Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-3
Sól na cenzurowanym
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 142320
potrawy restauracyjne
chlorek sodu
redukcja zawartości soli
ograniczenie solenia
zioła i przyprawy
dobór potraw prewencja nadciśnienia
restaurant dishes
sodium chloride
salt reduction
salting limitation
herbs and spices
selection of dishes
prevention of hypertension
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-3
Sól na cenzurowanym
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 142320
potrawy restauracyjne
chlorek sodu
redukcja zawartości soli
ograniczenie solenia
zioła i przyprawy
dobór potraw prewencja nadciśnienia
restaurant dishes
sodium chloride
salt reduction
salting limitation
herbs and spices
selection of dishes
prevention of hypertension
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-3
Wielkanocne przysmaki
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 136711
Wielkanoc
potrawy
jaja
ryby
zupy
sosy
sałatki
ciasta
potrawy regionalne
nowe trendy
Easter
dishes
eggs
fish
soups
sauces
cakes
regional dishes
new trends
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-3
Wielkanocne przysmaki
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 136711
Wielkanoc
potrawy
jaja
ryby
zupy
sosy
sałatki
ciasta
potrawy regionalne
nowe trendy
Easter
dishes
eggs
fish
soups
sauces
cakes
regional dishes
new trends
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-11-12
Źródło zdrowia
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 140912
fermentacja
kapusta kiszona
bakterie mlekowe
walory prozdrowotne
potrawy wigilijne z kapusty kiszonej
fermentation
sauerkraut
lactic bacteria
health-promoting values
Christmas Eve dishes made from sauerkraut
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-11-12
Źródło zdrowia
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 140912
fermentacja
kapusta kiszona
bakterie mlekowe
walory prozdrowotne
potrawy wigilijne z kapusty kiszonej
fermentation
sauerkraut
lactic bacteria
health-promoting values
Christmas Eve dishes made from sauerkraut
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-4-5
Włoskie specjały
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 137467
kuchnia włoska
potrawy mączne
pizza
makarony
pierożki
pieczywo
mąka pszenna typ 00
semolina
Italian cuisine
flour dishes
pizza
pasta
dumplings
bread
wheat flour type 00
semolina
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-4-5
Włoskie specjały
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 137467
kuchnia włoska
potrawy mączne
pizza
makarony
pierożki
pieczywo
mąka pszenna typ 00
semolina
Italian cuisine
flour dishes
pizza
pasta
dumplings
bread
wheat flour type 00
semolina
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-7-8
Kuchnie naszych sąsiadów – kuchnia czeska
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 138824
kuchnia czeska
potrawy
zwyczaje
gastronomia
Czech cuisine
dishes
habits
gastronomy
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-7-8
Kuchnie naszych sąsiadów – kuchnia czeska
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 138824
kuchnia czeska
potrawy
zwyczaje
gastronomia
Czech cuisine
dishes
habits
gastronomy
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-10
Skrzydełko czy udko?
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 134023
mięso drobiowe
kurczaki
indyki
gęsi
kaczki
łowne ptactwo
cechy mięsa
wartość odżywcza
kulinarne wykorzystanie
potrawy
poultry meat
chicken
turkeys
geese
ducks
game birds
meat characteristics
nutritional value
culinary use
dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-10
Skrzydełko czy udko?
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 134023
mięso drobiowe
kurczaki
indyki
gęsi
kaczki
łowne ptactwo
cechy mięsa
wartość odżywcza
kulinarne wykorzystanie
potrawy
poultry meat
chicken
turkeys
geese
ducks
game birds
meat characteristics
nutritional value
culinary use
dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-10
Skrzydełko czy udko?
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 134023
mięso drobiowe
kurczaki
indyki
gęsi
kaczki
łowne ptactwo
cechy mięsa
wartość odżywcza
kulinarne wykorzystanie
potrawy
poultry meat
chicken
turkeys
geese
ducks
game birds
meat characteristics
nutritional value
culinary use
dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-10
Na dziko
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 140247
dziczyzna
sarna
dzik jeleń
wartość odżywcza
obróbka termiczna
przyprawy i dodatki do dziczyzny
potrawy z dziczyzny
venison
roe deer
wild boar deer
nutritional value
heat treatment
spices and game additives
venison dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-12
Ryby na Wigilię
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 124224
Wigilia
potrawy rybne
karp
śledź
łosoś
galarety rybne
zupy
dania gorące
sałatki
Christmas Eve
fish dishes
carp
herring
salmon
fish jelly
soups
hot dishes
salads
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-12
Świąteczne smaki i aromaty
nr katalogowy: 117487
Wigilia
potrawy
bakalie
miód
mak
korzenne przyprawy
kapusta kiszona
grzyby
suszone owoce
Christmas Eve
dishes
delicacies
honey
poppy
spicy condiments
sauerkraut
mushrooms
dried fruit
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-10
Na dziko
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 140247
dziczyzna
sarna
dzik jeleń
wartość odżywcza
obróbka termiczna
przyprawy i dodatki do dziczyzny
potrawy z dziczyzny
venison
roe deer
wild boar deer
nutritional value
heat treatment
spices and game additives
venison dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-9
Wegetarianizm i weganizm w gastronomii
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 133970
wegetarianizm
weganizm
gastronomia
potrawy
korzyści zdrowotne
vegetarianism
veganism
gastronomy
dishes
health benefits
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-9
Wegetarianizm i weganizm w gastronomii
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 133970
wegetarianizm
weganizm
gastronomia
potrawy
korzyści zdrowotne
vegetarianism
veganism
gastronomy
dishes
health benefits
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-9
Wegetarianizm i weganizm w gastronomii
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 133970
wegetarianizm
weganizm
gastronomia
potrawy
korzyści zdrowotne
vegetarianism
veganism
gastronomy
dishes
health benefits
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-5
Dobrodziejstwa mąki Przetwory mączne i ich wykorzystanie w gastronomii
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 105500
OPAKOWANIE 2019-8
Packaging Spectrum: Znaczenie właściwego pakowaniA płytek Petriego dla ich jakości i trwałości
Andrzej Kornacki
nr katalogowy: 122055
10.15199/42.2019.8.1
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-7-8
Boski dar
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 115009
pomidory
przetwory pomidorowe
potrawy z pomidorów
walory zdrowotne
likopen
tomatoes
tomato products
nutrition value
tomatoes dishes
health benefits
lycopene
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-6
Prosto z grilla!
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 138204
grillowanie
mięso
marynowanie
przyprawy
warunki grillowania
potrawy z grilla
grilling
meat
marinating
spices
grilling conditions
grilled dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-6
Prosto z grilla!
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 138204
grillowanie
mięso
marynowanie
przyprawy
warunki grillowania
potrawy z grilla
grilling
meat
marinating
spices
grilling conditions
grilled dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-9
Nie tylko na steki
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 109177
wołowina
części kulinarne
obróbka termiczna
potrawy
beef meat
culinary elements
heat treatment
dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-11-12
Kuchnie naszych sąsiadów – kuchnia litewska
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 140919
kuchnia regionalna
kuchnia litewska
charakterystyka
regional cuisine
Lithuanian cuisine
characteristic
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-11-12
Kuchnie naszych sąsiadów – kuchnia litewska
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 140919
kuchnia regionalna
kuchnia litewska
charakterystyka
regional cuisine
Lithuanian cuisine
characteristic
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-1-2
Kuchnie naszych sąsiadów – kuchnia ukraińska
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 136213
kuchnie regionalne
kuchnia ukraińska
charakterystyka
regional cuisine
Ukrainian cuisine
characteristic
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-1-2
Kuchnie naszych sąsiadów – kuchnia ukraińska
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 136213
kuchnie regionalne
kuchnia ukraińska
charakterystyka
regional cuisine
Ukrainian cuisine
characteristic
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-11
Błękitna pleśń
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 116976
sery podpuszczkowe dojrzewające
sery miękkie
sery twarde
wykorzystanie kulinarne
rennet ripened cheeses
soft cheeses
hard cheeses
culinary use
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-3
Drobiowe przysmaki
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 104413
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-6
Ryba z grilla
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 106245
ryby
wartość odżywcza
obróbka termiczna
grillowanie
potrawy
zdrowie
fish
nutritional value
heat treatment
grilling
grilled dishes
health
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-12
Na co dzień i od święta
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 110905
bakalie
suszone owoce
orzechy
migdały
wykorzystanie kulinarne
Boże Narodzenie
sweetmeats
dried fruits
nuts
almonds
culinary use
Christmas
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-4-5
Wygoda i bezpieczeństwo
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 131702
żywność wygodna
metody utrwalania
koronawirus
gotowe dania restauracyjne
zestawy do samodzielnego przygotowania
oferta sklepowa gastronomii
convenience food
preservation methods
coronavirus
ready-made restaurant dishes
do it yourself kits
gastronomy offer for stores
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-4-5
Wygoda i bezpieczeństwo
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 131702
żywność wygodna
metody utrwalania
koronawirus
gotowe dania restauracyjne
zestawy do samodzielnego przygotowania
oferta sklepowa gastronomii
convenience food
preservation methods
coronavirus
ready-made restaurant dishes
do it yourself kits
gastronomy offer for stores
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-3
Wielkanoc w wersji light i vege
dr inż. Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 130936
Wielkanoc
potrawy
wartość kaloryczna
jaja przepiórcze
chude ryby
mięso królicze i indycze
wegetarianizm
Easter
dishes
caloric value
quail eggs
lean fish
rabbit and turkey meat
vegetarianism
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-3
Wielkanoc w wersji light i vege
dr inż. Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 130936
Wielkanoc
potrawy
wartość kaloryczna
jaja przepiórcze
chude ryby
mięso królicze i indycze
wegetarianizm
Easter
dishes
caloric value
quail eggs
lean fish
rabbit and turkey meat
vegetarianism
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-9
Witaminowy twist
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 139516
warzywa
zdrowie
zalecane spożycie
przetwory warzywne
wykorzystanie kulinarne
vegetables
health
recommended consumption
vegetable preserves
culinary use
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-9
Witaminowy twist
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 139516
warzywa
zdrowie
zalecane spożycie
przetwory warzywne
wykorzystanie kulinarne
vegetables
health
recommended consumption
vegetable preserves
culinary use
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-1-2
Skrzydełko czy tuszka?
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 118545
gęsina
piersi
uda
podudzia
tłuszcz
pieczenie
potrawy
gęsina
breast
thighs
drumsticks
fat
rosting
dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-10
Wszechstronnie odżywcze
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 145620
suche nasiona roślin strączkowych
wartość odżywcza
walory zdrowotne
wykorzystanie kulinarne
dry legumes
nutritional value
health benefits
culinary use
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-6
Smaczna i zdrowa
nr katalogowy: 120658
wołowina
wartość odżywcza
system QMP
obróbka kulinarna
sezonowanie
burgery i inne potrawy
marynowanie. Title: Tasty and Healthy Meat
beef
nutritional value
the QMP system
culinary treatment
seasoning
burgers and other dishes
marinating.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-2
A Framework to COTS Component Selection and Evaluation Processes
Agnieszka KONYS
nr katalogowy: 89356
10.15199/48.2015.02.21
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2004-4
Sterowanie złożonością sieci SVM zastosowanej do kategoryzacji tekstu
Marcin JURCZAK
nr katalogowy: 3728
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-9
Sezon na grzyby
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 145166
grzyby
wartość odżywcza
walory smakowe
utrwalanie
przydatność kulinarna
mushrooms
nutritional value
taste properties
preservation
culinary usefulness
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-9
Polska kuchnia regionalna – kuchnia śląska
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 145173
kuchnia regionalna
kuchnia śląska
charakterystyka
regional Polish cuisine
Silesian cuisine
characteristics
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-7
Fast optimization schemes for feature selection in analog circuits fault diagnosis
Marek OSSOWSKI
Marek KORZYBSKI
nr katalogowy: 85345
10.12915/pe.2014.07.012
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-4
Wavelet Decomposition of Signal and Feature Selection by LASSO for Pattern Recognition
Urszula LIBAL
nr katalogowy: 76306
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-1-2
Kuchnia staropolska
nr katalogowy: 141822
kuchnia staropolska
składniki
dania
old Polish cuisine
ingredients
meals
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-4
Minimalizacja kosztów eksploatacji oświetlenia w wyniku doboru wartości współczynnika zapasu
Andrzej WIŚNIEWSKI
nr katalogowy: 83852
10.12915/pe.2014.04.045
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-5
Polska kuchnia regionalna – kuchnia Podkarpacia
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 150904
kuchnia regionalna
kuchnia Podkarpacia
charakterystyka
regional Polish cuisine
Podkarpacie cuisines
characteristics
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-10
Piżmowa królowa jesieni
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 123626
dynia
wartość odżywcza
karotenoidy
obróbka kulinarna
przetwarzanie
zastosowanie kulinarne.
pumpkin
nutritional value
carotenoids
culinary preparation
processing
culinary use.
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-4
Smakowite urozmaicenie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 125920
potrawy mięsne na zimno
wieprzowina
mięso drobiowe
wołowina
jagnięcina
dziczyzna
pieczeń
sztufada
galantyna
rolada
befsztyk tatarski
pasztet
cold meat dishes
pork
poultry meat
beef
lamb
venison
roast
boeuf à
la mode („
beef in style")
galantine
roulade
steak tartare
pate.
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-9
Gotowanie bez glutenu
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 122291
nietolerancje
gluten
celiakia
zboża bezglutenowe
posiłki
gastronomia.
intolerance
gluten
celiac disease
gluten free cereals
dishes
gastronomy
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-11-12
Zdrów jak ryba
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 134937
ryby morskie i słodkowodne
wartość odżywcza
wielonienasycone kwasy tłuszczowe
witaminy
zdrowie
świąteczne dania rybne
marine and freshwater fish
nutritional value
polyunsaturated fatty acids
vitamins
health
Christmas fish dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-11-12
Zdrów jak ryba
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 134937
ryby morskie i słodkowodne
wartość odżywcza
wielonienasycone kwasy tłuszczowe
witaminy
zdrowie
świąteczne dania rybne
marine and freshwater fish
nutritional value
polyunsaturated fatty acids
vitamins
health
Christmas fish dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-11-12
Zdrów jak ryba
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 134937
ryby morskie i słodkowodne
wartość odżywcza
wielonienasycone kwasy tłuszczowe
witaminy
zdrowie
świąteczne dania rybne
marine and freshwater fish
nutritional value
polyunsaturated fatty acids
vitamins
health
Christmas fish dishes
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-5
PRODUKTY CONVENIENCE I GRILLOWE w sektorze mięsnym
Agnieszka Starek-Wójcicka
Joanna Pawłat
nr katalogowy: 143394
produkty wygodne
bezpieczne i zdrowe grillowanie
nowe technologie
convenient products
safe and healthy grilling
new technologies
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-5
PRODUKTY CONVENIENCE I GRILLOWE w sektorze mięsnym
Agnieszka Starek-Wójcicka
Joanna Pawłat
nr katalogowy: 143394
produkty wygodne
bezpieczne i zdrowe grillowanie
nowe technologie
convenient products
safe and healthy grilling
new technologies
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-5
Dobór warunków fermentacji brzeczek z soku gęstego
Katarzyna Pielech-Przybylska
Maria Balcerek
nr katalogowy: 35343
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-5
Zimno i zdrowo
nr katalogowy: 120186
frozen vegetables
nutritional value
heat treatment
culinary preparation
dishes.
mrożonki warzywne
wartość odżywcza
obróbka termiczna
wykorzystanie kulinarne
potrawy.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-II
The selection of genetic algorithm parameters for soft fault diagnosis
Marek KORZYBSKI
Marek OSSOWSKI
nr katalogowy: 30403
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-11
An efficient method for analyzing measurement results on the example of thyroid ultrasound images
Zbigniew OMIOTEK
Waldemar WÓJCIK
nr katalogowy: 101946
10.15199/48.2016.11.04
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-7-8
Przez żołądek do serca
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 108488
podroby jadalne
wątroba
nerki
serca
ozory
płuca
mózg
żołądki
jelita
wartość odżywcza
właściwości sensoryczne
wykorzystanie kulinarne
edible offal
liver
kidneys
heart
tongue
lungs
brain
stomach
gut
nutrition value
sensory properties
culinary use
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-10
Uniwersalne dodatki
nr katalogowy: 116446
ziemniaki
frytki
placki
kluski
półprodukty ziemniaczane
żywność wygodna
potrawy
potatoes
chips
pancakes
noodles
potato semi-finished products
convenience food
dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-1
Polska kuchnia regionalna – kuchnia Pomorza i Kaszub
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 147594
kuchnia regionalna
kuchnia Pomorza i Kaszub
charakterystyka
regional Polish cuisine
Pomerania and Kashubia cuisines
characteristics
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-10
Oferta street food w Polsce
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 128542
jedzenie uliczne
food-trucki
turystyka kulinarna
oferta gastronomiczna
dania street food
street food
food trucks
culinary tourism
gastronomic offer
street food dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-10
Oferta street food w Polsce
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 128542
jedzenie uliczne
food-trucki
turystyka kulinarna
oferta gastronomiczna
dania street food
street food
food trucks
culinary tourism
gastronomic offer
street food dishes
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-7a
The Feature Selection based Power Quality Event Classification using Wavelet Transform and Logistic Model Tree
Huseyin ERISTI
Yakup DEMIR
nr katalogowy: 69199
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-4
AUTOMATYCZNY DOBÓR KĄTA POCHYLENIA W SYSTEMACH KOMÓRKOWYCH
Małgorzata Michalska
Adrian Kliks
nr katalogowy: 138986
10.15199/59.2022.4.54
automatyczny dobór kąta
pochylenie anten
uczenie maszynowe
uczenie ze wzmocnieniem
zarządzanie interferencją
automatic antenna tilt selection
antenna tilt
interference management
machine learning
reinforcement learning
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-4
AUTOMATYCZNY DOBÓR KĄTA POCHYLENIA W SYSTEMACH KOMÓRKOWYCH
Małgorzata Michalska
Adrian Kliks
nr katalogowy: 138986
10.15199/59.2022.4.54
automatyczny dobór kąta
pochylenie anten
uczenie maszynowe
uczenie ze wzmocnieniem
zarządzanie interferencją
automatic antenna tilt selection
antenna tilt
interference management
machine learning
reinforcement learning
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-4
AUTOMATYCZNY DOBÓR KĄTA POCHYLENIA W SYSTEMACH KOMÓRKOWYCH
Małgorzata Michalska
Adrian Kliks
nr katalogowy: 138986
10.15199/59.2022.4.54
automatyczny dobór kąta
pochylenie anten
uczenie maszynowe
uczenie ze wzmocnieniem
zarządzanie interferencją
automatic antenna tilt selection
antenna tilt
interference management
machine learning
reinforcement learning
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-12
Selection of operating parameters in technical equipment diagnostics using vehicle testing as an illustrative example
Stanisław Mikołaj SŁUPSKI
Ryszard GOLEMAN
nr katalogowy: 146766
10.15199/48.2023.12.67
automotive problem solving
technical device diagnostics
diagnostic methods
rozwiązywanie problemów motoryzacyjnych
diagnostyka urządzeń technicznych
metody diagnostyczne
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2021-2
Z prasy zagranicznej
nr katalogowy: 132411
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2021-2
Z prasy zagranicznej
nr katalogowy: 132411
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-4
Optimal arrangement of sectionalizing switches in medium voltage distribution network
Wojciech BĄCHOREK
nr katalogowy: 83813
10.12915/pe.2014.04.06
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-4
Methods of supplier selection for producers of electric and electronic equipment
Marek MAGIERA
nr katalogowy: 76302
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-7-8
Wakacyjne menu
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 132658
wakacyjne potrawy
ryby
pizza
smażone ziemniaki
burgery
kebab
sushi
chłodniki
sałatki
napoje
desery
holiday food
fish
pizza
fried potatoes
burgers
kebab
sushi
cold soups
salads
drinks
desserts
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-7-8
Wakacyjne menu
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 132658
wakacyjne potrawy
ryby
pizza
smażone ziemniaki
burgery
kebab
sushi
chłodniki
sałatki
napoje
desery
holiday food
fish
pizza
fried potatoes
burgers
kebab
sushi
cold soups
salads
drinks
desserts
POLISH TECHNICAL REVIEW 2024-3
APPROACHES OF THE CONCORDANCE COEFFICIENT IN ASSESSING THE DEGREE OF SUBJECTIVITY OF EXPERT ASSESSMENTS IN TECHNOLOGY SELECTION PROCESS
Marcin MATUSZNY
Julia STRĄCZEK
nr katalogowy: 150936
10.15199/180.2024.3.4
technology selection methods
concordance coefficient
ranks
experts opinion
metody doboru technologii
współczynnik zgodności
rangi
opinia ekspertów
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-3
Kwintesencja smaku
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 112576
sosy
składniki
warzywa
owoce
grzyby
przyprawy
zioła
kulinarne zastosowanie
sauces
ingredients
vegetables
fruit
mushrooms
spices
herbs
culinary use
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-2
Melamina jako składnik naczyń i przyborów kuchennych. Analiza przypadków produktów niebezpiecznych dla zdrowia konsumentów
Małgorzata A. Jarossová
Paulina Krnáčová
Małgorzata Krzywonos
Anna Cierniak-Emerych
Alica Lacková
Szymon T. Dziuba
nr katalogowy: 124849
10.15199/62.2020.2.14
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-11
Use of the D-decomposition technique for gains selection of the Dual Active Bridge converter output voltage regulator
Karol NAJDEK
Radosław NALEPA
nr katalogowy: 123273
10.15199/48.2019.11.61
Neimark’
s D-decomposition method
phase margin
gain margin
Dual Active Bridge
identification
D-rozbicie Neimarka
zapas fazy
zapas wzmocnienia
konwerter z podwójnym mostkiem aktywnym
identyfikacja
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-8
Outage probability analysis of system with dual selection combining over correlated Weibull fading channel in the presence of α-μ co-channel interference
Milica PETKOVIĆ
Mihajlo STEFANOVIĆ
Aleksandra CVETKOVIĆ
Dragana KRSTIĆ
Ivan MITIĆ
Časlav STEFANOVIĆ
nr katalogowy: 78458
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2020-1-2
Wybrane zagadnienia doboru materiałów inżynierskich na przykładzie wymienników ciepła
Janusz RICHTER
Stanisław ROSKOSZ
Michael F. ASHBY
nr katalogowy: 125184
10.15199/24.2020.1.1
dobór materiałów
wykresy Ashby’
ego
wymienniki ciepła
materials selection
Ashby's charts
heat exchangers
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-12
Instance Selection Techniques in Reduction of Data Streams Derived from Medical Devices
Liliana BYCZKOWSKA-LIPIŃSKA
Agnieszka WOSIAK
nr katalogowy: 111039
10.15199/48.2017.12.29
selekcja przypadków
strumień danych
analiza danych medycznych
instance selection
data stream
medical data analysis
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-6
Turystyka kulinarna
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 143651
turystyka kulinarna
szlaki kulinarne
turystyczne produkty kulinarne
culinary tourism
culinary trails
tourism culinary products.
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-6
Turystyka kulinarna
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 143651
turystyka kulinarna
szlaki kulinarne
turystyczne produkty kulinarne
culinary tourism
culinary trails
tourism culinary products.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-1
Feature Selection and Classification Techniques in the Assessment of the State for Large Power Transformers
Liliana BYCZKOWSKA-LIPIŃSKA
Agnieszka WOSIAK
nr katalogowy: 88904
10.15199/48.2015.01.39
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-2
Wybrane metody eksploracji cech diagnostycznych w analizie aktywności ekspresji genów
Artur WILIŃSKI
nr katalogowy: 41254
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-5
Implementation of genetic algorithms to feature selection for the use of brain-computer interface
Marcin KOŁODZIEJ
Andrzej MAJKOWSKI
Remigiusz RAK
nr katalogowy: 59954
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2013-8
The immune method for classifying objects on the basis of the target clonal selection
Mykola KORABLYOV
leksandr FOMICHOV
Maksym KUSHNARYOV
Waldemar WÓJCIK
nr katalogowy: 78814
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-7
Improving the Performance of Machine Learning with Sequential Feature Selection and Grid Search
Tsehay Admassu ASSEGIE
Sangeetha MURUGAN
Rajkumar GOVINDARAJAN
Komal Kumar NAPA
Nageswari D
nr katalogowy: 149530
10.15199/48.2024.07.29
K-Nearest Neighbors
parameter tuning
machine learning
jakość wina
dostrajanie parametrów
uczenie maszynowe
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-4
Analiza doboru zmiennych w zadaniu prognozowania ultrakrótkoterminowego produkcji energii elektrycznej w systemach fotowoltaicznych
Paweł PIOTROWSKI
nr katalogowy: 83809
10.12915/pe.2014.04.02
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-9b
A Type Design Method of Large Hydraulic Turbine Based on The Gaussian Mixture Model
Lin LIN
Shisheng ZHONG
Xiaolong XIE
nr katalogowy: 70700
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-1a
Wybrane aspekty techniczno-ekonomiczne doboru stacji transformatorowych SN/nn
Piotr PAPLICKI
Sławomir SZADKOWSKI
Piotr CIERZNIEWSKI
Marcin WARDACH
nr katalogowy: 74160
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-4
Jednofazowy, trójkomórkowy przekształtnik AC/DC z sinusoidalnym prądem linii zasilającej (część 2)
Stanisław PIRÓG
Marcin BASZYŃSKI
nr katalogowy: 43936
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-3
Jednofazowy, trójkomórkowy przekształtnik AC/DC z sinusoidalnym prądem linii zasilającej (część 1)
Stanisław PIRÓG
Marcin BASZYŃSKI
nr katalogowy: 42039
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2011-4
Structure and magnetic properties of high coercivity, nanocrystalline alloy based on Nd-Fe-B compound with overstoichiometric Nd content
Marcin Dośpiał
Marcin Nabiałek
Michał Szota
nr katalogowy: 62434
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-4
Polska kuchnia regionalna – kuchnia wielkopolska
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 150021
kuchnia wielkopolska
pyry
gzik (gotowane ziemniaki z twarogiem)
parzybroda
rogale świętomarcińskie
Wielkopolska cuisine
potatoes
gzik (boiled potatoes with cottage cheese)
parzybroda soup
St. Martin's croissants
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-11
Dobór tranzystorów falownika 300VDC/100kHz do pracy w podwójnym mostku aktywnym
Mieczysław NOWAK
Piotr GRZEJSZCZAK
Mariusz ZDANOWSKI
Roman BARLIK
nr katalogowy: 63898
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2018-9
Istotność procesu selekcji przy wykorzystaniu algorytmów genetycznych do diagnostyki cieplno-przepływowej
MARTA DROSIŃSKA-KOMOR
JERZY GŁUCH
nr katalogowy: 116238
10.15199/148.2018.9.13
energetyka
algorytmy genetyczne
selekcja
diagnostyka cieplno-przepływowa
power engineering
Genetic Algorithms
selection
heat-flow diagnostics
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-6
Warzywne co nieco
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 143647
warzywa
wartość odżywcza
walory zdrowotne
wykorzystanie kulinarne
surówki/sałatki warzywne
vegetables
nutritional value
health values
culinary use
vegetable salads.
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-6
Warzywne co nieco
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 143647
warzywa
wartość odżywcza
walory zdrowotne
wykorzystanie kulinarne
surówki/sałatki warzywne
vegetables
nutritional value
health values
culinary use
vegetable salads.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-2
Selekcja symptomów zwarć uzwojeń twornika silnika synchronicznego z wykorzystaniem algorytmu genetycznego i odległości Mahalanobisa
Zygfryd GŁOWACZ
Jarosław KOZIK
nr katalogowy: 65967
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-12b
Dobór częstotliwości i rodzaju sygnału czujnika indukcyjnego na potrzeby pomiaru grubości wielowarstwowych powłok ochronnych
Lech BOROWIK
Paweł PTAK
nr katalogowy: 73198
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2014-1
Methods and tools for multi-criteria selection of sensor system components
Ryszard Świerczyński
Krzysztof Urbański
Artur Wymysłowski
nr katalogowy: 82057
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2021-2
Z prasy zagranicznej
nr katalogowy: 132411
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-8
Jadalne opakowania i naczynia jednorazowe do żywności
Iwona Szymańska
Anna Żbikowska
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
nr katalogowy: 121995
10.15199/65.2019.8.11
rynek opakowań
filmy i powłoki jadalne
jednorazowe naczynia jadalne
Dyrektywa Plastikowa
packaging market
edible films and coatings
edible disposable dishes
Plastic Directive
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-8
Projektowanie elektrycznego układu napędowego autobusów miejskich
Łukasz CHEŁCHOWSKI
Michał SIERSZYŃSKI
Piotr CZOP
Dariusz ADAMCZYK
Mateusz BANASIEWICZ
nr katalogowy: 138648
10.15199/48.2022.08.28
sprawność
autobusy elektryczne
napęd elektryczny
elektryczny układ napędowy
efficiency
electric buses
electric propulsion
electric drivetrain
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-8
Projektowanie elektrycznego układu napędowego autobusów miejskich
Łukasz CHEŁCHOWSKI
Michał SIERSZYŃSKI
Piotr CZOP
Dariusz ADAMCZYK
Mateusz BANASIEWICZ
nr katalogowy: 138648
10.15199/48.2022.08.28
sprawność
autobusy elektryczne
napęd elektryczny
elektryczny układ napędowy
efficiency
electric buses
electric propulsion
electric drivetrain
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-8
Projektowanie elektrycznego układu napędowego autobusów miejskich
Łukasz CHEŁCHOWSKI
Michał SIERSZYŃSKI
Piotr CZOP
Dariusz ADAMCZYK
Mateusz BANASIEWICZ
nr katalogowy: 138648
10.15199/48.2022.08.28
sprawność
autobusy elektryczne
napęd elektryczny
elektryczny układ napędowy
efficiency
electric buses
electric propulsion
electric drivetrain
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2020-2
EVALUATION AND CHOICE OF A WRAPPER FOR PACKING PRODUCTS USING THE AHP METHOD
Robert CIEŚLAK
Julia KAŁUŻNA Katarzyna PETA
Marcin SUSZYŃSKI
Marcin WIŚNIEWSKI
nr katalogowy: 126917
10.15199/160.2020.2.2
AHP – Analytical Hierarchy Process
wrapper
assessment
AHP – Analytical Hierarchy Process
owijarka
ocena
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2020-2
EVALUATION AND CHOICE OF A WRAPPER FOR PACKING PRODUCTS USING THE AHP METHOD
Robert CIEŚLAK
Julia KAŁUŻNA Katarzyna PETA
Marcin SUSZYŃSKI
Marcin WIŚNIEWSKI
nr katalogowy: 126917
10.15199/160.2020.2.2
AHP – Analytical Hierarchy Process
wrapper
assessment
AHP – Analytical Hierarchy Process
owijarka
ocena
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2010-8
Selection of the flow stress model for austenitic steels
DARIUSZ KUC
MACIEJ PIETRZYK
nr katalogowy: 53519
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-5-6
Roślinne zamienniki mięsa
nr katalogowy: 126734
wegetarianizm
dieta bezmięsna
białko
roślinny zamiennik mięsa
rośliny strączkowe
tofu
kasze
ziemniaki
warzywa
grzyby orzechy
nasiona
wodorosty
vegetarianism
meatless diet
protein
vegetable meat replacement
legumes
tofu
groats
potatoes
vegetables
nuts mushrooms
seeds
seaweed
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-8
Feature selection methods in application to gene expression: autism data
Tomasz LATKOWSKI
Stanisław OSOWSKI
nr katalogowy: 85965
10.12915/pe.2014.08.047
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-11
nr katalogowy: 39541
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-12b
The effectiveness of applied treatment in Parkinson disease based on feature selection of motion activities
Adam ŚWITOŃSKI1
2
Magdalena STAWARZ1
Magdalena BOCZARSKA-JEDYNAK
Aleksander SIEROŃ
Andrzej POLAŃSKI Konrad WOJCIECHOWSKI
nr katalogowy: 73159
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2013-2
Test points selection algorithms improving efficiency of analog circuit fault diagnosis
Marek Ossowski
Marek Korzybski
nr katalogowy: 74678
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-10
Ewolucyjny dobór pobudzenia do diagnozowania uszkodzeń w układach analogowych
Marek KORZYBSKI
Marek OSSOWSKI
nr katalogowy: 63386
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-3
Electro-optical system for the automated selection of dental implants according to their colour matching
Sergii V. PAVLOV
Aleksandr T. KOZHUKHAR
Sergiy V. TITKOV
Olexander S. BARYLO
Olena M. SOROCHAN
Waldemar WÓJCIK
Ryszard ROMANIUK
Tomasz ZYSKA
Azamat ANNABAEV
nr katalogowy: 104314
10.15199/48.2017.03.28
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-11
An Approach for Ontology-Based Information Extraction System Selection and Evaluation
Agnieszka KONYS
nr katalogowy: 94749
10.15199/48.2015.11.49
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2010-10
Dobór optymalnych parametrów oraz wybór pomp sieciowych w źródłach ciepła i przepompowniach na podstawie kosztu życia LCC
WALDEMAR JĘDRAL
nr katalogowy: 54612
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2010-10
Dobór optymalnych parametrów oraz wybór pomp sieciowych w źródłach ciepła i przepompowniach na podstawie kosztu życia LCC
WALDEMAR JĘDRAL
nr katalogowy: 54612
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-10
Street food w Polsce
nr katalogowy: 116445
gastronomia uliczna
Polska
street food
Poland
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2015-6
Dobór materiału na fundamentowe podkładki maszyn
Michał Kawiak
Ryszard Kawiak
nr katalogowy: 95640
10.15199/28.2015.6.37
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2023-5
Wpływ doboru ochrony od przepięć i doboru wymaganej wytrzymałości izolacyjnej na awaryjność transformatorów suchych SN/nn
Mirosław Schwann
nr katalogowy: 143308
10.15199/74.2023.5.3
transformatory SN/nn
transformatory suche żywiczne
ochrona od przepięć
wytrzymałość izolacyjna
MV/LV transformers
dry-type resin transformers
overvoltage protection
insulation strength
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2023-5
Wpływ doboru ochrony od przepięć i doboru wymaganej wytrzymałości izolacyjnej na awaryjność transformatorów suchych SN/nn
Mirosław Schwann
nr katalogowy: 143308
10.15199/74.2023.5.3
transformatory SN/nn
transformatory suche żywiczne
ochrona od przepięć
wytrzymałość izolacyjna
MV/LV transformers
dry-type resin transformers
overvoltage protection
insulation strength
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-5
PRZECIWDROBNOUSTROJOWE DZIAŁANIE marynat do mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Marta Chmiel
Edyta Lipińska
Kamil Piwowarek
nr katalogowy: 143393
mięso
marynata
działanie przeciwdrobnoustrojowe
Salmonella
meat
marinade
antimicrobial activity
Salmonella
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-5
PRZECIWDROBNOUSTROJOWE DZIAŁANIE marynat do mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Marta Chmiel
Edyta Lipińska
Kamil Piwowarek
nr katalogowy: 143393
mięso
marynata
działanie przeciwdrobnoustrojowe
Salmonella
meat
marinade
antimicrobial activity
Salmonella
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2010-11
Lab-on-a-chip for developmental competence assessment of bovine oocytes
RAFAŁ WALCZAK
PATRYCJA SZCZEPAŃSKA
JAN DZIUBAN
BARTŁOMIEJ KEMPISTY
MARTA JACKOWSKA
PAWEŁ ANTOSIK
JĘDRZEJ JAŚKOWSKI
ANNA CHEŁMOŃSKA-SOYTA
nr katalogowy: 55996
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-4
Typowanie zmiennych objaśniających przy wykorzystaniu zautomatyzowanych metod statystycznych jako sposób optymalizacji wyboru metody estymacji szczytowego dobowego obciążenia KSE
Rafał CZAPAJ-ATŁASA
Piotr RZEPKA
Mateusz SZABLICKI
nr katalogowy: 104929
10.15199/48.2017.04.15
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-II
Increasing of effectiveness of electromagnetic process analysis in nonlinear time-varying circuits due to separation of equivalence classes
Sergei DENYSYUK
Katerina MINAZOVA
nr katalogowy: 30368
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-8
Light distribution forming in LED luminaires
Sławomir ZALEWSKI
nr katalogowy: 37132
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-1a
Multiple co-channel interferers influence on the selection diversity system over Rayleigh fading channels
Hana STEFANOVIC
Ivana PETROVIC
Mihajlo STEFANOVIC
Stefan PANIC
Petar SPALEVIC
nr katalogowy: 65376
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2019-4
Propozycja optymalizacji wyboru interfejsu bezprzewodowego w heterogenicznej sieci dostępo
Daniel PERWEJNIS
Michał HOEFT
Józef WOŹNIAK
nr katalogowy: 119823
10.15199/59.2019.4.1
sieci heterogeniczne
przełączanie horyzontalne i wertykalne
algorytmy decyzyjne
heterogeneous environment
vertical and horizontal handover
decision algorithms
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2008-4
Verification of the stereometric-fractal description of overlaps in sialon ceramics' fractures
SEBASTIAN STACH
STANISŁAW ROSKOSZ
JERZY CYBO
JAN CWAJNA
nr katalogowy: 37803
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-4
WYBÓR MODULACJI CYFROWEJ W NANOSATELITARNYM SYSTEMIE TRANSMISYJNYM
Krzysztof Wesołowski
nr katalogowy: 138991
10.15199/59.2022.4.59
komunikacja nanosatelitarna
modulacje cyfrowe
GMSK. OQPSK
dekodowanie miękkodecyzyjne.
nanosatellite communications
digital modulations
GMSK
OQPSK
soft decision decoding.
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-4
WYBÓR MODULACJI CYFROWEJ W NANOSATELITARNYM SYSTEMIE TRANSMISYJNYM
Krzysztof Wesołowski
nr katalogowy: 138991
10.15199/59.2022.4.59
komunikacja nanosatelitarna
modulacje cyfrowe
GMSK. OQPSK
dekodowanie miękkodecyzyjne.
nanosatellite communications
digital modulations
GMSK
OQPSK
soft decision decoding.
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-4
WYBÓR MODULACJI CYFROWEJ W NANOSATELITARNYM SYSTEMIE TRANSMISYJNYM
Krzysztof Wesołowski
nr katalogowy: 138991
10.15199/59.2022.4.59
komunikacja nanosatelitarna
modulacje cyfrowe
GMSK. OQPSK
dekodowanie miękkodecyzyjne.
nanosatellite communications
digital modulations
GMSK
OQPSK
soft decision decoding.
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2022-11
Praktyczne sposoby rozwiązywania zagadnień związanych z doborem i konfiguracją urządzeń sterujących MASTER DMX/RDM oraz SLAVE DMX w magistralach sterowania oświetleniem architektonicznym
Przemysław Marek
nr katalogowy: 140473
10.15199/74.2022.11.3
oświetlenie architektoniczne
magistrala
DMX
RDM
dobór i konfiguracja urządzeń
architectural lightning
bus
DMX
RDM
selection and configuration of devices
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2022-11
Praktyczne sposoby rozwiązywania zagadnień związanych z doborem i konfiguracją urządzeń sterujących MASTER DMX/RDM oraz SLAVE DMX w magistralach sterowania oświetleniem architektonicznym
Przemysław Marek
nr katalogowy: 140473
10.15199/74.2022.11.3
oświetlenie architektoniczne
magistrala
DMX
RDM
dobór i konfiguracja urządzeń
architectural lightning
bus
DMX
RDM
selection and configuration of devices
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2022-11
Praktyczne sposoby rozwiązywania zagadnień związanych z doborem i konfiguracją urządzeń sterujących MASTER DMX/RDM oraz SLAVE DMX w magistralach sterowania oświetleniem architektonicznym
Przemysław Marek
nr katalogowy: 140473
10.15199/74.2022.11.3
oświetlenie architektoniczne
magistrala
DMX
RDM
dobór i konfiguracja urządzeń
architectural lightning
bus
DMX
RDM
selection and configuration of devices
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-11
Classification method for linear model of alternator
Konrad SKOWRONEK
Artur WOŹNIAK
nr katalogowy: 31292
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-11-12
Polska kuchnia regionalna – kuchnia Mazowsza i Kurpiów
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 146343
kuchnia regionalna
Mazowsze
Kurpie
charakterystyka
regional Polish cuisine
Mazovia
Kurpie
characteristics
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2016-6
ANALIZA WPŁYWU WYBORU KANAŁÓW RADIOWYCH NA DZIAŁANIE SIECI Wi-Fi O ZACHODZĄCYCH NA SIEBIE ZASIĘGACH
Łukasz Michałek
Katarzyna Kosek-Szott
nr katalogowy: 101772
10.15199/59.2016.6.54
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-11
Influence of the external magnetic field on operation of the electromagnetic current-to-voltage transducer
Elżbieta LEŚNIEWSKA
Wiesław JAŁMUŻNY
nr katalogowy: 39567
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2005-6
Wpływ właściwości mechanicznych żywic epoksydowych na wytrzymałość na ściskanie jednokierunkowych kompozytów polimerowych
HENRYK LEDA
SZYMON KROPACZEWSKI
nr katalogowy: 10223
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-10
Przydatność i dobór przypraw w produkcji wyrobów drobiowych
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 140127
mięso drobiowe
smakowitość wyrobów
przyprawy
przyprawianie
poultry meat
products tastiness
spices
seasoning (spicing)
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-10
Przydatność i dobór przypraw w produkcji wyrobów drobiowych
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 140127
mięso drobiowe
smakowitość wyrobów
przyprawy
przyprawianie
poultry meat
products tastiness
spices
seasoning (spicing)
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Dobór opakowań do produktu na przykładzie kiełbas
Marta Lenartowicz-Klik
nr katalogowy: 143012
10.15199/65.2023.4.6
kiełbasa
metody pakowania
tworzywa sztuczne
osłonki
folia opakowaniowa
sausage
packing methods
plastics
casings
packaging foil
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-8
Wykorzystanie obiegów ORC w układach energetycznych
Wojciech MAZUREK
Anna BRYSZEWSKA-MAZUREK
Tymoteusz Świeboda
Grzegorz NAPOLSKI
nr katalogowy: 78475
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-9b
An Integrated SVM and Fuzzy AHP Approach for Selecting Third Party Logistics Providers
Junfei Chen
Jiameng Zhong
nr katalogowy: 70666
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-8
Dobór zmiennych objaśniających z wykorzystaniem metody MARSplines na przykładzie prognozowania dobowego zapotrzebowania na moc szczytową 15-minutową w KSE
Rafał CZAPAJ
Pablo BENALCAZAR
Jacek KAMIŃSKI
nr katalogowy: 121573
10.15199/48.2019.08.03
MARSplines
zmienne objaśniające
prognozowanie
KSE
zapotrzebowanie na moc.
MARSplines
Explanatory Variable
Forecasting
National Power System
Power Load.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-6
Optimal selection of static capacitors battery and compensation factor depending on the network resistance
Stanilav Girshin
Oleg Kropotin
Maksim Anisimov
Aleksandr Bigun
Elena Petrova
Vladislav Trotsenko
Vladimir Goryunov
nr katalogowy: 137804
10.15199/48.2022.06.20
Moc bierna
Wykres obciążenia
utrata energii elektrycznej
kompensacja mocy biernej
rezystancja sieci.
Reactive power
load curve
power losses
power factor compensation
network resistance.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-6
Optimal selection of static capacitors battery and compensation factor depending on the network resistance
Stanilav Girshin
Oleg Kropotin
Maksim Anisimov
Aleksandr Bigun
Elena Petrova
Vladislav Trotsenko
Vladimir Goryunov
nr katalogowy: 137804
10.15199/48.2022.06.20
Moc bierna
Wykres obciążenia
utrata energii elektrycznej
kompensacja mocy biernej
rezystancja sieci.
Reactive power
load curve
power losses
power factor compensation
network resistance.
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2021-2
Dobór wsadu do realizacji codziennych zleceń produkcyjnych w hutach
JOSÉ ARZOLA-RUIZ
LUIS SUAREZ-GARCIA
MIGUEL-ANGEL KINDELÁN-SIRA
JOSÉ-ANGEL VARGAS-AGÜERO
nr katalogowy: 131514
10.15199/24.2021.2.2
wykorzystanie produkcji stalowniczej
podejmowanie decyzji
dekompozycja zadań optymalizacyjnych
systemy inżynierskie
operation of the steel making production
decision making
decomposition of optimization tasks
engineering systems
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-5
A systematic review: security information for agent approaches in networks - models and methods
Estabraq Hussein Jasim Halboosa
Abbas M. Albakrya
nr katalogowy: 143234
10.15199/48.2023.05.45
Agent Technique
Artificial Intelligence
Information Hiding
Security information
systematic review.
sztuczna inteligencja
bezpieczeństwo sieci
agent
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-5
A systematic review: security information for agent approaches in networks - models and methods
Estabraq Hussein Jasim Halboosa
Abbas M. Albakrya
nr katalogowy: 143234
10.15199/48.2023.05.45
Agent Technique
Artificial Intelligence
Information Hiding
Security information
systematic review.
sztuczna inteligencja
bezpieczeństwo sieci
agent
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-11a
D-STATCOM Pulse Selection and Transformer Configuration for Harmonic Elimination
Mahammad A. HANNAN
nr katalogowy: 72118
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-7-8
Polska kuchnia regionalna (cz. I)
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 145008
kuchnia regionalna
regiony kulinarne
charakterystyka
regional Polish cuisine
culinary regions
characteristics
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-8
The grid element temperature considering when selecting measures to reduce energy losses on the example of reactive power compensation
Stanislav S. GIRSHIN
Aleksandr AY. BIGUN
Elena V. IVANOVA
Elena V. PETROVA
Vladimir N. GORYUNOV
Aleksandr O. SHEPELEV
nr katalogowy: 115227
10.15199/48.2018.08.24
insulated cables
energy losses
temperature
reactive power compensation.
kompensacja mocy biernej
straty energii
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-12
Falownik typu Z współpracujący z siecią trójfazową: wybrane zagadnienia doboru elementów
Jacek RĄBKOWSKI
Roman BARLIK
Mieczysław NOWAK
nr katalogowy: 31807
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2018-2
Application of Negative Selection and Genetic Algorithms for the Protection of the Heat Source Control Process
JACEK MARCINIAK
nr katalogowy: 112113
10.15199/9.2018.2.2
boiler
combustion
control
negative selection algorithm
genetic algorithm
anomaly detection
kocioł
spalanie
sterowanie
algorytm selekcji negatywnej
algorytm genetyczny
wykrywanie anomalii
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-10
Półmisek wędlin Wykorzystanie wędlin w gastronomii
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 109863
wędliny
rodzaje
wędzonki
kiełbasy
wędliny drobiowe
wędliny podrobowe
wykorzystanie kulinarne
cold cuts
smoked meats
sausages
poultry cold cuts
offal cold cuts
culinary use
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-9
Metodyka selekcji detektorów UV do zastosowań specjalnych
Joanna ĆWIRKO
Robert ĆWIRKO
nr katalogowy: 79547
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-7
Automatic ROI selection in virtual slide images for assessment of pathomorphological diagnostic
Tomasz MARKIEWICZ
Żaneta ŚWIDERSKA
Bartłomiej GRALA
Wojciech KOZŁOWSKI
nr katalogowy: 92099
10.15199/48.2015.07.01
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-2
Classic genetic algorithm vs. genetic algorithm with aggressive mutation for feature selection for a brain-computer interface
Izabela REJER
Krzysztof LORENZ
nr katalogowy: 89359
10.15199/48.2015.02.24
PROBLEMY JAKOŚCI 2018-3
Odpowiedzialny wybór podwykonawców w przedsiębiorstwie hutniczym
Bożena GAJDZIK
nr katalogowy: 112642
10.15199/48.2018.3.4
podwykonawstwo prac
odpowiedzialność
przedsiębiorstwo hutnicze
subcontracting of work
responsibility
metallurgical company
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-12
Dobór kryterium zatrzymania algorytmu genetycznego na przykładzie identyfikacji parametrycznej modelu matematycznego silnika indukcyjnego
Katarzyna RUTCZYŃSKA-WDOWIAK
nr katalogowy: 102654
10.15199/48.2016.12.70
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2018-9
Klasyfikator rozmyty użyteczny we wstępnym doborze profili łopatkowych turbin parowych
NATALIA SZEWCZUK-KRYPA
nr katalogowy: 116228
10.15199/148.2018.9.3
turbina parowa
klasyfikator rozmyty
profil łopatkowy
steam turbine
fuzzy classifier
blade profile
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-7
Problemy korekcji układów regulacji
Karol SUCHENIA
Mirosław WCIŚLIK
nr katalogowy: 60792
MATERIAŁY BUDOWLANE 2017-8
Wykorzystanie metod wielomodelowej analizy dyskryminacyjnej do wyboru systemu deskowania stropowego
Anna Krawczyńska-Piechna
nr katalogowy: 108704
10.15199/33.2017.08.34
deskowanie stropowe
wybór deskowania
analiza dyskryminacyjna
zagregowane klasyfikatory.
horizontal formwork
formwork selection
discrimination analysis
classifier ensembles.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-4
Dobór przetwornika pomiarowego do rejestracji sygnałów emisji akustycznej generowanych przez podobciążeniowy przełącznik zaczepów
Andrzej CICHOŃ
Paweł FRĄCZ
nr katalogowy: 76371
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-11
Wpływ dodatku materiału zmiennofazowego na poprawę parametrów cieplnych warstwy gruntującej pod tynk zewnętrzny
Magdalena Nakielska
Anna Kaczmarek
nr katalogowy: 140618
10.15199/33.2022.11.55
materiał zmiennofazowy
badania laboratoryjne
współczynnik przewodzenia ciepła.
phase-change material
laboratory tests
thermal conductivity coefficient.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-11
Wpływ dodatku materiału zmiennofazowego na poprawę parametrów cieplnych warstwy gruntującej pod tynk zewnętrzny
Magdalena Nakielska
Anna Kaczmarek
nr katalogowy: 140618
10.15199/33.2022.11.55
materiał zmiennofazowy
badania laboratoryjne
współczynnik przewodzenia ciepła.
phase-change material
laboratory tests
thermal conductivity coefficient.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-11
Wpływ dodatku materiału zmiennofazowego na poprawę parametrów cieplnych warstwy gruntującej pod tynk zewnętrzny
Magdalena Nakielska
Anna Kaczmarek
nr katalogowy: 140618
10.15199/33.2022.11.55
materiał zmiennofazowy
badania laboratoryjne
współczynnik przewodzenia ciepła.
phase-change material
laboratory tests
thermal conductivity coefficient.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-11
Dobór wzmocnień rozszerzonego obserwatora prędkości na podstawie rozkładu biegunów
Zbigniew KRZEMIŃSKI
Daniel WACHOWIAK
nr katalogowy: 80870
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-4
Stability of a proportional observer with additional integrators on the example of the flux observer of induction motor
Tadeusz BIAŁOŃ
Arkadiusz LEWICKI
Roman NIESTRÓJ
Marian PASKO
nr katalogowy: 59148
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-8
Utilization digital PID controller to steering electric machine work
Paweł OBSTAWSKI
nr katalogowy: 53735
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-9
Podstępna fasola
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 100603
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-10
Kuchnie naszych sąsiadów – kuchnia niemiecka
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 140254
kuchnie regionalne
kuchnia niemiecka
charakterystyka
regional cuisine
German cuisine
characteristic
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-10
Kuchnie naszych sąsiadów – kuchnia niemiecka
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 140254
kuchnie regionalne
kuchnia niemiecka
charakterystyka
regional cuisine
German cuisine
characteristic
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2010-12
Wykorzystanie metod optymalizacji jednokryterialnej do wyboru sposobu zaopatrzenia w energię nowego obiektu Część I: Kryteria fi nansowe
TADEUSZ BEWSZKO
nr katalogowy: 55931
GOSPODARKA WODNA 2022-10
Wybór sposobu oczyszczania i odprowadzania ścieków dla osiedla mieszkaniowego
Rafał Miłaszewski
Marta Świdzikowska
nr katalogowy: 139924
10.15199/22.2022.10.3
osiedle mieszkaniowe
oczyszczanie i odprowadzanie ścieków
warianty
kryterium wyboru
minimalny koszt jednostkowy
housing estate
wastewater treatment and discharge
variants
choice criterion
minimal unit cost
GOSPODARKA WODNA 2022-10
Wybór sposobu oczyszczania i odprowadzania ścieków dla osiedla mieszkaniowego
Rafał Miłaszewski
Marta Świdzikowska
nr katalogowy: 139924
10.15199/22.2022.10.3
osiedle mieszkaniowe
oczyszczanie i odprowadzanie ścieków
warianty
kryterium wyboru
minimalny koszt jednostkowy
housing estate
wastewater treatment and discharge
variants
choice criterion
minimal unit cost
GOSPODARKA WODNA 2022-10
Wybór sposobu oczyszczania i odprowadzania ścieków dla osiedla mieszkaniowego
Rafał Miłaszewski
Marta Świdzikowska
nr katalogowy: 139924
10.15199/22.2022.10.3
osiedle mieszkaniowe
oczyszczanie i odprowadzanie ścieków
warianty
kryterium wyboru
minimalny koszt jednostkowy
housing estate
wastewater treatment and discharge
variants
choice criterion
minimal unit cost
GOSPODARKA WODNA 2022-10
Wybór sposobu oczyszczania i odprowadzania ścieków dla osiedla mieszkaniowego
Rafał Miłaszewski
Marta Świdzikowska
nr katalogowy: 139924
10.15199/22.2022.10.3
osiedle mieszkaniowe
oczyszczanie i odprowadzanie ścieków
warianty
kryterium wyboru
minimalny koszt jednostkowy
housing estate
wastewater treatment and discharge
variants
choice criterion
minimal unit cost
PROBLEMY JAKOŚCI 2016-4
Komputerowe narzędzie do pomiaru efektywności operacyjnej systemów zarządzania bezpieczeństwem i higieną pracy z wykorzystaniem Kluczowych Wskaźników Efektywności
Daniel PODGÓRSKI
Anna SKŁAD
nr katalogowy: 97919
10.15199/47.2016.4.1
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2021-6
Methods for the classification and selection of extracted features of insulation defects from PD
Paweł KLUGE
nr katalogowy: 132287
10.15199/48.2021.06.14
CNN
PD
selection of features
Konwulsyjne sieci neuronowe
WNZ
selekcja wyodrębnionych cech
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2016-10
Porównanie metod doboru wodomierza głównego w budynku mieszkalnym wielorodzinnym
Sebastian Englart
Edyta Dudkiewicz
nr katalogowy: 101647
10.15199/17.2016.10.2
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-10
Trendy doboru materiałów magnetycznych dla wysokoczęstotliwościowych falowników sieciowych współpracujących ze źródłami energii odnawialnej.
Miłosz HANDZEL
Marek RYŁKO
nr katalogowy: 94041
10.15199/48.2015.10.51
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-10
Quasi two-level operation of a five-level inverter
Grain Philip ADAM
Stephen Jon FINNEY
Barry Wayne WILLIAMS
Ahmed MASSOUD
nr katalogowy: 30328
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-9
Black-Box system identification by means of Support Vector Regression and Imperialist Competitive Algorithm
Robert SAŁAT
Michał AWTONIUK
Krzysztof KORPYSZ
nr katalogowy: 79578
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-7
Dobór elementów ograniczających amplitudy zaburzeń elektromagnetycznych w obwodach urządzeń elektronicznych
Artur DŁUŻNIEWSKI
Łukasz JOHN
Mieczysław LASKOWSKI
nr katalogowy: 85366
10.12915/pe.2014.07.033
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-3a
Outage probability of the SSC/SC combiner at two time instants in the presence of lognormal fading
Mihajlo STEFANOVIĆ
Petar NIKOLIĆ
Dragana KRSTIĆ
Vesad DOLJAK
nr katalogowy: 66600
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2016-11
Wpływ statycznych i kinetycznych parametrów procesu wytapiania stali na wyniki pracy laboratoryjnego indukcyjnego pieca próżnio
Paweł DROŻDŻ
Jan FALKUS
nr katalogowy: 102672
10.15199/24.2016.11.7
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-4
Projakościowa metoda doboru produktów chemicznych
Dominika Siwiec
Lucia Bednárová
Andrzej Pacana
nr katalogowy: 131429
10.15199/62.2021.4.12
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH