Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-3
Słodkie dekoracje
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 119006
desery
desery czekoladowe
mleczne
jajeczne
mączne
owocowe
różowa czekolada
dekoracje
desserts
chocolate
milk
egg
flour
fruit desserts
ruby chocolate
decorations
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-2
Wygoda na deser
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 57389
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-10
Kawowe menu
nr katalogowy: 122771
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-8
Dobra kawa to podstawa
nr katalogowy: 149855
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-6
Koncentraty deserów instant z zamiennymi środkami słodzącymi
Iwona Błasińska
Maria Jeżewska
Małgorzata Kulczak
nr katalogowy: 52490
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-7-8
Owocowy zawrót głowy
nr katalogowy: 108489
owoce
zioła
desery zimne
desery mrożone
desery gorące
fruits
herbs
cold desserts
frozen desserts
hot desserts
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-4
Kolory na słodko. Rozmowa z Bożeną Sikoń-Wojtal
nr katalogowy: 131205
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-4
Kolory na słodko. Rozmowa z Bożeną Sikoń-Wojtal
nr katalogowy: 131205
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-10
Desery mleczne innowacje produktowe
Jarosław Kowalik
nr katalogowy: 80049
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-1
DESERY
Bożena Sikoń
nr katalogowy: 32326
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-3
Samo zdrowie na deser
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 4037
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-6
Tea&coff ee. Desery i ciastka do herbaty - i z herbatą
Anna Łazarowicz
nr katalogowy: 19109
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-11
Mistrzostwa Polski Cukierników w Kategorii Desery
nr katalogowy: 31372
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-12
Słodki przedmiot pożądania, czyli rzecz o polskich deserach
nr katalogowy: 95047
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-1-2
Wegańskie desery
nr katalogowy: 130432
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-1-2
Wegańskie desery
nr katalogowy: 130432
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-1-2
Wegańskie desery
nr katalogowy: 130432
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2006-6
Od Redakcji
nr katalogowy: 20414
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-11
Kilka prostych w użyciu, praktycznych porad-pomocnych w produkcji makaronu
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 14171
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-1
Doskonałe desery wzbogacone dodatkiem kakao
nr katalogowy: 6995
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-5
Owocowe akcenty
nr katalogowy: 11982
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2006-2
Fullereny, nanorurki, włókna węglowe - perspektywy zastosowah jako zimne emitery elektronów w przyrzadach elektroniki próżniowej
M. Adydan
E. Czerwosz
J. Sobański
nr katalogowy: 16432
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-6
Propozycje na Dzień Dziecka
nr katalogowy: 19107
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-4
Wiosenna fuzja słodyczy
ANNA SOBAŃSKA
nr katalogowy: 18598
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-9
PROSPONA. Owoce jak świeże przez cały rok
nr katalogowy: 12797
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-2
Desery od serca
DOMINIKA GASIK
nr katalogowy: 18644
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-4
Zmrożona słodycz
WIESŁAWA GRZESIŃSKI
nr katalogowy: 4082
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-9
Złota słodka jesień
DOMINIKA GASIK
nr katalogowy: 18472
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-6
Warzywne słodkości - zdrowe inspiracje, z historią w tle
nr katalogowy: 106102
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-11
Lodowo i owocowo
nr katalogowy: 5137
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-9
Higiena Absolutna Coś Całkiem Prostego
WIESŁAWA GRZESIŃSKA
nr katalogowy: 4267
ATEST - OCHRONA PRACY 2007-12
Ochrona nóg
nr katalogowy: 32031
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-11
Lepiej dmuchać na zimne
Włodzimierz Gubała
nr katalogowy: 38984
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-1
Szkółka cukiernicza. Dekoracje z kuwertury. Lekcja 3. Drobne dekoracje na torciki i desery
Paulina Kania-Lentes
nr katalogowy: 4755
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-6
Coś zimnego na deser
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 143645
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2008-4
Zimne szlifowanie
nr katalogowy: 36985
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-7
Chemiluminescencja jako metoda analityczna
ARKADIUSZ SZTERK
PIOTR P. LEWICKI
nr katalogowy: 36752
CHŁODNICTWO 2019-6
Izolacja - ciepły szal dla instalacji. Paroc prezentuje otuliny do okrągłych przewodów HVAC
nr katalogowy: 124158
CHŁODNICTWO 2024-5
Majsterkowanie przy lodówce
nr katalogowy: 151276
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-3
Niezawodne desery
nr katalogowy: 89949
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-5
Savpol. Rozpoczynamy sezon lodowy 2022!
nr katalogowy: 137392
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-9
Ciasteczkowe Inspiracje Igi Sarzynskiej-Komorowskiej - Piernikowe dynie
nr katalogowy: 144848
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-3
Zachęcamy do fantazjowania - ale ze smakiem. O prawidłowym podawaniu deserów
Bożena Sikoń
nr katalogowy: 4813
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-7-8
OD REDAKCJI
nr katalogowy: 115003
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-6
Coś zimnego na deser
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 143645
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-1
Słodki świat PRL-u,czyli jakie desery jadaliśmy w czasie, gdy cukier był na kartki, a czekoladę zastępowały produkty czekoladopodobne?
nr katalogowy: 103085
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2008-6
Kształtowanie warstwy wierzchniej o podwyższonej odporności na zacieranie
ŁUKASZ WOJCIECHOWSKI
KRZYSZTOF PAWEŁCZYK
nr katalogowy: 40551
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-8
Wybrane właściwości lamp z nanostrukturalną zimną katodą kompozytową emitującą elektrony
Elżbieta CZERWOSZ
Justyna KĘCZKOWSKA
Antoni RÓŻOWICZ
Małgorzata SUCHAŃSKA
nr katalogowy: 37141
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-5
Możliwości połączeń są nieograniczone
nr katalogowy: 105345
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2008-1
Wpływ grubości warstw na optyczno-elektryczne parametry grubowarstwowych struktur elektroluminescencyjnych
MICHAŁ CIEŻ
STANISŁAW NOWAK
ZBIGNIEW PORADA
JANUSZ PTAK
nr katalogowy: 32602
CHŁODNICTWO 2007-10
MAT kurtyna powietrzna do mroźni firmy Biddle Twoja droga do otwartych drzwi
nr katalogowy: 30785
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2015-8
Carta Dedica - na zimne i gorące produkty na wynos
nr katalogowy: 93395
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-5
Savpol. Rozpoczynamy sezon lodowy 2022!
nr katalogowy: 137392
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-8
Aranżacja słodkiego stołu Trochę o kolorach
nr katalogowy: 115195
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-10
Smaki jesieni
nr katalogowy: 109867
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-10
Dekoracyjne inspiracje
nr katalogowy: 109770
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-3
Ujawnione sekrety
nr katalogowy: 24627
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-2
Sekrety idealnego deseru
nr katalogowy: 124737
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-5
Savpol. Rozpoczynamy sezon lodowy 2022!
nr katalogowy: 137392
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-4
Rozpoczynamy sezon lodziarski 2023!
nr katalogowy: 142526
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-6
Desery to nasza pasja
nr katalogowy: 27099
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-7-8
Desery to nasza pasja
nr katalogowy: 36846
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-5
Hit sezonu 2007 - konkurs na najlepszy deser lodowy
nr katalogowy: 25625
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-4-5
Patronaty
nr katalogowy: 137475
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-4
Poznaj smaki świata
nr katalogowy: 34458
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-2
UNIFINE - desery to nasza pasja
nr katalogowy: 23770
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2012-14-15
Ciepło - zimno. Klops
Irena Fober
nr katalogowy: 69091
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-1
Promocja polskiego cukiernictwa
nr katalogowy: 95792
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-5
Dlaczego coraz bardziej kochamy wegańskie desery?
Karol Sobkowiak
nr katalogowy: 142957
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-4
Festiwal czekolady
Jadwiga Piotrowicz
nr katalogowy: 125822
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-5
Ambasador gastronomii Lody w kuszącej odsłonie
nr katalogowy: 91210
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-6
Ekologiczne opakowania wspomagają sprzedaż
nr katalogowy: 126615
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2009-16
Godni spadkobiercy tradycji
nr katalogowy: 46632
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-4-5
Patronaty
nr katalogowy: 137475
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-5
Grycan stawia na desery
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 113449
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-1-2
Zdrowa słodycz
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 82377
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-6
WYDARZENIA
nr katalogowy: 84681
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-9
Elegancja smaku
nr katalogowy: 93438
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2020-2
Elektrochromowe szyby dla inteligentnych domów
nr katalogowy: 124966
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2011-12
Skłonność do pęknięć zimnych stali bainitycznej stosowanej w podwyższonych temperaturach
aneta ZiewieC
SławoMir ParZYCh
edMUnd taSaK
nr katalogowy: 64501
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-9
Sprzedajemy kawę
nr katalogowy: 70290
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-5
Monoporcje w ofercie online
Paulina Steklińska
nr katalogowy: 126101
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-10
50. lokal Fit Cake
nr katalogowy: 134036
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-5
Dlaczego coraz bardziej kochamy wegańskie desery?
Karol Sobkowiak
nr katalogowy: 142957
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-9
Pożywne i wygodne
Soups in Gastronomy
nr katalogowy: 115759
zupy
rodzaje
wywar
składnik główny
zagęszczanie
żywność wygodna
soups
types
bouillon
main component
thickening
convenient food
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-5
Bogata oferta
Klaudia Kałwa
nr katalogowy: 113663
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-4
WYDARZENIA Informacje biznesowe
nr katalogowy: 43862
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-12
Ewolucja maszyn do produkcji lodów
nr katalogowy: 48367
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-10
Swobodny dostęp do mroźni Kurtyny powietrzne Model MAT
nr katalogowy: 80274
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2014-1
Ubiór ciepłochronny o zróżnicowanej izolacyjności cieplnej dostosowanej do stref cieplnych użytkownika odzieży
Anna Marszałek
Grażyna Bartkowiak
Anna Dąbrowska
nr katalogowy: 82170
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-2
Czas na lody
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 49895
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-5
Wygoda za barem
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 44638
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-11
Dobra Carma
nr katalogowy: 48016
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-12
Tak smakują święta,czyli najlepsze bożonarodzeniowe ciasta i desery
nr katalogowy: 123762
CHŁODNICTWO 2021-6
Jak zaizolować rurociągi w systemach grzewczych i wentylacyjnych?
nr katalogowy: 135137
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-4
Z KRAJU I ZE ŚWIATA
nr katalogowy: 50872
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-2
OD REDAKCJI
Maria Burska
nr katalogowy: 49891
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-1
Opakowania żywności do ogrzewania w kuchenkach mikrofalowych
Izabela Przetaczek-Rożnowska
nr katalogowy: 49528
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-1
Słodkie dwa lata
nr katalogowy: 40678
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-8
Lokale gastronomiczne - droga rozwoju piekarni i cukierni
Iga Sarzyńska
nr katalogowy: 85528
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-10
Smaki otomańskie
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 47115
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-2
Z ŻYCIA SZKOŁY
nr katalogowy: 65778
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-10
Opakowania produktów mlecznych
nr katalogowy: 63156
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-7-8
Desery doprawione fantazją
Dominika Matuszak
nr katalogowy: 78113
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-10
Sprosta każdemu wyzwaniu
nr katalogowy: 54779
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-10
50. lokal Fit Cake
nr katalogowy: 134036
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-4
Na zimne dni i na upały Więcej win z Portugalii
winny maniak
nr katalogowy: 83447
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2011-8
Emisja polowa z warstw węglowo-niklowych - model i doświadczenie
JOANNA RYMARCZYK
IZABELA STĘPIŃSKA
nr katalogowy: 61943
CHŁODNICTWO 2020-5
Zdrowe instalacje – zdrowy budynek. Jak zabezpieczyć systemy HVAC?
nr katalogowy: 128691
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-5
Jakość kosztuje
Jan Klimek
nr katalogowy: 44362
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-11
Księga kucharska
G+J Książki
nr katalogowy: 80330
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-10
Kuchnie naszych sąsiadów – kuchnia niemiecka
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 140254
kuchnie regionalne
kuchnia niemiecka
charakterystyka
regional cuisine
German cuisine
characteristic
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-4
Kolor – tak, ale jak?
nr katalogowy: 131204
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2018-2
Badania modelowe wpływu zimnego środowiska pracy na kształtowanie się mikroklimatu wewnątrz rękawic ochronnych zintegrowanych z pasywnym źródłem ciepła
EMILIA IRZMAŃSKA
PAULINA MAJCZAK
PAULINA KROPIDŁOWSKA
nr katalogowy: 112416
10.15199/60.2018.02.2
rękawice ochronne
zimne środowisko pracy
pasywne źródła ciepła
mikroklimat wewnątrz rękawic
protective gloves
cold working environment
passive heat sources
microclimate inside the glove
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-4
Kto jest gdzie, czyli ścieżki ku gastronomicznym sukcesom
nr katalogowy: 51064
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-9
"Żywność wygodna" - tendencje i perspektywy
nr katalogowy: 78890
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-7
Słodkie tradycje, czyli rzecz o najdziwniejszych deserach świata
nr katalogowy: 99156
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-7-8
Wakacyjne menu
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 132658
wakacyjne potrawy
ryby
pizza
smażone ziemniaki
burgery
kebab
sushi
chłodniki
sałatki
napoje
desery
holiday food
fish
pizza
fried potatoes
burgers
kebab
sushi
cold soups
salads
drinks
desserts
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-7-8
Wakacyjne menu
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 132658
wakacyjne potrawy
ryby
pizza
smażone ziemniaki
burgery
kebab
sushi
chłodniki
sałatki
napoje
desery
holiday food
fish
pizza
fried potatoes
burgers
kebab
sushi
cold soups
salads
drinks
desserts
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2019-9
Swegon WISE - kompletna platforma do zarządzania klimatem wewnętrznym w Twoim budynku
nr katalogowy: 122356
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-4
Kolor – tak, ale jak?
nr katalogowy: 131204
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-4
Przy wielkanocnym stole
nr katalogowy: 104987
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-5
Ale jaja!
Marcin Zatyka
nr katalogowy: 76507
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-5
Do jakich środków spożywczych można stosować barwniki: E150a, E150b, E150c, E150d?
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 51652
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-3
Za barem
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 104416
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-4
Liczy się tylko jakość
Adam Steć
nr katalogowy: 90358
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-4
Porozmawiajmy o smakach i kolorach
nr katalogowy: 148029
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-5
Wypieki z owocami i warzywami
nr katalogowy: 105343
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-6
Jak wykorzystać letnie dary natury, aby być zdrowym jesienią i w zimie?
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 106091
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-3
Klasyka z powiewem nowości
nr katalogowy: 83260
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2012-1
WIĘCEJ ŚWIATŁA!
Tacjana Pa zura
nr katalogowy: 66733
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-12
Kryzysowe święta
nr katalogowy: 81046
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-10
CO NOWEGO w Świecie aromatów, dodatków i składników do żywności
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 87614
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-10
Expo Sweet 2014 - nowe możliwości, z których warto skorzystać
nr katalogowy: 79479
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-5
Sześć cnót restauracji japońskich
Władysław Serwatowski
nr katalogowy: 51625
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-5
Z KRAJU I ZE ŚWIATA
nr katalogowy: 119921
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-5
Wiedza jest podstawą - o monoporcjach i nie tylko
nr katalogowy: 126100
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2017-10
Wpływ konstrukcji elementów grzejnych na izolacyjność cieplną wkładów tekstylnych do obuwia ochronnego
EMILIA IRZMAŃSKA
PAMELA MIŚKIEWICZ
nr katalogowy: 110217
10.15199/60.2017.10.1
obuwie ochronne
wkłady tekstylne
elementy grzejne
izolacyjność cieplna
protective footwear
textile liners
heating elements
thermal insulation
MATERIAŁY BUDOWLANE 2017-8
PIR/PUR - nowość nierozpoznana
Krzysztof Patoka
nr katalogowy: 108736
10.15199/33.2017.08.57
AURA 2013-8
Ostoja Przyrody Arctic - równiny bezkresnej Arktyki
Sebastian R. BIELAK
nr katalogowy: 80039
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-10
Chorwacja – czerwone odmiany endemiczne i kariera dziewięciu ocalałych krzewów
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 128343
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-8
Desery Mus Pannacotta Mus Czekoladowy
nr katalogowy: 45446
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-4
Dialog z tradycją
nr katalogowy: 119634
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-7-8
Lato w kraju wiatraków Modniś na plaży
nr katalogowy: 99766
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-9
Czym kierować się przy wyborze ekspresu automatycznego? (Cz. 2)
Piotr Kłosiński
nr katalogowy: 133290
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-6
Imponująca oferta
nr katalogowy: 106247
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-1-2
Wisienka na torcie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 73878
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-9
Praktyczny przewodnik dla wegan (część II)
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 122162
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-10
Świńskie ucho i kawałek nóżki
nr katalogowy: 94066
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-5
„Rośniemy Mądrze” – Cukiernia Sowa ogłosiła strategię rozwoju do 2026 r.
nr katalogowy: 150903
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2017-7
Rynek ogrzewanych rękawic ochronnych - przykładowe rozwiązania konstrukcyjne
Emilia Irzmańska
nr katalogowy: 108374
10.15199/60.2017.07.3
ogrzewane rękawice ochronne
komfort cieplny
pasywne i aktywne źródła ciepła
protective heating gloves
heating comfort
passive and active heat source
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2018-21-22
Pszczoły wracają do lasu
Henryk Piekut
nr katalogowy: 116377
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-5
Kura w kilku smakach
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 67374
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-4
Sosy Do wyboru, do koloru
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 90561
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-2
Katalonia - wina koszerne i nie tylko
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 89118
CHŁODNICTWO 2023-4
Chłodzenie zbiorcze
nr katalogowy: 144657
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-1
O deserach i tajnikach ich podawania
nr katalogowy: 81762
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-9
Specjały kaszubskiej gospodyni
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 62231
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2014-10
Beton w projektowaniu oświetlenia
nr katalogowy: 87148
MATERIAŁY BUDOWLANE 2010-6
Przegląd typów źródeł światła
Krzysztof Zaremba
nr katalogowy: 52318
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-4-5
Trudne sytuacje
Adriana Lotolc
nr katalogowy: 143099
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-7
Z KRAJU I ZE ŚWIATA
nr katalogowy: 77307
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-4
Expo Sweet - kolejny sukces
nr katalogowy: 90366
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-12
Rheingau - cudowne dzieło Stwórcy
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 110843
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-2
KONFERENCJE Ochrona Środowiska
nr katalogowy: 112269
DOZÓR TECHNICZNY 2017-4
Warunki spawania stali konstrukcyjnych drobnoziarnistych ulepszanych cieplnie o bardzo wysokiej wytrzymałosci
Krzysztof Luksa
Bernard Wygledacz
nr katalogowy: 108614
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1990-3
Badanie złoża zeolitów - nowe rozwiązania technologiczne reaktorów w oczyszczalnikach gazów obojętnych
WACŁAW MUNIAK
ELŻBIETA KUSIŃSKA-LEONTIEW
nr katalogowy: 106976
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2014-4
LED-y, struktury Destriau i OLED-y w półprzewodnikowych źródłach światła
Zbigniew Porada
nr katalogowy: 83542
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2012-10
Sterowane sygnałem PWM lampy LED jako źródło zakłóceń układów podczerwieni
Jacek Chęciński
Zdzisław Filus
nr katalogowy: 71941
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-12
Powłoki organiczne odbijające promieniowanie słoneczne
Małgorzata Zubielewicz
Elżbieta Kamińska-Tarnawska
nr katalogowy: 64593
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2012-3
Problemy towarzyszące wytapianiu stopów na osnowie TiAl w tyglach ceramicznych
Wojciech Szkliniarz
Agnieszka Szkliniarz
nr katalogowy: 69956
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2011-7
Metoda pomiarów i analizy wyników badań emisji polowej z nanokompozytowych warstw Ni-C
ELŻBIETA CZERWOSZ
SŁAWOMIR KRAWCZYK
HALINA WRONKA
nr katalogowy: 61163
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-10
Enterotoksyny gronkowcowe w żywności
Halina Ścieżyńska
Elżbieta Maćkiw
Łukasz Mąka
Kamila Pawłowska
Magdalena Modzelewska
nr katalogowy: 80061
GAZETA CUKROWNICZA 2010-5
Z czasopism obcych
nr katalogowy: 54633
AURA 2015-12
Okrzemki - piękno w skali mikro
Magdalena Broda
Katarzyna Królikow ska-Pataraja
nr katalogowy: 95324
10.15199/2.2015.12.1
ATEST - OCHRONA PRACY 2015-3
E jak Ergonomiczna Lista Kontrolna MOP
Zbigniew Jóźwiak
nr katalogowy: 89986
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-11
Trendy w spożyciu żywności wygodnej
Halina Makała
nr katalogowy: 80786
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-7-8
Cypryjska rozkosz podniebienia
Wilhelm Karud
nr katalogowy: 85474
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-2
Kawa - sposób na sukces
nr katalogowy: 73958
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-4
Finis coronat opus - deser wieńczy posiłek i pozwala nam docenić w pełni jego smak
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 75363
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-5
Stabilność aromatu w żywności o zmniejszonej ilości tłuszczu
Grażyna Bortnowska
nr katalogowy: 51870
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2019-14-15
Dla wymagających turystów
nr katalogowy: 121337
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-4
Wykorzystanie mrożonek owocowych w gastronomii Zmrożona świeżość
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 97691
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-10
Kuchnie naszych sąsiadów – kuchnia niemiecka
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 140254
kuchnie regionalne
kuchnia niemiecka
charakterystyka
regional cuisine
German cuisine
characteristic
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-10
Kuchnie naszych sąsiadów – kuchnia niemiecka
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 140254
kuchnie regionalne
kuchnia niemiecka
charakterystyka
regional cuisine
German cuisine
characteristic
ELEKTROINSTALATOR 2018-1
Przegląd źródeł światła
nr katalogowy: 111734
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2017-9
XII Międzynarodowa Konferencja "Advances in Coatings Technology - ACT'16" Nowe wyzwania w technologii powłok ochronnych. Część II. Technologie, stosowanie, badania
Anna Pająk
nr katalogowy: 109262
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-4
GMO w rolnictwie - szansa czy zagrożenie?
Andrzej Anioł
nr katalogowy: 83380
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-9
Obecne i przyszłe kierunki zmian w młynarstwie
Roman Jurga
nr katalogowy: 62049
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-7
Charakterystyki symetrycznego obwodu pieca łukowego w stanie ustalonym w czasie roztapiania
Mirosław WCIŚLIK
nr katalogowy: 60793
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-2
Ryzyko spożywania nielegalnego alkoholu na przykładzie czeskiej afery metanolowej
Leszek Wiwała
nr katalogowy: 75895
CHŁODNICTWO 2011-4
Mikroorganizmy z naszych lodówek - gorący temat w zimnym środowisku
Anna Szosland-Fałtyn
Beata Bartodziejska
Joanna Królasik
Beata Paziak-Domańska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 59185
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2011-4-5
Znaczenie "zimnych powłok" w dobie zmieniającego się klimatu
MAŁGORZATA ZUBIELEWICZ
ELŻBIETA KAMIŃSKA-TARNAWSKA
nr katalogowy: 58785
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2010-7-8
Wymagania dotyczące badań naukowych z udziałem ochotników. Cz. I
Anna Bogdan
nr katalogowy: 53776
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2020-5
WYNALAZKI I UDOSKONALENIA HUTNICZE
nr katalogowy: 126549
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-5
Ribera del Duero - wino doskonałe
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 90813
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-3
Kwintesencja smaku
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 112576
sosy
składniki
warzywa
owoce
grzyby
przyprawy
zioła
kulinarne zastosowanie
sauces
ingredients
vegetables
fruit
mushrooms
spices
herbs
culinary use
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-10
Substancje krioochronne w chłodniczej obróbce żywności wygodnej i funkcjonalnej
Katarzyna Kozłowicz
Franciszek Kluza
Dariusz Góral
nr katalogowy: 87607
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2015-7
Opracowanie konstrukcji bazowej dla aktywnych układów materiałów tekstylnych przeznaczonych na odzież ciepłochronną
ANNA DĄBROWSKA
nr katalogowy: 92704
10.15199/60.2015.7.3
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-10
Chorwacja – czerwone odmiany endemiczne i kariera dziewięciu ocalałych krzewów
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 128343
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH