Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-7-8
Wakacyjne menu
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 132658
wakacyjne potrawy
ryby
pizza
smażone ziemniaki
burgery
kebab
sushi
chłodniki
sałatki
napoje
desery
holiday food
fish
pizza
fried potatoes
burgers
kebab
sushi
cold soups
salads
drinks
desserts
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-7-8
Wakacyjne menu
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 132658
wakacyjne potrawy
ryby
pizza
smażone ziemniaki
burgery
kebab
sushi
chłodniki
sałatki
napoje
desery
holiday food
fish
pizza
fried potatoes
burgers
kebab
sushi
cold soups
salads
drinks
desserts
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-10
Oferta street food w Polsce
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 128542
jedzenie uliczne
food-trucki
turystyka kulinarna
oferta gastronomiczna
dania street food
street food
food trucks
culinary tourism
gastronomic offer
street food dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-10
Oferta street food w Polsce
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 128542
jedzenie uliczne
food-trucki
turystyka kulinarna
oferta gastronomiczna
dania street food
street food
food trucks
culinary tourism
gastronomic offer
street food dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-6
Smaczna i zdrowa
nr katalogowy: 120658
wołowina
wartość odżywcza
system QMP
obróbka kulinarna
sezonowanie
burgery i inne potrawy
marynowanie. Title: Tasty and Healthy Meat
beef
nutritional value
the QMP system
culinary treatment
seasoning
burgers and other dishes
marinating.
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-10
Smakosze glonów
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 12096
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-6
Prosto z grilla!
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 138204
grillowanie
mięso
marynowanie
przyprawy
warunki grillowania
potrawy z grilla
grilling
meat
marinating
spices
grilling conditions
grilled dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-6
Prosto z grilla!
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 138204
grillowanie
mięso
marynowanie
przyprawy
warunki grillowania
potrawy z grilla
grilling
meat
marinating
spices
grilling conditions
grilled dishes
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-5
PRZEPISY DIETETYKA
nr katalogowy: 91538
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-7-8
Piec, ale jaki?
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 108490
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-3
Mięso zwierząt egzotycznych nietypowe źródło białka
DARIUSZ NOWAK
nr katalogowy: 33811
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-5-6
Roślinne zamienniki mięsa
nr katalogowy: 126734
wegetarianizm
dieta bezmięsna
białko
roślinny zamiennik mięsa
rośliny strączkowe
tofu
kasze
ziemniaki
warzywa
grzyby orzechy
nasiona
wodorosty
vegetarianism
meatless diet
protein
vegetable meat replacement
legumes
tofu
groats
potatoes
vegetables
nuts mushrooms
seeds
seaweed
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-12
Food truck czy rower
nr katalogowy: 87983
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Jak smakuje roślinny łosoś? Alternatywy ryb coraz bardziej dostępne na rynku
nr katalogowy: 142075
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-9
Tajemnica przedsiębiorstwa
Adriana Lotolc
nr katalogowy: 133973
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Jak smakuje roślinny łosoś? Alternatywy ryb coraz bardziej dostępne na rynku
nr katalogowy: 142075
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-4
Piwo i elegancja
nr katalogowy: 43715
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-5
Przekąski - smacznie i zdrowo
nr katalogowy: 59330
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-3
Burger wieprzowo-wołowy stabilizowany preparatem alginianowym
Paweł Pełka
nr katalogowy: 130894
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-2
Bajgiel - symbol szczęścia
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 103589
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-6
Z myślą o pracownikach - ze szkodą dla higieny?
nr katalogowy: 60140
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-5
Wino i potrawy (c.d.)
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 51674
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-12
Niezapomniany smak
Klaudia Kałwa
nr katalogowy: 110912
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-12
Nazewnictwo produktów z dziczyzny oraz mięsa egzotycznego
nr katalogowy: 123985
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-5
Potrawy z kart literatury. Zmagania kulinarno-literackie
TZ
nr katalogowy: 4148
AURA 2008-8
RECENZJE
nr katalogowy: 37224
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-5
Bogata oferta
Klaudia Kałwa
nr katalogowy: 113663
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-4-5
Włoskie specjały
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 137467
kuchnia włoska
potrawy mączne
pizza
makarony
pierożki
pieczywo
mąka pszenna typ 00
semolina
Italian cuisine
flour dishes
pizza
pasta
dumplings
bread
wheat flour type 00
semolina
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-4-5
Włoskie specjały
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 137467
kuchnia włoska
potrawy mączne
pizza
makarony
pierożki
pieczywo
mąka pszenna typ 00
semolina
Italian cuisine
flour dishes
pizza
pasta
dumplings
bread
wheat flour type 00
semolina
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-4-5
Wygoda i bezpieczeństwo
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 131702
żywność wygodna
metody utrwalania
koronawirus
gotowe dania restauracyjne
zestawy do samodzielnego przygotowania
oferta sklepowa gastronomii
convenience food
preservation methods
coronavirus
ready-made restaurant dishes
do it yourself kits
gastronomy offer for stores
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-4-5
Wygoda i bezpieczeństwo
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 131702
żywność wygodna
metody utrwalania
koronawirus
gotowe dania restauracyjne
zestawy do samodzielnego przygotowania
oferta sklepowa gastronomii
convenience food
preservation methods
coronavirus
ready-made restaurant dishes
do it yourself kits
gastronomy offer for stores
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-1-2
Myśliwskie menu Potrawy z dziczyzny
Ewa Czarniecka-Skubina
Jadwiga Hamułka
nr katalogowy: 103526
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-7-8
OD REDAKCJI
nr katalogowy: 121409
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-7-8
Zdrowe menu
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 108494
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-5
Dobrodziejstwa mąki Przetwory mączne i ich wykorzystanie w gastronomii
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 105500
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-11
Europejski Festiwal Smaku 2016
Jadwiga Piotrowicz
nr katalogowy: 101610
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-6
Audyt wewnętrzny
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 52065
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-2
Potrawy w nowoczesnej odsłonie
nr katalogowy: 148445
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-9
Wpływ fotografii kulinarnej
nr katalogowy: 145175
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2023-12
WINO DLA INŻYNIERA (282) Świąteczny dekalog winomana
winny maniak
nr katalogowy: 146590
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-9
Tajemnica przedsiębiorstwa
Adriana Lotolc
nr katalogowy: 133973
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2014-17-18
PORADNIK Wino dla inżyniera (133)
winny maniak
nr katalogowy: 86036
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-3
Wielkanocne przysmaki
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 136711
Wielkanoc
potrawy
jaja
ryby
zupy
sosy
sałatki
ciasta
potrawy regionalne
nowe trendy
Easter
dishes
eggs
fish
soups
sauces
cakes
regional dishes
new trends
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-3
Wielkanocne przysmaki
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 136711
Wielkanoc
potrawy
jaja
ryby
zupy
sosy
sałatki
ciasta
potrawy regionalne
nowe trendy
Easter
dishes
eggs
fish
soups
sauces
cakes
regional dishes
new trends
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-9
Gotowanie bez glutenu
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 122291
nietolerancje
gluten
celiakia
zboża bezglutenowe
posiłki
gastronomia.
intolerance
gluten
celiac disease
gluten free cereals
dishes
gastronomy
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-10
Gorąca sprawa
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 128541
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2005-6
Kuchnie świata
hp
nr katalogowy: 13033
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-10
Smażyć po mistrzowsku
nr katalogowy: 22032
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-5
Konkurs wielkanocny
RENATA UŹNIAK
nr katalogowy: 11985
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-1
Myśliwska strawa
JERZY MAGNER
nr katalogowy: 3985
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-7-8
Potrawy w dobrych rękach
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 61424
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-1-2
(Nie)bezpieczna przyprawa?
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 89394
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-12
Nim zabłyśnie pierwsza gwiazdka
DOMINIKA GASIK
nr katalogowy: 12173
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-10
Sezonowość w karcie
Paweł Czerenko
nr katalogowy: 123627
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-3
Przyprawa do mięs Prymat
nr katalogowy: 97167
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-7
Unifine. Bella Italia
nr katalogowy: 12723
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-11
Na głębokim tłuszczu Frytownice - urządzenia do smażenia zanurzeniowego
WIESŁAWA GRZESIŃSKA
nr katalogowy: 4300
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-4
Dania z rodowodem
BARBARA POKORSKA
nr katalogowy: 4089
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-10
Gorąca sprawa
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 128541
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-12
Wigilia dookoła świata
TERESA KOKOCIŃSKA
nr katalogowy: 22932
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-7-8
Mariaż Orientu z Alzacją
ANKA
nr katalogowy: 12065
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-9
Ciasteczkowe Inspiracje Igi Sarzynskiej-Komorowskiej - Piernikowe dynie
nr katalogowy: 144848
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-4
Oda na cześć golonki
TZ
nr katalogowy: 11948
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-6
Grillowane plusy i minusy Grillowanie, to pieczenie potraw bez dodatku tłuszczu - na ruszcie, rożnie lub specjalnych grillach.
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 18534
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-6
Ryba z grilla
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 106245
ryby
wartość odżywcza
obróbka termiczna
grillowanie
potrawy
zdrowie
fish
nutritional value
heat treatment
grilling
grilled dishes
health
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-9
Higiena Absolutna Coś Całkiem Prostego
WIESŁAWA GRZESIŃSKA
nr katalogowy: 4267
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-12
Żywność tradycyjna klasy premium na święta Bożego Narodzenia
Tomasz Krzywiński
Grzegorz Tokarczyk
Sylwia Przybylska
nr katalogowy: 111085
święta Bożego Narodzenia
karp
wędliny premium
gęsina
wartość odżywcza drobiu
Christmas
carp
premium meats
goose
nutritional value of poultry
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-3
Wielkanoc w wersji light i vege
dr inż. Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 130936
Wielkanoc
potrawy
wartość kaloryczna
jaja przepiórcze
chude ryby
mięso królicze i indycze
wegetarianizm
Easter
dishes
caloric value
quail eggs
lean fish
rabbit and turkey meat
vegetarianism
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-3
Wielkanoc w wersji light i vege
dr inż. Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 130936
Wielkanoc
potrawy
wartość kaloryczna
jaja przepiórcze
chude ryby
mięso królicze i indycze
wegetarianizm
Easter
dishes
caloric value
quail eggs
lean fish
rabbit and turkey meat
vegetarianism
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-6
Zaproszenie na grilla
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 98896
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-4
Powrót do natury
Marcin Zatyka
nr katalogowy: 83444
OPAKOWANIE 2011-12
Mięso bardziej chrupiące w opakowaniu Nordenii
nr katalogowy: 65052
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-11
Dobre praktyki
WALDEMAR DZWOLAK
nr katalogowy: 31169
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-2
Szpital od kuchni
WIESŁAWA GRZESIŃSKA
nr katalogowy: 33371
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-6
Kwiaty jadalne
nr katalogowy: 148927
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-10
Dwa papierobrusy proszę! i Azyl
Władysław Serwatowski
nr katalogowy: 38469
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-3
Potrawy na winie i wino do potraw
ANNA W.
nr katalogowy: 24640
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-1-2
OD REDAKCJI
Kinga Wesołowska
nr katalogowy: 103517
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-12
Na Mazury po kartacze
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 64521
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-9
Wegetarianizm i weganizm w gastronomii
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 133970
wegetarianizm
weganizm
gastronomia
potrawy
korzyści zdrowotne
vegetarianism
veganism
gastronomy
dishes
health benefits
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-9
Wegetarianizm i weganizm w gastronomii
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 133970
wegetarianizm
weganizm
gastronomia
potrawy
korzyści zdrowotne
vegetarianism
veganism
gastronomy
dishes
health benefits
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-9
Wegetarianizm i weganizm w gastronomii
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 133970
wegetarianizm
weganizm
gastronomia
potrawy
korzyści zdrowotne
vegetarianism
veganism
gastronomy
dishes
health benefits
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-7
Kronika
nr katalogowy: 27876
OPAKOWANIE 2014-3
Regionalne specjały w pojemnikach Silgan
nr katalogowy: 83296
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-7-8
Gotuj z pasją
nr katalogowy: 92454
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-3
Zyski w przerwie międzyświątecznej
Marcin Zatyka
nr katalogowy: 112578
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-10
Historia kuchni polskiej w pigułce
nr katalogowy: 140252
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-11
Kreator Sodexho
JERZY PASIKOWSKI
nr katalogowy: 31175
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-9
Wysmakowane towarzystwo
WOJCIECH KOLANOWSKI
nr katalogowy: 29643
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-10
W kolorze łososiowym
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 38466
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-11
Dziczyzna i kuchnia myśliwska w gastronomii
Halina Makała
nr katalogowy: 39128
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-1
Apetyt na wątróbki
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 32364
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-1-2
Skrzydełko czy tuszka?
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 118545
gęsina
piersi
uda
podudzia
tłuszcz
pieczenie
potrawy
gęsina
breast
thighs
drumsticks
fat
rosting
dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-4-5
Opowieść o kuchni żydowskiej
nr katalogowy: 137477
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-3
Coraz zdrowsza wieprzowina
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 97165
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-12
Świąteczne smaki i aromaty
nr katalogowy: 117487
Wigilia
potrawy
bakalie
miód
mak
korzenne przyprawy
kapusta kiszona
grzyby
suszone owoce
Christmas Eve
dishes
delicacies
honey
poppy
spicy condiments
sauerkraut
mushrooms
dried fruit
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-7-8
Lubuskie Smaki
nr katalogowy: 85471
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-10
Stek, tango i malbec
Monika Kucia
nr katalogowy: 54782
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-1-2
Wieprzowina najczęstszym wyborem Polaków
nr katalogowy: 141814
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-4
Wrocławscy studenci przygotowywali staropolskie potrawy
nr katalogowy: 150009
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-7-8
Cena otwarcia
Marzanna Zienkiewicz
nr katalogowy: 127638
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-11-12
Polska kuchnia regionalna – kuchnia Mazowsza i Kurpiów
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 146343
kuchnia regionalna
Mazowsze
Kurpie
charakterystyka
regional Polish cuisine
Mazovia
Kurpie
characteristics
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-7
Gala finałowa konkursu "Wojewódzki Lider Smaku"
Jadwiga Piotrowicz
nr katalogowy: 114708
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-10
OD REDAKCJI
Maria Burska
nr katalogowy: 79794
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-5
Polska kuchnia regionalna – kuchnia Podkarpacia
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 150904
kuchnia regionalna
kuchnia Podkarpacia
charakterystyka
regional Polish cuisine
Podkarpacie cuisines
characteristics
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-1
Wielka kolekcja Kulinarna
JERZY TOMASZEWSKI
nr katalogowy: 23294
AURA 2008-5
W słowniku przyrody - kwas szczawiowy
KRYSTYNA BONENBERG
nr katalogowy: 35392
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-6
Kuchnia i wina na Rosevia Resort&Mielżyński Week Rosevia na Czerskiej
winny maniak
nr katalogowy: 98915
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-4
Kalorie Wielkiejnocy
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 25255
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-4
A gdyby tak połączyć rogaliki z pączkiem? Co wyjdzie? Wielka awantura!
Beata Marchand
nr katalogowy: 90356
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2007-8
ZE WSPOMNIEŃ GEODETÓW - Moja przygoda iracka (1974-1979). Cz. II
TADEUSZ DZIKIEWICZ
nr katalogowy: 29173
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-7-8
Gęsie smaki
nr katalogowy: 78124
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-10
Smakowity kąsek
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 71215
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-1-2
Najlepsi w Małopolsce
Iwona Kwapiszewska
nr katalogowy: 103533
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-12
Pełna identyfikacja
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 95500
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-12
Z włoskich gór
nr katalogowy: 31749
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-7-8
Rywalizacja na wysokim poziomie
nr katalogowy: 115010
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-11-12
Świąteczne smaki
nr katalogowy: 129547
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-7-8
Trzecia gwiazdka Michelin
nr katalogowy: 127622
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-12
Roboty cieplne
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 81038
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-4
Festiwal czekolady
Jadwiga Piotrowicz
nr katalogowy: 125822
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-10
Piżmowa królowa jesieni
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 123626
dynia
wartość odżywcza
karotenoidy
obróbka kulinarna
przetwarzanie
zastosowanie kulinarne.
pumpkin
nutritional value
carotenoids
culinary preparation
processing
culinary use.
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-9
Kebab po polsku
Jarosław Diakun
Sylwia Mierzejewska
nr katalogowy: 122295
kebab
gastronomia
przetwórstwo mięsa.
kebab
gastronomy
meat processing
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-3
Wielkanoc w Rumunii
Witt Wilczyński
nr katalogowy: 112570
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-10
Na czterech kółkach
nr katalogowy: 128548
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-10
Na czterech kółkach
nr katalogowy: 128548
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-7-8
Podstawa żywienia
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 99748
AURA 2013-10
Rośliny jadalne łąk i pastwisk
Piotr BRĄGIEL
nr katalogowy: 79501
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-12
Domowo, tradycyjnie i ze smakiem - mięso i wędliny premium na świąteczny stół Polaków
Tomasz Krzywiński
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 117808
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-10
Na dziko
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 140247
dziczyzna
sarna
dzik jeleń
wartość odżywcza
obróbka termiczna
przyprawy i dodatki do dziczyzny
potrawy z dziczyzny
venison
roe deer
wild boar deer
nutritional value
heat treatment
spices and game additives
venison dishes
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-9
Era blogów
Patrycja Chojak
nr katalogowy: 100588
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-7-8
Lato na talerzu
nr katalogowy: 127635
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-4-5
Opowieść o kuchni żydowskiej
nr katalogowy: 137477
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-1-2
Dieta bez laktozy
dr inż. Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 130431
laktoza
mleko i przetwory mlecze
nietolerancja laktozy
produkty bez laktozy
roślinne zamienniki mleka
wykorzystanie kulinarne
lactose
milk and dairy products
lactose intolerance
dairy lactose-free products
plant-based milk substitutes
culinary use
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-1-2
Dieta bez laktozy
dr inż. Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 130431
laktoza
mleko i przetwory mlecze
nietolerancja laktozy
produkty bez laktozy
roślinne zamienniki mleka
wykorzystanie kulinarne
lactose
milk and dairy products
lactose intolerance
dairy lactose-free products
plant-based milk substitutes
culinary use
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-7-8
Porcelana – gwarancja smaku i serwisu
nr katalogowy: 132664
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-12
Sposób na dziczyznę
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 102743
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2013-3-4
PORADNIK Wino dla inżyniera (105)
winny maniak
nr katalogowy: 74614
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-9
Smaki Mazur
nr katalogowy: 122297
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-10
TOP najlepszych zmywarek dla gastronomii
nr katalogowy: 145619
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-7-8
Bakterie pod nadzorem
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 92435
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-9
Piec, ale jaki?
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 93434
AURA 2016-2
Rośliny dziko rosnące w diecie naszych przodków (2)
Czesława Trąba
Krzysztof Rogut
nr katalogowy: 96495
10.15199/2.2016.2.4
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2016-25-26
Polski skarb odzyskany
Henryk Piekut
nr katalogowy: 103027
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-6
Mistrz Szkolnej Patelni
nr katalogowy: 84684
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-3
Kasza w roli głównej
Iwona Lipiec
nr katalogowy: 112581
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-4
Pascha albo paska
nr katalogowy: 125816
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-12
Świąteczne przyprawy
nr katalogowy: 146444
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-9
Wstęp do uczty
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 78854
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-12
Mięso w świątecznym wydaniu
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 102735
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2010-14
PORADNIK Wino dla inżyniera (53)
winny maniak
nr katalogowy: 53140
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-5
Alergeny w żywności Lista obowiązkowa
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 91207
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-3
FRESH
nr katalogowy: 112573
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-12
Wołowina - trudne czy łatwe mięso
Jarosław Uściński
nr katalogowy: 117488
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-11
Wołowina - trudne czy łatwe mięso?
Jarosław Uściński
nr katalogowy: 116977
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-7
NOWA HUTA NA SŁODKO
Anna Korfel
nr katalogowy: 45003
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-11
Smaki Italii
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 94672
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-10
Sztuka nakrywania stołu
nr katalogowy: 128545
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-4
Wielkanoc dookoła Polski
Hanna Szymanderska
nr katalogowy: 43711
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-6
Swojsko i ze smakiem - u Arpada Šipeca w Slawonii
Jerzy Magner
nr katalogowy: 68304
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-12
Ekonomia w kuchni
Andrzeja Bryka
nr katalogowy: 48589
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-2
Bezpieczne metody
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 57388
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-1
Białe czy czerwone?
winny maniak
nr katalogowy: 111836
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-10
Wyjątek od reguły
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 47110
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-3
Drobiowe przysmaki
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 104413
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-10
Skrzydełko czy udko?
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 134023
mięso drobiowe
kurczaki
indyki
gęsi
kaczki
łowne ptactwo
cechy mięsa
wartość odżywcza
kulinarne wykorzystanie
potrawy
poultry meat
chicken
turkeys
geese
ducks
game birds
meat characteristics
nutritional value
culinary use
dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-10
Skrzydełko czy udko?
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 134023
mięso drobiowe
kurczaki
indyki
gęsi
kaczki
łowne ptactwo
cechy mięsa
wartość odżywcza
kulinarne wykorzystanie
potrawy
poultry meat
chicken
turkeys
geese
ducks
game birds
meat characteristics
nutritional value
culinary use
dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-10
Skrzydełko czy udko?
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 134023
mięso drobiowe
kurczaki
indyki
gęsi
kaczki
łowne ptactwo
cechy mięsa
wartość odżywcza
kulinarne wykorzystanie
potrawy
poultry meat
chicken
turkeys
geese
ducks
game birds
meat characteristics
nutritional value
culinary use
dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-5
Życie ze smakiem...! Smaki Europy...
nr katalogowy: 44648
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-11
Na długich dystansach
nr katalogowy: 48015
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-6
Tradycja, potrawy żałobne i przyszłość
Władysław Serwatowski
nr katalogowy: 52068
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-3
Przyprawy warzywne - naturalne bogactwo smaku i aromatu
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 42100
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-5
Laur PPiC dla linii witryn PRIMA firmy GRANER
nr katalogowy: 119909
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-10
Sztuka nakrywania stołu
nr katalogowy: 128545
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-1
8 lutego – tłusty czwartek
nr katalogowy: 146826
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-7-8
Porcelana – gwarancja smaku i serwisu
nr katalogowy: 132664
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-1
Mąka przede wszystkim
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 49030
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-4
Dawne i zapomniane przepisy mięsne
Marek Zin
Paulina Duma
nr katalogowy: 42886
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-3
Potrawy 2016
Władysław Serwatowski
nr katalogowy: 42275
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-3
Dawne i zapomniane przepisy mięsne
Marek Zin
Paulina Duma
nr katalogowy: 42104
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-11
Wieprzowe menu
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 72213
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-12
Konsument korporacyjny
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 95044
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-10
Historia kuchni polskiej w pigułce
nr katalogowy: 140252
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-3
Zmiany barwy i tekstury hamburgerów o różnej zawartości tłuszczu podczas zamrażalniczego przechowywania
Radosław Mostowski
Izabella Kwaśniewska-Karolak
nr katalogowy: 112889
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2019-2-3
Zgodnie z gustami konsumentów
Henryk Piekut
nr katalogowy: 118205
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-4
Mięsne sekrety
nr katalogowy: 83434
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-7
Dla smaku i zdrowotności
Małgorzata Konopka-Kabulska
nr katalogowy: 45674
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-10
Potrawy z kart Gutenberga
Władysław Serwatowski
nr katalogowy: 47119
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-5
Szlacheckie stoły w Małopolsce
Iwona Kwapiszewska
nr katalogowy: 59497
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-6
Cava czy Prosecco?
Michał "WineMike" Misior
nr katalogowy: 120672
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-10
Apetyt na mięso
nr katalogowy: 101277
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-4
Wizytówka restauracji
Marzanna Zienkiewicz
nr katalogowy: 125925
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-10
Wszechstronnie odżywcze
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 145620
suche nasiona roślin strączkowych
wartość odżywcza
walory zdrowotne
wykorzystanie kulinarne
dry legumes
nutritional value
health benefits
culinary use
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-1
Co przyniesie ten rok?
nr katalogowy: 40673
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-3
Dobór win do potraw
winny maniak
nr katalogowy: 112584
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-11-12
Źródło zdrowia
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 140912
fermentacja
kapusta kiszona
bakterie mlekowe
walory prozdrowotne
potrawy wigilijne z kapusty kiszonej
fermentation
sauerkraut
lactic bacteria
health-promoting values
Christmas Eve dishes made from sauerkraut
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-11-12
Źródło zdrowia
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 140912
fermentacja
kapusta kiszona
bakterie mlekowe
walory prozdrowotne
potrawy wigilijne z kapusty kiszonej
fermentation
sauerkraut
lactic bacteria
health-promoting values
Christmas Eve dishes made from sauerkraut
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-10
Tłuste, ale zdrowe
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 47112
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-10
Zdrowe odżywianie dorosłego człowieka
Katarzyna Lemanowicz
nr katalogowy: 47493
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-12
Świąteczne przyprawy
nr katalogowy: 146308
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH