Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-1-2
Kuchnie naszych sąsiadów – kuchnia ukraińska
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 136213
kuchnie regionalne
kuchnia ukraińska
charakterystyka
regional cuisine
Ukrainian cuisine
characteristic
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-1-2
Kuchnie naszych sąsiadów – kuchnia ukraińska
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 136213
kuchnie regionalne
kuchnia ukraińska
charakterystyka
regional cuisine
Ukrainian cuisine
characteristic
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-11-12
Kuchnie naszych sąsiadów – kuchnia litewska
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 140919
kuchnia regionalna
kuchnia litewska
charakterystyka
regional cuisine
Lithuanian cuisine
characteristic
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-11-12
Kuchnie naszych sąsiadów – kuchnia litewska
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 140919
kuchnia regionalna
kuchnia litewska
charakterystyka
regional cuisine
Lithuanian cuisine
characteristic
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-9
Polska kuchnia regionalna – kuchnia śląska
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 145173
kuchnia regionalna
kuchnia śląska
charakterystyka
regional Polish cuisine
Silesian cuisine
characteristics
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-5
Polska kuchnia regionalna – kuchnia Podkarpacia
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 150904
kuchnia regionalna
kuchnia Podkarpacia
charakterystyka
regional Polish cuisine
Podkarpacie cuisines
characteristics
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-1
Polska kuchnia regionalna – kuchnia Pomorza i Kaszub
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 147594
kuchnia regionalna
kuchnia Pomorza i Kaszub
charakterystyka
regional Polish cuisine
Pomerania and Kashubia cuisines
characteristics
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-10
Kuchnie naszych sąsiadów – kuchnia niemiecka
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 140254
kuchnie regionalne
kuchnia niemiecka
charakterystyka
regional cuisine
German cuisine
characteristic
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-10
Kuchnie naszych sąsiadów – kuchnia niemiecka
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 140254
kuchnie regionalne
kuchnia niemiecka
charakterystyka
regional cuisine
German cuisine
characteristic
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-11-12
Polska kuchnia regionalna – kuchnia Mazowsza i Kurpiów
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 146343
kuchnia regionalna
Mazowsze
Kurpie
charakterystyka
regional Polish cuisine
Mazovia
Kurpie
characteristics
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-7-8
Polska kuchnia regionalna (cz. I)
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 145008
kuchnia regionalna
regiony kulinarne
charakterystyka
regional Polish cuisine
culinary regions
characteristics
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-1-2
Kuchnia staropolska
nr katalogowy: 141822
kuchnia staropolska
składniki
dania
old Polish cuisine
ingredients
meals
OPAKOWANIE 2010-I
Activities of Polish Chamber of Packaging
Wacław Wasiak
nr katalogowy: 50914
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-7-8
Kuchnie naszych sąsiadów – kuchnia czeska
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 138824
kuchnia czeska
potrawy
zwyczaje
gastronomia
Czech cuisine
dishes
habits
gastronomy
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-7-8
Kuchnie naszych sąsiadów – kuchnia czeska
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 138824
kuchnia czeska
potrawy
zwyczaje
gastronomia
Czech cuisine
dishes
habits
gastronomy
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-5
Siła w zespole
nr katalogowy: 105504
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-10
Elitarny bażant
nr katalogowy: 12102
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-3
Arcydzieła z koniakiem
D.G
nr katalogowy: 4054
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-3
Młode talenty
DOMINIKA GASIK
nr katalogowy: 4055
OPAKOWANIE 2004-3
Wysokiej jakości opakowania do wyrafinowanych potraw
nr katalogowy: 3162
GOSPODARKA WODNA 2022-5
Wykorzystanie gromadzonej przez państwową służbę hydrogeologiczną informacji o wodach podziemnych na potrzeby opracowania dokumentów strategicznych, planistycznych i innych w gospodarce wodnej
KRZYSZTOF JÓŹWIAK
ELŻBIETA PRZYTUŁA
DOROTA WĘGLARZ
nr katalogowy: 137587
10.15199/22.2022.5.4
wody podziemne
państwowa służba hydrogeologiczna (PSh)
baza danych
GIS
udostępnianie informacji hydrogeologicznej
groundwater
Polish hydrogeological Survey (PhS)
database
GIS
provision of hydrogeological information
GOSPODARKA WODNA 2022-5
Wykorzystanie gromadzonej przez państwową służbę hydrogeologiczną informacji o wodach podziemnych na potrzeby opracowania dokumentów strategicznych, planistycznych i innych w gospodarce wodnej
KRZYSZTOF JÓŹWIAK
ELŻBIETA PRZYTUŁA
DOROTA WĘGLARZ
nr katalogowy: 137587
10.15199/22.2022.5.4
wody podziemne
państwowa służba hydrogeologiczna (PSh)
baza danych
GIS
udostępnianie informacji hydrogeologicznej
groundwater
Polish hydrogeological Survey (PhS)
database
GIS
provision of hydrogeological information
GAZETA CUKROWNICZA 2012-6
Unijne i krajowe systemy gwarantowanej jakości żywności
Jolanta Bryk
Marzena Trajer
nr katalogowy: 73344
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-12
Turystyka Kulinarna
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 39715
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-4-5
Włoskie specjały
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 137467
kuchnia włoska
potrawy mączne
pizza
makarony
pierożki
pieczywo
mąka pszenna typ 00
semolina
Italian cuisine
flour dishes
pizza
pasta
dumplings
bread
wheat flour type 00
semolina
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-4-5
Włoskie specjały
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 137467
kuchnia włoska
potrawy mączne
pizza
makarony
pierożki
pieczywo
mąka pszenna typ 00
semolina
Italian cuisine
flour dishes
pizza
pasta
dumplings
bread
wheat flour type 00
semolina
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-1b
Mid-long-Term Regional Load Forecasting based on Census X12-SARIMA Model
Zhan-jun Qiao
Fu-ling Li
Yong Li
nr katalogowy: 74371
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-7-8
Grand Prix dla W. M. Amaro
nr katalogowy: 127623
PROBLEMY JAKOŚCI 2019-10
Regional quality contests based on business excellence models - Pomeranian case study
Piotr GRUDOWSKI
Anna WENDT
Ewa MARJAŃSKA
nr katalogowy: 123126
10.15199/46.2019.10.4
excellence
business excellence model
quality competition
modele doskonałości organizacyjnej
konkursy nagród jakości
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2017-9
The effectiveness of public-private partnerships of institutions based on Spanish and Polish RIS experiences
Makary Piasecki
nr katalogowy: 109298
10.15199/60.2017.09.3
technology transfer
textile industry
smart specialization
RIS3 JEL Classification: L26
D22
D29
F59
F39
transfer technologii
przemysł włókienniczy
inteligentna specjalizacja
RIS3
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-7
Spis treści / Contents
nr katalogowy: 92138
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-12
Rok rozmaitości, czyli podsumowanie 2018
Paulina Steklińska
nr katalogowy: 117390
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2004-8-9
CENTRUM ZAAWANSOWANYCH TECHNOLOGII TIFORA
nr katalogowy: 1183
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-3
Modernizacja terenowych sieci niskiego i średniego napięcia
Jerzy MARZECKI
nr katalogowy: 42078
GOSPODARKA WODNA 2019-12
INFORMACJE NOWOŚCI
nr katalogowy: 124031
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-6
Regional Transmission Network Modelling for Facilitating Congestion Management
Petar KRSTEVSKI
Aleksandra KRKOLEVA MATESKA
Jordanco ANGELOV
Vesna BOROZAN
Rubin TALESKI
nr katalogowy: 91595
10.15199/48.2015.06.11
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-1
Turystyka Kulinarna
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 40671
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Kultury starterowe wykorzystywane w produkcji win
Monika Barbara Pytka
Agnieszka Malik
Piotr Janas
nr katalogowy: 135125
10.15199/65.2021.12.4
wino
kultury starterowe
drożdże
bakterie fermentacji mlekowej
wine
starter cultures
yeast
lactic acid bacteria
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Kultury starterowe wykorzystywane w produkcji win
Monika Barbara Pytka
Agnieszka Malik
Piotr Janas
nr katalogowy: 135125
10.15199/65.2021.12.4
wino
kultury starterowe
drożdże
bakterie fermentacji mlekowej
wine
starter cultures
yeast
lactic acid bacteria
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Kultury starterowe wykorzystywane w produkcji win
Monika Barbara Pytka
Agnieszka Malik
Piotr Janas
nr katalogowy: 135125
10.15199/65.2021.12.4
wino
kultury starterowe
drożdże
bakterie fermentacji mlekowej
wine
starter cultures
yeast
lactic acid bacteria
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2022-11
WKŁAD POLSKIEGO CHAPTERU AP/AES/MTT W ROZWÓJ KONFERENCJI MIKON ORAZ STRUKTUR IEEE W KRAJACH BYŁEGO ZWIĄZKU SOWIECKIEGO
Józef Modelski
nr katalogowy: 140728
10.15199/13.2022.11.3
Joint Chapter AP/AES/MTT
pierwszy Chapter w Polskiej Sekcji IEEE
Joint Chapter AP/AES/MTT
the first Chapter in the IEEE Polish Section
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2022-11
WKŁAD POLSKIEGO CHAPTERU AP/AES/MTT W ROZWÓJ KONFERENCJI MIKON ORAZ STRUKTUR IEEE W KRAJACH BYŁEGO ZWIĄZKU SOWIECKIEGO
Józef Modelski
nr katalogowy: 140728
10.15199/13.2022.11.3
Joint Chapter AP/AES/MTT
pierwszy Chapter w Polskiej Sekcji IEEE
Joint Chapter AP/AES/MTT
the first Chapter in the IEEE Polish Section
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2022-11
WKŁAD POLSKIEGO CHAPTERU AP/AES/MTT W ROZWÓJ KONFERENCJI MIKON ORAZ STRUKTUR IEEE W KRAJACH BYŁEGO ZWIĄZKU SOWIECKIEGO
Józef Modelski
nr katalogowy: 140728
10.15199/13.2022.11.3
Joint Chapter AP/AES/MTT
pierwszy Chapter w Polskiej Sekcji IEEE
Joint Chapter AP/AES/MTT
the first Chapter in the IEEE Polish Section
POLISH TECHNICAL REVIEW 2019-4
AN ATTEMPT TO ESTIMATE CO2 EMISSIONS CAUSED BY ENERGY CONSUMPTION IN POLISH AGRICULTURE
Witold Jan WARDAL
Jan PAWLAK
nr katalogowy: 124390
10.15199/180.2019.4.2
emission GHG
carbon dioxide
energy carriers
agriculture
semisja gazów cieplarnianych
dwutlenek węgla
nośniki energii
rolnictwo
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-5
Capabilities of Polish power plants - advantages and threats
Paweł SZMITKOWSKI
Sylwia ZAKRZEWSKA
Agnieszka GIL
Paweł ŚWIDERSKI
nr katalogowy: 119965
10.15199/48.2019.05.44
electro-energy
power plants in Poland
production capacity
energy capabilities
elektroenergetyka
elektrownie w Polsce
moce wytwórcze
potencjał energetyczny
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
System znakowania produktów żywnościowych Nutri-Score – jego prostota nie idzie w parze z interesami polskich producentów, ani nie wspiera edukacji żywieniowej konsumenta
Redakcja PFiOW
nr katalogowy: 137300
Nutri-Score
edukacja żywieniowa
sok
zdrowie
znakowanie żywności
lokalni producenci
żywność lokalna
żywność regionalna
żywność ekologiczna
Nutri-Score
nutrition education
juice
health
food labeling
local producers
local food
regional food
organic food
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-9
Francuskie bistro w środku Warszawy Miejski szyk
Dominika Matuszak
nr katalogowy: 93440
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-5
Nowoczesna technologia i kompleksowe wsparcie każdej kuchni
Piotr Kłosiński
nr katalogowy: 142952
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-10
Kuchnie naszych sąsiadów – kuchnia niemiecka
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 140254
kuchnie regionalne
kuchnia niemiecka
charakterystyka
regional cuisine
German cuisine
characteristic
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-4
Polska kuchnia regionalna – kuchnia wielkopolska
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 150021
kuchnia wielkopolska
pyry
gzik (gotowane ziemniaki z twarogiem)
parzybroda
rogale świętomarcińskie
Wielkopolska cuisine
potatoes
gzik (boiled potatoes with cottage cheese)
parzybroda soup
St. Martin's croissants
MATERIAŁY BUDOWLANE 2024-11
Application of geometric parameters in texture analysis of traditional stone walls
Aleksandra Gorączko
Marcin Gorączko
nr katalogowy: 151564
10.15199/33.2024.11.19
Uniejów
budynki murowane z kamienia
opoka
typologia murów kamiennych
wskaźniki tekstur
Uniejów
stone masonry buildings
soft limestone
types of stone walls
texture parameters
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2007-21
PoFLIRTujmy...
Zenobia Basiewicz
nr katalogowy: 30481
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
System znakowania produktów żywnościowych Nutri-Score – jego prostota nie idzie w parze z interesami polskich producentów, ani nie wspiera edukacji żywieniowej konsumenta
Redakcja PFiOW
nr katalogowy: 137300
Nutri-Score
edukacja żywieniowa
sok
zdrowie
znakowanie żywności
lokalni producenci
żywność lokalna
żywność regionalna
żywność ekologiczna
Nutri-Score
nutrition education
juice
health
food labeling
local producers
local food
regional food
organic food
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
System znakowania produktów żywnościowych Nutri-Score – jego prostota nie idzie w parze z interesami polskich producentów, ani nie wspiera edukacji żywieniowej konsumenta
Redakcja PFiOW
nr katalogowy: 137300
Nutri-Score
edukacja żywieniowa
sok
zdrowie
znakowanie żywności
lokalni producenci
żywność lokalna
żywność regionalna
żywność ekologiczna
Nutri-Score
nutrition education
juice
health
food labeling
local producers
local food
regional food
organic food
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2015-9
Narodowe i regionalne geoportale krajów unii europejskiej i europejskiego obszaru gospodarczego. Kierunki rozwoju w latach 2010-2015
Dariusz Dukaczewski
Agata CIOŁKOSZ-STYK
nr katalogowy: 93359
10.15199/50.2015.9.2
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-1
Odległe efekty leczenia wielomiejscowego zespołu odruchowego typu I z zastosowaniem magnetoterapii uzyskane w badaniu termowizyjnym
Bolesław KALICKI
Józef MRÓZ
Andrzej KRAWCZYK
Anna JUNG
Agnieszka LIPIŃSKA-OPAŁKA
Agnieszka IWANISZCZUK
Janusz ŻUBER
Piotr MURAWSKI
nr katalogowy: 88899
10.15199/48.2015.01.34
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2008-20
Laboratorium na morzu
nr katalogowy: 38434
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-5
Procesy koncentracji w polskim przemyśle spożywczym
Iwona Szczepaniak
nr katalogowy: 113826
10.15199/65.2018.5.1
przemysł spożywczy
struktura podmiotowa
procesy koncentracji
Polska
Unia Europejska
food industry
subjective structure
concentration processes
Poland
European Union
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2007-5
Regionalne Laboratorium Chemii Przemysłowej. Oferta badawcza
RENATA KULESZA
nr katalogowy: 25637
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-11
Renowacja i konserwacja tradycyjnych budynków z lokalnego kamienia wapiennego
Marcin Gorączko
Aleksandra Gorączko
nr katalogowy: 140583
10.15199/33.2022.11.20
kamień wapienny
budownictwo regionalne
renowacja.
limestone
regional construction
renovation.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-11
Renowacja i konserwacja tradycyjnych budynków z lokalnego kamienia wapiennego
Marcin Gorączko
Aleksandra Gorączko
nr katalogowy: 140583
10.15199/33.2022.11.20
kamień wapienny
budownictwo regionalne
renowacja.
limestone
regional construction
renovation.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-7
A sequential extended regional maxima transformation with contrast-based criterion for image segmentation
Tomasz MARKIEWICZ
Miroslaw DZIEKIEWICZ
Wojciech KOZLOWSKI
nr katalogowy: 92103
10.15199/48.2015.07.05
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2012-4
Nowy zakład przetwarzania odpadów Stena Recycling
nr katalogowy: 67186
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-7
Pulverized coal combustion modelling for Model Predictive Control
Waldemar WÓJCIK
Konrad GROMASZEK
Andrzej KOTYRA
Tomasz GOLEC
nr katalogowy: 53424
AURA 2017-1
Odnawialne źródła energii jako perspektywa rozwoju polskich regionów
Arleta STEFANIAK
nr katalogowy: 103499
10.15199/2.2017.1.2
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-3
Wielkanocne przysmaki
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 136711
Wielkanoc
potrawy
jaja
ryby
zupy
sosy
sałatki
ciasta
potrawy regionalne
nowe trendy
Easter
dishes
eggs
fish
soups
sauces
cakes
regional dishes
new trends
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-3
Wielkanocne przysmaki
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 136711
Wielkanoc
potrawy
jaja
ryby
zupy
sosy
sałatki
ciasta
potrawy regionalne
nowe trendy
Easter
dishes
eggs
fish
soups
sauces
cakes
regional dishes
new trends
GOSPODARKA WODNA 2010-10
Umowa o współpracy między RZGW w Warszawie a Agencją Wodną Adour–Garonne
Katarzyna Wardak
nr katalogowy: 54667
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-10
„Grzybobranie dla Gastronomii” 2023
nr katalogowy: 145629
PROBLEMY JAKOŚCI 2016-7-8
Łotewski system kształtowania jakości życia i tożsamości kulinarnej
Małgorzata Z. WIŚNIEWSKA
Baiba ŠAVRIN´A
nr katalogowy: 100040
10.15199/47.2016.7-8.7
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Ocena konsumencka serów dojrzewających produkowanych z mleka krowiego
Barbara Krzysztofik
Barbara Krochmal-Marczak
nr katalogowy: 134164
10.15199/65.2021.10.8
sery
ocena organoleptyczna
wskaźnik jakości
cheeses
organoleptic evaluation
quality index
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Ocena konsumencka serów dojrzewających produkowanych z mleka krowiego
Barbara Krzysztofik
Barbara Krochmal-Marczak
nr katalogowy: 134164
10.15199/65.2021.10.8
sery
ocena organoleptyczna
wskaźnik jakości
cheeses
organoleptic evaluation
quality index
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Ocena konsumencka serów dojrzewających produkowanych z mleka krowiego
Barbara Krzysztofik
Barbara Krochmal-Marczak
nr katalogowy: 134164
10.15199/65.2021.10.8
sery
ocena organoleptyczna
wskaźnik jakości
cheeses
organoleptic evaluation
quality index
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Ocena konsumencka serów dojrzewających produkowanych z mleka krowiego
Barbara Krzysztofik
Barbara Krochmal-Marczak
nr katalogowy: 134164
10.15199/65.2021.10.8
sery
ocena organoleptyczna
wskaźnik jakości
cheeses
organoleptic evaluation
quality index
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-3
Metodyka wyznaczania transgranicznych zdolności przesyłowych krajowego systemu elektroenergetycznego, ze szczególnym uwzględnieniem połączeń asynchronicznych
Paweł TERLIKOWSKI
Józef PASKA
nr katalogowy: 112479
10.15199/48.2018.03.35
zdolności przesyłowe
ograniczenia bilansowe
połączenia asynchroniczne
krajowy system elektroenergetyczny.
transmission capacities
allocation constraints
asynchronous tie-lines
national electric power system.
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Dziedzictwo kulinarne górali Czadeckich na terenie województwa lubuskiego
Dorota Garnek
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 139607
10.15199/65.2022.9.7
dziedzictwo kulinarne
ziemie odzyskane
województwo lubuskie
górale Czadeccy
Czadca
bukowina
culinary heritage
reclaimed territories
Lubuskie Voivodeship
Czadecki highlanders
Czadca
bukovina
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Dziedzictwo kulinarne górali Czadeckich na terenie województwa lubuskiego
Dorota Garnek
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 139607
10.15199/65.2022.9.7
dziedzictwo kulinarne
ziemie odzyskane
województwo lubuskie
górale Czadeccy
Czadca
bukowina
culinary heritage
reclaimed territories
Lubuskie Voivodeship
Czadecki highlanders
Czadca
bukovina
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Dziedzictwo kulinarne górali Czadeckich na terenie województwa lubuskiego
Dorota Garnek
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 139607
10.15199/65.2022.9.7
dziedzictwo kulinarne
ziemie odzyskane
województwo lubuskie
górale Czadeccy
Czadca
bukowina
culinary heritage
reclaimed territories
Lubuskie Voivodeship
Czadecki highlanders
Czadca
bukovina
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Dziedzictwo kulinarne górali Czadeckich na terenie województwa lubuskiego
Dorota Garnek
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 139607
10.15199/65.2022.9.7
dziedzictwo kulinarne
ziemie odzyskane
województwo lubuskie
górale Czadeccy
Czadca
bukowina
culinary heritage
reclaimed territories
Lubuskie Voivodeship
Czadecki highlanders
Czadca
bukovina
AURA 2010-5
Polska w czołówce
Jolanta ZIENTEK-VARGA
nr katalogowy: 51899
GOSPODARKA WODNA 2024-6
Inland Waterways International Who are we and what do we do?
nr katalogowy: 149137
POLISH TECHNICAL REVIEW 2021-4
DEVELOPMENT STRATEGY OF THE JOURNAL "POLISH TECHNICAL REVIEW" (PTR)
Magdalena BOREK-DARUK
nr katalogowy: 135283
10.15199/180.2021.4.1
strategy
development
scientific journal
international databases
citation rate
strategia
rozwój
czasopismo naukowe
bazy międzynarodowe
cytowalność
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-9
Methods of analysis and forecast of power engineering load variation in the conditions of energy market transformation
Tomasz POPŁAWSKI
nr katalogowy: 37862
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-12
Diamentowy jubileusz Zespołu Szkół Przemysłu Spożywczego i Chemicznego w Gdańsku
Halina Łankiewicz
nr katalogowy: 72865
AUTO MOTO SERWIS 2020-TS-1
Nowości
nr katalogowy: 133836
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2020-7-8
KONWERSJA ANALOGOWO-CYFROWA RADIOFONII W POLSCE - DOSTĘPNOŚĆ ZASOBÓW CZĘSTOTLIWOŚCI
Krystyna Rosłan-Kuhn
Joanna Michalska
nr katalogowy: 128939
10.15199/59.2020.7-8.33
DAB
multipleks radiowy
MUX R
radio cyfrowe
DAB
radio multiplex
MUX R
digital radio
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2020-7-8
KONWERSJA ANALOGOWO-CYFROWA RADIOFONII W POLSCE - DOSTĘPNOŚĆ ZASOBÓW CZĘSTOTLIWOŚCI
Krystyna Rosłan-Kuhn
Joanna Michalska
nr katalogowy: 128939
10.15199/59.2020.7-8.33
DAB
multipleks radiowy
MUX R
radio cyfrowe
DAB
radio multiplex
MUX R
digital radio
POLISH TECHNICAL REVIEW 2021-1
ARE POLISH CHEMICAL PERIODICALS DOOMED TO COLLAPSE?
Jerzy POLACZEK
nr katalogowy: 131538
POLISH TECHNICAL REVIEW 2021-1
ARE POLISH CHEMICAL PERIODICALS DOOMED TO COLLAPSE?
Jerzy POLACZEK
nr katalogowy: 131538
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-2
Szlaki kulinarne
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 41511
MATERIAŁY BUDOWLANE 2015-11
Możliwości zachowania cech architektury regionalnej w Kotlinie Kłodzkiej
Elżbieta Trocka-Leszczyńska
Joanna Nykiel
nr katalogowy: 95118
10.15199/33.2015.11.55
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-7-8
Competitiveness of Polish food industry is rising on the EU market
Janusz Rowiński
Małgorzata Bułkowska
nr katalogowy: 61880
POLISH TECHNICAL REVIEW 2019-4
"TO BE USEFUL FOR THE NATION" STANISŁAW WAWRZYNIEC STASZIC
Ryszard RUS
nr katalogowy: 124393
10.15199/180.2019.4.5
thought of Polish enlightenment
Polish state
political journalist
philosopher
monistic concept of the world
law of nature
myśl polskiego oświecenia
państwo polskie
publicysta polityczny
filozof
monistyczna koncepcja świata
prawo natury
panslawizm
AURA 2019-5
Upowszechnienie koncepcji gospodarki o obiegu zamkniętym przez realizację projektów współpracy
Agnieszka Nowaczek
Ewelina Pędziwiatr
Joanna Kulczycka
nr katalogowy: 120096
gospodarka o obiegu zamkniętym
partnerskie projekty współpracy
projekty unijne
zarządzanie projektami
circular economy
cooperation projects
EU projects
project management
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2009-8
Uniwersalny elektrogustometr z adaptacyjnym wyznaczaniem progu
ANNA CHOROMAŃSKA
ANTONI GRZANKA
nr katalogowy: 46355
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-12b
Magnetic Fluid Hyperthermia for Cancer Therapy
Arkadiusz MIASKOWSKI
Andrzej KRAWCZYK
nr katalogowy: 64306
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2022-3
POLSKI KOMITET OPTOELEKTRONIKI SEP
Ryszard Romaniuk
nr katalogowy: 136867
10.15199/13.2022.3.8
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2022-3
POLSKI KOMITET OPTOELEKTRONIKI SEP
Ryszard Romaniuk
nr katalogowy: 136867
10.15199/13.2022.3.8
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2022-3
POLSKI KOMITET OPTOELEKTRONIKI SEP
Ryszard Romaniuk
nr katalogowy: 136867
10.15199/13.2022.3.8
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-1
"Polska Wódka" z ziemniaków - sprawą międzynarodowej wagi
nr katalogowy: 82254
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-10
Stan gorzelni rolniczych w Polsce
Małgorzata Kowalewska
Magdalena Broda
nr katalogowy: 47545
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-10
Nowa przyczyna dyskryminacji?
nr katalogowy: 79915
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2017-5
Zadanie rządowe jako instrument formalnoprawny w procedurze uzyskiwania koncesji na wydobywanie węgla brunatnego (cz. II)
Zbigniew KASZTELEWICZ
Miranda PTAK
Mateusz SIKORA
nr katalogowy: 104696
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2014-10
Ocena rozdrobnienia gospodarstw rolnych do określenia rozmiarów prac scaleniowych w Polsce
ANNA JĘDREJEK
FRANCISZEK WOCH
LESZEK SZYMAŃSKI
nr katalogowy: 87217
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-9a
Badania typu foresight w planowaniu kierunków rozwoju energetyki regionalnej
Edyta ROPUSZYŃSKA-SURMA
Magdalena WĘGLARZ
Agnieszka WYŁOMAŃSKA
nr katalogowy: 62347
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2017-4
Zadanie rządowe jako instrument formalnoprawny w procedurze uzyskiwania koncesji na wydobywanie węgla brunatnego (cz.I)
Zbigniew KASZTELEWICZ
Miranda PTAK
Mateusz SIKORA
nr katalogowy: 104382
POLISH TECHNICAL REVIEW 2019-4
AN ATTEMPT TO ESTIMATE CO2 EMISSIONS CAUSED BY ENERGY CONSUMPTION IN POLISH AGRICULTURE
Witold Jan WARDAL
Jan PAWLAK
nr katalogowy: 124390
10.15199/180.2019.4.2
emission GHG
carbon dioxide
energy carriers
agriculture
semisja gazów cieplarnianych
dwutlenek węgla
nośniki energii
rolnictwo
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-7-8
Inauguracja Polish Vodka Association
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 29460
OPAKOWANIE 2009-I
Research Works On Biodegradable Polymers
Marek M. Kowalczuk
nr katalogowy: 42500
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-1
Polish Vodka Association przeciw podwyższeniu akcyzy - konferencja prasowa 10 XII 2008 r.
nr katalogowy: 41074
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-1
Konkurencyjność wewnętrzna i zewnętrzna polskiego przemysłu spożywczego
Iwona Szczepaniak
nr katalogowy: 111718
10.15199/65.2018.1.1
przemysł spożywczy
konkurencyjność
rynek krajowy
rynek międzynarodowy
food industry
competitiveness
domestic market
international market
GOSPODARKA WODNA 2020-8
Znaczenie jezior w gospodarce kraju
BOGUMIŁ NOWAK
GRZEGORZ DUMIEŃSKI
nr katalogowy: 127708
jeziora
gospodarka
funkcje jezior
zagrożenia jezior
usługi ekosystemowe
lakes
economy
functions of lakes
threats to lakes
ecosystem services
POLISH TECHNICAL REVIEW 2019-4
"TO BE USEFUL FOR THE NATION" STANISŁAW WAWRZYNIEC STASZIC
Ryszard RUS
nr katalogowy: 124393
10.15199/180.2019.4.5
thought of Polish enlightenment
Polish state
political journalist
philosopher
monistic concept of the world
law of nature
myśl polskiego oświecenia
państwo polskie
publicysta polityczny
filozof
monistyczna koncepcja świata
prawo natury
panslawizm
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-8
Polish food on the European and world markets
Mirosława Tereszczuk
nr katalogowy: 93105
10.15199/65.2015.8.1
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-1
Hotele prestiżowe
nr katalogowy: 32382
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-8
Polscy producenci rozpoczynają stały eksport do Wielkiej Brytanii
nr katalogowy: 29271
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-6
The costs of operating reserves in Polish power system
Roman KORAB
nr katalogowy: 45578
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-5
Stowarzyszenie Elektrotechników Polskich w latach 1922-24
Przemysław Sadłowski
Piotr Rataj
Jerzy Hickiewicz
nr katalogowy: 143237
10.15199/48.2023.05.48
historia elektrotechniki
Stowarzyszenie Elektryków Polskich
history of electrotechnics
Association of Polish Electrical Engineers
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-5
Stowarzyszenie Elektrotechników Polskich w latach 1922-24
Przemysław Sadłowski
Piotr Rataj
Jerzy Hickiewicz
nr katalogowy: 143237
10.15199/48.2023.05.48
historia elektrotechniki
Stowarzyszenie Elektryków Polskich
history of electrotechnics
Association of Polish Electrical Engineers
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2024-9
International Workshop on Polish Baltic Offshore Windfarms
Edward Gulski
nr katalogowy: 150334
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-9-10
Znak „Piwo Kraftowe” wyróżnia piwa z browarów rzemieślniczych. Rozmowa z Markiem Kamińskim, prezesem Polskiego Stowarzyszenia Browarów Rzemieślniczych
Maria J. Przegalińska
nr katalogowy: 128804
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-9-10
Znak „Piwo Kraftowe” wyróżnia piwa z browarów rzemieślniczych. Rozmowa z Markiem Kamińskim, prezesem Polskiego Stowarzyszenia Browarów Rzemieślniczych
Maria J. Przegalińska
nr katalogowy: 128804
AURA 2022-7
Dekarbonizacja, a trwałość rozwoju
Tomasz ŻYLICZ
nr katalogowy: 138564
AURA 2022-7
Dekarbonizacja, a trwałość rozwoju
Tomasz ŻYLICZ
nr katalogowy: 138564
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2008-12
TECHNOLOGIA PRZEROBU ODPADÓW CYNKONOŚNYCH Z INSTALACJĄ ODSIARCZANIA GAZÓW POPROCESOWYCH
nr katalogowy: 39837
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2022-1
Polscy inżynierowie elektrycy w 1936 r.
Dariusz Świsulski
nr katalogowy: 135649
10.15199/74.2022.1.4
Polska przed II wojną światową
historia elektrotechniki
historia szkolnictwa technicznego
historia polskiego przemysłu elektrotechnicznego
Poland before World War II
history of electrical engineering
history of technical education
history of the Polish electrotechnical industry
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2022-1
Polscy inżynierowie elektrycy w 1936 r.
Dariusz Świsulski
nr katalogowy: 135649
10.15199/74.2022.1.4
Polska przed II wojną światową
historia elektrotechniki
historia szkolnictwa technicznego
historia polskiego przemysłu elektrotechnicznego
Poland before World War II
history of electrical engineering
history of technical education
history of the Polish electrotechnical industry
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2022-1
Polscy inżynierowie elektrycy w 1936 r.
Dariusz Świsulski
nr katalogowy: 135649
10.15199/74.2022.1.4
Polska przed II wojną światową
historia elektrotechniki
historia szkolnictwa technicznego
historia polskiego przemysłu elektrotechnicznego
Poland before World War II
history of electrical engineering
history of technical education
history of the Polish electrotechnical industry
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-8
Food Industry in Poland and Possibilities of its Development
Piotr Chechelski
nr katalogowy: 78768
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-8
Developmental tendencies of Polish food industry
ROMAN URBAN
nr katalogowy: 29245
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2019-5
I Zjazd Elektrotechników Polskich (7-9 czerwca 1919 r.) w Warszawie - utworzenie Stowarzyszenia Elektrotechników Polskich
Jerzy Hickiewicz
Piotr Rataj
nr katalogowy: 120161
10.15199/74.2019.5.1
zjazdy elektrotechników
Stowarzyszenie Elektryków Polskich
historia elektrotechniki
electrical engineering conferences
Association of Polish Electrical Engineers
history of electrical engineering
OPAKOWANIE 2008-I
Polish Flexo Label (Narrow-web) Business
Krzysztof Januszewski
nr katalogowy: 34051
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-12
Polifenole prozdrowotne w chmielu oraz w granulatach i ekstraktach chmielowych
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 32208
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-9
Motywy i bariery wdrożenia systemu HACCP
Agnieszka Borusiewicz
Tadeusz Sikora
nr katalogowy: 30042
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-6
Pod żaglami
nr katalogowy: 98911
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-10
Analysis of the possibilities of using V2G technology for power system balancing
Dawid JÓŹWIAK
Marcin DRECHNY
nr katalogowy: 122715
10.15199/48.2019.10.12
V2G technology
power system
power system balancing.
technologia V2G
system elektroenergetyczny
bilansowanie systemu elektroenergetycznego.
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2018-10
Polskie organizacje papiernicze w okresie międzywojennym
MACIEJ SZYMCZYK
nr katalogowy: 116731
10.15199/54.2018.10.1
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-7
Stowarzyszenie Elektryków Polskich 2010 fakty, wydarzenia, ludzie
Jerzy BARGLIK
nr katalogowy: 53221
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Związki przemysłu spożywczego w Polsce z zagranicą podczas pandemii COVID-19
Łukasz Ambroziak
Małgorzata Bułkowska
nr katalogowy: 135122
10.15199/65.2021.12.1
bezpośrednie inwestycje zagraniczne w Polsce
polskie inwestycje bezpośrednie za granicą
eksport
przemysł spożywczy
foreign direct investment in Poland
Polish direct investment abroad
exports
food industry
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Związki przemysłu spożywczego w Polsce z zagranicą podczas pandemii COVID-19
Łukasz Ambroziak
Małgorzata Bułkowska
nr katalogowy: 135122
10.15199/65.2021.12.1
bezpośrednie inwestycje zagraniczne w Polsce
polskie inwestycje bezpośrednie za granicą
eksport
przemysł spożywczy
foreign direct investment in Poland
Polish direct investment abroad
exports
food industry
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Związki przemysłu spożywczego w Polsce z zagranicą podczas pandemii COVID-19
Łukasz Ambroziak
Małgorzata Bułkowska
nr katalogowy: 135122
10.15199/65.2021.12.1
bezpośrednie inwestycje zagraniczne w Polsce
polskie inwestycje bezpośrednie za granicą
eksport
przemysł spożywczy
foreign direct investment in Poland
Polish direct investment abroad
exports
food industry
OPAKOWANIE 2009-I
Turkish Packaging Industry
Aslihan Arikan
nr katalogowy: 42497
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-6
Turystyka kulinarna
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 143651
turystyka kulinarna
szlaki kulinarne
turystyczne produkty kulinarne
culinary tourism
culinary trails
tourism culinary products.
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-6
Turystyka kulinarna
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 143651
turystyka kulinarna
szlaki kulinarne
turystyczne produkty kulinarne
culinary tourism
culinary trails
tourism culinary products.
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-12
Motywy i bariery wdrożenia systemu HACCP w opinii kadry wybranego przedsiębiorstwa
Agnieszka Borusiewicz
Tadeusz Sikora
nr katalogowy: 32223
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-7-8
1st Macedonian-Polish Seminar on Applied Electromagnetics SEAM'06
Andrzej Krawczyk
Lidja Petkovska
nr katalogowy: 27750
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-4
Tuning a CMU Sphinx-III Speech Recognition System for Polish Language
Marcin PŁONKOWSKI
Pavel URBANOVICH
nr katalogowy: 83849
10.12915/pe.2014.04.042
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2012-6
Model pojęciowy polskiego systemu katastralnego na tle rozwiązań ujętych w "Katastralnym modelu administrowania terenem" (LADM)
JAROSŁAW BYDŁOSZ
KATARZYNA GÓŹDŹ
WITOLD RADZIO
nr katalogowy: 68395
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-4
Pierwsi polscy autorzy prac z dziedziny elektryczności i magnetyzmu
Mirosław DĄBROWSKI
nr katalogowy: 76376
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-1
Polifenole prozdrowotne w chmielu oraz w granulatach i ekstraktach chmielowych stosowanych do produkcji piwa w Polsce
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 32846
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-5
Nadążaj za ślimakiem
nr katalogowy: 67377
ATEST - OCHRONA PRACY 2021-11
Inauguracja Akademii Bezpieczeństwa
nr katalogowy: 134319
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2017-26
Jubileuszowe Perły
nr katalogowy: 111210
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2022-8
Pięciolecie Pracowni Historycznej Stowarzyszenia Elektryków Polskich w Opolu
Jerzy Hickiewicz
Piotr Rataj
Przemysław Sadłowski
nr katalogowy: 138845
10.15199/74.2022.8.4
historia elektryki
Pracownia Historyczna
Stowarzyszenie Elektryków Polskich
history of electricity
Historical Study Lab
Association of Polish Electrical Engineers
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2022-8
Pięciolecie Pracowni Historycznej Stowarzyszenia Elektryków Polskich w Opolu
Jerzy Hickiewicz
Piotr Rataj
Przemysław Sadłowski
nr katalogowy: 138845
10.15199/74.2022.8.4
historia elektryki
Pracownia Historyczna
Stowarzyszenie Elektryków Polskich
history of electricity
Historical Study Lab
Association of Polish Electrical Engineers
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2022-8
Pięciolecie Pracowni Historycznej Stowarzyszenia Elektryków Polskich w Opolu
Jerzy Hickiewicz
Piotr Rataj
Przemysław Sadłowski
nr katalogowy: 138845
10.15199/74.2022.8.4
historia elektryki
Pracownia Historyczna
Stowarzyszenie Elektryków Polskich
history of electricity
Historical Study Lab
Association of Polish Electrical Engineers
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2022-8
Pięciolecie Pracowni Historycznej Stowarzyszenia Elektryków Polskich w Opolu
Jerzy Hickiewicz
Piotr Rataj
Przemysław Sadłowski
nr katalogowy: 138845
10.15199/74.2022.8.4
historia elektryki
Pracownia Historyczna
Stowarzyszenie Elektryków Polskich
history of electricity
Historical Study Lab
Association of Polish Electrical Engineers
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2021-9
I Zjazd Elektrotechników Polskich 7-9 czerwca 1919 roku w Warszawie. Utworzenie Stowarzyszenia Elektrotechników Polskich
Jerzy HICKIEWICZ
Piotr RATAJ
Przemysław SADŁOWSKI
nr katalogowy: 133254
10.15199/48.2021.09.30
historia elektrotechniki
zjazdy elektrotechników
Stowarzyszenie Elektryków Polskich
history of electrotechnics
reunions of electrotechnicians
The Association of Polish Electrical Engineers
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Udział franczyzy i wybrane aspekty funkcjonowania sieci franczyzowych na polskim rynku spożywczym po 2010 roku
Łukasz Jędrzejczyk
nr katalogowy: 138573
10.15199/65.2022.7.3
franczyza
sieci franczyzowe
polski rynek spożywczy
franchise
franchise networks
polish food market
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Udział franczyzy i wybrane aspekty funkcjonowania sieci franczyzowych na polskim rynku spożywczym po 2010 roku
Łukasz Jędrzejczyk
nr katalogowy: 138573
10.15199/65.2022.7.3
franczyza
sieci franczyzowe
polski rynek spożywczy
franchise
franchise networks
polish food market
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Udział franczyzy i wybrane aspekty funkcjonowania sieci franczyzowych na polskim rynku spożywczym po 2010 roku
Łukasz Jędrzejczyk
nr katalogowy: 138573
10.15199/65.2022.7.3
franczyza
sieci franczyzowe
polski rynek spożywczy
franchise
franchise networks
polish food market
POLISH TECHNICAL REVIEW 2019-4
STANISŁAW STASZIC COMPETITION FOR THE BEST INNOVATIVE PRODUCTS "LAUREL OF INNOVATION 2019"
nr katalogowy: 124394
POLISH TECHNICAL REVIEW 2019-4
STANISŁAW STASZIC COMPETITION FOR THE BEST INNOVATIVE PRODUCTS "LAUREL OF INNOVATION 2019"
nr katalogowy: 124394
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Konsumpcja i bezpieczeństwo zdrowotne ryb bałtyckich
Wojciech Sawicki
Jacek Okraska
nr katalogowy: 139169
10.15199/65.2022.8.7
rybołówstwo
przetwórstwo ryb
spożycie ryb
bezpieczeństwo zdrowotne
toksykologia
fishery
fish processing
fish consumption
health safety
toxicology
GOSPODARKA WODNA 2015-8
INFORMACJE NOWOŚCI INFORMACJE
nr katalogowy: 92837
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2022-5
Ocena efektywności funkcjonowania instalacji przetwarzania odpadów komunalnych na przykładzie RZGOK w Woli Pawłowskiej
Bartosz Krejpowicz
nr katalogowy: 137725
10.15199/17.2022.5.4
odpady komunalne
przetwarzanie mechaniczne i biologiczne odpadów.
municipal waste
mechanical and biological processing of waste.
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2022-5
Ocena efektywności funkcjonowania instalacji przetwarzania odpadów komunalnych na przykładzie RZGOK w Woli Pawłowskiej
Bartosz Krejpowicz
nr katalogowy: 137725
10.15199/17.2022.5.4
odpady komunalne
przetwarzanie mechaniczne i biologiczne odpadów.
municipal waste
mechanical and biological processing of waste.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-9
Priorytetowe technologie polskiej energetyki w perspektywie 2030 roku
Katarzyna HALICKA
nr katalogowy: 86926
10.12915/pe.2014.09.29
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2019-3
22nd International Conference "Advanced Materials and Technologies AMT'2019"
nr katalogowy: 121109
POLISH TECHNICAL REVIEW 2019-2
JACEK SZPOTAŃSKI (1927-2019) - ELECTRICAL ENGINEER
Zbigniew Filinger
Ryszard Frydrychowski
nr katalogowy: 123277
10.15199/180.2019.2.4
Jacek Szpotański
electrician
Association of Polish Electricians (SEP
Jacek Szpotański
elektryk
Stowarzyszenie Elektryków Polskich (SEP)
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2021-10
Działalność SEP od zamknięcia I Zjazdu Elektrotechników Polskich do otwarcia II Zjazdu (1919-1921)
Jerzy HICKIEWICZ
Piotr RATAJ
Przemysław SADŁOWSKI
nr katalogowy: 133583
10.15199/48.2021.09.36
historia elektrotechniki
zjazdy elektrotechników
Stowarzyszenie Elektryków Polskich
history of electrotechnics
reunions of electrotechnicians
The Association of Polish Electrical Engineers
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-9
Stowarzyszenie Elektrotechników Polskich w latach 1925-26 i powstanie Polskiego Komitetu Elektrotechnicznego
Przemysław SADŁOWSKI
Piotr RATAJ
Jerzy HICKIEWICZ
nr katalogowy: 145283
10.15199/48.2023.09.61
historia elektrotechniki
Stowarzyszenie Elektryków Polskich
Polski Komitet Elektrotechniczny
history of electrotechnics
Association of Polish Electrical Engineers
Polish Electrotechnical Committee
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-5
Korzyści i bariery wdrażania jakości 4.0 w polskich przedsiębiorstwach – badania wstępne
Sławomir Wawak
nr katalogowy: 140130
10.15199/46.2022.5.1
zarządzanie jakością
przemysł 4.0
jakość 4.0
ocena gotowości
quality management
industry 4.0
quality 4.0
readiness estimation
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2019-24
Time of celebrating, time of rebuilding
nr katalogowy: 123183
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2016-6
The SPP celebrates 8th Congress of Polish Papermakers and presents new authorites for the term of 2016 - 2020
nr katalogowy: 99391
GOSPODARKA WODNA 2021-9
XIX Technical Dam Control International Conference TKZ’2021
nr katalogowy: 133013
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-2
LAURY INNOWACYJNOŚCI
Janusz M. Kowalski
nr katalogowy: 138388
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Konsumpcja i bezpieczeństwo zdrowotne ryb bałtyckich
Wojciech Sawicki
Jacek Okraska
nr katalogowy: 139169
10.15199/65.2022.8.7
rybołówstwo
przetwórstwo ryb
spożycie ryb
bezpieczeństwo zdrowotne
toksykologia
fishery
fish processing
fish consumption
health safety
toxicology
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Konsumpcja i bezpieczeństwo zdrowotne ryb bałtyckich
Wojciech Sawicki
Jacek Okraska
nr katalogowy: 139169
10.15199/65.2022.8.7
rybołówstwo
przetwórstwo ryb
spożycie ryb
bezpieczeństwo zdrowotne
toksykologia
fishery
fish processing
fish consumption
health safety
toxicology
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Konsumpcja i bezpieczeństwo zdrowotne ryb bałtyckich
Wojciech Sawicki
Jacek Okraska
nr katalogowy: 139169
10.15199/65.2022.8.7
rybołówstwo
przetwórstwo ryb
spożycie ryb
bezpieczeństwo zdrowotne
toksykologia
fishery
fish processing
fish consumption
health safety
toxicology
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Konsumpcja i bezpieczeństwo zdrowotne ryb bałtyckich
Wojciech Sawicki
Jacek Okraska
nr katalogowy: 139169
10.15199/65.2022.8.7
rybołówstwo
przetwórstwo ryb
spożycie ryb
bezpieczeństwo zdrowotne
toksykologia
fishery
fish processing
fish consumption
health safety
toxicology
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-8
Improving speech processing based on phonetics and phonology of Polish language
Piotr KŁOSOWSKI
nr katalogowy: 78501
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Polski handel produktami rolno-spożywczymi w obliczu wygasającej pandemii, rosnącej inflacji oraz wojny w Ukrainie
Małgorzata Bułkowska
nr katalogowy: 139596
10.15199/65.2022.9.1
handel zagraniczny
produkty rolno-spożywcze
inflacja
Ukraina
foreign trade
agri-food products
inflation
Ukraine
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Polski handel produktami rolno-spożywczymi w obliczu wygasającej pandemii, rosnącej inflacji oraz wojny w Ukrainie
Małgorzata Bułkowska
nr katalogowy: 139596
10.15199/65.2022.9.1
handel zagraniczny
produkty rolno-spożywcze
inflacja
Ukraina
foreign trade
agri-food products
inflation
Ukraine
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Polski handel produktami rolno-spożywczymi w obliczu wygasającej pandemii, rosnącej inflacji oraz wojny w Ukrainie
Małgorzata Bułkowska
nr katalogowy: 139596
10.15199/65.2022.9.1
handel zagraniczny
produkty rolno-spożywcze
inflacja
Ukraina
foreign trade
agri-food products
inflation
Ukraine
POLISH TECHNICAL REVIEW 2023-4
PROFESSOR PIOTR WOLAŃSKI – COSMIC AUTHORITY, THE PEARL OF POLISH SCIENCE
Izabela KOPTOŃ-RYNIEC
nr katalogowy: 146684
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2021-9
Quo vadis – polskie ciepłownictwo/ogrzewnictwo? Część I
MARIAN RUBIK
nr katalogowy: 133493
10.15199/9.2021.9.1
efektywność energetyczna
neutralność klimatyczna
budynki ZCRB
elektryfikacja ciepłownictwa/ ogrzewnictwa
gospodarka obiegu zamkniętego
paliwo RDF (Refuse Derived Fuel)
inteligentna sieć
węzeł ciepłowniczy
modułowy reaktor jądrowy
paliwo TRISO
energy efficiency
climate neutrality
ZCRB buildings
electrification of district heating/heating
closed-loop economy
RDF ( Refuse Derived Fuel)
intelligent network
district heating substation
modular nuclear reactor
TRISO fuel
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2021-10
Quo vadis – polskie ciepłownictwo/ogrzewnictwo? Część II
MARIAN RUBIK
nr katalogowy: 133988
10.15199/9.2021.10.1
efektywność energetyczna
neutralność klimatyczna
budynki ZCRB
elektryfikacja ciepłownictwa/ ogrzewnictwa
gospodarka obiegu zamkniętego
paliwo RDF (Refuse Derived Fuel)
inteligentna sieć
węzeł ciepłowniczy
modułowy reaktor jądrowy
paliwo TRISO
taksonomia
energy efficiency
climate neutrality
ZCRB buildings
electrification of district heating/heating
closed-loop economy
RDF (Refuse Derived Fuel)
intelligent network
district heating substation
modular nuclear reactor
TRISO fuel
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2021-9
Quo vadis – polskie ciepłownictwo/ogrzewnictwo? Część I
MARIAN RUBIK
nr katalogowy: 133493
10.15199/9.2021.9.1
efektywność energetyczna
neutralność klimatyczna
budynki ZCRB
elektryfikacja ciepłownictwa/ ogrzewnictwa
gospodarka obiegu zamkniętego
paliwo RDF (Refuse Derived Fuel)
inteligentna sieć
węzeł ciepłowniczy
modułowy reaktor jądrowy
paliwo TRISO
energy efficiency
climate neutrality
ZCRB buildings
electrification of district heating/heating
closed-loop economy
RDF ( Refuse Derived Fuel)
intelligent network
district heating substation
modular nuclear reactor
TRISO fuel
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2021-10
Quo vadis – polskie ciepłownictwo/ogrzewnictwo? Część II
MARIAN RUBIK
nr katalogowy: 133988
10.15199/9.2021.10.1
efektywność energetyczna
neutralność klimatyczna
budynki ZCRB
elektryfikacja ciepłownictwa/ ogrzewnictwa
gospodarka obiegu zamkniętego
paliwo RDF (Refuse Derived Fuel)
inteligentna sieć
węzeł ciepłowniczy
modułowy reaktor jądrowy
paliwo TRISO
taksonomia
energy efficiency
climate neutrality
ZCRB buildings
electrification of district heating/heating
closed-loop economy
RDF (Refuse Derived Fuel)
intelligent network
district heating substation
modular nuclear reactor
TRISO fuel
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2022-8
Pięciolecie Pracowni Historycznej Stowarzyszenia Elektryków Polskich w Opolu
Jerzy Hickiewicz
Piotr Rataj
Przemysław Sadłowski
nr katalogowy: 138845
10.15199/74.2022.8.4
historia elektryki
Pracownia Historyczna
Stowarzyszenie Elektryków Polskich
history of electricity
Historical Study Lab
Association of Polish Electrical Engineers
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2013-3
Z działalności FIGu
Marcin Karabin
nr katalogowy: 75205
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-11
Wpływ koloru pokrycia na funkcjonowanie dachu
Krzysztof Patoka
nr katalogowy: 140625
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-8
Analysis of Leaf Moisture of Chinese Mustard Green and Water Spinach using Single-Port Circular SRR Microwave Sensor for Post-Harvest in the Agriculture Industry
S. A. Subramaniam
N. A. Shairi
Z. Zakaria
N. B. Asan
M. K. Zahari
S. Alam
nr katalogowy: 149772
10.15199/48.2024.08.51
microwave sensor
leaf moisture
split ring resonator
agriculture industry
czujnik mikrofalowy
wilgotność liści
rezonator z dzielonym pierścieniem
przemysł rolniczy
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-1
Graphical analysis of load pattern in Polish Power System using PCA and Kohonen map
Krzysztof SIWEK
nr katalogowy: 49734
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-2
Działalność normalizacyjna w branży przetwórstwa owocowo-warzywnego
Aleksander Jakubowski
nr katalogowy: 41726
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-9
Początki elektrotechnicznego szkolnictwa wyższego w Polsce
Jerzy HICKIEWICZ
nr katalogowy: 46029
POLISH TECHNICAL REVIEW 2019-3
JUBILEE OF 60 YEARS OF ACTIVITY OF POLISH PETROLEUM CONCERN ORLEN SA (PKN ORLEN)
nr katalogowy: 124382
OPAKOWANIE 2022-7
Polish Circular Forum okazją do dyskusji o GOZ
nr katalogowy: 138431
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-8
Some aspects of the growing penetration of wind energy in the Polish power system
Tadeusz SKOCZKOWSKI
Maksymilian KOCHAŃSKI
nr katalogowy: 78452
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH