Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-10
Półmisek wędlin Wykorzystanie wędlin w gastronomii
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 109863
wędliny
rodzaje
wędzonki
kiełbasy
wędliny drobiowe
wędliny podrobowe
wykorzystanie kulinarne
cold cuts
smoked meats
sausages
poultry cold cuts
offal cold cuts
culinary use
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-7
Technologiczne uwarunkowania produkcji wyrobów drobiowych
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 132614
mięso drobiowe
wartość odżywcza
przydatność i cechy przerobowe
obróbka termiczna
poultry meat
nutritional value
processing usefullness and processing features
thermal treatment
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-4
Smakowite urozmaicenie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 125920
potrawy mięsne na zimno
wieprzowina
mięso drobiowe
wołowina
jagnięcina
dziczyzna
pieczeń
sztufada
galantyna
rolada
befsztyk tatarski
pasztet
cold meat dishes
pork
poultry meat
beef
lamb
venison
roast
boeuf à
la mode („
beef in style")
galantine
roulade
steak tartare
pate.
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-3
Wielkanocne przysmaki
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 136711
Wielkanoc
potrawy
jaja
ryby
zupy
sosy
sałatki
ciasta
potrawy regionalne
nowe trendy
Easter
dishes
eggs
fish
soups
sauces
cakes
regional dishes
new trends
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-3
Wielkanocne przysmaki
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 136711
Wielkanoc
potrawy
jaja
ryby
zupy
sosy
sałatki
ciasta
potrawy regionalne
nowe trendy
Easter
dishes
eggs
fish
soups
sauces
cakes
regional dishes
new trends
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-10
Skrzydełko czy udko?
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 134023
mięso drobiowe
kurczaki
indyki
gęsi
kaczki
łowne ptactwo
cechy mięsa
wartość odżywcza
kulinarne wykorzystanie
potrawy
poultry meat
chicken
turkeys
geese
ducks
game birds
meat characteristics
nutritional value
culinary use
dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-10
Skrzydełko czy udko?
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 134023
mięso drobiowe
kurczaki
indyki
gęsi
kaczki
łowne ptactwo
cechy mięsa
wartość odżywcza
kulinarne wykorzystanie
potrawy
poultry meat
chicken
turkeys
geese
ducks
game birds
meat characteristics
nutritional value
culinary use
dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-10
Skrzydełko czy udko?
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 134023
mięso drobiowe
kurczaki
indyki
gęsi
kaczki
łowne ptactwo
cechy mięsa
wartość odżywcza
kulinarne wykorzystanie
potrawy
poultry meat
chicken
turkeys
geese
ducks
game birds
meat characteristics
nutritional value
culinary use
dishes
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-5
A new algorithm for generating cuts set in undirected graphs representing electric systems
Łukasz PIĄTEK
nr katalogowy: 59969
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-9
Przetwórstwo mięsa alpak
Anna Morales Villavicencio
nr katalogowy: 128143
alpaka
tusza
wyręby kulinarne
przetwórstwo mięsa
alpaca
carcass
culinary cuts
meat processing
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-3
Drobiowe przysmaki
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 104413
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-2
BIAŁKOWE DODATKI PASZOWE i wykorzystanie owadów w żywieniu drobiu
Halina Makała
nr katalogowy: 136299
białkowe dodatki paszowe
śruty poekstrakcyjne
owady
żywienie drobiu
protein feed additives
post-extraction meal
insects
poultry feeding
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-2
BIAŁKOWE DODATKI PASZOWE i wykorzystanie owadów w żywieniu drobiu
Halina Makała
nr katalogowy: 136299
białkowe dodatki paszowe
śruty poekstrakcyjne
owady
żywienie drobiu
protein feed additives
post-extraction meal
insects
poultry feeding
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-10
Przydatność i dobór przypraw w produkcji wyrobów drobiowych
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 140127
mięso drobiowe
smakowitość wyrobów
przyprawy
przyprawianie
poultry meat
products tastiness
spices
seasoning (spicing)
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-10
Przydatność i dobór przypraw w produkcji wyrobów drobiowych
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 140127
mięso drobiowe
smakowitość wyrobów
przyprawy
przyprawianie
poultry meat
products tastiness
spices
seasoning (spicing)
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-11
Zaawansowane rozwiązania Marel Poultry w zakresie przetwórstwa drobiu
nr katalogowy: 123401
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-9
Pożyteczne bakterie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 128002
fermentacja mlekowa
probiotyki
kiszona kapusta
kiszone ogórki
fermentowane napoje mleczne
walory zdrowotne
wykorzystanie kulinarne
lactic acid fermentation
probiotics
sauerkraut
pickled cucumbers
fermented milk drinks
health benefits
culinary use
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-9
Pożyteczne bakterie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 128002
fermentacja mlekowa
probiotyki
kiszona kapusta
kiszone ogórki
fermentowane napoje mleczne
walory zdrowotne
wykorzystanie kulinarne
lactic acid fermentation
probiotics
sauerkraut
pickled cucumbers
fermented milk drinks
health benefits
culinary use
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-3
Pasztety wielkanocne
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 119301
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-4
NAJWAŻNIEJSZE ASPEKTY nadziewania
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 137141
nadziewanie
nadziewarki
zmiany jakościowe i mikrobiologiczne
farsze mięsne
stuffing
stuffing machines
quality and microbiological changes
meat batters
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-4
NAJWAŻNIEJSZE ASPEKTY nadziewania
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 137141
nadziewanie
nadziewarki
zmiany jakościowe i mikrobiologiczne
farsze mięsne
stuffing
stuffing machines
quality and microbiological changes
meat batters
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-4
Wykrywacze X-RAY zapewniają bezpieczną jakość filetów drobiowych
nr katalogowy: 83806
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-8
Mięso drobiowe - wydajność rzeźna, podstawowe parametry jakości i skład chemiczny
Joanna Marć-Pieńkowska
nr katalogowy: 122021
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-8
Maszyny i urządzenia w linii ubojowej drobiu
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Marlena J. Baryczka
Janusz F. Pomianowski
nr katalogowy: 122017
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-12
Żywność tradycyjna klasy premium na święta Bożego Narodzenia
Tomasz Krzywiński
Grzegorz Tokarczyk
Sylwia Przybylska
nr katalogowy: 111085
święta Bożego Narodzenia
karp
wędliny premium
gęsina
wartość odżywcza drobiu
Christmas
carp
premium meats
goose
nutritional value of poultry
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2013-2
Odporność rękawic ochronnych na przecięcie na podstawie normy europejskiej EN 388:2003
Agnieszka Stefko
Emilia Irzmańska
nr katalogowy: 74788
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-8
Problemy jakości mięsa drobiowego
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 133028
mięso drobiu
jakość zdrowotna
wartość przetwórcza
czynniki jakości
poultry meat
health quality
processing value
quality factors
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-8-9
Cold brew coffee - aspekty praktyczne i rynkowe
Mariusz Jakubowski
nr katalogowy: 122471
10.15199/64.2019.8-9.2
kawa cold brew
kawa macerowana na zimno
rynek cold brew
cold brew coffee
cold coffee extraction
cold brew market
CHŁODNICTWO 2011-1-2
Stabilność przechowalnicza przetworów mięsnych o cechach prozdrowotnych pakowanych w modyfikowanej atmosferze
Ilona Gałązka-Czarnecka
Anna Bagnowska
Lucjan Krala
nr katalogowy: 57679
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Sektor mięsa czerwonego i drobiowego w Polsce w czasie pandemii koronawirusa COVID-19
Robert Mroczek
nr katalogowy: 137262
10.15199/65.2022.4.1
pandemia
produkcja mięsa
przemysł mięsny
branża drobiarska
pandemic
meat production
meat industry
poultry industry
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Sektor mięsa czerwonego i drobiowego w Polsce w czasie pandemii koronawirusa COVID-19
Robert Mroczek
nr katalogowy: 137262
10.15199/65.2022.4.1
pandemia
produkcja mięsa
przemysł mięsny
branża drobiarska
pandemic
meat production
meat industry
poultry industry
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Sektor mięsa czerwonego i drobiowego w Polsce w czasie pandemii koronawirusa COVID-19
Robert Mroczek
nr katalogowy: 137262
10.15199/65.2022.4.1
pandemia
produkcja mięsa
przemysł mięsny
branża drobiarska
pandemic
meat production
meat industry
poultry industry
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Sektor mięsa czerwonego i drobiowego w Polsce w czasie pandemii koronawirusa COVID-19
Robert Mroczek
nr katalogowy: 137262
10.15199/65.2022.4.1
pandemia
produkcja mięsa
przemysł mięsny
branża drobiarska
pandemic
meat production
meat industry
poultry industry
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-3
Ocena zawartości azotanów w mięsie drobiowym poddanym obróbce termicznej
Sylwia Bagińska
Małgorzata Kowczyk-Sadowy
Jolanta Piekut
Małgorzata Krasowska
Sławomir Obidziński
Gabriela Woroniecka
nr katalogowy: 136788
10.15199/62.2022.3.4
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-3
Ocena zawartości azotanów w mięsie drobiowym poddanym obróbce termicznej
Sylwia Bagińska
Małgorzata Kowczyk-Sadowy
Jolanta Piekut
Małgorzata Krasowska
Sławomir Obidziński
Gabriela Woroniecka
nr katalogowy: 136788
10.15199/62.2022.3.4
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-3
Ocena zawartości azotanów w mięsie drobiowym poddanym obróbce termicznej
Sylwia Bagińska
Małgorzata Kowczyk-Sadowy
Jolanta Piekut
Małgorzata Krasowska
Sławomir Obidziński
Gabriela Woroniecka
nr katalogowy: 136788
10.15199/62.2022.3.4
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Postrzeganie przez konsumentów produktów z końcową datą ważności
Robert Nicewicz
Beata Bilska
nr katalogowy: 132268
10.15199/65.2021.6.6
data ważności
konsumenci
produkty spożywcze
badanie ankietowe
expiry date
consumers
food products
survey research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Postrzeganie przez konsumentów produktów z końcową datą ważności
Robert Nicewicz
Beata Bilska
nr katalogowy: 132268
10.15199/65.2021.6.6
data ważności
konsumenci
produkty spożywcze
badanie ankietowe
expiry date
consumers
food products
survey research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Postrzeganie przez konsumentów produktów z końcową datą ważności
Robert Nicewicz
Beata Bilska
nr katalogowy: 132268
10.15199/65.2021.6.6
data ważności
konsumenci
produkty spożywcze
badanie ankietowe
expiry date
consumers
food products
survey research
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2008-4
Detecting surfaces of minimal cut - a graph theoretical approach
ZBISŁAW TABOR
nr katalogowy: 37844
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-4
Skuteczność metod fizykochemicznych w oczyszczaniu ścieków z przemysłu drobiarskiego
Agnieszka Makara
Zygmunt Kowalski
nr katalogowy: 142819
10.15199/62.2023.4.9
oczyszczanie ścieków
przemysł drobiarski
metody fizykochemiczne
wastewater treatment
poultry industry
physicochemical methods
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-1
WPŁYW DODATKÓW PASZOWYCH O DZIAŁANIU IMMUNOMODULUJĄCYM, PRE- I PROBIOTYKÓW ORAZ ZIÓŁ na status zdrowotny i jakość uzyskiwanego mięsa drobiu
Halina Makała
nr katalogowy: 135925
dodatki paszowe
żywienie drobiu
status zdrowotny
jakość mięsa
feed additives
poultry nutrition
health status
meat quality
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-7
Jakość i bezpieczeństwo mikrobiologiczne mięsa drobiowego oraz przetworów
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Edyta Lipińska
nr katalogowy: 132615
mięso drobiowe
Campylobacter
Salmonella
jakość
bezpieczeństwo
poultry meat
Campylobacter
Salmonella
quality
safety
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-5
Krajowa podaż ziarna zbóż jako baza surowcowa do produkcji pasz dla drobiu
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 128437
zboża
pasz
drób
pszenica
pszenżyto
jęczmień
owies
żyto
kukurydza
cereals
feed
poultry
wheat
triticale
barley
oats
rye
corn
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-5
Krajowa podaż ziarna zbóż jako baza surowcowa do produkcji pasz dla drobiu
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 128437
zboża
pasz
drób
pszenica
pszenżyto
jęczmień
owies
żyto
kukurydza
cereals
feed
poultry
wheat
triticale
barley
oats
rye
corn
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-5
Krajowa podaż ziarna zbóż jako baza surowcowa do produkcji pasz dla drobiu
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 128437
zboża
pasz
drób
pszenica
pszenżyto
jęczmień
owies
żyto
kukurydza
cereals
feed
poultry
wheat
triticale
barley
oats
rye
corn
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-5
Krajowa podaż ziarna zbóż jako baza surowcowa do produkcji pasz dla drobiu
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 128437
zboża
pasz
drób
pszenica
pszenżyto
jęczmień
owies
żyto
kukurydza
cereals
feed
poultry
wheat
triticale
barley
oats
rye
corn
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Sektor mięsa czerwonego i drobiowego w Polsce w okresie ostatnich turbulencji rynkowych
Robert Mroczek
nr katalogowy: 143005
10.15199/65.2023.4.1
produkcja mięsa
branża mięsna
branża drobiarska
pandemia COViD-19
wojna w Ukrainie
meat production
meat industry
poultry industry
pandemic COViD-19
war in Ukraine
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Sektor mięsa czerwonego i drobiowego w Polsce w okresie ostatnich turbulencji rynkowych
Robert Mroczek
nr katalogowy: 143005
10.15199/65.2023.4.1
produkcja mięsa
branża mięsna
branża drobiarska
pandemia COViD-19
wojna w Ukrainie
meat production
meat industry
poultry industry
pandemic COViD-19
war in Ukraine
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Sektor mięsa czerwonego i drobiowego w Polsce w okresie ostatnich turbulencji rynkowych
Robert Mroczek
nr katalogowy: 143005
10.15199/65.2023.4.1
produkcja mięsa
branża mięsna
branża drobiarska
pandemia COViD-19
wojna w Ukrainie
meat production
meat industry
poultry industry
pandemic COViD-19
war in Ukraine
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-9
Nowy rodzaj powłoki podłogowej w kurnikach, zaprojektowany w celu optymalizacji wskaźników fizykochemicznych podczas chowu drobiu
Joanna Adamska
Radosław Pankiewicz
nr katalogowy: 150569
10.15199/62.2024.9.13
powłoka
drób
warunki chowu
dobrostan
coating
poultry
breeding factors
well-being
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Owady jako źródło składników odżywczych w żywieniu brojlerów
Halina Makała
nr katalogowy: 133589
10.15199/65.2021.9.3
dodatki paszowe
owady
żywienie brojlerów
jakość mięsa
feed additives
insects
broiler nutrition
meat quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Owady jako źródło składników odżywczych w żywieniu brojlerów
Halina Makała
nr katalogowy: 133589
10.15199/65.2021.9.3
dodatki paszowe
owady
żywienie brojlerów
jakość mięsa
feed additives
insects
broiler nutrition
meat quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Owady jako źródło składników odżywczych w żywieniu brojlerów
Halina Makała
nr katalogowy: 133589
10.15199/65.2021.9.3
dodatki paszowe
owady
żywienie brojlerów
jakość mięsa
feed additives
insects
broiler nutrition
meat quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Owady jako źródło składników odżywczych w żywieniu brojlerów
Halina Makała
nr katalogowy: 133589
10.15199/65.2021.9.3
dodatki paszowe
owady
żywienie brojlerów
jakość mięsa
feed additives
insects
broiler nutrition
meat quality
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-4
Skuteczność metod fizykochemicznych w oczyszczaniu ścieków z przemysłu drobiarskiego
Agnieszka Makara
Zygmunt Kowalski
nr katalogowy: 142819
10.15199/62.2023.4.9
oczyszczanie ścieków
przemysł drobiarski
metody fizykochemiczne
wastewater treatment
poultry industry
physicochemical methods
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-4
Skuteczność metod fizykochemicznych w oczyszczaniu ścieków z przemysłu drobiarskiego
Agnieszka Makara
Zygmunt Kowalski
nr katalogowy: 142819
10.15199/62.2023.4.9
oczyszczanie ścieków
przemysł drobiarski
metody fizykochemiczne
wastewater treatment
poultry industry
physicochemical methods
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-5
Biesiada przy grillu
nr katalogowy: 113660
grillowanie
mięso
przyprawy
sosy
potrawy mięsne z grilla
grilling
meat
spices
herbs
sauces
grilled meat dishes
CHŁODNICTWO 2023-4
Gdyńskie chłodnie portowe
Anna Orchowska
nr katalogowy: 144655
10.1599/8.2023.1.1
architektura
chłodnie
budowle przemysłowe
architecture
cold stores
industrial buildings
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-4
Sektor mięsa czerwonego i drobiowego w Polsce w dobie pandemii koronawirusa COVID-19
Robert Mroczek
nr katalogowy: 131432
10.15199/65.2021.4.1
pandemia
produkcja mięsa
przemysł mięsny
branża drobiarska
pandemic
meat production
meat industry
poultry industry
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-4
Sektor mięsa czerwonego i drobiowego w Polsce w dobie pandemii koronawirusa COVID-19
Robert Mroczek
nr katalogowy: 131432
10.15199/65.2021.4.1
pandemia
produkcja mięsa
przemysł mięsny
branża drobiarska
pandemic
meat production
meat industry
poultry industry
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-3
WADY JAKOŚCIOWE mięsa drobiowego
Robert Palka
nr katalogowy: 142436
kurczęta
mięsień piersiowy mniejszy (głęboki)
wada jakościowa mięśni
miopatie
wada DPM
mięso PSE
wada typu white stripping
wada typu wooden breast
mięso „spaghetti”
chickens
pectoralis minor (deep)
DPM defect
muscle quality defect
myopathies
PSE meat
white striping defect
wooden breast defect
„spaghetti meat"
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-3
WADY JAKOŚCIOWE mięsa drobiowego
Robert Palka
nr katalogowy: 142436
kurczęta
mięsień piersiowy mniejszy (głęboki)
wada jakościowa mięśni
miopatie
wada DPM
mięso PSE
wada typu white stripping
wada typu wooden breast
mięso „spaghetti”
chickens
pectoralis minor (deep)
DPM defect
muscle quality defect
myopathies
PSE meat
white striping defect
wooden breast defect
„spaghetti meat"
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2013-8
Technological lubricants for cold-rolled sheet and theirs evaluation
Olga KRIVTSOVA
Jiří KLIBER
Vitaly TALMAZAN
Sergey LEZHNEV
Evgeniy PANIN
nr katalogowy: 78613
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-4
Physico-chemical properties of ash from thermal utilization of feathers, meat and bone meal and poultry litter Właściwości fizyczno-chemiczne popiołów po termicznej utylizacji pierza, mączki mięsno-kostnej i pomiotu kurzego
Paweł Staroń
Zygmunt Kowalski
Marcin Banach
nr katalogowy: 83705
10.12916/przemchem.2014.568
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-7
Nowe spojrzenie na utylizację i przetwarzanie odpadów powstających w przetwórstwie drobiarskim
Marian K. Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 115077
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-6
Use of halloysite and vermiculite for deodorization of poultry fertilizer. Zastosowanie haloizytu i wermikulitu do dezodoryzacji nawozu drobiowego
Mariusz Korczyński
Jan Jankowski
Dorota Wikowska
Sebastian Opaliński
Marek Szołtysika
Roman Kołacz
nr katalogowy: 77345
CHŁODNICTWO 2010-12
Analiza monitoringu temperatury w zakładzie drobiarskim
IWONA CHWASTOWSKA-SIWIECKA
nr katalogowy: 56446
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Zastosowanie technologii sous-vide w przetwórstwie mięsa drobiowego
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Jolanta Remiszewska
nr katalogowy: 143008
10.15199/65.2023.4.3
technologia sous-vide
SV
mięso i produkty drobiowe
jakość
sous-vide technology
SV
meat and poultry products
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Zastosowanie technologii sous-vide w przetwórstwie mięsa drobiowego
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Jolanta Remiszewska
nr katalogowy: 143008
10.15199/65.2023.4.3
technologia sous-vide
SV
mięso i produkty drobiowe
jakość
sous-vide technology
SV
meat and poultry products
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Zastosowanie technologii sous-vide w przetwórstwie mięsa drobiowego
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Jolanta Remiszewska
nr katalogowy: 143008
10.15199/65.2023.4.3
technologia sous-vide
SV
mięso i produkty drobiowe
jakość
sous-vide technology
SV
meat and poultry products
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Zastosowanie technologii sous-vide w przetwórstwie mięsa drobiowego
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Jolanta Remiszewska
nr katalogowy: 143008
10.15199/65.2023.4.3
technologia sous-vide
SV
mięso i produkty drobiowe
jakość
sous-vide technology
SV
meat and poultry products
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Zastosowanie technologii sous-vide w przetwórstwie mięsa drobiowego
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Jolanta Remiszewska
nr katalogowy: 143008
10.15199/65.2023.4.3
technologia sous-vide
SV
mięso i produkty drobiowe
jakość
sous-vide technology
SV
meat and poultry products
quality
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2014-5
Ergonomiczna ocena rękawic chroniących przed przecięciami i ukłuciami nożami ręcznymi
Emilia Irzmańska
nr katalogowy: 84583
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2016-3
Ocena wygody użytkowania rękawic chroniących przed przecięciem i przekłuciem nożami ręcznymi na podstawie badań ankietowych
EMILIA IRZMAŃSKA
PAULINA WÓJCIK
nr katalogowy: 97415
10.15199/60.2016.03.2
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2016-8
The Change of Mechanical Properties of Material Using Various Reductions by Cold-Drawn Precision Seamless Tubes
Milan MOJŽIŠ
Martin RIDZOŇ
Jozef BÍLIK
Ľudovít PARILÁK
nr katalogowy: 100064
10.15199/24.2016.8.11
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2015-7
Opracowanie konstrukcji bazowej dla aktywnych układów materiałów tekstylnych przeznaczonych na odzież ciepłochronną
ANNA DĄBROWSKA
nr katalogowy: 92704
10.15199/60.2015.7.3
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-6
Assessment of an application of ashes produced by incineration of poultry industry waste as a rich phosphorus source.Ocena możliwości zastosowania popiołów po spopieleniu odpadów przemysłu drobiarskiego jako bogatego źródła fosforu
Paweł Staroń
Marcin Banach
Zygmunt Kowalski
nr katalogowy: 77368
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-11
Mathematical model for failure cause analysis of electrical systems with load-sharing redundancy of component
Bohdan MANDZIY
Orest LOZYNSKY
Serhiy SHCHERBOVSKYKH
nr katalogowy: 80884
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-6
Współczesna technika i technologie uboju drobiu
Marian K. Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 126893
ubój drobiu
maszyny i urządzenia
metody oszałamiania i usuwania opierzenia
slaughter of poultry
machinery and equipment methods of stunning and removal of plumage
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-4a
Compensation bridge circuit with temperature-dependent voltage divider
Oleksandra HOTRA
Oksana BOYKO
nr katalogowy: 67648
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-7
Removal efficiency of the gaseous pollutants in cold plasma reactors
Ryszard KACPRZYK
Tomasz CZAPKA
Witold MIELCAREK
nr katalogowy: 53400
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-10
WALORY ODŻYWCZE MIĘSA DROBIOWEGO
Janusz R. Mroczek
nr katalogowy: 145526
drób
mięso
wartość odżywcza
poultry
meat
nutritional value
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Badania nad zastosowaniem techniki termowizyjnej do monitorowania jakości mikrobiologicznej wędliny drobiowej
Edyta Lipińska
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Kamil Piwowarek
Weronika Gas
nr katalogowy: 134735
10.15199/65.2021.11.2
jakość mikrobiologiczna
termografia
Proteus mirabilis
microbiological quality
thermography
Proteus mirabilis
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Badania nad zastosowaniem techniki termowizyjnej do monitorowania jakości mikrobiologicznej wędliny drobiowej
Edyta Lipińska
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Kamil Piwowarek
Weronika Gas
nr katalogowy: 134735
10.15199/65.2021.11.2
jakość mikrobiologiczna
termografia
Proteus mirabilis
microbiological quality
thermography
Proteus mirabilis
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Badania nad zastosowaniem techniki termowizyjnej do monitorowania jakości mikrobiologicznej wędliny drobiowej
Edyta Lipińska
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Kamil Piwowarek
Weronika Gas
nr katalogowy: 134735
10.15199/65.2021.11.2
jakość mikrobiologiczna
termografia
Proteus mirabilis
microbiological quality
thermography
Proteus mirabilis
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Badania nad zastosowaniem techniki termowizyjnej do monitorowania jakości mikrobiologicznej wędliny drobiowej
Edyta Lipińska
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Kamil Piwowarek
Weronika Gas
nr katalogowy: 134735
10.15199/65.2021.11.2
jakość mikrobiologiczna
termografia
Proteus mirabilis
microbiological quality
thermography
Proteus mirabilis
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2008-12
CORROSION OF COLD-DEFORMED BRASS IN ACID SOLUTIONS
ZORAN AVRAMOVIC
MILAN ANTONIJEVIC
nr katalogowy: 39832
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2010-3
Self-lubricanting cold forging tools
Hanna Wiśniewska-Weinert
Jacek Borowski
Mikhail Ignatev
BOHUMIL Jedovnicky
Tomasz RY BAK
Volf Leshchynsky
nr katalogowy: 52708
MATERIAŁY BUDOWLANE 2019-9
Successful growth of AAC market in Turkey
Gulay Özdemir
nr katalogowy: 122385
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-4
Modelowanie rozprzestrzeniania się amoniaku w powietrzu atmosferycznym wokół fermy drobiu
Łukasz Wlazło
Bożena Nowakowicz-Dębek
Marek Kułażyński
Wioletta Wnuk
Mateusz Ossowski
nr katalogowy: 113532
10.15199/62.2018.4.28
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2021-12
Magazynowanie chłodu z wykorzystaniem ciepła przemiany fazowej woda-lód
ROBERT SEKRET
PRZEMYSŁAW STARZEC
nr katalogowy: 134922
10.15199/9.2021.12.1
kapsuła
magazynowanie chłodu
ciepło przemiany fazowej
lód
encapsulation
cold storage
latent heat
ice
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2021-12
Magazynowanie chłodu z wykorzystaniem ciepła przemiany fazowej woda-lód
ROBERT SEKRET
PRZEMYSŁAW STARZEC
nr katalogowy: 134922
10.15199/9.2021.12.1
kapsuła
magazynowanie chłodu
ciepło przemiany fazowej
lód
encapsulation
cold storage
latent heat
ice
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2014-9
Program komputerowy do projektowania odzieży ciepłochronnej - założenia
Anna Dąbrowska
nr katalogowy: 86840
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2008-6
The application of CVD coatings for cold forming tools
ĽUDOVÍT PARILÁK
PAVOL BERAXA
SLAVOMÍR HOŘEJŠ
MÁRIA ULBRICHTOVÁ
nr katalogowy: 40478
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-5
Extremely positive effect of the cold drawing on critical current density of the SKNT- 8910 NbTi wire
Daniel GAJDA
Andrzej MORAWSKI
Adam PRESZ
Andrzej ZALESKI
nr katalogowy: 44765
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-1
Wpływ pulsacyjnego pola elektrycznego (PEF) na parametry ultrasłabej luminescencji oraz redukcję liczby komórek wybranych drobnoustrojów w ekstraktach kawy typu cold brew
Maciej OZIEMBŁOWSKI
Damian MAKSIMOWSKI
Anna MIERNIK
Sylwester TABOR
Agnieszka NAWIRSKA-OLSZAŃSKA
Magdalena TRENKA
nr katalogowy: 124194
10.15199/48.2020.01.34
ekstrakty kawy typu cold brew
pulsacyjne pola elektryczne
ultra słaba luminescencja
redukcja drobnoustrojów
cold brew coffee extracts
pulsed electric fields
ultra weak luminescence
reduction of microorganisms
CHŁODNICTWO 2013-7
Zmiany właściwości sensorycznych mięsa końskiego w czasie chłodniczego przechowywania w zależności od wieku koni
Renata Stanisławczyk
nr katalogowy: 78016
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-9
Zanieczyszczenia chemiczne powietrza w fermie drobiu
Dominika Kopiec
Karolina Kuzioła
Sebastian Jaguszewski
Katarzyna Karpińska
Bożena Nowakowicz-Dębek
nr katalogowy: 144980
10.15199/62.2023.9.13
ferma drobiu
zanieczyszczenia powietrza
zapylenie powietrza
NH3
CO2
LZO
poultry farm
air pollution
air dust
NH3
CO2
VOC
POLISH TECHNICAL REVIEW 2023-3
STRENGTHENING THE GEAR TEETH WITH SURFACE WORK
Jarosław MIKUŁA
Stanisław MIKUŁA
Stanisław STRZELECKI
nr katalogowy: 145359
10.15199/180.2023.3.3
cold machining
surface cold treatment
shot blasting
gear
obróbkę skrawaniem na zimno
powierzchniowa obróbka na zimno
śrutowanie
przekładnia
POLISH TECHNICAL REVIEW 2023-3
STRENGTHENING THE GEAR TEETH WITH SURFACE WORK
Jarosław MIKUŁA
Stanisław MIKUŁA
Stanisław STRZELECKI
nr katalogowy: 145359
10.15199/180.2023.3.3
cold machining
surface cold treatment
shot blasting
gear
obróbkę skrawaniem na zimno
powierzchniowa obróbka na zimno
śrutowanie
przekładnia
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-10
Cold-junction temperature compensation of thermoelectric transducers
Oleksandra HOTRA
nr katalogowy: 55129
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2020-11
Z PRASY TECHNICZNEJ
nr katalogowy: 129045
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-5
Stosowanie modelu gospodarki o obiegu zamkniętym i czystszych technologii na przykładzie polskiego koncernu rolno-spożywczego Farmutil
Henryk Stokłosa
Zygmunt Kowalski
Agnieszka Makara
nr katalogowy: 120217
10.15199/62.2019.5.3
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2021-4
Ciecze stosowane do obróbki plastycznej blach stalowych na zimno
Artur Antosz
Stefan Ptak
nr katalogowy: 133012
środki smarne do walcowania
emulsje do walcowania
rolling lubricants
rolling emulsions
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2021-4
Ciecze stosowane do obróbki plastycznej blach stalowych na zimno
Artur Antosz
Stefan Ptak
nr katalogowy: 133012
środki smarne do walcowania
emulsje do walcowania
rolling lubricants
rolling emulsions
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2021-4
Ciecze stosowane do obróbki plastycznej blach stalowych na zimno
Artur Antosz
Stefan Ptak
nr katalogowy: 133012
środki smarne do walcowania
emulsje do walcowania
rolling lubricants
rolling emulsions
CHŁODNICTWO 2012-1-2
Koncepcja pomiaru parametrów powietrza w komorze składowej chłodni warzyw
Mirosława Kołodziejczyk
Dariusz Butrymowicz
Jarosław Karwacki
Tomasz Przybyli ński
nr katalogowy: 66011
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2019-1
Research of the dual phase steel DP450 properties from the forming aspects
Jozef BÍLIK
Viktor TITTEL
Róbert SOBOTA
Roland ŠUBA
nr katalogowy: 118362
10.15199/24.2019.1.3
plasticity
formability
dual phase steel
tensile test
Erichsen cup test
plastyczność
formowalność
stal dwufazowa
próba rozciągania
test Erichsena
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Charakterystyka polskiego rynku internetowego olejów tłoczonych na zimno
Natalia Goździk
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 133591
10.15199/65.2021.9.5
oleje tłoczone na zimno
handel elektroniczny
polski rynek internetowy
cold-pressed oils
e-commerce
Polish online market
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Charakterystyka polskiego rynku internetowego olejów tłoczonych na zimno
Natalia Goździk
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 133591
10.15199/65.2021.9.5
oleje tłoczone na zimno
handel elektroniczny
polski rynek internetowy
cold-pressed oils
e-commerce
Polish online market
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Charakterystyka polskiego rynku internetowego olejów tłoczonych na zimno
Natalia Goździk
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 133591
10.15199/65.2021.9.5
oleje tłoczone na zimno
handel elektroniczny
polski rynek internetowy
cold-pressed oils
e-commerce
Polish online market
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Charakterystyka polskiego rynku internetowego olejów tłoczonych na zimno
Natalia Goździk
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 133591
10.15199/65.2021.9.5
oleje tłoczone na zimno
handel elektroniczny
polski rynek internetowy
cold-pressed oils
e-commerce
Polish online market
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2009-1
NUMERYCZNA ANALIZA ZJAWISKA PĘKANIA DRUTU ZE STOPU MAGNEZU W PROCESIE CIĄGNIENIA NA ZIMNO
ANDRZEJ MILENIN
PIOTR KUSTRA
nr katalogowy: 41166
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2011-8
High voltage power supply for excitation of cold emission of electrons from a carbon nanotube cathode
MATEUSZ MROCZKOWSKI
MACIEJ KISIELIŃSKI
JERZY KALENIK
KRYSTIAN KRÓL
nr katalogowy: 61944
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-4
Soki cold pressed - światowy trend w sokownictwie
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 90888
OPAKOWANIE 2024-2
Mark Andy i PC Print o trendach w cold stampingu
nr katalogowy: 147487
CHŁODNICTWO 2013-12
Pomiary parametrów powietrza w komorze składowej chłodni marchwi Wyniki wstępne
Mirosława Kołodziejczyk
Dariusz Butrymowicz
Jarosław Karwack
Tomasz Przybyliński
nr katalogowy: 81214
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2013-8
Physical and numerical modelling of cold rolling of ferritic-pearlitic steels accounting for microstructural effects.
Łukasz MADEJ
Roman KUZIAK
Wojciech LIBURA
Maciej PIETRZYK
nr katalogowy: 78616
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2016-12
Komputerowy program do projektowania odzieży ciepłochronnej przeznaczonej do stosowania w określonym środowisku cieplnym
Anna Dąbrowska
nr katalogowy: 103005
10.15199/60.2016.12.3
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2015-9
Analysis of deformation in precision seamless tubes during cold drawing
Martin RIDZOŇ
Milan MOJŽIŠ
Jozef BÍLIK
Ľudovít PARILÁK
nr katalogowy: 92939
10.15199/24.2015.9.12
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Blending jako sposób modyfikacji wartości odżywczej i stabilności oksydacyjnej olejów tłoczonych na zimno
Karol Łysiak
Michał Wolski
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 139163
10.15199/65.2022.8.3
oleje tłoczone na zimno
mieszanie
skład kwasów tłuszczowych
stabilność oksydacyjna
wskaźniki aterogenności
trombogenności
hipocholesterolemiczny
cold-pressed oils
blending
fatty acid composition
oxidative stability
atherogenicity thrombogenicity
hypocholesterolemic index
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Blending jako sposób modyfikacji wartości odżywczej i stabilności oksydacyjnej olejów tłoczonych na zimno
Karol Łysiak
Michał Wolski
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 139163
10.15199/65.2022.8.3
oleje tłoczone na zimno
mieszanie
skład kwasów tłuszczowych
stabilność oksydacyjna
wskaźniki aterogenności
trombogenności
hipocholesterolemiczny
cold-pressed oils
blending
fatty acid composition
oxidative stability
atherogenicity thrombogenicity
hypocholesterolemic index
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Blending jako sposób modyfikacji wartości odżywczej i stabilności oksydacyjnej olejów tłoczonych na zimno
Karol Łysiak
Michał Wolski
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 139163
10.15199/65.2022.8.3
oleje tłoczone na zimno
mieszanie
skład kwasów tłuszczowych
stabilność oksydacyjna
wskaźniki aterogenności
trombogenności
hipocholesterolemiczny
cold-pressed oils
blending
fatty acid composition
oxidative stability
atherogenicity thrombogenicity
hypocholesterolemic index
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Blending jako sposób modyfikacji wartości odżywczej i stabilności oksydacyjnej olejów tłoczonych na zimno
Karol Łysiak
Michał Wolski
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 139163
10.15199/65.2022.8.3
oleje tłoczone na zimno
mieszanie
skład kwasów tłuszczowych
stabilność oksydacyjna
wskaźniki aterogenności
trombogenności
hipocholesterolemiczny
cold-pressed oils
blending
fatty acid composition
oxidative stability
atherogenicity thrombogenicity
hypocholesterolemic index
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Blending jako sposób modyfikacji wartości odżywczej i stabilności oksydacyjnej olejów tłoczonych na zimno
Karol Łysiak
Michał Wolski
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 139163
10.15199/65.2022.8.3
oleje tłoczone na zimno
mieszanie
skład kwasów tłuszczowych
stabilność oksydacyjna
wskaźniki aterogenności
trombogenności
hipocholesterolemiczny
cold-pressed oils
blending
fatty acid composition
oxidative stability
atherogenicity thrombogenicity
hypocholesterolemic index
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Blending jako sposób modyfikacji wartości odżywczej i stabilności oksydacyjnej olejów tłoczonych na zimno
Karol Łysiak
Michał Wolski
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 139163
10.15199/65.2022.8.3
oleje tłoczone na zimno
mieszanie
skład kwasów tłuszczowych
stabilność oksydacyjna
wskaźniki aterogenności
trombogenności
hipocholesterolemiczny
cold-pressed oils
blending
fatty acid composition
oxidative stability
atherogenicity thrombogenicity
hypocholesterolemic index
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Blending jako sposób modyfikacji wartości odżywczej i stabilności oksydacyjnej olejów tłoczonych na zimno
Karol Łysiak
Michał Wolski
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 139163
10.15199/65.2022.8.3
oleje tłoczone na zimno
mieszanie
skład kwasów tłuszczowych
stabilność oksydacyjna
wskaźniki aterogenności
trombogenności
hipocholesterolemiczny
cold-pressed oils
blending
fatty acid composition
oxidative stability
atherogenicity thrombogenicity
hypocholesterolemic index
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2018-3
BADANIA NAD PROCESEM ODLEWANIA TAŚM ZE STOPÓW ALUMINIUM SERII 6xxx METODĄ TRC ORAZ ICH WALCOWANIE NA ZIMNO
WOJCIECH ŚCIĘŻOR
RADOSŁAW KOWAL
GRZEGORZ KIESIEWICZ
PAWEŁ KWAŚNIEWSKI
ANDRZEJ MAMALA
KRYSTIAN FRANCZAK
SZYMON KORDASZEWSKI
nr katalogowy: 112894
10.15199/67.2018.3.1
Twin Roll Casting
odlewanie
walcowanie
aluminium
Twin Roll Casting
casting
rolling
aluminium
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-3
Sektor mięsa czerwonego i drobiowego w Polsce
Robert Mroczek
nr katalogowy: 125593
10.15199/65.2020.3.1
produkcja mięsa
przemysł mięsny
branża drobiarska
meat production
meat industry
poultry industry
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-4
Kierunki przetwórstwa jagód rokitnika
Agnieszka Wilkowska
Eugeniusz Pogorzelski
Wojciech Ambroziak
Robert Gwiazdecki
nr katalogowy: 44010
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-9s-a
EFEKTYWNOŚĆ BIOLOGICZNEGO USUWANIA ODOROWYCH ZWIĄZKÓW LOTNYCH Z POMIOTU KURZEGO
Katarzyna Durka
Beata Gutarowska
Sebastian Borowski
Bogumił Brycki
Daria Rembisz1
Marta Kleczyk
nr katalogowy: 70866
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-1
Technologia czyszczenia suchym lodem Cold Jet
A. Witkowski
nr katalogowy: 20866
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2023-3
Metody zapobiegania okołooperacyjnej hipotermii pacjentów
Anna Bogdan
Dominika Kwiecińska
nr katalogowy: 142363
10.15199/9.2023.3.3
sala operacyjna
strumień powietrza wentylacyjnego
pacjent
metody zapobiegania hipotermii
operating room
ventilation air flow
patient
hypotermia prevention methods
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2023-3
Metody zapobiegania okołooperacyjnej hipotermii pacjentów
Anna Bogdan
Dominika Kwiecińska
nr katalogowy: 142363
10.15199/9.2023.3.3
sala operacyjna
strumień powietrza wentylacyjnego
pacjent
metody zapobiegania hipotermii
operating room
ventilation air flow
patient
hypotermia prevention methods
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2023-3
Metody zapobiegania okołooperacyjnej hipotermii pacjentów
Anna Bogdan
Dominika Kwiecińska
nr katalogowy: 142363
10.15199/9.2023.3.3
sala operacyjna
strumień powietrza wentylacyjnego
pacjent
metody zapobiegania hipotermii
operating room
ventilation air flow
patient
hypotermia prevention methods
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2023-3
Metody zapobiegania okołooperacyjnej hipotermii pacjentów
Anna Bogdan
Dominika Kwiecińska
nr katalogowy: 142363
10.15199/9.2023.3.3
sala operacyjna
strumień powietrza wentylacyjnego
pacjent
metody zapobiegania hipotermii
operating room
ventilation air flow
patient
hypotermia prevention methods
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2023-3
Metody zapobiegania okołooperacyjnej hipotermii pacjentów
Anna Bogdan
Dominika Kwiecińska
nr katalogowy: 142363
10.15199/9.2023.3.3
sala operacyjna
strumień powietrza wentylacyjnego
pacjent
metody zapobiegania hipotermii
operating room
ventilation air flow
patient
hypotermia prevention methods
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2009-1
Wpływ struktury na podatność do ciągnienia prasówki ze stopu magnezu aZ31
Teresa Bajor
Zbigniew Muskalski
Marcin Pełka
nr katalogowy: 40928
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2009-7
Rozwój produkcji rur walcowanych na zimno w walcarkach pielgrzymowych
HENRYK DYJA
ANNA KAWAŁEK
VALENTIN N. DANCHENKO
nr katalogowy: 45873
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2013-4
Microstructural characterization of Fe-Cu-Al-Al2O3 coatings prepared with cold gas spraying technique
SŁAWOMIR KĄC
JAROSŁAW SZELC
JAN KUSIŃSKI
PAOLO MATTEAZZI
ALBERTO COLELLA
SERGI DOSTA
JAVEIR FERNANDEZ
nr katalogowy: 79718
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2011-3
Environment for automated low-temperature measurements of electronic circuits
FRANCISZEK BALIK
WOJCIECH SOMMER
nr katalogowy: 58398
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2015-3
The automatic system for the characterization of thermoelectric microgenerators
Mirosław Gierczak
Sebastian Dziewięcki
Piotr Markowski
nr katalogowy: 90124
10.15199/13.2015.3.9
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-7
Nowa technologia zagospodarowania korpusu drobiowego – nowa jakość mięsa odkostnionego mechanicznie
Joanna Markowska
Robert Słonina
Łukasz Majczak
Agata Bednarek
Paweł Boniecki
nr katalogowy: 149402
10.15199/65.2024.7.4
mięsa drobiowe odkostnione mechanicznie (mDom)
mrożenie
standardy jakościowe
bezpieczeństwo żywności
mechanically separated poultry meats (mDom)
freezing
quality standards
food safety
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-11
FOLIE KOLAGENOWE
Paweł Sobczak
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
nr katalogowy: 145946
kolagen
osłonki
produkcja
collagen
casings
production
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-4
Dezodoryzacja nawozu organicznego metodą biologiczną
SEBASTIAN BOROWSKI
BEATA GUTAROWSKAa
KATARZYNA DURKA
MARIUSZ KORCZYŃSKI
SEBASTIAN OPALIŃSKI
ROMAN KOŁACZ
nr katalogowy: 51329
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-2
Łańcuch chłodniczy żywności a drobnoustroje
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Edyta Lipińska
nr katalogowy: 125175
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-4
Sektor mięsa czerwonego i drobiarskiego w Polsce
Robert Mroczek
nr katalogowy: 119827
10.15199/65.2019.4.1
produkcja mięsa
przemysł mięsny
branża drobiarska
meat production
meat industry
poultry industry
CHŁODNICTWO 2017-11
Potencjał zastosowania sorpcyjnych urządzeń chłodniczych w systemach chłodu sieciowego
Andrzej Grzebielec
nr katalogowy: 110807
10.15199/8.2017.11.1
energetyka
sorpcyjne pompy ciepła
chłodzenie sieciowe
energy
sorption heat pumps.
district cooling
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2017-8
The technology of cold drawing of seamless steel tubes using numerical simulation
Peter BELLA
Martin RIDZOŇ
Milan MOJŽIŠ
Ľudovít PARILÁK
nr katalogowy: 109121
10.15199/24.2017.8.17
seamless steel tube
FEM
numerical simulation
cold dra􀀐
wing
precyzyjne rury stalowe
MES
numeryczna symu􀀐
lacja
ciągnienie na zimno
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-8
Łańcuch chłodniczy w produkcji i przechowywaniu żywności
Joanna Markowska Elżbieta Polak
nr katalogowy: 121991
10.15199/65.2019.8.9
łańcuch chłodniczy
produkcja
przechowywanie
żywność
środowisko
cold chain
production
storage
foods
environment
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2009-5
Analysis of melting and casting processes of TiAl in the cold induction crucible vacuum furnace
GEORG JARCZYK
EGBERT BAAKE
ANDREJS UMBRASHKO
HANS-GUENTER FELLMANN
RUEDIGER TIEFERS
nr katalogowy: 47815
CHŁODNICTWO 2022-1
Zarządzanie logistyczne w cywilnym transporcie lotniczym artykułów chłodzonych i głęboko mrożonych z zachowaniem zimnego łańcucha dostaw
Maciej Kaźmierczak
Jan Szymczyk
nr katalogowy: 136536
żywność
zimny łańcuch dostaw
artykuły mrożone i chłodzone
warunki sanitarne
zarządzanie logistyczne
transport lotniczy
produkty szybko psujące się
food
cold supply chain
deep-frozen and chilled items
sanitary conditions
logistics management
air transport
perishable products
CHŁODNICTWO 2022-1
Zarządzanie logistyczne w cywilnym transporcie lotniczym artykułów chłodzonych i głęboko mrożonych z zachowaniem zimnego łańcucha dostaw
Maciej Kaźmierczak
Jan Szymczyk
nr katalogowy: 136536
żywność
zimny łańcuch dostaw
artykuły mrożone i chłodzone
warunki sanitarne
zarządzanie logistyczne
transport lotniczy
produkty szybko psujące się
food
cold supply chain
deep-frozen and chilled items
sanitary conditions
logistics management
air transport
perishable products
CHŁODNICTWO 2022-1
Zarządzanie logistyczne w cywilnym transporcie lotniczym artykułów chłodzonych i głęboko mrożonych z zachowaniem zimnego łańcucha dostaw
Maciej Kaźmierczak
Jan Szymczyk
nr katalogowy: 136536
żywność
zimny łańcuch dostaw
artykuły mrożone i chłodzone
warunki sanitarne
zarządzanie logistyczne
transport lotniczy
produkty szybko psujące się
food
cold supply chain
deep-frozen and chilled items
sanitary conditions
logistics management
air transport
perishable products
CHŁODNICTWO 2022-1
Zarządzanie logistyczne w cywilnym transporcie lotniczym artykułów chłodzonych i głęboko mrożonych z zachowaniem zimnego łańcucha dostaw
Maciej Kaźmierczak
Jan Szymczyk
nr katalogowy: 136536
żywność
zimny łańcuch dostaw
artykuły mrożone i chłodzone
warunki sanitarne
zarządzanie logistyczne
transport lotniczy
produkty szybko psujące się
food
cold supply chain
deep-frozen and chilled items
sanitary conditions
logistics management
air transport
perishable products
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-9
ZIMNA PLAZMA – nietermiczna technologia do konkretnych zastosowań w przemyśle mięsnym
Agnieszka Starek-Wójcicka
Joanna Pawłat
nr katalogowy: 145093
zimna plazma
procesy nietermiczne
dekontaminacja
jakość mięsa
cold plasma
non-thermal processes
decontamination
meat quality
CHŁODNICTWO 2014-5
Komory chłodnicze w przechowywaniu owoców i warzyw
Piotr Grzegory
Dariusz Kowalczyk
nr katalogowy: 84401
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-4
Wpływ kompozytu bakteryjnego na ograniczenie emisji odorów i dynamikę rozwoju mikroflory odpadów komunalnych
BARBARA BREZA-BORUTA
MIKOŁAJ TROCZYŃSKI
JANUSZ HERMANN
ZBIGNIEW PALUSZAK
KRZYSZTOF SKOWRON
nr katalogowy: 51331
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-6
Assessment of a microelement compound fertilizer obtained in the processing of poultry feathers Ocena nawozu wieloskładnikowego z mikroelementami, uzyskanego w procesie przetwarzania piór drobiowych
Małgorzata Popko
Radosław Wilk
Henryk Górecki
nr katalogowy: 85019
10.12916/przemchem.2014.987
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-7
Comparison of an effectiveness of aqueous and alcoholic silver nanoparticle suspensions in decreasing the ammonia emissions from poultry litter. Porównanie skuteczności wodnej i alkoholowej zawiesiny nanocząstek srebra w zmniejszaniu emisji amoniaku z odchodów drobiowych
Katarzyna Czyż
Zbigniew Dobrzański
Bożena Patkowska-Sokoła
Sebastian Opaliński
nr katalogowy: 77822
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-5
Znaczenie różnych rodzajów mięsa w żywieniu człowieka
Marek Zin
Karolina Mroczek
Janusz R. Mroczek
nr katalogowy: 126415
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-10
Treatment of wastewater from poultry processing industry Oczyszczanie ścieków z przemysłu drobiarskiego
Zygmunt Kowalski
Agnieszka Makara
Katarzyna Fela
nr katalogowy: 101496
10.15199/62.2016.10.3
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-3
Preparation and evaluation of the quality of granulated phosphate fertilizers based on microbiologically activated renewable sources of phosphorus Otrzymywanie oraz ocena jakości granulowanych nawozów fosforowych na bazie aktywowanych mikrobiologicznie odnawialnych źródeł fosforu
Maciej Rolewicz
Przemysław Malinowski
Małgorzata Wyciszkiewicz
Piotr Rusek
Michał Dawidowicz
nr katalogowy: 90071
10.15199/62.2015.3.18
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-3
Z odrobiną pikanterii
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 125365
przyprawy
przyprawy korzenne
przyprawy ziołowe
przyprawy warzywne
walory smakowo-zapachowe
właściwości barwiące
wykorzystanie kulinarne
spices
spices
herbal spices
vegetable spices
flavor-fragrance qualities
coloring properties
culinary use
CHŁODNICTWO 2014-5
Wykorzystanie ciepła sieciowego do wytwarzania chłodu w procesie adsorpcji
Bolesław Karwat
Emil Stańczyk
Marek Mazurek
nr katalogowy: 84398
CHŁODNICTWO 2014-3
Modelowanie numeryczne wymiany ciepła i masy w komorze składowej marchwi
Mirosława Kołodziejczyk
Dariusz Butrymowicz
nr katalogowy: 83152
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2011-12
Skłonność do pęknięć zimnych stali bainitycznej stosowanej w podwyższonych temperaturach
aneta ZiewieC
SławoMir ParZYCh
edMUnd taSaK
nr katalogowy: 64501
CHŁODNICTWO 2013-9
Wizualizacja przepływu powietrza w komorze składowej warzyw, czyli szaleństwo turbulencji
Mirosława Kołodziejczyk
Dariusz Butrymowicz
Jarosław Karwacki
Tomasz Przybyliński
nr katalogowy: 79212
CHŁODNICTWO 2011-4
Mikroorganizmy z naszych lodówek - gorący temat w zimnym środowisku
Anna Szosland-Fałtyn
Beata Bartodziejska
Joanna Królasik
Beata Paziak-Domańska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 59185
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2010-11
WYZNACZANIE PÓL ODKSZTAŁCEŃ W PROCESIE WALCOWANIA PIELGRZYMOWEGO RUR MIEDZIANYCH I ALUMINIOWYCH
HEINZ PALKOWSKI
DANIEL POCIECHA
JAN OSIKA
KAZIMIERZ ŚWIĄTKOWSKI
nr katalogowy: 55376
OPAKOWANIE 2022-10
Eko – nowy standard w opakowaniach klasy premium
Anna Naruszko
nr katalogowy: 140192
CHŁODNICTWO 2018-3
Łańcuch chłodniczy a zmiany klimatyczne
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Urszula Stęplewska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 114897
10.15199/8.2018.3.1
łańcuch chłodniczy
produkcja żywności
bezpieczeństwo żywności
zmiany klimatu
wpływ na środowisko
cold chain
food production
food safety
climate changes
environmental impact
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-11
Doniesienia RASFF Jakość mikrobiologiczna żywności w krajach Unii Europejskiej
Elżbieta Maćkiw
Monika Stasiak
Joanna Kowalska
Katarzyna Kucharek
nr katalogowy: 110546
10.15199/65.2017.11.3
RASFF
żywność
mikroorganizmy chorobotwórcze
RASFF
foodstuffs
pathogenic microorganisms
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2019-8
Microstructure aspects and comparison of mechanical properties of cold drawn precision seamless tubes
Milan MOJŽIŠ
Martin RIDZOŇ
Michal KÁN
Roman ĎURČÍK
Ján TURŇA
Ľudovít PARILÁK
nr katalogowy: 121796
10.15199/24.2019.8.8
microstructure analysis
reduction
cold drawing on fixed mandrel
analiza mikrostruktury
redukcja
ciągnienie na zimno na stałym trzpieniu
CHŁODNICTWO 2008-4
Kompaktowe jednostki chłodnicze COLD-PAK
nr katalogowy: 34646
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-8-9
Napoje funkcjonalne
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 122476
CHŁODNICTWO 2020-3
Japońska fabryka żywności instaluje urządzenia chłodnicze CO2 Panasonic do chłodzenia i zamrażania sushi
nr katalogowy: 126901
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-10
Wytrzymałość na rozciąganie elementów drukowanych z materiałów ABS, PA6+CF15, PA12+CF15
Maciej Major
Jarosław Kalinowski
Mariusz Kosiń
nr katalogowy: 139998
10.15199/33.2022.10.21
druk 3D
filament
badania wytrzymałościowe
profile zimnogięte.
3D printing
filament
strength tests
cold-formed profiles.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-10
Wytrzymałość na rozciąganie elementów drukowanych z materiałów ABS, PA6+CF15, PA12+CF15
Maciej Major
Jarosław Kalinowski
Mariusz Kosiń
nr katalogowy: 139998
10.15199/33.2022.10.21
druk 3D
filament
badania wytrzymałościowe
profile zimnogięte.
3D printing
filament
strength tests
cold-formed profiles.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-10
Wytrzymałość na rozciąganie elementów drukowanych z materiałów ABS, PA6+CF15, PA12+CF15
Maciej Major
Jarosław Kalinowski
Mariusz Kosiń
nr katalogowy: 139998
10.15199/33.2022.10.21
druk 3D
filament
badania wytrzymałościowe
profile zimnogięte.
3D printing
filament
strength tests
cold-formed profiles.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-10
Wytrzymałość na rozciąganie elementów drukowanych z materiałów ABS, PA6+CF15, PA12+CF15
Maciej Major
Jarosław Kalinowski
Mariusz Kosiń
nr katalogowy: 139998
10.15199/33.2022.10.21
druk 3D
filament
badania wytrzymałościowe
profile zimnogięte.
3D printing
filament
strength tests
cold-formed profiles.
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2014-1
Ubiór ciepłochronny o zróżnicowanej izolacyjności cieplnej dostosowanej do stref cieplnych użytkownika odzieży
Anna Marszałek
Grażyna Bartkowiak
Anna Dąbrowska
nr katalogowy: 82170
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2013-11
WIELOSKALOWY NUMERYCZNY MODEL CIĄGNIENIA NA ZIMNO DRUTÓW Z NISKOPLASTYCZNYCH STOPÓW MAGNEZU Z UWZGLĘDNIENIEM MECHANIZMU UTRATY SPÓJNOŚCI
ANDRZEJ MILENIN
DOROTA JOANNA BYRSKA-WÓJCIK
nr katalogowy: 81004
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2014-2
Structural and chemical investigation into Ti/TiC coatings deposited with Cold Gas Spraying (CGS)
SŁAWOMIR KĄC
GRZEGORZ SZWACHTA
JAN KUSIŃSKI
PAOLO MATTEAZZI
ALBERTO COLELLA
SERGI DOSTA
JAVIER FERNANDEZ
JORGE GARCIA-FORGAS
nr katalogowy: 84292
CHŁODNICTWO 2013-1
Chłodniczy sprzęt domowy w Polsce Produkcja i wyposażenie mieszkań
Stanisław Urban
nr katalogowy: 74037
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2012-5
Getting cold-rolled sheet with regulated surface microgeometry
Denis LOMAKIN
IONOV
Anna KAWAŁEK
nr katalogowy: 68059
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2013-7
BADANIA WŁASNOŚCI MECHANICZNO-ELEKTRYCZNYCH BLACH Z ALUMINIUM SERII 1XXX ORAZ 8XXX UZYSKIWANYCH Z WSADU ODLEWANEGO W UKŁADZIE CIĄGŁYM
ANDRZEJ MAMALA
PAWEŁ KWAŚNIEWSKI
TADEUSZ KNYCH
WOJCIECH ŚCIĘŻOR
GRZEGORZ KIESIEWICZ
ARTUR KAWECKI
nr katalogowy: 78175
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-1b
Utilizing User Access Sequence to Mitigate the Cold Start Problem in Collaborative Filtering Recommendation
Xiaoyi Deng
nr katalogowy: 74369
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2011-5
Analiza zapasu plastyczności stopów typu Cu-Ni-e-Mn odkształcanych w warunkach walcowania na zimno i wielokrotnego ciągnienia rur w ciągarkach bębnowych
aleksander Galkin
henryk dyJa
ilya dUboVTseV
konrad laber
nr katalogowy: 59379
OPAKOWANIE 2017-2
BADANIA I ROZWÓJ: Termo- i zimnokurczliwe etykiety polimerowe
Łukasz Kantor
Aleksandra Kopyć
Jadwiga Laska
nr katalogowy: 104231
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2015-12
ANALIZA WŁASNOŚCI MECHANICZNYCH I ELEKTRYCZNYCH BLACH Z ALUMINIUM ORAZ JEGO STOPÓW OTRZYMANYCH Z WSADU Z LINII TRC
WOJCIECH ŚCIĘŻOR
ANDRZEJ MAMALA
PAWEŁ KWAŚNIEWSKI
RADOSŁAW KOWAL
JUSTYNA GRZEBINOGA
nr katalogowy: 95713
10.15 199/67.2015.12.14
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2016-9
Numerical simulation of cold drawing of multi-rifled seamless steel tubes
Peter BELLA
Pavol BUČEK
Martin RIDZOŇ
Milan MOJŽIŠ
Ľudovít PARILÁK
nr katalogowy: 100114
10.15199/24.2016.9.1
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-2
Racjonalizacja zużycia materiału w chemiczno-technologicznym procesie formowania
Kristina Zgodavova
Maria Mihalikova
Sona Hurna
Martin Straka
Vojtech Miklos
nr katalogowy: 112277
10.15199/62.2018.2.3
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-3
Sektor mięsa czerwonego i drobiowego
Robert Mroczek
nr katalogowy: 112852
10.15199/65.2018.3.1
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-9
Wpływ procesu Fentona na wybrane parametry mikrobiologiczne i fizykochemiczne oczyszczanych ścieków z przemysłu drobiarskiego
Agnieszka Makara
Zygmunt Kowalski
Agnieszka Generowicz
Marcin Mala
nr katalogowy: 144977
10.15199/62.2023.9.10
proces Fentona
ścieki
oczyszczanie ścieków
przemysł drobiarski
Fenton process
wastewater
wastewater treatment
poultry industry
ATEST - OCHRONA PRACY 2023-1
Pracownicy szczególnie podatni na zagrożenia stwarzane przez substancje niebezpieczne (3) Lekcja 154
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 141335
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-6
Fertilizers with microelements on the basis of the protein hydrolyzate from utilization of poultry feathers.Nawozy wieloskładnikowe z mikroelementami na bazie hydrolizatu białkowego z utylizacji pierza drobiowego
Małgorzata Popko
Henryk Górecki
nr katalogowy: 77370
AURA 2022-3
Wpływ biogazowni rolniczych na rozwój nowoczesnego, zrównoważonego rolnictwa
Wacław ROMANIUK
Kinga BOREK
nr katalogowy: 136701
10.15199/2.2022.3.3
biogazownia rolnicza
energia cieplona
energia elektryczna
substraty do fermentacji
poferment
ocena ekonomiczna
ocena energetyczna
agricultural biogas plant
thermal energy
electricity
substrates for fermentation
digestate
economic evaluation
energy evaluation energetic evaluation
AURA 2022-3
Wpływ biogazowni rolniczych na rozwój nowoczesnego, zrównoważonego rolnictwa
Wacław ROMANIUK
Kinga BOREK
nr katalogowy: 136701
10.15199/2.2022.3.3
biogazownia rolnicza
energia cieplona
energia elektryczna
substraty do fermentacji
poferment
ocena ekonomiczna
ocena energetyczna
agricultural biogas plant
thermal energy
electricity
substrates for fermentation
digestate
economic evaluation
energy evaluation energetic evaluation
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH