Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-9
IBIS Urządzenia wszechstronne w zastosowaniu Mieszanie - Zaparzanie - Gotowanie - Przygotowywanie - Topienie - Magazynowanie
nr katalogowy: 122160
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-3
Jeden piec - tysiące możliwości
nr katalogowy: 4063
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-7-8
Po wiedeńsku czy po polsku?
Arletta Kowalik
nr katalogowy: 115013
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-6
Pokazowe gotowanie
nr katalogowy: 4166
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-5
Artystyczne gotowanie
nr katalogowy: 4134
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-4
Gotowanie pełną parą
nr katalogowy: 4081
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-2
Gwiazdka z gwiazdami
DG
nr katalogowy: 4025
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-6
Gotowe kanapki w dobrej diecie
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 98576
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-9
Pełną parą
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 18464
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2006-3
Magnetyczne raka gotowanie
Irena Fober
nr katalogowy: 19526
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-11
IBIS Urządzenia wszechstronne w zastosowaniu
nr katalogowy: 123164
GAZETA CUKROWNICZA 2004-8
Ciągłe gotowanie cukrzyc B i C w warnikach połączonych kaskadowo
Z. Węgrzynowski
nr katalogowy: 1483
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-4
Social Cooking - wspólne gotowanie
nr katalogowy: 90370
OPAKOWANIE 2004-8-1
Nowe osiągnięcia technologiczne Grupy Frantschach. Gotowanie w parze i chrupka skórka na wypiekach w kuchence mikrofalowej
Marian Feldman
nr katalogowy: 3325
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-7-8
Dieta w czasie i po pandemii
nr katalogowy: 127637
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-2
Gotowanie z namaczaniem
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 23955
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-6
EuroGastro 2015 Atrakcje gastronomii
nr katalogowy: 91742
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-10
Drobiowe historie
nr katalogowy: 128550
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-10
Drobiowe historie
nr katalogowy: 128550
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-12
Święta "na wynos"
nr katalogowy: 39708
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-3
Nowe gotowanie
WOJCIECH MODEST AMARO
nr katalogowy: 24628
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-2
Gotowanie jest ze mną od zawsze
Anna Wilczyńska
nr katalogowy: 148437
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-2
Dobre serca z dobrym smakiem
nr katalogowy: 57401
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-9
Linia firmy Pavan Srl do produkcji makaronu: świeżego - pasteryzowanego, podgotowanego i głęboko zamrożonego
nr katalogowy: 54195
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1993-6
Metoda odsiarczania naturalnego węgla aktywnego - nośnika katalizatorów heterogennych
RYSZARD J. KALEŃCZUK
KAZIMIERZ KAŁUCKI
nr katalogowy: 42612
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-6
Kto jest gdzie, czyli ścieżki ku gastronomicznym sukcesom
nr katalogowy: 35794
CHŁODNICTWO 2008-6
Wpływ blanszowania marchwi i gotowania mrożonek na zmiany zawartości karotenoidów i właściwości antyoksydacyjne
MIROSŁAW FIK
RYSZARD MACURA
AGNIESZKA ZAWIŚLAK
nr katalogowy: 36069
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-11
Wolno, ale skutecznie
nr katalogowy: 87670
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-3
Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś
nr katalogowy: 58077
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-5
Dworskie gotowanie. II Międzynarodowy Festiwal Kuchni Dworskiej im. Hanny Szymanderskiej
nr katalogowy: 98394
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-7-8
40 lat pieca konwekcyjno-parowego
nr katalogowy: 99767
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-10
Cupcakes - słodycz popkultury
nr katalogowy: 109753
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-12
Gotowanie na wysokim poziomie
nr katalogowy: 72882
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-5
Podlaska kuchnia w rytmie bluesa
nr katalogowy: 51624
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2012-7
Niemalowane jaja
nr katalogowy: 67135
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-12
Mikotoksyny w mące
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 80909
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-11
Zagadnienie czystości mikrobiologicznej w młynie
nr katalogowy: 80312
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-9
Mobilne rozwiązania dla gastronomii
nr katalogowy: 122290
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-6
Kucharska fantazja
Dominika Matuszak
nr katalogowy: 91739
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-7-8
Kuchnia świata
nr katalogowy: 85465
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-10
Puffing - technologia i jakość
Agnieszka Mularczyk
nr katalogowy: 87296
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-5
Przędzalnia od kuchni
nr katalogowy: 98396
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-3
Pomaganie przez gotowanie
nr katalogowy: 136709
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-9
Trendy z pudełka
nr katalogowy: 145169
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-3
Aspekty nowoczesnej produkcji wędlin podrobowych
Jerz y Wajdzik
nr katalogowy: 66661
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-3
Na przekór zasadom Kuchnia molekularna
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 97175
ATEST - OCHRONA PRACY 2009-4
Popełniać błędy to rzecz ludzka
Ryszard Studenski
nr katalogowy: 44119
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-9
W serowym klimacie
nr katalogowy: 47237
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-4
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 137138
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-1-2
Myśliwskie menu Potrawy z dziczyzny
Ewa Czarniecka-Skubina
Jadwiga Hamułka
nr katalogowy: 103526
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-7-8
Kuchnia molekularna(VIII) Triki kulinarne
nr katalogowy: 99757
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-7
Makarony instant noodles podbijają świat
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 45164
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-10
Sprosta każdemu wyzwaniu
nr katalogowy: 54779
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-3
Sekret smaku
Dominika Matuszak
nr katalogowy: 89948
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-9
Mistrzostwa Polski w Dziczyźnie 2021
nr katalogowy: 133975
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2017-13
Początki piśmiennictwa technicznego (8)
nr katalogowy: 106477
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-12
Kto jest gdzie, czyli ścieżki ku gastronomicznym sukcesom
nr katalogowy: 48592
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-3
Tajniki sous-vide
Wiesława Grzesińska
Marzena Tomaszewska
nr katalogowy: 74946
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-3
Od smażenia po gotowanie Vacuum - nowoczesne sposoby obróbki termicznej nie tylko dla piekarni i cukierni (część 1)
Piotr Kulik
nr katalogowy: 125301
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-3
Pomaganie przez gotowanie
nr katalogowy: 136709
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-10
Zastosowanie metody sous-vide w przetwórstwie mięsa
Katarzyna Tkacz
Monika Modzelewska-Kapituła
Klaudia Skarzyńska
Weronika Zduńczyk
nr katalogowy: 134012
gotowanie
mięso
sous-vide
temperatura
cooking
meat
sous-vide
temperature
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-4
Atuty wielofunkcyjne
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 83431
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-7-8
Kuchnia dworska
nr katalogowy: 53160
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-4
Od smażenia po gotowanie Vacuum - nowoczesne sposoby obróbki termicznej nie tylko dla piekarni i cukierni (część 2)
nr katalogowy: 125806
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-4
W poszukiwaniu zatraconego smaku
nr katalogowy: 51053
ELEKTROINSTALATOR 2018-6
Funkcjonalna instalacja elektryczna w kuchni
nr katalogowy: 116679
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-5
Niezbędne i niezastąpione
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 51612
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-3
Iberyjska obróbka w naturze
Marcin Zatyka
nr katalogowy: 119304
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-4
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 137138
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-4
Bez odpadów
Paweł Czerenko
nr katalogowy: 119630
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-1-2
Szalone pomysły
nr katalogowy: 136225
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-2
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 147298
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-12
Roboty cieplne
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 81038
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-9
Noc restauracji
nr katalogowy: 78857
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-2
Zagrożenia związane z obecnością mikotoksyn w żywności
Jagoda Kępińska
Wioletta Biel
nr katalogowy: 125034
10.15199/65.2020.2.5
mikotoksyny
produkty spożywcze
zapobieganie
zdrowie ludzi
mycotoxins
food product
prevention
human health
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-12
Gość jest królem
nr katalogowy: 88296
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-4
Zastosowanie technik wizyjnych do oceny jakości mięsa poddanego obróbce cieplnej
Maciej Borzyszkowski
nr katalogowy: 76021
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-2
Kalejdoskop ze świata napojów - styczeń 2011 r
nr katalogowy: 58030
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-1-2
Centrum dowodzenia
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 96443
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-7
Sous vide - technika i urządzenia
Sylwia Mierzejewska
nr katalogowy: 121437
10.15199/65.2019.7.3
sous vide
gotowanie w próżni
gastronomia
sous vide
cooking in a vacuum
gastronomy
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2011-4
Bezwrzecionowe przędze mieszankowe z bawełny i kotoniny lnianej po obróbce w ultradźwiękach
Jerzy Mańkowski
Waldemar Cierpucha
Zdzisław Czaplicki
Jacek Kołodziej
Tomasz Mańkowski
nr katalogowy: 59086
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2011-4
Określanie charakterystyki cieplnej istniejącego budynku z zastosowaniem dwukrotnego Część II pomiaru
HENRYK FOIT
MARCIN SZEWCZYK
nr katalogowy: 58824
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-9
Podstępna fasola
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 100603
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-4
Kuchnia molekularna(IV) Mistrzowie molekularni
Ewa Czarniecka-Skubina
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 97698
MATERIAŁY BUDOWLANE 2012-9
Tynki na elewacjach a możliwość wystąpienia kondensacji międzywarstwowej
Agnieszka Kaliszuk-Wietecka
Artur Miszczuk
nr katalogowy: 71103
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-9
Jakość surowców i kontrola procesu w aspekcie zapewniania stabilności sensorycznej piwa, cz. 1
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 71060
PROBLEMY JAKOŚCI 2012-7-8
Stosowanie najlepszych praktyk (BAT) w browarnictwie
Jędrzej KASPRZAK
nr katalogowy: 69443
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-8
Szczęśliwi pracują bezpieczniej
Ryszard Studenski
nr katalogowy: 78350
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-1
O jakości makaronu - na przykładzie Włoch
nr katalogowy: 56851
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-3
Stężenie jonów cynku i magnezu w brzeczce słodowej o różnej zawartości ekstraktu
Aleksander Poreda
Ynwie Van Ackere
Marek Zdaniewicz
nr katalogowy: 90190
10.15199/64.2015.3.5
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-9
Kwas octowy składnik żywności funkcjonalnej
Hubert Antolak
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 93653
10.15199/65.2015.9.8
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-3
Ocena zawartości azotanów w mięsie drobiowym poddanym obróbce termicznej
Sylwia Bagińska
Małgorzata Kowczyk-Sadowy
Jolanta Piekut
Małgorzata Krasowska
Sławomir Obidziński
Gabriela Woroniecka
nr katalogowy: 136788
10.15199/62.2022.3.4
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-3
Ocena zawartości azotanów w mięsie drobiowym poddanym obróbce termicznej
Sylwia Bagińska
Małgorzata Kowczyk-Sadowy
Jolanta Piekut
Małgorzata Krasowska
Sławomir Obidziński
Gabriela Woroniecka
nr katalogowy: 136788
10.15199/62.2022.3.4
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-3
Ocena zawartości azotanów w mięsie drobiowym poddanym obróbce termicznej
Sylwia Bagińska
Małgorzata Kowczyk-Sadowy
Jolanta Piekut
Małgorzata Krasowska
Sławomir Obidziński
Gabriela Woroniecka
nr katalogowy: 136788
10.15199/62.2022.3.4
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2023-12
Odpowiadamy na oczekiwania studentów i gospodarki
Lidia Sosnowska
nr katalogowy: 146579
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-4
Historia zawodu rzeźnika i cechów rzeźniczych w zarysie
Aleksandra Marciniak
Marian Winiarski
nr katalogowy: 83746
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2014-7
Analiza sposobów podgrzewania wody do celów spożywczych
ILONA RZEŹNIK
PIOTR DERDZIŃSKI
WOJCIECH RZEŹNIK
nr katalogowy: 85279
ATEST - OCHRONA PRACY 2011-10
Zagrożenia chemiczne w środowisku pracy i w domu
Małgorzata Grochalska
Małgorzata Mądra‑
Janeda
nr katalogowy: 63027
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-7-8
Jakość produktów wiśniowych dostępnych w handlu
Paulina Nowicka
Aneta Wojdyło
Jan Oszmiański
nr katalogowy: 78965
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-11
Wpływ dodatków typu Suprex na wybrane właściwości fizyczne ekstrudowanych makaronów błyskawicznych
Agnieszka Wójtowicz*
nr katalogowy: 55363
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-3
Antyoksydanty owoców i warzyw Cz. 1. Funkcja i działanie
Bohdan Achremowicz
Jan Oszmiański
Czesław Puchalski
nr katalogowy: 97387
10.15199/64.2016.3.3
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2015-4
Nietypowa modernizacja źródła ciepła w budynku jednorodzinnym - studium przypadku
RAFAŁ PITRY
nr katalogowy: 90382
10.15199/9.2015.4.4
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Pieczywo gotowane na parze – charakterystyka i technologia produkcji
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 139842
mantou
pieczywo pszenne
gotowanie na parze
technologia produkcji
mantou
wheat bread
steaming
production technology
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Pieczywo gotowane na parze – charakterystyka i technologia produkcji
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 139842
mantou
pieczywo pszenne
gotowanie na parze
technologia produkcji
mantou
wheat bread
steaming
production technology
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Pieczywo gotowane na parze – charakterystyka i technologia produkcji
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 139842
mantou
pieczywo pszenne
gotowanie na parze
technologia produkcji
mantou
wheat bread
steaming
production technology
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Pieczywo gotowane na parze – charakterystyka i technologia produkcji
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 139842
mantou
pieczywo pszenne
gotowanie na parze
technologia produkcji
mantou
wheat bread
steaming
production technology
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Pieczywo gotowane na parze – charakterystyka i technologia produkcji
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 139842
mantou
pieczywo pszenne
gotowanie na parze
technologia produkcji
mantou
wheat bread
steaming
production technology
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Pieczywo gotowane na parze – charakterystyka i technologia produkcji
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 139842
mantou
pieczywo pszenne
gotowanie na parze
technologia produkcji
mantou
wheat bread
steaming
production technology
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Pieczywo gotowane na parze – charakterystyka i technologia produkcji
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 139842
mantou
pieczywo pszenne
gotowanie na parze
technologia produkcji
mantou
wheat bread
steaming
production technology
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Pieczywo gotowane na parze – charakterystyka i technologia produkcji
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 139842
mantou
pieczywo pszenne
gotowanie na parze
technologia produkcji
mantou
wheat bread
steaming
production technology
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Pieczywo gotowane na parze – charakterystyka i technologia produkcji
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 139842
mantou
pieczywo pszenne
gotowanie na parze
technologia produkcji
mantou
wheat bread
steaming
production technology
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-10
Na gorąco Aparaty grzejne w zakładach gastronomicznych
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 109865
CHŁODNICTWO 2013-3
Doświadczalna charakterystyka zamrażalniczej obróbki i przechowywania ryżu konsumpcyjnego
MAREK DOMIN
FRANCISZEK KLUZA
KATARZYNA KOZŁOWICZ
nr katalogowy: 75522
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2010-7-8
Ocena możliwości wykorzystania wody szarej
Jarosław Mucha
Andrzej Jodłowski
nr katalogowy: 52825
AURA 2010-6
Jedz ryby nie tylko od święta
Władysław MIGDAŁ
Joanna TKACZEWSKA
Piotr KULAWIK
Łukasz MIGDAŁ
Arkadiusz OSIECKI
Karolina LATOS
Maciej PRZYBYŁKO
nr katalogowy: 52185
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-11
Gotować może każdy
Jamie Oliver
nr katalogowy: 55344
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-11
Zdrowy jak ryba
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 102062
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-6
Ryba z grilla
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 106245
ryby
wartość odżywcza
obróbka termiczna
grillowanie
potrawy
zdrowie
fish
nutritional value
heat treatment
grilling
grilled dishes
health
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-11
Akryloamid w żywności dla dzieci jako realne zagrożenie dla zdrowia
Sylwia Zimny
Agnieszka Piekara
Monika Kaczmarczyk
Małgorzata Krzywonos
nr katalogowy: 117222
10.15199/62.2018.11.22
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-6
Ocena świadomości konsumenckiej na temat wykorzystania promieniowania mikrofalowego w obróbce żywności
Andrzej Cendrowski
nr katalogowy: 146658
10.15199/64.2023.6.5
promieniowanie mikrofalowe
kuchenki mikrofalowe
żywność
ankieta
microwave radiation
microwave ovens
food
questionairre
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Zastosowanie technologii sous-vide w przetwórstwie mięsa drobiowego
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Jolanta Remiszewska
nr katalogowy: 143008
10.15199/65.2023.4.3
technologia sous-vide
SV
mięso i produkty drobiowe
jakość
sous-vide technology
SV
meat and poultry products
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Zastosowanie technologii sous-vide w przetwórstwie mięsa drobiowego
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Jolanta Remiszewska
nr katalogowy: 143008
10.15199/65.2023.4.3
technologia sous-vide
SV
mięso i produkty drobiowe
jakość
sous-vide technology
SV
meat and poultry products
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Zastosowanie technologii sous-vide w przetwórstwie mięsa drobiowego
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Jolanta Remiszewska
nr katalogowy: 143008
10.15199/65.2023.4.3
technologia sous-vide
SV
mięso i produkty drobiowe
jakość
sous-vide technology
SV
meat and poultry products
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Zastosowanie technologii sous-vide w przetwórstwie mięsa drobiowego
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Jolanta Remiszewska
nr katalogowy: 143008
10.15199/65.2023.4.3
technologia sous-vide
SV
mięso i produkty drobiowe
jakość
sous-vide technology
SV
meat and poultry products
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Zastosowanie technologii sous-vide w przetwórstwie mięsa drobiowego
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Jolanta Remiszewska
nr katalogowy: 143008
10.15199/65.2023.4.3
technologia sous-vide
SV
mięso i produkty drobiowe
jakość
sous-vide technology
SV
meat and poultry products
quality
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-4-5
3D jedzenie na zamówienie
Grażyna Bortnowska
nr katalogowy: 131709
Projektowanie żywności
drukowanie 3D
gastronomia spersonalizowana
Food designing
3D printing
personalized gastronomy
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-4-5
3D jedzenie na zamówienie
Grażyna Bortnowska
nr katalogowy: 131709
Projektowanie żywności
drukowanie 3D
gastronomia spersonalizowana
Food designing
3D printing
personalized gastronomy
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-8
Modyfikacja powierzchni wybranych sorbentów naturalnych metodami chemicznymi i fizycznymi
Agnieszka Bożęcka
Piotr Bożęcki
Stanisława Sanak-Rydlewska
nr katalogowy: 108906
10.15199/62.2017.8.34
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-2
Technika kontrolno-pomiarowa do rejestracji i monitoringu temperatury w przetwórstwie surowców mięsnych
Marian K. Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 130542
technika kontrolno-pomiarowa temperatury
dobór i użytkowanie
przetwórstwo mięsa
temperature control and measurement technique
selection and use
meat processing
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-1
Wykorzystanie zamienników tłuszczu w produktach spożywczych
Danuta Górecka
Marzanna Hęś
Anna Jędrusek-Golińska
nr katalogowy: 124486
10.15199/65.2020.1.3
zamienniki tłuszczu
podział
zastosowanie zamienników tłuszczu
fat replacements
division
use of fat substitutes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-9
Gotowanie bez glutenu
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 122291
nietolerancje
gluten
celiakia
zboża bezglutenowe
posiłki
gastronomia.
intolerance
gluten
celiac disease
gluten free cereals
dishes
gastronomy
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-8
Automatyzacja i robotyka w pakowaniu przechowywania i transportu chłodniczego żywności o niskim stopniu przetworzenia
Marta Lenartowicz-Klik
Izabela Gajlewicz
nr katalogowy: 144667
10.15199/65.2023.8.8
automatyka i robotyka
przemysł spożywczy
roboty
żywność oniskim stopniu przetworzenia
automation and robotics
food industry
robots
low-processed food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-1
Automatyzacja i robotyka w pakowaniu żywności o niskim stopniu przetworzenia
Marta Lenartowicz-Klik
Izabela Gajlewicz
nr katalogowy: 146890
10.15199/65.2024.1.4
automatyka i robotyka
przemysł spożywczy
roboty
żywność oniskim stopniu przetworzenia
automation and robotics
food industry
robots
low-processed food
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-4
Piwa owocowe – korzyści i zagrożenia związane z wykorzystaniem owoców w technologii piwowarstwa
Przemysław Leszczyński
nr katalogowy: 144701
10.15199/64.2023.4.1
piwa owocowe
biofilm
zanieczyszczenia piwa
bezpieczeństwo żywności
fruit beers
biofilm
beer contamination
food safety
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-11
OCENA JAKOŚCI MIĘŚNI PIERSIOWYCH INDYKÓW poddanych obróbce metodą sous-vide
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Tomasz Drażba
Ewa Burczyk
nr katalogowy: 140664
indyk
mięśnie piersiowe
sous-vide
właściwości fizykochemiczne i sensoryczne
turkey
pectoral muscles
sous-vide
physicochemical and sensory properties
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-11
OCENA JAKOŚCI MIĘŚNI PIERSIOWYCH INDYKÓW poddanych obróbce metodą sous-vide
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Tomasz Drażba
Ewa Burczyk
nr katalogowy: 140664
indyk
mięśnie piersiowe
sous-vide
właściwości fizykochemiczne i sensoryczne
turkey
pectoral muscles
sous-vide
physicochemical and sensory properties
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-7
Design of Continuous Water Heater Hybrid Solar And Gas System
Sri SUWASTI
Muhammad Ruswandi DJALAL
nr katalogowy: 144161
10.15199/48.2023.07.15
Hybrid
Water Heater
Solar Cell
Gas
LPG
Hybryda
Podgrzewacz wody
Ogniwo słoneczne
Gaz
LPG
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH