Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-6
Turystyka kulinarna
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 143651
turystyka kulinarna
szlaki kulinarne
turystyczne produkty kulinarne
culinary tourism
culinary trails
tourism culinary products.
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-6
Turystyka kulinarna
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 143651
turystyka kulinarna
szlaki kulinarne
turystyczne produkty kulinarne
culinary tourism
culinary trails
tourism culinary products.
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-4
Zwycięski brąz
nr katalogowy: 125918
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Dziedzictwo kulinarne górali Czadeckich na terenie województwa lubuskiego
Dorota Garnek
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 139607
10.15199/65.2022.9.7
dziedzictwo kulinarne
ziemie odzyskane
województwo lubuskie
górale Czadeccy
Czadca
bukowina
culinary heritage
reclaimed territories
Lubuskie Voivodeship
Czadecki highlanders
Czadca
bukovina
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Dziedzictwo kulinarne górali Czadeckich na terenie województwa lubuskiego
Dorota Garnek
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 139607
10.15199/65.2022.9.7
dziedzictwo kulinarne
ziemie odzyskane
województwo lubuskie
górale Czadeccy
Czadca
bukowina
culinary heritage
reclaimed territories
Lubuskie Voivodeship
Czadecki highlanders
Czadca
bukovina
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-5
Szefowie dla Szefów CHEF CULINARY CUP
nr katalogowy: 98403
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Dziedzictwo kulinarne górali Czadeckich na terenie województwa lubuskiego
Dorota Garnek
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 139607
10.15199/65.2022.9.7
dziedzictwo kulinarne
ziemie odzyskane
województwo lubuskie
górale Czadeccy
Czadca
bukowina
culinary heritage
reclaimed territories
Lubuskie Voivodeship
Czadecki highlanders
Czadca
bukovina
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Dziedzictwo kulinarne górali Czadeckich na terenie województwa lubuskiego
Dorota Garnek
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 139607
10.15199/65.2022.9.7
dziedzictwo kulinarne
ziemie odzyskane
województwo lubuskie
górale Czadeccy
Czadca
bukowina
culinary heritage
reclaimed territories
Lubuskie Voivodeship
Czadecki highlanders
Czadca
bukovina
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-11-12
Kadra Narodowa na IKA 2024
Jarek Uściński
nr katalogowy: 146337
PROBLEMY JAKOŚCI 2023-3
Cechy jakości i motywy podróżowania po szlakach kulinarnych w Polsce
Małgorzata Z. Wiśniewska
Justyna Kozłowska
nr katalogowy: 143990
10.15199/46.2023.3.2
turystyka
szlak kulinarny
jakość
motywy
tourism
culinary route
quality
motives
PROBLEMY JAKOŚCI 2023-3
Cechy jakości i motywy podróżowania po szlakach kulinarnych w Polsce
Małgorzata Z. Wiśniewska
Justyna Kozłowska
nr katalogowy: 143990
10.15199/46.2023.3.2
turystyka
szlak kulinarny
jakość
motywy
tourism
culinary route
quality
motives
PROBLEMY JAKOŚCI 2023-3
Cechy jakości i motywy podróżowania po szlakach kulinarnych w Polsce
Małgorzata Z. Wiśniewska
Justyna Kozłowska
nr katalogowy: 143990
10.15199/46.2023.3.2
turystyka
szlak kulinarny
jakość
motywy
tourism
culinary route
quality
motives
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-11-12
Spotkanie z Culinary Team of Poland
nr katalogowy: 129533
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Aktualne problemy jakości rynkowego mięsa kulinarnego w opinii konsumentów
Klaudia Wojtulewicz
Tomasz Florowski
Anna Florowska
nr katalogowy: 130990
10.15199/65.2021.3.5
mięso kulinarne
wady jakości mięsa
badania konsumenckie
culinary meat
meat quality defects
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Aktualne problemy jakości rynkowego mięsa kulinarnego w opinii konsumentów
Klaudia Wojtulewicz
Tomasz Florowski
Anna Florowska
nr katalogowy: 130990
10.15199/65.2021.3.5
mięso kulinarne
wady jakości mięsa
badania konsumenckie
culinary meat
meat quality defects
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Aktualne problemy jakości rynkowego mięsa kulinarnego w opinii konsumentów
Klaudia Wojtulewicz
Tomasz Florowski
Anna Florowska
nr katalogowy: 130990
10.15199/65.2021.3.5
mięso kulinarne
wady jakości mięsa
badania konsumenckie
culinary meat
meat quality defects
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Aktualne problemy jakości rynkowego mięsa kulinarnego w opinii konsumentów
Klaudia Wojtulewicz
Tomasz Florowski
Anna Florowska
nr katalogowy: 130990
10.15199/65.2021.3.5
mięso kulinarne
wady jakości mięsa
badania konsumenckie
culinary meat
meat quality defects
consumer research
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-10
Skrzydełko czy udko?
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 134023
mięso drobiowe
kurczaki
indyki
gęsi
kaczki
łowne ptactwo
cechy mięsa
wartość odżywcza
kulinarne wykorzystanie
potrawy
poultry meat
chicken
turkeys
geese
ducks
game birds
meat characteristics
nutritional value
culinary use
dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-10
Skrzydełko czy udko?
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 134023
mięso drobiowe
kurczaki
indyki
gęsi
kaczki
łowne ptactwo
cechy mięsa
wartość odżywcza
kulinarne wykorzystanie
potrawy
poultry meat
chicken
turkeys
geese
ducks
game birds
meat characteristics
nutritional value
culinary use
dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-10
Skrzydełko czy udko?
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 134023
mięso drobiowe
kurczaki
indyki
gęsi
kaczki
łowne ptactwo
cechy mięsa
wartość odżywcza
kulinarne wykorzystanie
potrawy
poultry meat
chicken
turkeys
geese
ducks
game birds
meat characteristics
nutritional value
culinary use
dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-12
Turystyka Kulinarna
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 39715
PROBLEMY JAKOŚCI 2016-7-8
Łotewski system kształtowania jakości życia i tożsamości kulinarnej
Małgorzata Z. WIŚNIEWSKA
Baiba ŠAVRIN´A
nr katalogowy: 100040
10.15199/47.2016.7-8.7
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-12
Olimpijskie zmagania kucharzy
nr katalogowy: 124220
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-1
Polski brąz, czyli kulinarne szaleństwa w Luksemburgu
Artur Łabuz
nr katalogowy: 56342
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-3
Kulinarne zmagania pod Łysą Górą
nr katalogowy: 119012
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-1-2
Podwójne srebro dla Polaków!
nr katalogowy: 141811
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2009-12
ARTYKUŁ MIESIĄCA - PAŹDZIERNIK 2009
Marcin Karabin
nr katalogowy: 48603
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-2
Występowanie wirującego pola elektrycznego w dielektrykach wymuszone warunkami na granicy obszarów stratnych
Adam SKOPEC
Czesław STEC
Leszek ŁADNIAK
nr katalogowy: 65996
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-1b
Traffic Flow Forecasting in Leisure Farm Areas Using Artificial Neural Networks
Cheng-I HOU
nr katalogowy: 74365
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-4
Mieszanie laminarne w mieszalniku z dwoma mieszadłami
Szymon Woziwodzki
nr katalogowy: 58886
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-2
Wołowina kulinarna cz. I – czynniki wpływające na jakość mięsa
Monika Modzelewska-Kapituła
Weronika Zduńczyk
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 130544
rasy bydła
jakość mięsa
dojrzewanie
obróbka cieplna
beef breeds
meat quality
ageing
thermal treatment
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-4a
Automatic detection of forest regions on scanned old maps
Marcin IWANOWSKI
Jacek KOZAK
nr katalogowy: 67669
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-3
Trzy srebrne medale
nr katalogowy: 125359
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-9
Witaminowy twist
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 139516
warzywa
zdrowie
zalecane spożycie
przetwory warzywne
wykorzystanie kulinarne
vegetables
health
recommended consumption
vegetable preserves
culinary use
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-9
Witaminowy twist
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 139516
warzywa
zdrowie
zalecane spożycie
przetwory warzywne
wykorzystanie kulinarne
vegetables
health
recommended consumption
vegetable preserves
culinary use
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-3
Juniorzy na start!
nr katalogowy: 125372
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-10
Proces poubojowego dojrzewania mięsa
Monika Modzelewska-Kapituła
Natalia Szuszkiewicz
Patrycja Mórawska
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 140129
dojrzewanie mięsa
przechowywania
wołowina
meat ageing
storage
beef
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-10
Proces poubojowego dojrzewania mięsa
Monika Modzelewska-Kapituła
Natalia Szuszkiewicz
Patrycja Mórawska
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 140129
dojrzewanie mięsa
przechowywania
wołowina
meat ageing
storage
beef
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2005-3
Technika segmentacji obrazów barwnych i jej właściwości
Henryk PALUS
nr katalogowy: 11667
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2004-11
Parametry krytyczne nadprzewodnikowej ceramiki wysokotemperaturowej YBa2Cu3O7-x z domieszką ZrO2.
Jan ZIAJA
Bolesław MAZUREK
nr katalogowy: 3917
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2004-9
Produkcja tektury falistej w Polsce w 2003 roku na tle krajów europejskich
Zbigniew Fornalski
nr katalogowy: 4662
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-2
Szlaki kulinarne
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 41511
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2004-8-9
Active materials application in robotics (Zastosowanie materiałów aktywnych w robotyce)
R. Bansevicius
R. T. Tolocka
nr katalogowy: 1168
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-1
Turystyka Kulinarna
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 40671
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-3
Drobiowe przysmaki
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 104413
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2019-2
Porównanie energochłonności procesów produkcji tissue metodą TAD w różnych regionach świata
nr katalogowy: 118743
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2010-4
Audio features for speech detection in adverse conditions
TOMASZ MĄKA
nr katalogowy: 51393
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-9
Nie tylko na steki
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 109177
wołowina
części kulinarne
obróbka termiczna
potrawy
beef meat
culinary elements
heat treatment
dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-11
Nasi na Łotwie
nr katalogowy: 48034
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2007-3-4
Ni5Zr+V' eutectic in Ni3Al-Cr intermetallic alloy
MIROSŁAW PILAWA
ELŻBIETA JEZIERSKA
nr katalogowy: 27514
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2008-2-3
Nowe podejście do zarządzania widmem radiowym w Unii Europejskiej - Analiza statystyczna wyników konsultacji
Sylwester LASKOWSKI
nr katalogowy: 33456
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2008-7
Nowe podejście do zarządzania widmem radiowym w Unii Europejskiej Analiza merytoryczna wyników konsultacji
Sylwester LASKOWSKI
nr katalogowy: 36737
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-12-13
POLSKA I ŚWIAT Wydarzenia
nr katalogowy: 126699
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-2
Utilizing Artificial Intelligence for Text Segmentation from Images
Majid H. ABDULLAH
Petar BIŠEVAC
Ratko IVKOVIĆ
Petar SPALEVIĆ
Srđan Milosavljević
nr katalogowy: 147370
10.15199/48.2024.02.52
Artificial Intelligence
Digital image processing
Segmentation
Text
Sztuczna inteligencja
Cyfrowa obróbka obrazu
Segmentacja
Tekst
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-9
Sezon na grzyby
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 145166
grzyby
wartość odżywcza
walory smakowe
utrwalanie
przydatność kulinarna
mushrooms
nutritional value
taste properties
preservation
culinary usefulness
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-9
Preferencje wybranej grupy młodzieży dotyczące spożycia soków marchwiowych
Anna Dobrowolska
Tadeusz Tuszyński
nr katalogowy: 38260
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-7-8
Polska kuchnia regionalna (cz. I)
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 145008
kuchnia regionalna
regiony kulinarne
charakterystyka
regional Polish cuisine
culinary regions
characteristics
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-3
Cena olimpijskiego srebra
Jarosław Uściński
nr katalogowy: 125361
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-7-8
Optimal design of the grounding grid by FEM considering different layered soil models
Anton HABJANIČ
Mladen TRLEP
nr katalogowy: 27757
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-1
Polacy w Luksemburgu
Dorota Karwacka
nr katalogowy: 56985
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-5
Real time object detection with data variation
Maha Mokrani
Zied Hajaiej
nr katalogowy: 148633
10.15199/48.2024.05.48
Yolov8
Deep learning
Data variation
computer vision
Yolov8
uczenie głębokie
zmienność danych
wizja komputerowa
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Analiza opinii konsumentów na temat mięsa jagnięcego
Izabela Narkiewicz
Tomasz Florowski
Anna Florowska
Iwona Szymańska
nr katalogowy: 140173
10.15199/65.2022.10.5
jagnięcina
preferencje konsumenckie
badanie ankietowe
amb
consumers preferences
questionnaire survey
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Analiza opinii konsumentów na temat mięsa jagnięcego
Izabela Narkiewicz
Tomasz Florowski
Anna Florowska
Iwona Szymańska
nr katalogowy: 140173
10.15199/65.2022.10.5
jagnięcina
preferencje konsumenckie
badanie ankietowe
amb
consumers preferences
questionnaire survey
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Analiza opinii konsumentów na temat mięsa jagnięcego
Izabela Narkiewicz
Tomasz Florowski
Anna Florowska
Iwona Szymańska
nr katalogowy: 140173
10.15199/65.2022.10.5
jagnięcina
preferencje konsumenckie
badanie ankietowe
amb
consumers preferences
questionnaire survey
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2007-3-4
Hard magnetic properties of bulk Nd-Fe-Al glasses
WALDEMAR KASZUWARA
BARTOSZ MICHALSKI
JERZY LATUCH
ARTUR WITKOWSKI
MARCIN LEONOWICZ
nr katalogowy: 27474
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2010-11
Pomiary impedancyjne anodowo polaryzowanego niklu
ANDRZEJ KRÓLIKOWSKI
KATARZYNA TABOROWICZ
nr katalogowy: 55630
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-11
Detekcja i lokalizacja uszkodzeń układów analogowych z uwzględnieniem tolerancji elementów
Marek OSSOWSKI
Andrzej KUCZYŃSKI
nr katalogowy: 48165
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-9
Dyskretne metody opisu pola elektromagnetycznego
Andrzej DEMENKO
nr katalogowy: 46018
AURA 2017-1
Odnawialne źródła energii jako perspektywa rozwoju polskich regionów
Arleta STEFANIAK
nr katalogowy: 103499
10.15199/2.2017.1.2
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-3
Kwintesencja smaku
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 112576
sosy
składniki
warzywa
owoce
grzyby
przyprawy
zioła
kulinarne zastosowanie
sauces
ingredients
vegetables
fruit
mushrooms
spices
herbs
culinary use
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-10
Piżmowa królowa jesieni
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 123626
dynia
wartość odżywcza
karotenoidy
obróbka kulinarna
przetwarzanie
zastosowanie kulinarne.
pumpkin
nutritional value
carotenoids
culinary preparation
processing
culinary use.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-1a
Generic Model of Coastal Distribution Network for Power System Harmonics Studies
Velimir Lj. STRUGAR
Vladimir A. KATIC
Jovica V. MILANOVIC
nr katalogowy: 74171
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-7a
Linear algebra approach and the quasi-Newton algorithm for the optimal coil design problem
Bartłomiej GARDA
nr katalogowy: 69249
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-3b
Research on the Key Technology of Image Guided Surgery
Weili SHI
Yanfang LI
Yu MIAO
Yinlong HU
nr katalogowy: 66616
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-12
Various kinds of level set applications in electrical impedance tomography
Tomasz RYMARCZYK
Stefan F. FILIPOWICZ
Jan SIKORA
nr katalogowy: 56640
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Wpływ rodzaju techniki obróbki kulinarnej na jakość filetów z karpia (Cyprinus carpio) pokrytych powłoką furcelleranowo-żelatynową
Monika Modzelewska-Kapituła
Katarzyna Tkacz
Wacław Mozolewski
Weronika Zduńczyk
Ewa Malczyk
Marta Szulc
Agata Ziomek
nr katalogowy: 143011
10.15199/65.2023.4.5
ryby
obróbka cieplna
wartość odżywcza
właściwości fizyko- chemiczne
fish
cooking
nutritional value
physicochemical properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Wpływ rodzaju techniki obróbki kulinarnej na jakość filetów z karpia (Cyprinus carpio) pokrytych powłoką furcelleranowo-żelatynową
Monika Modzelewska-Kapituła
Katarzyna Tkacz
Wacław Mozolewski
Weronika Zduńczyk
Ewa Malczyk
Marta Szulc
Agata Ziomek
nr katalogowy: 143011
10.15199/65.2023.4.5
ryby
obróbka cieplna
wartość odżywcza
właściwości fizyko- chemiczne
fish
cooking
nutritional value
physicochemical properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Wpływ rodzaju techniki obróbki kulinarnej na jakość filetów z karpia (Cyprinus carpio) pokrytych powłoką furcelleranowo-żelatynową
Monika Modzelewska-Kapituła
Katarzyna Tkacz
Wacław Mozolewski
Weronika Zduńczyk
Ewa Malczyk
Marta Szulc
Agata Ziomek
nr katalogowy: 143011
10.15199/65.2023.4.5
ryby
obróbka cieplna
wartość odżywcza
właściwości fizyko- chemiczne
fish
cooking
nutritional value
physicochemical properties
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-5
Polska kuchnia regionalna – kuchnia Podkarpacia
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 150904
kuchnia regionalna
kuchnia Podkarpacia
charakterystyka
regional Polish cuisine
Podkarpacie cuisines
characteristics
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-12
A piecewise-constant minimal partition problem in the image reconstruction
Tomasz RYMARCZYK
Stefan F. FILIPOWICZ
Jan SIKORA
Krzysztof POLAKOWSKI
nr katalogowy: 48812
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-7-8
Trzeba podyskutować!!! Ceny "sugerowane" będą obowiązujące?
Tadeusz Pokrywka
nr katalogowy: 46199
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-11
Slack-based efficiency assessment of electrical distribution regions in Ghana
Clement TENGEY
Nnamdi NWULU
Omoseni ADEPOJU
Omowunmi Mary LONGE
nr katalogowy: 146202
10.15199/48.2023.11.16
Slacks-based measure
Data Envelopment Analysis (DEA)
Efficiency
Electricity Distribution Regions (EDRs)
Miara oparta na spodniach
Analiza otoczenia danych (DEA)
Efektywność
regiony dystrybucji energii elektrycznej (EDR)
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-10
Oferta street food w Polsce
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 128542
jedzenie uliczne
food-trucki
turystyka kulinarna
oferta gastronomiczna
dania street food
street food
food trucks
culinary tourism
gastronomic offer
street food dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-10
Oferta street food w Polsce
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 128542
jedzenie uliczne
food-trucki
turystyka kulinarna
oferta gastronomiczna
dania street food
street food
food trucks
culinary tourism
gastronomic offer
street food dishes
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-1
Variational level set method for minimizing the functional in EIT
Tomasz RYMARCZYK
Stefan F. FILIPOWICZ
Jan SIKORA
nr katalogowy: 49725
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2009-4
COMPARATIVE ANALYSIS OF DIFFERENT WELDING METHODS IN THE MANUFACTURE OF PLATINUM JEWELLERY
BISERKA TRUMIĆ
DRAŠKO STANKOVIĆ
VLASTIMIR TRUJIĆ
nr katalogowy: 43867
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-1
Complete surface analysis of model transformer core considering dc-magnetization components
Edin MULASALIHOVIC
Helmut PFÜTZNER
Patrick ZANOLIN
nr katalogowy: 41122
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2009-11
Evolutionary sets of cooperating ship trajectories: open waters and restricted waters
RAFAŁ SZŁAPCZYŃSKI
nr katalogowy: 47710
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-11
Investigation of Transient Torque during a Power System Fault in Wind Power Turbines Having a DFIG and Crowbar Circuit
Mengzeng CHENG
Xu CAI
Guoxiang WU
nr katalogowy: 63937
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-8
Centrifugal Motor-Pump System Model intended for the Photovoltaic Pumping applications
Mohammed YAICHI
Mohammed-Karim FELLAH
nr katalogowy: 78455
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2013-7
Bottom-up saliency maps - a review
Monika Biskupska
nr katalogowy: 77850
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2011-2
Influence of series resistance on thermally induced limitations of SiC Schottky diodes
WŁODZIMIERZ JANKE
ANETA HAPKA
nr katalogowy: 58292
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2011-1
Przemysł papierniczy w Polsce po trzech kwartałach 2010 roku
Zbigniew Fornalski
nr katalogowy: 57289
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-4
Content of copper and zinc in the tuber potato raw materials and products of various origin Zawartość miedzi i cynku w surowcu i produktach ziemniaczanych różnego pochodzenia
Zbigniew Dobrzański
Andrzej Wiliczkiewicz
Ryszard Barej
Henryk Różański
Henryk Górecki
Sebastian Opaliński
nr katalogowy: 97912
10.15199/62.2016.4.27
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2009-3
Digital network of labelled nodes for image processing
PRZEMYSŁAW BRYLSKI
MICHAŁ STRZEL
nr katalogowy: 41982
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-1
Development of an induction motor core model for measuring rotational magnetostriction under PWM magnetisation
Sakda SOMKUN
Anthony J. MOSES
Stan ZUREK
and Philip I. AN
nr katalogowy: 41137
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2009-10
Przemysł papierniczy w Polsce w I półroczu 2009 roku
ZbIgnIew FornalskI
nr katalogowy: 47873
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2024-11
Space 4.0 – wspólna, demokratyczna, europejska przestrzeń kosmiczna. Część 3
Ryszard Romaniuk
Piotr Orleański
nr katalogowy: 151593
10.15199/13.2024.11.1
polityka kosmiczna
przestrzeń kosmiczna
Projekt Space 4.0
Europejska Agencja Kosmiczna
Polska Agencja Kosmiczna
demokratyzacja kosmosu
inżynieria kosmiczna i satelitarna
space policies
cosmic space
Space 4.0 project
European Space Agency
Polish Space Agency
space democratization
space and satellite engineering
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2017-9
The effectiveness of public-private partnerships of institutions based on Spanish and Polish RIS experiences
Makary Piasecki
nr katalogowy: 109298
10.15199/60.2017.09.3
technology transfer
textile industry
smart specialization
RIS3 JEL Classification: L26
D22
D29
F59
F39
transfer technologii
przemysł włókienniczy
inteligentna specjalizacja
RIS3
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-3
Z odrobiną pikanterii
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 125365
przyprawy
przyprawy korzenne
przyprawy ziołowe
przyprawy warzywne
walory smakowo-zapachowe
właściwości barwiące
wykorzystanie kulinarne
spices
spices
herbal spices
vegetable spices
flavor-fragrance qualities
coloring properties
culinary use
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-9
Przetwórstwo mięsa alpak
Anna Morales Villavicencio
nr katalogowy: 128143
alpaka
tusza
wyręby kulinarne
przetwórstwo mięsa
alpaca
carcass
culinary cuts
meat processing
AURA 2023-4
Czy za sto lat będziemy jeść mięso?
Karolina Mroczek
Janusz Ryszrad Mroczek
Weronika Ptasiuk
nr katalogowy: 142635
10.15199/2.2023.4.2
mięso
klimat
etyka
mięso in vitro
meat
climate
ethics
in vitro meat
AURA 2023-4
Czy za sto lat będziemy jeść mięso?
Karolina Mroczek
Janusz Ryszrad Mroczek
Weronika Ptasiuk
nr katalogowy: 142635
10.15199/2.2023.4.2
mięso
klimat
etyka
mięso in vitro
meat
climate
ethics
in vitro meat
AURA 2023-4
Czy za sto lat będziemy jeść mięso?
Karolina Mroczek
Janusz Ryszrad Mroczek
Weronika Ptasiuk
nr katalogowy: 142635
10.15199/2.2023.4.2
mięso
klimat
etyka
mięso in vitro
meat
climate
ethics
in vitro meat
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-6
Ocena jakości handlowych makaronów bezglutenowych
Grażyna Cacak-Pietrzak
Anna Rajkowska
nr katalogowy: 123783
makaron bezglutenowy
białko
właściwości kulinarne
właściwości organoleptyczne
gluten-free pasta
protein
culinary properties
organoleptic properties
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-6
Warzywne co nieco
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 143647
warzywa
wartość odżywcza
walory zdrowotne
wykorzystanie kulinarne
surówki/sałatki warzywne
vegetables
nutritional value
health values
culinary use
vegetable salads.
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-6
Warzywne co nieco
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 143647
warzywa
wartość odżywcza
walory zdrowotne
wykorzystanie kulinarne
surówki/sałatki warzywne
vegetables
nutritional value
health values
culinary use
vegetable salads.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-7
Średnioterminowe prognozowanie zapotrzebowania na energię elektryczną w regionach z wykorzystaniem modelu typu end-use
Janusz SOWIŃSKI
nr katalogowy: 121199
10.15199/48.2019.07.29
energia elektryczna
prognozowanie
model typu end-use
niepewność.
electricity
forecasting
end-use model
uncertainty.
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-10
Na dziko
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 140247
dziczyzna
sarna
dzik jeleń
wartość odżywcza
obróbka termiczna
przyprawy i dodatki do dziczyzny
potrawy z dziczyzny
venison
roe deer
wild boar deer
nutritional value
heat treatment
spices and game additives
venison dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-11
Błękitna pleśń
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 116976
sery podpuszczkowe dojrzewające
sery miękkie
sery twarde
wykorzystanie kulinarne
rennet ripened cheeses
soft cheeses
hard cheeses
culinary use
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-9
Pożyteczne bakterie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 128002
fermentacja mlekowa
probiotyki
kiszona kapusta
kiszone ogórki
fermentowane napoje mleczne
walory zdrowotne
wykorzystanie kulinarne
lactic acid fermentation
probiotics
sauerkraut
pickled cucumbers
fermented milk drinks
health benefits
culinary use
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-9
Pożyteczne bakterie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 128002
fermentacja mlekowa
probiotyki
kiszona kapusta
kiszone ogórki
fermentowane napoje mleczne
walory zdrowotne
wykorzystanie kulinarne
lactic acid fermentation
probiotics
sauerkraut
pickled cucumbers
fermented milk drinks
health benefits
culinary use
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-10
Wszechstronnie odżywcze
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 145620
suche nasiona roślin strączkowych
wartość odżywcza
walory zdrowotne
wykorzystanie kulinarne
dry legumes
nutritional value
health benefits
culinary use
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-2
Wiosna na talerzu
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 148436
nowalijki
rodzaje
wartość odżywcza
wykorzystanie kulinarne
zanieczyszczenia
spring vegetables
types
nutritional value
culinary use
contamination
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-5
Spełnione oczekiwania
nr katalogowy: 120184
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-3
Pasztety wielkanocne
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 119301
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-6
Kelly Bronze – więcej niż indyk!
Joanna Stadnik
Anna Czech
nr katalogowy: 143649
mięso indycze
Kelly Bronze
turkey meat
Kelly Bronze
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-6
Kelly Bronze – więcej niż indyk!
Joanna Stadnik
Anna Czech
nr katalogowy: 143649
mięso indycze
Kelly Bronze
turkey meat
Kelly Bronze
AURA 2016-5
Polskie zwyczaje związane z Zielonymi Świątkami
Czesława Trąba
Krzysztof Rogut
nr katalogowy: 98259
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2022-1
Polscy inżynierowie elektrycy w 1936 r.
Dariusz Świsulski
nr katalogowy: 135649
10.15199/74.2022.1.4
Polska przed II wojną światową
historia elektrotechniki
historia szkolnictwa technicznego
historia polskiego przemysłu elektrotechnicznego
Poland before World War II
history of electrical engineering
history of technical education
history of the Polish electrotechnical industry
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2022-1
Polscy inżynierowie elektrycy w 1936 r.
Dariusz Świsulski
nr katalogowy: 135649
10.15199/74.2022.1.4
Polska przed II wojną światową
historia elektrotechniki
historia szkolnictwa technicznego
historia polskiego przemysłu elektrotechnicznego
Poland before World War II
history of electrical engineering
history of technical education
history of the Polish electrotechnical industry
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2022-1
Polscy inżynierowie elektrycy w 1936 r.
Dariusz Świsulski
nr katalogowy: 135649
10.15199/74.2022.1.4
Polska przed II wojną światową
historia elektrotechniki
historia szkolnictwa technicznego
historia polskiego przemysłu elektrotechnicznego
Poland before World War II
history of electrical engineering
history of technical education
history of the Polish electrotechnical industry
AURA 2023-2
W poszukiwaniu cennych substancji chemicznych
Piotr Skubała
nr katalogowy: 141760
10.15199/2.2023.2.2
różnorodność biologiczna
leki
dżungla tropikalna
obszary polarne
biopiractwo
biodiversity
drugs
tropical jungle
polar regions
biopiracy
AURA 2023-2
W poszukiwaniu cennych substancji chemicznych
Piotr Skubała
nr katalogowy: 141760
10.15199/2.2023.2.2
różnorodność biologiczna
leki
dżungla tropikalna
obszary polarne
biopiractwo
biodiversity
drugs
tropical jungle
polar regions
biopiracy
AURA 2023-2
W poszukiwaniu cennych substancji chemicznych
Piotr Skubała
nr katalogowy: 141760
10.15199/2.2023.2.2
różnorodność biologiczna
leki
dżungla tropikalna
obszary polarne
biopiractwo
biodiversity
drugs
tropical jungle
polar regions
biopiracy
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-3
Zanieczyszczenie atmosfery podczas pandemii Covid-19 na Słowacji
Kristína Baculáková
Rudolf Kucharčík
Tetyana Zubro
Vladimír Bolek
František Hocman
nr katalogowy: 142408
10.15199/62.2023.3.5
zanieczyszczenie powietrza ditlenkiem azotu na Słowacji
zanieczyszczenie powietrza pyłem zawieszonym PM2
5 i PM10 na Słowacji
nitrogen dioxide air pollution in Slovakia
PM2.5 and PM10 air pollution in Slovakia
-
nr katalogowy:
-
nr katalogowy:
-
nr katalogowy:
-
nr katalogowy:
GOSPODARKA WODNA 2022-1
Uwarunkowania realizacji planowanej drogi wodnej na Kanale Śląskim i Górnej Wiśle
DAMIAN ABSALON
ANTONI BOJARSKI
ELŻBIETA NACHLIK
MAGDALENA MATYSIK
ANDRZEJ SIUDY
MACIEJ WĄSOWSKI
nr katalogowy: 135667
10.15199/22.2022.1.1
drogi wodne
Górna Wisła
Kanał Śląski
gospodarka wodna
hydrotechnika
uwarunkowania przestrzenne
waterways
Upper Vistula
Silesian Canal
water management
hydraulic engineering
spatial and natural conditions
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-12
Reduced Boundary Integral Equation for the Laplace, Poisson and Helmholtz Equations in Annular Region
Paweł JABŁOŃSKI
nr katalogowy: 117338
10.15199/48.2018.12.41
boundary integral formulation
reduced BIE
mesh reduction
cylindrical symmetry.
model całkowo-brzegowy
zredukowane równanie całkowo-brzegowe
redukcja siatki
symetria cylindryczna
CHŁODNICTWO 2014-3
Wpływ procesu chłodniczego przechowywania na kształtowanie jakości mięsa
JOANNA LEWANCKA
JACEK KONDRATOWICZ
nr katalogowy: 83153
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-2
Nadzwyczajny seler zwyczajny
Krystyna Nowak
Żmudzińska-Żurek
nr katalogowy: 58026
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-11
PRZETWARZANIE NIEOSŁONKOWYCH jadalnych ubocznych surowców rzeźnych
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
nr katalogowy: 140661
surowce uboczne
przetwórstwo
kulinaria
by-products
processing
cooking
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-10
Na dziko
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 140247
dziczyzna
sarna
dzik jeleń
wartość odżywcza
obróbka termiczna
przyprawy i dodatki do dziczyzny
potrawy z dziczyzny
venison
roe deer
wild boar deer
nutritional value
heat treatment
spices and game additives
venison dishes
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-11
PRZETWARZANIE NIEOSŁONKOWYCH jadalnych ubocznych surowców rzeźnych
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
nr katalogowy: 140661
surowce uboczne
przetwórstwo
kulinaria
by-products
processing
cooking
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-12
Na co dzień i od święta
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 110905
bakalie
suszone owoce
orzechy
migdały
wykorzystanie kulinarne
Boże Narodzenie
sweetmeats
dried fruits
nuts
almonds
culinary use
Christmas
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-10
Półmisek wędlin Wykorzystanie wędlin w gastronomii
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 109863
wędliny
rodzaje
wędzonki
kiełbasy
wędliny drobiowe
wędliny podrobowe
wykorzystanie kulinarne
cold cuts
smoked meats
sausages
poultry cold cuts
offal cold cuts
culinary use
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-1-2
Dieta bez laktozy
dr inż. Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 130431
laktoza
mleko i przetwory mlecze
nietolerancja laktozy
produkty bez laktozy
roślinne zamienniki mleka
wykorzystanie kulinarne
lactose
milk and dairy products
lactose intolerance
dairy lactose-free products
plant-based milk substitutes
culinary use
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-1-2
Dieta bez laktozy
dr inż. Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 130431
laktoza
mleko i przetwory mlecze
nietolerancja laktozy
produkty bez laktozy
roślinne zamienniki mleka
wykorzystanie kulinarne
lactose
milk and dairy products
lactose intolerance
dairy lactose-free products
plant-based milk substitutes
culinary use
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-3
Ocena jakości handlowych makaronów ekologicznych formy świderki
Grażyna Cacak-Pietrzak
Daria Romankiewicz
Alicja Ceglińska
Emilia Lenart
nr katalogowy: 98707
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-11-12
Zdrów jak ryba
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 134937
ryby morskie i słodkowodne
wartość odżywcza
wielonienasycone kwasy tłuszczowe
witaminy
zdrowie
świąteczne dania rybne
marine and freshwater fish
nutritional value
polyunsaturated fatty acids
vitamins
health
Christmas fish dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-11-12
Zdrów jak ryba
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 134937
ryby morskie i słodkowodne
wartość odżywcza
wielonienasycone kwasy tłuszczowe
witaminy
zdrowie
świąteczne dania rybne
marine and freshwater fish
nutritional value
polyunsaturated fatty acids
vitamins
health
Christmas fish dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-11-12
Zdrów jak ryba
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 134937
ryby morskie i słodkowodne
wartość odżywcza
wielonienasycone kwasy tłuszczowe
witaminy
zdrowie
świąteczne dania rybne
marine and freshwater fish
nutritional value
polyunsaturated fatty acids
vitamins
health
Christmas fish dishes
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-12
New Compact Ship-Shape Antenna for the Fifth Generation Bands
Haitham ALSAIF
nr katalogowy: 123689
10.15199/48.2019.12.07
5G
Ultra-wide Band
Planar antenna.
ultra-szerokopasmowa antena
pasmo 5G
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-8
Ocena składu chemicznego glonów brunatnych z antropogenicznie przekształconych rejonów Morza Czarnego w kontekście możliwości wytwarzania z nich nawozów
Marcin Niemiec
Jakub Sikora
Anna Szeląg-Sikora
Maciej Kuboń
Joanna Stuglik
Monika Komorowska
nr katalogowy: 121943
10.15199/62.2019.8.10
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-8
Reduction of erosion in hydrocyclones by using special additives Zmniejszanie erozji w hydrocyklonach za pomocą specjalnych dodatków
Tadeusz Malcher
nr katalogowy: 100380
10.15199/62.2016.8.17
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-3
Zanieczyszczenie atmosfery podczas pandemii Covid-19 na Słowacji
Kristína Baculáková
Rudolf Kucharčík
Tetyana Zubro
Vladimír Bolek
František Hocman
nr katalogowy: 142408
10.15199/62.2023.3.5
zanieczyszczenie powietrza ditlenkiem azotu na Słowacji
zanieczyszczenie powietrza pyłem zawieszonym PM2
5 i PM10 na Słowacji
nitrogen dioxide air pollution in Slovakia
PM2.5 and PM10 air pollution in Slovakia
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-3
Zanieczyszczenie atmosfery podczas pandemii Covid-19 na Słowacji
Kristína Baculáková
Rudolf Kucharčík
Tetyana Zubro
Vladimír Bolek
František Hocman
nr katalogowy: 142408
10.15199/62.2023.3.5
zanieczyszczenie powietrza ditlenkiem azotu na Słowacji
zanieczyszczenie powietrza pyłem zawieszonym PM2
5 i PM10 na Słowacji
nitrogen dioxide air pollution in Slovakia
PM2.5 and PM10 air pollution in Slovakia
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-4
Żywnościowe innowacje produktowe
Szczepan Figiel
nr katalogowy: 113389
10.15199/65.2018.4.2
trendy
innowacje produktowe
rynki żywnościowe
trends
product innovations
food markets
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-9
Oddziaływanie przemysłu miedziowego na zawartość srebra i niklu w glebie i roślinach miododajnych
Yekaterina Zonova
Paweł Migdał
Adam Roman
Ewa Popiela-Pleban
Sebastian Opaliński
Monika Kowalska-Góralska
nr katalogowy: 109341
10.15199/62.2017.9.35
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2013-11
Odporność na korozję warstwową połączeń stopu aluminium 7042 wykonanych metodą FSW
MATEUSZ KOPYŚCIAŃSKI
IZABELA KALEMBA
STANISŁAW DYMEK
nr katalogowy: 80583
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2010-11
Properties of feature contours for audio classification tasks
TOMASZ MĄKA
nr katalogowy: 56020
POLISH TECHNICAL REVIEW 2019-4
THE ROLE OF WHOLESALE MARKETS IN RURAL DEVELOPMENT
Jan BARWICKI
Sławomir NIECKO
nr katalogowy: 124391
10.15199/180.2019.4.3
rural areas
agri-food market
fruit and vegetable market
flower market
wholesale market
obszary wiejskie
giełda rolno-spożywcza
rynek owocowo-warzywny
rynek kwiatów
rynek hurtowy
GOSPODARKA WODNA 2021-3
Konflikty o wodę – potencjalne przyczyny i miejsca występowania
PIOTR KOWALCZAK
nr katalogowy: 130885
zasoby wodne
dostępność wody
konflikty o wodę
przyczyny konfliktów
water resources
water availability
water conflicts
cause of conflicts
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-1
Using a classification tree to identify seepage in flood embankments
Krzysztof KRÓL
Tomasz RYMARCZYK
Michał OLESZEK
Piotr BOŻEK
Paweł TCHÓRZEWSKI
Edward KOZŁOWSKI
nr katalogowy: 135352
10.15199/48.2022.01.21
Classification tree
tomography
seepage in flood embankments
Drzewo klasyfikacyjne
tomografia
przesiąkanie wałów przeciwpowodziowych
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-10
Assessment of the applicability of small wind power generation in the Kyiv region
Iryna SHVEDCHYKOVA
Victoria LISHCHUK
Andrii PISOTSKII
nr katalogowy: 145780
10.15199/48.2023.10.15
Wind turbine
Weibull Parameter
Statistical analysis
Frequency distribution
Wind power characteristics
Turbina wiatrowa
Parametr Weibulla
Analiza statystyczna
Dystrybucja częstotliwości
Charakterystyka energetyki wiatrowej
MATERIAŁY BUDOWLANE 2024-11
Application of geometric parameters in texture analysis of traditional stone walls
Aleksandra Gorączko
Marcin Gorączko
nr katalogowy: 151564
10.15199/33.2024.11.19
Uniejów
budynki murowane z kamienia
opoka
typologia murów kamiennych
wskaźniki tekstur
Uniejów
stone masonry buildings
soft limestone
types of stone walls
texture parameters
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-8
Klastry a zrównoważony rozwój Unii Europejskiej w świetle inteligentnej specjalizacji na przykładzie Mazowieckiego Klastra Chemicznego
Anna Masłoń-Oracz
Magdalena Proczek
nr katalogowy: 108863
10.15199/62.2017.8.1
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2014-5
Inteligentny drenaż elektryczny - koncepcja i realizacja
WOJCIECH SOKÓLSKI
nr katalogowy: 84426
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-12b
Research of electromagnetic interaction of heavy-current equipment
Karol BEDNAREK
nr katalogowy: 64271
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2012-6
Rare earth activated YAM materials as solar spectrum converters for photovoltaics
BARTOSZ Fetliński
ZUZANNA Boruc
MICHAŁ Malinowski
nr katalogowy: 68610
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-9
Zastosowanie przesuwników fazowych do sterowania przepływami mocy na połączeniach transgranicznych KSE
Henryk KOCOT
Roman KORAB
Maksymilian PRZYGRODZKI
Kurt ŻMUDA
nr katalogowy: 79592
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-1
Przetwórcy tworzyw polimerowych w Polsce
Krzysztof Bajer
Dagmara Bajer
nr katalogowy: 57065
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-7
Automatic ROI selection in virtual slide images for assessment of pathomorphological diagnostic
Tomasz MARKIEWICZ
Żaneta ŚWIDERSKA
Bartłomiej GRALA
Wojciech KOZŁOWSKI
nr katalogowy: 92099
10.15199/48.2015.07.01
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-2
High-temperature three-colour thermal imager
Vladimir FIRAGO
Waldemar WOJCIK
nr katalogowy: 89382
10.15199/48.2015.02.47
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-2
Metody ograniczania złożoności obliczeniowej regulatorów predykcyjnych w napędach z silnikami indukcyjnymi
Karol WRÓBEL
Piotr J. SERKIES
nr katalogowy: 89377
10.15199/48.2015.02.42
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2023-6
Wybrane aspekty partycypacji społecznej i instytucjonalnej w scaleniach gruntów
Jacek M. Pijanowski
nr katalogowy: 143608
10.15199/50.2023.06.1
Scalenia gruntów
partycypacja społeczna
partycypacja instytucjonalna
prace urządzeniowo-rolne
land consolidation
public participation
institutional participation
agricultural land development works
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2023-6
Wybrane aspekty partycypacji społecznej i instytucjonalnej w scaleniach gruntów
Jacek M. Pijanowski
nr katalogowy: 143608
10.15199/50.2023.06.1
Scalenia gruntów
partycypacja społeczna
partycypacja instytucjonalna
prace urządzeniowo-rolne
land consolidation
public participation
institutional participation
agricultural land development works
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-4-5
Źródła fluoru w diecie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 143103
fluor
zdrowie
główne źródła
woda mineralna
woda z kranu
herbata
fluoride
health
main sources
mineral water
tap water
tea
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-4-5
Źródła fluoru w diecie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 143103
fluor
zdrowie
główne źródła
woda mineralna
woda z kranu
herbata
fluoride
health
main sources
mineral water
tap water
tea
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-12
Wannier function applied to quantum cascade lasers modelling
Mariusz MĄCZKA
Stanisław PAWŁOWSKI
nr katalogowy: 81592
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-11a
Influence of fabric density on shielding effectiveness of electromagnetic shielding fabric
Xiuchen WANG
Zhe LIU
nr katalogowy: 72124
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-9a
Measurement errors in efficiency estimation of squirrel-cage motor
Leszek SZYCHTA Radosław FIGURA
nr katalogowy: 70635
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-12b
Global trends of photovoltaic energy usage
Lucjan KURZAK
nr katalogowy: 64301
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2012-7
Pękanie na gorąco stali nierdzewnych austenitycznych z dodatkiem miedzi
Aneta ZIEWIEC
nr katalogowy: 69418
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-5
Stan toksykologiczny propolisu wykorzystywanego w przemyśle farmaceutycznym i kosmetycznym
Adam Roman
Ewa Popiela-Pleban
Monika Kowalska-Góralska
nr katalogowy: 68188
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-10
Wpływ warunków pracy na charakterystyki statyczne diod MPS z węglika krzemu
Aneta HAPKA
Włodzimierz JANKE
nr katalogowy: 63382
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-9
Use of X-ray analysis of a biological material for an assessment of natural environment status. Zastosowanie analizy rentgenowskiej materiału biologicznego do oceny stanu środowiska naturalnego
Ewa Walkowicz
Katarzyna Czyż
Bożena Patkowska-Sokoła
nr katalogowy: 79451
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2013-8
Eksploatacja maszyny papier niczej przy zwiększonym poziomie zanieczyszczenia chemicznego jej części mokrej
Przemysław Pruszyński
David Sirois
nr katalogowy: 79160
GAZETA CUKROWNICZA 2013-3
Cukier buraczany i cukier trzcinowy wobec standardów mikrobiologicznych w kraju i na świecie
Ewelina Małczak
Małgorzata Kowalska
nr katalogowy: 77899
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-2a
Electrical Impedance Tomography in medical research
Konrad NITA
Marcin MATACZ
Stefan F. FILIPOWICZ
nr katalogowy: 74457
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-2a
Data mining based algorithm for analog circuits fault diagnosis
Marek OSSOWSKI
Marek KORZYBSKI
nr katalogowy: 74453
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-2
Właściwości substancji humusowych gleb z poziomami rudy darniowej
Agnieszka Pastuszko
Jerzy Pracz
nr katalogowy: 57609
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-12
Dobór metod pomiarowych i algorytmów rekonstrukcji obrazu do badania stanu pni drzew
Stefan F. FILIPOWICZ
Tomasz RYMARCZYK
nr katalogowy: 56614
GAZETA CUKROWNICZA 2010-6
Pierwszy zjazd cukrowników polskich
Bogdan Mardofel
nr katalogowy: 56314
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2015-8
Działki gruntu ewidencyjna i rolna. Problemy pojęciowe i praktyczne
MONIKA BARTOSIK
nr katalogowy: 92838
10.15199/50.2015.8.1
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2017-5
Assessment of pearlite degradation in power industry cast steel after long-term exploitation
Justyna Kasińska
Piotr Matusiewicz
Andrzej Czarski
Leopold Barwicki
nr katalogowy: 110242
10.15199/28.2017.5.2
25CrMo4 cast steel
pearlite degradation
quantitative metallography
staliwo 25CrMo4
degradacja perlitu
metalografia ilościowa
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-9
Estimate of Scale Thickness for Iron Pipes in Geothermal Power Generation Using Acoustic Emission Sensor
Toshifumi YUJI
Hiroyuki KINOSHITA
Toshio BOUNO
Nuttee THUNGSUK
Sunun TATI
Thaweesak TANARAM
Narong MUNGKUNG
nr katalogowy: 127822
10.15199/48.2020.09.28
Acoustic emission sensor
Geothermal generation
Maharanobis distance
Scale
Fast fourier transform method
geotermalne źródła energii elektrycznej
czujniki ultradźwiękowe
emisja akustyczna
GOSPODARKA WODNA 2022-8
Analiza możliwości przyspieszenia odbudowy zasobów wodnych w rejonie górnej Noteci i zalewanego wyrobiska końcowego odkrywki Lubstów (Polska środkowo-zachodnia)
BOGUMIŁ NOWAK
PAWEŁ SZADEK
JAROSŁAW ROSA
nr katalogowy: 139077
10.15199/22.2022.8.1
deficyty wodne
odwodnienia górnicze
retencja wód
przerzuty wód
Pojezierze Kujawskie
water deficits
mining drainage
water retention
water transfer
Kujawskie Lakeland
GOSPODARKA WODNA 2022-8
Analiza możliwości przyspieszenia odbudowy zasobów wodnych w rejonie górnej Noteci i zalewanego wyrobiska końcowego odkrywki Lubstów (Polska środkowo-zachodnia)
BOGUMIŁ NOWAK
PAWEŁ SZADEK
JAROSŁAW ROSA
nr katalogowy: 139077
10.15199/22.2022.8.1
deficyty wodne
odwodnienia górnicze
retencja wód
przerzuty wód
Pojezierze Kujawskie
water deficits
mining drainage
water retention
water transfer
Kujawskie Lakeland
GOSPODARKA WODNA 2022-8
Analiza możliwości przyspieszenia odbudowy zasobów wodnych w rejonie górnej Noteci i zalewanego wyrobiska końcowego odkrywki Lubstów (Polska środkowo-zachodnia)
BOGUMIŁ NOWAK
PAWEŁ SZADEK
JAROSŁAW ROSA
nr katalogowy: 139077
10.15199/22.2022.8.1
deficyty wodne
odwodnienia górnicze
retencja wód
przerzuty wód
Pojezierze Kujawskie
water deficits
mining drainage
water retention
water transfer
Kujawskie Lakeland
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-11
Improving the lightning resistance of high-voltage overhead power line
Elbrus AHMEDOV
Sona RZAYEVA
Nigar GANIYEVA
nr katalogowy: 146207
10.15199/48.2023.11.21
high voltage overhead lines
lightning overvoltages
number of lightning strikes
ground wire
linie napowietrzne wysokiego napięcia
przepięcia wyładowań atmosferycznych
liczba uderzeń piorunów
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-6
Automatic Multi-Segmentation Method for Tumor Detection in MRI Images using Constrained kmeans Method and Region Growing-Quasi Monte Carlo Method
Amina BAGDAOUI
Zouaoui CHAMA
Belkacem HACHEMI
BOURENNANE EL-BAY
nr katalogowy: 148969
10.15199/48.2024.06.08
Brain tumor
Multi Segmentation
Region growing constrained k-means
Quasi Monte carlo
naive Baye
Guz mózgu
wielosegmentacja
rosn ̨ace w regionie ́srednie bayesowskie k
Quasi Monte Carlo
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-2
Performance Enhancement of Smart Grid Using an Optimal Placement of FACTS: Case of TCSC
Taha RACHDI
Yahia SAOUDI
Larbi CHRIFI-ALAOUI
Ayachi ERRACHDI
nr katalogowy: 147374
10.15199/48.2024.02.56
Stability
TCSC
Grid’s dynamic enhancement
FACTS
Stabilność
TCSC
dynamiczne wzmocnienie siatki
FACTSKTY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-4
Parallel implementation of the Artificial Ant Colony Algorithm applied to medical images segmentation
Zuzanna KRAWCZYK
Jacek STARZYŃSKI
nr katalogowy: 104916
10.15199/48.2017.04.02
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-4
Spożycie mięsa w polskich gospodarstwach domowych na tle uwarunkowań geograficznych
nr katalogowy: 113405
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2010-4-5
Szybkość korozji oraz charakter zniszczeń korozyjnych stali węglowej i miedzi w różnych wodach użytkowych
PIOTR FALEWICZ
IZYDOR DRELA
nr katalogowy: 51215
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-3
Biomass co-combustion characterization based on analysis of image sequence
Andrzej KOTYRA
Gulmira BAZIL
Waldemar WÓJCIK
Aigul ISKAKOVA
nr katalogowy: 83074
10.12915/pe.2014.03.051
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH