Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-6
Turystyka kulinarna
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 143651
turystyka kulinarna
szlaki kulinarne
turystyczne produkty kulinarne
culinary tourism
culinary trails
tourism culinary products.
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-6
Turystyka kulinarna
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 143651
turystyka kulinarna
szlaki kulinarne
turystyczne produkty kulinarne
culinary tourism
culinary trails
tourism culinary products.
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-9
Witaminowy twist
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 139516
warzywa
zdrowie
zalecane spożycie
przetwory warzywne
wykorzystanie kulinarne
vegetables
health
recommended consumption
vegetable preserves
culinary use
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-9
Witaminowy twist
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 139516
warzywa
zdrowie
zalecane spożycie
przetwory warzywne
wykorzystanie kulinarne
vegetables
health
recommended consumption
vegetable preserves
culinary use
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-10
Skrzydełko czy udko?
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 134023
mięso drobiowe
kurczaki
indyki
gęsi
kaczki
łowne ptactwo
cechy mięsa
wartość odżywcza
kulinarne wykorzystanie
potrawy
poultry meat
chicken
turkeys
geese
ducks
game birds
meat characteristics
nutritional value
culinary use
dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-10
Skrzydełko czy udko?
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 134023
mięso drobiowe
kurczaki
indyki
gęsi
kaczki
łowne ptactwo
cechy mięsa
wartość odżywcza
kulinarne wykorzystanie
potrawy
poultry meat
chicken
turkeys
geese
ducks
game birds
meat characteristics
nutritional value
culinary use
dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-10
Skrzydełko czy udko?
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 134023
mięso drobiowe
kurczaki
indyki
gęsi
kaczki
łowne ptactwo
cechy mięsa
wartość odżywcza
kulinarne wykorzystanie
potrawy
poultry meat
chicken
turkeys
geese
ducks
game birds
meat characteristics
nutritional value
culinary use
dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-4
Zwycięski brąz
nr katalogowy: 125918
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Dziedzictwo kulinarne górali Czadeckich na terenie województwa lubuskiego
Dorota Garnek
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 139607
10.15199/65.2022.9.7
dziedzictwo kulinarne
ziemie odzyskane
województwo lubuskie
górale Czadeccy
Czadca
bukowina
culinary heritage
reclaimed territories
Lubuskie Voivodeship
Czadecki highlanders
Czadca
bukovina
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Dziedzictwo kulinarne górali Czadeckich na terenie województwa lubuskiego
Dorota Garnek
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 139607
10.15199/65.2022.9.7
dziedzictwo kulinarne
ziemie odzyskane
województwo lubuskie
górale Czadeccy
Czadca
bukowina
culinary heritage
reclaimed territories
Lubuskie Voivodeship
Czadecki highlanders
Czadca
bukovina
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-5
Szefowie dla Szefów CHEF CULINARY CUP
nr katalogowy: 98403
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Dziedzictwo kulinarne górali Czadeckich na terenie województwa lubuskiego
Dorota Garnek
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 139607
10.15199/65.2022.9.7
dziedzictwo kulinarne
ziemie odzyskane
województwo lubuskie
górale Czadeccy
Czadca
bukowina
culinary heritage
reclaimed territories
Lubuskie Voivodeship
Czadecki highlanders
Czadca
bukovina
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Dziedzictwo kulinarne górali Czadeckich na terenie województwa lubuskiego
Dorota Garnek
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 139607
10.15199/65.2022.9.7
dziedzictwo kulinarne
ziemie odzyskane
województwo lubuskie
górale Czadeccy
Czadca
bukowina
culinary heritage
reclaimed territories
Lubuskie Voivodeship
Czadecki highlanders
Czadca
bukovina
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-11-12
Kadra Narodowa na IKA 2024
Jarek Uściński
nr katalogowy: 146337
PROBLEMY JAKOŚCI 2023-3
Cechy jakości i motywy podróżowania po szlakach kulinarnych w Polsce
Małgorzata Z. Wiśniewska
Justyna Kozłowska
nr katalogowy: 143990
10.15199/46.2023.3.2
turystyka
szlak kulinarny
jakość
motywy
tourism
culinary route
quality
motives
PROBLEMY JAKOŚCI 2023-3
Cechy jakości i motywy podróżowania po szlakach kulinarnych w Polsce
Małgorzata Z. Wiśniewska
Justyna Kozłowska
nr katalogowy: 143990
10.15199/46.2023.3.2
turystyka
szlak kulinarny
jakość
motywy
tourism
culinary route
quality
motives
PROBLEMY JAKOŚCI 2023-3
Cechy jakości i motywy podróżowania po szlakach kulinarnych w Polsce
Małgorzata Z. Wiśniewska
Justyna Kozłowska
nr katalogowy: 143990
10.15199/46.2023.3.2
turystyka
szlak kulinarny
jakość
motywy
tourism
culinary route
quality
motives
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-11-12
Spotkanie z Culinary Team of Poland
nr katalogowy: 129533
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-3
Drobiowe przysmaki
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 104413
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Aktualne problemy jakości rynkowego mięsa kulinarnego w opinii konsumentów
Klaudia Wojtulewicz
Tomasz Florowski
Anna Florowska
nr katalogowy: 130990
10.15199/65.2021.3.5
mięso kulinarne
wady jakości mięsa
badania konsumenckie
culinary meat
meat quality defects
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Aktualne problemy jakości rynkowego mięsa kulinarnego w opinii konsumentów
Klaudia Wojtulewicz
Tomasz Florowski
Anna Florowska
nr katalogowy: 130990
10.15199/65.2021.3.5
mięso kulinarne
wady jakości mięsa
badania konsumenckie
culinary meat
meat quality defects
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Aktualne problemy jakości rynkowego mięsa kulinarnego w opinii konsumentów
Klaudia Wojtulewicz
Tomasz Florowski
Anna Florowska
nr katalogowy: 130990
10.15199/65.2021.3.5
mięso kulinarne
wady jakości mięsa
badania konsumenckie
culinary meat
meat quality defects
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Aktualne problemy jakości rynkowego mięsa kulinarnego w opinii konsumentów
Klaudia Wojtulewicz
Tomasz Florowski
Anna Florowska
nr katalogowy: 130990
10.15199/65.2021.3.5
mięso kulinarne
wady jakości mięsa
badania konsumenckie
culinary meat
meat quality defects
consumer research
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-3
Kwintesencja smaku
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 112576
sosy
składniki
warzywa
owoce
grzyby
przyprawy
zioła
kulinarne zastosowanie
sauces
ingredients
vegetables
fruit
mushrooms
spices
herbs
culinary use
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-9
Nie tylko na steki
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 109177
wołowina
części kulinarne
obróbka termiczna
potrawy
beef meat
culinary elements
heat treatment
dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-12
Turystyka Kulinarna
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 39715
PROBLEMY JAKOŚCI 2016-7-8
Łotewski system kształtowania jakości życia i tożsamości kulinarnej
Małgorzata Z. WIŚNIEWSKA
Baiba ŠAVRIN´A
nr katalogowy: 100040
10.15199/47.2016.7-8.7
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-3
Z odrobiną pikanterii
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 125365
przyprawy
przyprawy korzenne
przyprawy ziołowe
przyprawy warzywne
walory smakowo-zapachowe
właściwości barwiące
wykorzystanie kulinarne
spices
spices
herbal spices
vegetable spices
flavor-fragrance qualities
coloring properties
culinary use
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-9
Sezon na grzyby
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 145166
grzyby
wartość odżywcza
walory smakowe
utrwalanie
przydatność kulinarna
mushrooms
nutritional value
taste properties
preservation
culinary usefulness
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-12
Olimpijskie zmagania kucharzy
nr katalogowy: 124220
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-11
Błękitna pleśń
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 116976
sery podpuszczkowe dojrzewające
sery miękkie
sery twarde
wykorzystanie kulinarne
rennet ripened cheeses
soft cheeses
hard cheeses
culinary use
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-1
Polski brąz, czyli kulinarne szaleństwa w Luksemburgu
Artur Łabuz
nr katalogowy: 56342
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-3
Kulinarne zmagania pod Łysą Górą
nr katalogowy: 119012
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-1-2
Podwójne srebro dla Polaków!
nr katalogowy: 141811
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-10
Piżmowa królowa jesieni
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 123626
dynia
wartość odżywcza
karotenoidy
obróbka kulinarna
przetwarzanie
zastosowanie kulinarne.
pumpkin
nutritional value
carotenoids
culinary preparation
processing
culinary use.
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-2
Wołowina kulinarna cz. I – czynniki wpływające na jakość mięsa
Monika Modzelewska-Kapituła
Weronika Zduńczyk
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 130544
rasy bydła
jakość mięsa
dojrzewanie
obróbka cieplna
beef breeds
meat quality
ageing
thermal treatment
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Analiza opinii konsumentów na temat mięsa jagnięcego
Izabela Narkiewicz
Tomasz Florowski
Anna Florowska
Iwona Szymańska
nr katalogowy: 140173
10.15199/65.2022.10.5
jagnięcina
preferencje konsumenckie
badanie ankietowe
amb
consumers preferences
questionnaire survey
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Analiza opinii konsumentów na temat mięsa jagnięcego
Izabela Narkiewicz
Tomasz Florowski
Anna Florowska
Iwona Szymańska
nr katalogowy: 140173
10.15199/65.2022.10.5
jagnięcina
preferencje konsumenckie
badanie ankietowe
amb
consumers preferences
questionnaire survey
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Analiza opinii konsumentów na temat mięsa jagnięcego
Izabela Narkiewicz
Tomasz Florowski
Anna Florowska
Iwona Szymańska
nr katalogowy: 140173
10.15199/65.2022.10.5
jagnięcina
preferencje konsumenckie
badanie ankietowe
amb
consumers preferences
questionnaire survey
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-3
Trzy srebrne medale
nr katalogowy: 125359
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-12
Na co dzień i od święta
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 110905
bakalie
suszone owoce
orzechy
migdały
wykorzystanie kulinarne
Boże Narodzenie
sweetmeats
dried fruits
nuts
almonds
culinary use
Christmas
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-3
Juniorzy na start!
nr katalogowy: 125372
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-10
Proces poubojowego dojrzewania mięsa
Monika Modzelewska-Kapituła
Natalia Szuszkiewicz
Patrycja Mórawska
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 140129
dojrzewanie mięsa
przechowywania
wołowina
meat ageing
storage
beef
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-10
Proces poubojowego dojrzewania mięsa
Monika Modzelewska-Kapituła
Natalia Szuszkiewicz
Patrycja Mórawska
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 140129
dojrzewanie mięsa
przechowywania
wołowina
meat ageing
storage
beef
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Wpływ rodzaju techniki obróbki kulinarnej na jakość filetów z karpia (Cyprinus carpio) pokrytych powłoką furcelleranowo-żelatynową
Monika Modzelewska-Kapituła
Katarzyna Tkacz
Wacław Mozolewski
Weronika Zduńczyk
Ewa Malczyk
Marta Szulc
Agata Ziomek
nr katalogowy: 143011
10.15199/65.2023.4.5
ryby
obróbka cieplna
wartość odżywcza
właściwości fizyko- chemiczne
fish
cooking
nutritional value
physicochemical properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Wpływ rodzaju techniki obróbki kulinarnej na jakość filetów z karpia (Cyprinus carpio) pokrytych powłoką furcelleranowo-żelatynową
Monika Modzelewska-Kapituła
Katarzyna Tkacz
Wacław Mozolewski
Weronika Zduńczyk
Ewa Malczyk
Marta Szulc
Agata Ziomek
nr katalogowy: 143011
10.15199/65.2023.4.5
ryby
obróbka cieplna
wartość odżywcza
właściwości fizyko- chemiczne
fish
cooking
nutritional value
physicochemical properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Wpływ rodzaju techniki obróbki kulinarnej na jakość filetów z karpia (Cyprinus carpio) pokrytych powłoką furcelleranowo-żelatynową
Monika Modzelewska-Kapituła
Katarzyna Tkacz
Wacław Mozolewski
Weronika Zduńczyk
Ewa Malczyk
Marta Szulc
Agata Ziomek
nr katalogowy: 143011
10.15199/65.2023.4.5
ryby
obróbka cieplna
wartość odżywcza
właściwości fizyko- chemiczne
fish
cooking
nutritional value
physicochemical properties
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-6
Warzywne co nieco
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 143647
warzywa
wartość odżywcza
walory zdrowotne
wykorzystanie kulinarne
surówki/sałatki warzywne
vegetables
nutritional value
health values
culinary use
vegetable salads.
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-6
Warzywne co nieco
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 143647
warzywa
wartość odżywcza
walory zdrowotne
wykorzystanie kulinarne
surówki/sałatki warzywne
vegetables
nutritional value
health values
culinary use
vegetable salads.
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-2
Szlaki kulinarne
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 41511
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-1-2
Dieta bez laktozy
dr inż. Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 130431
laktoza
mleko i przetwory mlecze
nietolerancja laktozy
produkty bez laktozy
roślinne zamienniki mleka
wykorzystanie kulinarne
lactose
milk and dairy products
lactose intolerance
dairy lactose-free products
plant-based milk substitutes
culinary use
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-1-2
Dieta bez laktozy
dr inż. Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 130431
laktoza
mleko i przetwory mlecze
nietolerancja laktozy
produkty bez laktozy
roślinne zamienniki mleka
wykorzystanie kulinarne
lactose
milk and dairy products
lactose intolerance
dairy lactose-free products
plant-based milk substitutes
culinary use
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-9
Pożyteczne bakterie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 128002
fermentacja mlekowa
probiotyki
kiszona kapusta
kiszone ogórki
fermentowane napoje mleczne
walory zdrowotne
wykorzystanie kulinarne
lactic acid fermentation
probiotics
sauerkraut
pickled cucumbers
fermented milk drinks
health benefits
culinary use
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-9
Pożyteczne bakterie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 128002
fermentacja mlekowa
probiotyki
kiszona kapusta
kiszone ogórki
fermentowane napoje mleczne
walory zdrowotne
wykorzystanie kulinarne
lactic acid fermentation
probiotics
sauerkraut
pickled cucumbers
fermented milk drinks
health benefits
culinary use
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-10
Wszechstronnie odżywcze
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 145620
suche nasiona roślin strączkowych
wartość odżywcza
walory zdrowotne
wykorzystanie kulinarne
dry legumes
nutritional value
health benefits
culinary use
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-1
Turystyka Kulinarna
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 40671
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-11
Nasi na Łotwie
nr katalogowy: 48034
CHŁODNICTWO 2014-3
Wpływ procesu chłodniczego przechowywania na kształtowanie jakości mięsa
JOANNA LEWANCKA
JACEK KONDRATOWICZ
nr katalogowy: 83153
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-2
Nadzwyczajny seler zwyczajny
Krystyna Nowak
Żmudzińska-Żurek
nr katalogowy: 58026
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-10
Półmisek wędlin Wykorzystanie wędlin w gastronomii
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 109863
wędliny
rodzaje
wędzonki
kiełbasy
wędliny drobiowe
wędliny podrobowe
wykorzystanie kulinarne
cold cuts
smoked meats
sausages
poultry cold cuts
offal cold cuts
culinary use
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-3
Cena olimpijskiego srebra
Jarosław Uściński
nr katalogowy: 125361
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-11-12
Zdrów jak ryba
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 134937
ryby morskie i słodkowodne
wartość odżywcza
wielonienasycone kwasy tłuszczowe
witaminy
zdrowie
świąteczne dania rybne
marine and freshwater fish
nutritional value
polyunsaturated fatty acids
vitamins
health
Christmas fish dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-11-12
Zdrów jak ryba
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 134937
ryby morskie i słodkowodne
wartość odżywcza
wielonienasycone kwasy tłuszczowe
witaminy
zdrowie
świąteczne dania rybne
marine and freshwater fish
nutritional value
polyunsaturated fatty acids
vitamins
health
Christmas fish dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-11-12
Zdrów jak ryba
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 134937
ryby morskie i słodkowodne
wartość odżywcza
wielonienasycone kwasy tłuszczowe
witaminy
zdrowie
świąteczne dania rybne
marine and freshwater fish
nutritional value
polyunsaturated fatty acids
vitamins
health
Christmas fish dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-1
Polacy w Luksemburgu
Dorota Karwacka
nr katalogowy: 56985
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-2
Wiosna na talerzu
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 148436
nowalijki
rodzaje
wartość odżywcza
wykorzystanie kulinarne
zanieczyszczenia
spring vegetables
types
nutritional value
culinary use
contamination
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-11
Dobrze wysmażone
nr katalogowy: 123644
tłuszcze smażalnicze
stałe tłuszcze zwierzęce i roślinne
olej palmowy
tłuszcze utwardzone
mieszanki tłuszczów
wykorzystanie kulinarne.
frying fats
solid animal and vegetable fats
palm oil
cured fats
mixtures of fats (blends)
culinary use.
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-5
Polska kuchnia regionalna – kuchnia Podkarpacia
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 150904
kuchnia regionalna
kuchnia Podkarpacia
charakterystyka
regional Polish cuisine
Podkarpacie cuisines
characteristics
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-10
Oferta street food w Polsce
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 128542
jedzenie uliczne
food-trucki
turystyka kulinarna
oferta gastronomiczna
dania street food
street food
food trucks
culinary tourism
gastronomic offer
street food dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-10
Oferta street food w Polsce
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 128542
jedzenie uliczne
food-trucki
turystyka kulinarna
oferta gastronomiczna
dania street food
street food
food trucks
culinary tourism
gastronomic offer
street food dishes
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-9
Przetwórstwo mięsa alpak
Anna Morales Villavicencio
nr katalogowy: 128143
alpaka
tusza
wyręby kulinarne
przetwórstwo mięsa
alpaca
carcass
culinary cuts
meat processing
AURA 2023-4
Czy za sto lat będziemy jeść mięso?
Karolina Mroczek
Janusz Ryszrad Mroczek
Weronika Ptasiuk
nr katalogowy: 142635
10.15199/2.2023.4.2
mięso
klimat
etyka
mięso in vitro
meat
climate
ethics
in vitro meat
AURA 2023-4
Czy za sto lat będziemy jeść mięso?
Karolina Mroczek
Janusz Ryszrad Mroczek
Weronika Ptasiuk
nr katalogowy: 142635
10.15199/2.2023.4.2
mięso
klimat
etyka
mięso in vitro
meat
climate
ethics
in vitro meat
AURA 2023-4
Czy za sto lat będziemy jeść mięso?
Karolina Mroczek
Janusz Ryszrad Mroczek
Weronika Ptasiuk
nr katalogowy: 142635
10.15199/2.2023.4.2
mięso
klimat
etyka
mięso in vitro
meat
climate
ethics
in vitro meat
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-6
Pozyskiwanie oraz charakterystyka jakości mięsa krokodyla
nr katalogowy: 132240
krokodyl
pozyskiwanie
jakość mięsa
crocodila
obtaining
meat quality
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-6
Ocena jakości handlowych makaronów bezglutenowych
Grażyna Cacak-Pietrzak
Anna Rajkowska
nr katalogowy: 123783
makaron bezglutenowy
białko
właściwości kulinarne
właściwości organoleptyczne
gluten-free pasta
protein
culinary properties
organoleptic properties
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-10
Na dziko
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 140247
dziczyzna
sarna
dzik jeleń
wartość odżywcza
obróbka termiczna
przyprawy i dodatki do dziczyzny
potrawy z dziczyzny
venison
roe deer
wild boar deer
nutritional value
heat treatment
spices and game additives
venison dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-5
Spełnione oczekiwania
nr katalogowy: 120184
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-3
Pasztety wielkanocne
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 119301
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-6
Kelly Bronze – więcej niż indyk!
Joanna Stadnik
Anna Czech
nr katalogowy: 143649
mięso indycze
Kelly Bronze
turkey meat
Kelly Bronze
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-6
Kelly Bronze – więcej niż indyk!
Joanna Stadnik
Anna Czech
nr katalogowy: 143649
mięso indycze
Kelly Bronze
turkey meat
Kelly Bronze
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-5
Ostryż barwierski (Curcuma longa L.) – źródło kurkuminy, wykorzystanie w przemyśle spożywczym i medycynie
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 131859
10.15199/65.2021.5.5
barwnik
kurkuminoidy
ostryż barwierski
właściwości prozdrowotne
dyes
curcumin
turmeric
pro-health properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-5
Ostryż barwierski (Curcuma longa L.) – źródło kurkuminy, wykorzystanie w przemyśle spożywczym i medycynie
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 131859
10.15199/65.2021.5.5
barwnik
kurkuminoidy
ostryż barwierski
właściwości prozdrowotne
dyes
curcumin
turmeric
pro-health properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-5
Ostryż barwierski (Curcuma longa L.) – źródło kurkuminy, wykorzystanie w przemyśle spożywczym i medycynie
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 131859
10.15199/65.2021.5.5
barwnik
kurkuminoidy
ostryż barwierski
właściwości prozdrowotne
dyes
curcumin
turmeric
pro-health properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-5
Ostryż barwierski (Curcuma longa L.) – źródło kurkuminy, wykorzystanie w przemyśle spożywczym i medycynie
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 131859
10.15199/65.2021.5.5
barwnik
kurkuminoidy
ostryż barwierski
właściwości prozdrowotne
dyes
curcumin
turmeric
pro-health properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-5
Ostryż barwierski (Curcuma longa L.) – źródło kurkuminy, wykorzystanie w przemyśle spożywczym i medycynie
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 131859
10.15199/65.2021.5.5
barwnik
kurkuminoidy
ostryż barwierski
właściwości prozdrowotne
dyes
curcumin
turmeric
pro-health properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-5
Ostryż barwierski (Curcuma longa L.) – źródło kurkuminy, wykorzystanie w przemyśle spożywczym i medycynie
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 131859
10.15199/65.2021.5.5
barwnik
kurkuminoidy
ostryż barwierski
właściwości prozdrowotne
dyes
curcumin
turmeric
pro-health properties
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-11
PRZETWARZANIE NIEOSŁONKOWYCH jadalnych ubocznych surowców rzeźnych
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
nr katalogowy: 140661
surowce uboczne
przetwórstwo
kulinaria
by-products
processing
cooking
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-10
Na dziko
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 140247
dziczyzna
sarna
dzik jeleń
wartość odżywcza
obróbka termiczna
przyprawy i dodatki do dziczyzny
potrawy z dziczyzny
venison
roe deer
wild boar deer
nutritional value
heat treatment
spices and game additives
venison dishes
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-11
PRZETWARZANIE NIEOSŁONKOWYCH jadalnych ubocznych surowców rzeźnych
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
nr katalogowy: 140661
surowce uboczne
przetwórstwo
kulinaria
by-products
processing
cooking
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-3
Ocena jakości handlowych makaronów ekologicznych formy świderki
Grażyna Cacak-Pietrzak
Daria Romankiewicz
Alicja Ceglińska
Emilia Lenart
nr katalogowy: 98707
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-5
Zimno i zdrowo
nr katalogowy: 120186
frozen vegetables
nutritional value
heat treatment
culinary preparation
dishes.
mrożonki warzywne
wartość odżywcza
obróbka termiczna
wykorzystanie kulinarne
potrawy.
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-4
Smakowite urozmaicenie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 125920
potrawy mięsne na zimno
wieprzowina
mięso drobiowe
wołowina
jagnięcina
dziczyzna
pieczeń
sztufada
galantyna
rolada
befsztyk tatarski
pasztet
cold meat dishes
pork
poultry meat
beef
lamb
venison
roast
boeuf à
la mode („
beef in style")
galantine
roulade
steak tartare
pate.
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-10
Uniwersalne dodatki
nr katalogowy: 116446
ziemniaki
frytki
placki
kluski
półprodukty ziemniaczane
żywność wygodna
potrawy
potatoes
chips
pancakes
noodles
potato semi-finished products
convenience food
dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-4
Soki owocowe i warzywne Soczyste menu
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 113102
soki
owoce
warzywa
wartość odżywcza
substancje bioaktywne
właściwości zdrowotne
juices
fruits
vegetables
nutritional value
bioactive substances
health properties
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-7-8
Boski dar
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 115009
pomidory
przetwory pomidorowe
potrawy z pomidorów
walory zdrowotne
likopen
tomatoes
tomato products
nutrition value
tomatoes dishes
health benefits
lycopene
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-6
Współczesne trendy w spożyciu wybranych produktów zbożowych
Marlena Pielak
Ewa Ołubiec-Opatowska
Ewa Czarniecka-Skubina
Danuta Jaworska
nr katalogowy: 114466
10.15199/66.2018.6.7
produkty zbożowe
preferencje konsumenckie
potrawy
cereal products
consumer preferences
dishes
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-11
Use of EM fields in production processes for PV cells
Bernard NACKE
nr katalogowy: 39580
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2007-3
Energia jednookresowa w układach dynamicznych z okresowymi wymuszeniami nieciągłymi
ZDZISŁAW W. TRZASKA
nr katalogowy: 24682
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-12
The Use of Bezier Patches in Postprocesing of 2D Calculations with FEM
Matjaž GABER
Mladen TRLEP
nr katalogowy: 40207
PROBLEMY JAKOŚCI 2018-9
Analysis and evaluation of software quality in use
Zdzisław WOJCIECHOWSKI
nr katalogowy: 116060
10.15199/48.2018.9.18
software quality models
software quality in use
modele jakości oprogramowania
jakość użytkowa oprogramowania
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-4-5
Źródła fluoru w diecie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 143103
fluor
zdrowie
główne źródła
woda mineralna
woda z kranu
herbata
fluoride
health
main sources
mineral water
tap water
tea
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-4-5
Źródła fluoru w diecie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 143103
fluor
zdrowie
główne źródła
woda mineralna
woda z kranu
herbata
fluoride
health
main sources
mineral water
tap water
tea
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-2
Drupal as an important part of a knowledge management system
Waldemar KARWOWSKI
Arkadiusz ORŁOWSKI
nr katalogowy: 82698
10.12915/pe.2014.02.24
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-5-6
Roślinne zamienniki mięsa
nr katalogowy: 126734
wegetarianizm
dieta bezmięsna
białko
roślinny zamiennik mięsa
rośliny strączkowe
tofu
kasze
ziemniaki
warzywa
grzyby orzechy
nasiona
wodorosty
vegetarianism
meatless diet
protein
vegetable meat replacement
legumes
tofu
groats
potatoes
vegetables
nuts mushrooms
seeds
seaweed
OPAKOWANIE 2019-1
Stanowisko 73 organizacji reprezentujących branżę opakowań w sprawie dyrektywy Single-Use Plastics
nr katalogowy: 118303
10.15199/42.2019.1.2
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-8
Practical aspects of application imaging elements in photometry
Wojciech MOĆKO
nr katalogowy: 37134
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2015-8
The Use of Biogas
JOANNA KAZIMIEROWICZ
LECH DZIENIS
nr katalogowy: 93184
10.15199/9.2015.8.4
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2009-5
Anodic and nanostructural layers on titanium and its alloys for medical applications
ELŻBIETA KRASICKA-CYDZIK
KAZIMIERZ KOWALSKI
AGNIESZKA KACZMAREK
nr katalogowy: 47819
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-4
Technologie minimalnego przetwarzania żywności
Franciszek Świderski
Bożena Waszkiewicz-Robak
nr katalogowy: 34817
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-3
The conception of the temperature distribution measurement with the use of the Fiber Bragg Gratings
Waldemar WÓJCIK
Piotr KISAŁA
Sławomir CIĘSZCZYK
nr katalogowy: 33640
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-11
Estimation of system geometry and inductor frequency importance in induction hardening process of gears
Michał NIKLEWICZ
Albert SMALCERZ
Alicja KUREK
nr katalogowy: 39600
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2007-4
Combined fingerprints recognition method basing on image filtering, minutiae analysis and reference point location
PIOTR PORWIK
nr katalogowy: 25107
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2007-2
Use of image analysis in determining the thicknesses of coatings
EVA KALABISOVÁ
LIBOR TUREK
nr katalogowy: 24176
OPAKOWANIE 2010-11
Znaczenie ekologiczne gospodarki opakowaniami i odpadami opakowaniowymi
Stefan Jakowski
nr katalogowy: 55418
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-3
Wołowina kulinarna cz. II – wartość odżywcza i cechy tekstury
Monika Modzelewska-Kapituła
Weronika Zduńczyk
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 130895
skład chemiczny
barwa
cechy sensoryczne
chemical composition
colour
sensory properties
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-3
Sól na cenzurowanym
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 142320
potrawy restauracyjne
chlorek sodu
redukcja zawartości soli
ograniczenie solenia
zioła i przyprawy
dobór potraw prewencja nadciśnienia
restaurant dishes
sodium chloride
salt reduction
salting limitation
herbs and spices
selection of dishes
prevention of hypertension
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-3
Sól na cenzurowanym
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 142320
potrawy restauracyjne
chlorek sodu
redukcja zawartości soli
ograniczenie solenia
zioła i przyprawy
dobór potraw prewencja nadciśnienia
restaurant dishes
sodium chloride
salt reduction
salting limitation
herbs and spices
selection of dishes
prevention of hypertension
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2008-4
The quantitative assessment of porosity and cracks in TBC systems by use automatic image analysis
GRZEGORZ MOSKAL
nr katalogowy: 37800
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-5
Simulated calculation method for determining the geometric parameters of automotive headlamps
Janusz Waldemar MAZUR
Jarosław WILK
nr katalogowy: 25684
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-11
Similarity detection of image using vector quantization and compression
Petr BEREK
Michal PRÍLEPOK
Jan PLATOŠ
Václav SNÁŠEL
nr katalogowy: 80845
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-3
Wykorzystanie wirującej elektrody w badaniach wydzielania wodoru na porowatej elektrodzie niklowej
ARTUR JAROŃ
nr katalogowy: 66326
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2017-1
Two-way complex steganographic system for authentication and authorization in IEEE 802.11 wireless networks
Krzysztof Sawicki
Zbigniew Piotrowski
nr katalogowy: 103746
10.15199/13.2017.1.4
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-4
Compensation of magnetic disturbances caused by sensors in a differential magnetometric system
Kazimierz JAKUBIUK
Mirosław WOŁOSZYN
Marek CHOMNICKI
Jacek ŁUBKOWSKI
nr katalogowy: 90993
10.15199/48.2015.04.02
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2015-4
The use of Biogas in Cogeneration Modular Devices
JOANNA KAZIMIEROWICZ
nr katalogowy: 90380
10.15199/9.2015.4.2
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-11a
Parallel implementation of exact formulae for magnetic field of axisymmetric current distributions
Zuzanna KRAWCZYK
Jacek STARZYŃSKI
nr katalogowy: 72083
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-9
Ditlenek węgla jako nośnik energii geotermalnej
Renata Polak
Dariusz Dziki
Andrzej Krzykowski
Stanisław Rudy
Beata Biernacka
nr katalogowy: 139547
10.15199/62.2022.9.3
ditlenek węgla
energia geotermalna
odnawialne źródła energii
konwencjonalne hydrotermalne systemy
wspomagane systemy geotermalne
geosekwestracja
carbon dioxide
geothermal energy
renewable energy sources
conventional hydrothermal systems
enhanced geothermal systems
geosequestration
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-9
Ditlenek węgla jako nośnik energii geotermalnej
Renata Polak
Dariusz Dziki
Andrzej Krzykowski
Stanisław Rudy
Beata Biernacka
nr katalogowy: 139547
10.15199/62.2022.9.3
ditlenek węgla
energia geotermalna
odnawialne źródła energii
konwencjonalne hydrotermalne systemy
wspomagane systemy geotermalne
geosekwestracja
carbon dioxide
geothermal energy
renewable energy sources
conventional hydrothermal systems
enhanced geothermal systems
geosequestration
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-9
Ditlenek węgla jako nośnik energii geotermalnej
Renata Polak
Dariusz Dziki
Andrzej Krzykowski
Stanisław Rudy
Beata Biernacka
nr katalogowy: 139547
10.15199/62.2022.9.3
ditlenek węgla
energia geotermalna
odnawialne źródła energii
konwencjonalne hydrotermalne systemy
wspomagane systemy geotermalne
geosekwestracja
carbon dioxide
geothermal energy
renewable energy sources
conventional hydrothermal systems
enhanced geothermal systems
geosequestration
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2007-3-4
The influence of rolling on the distribution of stress and strain in nickel - aluminum alloy coatings
TOMASZ DYL
ROBERT STAROSTA
nr katalogowy: 27529
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-9
State-of-the-Art High Power Density and High Efficiency DC-DC Chopper Circuits for HEV and FCEV Applications
Atsuo KAWAMURA
Martin PAVLOVSKY
Yukinori TSURUTA
nr katalogowy: 37850
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-8
Zastosowanie wielokomórkowego regulatora AC/AC do kompensacji mocy biernej
Mieczysław GRAD
nr katalogowy: 61624
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-6
Pszenżyto – krajowa produkcja ziarna i możliwe kierunki jego wykorzystania
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 134853
wartość paszowa
wykorzystanie spożywcze
produkcja ziarna
feed value
food use
grain production
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-6
Pszenżyto – krajowa produkcja ziarna i możliwe kierunki jego wykorzystania
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 134853
wartość paszowa
wykorzystanie spożywcze
produkcja ziarna
feed value
food use
grain production
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-6
Pszenżyto – krajowa produkcja ziarna i możliwe kierunki jego wykorzystania
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 134853
wartość paszowa
wykorzystanie spożywcze
produkcja ziarna
feed value
food use
grain production
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-7
Średnioterminowe prognozowanie zapotrzebowania na energię elektryczną w regionach z wykorzystaniem modelu typu end-use
Janusz SOWIŃSKI
nr katalogowy: 121199
10.15199/48.2019.07.29
energia elektryczna
prognozowanie
model typu end-use
niepewność.
electricity
forecasting
end-use model
uncertainty.
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2023-4
Klimatyzacja samochodowa – jak prawidłowo używać
Jarosław Müller
Patryk Dziedzic
nr katalogowy: 142825
10.15199/9.2023.4.4
nawiewniki
prędkość wentylatora
zdolność chłodząca
diffusers
fan speed
cooling capacity
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2023-4
Klimatyzacja samochodowa – jak prawidłowo używać
Jarosław Müller
Patryk Dziedzic
nr katalogowy: 142825
10.15199/9.2023.4.4
nawiewniki
prędkość wentylatora
zdolność chłodząca
diffusers
fan speed
cooling capacity
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-10
Zastosowanie sita molekularnego 3A do poprawy stanu układu izolacyjnego transformatora energetycznego
Mateusz Cybulski
Piotr Przybyłek
nr katalogowy: 139696
10.15199/48.2022.10.22
transformator
układ izolacyjny
suszenie
sito molekularne.
transformer
insulation system
drying
molecular sieve.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-10
Zastosowanie sita molekularnego 3A do poprawy stanu układu izolacyjnego transformatora energetycznego
Mateusz Cybulski
Piotr Przybyłek
nr katalogowy: 139696
10.15199/48.2022.10.22
transformator
układ izolacyjny
suszenie
sito molekularne.
transformer
insulation system
drying
molecular sieve.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-12a
Racjonalne użytkowanie energii w kontekście zagadnień dostarczania energii elektrycznej
Sławomir BIELECKI
Tadeusz SKOCZKOWSKI
nr katalogowy: 73075
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-2
Pozyskiwanie i charakterystyka jakości mięsa kangura
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Agata Kienig
Marek Skowroński
nr katalogowy: 130545
kangur
pozyskiwanie i jakość mięsa
kangaroo
obtaining and meat quality
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Zastosowanie materiałów mezoporowatych jako adsorbentów w metodzie ekstrakcji ciecz-ciało stałe
Małgorzata Geszke-Moritz
Agnieszka Pyć
Aleksandra Stoińska
Weronika Lis
Michał Moritz
nr katalogowy: 138876
10.15199/62.2022.8.11
adsorpcja
krzemionka
węgiel
zatężanie
HPLC
adsorption
silica
carbon
preconcentration
HPLC
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-8
Możliwość zastosowania materiałów absorpcyjnych EMC do eliminacji zakłóceń w pracy radiowych systemów komunikacyjnych
Adam MAĆKOWIAK
Krzysztof SIECZKAREK
Monika ŁOBAZIEWICZ
nr katalogowy: 85932
10.12915/pe.2014.08.014
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-4
Wykorzystanie akumulatora NiMH w zasilaniu diod LED
Wojciech WOJTKOWSKI
Andrzej KARPIUK
nr katalogowy: 59141
OPAKOWANIE 2020-2
Packaging spectrum: Opakowania w świetle założeń GOZ i SUP
Katarzyna Samsonowska
nr katalogowy: 125168
10.15199/42.2020.2.2
OPAKOWANIE 2021-7
Plastik w nowej odsłonie, czyli przyszłość dzieje się teraz
nr katalogowy: 132585
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
Niekonwencjonalne norweskie drożdże typu Kveik – wykorzystanie w technologii piwowarskiej
Adam Głowacki
Justyna Paszkot
Kinga Adamenko
Joanna Kawa-Rygielska
nr katalogowy: 137297
10.15199/64.2022.2.2
piwowarstwo
technologia fermentacji
drożdże Kveik
niekonwencjonalne mikroorganizmy
brewing
fermentation technology
Kveik yeast
unconventional microorganisms
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2021-2
Zastosowanie modeli z wydruku 3D w planowaniu operacji ortopedycznych u dzieci i młodzieży
Krzysztof Miklaszewski
Tomasz Polak
Krzysztof Grandys
Paweł Ozga
nr katalogowy: 131241
10.15199/148.2021.2.1
metody przyrostowe
druk 3D
operacje ortopedyczne
Rapid Prototyping
3D printing
ortopedic surgery
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2021-2
Zastosowanie modeli z wydruku 3D w planowaniu operacji ortopedycznych u dzieci i młodzieży
Krzysztof Miklaszewski
Tomasz Polak
Krzysztof Grandys
Paweł Ozga
nr katalogowy: 131241
10.15199/148.2021.2.1
metody przyrostowe
druk 3D
operacje ortopedyczne
Rapid Prototyping
3D printing
ortopedic surgery
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-1
Optimization of the wind farm structure through the use of PV installations and the use of pumped storage power plants
Joanna KOZIEŁ
Michał MAJKA
Andrzej WAC- WŁODARCZYK
Krzysztof NAGLAK
nr katalogowy: 135345
10.15199/48.2022.01.14
odnawialne źródła energii
farmy wiatrowe
instalacja fotowoltaiczna
elektrownie szczytowo- pompowe
renewable energy sources
wind farms
photovoltaic installation
pumped storage plants.
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-12
Zastosowanie mezokomórkowej pianki jako adsorbentu dla cynaryzyny
Małgorzata Geszke-Moritz
Agnieszka Pyć
Michał Moritz
nr katalogowy: 141010
10.15199/62.2022.12.9
adsorpcja leków
krzemionka
modelowanie
optymalizacja nieliniowa
drug adsorption
silica
modeling
nonlinear fitting analysis
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-10
Zastosowanie inhibitorów ureazy do zmniejszania emisji amoniaku z nawozów mocznikowych RSM®
Mateusz Marczewski
Ewa Pankalla
nr katalogowy: 140042
10.15199/62.2022.10.15
ureaza
nawozy mocznikowe
inhibitory ureazy
emisja NH3
urease
urea fertilizers
urease inhibitors
NH3 emission
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-10
Quality estimation for models of a generalized Wiener process
Anatolii PASHKO
Iurii V. KRAK
Olga VASYLYK
Olga SYNIAVSKA
Vitalina M. PUHACH
Liudmyla S. SHEVCHENKO
Zbigniew OMIOTEK
Assel MUSSABEKOVA
Doszhon BAITUSSUPOV
nr katalogowy: 128254
10.15199/48.2020.10.16
generalized Wiener process
Hurst parameter
simulation of sub-Gaussian processes
uogólniony proces Wienera
parametr Hursta
symulacja procesów sub-gaussowskich
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-3
Wykorzystanie sterowników układu chłodzenia transformatorów energetycznych do ich diagnostyki
Lech BOROWIK
Rajmund WŁODARZ
Jacek ZAJĄC
nr katalogowy: 50486
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-2
Zastosowanie struktury MFC do odpornej regulacji prędkości obrotowej
Tomasz PAJCHROWSKI
nr katalogowy: 49967
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-7
Control of independent power electronic voltage sources with application of Kalman filter
Ryszard PORADA
nr katalogowy: 45608
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-3
Podział środków inwestycyjnych na rozwój sieci rozdzielczych przy zastosowaniu metody taksonomicznej
Anna GAWLAK
nr katalogowy: 42068
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-7
DODATKI DO ŻYWNOŚCI w przetwórstwie mięsa
Janusz F. Pomianowski
nr katalogowy: 138457
dodatki do żywności
zdrowie
zastosowanie
przemysł mięsny
food additives
health
application
meat industry
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-7
DODATKI DO ŻYWNOŚCI w przetwórstwie mięsa
Janusz F. Pomianowski
nr katalogowy: 138457
dodatki do żywności
zdrowie
zastosowanie
przemysł mięsny
food additives
health
application
meat industry
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-7
DODATKI DO ŻYWNOŚCI w przetwórstwie mięsa
Janusz F. Pomianowski
nr katalogowy: 138457
dodatki do żywności
zdrowie
zastosowanie
przemysł mięsny
food additives
health
application
meat industry
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2018-9
Opakowania produktów spożywczych w kontekście zrównoważonego rozwoju
Janina Leks‑
Stępień
nr katalogowy: 116263
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-12
The use of contactless methods in the study of metallic stock surface temperature
Henryk RADOMIAK
Dorota MUSIAŁ
Monika ZAJEMSKA
nr katalogowy: 81556
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-10
The impact of the texture and the roughness of the surface on the results of tests executed with the use of a triangular laser head
Andrzej ZBROWSKI
nr katalogowy: 80183
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2019-19-20
The issue of properties of building objects as a subject of construction processes
Adam BARYŁKA
nr katalogowy: 122312
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-11
Positioning of objects for real-time application of virtual reality
Marek PISZCZEK
nr katalogowy: 101962
10.15199/48.2016.11.20
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2016-10
Współczesne rozwiązania zwiększające niezawodność sieci komunikacyjnych systemów automatyki stacji elektroenergetycznych
Jacek ŚWIDERSKI
nr katalogowy: 101774
10.15199/59.2016.10.1
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-3
Sensor radarowy z sygnałem szumowym dla systemu obrony aktywnej
Waldemar SUSEK
Bronisław STEC
nr katalogowy: 89910
10.15199/48.2015.03.21
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-8
Zastosowanie błękitu laktofenolowego (LPCB) w mikroskopowych badaniach zanieczyszczeń mikrobiologicznych zabytków papierowych
Tomasz Kozielec
Joanna Karbowska-Berent
nr katalogowy: 139239
10.15199/54.2022.8.2
wybarwianie grzybów
papier
włókna
błękit anilinowy/ błękit bawełniany
mikroskopia świetlna
badania konserwatorskie
taining of fungi
paper
fibres
aniline blue/cotton blue
light microscopy
conservation researches
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-8
Zastosowanie błękitu laktofenolowego (LPCB) w mikroskopowych badaniach zanieczyszczeń mikrobiologicznych zabytków papierowych
Tomasz Kozielec
Joanna Karbowska-Berent
nr katalogowy: 139239
10.15199/54.2022.8.2
wybarwianie grzybów
papier
włókna
błękit anilinowy/ błękit bawełniany
mikroskopia świetlna
badania konserwatorskie
taining of fungi
paper
fibres
aniline blue/cotton blue
light microscopy
conservation researches
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-8
Zastosowanie błękitu laktofenolowego (LPCB) w mikroskopowych badaniach zanieczyszczeń mikrobiologicznych zabytków papierowych
Tomasz Kozielec
Joanna Karbowska-Berent
nr katalogowy: 139239
10.15199/54.2022.8.2
wybarwianie grzybów
papier
włókna
błękit anilinowy/ błękit bawełniany
mikroskopia świetlna
badania konserwatorskie
taining of fungi
paper
fibres
aniline blue/cotton blue
light microscopy
conservation researches
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-8
Zastosowanie błękitu laktofenolowego (LPCB) w mikroskopowych badaniach zanieczyszczeń mikrobiologicznych zabytków papierowych
Tomasz Kozielec
Joanna Karbowska-Berent
nr katalogowy: 139239
10.15199/54.2022.8.2
wybarwianie grzybów
papier
włókna
błękit anilinowy/ błękit bawełniany
mikroskopia świetlna
badania konserwatorskie
taining of fungi
paper
fibres
aniline blue/cotton blue
light microscopy
conservation researches
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-8
Zastosowanie błękitu laktofenolowego (LPCB) w mikroskopowych badaniach zanieczyszczeń mikrobiologicznych zabytków papierowych
Tomasz Kozielec
Joanna Karbowska-Berent
nr katalogowy: 139239
10.15199/54.2022.8.2
wybarwianie grzybów
papier
włókna
błękit anilinowy/ błękit bawełniany
mikroskopia świetlna
badania konserwatorskie
taining of fungi
paper
fibres
aniline blue/cotton blue
light microscopy
conservation researches
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-10
LAN Performance Evaluation Based On Access to Transmission Media
Sastya Hendri Wibowo
Rozali Toyib
Yulia Darnita
Muntahanah
nr katalogowy: 139659
10.15199/48.2022.10.15
LAN
Availability
Reliability
Response Time
Throughput.
sieć LAN
niezawodność
szybkość transmisji
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-10
LAN Performance Evaluation Based On Access to Transmission Media
Sastya Hendri Wibowo
Rozali Toyib
Yulia Darnita
Muntahanah
nr katalogowy: 139659
10.15199/48.2022.10.15
LAN
Availability
Reliability
Response Time
Throughput.
sieć LAN
niezawodność
szybkość transmisji
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-10
LAN Performance Evaluation Based On Access to Transmission Media
Sastya Hendri Wibowo
Rozali Toyib
Yulia Darnita
Muntahanah
nr katalogowy: 139659
10.15199/48.2022.10.15
LAN
Availability
Reliability
Response Time
Throughput.
sieć LAN
niezawodność
szybkość transmisji
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-12
Zastosowanie metody sprzężeń czasowych TCM 1 w harmonogramowaniu robót budowlanych
Magdalena Rogalska
Zdzisław Hejducki
nr katalogowy: 141181
10.15199/33.2022.12.15
harmonogramowanie
sprzężenia czasowe.
scheduling
time coupling.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-12
Zastosowanie metody sprzężeń czasowych TCM 1 w harmonogramowaniu robót budowlanych
Magdalena Rogalska
Zdzisław Hejducki
nr katalogowy: 141181
10.15199/33.2022.12.15
harmonogramowanie
sprzężenia czasowe.
scheduling
time coupling.
AURA 2023-3
Antybiotyki – nieoceniona pomoc natury
Piotr Skubała
nr katalogowy: 142207
10.15199/2.2023.3.1
antybioza
antybiotyki
grzyby
nadużywanie
oporność
antibiosis
antibiotics
fungi
overuse
resistance
AURA 2023-3
Antybiotyki – nieoceniona pomoc natury
Piotr Skubała
nr katalogowy: 142207
10.15199/2.2023.3.1
antybioza
antybiotyki
grzyby
nadużywanie
oporność
antibiosis
antibiotics
fungi
overuse
resistance
AURA 2023-3
Antybiotyki – nieoceniona pomoc natury
Piotr Skubała
nr katalogowy: 142207
10.15199/2.2023.3.1
antybioza
antybiotyki
grzyby
nadużywanie
oporność
antibiosis
antibiotics
fungi
overuse
resistance
AURA 2023-3
Antybiotyki – nieoceniona pomoc natury
Piotr Skubała
nr katalogowy: 142207
10.15199/2.2023.3.1
antybioza
antybiotyki
grzyby
nadużywanie
oporność
antibiosis
antibiotics
fungi
overuse
resistance
MATERIAŁY BUDOWLANE 2023-6
Środowisko akustyczne wg ISO 22955:2021 i PN-EN ISO 3382-3:2022 w biurowych open space
Witold Mikulski
nr katalogowy: 143785
10.15199/33.2023.06.04
biurowe open space
adaptacja akustyczna
czas pogłosu
STI
maskowanie dźwięków.
open-plan office rooms
acoustic treatment
reverberation time
STI
masking sound.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-7
Numerical properties of discrete approximations of an elementary fractional order transfer function
Krzysztof OPRZĘDKIEWICZ
nr katalogowy: 144168
10.15199/48.2023.07.22
fractional order transfer function
CFE approximation
FOBD approximation
numerical complexity
transmitancja ułamkowa
aproksymacja CFE
aproksymacja FOBD
zło ˙zono ´s ´c numeryczna
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-9
”Papier z gumy”
Magdalena Kmiotek
Tomasz P. Olejnik
Marta Pietras
Katarzyna Śliżewska
nr katalogowy: 139444
10.15199/54.2022.9.2
papier
celuloza bakteryjna
przepuszczalność powietrza
paper
bacterial cellulose
air permeability
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-9
”Papier z gumy”
Magdalena Kmiotek
Tomasz P. Olejnik
Marta Pietras
Katarzyna Śliżewska
nr katalogowy: 139444
10.15199/54.2022.9.2
papier
celuloza bakteryjna
przepuszczalność powietrza
paper
bacterial cellulose
air permeability
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-9
”Papier z gumy”
Magdalena Kmiotek
Tomasz P. Olejnik
Marta Pietras
Katarzyna Śliżewska
nr katalogowy: 139444
10.15199/54.2022.9.2
papier
celuloza bakteryjna
przepuszczalność powietrza
paper
bacterial cellulose
air permeability
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-9
”Papier z gumy”
Magdalena Kmiotek
Tomasz P. Olejnik
Marta Pietras
Katarzyna Śliżewska
nr katalogowy: 139444
10.15199/54.2022.9.2
papier
celuloza bakteryjna
przepuszczalność powietrza
paper
bacterial cellulose
air permeability
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-9
”Papier z gumy”
Magdalena Kmiotek
Tomasz P. Olejnik
Marta Pietras
Katarzyna Śliżewska
nr katalogowy: 139444
10.15199/54.2022.9.2
papier
celuloza bakteryjna
przepuszczalność powietrza
paper
bacterial cellulose
air permeability
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2021-12
The research and the analysis of electromagnetic field shielding properties of the textile materials with an electroconductive coating
Ewa ŁADA-TONDYRA
Adam JAKUBAS
Michał FIGIEL
nr katalogowy: 134772
10.15199/48.2021.12.26
shield of electromagnetic field
electromagnetic field
textronics.
ekrany pola elektoromagnetycznego
pole elektromagnetyczne
tekstronika
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-11b
The use of steganographic techniques for protection of intellectual property rights
Nadzeya URBANOVICH
Vladimir PLASKOVITSKY
nr katalogowy: 72352
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-3
Hybrydowa koncepcja łagodzenia stromości zmian napięcia du/dt dla wielopoziomowych przekształtników kaskadowych SiC
Janusz Szewczyk
Marek Adamowicz
Zbigniew Krzemiński
nr katalogowy: 142226
10.15199/48.2023.03.02
wielopoziomowy przekształtnik kaskadowy
SiC MOSFET
koncepcja hybrydowa filtracji du/dt
sterowanie PWM.
cascaded multilevel converter
SIC MOSFET
hybrid dv/dt filtering concept
PWM control.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-3
Hybrydowa koncepcja łagodzenia stromości zmian napięcia du/dt dla wielopoziomowych przekształtników kaskadowych SiC
Janusz Szewczyk
Marek Adamowicz
Zbigniew Krzemiński
nr katalogowy: 142226
10.15199/48.2023.03.02
wielopoziomowy przekształtnik kaskadowy
SiC MOSFET
koncepcja hybrydowa filtracji du/dt
sterowanie PWM.
cascaded multilevel converter
SIC MOSFET
hybrid dv/dt filtering concept
PWM control.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-3
Hybrydowa koncepcja łagodzenia stromości zmian napięcia du/dt dla wielopoziomowych przekształtników kaskadowych SiC
Janusz Szewczyk
Marek Adamowicz
Zbigniew Krzemiński
nr katalogowy: 142226
10.15199/48.2023.03.02
wielopoziomowy przekształtnik kaskadowy
SiC MOSFET
koncepcja hybrydowa filtracji du/dt
sterowanie PWM.
cascaded multilevel converter
SIC MOSFET
hybrid dv/dt filtering concept
PWM control.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-5
Technologie wytwarzania powłok przewodzących na tworzywach sztucznych.
Katarzyna Kur
Beata Kucharska
Jerzy R. Sobiecki
nr katalogowy: 143200
10.15199/48.2023.05.11
Powłoki NiP
tworzywa sztuczne
metalizacja tworzyw sztucznych
PA6
POM
Peek
Lab 920
PTFD
Tecafine
elektrochemiczne i bezprądowe pokrywanie tworzyw sztucznych
NiP coatings
plastic
metallization of plastics
PA6
POM
Peek
Lab 920
PTFD
Tecafine
electroplating and electroless plating of plastics
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-5
Technologie wytwarzania powłok przewodzących na tworzywach sztucznych.
Katarzyna Kur
Beata Kucharska
Jerzy R. Sobiecki
nr katalogowy: 143200
10.15199/48.2023.05.11
Powłoki NiP
tworzywa sztuczne
metalizacja tworzyw sztucznych
PA6
POM
Peek
Lab 920
PTFD
Tecafine
elektrochemiczne i bezprądowe pokrywanie tworzyw sztucznych
NiP coatings
plastic
metallization of plastics
PA6
POM
Peek
Lab 920
PTFD
Tecafine
electroplating and electroless plating of plastics
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-5
Estymacja stanu układu dwumasowego z wykorzystaniem obserwatora wielowarstwowego
Karol Wróbel
Kacper Śleszycki
Krzysztof Szabat
Seiichiro Katsura
nr katalogowy: 143221
10.15199/48.2023.05.32
obserwator wielowarstwowy
układ dwumasowy
estymacja stanu
drgania skrętne.
multilayer observer
two-mass system
state estimation
torsional vibration.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-5
Estymacja stanu układu dwumasowego z wykorzystaniem obserwatora wielowarstwowego
Karol Wróbel
Kacper Śleszycki
Krzysztof Szabat
Seiichiro Katsura
nr katalogowy: 143221
10.15199/48.2023.05.32
obserwator wielowarstwowy
układ dwumasowy
estymacja stanu
drgania skrętne.
multilayer observer
two-mass system
state estimation
torsional vibration.
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-9
Analiza procesu oczyszczania zawiesin z odwadniania kopalń z wykorzystaniem sedymentacji grawitacyjnej
Krzysztof Kołodziejczyk
Piotr Warzecha
Bartłomiej Hilger
nr katalogowy: 139561
10.15199/62.2022.9.17
zawiesina
proces oczyszczania
odwadnianie kopalń
sedymentacja
slurry
purification process
mine dewatering
sedimentation
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-7-8
Polska kuchnia regionalna (cz. I)
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 145008
kuchnia regionalna
regiony kulinarne
charakterystyka
regional Polish cuisine
culinary regions
characteristics
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH