Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-6
Tłuste cięcie
nr katalogowy: 114531
żywność
zamienniki tłuszczu
ograniczenie tłuszczu w potrawach
food
fat substitutes
limiting fat in dishes
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-8
Zapobieganie autooksydacji olejów przy użyciu gazów
BARBARA SIONEK
KRZYSZTOF KRYGIER
nr katalogowy: 29268
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-4
Prozdrowotnie w gastronomii(IV) Pożegnanie z solniczką
Ewa Czarniecka-Skubina
Ewa Ołubiec-Opatowska
nr katalogowy: 113103
żywność
sód
sól kuchenna
ograniczenie ilości soli w potrawach Title: Farewell to the salt cellar
food
sodium
salt
reduction of the amount of salt in dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-11
Gotujemy z czekoladą
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 55341
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-4
Powrót jesiotra
nr katalogowy: 104991
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-4
Najlepszy jesiotr w Polsce
nr katalogowy: 119631
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-7-8
Dorszowe Żniwa
nr katalogowy: 12058
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-12
Zaprosili nas
nr katalogowy: 4356
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-7-8
Mistrzowie znad jeziora Konkursowe emocje, urokliwe Mazury, pyszne jedzenie i przede wszystkim znakomita zabawa- tak w skrócie można opisać tegoroczną edycję Sielawa Blues.
DOMINIKA GASIK
nr katalogowy: 4222
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-9
Azjatyckie dania z grzybami
nr katalogowy: 145167
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-8
Dodatki kształtujące strukturę żywności - część I
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 78271
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-7-8
Na dobry początek lata
nr katalogowy: 29152
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-3
Sól na cenzurowanym
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 142320
potrawy restauracyjne
chlorek sodu
redukcja zawartości soli
ograniczenie solenia
zioła i przyprawy
dobór potraw prewencja nadciśnienia
restaurant dishes
sodium chloride
salt reduction
salting limitation
herbs and spices
selection of dishes
prevention of hypertension
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-3
Sól na cenzurowanym
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 142320
potrawy restauracyjne
chlorek sodu
redukcja zawartości soli
ograniczenie solenia
zioła i przyprawy
dobór potraw prewencja nadciśnienia
restaurant dishes
sodium chloride
salt reduction
salting limitation
herbs and spices
selection of dishes
prevention of hypertension
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-4
Przyprawy ziołowe - subtelność smaku
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 42882
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-9
Dobre Bordeaux również do grilla
nr katalogowy: 133357
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-12
Alergeny w menu restauracji
Iga Bielejewska
nr katalogowy: 117485
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-5
Za i przeciw
Wiesława Grzesińska
Marzena Tomaszewska
nr katalogowy: 76499
PROBLEMY JAKOŚCI 2015-1
Święta i co potem?
Ewa Górska
nr katalogowy: 89027
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-9
Dobre Bordeaux również do grilla
nr katalogowy: 133357
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-4
Orzechy włoskie czy brazylijskie?
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 119426
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-9
Ryby, owoce morza i wino
nr katalogowy: 133986
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1988-11
Chemiczny przerób odpadowego tłuszczu norczego
HANNA TURLEWICZ
HANNA SZCZEPAŃSKA
ANNA SZULC
nr katalogowy: 107753
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-5
Smak tłuszczu
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 51702
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-4
Najlepszy jesiotr w Polsce wyłoniony!
nr katalogowy: 113108
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-10
Uwaga na aminy
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 71211
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-10
Dawne sposoby przechowywania i konserwowania tłuszczu
Renata Stanisławczyk
nr katalogowy: 47495
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-7
Akryloamid - fakty i opinie
Roman Jurga
nr katalogowy: 45159
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-5
Sekrety smaku Przyprawy i zioła - zastosowanie w gastronomii(III)
Ewa Czarniecka-Skubina
Renata Korzeniowska
nr katalogowy: 105508
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-12
Półmisek wędlin
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 72878
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-9
Zamienniki tłuszczu w przetwórstwie mięsa i ich funkcje
Adam Olszewski
nr katalogowy: 101045
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-5
Polski rynek Wartość żywieniowa tłuszczów w wyrobach ciastkarskich trwałych
Sylwia Onacik-Gür
Anna Żbikowska
György Karlovits
Milena Kupiec
nr katalogowy: 105834
10.15199/65.2017.5.8
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-12
50 lat temu pisasliśmy
nr katalogowy: 31769
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-5
Couva 850 NH - innowacja w produkcji cukierniczych polew tłuszczowych
nr katalogowy: 34907
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-9
Jak po maśle
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 100605
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-3
PRODUKTY MIESIĄCA
nr katalogowy: 119303
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-9
Ryby, owoce morza i wino
nr katalogowy: 133986
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-1
Co przyniesie ten rok?
nr katalogowy: 40673
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-3
Polacy uwielbiają smaki Korei
nr katalogowy: 149487
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-8
Wpływ zamiany tłuszczu błonnikiem na cechy sensoryczne wędlin drobno rozdrobnionych
Barbara Szczepaniak
Elżbieta Piotrowska
Włodzimierz Dolata
nr katalogowy: 37278
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-10
Sery podpuszczkowe o zmniejszonej zawartości tłuszczu
Antoni Pluta
nr katalogowy: 47383
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-1
Wykorzystanie zamienników tłuszczu w produktach spożywczych
Danuta Górecka
Marzanna Hęś
Anna Jędrusek-Golińska
nr katalogowy: 124486
10.15199/65.2020.1.3
zamienniki tłuszczu
podział
zastosowanie zamienników tłuszczu
fat replacements
division
use of fat substitutes
CHŁODNICTWO 2009-8
Wpływ zawartości tłuszczu na wybrane wskaźniki fizyko-chemiczne mleka zagęszczonego niesłodzonego podczas przechowywania Praca badawcza
IZABELA DMYTRÓW
MITUNIEWICZ-MAŁEK
ZBIGNIEW NOWAK
KRZYSZTOF DMYTRÓW
nr katalogowy: 46417
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-2
Metody oceny jakości tłuszczów stosowanych do smażenia
Anna Wątroba
Krzysztof Krygier
nr katalogowy: 50153
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-9
Przetwory mięsne o zmniejszonej zawartości tłuszczu
Marek Cierach
Kamil Szacłlo
nr katalogowy: 1706
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-5
Znaczenie tłuszczu kakaowego dla jakości czekolady
Paweł Gaca
nr katalogowy: 4896
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Innowacyjna analiza tłuszczu śródmięśniowego w mięsie
nr katalogowy: 134159
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Innowacyjna analiza tłuszczu śródmięśniowego w mięsie
nr katalogowy: 134159
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-5
Kwas linolowy ze sprzężonymi wiązaniami podwójnymi w modyfikowanych olejach roślinnych i w tłuszczu mlekowym
WIESŁAWA WALISIEWICZ-NIEDBALSKA
BOŻENA PATKOWSKA-SOKOŁA
ANDRZEJ W. LIPKOWSKI
ROBERT BODKOWSKI
ZBIGNIEW DOBRZAŃSKI
HANNA GWARDIAK
KRZYSZTOF RÓŻYCKI
nr katalogowy: 49079
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-6
Sery podpuszczkowe twarde od kuchni
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 68300
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-3
Tłuszcze a zdrowie układu krążenia
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 104274
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-6
Masło i margaryna w świetle przepisów
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 84357
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-8
Porównanie dokładności pomiarów zawartości tłuszczu w mięsie wieprzowym dokonanych różnymi analizatorami
Marek Zin
Janusz R. Mroczek
nr katalogowy: 100640
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-9
Żółty, jak ser
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 86444
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-7-8
Bezpieczeństwo zdrowotne tłuszczów stosowanych do smażenia
Krzysztof Krygier
Anna Mengual Domenech
Maria Suchowiak
Przemysław Biliński
nr katalogowy: 61885
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-5
Kutrowanie jako zabieg kształtujący jakość farszów i wędlin
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 84411
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-4
Kuchnia pełna niespodzianek
Marcin Zatyka
nr katalogowy: 125930
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-12
Jakość i bezpieczeństwo zdrowotne mięsa wieprzowego
Renata Stanisławczyk
nr katalogowy: 117809
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-12
Jak obliczyć zawartość mięsa i tłuszczu wieprzowego w produktach objętych refundacją w Unii
Stanisław Tyszkiewicz
nr katalogowy: 56231
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-5
Stabilność aromatu w żywności o zmniejszonej ilości tłuszczu
Grażyna Bortnowska
nr katalogowy: 51870
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-3
Aspekty produkcji wyrobów mięsnych typu light
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 75372
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-9
Flirt z filtrem
nr katalogowy: 47231
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-1
Zamienniki tłuszczu w produktach spożywczych
Iwona Kasprzyk
Joanna Markowska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 96219
10.15199/65.2016.1.4
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-12
Świadome zakupy (część 3), tym razem świąteczne
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 151734
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-1
Jufeba - imperium pączkowe
nr katalogowy: 95788
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-9
Wpływ częściowej zamiany tłuszczu błonnikiem na cechy sensoryczne wędlin drobno rozdrobnionych
Elżbieta Piotrowska
Barbara Szczepaniak
Włodzimierz Dolata
nr katalogowy: 38217
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-4
Bez tłuszczu ani rusz
Anna Żbikowska
nr katalogowy: 51054
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-12
Walory smakowe i prozdrowotne mięsa jagnięcego
Elżbieta Głodek
Paulina Duma
nr katalogowy: 102864
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-1-2
Centrum dowodzenia
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 96443
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-5
Niezbędne i niezastąpione
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 51612
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-9
Słodkie ułatwienia
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 93437
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-6
Analiza beztłuszczowych przekąsek warzywnych pod kątem akceptacji konsumentów
Agnieszka Bąkowska
Elżbieta Nijaka
Agnieszka Strażyńska
Maria Sielicka-Różyńska
nr katalogowy: 126806
10.15199/65.2020.6.6
przekąski
frytkownica beztłuszczowa
pożądalność konsumencka
tłuszcz
snacks
air frying
consumer acceptance
fat
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-1
Z gabinetu dietetyka: co z tymi tłuszczami?
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 146822
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-1-2
Cena zdrowia
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 96444
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-11
Zdrowy jak ryba
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 102062
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-7-8
Magia smażenia
nr katalogowy: 92444
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-4
Dodatek tłuszczu do ciasta wzmacnia smak i jest istotny technologicznie
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 136977
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-9
CO NOWEGO w Świecie aromatów, dodatków i składników do Żywności
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 79275
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-8
OLEJ - NIEZBĘDNY SKŁADNIK W DIECIE CZŁOWIEKA
nr katalogowy: 85530
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-5
Podmłody - ważny element procesu produkcji
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 76264
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-4
Tajniki perfekcyjnych lodów - Kompensacja – istotny proces w tworzeniu lodów
Piotr Kłosiński
nr katalogowy: 148041
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-9
Dziczyzna jako zdrowa żywność
Natalia Piaskowska
nr katalogowy: 93934
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-9
AAK Lepsza czekolada mleczna z większą wydajnością
nr katalogowy: 78889
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-3
Coraz zdrowsza wieprzowina
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 97165
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-1
Analiza preferencji konsumentów w zakresie zawartości tłuszczu w przetworach mięsnych
Dominika Opat
Iwona Szymańska
Krzysztof Dasiewicz
nr katalogowy: 146888
10.15199/65.2024.1.3
tłuszcz
przetwory mięsne
preferencje konsumentów
fat
meat products
consumer preferences
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-1
Analiza preferencji konsumentów w zakresie zawartości tłuszczu w przetworach mięsnych
Dominika Opat
Iwona Szymańska
Krzysztof Dasiewicz
nr katalogowy: 146888
10.15199/65.2024.1.3
tłuszcz
przetwory mięsne
preferencje konsumentów
fat
meat products
consumer preferences
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-5
Dieta ludzi starszych
Katarzyna Lemanowicz
nr katalogowy: 51701
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-1-2
W poszukiwaniu prawdy
Regina Wierzejska
nr katalogowy: 96445
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-9
Zdrowo wysmażone
Anna Żbikowska
nr katalogowy: 70511
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-3
Producenci żywności stoją przed koniecznością obniżania zawartości soli, cukru i tłuszczu
nr katalogowy: 74643
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-1
Aktualne problemy ze znakowaniem produktów zbożowych w Niemczech
nr katalogowy: 56849
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-5
Przydatność tłuszczu jako składnika marynat
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 120392
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-4
Tort nie tylko urodzinowy
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 51055
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-5
Lotne związki smakowo-zapachowe w polskim maśle
Maria Baranowska
Marika Bielecka
Bogusław Staniewski
Hanna Nowak
nr katalogowy: 105827
10.15199/65.2017.5.4
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-5
Lotne związki smakowo-zapachowe w polskim maśle
Maria Baranowska
Marika Bielecka
Bogusław Staniewski
Hanna Nowak
nr katalogowy: 105827
10.15199/65.2017.5.4
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-1
Tłuszcze zwierząt rzeźnych Sienkiewicz w diecie człowieka
Jolanta Joanna Sienkiewicz
nr katalogowy: 82183
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-11
Wpływ wybranych czynników na jakość makaronów instant
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
Grzegorz Ciszek
nr katalogowy: 63781
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-6
Margaryna współczesne kierunki produkcji
Karolina Kramek
Paweł Glibowski
nr katalogowy: 77384
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-3
Wartość odżywcza mięsnych wyrobów garmażeryjnych
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 58471
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-6
DNI PRZEMYSŁU MIĘSNEGO POWRÓCIŁY PO PANDEMICZNEJ PRZERWIE
Piotr Szymański
nr katalogowy: 138124
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-6
DNI PRZEMYSŁU MIĘSNEGO POWRÓCIŁY PO PANDEMICZNEJ PRZERWIE
Piotr Szymański
nr katalogowy: 138124
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-7
Diety mięsne i bezmięsne - korzyści i zagrożenia
Zuzanna Goluch -Koniuszy
nr katalogowy: 85730
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-11
Sklepiki szkolne
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 94673
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-10
Nowe przepisy
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 94058
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-9
Seeds of Lupinus mutabilis Sweet as a potential source of raw material for oil and fat industry. Nasiona łubinu andyjskiego (Lupinus mutabilis Sweet) jako potencjalne źródło surowca dla przemysłu tłuszczowego
Marta Gas
Marcin Kozak
Władysław Malarz
Andrzej Kotecki
nr katalogowy: 79454
AURA 2009-7
Rośliny motylkowe - walory użytkowe
CZESŁAWA TRĄBA
nr katalogowy: 45522
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-4
Klasy otłuszczenia tusz buhajków w systemie EUROP a wartość rzeźna i jakość mięsa
Stanisław Wajda
Ewa Burczyk
nr katalogowy: 67047
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-7-8
Czas na ryby
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 46079
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-11
Smażenie na czas
MONIKA HOFFMANN
nr katalogowy: 4299
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-9
Nie tylko do frytek
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 86443
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-7-8
Gruba zguba
WOJCIECH KOLANOWSKI
nr katalogowy: 12035
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-10
Niebezpieczne przemiany Tłuszcze smażalnicze
MONIKA HOFFMANN
nr katalogowy: 4273
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-9
Łyk świeżego powietrza
WIESŁAWA GRZESIŃSKA
nr katalogowy: 12093
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-2
Uwaga gorący tłuszcz!
MONIKA HOFFMANN
nr katalogowy: 11885
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-1
XLIV Dni Przemysłu Mięsnego
nr katalogowy: 96236
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-9
Półpłynne tłuszcze - optymalne rozwiązanie dla piekarzy
nr katalogowy: 19007
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-1
Dobry tłuszcz
WOJCIECH KOLANOWSKI
nr katalogowy: 11854
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-1
Dobry tłuszcz
WOJCIECH KOLANOWSKI
nr katalogowy: 11854
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-1
Ekstruzja nasion soi
LESZEK MOŚCICKI
nr katalogowy: 13978
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-1
Ekstruzja nasion soi
LESZEK MOŚCICKI
nr katalogowy: 13978
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-8
Tłuszcze - konieczne w diecie, czy niepotrzebna bomba kaloryczna?
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 115189
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-3
Ocena zawartości tkanki tłuszczowej w półtuszach wieprzowych
Jan Szorc
nr katalogowy: 1588
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-1
Doskonałe desery wzbogacone dodatkiem kakao
nr katalogowy: 6995
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-10
Fosforany w żywieniu i przetwórstwie mięsa
Halina Makała
nr katalogowy: 116752
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-11
Zdrowy jak ryba
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 80323
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-9
Wpływ stabilizatorów na ograniczenie rekrystalizacji w lodach typu sorbet
Anna Kamińska-Dwórznicka
Katarzyna Samborska
Ewa Gondek
Ewa Jakubczyk
nr katalogowy: 101007
10.15199/65.2016.9.4
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-12
DNI PRZEMYSŁU MIĘSNEGO po raz 52
nr katalogowy: 123992
ATEST - OCHRONA PRACY 2021-2
Wspomnienia inspektora pracy z lat 1980–1990 (cz. 4)
Jacek Koszteyn
nr katalogowy: 130312
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-7-8
Zdrowy jak orzech
Klaudia Kałwa
nr katalogowy: 115012
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-8
Nowe przepisy dla branży mięsnej
J. Leonkiewicz
nr katalogowy: 7158
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-2
Smażyć, ale jak i w czym
Konrad Mikiel
nr katalogowy: 12593
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-6
DNI PRZEMYSŁU MIĘSNEGO POWRÓCIŁY PO PANDEMICZNEJ PRZERWIE
Piotr Szymański
nr katalogowy: 138124
CHŁODNICTWO 2005-7
Wpływ dodatku dwutlenku węgla na ograniczenie wzrostu bakterii i jakość surowego mleka
Jan Pikul
nr katalogowy: 8674
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-2
Szacunkowe określanie normatywnej zawartości mięsa i tkanki łącznej w produktach mięsnych
Stanisław Tyszkiewicz
nr katalogowy: 9500
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-10
Jakość fizykochemiczna i mikrobiologiczna lodów oferowanych na rynku
Jolanta Król
Aneta Karasińska
Aneta Brodziak
Joanna Barłowska
Monika Kędzierska-Matysek
nr katalogowy: 116667
10.15199/65.2018.10.3
lody
jakość
producenci
sezon produkcji
ice cream
quality
producers
production season
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-12
Frytura pod kontrolą (IV) Czynniki wpływające na stabilność tłuszczów smażalniczych
MONIKA HOFFMANN
nr katalogowy: 4333
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-8
Ważna rola błonnika i tłuszczu w ograniczaniu kaloryczności diety żywieniowej
nr katalogowy: 20026
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-7-8
Najwyższa jakość
nr katalogowy: 92457
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-10
Czynniki decydujące o jakości masła. Część l
B. Staniewski
nr katalogowy: 14925
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-1
Kluczowe parametry produktów kakaowych w różnych zastosowaniach
Renata GASPARSKA
nr katalogowy: 12566
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-6
Zawartość tłuszczu śródmięśniowego w mięsie wieprzowym
Tadeusz Blicharski
Anna Hammermeister
Mariusz Pierzchała
nr katalogowy: 16719
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-1
Kluczowe parametry produktów kakaowych w różnych zastosowaniach
Renata GASPARSKA
nr katalogowy: 12566
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-12
Znaczenie orzechów w żywieniu człowieka
Ewa Flaczyk
Joanna Kobus-Cisowska
nr katalogowy: 56227
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-1
XLII Dni Przemysłu Mięsnego
nr katalogowy: 89086
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-11
Produkcja mięsa wieprzowego z loch pierwiastek
Stanisław Wajda
nr katalogowy: 21567
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-12
Roboty cieplne
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 81038
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-12
Metoda otrzymywania innowacyjnego nawozu siarkowo-magnezowego
Łukasz Miloa
Bożena Borycka
Anita Białkowska
Bogusław Krawczyk
Jolanta Dusza
nr katalogowy: 111431
10.15199/62.2017.12.22
CHŁODNICTWO 2018-6
Wpływ rodzaju systemu pakowania na jakość mięsa po procesie zamrażalniczego przechowywania
Krzysztof Dasiewicz
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Mirosław Słowiński
Łukasz Staśkiewicz
nr katalogowy: 117864
10.15199/8.2018.6.5
mięso wieprzowe
kwasy tłuszczowe
tłuszcz
mrożenie
pakowanie
pork
fatty acids
fat
freezing
packing
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2012-4
Rynek mleka i przetworów
Marlena Piekut
nr katalogowy: 65904
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-8
Wpływ receptury oraz warunków ekstruzji na zdolność pochłaniania tłuszczu pelletów ziemniaczanych
Agnieszka TRELA
Leszek MOŚCICKI
nr katalogowy: 20035
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-11
Na głębokim tłuszczu Frytownice - urządzenia do smażenia zanurzeniowego
WIESŁAWA GRZESIŃSKA
nr katalogowy: 4300
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-6
XXXVII Dni Przemysłu Mięsnego
nr katalogowy: 68849
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-7
Donut - słodka ikona Ameryki
nr katalogowy: 106816
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-12
Współczesna sztuka składników Odkrywanie tajemnic produkcji lodów z wykorzystaniem zdrowych i naturalnych składników (cz. 2)
Piotr Kłosiński
nr katalogowy: 146314
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-6
70 lat czasopisma "Gospodarka Mięsna"
nr katalogowy: 120746
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-6
54 DNI PRZEMYSŁU MIĘSNEGO
nr katalogowy: 143582
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-9
"Dodatki kształtujące strukturę żywności" cz. II
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 79008
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-1
Wentylacja w każdej kuchni
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 56980
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-3
Recycling used frying fats Recykling tłuszczów posmażalniczych
Wojciech Chwiałkowski
nr katalogowy: 90055
10.15199/62.2015.3.2
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-4
Dodatek tłuszczu do ciasta wzmacnia smak i jest istotny technologicznie
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 136977
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-2
Wpływ dodatku ekspandowanych nasion szarlatu na cechy ciasta i jakość pieczywa pszennego
Grażyna Cacak-Pietrzak
Alicja Ceglińska
Tadeusz Haber
nr katalogowy: 4764
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-5
Zamienniki tłuszczu w produkcji żywności o obniżonej wartości energetycznej
A. Górecka
K. Krygier
nr katalogowy: 7083
MATERIAŁY BUDOWLANE 2015-2
Gospodarka odpadami - obowiązki przedsiębiorców
Małgorzata Głowacz
nr katalogowy: 89657
10.15199/33.2015.02.15
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-6
XXXIII Dni Przemysłu Mięsnego
Piotr Szymański
nr katalogowy: 52219
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-10
Lecytyna owsiana w wyrobach kakaowych
nr katalogowy: 139678
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2007-6
Środki chemiczne dla przemysłu skórzanego
nr katalogowy: 27123
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-6
Jakość wędlin podrobowych
Jolanta Kołodziej
nr katalogowy: 92043
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-3
Z KRAJU I ZE ŚWIATA
nr katalogowy: 57918
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-11
Produkty zbożowe u podstaw piramidy zdrowego żywienia
Ewa Sicińska
nr katalogowy: 56026
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-5
Aspekty zdrowotne grillowania
JERZY WAJDZIK
nr katalogowy: 148725
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-4
Ograniczenie zużycia energii elektrycznej i cieplnej w przedsiębiorstwach
nr katalogowy: 34580
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-6
Grillowane plusy i minusy Grillowanie, to pieczenie potraw bez dodatku tłuszczu - na ruszcie, rożnie lub specjalnych grillach.
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 18534
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-7-8
Feta na fetę Z powodu wysokiej zawartości tłuszczu, ser feta najlepiej jeść z owocami i warzywami
WOJCIECH KOLANOWSKI
nr katalogowy: 4197
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-8
Piekarzu, czy wiesz, że...
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 108419
OPAKOWANIE 2007-5
Jak ograniczyć obciążenie środowiska odpadami opakowaniowymi
Stefan Jakowski
nr katalogowy: 26044
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2018-6
Aplikacje powierzchniowe BIM Kemi Technologie BIM BA
Bartek Stawicki
nr katalogowy: 114613
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Już od ponad roku obowiązuje rygorystyczny limit tłuszczów trans we wszystkich produktach
nr katalogowy: 139174
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-4
Walory prozdrowotne masła z mleka krowiego i koziego
Beata Paszczyk
nr katalogowy: 148174
10.15199/65.2024.4.5
masło z mleka krowiego
masło z mleka koziego
kwasy tłuszczowe
wskaźniki oceny jakości lipidów
butter from cow’s milk
butter from goat’s milk
fatty acids
lipid quality assessment indicators
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-3
Ostrożnie z ogniem
EWA CZARNIECKA-SKUBINA
nr katalogowy: 33547
SZKŁO I CERAMIKA 2008-6
Możliwości obniżenia temperatury topienia szkła opakowaniowego
MAREK GALEWICZ
nr katalogowy: 39822
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-5
Wartość rzeźna i jakość mięsa tusz buhajków zakwalifikowanych w systemie EUROP do różnych klas otłuszczenia
Stanisław Wajda
Ewa Burczyk
Rafał Winarski
nr katalogowy: 114007
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-3
Makaron, ale jaki?
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 33548
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-5
Recovery of fatty substances from post-frying waste materials by extraction with hexane Odzysk substancji tłuszczowej przez ekstrakcję heksanem z posmażalniczych produktów odpadowych w aspekcie produkcji substytutu oleju napędowego
Marek Szmigielski*
Wiesław Piekarski
Dariusz Andrejko
Beata Ślaska-grzywna
Andrzej Masłows ki
Grzegorz Zając
Agnieszka Sagan
Teresa Jaśkiewicz
Ireneusz Rachańczyk
nr katalogowy: 84168
10.12916/przemchem.2014.649
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-3
Nowości
nr katalogowy: 33858
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-3
Anachronizmy w koncepcji oceny jakościowej ziarna i przetworów zbożowych. Kwasowość
MiIeczysław Jankiewicz
nr katalogowy: 33830
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-10
Ocena stosowania przepisów o znakowaniu kiełbas z rynku warszawskiego
Andrzej Tyburcy
Izabela Bidzińska-Myśliwiec
nr katalogowy: 30657
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2007-7
Skarb z owcy i maku
Irena Fober
nr katalogowy: 25055
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-12
Podstawowe parametry określające jakość lodów
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 55910
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-5
Proces pieczenia na ruszcie
Magdalena Borek
nr katalogowy: 35406
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-5
Drobiowe smaki
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 76501
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-10
Innowacyjne dodatki do żywności
nr katalogowy: 71983
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-8-9
Innowacyjne dodatki do żywności
nr katalogowy: 71073
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-5
Innowacyjne dodatki do żywności
nr katalogowy: 67954
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-10
Innowacyjne dodatki do żywności
nr katalogowy: 63166
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-4
Problemy bezpieczeństwa tłuszczów w Polsce
KRZYSZTOF KRYGIER
nr katalogowy: 34577
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-2
Przez nerki do serca
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 33373
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2008-23
Odchudzanie firmy
Jerzy Szpineter
Sylwia Węgrzynkiewicz
nr katalogowy: 39754
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-2
Zdrowy jak ryba
EWA CZARNIECKA-SKUBINA
INGRID WACHOWICZ
nr katalogowy: 23956
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-7-8
Chłodno i bezpiecznie
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 85459
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-1
Wydzielanie zarodków i przemiał ziarna kukurydzy
ROMAN JURGA
nr katalogowy: 32432
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH