Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PROBLEMY JAKOŚCI 2011-4
ISO 9001 jako baza Lean Management
Iwona Burka
nr katalogowy: 58751
PROBLEMY JAKOŚCI 2024-5
ALIC (Audit-based Lean Implementations Canvas) – model efektywnego wdrażania Lean Management
Joanna M. DZIADKOWIEC
Urszula BALON
Paulina KOTERWA
nr katalogowy: 151284
10.15199/46.2024.5.2
Lean Management
audyt
KPI
ciągłe doskonalenie
efektywność
Lean Management
audit
KPI
continuous improvement
efficiency
PROBLEMY JAKOŚCI 2019-4
Uwarunkowania zastosowania koncepcji Lean w zarządzaniu uczelnią wyższą
Marcin JAKUBIEC
nr katalogowy: 119882
10.15199/46.2019.4.1
Lean
zarządzanie
uczelnia wyższa
Lean
management
university
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2008-1
Wśród książek
nr katalogowy: 32684
PROBLEMY JAKOŚCI 2012-10
Z PRASY ZAGRANICZNEJ
nr katalogowy: 71532
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Konsumpcja i bezpieczeństwo zdrowotne ryb bałtyckich
Wojciech Sawicki
Jacek Okraska
nr katalogowy: 139169
10.15199/65.2022.8.7
rybołówstwo
przetwórstwo ryb
spożycie ryb
bezpieczeństwo zdrowotne
toksykologia
fishery
fish processing
fish consumption
health safety
toxicology
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Konsumpcja i bezpieczeństwo zdrowotne ryb bałtyckich
Wojciech Sawicki
Jacek Okraska
nr katalogowy: 139169
10.15199/65.2022.8.7
rybołówstwo
przetwórstwo ryb
spożycie ryb
bezpieczeństwo zdrowotne
toksykologia
fishery
fish processing
fish consumption
health safety
toxicology
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Konsumpcja i bezpieczeństwo zdrowotne ryb bałtyckich
Wojciech Sawicki
Jacek Okraska
nr katalogowy: 139169
10.15199/65.2022.8.7
rybołówstwo
przetwórstwo ryb
spożycie ryb
bezpieczeństwo zdrowotne
toksykologia
fishery
fish processing
fish consumption
health safety
toxicology
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Konsumpcja i bezpieczeństwo zdrowotne ryb bałtyckich
Wojciech Sawicki
Jacek Okraska
nr katalogowy: 139169
10.15199/65.2022.8.7
rybołówstwo
przetwórstwo ryb
spożycie ryb
bezpieczeństwo zdrowotne
toksykologia
fishery
fish processing
fish consumption
health safety
toxicology
MATERIAŁY BUDOWLANE 2016-6
Źródła marnotrawstwa na budowie
Edyta Plebankiewicz
Ewelina Mitera
nr katalogowy: 99337
10.15199/33.2016.06.81
PROBLEMY JAKOŚCI 2008-4
Z prasy zagranicznej
nr katalogowy: 34752
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Konsumpcja i bezpieczeństwo zdrowotne ryb bałtyckich
Wojciech Sawicki
Jacek Okraska
nr katalogowy: 139169
10.15199/65.2022.8.7
rybołówstwo
przetwórstwo ryb
spożycie ryb
bezpieczeństwo zdrowotne
toksykologia
fishery
fish processing
fish consumption
health safety
toxicology
PROBLEMY JAKOŚCI 2006-7
Lean Management - doświadczenia Remy Automotive Poland Sp. z o.o.
Piotr Rogala
nr katalogowy: 18153
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-3
Wielkanoc w wersji light i vege
dr inż. Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 130936
Wielkanoc
potrawy
wartość kaloryczna
jaja przepiórcze
chude ryby
mięso królicze i indycze
wegetarianizm
Easter
dishes
caloric value
quail eggs
lean fish
rabbit and turkey meat
vegetarianism
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-3
Wielkanoc w wersji light i vege
dr inż. Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 130936
Wielkanoc
potrawy
wartość kaloryczna
jaja przepiórcze
chude ryby
mięso królicze i indycze
wegetarianizm
Easter
dishes
caloric value
quail eggs
lean fish
rabbit and turkey meat
vegetarianism
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-3a
Alternative colour space construction of the stain reaction in FISH image analysis for quantification of the HER2 gene amplification
Tomasz MARKIEWICZ
Marzena CICHOWICZ
Wojciech KOZŁOWSKI
nr katalogowy: 66542
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-11-12
Zdrów jak ryba
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 134937
ryby morskie i słodkowodne
wartość odżywcza
wielonienasycone kwasy tłuszczowe
witaminy
zdrowie
świąteczne dania rybne
marine and freshwater fish
nutritional value
polyunsaturated fatty acids
vitamins
health
Christmas fish dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-11-12
Zdrów jak ryba
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 134937
ryby morskie i słodkowodne
wartość odżywcza
wielonienasycone kwasy tłuszczowe
witaminy
zdrowie
świąteczne dania rybne
marine and freshwater fish
nutritional value
polyunsaturated fatty acids
vitamins
health
Christmas fish dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-11-12
Zdrów jak ryba
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 134937
ryby morskie i słodkowodne
wartość odżywcza
wielonienasycone kwasy tłuszczowe
witaminy
zdrowie
świąteczne dania rybne
marine and freshwater fish
nutritional value
polyunsaturated fatty acids
vitamins
health
Christmas fish dishes
PROBLEMY JAKOŚCI 2006-11
Lean Business Systems and Beyond
nr katalogowy: 21949
PROBLEMY JAKOŚCI 2018-8
Z prasy zagranicznej
nr katalogowy: 115379
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2020-4
Zrównoważony rozwój wspierany przez narzędzia lean w procesach montażu – systematyczny przegląd literatury
Ewelina WYCZEWSKA
Dorota STADNICKA
nr katalogowy: 129776
10.15199/160.2020.4.7
narzędzia lean
zrównoważony rozwój
proces montażu
systematyczny przegląd literatury
Lean Tools
Sustainable Development
assembly process
systematic literature review
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2020-4
Zrównoważony rozwój wspierany przez narzędzia lean w procesach montażu – systematyczny przegląd literatury
Ewelina WYCZEWSKA
Dorota STADNICKA
nr katalogowy: 129776
10.15199/160.2020.4.7
narzędzia lean
zrównoważony rozwój
proces montażu
systematyczny przegląd literatury
Lean Tools
Sustainable Development
assembly process
systematic literature review
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Jadalne powłoki ochronne do ryb i produktów rybnych
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 138577
10.15199/65.2022.7.6
jadalne powłoki
folie jadalne
ryby
produkty rybołówstwa
bezpieczeństwo żywności
edible coatings
edible films
fish
fishery products
food safety
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-11
Jak "nie dać nabić się w butelkę" przy implementacji Lean w przemyśle przetwórczym
Rafał Osmoła
nr katalogowy: 81122
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Optymalizacje procesowe i nowe technologie
Agnieszka Niemira
nr katalogowy: 132711
ATEST - OCHRONA PRACY 2019-5
Z prasy fachowej
nr katalogowy: 120013
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Jadalne powłoki ochronne do ryb i produktów rybnych
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 138577
10.15199/65.2022.7.6
jadalne powłoki
folie jadalne
ryby
produkty rybołówstwa
bezpieczeństwo żywności
edible coatings
edible films
fish
fishery products
food safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Jadalne powłoki ochronne do ryb i produktów rybnych
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 138577
10.15199/65.2022.7.6
jadalne powłoki
folie jadalne
ryby
produkty rybołówstwa
bezpieczeństwo żywności
edible coatings
edible films
fish
fishery products
food safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Jadalne powłoki ochronne do ryb i produktów rybnych
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 138577
10.15199/65.2022.7.6
jadalne powłoki
folie jadalne
ryby
produkty rybołówstwa
bezpieczeństwo żywności
edible coatings
edible films
fish
fishery products
food safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Jadalne powłoki ochronne do ryb i produktów rybnych
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 138577
10.15199/65.2022.7.6
jadalne powłoki
folie jadalne
ryby
produkty rybołówstwa
bezpieczeństwo żywności
edible coatings
edible films
fish
fishery products
food safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Jadalne powłoki ochronne do ryb i produktów rybnych
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 138577
10.15199/65.2022.7.6
jadalne powłoki
folie jadalne
ryby
produkty rybołówstwa
bezpieczeństwo żywności
edible coatings
edible films
fish
fishery products
food safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Jadalne powłoki ochronne do ryb i produktów rybnych
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 138577
10.15199/65.2022.7.6
jadalne powłoki
folie jadalne
ryby
produkty rybołówstwa
bezpieczeństwo żywności
edible coatings
edible films
fish
fishery products
food safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Jadalne powłoki ochronne do ryb i produktów rybnych
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 138577
10.15199/65.2022.7.6
jadalne powłoki
folie jadalne
ryby
produkty rybołówstwa
bezpieczeństwo żywności
edible coatings
edible films
fish
fishery products
food safety
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2016-11
Doskonalenie funkcjonowania systemu wytwarzania w przedsiębiorstwie branży metalowej z wykorzystaniem narzędzi Lean
Monika GÓRSKA
nr katalogowy: 102680
10.15199/24.2016.11.15
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2018-8
Metoda 5S jako fundament efektywnego procesu optymalizacji przedsiębiorstwa
DANIEL JAN KOWALSKI
ANITA ILSKA
nr katalogowy: 115474
10.15199/60.2018.08.1
5S
Lean
Lean Manufacturing
Lean Production
5S method as a basis for effective optimization process of an enterprise
PROBLEMY JAKOŚCI 2009-6
Z prasy zagranicznej
nr katalogowy: 45180
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2016-6
APPLICATION OF SELECTED LEAN MANUFACTURING METHODS FOR DEFICIT IDENTIFICATION IN COMBUSTION ENGINE PISTON CASTS
MARZENA KUCZYŃSKA-CHAŁADA
JAROSŁAW PIĄTKOWSKI
PIOTR KAMIŃSKI
ARKADIUSZ GONTARCZYK
nr katalogowy: 99102
10.15199/67.2016.6.4
PROBLEMY JAKOŚCI 2018-3
Lean jako wyraz orientacji proklientowskiej podmiotu wykonującego działalność leczniczą
Agnieszka BUKOWSKA-PIESTRZYŃSKA
nr katalogowy: 112639
10.15199/48.2018.3.1
lean management
opieka zdrowotna
orientacja proklienowska
lean management
healthcare
customer orientation
PROBLEMY JAKOŚCI 2013-10
Ryzyko w procesie realizacji usprawnień KAIZEN
Anna Wronka
nr katalogowy: 79786
MATERIAŁY BUDOWLANE 2016-6
Usprawnianie procesów budowlanych z wykorzystaniem Lean Management
Piotr Nowotarski
Jerzy Pasławski
Jakub Matyja
nr katalogowy: 99310
10.15199/33.2016.06.54
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2008-23
Odchudzanie firmy
Jerzy Szpineter
Sylwia Węgrzynkiewicz
nr katalogowy: 39754
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Optymalizacje procesowe i nowe technologie
Agnieszka Niemira
nr katalogowy: 132711
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-1
Lean management jako metoda wspierająca realizację strategii ESG przedsiębiorstw z branży chemicznej na przykładzie Grupy CIECH
Jolanta Korkosz-Gębskaa
Jarosław Gębski
Łukasz Popławski
nr katalogowy: 146994
10.15199/62.2024.1.15
lean management
szczupłe zarządzanie
VSM
ESG
lean management
VSM
ESG
PROBLEMY JAKOŚCI 2008-6
Z prasy zagranicznej
nr katalogowy: 36180
PROBLEMY JAKOŚCI 2012-1
Determinanty efektywnego wdrożenia filozofii lean manufacturing
Mariusz Bożek
Adam HENDZELEWICZ
nr katalogowy: 65118
PROBLEMY JAKOŚCI 2024-2
Dobre praktyki Lean Higher Education 24-25.06.2024 r., Gdańsk
Justyna Maciąg
Joanna Czerska
nr katalogowy: 148460
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-6
Ryba z grilla
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 106245
ryby
wartość odżywcza
obróbka termiczna
grillowanie
potrawy
zdrowie
fish
nutritional value
heat treatment
grilling
grilled dishes
health
PROBLEMY JAKOŚCI 2018-3
Nowatorskie podejście do zarządzania jakością w branży morskiej na przykładzie stoczni Ostróda Yacht
Anna DEMBICKA
Katarzyna Anna MOŁAS
Paweł SZALEWSKI
nr katalogowy: 112641
10.15199/48.2018.3.3
Lean Production
zarządzanie procesami
PDCA
zarządzanie produkcją w stoczni jachtowej
zarządzanie jakością
ciągłe doskonalenie
Lean Production
process management
PDCA
production management in Yacht Yard
quality management
continual improvement
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-7
Ryby jako źródło narażenia człowieka na rtęć
Małgorzata Ćwieląg-Drabek
Danuta Rogala
Ilona Hajok
Grzegorz Dziubanek
nr katalogowy: 108069
10.15199/65.2017.7.8
rtęć
ryby
narażenie
mercury
fish
exposure
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-6
Matryca umiejętności
Jarosław Ropiejko
nr katalogowy: 129594
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-12
Wartość odżywcza ryb i produktów rybnych
Agnieszka Leszczu-Piankowska
Piotr J. Bykowski
nr katalogowy: 111087
10.15199/65.2017.12.1
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-6
Matryca umiejętności
Jarosław Ropiejko
nr katalogowy: 129594
ATEST - OCHRONA PRACY 2023-5
Lean w modernizacji badania warunków pracy
Jerzy Auksztol
nr katalogowy: 143169
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-12
Ryby na Wigilię
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 124224
Wigilia
potrawy rybne
karp
śledź
łosoś
galarety rybne
zupy
dania gorące
sałatki
Christmas Eve
fish dishes
carp
herring
salmon
fish jelly
soups
hot dishes
salads
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2008-4
Quantitative description of the "fish eyes" type hydrogen embrittlement in steels for power industry
nr katalogowy: 37805
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2018-12
Metoda TPM w optymalizacji procesów produkcyjnych
DANIEL JAN KOWALSKI
ANITA ILSKA
nr katalogowy: 117650
10.15199/60.2018.12.1
TPM
Total Productive Maintenance
Lean
Lean Manufacturing
Lean Production
optymalizacja procesów produkcyjnych
przedsiębiorstwo włókiennicze
TPM
Total Productive Maintenance
Lean
Lean Manufacturing
Lean Production
optimization of production processes
textile company
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-2
Krajowy rynek ryb stan, tendencje, problemy, perspektywy
Krzysztof Hryszko
nr katalogowy: 112318
10.15199/65.2018.2.1
rybołówstwo
przetwórstwo ryb
handel zagraniczny
spożycie ryb
ceny ryb
fishery
fish processing
foreign trade
fish consumption
fish prices
PROBLEMY JAKOŚCI 2012-3
Krytyczne czynniki sukcesu programów Lean Six Sigma - punkt widzenia menedżerów średniego szczebla
nr katalogowy: 66288
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2019-5
Druk 3D zwiększa efektywność produkcji
nr katalogowy: 120314
PROBLEMY JAKOŚCI 2011-6
Koncepcja lean management i kierunki jej rozwoju
Krystyna Lisiecka
Iwona Burka
nr katalogowy: 60269
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-9b
A New Multi-objective Optimization Algorithm: MOAFSA and its Application
Guohua Fang
Wei Guo
Xianfeng Huang
Xinyi Si
Fei Yang
Qian Luo
Ke Yan
nr katalogowy: 70704
PROBLEMY JAKOŚCI 2005-9
Quality Progress 6-2005
nr katalogowy: 11552
PROBLEMY JAKOŚCI 2006-8
Lean Six Sigma
Robert Karaszewski
nr katalogowy: 18138
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-12
Flexible Formwork Flow 4.0 – usprawnienie modelu zarządzania deskowaniami na budowie w myśl zasad Przemysłu 4.0
Łukasz Majkowski
Jerzy Pasławski
nr katalogowy: 141186
10.15199/33.2022.12.18
Construction 4.0
Industry 4.0
Lean Management
Flexibility
deskowania
rusztowania
badania nakładów roboczych
budowa
proces montażu
podwykonawcy
siła robocza
sprzęt budowlany
nowoczesne technologie
czujniki RFID.
Construction 4.0
Industry 4.0
Lean Management
Flexibility
formwork
scaffolding
work-hourly research
construction
assembly process
subcontractors
workforce
construction equipment
modern technologies
RFID sensors.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-12
Flexible Formwork Flow 4.0 – usprawnienie modelu zarządzania deskowaniami na budowie w myśl zasad Przemysłu 4.0
Łukasz Majkowski
Jerzy Pasławski
nr katalogowy: 141186
10.15199/33.2022.12.18
Construction 4.0
Industry 4.0
Lean Management
Flexibility
deskowania
rusztowania
badania nakładów roboczych
budowa
proces montażu
podwykonawcy
siła robocza
sprzęt budowlany
nowoczesne technologie
czujniki RFID.
Construction 4.0
Industry 4.0
Lean Management
Flexibility
formwork
scaffolding
work-hourly research
construction
assembly process
subcontractors
workforce
construction equipment
modern technologies
RFID sensors.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-12
Flexible Formwork Flow 4.0 – usprawnienie modelu zarządzania deskowaniami na budowie w myśl zasad Przemysłu 4.0
Łukasz Majkowski
Jerzy Pasławski
nr katalogowy: 141186
10.15199/33.2022.12.18
Construction 4.0
Industry 4.0
Lean Management
Flexibility
deskowania
rusztowania
badania nakładów roboczych
budowa
proces montażu
podwykonawcy
siła robocza
sprzęt budowlany
nowoczesne technologie
czujniki RFID.
Construction 4.0
Industry 4.0
Lean Management
Flexibility
formwork
scaffolding
work-hourly research
construction
assembly process
subcontractors
workforce
construction equipment
modern technologies
RFID sensors.
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Krajowy rynek ryb w dobie pandemii COVID-19
Krzysztof Hryszko
nr katalogowy: 136883
10.15199/65.2022.3.1
rybołówstwo
przetwórstwo ryb
handel zagraniczny
spożycie ryb
ceny ryb
pandemia
fishery
fish processing
foreign trade
fish consumption
fish prices
pandemic
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Krajowy rynek ryb w dobie pandemii COVID-19
Krzysztof Hryszko
nr katalogowy: 136883
10.15199/65.2022.3.1
rybołówstwo
przetwórstwo ryb
handel zagraniczny
spożycie ryb
ceny ryb
pandemia
fishery
fish processing
foreign trade
fish consumption
fish prices
pandemic
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Krajowy rynek ryb w dobie pandemii COVID-19
Krzysztof Hryszko
nr katalogowy: 136883
10.15199/65.2022.3.1
rybołówstwo
przetwórstwo ryb
handel zagraniczny
spożycie ryb
ceny ryb
pandemia
fishery
fish processing
foreign trade
fish consumption
fish prices
pandemic
PROBLEMY JAKOŚCI 2021-1
Zanim wdrożysz 5S, czyli 10 stopni do piekła – cz. I
Radosław UBDA
nr katalogowy: 130123
ELEKTROINSTALATOR 2021-9
JAK KALIBRACJA POPRAWIA OPTYMALIZACJĘ
nr katalogowy: 133532
MATERIAŁY BUDOWLANE 2023-1
Od tradycyjnego do zwinnego zarządzania procesami budowlanymi – podejście multihybrydowe
Jerzy Pasławski
nr katalogowy: 141498
10.15199/33.2023.01.04
harmonogram
model sieciowy
PERT
Agile Management
elastyczność
Lean Construction
Budownictwo 4.0
Industry 5.0
zarządzanie procesami.
schedule
network model
PERT
Agile Management
Flexibility
Lean Construction
Construction 4.0
Industry 5.0
process management.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2023-1
Od tradycyjnego do zwinnego zarządzania procesami budowlanymi – podejście multihybrydowe
Jerzy Pasławski
nr katalogowy: 141498
10.15199/33.2023.01.04
harmonogram
model sieciowy
PERT
Agile Management
elastyczność
Lean Construction
Budownictwo 4.0
Industry 5.0
zarządzanie procesami.
schedule
network model
PERT
Agile Management
Flexibility
Lean Construction
Construction 4.0
Industry 5.0
process management.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2023-1
Od tradycyjnego do zwinnego zarządzania procesami budowlanymi – podejście multihybrydowe
Jerzy Pasławski
nr katalogowy: 141498
10.15199/33.2023.01.04
harmonogram
model sieciowy
PERT
Agile Management
elastyczność
Lean Construction
Budownictwo 4.0
Industry 5.0
zarządzanie procesami.
schedule
network model
PERT
Agile Management
Flexibility
Lean Construction
Construction 4.0
Industry 5.0
process management.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2023-1
Od tradycyjnego do zwinnego zarządzania procesami budowlanymi – podejście multihybrydowe
Jerzy Pasławski
nr katalogowy: 141498
10.15199/33.2023.01.04
harmonogram
model sieciowy
PERT
Agile Management
elastyczność
Lean Construction
Budownictwo 4.0
Industry 5.0
zarządzanie procesami.
schedule
network model
PERT
Agile Management
Flexibility
Lean Construction
Construction 4.0
Industry 5.0
process management.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2023-1
Od tradycyjnego do zwinnego zarządzania procesami budowlanymi – podejście multihybrydowe
Jerzy Pasławski
nr katalogowy: 141498
10.15199/33.2023.01.04
harmonogram
model sieciowy
PERT
Agile Management
elastyczność
Lean Construction
Budownictwo 4.0
Industry 5.0
zarządzanie procesami.
schedule
network model
PERT
Agile Management
Flexibility
Lean Construction
Construction 4.0
Industry 5.0
process management.
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-2
Kultura lean management. Pomiar i metodyka samooceny na przykładzie wybranej placówki medycznej
Małgorzata Wiśniewska
Paweł Wierzba
nr katalogowy: 137235
10.15199/46.2022.2.1
lean management
kultura
organizacja opieki zdrowotnej
samoocena
lean management
culture
healthcare organization
self-assessment
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-2
Kultura lean management. Pomiar i metodyka samooceny na przykładzie wybranej placówki medycznej
Małgorzata Wiśniewska
Paweł Wierzba
nr katalogowy: 137235
10.15199/46.2022.2.1
lean management
kultura
organizacja opieki zdrowotnej
samoocena
lean management
culture
healthcare organization
self-assessment
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-2
Kultura lean management. Pomiar i metodyka samooceny na przykładzie wybranej placówki medycznej
Małgorzata Wiśniewska
Paweł Wierzba
nr katalogowy: 137235
10.15199/46.2022.2.1
lean management
kultura
organizacja opieki zdrowotnej
samoocena
lean management
culture
healthcare organization
self-assessment
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-2
Kultura lean management. Pomiar i metodyka samooceny na przykładzie wybranej placówki medycznej
Małgorzata Wiśniewska
Paweł Wierzba
nr katalogowy: 137235
10.15199/46.2022.2.1
lean management
kultura
organizacja opieki zdrowotnej
samoocena
lean management
culture
healthcare organization
self-assessment
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-2
Kultura lean management. Pomiar i metodyka samooceny na przykładzie wybranej placówki medycznej
Małgorzata Wiśniewska
Paweł Wierzba
nr katalogowy: 137235
10.15199/46.2022.2.1
lean management
kultura
organizacja opieki zdrowotnej
samoocena
lean management
culture
healthcare organization
self-assessment
CHŁODNICTWO 2005-10
Zmiany wybranych cech fizykochemicznych tradycyjnie pakowanego twarogu
Danuta Karczewska
Jan Pikul
Hanna Płuszka
Sylwia Chudy
nr katalogowy: 8712
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-3
Przetwórstwo ryb i owoców morza w krajach Unii Europejskiej
Krzysztof Hryszko
nr katalogowy: 147791
10.15199/65.2024.3.1
rynek ryb
przetwórstwo ryb iowoców morza
struktura podmiotowa
struktura produkcji
wyniki ekonomiczno- -finansowe
fish market
fish and seafood processing
production structure
business size structure
economic and financial results
MATERIAŁY BUDOWLANE 2014-4
Ocena przydatności gumy ze zużytych opon samochodowych do modyfikacji chudych betonów przeznaczonych do podbudów drogowych
Ewa Ołdakowska
nr katalogowy: 83885
MATERIAŁY BUDOWLANE 2016-6
Wpływ awarii maszyn na montaż stolarki aluminiowej w systemie Just-in-Time
Blanka Winiecka-Kowalczyk
Piotr Nowotarski
Roman Milwicz
Natalia Wojciuk
nr katalogowy: 99339
10.15199/33.2016.06.83
PROBLEMY JAKOŚCI 2016-5
Rola wdrożeń pilotażowych w implementacji koncepcji Lean Management
Marcin Kamil KOWALCZYK
nr katalogowy: 98542
10.15199/47.2016.5.2
ATEST - OCHRONA PRACY 2020-11
Czy „szczupłe zarządzanie” w bhp jest możliwe?
Agnieszka Kuźmicka
nr katalogowy: 128864
ATEST - OCHRONA PRACY 2023-5
Lean w modernizacji badania warunków pracy
Jerzy Auksztol
nr katalogowy: 143169
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-12
Effects of sodium chloride in feed on growth performance of grass carp
Yu Hu
Shaoming Li
Junde Fan
Yujing Hu
Jiamin Ren
Yu Zhang
Jianzhou Tang
nr katalogowy: 146553
10.15199/62.2023.12.1
grass carp
sodium chloride
fish feed
mass growth performanc
amur
chlorek sodu
pasza dla ryb
przyrost masy ciała
OPAKOWANIE 2008-3
Nowy materiał samoprzylepny do produkcji etykiet
nr katalogowy: 34037
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2008-3
Wprowadzenie do problematyki wdrażania
JOANNA FURMAN
DOROTA BURCHART-KOROL
nr katalogowy: 33684
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-12
Effects of sodium chloride in feed on growth performance of grass carp
Yu Hu
Shaoming Li
Junde Fan
Yujing Hu
Jiamin Ren
Yu Zhang
Jianzhou Tang
nr katalogowy: 146553
10.15199/62.2023.12.1
grass carp
sodium chloride
fish feed
mass growth performanc
amur
chlorek sodu
pasza dla ryb
przyrost masy ciała
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2007-9
Nowe metody zarządzania przedsiębiorstwem - wyzwanie dla hutnictwa
DOROTA BURCHART-KOROL
AGNIESZKA KURP
nr katalogowy: 29606
PROBLEMY JAKOŚCI 2019-8
Skuteczność zastosowania komputerowego wspomagania jakości w zakresie statystycznego sterowania procesami w spełnieniu wymagań jakościowych w branży motoryzacyjnej
Łukasz WIECHA
Grzegorz ĆWIKŁA
Marek ROSZAK
nr katalogowy: 122012
10.15199/46.2019.8.2
branża motoryzacyjna
norma IATF 16949:2016
VDA
SPC
CAQ
karta kontrolna
stabilność i zdolność procesu
automotive industry
IATF 16949:2016 standard
VDA
SPC
CAQ
control chart
process stability and capability
PROBLEMY JAKOŚCI 2023-4
Sprawozdanie z X Seminarium praktyczno-naukowego LeanHE Poland Lean leadership – Jak skuteczne przewodzić w procesie zmiany w uczelni? Kraków, 22-23 czerwca 2023 r
Agata Morgan
nr katalogowy: 144859
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-3
Lean Management a jakość zarządzania w uczelni – szanse i zagrożenia
Beata Detyna
nr katalogowy: 138179
10.15199/46.2022.3.2
Lean Management
uczelnia
jakość zarządzania
doskonalenie organizacji
Lean Management
university
management quality
organization improvement
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-3
Lean Management a jakość zarządzania w uczelni – szanse i zagrożenia
Beata Detyna
nr katalogowy: 138179
10.15199/46.2022.3.2
Lean Management
uczelnia
jakość zarządzania
doskonalenie organizacji
Lean Management
university
management quality
organization improvement
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-3
Lean Management a jakość zarządzania w uczelni – szanse i zagrożenia
Beata Detyna
nr katalogowy: 138179
10.15199/46.2022.3.2
Lean Management
uczelnia
jakość zarządzania
doskonalenie organizacji
Lean Management
university
management quality
organization improvement
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-3
Lean Management a jakość zarządzania w uczelni – szanse i zagrożenia
Beata Detyna
nr katalogowy: 138179
10.15199/46.2022.3.2
Lean Management
uczelnia
jakość zarządzania
doskonalenie organizacji
Lean Management
university
management quality
organization improvement
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-3
Lean Management a jakość zarządzania w uczelni – szanse i zagrożenia
Beata Detyna
nr katalogowy: 138179
10.15199/46.2022.3.2
Lean Management
uczelnia
jakość zarządzania
doskonalenie organizacji
Lean Management
university
management quality
organization improvement
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2011-5
Techniki fish i pcr w badaniach bakterii akumulujących polifosforany
Adam Muszyński
Artur Tomasz Mielczarek
Per Halkjæ
r Nielsen
nr katalogowy: 59528
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-12
Electrostimulation in medicine - history and contemporary usage
Andrzej KRAWCZYK
Elżbieta WYSZYŃSKA
Sylwia WIŚNIEWSKA
Józef MRÓZ
Ewa KORZENIEWSKA
Piotr MURAWSKI
Magdalena WOJAK
nr katalogowy: 117349
10.15199/48.2018.12.52
electric stimulation
fingertip stimulation
Suedeck syndrome
textronics
elektrostymulacja
stymulacja opuszków palców
syndrom Sudecka
tekstronika
MATERIAŁY BUDOWLANE 2013-6
Zintegrowane zasady realizacji inwestycji z wykorzystaniem adaptacyjnych metod zarządzania projektem Lean Construction. Agile Project Management
Piotr Miecznikowski
nr katalogowy: 77481
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-10
Nie tylko "fish & chips"
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 38467
GOSPODARKA WODNA 2023-1
Plan działań „uzdrawiających” dla Odry oraz zwiększających bezpieczeństwo ekologiczne/hydrologiczne rzek
Roman Żurek
Elżbieta Dumnicka
Leszek Książek
Iwona Jasser
Karol Ciężak
nr katalogowy: 141471
10.15199/22.2023.1.2
Odra
Prymnesium parvum
plan odbudowy ekosystemu
Oder River
Prymnesium parvum
ecosystem recovery plan
GOSPODARKA WODNA 2023-1
Plan działań „uzdrawiających” dla Odry oraz zwiększających bezpieczeństwo ekologiczne/hydrologiczne rzek
Roman Żurek
Elżbieta Dumnicka
Leszek Książek
Iwona Jasser
Karol Ciężak
nr katalogowy: 141471
10.15199/22.2023.1.2
Odra
Prymnesium parvum
plan odbudowy ekosystemu
Oder River
Prymnesium parvum
ecosystem recovery plan
GOSPODARKA WODNA 2023-1
Plan działań „uzdrawiających” dla Odry oraz zwiększających bezpieczeństwo ekologiczne/hydrologiczne rzek
Roman Żurek
Elżbieta Dumnicka
Leszek Książek
Iwona Jasser
Karol Ciężak
nr katalogowy: 141471
10.15199/22.2023.1.2
Odra
Prymnesium parvum
plan odbudowy ekosystemu
Oder River
Prymnesium parvum
ecosystem recovery plan
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2015-6
WYDAWNICTWA
nr katalogowy: 91835
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-3
Wielkanocne przysmaki
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 136711
Wielkanoc
potrawy
jaja
ryby
zupy
sosy
sałatki
ciasta
potrawy regionalne
nowe trendy
Easter
dishes
eggs
fish
soups
sauces
cakes
regional dishes
new trends
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-3
Wielkanocne przysmaki
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 136711
Wielkanoc
potrawy
jaja
ryby
zupy
sosy
sałatki
ciasta
potrawy regionalne
nowe trendy
Easter
dishes
eggs
fish
soups
sauces
cakes
regional dishes
new trends
PROBLEMY JAKOŚCI 2015-4
Jakość stanowiska pracy w filozofii Kaizen
Bożena GAJDZIK
nr katalogowy: 90678
10.15199/46.2015.4.1
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2022-4
Zastosowanie podejścia procesowego w ciągłym doskonaleniu systemów zarządzania
Karol Domiński
nr katalogowy: 138883
10.15199/60.2022.4.1
zarządzanie
system
podejście procesowe
pętla Deminga
PDCA
ciągłe doskonalenie
Lean Management
management
system
process approach
Deming cycle
PDCA
continuous improvement
Lean Management
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2022-4
Zastosowanie podejścia procesowego w ciągłym doskonaleniu systemów zarządzania
Karol Domiński
nr katalogowy: 138883
10.15199/60.2022.4.1
zarządzanie
system
podejście procesowe
pętla Deminga
PDCA
ciągłe doskonalenie
Lean Management
management
system
process approach
Deming cycle
PDCA
continuous improvement
Lean Management
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2022-4
Zastosowanie podejścia procesowego w ciągłym doskonaleniu systemów zarządzania
Karol Domiński
nr katalogowy: 138883
10.15199/60.2022.4.1
zarządzanie
system
podejście procesowe
pętla Deminga
PDCA
ciągłe doskonalenie
Lean Management
management
system
process approach
Deming cycle
PDCA
continuous improvement
Lean Management
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2022-4
Zastosowanie podejścia procesowego w ciągłym doskonaleniu systemów zarządzania
Karol Domiński
nr katalogowy: 138883
10.15199/60.2022.4.1
zarządzanie
system
podejście procesowe
pętla Deminga
PDCA
ciągłe doskonalenie
Lean Management
management
system
process approach
Deming cycle
PDCA
continuous improvement
Lean Management
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-2
Straty i marnotrawstwo żywności w sektorze rybnym - przyczyny i sposoby ograniczania
Agnieszka Ognik
Robert Łaba
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 125036
10.15199/65.2020.2.6
straty i marnotrawstwo żywności
sektor rybny
zapobieganie stratom
produkty uboczne
food loss and waste
fishing industry
loss prevention
by-products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-3
Surowce dla przemysłu rybnego w UE – sytuacja aktualna i przyszłość
Piotr J. Bykowski
nr katalogowy: 125596
10.15199/65.2020.3.3
przemysł rybny
UE
ryby
połowy
fishing industry
EU
fish
fishing
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Przetwórstwo ryb w Polsce – struktura podmiotowa i finanse
Krzysztof Hryszko
nr katalogowy: 142570
10.15199/65.2023.3.1
przetwórstwo ryb
struktura podmiotowa
sytuacja ekonomiczna
wyniki finansowe
analiza wskaźnikowa
fish processing
entity structure
economic situation
financial standing
ratio analysis
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Przetwórstwo ryb w Polsce – struktura podmiotowa i finanse
Krzysztof Hryszko
nr katalogowy: 142570
10.15199/65.2023.3.1
przetwórstwo ryb
struktura podmiotowa
sytuacja ekonomiczna
wyniki finansowe
analiza wskaźnikowa
fish processing
entity structure
economic situation
financial standing
ratio analysis
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Przetwórstwo ryb w Polsce – struktura podmiotowa i finanse
Krzysztof Hryszko
nr katalogowy: 142570
10.15199/65.2023.3.1
przetwórstwo ryb
struktura podmiotowa
sytuacja ekonomiczna
wyniki finansowe
analiza wskaźnikowa
fish processing
entity structure
economic situation
financial standing
ratio analysis
PROBLEMY JAKOŚCI 2011-1
Z prasy zagranicznej
nr katalogowy: 56973
PROBLEMY JAKOŚCI 2013-7-8
TLS - kompozycja metod na rzecz doskonalenia systemu zarządzania organizacją
Krystyna Lisiecka
nr katalogowy: 77765
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-12
Flexible Formwork Flow 4.0 – usprawnienie modelu zarządzania deskowaniami na budowie w myśl zasad Przemysłu 4.0
Łukasz Majkowski
Jerzy Pasławski
nr katalogowy: 141186
10.15199/33.2022.12.18
Construction 4.0
Industry 4.0
Lean Management
Flexibility
deskowania
rusztowania
badania nakładów roboczych
budowa
proces montażu
podwykonawcy
siła robocza
sprzęt budowlany
nowoczesne technologie
czujniki RFID.
Construction 4.0
Industry 4.0
Lean Management
Flexibility
formwork
scaffolding
work-hourly research
construction
assembly process
subcontractors
workforce
construction equipment
modern technologies
RFID sensors.
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-1-2
Kalendarz targów w 2016 r.
nr katalogowy: 96441
PROBLEMY JAKOŚCI 2012-7-8
O marnotrawstwie w literaturze nauk o zarządzaniu
Iwona BURKA
nr katalogowy: 69438
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-3
Dieta śródziemnomorska
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 136717
dieta śródziemnomorska
zdrowie
właściwości prozdrowotne
Mediterranean diet
health
health-promoting properties
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-3
Dieta śródziemnomorska
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 136717
dieta śródziemnomorska
zdrowie
właściwości prozdrowotne
Mediterranean diet
health
health-promoting properties
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2019-7
Korozja sitopiaskownika wykonanego ze stali chromowo-niklowej
PAWEŁ LOCHYŃSKI
MAGDALENA DOMAŃSKA
KRZYSZTOF KASPRZYK
nr katalogowy: 121223
10.15199/40.2019.7.2
stal nierdzewna
korozja wżerowa
XRD
korozja biologiczna
fluorescencyjna hybrydyzacja in situ (FISH)
stainless steel
pitting corrosion
sand remover
XRD
biological corrosion
fluorescence in situ hybridization (FISH)
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2019-7
Korozja sitopiaskownika wykonanego ze stali chromowo-niklowej
PAWEŁ LOCHYŃSKI
MAGDALENA DOMAŃSKA
KRZYSZTOF KASPRZYK
nr katalogowy: 121223
10.15199/40.2019.7.2
stal nierdzewna
korozja wżerowa
XRD
korozja biologiczna
fluorescencyjna hybrydyzacja in situ (FISH)
stainless steel
pitting corrosion
sand remover
XRD
biological corrosion
fluorescence in situ hybridization (FISH)
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2023-1
Fish skin as a source of collagen. Characteristics, extraction methods and applications
JULIA SADLIK
DAGMARA SŁOTA
nr katalogowy: 142181
10.15199/28.2023.1.3
fish collagen
collagen
protein
biomaterials
rybi kolagen
kolagen
białka
biomateriały
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2009-17-18
Produkcja odchudzona
Tadeusz Szafarz
nr katalogowy: 46680
PROBLEMY JAKOŚCI 2013-1
Summaries of selected articles
nr katalogowy: 73787
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-7
Fuzzy controller for a lean premixed burner
Andrzej SMOLARZ
Waldemar WÓJCIK
Javier BALLESTER
Ricardo HERNANDEZ
Anna SANZ
Tomasz GOLEC
nr katalogowy: 53433
PROBLEMY JAKOŚCI 2020-6
Jak zbudować solidne fundamenty – czyli o roli jakości w procesie wdrażania TPM
Agniesza FONFARA
nr katalogowy: 126842
PROBLEMY JAKOŚCI 2020-6
Jak zbudować solidne fundamenty – czyli o roli jakości w procesie wdrażania TPM
Agniesza FONFARA
nr katalogowy: 126842
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2012-6
Nowe aparaty hydrolokacyjne wykrywają ogromne ławice ryb
nr katalogowy: 68335
GOSPODARKA WODNA 2023-1
Katastrofa ekologiczna na Odrze latem 2022 r. Próba określenia przyczyny metodą analizy procesów korytowych
Zygmunt Babiński
nr katalogowy: 141470
10.15199/22.2023.1.1
Odra
śnięte ryby
prace regulacyjne
stan wód
Oder River
dead fish
river regulation works
water status
GOSPODARKA WODNA 2023-1
Katastrofa ekologiczna na Odrze latem 2022 r. Próba określenia przyczyny metodą analizy procesów korytowych
Zygmunt Babiński
nr katalogowy: 141470
10.15199/22.2023.1.1
Odra
śnięte ryby
prace regulacyjne
stan wód
Oder River
dead fish
river regulation works
water status
AURA 2018-8
Zanieczyszczenie ryb rtęcią
ADAM MIROWSKI
ANETA JACHNIS
nr katalogowy: 115299
10.15199/2.2018.8.5
rtęć
ryby
zanieczyszczenie
żywienie.
mercury
contamination
food.
ATEST - OCHRONA PRACY 2020-9
Maciej Abramowicz
nr katalogowy: 127837
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-1-2
Kalendarz targów w 2013 r.
nr katalogowy: 73874
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2013-12
Wpływ parametrów sterowania na siłę ciągu podwodnego robota mobilnego z napędem falowym dla różnych wariantów płetwy ogonowej
MARCIN MALEC
MARCIN MORAWSKI
nr katalogowy: 81442
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2021-1
Szybki i bezpieczny transport na hali produkcyjnej
nr katalogowy: 130351
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-2
Wpływ udziału mięsa chudego, tłuszczu, barwy mięśni oraz stopnia zaawansowania obróbki cieplnej na kształtowanie specyficznej smakowitości wołowiny i wieprzowiny
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 57880
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-1-2
Kalendarz targów w 2012 r.
nr katalogowy: 65460
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-6
Jak uczynić firmę doskonalszą od wewnątrz Odc. 9. Wspólne rozwiązywanie problemów - raport A3
nr katalogowy: 120487
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-5
Technologia pozyskiwania z olejów rybnych kwasów z rodziny omega-3 i zabezpieczenie ich przed zmianami oksydacyjnymi
BOŻENA PATKOWSKA-SOKOŁA*
ZYGMUNT USYDUS
JOANNA SZLINDER-RICHERT
ROBERT BODKOWSKI
nr katalogowy: 49069
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-2
Dioksyny w łańcuchu żywieniowym
Jadwiga Piskorska-Pliszczyńska
nr katalogowy: 58025
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-8
Effect of a mineral-fatty additive on fatty acids content in cow milk and dairy products Wpływ preparatu mineralno-tłuszczowego na zawartość kwasów tłuszczowych w mleku krów i produktach mleczarskich
Robert Kupczyński
Marek Szołtysik
Witold Janeczek
Andrzej Zachwieja
Katarzyna Budzińska
nr katalogowy: 86125
10.12916/przemchem.2014.1467
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-3
Use of waste materials from the food industry to increase the stability of selected oil Zastosowanie surowców odpadowych przemysłu spożywczego do zwiększania stabilności wybranych olejów
Robert Kupczyński
Kinga Śpitalniak
Alicja Z. Kucharska
Antoni Szumny
nr katalogowy: 104663
10.15199/62.2017.3.28
OPAKOWANIE 2018-7
Cyfryzacja procesów produkcyjnych
nr katalogowy: 115099
MATERIAŁY BUDOWLANE 2016-6
Europejskie podstawy nauczania menedżerów budowlanych
Mariola Książek
Aleksander Nicał
Paweł Nowak
Jerzy Rosłon
nr katalogowy: 99333
10.15199/33.2016.06.77
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-6
Potencjalny wpływ umowy TTIP na handel rolno-spożywczy Polski z USA
Małgorzata Bułkowska
nr katalogowy: 106750
10.15199/65.2017.6.1
Transatlantyckie Partnerstwo w dziedzinie Handlu i Inwestycji (TTIP)
handel zagraniczny
produkty rolno-spożywcze
Polska
Stany Zjednoczone
Transatlantic Trade and Investment Partnership (TTIP)
foreign trade
agri- -food products
Poland
United States
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2012-18
Symulator zagrożenia
Henryk Piekut
nr katalogowy: 70585
ATEST - OCHRONA PRACY 2018-8
Gemba walking jako zadanie pracownika służby bhp
Katarzyna Gulanowska
nr katalogowy: 115282
MATERIAŁY BUDOWLANE 2013-9
Oprogramowanie wykorzystywane w procesie Modelowania Informacji o Budynku (BIM)
nr katalogowy: 79383
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2021-1
Szybki i bezpieczny transport na hali produkcyjnej
nr katalogowy: 130351
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-1
The risk to employees from the effects of electromagnetic fields in the vegetable and fish processing plant
Anna KOZIOROWSKA
Beata PRUCNAL
nr katalogowy: 124198
10.15199/48.2020.01.38
electromagnetic field
magnetic induction
measurement tests
electromagnetic field impact on workers.
pole elektromagnetyczne
indukcja magnetyczna
badania pomiarowe
oddziaływanie pola elektromagnetycznego na pracowników.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-11
Enhancing the Cultivation of Moina sp.: An Integration of Aeration System with Green Water Detection and pH Monitoring
M.F. Baharom
Mohd Ihwan Zakariah
Nazmin
F.A. Saparudin
R.Ambar
S. A. Rahman
nr katalogowy: 151345
10.15199/48.2024.11.20
Moina sp.
live feed
Internet of Things (IoT)
Aquaculture
water parameter
Moina sp.
transmisja na żywo
Internet Rzeczy (IoT)
Akwakultura
parametry wody
PROBLEMY JAKOŚCI 2012-1
Wykaz ważniejszych artykułów opublikowanych w 2011 roku
nr katalogowy: 65129
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-1
Porównanie różnych aparatów do pomiaru procentowej zawartości chudego mięsa w tuszach wieprzowych
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 56899
OPAKOWANIE 2024-8
System MES w firmie – monitorowanie i kontrola produkcji
nr katalogowy: 150220
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-4
A każdy tłusty śledź na ogonie pieczęć musi mieć!
Piotr J. Bykowski
nr katalogowy: 51050
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-7
ZRĘBKI WĘDZARNICZE I DYM Z ICH SPALANIA – istotne elementy procesu wędzenia
Halina Makała
nr katalogowy: 138459
zrębki wędzarnicze
wędzenie
bezpieczeństwo
smoking chips
smoking
safety
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-7
ZRĘBKI WĘDZARNICZE I DYM Z ICH SPALANIA – istotne elementy procesu wędzenia
Halina Makała
nr katalogowy: 138459
zrębki wędzarnicze
wędzenie
bezpieczeństwo
smoking chips
smoking
safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Wpływ rodzaju techniki obróbki kulinarnej na jakość filetów z karpia (Cyprinus carpio) pokrytych powłoką furcelleranowo-żelatynową
Monika Modzelewska-Kapituła
Katarzyna Tkacz
Wacław Mozolewski
Weronika Zduńczyk
Ewa Malczyk
Marta Szulc
Agata Ziomek
nr katalogowy: 143011
10.15199/65.2023.4.5
ryby
obróbka cieplna
wartość odżywcza
właściwości fizyko- chemiczne
fish
cooking
nutritional value
physicochemical properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Wpływ rodzaju techniki obróbki kulinarnej na jakość filetów z karpia (Cyprinus carpio) pokrytych powłoką furcelleranowo-żelatynową
Monika Modzelewska-Kapituła
Katarzyna Tkacz
Wacław Mozolewski
Weronika Zduńczyk
Ewa Malczyk
Marta Szulc
Agata Ziomek
nr katalogowy: 143011
10.15199/65.2023.4.5
ryby
obróbka cieplna
wartość odżywcza
właściwości fizyko- chemiczne
fish
cooking
nutritional value
physicochemical properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Wpływ rodzaju techniki obróbki kulinarnej na jakość filetów z karpia (Cyprinus carpio) pokrytych powłoką furcelleranowo-żelatynową
Monika Modzelewska-Kapituła
Katarzyna Tkacz
Wacław Mozolewski
Weronika Zduńczyk
Ewa Malczyk
Marta Szulc
Agata Ziomek
nr katalogowy: 143011
10.15199/65.2023.4.5
ryby
obróbka cieplna
wartość odżywcza
właściwości fizyko- chemiczne
fish
cooking
nutritional value
physicochemical properties
PROBLEMY JAKOŚCI 2016-2
XIII Sesja Naukowa z cyklu "Wyzwania Zarządzania Jakością"
nr katalogowy: 96849
OPAKOWANIE 2022-1
Liczy się makaron... ale też jak prezentuje się opakowanie
nr katalogowy: 136017
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-9
Rynek ryb i owoców morza w UE - surowce dla konsumpcji i przetwórstwa
Piotr J. Bykowski
nr katalogowy: 116114
10.15199/65.2018.9.3
łubin
soja
żywność prozdrowotna
artykuły spożywcze
lupine
soybean
pro- -healthy food
groceries
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-9
Zastosowanie przeciwprądowej ekstrakcji nadkrytycznej do frakcjonowania odpadowego oleju rybnego
Katarzyna Tyśkiewicz
Marcin Konkol
Rafał Wiejak
Edward Rój
Krystyna Skalicka-Woźniak
nr katalogowy: 122283
10.15199/62.2019.9.33
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-11
Charakterystyka wybranych metod izolacji i identyfikacji drobnoustrojów w żywności
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 146034
10.15199/65.2023.11.3
identyfikacja mikroorganizmów
PCR
MALDI-TOF MS
cytometria przepływowa
podłoża chromogenne
identification of microorganisms
PCR
MALDI-TOF MS
flow cytometry
chromogenic microbial substrates
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-3
Wspieranie zrównoważonej przedsiębiorczości w formowaniu wtryskowym części z tworzyw sztucznych poprzez optymalizację zużycia materiału
Kristína Zgodavová
Peter Bober
Andrea Sütöová
Kristína Lengyelová
nr katalogowy: 119083
10.15199/62.2019.3.9
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2010-11
KRONKA
nr katalogowy: 55973
PROBLEMY JAKOŚCI 2014-7-8
Atesty materiałowe w przetwórstwie stali węglowych - wyroby płaskie
Rafał Nawrat
nr katalogowy: 85642
PROBLEMY JAKOŚCI 2012-10
Udział w regionalnym konkursie jakościowym a sukcesy rynkowe uczestników
Monika LEMANTOMASZEWSKA
Karolina LATOWSKA
Zbigniew KŁOS
nr katalogowy: 71531
PROBLEMY JAKOŚCI 2012-3
VARIA
nr katalogowy: 66291
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-10
Wpływ zastosowania kolagenu rybiego i chlorowodorku poliheksametylenobiguanidyny na zawartość mikro- i makroelementów w roślinach kukurydzy
Monika Skwarek
Paulina Pipiak
Katarzyna Sieczyńska
nr katalogowy: 128503
10.15199/62.2020.10.19
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-10
Wpływ zastosowania kolagenu rybiego i chlorowodorku poliheksametylenobiguanidyny na zawartość mikro- i makroelementów w roślinach kukurydzy
Monika Skwarek
Paulina Pipiak
Katarzyna Sieczyńska
nr katalogowy: 128503
10.15199/62.2020.10.19
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-7-8
Wakacyjne menu
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 132658
wakacyjne potrawy
ryby
pizza
smażone ziemniaki
burgery
kebab
sushi
chłodniki
sałatki
napoje
desery
holiday food
fish
pizza
fried potatoes
burgers
kebab
sushi
cold soups
salads
drinks
desserts
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-7-8
Wakacyjne menu
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 132658
wakacyjne potrawy
ryby
pizza
smażone ziemniaki
burgery
kebab
sushi
chłodniki
sałatki
napoje
desery
holiday food
fish
pizza
fried potatoes
burgers
kebab
sushi
cold soups
salads
drinks
desserts
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-3a
Spis treści / contents
nr katalogowy: 66607
PROBLEMY JAKOŚCI 2010-5
Dlaczego program 5-S czasami nie działa?
Bogumił Predoń
Adam Raszka
nr katalogowy: 51599
PROBLEMY JAKOŚCI 2019-2
"There is only one way to excellence" - an interview with Prof. Jens J. Dahlgaard
nr katalogowy: 118683
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-10
Rynek ryb i owoców morza w UE - konsumpcja i wydatki
Piotr J. Bykowski
nr katalogowy: 116666
10.15199/65.2018.10.2
rynek ryb i owoców morza
konsumpcja
seafood market
consumption
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-9
Metale ciężkie (ołów, kadm i rtęć) oraz cyna w żywności pochodzenia morskiego
Agnieszka Leszczuk-Piankowska
Piotr J. Bykowski
nr katalogowy: 109279
10.15199/65.2017.9.5
cyna
konserwy rybne
metale ciężkie
zagrożenie
canned fish product
hazard
heavy metals
tin
POLISH TECHNICAL REVIEW 2019-1
OPERATING COSTS IN NON-LITTER CATTLE BARNS OF HIGH LEVEL OF AUTOMATISATION IN POLAND
Kamila MAZUR
Witold Jan WARDAL
Kinga BOREK
Jan BARWICKI
nr katalogowy: 120202
10.15199/180.2019.1.3
energy inputs
milking robots
non-littered housing
operating costs
nakłady energii
roboty udojowe
obory bezściółkowe
koszty eksploatacji
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-8
Antropogeniczne źródła rtęci w Morzu Bałtyckim. Realne zagrożenie dla bezpieczeństwa i programy działań
Zbigniew Dobrzański
Przemysław Cwynar
Marek Bodziany
Tadeusz Trziszka
Norbert Świętochowski
Alicja Kowalczyk
Krzysztof Formicki
Mirosław Zawadzki
nr katalogowy: 150067
10.15199/62.2024.8.4
Morze Bałtyckie
rtęć
źródła antropogeniczne
stę żenia
program działania
Baltic Sea
mercury
anthropogenic sources
concentration
action programmes
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-6
Historia zastosowania stymulacji elektrycznej w psychiatrii
Tomasz ZYSS
Andrzej KRAWCZYK
Robert T. HESE Piotr GORCZYCA
Andrzej ZIĘBA
Dominika DUDEK
Jarosław SOBIŚ
nr katalogowy: 68816
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-5
Niebezpieczne dioksyny
Ewa Sicińska
nr katalogowy: 51976
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Spożycie żywności w gospodarstwach domowych w Polsce
Mariola Kwasek
nr katalogowy: 134734
10.15199/65.2021.11.1
dochody
wydatki
spożycie żywności
gospodarstwa domowe
zalecenia żywieniowe
incomes
expenditures
food consumption
households
dietary recommendations
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Spożycie żywności w gospodarstwach domowych w Polsce
Mariola Kwasek
nr katalogowy: 134734
10.15199/65.2021.11.1
dochody
wydatki
spożycie żywności
gospodarstwa domowe
zalecenia żywieniowe
incomes
expenditures
food consumption
households
dietary recommendations
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Spożycie żywności w gospodarstwach domowych w Polsce
Mariola Kwasek
nr katalogowy: 134734
10.15199/65.2021.11.1
dochody
wydatki
spożycie żywności
gospodarstwa domowe
zalecenia żywieniowe
incomes
expenditures
food consumption
households
dietary recommendations
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Spożycie żywności w gospodarstwach domowych w Polsce
Mariola Kwasek
nr katalogowy: 134734
10.15199/65.2021.11.1
dochody
wydatki
spożycie żywności
gospodarstwa domowe
zalecenia żywieniowe
incomes
expenditures
food consumption
households
dietary recommendations
OPAKOWANIE 2014-10
Social responsibility strategy and Life Cycle Management
JOANNA KUZINCOW
GRZEGORZ GANCZEWSKI
nr katalogowy: 87403
PROBLEMY JAKOŚCI 2021-2
Zanim wdrożysz 5S, czyli 10 stopni do piekła – cz. II
Radosław UBDA
nr katalogowy: 130484
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-10
Chemical contamination in fish diet of Polish consumers Zanieczyszczenia chemiczne w diecie rybnej polskiego konsumenta
Piotr J. Bykowski
Zbigniew Dobrzański
nr katalogowy: 87214
10.12916/przemchem.2014.1763
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-5
Fizykochemiczne właściwości twardych odpadów rybnych oraz możliwości ich wykorzystania dla celów nutraceutycznych i biomedycznych
Zbigniew Dobrzański
Fabiola Bubel
Katarzyna Chojnacka
Piotr J. Bykowski
Janusz Bolanowski
Tadeusz Trziszka
nr katalogowy: 68147
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH