Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-1-2
Kuchnie naszych sąsiadów – kuchnia ukraińska
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 136213
kuchnie regionalne
kuchnia ukraińska
charakterystyka
regional cuisine
Ukrainian cuisine
characteristic
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-1-2
Kuchnie naszych sąsiadów – kuchnia ukraińska
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 136213
kuchnie regionalne
kuchnia ukraińska
charakterystyka
regional cuisine
Ukrainian cuisine
characteristic
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-11-12
Kuchnie naszych sąsiadów – kuchnia litewska
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 140919
kuchnia regionalna
kuchnia litewska
charakterystyka
regional cuisine
Lithuanian cuisine
characteristic
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-11-12
Kuchnie naszych sąsiadów – kuchnia litewska
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 140919
kuchnia regionalna
kuchnia litewska
charakterystyka
regional cuisine
Lithuanian cuisine
characteristic
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-7-8
Kuchnie naszych sąsiadów – kuchnia czeska
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 138824
kuchnia czeska
potrawy
zwyczaje
gastronomia
Czech cuisine
dishes
habits
gastronomy
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-7-8
Kuchnie naszych sąsiadów – kuchnia czeska
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 138824
kuchnia czeska
potrawy
zwyczaje
gastronomia
Czech cuisine
dishes
habits
gastronomy
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-10
Kuchnie naszych sąsiadów – kuchnia niemiecka
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 140254
kuchnie regionalne
kuchnia niemiecka
charakterystyka
regional cuisine
German cuisine
characteristic
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-10
Kuchnie naszych sąsiadów – kuchnia niemiecka
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 140254
kuchnie regionalne
kuchnia niemiecka
charakterystyka
regional cuisine
German cuisine
characteristic
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-5
Siła w zespole
nr katalogowy: 105504
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2015-11
Microstructure and high-temperature strength characteristics of boiler tubes produced by foreign companies in accordance with Ukrainian standard
Liudmula OPRISHKO
Tetiana GOLOVNYAK
Irina POLTAVA
Zbigniew STRADOMSKI
Leonid DEYNEKO
nr katalogowy: 95803
10.15199/24.2015.11.3
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-10
Elitarny bażant
nr katalogowy: 12102
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-9
Polska kuchnia regionalna – kuchnia śląska
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 145173
kuchnia regionalna
kuchnia śląska
charakterystyka
regional Polish cuisine
Silesian cuisine
characteristics
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-3
Arcydzieła z koniakiem
D.G
nr katalogowy: 4054
POLISH TECHNICAL REVIEW 2023-4
PROBLEMS OF DESTABILISATION OF THE CEREAL MARKET IN POLAND RELATED TO THE WAR SITUATION IN UKRAINE
Marcin RÓŻEWICZ
nr katalogowy: 146681
10.15199/180.2023.4.2
cereal market
production profitability
cereal imports
cereal grain
rynek zbóż
opłacalność produkcji
import zbóż
ziarno zbóż
POLISH TECHNICAL REVIEW 2023-4
PROBLEMS OF DESTABILISATION OF THE CEREAL MARKET IN POLAND RELATED TO THE WAR SITUATION IN UKRAINE
Marcin RÓŻEWICZ
nr katalogowy: 146681
10.15199/180.2023.4.2
cereal market
production profitability
cereal imports
cereal grain
rynek zbóż
opłacalność produkcji
import zbóż
ziarno zbóż
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-3
Młode talenty
DOMINIKA GASIK
nr katalogowy: 4055
OPAKOWANIE 2004-3
Wysokiej jakości opakowania do wyrafinowanych potraw
nr katalogowy: 3162
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-1-2
Kuchnia staropolska
nr katalogowy: 141822
kuchnia staropolska
składniki
dania
old Polish cuisine
ingredients
meals
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-12
Turystyka Kulinarna
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 39715
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-4-5
Włoskie specjały
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 137467
kuchnia włoska
potrawy mączne
pizza
makarony
pierożki
pieczywo
mąka pszenna typ 00
semolina
Italian cuisine
flour dishes
pizza
pasta
dumplings
bread
wheat flour type 00
semolina
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-4-5
Włoskie specjały
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 137467
kuchnia włoska
potrawy mączne
pizza
makarony
pierożki
pieczywo
mąka pszenna typ 00
semolina
Italian cuisine
flour dishes
pizza
pasta
dumplings
bread
wheat flour type 00
semolina
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-II
Economical mathematical model for Ukrainian electroenergetic complex management
Sergiy Ye.SAUKH
Evelina P.SEMAGINA
nr katalogowy: 30336
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-1
Polska kuchnia regionalna – kuchnia Pomorza i Kaszub
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 147594
kuchnia regionalna
kuchnia Pomorza i Kaszub
charakterystyka
regional Polish cuisine
Pomerania and Kashubia cuisines
characteristics
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-7-8
Grand Prix dla W. M. Amaro
nr katalogowy: 127623
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-12
Rok rozmaitości, czyli podsumowanie 2018
Paulina Steklińska
nr katalogowy: 117390
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-5
Polska kuchnia regionalna – kuchnia Podkarpacia
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 150904
kuchnia regionalna
kuchnia Podkarpacia
charakterystyka
regional Polish cuisine
Podkarpacie cuisines
characteristics
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-1
Turystyka Kulinarna
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 40671
MATERIAŁY BUDOWLANE 2020-6
Autoclaved aerated concrete in Ukraine
Svetlana Lapovskaya
Natalia Dyuzhilova
Tatyana Demchenko
nr katalogowy: 126787
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-9
Francuskie bistro w środku Warszawy Miejski szyk
Dominika Matuszak
nr katalogowy: 93440
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-5
Nowoczesna technologia i kompleksowe wsparcie każdej kuchni
Piotr Kłosiński
nr katalogowy: 142952
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-10
Kuchnie naszych sąsiadów – kuchnia niemiecka
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 140254
kuchnie regionalne
kuchnia niemiecka
charakterystyka
regional cuisine
German cuisine
characteristic
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-4
Polska kuchnia regionalna – kuchnia wielkopolska
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 150021
kuchnia wielkopolska
pyry
gzik (gotowane ziemniaki z twarogiem)
parzybroda
rogale świętomarcińskie
Wielkopolska cuisine
potatoes
gzik (boiled potatoes with cottage cheese)
parzybroda soup
St. Martin's croissants
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-9
Wpływ umowy DCFTA na handel rolno-spożywczy Polski z Ukrainą
Łukasz Ambroziak
nr katalogowy: 122448
10.15199/65.2019.9.2
Umowa o pogłębionej i całościowej strefie wolnego handlu między UE i Ukrainą (DCFTA)
handel zagraniczny
produkty rolno-spożywcze
Polska
Ukraina
Deep and Comprehensive Free Trade Agreement (DCFTA)
foreign trade
agri-food products
Poland
Ukraine
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-11-12
Polska kuchnia regionalna – kuchnia Mazowsza i Kurpiów
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 146343
kuchnia regionalna
Mazowsze
Kurpie
charakterystyka
regional Polish cuisine
Mazovia
Kurpie
characteristics
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-9
Analiza energetyczna wydajności stropu grzewczego na przykładzie budynku mieszkalnego w Niemczech, Polsce i Ukrainie
Edyta Dudkiewicz
Natalia Fidorów-Kaprawy
nr katalogowy: 139468
10.15199/33.2022.09.11
obciążenie cieplne
stropy grzewczo-chłodzące
temperatura projektowa.
heat load
heating-cooling ceiling
design temperature.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-9
Analiza energetyczna wydajności stropu grzewczego na przykładzie budynku mieszkalnego w Niemczech, Polsce i Ukrainie
Edyta Dudkiewicz
Natalia Fidorów-Kaprawy
nr katalogowy: 139468
10.15199/33.2022.09.11
obciążenie cieplne
stropy grzewczo-chłodzące
temperatura projektowa.
heat load
heating-cooling ceiling
design temperature.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-9
Analiza energetyczna wydajności stropu grzewczego na przykładzie budynku mieszkalnego w Niemczech, Polsce i Ukrainie
Edyta Dudkiewicz
Natalia Fidorów-Kaprawy
nr katalogowy: 139468
10.15199/33.2022.09.11
obciążenie cieplne
stropy grzewczo-chłodzące
temperatura projektowa.
heat load
heating-cooling ceiling
design temperature.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-9
Analiza energetyczna wydajności stropu grzewczego na przykładzie budynku mieszkalnego w Niemczech, Polsce i Ukrainie
Edyta Dudkiewicz
Natalia Fidorów-Kaprawy
nr katalogowy: 139468
10.15199/33.2022.09.11
obciążenie cieplne
stropy grzewczo-chłodzące
temperatura projektowa.
heat load
heating-cooling ceiling
design temperature.
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2017-9
XXV Międzynarodowy Salon Przemysłu Obronnego
nr katalogowy: 109651
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2016-1
Zjonizowany organiczno- -mineralny nawóz "stymjod"
Adam Jeznach
nr katalogowy: 96069
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-9
Metrological parameters of the four-electrode electrolytic conductivity standard Parametry metrologiczne wzorca konduktometrycznego z czteroelektrodową komórką pomiarową
Alexandr A. Mikhal
Zygmunt L. Warsza
Vladimir G. Gav Rylkin
nr katalogowy: 93596
10.15199/62.2015.9.34
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2017-12
Statystyka błędów pomiarowych gazomierzy miechowych po znormalizowanym okresie ich pracy
Orest Serediuk
Zygmunt Lech Warsza
nr katalogowy: 111344
10.15199/17.2017.12.1
gazomierz miechowy
gaz ziemny
przepływ roboczy
błąd pomiarowy
diaphragm gas meter
natural gas
working fl ow
measurement error
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-12
Wyzwania stojące przed sektorem rolno-spożywczym w Polsce związane z akcesją Ukrainy do UE
Renata Grochowska
Wojciech Józwiak
Zofia Mirkowska
nr katalogowy: 146432
10.15199/65.2023.12.1
sektor rolno-spożywczy
Polska
Ukraina
akcesja do UE
agri-food sector
Poland
Ukraine
EU accession
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-6
Limitations in the economic distribution of reactive power between the generators
Mykhaylo SEHEDA
Oleksandr MINYAILO
Kostiantyn POKROVSKYY
nr katalogowy: 77602
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-3
DISTRIBUTION OF THE MANUFACTURED AGRICULTURAL PRODUCTS IN ASPECT OF THE WORLD POPULATION NUTRITION
Jan Barwicki
Wacław Romaniuk
Kamila Mazur
Kinga Borek
nr katalogowy: 139967
10.15199/180.2022.3.1
food safety
world nutrition
cereal production
sunflower production
Ukraine
supply of cereals
bezpieczeństwo żywnościowe
wyżywienie świata
produkcja zbóż
produkcja słonecznika
Ukraina
dostawa zbóż
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-3
DISTRIBUTION OF THE MANUFACTURED AGRICULTURAL PRODUCTS IN ASPECT OF THE WORLD POPULATION NUTRITION
Jan Barwicki
Wacław Romaniuk
Kamila Mazur
Kinga Borek
nr katalogowy: 139967
10.15199/180.2022.3.1
food safety
world nutrition
cereal production
sunflower production
Ukraine
supply of cereals
bezpieczeństwo żywnościowe
wyżywienie świata
produkcja zbóż
produkcja słonecznika
Ukraina
dostawa zbóż
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-3
DISTRIBUTION OF THE MANUFACTURED AGRICULTURAL PRODUCTS IN ASPECT OF THE WORLD POPULATION NUTRITION
Jan Barwicki
Wacław Romaniuk
Kamila Mazur
Kinga Borek
nr katalogowy: 139967
10.15199/180.2022.3.1
food safety
world nutrition
cereal production
sunflower production
Ukraine
supply of cereals
bezpieczeństwo żywnościowe
wyżywienie świata
produkcja zbóż
produkcja słonecznika
Ukraina
dostawa zbóż
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-3
DISTRIBUTION OF THE MANUFACTURED AGRICULTURAL PRODUCTS IN ASPECT OF THE WORLD POPULATION NUTRITION
Jan Barwicki
Wacław Romaniuk
Kamila Mazur
Kinga Borek
nr katalogowy: 139967
10.15199/180.2022.3.1
food safety
world nutrition
cereal production
sunflower production
Ukraine
supply of cereals
bezpieczeństwo żywnościowe
wyżywienie świata
produkcja zbóż
produkcja słonecznika
Ukraina
dostawa zbóż
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-3
DISTRIBUTION OF THE MANUFACTURED AGRICULTURAL PRODUCTS IN ASPECT OF THE WORLD POPULATION NUTRITION
Jan Barwicki
Wacław Romaniuk
Kamila Mazur
Kinga Borek
nr katalogowy: 139967
10.15199/180.2022.3.1
food safety
world nutrition
cereal production
sunflower production
Ukraine
supply of cereals
bezpieczeństwo żywnościowe
wyżywienie świata
produkcja zbóż
produkcja słonecznika
Ukraina
dostawa zbóż
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-3
Measuring of the relative milk mass fraction in water-milk solution
Volodymyr KUCHERUK
Evgen PALAMARCHUK
Pavel KULAKOV
Natalia STOROZHUK
Waldemar WÓJCIK
Maral ZHASSANDYKYZY
nr katalogowy: 104306
10.15199/48.2017.03.20
MATERIAŁY BUDOWLANE 2016-11
Research of derailed wheelset impact marks on the concrete sleepers
Yaroslav Bolzhelarskyi
Vitalii Kovalchuk
Mykola Sysyn
nr katalogowy: 102302
10.15199/33.2016.11.08
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Ser ricotta – produkcja, charakterystyka i cechy jakościowe
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 134160
10.15199/65.2021.10.5
ser ricotta
technologia produkcji
cechy jakościowe
przechowywanie chłodnicze
ricotta cheese
production technology
quality features
cold storage
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Ser ricotta – produkcja, charakterystyka i cechy jakościowe
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 134160
10.15199/65.2021.10.5
ser ricotta
technologia produkcji
cechy jakościowe
przechowywanie chłodnicze
ricotta cheese
production technology
quality features
cold storage
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Ser ricotta – produkcja, charakterystyka i cechy jakościowe
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 134160
10.15199/65.2021.10.5
ser ricotta
technologia produkcji
cechy jakościowe
przechowywanie chłodnicze
ricotta cheese
production technology
quality features
cold storage
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Ser ricotta – produkcja, charakterystyka i cechy jakościowe
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 134160
10.15199/65.2021.10.5
ser ricotta
technologia produkcji
cechy jakościowe
przechowywanie chłodnicze
ricotta cheese
production technology
quality features
cold storage
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-1
Import mrożonych owoców z Ukrainy
Anna Bugała
nr katalogowy: 147568
10.15199/64.2024.1.4
Ukraina
import
mrożone owoce
Ukraine
imports
frozen fruit
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-8
Zmiany błędów pomiarowych gazomierzy miechowych w eksploatacji
Orest Serediuk
Zygmunt L. Warsza
nr katalogowy: 108905
10.15199/62.2017.8.33
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-4
Ultrasonic microcontroller device for distance measuring between dustcart and container of municipal solid wastes
Oleh BEREZIUK
Mykhailo LEMESHEV
Volodymyr BOGACHUK
Waldemar WÓJCIK
Karlygash NURSEITOVA
Alina BUGUBAYEVA
nr katalogowy: 119497
10.15199/48.2019.04.26
measuring
low cost
Arduino
distance
environmental parameters
pomiar
niski koszt
Arduino
odległość
parametry środowiskowe
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-7-8
Polska kuchnia regionalna (cz. I)
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 145008
kuchnia regionalna
regiony kulinarne
charakterystyka
regional Polish cuisine
culinary regions
characteristics
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2019-7-8
Computer banks of product data as a factor to improve the efficiency of their study
JAROSŁAW I. ZAIATS
nr katalogowy: 121785
10.15199/60.2019.07-08.1
data bank
product
content
functions
purpose
structure
bank danych
produkt
treść
funkcje
cel
struktura
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-8
Mięso danieli – niedoceniane w kuchni i przetwórstwie
Dominika Opat
Mirosław Słowiński
nr katalogowy: 144666
10.15199/65.2023.8.7
mięso danieli
warunki pozyskania
jakość
fallow deer meat
conditions of meat production
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-10
Japońskie sosy sojowe – technologia, rola mikroorganizmów, jakość i innowacje
Iwona Gientka
nr katalogowy: 145685
10.15199/65.2023.10.4
sos sojowy
technologia produkcji
shoyu
koji
moromi
soy sauce
production technology
shoyu
koji
moromi
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-9
Assessment of the knowledge quality level based on fuzzy models of its acquisition processes
Boris I. MOKIN
Oleksander B. MOKIN
Olena M. KOSARUK
Mashat KALIMOLDAYEV
Waldemar WÓJCIK
Kuanysh MUSLIMOV
nr katalogowy: 127818
10.15199/48.2020.09.24
technical education
electrical and power engineering
hybrid fuzzy modelling
edukacja techniczna
elektrotechnika i energetyka
hybrydowe modelowanie rozmyte.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-10
Method for Determining the Resonant Frequencies of Extra High Voltage Power Transmission Line
Milan Belik
Vladislav Kuchanskyy
Olena Rubanenko
nr katalogowy: 145772
10.15199/48.2023.10.7
resonance overvoltages
nonsinusoidal mode
no-load autotransformer
resonant frequency
przepięcia rezonansowe
tryb niesinusoidalny
autotransformator bez obciążenia
częstotliwość rezonansowa
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-2
Relacje popytu i podaży na polskim rynku zbóż w sezonie 2023/2024
Wiesław Łopaciuk
Piotr Szajner
nr katalogowy: 148044
10.15199/61.2024.2.1
rynek zbóż
zbiory
zużycie
ceny
bilans zbóż
grain market
crops
disappearance
prices
grain balance sheet
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-8
Analysis of Leaf Moisture of Chinese Mustard Green and Water Spinach using Single-Port Circular SRR Microwave Sensor for Post-Harvest in the Agriculture Industry
S. A. Subramaniam
N. A. Shairi
Z. Zakaria
N. B. Asan
M. K. Zahari
S. Alam
nr katalogowy: 149772
10.15199/48.2024.08.51
microwave sensor
leaf moisture
split ring resonator
agriculture industry
czujnik mikrofalowy
wilgotność liści
rezonator z dzielonym pierścieniem
przemysł rolniczy
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH