Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Dziedzictwo kulinarne górali Czadeckich na terenie województwa lubuskiego
Dorota Garnek
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 139607
10.15199/65.2022.9.7
dziedzictwo kulinarne
ziemie odzyskane
województwo lubuskie
górale Czadeccy
Czadca
bukowina
culinary heritage
reclaimed territories
Lubuskie Voivodeship
Czadecki highlanders
Czadca
bukovina
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Dziedzictwo kulinarne górali Czadeckich na terenie województwa lubuskiego
Dorota Garnek
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 139607
10.15199/65.2022.9.7
dziedzictwo kulinarne
ziemie odzyskane
województwo lubuskie
górale Czadeccy
Czadca
bukowina
culinary heritage
reclaimed territories
Lubuskie Voivodeship
Czadecki highlanders
Czadca
bukovina
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Dziedzictwo kulinarne górali Czadeckich na terenie województwa lubuskiego
Dorota Garnek
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 139607
10.15199/65.2022.9.7
dziedzictwo kulinarne
ziemie odzyskane
województwo lubuskie
górale Czadeccy
Czadca
bukowina
culinary heritage
reclaimed territories
Lubuskie Voivodeship
Czadecki highlanders
Czadca
bukovina
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Dziedzictwo kulinarne górali Czadeckich na terenie województwa lubuskiego
Dorota Garnek
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 139607
10.15199/65.2022.9.7
dziedzictwo kulinarne
ziemie odzyskane
województwo lubuskie
górale Czadeccy
Czadca
bukowina
culinary heritage
reclaimed territories
Lubuskie Voivodeship
Czadecki highlanders
Czadca
bukovina
PROBLEMY JAKOŚCI 2016-7-8
Łotewski system kształtowania jakości życia i tożsamości kulinarnej
Małgorzata Z. WIŚNIEWSKA
Baiba ŠAVRIN´A
nr katalogowy: 100040
10.15199/47.2016.7-8.7
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-2
Szlaki kulinarne
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 41511
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-6
Turystyka kulinarna
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 143651
turystyka kulinarna
szlaki kulinarne
turystyczne produkty kulinarne
culinary tourism
culinary trails
tourism culinary products.
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-6
Turystyka kulinarna
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 143651
turystyka kulinarna
szlaki kulinarne
turystyczne produkty kulinarne
culinary tourism
culinary trails
tourism culinary products.
AUTO MOTO SERWIS 2022-7
Nowe części zamienne do kultowych Toyot w ramach programu GR Heritage Parts Project
nr katalogowy: 139815
AUTO MOTO SERWIS 2022-7
Nowe części zamienne do kultowych Toyot w ramach programu GR Heritage Parts Project
nr katalogowy: 139815
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-4
Zwycięski brąz
nr katalogowy: 125918
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2014-2-3
Umiarkowanie wolny
Jerzy Bojanowicz
nr katalogowy: 82311
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-5
Szefowie dla Szefów CHEF CULINARY CUP
nr katalogowy: 98403
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-11
Wybór metody pomiarowej do inwentaryzacji obiektu zabytkowego z zastosowaniem AHP
Izabela Skrzypczak
Agnieszka Leśniak
nr katalogowy: 140592
10.15199/33.2022.11.29
inwentaryzacja
metoda pomiarowa
obiekt zabytkowy
AHP.
inventory
measurement method
heritage building
AHP.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-11
Wybór metody pomiarowej do inwentaryzacji obiektu zabytkowego z zastosowaniem AHP
Izabela Skrzypczak
Agnieszka Leśniak
nr katalogowy: 140592
10.15199/33.2022.11.29
inwentaryzacja
metoda pomiarowa
obiekt zabytkowy
AHP.
inventory
measurement method
heritage building
AHP.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-11
Wybór metody pomiarowej do inwentaryzacji obiektu zabytkowego z zastosowaniem AHP
Izabela Skrzypczak
Agnieszka Leśniak
nr katalogowy: 140592
10.15199/33.2022.11.29
inwentaryzacja
metoda pomiarowa
obiekt zabytkowy
AHP.
inventory
measurement method
heritage building
AHP.
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-11-12
Kadra Narodowa na IKA 2024
Jarek Uściński
nr katalogowy: 146337
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-4-5
Najlepszy współczesny gin na świecie
nr katalogowy: 143120
PROBLEMY JAKOŚCI 2023-3
Cechy jakości i motywy podróżowania po szlakach kulinarnych w Polsce
Małgorzata Z. Wiśniewska
Justyna Kozłowska
nr katalogowy: 143990
10.15199/46.2023.3.2
turystyka
szlak kulinarny
jakość
motywy
tourism
culinary route
quality
motives
PROBLEMY JAKOŚCI 2023-3
Cechy jakości i motywy podróżowania po szlakach kulinarnych w Polsce
Małgorzata Z. Wiśniewska
Justyna Kozłowska
nr katalogowy: 143990
10.15199/46.2023.3.2
turystyka
szlak kulinarny
jakość
motywy
tourism
culinary route
quality
motives
PROBLEMY JAKOŚCI 2023-3
Cechy jakości i motywy podróżowania po szlakach kulinarnych w Polsce
Małgorzata Z. Wiśniewska
Justyna Kozłowska
nr katalogowy: 143990
10.15199/46.2023.3.2
turystyka
szlak kulinarny
jakość
motywy
tourism
culinary route
quality
motives
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-4-5
Najlepszy współczesny gin na świecie
nr katalogowy: 143120
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-8
Laser scanning as a source of information in the analysis of the facades of heritage at risk – the mansion in Kliczewo Male
Emilia Dudzińska
Karol Argasiński
nr katalogowy: 138912
10.15199/33.2022.08.12
skanowanie laserowe
dziedzictwo zagrożone
chmura punktów
elewacja
dokumentacja.
laser scanning
heritage at risk
point cloud
elevation
façade
documentation.
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-11-12
Spotkanie z Culinary Team of Poland
nr katalogowy: 129533
MATERIAŁY BUDOWLANE 2019-9
Museum of Troy
Ömer Selçuk Baz
nr katalogowy: 122387
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Aktualne problemy jakości rynkowego mięsa kulinarnego w opinii konsumentów
Klaudia Wojtulewicz
Tomasz Florowski
Anna Florowska
nr katalogowy: 130990
10.15199/65.2021.3.5
mięso kulinarne
wady jakości mięsa
badania konsumenckie
culinary meat
meat quality defects
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Aktualne problemy jakości rynkowego mięsa kulinarnego w opinii konsumentów
Klaudia Wojtulewicz
Tomasz Florowski
Anna Florowska
nr katalogowy: 130990
10.15199/65.2021.3.5
mięso kulinarne
wady jakości mięsa
badania konsumenckie
culinary meat
meat quality defects
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Aktualne problemy jakości rynkowego mięsa kulinarnego w opinii konsumentów
Klaudia Wojtulewicz
Tomasz Florowski
Anna Florowska
nr katalogowy: 130990
10.15199/65.2021.3.5
mięso kulinarne
wady jakości mięsa
badania konsumenckie
culinary meat
meat quality defects
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Aktualne problemy jakości rynkowego mięsa kulinarnego w opinii konsumentów
Klaudia Wojtulewicz
Tomasz Florowski
Anna Florowska
nr katalogowy: 130990
10.15199/65.2021.3.5
mięso kulinarne
wady jakości mięsa
badania konsumenckie
culinary meat
meat quality defects
consumer research
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2016-10
O biodegradacji i konserwacji zabytków na PŁ
nr katalogowy: 101392
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-10
Skrzydełko czy udko?
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 134023
mięso drobiowe
kurczaki
indyki
gęsi
kaczki
łowne ptactwo
cechy mięsa
wartość odżywcza
kulinarne wykorzystanie
potrawy
poultry meat
chicken
turkeys
geese
ducks
game birds
meat characteristics
nutritional value
culinary use
dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-10
Skrzydełko czy udko?
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 134023
mięso drobiowe
kurczaki
indyki
gęsi
kaczki
łowne ptactwo
cechy mięsa
wartość odżywcza
kulinarne wykorzystanie
potrawy
poultry meat
chicken
turkeys
geese
ducks
game birds
meat characteristics
nutritional value
culinary use
dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-10
Skrzydełko czy udko?
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 134023
mięso drobiowe
kurczaki
indyki
gęsi
kaczki
łowne ptactwo
cechy mięsa
wartość odżywcza
kulinarne wykorzystanie
potrawy
poultry meat
chicken
turkeys
geese
ducks
game birds
meat characteristics
nutritional value
culinary use
dishes
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2023-3
Centralne Muzeum Włókiennictwa w Łodzi częścią międzynarodowego projektu Textile Culture Net wspieranego przez program Creative Europe
Sylwia Meyer-Olejarczyk
nr katalogowy: 143679
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-12
Turystyka Kulinarna
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 39715
MATERIAŁY BUDOWLANE 2017-10
Wybrane problemy kształtowania obiektów w obszarach zabytkowych na przykładzie kampusu uniwersyteckiego w Olsztynie - Kortowie
Marek Zagroba
nr katalogowy: 109950
10.15199/33.2017.10.23
architektura
rewaloryzacja
ochrona konserwatorska
projekt budowlany.
architecture
revalorization
cultural heritage protection
construction design.
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-12
Olimpijskie zmagania kucharzy
nr katalogowy: 124220
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-8
Laser scanning as a source of information in the analysis of the facades of heritage at risk – the mansion in Kliczewo Male
Emilia Dudzińska
Karol Argasiński
nr katalogowy: 138912
10.15199/33.2022.08.12
skanowanie laserowe
dziedzictwo zagrożone
chmura punktów
elewacja
dokumentacja.
laser scanning
heritage at risk
point cloud
elevation
façade
documentation.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-8
Laser scanning as a source of information in the analysis of the facades of heritage at risk – the mansion in Kliczewo Male
Emilia Dudzińska
Karol Argasiński
nr katalogowy: 138912
10.15199/33.2022.08.12
skanowanie laserowe
dziedzictwo zagrożone
chmura punktów
elewacja
dokumentacja.
laser scanning
heritage at risk
point cloud
elevation
façade
documentation.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-8
Laser scanning as a source of information in the analysis of the facades of heritage at risk – the mansion in Kliczewo Male
Emilia Dudzińska
Karol Argasiński
nr katalogowy: 138912
10.15199/33.2022.08.12
skanowanie laserowe
dziedzictwo zagrożone
chmura punktów
elewacja
dokumentacja.
laser scanning
heritage at risk
point cloud
elevation
façade
documentation.
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-1
Polski brąz, czyli kulinarne szaleństwa w Luksemburgu
Artur Łabuz
nr katalogowy: 56342
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-3
Kulinarne zmagania pod Łysą Górą
nr katalogowy: 119012
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-1-2
Podwójne srebro dla Polaków!
nr katalogowy: 141811
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-2
Wołowina kulinarna cz. I – czynniki wpływające na jakość mięsa
Monika Modzelewska-Kapituła
Weronika Zduńczyk
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 130544
rasy bydła
jakość mięsa
dojrzewanie
obróbka cieplna
beef breeds
meat quality
ageing
thermal treatment
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2017-2
Znaki graniczne na Liście Światowego Dziedzictwa UNESCO
Bogusław TOMASZEWSKI
nr katalogowy: 103770
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-3
Trzy srebrne medale
nr katalogowy: 125359
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-9
Witaminowy twist
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 139516
warzywa
zdrowie
zalecane spożycie
przetwory warzywne
wykorzystanie kulinarne
vegetables
health
recommended consumption
vegetable preserves
culinary use
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-9
Witaminowy twist
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 139516
warzywa
zdrowie
zalecane spożycie
przetwory warzywne
wykorzystanie kulinarne
vegetables
health
recommended consumption
vegetable preserves
culinary use
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2023-5
Centralne Muzeum Włókiennictwa w Łodzi nowym punktem kotwicznym Europejskiego Szlaku Dziedzictwa Przemysłowego
Sylwia Meyer-Olejarczyk
nr katalogowy: 145563
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-3
Juniorzy na start!
nr katalogowy: 125372
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-10
Proces poubojowego dojrzewania mięsa
Monika Modzelewska-Kapituła
Natalia Szuszkiewicz
Patrycja Mórawska
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 140129
dojrzewanie mięsa
przechowywania
wołowina
meat ageing
storage
beef
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-10
Proces poubojowego dojrzewania mięsa
Monika Modzelewska-Kapituła
Natalia Szuszkiewicz
Patrycja Mórawska
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 140129
dojrzewanie mięsa
przechowywania
wołowina
meat ageing
storage
beef
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-5
Zastosowanie skaningu laserowego do inwentaryzacji obiektów zabytkowych
Marlena Anna Jurczak
nr katalogowy: 137644
10.15199/33.2022.05.06
technologia BIM
skaning laserowy 3D
chmura punktów
historyczny obiekt budowlany.
BIM technology
3D laser scanning
point cloud
historical building object.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-5
Zastosowanie skaningu laserowego do inwentaryzacji obiektów zabytkowych
Marlena Anna Jurczak
nr katalogowy: 137644
10.15199/33.2022.05.06
technologia BIM
skaning laserowy 3D
chmura punktów
historyczny obiekt budowlany.
BIM technology
3D laser scanning
point cloud
historical building object.
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-7-8
Polska kuchnia regionalna (cz. I)
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 145008
kuchnia regionalna
regiony kulinarne
charakterystyka
regional Polish cuisine
culinary regions
characteristics
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2016-6
Ochrona zabytków na podłożu papierowym pr zed mikroorganizmami i owadami
JOANNA KARBOWSKA-BERENT
nr katalogowy: 99397
10.15199/54.2016.6.2
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-1
Turystyka Kulinarna
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 40671
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-3
Drobiowe przysmaki
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 104413
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2018-2
Z DZIAŁALNOŚCI FIG-u
Marcin Karabin
nr katalogowy: 112008
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-5
Zastosowanie skaningu laserowego do inwentaryzacji obiektów zabytkowych
Marlena Anna Jurczak
nr katalogowy: 137644
10.15199/33.2022.05.06
technologia BIM
skaning laserowy 3D
chmura punktów
historyczny obiekt budowlany.
BIM technology
3D laser scanning
point cloud
historical building object.
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2023-3
Centralne Muzeum Włókiennictwa w Łodzi częścią międzynarodowego projektu Textile Culture Net wspieranego przez program Creative Europe
Sylwia Meyer-Olejarczyk
nr katalogowy: 143679
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-9
Nie tylko na steki
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 109177
wołowina
części kulinarne
obróbka termiczna
potrawy
beef meat
culinary elements
heat treatment
dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-11
Nasi na Łotwie
nr katalogowy: 48034
MATERIAŁY BUDOWLANE 2023-9
Metoda zarządzania renowacją budynków zabytkowych oparta na konsekwencjach wcześniejszych zaniechań renowacji
Beata Nowogońska
Wiktoria Podskalna
nr katalogowy: 145124
10.15199/33.2023.09.09
budynek zabytkowy
stan techniczny
zaniechanie prac renowacyjnych
zarządzanie renowacją
heritage building
technical condition
abandonment of renovation work
renovation management
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-9
Sezon na grzyby
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 145166
grzyby
wartość odżywcza
walory smakowe
utrwalanie
przydatność kulinarna
mushrooms
nutritional value
taste properties
preservation
culinary usefulness
MATERIAŁY BUDOWLANE 2021-12
Projekt Innova Concrete, czyli jak dbać o najważniejsze dwudziestowieczne zabytki betonowe
nr katalogowy: 135181
MATERIAŁY BUDOWLANE 2024-11
Restoration of the polychrome of the parish church of Our Lady of Sorrows in Marianskie Porzecze
Katarzyna Matyszewska-Fuszara
Katarzyna Woszczenko
nr katalogowy: 151567
10.15199/33.2024.11.22
polichromia
architektura sakralna
renowacja
zabytek
malarstwo iluzjonistyczne
polychrome
sacred architecture
restoration
heritage
illusionistic painting
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-3
Cena olimpijskiego srebra
Jarosław Uściński
nr katalogowy: 125361
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-11
Uszkodzenia substancji zabytkowej budynków stacyjnych kolejki wąskotorowej w Kańczudze
Anna Sikora
nr katalogowy: 140589
10.15199/33.2022.11.26
zabytek
dziedzictwo techniki kolejowej
dworzec kolejowy.
monument
railway technology heritage
railway station.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-11
Uszkodzenia substancji zabytkowej budynków stacyjnych kolejki wąskotorowej w Kańczudze
Anna Sikora
nr katalogowy: 140589
10.15199/33.2022.11.26
zabytek
dziedzictwo techniki kolejowej
dworzec kolejowy.
monument
railway technology heritage
railway station.
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-1
Polacy w Luksemburgu
Dorota Karwacka
nr katalogowy: 56985
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-5
International Symposium on Electromagnetic Fields in Electrical Engineering - ISEF'09
nr katalogowy: 52127
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Analiza opinii konsumentów na temat mięsa jagnięcego
Izabela Narkiewicz
Tomasz Florowski
Anna Florowska
Iwona Szymańska
nr katalogowy: 140173
10.15199/65.2022.10.5
jagnięcina
preferencje konsumenckie
badanie ankietowe
amb
consumers preferences
questionnaire survey
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Analiza opinii konsumentów na temat mięsa jagnięcego
Izabela Narkiewicz
Tomasz Florowski
Anna Florowska
Iwona Szymańska
nr katalogowy: 140173
10.15199/65.2022.10.5
jagnięcina
preferencje konsumenckie
badanie ankietowe
amb
consumers preferences
questionnaire survey
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Analiza opinii konsumentów na temat mięsa jagnięcego
Izabela Narkiewicz
Tomasz Florowski
Anna Florowska
Iwona Szymańska
nr katalogowy: 140173
10.15199/65.2022.10.5
jagnięcina
preferencje konsumenckie
badanie ankietowe
amb
consumers preferences
questionnaire survey
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-11
Problemy adaptacji budynków do współczesnych funkcji na przykładzie Muzeum Pamięci Mieszkańców Ziemi Oświęcimskiej
Anna Martyka
nr katalogowy: 140575
10.15199/33.2022.11.12
zabytek
adaptacja
dziedzictwo poprzemysłowe
muzeum.
monument
adaptation
postindustrial heritage
museum.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-11
Problemy adaptacji budynków do współczesnych funkcji na przykładzie Muzeum Pamięci Mieszkańców Ziemi Oświęcimskiej
Anna Martyka
nr katalogowy: 140575
10.15199/33.2022.11.12
zabytek
adaptacja
dziedzictwo poprzemysłowe
muzeum.
monument
adaptation
postindustrial heritage
museum.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-11
Problemy adaptacji budynków do współczesnych funkcji na przykładzie Muzeum Pamięci Mieszkańców Ziemi Oświęcimskiej
Anna Martyka
nr katalogowy: 140575
10.15199/33.2022.11.12
zabytek
adaptacja
dziedzictwo poprzemysłowe
muzeum.
monument
adaptation
postindustrial heritage
museum.
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-3
Kwintesencja smaku
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 112576
sosy
składniki
warzywa
owoce
grzyby
przyprawy
zioła
kulinarne zastosowanie
sauces
ingredients
vegetables
fruit
mushrooms
spices
herbs
culinary use
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-10
Piżmowa królowa jesieni
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 123626
dynia
wartość odżywcza
karotenoidy
obróbka kulinarna
przetwarzanie
zastosowanie kulinarne.
pumpkin
nutritional value
carotenoids
culinary preparation
processing
culinary use.
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-9
Tektury celulozowe: żakardowe, matrycowe, walizkowe, słomowe – dziedzictwo kultury
Marzanna Marcinkowska
nr katalogowy: 128288
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-11
Skutki nieprawidłowego wzmocnienia filarów w obiekcie zabytkowym
Jacek Korentz
Beata Nowogońska
nr katalogowy: 140585
10.15199/33.2022.11.22
konstrukcje murowe
wzmocnienia
stan techniczny
masonry structures
strengthening
technical condition.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-11
Skutki nieprawidłowego wzmocnienia filarów w obiekcie zabytkowym
Jacek Korentz
Beata Nowogońska
nr katalogowy: 140585
10.15199/33.2022.11.22
konstrukcje murowe
wzmocnienia
stan techniczny
masonry structures
strengthening
technical condition.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-11
Skutki nieprawidłowego wzmocnienia filarów w obiekcie zabytkowym
Jacek Korentz
Beata Nowogońska
nr katalogowy: 140585
10.15199/33.2022.11.22
konstrukcje murowe
wzmocnienia
stan techniczny
masonry structures
strengthening
technical condition.
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Wpływ rodzaju techniki obróbki kulinarnej na jakość filetów z karpia (Cyprinus carpio) pokrytych powłoką furcelleranowo-żelatynową
Monika Modzelewska-Kapituła
Katarzyna Tkacz
Wacław Mozolewski
Weronika Zduńczyk
Ewa Malczyk
Marta Szulc
Agata Ziomek
nr katalogowy: 143011
10.15199/65.2023.4.5
ryby
obróbka cieplna
wartość odżywcza
właściwości fizyko- chemiczne
fish
cooking
nutritional value
physicochemical properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Wpływ rodzaju techniki obróbki kulinarnej na jakość filetów z karpia (Cyprinus carpio) pokrytych powłoką furcelleranowo-żelatynową
Monika Modzelewska-Kapituła
Katarzyna Tkacz
Wacław Mozolewski
Weronika Zduńczyk
Ewa Malczyk
Marta Szulc
Agata Ziomek
nr katalogowy: 143011
10.15199/65.2023.4.5
ryby
obróbka cieplna
wartość odżywcza
właściwości fizyko- chemiczne
fish
cooking
nutritional value
physicochemical properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Wpływ rodzaju techniki obróbki kulinarnej na jakość filetów z karpia (Cyprinus carpio) pokrytych powłoką furcelleranowo-żelatynową
Monika Modzelewska-Kapituła
Katarzyna Tkacz
Wacław Mozolewski
Weronika Zduńczyk
Ewa Malczyk
Marta Szulc
Agata Ziomek
nr katalogowy: 143011
10.15199/65.2023.4.5
ryby
obróbka cieplna
wartość odżywcza
właściwości fizyko- chemiczne
fish
cooking
nutritional value
physicochemical properties
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-5
Polska kuchnia regionalna – kuchnia Podkarpacia
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 150904
kuchnia regionalna
kuchnia Podkarpacia
charakterystyka
regional Polish cuisine
Podkarpacie cuisines
characteristics
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2014-1
Nowe wydawnictwa
nr katalogowy: 82153
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2024-1
Wystawy on-line dostępne na profilu Instagram Centralnego Muzeum Włókiennictwa w Łodzi
Sylwia Meyer-Olejarczyk
nr katalogowy: 147458
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-10
Oferta street food w Polsce
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 128542
jedzenie uliczne
food-trucki
turystyka kulinarna
oferta gastronomiczna
dania street food
street food
food trucks
culinary tourism
gastronomic offer
street food dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-10
Oferta street food w Polsce
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 128542
jedzenie uliczne
food-trucki
turystyka kulinarna
oferta gastronomiczna
dania street food
street food
food trucks
culinary tourism
gastronomic offer
street food dishes
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-5
Stan techniczny i wytyczne remontu zabytkowego kościoła w Zakopanem – Harendzie
Krzysztof Grzyb
Łukasz Drobiec
Jakub Zając
nr katalogowy: 137643
10.15199/33.2022.05.05
zabytek sakralny
konstrukcja drewniana
renowacja kościoła
korozja drewna.
religious heritage
wood structure
church renovation
wood corrosion.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-5
Stan techniczny i wytyczne remontu zabytkowego kościoła w Zakopanem – Harendzie
Krzysztof Grzyb
Łukasz Drobiec
Jakub Zając
nr katalogowy: 137643
10.15199/33.2022.05.05
zabytek sakralny
konstrukcja drewniana
renowacja kościoła
korozja drewna.
religious heritage
wood structure
church renovation
wood corrosion.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-11
Zastosowanie nowoczesnych rozwiązań techniczno-materiałowych w modernizacji podziemnych obiektów zabytkowych na przykładzie Smoczej Jamy w Krakowie
Daniel Wałach
nr katalogowy: 140574
10.15199/33.2022.11.11
Smocza Jama w Krakowie
podziemne obiekty zabytkowe
skaning laserowy 3D
modernizacja.
Dragon's Denin Cracow
underground heritage structures
3D laser scanning
modernisation.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-11
Zastosowanie nowoczesnych rozwiązań techniczno-materiałowych w modernizacji podziemnych obiektów zabytkowych na przykładzie Smoczej Jamy w Krakowie
Daniel Wałach
nr katalogowy: 140574
10.15199/33.2022.11.11
Smocza Jama w Krakowie
podziemne obiekty zabytkowe
skaning laserowy 3D
modernizacja.
Dragon's Denin Cracow
underground heritage structures
3D laser scanning
modernisation.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-11
Zastosowanie nowoczesnych rozwiązań techniczno-materiałowych w modernizacji podziemnych obiektów zabytkowych na przykładzie Smoczej Jamy w Krakowie
Daniel Wałach
nr katalogowy: 140574
10.15199/33.2022.11.11
Smocza Jama w Krakowie
podziemne obiekty zabytkowe
skaning laserowy 3D
modernizacja.
Dragon's Denin Cracow
underground heritage structures
3D laser scanning
modernisation.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2019-3
Współczesne metody badania materiałów budowlanych pochodzących z zabytkowych obiektów murowanych
Teresa Stryszewska
Stanisław Kańka
nr katalogowy: 119193
10.15199/33.2019.03.11
metody badań
mikroskopia skaningowa
petrografia
porozymetria rtęciowa.
test methods
scanning electron microscopy
petrography
mercury intrusion porosimetry.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2024-4
Wykorzystanie współczesnych metod inwentaryzacji do wykonywania dokumentacji remontu i konserwacji obiektów zabytkowych na przykładzie Kościoła Pokoju w Świdnicy
Agnieszka Dobrzyńska-Jarosz
nr katalogowy: 148331
10.15199/33.2024.04.05
obiekt zabytkowy
inwentaryzacja architektoniczna
cyfrowa fotogrametria
wirtualny spacer
historical monument
architectural survey
digital photogrammetry
virtually walk
MATERIAŁY BUDOWLANE 2024-7
Clay mortars in traditional mansonry buildings of soft limestone – research on composition and structure
Aleksandra Gorączko
Marcin Gorączko
nr katalogowy: 149641
10.15199/33.2024.07.04
clay mortar
soft limestone
masonry buildings
building stone
zaprawy gliniane
opoka
budynki murowane
kamień budowlany
MATERIAŁY BUDOWLANE 2024-7
Clay mortars in traditional mansonry buildings of soft limestone – research on composition and structure
Aleksandra Gorączko
Marcin Gorączko
nr katalogowy: 149641
10.15199/33.2024.07.04
clay mortar
soft limestone
masonry buildings
building stone
zaprawy gliniane
opoka
budynki murowane
kamień budowlany
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-3
Z odrobiną pikanterii
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 125365
przyprawy
przyprawy korzenne
przyprawy ziołowe
przyprawy warzywne
walory smakowo-zapachowe
właściwości barwiące
wykorzystanie kulinarne
spices
spices
herbal spices
vegetable spices
flavor-fragrance qualities
coloring properties
culinary use
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-9
Przetwórstwo mięsa alpak
Anna Morales Villavicencio
nr katalogowy: 128143
alpaka
tusza
wyręby kulinarne
przetwórstwo mięsa
alpaca
carcass
culinary cuts
meat processing
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-3b
Style Consistent Calligraphy Tablet Design
Kai YU
Zhenming YUAN
Jiangqin WU
nr katalogowy: 75289
AURA 2023-4
Czy za sto lat będziemy jeść mięso?
Karolina Mroczek
Janusz Ryszrad Mroczek
Weronika Ptasiuk
nr katalogowy: 142635
10.15199/2.2023.4.2
mięso
klimat
etyka
mięso in vitro
meat
climate
ethics
in vitro meat
AURA 2023-4
Czy za sto lat będziemy jeść mięso?
Karolina Mroczek
Janusz Ryszrad Mroczek
Weronika Ptasiuk
nr katalogowy: 142635
10.15199/2.2023.4.2
mięso
klimat
etyka
mięso in vitro
meat
climate
ethics
in vitro meat
AURA 2023-4
Czy za sto lat będziemy jeść mięso?
Karolina Mroczek
Janusz Ryszrad Mroczek
Weronika Ptasiuk
nr katalogowy: 142635
10.15199/2.2023.4.2
mięso
klimat
etyka
mięso in vitro
meat
climate
ethics
in vitro meat
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-6
Ocena jakości handlowych makaronów bezglutenowych
Grażyna Cacak-Pietrzak
Anna Rajkowska
nr katalogowy: 123783
makaron bezglutenowy
białko
właściwości kulinarne
właściwości organoleptyczne
gluten-free pasta
protein
culinary properties
organoleptic properties
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-6
Warzywne co nieco
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 143647
warzywa
wartość odżywcza
walory zdrowotne
wykorzystanie kulinarne
surówki/sałatki warzywne
vegetables
nutritional value
health values
culinary use
vegetable salads.
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-6
Warzywne co nieco
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 143647
warzywa
wartość odżywcza
walory zdrowotne
wykorzystanie kulinarne
surówki/sałatki warzywne
vegetables
nutritional value
health values
culinary use
vegetable salads.
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2016-2
Zabytki na podłożu papierowym jako środowisko życia owadów
JOANNA KARBOWSKA - BERENT
nr katalogowy: 96884
10.15199/54.2016.2.2
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-10
Na dziko
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 140247
dziczyzna
sarna
dzik jeleń
wartość odżywcza
obróbka termiczna
przyprawy i dodatki do dziczyzny
potrawy z dziczyzny
venison
roe deer
wild boar deer
nutritional value
heat treatment
spices and game additives
venison dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-11
Błękitna pleśń
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 116976
sery podpuszczkowe dojrzewające
sery miękkie
sery twarde
wykorzystanie kulinarne
rennet ripened cheeses
soft cheeses
hard cheeses
culinary use
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-9
Pożyteczne bakterie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 128002
fermentacja mlekowa
probiotyki
kiszona kapusta
kiszone ogórki
fermentowane napoje mleczne
walory zdrowotne
wykorzystanie kulinarne
lactic acid fermentation
probiotics
sauerkraut
pickled cucumbers
fermented milk drinks
health benefits
culinary use
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-9
Pożyteczne bakterie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 128002
fermentacja mlekowa
probiotyki
kiszona kapusta
kiszone ogórki
fermentowane napoje mleczne
walory zdrowotne
wykorzystanie kulinarne
lactic acid fermentation
probiotics
sauerkraut
pickled cucumbers
fermented milk drinks
health benefits
culinary use
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-10
Wszechstronnie odżywcze
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 145620
suche nasiona roślin strączkowych
wartość odżywcza
walory zdrowotne
wykorzystanie kulinarne
dry legumes
nutritional value
health benefits
culinary use
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-2
Wiosna na talerzu
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 148436
nowalijki
rodzaje
wartość odżywcza
wykorzystanie kulinarne
zanieczyszczenia
spring vegetables
types
nutritional value
culinary use
contamination
MATERIAŁY BUDOWLANE 2018-5
Możliwości zastosowania kompozytów do wzmacniania obiektów historycznych
Łukasz J. Bednarz
nr katalogowy: 113908
10.15199/33.2018.05.22
zabytki
wzmacnianie
kompozyty
sklepienia
MES.
heriatage
strengthening
composites
vaults
FEM.
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-9s-a
ZNACZENIE PROMIENIOWCÓW W BIODETERIORACJI ZABYTKÓW
Joanna Karbowska-Berent
nr katalogowy: 70851
MATERIAŁY BUDOWLANE 2015-11
Wpływ dodatku zeolitu na właściwości tynków do murów o wysokim stopniu zasolenia
Beata Klimek
Danuta Barnat-Hunek
Małgorzata Franus
nr katalogowy: 95138
10.15199/33.2015.11.68
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-9
Tektury celulozowe: żakardowe, matrycowe, walizkowe, słomowe – dziedzictwo kultury
Marzanna Marcinkowska
nr katalogowy: 128288
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-5
Spełnione oczekiwania
nr katalogowy: 120184
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-3
Pasztety wielkanocne
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 119301
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-6
Kelly Bronze – więcej niż indyk!
Joanna Stadnik
Anna Czech
nr katalogowy: 143649
mięso indycze
Kelly Bronze
turkey meat
Kelly Bronze
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-6
Kelly Bronze – więcej niż indyk!
Joanna Stadnik
Anna Czech
nr katalogowy: 143649
mięso indycze
Kelly Bronze
turkey meat
Kelly Bronze
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2018-9
Luksusowy streetwear w letnim wydaniu
KATARZYNA MACIEJEWSKA SERRA
nr katalogowy: 116103
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-2
Nonlinear image sharpening in the HSV color space
Sławomir SKONECZNY
nr katalogowy: 65954
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-5b
Discussion on digitalization of Paper Fiber
Kaisheng ZHANG
Zhijian LI
Yongjian XU
Shuangshuang WANG
nr katalogowy: 67844
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2015-12
Zabytki na podłożu papierowym jako środowisko życia mikroorganizmów
JOANNA KARBOWSKA - BERENT
nr katalogowy: 95822
10.15199/54.2015.12.1
CHŁODNICTWO 2014-3
Wpływ procesu chłodniczego przechowywania na kształtowanie jakości mięsa
JOANNA LEWANCKA
JACEK KONDRATOWICZ
nr katalogowy: 83153
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-2
Nadzwyczajny seler zwyczajny
Krystyna Nowak
Żmudzińska-Żurek
nr katalogowy: 58026
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-11
PRZETWARZANIE NIEOSŁONKOWYCH jadalnych ubocznych surowców rzeźnych
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
nr katalogowy: 140661
surowce uboczne
przetwórstwo
kulinaria
by-products
processing
cooking
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-10
Na dziko
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 140247
dziczyzna
sarna
dzik jeleń
wartość odżywcza
obróbka termiczna
przyprawy i dodatki do dziczyzny
potrawy z dziczyzny
venison
roe deer
wild boar deer
nutritional value
heat treatment
spices and game additives
venison dishes
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-11
PRZETWARZANIE NIEOSŁONKOWYCH jadalnych ubocznych surowców rzeźnych
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
nr katalogowy: 140661
surowce uboczne
przetwórstwo
kulinaria
by-products
processing
cooking
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-12
Na co dzień i od święta
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 110905
bakalie
suszone owoce
orzechy
migdały
wykorzystanie kulinarne
Boże Narodzenie
sweetmeats
dried fruits
nuts
almonds
culinary use
Christmas
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-10
Półmisek wędlin Wykorzystanie wędlin w gastronomii
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 109863
wędliny
rodzaje
wędzonki
kiełbasy
wędliny drobiowe
wędliny podrobowe
wykorzystanie kulinarne
cold cuts
smoked meats
sausages
poultry cold cuts
offal cold cuts
culinary use
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-1-2
Dieta bez laktozy
dr inż. Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 130431
laktoza
mleko i przetwory mlecze
nietolerancja laktozy
produkty bez laktozy
roślinne zamienniki mleka
wykorzystanie kulinarne
lactose
milk and dairy products
lactose intolerance
dairy lactose-free products
plant-based milk substitutes
culinary use
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-1-2
Dieta bez laktozy
dr inż. Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 130431
laktoza
mleko i przetwory mlecze
nietolerancja laktozy
produkty bez laktozy
roślinne zamienniki mleka
wykorzystanie kulinarne
lactose
milk and dairy products
lactose intolerance
dairy lactose-free products
plant-based milk substitutes
culinary use
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-3
Ocena jakości handlowych makaronów ekologicznych formy świderki
Grażyna Cacak-Pietrzak
Daria Romankiewicz
Alicja Ceglińska
Emilia Lenart
nr katalogowy: 98707
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-11-12
Zdrów jak ryba
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 134937
ryby morskie i słodkowodne
wartość odżywcza
wielonienasycone kwasy tłuszczowe
witaminy
zdrowie
świąteczne dania rybne
marine and freshwater fish
nutritional value
polyunsaturated fatty acids
vitamins
health
Christmas fish dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-11-12
Zdrów jak ryba
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 134937
ryby morskie i słodkowodne
wartość odżywcza
wielonienasycone kwasy tłuszczowe
witaminy
zdrowie
świąteczne dania rybne
marine and freshwater fish
nutritional value
polyunsaturated fatty acids
vitamins
health
Christmas fish dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-11-12
Zdrów jak ryba
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 134937
ryby morskie i słodkowodne
wartość odżywcza
wielonienasycone kwasy tłuszczowe
witaminy
zdrowie
świąteczne dania rybne
marine and freshwater fish
nutritional value
polyunsaturated fatty acids
vitamins
health
Christmas fish dishes
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2024-2
Wykorzystanie techniki naziemnego skanowania laserowego w celu pozyskiwania danych geoprzestrzennych i epigraficznych w dokumentacji cmentarzy żydowskich i zabytkowych obiektów militarnych
Janina ZACZEK-PEPLINSKA
Maria Elżbieta KOWALSKA
nr katalogowy: 147154
10.15199/50.2024.2.4
naziemny skaning laserowy
dane geoprzestrzenne
epigrafia
dziedzictwo kulturowe
bezpieczeństwo
terrestrial laser scanning
geospatial data
epigraphy
cultural heritage
security
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-4-5
Źródła fluoru w diecie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 143103
fluor
zdrowie
główne źródła
woda mineralna
woda z kranu
herbata
fluoride
health
main sources
mineral water
tap water
tea
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-4-5
Źródła fluoru w diecie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 143103
fluor
zdrowie
główne źródła
woda mineralna
woda z kranu
herbata
fluoride
health
main sources
mineral water
tap water
tea
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-9
Polska kuchnia regionalna – kuchnia śląska
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 145173
kuchnia regionalna
kuchnia śląska
charakterystyka
regional Polish cuisine
Silesian cuisine
characteristics
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-3
Wołowina kulinarna cz. II – wartość odżywcza i cechy tekstury
Monika Modzelewska-Kapituła
Weronika Zduńczyk
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 130895
skład chemiczny
barwa
cechy sensoryczne
chemical composition
colour
sensory properties
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-3
Sól na cenzurowanym
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 142320
potrawy restauracyjne
chlorek sodu
redukcja zawartości soli
ograniczenie solenia
zioła i przyprawy
dobór potraw prewencja nadciśnienia
restaurant dishes
sodium chloride
salt reduction
salting limitation
herbs and spices
selection of dishes
prevention of hypertension
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-3
Sól na cenzurowanym
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 142320
potrawy restauracyjne
chlorek sodu
redukcja zawartości soli
ograniczenie solenia
zioła i przyprawy
dobór potraw prewencja nadciśnienia
restaurant dishes
sodium chloride
salt reduction
salting limitation
herbs and spices
selection of dishes
prevention of hypertension
MATERIAŁY BUDOWLANE 2017-11
Konserwatorskie uwarunkowania adaptacji zabytkowych carskich budynków koszarowych z przełomu XIX i XX w. na muzeum
Dorota Gawryluk
nr katalogowy: 110681
10.15199/33.2017.11.32
zabytkowe koszary
carskie koszary
adaptacja zabytku
dziedzictwo
Legionowo
Skierniewice.
historical barracks
tsarist barracks
adaptation of monument
heritage
Legionowo
Skierniewice.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2024-10
Application of colloidal calcium hydroxide nanoparticles for consolidation of damaged lime plaster in historical buildings
Beata Klimek
nr katalogowy: 151120
10.15199/33.2024.10.11
tynki
koloidalne nanocząstki wodorotlenku wapnia
wzmacnianie
mikrostruktura
właściwości fizyczne
plasters
colloidal calcium hydroxide nanoparticles
consolidation
microstructure
physical properties
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-6
Pozyskiwanie oraz charakterystyka jakości mięsa krokodyla
nr katalogowy: 132240
krokodyl
pozyskiwanie
jakość mięsa
crocodila
obtaining
meat quality
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-2
Pozyskiwanie i charakterystyka jakości mięsa kangura
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Agata Kienig
Marek Skowroński
nr katalogowy: 130545
kangur
pozyskiwanie i jakość mięsa
kangaroo
obtaining and meat quality
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2023-5
Najstarsze punkty triangulacyjne na obszarze Polski – pruski łańcuch triangulacyjny „Śląsk–Pomorze” – część 1
Kazimierz Bujakowski
Piotr Banasik
nr katalogowy: 143069
10.15199/50.2023.05.2
najstarsze sieci triangulacyjne
identyfikacja punktów sieci
oldest triangulation networks
identification of network points
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2023-5
Najstarsze punkty triangulacyjne na obszarze Polski – pruski łańcuch triangulacyjny „Śląsk–Pomorze” – część 1
Kazimierz Bujakowski
Piotr Banasik
nr katalogowy: 143069
10.15199/50.2023.05.2
najstarsze sieci triangulacyjne
identyfikacja punktów sieci
oldest triangulation networks
identification of network points
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2023-6
Najstarsze punkty triangulacyjne na obszarze Polski – pruski łańcuch triangulacyjny „Śląsk – Pomorze” – część 2
Kazimierz Bujakowski
Piotr Banasik
nr katalogowy: 143611
10.15199/50.2023.06.4
najstarsze sieci triangulacyjne
identyfikacja punktów sieci
oldest triangulation networks
identification of network points
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2023-6
Najstarsze punkty triangulacyjne na obszarze Polski – pruski łańcuch triangulacyjny „Śląsk – Pomorze” – część 2
Kazimierz Bujakowski
Piotr Banasik
nr katalogowy: 143611
10.15199/50.2023.06.4
najstarsze sieci triangulacyjne
identyfikacja punktów sieci
oldest triangulation networks
identification of network points
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2023-6
Najstarsze punkty triangulacyjne na obszarze Polski – pruski łańcuch triangulacyjny „Śląsk – Pomorze” – część 2
Kazimierz Bujakowski
Piotr Banasik
nr katalogowy: 143611
10.15199/50.2023.06.4
najstarsze sieci triangulacyjne
identyfikacja punktów sieci
oldest triangulation networks
identification of network points
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2022-9
CARE, TIARA, EUCARD, EUCARD2, ARIES – DWIE DEKADY ROZWOJU BADAWCZEJ INFRASTRUKTURY AKCELERATOROWEJ W EUROPIE
Ryszard Romaniuk
nr katalogowy: 139613
10.15199/13.2022.9.3
program H2020
projekt ARIES CERN
akceleratory cząsteczkowe
wielka infrastruktura badawcza
systemy elektroniczne
fizyka eksperymentalna
H2020 program
ARIES-CERN project
particle accelerators
large research infrastructures
electronic systems
experimental physics
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2022-9
CARE, TIARA, EUCARD, EUCARD2, ARIES – DWIE DEKADY ROZWOJU BADAWCZEJ INFRASTRUKTURY AKCELERATOROWEJ W EUROPIE
Ryszard Romaniuk
nr katalogowy: 139613
10.15199/13.2022.9.3
program H2020
projekt ARIES CERN
akceleratory cząsteczkowe
wielka infrastruktura badawcza
systemy elektroniczne
fizyka eksperymentalna
H2020 program
ARIES-CERN project
particle accelerators
large research infrastructures
electronic systems
experimental physics
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2022-9
CARE, TIARA, EUCARD, EUCARD2, ARIES – DWIE DEKADY ROZWOJU BADAWCZEJ INFRASTRUKTURY AKCELERATOROWEJ W EUROPIE
Ryszard Romaniuk
nr katalogowy: 139613
10.15199/13.2022.9.3
program H2020
projekt ARIES CERN
akceleratory cząsteczkowe
wielka infrastruktura badawcza
systemy elektroniczne
fizyka eksperymentalna
H2020 program
ARIES-CERN project
particle accelerators
large research infrastructures
electronic systems
experimental physics
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2022-9
CARE, TIARA, EUCARD, EUCARD2, ARIES – DWIE DEKADY ROZWOJU BADAWCZEJ INFRASTRUKTURY AKCELERATOROWEJ W EUROPIE
Ryszard Romaniuk
nr katalogowy: 139613
10.15199/13.2022.9.3
program H2020
projekt ARIES CERN
akceleratory cząsteczkowe
wielka infrastruktura badawcza
systemy elektroniczne
fizyka eksperymentalna
H2020 program
ARIES-CERN project
particle accelerators
large research infrastructures
electronic systems
experimental physics
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2022-9
CARE, TIARA, EUCARD, EUCARD2, ARIES – DWIE DEKADY ROZWOJU BADAWCZEJ INFRASTRUKTURY AKCELERATOROWEJ W EUROPIE
Ryszard Romaniuk
nr katalogowy: 139613
10.15199/13.2022.9.3
program H2020
projekt ARIES CERN
akceleratory cząsteczkowe
wielka infrastruktura badawcza
systemy elektroniczne
fizyka eksperymentalna
H2020 program
ARIES-CERN project
particle accelerators
large research infrastructures
electronic systems
experimental physics
MATERIAŁY BUDOWLANE 2024-11
Shaping a decorative concrete face for the renovation and modernization of buildings
Filip Szmatuła
Julia Blazy
nr katalogowy: 151563
10.15199/33.2024.11.18
ozdobne lico betonu
renowacja
modernizacja
obiekt budowlany
zabytek
decorative concrete face
renovation
modernization
building structure
heritage building
MATERIAŁY BUDOWLANE 2024-11
Diagnostics of historic concrete objects
Andrzej Kmita
Wojciech Pawlak
nr katalogowy: 151561
10.15199/33.2024.11.16
diagnostyka
konstrukcje żelbetowe
naprawy
obiekty zabytkowe
diagnostics
reinforced concrete structures
repairs
historic buildings
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-11
Dobrze wysmażone
nr katalogowy: 123644
tłuszcze smażalnicze
stałe tłuszcze zwierzęce i roślinne
olej palmowy
tłuszcze utwardzone
mieszanki tłuszczów
wykorzystanie kulinarne.
frying fats
solid animal and vegetable fats
palm oil
cured fats
mixtures of fats (blends)
culinary use.
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-4
UPLASTYCZNIANIE MIĘSA jako zabieg kształtujący jakość wędzonek parzonych
JERZY WAJDZIK
nr katalogowy: 142886
wędzonki parzone
składniki solanek
nastrzykiwanie i uplastycznianie
masownice
tenderyzacja
smoked and cooked whole muscle meat products
injection brines ingredients
injection and plastification
tumblers
tenderization
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-9
Charakterystyka surowców pozyskiwanych z tuszy rekina
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Karol Bartoszewicz
nr katalogowy: 145289
10.15199/65.2023.9.4
rekiny
tusza
mięso
płetwy
skóra
chrząstki
wątroba
sharks
carcasses
meat
fins
skin
cartilage
liver
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-4
Polska kuchnia regionalna – kuchnia wielkopolska
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 150021
kuchnia wielkopolska
pyry
gzik (gotowane ziemniaki z twarogiem)
parzybroda
rogale świętomarcińskie
Wielkopolska cuisine
potatoes
gzik (boiled potatoes with cottage cheese)
parzybroda soup
St. Martin's croissants
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2024-2
Wykorzystanie wieloźródłowych danych przestrzennych do oceny stanu obiektów zabytkowych na terenach zagrożonych
Krzysztof KARSZNIA
Ewa ŚWIERCZYŃSKA
Krzysztof KSIĄŻEK
Waldemar ODZIEMCZYK
Daniele CIFALDI
Davide MAZZA
nr katalogowy: 147155
10.15199/50.2024.2.5
metodyka pomiaru
systemy monitoringu deformacji
integracja danych przestrzennych
obiekty zabytkowe
surveying methodology
deformation monitoring systems
spatial data integration
historical objects
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-12
Żywność tradycyjna klasy premium na święta Bożego Narodzenia
Tomasz Krzywiński
Grzegorz Tokarczyk
Sylwia Przybylska
nr katalogowy: 111085
święta Bożego Narodzenia
karp
wędliny premium
gęsina
wartość odżywcza drobiu
Christmas
carp
premium meats
goose
nutritional value of poultry
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-5
Zimno i zdrowo
nr katalogowy: 120186
frozen vegetables
nutritional value
heat treatment
culinary preparation
dishes.
mrożonki warzywne
wartość odżywcza
obróbka termiczna
wykorzystanie kulinarne
potrawy.
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-4
Smakowite urozmaicenie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 125920
potrawy mięsne na zimno
wieprzowina
mięso drobiowe
wołowina
jagnięcina
dziczyzna
pieczeń
sztufada
galantyna
rolada
befsztyk tatarski
pasztet
cold meat dishes
pork
poultry meat
beef
lamb
venison
roast
boeuf à
la mode („
beef in style")
galantine
roulade
steak tartare
pate.
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-9
Charakterystyka oraz możliwości wykorzystania mięsa dwóch rodzimych ras bydła - białogrzbietej i polskiej czerwonej
Małgorzata Pasternak
Maria Walczycka
nr katalogowy: 122452
10.15199/65.2019.9.4
rasy rodzime
bioróżnorodność
jakość mięsa
native breeds
biodiversity
meat quality
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-10
Uniwersalne dodatki
nr katalogowy: 116446
ziemniaki
frytki
placki
kluski
półprodukty ziemniaczane
żywność wygodna
potrawy
potatoes
chips
pancakes
noodles
potato semi-finished products
convenience food
dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-4
Soki owocowe i warzywne Soczyste menu
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 113102
soki
owoce
warzywa
wartość odżywcza
substancje bioaktywne
właściwości zdrowotne
juices
fruits
vegetables
nutritional value
bioactive substances
health properties
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-7-8
Boski dar
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 115009
pomidory
przetwory pomidorowe
potrawy z pomidorów
walory zdrowotne
likopen
tomatoes
tomato products
nutrition value
tomatoes dishes
health benefits
lycopene
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-6
Współczesne trendy w spożyciu wybranych produktów zbożowych
Marlena Pielak
Ewa Ołubiec-Opatowska
Ewa Czarniecka-Skubina
Danuta Jaworska
nr katalogowy: 114466
10.15199/66.2018.6.7
produkty zbożowe
preferencje konsumenckie
potrawy
cereal products
consumer preferences
dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-3
Słodkie dekoracje
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 119006
desery
desery czekoladowe
mleczne
jajeczne
mączne
owocowe
różowa czekolada
dekoracje
desserts
chocolate
milk
egg
flour
fruit desserts
ruby chocolate
decorations
MATERIAŁY BUDOWLANE 2023-12
Fuzja chmur punktów pozyskanych TLS oraz smartfonem z sensorem LiDAR do przygotowania pełnego zbioru danych na potrzeby inwentaryzacji
Joanna Janicka
Wioleta Błaszczak-Bąk
Renata Pelc-Mieczkowska
Miłosława Rutkowska
nr katalogowy: 146523
10.15199/33.2023.12.11
TLS
smartfon z LiDAR
integracja danych
zabytek
TLS
smartphone with LiDAR
data integration
heritage object
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-6
Smaczna i zdrowa
nr katalogowy: 120658
wołowina
wartość odżywcza
system QMP
obróbka kulinarna
sezonowanie
burgery i inne potrawy
marynowanie. Title: Tasty and Healthy Meat
beef
nutritional value
the QMP system
culinary treatment
seasoning
burgers and other dishes
marinating.
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-5-6
Roślinne zamienniki mięsa
nr katalogowy: 126734
wegetarianizm
dieta bezmięsna
białko
roślinny zamiennik mięsa
rośliny strączkowe
tofu
kasze
ziemniaki
warzywa
grzyby orzechy
nasiona
wodorosty
vegetarianism
meatless diet
protein
vegetable meat replacement
legumes
tofu
groats
potatoes
vegetables
nuts mushrooms
seeds
seaweed
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-5
Ostryż barwierski (Curcuma longa L.) – źródło kurkuminy, wykorzystanie w przemyśle spożywczym i medycynie
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 131859
10.15199/65.2021.5.5
barwnik
kurkuminoidy
ostryż barwierski
właściwości prozdrowotne
dyes
curcumin
turmeric
pro-health properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-5
Ostryż barwierski (Curcuma longa L.) – źródło kurkuminy, wykorzystanie w przemyśle spożywczym i medycynie
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 131859
10.15199/65.2021.5.5
barwnik
kurkuminoidy
ostryż barwierski
właściwości prozdrowotne
dyes
curcumin
turmeric
pro-health properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-5
Ostryż barwierski (Curcuma longa L.) – źródło kurkuminy, wykorzystanie w przemyśle spożywczym i medycynie
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 131859
10.15199/65.2021.5.5
barwnik
kurkuminoidy
ostryż barwierski
właściwości prozdrowotne
dyes
curcumin
turmeric
pro-health properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-5
Ostryż barwierski (Curcuma longa L.) – źródło kurkuminy, wykorzystanie w przemyśle spożywczym i medycynie
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 131859
10.15199/65.2021.5.5
barwnik
kurkuminoidy
ostryż barwierski
właściwości prozdrowotne
dyes
curcumin
turmeric
pro-health properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-5
Ostryż barwierski (Curcuma longa L.) – źródło kurkuminy, wykorzystanie w przemyśle spożywczym i medycynie
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 131859
10.15199/65.2021.5.5
barwnik
kurkuminoidy
ostryż barwierski
właściwości prozdrowotne
dyes
curcumin
turmeric
pro-health properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-5
Ostryż barwierski (Curcuma longa L.) – źródło kurkuminy, wykorzystanie w przemyśle spożywczym i medycynie
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 131859
10.15199/65.2021.5.5
barwnik
kurkuminoidy
ostryż barwierski
właściwości prozdrowotne
dyes
curcumin
turmeric
pro-health properties
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-9
Nowa technologia zagospodarowania wieprzowych pozostałości poubojowych
Joanna Markowska
Robert Słonina
Łukasz Majczak
Agata Bednarek
Paweł Boniecki
nr katalogowy: 150475
głowa wieprzowa odkostniona mechanicznie
technologia separacji
mrożenie
jakość
zagospodarowanie odpadu
frozen mechanically separated pig's head
separation technology
quality
waste management
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-7-8
Przez żołądek do serca
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 108488
podroby jadalne
wątroba
nerki
serca
ozory
płuca
mózg
żołądki
jelita
wartość odżywcza
właściwości sensoryczne
wykorzystanie kulinarne
edible offal
liver
kidneys
heart
tongue
lungs
brain
stomach
gut
nutrition value
sensory properties
culinary use
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH