Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-4
Prozdrowotnie w gastronomii(IV) Pożegnanie z solniczką
Ewa Czarniecka-Skubina
Ewa Ołubiec-Opatowska
nr katalogowy: 113103
żywność
sód
sól kuchenna
ograniczenie ilości soli w potrawach Title: Farewell to the salt cellar
food
sodium
salt
reduction of the amount of salt in dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-3
Sól na cenzurowanym
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 142320
potrawy restauracyjne
chlorek sodu
redukcja zawartości soli
ograniczenie solenia
zioła i przyprawy
dobór potraw prewencja nadciśnienia
restaurant dishes
sodium chloride
salt reduction
salting limitation
herbs and spices
selection of dishes
prevention of hypertension
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-3
Sól na cenzurowanym
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 142320
potrawy restauracyjne
chlorek sodu
redukcja zawartości soli
ograniczenie solenia
zioła i przyprawy
dobór potraw prewencja nadciśnienia
restaurant dishes
sodium chloride
salt reduction
salting limitation
herbs and spices
selection of dishes
prevention of hypertension
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2010-6
Modelowanie transportu roztworów soli w trakcie wysychania muru
JAN KUBIK
ANDRZEJ KUCHARCZYK
nr katalogowy: 52329
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-1b
Research on Effects of Deicing Salt on Adhesion properties between Asphalt Mortar and Aggregate
Ping LI
Guangwen FU
Dong YANG
Guoling HU
Jianlong ZHENG
nr katalogowy: 65420
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2015-9
KOROZJA STALOWEJ OBUDOWY ŁP WYROBISKA CHODNIKOWEGO W ŚRODOWISKU KOPALNI SOLI
WALDEMAR KORZENIOWSKI
ŁUKASZ HEREZY
KRZYSZTOF SKRZYPKOWSKI
nr katalogowy: 93969
10.15199/67.2015.9.2
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2022-6
Piklowanie skór z wykorzystaniem permeatu otrzymanego z wyczerpanych kąpieli chromowych zregenerowanych w procesie nanofiltracji
Jan Żarłok
Paweł Religa
nr katalogowy: 141033
10.15199/60.2022.6.1
ścieki garbarskie
skóra
piklowanie i garbowanie
techniki membranowe
tanning effluent
leather
pickling and tanning
membrane techniques
MATERIAŁY BUDOWLANE 2017-9
Tynki ze styropianem z recyklingu
Danuta Barnat-Hunek
Beata Klimek
nr katalogowy: 109456
10.15199/33.2017.09.30
tynki
styropian
przewodność cieplna
mrozoodporność.
plasters
polystyrene
thermal conductivity
frost resistance.
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2022-6
Piklowanie skór z wykorzystaniem permeatu otrzymanego z wyczerpanych kąpieli chromowych zregenerowanych w procesie nanofiltracji
Jan Żarłok
Paweł Religa
nr katalogowy: 141033
10.15199/60.2022.6.1
ścieki garbarskie
skóra
piklowanie i garbowanie
techniki membranowe
tanning effluent
leather
pickling and tanning
membrane techniques
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Ocena parametrów fizykochemicznych jaj gotowanych poddanych procesowi marynowania
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Beata Paszczyk
nr katalogowy: 136886
10.15199/65.2022.3.3
jaja gotowane
marynowanie
ubytki masy
zawartość soli i suchej masy
boiled eggs
marinated
weight losses
acidity
content of salt and dry matter
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Ocena parametrów fizykochemicznych jaj gotowanych poddanych procesowi marynowania
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Beata Paszczyk
nr katalogowy: 136886
10.15199/65.2022.3.3
jaja gotowane
marynowanie
ubytki masy
zawartość soli i suchej masy
boiled eggs
marinated
weight losses
acidity
content of salt and dry matter
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Ocena parametrów fizykochemicznych jaj gotowanych poddanych procesowi marynowania
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Beata Paszczyk
nr katalogowy: 136886
10.15199/65.2022.3.3
jaja gotowane
marynowanie
ubytki masy
zawartość soli i suchej masy
boiled eggs
marinated
weight losses
acidity
content of salt and dry matter
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Ocena parametrów fizykochemicznych jaj gotowanych poddanych procesowi marynowania
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Beata Paszczyk
nr katalogowy: 136886
10.15199/65.2022.3.3
jaja gotowane
marynowanie
ubytki masy
zawartość soli i suchej masy
boiled eggs
marinated
weight losses
acidity
content of salt and dry matter
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Ocena parametrów fizykochemicznych jaj gotowanych poddanych procesowi marynowania
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Beata Paszczyk
nr katalogowy: 136886
10.15199/65.2022.3.3
jaja gotowane
marynowanie
ubytki masy
zawartość soli i suchej masy
boiled eggs
marinated
weight losses
acidity
content of salt and dry matter
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-1
Sól z umiarem, a jodu więcej
nr katalogowy: 57030
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2015-8
Odporność korozyjna elementów konstrukcyjnych sond wgłębnych stosowanych w geofi zyce wiertniczej, w szczególności przy budowie podziemnych magazynów gazu
GINTER NAWRAT
MICHAŁ KOŚCIUSZKO
ANDRZEJ GARDEŁA
TOMASZ WIECZOREK
ŁUKASZ NIEUŻYŁA
AGNIESZKA KRZĄKAŁA
nr katalogowy: 93216
10.15199/40.2015.8.2
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-6
Tłuste cięcie
nr katalogowy: 114531
żywność
zamienniki tłuszczu
ograniczenie tłuszczu w potrawach
food
fat substitutes
limiting fat in dishes
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-12
Zastosowanie destylacji membranowej do zatężania roztworów soli
Marek Gryta
Patrycja Wesołowska
nr katalogowy: 111442
10.15199/62.2017.12.33
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-5
Effectiveness of natural gas and hydrogen storage in salt caverns Efektywność magazynowania gazu ziemnego i wodoru w kawernach solnych
Jarosław Ślizowski
Kazimierz Urbańczyk
Mariusz Łaciak
Leszek Lankof*
Karolina Serbin
nr katalogowy: 105713
10.15199/62.2017.5.10
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-7
Effect of addition of ethoxylated tallow amine and other adjuvants on the effectiveness of glyphosate
Łukasz Sobiech
Grzegorz Skrzypczak
Monika Grzanka
nr katalogowy: 114938
10.15199/62.2018.7.20
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-9
Bezprądowe cynowanie miedzi z roztworów tiomocznikowych
Aneta ARAŹNA
Grażyna KOZIOŁ
Józef GROMEK
Jerzy BIELIŃSKI
nr katalogowy: 86900
10.12915/pe.2014.09.03
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-5
Chemiczna synteza soli amoniowych acetamiprydu, badania spektroskopowe ich równowagowych struktur izomerycznych i ich aktywności grzybobójczej
Andrzej Maranda
Wojciech Schilf
Mirosław Gucma
Wiesław Marek Gołębiewski
Maria Krawczyk
Wiesław Pucko
nr katalogowy: 143287
10.15199/62.2023.5.3
acetamipryd
3-metylopirydyna
sól amoniowa
spektroskopia
regioselektywność
fungicyd
acetamiprid
3-methylpyridine
ammonium salt
spectroscopy
regioselectivity
fungicide
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-5
Chemiczna synteza soli amoniowych acetamiprydu, badania spektroskopowe ich równowagowych struktur izomerycznych i ich aktywności grzybobójczej
Andrzej Maranda
Wojciech Schilf
Mirosław Gucma
Wiesław Marek Gołębiewski
Maria Krawczyk
Wiesław Pucko
nr katalogowy: 143287
10.15199/62.2023.5.3
acetamipryd
3-metylopirydyna
sól amoniowa
spektroskopia
regioselektywność
fungicyd
acetamiprid
3-methylpyridine
ammonium salt
spectroscopy
regioselectivity
fungicide
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-5
Chemiczna synteza soli amoniowych acetamiprydu, badania spektroskopowe ich równowagowych struktur izomerycznych i ich aktywności grzybobójczej
Andrzej Maranda
Wojciech Schilf
Mirosław Gucma
Wiesław Marek Gołębiewski
Maria Krawczyk
Wiesław Pucko
nr katalogowy: 143287
10.15199/62.2023.5.3
acetamipryd
3-metylopirydyna
sól amoniowa
spektroskopia
regioselektywność
fungicyd
acetamiprid
3-methylpyridine
ammonium salt
spectroscopy
regioselectivity
fungicide
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-5
Chemiczna synteza soli amoniowych acetamiprydu, badania spektroskopowe ich równowagowych struktur izomerycznych i ich aktywności grzybobójczej
Andrzej Maranda
Wojciech Schilf
Mirosław Gucma
Wiesław Marek Gołębiewski
Maria Krawczyk
Wiesław Pucko
nr katalogowy: 143287
10.15199/62.2023.5.3
acetamipryd
3-metylopirydyna
sól amoniowa
spektroskopia
regioselektywność
fungicyd
acetamiprid
3-methylpyridine
ammonium salt
spectroscopy
regioselectivity
fungicide
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-5
Chemiczna synteza soli amoniowych acetamiprydu, badania spektroskopowe ich równowagowych struktur izomerycznych i ich aktywności grzybobójczej
Andrzej Maranda
Wojciech Schilf
Mirosław Gucma
Wiesław Marek Gołębiewski
Maria Krawczyk
Wiesław Pucko
nr katalogowy: 143287
10.15199/62.2023.5.3
acetamipryd
3-metylopirydyna
sól amoniowa
spektroskopia
regioselektywność
fungicyd
acetamiprid
3-methylpyridine
ammonium salt
spectroscopy
regioselectivity
fungicide
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-5
Chemiczna synteza soli amoniowych acetamiprydu, badania spektroskopowe ich równowagowych struktur izomerycznych i ich aktywności grzybobójczej
Andrzej Maranda
Wojciech Schilf
Mirosław Gucma
Wiesław Marek Gołębiewski
Maria Krawczyk
Wiesław Pucko
nr katalogowy: 143287
10.15199/62.2023.5.3
acetamipryd
3-metylopirydyna
sól amoniowa
spektroskopia
regioselektywność
fungicyd
acetamiprid
3-methylpyridine
ammonium salt
spectroscopy
regioselectivity
fungicide
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-9
The impact of a catalytic additive for coal fuel on the environmental emissions Wpływ katalitycznego dodatku do paliwa węglowego na emisję zanieczyszczeń do środowiska
Wilhelm J. Tic
Joanna Guziałowska-Tic
Robert Junga
nr katalogowy: 93588
10.15199/62.2015.9.26
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-5
Europejskie działania w zakresie reformulacji produktów żywnościowych na przykładzie mięsa i przetworów mięsnych
Halina Makała
nr katalogowy: 114010
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-12a
Akumulacja zabrudzeń na izolatorach silikonowych i porcelanowych
Krystian Leonard CHRZAN
nr katalogowy: 64248
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-8
Wpływ dioctanowej i diglukonianowej soli chlorheksydyny na właściwości wytrzymałościowe cementu szklano-polialkenowego aktywowanego wodą
Tomasz Kupka
Joanna Nowakb
Agata Szczesio
Karolina Kopacz
Magdalena Fronczek-Wojciechowska
Jerzy Sokołowski
nr katalogowy: 108902
10.15199/62.2017.8.30
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-5
Peklowanie mięsa
Paweł Sobczak
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
Klaudia Wołyńczuk
nr katalogowy: 114008
SZKŁO I CERAMIKA 2010-6
Szkła aktywowane mechanicznie do immobilizacji substancji szkodliwych
Małgorzata Ciecińska
Paweł Stoch
nr katalogowy: 56256
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-5
Wpływ obecności wodoru na system przesyłowy gazu ziemnego w północnej Polsce w aspekcie możliwości magazynowania energii w postaci wodoru
Tomasz Włodek
Krzysztof Polański
Wojciech Panek
nr katalogowy: 120240
10.15199/62.2019.5.26
MATERIAŁY BUDOWLANE 2015-11
Wpływ dodatku zeolitu na właściwości tynków do murów o wysokim stopniu zasolenia
Beata Klimek
Danuta Barnat-Hunek
Małgorzata Franus
nr katalogowy: 95138
10.15199/33.2015.11.68
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-4
Effect of the hydrophobic plant extract and sodium chloride content on the rheological properties of hand dishwashing liquids Znaczenie hydrofobowych ekstraktów roślinnych i stężenia chlorku sodu w kształtowaniu właściwości reologicznych płynów do ręcznego mycia naczyń
Tomasz Wasilewski
Artur Seweryn
nr katalogowy: 97898
10.15199/62.2016.4.13
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-10
Nietoksyczny pigment antykorozyjny dla farb podkładowych
MARIAN GŁUSZKO*
WOJCIECH SZYMAŃSKI
nr katalogowy: 54899
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-4
Wpływ mikroplastiku na bezpieczeństwo żywności
Dominika Gratkowska-Żmuda
nr katalogowy: 119742
10.15199/64.2019.4.5
tworzywa sztuczne
mikroplastik
woda
piwo
owoce morza
miód
cukier
sól
zanieczyszczenie
plastics
microplastics
water
beer
seafood
honey
sugar
salt
contamination
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-4
Wpływ mikroplastiku na bezpieczeństwo żywności
Dominika Gratkowska-Żmuda
nr katalogowy: 119742
10.15199/64.2019.4.5
tworzywa sztuczne
mikroplastik
woda
piwo
owoce morza
miód
cukier
sól
zanieczyszczenie
plastics
microplastics
water
beer
seafood
honey
sugar
salt
contamination
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2023-2
Specjalistyczny pojazd do pomiarów geofizycznych
Paweł Wilkosz
Bogumił Augustyn
nr katalogowy: 142091
magazynowanie wodoru
kawerny solne
pomiary geofizyczne
hydrogen storage
salt caverns
geophysical measurements
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-1
Zastosowanie metody oscylacyjnej do badania właściwości lepkosprężystych roztworu soli sodowej karboksymetylocelulozy
SYLWIA PERYT-STAWIARSKA
ZDZISŁAW JAWORSKI
KRZYSZTOF ANTOSIK
nr katalogowy: 49018
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-5
Za i przeciw
Wiesława Grzesińska
Marzena Tomaszewska
nr katalogowy: 76499
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-4
Powrót jesiotra
nr katalogowy: 104991
CHŁODNICTWO 2012-9
Wpływ blanszowania na wybrane wyróżniki jakości przechowywanych zamrożonych korzeni chrzanu
Dariusz Góral
Franciszek Kluza
Katarzyna Kozłowicz
nr katalogowy: 71022
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2011-7
Badania odporności na korozję wyrobów dla motoryzacji. Część 1: Komora solna
MAREK MAŚLANKA
JOANNA WAŚ
nr katalogowy: 60960
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-8
Zakwas zamiast soli
nr katalogowy: 144327
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-9
Ammonium salts as functional components of new generation working fluids. Sole amoniowe jako funkcjonalne składniki cieczy obróbkowych nowej generacji
Marian W. Sułek
Artur Seweryn
Marta Ogorzałek
Emilia Klimaszewska
nr katalogowy: 79432
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-5
Magnetohydrodynamic pumps for molten salts in cooling loops of high-temperature nuclear reactors
Ivo DOLEŽEL
Václav KOTLAN
Bohuš ULRYCH
nr katalogowy: 59943
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2017-2
Siarczanowa korozja betonu stosowanego do budowy osadników oczyszczalni ścieków po mokrym odsiarczaniu spalin. Część II - Studium przypadku
BARBARA SŁOMKA-SŁUPIK
SZYMON MENTELSKI
nr katalogowy: 103889
10.15199/40.2017.2.2
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-2
Ograniczać sól w chlebie? - Nie! mówią jednym głosem niemieccy piekarze
nr katalogowy: 41654
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Zalecenia odnośnie właściwego odżywiania w okresie pandemii wirusa SARS-COVID-2
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 138576
10.15199/65.2022.7.5
pandemia wirusa
odporność
zalecane odżywianie: suplementacja
normy witamin i soli mineralnych
virus pandemic
immunity
recommended nutrition: supplementation
vitamin and mineral salt standards
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-10
50 lat temu pisaliśmy
nr katalogowy: 30665
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-5
Sekrety smaku Przyprawy i zioła - zastosowanie w gastronomii(III)
Ewa Czarniecka-Skubina
Renata Korzeniowska
nr katalogowy: 105508
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-9
Zmniejszenie ilości soli a jakość wypieku
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 37739
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-5
Wybrane zgłoszenia patentowe z dziedziny chemii
nr katalogowy: 49093
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2019-5
Domy z soli i energetyka w Boliwii
Stefan Gierlotka
nr katalogowy: 120174
10.15199/74.2019.5.12
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-12
Zawartość soli w przetworach mięsnych
Halina Makała
nr katalogowy: 64457
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
System znakowania produktów żywnościowych Nutri-Score – jego prostota nie idzie w parze z interesami polskich producentów, ani nie wspiera edukacji żywieniowej konsumenta
Redakcja PFiOW
nr katalogowy: 137300
Nutri-Score
edukacja żywieniowa
sok
zdrowie
znakowanie żywności
lokalni producenci
żywność lokalna
żywność regionalna
żywność ekologiczna
Nutri-Score
nutrition education
juice
health
food labeling
local producers
local food
regional food
organic food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Zalecenia odnośnie właściwego odżywiania w okresie pandemii wirusa SARS-COVID-2
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 138576
10.15199/65.2022.7.5
pandemia wirusa
odporność
zalecane odżywianie: suplementacja
normy witamin i soli mineralnych
virus pandemic
immunity
recommended nutrition: supplementation
vitamin and mineral salt standards
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Zalecenia odnośnie właściwego odżywiania w okresie pandemii wirusa SARS-COVID-2
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 138576
10.15199/65.2022.7.5
pandemia wirusa
odporność
zalecane odżywianie: suplementacja
normy witamin i soli mineralnych
virus pandemic
immunity
recommended nutrition: supplementation
vitamin and mineral salt standards
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Zalecenia odnośnie właściwego odżywiania w okresie pandemii wirusa SARS-COVID-2
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 138576
10.15199/65.2022.7.5
pandemia wirusa
odporność
zalecane odżywianie: suplementacja
normy witamin i soli mineralnych
virus pandemic
immunity
recommended nutrition: supplementation
vitamin and mineral salt standards
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Zalecenia odnośnie właściwego odżywiania w okresie pandemii wirusa SARS-COVID-2
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 138576
10.15199/65.2022.7.5
pandemia wirusa
odporność
zalecane odżywianie: suplementacja
normy witamin i soli mineralnych
virus pandemic
immunity
recommended nutrition: supplementation
vitamin and mineral salt standards
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Zalecenia odnośnie właściwego odżywiania w okresie pandemii wirusa SARS-COVID-2
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 138576
10.15199/65.2022.7.5
pandemia wirusa
odporność
zalecane odżywianie: suplementacja
normy witamin i soli mineralnych
virus pandemic
immunity
recommended nutrition: supplementation
vitamin and mineral salt standards
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2012-3
Sole endotermiczne jako materiały przemiany fazowej stosowane w tekstyliach
Iwona Frydrych
Anna Dąbrowska
nr katalogowy: 66796
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-11
Festiwal sękacza w Roskoszy
Jadwiga Piotrowicz
nr katalogowy: 94500
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-1-2
Centrum dowodzenia
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 96443
OPAKOWANIE 2007-5
Jak ograniczyć obciążenie środowiska odpadami opakowaniowymi
Stefan Jakowski
nr katalogowy: 26044
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-8
Badanie możliwości magazynowania benzyny silnikowej w kawernach solnych
Arkadiusz Majoch
Łukasz Plis
Zuzanna Rataj
nr katalogowy: 127554
10.15199/62.2020.8.2
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-4
Badania odporności korozyjnej powłok stopowych cynk-kobalt metodą NSS
ARTUR MACIEJ
GINTER NAWRAT
JERZY PIOTROWSKI
AGNIESZKA KRZĄKAŁA
JACEK STÓJ
JAN CWAJNA
nr katalogowy: 66970
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
System znakowania produktów żywnościowych Nutri-Score – jego prostota nie idzie w parze z interesami polskich producentów, ani nie wspiera edukacji żywieniowej konsumenta
Redakcja PFiOW
nr katalogowy: 137300
Nutri-Score
edukacja żywieniowa
sok
zdrowie
znakowanie żywności
lokalni producenci
żywność lokalna
żywność regionalna
żywność ekologiczna
Nutri-Score
nutrition education
juice
health
food labeling
local producers
local food
regional food
organic food
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
System znakowania produktów żywnościowych Nutri-Score – jego prostota nie idzie w parze z interesami polskich producentów, ani nie wspiera edukacji żywieniowej konsumenta
Redakcja PFiOW
nr katalogowy: 137300
Nutri-Score
edukacja żywieniowa
sok
zdrowie
znakowanie żywności
lokalni producenci
żywność lokalna
żywność regionalna
żywność ekologiczna
Nutri-Score
nutrition education
juice
health
food labeling
local producers
local food
regional food
organic food
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2018-1
Diagnostyczne badania wykwitów solnych na restaurowanych elewacjach Część 1 -badania cegieł
JERZY BOCHEN
BARBARA SŁOMKA-SŁUPIK
JACEK PODWÓRNY
nr katalogowy: 111625
10.15199/40.2018.1.3
cegła licowa
wykwity solne
SEM
XRD
facing brick
salt efflorescence
SEM
XRD
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-11
Ekoinnowacje w technologiach chemicznych – przykłady zastosowań środowiskowej oceny cyklu życia LCA
Wioletta M. Bajdur
nr katalogowy: 134690
10.15199/62.2021.11.18
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-11
Ekoinnowacje w technologiach chemicznych – przykłady zastosowań środowiskowej oceny cyklu życia LCA
Wioletta M. Bajdur
nr katalogowy: 134690
10.15199/62.2021.11.18
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-11
Ekoinnowacje w technologiach chemicznych – przykłady zastosowań środowiskowej oceny cyklu życia LCA
Wioletta M. Bajdur
nr katalogowy: 134690
10.15199/62.2021.11.18
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-8
Powlekanie żywności proszkami
Agnieszka Marchewka
Ewa Domian
nr katalogowy: 121987
10.15199/65.2019.8.7
powlekanie proszkowe
suche powlekanie
powlekanie elektrostatyczne
powder coating
dry coating
electrostatic coating
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-1
ZIOŁA I PRZYPRAWY PODNOSZĄCE wartość użytkową wyrobów mięsnych
Agnieszka Starek-Wójcicka
Agnieszka Sagan
Agata Blicharz-Kania
nr katalogowy: 141557
jakość wyrobów mięsnych
walory zdrowotne
wartość użytkowa
związki funkcjonalne
przyprawy i zioła
meat products quality
health benefits
added value
functional compounds
spices and herbs
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-1
ZIOŁA I PRZYPRAWY PODNOSZĄCE wartość użytkową wyrobów mięsnych
Agnieszka Starek-Wójcicka
Agnieszka Sagan
Agata Blicharz-Kania
nr katalogowy: 141557
jakość wyrobów mięsnych
walory zdrowotne
wartość użytkowa
związki funkcjonalne
przyprawy i zioła
meat products quality
health benefits
added value
functional compounds
spices and herbs
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-4
Najlepszy jesiotr w Polsce
nr katalogowy: 119631
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-5
Wzbogacanie mąki w mikroelementy optymalnym sposobem na ograniczenie wielu schorzeń ludzi
nr katalogowy: 109916
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-12
Stara prawda - Rewolucja żywieniowa w szkole - próba interpretacji(I)
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 95504
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Ocena składu parówek na podstawie deklaracji producenta
Tomasz Żmijewski
Monika Modzelewska-Kapituła
nr katalogowy: 142574
10.15199/65.2023.3.5
parówki
skład surowcowy
skład chemiczny
jakość
sausages
ingredients
chemical composition
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Ocena składu parówek na podstawie deklaracji producenta
Tomasz Żmijewski
Monika Modzelewska-Kapituła
nr katalogowy: 142574
10.15199/65.2023.3.5
parówki
skład surowcowy
skład chemiczny
jakość
sausages
ingredients
chemical composition
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Ocena składu parówek na podstawie deklaracji producenta
Tomasz Żmijewski
Monika Modzelewska-Kapituła
nr katalogowy: 142574
10.15199/65.2023.3.5
parówki
skład surowcowy
skład chemiczny
jakość
sausages
ingredients
chemical composition
quality
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-5
Magazynowanie paliw płynnych w Polsce. Stan obecny i możliwości rozwoju
Edyta Kuk
Piotr Kosowski
Jerzy Stopa
Zbigniew Fąfara
Ewa Knapik
Michał Kuk
nr katalogowy: 120234
10.15199/62.2019.5.20
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-9
New polydiallyldimethylammonium herbicides. Synthesis and biological activity. Nowe herbicydy poli(diallilodimetyloamoniowe). Synteza i aktywność biologiczna
Rafał Giszter*
Michał Niemczak
Katarzyna Marcinkowska
Filip Walkiewicz
Tadeusz Praczyk
Juliusz Pernak
nr katalogowy: 79411
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-3
Barwa peklowanych przetworów mięsnych
nr katalogowy: 112885
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-12
Przyszłość obowiązkowego znakowania wartością odżywczą
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 64107
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-3b
A Method to Estimate Leakage Current of Polluted Insulators
Yunfeng XIA
Xingliang JIANG
Caixin SUN
Bingbing Dong
nr katalogowy: 66643
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-11
Zastosowanie soli amoniowych do modyfikacji bentonitów stosowanych jako napełniacze kompozytów żywicy epoksydowej
MARIUSZ OLEKSY
MACIEJ HENECZKOWSKI
HENRYK GALINA
nr katalogowy: 55578
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2018-2
Diagnostyczne badania wykwitów solnych na restaurowanych elewacjach Część 2 - badania zapraw i tynków
JERZY BOCHEN
BARBARA SŁOMKA-SŁUPIK
JACEK PODWÓRNY
nr katalogowy: 112188
10.15199/40.2018.2.4
zaprawa
tynki
wykwity solne
struktura porowatości
mortar
plasters
salt efflorescences
pore structure
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Wyroby z ciast obgotowywanych
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 141706
bajgle
precle
obwarzanek krakowski
paluszki
obgotowywanie
ciasto pszenne
bagels
pretzels
obwarzanek krakowski
sticks
parboiling
wheat dough
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Wyroby z ciast obgotowywanych
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 141706
bajgle
precle
obwarzanek krakowski
paluszki
obgotowywanie
ciasto pszenne
bagels
pretzels
obwarzanek krakowski
sticks
parboiling
wheat dough
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Wyroby z ciast obgotowywanych
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 141706
bajgle
precle
obwarzanek krakowski
paluszki
obgotowywanie
ciasto pszenne
bagels
pretzels
obwarzanek krakowski
sticks
parboiling
wheat dough
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Wyroby z ciast obgotowywanych
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 141706
bajgle
precle
obwarzanek krakowski
paluszki
obgotowywanie
ciasto pszenne
bagels
pretzels
obwarzanek krakowski
sticks
parboiling
wheat dough
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2022-1
Wykorzystanie paździerza konopnego jako zamiennika mieszanki kruszywowej w mieszance betonowej do produkcji prefabrykatów betonowych
MAREK HRYNIEWICZ
KINGA BOREK
KAMILA MAZUR
ANITA KONIECZNA
JAN MOTYKA
MATEUSZ RUTKOWSKI
TOMASZ RUTKOWSKI
MARIUSZ NAZARUK
BŁAŻEJ KOPERSKI
WIKTOR KOPERSKI
MARIUSZ LUDWINIAK
nr katalogowy: 136548
10.15199/28.2022.1.3
beton konopny
paździerze konopne
mieszanka betonowa
emisje gazów szklarniowych
ograniczenie emisji gazów szklarniowych
kompozyt
hempcrete
hemp chaff
concrete mix
GHG emssions
GHG emission savings
composite
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2022-1
Wykorzystanie paździerza konopnego jako zamiennika mieszanki kruszywowej w mieszance betonowej do produkcji prefabrykatów betonowych
MAREK HRYNIEWICZ
KINGA BOREK
KAMILA MAZUR
ANITA KONIECZNA
JAN MOTYKA
MATEUSZ RUTKOWSKI
TOMASZ RUTKOWSKI
MARIUSZ NAZARUK
BŁAŻEJ KOPERSKI
WIKTOR KOPERSKI
MARIUSZ LUDWINIAK
nr katalogowy: 136548
10.15199/28.2022.1.3
beton konopny
paździerze konopne
mieszanka betonowa
emisje gazów szklarniowych
ograniczenie emisji gazów szklarniowych
kompozyt
hempcrete
hemp chaff
concrete mix
GHG emssions
GHG emission savings
composite
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-7-8
Dorszowe Żniwa
nr katalogowy: 12058
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2016-6-7
Dosoliliśmy
Irena Fober
nr katalogowy: 97532
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-11
Gotujemy z czekoladą
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 55341
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-4
Produkcja pieczywa ze śruty żytniej
nr katalogowy: 75659
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2010-6
Badania odporności chemicznej polimerowego kompozytu siarkowego do betonu
MARIUSZ KSIĄŻEK
nr katalogowy: 52333
MATERIAŁY BUDOWLANE 2019-5
Błędy projektowe i wykonawcze hydroizolacji w budynku z fosą przyścienną
Zygmunt Matkowski
Adam Klimek
nr katalogowy: 120267
10.15199/33.2019.05.01
ściany piwniczne
hydroizolacje
wilgotność
błędy
cellar walls
hydroinsulation
dampness
fault
MATERIAŁY BUDOWLANE 2021-3
Badanie wilgotności i zasolenia murów oraz sklepień ceramicznych w historycznym obiekcie militarnym
Zygmunt Matkowski
nr katalogowy: 130966
10.15199/33.2021.03.03
obiekt militarny
mury i sklepienia ceramiczne
zawilgocenie
badania wilgotnościowe
military facility
walls and ceramic vaults
dampness
moisture content tests
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-3
Odporność korozyjna fazy międzymetalicznej FeAl na działanie obojętnej mgły solnej
BOŻENA ŁOSIEWICZ
JULIAN KUBISZTAL
KAROL STĘPIEŃ
MAGDALENA POPCZYK
MARLENA FREITAG
nr katalogowy: 66321
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-12
Zaprosili nas
nr katalogowy: 4356
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-3
Punkt widzenia piekarzy
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 57891
GAZETA CUKROWNICZA 2012-6
Oznaczanie soli wapniowych w cukrownictwie
Marek Ludwicki
nr katalogowy: 73345
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-12
Produkty o obniżonej zawartości sodu
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 64632
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-11
Badania wilgotności i zasolenia murów oraz sklepień ceramicznych w historycznym obiekcie podziemnym
Zygmunt Matkowski
nr katalogowy: 140611
10.15199/33.2022.11.48
obiekt podziemny
mur
zawilgocenie
zasolenie
badania
remont.
underground object
wall
dampness
salinity
research
renovation.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-11
Badania wilgotności i zasolenia murów oraz sklepień ceramicznych w historycznym obiekcie podziemnym
Zygmunt Matkowski
nr katalogowy: 140611
10.15199/33.2022.11.48
obiekt podziemny
mur
zawilgocenie
zasolenie
badania
remont.
underground object
wall
dampness
salinity
research
renovation.
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-12
OBITUARY WSPOMNIENIE POŚMIERTNE - Dr hab. Piotr Tomczyk, prof. AGH (1947-2014)
nr katalogowy: 88665
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2012-12
Dobór wartości pH roztworów w hydrometalurgicznym procesie przerobu wysokocynkowych pyłów pochodzących z łukowych pieców elektrycznych
arTur suLIGa
WłodzImIerz derda
nr katalogowy: 73812
CHŁODNICTWO 2010-4
Stabilność oksydacyjna przetworów z mięsa wieprzowego bez dodatku azotanów w czasie zamrażalniczego przechowywania
Lucjan Krala
Anna Bagnowska
Zbigniew Irzyniec
nr katalogowy: 51211
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2019-10
Decomposition process of Sm2Zr2O7+8YSZ composite TBC systems in conditions of hot corrosion
GRZEGORZ MOSKAL
SEBASTIAN JUCHA
nr katalogowy: 122858
10.15199/40.2019.10.2
TBC
pyrochlore
composite coatings
hot corrosion
synergism effect
phase decomposition
TBC
pirochlory
powłoki kompozytowe
korozja wysokotemperaturowa
efekt synergizmu
dekompozycja fazowa
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-5
Drilling muds based on super absorbent hydrogels for horizontal directional drilling Płuczki wiertnicze na bazie superabsorbentów hydrożelowych do inżynieryjnych przewiertów kierunkowych
Sławomir Wysocki
Rafał Wiśniowski
Wiktor Nowak
Magdalena Gaczoł
nr katalogowy: 105705
10.15199/62.2017.5.2
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-8
Wpływ dodatku pochodnych poliheksametylenoguanidyny na masowy wskaźnik szybkości płynięcia oraz podatność na biodegradację kompozytów polilaktydowych
Agnieszka Richert
Maciej Walczak
nr katalogowy: 70097
AURA 2022-12
Rolnictwo i zasolone gleby
Piotr Skubała
nr katalogowy: 140890
10.15199/2.2022.12.2
degradacja gleb
zasolenie
rolnictwo
rośliny słonolubne
soil degradation
salinity
agriculture
salt-tolerant plants
AURA 2022-12
Rolnictwo i zasolone gleby
Piotr Skubała
nr katalogowy: 140890
10.15199/2.2022.12.2
degradacja gleb
zasolenie
rolnictwo
rośliny słonolubne
soil degradation
salinity
agriculture
salt-tolerant plants
AURA 2022-12
Rolnictwo i zasolone gleby
Piotr Skubała
nr katalogowy: 140890
10.15199/2.2022.12.2
degradacja gleb
zasolenie
rolnictwo
rośliny słonolubne
soil degradation
salinity
agriculture
salt-tolerant plants
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-5
Fotodynamiczna aktywność oktajodowej soli kompleksu 1,4,8,11,15,18,22,25-oktakis[2-(4- -N-metylomorfolin-4-ium-4-ilo)etoksy]ftalocyjaniny z magnezem(II) wobec biofilmu Pseudomonas aeruginosa
Jolanta Długaszewska
Magdalena Ratajczak
Tomasz Koczorowski
Wojciech Szczołko
nr katalogowy: 120227
10.15199/62.2019.5.13
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2020-9
Mechanical and anticorrosion efficiency of organic coatings with polyaniline phosphate and polypyrrole phosphate modified pigments
ANDRÉA KALENDOVÁ
MIROSLAV KOHL
nr katalogowy: 128097
10.15199/40.2020.9.1
organic coating
polyanilin phosphate
polypyrrol phosphate
epoxyester resin
molybdate
tungstate
powłoka organiczna
fosforan polianiliny
fosforan polipirolu
żywica epoksyestrowa
molibdenian
wolframia
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-3
ZDROWOTNE ASPEKTY peklowania
Paweł Sobczak
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
nr katalogowy: 136728
peklowanie
dodatki do żywności
zdrowie
curing
food additives
health
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-3
ZDROWOTNE ASPEKTY peklowania
Paweł Sobczak
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
nr katalogowy: 136728
peklowanie
dodatki do żywności
zdrowie
curing
food additives
health
MATERIAŁY BUDOWLANE 2018-3
Współcześnie stosowane metody osuszania murów
Wojciech Drozd
nr katalogowy: 112701
zawilgocenie murów
metody osuszania.
wall moisture
dehumidification methods.
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-10
Nowa metoda na kwaśną serwatkę
nr katalogowy: 87250
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-9
Właściwości spektralne i dozymetryczne polikrystalicznego chlorku sodu – naturalnego detektora promieniowania jonizującego
Ewa MANDOWSKA
Magdalena BIERNACKA
Arkadiusz MANDOWSKI
nr katalogowy: 122096
10.15199/48.2019.09.36
chlorek sodu (NaCl)
optycznie stymulowana luminescencja (OSL)
spektralnie rozdzielcza termoluminescencja (SR-TL)
pułapki nośników ładunku
centra rekombinacji
sodium chloride (NaCl)
optically stimulated luminescence (OSL)
spectrally resolved thermoluminescence (SR-TL)
charge carrier traps
recombination centers.
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1997-4
Synteza eterów metylowych hydroksymetylomelamin
ZYGMUNT HEHN
DOMINIK NOWAK
nr katalogowy: 43258
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-5
Nowe zasady. Zdrowa dieta(II)
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 98395
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-4
Ograniczenie zużycia energii elektrycznej i cieplnej w przedsiębiorstwach
nr katalogowy: 34580
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2014-9
Environmentally friendly sol-gel coatings for aluminium alloys
LUCA PAUSSA
FRANCESCO ANDREATTA
LORENZO FEDRIZZI
nr katalogowy: 86609
ATEST - OCHRONA PRACY 2007-7
"Mniej dźwigaj" - co to znaczy?
Małgorzata Majka
nr katalogowy: 27657
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-11
Nowy środek do zmniejszenia palności drewna sosnowego
Waldemar Jaskółowski
nr katalogowy: 117206
10.15199/62.2018.11.6
GAZETA CUKROWNICZA 2008-11
Z czasopism obcych
nr katalogowy: 39390
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-4
Przyprawy ziołowe - subtelność smaku
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 42882
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1990-5
Porównanie metod polarograficznej, spektrofotometrycznej i miareczkowej oznaczania miedzi i chromu w sorbentach węglowych
HENRYK GRAJEK
WITOLD DARLEWSKI
ZYGFRYD WITKIEWICZ
nr katalogowy: 107008
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1986-8
Wpływ modyfikacji i impregnacji solami nośnika "Dunino" na jego strukturę porowatą i mechaniczną odporność na ścieranie
ZDZISŁAW CZARNY
ROMUALD MAŁETA
JAN ZDENKOWSKI
nr katalogowy: 108227
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-11
Wpływ izolacji cząstek proszku RE-M-B na szybkość korozji materiałów wiązanych w zakwaszonym roztworze siarczanowym
GRAŻYNA PAWŁOWSKA
DOROTA KLIMECKA-TATAR
nr katalogowy: 72707
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-12
Biokompozyty na osnowie PHB z włóknami pokrzywy lub włosiem końskim
PAULINA KUŹNIAR
STANISŁAW KUCIEL
RAFAŁ BOGUCKI
nr katalogowy: 56282
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-8
Dodatki kształtujące strukturę żywności - część I
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 78271
MATERIAŁY BUDOWLANE 2015-2
Gospodarka odpadami - obowiązki przedsiębiorców
Małgorzata Głowacz
nr katalogowy: 89657
10.15199/33.2015.02.15
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-7-8
Mistrzowie znad jeziora Konkursowe emocje, urokliwe Mazury, pyszne jedzenie i przede wszystkim znakomita zabawa- tak w skrócie można opisać tegoroczną edycję Sielawa Blues.
DOMINIKA GASIK
nr katalogowy: 4222
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2020-5
Wpływ dodatków stopowych do kąpieli na odporność korozyjną powłok cynkowych otrzymanych na stali zbrojeniowej
MARIOLA SATERNUS
JACEK SIPA
HENRYK KANIA
nr katalogowy: 126376
10.15199/40.2020.5.1
cynkowanie zanurzeniowe
powłoki cynkowe
stal zbrojeniowa
odporność korozyjna
hot dip galvanizing
zinc coatings
reinforcing steel
corrosion resistance
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2020-5
Wpływ dodatków stopowych do kąpieli na odporność korozyjną powłok cynkowych otrzymanych na stali zbrojeniowej
MARIOLA SATERNUS
JACEK SIPA
HENRYK KANIA
nr katalogowy: 126376
10.15199/40.2020.5.1
cynkowanie zanurzeniowe
powłoki cynkowe
stal zbrojeniowa
odporność korozyjna
hot dip galvanizing
zinc coatings
reinforcing steel
corrosion resistance
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-9
Azjatyckie dania z grzybami
nr katalogowy: 145167
MATERIAŁY BUDOWLANE 2016-3
Nieinwazyjne osuszanie ścian piwnicznych w zawilgoconych obiektach budowlanych
Jerzy Karyś
nr katalogowy: 97480
10.15199/33.2016.03.06
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-7
Implementacja systemu rozmytego przeznaczonego do sterowania instalacją centralnego ogrzewania
Marek POPŁAWSKI
Adam SŁOWIK
nr katalogowy: 114659
10.15199/48.2018.07.19
system rozmyty
mikrokontroler
sterownik
ogrzewanie.
fuzzy system
microcontroller
controller
heating .
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-1b
Stumpage Forestry Data Mining based on 3D Laser Point Cloud
Ting YUN
Huibin XU
Mingxing GAO
Chao TANG
nr katalogowy: 74349
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-1
Wpływ wodoru oraz solanki na szczelność stwardniałego zaczynu cementowego przeznaczonego do podziemnych magazynów wodoru w kawernach solnych
Jerzy Kuśnierczyk
Sławomir Szuflita
Mirosław Wojnicki
Marcin Warnecki
nr katalogowy: 146990
10.15199/62.2024.1.11
stwardniały zaczyn cementowy
kawerny solne
przechowywanie wodoru
hardened cement slurry
salt caverns
hydrogen storage
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-1
Wpływ wodoru oraz solanki na szczelność stwardniałego zaczynu cementowego przeznaczonego do podziemnych magazynów wodoru w kawernach solnych
Jerzy Kuśnierczyk
Sławomir Szuflita
Mirosław Wojnicki
Marcin Warnecki
nr katalogowy: 146990
10.15199/62.2024.1.11
stwardniały zaczyn cementowy
kawerny solne
przechowywanie wodoru
hardened cement slurry
salt caverns
hydrogen storage
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-7-8
Na dobry początek lata
nr katalogowy: 29152
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-10
Wykorzystanie węgli do immobilizacji metali w glebach pochodzących z terenów przemysłowych
Agnieszka Pusz
Magdalena Wiśniewska
nr katalogowy: 110077
10.15199/62.2017.10.18
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-2
Wymagania dotyczące obowiązkowych informacji o wartości odżywczej w oznakowaniu środków spożywczych (cz. I)
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 82196
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-2
Większa elastyczność i niższe koszty utrzymania maszyn i linii rozlewniczych
nr katalogowy: 50152
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1994-3
Zastosowanie metody potencjometrycznej do optymalizacji składu katalizatorów palladowych w reakcji redukcji kwasów nitrobenzenosulfonowych
ANNA KAŹMIERCZAK
DANUTA GEBAUER
TADEUSZ PARYJCZAK
nr katalogowy: 43100
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-11
Tlenkowe katalizatory kobaltowo-manganowe do procesu całkowitego utleniania metanu
Marek Rotko
Witold Zawadzki
nr katalogowy: 123308
10.15199/62.2019.11.14
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-4
Orzechy włoskie czy brazylijskie?
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 119426
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-10
Japońskie sosy sojowe – technologia, rola mikroorganizmów, jakość i innowacje
Iwona Gientka
nr katalogowy: 145685
10.15199/65.2023.10.4
sos sojowy
technologia produkcji
shoyu
koji
moromi
soy sauce
production technology
shoyu
koji
moromi
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-12
Alergeny w menu restauracji
Iga Bielejewska
nr katalogowy: 117485
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2016-9
Model Opakowania w Nowej Soli - trzeci zakład Grupy Model w Polsce
nr katalogowy: 101080
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-10
Chlorek sodu jak obniżyć jego zawartość w produktach
Monika Michalak-Majewska
Ewa Jabłońska-Ryś
Marta Zalewska-Korona
Katarzyna Skrzypczak
nr katalogowy: 80051
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Badania wstępne nad przeciwgrzybowym działaniem ditlenku tytanu
Agata Markowska-Szczupak
Maria Tomaszewska
nr katalogowy: 59890
SZKŁO I CERAMIKA 2010-5
Ograniczenie zanieczyszczeń środowiska naturalnego związane z wykorzystaniem odpadów w przemyśle cementowym
TOMASZ BARAN
PAWEŁ PICHNIARCZYK
DARIUSZ KALARUS
nr katalogowy: 54948
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-4-5
Chemiczne czyszczenie skraplaczy i wież wyparnych jako element prawidłowej eksploatacji układu chłodzenia. Profilaktyka w zakresie utrzymania stanu urządzeń bez osadów i korozji Cz. 1. Osady w skraplaczach i wieżach wyparnych i ich usuwanie metodami chemicznymi
Jan Marjanowski
Arkadiusz Nalikowski
nr katalogowy: 126507
10.15199/64.2020.4-5.4
chemiczne czyszczenie
kamień wodny
skraplacz wyparny
wieża wyparna
profilaktyka eksploatacyjna
biofilm
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2024-12
Reaktory ciekłosolne na tor
Wojciech Kramarek
nr katalogowy: 152057
10.15199/17.2024.12.4
Reaktory na ciekłą sól
reaktory torowe
bezpieczeństwo
systemy bezpieczeństwa pasywne i aktywne
normowanie europejskie i światowe
Molten salt reactor
thorium reactors
safety
active and passive safety systems
European and world standards
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-10
Sole magnezowe jako nowoczesne komponenty wyrobów chemii gospodarczej i kosmetycznej
Jan Przondo
nr katalogowy: 63083
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-3
Wpływ obróbki cieplnej na odporność korozyjną elektrolitycznych powłok Ni-W
BOŻENA ŁOSIEWICZ
MAGDALENA POPCZYK
nr katalogowy: 66329
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Jak zwiększyć efektywność segregacji odpadów żywnościowych?
nr katalogowy: 133092
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-5
Piekarzu, czy wiesz, że...
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 119894
AURA 2017-7-8
Kiełki roślin kapustowatych - żywność funkcjonalna
Anna KRZEPIŁKO
Barbara SKWARYŁO-BEDNARZ
Iwona ZYCH-WĘŻYK
nr katalogowy: 108378
MATERIAŁY BUDOWLANE 2019-4
Ocena wpływu środka hydrofobowego na mrozoodporność betonu
Adam Kłak
Henryk Kowalczyk
nr katalogowy: 119796
10.15199/33.2019.04.10
beton
mrozoodporność
łuszczenie
środek hydrofobowy
podciąganie kapilarne.
concrete
freeze-thaw resistance
scaling
hydrophobic agents
capillary suction.
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-5
Salinity of drilling wastes as a factor determining their management Zasolenie odpadów wiertniczych jako czynnik determinujący możliwość ich zagospodarowania
Aleksandra Jamrozik
Andrzej Gonet
Lucyna Czekaj
Jerzy Fijał
Jan Ziaja
Rafa ł Wiśniowski
Stanisław Stryczek
nr katalogowy: 105709
10.15199/62.2017.5.6
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-1
Wpływ wodoru oraz solanki na szczelność stwardniałego zaczynu cementowego przeznaczonego do podziemnych magazynów wodoru w kawernach solnych
Jerzy Kuśnierczyk
Sławomir Szuflita
Mirosław Wojnicki
Marcin Warnecki
nr katalogowy: 146990
10.15199/62.2024.1.11
stwardniały zaczyn cementowy
kawerny solne
przechowywanie wodoru
hardened cement slurry
salt caverns
hydrogen storage
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-9
Powrót drożdżówki
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 100606
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2014-10
Odporność korozyjna spieku z modyfi kowaną powłoką cynkową z przeznaczeniem dla przemysłu motoryzacyjnego
GRZEGORZ SOŃTA
AGATA DUDEK
JACEK SELEJDAK
IZABELA PIETRYKA
nr katalogowy: 87405
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-8
Wykorzystanie soli magnezowych kwasu lauryloeterosiarkowego i kwasu alkilobenzenosulfonowego do wytwarzania płynów do ręcznego mycia naczyń
TOMASZ WASILEWSKI
JAN PRZONDO
JUSTYNA GORZELAK
nr katalogowy: 61525
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-4
Przewody wentylacyjne i oddymiające w systemie PROMADUCT®-500
nr katalogowy: 137197
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-7
The 5S technique as a part of quality management in a chemical enterprise. A case study Technika 5S jako element wspomagający zarządzanie jakością w przedsiębiorstwie chemicznym. Studium przypadku
Sławomir Kocira
anna Krawczuk
Arkadiusz Muchac
Andrzej Marczuka
Stanisław Parafiniuka
nr katalogowy: 92506
10.15199/62.2015.7.27
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2024-7
Type of scribe mark as a factor influencing the degree of delamination around scribe after exposure to neutral salt spray
KINGA KRAWCZYK
nr katalogowy: 149434
10.15199/40.2024.7.1
type of scribe mark
degree of delamination
neutral salt spray
rodzaj nacięcia
odwarstwienie powłoki
rozpylona obojętna solanka
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2024-7
Type of scribe mark as a factor influencing the degree of delamination around scribe after exposure to neutral salt spray
KINGA KRAWCZYK
nr katalogowy: 149434
10.15199/40.2024.7.1
type of scribe mark
degree of delamination
neutral salt spray
rodzaj nacięcia
odwarstwienie powłoki
rozpylona obojętna solanka
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-3
Wybrane zgłoszenia patentowe z dziedziny chemii
nr katalogowy: 66468
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2013-3
Wpływ modernizacji systemu usuwania ścieków z wyrobisk podziemnych na zmniejszenie uciążliwości zapachowej oraz kosztów eksploatacji w Kopalni Soli w Wieliczce
Kajetan d'Obyrn
Zbigniew Mucha
nr katalogowy: 75173
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-11
Charakterystyka procesu peklowania
Adam Kostecki
nr katalogowy: 129218
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-2
Żywienie w szkołach podstawowych
nr katalogowy: 148448
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2013-4
The evaluation of zinc coatings corrosion resistance on the ambulance construction elements
ILONA SZŁAPA
MACIEJ HAJDUGA
DARIUSZ JĘDRZEJCZYK
SYLWIA WĘGRZYNKIEWICZ
DARIUSZ SOŁEK
nr katalogowy: 75764
CHŁODNICTWO 2020-2
Chemiczne czyszczenie skraplaczy i wież wyparnych elementem prawidłowej eksploatacji układu chłodzenia – profilaktyka w zakresie utrzymania stanu urządzeń bez osadów i korozji Osady w skraplaczach i wieżach wyparnych i ich usuwanie metodami chemicznymi
Jan Marjanowski
Arkadiusz Nalikowski
nr katalogowy: 126251
10.15199/8.2020.2.2
chemiczne czyszczenie
kamień wodny
skraplacz wyparny
wieża wyparna
profilaktyka eksploatacyjna
biofilm
chemical cleaning
water scale
evaporation condenser
evaporation tower
operational prevention
biofilm
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2009-9
Oznaczanie wysokich zawartości aluminium w stalach i stopach Fe-al
ANDRZEJ WYCIŚLIK
nr katalogowy: 46835
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-11
Environmental safety as an indicator of lubricant innovativeness Bezpieczeństwo środowiskowe jako wyznacznik innowacyjności środków smarnych
Iwona Szwach
Ewa Nowakowska-Bogdan
Magdalena Badura-Bazgier
Izabela Semeniuk
nr katalogowy: 102425
10.15199/62.2016.11.45
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-9
Dobre Bordeaux również do grilla
nr katalogowy: 133357
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2015-12
Nitrided layers on unalloyed steels with an enhanced corrosion resistance
Piotr Wach
Jerzy Michalski
Kryspin Burdyński
nr katalogowy: 95385
10.15199/40.2015.12.2
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-3
Polacy uwielbiają smaki Korei
nr katalogowy: 149487
AURA 2024-9
Papier, a ekologia
Alicja JARZĄBEK
Halina PODSIADŁO
nr katalogowy: 150516
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1992-10
Utleniające odwodornienie etylobenzenu do styrenu w obecności katalizatora V20 5-C00-Na20 /M g 0
WALDEMAR OGANOWSKI
nr katalogowy: 106166
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-12
Metoda otrzymywania innowacyjnego nawozu siarkowo-magnezowego
Łukasz Miloa
Bożena Borycka
Anita Białkowska
Bogusław Krawczyk
Jolanta Dusza
nr katalogowy: 111431
10.15199/62.2017.12.22
MATERIAŁY BUDOWLANE 2015-12
Wpływ regranulatu polistyrenu wysokoudarowego na właściwości użytkowe autoklawizowanego betonu komórkowego
Ryszard Dachowski
Sylwia Kapała
nr katalogowy: 95735
10.15199/33.2015.12.04
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1989-10
Sól sodowa kopolimeru styrenowo-maleinowego w postaci proszkowej
ALFONS RATAJ
DOMINIK NOWAK
nr katalogowy: 107330
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2005-9
Wapń, magnez i potas w wodach i ściekach
GRAŻYNA KUSZMIDER
JAN SUSCHKA
nr katalogowy: 9301
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-5
Oddziaływanie krzemianu sodu na kukurydzę rosnącą w warunkach stresowych
Elżbieta Sacała
Weronika Durbajło
nr katalogowy: 68190
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-9
Biological activity of the salts containing a quaternary nitrogen atom. Aktywność biologiczna soli zawierających czwartorzędowy atom azotu
Juliusz Pernak
nr katalogowy: 79426
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-2
Corrosion resistance of coatings obtained in ZnAl bath with Mg addition Odporność korozyjna powłok otrzymanych w kąpieli ZnAl z dodatkiem Mg
Henryk Kania
nr katalogowy: 104034
10.15199/62.2017.2.39
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH