Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-12
KULTURY STARTEROWE GWARANCJĄ UDANYCH WYPIEKÓW
nr katalogowy: 110821
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-11
Kultury starterowe w przetwórstwie żywności pochodzenia roślinnego
M. Ziarno
nr katalogowy: 14940
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-12
Bakterie fermentacji mlekowej w technologii mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 73015
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-4
Kultury starterowe w przetwórstwie żywności pochodzenia zwierzęcego
M. Ziarno
nr katalogowy: 14805
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-5
Kultury starterowe w przemyśle mięsnym Bakteriocyny - związki peptydowe produkowane przez kultury starterowe stosowane w celu zwiększania bezpieczeństwa żywności
nr katalogowy: 91369
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-5
Kultury starterowe do produkcji pieczywa
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 67464
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Kultury starterowe wykorzystywane w produkcji win
Monika Barbara Pytka
Agnieszka Malik
Piotr Janas
nr katalogowy: 135125
10.15199/65.2021.12.4
wino
kultury starterowe
drożdże
bakterie fermentacji mlekowej
wine
starter cultures
yeast
lactic acid bacteria
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Kultury starterowe wykorzystywane w produkcji win
Monika Barbara Pytka
Agnieszka Malik
Piotr Janas
nr katalogowy: 135125
10.15199/65.2021.12.4
wino
kultury starterowe
drożdże
bakterie fermentacji mlekowej
wine
starter cultures
yeast
lactic acid bacteria
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Kultury starterowe wykorzystywane w produkcji win
Monika Barbara Pytka
Agnieszka Malik
Piotr Janas
nr katalogowy: 135125
10.15199/65.2021.12.4
wino
kultury starterowe
drożdże
bakterie fermentacji mlekowej
wine
starter cultures
yeast
lactic acid bacteria
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-8
Kultury starterowe w produkcji surowo dojrzewających wyrobów mięsnych
Paulina Kęska
Joanna Stadnik
Katarzyna Neffe-Skocińska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 100992
10.15199/65.2016.8.5
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-3
Kultury starterowe dla przemysłu mięsnego
Mariusz S. Kubiak
Łukasz Łamejko
Ewa Czerwińska
Magdalena Polak-Śliwińska
nr katalogowy: 83235
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-5
Kultury starterowe w przemyśle mięsnym
Iwona Węderska
nr katalogowy: 91535
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-12
Można - i warto! - produkować funkcjonalny chleb owsiany
Joanna Rozmierska
Katarzyna Piasecka-Jóźwiak
nr katalogowy: 72839
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-7
Wyselekcjonowane kultury starterowe jako uniwersalna metoda wpływania na jakość pieczywa
Katarzyna Piasecka-Jóźwiak
Joanna Rozmierska
nr katalogowy: 69070
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-10
Mikroorganizmy zmodyfikowane genetycznie w przemyśle fermentacyjnym i spożywczym - stan aktualny i perspektywy
Katarzyna Piasecka-Jóźwiak
Beata Chabowska
nr katalogowy: 63335
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-7
Współczesne możliwości zastosowania probiotyków w przemyśle mięsnym
Michał Gośliński
Dariusz Nowak
nr katalogowy: 121376
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-9
Mikrobiologiczne aspekty produkcji kiszonej kapusty. Cz. 2
Szymon Strnad
Paweł Satora
nr katalogowy: 101021
10.15199/64.2016.9.6
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-7-8
Możliwości wykorzystania szczepów bakterii fermentacji mlekowej w utrwalaniu i pakowaniu minimalnie przetworzonych produktów owocowych i warzywnych
Aleksandra Ołdak
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 93092
10.15199/64.2015.7-8.6
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-11
Charakterystyka oraz specyfika produkcji szynek surowo dojrzewających
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Marlena J. Baryczka
Filip Sadowski
nr katalogowy: 110532
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-10
Bakterie kwasu mlekowego - "nowa" mikroflora do fermentacji brzeczki piwnej
Aneta Walczak
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 94399
10.15199/64.2015.10.2
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-5
Tradycyjne roślinne napoje fermentowane o działaniu prozdrowotnym
Monika Zielińska
Monika Hoffmann
Bożena Waszkiewicz-Robak
nr katalogowy: 91473
10.15199/64.2015.5.1
ATEST - OCHRONA PRACY 2022-6
Problemy pomiaru kultury bezpieczeństwa i klimatu bezpieczeństwa
Aleksander Lotko
nr katalogowy: 138227
ATEST - OCHRONA PRACY 2022-6
Problemy pomiaru kultury bezpieczeństwa i klimatu bezpieczeństwa
Aleksander Lotko
nr katalogowy: 138227
ATEST - OCHRONA PRACY 2022-6
Problemy pomiaru kultury bezpieczeństwa i klimatu bezpieczeństwa
Aleksander Lotko
nr katalogowy: 138227
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2010-15-16
W świecie techniki
nr katalogowy: 53637
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2021-3
Aktualności: Ceramika Paradyż laureatem konkursu Wiosła Kultury 2020; Cerrad wziął udział w tegorocznym biegu Poland Business Run
nr katalogowy: 133629
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-2
Muzeum Kultury Chleba w Ulm
Elżbieta Staszewska
nr katalogowy: 49818
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2018-12-13
Numerus Primus inter Pares 2017
nr katalogowy: 114271
PROBLEMY JAKOŚCI 2004-1
Fair Play
nr katalogowy: 3461
ATEST - OCHRONA PRACY 2022-6
Problemy pomiaru kultury bezpieczeństwa i klimatu bezpieczeństwa
Aleksander Lotko
nr katalogowy: 138227
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-1
Przedsiębiorstwo Fair Play 2005
nr katalogowy: 16792
ODZIEŻ 2006-3
Kultura organizacji czasu zmiany i odnowy
Józef Penc
nr katalogowy: 17860
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-4
Wzrost znaczenia czystych kultur starterowych
Henryk Piesewicz
nr katalogowy: 12642
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-8
Prymusi pism technicznych 2020
nr katalogowy: 132903
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-11
Inicjatywy ZPPP - Branża piwowarska zaprezentowała bogactwo kultury piwnej
nr katalogowy: 81127
AURA 2006-3
RECENZJE - SPÓR O WOJNĘ - SEQUEL. DALSZE PRZYGODY KULTURY -WZORY KULTURY
kb
nr katalogowy: 16018
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2015-5
Wyniki konkursu NUMERUS PRIMUS INTER PARES
nr katalogowy: 91383
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-8
Prymusi pism technicznych 2020
nr katalogowy: 132903
ATEST - OCHRONA PRACY 2010-8
Kultura bezpieczeństwa w przedsiębiorstwie
Zofia Lejko
nr katalogowy: 53574
ATEST - OCHRONA PRACY 2015-8
wydarzenia
nr katalogowy: 92874
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-10
"Przemysł Spożywczy" najlepszym czasopismem branżowym
nr katalogowy: 38795
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-2
Kronika - Przedsiębiorstwo Fair Play
nr katalogowy: 24125
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2019-11
Dusznicka papiernia kandydatem Rzeczypospolitej Polskiej do wpisu na listę UNESCO
Maciej Szymczyk
nr katalogowy: 123494
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-3
Potrawy 2016
Władysław Serwatowski
nr katalogowy: 42275
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2007-20
Tajemnica chińskiego geniuszu
Ryszard Szlasa
nr katalogowy: 29709
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2008-4
"Papier zawsze ważny" - Muzeum Papiernictwa w Muzeum Techniki
nr katalogowy: 34765
PROBLEMY JAKOŚCI 2018-2
Jakość kultury organizacyjnej przedsiębiorstw - refleksje z badań
Anna PIETRUSZKA-ORTYL
nr katalogowy: 112056
10.15199/48.2018.2.4
kultura organizacyjna
kultura jakości
kultura organizacji opartych na wiedzy
organizational culture
culture quality
culture of knowledge-based organizations
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-4
w zakładzie dużego ryzyka. Trening komunikacji w środowisku zawodowym
Robert Pich
Brygida Gwiazda-Rzepecka
Agnieszka Gonciarz
nr katalogowy: 119544
10.15199/62.2019.4.1
PROBLEMY JAKOŚCI 2020-2
Kultura jakości i czynniki ją kształtujące w szkołach wyższych
Piotr GRUDOWSKI
Małgorzata Z. WIŚNIEWSKA
nr katalogowy: 125010
10.15199/46.2020.2.1
szkolnictwo wyższe
kultura organizacyjna
kultura jakości
higher education
organizational culture
quality culture
SZKŁO I CERAMIKA 2007-1
Technika grafitowania naczyń w garncarstwie kultury przeworskiej w świetle analiz specjalistycznych ceramiki z okolic Wrocławia
HENRYK STOKSIK
nr katalogowy: 24154
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2014-15-16
60 lat techniki w Pałacu i co dalej?
Marek Bielski
nr katalogowy: 85560
ATEST - OCHRONA PRACY 2011-8
U źródeł etosu i kultury pracy na ziemiach polskich Część I
Roman Adler
nr katalogowy: 61477
ATEST - OCHRONA PRACY 2024-3
Wspólny język komunikowania zamierzeń strategicznych w dążeniu do wizji „Zero Wypadków”
Aleksandra Wilk
nr katalogowy: 147678
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2012-16-17
Moda "na industrial" (1)
nr katalogowy: 70356
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-3
Kraków przed wielką szansą
Paweł Czerenko
nr katalogowy: 119002
ATEST - OCHRONA PRACY 2022-1
Etos i kultura pracy
Robert Kozela
nr katalogowy: 135500
ATEST - OCHRONA PRACY 2022-2
Archeologia na tropie kultury pracy – kultury neolityczne
Roman Adler
nr katalogowy: 136112
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-9
Z życia Stowarzyszenia Inżynierów i Techników Przemysłu Chemicznego
nr katalogowy: 133301
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2016-2
Od apretury do kultury...
nr katalogowy: 96737
ATEST - OCHRONA PRACY 2017-9
Wydarzenia
nr katalogowy: 109407
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2013-7
Z ŻYCIA SPP
nr katalogowy: 78145
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2019-24
Żuraw
Zygmunt Jazukiewicz
nr katalogowy: 123204
ATEST - OCHRONA PRACY 2023-3
Piastowskie początki (2)
Roman Adler
nr katalogowy: 142281
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2022-11
TKiHT na III Kongresie TN
nr katalogowy: 140705
ATEST - OCHRONA PRACY 2024-5
O kulturze bezpieczeństwa w obliczu polityki bhp
Aleksandra Wilk
nr katalogowy: 148693
ATEST - OCHRONA PRACY 2024-2
Jak wdrożyć „Złote zasady bhp”, aby stały się rzeczywistym fundamentem silnej kultury bezpieczeństwa pracy?
Włodzimierz Biel
nr katalogowy: 147207
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-11
Jak "nie dać nabić się w butelkę" przy implementacji Lean w przemyśle przetwórczym
Rafał Osmoła
nr katalogowy: 81122
CHŁODNICTWO 2009-5
Liofilizacja piekarskiej kultury starterowej
PIOTR DZIUGAN
nr katalogowy: 44587
PROBLEMY JAKOŚCI 2009-5
VARIA
nr katalogowy: 44347
CHŁODNICTWO 2009-4
Kinetyka suszenia sublimacyjnego piekarskiej kultury starterowej
PIOTR DZIUGAN
nr katalogowy: 44073
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-4
Pascha albo paska
nr katalogowy: 125816
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-9
Z życia Stowarzyszenia Inżynierów i Techników Przemysłu Chemicznego
nr katalogowy: 133301
ATEST - OCHRONA PRACY 2011-11
Obecne możliwości rozwoju etosu i kultury pracy.Część 4
Roman Adler
nr katalogowy: 63733
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-3
Wyjątkowy rok dla Krakowa
nr katalogowy: 125360
ATEST - OCHRONA PRACY 2022-9
Dlaczego w pracy ludzie stosują się do zasad bhp, a w domu – nie zawsze?
Włodzimierz Biel
nr katalogowy: 139063
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2014-5
Słowo Prezesa SEP na ŚDTiSI 2014 - XV KOS - Konferencja Okrągłego Stołu "Polska w drodze do Społeczeństwa Informacyjnego" pod hasłem "InterPolonia - a nowe narzędzia w edukacji i promocji kultury narodowej"
nr katalogowy: 84073
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2014-5
Słowo Prezesa SEP - prof. Jerzego Barglika na ŚDTiSI 2014: XV KOS - Konferencja Okrągłego Stołu Polska w drodze do społeczeństwa informacyjnego pod hasłem: Inter-Polonia a nowe narzędzia w edukacji i promocji kultury narodowej
nr katalogowy: 83981
GOSPODARKA WODNA 2009-7
Kanał Augustowski - światowe dziedzictwo kultury - Wschodnie Wrota Unii Europejskiej Augustów, 15 maja 2009 r.
Dariusz Bogacz
nr katalogowy: 45306
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-11
Festiwal Kultury Kresowej
Iwona Oleniuch
nr katalogowy: 47782
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-10
Zakażenie bakteriofagowe zagrożenie procesów fermentacyjnych w mleczarniach
Marcin Schmidt
Agnieszka Olejnik-Schmidt
nr katalogowy: 47388
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-4
Piwa litewskie z Puńska
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 119743
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-5
PIWO ROKU 2014 20 lat działalności Towarzystwa Promocji Kultury Piwa Bractwo Piwne
Edyta Kordialik-Bogacka
nr katalogowy: 91479
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-9
Tektury celulozowe: żakardowe, matrycowe, walizkowe, słomowe – dziedzictwo kultury
Marzanna Marcinkowska
nr katalogowy: 128288
AURA 2016-12
Drzewa, krzewy, pnącza i rośliny zielne w mitologii greckiej
Kamila Musiał
nr katalogowy: 102574
10.15199/2.2016.12.3
ATEST - OCHRONA PRACY 2022-1
U źródeł etosu i kultury pracy na ziemiach polskich
Roman Adler
nr katalogowy: 135501
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2004-1
KOMUNIKATY
nr katalogowy: 4366
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2004-6
SYMPOZJA
Jan Cegła
nr katalogowy: 4449
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2022-2
GRUPA TUBĄDZIN I TEATR WIELKI OPERY NARODOWEJ DLA ARCHITEKTÓW
nr katalogowy: 138334
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2005-8
Instalacje Christo
nr katalogowy: 13785
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-7
Unifine. Bella Italia
nr katalogowy: 12723
PROBLEMY JAKOŚCI 2005-11
Kultura jakości i sposoby jej kształtowania
Rafał Haffer
nr katalogowy: 11588
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2021-7
XXXIV edycja Konkursu Numerus Primus Inter Pares rozstrzygnięta
nr katalogowy: 132488
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2009-7
Skandalista w Wersalu
Irena Fober
nr katalogowy: 43782
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-9
Cukiernie Koszyc - Europejskiej Stolicy Kultury 2013
Marek Perzyński
nr katalogowy: 78893
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-9
Cukiernie Koszyc - Europejskiej Stolicy Kultury 2013
Marek Perzyński
nr katalogowy: 78892
ATEST - OCHRONA PRACY 2010-10
ludzie i wydarzenia > kto jest kim - Elżbieta Minicka
nr katalogowy: 54719
ATEST - OCHRONA PRACY 2016-12
Nowe przepisy bhp i prawa pracy
nr katalogowy: 102899
ATEST - OCHRONA PRACY 2023-9
Power Safety – nowe podejście do edukacji bhp i rozwijania kultury bezpieczeństwa
Katarzyna Gulanowska
nr katalogowy: 144928
ATEST - OCHRONA PRACY 2023-9
Piastowskie początki (3)
Roman Adler
nr katalogowy: 144933
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-5
Fermentacja mlekowa w przetwarzaniu i utrwalaniu warzyw, owoców i grzybów
Ewa Jabłońska-Ryś
Patryk Siczek
nr katalogowy: 148665
10.15199/65.2024.5.6
fermentacja mlekowa
kultury starterowe
LAB
kiszone grzyby
lactic fermentation
starter cultures
LAB
fermented mushrooms
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2004-5
Elektronik w kulturze
Jerzy Bojanowicz
Krzysztof Kazimierczak.
nr katalogowy: 5265
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-7-8
Zaprosili nas
nr katalogowy: 4224
AURA 2004-3
UŻYTECZNE SPOTKANIE
nr katalogowy: 471
AURA 2006-5
Kraków i Norymberga
Maria Malatyńska
nr katalogowy: 15962
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2005-7-8
IMPREZY- SPOTKANIA- WYDARZENIA
nr katalogowy: 15310
PROBLEMY JAKOŚCI 2021-1
Kultura bezpieczeństwa żywności w świetle standardów uznanych przez GFSI
Małgorzata Z. WIŚNIEWSKA
Tomasz GRYBEK
nr katalogowy: 130121
10.15199/46.2021.1.1
kultura bezpieczeństwa żywności
standardy GFSI
pomiar kultury bezpieczeństwa żywności
food safety culture
GFSI standards
food safety culture assessment
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2012-18
Spotkajmy się w muzeum
Marek Bielski
nr katalogowy: 70589
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-4
Kultura bezpieczeństwa to zysk
Guenther Kirschstein
Justyna Kostka
nr katalogowy: 75820
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2022-7
Czy społeczeństwo potrzebuje kultury technicznej?
Krzysztof Ruszczyński
nr katalogowy: 138469
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2006-1
Moda z Włoch
nr katalogowy: 19973
PROBLEMY JAKOŚCI 2004-5
Dokąd zmierza świat
Ewa Górska
nr katalogowy: 3525
AURA 2004-3
URATOWAĆ ZAGUBIONĄ TRADYCJĘ MIASTA
Małgorzata Drożdż- Szczybura
nr katalogowy: 463
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2021-7
XXXIV edycja Konkursu Numerus Primus Inter Pares rozstrzygnięta
nr katalogowy: 132488
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2006-26
Wystawa na jubileusz
nr katalogowy: 23054
MATERIAŁY BUDOWLANE 2006-12
Międzynarodowe Targi INFRASTRUKTURA 2006
nr katalogowy: 22823
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2006-6
Jubileuszowa XXX Ogólnopolska Olimpiada Wiedzy Elektrycznej i Elektronicznej
nr katalogowy: 21093
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-2
10 lat EuroGastro
nr katalogowy: 18636
AURA 2006-6
AURA - NUMERUS PRIMUSů PO RAZ TRZECI
nr katalogowy: 15931
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2005-7
PRZEGLĄD PRZEPISÓW PRAWA
Marian Pękalski
nr katalogowy: 12269
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2005-11
Pojęcie czasu a termodynamika
Piotr Kubski
nr katalogowy: 8874
PROBLEMY JAKOŚCI 2005-12
Kultura jakości jako warunek międzynarodowej konkurencyjności polskich przedsiębiorstw
Rafał Haffer
nr katalogowy: 11613
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2012-18
Moda na industrial (2)
nr katalogowy: 70588
ATEST - OCHRONA PRACY 2011-11
Bhp przy organizacji i realizacji widowisk
Aleksander Stukowski
nr katalogowy: 63755
MATERIAŁY BUDOWLANE 2015-11
Drugie życie wieży zabytkowego kościoła pw. św. Anny na Praczach Odrzańskich
Bartosz Stasieńko
nr katalogowy: 95127
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2023-3
ABC technicznej peregrynacji
Marek Bielski
nr katalogowy: 142468
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2017-13
Jubileuszowy Numerus Primus inter Pares
nr katalogowy: 106469
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-11
Uczciwa gra
ANNA W.
nr katalogowy: 22050
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2006-4
Targi Eurolabĺ2006
nr katalogowy: 20471
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2004-22
Technicy-Przyrodnicy
emc
nr katalogowy: 5600
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2004-5
Wspieranie idei zrównoważonego rozwoju
nr katalogowy: 5270
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2004-3
Dziedzictwu przemysłowemu na odsiecz
Waldemar M. Bielski.
nr katalogowy: 5246
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-1
Z kraju i ze świata
nr katalogowy: 4760
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2004-3
KOMPUTER EXPO 2004
nr katalogowy: 1022
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-10
Czekoladowy czar
DOMINIKA GASIK
nr katalogowy: 12111
AURA 2005-10
PREZENTACJA PRZYRODNICZEJ KULTURY WIZUALNEJ
Romuald Olaczek
nr katalogowy: 8532
ODZIEŻ 2006-4
Spotkania z modą w Łęczycy
Magda Druri
nr katalogowy: 17849
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-3
Piwo regionalne na topie
Ł. Dubiel
nr katalogowy: 6760
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-6
EuroGastro i EuroSweet 2004
nr katalogowy: 4935
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-5
Klub kreatywnych cukierników
nr katalogowy: 4899
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2004-8
Muzeum Papiernictwa w Dusznikach Zdroju
nr katalogowy: 4641
GAZETA CUKROWNICZA 2004-12
i certyfikaty Przedsiębiorstwo Fair Play
Barbara Marjankowska
nr katalogowy: 1534
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2005-20
Zaproszenie do Wilna
mj
nr katalogowy: 13325
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-3
Orkisz wraca do łask
Jan Szczypski
nr katalogowy: 12614
AURA 2005-9
ZIELONA OAZA GÓRNEGO ŚLĄSKA
Andrzej Mizera
nr katalogowy: 8508
PROBLEMY JAKOŚCI 2018-11
Kultura bezpieczeństwa żywności w teorii i praktyce
Małgorzata Z. WIŚNIEWSKA
Ewa MALINOWSKA
Kinga PIEKARSKA
nr katalogowy: 116997
10.15199/48.2018.11.1
kultura organizacyjna
kultura bezpieczeństwa żywności
pomiar
organizational culture
food safety culture
assessment
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2006-23
Sztuka innowacji
Waldemar Marek Bielski
nr katalogowy: 22221
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2006-2
Modne obuwie męskie
T. Ibek
nr katalogowy: 19959
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2005-1
MAX-POL Przedsiębiorstwem Fair Play 2004
nr katalogowy: 15401
AURA 2006-4
DOBROSTAN -WARUNEK UTRZYMYWANIA ZWIERZĄT
Alicja Dańczak
Anna Sammel
nr katalogowy: 15981
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2005-1
MAX-POL Przedsiębiorstwem Fair Play 2004
nr katalogowy: 15401
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2005-2
36. Konferencja Stowarzyszenia Czeskich Chemików Kolorystów
W. Michałowski
nr katalogowy: 13609
AURA 2005-10
KRONIKA EKOLOGICZNA sierpień - wrzesień 2005 r.
eko
nr katalogowy: 8541
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-2
Kultura chleba w szkole
Marek Perzyński
nr katalogowy: 19266
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-1
Klasa z prawdziwego zdarzenia
Piotr Mankiewicz
nr katalogowy: 12569
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2004-1-2
Elektro Expo 2003
Witold Bobrowski
nr katalogowy: 7503
SZKŁO I CERAMIKA 2004-5
Sympozjum Polacy Razem - Wilno 2004
nr katalogowy: 7468
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2004-8
27. Kongres IPH - Papier jako nośnik kultury
Bożena Schweizer-Makowska
nr katalogowy: 4640
SZKŁO I CERAMIKA 2005-6
Inauguracja działalności Zamiejscowego Ośrodka Dydaktycznego OPOCZNO
PIOTR WYSZOMIRSKI
nr katalogowy: 15185
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2005-4
Targi EuroLabĺ2005
AJS
nr katalogowy: 14288
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-1
Klasa z prawdziwego zdarzenia
Piotr Mankiewicz
nr katalogowy: 12569
ATEST - OCHRONA PRACY 2011-1
Nowe przepisy bhp i prawa pracy
nr katalogowy: 57259
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2018-19
Początki informatyki w Polsce (13) Kultura informatyczna
nr katalogowy: 118931
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2023-11
Inżynier Mikołaj Kopernik
Jerzy Barycki
Janusz M. Kowalski
nr katalogowy: 146145
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2006-12
Wydarzenia - XXVIII Walny Zjazd Stowarzyszenia Inżynierów i Techników Przemysłu Chemicznego
nr katalogowy: 23100
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2004-9
Targi KOLEJ-INTERRAIL 2004
nr katalogowy: 7662
OPAKOWANIE 2004-8-1
Otwarte posiedzenie zarządu oraz rady doradczej BVL
Stefan Jakowski
nr katalogowy: 3305
OPAKOWANIE 2004-1
AFC - Wszystko dla Kosmetyków
Elżbieta Mularska
nr katalogowy: 3089
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-1-2
Festiwal Kuchni Greckiej
nr katalogowy: 112125
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-10
IV Sympozjum Polacy razem w Wilnie
nr katalogowy: 6408
AURA 2004-6
CZYM SIĘ SKOŃCZYŁ DZIEŃ ZIEMI W KRAKOWIE
Krystyna Bonenberg
nr katalogowy: 538
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2019-6
"Przegląd Włókienniczy" laureatem
nr katalogowy: 121052
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2006-4
Seminarium "Oznaczanie wody metodą Karla Fischera"
nr katalogowy: 20470
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-4
Żywe kultury bakterii fermentacji mlekowej i możliwości ich aplikacji
Ewa Nebesny
Dorota Żyżelewicz
nr katalogowy: 19189
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2004-11
IV Sympozjum Polacy razem
J. Zakrzewski
nr katalogowy: 6134
OPAKOWANIE 2005-7
100-lecie Warszawskiej ASP Prezentacja Albumu Poligrafia sztuce - Sztuka poligrafii
E. M.
nr katalogowy: 11240
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-1
AGF POLSKA - ätargi dla konkretnego klienta
A. Karwowska
nr katalogowy: 20716
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2004-12
Targi Światło i Elektrotechnika 2004
Joanna Nadkierniczna
nr katalogowy: 7725
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-1
VI Międzynarodowe Targi Analityki i Technik Pomiarowych EuroLab 2004
nr katalogowy: 6991
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-10
Holenderskie Targi AGF - po raz pierwszy w Polsce
nr katalogowy: 6917
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-9
Glimek. Jakość obsługi a wyrobiona marka produktu
Jacek SZCZEPANIAK
nr katalogowy: 5050
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2004-11
Niezwykła perspektywa - wystawa "Geodezja i kartografia wczoraj i dziś
Tomasz Budzyński
nr katalogowy: 4509
GAZETA CUKROWNICZA 2004-5
XII Krajowy Zjazd Rolników, Kółek i Organizacji Rolniczych
B. M
nr katalogowy: 1456
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-8-9
II Międzynarodowe Targi Owoców i Warzyw AGF
nr katalogowy: 14660
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2012-2
Rekonstrukcja cyfrowa starych nagrań audiowizualnych
nr katalogowy: 66164
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-1
Możliwości zastosowania HPP do przedłużania terminu przydatności do spożycia twarogów
Maria Wachowska
Agnieszka Jankowska
Marta Puchta
nr katalogowy: 118236
10.15199/65.2019.1.6
presuryzacja
twarogi
utrwalanie
mikrobiologia
pressurization
curd cheeses
preservation
microbiology
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2006-8-9
Zastosowanie mieszanych kultur mikroorganizmów bakterii i drożdży w biodegradacji oleju napędowego
Ewa Kaczorek
Agnieszka Pijanowska
Łukasz Chrzanowski
Andrzej Plszanowski
nr katalogowy: 20280
SZKŁO I CERAMIKA 2005-1
Szkło i Ceramika -70 lat w służbie przemysłu, techniki, nauki, kultury
L. Stoch
nr katalogowy: 15118
ODZIEŻ 2005-1
Magda Druri VIII Międzynarodowy Festiwal Projektowania Ubioru dla młodzieży szkół średnich Sami dla siebie
Magda Druri
nr katalogowy: 10998
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-12
Komentarze poakcesyjne na gorąco. 7 miesięcy po...
S. Pietrzak]
nr katalogowy: 6977
CHŁODNICTWO 2006-8
Wpływ warunków środowiskowych na przeżywalność bakterii fermentacji mlekowej i drożdży podczas zamrażania
PIOTR DZIUGAN
MARCIN DZIOMDZIORA
RENATA BOJANOWSKA
nr katalogowy: 16082
SZKŁO I CERAMIKA 2005-1
Szkło i Ceramika -70 lat w służbie przemysłu, techniki, nauki, kultury
L. Stoch
nr katalogowy: 15118
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2005-10
Prof. dr hab. inż. Iwo Pollo 1927-2005
Janusz Ozonek
nr katalogowy: 14432
ODZIEŻ 2005-1
Magda Druri VIII Międzynarodowy Festiwal Projektowania Ubioru dla młodzieży szkół średnich Sami dla siebie
Magda Druri
nr katalogowy: 10998
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2005-12
Wykorzystanie odnawialnych źródeł energii w gospodarce komunalnej Polski i Litwy
Bogumiła Nawrocka-Fuchs
nr katalogowy: 8889
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-1-2
XVI Małopolski Konkurs
nr katalogowy: 124883
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-6
Galicyjskie tradycje
nr katalogowy: 132095
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2018-12
Czynniki wpływające na bezpieczeństwo podczas prac spawalniczo-konstrukcyjnych - studium przypadku
Krzysztof NOWACKI
nr katalogowy: 117600
10.15199/24.2018.12.11
bezpieczeństwo pracy
prace spawalnicze
modele bezpieczeństwa
statystyka
work safety
welding works
safety models
statistics
OPAKOWANIE 2004-8-1
X Targi Logistyka, Transport i Spedycja oraz II Targi Ekotransport Technika 2004
Stefan Jakowski
nr katalogowy: 3321
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-5
Smaki Podlasia
nr katalogowy: 76505
ATEST - OCHRONA PRACY 2022-4
I Ogólnopolskie Mistrzostwa Służby BHP
nr katalogowy: 137118
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH