine formulation
Chen Ting
Gong Ling
Hou Xianfeng
nr katalogowy: 146562
10.15199/62.2023.12.10
carbamazepine
optimization
Tween 60
epilepsy
karbamazepina
optymalizacja
Tween 60
padaczka
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-12
Study on optimization of a procedure for preparation of a new carbamazepine formulation
Chen Ting
Gong Ling
Hou Xianfeng
nr katalogowy: 146562
10.15199/62.2023.12.10
carbamazepine
optimization
Tween 60
epilepsy
karbamazepina
optymalizacja
Tween 60
padaczka
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-7-8
Boski dar
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 115009
pomidory
przetwory pomidorowe
potrawy z pomidorów
walory zdrowotne
likopen
tomatoes
tomato products
nutrition value
tomatoes dishes
health benefits
lycopene
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-3
Z odrobiną pikanterii
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 125365
przyprawy
przyprawy korzenne
przyprawy ziołowe
przyprawy warzywne
walory smakowo-zapachowe
właściwości barwiące
wykorzystanie kulinarne
spices
spices
herbal spices
vegetable spices
flavor-fragrance qualities
coloring properties
culinary use
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-9
Przetwórstwo mięsa alpak
Anna Morales Villavicencio
nr katalogowy: 128143
alpaka
tusza
wyręby kulinarne
przetwórstwo mięsa
alpaca
carcass
culinary cuts
meat processing
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2009-11
Elektrochemiczne powłoki kompozytowe: otrzymywanie, właściwości, zastosowanie
BOGDAN SZCZYGIEŁ
nr katalogowy: 47970
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-4
Ziemniaczana wygoda
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 104981
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-6
Wytwarzanie stabilnych warstw rezystywnych metodą bezprądowej metalizacji
Zbigniew PRUSZOWSKI
Piotr KOWALIK
nr katalogowy: 53022
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2016-1
Zjonizowany organiczno- -mineralny nawóz "stymjod"
Adam Jeznach
nr katalogowy: 96069
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2022-11
Problematyka prawna i techniczna ustalania zgodności usytuowania wybudowanych budynków z projektem zagospodarowania działki lub terenu, lub odstępstwach od projektu – część 2
Marcin Karabin
nr katalogowy: 140301
10.15199/50.2022.11.4
budynek
proces budowy
inwentaryzacja powykonawcza budynku
building
building process
as-built inventory of the building
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2022-10
Problematyka prawna i techniczna ustalania zgodności usytuowania wybudowanych budynków z projektem zagospodarowania działki lub terenu lub odstępstwach od projektu – część 1
Marcin Karabin
nr katalogowy: 139876
10.15199/50.2022.10.4
budynek
proces budowy
inwentaryzacja powykonawcza budynku
building
building process
as-built inventory of the building
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2022-10
Problematyka prawna i techniczna ustalania zgodności usytuowania wybudowanych budynków z projektem zagospodarowania działki lub terenu lub odstępstwach od projektu – część 1
Marcin Karabin
nr katalogowy: 139876
10.15199/50.2022.10.4
budynek
proces budowy
inwentaryzacja powykonawcza budynku
building
building process
as-built inventory of the building
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2022-11
Problematyka prawna i techniczna ustalania zgodności usytuowania wybudowanych budynków z projektem zagospodarowania działki lub terenu, lub odstępstwach od projektu – część 2
Marcin Karabin
nr katalogowy: 140301
10.15199/50.2022.11.4
budynek
proces budowy
inwentaryzacja powykonawcza budynku
building
building process
as-built inventory of the building
AURA 2023-4
Czy za sto lat będziemy jeść mięso?
Karolina Mroczek
Janusz Ryszrad Mroczek
Weronika Ptasiuk
nr katalogowy: 142635
10.15199/2.2023.4.2
mięso
klimat
etyka
mięso in vitro
meat
climate
ethics
in vitro meat
AURA 2023-4
Czy za sto lat będziemy jeść mięso?
Karolina Mroczek
Janusz Ryszrad Mroczek
Weronika Ptasiuk
nr katalogowy: 142635
10.15199/2.2023.4.2
mięso
klimat
etyka
mięso in vitro
meat
climate
ethics
in vitro meat
AURA 2023-4
Czy za sto lat będziemy jeść mięso?
Karolina Mroczek
Janusz Ryszrad Mroczek
Weronika Ptasiuk
nr katalogowy: 142635
10.15199/2.2023.4.2
mięso
klimat
etyka
mięso in vitro
meat
climate
ethics
in vitro meat
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2014-4
Wpływ przygotowania powierzchni elementów stalowych ciętych metodami termicznymi na proces cynkowania ogniowego
SYLWIA WĘGRZYNKIEWICZ
DARIUSZ JĘDRZEJCZYK
ILONA SZŁAPA
MACIEJ HAJDUGA
nr katalogowy: 83401
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2013-11
Przygotowanie nanorurek węglowych przed bezprądowym pokrywaniem Ni-P
MILENA ZAWADOWSKA
JERZY BIELIŃSKI
RAFAŁ KOZERA
ANNA BOCZKOWSKA
STEFAN AWIETJAN
nr katalogowy: 80570
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2010-6
Analiza wybranych czynników wpływających na efektywność energetyczną solarnych systemów przygotowania ciepłej wody
TOMASZ CHOLEWA
ALICJA SIUTA-OLCHA
nr katalogowy: 52196
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2011-4-5
Omiatanie śrutem powierzchni stali ocynkowanej zanurzeniowo w urządzeniach pneumatycznych i wirnikowych przed lakierowaniem proszkowym i ciekłym
ADAM TATAREK
PIOTR LIBERSKI
MAREK MARCINKOWSKI
MARZENA NOWICKA
JAKUB WIECZOREK-NOWAK
nr katalogowy: 58807
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2015-9
Advanced solutions saving energy and reducing Fibre Loss in an OCC Stock Preparation System
SIMON ROBERTS
MICHAEL LOPANE
ALAIN LASCAR
nr katalogowy: 93628
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2010-6
Analiza wybranych czynników wpływających na efektywność energetyczną solarnych systemów przygotowania ciepłej wody
TOMASZ CHOLEWA
ALICJA SIUTA-OLCHA
nr katalogowy: 52196
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-6
Ocena jakości handlowych makaronów bezglutenowych
Grażyna Cacak-Pietrzak
Anna Rajkowska
nr katalogowy: 123783
makaron bezglutenowy
białko
właściwości kulinarne
właściwości organoleptyczne
gluten-free pasta
protein
culinary properties
organoleptic properties
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-6
Warzywne co nieco
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 143647
warzywa
wartość odżywcza
walory zdrowotne
wykorzystanie kulinarne
surówki/sałatki warzywne
vegetables
nutritional value
health values
culinary use
vegetable salads.
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-6
Warzywne co nieco
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 143647
warzywa
wartość odżywcza
walory zdrowotne
wykorzystanie kulinarne
surówki/sałatki warzywne
vegetables
nutritional value
health values
culinary use
vegetable salads.
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-10
Na dziko
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 140247
dziczyzna
sarna
dzik jeleń
wartość odżywcza
obróbka termiczna
przyprawy i dodatki do dziczyzny
potrawy z dziczyzny
venison
roe deer
wild boar deer
nutritional value
heat treatment
spices and game additives
venison dishes
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2011-8
High voltage power supply for excitation of cold emission of electrons from a carbon nanotube cathode
MATEUSZ MROCZKOWSKI
MACIEJ KISIELIŃSKI
JERZY KALENIK
KRYSTIAN KRÓL
nr katalogowy: 61944
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2021-6
Zasady wykorzystania programu AutoCAD w procesie sporządzania dokumentacji konstrukcyjnej sprzętu wojskowego
Jacek Warchulski
Marcin Warchulski
Jan Szczurko
nr katalogowy: 135044
10.15199/148.2021.6.2
dokumentacja techniczna
AutoCAD
technical documentation
AutoCAD
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2021-6
Zasady wykorzystania programu AutoCAD w procesie sporządzania dokumentacji konstrukcyjnej sprzętu wojskowego
Jacek Warchulski
Marcin Warchulski
Jan Szczurko
nr katalogowy: 135044
10.15199/148.2021.6.2
dokumentacja techniczna
AutoCAD
technical documentation
AutoCAD
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2021-6
Zasady wykorzystania programu AutoCAD w procesie sporządzania dokumentacji konstrukcyjnej sprzętu wojskowego
Jacek Warchulski
Marcin Warchulski
Jan Szczurko
nr katalogowy: 135044
10.15199/148.2021.6.2
dokumentacja techniczna
AutoCAD
technical documentation
AutoCAD
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2022-6
Tworzenie aksonometrii instalacji wodociągowych z wykorzystaniem programu Audytor SET 7.3
Michał Strzeszewski
Piotr Wereszczyński
nr katalogowy: 138166
10.15199/17.2022.6.7
oprogramowanie
wodociąg.
software
water supply.
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2022-6
Tworzenie aksonometrii instalacji wodociągowych z wykorzystaniem programu Audytor SET 7.3
Michał Strzeszewski
Piotr Wereszczyński
nr katalogowy: 138166
10.15199/17.2022.6.7
oprogramowanie
wodociąg.
software
water supply.
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2017-2
Preparation of mounting mass
Adrian Krzysztof Antosik
Zbigniew Czech
nr katalogowy: 105203
10.15199/28.2017.2.9
Mounting mass
silicone resin
UV-crosslinking
LED-crosslinking
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-5
Barwa jogurtów z dodatkiem owoców kolorowych
Iwona Ścibisz
Małgorzata Ziarno
Marta Mitek
Dorota Zaręba
Karolina Gwardecka
Justyna Owczarska
nr katalogowy: 84838
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-5
Charakter powłoki Zn w zależności od przygotowania warstwy wierzchniej elementów konstrukcyjnych
SYLWIA WĘGRZYNKIEWICZ
MACIEJ HAJDUGA
DARIUSZ SOŁEK
DARIUSZ JĘDRZEJCZYK
nr katalogowy: 67571
CHŁODNICTWO 2013-8
Efekt działania transglutaminazy na właściwości reologiczne ciasta pszennego podczas zamrażalniczego przechowywania
Iwona Kasprzyk
Joanna Markowska
Elżbieta Polak
Krzysztof Egierski
nr katalogowy: 78739
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-3b
The preparation of input data in digital image processing
Jakub PĘKSIŃSKI
Grzegorz MIKOŁAJCZAK
nr katalogowy: 75320
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-1
Nakłady energetyczne podczas mielenia biomasy przygotowywanej do procesu peletowania
Marek WRÓBEL
Krzysztof MUDRYK
Aleksander GĄSIORSKI
Zdzisław POSYŁEK
Tomasz DRÓŻDŻ
nr katalogowy: 103228
10.15199/48.2017.01.56
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-9
Pożyteczne bakterie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 128002
fermentacja mlekowa
probiotyki
kiszona kapusta
kiszone ogórki
fermentowane napoje mleczne
walory zdrowotne
wykorzystanie kulinarne
lactic acid fermentation
probiotics
sauerkraut
pickled cucumbers
fermented milk drinks
health benefits
culinary use
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-9
Pożyteczne bakterie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 128002
fermentacja mlekowa
probiotyki
kiszona kapusta
kiszone ogórki
fermentowane napoje mleczne
walory zdrowotne
wykorzystanie kulinarne
lactic acid fermentation
probiotics
sauerkraut
pickled cucumbers
fermented milk drinks
health benefits
culinary use
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-10
Wszechstronnie odżywcze
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 145620
suche nasiona roślin strączkowych
wartość odżywcza
walory zdrowotne
wykorzystanie kulinarne
dry legumes
nutritional value
health benefits
culinary use
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-2
Wiosna na talerzu
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 148436
nowalijki
rodzaje
wartość odżywcza
wykorzystanie kulinarne
zanieczyszczenia
spring vegetables
types
nutritional value
culinary use
contamination
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-6
Smaczna i zdrowa
nr katalogowy: 120658
wołowina
wartość odżywcza
system QMP
obróbka kulinarna
sezonowanie
burgery i inne potrawy
marynowanie. Title: Tasty and Healthy Meat
beef
nutritional value
the QMP system
culinary treatment
seasoning
burgers and other dishes
marinating.
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-5-6
Roślinne zamienniki mięsa
nr katalogowy: 126734
wegetarianizm
dieta bezmięsna
białko
roślinny zamiennik mięsa
rośliny strączkowe
tofu
kasze
ziemniaki
warzywa
grzyby orzechy
nasiona
wodorosty
vegetarianism
meatless diet
protein
vegetable meat replacement
legumes
tofu
groats
potatoes
vegetables
nuts mushrooms
seeds
seaweed
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2010-2
THE PREPARATION OF SUBSTRATES FOR VULCANIZATION COATINGS
MARIA RICHERT
JAKUB PIETRZYK
TOMASZ PERON
nr katalogowy: 50163
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2009-1
Detection of surface hydrogen in selected carbon materials by elastic peak electron spectroscopy
BEATA LESIAK
JOSEF. ZEMEK
JANA HOUDKOVA
nr katalogowy: 40908
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-4
Kierunki przetwórstwa jagód rokitnika
Agnieszka Wilkowska
Eugeniusz Pogorzelski
Wojciech Ambroziak
Robert Gwiazdecki
nr katalogowy: 44010
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-12
Stabilność barwników antocyjanowych podczas obróbki enzymatycznej miazgi
Iwona Ścibisz
Agata Górska
nr katalogowy: 48976
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-6
Wpływ dodatku preparatów pektynowych na wybrane wyróżniki jakościowe napojów malinowych i z czarnej porzeczki
Stanisław Kalisz
Anna Grobelna
Anna Meller
nr katalogowy: 126834
10.15199/64.2020.6.1
malina
czarna porzeczka
napoje
pektyny
raspberry
blackcurrant
beverages
pectins
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-6
Wpływ przygotowania masy włóknistej na parametry eksploatacyjne maszyn tissue i użytkowe papierów higienicznych
Alicja Biel-Tyralska
Tomasz Tyralski
nr katalogowy: 126947
10.15199/54.2020.6.2
przygotowanie masy
papiery higieniczne
jakość formowania
dynamika deflokulacji i reflokulacji
stock preparation
tissue papers
formation of sheet quality
deflocculation and reflocculation dynamics
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2020-11-12
OTRZYMYWANIE POWŁOKI GALWANICZNEJ Zn-Ni PRZY ZREDUKOWANEJ LICZBIE ETAPÓW PRZYGOTOWANIA POWIERZCHNI. CZĘŚĆ II: PRÓBY Z WYKORZYSTANIEM KĄPIELI PRZEMYSŁOWYCH
JOLANTA NIEDBAŁA
JAN WESOŁOWSKI
nr katalogowy: 129780
powłoka Zn-Ni
przygotowanie powierzchni
elektroosadzanie
powłoka Zn-Ni
przygotowanie powierzchni
elektroosadzanie
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2020-11-12
OTRZYMYWANIE POWŁOKI GALWANICZNEJ Zn-Ni PRZY ZREDUKOWANEJ LICZBIE ETAPÓW PRZYGOTOWANIA POWIERZCHNI. CZĘŚĆ II: PRÓBY Z WYKORZYSTANIEM KĄPIELI PRZEMYSŁOWYCH
JOLANTA NIEDBAŁA
JAN WESOŁOWSKI
nr katalogowy: 129780
powłoka Zn-Ni
przygotowanie powierzchni
elektroosadzanie
powłoka Zn-Ni
przygotowanie powierzchni
elektroosadzanie
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-5
Spełnione oczekiwania
nr katalogowy: 120184
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-3
Pasztety wielkanocne
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 119301
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-6
Kelly Bronze – więcej niż indyk!
Joanna Stadnik
Anna Czech
nr katalogowy: 143649
mięso indycze
Kelly Bronze
turkey meat
Kelly Bronze
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-6
Kelly Bronze – więcej niż indyk!
Joanna Stadnik
Anna Czech
nr katalogowy: 143649
mięso indycze
Kelly Bronze
turkey meat
Kelly Bronze
OPAKOWANIE 2009-I
From water to vodka: How to improve products and productive processes the answer at 23rd SIMEI
nr katalogowy: 42514
OPAKOWANIE 2009-I
Internet System Ensuring Modern Packaging in Horticultural Industry
Tadeusz Cąderek
Barbara Grabowska
Andrzej Hejduk
Aleksander Sołtan
Jan Świetlik
Monika Kassmann
nr katalogowy: 42513
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2013-3
Thermodynamic analysis of Fe, Ni, Zn - methanol system
JACEK BANAŚ
URSZULA LELEK-BORKOWSKA
nr katalogowy: 75535
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2021-8
Ocena oddziaływania inwestycji drogowych na obszary wiejskie w świetle aktualnego procesu przygotowania inwestycji budowy dróg
Marcin Jakimiak
Przemysław Leń
nr katalogowy: 132848
10.15199/50.2021.8.2
budowa dróg
scalenie gruntów
obszary wiejskie
road construction
land consolidation
rural area
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2021-8
Ocena oddziaływania inwestycji drogowych na obszary wiejskie w świetle aktualnego procesu przygotowania inwestycji budowy dróg
Marcin Jakimiak
Przemysław Leń
nr katalogowy: 132848
10.15199/50.2021.8.2
budowa dróg
scalenie gruntów
obszary wiejskie
road construction
land consolidation
rural area
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2021-8
Ocena oddziaływania inwestycji drogowych na obszary wiejskie w świetle aktualnego procesu przygotowania inwestycji budowy dróg
Marcin Jakimiak
Przemysław Leń
nr katalogowy: 132848
10.15199/50.2021.8.2
budowa dróg
scalenie gruntów
obszary wiejskie
road construction
land consolidation
rural area
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2021-8
Ocena oddziaływania inwestycji drogowych na obszary wiejskie w świetle aktualnego procesu przygotowania inwestycji budowy dróg
Marcin Jakimiak
Przemysław Leń
nr katalogowy: 132848
10.15199/50.2021.8.2
budowa dróg
scalenie gruntów
obszary wiejskie
road construction
land consolidation
rural area
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2021-9
Analiza kosztów procesu inwestycyjnego przygotowania budowy dróg krajowych w kontekście nowego procesu inwestycyjnego
Marcin Jakimiak
Przemysław Leń
nr katalogowy: 133391
10.15199/50.2021.9.2
autostrada
scalenia gruntów
obszary wiejskie
nowy proces inwestycyjny
analiza kosztów
highway
land consolidation
rural area
new investment process
cost analysis
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2021-9
Analiza kosztów procesu inwestycyjnego przygotowania budowy dróg krajowych w kontekście nowego procesu inwestycyjnego
Marcin Jakimiak
Przemysław Leń
nr katalogowy: 133391
10.15199/50.2021.9.2
autostrada
scalenia gruntów
obszary wiejskie
nowy proces inwestycyjny
analiza kosztów
highway
land consolidation
rural area
new investment process
cost analysis
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2021-9
Analiza kosztów procesu inwestycyjnego przygotowania budowy dróg krajowych w kontekście nowego procesu inwestycyjnego
Marcin Jakimiak
Przemysław Leń
nr katalogowy: 133391
10.15199/50.2021.9.2
autostrada
scalenia gruntów
obszary wiejskie
nowy proces inwestycyjny
analiza kosztów
highway
land consolidation
rural area
new investment process
cost analysis
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2017-2
Preparation of mounting mass
Adrian Krzysztof Antosik
Zbigniew Czech
nr katalogowy: 105203
10.15199/28.2017.2.9
Mounting mass
silicone resin
UV-crosslinking
LED-crosslinking
CHŁODNICTWO 2014-3
Wpływ procesu chłodniczego przechowywania na kształtowanie jakości mięsa
JOANNA LEWANCKA
JACEK KONDRATOWICZ
nr katalogowy: 83153
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-2
Nadzwyczajny seler zwyczajny
Krystyna Nowak
Żmudzińska-Żurek
nr katalogowy: 58026
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-11
PRZETWARZANIE NIEOSŁONKOWYCH jadalnych ubocznych surowców rzeźnych
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
nr katalogowy: 140661
surowce uboczne
przetwórstwo
kulinaria
by-products
processing
cooking
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-10
Na dziko
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 140247
dziczyzna
sarna
dzik jeleń
wartość odżywcza
obróbka termiczna
przyprawy i dodatki do dziczyzny
potrawy z dziczyzny
venison
roe deer
wild boar deer
nutritional value
heat treatment
spices and game additives
venison dishes
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-11
PRZETWARZANIE NIEOSŁONKOWYCH jadalnych ubocznych surowców rzeźnych
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
nr katalogowy: 140661
surowce uboczne
przetwórstwo
kulinaria
by-products
processing
cooking
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2018-3
Nowoczesna papiernia tissue POL-MAK w Iławie!
nr katalogowy: 112963
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-11
Możliwości zastosowania chitozanu w otoczkach do nawozów
Regina Michalik
Krzysztof Kozioł
Ilona Wandzik
nr katalogowy: 134680
10.15199/62.2021.11.8
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-11
Możliwości zastosowania chitozanu w otoczkach do nawozów
Regina Michalik
Krzysztof Kozioł
Ilona Wandzik
nr katalogowy: 134680
10.15199/62.2021.11.8
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-11
Możliwości zastosowania chitozanu w otoczkach do nawozów
Regina Michalik
Krzysztof Kozioł
Ilona Wandzik
nr katalogowy: 134680
10.15199/62.2021.11.8
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2024-5
Zmiany metodyki określania charakterystyki energetycznej budynków jednorodzinnych do oceny instalacji przygotowania ciepłej wody użytkowej
HANNA JĘDRZEJUK
nr katalogowy: 148709
10.15199/9.2024.5.1
charakterystyka energetyczna budynku
ocena energetyczna systemu przygotowania ciepłej wody użytkowej
budynki jednorodzinne
uwarunkowania prawne
energy performance of the building
energy assessment of the domestic hot water system
single-family buildings
legal conditions
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-12
Na co dzień i od święta
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 110905
bakalie
suszone owoce
orzechy
migdały
wykorzystanie kulinarne
Boże Narodzenie
sweetmeats
dried fruits
nuts
almonds
culinary use
Christmas
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-10
Półmisek wędlin Wykorzystanie wędlin w gastronomii
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 109863
wędliny
rodzaje
wędzonki
kiełbasy
wędliny drobiowe
wędliny podrobowe
wykorzystanie kulinarne
cold cuts
smoked meats
sausages
poultry cold cuts
offal cold cuts
culinary use
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-1-2
Dieta bez laktozy
dr inż. Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 130431
laktoza
mleko i przetwory mlecze
nietolerancja laktozy
produkty bez laktozy
roślinne zamienniki mleka
wykorzystanie kulinarne
lactose
milk and dairy products
lactose intolerance
dairy lactose-free products
plant-based milk substitutes
culinary use
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-1-2
Dieta bez laktozy
dr inż. Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 130431
laktoza
mleko i przetwory mlecze
nietolerancja laktozy
produkty bez laktozy
roślinne zamienniki mleka
wykorzystanie kulinarne
lactose
milk and dairy products
lactose intolerance
dairy lactose-free products
plant-based milk substitutes
culinary use
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2017-6
Influence of a steel surface treatment on the wetting angle and free surface energy
Sebastian Lipa
Radomir Atraszkiewicz
Leszek Klimek
nr katalogowy: 111388
10.15199/28.2017.6.6
free surface energy
abrasive blasting
electro-etching
heating.
swobodna energia powierzchniowa
obróbka strumieniowo-ścierna
elektrotrawienie
wygrzewanie
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2019-10
Przygotowanie mas makulaturowych z surowców wielomateriałowych częściowo wodoodpornych z wykorzystaniem frakcjonowania
Alicja Biel-Tyralska
Tomasz Tyralski
nr katalogowy: 123111
10.15199/54.2019.10.1
przygotowanie mas włóknistych
technologia frakcjonowania włókien
proces rozwłókniania z sortowaniem wstępnym
oddzielenie folii polietylenowych i aluminiowych
pulp preparation
fiber fractionation technology
fiberising process with pre-sorting
separation of polyethylene and aluminum foils
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2019-3
ADHESIVE MIXING AND APPLYING DEVICE
Anna RUDAWSKA
nr katalogowy: 122603
10.15199/160.2019.3.7
bonding
device
mixing
application
adhesive
klejenie
urządzenie
mieszanie
nakładanie
klej
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2020-9-10
OTRZYMYWANIE POWŁOKI GALWANICZNEJ Zn-Ni PRZY ZREDUKOWANEJ LICZBIE ETAPÓW PRZYGOTOWANIA POWIERZCHNI. CZĘŚĆ I: PRÓBY Z WYKORZYSTANIEM KĄPIELI LABORATORYJNYCH
Jolanta Niedbała
Jan Wesołowski
nr katalogowy: 128806
powłoka Zn-Ni
przygotowanie powierzchni
elektroosadzanie
Zn-Ni coating
Surface preparation
electrodeposition
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2020-9-10
OTRZYMYWANIE POWŁOKI GALWANICZNEJ Zn-Ni PRZY ZREDUKOWANEJ LICZBIE ETAPÓW PRZYGOTOWANIA POWIERZCHNI. CZĘŚĆ I: PRÓBY Z WYKORZYSTANIEM KĄPIELI LABORATORYJNYCH
Jolanta Niedbała
Jan Wesołowski
nr katalogowy: 128806
powłoka Zn-Ni
przygotowanie powierzchni
elektroosadzanie
Zn-Ni coating
Surface preparation
electrodeposition
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2024-9
Wpływ sposobu wykonania formy tampondrukowej na jakość nadruku
MILENA FORNALEK
JANINA LEKS-STĘPIEŃ
nr katalogowy: 150714
10.15199/54.2024.9.2
papier
papiery wielowarstwowe
właściwości wytrzyma łościowe
SCT
RCT
CMT
przepuklenie
Scott Bond
pad printing
plate preparation
quality
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2009-9
Electronic control for high efficient process in thermal-moisture pretreatment of meal
ANELIYA MANUKOVA
SEHER KADIROVA
nr katalogowy: 46930
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-10
Polski Ład – doliny wodorowe. Przygotowanie infrastruktury badawczej do świadczenia usług analitycznych badania jakości wodoru
Teresa Topolnicka
Roksana Muzyka
nr katalogowy: 134206
10.15199/62.2021.10.7
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-10
Polski Ład – doliny wodorowe. Przygotowanie infrastruktury badawczej do świadczenia usług analitycznych badania jakości wodoru
Teresa Topolnicka
Roksana Muzyka
nr katalogowy: 134206
10.15199/62.2021.10.7
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-10
Polski Ład – doliny wodorowe. Przygotowanie infrastruktury badawczej do świadczenia usług analitycznych badania jakości wodoru
Teresa Topolnicka
Roksana Muzyka
nr katalogowy: 134206
10.15199/62.2021.10.7
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-3
Produkty uboczne przemysłu spożywczego jako źródło biologicznie aktywnych peptydów
Agnieszka Ryznar-Luty
nr katalogowy: 136786
10.15199/62.2022.3.2
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-3
Produkty uboczne przemysłu spożywczego jako źródło biologicznie aktywnych peptydów
Agnieszka Ryznar-Luty
nr katalogowy: 136786
10.15199/62.2022.3.2
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-3
Produkty uboczne przemysłu spożywczego jako źródło biologicznie aktywnych peptydów
Agnieszka Ryznar-Luty
nr katalogowy: 136786
10.15199/62.2022.3.2
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-3
Produkty uboczne przemysłu spożywczego jako źródło biologicznie aktywnych peptydów
Agnieszka Ryznar-Luty
nr katalogowy: 136786
10.15199/62.2022.3.2
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-3
Produkty uboczne przemysłu spożywczego jako źródło biologicznie aktywnych peptydów
Agnieszka Ryznar-Luty
nr katalogowy: 136786
10.15199/62.2022.3.2
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-2
Pobieranie i przygotowanie próbek żywności
Agnieszka Nowak
nr katalogowy: 112321
10.15199/65.2018.2.3
próbka
plan pobierania próbek
pobieranie próbek
żywność
sample
sampling plan
sampling
food
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-3
Ocena jakości handlowych makaronów ekologicznych formy świderki
Grażyna Cacak-Pietrzak
Daria Romankiewicz
Alicja Ceglińska
Emilia Lenart
nr katalogowy: 98707
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-11-12
Zdrów jak ryba
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 134937
ryby morskie i słodkowodne
wartość odżywcza
wielonienasycone kwasy tłuszczowe
witaminy
zdrowie
świąteczne dania rybne
marine and freshwater fish
nutritional value
polyunsaturated fatty acids
vitamins
health
Christmas fish dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-11-12
Zdrów jak ryba
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 134937
ryby morskie i słodkowodne
wartość odżywcza
wielonienasycone kwasy tłuszczowe
witaminy
zdrowie
świąteczne dania rybne
marine and freshwater fish
nutritional value
polyunsaturated fatty acids
vitamins
health
Christmas fish dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-11-12
Zdrów jak ryba
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 134937
ryby morskie i słodkowodne
wartość odżywcza
wielonienasycone kwasy tłuszczowe
witaminy
zdrowie
świąteczne dania rybne
marine and freshwater fish
nutritional value
polyunsaturated fatty acids
vitamins
health
Christmas fish dishes
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-8
Z półki księgarskiej - Bolesław Hancyk ADR, REACH, CLP NIEBEZPIECZNE CHEMIKA LIA. PORADNIK
Marcela Palczewska-Tulińska
nr katalogowy: 70108
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-11
Strategia i problemy w przygotowaniu próbek skażonych substancjami objętymi Konwencją o Zakazie Broni Chemicznej
Aleksandra Spławska
Maksymilian Stela
Monika Szyposzyńska
Danuta Mirosz
Katarzyna Truszkowska
nr katalogowy: 134689
10.15199/62.2021.11.17
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-2
Prototypowanie modułów mikroprocesorowych do wykrywania wzorców ruchowych
Tomasz MARCINIAK
Wojciech MARCINIAK
Adam DĄBROWSKI
nr katalogowy: 136078
10.15199/48.2022.02.18
mikrokontrolery
czujniki inercyjne
rozpoznawanie wzorców ruchowych.
microcontrollers
inertial sensors
human action recognition
HAR.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-2
Prototypowanie modułów mikroprocesorowych do wykrywania wzorców ruchowych
Tomasz MARCINIAK
Wojciech MARCINIAK
Adam DĄBROWSKI
nr katalogowy: 136078
10.15199/48.2022.02.18
mikrokontrolery
czujniki inercyjne
rozpoznawanie wzorców ruchowych.
microcontrollers
inertial sensors
human action recognition
HAR.
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-4
AUTOMATYZACJA ZARZĄDZANIA INFRASTRUKTURĄ PULPITÓW WIRTUALNYCH W ŚRODOWISKU VMWARE HORIZON
Diana Mirowska
Jerzy Domżał
nr katalogowy: 138943
10.15199/59.2022.4.20
VMware
wirtualizacja
automatyzacja
zarządzanie infrastrukturą.
VMware
virtualization
automatization
infrastructure management.
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-4
AUTOMATYZACJA ZARZĄDZANIA INFRASTRUKTURĄ PULPITÓW WIRTUALNYCH W ŚRODOWISKU VMWARE HORIZON
Diana Mirowska
Jerzy Domżał
nr katalogowy: 138943
10.15199/59.2022.4.20
VMware
wirtualizacja
automatyzacja
zarządzanie infrastrukturą.
VMware
virtualization
automatization
infrastructure management.
GOSPODARKA WODNA 2023-7
Procedura administracyjna na podstawie specustawy o elektrowniach szczytowo-pompowych
Jarosław Dolny
nr katalogowy: 143978
10.15199/22.2023.7.1
elektrownia szczytowo-pompowa
ESP
specustawa
prawo
pumped-storage power plants
energy storage systems
special purpose act
law
GOSPODARKA WODNA 2023-7
Procedura administracyjna na podstawie specustawy o elektrowniach szczytowo-pompowych
Jarosław Dolny
nr katalogowy: 143978
10.15199/22.2023.7.1
elektrownia szczytowo-pompowa
ESP
specustawa
prawo
pumped-storage power plants
energy storage systems
special purpose act
law
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2024-5
Zmiany metodyki określania charakterystyki energetycznej budynków jednorodzinnych do oceny instalacji przygotowania ciepłej wody użytkowej
HANNA JĘDRZEJUK
nr katalogowy: 148709
10.15199/9.2024.5.1
charakterystyka energetyczna budynku
ocena energetyczna systemu przygotowania ciepłej wody użytkowej
budynki jednorodzinne
uwarunkowania prawne
energy performance of the building
energy assessment of the domestic hot water system
single-family buildings
legal conditions
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2018-10
Przygotowanie systemu zaopatrzenia w wodę do działań w warunkach kryzysowych w świetle obowiązujących norm i przepisów prawnych
Krzysztof Filipek
Marian Kulig
nr katalogowy: 116634
10.15199/17.2018.10.3
zaopatrzenie w wodę
plan bezpieczeństwa wodnego
zarządzanie kryzysowe
regulacje ustawowe
water supply
water safety plans
crisis management
legal regulations
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH