Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-1
Wielka Kolekcja Kulinarna
JERZY TOMASZEWSKI
nr katalogowy: 11868
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-1
Wielka Kolekcja Kulinarna
JERZY TOMASZEWSKI
nr katalogowy: 11868
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-1
Turystyka Kulinarna
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 40671
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-12
Turystyka Kulinarna
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 39715
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-4
Akademia Kulinarna w Lublinie - ... już minął rok
AGNIESZKA KASPEREK
nr katalogowy: 25272
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-6
Turystyka kulinarna
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 143651
turystyka kulinarna
szlaki kulinarne
turystyczne produkty kulinarne
culinary tourism
culinary trails
tourism culinary products.
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-6
Turystyka kulinarna
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 143651
turystyka kulinarna
szlaki kulinarne
turystyczne produkty kulinarne
culinary tourism
culinary trails
tourism culinary products.
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-5
Gastronomia uniwersytecka
Marzena Danowska-Oziewicz
nr katalogowy: 76515
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-2
Wołowina kulinarna cz. I – czynniki wpływające na jakość mięsa
Monika Modzelewska-Kapituła
Weronika Zduńczyk
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 130544
rasy bydła
jakość mięsa
dojrzewanie
obróbka cieplna
beef breeds
meat quality
ageing
thermal treatment
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-3
Nowe serce poznańskiej gastronomii
nr katalogowy: 149491
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-5
Kulinarna metafora
nr katalogowy: 4123
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-7
Unifine. Bella Italia
nr katalogowy: 12723
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-12
Kraków kulinarny
JERZY TOMASZEWSKI
nr katalogowy: 12149
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-5
Wołowina kulinarna QMP kontra wołowina nieznanej jakości
nr katalogowy: 67962
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-11
Kulinarna wymiana doświadczeń z Leonardo da Vinci
JOANNA OCHNIAK
nr katalogowy: 22041
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-5
Uczty wśród zamków Kulinarna przygoda w Dordogne(1)
ANNA WYTRYKUS
nr katalogowy: 4151
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-5
Smaki Podlasia
nr katalogowy: 76505
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-6
Plebiscyt „Najlepsza Restauracja 2023”
nr katalogowy: 143643
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-4
Praktyczna bioocena składników odżywczych i ich znaczenie w procesach technologicznych Zachować jak najwięcej
Anna Fabisiak
nr katalogowy: 97694
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-7-8
Konferencje
nr katalogowy: 36852
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-3
„Rozmowy o polskim stole”
nr katalogowy: 142333
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-3
„Rozmowy o polskim stole”
nr katalogowy: 142333
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-4
Kulinarna Stolica Polski
nr katalogowy: 25265
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-3
Wiedza, bogactwo smaków i stylów kulinarnych
nr katalogowy: 83246
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-6
Świętokrzyska kraina
nr katalogowy: 35785
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-3
Wartość odżywcza mięsnych wyrobów garmażeryjnych
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 58471
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-3
Drobiowe przysmaki
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 104413
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-1-2
Zioła w kuchni
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 96446
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-1
Wielka kolekcja Kulinarna
JERZY TOMASZEWSKI
nr katalogowy: 23294
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-6
Gotuj lokalnie
nr katalogowy: 84675
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-7-8
Mistrz i menedżer
DOMINIKA GASIK
nr katalogowy: 29151
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-12
Światowe trendy
Jerzy Pasikowski
nr katalogowy: 39714
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-10
Kulinarna matematyka
Teresa Wojciechowska
nr katalogowy: 38472
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-7-8
Kulinarna matematyka
Teresa Wojciechowska
nr katalogowy: 36836
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-3
Nowe gotowanie
WOJCIECH MODEST AMARO
nr katalogowy: 24628
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2008-6
Obróbka laserowa przy montażu
nr katalogowy: 40075
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-6
Nicejskie doświadczenia stażystów Programu ERASMUS+
Anna Wrona
nr katalogowy: 114535
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-12
Olimpijskie sukcesy
nr katalogowy: 102741
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-4-5
Opowieść o kuchni żydowskiej
nr katalogowy: 137477
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-11
READY TO .... szybka kulinarna rewolucja naszych czasów
nr katalogowy: 140665
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-5
Znaczenie różnych rodzajów mięsa w żywieniu człowieka
Marek Zin
Karolina Mroczek
Janusz R. Mroczek
nr katalogowy: 126415
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-12
Zdobywca pucharów
DOMINIKA GASIK
nr katalogowy: 31740
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-3
Kulinarna podróż w czasie
Agnieszka Chacińska
nr katalogowy: 83265
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-12
Kulinarna pasja w rytmie slow food Prawo do smaku
nr katalogowy: 88300
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-11
Gastronomiczne wsparcie
nr katalogowy: 87678
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-3
Jaka wołowina jest najlepsza?
nr katalogowy: 75381
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-11
Na co dzień i od święta
nr katalogowy: 94681
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-4
W centrum gastronomicznego życia
nr katalogowy: 104986
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-7-8
Kulinarny Pułtusk
nr katalogowy: 78112
ATEST - OCHRONA PRACY 2006-3
Obróbka skrawaniem
L. Pietrzak
nr katalogowy: 15753
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-3
Trzy srebrne medale
nr katalogowy: 125359
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-11
READY TO .... szybka kulinarna rewolucja naszych czasów
nr katalogowy: 140665
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-6
Plebiscyt „Najlepsza Restauracja 2023”
nr katalogowy: 143643
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-1
Trzy medale dla naszych kucharzy!
nr katalogowy: 147583
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-12
Modyfikacja właściwości mąki przy zastosowaniu obróbki termicznej
nr katalogowy: 23090
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-9
Z wizytą u pana Wedla
P.K.
nr katalogowy: 56390
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-7-8
Jan Kuroń w nowej roli
nr katalogowy: 132669
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-4-5
Opowieść o kuchni żydowskiej
nr katalogowy: 137477
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2006-1
Wpływ temperatury odkształcenia na mikrostrukturę stali niestopowych kształtowanych na ciepło
JAROSŁAW SAMOLCZYK
ANDRZEJ. BARBACKI
nr katalogowy: 17234
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-4
Atuty wielofunkcyjne
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 83431
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-4
Kulinarna misja
nr katalogowy: 90568
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2008-3
Obróbka zimnem
nr katalogowy: 36045
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-10
WALORY ODŻYWCZE MIĘSA DROBIOWEGO
Janusz R. Mroczek
nr katalogowy: 145526
drób
mięso
wartość odżywcza
poultry
meat
nutritional value
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2019-7-8
22. seminarium SECO/WARWICK "Obróbka Cieplna 4.0" w klimacie Przemysłu 4.0
nr katalogowy: 121857
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-1-2
Tajniki temperatury
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 96442
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-7-8
Kulinarna stolica
nr katalogowy: 108497
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-3
Walka o awans do Wielkiego Finału
nr katalogowy: 136707
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2007-7
Urządzenie do szybkiej obróbki termicznej (RTA)
WOJCIECH MACHERZYŃSKI
MAREK TŁACZAŁA
nr katalogowy: 27857
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2016-11
NOWOŚCI
nr katalogowy: 102114
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2008-3
Nowości informacje
Małgorzata Zubielewicz
nr katalogowy: 34123
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2014-11
Biuletyn Instytutu Metali Nieżelaznych
nr katalogowy: 87800
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2013-5
Obróbka hydrotermalna powłok HAp
Marlena Górska
Waldemar Maniukiewicz
Hieronim Szymanowski
Agata niedzielska
nr katalogowy: 80239
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-9
Wołowina kulinarna czynniki poubojowe a jakość mięsa
Marek Cierach
Jacek Niedźwiedź
Maciej Borzyszkowski
nr katalogowy: 47075
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-8
Wołowina kulinarna czynniki poubojowe
Marek Cierach
Maciej Borzyszkowski
Jacek Niedźwiedź
nr katalogowy: 46504
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-7-8
Marka, jakie to ważne
Joanna Ochniak
nr katalogowy: 53155
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-11
Mechaniczna obróbka żywności.Drobno zmieszane
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 87666
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2019-1
5-osiowa obróbka laserowa blachy szansą na zwiększenie konkurencyjności
nr katalogowy: 118252
PROBLEMY JAKOŚCI 2009-5
Programy promocji żywności i jej jakości w Polsce
Małgorzata WIŚNIEWSKA
nr katalogowy: 44338
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-10
Kto jest gdzie, czyli ścieżki ku gastronomicznym sukcesom
nr katalogowy: 47122
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-1-2
Medale dla naszych reprezentantów
nr katalogowy: 118543
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-9
Rynek gastronomiczny i turystyka kulinarna w obliczu pandemii
Magdalena Tomaszewska-Bolałek
nr katalogowy: 128005
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2021-5
WYDAWNICTWA
nr katalogowy: 131696
ATEST - OCHRONA PRACY 2009-4
Używanie narzędzi w warsztacie domowym
Bronisław Bieś
nr katalogowy: 44134
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-7
Obróbka ciasta o wydajności TA 180 z 2-godzinną garą w kotle
nr katalogowy: 92065
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2020-6
NOWE WYDAWNICTWA
nr katalogowy: 126767
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-12
Zagrożenia dla bezpieczeństwa żywności w procesach pasteryzacji i sterylizacji
Mirosław Michalski
nr katalogowy: 81260
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-3
Cena olimpijskiego srebra
Jarosław Uściński
nr katalogowy: 125361
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-1-2
Uczta z przewodnikiem
nr katalogowy: 89412
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-9
Rynek gastronomiczny i turystyka kulinarna w obliczu pandemii
Magdalena Tomaszewska-Bolałek
nr katalogowy: 128005
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2011-4-5
Omiatanie śrutem powierzchni stali ocynkowanej zanurzeniowo w urządzeniach pneumatycznych i wirnikowych przed lakierowaniem proszkowym i ciekłym
ADAM TATAREK
PIOTR LIBERSKI
MAREK MARCINKOWSKI
MARZENA NOWICKA
JAKUB WIECZOREK-NOWAK
nr katalogowy: 58807
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2006-3
Obróbka elektroerozyjna
nr katalogowy: 17286
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2006-4
Lepsze cienkie blachy, Zintegrowana obróbka
nr katalogowy: 17251
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2006-12
PRACE DOKTORSKIE
nr katalogowy: 22749
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2006-5
Obróbka elektroerozyjna
nr katalogowy: 22574
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-4
Obróbka cieplna komponentów mieszanek paszowych polepszająca ich jakość higieniczną
nr katalogowy: 83387
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2009-6
Laserowe modyfikowanie warstwy wierzchniej stali narzędziowych z powłokami galwanicznymi chromu i niklu
Przemysław Borecki
Andrzej Młynarczak
Adam Piasecki
nr katalogowy: 48715
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2009-11
Optymalizacja właściwości użytkowych wyrobów z włókien syntetycznych w wyniku ich modyfikacji wyładowaniami koronowymi. Cz. III
Stefan Brzeziński
Stefan Połowiński
Marian Żenkiewicz
Dorota Kowalczyk
Grażyna Malinowska
Stanisław Lutomirski
nr katalogowy: 48264
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2011-10
NOWE NORMY
nr katalogowy: 63049
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2010-2
Wpływ obróbki kriogenicznej na procesy wydzieleniowe z przesyconych roztworów stałych na przykładzie martenzytu stali narzędziowej i przesyconego roztworu stałego stopu Al4,7%Cu
Ignacy Wierszyłłowski
Waldemar Niemczyk
nr katalogowy: 51423
ATEST - OCHRONA PRACY 2006-4
Obróbka drewna
A. Skoniecki
nr katalogowy: 15706
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2005-10
NOWE NORMY
nr katalogowy: 10941
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2005-4
Punktowy pomiar temperatury
nr katalogowy: 10303
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2006-1
Uzębienia walcowane na zimno
nr katalogowy: 17327
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2006-1
Obróbka plazmą
nr katalogowy: 17322
GAZETA CUKROWNICZA 2006-9
Fizykochemiczna obróbka wysłodów
S. Wawro
nr katalogowy: 16588
OPAKOWANIE 2004-3
Obróbka końcowa na włoskiej maszynie
nr katalogowy: 3158
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2005-10
NORMALIZACJA
nr katalogowy: 9980
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-1
Higiena Absolutna Coś Całkiem Prostego (XII)
WIESŁAWA GRZESIŃSKA
nr katalogowy: 11881
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2004-5
Chemiczna obróbka powierzchni metali przed nakładaniem powłok lakierowych
A. Kozlowska
nr katalogowy: 2914
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2005-2
Nowe urządzenie do wykurczania tekstyliów
W. Michałowski
nr katalogowy: 13610
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-1
Higiena Absolutna Coś Całkiem Prostego (XII)
WIESŁAWA GRZESIŃSKA
nr katalogowy: 11881
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2009-4-5
Poprawa odporności i elektromagnesów typu Nd-Fe-B na korozję lokalną poprzez chemiczną modyfi kację proszku magnetycznego
DOROTA KLIMECKA-TATAR
HENRYK BALA
KARINA JAGIELSKA-WIADEREK
nr katalogowy: 42865
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-10
Higienizacja, kondycjonowanie i obróbka ciśnieniowo-termiczna w przetwórstwie zbożowo-paszowym
nr katalogowy: 6417
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2004-3
Odchylane promienie lasera, Separacja metali ciężkich ze ścieków
nr katalogowy: 2237
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2006-4
Na sucho taniej i czyściej
nr katalogowy: 17253
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-9
Sportowy apetyt bez końca
Marcin Zatyka
nr katalogowy: 115764
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-4
Radość gotowania
nr katalogowy: 113100
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-9
Przebarwienia na spawach innowacyjne sposoby usuwania
Arkadiusz Gadula
nr katalogowy: 7174
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2004-11
Polskie Normy opublikowane
nr katalogowy: 3015
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2006-3
Obróbka cieplna stali bainitycznej umacnianej przez efekt TRIP
JAN ADAMCZYK
ADAM GRAJCAR
DARIUSZ LOCHER
nr katalogowy: 17073
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2005-2
NOWE NORMY III okł.
nr katalogowy: 10822
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2005-4
Obróbka wodą
kd
nr katalogowy: 10314
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-2
Listeria monocytogenes Metody eliminowania z żywności - fizyczne i fizykochemiczne
Anna Sip
Anna Gardo
nr katalogowy: 57746
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-6
Smaczna i zdrowa
nr katalogowy: 120658
wołowina
wartość odżywcza
system QMP
obróbka kulinarna
sezonowanie
burgery i inne potrawy
marynowanie. Title: Tasty and Healthy Meat
beef
nutritional value
the QMP system
culinary treatment
seasoning
burgers and other dishes
marinating.
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2004-6
Realizacja przetwornika analogowo-cyfrowego o zwiększonej dokładności na układzie PSoC firmy Cypress
M. Nowiński
T. Rudnicki
nr katalogowy: 1059
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2006-4
Laserowa powierzchniowa obróbka stopu Al-Si
RADZISZEWSKA A.
KAC S.
KUSIŃSKI J.
nr katalogowy: 16988
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-12
Obróbka cierna mąki żytniej-zwiększenie wodochłonności i aktywności enzymatycznej
Andrzej Tyburcy
nr katalogowy: 14185
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-6
WĘDZENIE, PARZENIE I PIECZENIE
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 143578
obróbka termiczna
wędzenie
parzenie
pieczenie
thermal treatment
smoking
steaming
bakings
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-6
WĘDZENIE, PARZENIE I PIECZENIE
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 143578
obróbka termiczna
wędzenie
parzenie
pieczenie
thermal treatment
smoking
steaming
bakings
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-6
WĘDZENIE, PARZENIE I PIECZENIE
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 143578
obróbka termiczna
wędzenie
parzenie
pieczenie
thermal treatment
smoking
steaming
bakings
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2006-5
Obróbka laserowa stali 30CrMnMol6-8
JAN KUSIŃSKI
MARCIN GOŁY
GRZEGORZ KUSIŃSKI
nr katalogowy: 21677
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2004-5
Jednokąpielowa obróbka wstępna i barwienie wyrobów z włókien celulozowych
W. Michałowski
J. Michałowska
nr katalogowy: 5936
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-12
Higiena Absolutna Coś Całkiem Prostego (XI) Wstępna obróbka surowców
WIESŁAWA GRZESIŃSKA
nr katalogowy: 4330
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2005-5
Ilościowa charakterystyka struktur stali austenitycznych umacnianych powierzchniowo
K. Pałka
A. Weroński
K. Zaleski
nr katalogowy: 10116
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2006-5
Laserowa modyfikacja struktury i właściwości warstw dyfuzyjnych
ALEKSANDRA PERTEK
MICHAŁ KULKA
nr katalogowy: 21700
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2006-3
Obróbka powierzchniowa natryskiwanych powłok ceramicznych na bazie TiO2
AGATA DUDEK
ZYGMUNT NITKIEWICZ
HENRYK STOKŁOSA
nr katalogowy: 17096
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2006-3
Obróbka cieplna wyrobów stalowych z węglikowymi warstwami dyfuzyjnymi
ANDRZEJ MŁYNARCZAK
nr katalogowy: 17050
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-4
Sposób na tuszki Obróbka cieplna mięsa drobiowego
EWA CZARNIECKA-SKUBINA
INGRID WACHOWICZ
nr katalogowy: 18583
OPAKOWANIE 2004-9
Dzięki technologii Direct Lidding wstępna obróbka chemiczna powierzchni opakowań szklanych może odejść do lamusa
M.F.
nr katalogowy: 3336
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-10-11
Kawior na iberyjskim lądzie
Marcin Zatyka
nr katalogowy: 63451
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-10
Między Lizboną a Luksemburgiem
Marcin Zatyka
nr katalogowy: 54786
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-4
Siła regionów
Marcin Zatyka
nr katalogowy: 119635
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-12
Fotograficzny przewodnik, czyli ciasta w obiektywie
nr katalogowy: 102535
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2017-8
Sympozjum firmy Tanatex Chemicals
nr katalogowy: 108917
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-4
Sposób na tuszki Obróbka cieplna mięsa drobiowego
EWA CZARNIECKA-SKUBINA
INGRID WACHOWICZ
nr katalogowy: 18582
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2006-3
Regeneracyjna obróbka cieplna długotrwale eksploatowanego staliwa Cr - Mo - V
GRZEGORZ GOLAŃSKI
JERZY KUPCZYK
STEFANIA STACHURA
BLANKA GAJDA
nr katalogowy: 17209
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2006-3
Cykliczna obróbka cieplna jako nowy sposób rozdrabniania ziarna stopów na osnowie fazy międzymetalicznej TiAl
WOJCIECH SZKLINIARZ
nr katalogowy: 17068
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-9
Metoda dehydrofreezing (D-F) - znaczenie i przyszłość
A. Kamińska
P. P. Lewicki
nr katalogowy: 14897
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2005-6
Obróbka wstępna i barwienie skór barwnikami OSTACOLOR POLSKA Sp. z o.o.
M. Przybył
nr katalogowy: 13735
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2005-10
Chemiczna obróbka stali ocynkowanej starzonej przed nakładaniem powłok lakierowych
E. Błachowicz
A. Kozłowska
nr katalogowy: 10937
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2019-10
XXII Seminarium SECO/WARWICK Obróbka Cieplna 4.0. dobiegło końca
nr katalogowy: 123081
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-3
Zastosowanie chemicznej i enzymatycznej obróbki wstępnej biomasy lignocelulozowej w celu poprawy wydajności procesu fermentacji metanowej. Cz. 2
Katarzyna Kotarska
Anna Świerczyńska
Wojciech Dziemianowicz
nr katalogowy: 104719
10.15199/64.2017.3.6
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2016-12
Obróbka szybkościowa z wykorzystaniem klasycznych frezarek CNC
DAWID WYDRZYŃSKI
LESZEK SKOCZYLAS
nr katalogowy: 102788
10.15199/148.2016.12.7
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-9
Wpływ stężenia SO2 w miazdze owocowej na przebieg enzymatycznego rozkładu pektyn
E. Pogorzelski
A. Wilkowska
nr katalogowy: 20541
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-5
Linie do produkcji chleba z systemami podsufitowego międzygarowania szwedzkiej firmy GLIMEK AB
Marek Jackowski.
nr katalogowy: 19132
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2004-9
Kształcenie i certyfikacja, Powłoki metalowe i nieorganiczne, Czyszczenie i obróbka powierzchni
nr katalogowy: 2983
GAZETA CUKROWNICZA 2004-12
Piorunowe udary napięciowe jako alternatywna obróbka korzeni buraków przed procesem ekstrakcji
S. Wawro
R. Zybeń
R. Gruska
nr katalogowy: 1535
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2006-5
Wpływ stopnia przerobu na strukturę i własności stali ferrytycznej
HERIAN J.
ANIOŁEK K.
SUŁKOWSKI R.
WYLAź P.
nr katalogowy: 16969
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-7
Zmiany wybranych właściwości fi zykochemicznych ziarna kakaowego w procesie jego przetwarzania. Cz.I. Wstępna obróbka ziarna kakaowego
Justyna Rosicka-Kaczmarek
nr katalogowy: 19068
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2004-5
Analiza zależności między orientacją, kształtem i wielkością ziaren na przykładzie stopu aluminium z litem
TOMASZ CZUJKO
JAROSŁAW MIZERA
DARIUSZ ZASADA
KRZYSZTOF K. KURZYDŁOWSKI
nr katalogowy: 2167
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2005-12
Wpływ procesów wykańczalniczych oraz metod barwienia na parametry wytrzymałościowe i jakość przędz. Cz. I. Podstawowe procesy
J. Brocka
D. Kozakiewicz
nr katalogowy: 13951
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2005-5
Obróbka cieplno-chemiczna, a trwałość eksploatacyjna matryc do kucia na gorąco
J. Walkowicz
J. Smolik
C. Bertrand
A. loncea
nr katalogowy: 10211
OPAKOWANIE 2020-9
Aktywacja powierzchni dla przemysłu ekstruzji i wytłaczania
nr katalogowy: 128121
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2021-4
Pokonujemy barierę automatyzacji w 5 osiach
nr katalogowy: 133005
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2013-6
Wpływ mikroprzetapiania laserowego stali 100CrMnSi6-4 na jej twardość i mikrostrukturę
Wojciech Napadłek
Tadeusz Burakowski
Wojciech Chrzanowski
Dariusz Zasada
Agnieszka Laber
nr katalogowy: 81498
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2014-5
Obróbka cieplna objętościowa i powierzchniowa stali z mikrododatkiem boru
ALEKSANDRA PERTEK-OWSIANNA
DOROTA KAPCIŃSKA-POPOWSKA
ANETA BARTKOWSKA
nr katalogowy: 86431
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2011-4
Ocena skutków laserowego ulepszania cieplnego warstwy powierzchniowej elementów z żeliwa sferoidalnego
MARTA PACZKOWSKA
nr katalogowy: 64698
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2012-7
Obróbka mechaniczna monolitycznych wałów korbowych
Zbigniew SIEMIĄTKOWSKI
Marian SZCZERBA
Piotr KRAWCZYK
nr katalogowy: 69422
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2010-11
Wpływ obróbki cieplnej na korozyjne zachowanie się stali specjalnych i stopu niklu
ZOFIA WOLAREK
ARKADIUSZ GAJEK
JERZY JAKUBOWSKI
nr katalogowy: 55646
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2017-1
WYTRZYMAŁOŚĆ POŁĄCZEŃ KLEJOWYCH BLACH STALOWYCH PO OBRÓBCE MECHANICZNEJ
Anna RUDAWSKA
Dominika NOWICKA
Nadežda ČUBOŇOVĂ
nr katalogowy: 104077
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2006-2
Charakterystyka twardości i właściwości wytrzymałościowych UHMWPE po napromieniowaniu wiązką elektronów
MARZENA PODREZ-RADZISZEWSKA
DARIUSZ BĄKOWSKI
MACIEJ LACHOWICZ
nr katalogowy: 17225
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2005-9
Metalloberflache U-2004,12-2004, Galvanotechnik 10-2004, U-2004,1212004 European Coatings Journal 1012004, U-2004,12-2004
nr katalogowy: 10927
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2008-6
Gwinciarki
nr katalogowy: 40073
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-8-9
Wysoki procent suchej masy po odwodnieniu i zagęszczeniu w dekanterach Alfa Laval
nr katalogowy: 122463
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2016-7
ITM Polska 2016 - innowacje dla przemysłu, napęd dla biznesu
Martyna Jachimowicz
nr katalogowy: 99886
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2008-4
Elektroerozja na okrągło
nr katalogowy: 36987
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2013-6
Hartowanie i borowanie laserowe stali konstrukcyjnej C45
Aneta Bartkowska
Aleksandra Pertek -Owsianna
Damian Przestacki
nr katalogowy: 81459
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2013-11
WPŁYW OBRÓBKI CIEPLNEJ NA WŁASNOŚCI ORAZ STRUKTURĘ BIMETALU CYRKON/(STAL WĘGLOWA) WYKONANEGO TECHNOLOGIĄ ZGRZEWANIA WYBUCHOWEGO
MARIUSZ PRAŻMOWSKI
HENRYK PAUL
FABIAN ŻOK
nr katalogowy: 80988
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-1
Chemical-thermal treatment of expanded graphite as a method of its activation and regeneration.Chemiczno-termiczna obróbka ekspandowanego grafitu jako metoda jego aktywacji i regeneracji
Piotr Krawczyk
Jan M. Skowroński
nr katalogowy: 73988
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Obróbka termiczna nieorganicznych układów tlenkowych i jej wpływ na ich właściwości fizykochemiczne i potencjalne kierunki zastosowań
Filip Ciesielczyk
Teofil Jesionowski
nr katalogowy: 59850
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-5
Obróbka termiczna surowców i produktów mięsnych gwarantem ich bezpieczeństwa mikrobiologicznego
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
nr katalogowy: 120394
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2015-12
OBRÓBKA CIEPLNA WYCISKANYCH STOPÓW AlMg
JUSTYNA GRZYB
DARIUSZ LEŚNIAK
WOJCIECH LIBURA
nr katalogowy: 95724
10.15 199/67.2015.12.25
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2021-5
Obróbka materiałów kompozytowych bez niespodzianek
nr katalogowy: 133854
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-12
Słownik wyrazów okołobożonarodzeniowych
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 64120
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-1-2
Spis treści Przeglądu Gastronomicznego za 2016 rok
nr katalogowy: 103541
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2008-2
Numeryczne metody zadania odwrotnego łańcuchów kinematycznych
Tomasz Rudny
nr katalogowy: 32926
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2008-1
Obróbka kół zębatych
nr katalogowy: 32740
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-10
WATER SYSTEMS
nr katalogowy: 38917
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2007-22
Badania stanu warstwy wierzchniej po obróbce elektroerozyjnej EDM
nr katalogowy: 31418
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2007-5
Narzędzia do obróbki plastycznej na zimno
nr katalogowy: 30436
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2008-7
Materiały - Urządzenia - Technologie
nr katalogowy: 36433
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2018-9
Nowe książki PODSTAWY SKRAWANIA MATERIAŁÓW KONSTRUKCYJNYCH Wydanie 3 zmienione i uaktualnione
nr katalogowy: 116224
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2008-1
Obróbka stali specjalnych
nr katalogowy: 32739
CHŁODNICTWO 2008-9
Zamrażarka bębnowa Freshline nowoczesna technologia przetwarzania żywności
nr katalogowy: 38213
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2008-4
Obróbka detali z pręta
nr katalogowy: 36981
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2007-8
Złoty inżynier 2007 - kandydaci
nr katalogowy: 25363
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-9
Mikrobiologia uboju
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 79230
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2023-1
Obróbka płytek wielkoformatowych
Mariusz Machnik
nr katalogowy: 142563
OPAKOWANIE 2014-9
Krótka charakterystyka folii barierowych z powłoką tlenkową w aplikacjach opakowaniowych
DARIUSZ MARCHLEWICZ
nr katalogowy: 86735
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2024-4
Symulacja działania maszyn i procesów do obróbki strumieniowo-ściernej Niższe koszty i większa ekologiczność obróbki strumieniowo-ściernej
Doris Schulz
nr katalogowy: 148203
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH