Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-12
Turystyka Kulinarna
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 39715
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-1
Turystyka Kulinarna
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 40671
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-6
Turystyka kulinarna
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 143651
turystyka kulinarna
szlaki kulinarne
turystyczne produkty kulinarne
culinary tourism
culinary trails
tourism culinary products.
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-6
Turystyka kulinarna
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 143651
turystyka kulinarna
szlaki kulinarne
turystyczne produkty kulinarne
culinary tourism
culinary trails
tourism culinary products.
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-7-8
Konferencje
nr katalogowy: 36852
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-9
Rynek gastronomiczny i turystyka kulinarna w obliczu pandemii
Magdalena Tomaszewska-Bolałek
nr katalogowy: 128005
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-9
Rynek gastronomiczny i turystyka kulinarna w obliczu pandemii
Magdalena Tomaszewska-Bolałek
nr katalogowy: 128005
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-10
Oferta street food w Polsce
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 128542
jedzenie uliczne
food-trucki
turystyka kulinarna
oferta gastronomiczna
dania street food
street food
food trucks
culinary tourism
gastronomic offer
street food dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-10
Oferta street food w Polsce
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 128542
jedzenie uliczne
food-trucki
turystyka kulinarna
oferta gastronomiczna
dania street food
street food
food trucks
culinary tourism
gastronomic offer
street food dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-1
Wielka Kolekcja Kulinarna
JERZY TOMASZEWSKI
nr katalogowy: 11868
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-1
Wielka Kolekcja Kulinarna
JERZY TOMASZEWSKI
nr katalogowy: 11868
GOSPODARKA WODNA 2009-4
Polska turystyka wodna
WOJCIECH JASTRZĘBIEC KUCZKOWSKI
nr katalogowy: 42845
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-4
Akademia Kulinarna w Lublinie - ... już minął rok
AGNIESZKA KASPEREK
nr katalogowy: 25272
AURA 2024-8
Czy turystyka może być zrównoważona?
Gloria PALLARES
nr katalogowy: 149929
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-5
Gastronomia uniwersytecka
Marzena Danowska-Oziewicz
nr katalogowy: 76515
ATEST - OCHRONA PRACY 2009-7
Turystyka szkolna i wypoczynek uczniów
Bronisław Bieś
nr katalogowy: 45806
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-5
Turystyka regeneracyjna w programie CE4RT Iceland
Bohdan Juchniewicz
nr katalogowy: 150906
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-3
Nowe serce poznańskiej gastronomii
nr katalogowy: 149491
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2019-9-10
Targi nie tylko wakacyjne
Erwin Halentz
Józef Trzionka
nr katalogowy: 120063
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-2
Jest gdzie spać
CZESŁAW WITKOWSKI
nr katalogowy: 11891
PROBLEMY JAKOŚCI 2004-4
Czynniki kształtujące jakość w hotelarstwie
Daniel Szostak
nr katalogowy: 3503
AURA 2004-9
SPACERKIEM PO KORONACH DRZEW - TURYSTYKA, BUSINESS I EKOLOGIA Z KANADY
Andrzej Wesołowski
nr katalogowy: 599
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-5
Kulinarna metafora
nr katalogowy: 4123
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-7
Unifine. Bella Italia
nr katalogowy: 12723
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-12
Kraków kulinarny
JERZY TOMASZEWSKI
nr katalogowy: 12149
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-9
Nie byłoby turystyki bez gastronomii
Beata Mikuta
nr katalogowy: 54042
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-5
Wołowina kulinarna QMP kontra wołowina nieznanej jakości
nr katalogowy: 67962
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-8
Turystyka kwalifikowana jako nowy kanał produkcji żywności
Justyna Kadzińska
Stanisław Kalisz
Karolina Końsko
nr katalogowy: 108787
turystyka kwalifikowana
żywność wygodna
żywność funkcjonalna
konsument
qualified tourism
convenience food
functional food
consumer
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-11
Kulinarna wymiana doświadczeń z Leonardo da Vinci
JOANNA OCHNIAK
nr katalogowy: 22041
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-5
Uczty wśród zamków Kulinarna przygoda w Dordogne(1)
ANNA WYTRYKUS
nr katalogowy: 4151
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-3
Fundusze do wykorzystania
PAWEŁ STĘPNIAK
nr katalogowy: 33559
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-5
Smaki Podlasia
nr katalogowy: 76505
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-6
Plebiscyt „Najlepsza Restauracja 2023”
nr katalogowy: 143643
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2007-25
Jakość usług
Magdalena Mikołajewska
nr katalogowy: 31861
AURA 2007-12
Turystyka dziedzictwa kulturowego
MARTA NOBIS
nr katalogowy: 31646
ATEST - OCHRONA PRACY 2007-9
Kraków
Robert Kozela
nr katalogowy: 29788
AURA 2007-1
Górnicza tradycja w Bańskiej Szczawnicy
MAŁGORZATA DROŻDŻ-SZCZYBURA
nr katalogowy: 23235
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-10
Turystyka ze smakiem Wyroby piekarskie i cukiernicze w kuchniach regionalnych
nr katalogowy: 145336
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-3
„Rozmowy o polskim stole”
nr katalogowy: 142333
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-3
„Rozmowy o polskim stole”
nr katalogowy: 142333
AURA 2024-2
Walory turystyczno-przyrodnicze Lubelszczyzny
Weronika KURSA
nr katalogowy: 147224
10.15199/2.2024.2.1
turystyka lokalna
Lubelszczyzna
Lublin
walory przyrodnicze.
local tourism
Lublin region
Lublin
natural values
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-4
Kulinarna Stolica Polski
nr katalogowy: 25265
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-3
Wiedza, bogactwo smaków i stylów kulinarnych
nr katalogowy: 83246
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-6
Świętokrzyska kraina
nr katalogowy: 35785
AURA 2022-4
Kilka słów o Pieninach...
Rafał SIMON
Marta WĄSIK
nr katalogowy: 137096
AURA 2023-7
Letni wypoczynek na łonie natury
Maciej GRZEGORZEWSKI
Halina PODSIADŁO
nr katalogowy: 144229
10.15199/2.2023.7.1
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-1
Wielka kolekcja Kulinarna
JERZY TOMASZEWSKI
nr katalogowy: 23294
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-6
Gotuj lokalnie
nr katalogowy: 84675
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-7-8
Mistrz i menedżer
DOMINIKA GASIK
nr katalogowy: 29151
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-12
Światowe trendy
Jerzy Pasikowski
nr katalogowy: 39714
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-10
Kulinarna matematyka
Teresa Wojciechowska
nr katalogowy: 38472
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-7-8
Kulinarna matematyka
Teresa Wojciechowska
nr katalogowy: 36836
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-3
Nowe gotowanie
WOJCIECH MODEST AMARO
nr katalogowy: 24628
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-6
Nicejskie doświadczenia stażystów Programu ERASMUS+
Anna Wrona
nr katalogowy: 114535
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-12
Olimpijskie sukcesy
nr katalogowy: 102741
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-4-5
Opowieść o kuchni żydowskiej
nr katalogowy: 137477
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-11
READY TO .... szybka kulinarna rewolucja naszych czasów
nr katalogowy: 140665
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-12
Zdobywca pucharów
DOMINIKA GASIK
nr katalogowy: 31740
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-3
Kulinarna podróż w czasie
Agnieszka Chacińska
nr katalogowy: 83265
PROBLEMY JAKOŚCI 2019-6
Z prasy zagranicznej
nr katalogowy: 120849
AURA 2011-7
Ekoturystyka - nowy produkt turystyczny regionu
Małgorzata SZTORC
nr katalogowy: 61090
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-12
Kulinarna pasja w rytmie slow food Prawo do smaku
nr katalogowy: 88300
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-11
Gastronomiczne wsparcie
nr katalogowy: 87678
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-3
Jaka wołowina jest najlepsza?
nr katalogowy: 75381
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-11
Na co dzień i od święta
nr katalogowy: 94681
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-4
W centrum gastronomicznego życia
nr katalogowy: 104986
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-7-8
Kulinarny Pułtusk
nr katalogowy: 78112
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2010-26
PORADNIK Wino dla inżyniera (63)
winny maniak
nr katalogowy: 56814
GOSPODARKA WODNA 2010-12
Listy do redakcji - Wykorzystanie zbiorników wodnych do odnowienia żeglugi
Beata Dolata
nr katalogowy: 56464
ATEST - OCHRONA PRACY 2012-4
Bezpieczna wycieczka
Małgorzata Grochalska
Małgorzata Mądra-Janeda
nr katalogowy: 67085
AURA 2016-11
Wpływ turystyki konnej na środowisko
Magdalena Drewka
Dominika Gulda
nr katalogowy: 102079
10.15199/2.2016.11.3
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-3
Trzy srebrne medale
nr katalogowy: 125359
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-11
READY TO .... szybka kulinarna rewolucja naszych czasów
nr katalogowy: 140665
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-6
Plebiscyt „Najlepsza Restauracja 2023”
nr katalogowy: 143643
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-1
Trzy medale dla naszych kucharzy!
nr katalogowy: 147583
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-9
Z wizytą u pana Wedla
P.K.
nr katalogowy: 56390
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-7-8
Jan Kuroń w nowej roli
nr katalogowy: 132669
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-4-5
Opowieść o kuchni żydowskiej
nr katalogowy: 137477
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-4
Kulinarna misja
nr katalogowy: 90568
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-7-8
Kulinarna stolica
nr katalogowy: 108497
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-3
Walka o awans do Wielkiego Finału
nr katalogowy: 136707
AURA 2014-1
RECENZJE
Kinga BONENBERG
nr katalogowy: 81801
GOSPODARKA WODNA 2009-12
ROCZNY SPIS TREŚCi
nr katalogowy: 48562
AURA 2010-5
RECENZJE
Kinga BONENBERG
nr katalogowy: 51910
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-2
Lightning Induced Ventricular Fibrillation risk during wandering
Jarosław WIATER
nr katalogowy: 96931
10.15199/48.2016.02.31
AURA 2021-7-8
Turystyka górska w Bułgarii
Piotr SIWEK
nr katalogowy: 132780
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-2
Wołowina kulinarna cz. I – czynniki wpływające na jakość mięsa
Monika Modzelewska-Kapituła
Weronika Zduńczyk
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 130544
rasy bydła
jakość mięsa
dojrzewanie
obróbka cieplna
beef breeds
meat quality
ageing
thermal treatment
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-9
Wołowina kulinarna czynniki poubojowe a jakość mięsa
Marek Cierach
Jacek Niedźwiedź
Maciej Borzyszkowski
nr katalogowy: 47075
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-8
Wołowina kulinarna czynniki poubojowe
Marek Cierach
Maciej Borzyszkowski
Jacek Niedźwiedź
nr katalogowy: 46504
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-7-8
Marka, jakie to ważne
Joanna Ochniak
nr katalogowy: 53155
PROBLEMY JAKOŚCI 2013-10
Zmęczenie wypoczynkiem
Ewa GÓRSKA
nr katalogowy: 79790
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-4
Szkolenia w hotelarstwie
Arletta Kowalik
nr katalogowy: 125931
PROBLEMY JAKOŚCI 2009-5
Programy promocji żywności i jej jakości w Polsce
Małgorzata WIŚNIEWSKA
nr katalogowy: 44338
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-10
Kto jest gdzie, czyli ścieżki ku gastronomicznym sukcesom
nr katalogowy: 47122
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-1-2
Medale dla naszych reprezentantów
nr katalogowy: 118543
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2018-11
Wspomnienie o dr. inż. Michale Nadachowskim (10 listopada 1937 - 26 lipca 2018)
Zbigniew Kulka
nr katalogowy: 117297
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-3
Cena olimpijskiego srebra
Jarosław Uściński
nr katalogowy: 125361
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-1-2
Uczta z przewodnikiem
nr katalogowy: 89412
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-6
Pokaż się światu
Marcin Zatyka
nr katalogowy: 106252
GOSPODARKA WODNA 2020-9
FAKTY
nr katalogowy: 128147
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-9
Sportowy apetyt bez końca
Marcin Zatyka
nr katalogowy: 115764
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-4
Radość gotowania
nr katalogowy: 113100
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-10-11
Kawior na iberyjskim lądzie
Marcin Zatyka
nr katalogowy: 63451
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-10
Między Lizboną a Luksemburgiem
Marcin Zatyka
nr katalogowy: 54786
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-4
Siła regionów
Marcin Zatyka
nr katalogowy: 119635
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-12
Fotograficzny przewodnik, czyli ciasta w obiektywie
nr katalogowy: 102535
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-12
Słownik wyrazów okołobożonarodzeniowych
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 64120
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-1-2
Spis treści Przeglądu Gastronomicznego za 2016 rok
nr katalogowy: 103541
AURA 2023-11
Dziesiątka dla wód
nr katalogowy: 145927
AURA 2024-9
Dzień dzikiej fauny, flory i naturalnych siedlisk
Marek TOMAKA
nr katalogowy: 150509
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-10
Smakowity kąsek
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 71215
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-6
Możliwości wykorzystania różnych mąk w produkcji makaronów bezglutenowych
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 77120
PROBLEMY JAKOŚCI 2017-11
Aspekty sustainability jako nowy wymiar jakości w branży hotelarskiej - wyniki badań
Agata TARKOWSKA
Agata RUDNICKA
nr katalogowy: 110434
10.15199/48.2017.11.5
odpowiedzialna turystyka
zrównoważony rozwój
zrównoważony rozwój w hotelach
sustainable tourism
sustainable development
sustainability in hotels
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-10-11
Opiekunowie dobrego smaku
nr katalogowy: 63452
AURA 2014-5
Turystyka i rekreacja a ochrona środowiska - konflikt interesów
Lidia Loranc-Wiśniewska
nr katalogowy: 84523
AURA 2012-10
Całoroczne święto ogrodów Tulln (Austria)
Jacek H. GRAFF
nr katalogowy: 71260
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2012-1
Przemysł elektrotechniczny w Polsce w okresie 2005–2010 – przetrwanie kryzysu to nasza specjalność
Janusz Nowastowski
nr katalogowy: 64939
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-4
Inny rodzaj smogu
Elżbieta Tomaszewska
nr katalogowy: 131128
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-7
KRONIKA
nr katalogowy: 85737
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-5
Kura w kilku smakach
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 67374
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-4
Nie tylko blogerzy
Paweł Czerenko
nr katalogowy: 125922
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-12
Nauka ze smakiem
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 95503
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-1
Walory żywieniowe i przydatność kulinarna kaszy kuskus
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 88925
AURA 2014-1
Archipelag alandzki - przyroda na szkierowych wyspach Bałtyku
Krzysztof PAWEŁKO
nr katalogowy: 81790
GOSPODARKA WODNA 2013-12
Strategia zastosowania ekohydrologicznych metod i rozwiązań systemowych do redukcji toksycznych zakwitów sinicowych w zbiorniku sulejowskim
KATARZYNA IZYDORCZYK
MACIEJ ZALEWSKI
WOJCIECH FRĄTCZAK
nr katalogowy: 81075
AURA 2012-6
Kształtowanie świadomego stosunku człowieka do środowiska (9)
Jadwiga MICHALCZYK
nr katalogowy: 68427
GOSPODARKA WODNA 2012-4
FAKTY
Ewa Skupińska
nr katalogowy: 66938
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2013-5
Wymiarowanie instalacji wodociągowej w zakładach przyrodoleczniczych
Edyta Dudkiewicz
Sebastian Englart
nr katalogowy: 76429
GOSPODARKA WODNA 2021-6
Alert wodny 9 Zarządzanie gospodarką wodną w Polsce
JANUSZ ZALESKI
MATEUSZ BALCEROWICZ
JAROSŁAW DOLNY
IZABELA GDYŃ
JERZY KOZYRA
ZBIGNIEW KUNDZEWICZ
WOJCIECH MAJEWSKI
EDWARD PIERZGALSKI
RAFAŁ WAWER
nr katalogowy: 132080
GOSPODARKA WODNA 2021-6
Alert wodny 9 Zarządzanie gospodarką wodną w Polsce
JANUSZ ZALESKI
MATEUSZ BALCEROWICZ
JAROSŁAW DOLNY
IZABELA GDYŃ
JERZY KOZYRA
ZBIGNIEW KUNDZEWICZ
WOJCIECH MAJEWSKI
EDWARD PIERZGALSKI
RAFAŁ WAWER
nr katalogowy: 132080
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-3
Walory odżywcze mięsa drobiowego
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 66662
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-1-2
Spis treści Przeglądu Gastronomicznego za 2014 rok
nr katalogowy: 89420
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-10
WALORY ODŻYWCZE MIĘSA DROBIOWEGO
Janusz R. Mroczek
nr katalogowy: 145526
drób
mięso
wartość odżywcza
poultry
meat
nutritional value
GOSPODARKA WODNA 2013-8
Polska nad wodami - Mazurska Fala
Wojciech Jastrzębiec Kuczkowski
nr katalogowy: 78409
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-10
Mieszanka wysmakowana
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 101275
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-4
Praktyczna bioocena składników odżywczych i ich znaczenie w procesach technologicznych Zachować jak najwięcej
Anna Fabisiak
nr katalogowy: 97694
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-7-8
Rybne menu
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 92439
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-9
Produkty dla osób uprawiających turystykę kwalifikowaną
Stanisław Kalisz
Justyna Kadzińska
Karolina Końsko
nr katalogowy: 109283
turystyka kwalifikowana
badania ankietowe
żywność funkcjonalna
qualified tourism
survey research
functional foods
OPAKOWANIE 2015-11
Prawne ograniczenia w zużyciu lekkich toreb handlowych z tworzyw polimerowych w Unii Europejskiej
HANNA ŻAKOWSKA
nr katalogowy: 94930
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-7
The concept of using the tent structure as a measure of protection against lightning
Konrad SOBOLEWSKI
Kamila JANIA
nr katalogowy: 99572
10.15199/48.2016.07.25
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-11-12
Szkoła piwnych sommelierów
Maciej Chołdrych
nr katalogowy: 73556
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-11
Niedoceniony łubin cenne właściwości roślin strączkowych
Eleonora Lampart-Szczapa
Jarosław Czubiński
nr katalogowy: 63774
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-7-8
Odkrywamy smaki Pomorza i Kaszub
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 61426
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-3
Wartość odżywcza mięsnych wyrobów garmażeryjnych
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 58471
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-3
Drobiowe przysmaki
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 104413
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-1-2
Zioła w kuchni
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 96446
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-5
Znaczenie różnych rodzajów mięsa w żywieniu człowieka
Marek Zin
Karolina Mroczek
Janusz R. Mroczek
nr katalogowy: 126415
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-11-12
Roczny (tematyczny) spis treści 2015 r. (pierwsza liczba oznacza numer "PZM", druga stronę)
nr katalogowy: 95186
GOSPODARKA WODNA 2017-8
Odradzająca się turystyczno-rekreacyjna funkcja odry
ELŻBIETA MARSZAŁEK
nr katalogowy: 108757
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2017-4
Innowacyjne rozwiązania tekstroniczne na przykładzie odzieży dla branży budowlanej1)
ANITA ILSKA
AGNIESZKA WALAK
ELŻBIETA MIELICKA
nr katalogowy: 110540
10.15199/60.2017.04.1
tekstronika
odzież ochronna
odzież robocza
bezpieczeństwo
technologia RFID
Innovative textronic solutions on the example of clothing for the construction industry
GOSPODARKA WODNA 2021-12
Zastosowanie wolontariatu naukowego („citizen science”) w dziedzinie gospodarki wodnej na zbiornikach zaporowych
PAWEŁ S. HACHAJ
nr katalogowy: 134968
wolontariat naukowy
zbiornik zaporowy
citizen science
damm ed reservoirs
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2023-5
Porównanie trójwymiarowych geoportali wybranych miast
Justyna Wójcik-Leń
Przemysław Leń
Klaudia Maciąg
Michał Maciąg
nr katalogowy: 143068
10.15199/50.2023.05.1
geoportal 3D
INSPIRE
CityGML
smartcity
modele 3D
3D geoportal
INSPIRE
CityGML
SmartCity
3D models
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2023-5
Porównanie trójwymiarowych geoportali wybranych miast
Justyna Wójcik-Leń
Przemysław Leń
Klaudia Maciąg
Michał Maciąg
nr katalogowy: 143068
10.15199/50.2023.05.1
geoportal 3D
INSPIRE
CityGML
smartcity
modele 3D
3D geoportal
INSPIRE
CityGML
SmartCity
3D models
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-1-2
Street food w Azji
nr katalogowy: 118544
gastronomia uliczna
Azja
street food
Asia
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-3
Wołowina kulinarna cz. II – wartość odżywcza i cechy tekstury
Monika Modzelewska-Kapituła
Weronika Zduńczyk
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 130895
skład chemiczny
barwa
cechy sensoryczne
chemical composition
colour
sensory properties
GOSPODARKA WODNA 2017-8
Potencjalne możliwości transportowe drogi wodnej MDW E70 w relacji Bydgoszcz-Kostrzyn
ADAM BOLT
PATRYCJA JERZYŁO
nr katalogowy: 108750
PROBLEMY JAKOŚCI 2023-3
Cechy jakości i motywy podróżowania po szlakach kulinarnych w Polsce
Małgorzata Z. Wiśniewska
Justyna Kozłowska
nr katalogowy: 143990
10.15199/46.2023.3.2
turystyka
szlak kulinarny
jakość
motywy
tourism
culinary route
quality
motives
PROBLEMY JAKOŚCI 2023-3
Cechy jakości i motywy podróżowania po szlakach kulinarnych w Polsce
Małgorzata Z. Wiśniewska
Justyna Kozłowska
nr katalogowy: 143990
10.15199/46.2023.3.2
turystyka
szlak kulinarny
jakość
motywy
tourism
culinary route
quality
motives
PROBLEMY JAKOŚCI 2023-3
Cechy jakości i motywy podróżowania po szlakach kulinarnych w Polsce
Małgorzata Z. Wiśniewska
Justyna Kozłowska
nr katalogowy: 143990
10.15199/46.2023.3.2
turystyka
szlak kulinarny
jakość
motywy
tourism
culinary route
quality
motives
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2018-11
Analiza działań prośrodowiskowych w wybranej gminie województwa świętokrzyskiego
Małgorzata Widłak
Kamila Kucharczyk
Ida Syjud
nr katalogowy: 117147
10.15199/17.2018.11.5
działania prośrodowiskowe
gospodarka odpadami
gospodarka wodna
edukacja ekologiczna
proenvironmental activities
waste management
water management
ecological education
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-11
Street food w Afryce
Ewa Czarniecka-Skubina
Michał Wiatrowski
nr katalogowy: 116978
gastronomia uliczna
Afryka
street food
Africa
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2018-2-3
Potencjał wdrożeniowy systemu netBaltic - scenariusze wykorzystania i perspektywy dalszego rozwoju
Józef WOŹNIAK
Marcin WICHOROWSKI
Mariusz MISZEWSKI
Krzysztof NOWICKI
Mirosław DARECKI
Michał HOEFT
Krzysztof GIERŁOWSKI
nr katalogowy: 112654
10.15199/59.2018.2-3.9
usługi e-nawigacji
dostępne systemy komunikacji na morzu
system netBaltic
możliwości wdrożeniowe
kierunki rozwoju
e-navigation services
available maritime communication systems
netBaltic system
implementation possibilities
development directions
GOSPODARKA WODNA 2023-9
Przegląd działań i rozwiązań technicznych wdrażających zasady idei zrównoważonego rozwoju w eksploatacji zapór
JULIA SAPRYK
KONRAD BARTOSZEWICZ
KAROLINA CHAŁAS
KAROLINA KACZMAREK
KACPER BERNAT
ANNA STAŃCZUK
JAN ANTCZAK
AGATHA JAROSIŃSKA
MAŁGORZATA JAROŃSKA
mgr inż. KAMIL JABŁOŃSKI
nr katalogowy: 144862
10.15199/22.2023.9.2
zrównoważony rozwój
kompensacje przyrodnicze
środowisko
zapory
zbiorniki zaporowe
sustainable development
ecological compensations
environment
dams
dammed reservoirs
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-9
Sezon na grzyby
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 145166
grzyby
wartość odżywcza
walory smakowe
utrwalanie
przydatność kulinarna
mushrooms
nutritional value
taste properties
preservation
culinary usefulness
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-7-8
Hotele w Interlaken w opinii gości
Arletta Kowalik
nr katalogowy: 145015
jakość usług hotelarskich
opinie gości
produkt turystyczny
quality of hotel services
guest reviews
tourist product
GOSPODARKA WODNA 2024-8
Building on societal changes to develop waterway tourism in Central Bohemia (Czech Republic)
TOMÁŠ KOLAŘÍK
nr katalogowy: 149833
10.15199/22.2024.8.1
waterway
river
ports
water tourism
regional development
drogi wodne
rzeka
porty
turystyka wodna
rozwój regionalny
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-12
Wodorosty morskie źródło pobrania pierwiastków szkodliwych dla zdrowia
Monika Mania
Małgorzata Rebeniak
Tomasz Szynal
Jacek Postupolski
nr katalogowy: 117678
10.15199/65.2018.12.5
metale ciężkie
wodorosty
najwyższe dopuszczalne poziomy pobrania z dietą
heavy metals
seaweed
maximum levels
dietary intake
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-6
Ocena jakości handlowych makaronów bezglutenowych
Grażyna Cacak-Pietrzak
Anna Rajkowska
nr katalogowy: 123783
makaron bezglutenowy
białko
właściwości kulinarne
właściwości organoleptyczne
gluten-free pasta
protein
culinary properties
organoleptic properties
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2019-7-8
The research results of physico-mechanical properties of hiking shoes
MYKHAILO STEFANYK
IRYNA YEMCHENKO
NATALIIA POPOVYCH
nr katalogowy: 121786
10.15199/60.2019.07-08.2
hiking footwear
innovative technologies
commodity science
consumer properties of footwear
obuwie turystyczne
innowacyjne technologie
towaroznawstwo
właściwości użytkowe obuwia
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2021-1-2
Koronawirus, technika i koniec świata, jaki znamy
Artur Pawłowski
nr katalogowy: 130529
10.15199/17.2021.1-2.3
koronawirus
technika
inżynieria środowiska
kryzys globalny
Covid-19
technology
environmental engineering
global crisis
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-10
Piżmowa królowa jesieni
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 123626
dynia
wartość odżywcza
karotenoidy
obróbka kulinarna
przetwarzanie
zastosowanie kulinarne.
pumpkin
nutritional value
carotenoids
culinary preparation
processing
culinary use.
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-6
Smaczna i zdrowa
nr katalogowy: 120658
wołowina
wartość odżywcza
system QMP
obróbka kulinarna
sezonowanie
burgery i inne potrawy
marynowanie. Title: Tasty and Healthy Meat
beef
nutritional value
the QMP system
culinary treatment
seasoning
burgers and other dishes
marinating.
GOSPODARKA WODNA 2017-11
Skutki ekologiczne wariantowej rewitalizacji dna doliny dolnej Wisły (MDW E40)
ZYGMUNT BABIŃSKI
MICHAŁ HABEL
DAWID SZATTEN
nr katalogowy: 110523
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH