Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-12
Niektóre aspekty jakości i mikrobiologicznego zanieczyszczenia świeżych i mrożonych pieczarek
Janusz Czapski
nr katalogowy: 32220
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-9
Sezon na grzyby
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 145166
grzyby
wartość odżywcza
walory smakowe
utrwalanie
przydatność kulinarna
mushrooms
nutritional value
taste properties
preservation
culinary usefulness
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-5-6
Roślinne zamienniki mięsa
nr katalogowy: 126734
wegetarianizm
dieta bezmięsna
białko
roślinny zamiennik mięsa
rośliny strączkowe
tofu
kasze
ziemniaki
warzywa
grzyby orzechy
nasiona
wodorosty
vegetarianism
meatless diet
protein
vegetable meat replacement
legumes
tofu
groats
potatoes
vegetables
nuts mushrooms
seeds
seaweed
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-12
Świąteczne smaki i aromaty
nr katalogowy: 117487
Wigilia
potrawy
bakalie
miód
mak
korzenne przyprawy
kapusta kiszona
grzyby
suszone owoce
Christmas Eve
dishes
delicacies
honey
poppy
spicy condiments
sauerkraut
mushrooms
dried fruit
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-5
Dobrodziejstwa mąki Przetwory mączne i ich wykorzystanie w gastronomii
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 105500
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-1
Optymalizacja metod hodowli grzybni wybranych gatunków grzybów jadalnych
Katarzyna Miśkiewicz
Dorota Gendaszewska
Magdalena Lasoń-Rydel
nr katalogowy: 141535
10.15199/62.2023.1.4
metody hodowli grzybni
grzyby jadalne
optymalizacja metod hodowli
mycelium cultivation methods
edible mushrooms
optimization of cultivation methods
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-1
Optymalizacja metod hodowli grzybni wybranych gatunków grzybów jadalnych
Katarzyna Miśkiewicz
Dorota Gendaszewska
Magdalena Lasoń-Rydel
nr katalogowy: 141535
10.15199/62.2023.1.4
metody hodowli grzybni
grzyby jadalne
optymalizacja metod hodowli
mycelium cultivation methods
edible mushrooms
optimization of cultivation methods
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-1
Optymalizacja metod hodowli grzybni wybranych gatunków grzybów jadalnych
Katarzyna Miśkiewicz
Dorota Gendaszewska
Magdalena Lasoń-Rydel
nr katalogowy: 141535
10.15199/62.2023.1.4
metody hodowli grzybni
grzyby jadalne
optymalizacja metod hodowli
mycelium cultivation methods
edible mushrooms
optimization of cultivation methods
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-1
Optymalizacja metod hodowli grzybni wybranych gatunków grzybów jadalnych
Katarzyna Miśkiewicz
Dorota Gendaszewska
Magdalena Lasoń-Rydel
nr katalogowy: 141535
10.15199/62.2023.1.4
metody hodowli grzybni
grzyby jadalne
optymalizacja metod hodowli
mycelium cultivation methods
edible mushrooms
optimization of cultivation methods
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-12
Na co dzień i od święta
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 110905
bakalie
suszone owoce
orzechy
migdały
wykorzystanie kulinarne
Boże Narodzenie
sweetmeats
dried fruits
nuts
almonds
culinary use
Christmas
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-10
Charakterystyka właściwości prozdrowotnych wybranych gatunków grzybów i ocena ich dostępności na rynku lokalnym Warszawy
Katarzyna Świąder
Marta Wojda
Anna Piotrowska
Joanna Rachtan-Janicka
nr katalogowy: 128782
10.15199/65.2020.10.6
grzyby
produkty z grzybów
wartość odżywcza
właściwości prozdrowotne
mushrooms
mushroom products
nutritional value
health properties
CHŁODNICTWO 2009-6
Wpływ blanszowania na jakość mrożonych pieczarek Agricus bisporus Sing.
ILONA GAŁĄZKA-CZARNECKA
LUCJAN KRALA
nr katalogowy: 45017
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-9s-a
MYCOGONE PERNICIOSA – PATOGENICZNY GRZYB W UPRAWIE PIECZARKI
Joanna Szumigaj-Tarnowska
Czesław Ślusarski
nr katalogowy: 70871
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-7-8
Niezbędne składniki odżywcze
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 145002
produkty pochodzenia roślinnego
witaminy
funkcje
bogate źródło
products of plant origin
vitamins
functions
rich source
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-4-5
Zasady diety planetarnej
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 143109
dieta planetarna
zdrowie
środowisko naturalne
planetary diet
health
environment
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-4-5
Zasady diety planetarnej
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 143109
dieta planetarna
zdrowie
środowisko naturalne
planetary diet
health
environment
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-12
Ryby na Wigilię
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 124224
Wigilia
potrawy rybne
karp
śledź
łosoś
galarety rybne
zupy
dania gorące
sałatki
Christmas Eve
fish dishes
carp
herring
salmon
fish jelly
soups
hot dishes
salads
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-7-8
Niezbędne składniki odżywcze
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 145002
produkty pochodzenia roślinnego
witaminy
funkcje
bogate źródło
products of plant origin
vitamins
functions
rich source
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-5
Fermentacja mlekowa w przetwarzaniu i utrwalaniu warzyw, owoców i grzybów
Ewa Jabłońska-Ryś
Patryk Siczek
nr katalogowy: 148665
10.15199/65.2024.5.6
fermentacja mlekowa
kultury starterowe
LAB
kiszone grzyby
lactic fermentation
starter cultures
LAB
fermented mushrooms
OPAKOWANIE 2020-2
Badania i rozwój: Opakowanie jako nośnik idei i wartości
Agnieszka Andruszkiewicz
Magdalena Witkowicz
nr katalogowy: 125167
10.15199/42.2020.2.1
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-1-2
Zdrowe słodkości
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 136206
wyroby cukiernicze
dodatki prozdrowotne
produkty bezcukrowe
zamienniki sacharozy
produkty wegańskie
confectionery
health-promoting additives
sugar-free products
sucrose substitutes
vegan products
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-1-2
Zdrowe słodkości
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 136206
wyroby cukiernicze
dodatki prozdrowotne
produkty bezcukrowe
zamienniki sacharozy
produkty wegańskie
confectionery
health-promoting additives
sugar-free products
sucrose substitutes
vegan products
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-1-2
Zdrowe słodkości
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 136206
wyroby cukiernicze
dodatki prozdrowotne
produkty bezcukrowe
zamienniki sacharozy
produkty wegańskie
confectionery
health-promoting additives
sugar-free products
sucrose substitutes
vegan products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Inozytol oraz jego właściwości pomocne w leczeniu zaburzeń płodności
Jagoda Kruk
Karolina Jachimowicz
Anna Winiarska-Mieczan
nr katalogowy: 132710
10.15199/65.2021.7.4
mio-inozytol
dieta
PCOS
niepłodność
myo-inositol
diet
PCOS
infertility
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Inozytol oraz jego właściwości pomocne w leczeniu zaburzeń płodności
Jagoda Kruk
Karolina Jachimowicz
Anna Winiarska-Mieczan
nr katalogowy: 132710
10.15199/65.2021.7.4
mio-inozytol
dieta
PCOS
niepłodność
myo-inositol
diet
PCOS
infertility
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Inozytol oraz jego właściwości pomocne w leczeniu zaburzeń płodności
Jagoda Kruk
Karolina Jachimowicz
Anna Winiarska-Mieczan
nr katalogowy: 132710
10.15199/65.2021.7.4
mio-inozytol
dieta
PCOS
niepłodność
myo-inositol
diet
PCOS
infertility
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Inozytol oraz jego właściwości pomocne w leczeniu zaburzeń płodności
Jagoda Kruk
Karolina Jachimowicz
Anna Winiarska-Mieczan
nr katalogowy: 132710
10.15199/65.2021.7.4
mio-inozytol
dieta
PCOS
niepłodność
myo-inositol
diet
PCOS
infertility
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Inozytol oraz jego właściwości pomocne w leczeniu zaburzeń płodności
Jagoda Kruk
Karolina Jachimowicz
Anna Winiarska-Mieczan
nr katalogowy: 132710
10.15199/65.2021.7.4
mio-inozytol
dieta
PCOS
niepłodność
myo-inositol
diet
PCOS
infertility
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-3
Kwintesencja smaku
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 112576
sosy
składniki
warzywa
owoce
grzyby
przyprawy
zioła
kulinarne zastosowanie
sauces
ingredients
vegetables
fruit
mushrooms
spices
herbs
culinary use
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-9
Analiza wpływu mieszania na właściwości fizykochemiczne roztworów wodnych saponin uzyskiwanych w procesie ich wielokrotnego uwalniania z orzeszków piorących
Lubomira Broniarz-Press
Daniela Dulska
Waldemar Szaferski
nr katalogowy: 62254
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-11
Determination of aflatoxins in nuts and plant oil extracts by LC-MS/MS method Określanie zawartości aflatoksyn w orzechach i olejowych ekstraktach roślinnych techniką LC-MS/MS
Ilona Węglarz
Barbara Mazurek
Mariusz Chmiel
Bożena Górecka
nr katalogowy: 102414
10.15199/62.2016.11.34
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Radiacyjna konserwacja i identyfikacja napromieniowania żywności
Wojciech Głuszewski
Grzegorz Guzik
nr katalogowy: 136029
10.15199/65.2022.1.3
promieniowanie jonizujące
radioliza
utrwalanie żywności
identyfikacja napromieniowania żywności
ionizing radiation
radiolysis
food preservation
identification of food irradiation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Radiacyjna konserwacja i identyfikacja napromieniowania żywności
Wojciech Głuszewski
Grzegorz Guzik
nr katalogowy: 136029
10.15199/65.2022.1.3
promieniowanie jonizujące
radioliza
utrwalanie żywności
identyfikacja napromieniowania żywności
ionizing radiation
radiolysis
food preservation
identification of food irradiation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Radiacyjna konserwacja i identyfikacja napromieniowania żywności
Wojciech Głuszewski
Grzegorz Guzik
nr katalogowy: 136029
10.15199/65.2022.1.3
promieniowanie jonizujące
radioliza
utrwalanie żywności
identyfikacja napromieniowania żywności
ionizing radiation
radiolysis
food preservation
identification of food irradiation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Radiacyjna konserwacja i identyfikacja napromieniowania żywności
Wojciech Głuszewski
Grzegorz Guzik
nr katalogowy: 136029
10.15199/65.2022.1.3
promieniowanie jonizujące
radioliza
utrwalanie żywności
identyfikacja napromieniowania żywności
ionizing radiation
radiolysis
food preservation
identification of food irradiation
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-11-12
Źródło zdrowia
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 140912
fermentacja
kapusta kiszona
bakterie mlekowe
walory prozdrowotne
potrawy wigilijne z kapusty kiszonej
fermentation
sauerkraut
lactic bacteria
health-promoting values
Christmas Eve dishes made from sauerkraut
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-11-12
Źródło zdrowia
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 140912
fermentacja
kapusta kiszona
bakterie mlekowe
walory prozdrowotne
potrawy wigilijne z kapusty kiszonej
fermentation
sauerkraut
lactic bacteria
health-promoting values
Christmas Eve dishes made from sauerkraut
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-7
Projektowanie żywności z wykorzystaniem metody design thinking – studium przypadku
Sylwia Sady
Bogdan Pachołek
Olga Korczyńska
Nadia Wojsznis
Zofia Rokicka
Julia Biernacka
Wiktor Stanisławek
nr katalogowy: 144120
10.15199/65.2023.7.2
design thinking
projektowanie żywności
konsument
innowacje produktowe
paluszki
design thinking
food design
consumer
product innovation
pocky sticks
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-7
Projektowanie żywności z wykorzystaniem metody design thinking – studium przypadku
Sylwia Sady
Bogdan Pachołek
Olga Korczyńska
Nadia Wojsznis
Zofia Rokicka
Julia Biernacka
Wiktor Stanisławek
nr katalogowy: 144120
10.15199/65.2023.7.2
design thinking
projektowanie żywności
konsument
innowacje produktowe
paluszki
design thinking
food design
consumer
product innovation
pocky sticks
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-1
Jak to z fermentacją było?
Anna Pikulicka
Wioletta Tomaszewska-Górecka
Wiesław Barabasz
nr katalogowy: 136368
10.15199/64.2022.1.2
początki fermentacji
badania nad fermentacją
wkład naukowców w poznanie procesów fermentacyjnych
the beginnings of fermentation
research on fermentation
scientists contribution to understanding fermentation processes
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-1
Jak to z fermentacją było?
Anna Pikulicka
Wioletta Tomaszewska-Górecka
Wiesław Barabasz
nr katalogowy: 136368
10.15199/64.2022.1.2
początki fermentacji
badania nad fermentacją
wkład naukowców w poznanie procesów fermentacyjnych
the beginnings of fermentation
research on fermentation
scientists contribution to understanding fermentation processes
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-1
Jak to z fermentacją było?
Anna Pikulicka
Wioletta Tomaszewska-Górecka
Wiesław Barabasz
nr katalogowy: 136368
10.15199/64.2022.1.2
początki fermentacji
badania nad fermentacją
wkład naukowców w poznanie procesów fermentacyjnych
the beginnings of fermentation
research on fermentation
scientists contribution to understanding fermentation processes
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-5
Marynaty w zgodzie z tradycją
Katarzyna Tkacz
Monika Modzelewska-Kapituła
Jarosław Kowalik
Weronika Zduńczyk
nr katalogowy: 131849
marynowanie
marynaty kwaśne
surowce mięsne
marinating
sour marinades
meat
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-4
Spożycie owoców, warzyw i ich przetworów w Polsce i w krajach UE
Weronika Czerwińska
nr katalogowy: 150166
10.15199/64.2024.4.5
konsumpcja
świeże owoce i warzywa
przetwory
soki
consumption
fresh fruits and vegetables
preserves
juices
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-2
Zagrożenia związane z obecnością mikotoksyn w żywności
Jagoda Kępińska
Wioletta Biel
nr katalogowy: 125034
10.15199/65.2020.2.5
mikotoksyny
produkty spożywcze
zapobieganie
zdrowie ludzi
mycotoxins
food product
prevention
human health
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-10
Polski handel zagraniczny mrożonymi owocami i warzywami w sezonie 2016/17
Anna Bugała
nr katalogowy: 110180
10.15199/64.2017.10.1
mrożonki owocowe i warzywne
eksport
import
produkcja
frozen fruit and vegetables
export
import
production
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-10
Polski handel zagraniczny mrożonymi owocami i warzywami w sezonie 2018/19
Anna Bugała
nr katalogowy: 123049
10.15199/64.2019.10.2
mrożonki owocowe i warzywne
produkcja
eksport
import
frozen fruit and vegetables
production
exports
imports
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-12
Modeling of the technological process of walnut drying in a convective dryer
Hryhorii KALETNIK
Vitalii YAROPUD
Ihor KUPCHUK
Elchyn ALIIEV
Ihor BABYN
Petro LAVRENIUK
nr katalogowy: 146716
10.15199/48.2023.12.17
modeling
drying
mixing
parameters
experimental sample
dryer
modelowanie
suszenie
mieszanie
parametry
próbka doświadczalna
suszarka
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-11-12
Sytuacja w produkcji i handlu pieczarkami i ich przetworami w Polsce
Łukasz Zaremba
nr katalogowy: 129641
10.15199/64.2020.11–12.5
produkcja
pieczarki
handel międzynarodowy
przetwory
production
champignons
international trade
preserves
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-11-12
Sytuacja w produkcji i handlu pieczarkami i ich przetworami w Polsce
Łukasz Zaremba
nr katalogowy: 129641
10.15199/64.2020.11–12.5
produkcja
pieczarki
handel międzynarodowy
przetwory
production
champignons
international trade
preserves
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-11
Dieta DASH najlepsza dieta w nadciśnieniu
Aleksandra Cichocka
nr katalogowy: 117184
10.15199/65.2018.11.8
dieta DASH
dieta w nadciśnieniu
Narodowe Centrum Edukacji Żywieniowej
ranking najlepszych diet
DASH diet
diet in hypertension
National Centre of Nutritional Education
best diet rankings
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-10
Uniwersalne dodatki
nr katalogowy: 116446
ziemniaki
frytki
placki
kluski
półprodukty ziemniaczane
żywność wygodna
potrawy
potatoes
chips
pancakes
noodles
potato semi-finished products
convenience food
dishes
AURA 2019-12
Wegetarianizm - sposób odżywienia się czy coś więcej?
Janusz R. Mroczek
Karolina Mroczek
nr katalogowy: 123869
10.15199/2.2019.12.2
wegetarianizm
zrównoważony rozwój
ekologia
etyk
vegetarianism
sustainable development
ecology
ethics
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-9
Zamrażanie kriogeniczne – zastosowanie w przemyśle spożywczym
Beata Grabowska
nr katalogowy: 128163
10.15199/65.2020.9.4
technologie mrożenia
mrożenie kriogeniczne
przemysł spożywczy
urządzenia kriogeniczne
freezing technologies
cryogenic freezing
food industry
cryogenic devices
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-9
Zamrażanie kriogeniczne – zastosowanie w przemyśle spożywczym
Beata Grabowska
nr katalogowy: 128163
10.15199/65.2020.9.4
technologie mrożenia
mrożenie kriogeniczne
przemysł spożywczy
urządzenia kriogeniczne
freezing technologies
cryogenic freezing
food industry
cryogenic devices
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-5
Diety roślinne – charakterystyka, zalecenia oraz postawy konsumenckie
Klaudia Wiśniewska
Diana Wolańska-Buzalska
Katarzyna Wolnicka
nr katalogowy: 126523
10.15199/65.2020.5.7
dieta
żywienie
zdrowie
diety roślinne
konsument
diet
nutrition
health
plant-based diets
consumer
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-12
Wyzwania stojące przed sektorem rolno-spożywczym w Polsce związane z akcesją Ukrainy do UE
Renata Grochowska
Wojciech Józwiak
Zofia Mirkowska
nr katalogowy: 146432
10.15199/65.2023.12.1
sektor rolno-spożywczy
Polska
Ukraina
akcesja do UE
agri-food sector
Poland
Ukraine
EU accession
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-9
Pożywne i wygodne
Soups in Gastronomy
nr katalogowy: 115759
zupy
rodzaje
wywar
składnik główny
zagęszczanie
żywność wygodna
soups
types
bouillon
main component
thickening
convenient food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-9
Rozwój polskiego eksportu rolno-spożywczego w 2017 r.
Małgorzata Bułkowska
nr katalogowy: 116112
10.15199/65.2018.9.1
Handel zagraniczny
produkty rolno- -spożywcze
struktura geograficzna i towarowa
Polska
Unia Europejska
kraje trzecie
Foreign trade
agri-food products
geographical and product structure
Poland
European Union
third countries
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-9
Kierunki zastosowania kwasów tłuszczowych omega-3 w produkcji
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
Iwona Szymańska
Milena Kupiec
Maciej Brzeski
Anna Żbikowska
nr katalogowy: 128161
10.15199/65.2020.9.3
NNKT
kwasy tłuszczowe omega-3
oleje
ryby
mikroalgi
żywność
EFAs
omega-3 fatty acids
oils
fish
microalgae
food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-9
Kierunki zastosowania kwasów tłuszczowych omega-3 w produkcji
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
Iwona Szymańska
Milena Kupiec
Maciej Brzeski
Anna Żbikowska
nr katalogowy: 128161
10.15199/65.2020.9.3
NNKT
kwasy tłuszczowe omega-3
oleje
ryby
mikroalgi
żywność
EFAs
omega-3 fatty acids
oils
fish
microalgae
food
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH