Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-10
Oferta street food w Polsce
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 128542
jedzenie uliczne
food-trucki
turystyka kulinarna
oferta gastronomiczna
dania street food
street food
food trucks
culinary tourism
gastronomic offer
street food dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-10
Oferta street food w Polsce
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 128542
jedzenie uliczne
food-trucki
turystyka kulinarna
oferta gastronomiczna
dania street food
street food
food trucks
culinary tourism
gastronomic offer
street food dishes
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2011-20-21
Latarni ciepły blask
Anna i Marek Bielscy
nr katalogowy: 62986
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-5
Jedzenie emocjonalne – jak uchronić przed nim dzieci?
nr katalogowy: 150896
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-6
Sushi w Brazylii?
nr katalogowy: 132100
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-6
Uważne jedzenie - co to jest i w czym może nam pomóc?
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 137863
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-6
Sushi w Brazylii?
nr katalogowy: 132100
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-6
Uważne jedzenie - co to jest i w czym może nam pomóc?
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 137863
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-5
O jedzeniu w krakowskim Muzeum Sztuki Współczesnej
nr katalogowy: 148668
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-11-12
Skromnie czy na bogato?
nr katalogowy: 140934
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-5a
Zasilanie oświetlenia ulicznego prądem stałym
Piotr BICZEL
Arkadiusz SADOWSKI
Marcin KONIAK
nr katalogowy: 67791
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-11
Jak "ugryźć" zdrowe żywienie w szkolnych sklepikach?
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 94495
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-I
Racjonalna modernizacja oświetlenia ulicznego
Jan GRZONKOWSKI
nr katalogowy: 27615
MATERIAŁY BUDOWLANE 2008-7
Departament Prawno-Organizacyjny GUNB informuje: Oddawanie do użytkowania tymczasowych obiektów budowlanych
nr katalogowy: 36419
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-2
Szefowie szefów
nr katalogowy: 4020
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-4
Stara Karczma
nr katalogowy: 4096
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-7-8
Nowości
nr katalogowy: 18515
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-1
Jedzenie na wynos
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 118023
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2013-14-15
Gry salonowe i uliczne
nr katalogowy: 78235
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-4
Wykorzystanie promieniowania jonizującego w technologii żywności
M. Janowicz
nr katalogowy: 20818
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-12
Multisensoryczna ROLA SMAKU W ŻYWNOŚCI
Anna Płachetka
nr katalogowy: 146358
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-7
TRENDY 2022-2025 OD AVO
nr katalogowy: 138462
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2016-2-3
Gry salonowe i uliczne
nr katalogowy: 96355
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-4
Turniej Miast w jedzeniu pączków
nr katalogowy: 19184
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-1-2
Street food w Azji
nr katalogowy: 118544
gastronomia uliczna
Azja
street food
Asia
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-9
Restauracja przyszłości
nr katalogowy: 133976
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-7
TRENDY 2022-2025 OD AVO
nr katalogowy: 138462
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-6
Kwiaty jadalne
nr katalogowy: 148927
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-4
W poszukiwaniu zatraconego smaku
nr katalogowy: 51053
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2014-10
Odsłonięcie tablicy upamiętniającej pierwsze elektryczne oświetlenie uliczne w Polsce, które rozbłysło w Częstochowie 15 sierpnia 1887 r.
nr katalogowy: 87144
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2019-9-10
Ludzkie oblicze
nr katalogowy: 120078
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-7-8
Mistrzowie znad jeziora Konkursowe emocje, urokliwe Mazury, pyszne jedzenie i przede wszystkim znakomita zabawa- tak w skrócie można opisać tegoroczną edycję Sielawa Blues.
DOMINIKA GASIK
nr katalogowy: 4222
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2009-1
Najstarsza elektrownia wodna w Chile
nr katalogowy: 40877
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-12
Mistrzowie przy grillu
Joanna Ochniak
nr katalogowy: 39712
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-11
Chrzan znaleziony w Saragossie
Władysław Serwatowski
nr katalogowy: 39489
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-7
Jedzenie dla wymagających
nr katalogowy: 36744
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
4 fakty o mrożeniu jedzenia
nr katalogowy: 139597
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
4 fakty o mrożeniu jedzenia
nr katalogowy: 139597
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-10
Odpowiedzialność za zatrucie się gościa
Mikołaj Ostrowski
Adriana Lotolc
nr katalogowy: 116443
AURA 2013-2
KRONIKA EKOLOGICZNA
nr katalogowy: 74294
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2008-26
PORADNIK - Wino dla inżyniera
winny maniak
nr katalogowy: 40121
CHŁODNICTWO 2022-6
Dlaczego lodówka mrozi, a nie chłodzi?
nr katalogowy: 140796
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-2
Kanapki w piekarni
Paulina Kania-Lentes
nr katalogowy: 23768
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-2
Drodzy Czytelnicy!
nr katalogowy: 58364
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-3
OD REDAKCJI
nr katalogowy: 58068
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-7
Przyszłość? Batony na poprawę nastroju
nr katalogowy: 138270
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-11-12
AI w branży food
nr katalogowy: 146347
ATEST - OCHRONA PRACY 2017-1
Na 2017 rok z przymrużeniem oka, czyli pryncypialnie behapowskie życzenia noworoczne
nr katalogowy: 103414
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2016-9-10
CO PISZĄ INNI efekty-defekty
nr katalogowy: 98243
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-6
Ekologiczne opakowania wspomagają sprzedaż
nr katalogowy: 126615
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-11-12
Skromnie czy na bogato?
nr katalogowy: 140934
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-8
EKSTRAKT DROŻDŻOWY - SKĄD TEN SMAK ?
nr katalogowy: 78771
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-9
Restauracja przyszłości
nr katalogowy: 133976
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-9
Efektywny proces sprzedaży
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 93318
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-1-2
Wiosenny Restaurant Week
nr katalogowy: 136207
MATERIAŁY BUDOWLANE 2015-7
Badanie wpływu wydzielonych pasów autobusowych na funkcjonowanie transportu publicznego w Białymstoku
Robert Ziółkowski
nr katalogowy: 92578
10.15199/33.2015.07.29
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-1
Trendy w branży cukierniczej na rok 2018
Paulina Steklińska
nr katalogowy: 111488
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-11
Dobrze Jemy ze Szkołą na Widelcu
nr katalogowy: 110325
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-1-2
Sukces w wielkim mieście
nr katalogowy: 65467
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2011-1
PORADNIK Wino dla inżyniera (64)
winny maniak
nr katalogowy: 57014
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
4 fakty o mrożeniu jedzenia
nr katalogowy: 139597
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-9
Wpływ fotografii kulinarnej
nr katalogowy: 145175
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-2
Uczulenie na jedzenie
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 41507
OPAKOWANIE 2012-7
Niezwykłe zamieszanie z powodu zwykłych opakowań
nr katalogowy: 69032
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-9
Dodatki do żywności
nr katalogowy: 54148
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-7
Przyszłość? Batony na poprawę nastroju
nr katalogowy: 138270
CHŁODNICTWO 2022-6
Dlaczego lodówka mrozi, a nie chłodzi?
nr katalogowy: 140796
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-11
Smakowite Karpaty na widelcu
Małgorzata Słowińska
nr katalogowy: 140156
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-10
Street food w Polsce
nr katalogowy: 116445
gastronomia uliczna
Polska
street food
Poland
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-11
Audit of road lighting installation as a tool to improve energy intensity - case study
Tomasz POPŁAWSKI
Marek KURKOWSKI
nr katalogowy: 146231
10.15199/48.2023.11.45
energy efficiency
audit
street lighting installations
light sources
efektywność energetyczna
audyt
instalacje oświetlenia ulicznego
źródła światła
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-3
Wiosenne oczyszczanie Dobry czy zły pomysł ?
Ewa Ceborska- Scheiterbauer
nr katalogowy: 82613
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-7
Żywność wysokiej jakości szansą dla Polski
P.K.
nr katalogowy: 44963
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-11
Średniowieczne przysmaki Słowian
Władysław Serwatowski
nr katalogowy: 55340
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-3
Jedzenie ma przyszłość!
nr katalogowy: 104279
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-12
Mięso a savoir-vivre
Wojciech S. Wocław
nr katalogowy: 102857
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-7
Jak promować pieczywo w sklepie?
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 92075
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-11-12
Pod próżnią
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 129525
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-11-12
Pod próżnią
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 129525
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-2
Healthy & Wellness Food - jedzenie dla zdrowia i przyjemności
nr katalogowy: 50131
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-2
Ferie a zdrowe odżywianie
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 82204
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-5
Na zdrowie...
Katarzyna Doniec
nr katalogowy: 44257
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-2
Spożycie mięsa i jego przetworów przez młodzież w wybranych regionach kraju
Barbara Szczepaniak
Danuta Górecka
nr katalogowy: 41447
AURA 2012-8
Nieodzowny składnik pokarmu
Krystyna BONENBERG
nr katalogowy: 69875
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-11
Co nas może zaskoczyć przy stole?
Wojciech S. Wocław
nr katalogowy: 102455
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-3
Mistrzostwa Świata Młodych Cukierników ROZMOWA Z POLSKIM JUROREM, MICHAŁEM DOROSZKIEWICZEM
nr katalogowy: 89609
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-5
Gastronomiczne arcydzieło: Jak zbudować markę i przestrzeń, które zaczarują twoich gości
Agnieszka Wijas
nr katalogowy: 150898
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-1
Tłuszcz, kultura, figa i Bolonia
nr katalogowy: 147596
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2017-22-23
Jak to było w okolicy Pisza
Henryk Piekut
nr katalogowy: 110265
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-7-8
Kto utworzy bibliotekę sztuki kulinarnej?
Władysław Serwatowski
nr katalogowy: 53163
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-10
Zdrowe odżywianie dorosłego człowieka
Katarzyna Lemanowicz
nr katalogowy: 47493
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-7-8
Pochwała postu
Irena Fober
nr katalogowy: 125876
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-6
Gotowe kanapki w dobrej diecie
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 98576
CHŁODNICTWO 2023-2
Niesamowite funkcje lodówek
nr katalogowy: 142830
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-11
Smakowite Karpaty na widelcu
Małgorzata Słowińska
nr katalogowy: 140156
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-9
Praca zmianowa a dieta
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 115680
AURA 2014-12
RECENZJE
Kinga Bonenberg
nr katalogowy: 88241
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2011-26
Najgorsza kuchnia świata?
Marek Bielski
nr katalogowy: 64888
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-5
Najwyższa jakość w ekstremalnych warunkach
nr katalogowy: 51614
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-2
Brak glutenu? To nie problem!
nr katalogowy: 125851
OPAKOWANIE 2021-9
Opakowania przestrzenne z papieru antidotum na dyrektywę „plastikową”
nr katalogowy: 133438
AURA 2023-10
Bez energochłonnych urządzeń
Kathrine ROTH
nr katalogowy: 145436
AURA 2023-12
Święta udane, jedzenie zmarnowane
nr katalogowy: 146416
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2011-5
Morski kod Cherbourga
Marek Bielski
nr katalogowy: 58908
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-4
Kuchnia wg Gesslera
Anna Popek
nr katalogowy: 66915
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2011-19
Doda zdrowia?
Irena Fober
nr katalogowy: 63142
OPAKOWANIE 2016-7
Opakowania kartonowe Tetra Pak - w odpowiedzi na potrzeby konsumentów
nr katalogowy: 99607
PROBLEMY JAKOŚCI 2015-1
Święta i co potem?
Ewa Górska
nr katalogowy: 89027
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-10
Czekolada - słodki pokarm bogów?
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 109765
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-1
Kanapkowe rewolucje
Witold Siry
nr katalogowy: 73304
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-8
Interakcja, czyli słońce, plaża i...
Alina Koppa
Natalia Weimann
nr katalogowy: 69611
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-12
Lunch box, czyli jak zrobić szybką przekąskę do pracy?
nr katalogowy: 123752
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-7
O sprzedaży nadwyżek żywności
nr katalogowy: 149419
ELEKTROINSTALATOR 2017-7-8
Zanieczyszczenie światłem
Janusz Strzyżewski
nr katalogowy: 110643
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2013-6
Charakterystyka osadów powstających w deszczowych wpustach ulicznych umiejscowionych na terenie zlewni zabudowy wielorodzinnej
Dariusz Wawrentowicz
Joanna Gwoździej-Mazur
nr katalogowy: 77626
OPAKOWANIE 2018-6
Badania i rozwój: Propozycja konstrukcji opakowania wielofunkcyjnego dla produktów gastronomicznych typu "take-away"
Agnieszka Andruszkiewicz
Anastasiia Romanova
nr katalogowy: 114314
10.15199/42.2018.6.1
AURA 2013-11
Pytania ustnego finału XXVIII Olimpiady Wiedzy Ekologicznej Katowice, 9 czerwca 2013 r.
nr katalogowy: 80361
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-10
Dzikie smaki
Grażyna Uścińska
nr katalogowy: 101276
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-4
AKADEMIA WYPIEKÓW - Ewolucja w świecie fast food
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 148025
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-6
Dlaczego warto zainwestować w wizerunek nowoczesnej cukierni internetowej?
Paulina Steklińska
nr katalogowy: 106089
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-10
Jak promować pieczywo?
nr katalogowy: 87299
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-9
"Jesteśmy po to, aby rozwiązywać problemy"
Dorota Karwacka
nr katalogowy: 70282
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-7
SLOW FOOD - czy warto?
nr katalogowy: 69077
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-9
Posiłek pełen wrażeń
Joanna Żuchniewicz
nr katalogowy: 78869
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-10
Wartość odżywcza wędlin
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 54645
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-8
Praktyczny przewodnik dla wegan
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 121613
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-5
Jedzenie godne zaufania
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 91205
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-9
Alternatywne wypieki, czyli ciasta i ciastka dla każdego
nr katalogowy: 133289
CHŁODNICTWO 2013-11
Pasywna klimatyzacja wyparna w przekroju historycznym
Zbysław Pluta
nr katalogowy: 80665
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-4
Pomiary rozkładu luminacji na ulicy oświetlonej oprawami LED
Piotr TOMCZUK
nr katalogowy: 59140
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-5
Można zwariować
nr katalogowy: 76513
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-4
Drogie hobby
nr katalogowy: 58747
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-1
Treść rocznika PFiOW 2010 Spis artykułów według działów
nr katalogowy: 57206
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-3
Profesjonalna obsługa klienta
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 104275
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-4
O tym się pisze Rachunek zysków i strat
nr katalogowy: 97704
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-4
O tym się pisze Rachunek zysków i strat
nr katalogowy: 97702
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-1
Ocena stanu oświetlenia wybranych przejść dla pieszych na podstawie parametrów natężenia oświetlenia
Piotr TOMCZUK
nr katalogowy: 81939
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2011-11
ANALIZA ODKSZTAŁCEŃ I NAPRĘŻEŃ W STALOWYCH SŁUPACH LATARNI ULICZNYCH OBCIĄŻONYCH DYNAMICZNIE W TESTACH ZDERZENIOWYCH
ANDRZEJ SKRZAT
nr katalogowy: 64020
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2012-4
Optymalizacja sposobu rozmieszczenia latarni oświetleniowych z wykorzystaniem algorytmu ewolucyjnego
Mirosław Gajer
nr katalogowy: 66880
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-3a
Assessment model of luminance contrast of pedestrian figure against background on pedestrian crossing
Piotr TOMCZUK
nr katalogowy: 66571
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-3
Kocham karmić!
Jarek Uściński
nr katalogowy: 112571
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-3
Opera mrożąca Czyli o tym, jak Chińczycy zafundowali nam najsłynniejszy włoski deser
Beata Marchand
nr katalogowy: 82618
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-6
Malaga - słodycz słońca Andaluzji
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 91510
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-1
Assessing electric power quality parameters in street lighting system using LED-type light sources
Małgorzata ŁATKA
nr katalogowy: 81890
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-6
Inteligentne sterowanie siecią oświetlenia zewnętrznego
Lech BOROWIK
Artur CYWIŃSKI
nr katalogowy: 84739
10.12915/pe.2014.06.048
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-11a
The design and implementation of an energy efficient street lighting monitoring and control system
Alexandru LAVRIC
Valentin POPA
Ilie FINIS
Daniel SIMION
nr katalogowy: 72140
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-8
Assessment of the state of pedestrian crossing lighting on the basis of field measurements of luminance
Piotr TOMCZUK
nr katalogowy: 78492
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-7
Program SOWA modernizacji oświetlenia drogowego w gminie
Maciej ZAJKOWSKI
nr katalogowy: 92123
10.15199/48.2015.07.25
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-4
BUONA PASQUA! Wesołych Świąt Wielkiejnocy!
Beata Marchand
nr katalogowy: 83167
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-8
Smak i zapach kawy
Małgorzata Bartelak
nr katalogowy: 78298
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-7-8
Wygoda z automatu
Joanna Żuchniewicz
nr katalogowy: 78123
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-4
Sosy Do wyboru, do koloru
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 90561
OPAKOWANIE 2020-11
Wspólna droga ku zrównoważonej przyszłości
nr katalogowy: 129015
AURA 2023-4
Czy za sto lat będziemy jeść mięso?
Karolina Mroczek
Janusz Ryszrad Mroczek
Weronika Ptasiuk
nr katalogowy: 142635
10.15199/2.2023.4.2
mięso
klimat
etyka
mięso in vitro
meat
climate
ethics
in vitro meat
AURA 2023-4
Czy za sto lat będziemy jeść mięso?
Karolina Mroczek
Janusz Ryszrad Mroczek
Weronika Ptasiuk
nr katalogowy: 142635
10.15199/2.2023.4.2
mięso
klimat
etyka
mięso in vitro
meat
climate
ethics
in vitro meat
AURA 2023-4
Czy za sto lat będziemy jeść mięso?
Karolina Mroczek
Janusz Ryszrad Mroczek
Weronika Ptasiuk
nr katalogowy: 142635
10.15199/2.2023.4.2
mięso
klimat
etyka
mięso in vitro
meat
climate
ethics
in vitro meat
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2023-9
Co będziemy jeść w przyszłości?
Martyna Jachimowicz
nr katalogowy: 145051
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2017-10
Projekt poprawy oświetlenia wybranego obiektu
Jerzy Pomianowski
Barbara Wyglądacz
nr katalogowy: 109985
10.15199/74.2017.10.2
oświetlenie uliczne
oprawy LED
modernizacja Przedstawiono sposób projektowania modernizacji oświetlenia ulicznego z wykorzystaniem oprawy LED
street lights
LED sources
lights modernization The way of designing the modernization of street lighting using LED lamps is presented.
AURA 2019-8
Oświetlenie zabytków w Krakowie na przykładzie kościoła świętego Józefa w Podgórzu
Anna Czaplicka
Tomasz Ściężor
nr katalogowy: 121734
10.15199/2.2019.8.3
light pollution
glare
lighting of architectural monuments
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-10
Wina mozelskie
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 109773
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-3
Francuska epopeja chlebowa (cz. II) O tym jak waleczna Marianna trafiła na wybieg haute couture
Beata Marchand
nr katalogowy: 82612
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-4-5
Trudne sytuacje
Adriana Lotolc
nr katalogowy: 143099
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-4-5
Gdy klient dostaje rabat...
Marcin Pietraszek
nr katalogowy: 143108
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-12
Kosmiczna żywność kosmiczny problem
Anna Florowska
Tomasz Florowski
nr katalogowy: 73467
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2011-5
Regionalne dysparytety rozwoju infrastruktury wodociągowej
Mirosław Gorczyca
nr katalogowy: 59522
AURA 2019-3
Marnowanie żywności a zmiany klimatyczne Wyrzucamy na potęgę
nr katalogowy: 119042
AURA 2017-2
Świadoma konsumpcja
Anna Batorczak
nr katalogowy: 104068
OPAKOWANIE 2016-1
Zero śmieci. Nowa jakość gospodarowania odpadami opakowaniowymi
KATARZYNA KOŁOMAŃSKA
nr katalogowy: 96379
10.15199/42.2016.1.1
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-9
Alternatywne wypieki, czyli ciasta i ciastka dla każdego
nr katalogowy: 133289
CHŁODNICTWO 2023-2
Niesamowite funkcje lodówek
nr katalogowy: 142830
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-5
Umami - piąty smak
Beata Marchand
nr katalogowy: 84433
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2013-8
Sir Humphry Davy i Michael Faraday - pionierzy antykorozji i ochrony katodowej
ROBERT A. GUMMOW
nr katalogowy: 78722
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2015-6
System do monitorowania ruchu i zachowań osób starszych
Jerzy Kołakowski
Magdalena Berezowska
Karol Radecki
Vitomir Djaja -Jośko
Ryszard Michnowski
Jacek Cichocki
Anna Badawika
Łukasz Malicki
nr katalogowy: 92007
10.15199/59.2015.6.3
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-12
W trosce o polski chleb
Adam Melkowski
nr katalogowy: 134800
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-5
Przyprawy i mieszanki przypraw stosowane do mięsa na grilla
Dagmara Prasek
nr katalogowy: 131850
AURA 2021-11
Energia
Tomasz ŻYLICZ
nr katalogowy: 134397
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2017-8-9
CAŁKOWICIE OPTYCZNA DOSYŁOWA SIEĆ FRONTHAUL WSPIERAJĄCA FUNKCJONOWANIE AKTYWNEGO SYSTEMU ROZPROSZONYCH ANTEN MASSIVE-MIMO
Zbigniew Zakrzewski
nr katalogowy: 109535
10.15199/59.2017.8-9.74
analogowe techniki przenoszenia sygnałów radiowych poprzez światłowód
cyfrowe techniki przenoszenia radia poprzez światłowód
dosyłowe sieci fronthaul
rozproszony system anten
sieć całkowicie optyczna
all-optical network
analog-radio-over-fibre
digitized-radio-over-fibre
distributed antenna system
fronthaul networks
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-8
Projekt i budowa przetwornicy rezonansowej LLC o dużej dynamice sterowania diodami LED
Cezary WOREK
Sławomir LIGENZA
nr katalogowy: 108524
10.15199/48.2017.08.12
przetwornica rezonansowa LLC
zintegrowany element magnetyczny
ogranicznik dobroci
oświetlenie LED
LLC resonant converter
integrated magnetic element
quality factor limiter
LED
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2021-12
Badania eksperymentalne zasilacza lampy ulicznej LED
Przemysław PTAK
nr katalogowy: 134783
10.15199/48.2021.12.37
zasilacz lampy LED
współczynnik zawartości harmonicznych
sprawność energetyczna
pomiary
LED lamp power supply
total harmonic distortion
energy efficiency
measurements
AURA 2019-5
Rolnictwo i zmiany klimatu - w zaklętym kręgu
Piotr Skubała
nr katalogowy: 120103
10.15199/2.2019.5.4
rolnictwo wielkoobszarowe
przemysłowa hodowla zwierząt
zmiany klimatu
gazy cieplarniane
large-scale farming
animal husbandry industry
climate change
greenhouse gases
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-1-2
Kuchnia staropolska
nr katalogowy: 141822
kuchnia staropolska
składniki
dania
old Polish cuisine
ingredients
meals
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-4-5
3D jedzenie na zamówienie
Grażyna Bortnowska
nr katalogowy: 131709
Projektowanie żywności
drukowanie 3D
gastronomia spersonalizowana
Food designing
3D printing
personalized gastronomy
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-4-5
3D jedzenie na zamówienie
Grażyna Bortnowska
nr katalogowy: 131709
Projektowanie żywności
drukowanie 3D
gastronomia spersonalizowana
Food designing
3D printing
personalized gastronomy
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-3
Comfort food – żywność na pocieszenie
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 142327
żywienie
żywność na pocieszenie
nutrition
comfort food.
AURA 2019-5
Czy rośliny reagują na oświetlenie nocą?
Renata wojciechowska
nr katalogowy: 120094
10.15199/2.2019.5.1
zanieczyszczenie światłem
roślinne fotoreceptory
fotoperiodyzm
ryzyko uszkodzeń
light pollution
plant photoreceptors
photoperiodism
risk of damage
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-4
Solar energy and LED technologies for street lighting demand side management SLDSM
Aziz HAFFAF
Fatiha LAKDJA
Rachid MEZIANE
Djaffar OULD ABDESLAM
nr katalogowy: 125661
10.15199/48.2020.04.06
Demand side management- Strategic conservation- Solar street lighting- LED technology- TNPC.
oświetlenie uliczne
lampy LED
zasilanie fotowoltaiczne
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-3
Nowe rozwiązania w opakowalnictwie przedłużające trwałość produktów spożywczych
Izabela Gajlewicz
Marta Lenartowicz-Klik
nr katalogowy: 147792
10.15199/65.2024.3.2
opakowania aktywne
opakowania inteligentne
MAP
biotworzywa
active packaking
inteligent packaking
MAP
bioplastics
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-3
Nowe rozwiązania w opakowalnictwie przedłużające trwałość produktów spożywczych
Izabela Gajlewicz
Marta Lenartowicz-Klik
nr katalogowy: 147792
10.15199/65.2024.3.2
opakowania aktywne
opakowania inteligentne
MAP
biotworzywa
active packaking
inteligent packaking
MAP
bioplastics
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2018-5
Pięcioczłonowy model matematyczny ruchu kończyny górnej
Marek Sienkiewicz
Tadeusz Pałko
Dariusz Świeczkowski -Feiz
nr katalogowy: 113680
model dynamiki
kończyna górna
ręka
Matlab
równanie Lagrange’
a
dynamic model
upper limb
hand
MATLAB
Lagrange equation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-3
Owady - żywność przyszłości
Anna Florowska
Tomasz Florowski
nr katalogowy: 125599
10.15199/65.2020.3.6
owady jadalne
entomofagia
novel food
edible insects
entomophagy
novel food
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2018-3
Problemów z budynkami ciąg dalszy - część 2
Paweł HANUS
Piotr BENDUCH
Agnieszka PĘSKA-SIWIK
nr katalogowy: 112516
10.15199/50.2018.3.2
kataster nieruchomości
budynek
obiekt budowlany
rejestracja
dane ewidencyjne
real estate cadastre
building
builder's object
registration
cadastral data
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH