Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-3
Wielkanocne przysmaki
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 136711
Wielkanoc
potrawy
jaja
ryby
zupy
sosy
sałatki
ciasta
potrawy regionalne
nowe trendy
Easter
dishes
eggs
fish
soups
sauces
cakes
regional dishes
new trends
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-3
Wielkanocne przysmaki
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 136711
Wielkanoc
potrawy
jaja
ryby
zupy
sosy
sałatki
ciasta
potrawy regionalne
nowe trendy
Easter
dishes
eggs
fish
soups
sauces
cakes
regional dishes
new trends
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-6
Swojsko i ze smakiem - u Arpada Šipeca w Slawonii
Jerzy Magner
nr katalogowy: 68304
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-12
Święta Bożego Narodzenia a wyroby piekarsko-cukiernicze
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 95045
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-10
Delektujmy się nad morzem
Monika Kucia
nr katalogowy: 54783
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-11
Utrzymać ciepło
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 116974
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-6
Ryba z grilla
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 106245
ryby
wartość odżywcza
obróbka termiczna
grillowanie
potrawy
zdrowie
fish
nutritional value
heat treatment
grilling
grilled dishes
health
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-9
SZKOŁY
nr katalogowy: 54044
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-9
Gotowanie bez glutenu
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 122291
nietolerancje
gluten
celiakia
zboża bezglutenowe
posiłki
gastronomia.
intolerance
gluten
celiac disease
gluten free cereals
dishes
gastronomy
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-11
Smaki Italii
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 94672
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-6
Paluszki i inne rybne przysmaki
JÓZEF ANDRZEJ NARÓĆ
nr katalogowy: 12024
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-4
Rybne zmagania
nr katalogowy: 75786
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-4-5
Wygoda i bezpieczeństwo
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 131702
żywność wygodna
metody utrwalania
koronawirus
gotowe dania restauracyjne
zestawy do samodzielnego przygotowania
oferta sklepowa gastronomii
convenience food
preservation methods
coronavirus
ready-made restaurant dishes
do it yourself kits
gastronomy offer for stores
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-4-5
Wygoda i bezpieczeństwo
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 131702
żywność wygodna
metody utrwalania
koronawirus
gotowe dania restauracyjne
zestawy do samodzielnego przygotowania
oferta sklepowa gastronomii
convenience food
preservation methods
coronavirus
ready-made restaurant dishes
do it yourself kits
gastronomy offer for stores
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-10-11
Przysmaki Krainy Wielkich Jezior
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 63449
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-6
EISVOGEL DOSTARCZA SZYBKO I WYDAJNIE
nr katalogowy: 121100
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-10
Substancje krioochronne w chłodniczej obróbce żywności wygodnej i funkcjonalnej
Katarzyna Kozłowicz
Franciszek Kluza
Dariusz Góral
nr katalogowy: 87607
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-9
Rozwój rynku żywności mrożonej
H. Górska-Warsewicz
nr katalogowy: 14907
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-11
Z historii Towarzystw Technicznych (5) Oczyszczanie wód ściekowych miejskich…
nr katalogowy: 126399
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-5
Potrawy z kart literatury. Zmagania kulinarno-literackie
TZ
nr katalogowy: 4148
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-5
Wino i potrawy (c.d.)
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 51674
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-11-12
Zdrów jak ryba
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 134937
ryby morskie i słodkowodne
wartość odżywcza
wielonienasycone kwasy tłuszczowe
witaminy
zdrowie
świąteczne dania rybne
marine and freshwater fish
nutritional value
polyunsaturated fatty acids
vitamins
health
Christmas fish dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-11-12
Zdrów jak ryba
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 134937
ryby morskie i słodkowodne
wartość odżywcza
wielonienasycone kwasy tłuszczowe
witaminy
zdrowie
świąteczne dania rybne
marine and freshwater fish
nutritional value
polyunsaturated fatty acids
vitamins
health
Christmas fish dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-11-12
Zdrów jak ryba
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 134937
ryby morskie i słodkowodne
wartość odżywcza
wielonienasycone kwasy tłuszczowe
witaminy
zdrowie
świąteczne dania rybne
marine and freshwater fish
nutritional value
polyunsaturated fatty acids
vitamins
health
Christmas fish dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-7-8
Rybne menu
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 92439
AURA 2023-4
Co to jest mięso hodowlane?
Marek Tomaka
nr katalogowy: 142636
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-2
Ryby
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 141613
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-2
Ryby
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 141613
AURA 2008-8
RECENZJE
nr katalogowy: 37224
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-5
Bogata oferta
Klaudia Kałwa
nr katalogowy: 113663
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-4-5
Włoskie specjały
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 137467
kuchnia włoska
potrawy mączne
pizza
makarony
pierożki
pieczywo
mąka pszenna typ 00
semolina
Italian cuisine
flour dishes
pizza
pasta
dumplings
bread
wheat flour type 00
semolina
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-4-5
Włoskie specjały
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 137467
kuchnia włoska
potrawy mączne
pizza
makarony
pierożki
pieczywo
mąka pszenna typ 00
semolina
Italian cuisine
flour dishes
pizza
pasta
dumplings
bread
wheat flour type 00
semolina
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-10
Racjonalizacja organizacji w przedsiębiorstwie Kroeswang
nr katalogowy: 30673
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-4
OptymaTM Slim Pack - agregaty chłodnicze w obudowie
nr katalogowy: 83807
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-2
Konkursowe ryby
nr katalogowy: 57398
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-1
Polskie przetwórstwo rybne w latach 1990-2015
Piotr J. Bykowski
nr katalogowy: 103651
10.15199/65.2017.1.4
GOSPODARKA WODNA 2008-4
Zagadnienia ogólne i techniczno - ekonomiczne
nr katalogowy: 34324
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-10-11
Rybne smaki nad morzem
nr katalogowy: 63457
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-7-8
OD REDAKCJI
nr katalogowy: 121409
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-2
Potrawy w nowoczesnej odsłonie
nr katalogowy: 148445
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-9
Niemcy - szansa zdobycia rynku przez polską żywność
nr katalogowy: 30026
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-12
Najczęściej wybierane marki na rynku żywności mrożonej
HANNA GÓRSKA-WARSEWICZ
nr katalogowy: 40047
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-9
Rybne perspektywy
nr katalogowy: 93445
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-12
Ryby na Wigilię
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 124224
Wigilia
potrawy rybne
karp
śledź
łosoś
galarety rybne
zupy
dania gorące
sałatki
Christmas Eve
fish dishes
carp
herring
salmon
fish jelly
soups
hot dishes
salads
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-12
Wartość odżywcza ryb i produktów rybnych
Agnieszka Leszczu-Piankowska
Piotr J. Bykowski
nr katalogowy: 111087
10.15199/65.2017.12.1
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-12
Na co dzień i od święta
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 110905
bakalie
suszone owoce
orzechy
migdały
wykorzystanie kulinarne
Boże Narodzenie
sweetmeats
dried fruits
nuts
almonds
culinary use
Christmas
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-10
Piżmowa królowa jesieni
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 123626
dynia
wartość odżywcza
karotenoidy
obróbka kulinarna
przetwarzanie
zastosowanie kulinarne.
pumpkin
nutritional value
carotenoids
culinary preparation
processing
culinary use.
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2014-17-18
PORADNIK Wino dla inżyniera (133)
winny maniak
nr katalogowy: 86036
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-6
Audyt wewnętrzny
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 52065
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-11
Europejski Festiwal Smaku 2016
Jadwiga Piotrowicz
nr katalogowy: 101610
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-9
Wpływ fotografii kulinarnej
nr katalogowy: 145175
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2023-12
WINO DLA INŻYNIERA (282) Świąteczny dekalog winomana
winny maniak
nr katalogowy: 146590
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-12
OD REDAKCJI
Maria Burska
nr katalogowy: 64511
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-11
Mechaniczna obróbka żywności.Drobno zmieszane
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 87666
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-7
Unifine. Bella Italia
nr katalogowy: 12723
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2005-6
Kuchnie świata
hp
nr katalogowy: 13033
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-10
Gorąca sprawa
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 128541
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-4
Dania z rodowodem
BARBARA POKORSKA
nr katalogowy: 4089
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2018-23
Parlament 500 milionów
nr katalogowy: 116615
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-7-8
Moc smaku
nr katalogowy: 85463
ATEST - OCHRONA PRACY 2017-2
Prosto od krowy
Aleksander Stukowski
nr katalogowy: 103951
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
RODMAR CLO2 – stabilizowany roztwór dwutlenku chloru
Anna Piotrzkowska
nr katalogowy: 139161
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-10
Smażyć po mistrzowsku
nr katalogowy: 22032
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-12
Wigilia dookoła świata
TERESA KOKOCIŃSKA
nr katalogowy: 22932
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-7-8
Mariaż Orientu z Alzacją
ANKA
nr katalogowy: 12065
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-1
Myśliwska strawa
JERZY MAGNER
nr katalogowy: 3985
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-10
Smakosze glonów
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 12096
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-5
Konkurs wielkanocny
RENATA UŹNIAK
nr katalogowy: 11985
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-10
Wszechstronnie odżywcze
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 145620
suche nasiona roślin strączkowych
wartość odżywcza
walory zdrowotne
wykorzystanie kulinarne
dry legumes
nutritional value
health benefits
culinary use
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-9
Metale ciężkie (ołów, kadm i rtęć) oraz cyna w żywności pochodzenia morskiego
Agnieszka Leszczuk-Piankowska
Piotr J. Bykowski
nr katalogowy: 109279
10.15199/65.2017.9.5
cyna
konserwy rybne
metale ciężkie
zagrożenie
canned fish product
hazard
heavy metals
tin
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-4
Oda na cześć golonki
TZ
nr katalogowy: 11948
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-12
Nim zabłyśnie pierwsza gwiazdka
DOMINIKA GASIK
nr katalogowy: 12173
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-7-8
Piec, ale jaki?
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 108490
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-7-8
Potrawy w dobrych rękach
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 61424
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-10
Sezonowość w karcie
Paweł Czerenko
nr katalogowy: 123627
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-3
Przyprawa do mięs Prymat
nr katalogowy: 97167
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2014-19
Wino do ryb i owoców morza
winny maniak
nr katalogowy: 86542
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-7-8
Wakacyjne menu
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 132658
wakacyjne potrawy
ryby
pizza
smażone ziemniaki
burgery
kebab
sushi
chłodniki
sałatki
napoje
desery
holiday food
fish
pizza
fried potatoes
burgers
kebab
sushi
cold soups
salads
drinks
desserts
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-7-8
Wakacyjne menu
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 132658
wakacyjne potrawy
ryby
pizza
smażone ziemniaki
burgery
kebab
sushi
chłodniki
sałatki
napoje
desery
holiday food
fish
pizza
fried potatoes
burgers
kebab
sushi
cold soups
salads
drinks
desserts
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-11
Na głębokim tłuszczu Frytownice - urządzenia do smażenia zanurzeniowego
WIESŁAWA GRZESIŃSKA
nr katalogowy: 4300
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-9
Higiena Absolutna Coś Całkiem Prostego
WIESŁAWA GRZESIŃSKA
nr katalogowy: 4267
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-3
Sól na cenzurowanym
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 142320
potrawy restauracyjne
chlorek sodu
redukcja zawartości soli
ograniczenie solenia
zioła i przyprawy
dobór potraw prewencja nadciśnienia
restaurant dishes
sodium chloride
salt reduction
salting limitation
herbs and spices
selection of dishes
prevention of hypertension
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-3
Sól na cenzurowanym
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 142320
potrawy restauracyjne
chlorek sodu
redukcja zawartości soli
ograniczenie solenia
zioła i przyprawy
dobór potraw prewencja nadciśnienia
restaurant dishes
sodium chloride
salt reduction
salting limitation
herbs and spices
selection of dishes
prevention of hypertension
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-10
Gorąca sprawa
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 128541
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-9
Ciasteczkowe Inspiracje Igi Sarzynskiej-Komorowskiej - Piernikowe dynie
nr katalogowy: 144848
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-12
Chluba Holandii
Dimitri Roedoe
nr katalogowy: 48588
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-6
Kwiaty jadalne
nr katalogowy: 148927
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-6
Grillowane plusy i minusy Grillowanie, to pieczenie potraw bez dodatku tłuszczu - na ruszcie, rożnie lub specjalnych grillach.
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 18534
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-10
Historia kuchni polskiej w pigułce
nr katalogowy: 140252
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-10
Oferta street food w Polsce
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 128542
jedzenie uliczne
food-trucki
turystyka kulinarna
oferta gastronomiczna
dania street food
street food
food trucks
culinary tourism
gastronomic offer
street food dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-10
Oferta street food w Polsce
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 128542
jedzenie uliczne
food-trucki
turystyka kulinarna
oferta gastronomiczna
dania street food
street food
food trucks
culinary tourism
gastronomic offer
street food dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-4
Powrót do natury
Marcin Zatyka
nr katalogowy: 83444
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-3
Wielkanoc w wersji light i vege
dr inż. Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 130936
Wielkanoc
potrawy
wartość kaloryczna
jaja przepiórcze
chude ryby
mięso królicze i indycze
wegetarianizm
Easter
dishes
caloric value
quail eggs
lean fish
rabbit and turkey meat
vegetarianism
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-3
Wielkanoc w wersji light i vege
dr inż. Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 130936
Wielkanoc
potrawy
wartość kaloryczna
jaja przepiórcze
chude ryby
mięso królicze i indycze
wegetarianizm
Easter
dishes
caloric value
quail eggs
lean fish
rabbit and turkey meat
vegetarianism
AURA 2010-2
Pobór wody ze stawów rybnych
WOJCIECH RADECKI
nr katalogowy: 50107
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-7-8
Sposób na rybę
nr katalogowy: 46080
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-10-11
Na ryby do Bergen
nr katalogowy: 63458
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-11
Listeria monocytogenes w żywności metody wykrywania i oznaczania
Agnieszka Nowak
Elżbieta Ołtuszak-Walczak
nr katalogowy: 72613
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-6
Zaproszenie na grilla
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 98896
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-2
Szpital od kuchni
WIESŁAWA GRZESIŃSKA
nr katalogowy: 33371
OPAKOWANIE 2011-12
Mięso bardziej chrupiące w opakowaniu Nordenii
nr katalogowy: 65052
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-1-2
Wieprzowina najczęstszym wyborem Polaków
nr katalogowy: 141814
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-4
Wrocławscy studenci przygotowywali staropolskie potrawy
nr katalogowy: 150009
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-11
Dobre praktyki
WALDEMAR DZWOLAK
nr katalogowy: 31169
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-7
Kronika
nr katalogowy: 27876
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-1
Wielka kolekcja Kulinarna
JERZY TOMASZEWSKI
nr katalogowy: 23294
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-11
Kreator Sodexho
JERZY PASIKOWSKI
nr katalogowy: 31175
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-9
Wysmakowane towarzystwo
WOJCIECH KOLANOWSKI
nr katalogowy: 29643
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-10
Dwa papierobrusy proszę! i Azyl
Władysław Serwatowski
nr katalogowy: 38469
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-10
W kolorze łososiowym
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 38466
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-4
Kalorie Wielkiejnocy
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 25255
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-3
Potrawy na winie i wino do potraw
ANNA W.
nr katalogowy: 24640
OPAKOWANIE 2014-3
Regionalne specjały w pojemnikach Silgan
nr katalogowy: 83296
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-1-2
OD REDAKCJI
Kinga Wesołowska
nr katalogowy: 103517
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-7-8
Gotuj z pasją
nr katalogowy: 92454
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-3
Zyski w przerwie międzyświątecznej
Marcin Zatyka
nr katalogowy: 112578
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-9
Wegetarianizm i weganizm w gastronomii
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 133970
wegetarianizm
weganizm
gastronomia
potrawy
korzyści zdrowotne
vegetarianism
veganism
gastronomy
dishes
health benefits
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-9
Wegetarianizm i weganizm w gastronomii
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 133970
wegetarianizm
weganizm
gastronomia
potrawy
korzyści zdrowotne
vegetarianism
veganism
gastronomy
dishes
health benefits
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-9
Wegetarianizm i weganizm w gastronomii
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 133970
wegetarianizm
weganizm
gastronomia
potrawy
korzyści zdrowotne
vegetarianism
veganism
gastronomy
dishes
health benefits
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-12
Na Mazury po kartacze
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 64521
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-7-8
Informacje biznesowe
nr katalogowy: 53807
AURA 2023-4
Co to jest mięso hodowlane?
Marek Tomaka
nr katalogowy: 142636
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-3
Surowce dla przemysłu rybnego w UE – sytuacja aktualna i przyszłość
Piotr J. Bykowski
nr katalogowy: 125596
10.15199/65.2020.3.3
przemysł rybny
UE
ryby
połowy
fishing industry
EU
fish
fishing
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-3
Mięso zwierząt egzotycznych nietypowe źródło białka
DARIUSZ NOWAK
nr katalogowy: 33811
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-1
Apetyt na wątróbki
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 32364
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-12
Z włoskich gór
nr katalogowy: 31749
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-11
Dziczyzna i kuchnia myśliwska w gastronomii
Halina Makała
nr katalogowy: 39128
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-7-8
Lubuskie Smaki
nr katalogowy: 85471
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-4-5
Opowieść o kuchni żydowskiej
nr katalogowy: 137477
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-1-2
Skrzydełko czy tuszka?
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 118545
gęsina
piersi
uda
podudzia
tłuszcz
pieczenie
potrawy
gęsina
breast
thighs
drumsticks
fat
rosting
dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-12
Świąteczne smaki i aromaty
nr katalogowy: 117487
Wigilia
potrawy
bakalie
miód
mak
korzenne przyprawy
kapusta kiszona
grzyby
suszone owoce
Christmas Eve
dishes
delicacies
honey
poppy
spicy condiments
sauerkraut
mushrooms
dried fruit
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-3
Rybne wariacje z muzyką w tle
Jerzy Magner
nr katalogowy: 42285
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-7
Gala finałowa konkursu "Wojewódzki Lider Smaku"
Jadwiga Piotrowicz
nr katalogowy: 114708
AURA 2008-5
W słowniku przyrody - kwas szczawiowy
KRYSTYNA BONENBERG
nr katalogowy: 35392
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-10
OD REDAKCJI
Maria Burska
nr katalogowy: 79794
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-10
Stek, tango i malbec
Monika Kucia
nr katalogowy: 54782
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-10
Smakowity kąsek
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 71215
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-7-8
Cena otwarcia
Marzanna Zienkiewicz
nr katalogowy: 127638
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2007-8
ZE WSPOMNIEŃ GEODETÓW - Moja przygoda iracka (1974-1979). Cz. II
TADEUSZ DZIKIEWICZ
nr katalogowy: 29173
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-7-8
Gęsie smaki
nr katalogowy: 78124
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-1-2
Najlepsi w Małopolsce
Iwona Kwapiszewska
nr katalogowy: 103533
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-6
Kuchnia i wina na Rosevia Resort&Mielżyński Week Rosevia na Czerskiej
winny maniak
nr katalogowy: 98915
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-7-8
Rywalizacja na wysokim poziomie
nr katalogowy: 115010
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-11-12
Świąteczne smaki
nr katalogowy: 129547
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-7-8
Trzecia gwiazdka Michelin
nr katalogowy: 127622
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-12
Roboty cieplne
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 81038
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-12
Pełna identyfikacja
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 95500
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-4
Festiwal czekolady
Jadwiga Piotrowicz
nr katalogowy: 125822
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-10
Na czterech kółkach
nr katalogowy: 128548
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-10
Na czterech kółkach
nr katalogowy: 128548
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-9
Sklepy mięsne: decyduje jakość i świeżość
Barbara Mikusińska
nr katalogowy: 150471
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-9
Kebab po polsku
Jarosław Diakun
Sylwia Mierzejewska
nr katalogowy: 122295
kebab
gastronomia
przetwórstwo mięsa.
kebab
gastronomy
meat processing
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-6
Mistrz Szkolnej Patelni
nr katalogowy: 84684
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-9
Era blogów
Patrycja Chojak
nr katalogowy: 100588
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-7-8
Lato na talerzu
nr katalogowy: 127635
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-3
Wielkanoc w Rumunii
Witt Wilczyński
nr katalogowy: 112570
GOSPODARKA WODNA 2019-11
Rozmowa z prof. dr hab. inż. Andrzejem Drabińskim
nr katalogowy: 123386
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-9
Walory mięsa jeszcze raz
Waldemar Jaworski
Alicja Jaworska-Piasecka
nr katalogowy: 128144
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-12
Wołowina - trudne czy łatwe mięso
Jarosław Uściński
nr katalogowy: 117488
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-11
Wołowina - trudne czy łatwe mięso?
Jarosław Uściński
nr katalogowy: 116977
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-4-5
Opowieść o kuchni żydowskiej
nr katalogowy: 137477
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2013-3-4
PORADNIK Wino dla inżyniera (105)
winny maniak
nr katalogowy: 74614
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-9
Smaki Mazur
nr katalogowy: 122297
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2016-25-26
Polski skarb odzyskany
Henryk Piekut
nr katalogowy: 103027
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-7-8
Porcelana – gwarancja smaku i serwisu
nr katalogowy: 132664
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-10
TOP najlepszych zmywarek dla gastronomii
nr katalogowy: 145619
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-12
Sposób na dziczyznę
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 102743
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-9
Piec, ale jaki?
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 93434
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-7-8
Bakterie pod nadzorem
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 92435
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-10
Odzyskiwanie białka z rybnych surowców ubocznych
Mariusz Szymczak
Angelika Dominiczak
Barbara Szymczak
nr katalogowy: 110165
10.15199/65.2017.10.5
rybne surowce uboczne
białko
strącanie izoelektryczne
pH-shift
izolaty
właściwości funkcjonalne
fish by-products
proteins
isoelectric precipitation
pH-shift
isolates
functional properties
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-3
Kasza w roli głównej
Iwona Lipiec
nr katalogowy: 112581
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-3
FRESH
nr katalogowy: 112573
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2010-14
PORADNIK Wino dla inżyniera (53)
winny maniak
nr katalogowy: 53140
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-4
Pascha albo paska
nr katalogowy: 125816
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-9
Tajemnica przedsiębiorstwa
Adriana Lotolc
nr katalogowy: 133973
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-10
Historia kuchni polskiej w pigułce
nr katalogowy: 140252
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-12
Świąteczne przyprawy
nr katalogowy: 146444
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-9
Wstęp do uczty
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 78854
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-12
Mięso w świątecznym wydaniu
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 102735
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-5
Alergeny w żywności Lista obowiązkowa
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 91207
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-1
Białe czy czerwone?
winny maniak
nr katalogowy: 111836
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-7
NOWA HUTA NA SŁODKO
Anna Korfel
nr katalogowy: 45003
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-5
Życie ze smakiem...! Smaki Europy...
nr katalogowy: 44648
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-4
Wielkanoc dookoła Polski
Hanna Szymanderska
nr katalogowy: 43711
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-12
Ekonomia w kuchni
Andrzeja Bryka
nr katalogowy: 48589
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-11
Na długich dystansach
nr katalogowy: 48015
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-10
Wyjątek od reguły
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 47110
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-7-8
Jak nas widzą
Dominika Matuszak
nr katalogowy: 92445
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-10
Sztuka nakrywania stołu
nr katalogowy: 128545
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-7
Nieoczywiste połączenia w diecie (część 1)
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 149423
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-7-8
Zdrowe menu
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 108494
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-2
Bezpieczne metody
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 57388
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-3
Drobiowe przysmaki
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 104413
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-1-2
Myśliwskie menu Potrawy z dziczyzny
Ewa Czarniecka-Skubina
Jadwiga Hamułka
nr katalogowy: 103526
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-10
Skrzydełko czy udko?
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 134023
mięso drobiowe
kurczaki
indyki
gęsi
kaczki
łowne ptactwo
cechy mięsa
wartość odżywcza
kulinarne wykorzystanie
potrawy
poultry meat
chicken
turkeys
geese
ducks
game birds
meat characteristics
nutritional value
culinary use
dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-10
Skrzydełko czy udko?
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 134023
mięso drobiowe
kurczaki
indyki
gęsi
kaczki
łowne ptactwo
cechy mięsa
wartość odżywcza
kulinarne wykorzystanie
potrawy
poultry meat
chicken
turkeys
geese
ducks
game birds
meat characteristics
nutritional value
culinary use
dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-10
Skrzydełko czy udko?
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 134023
mięso drobiowe
kurczaki
indyki
gęsi
kaczki
łowne ptactwo
cechy mięsa
wartość odżywcza
kulinarne wykorzystanie
potrawy
poultry meat
chicken
turkeys
geese
ducks
game birds
meat characteristics
nutritional value
culinary use
dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-6
Smaczna i zdrowa
nr katalogowy: 120658
wołowina
wartość odżywcza
system QMP
obróbka kulinarna
sezonowanie
burgery i inne potrawy
marynowanie. Title: Tasty and Healthy Meat
beef
nutritional value
the QMP system
culinary treatment
seasoning
burgers and other dishes
marinating.
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2019-2-3
Zgodnie z gustami konsumentów
Henryk Piekut
nr katalogowy: 118205
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-1
Mąka przede wszystkim
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 49030
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH