Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-11-12
Zdrów jak ryba
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 134937
ryby morskie i słodkowodne
wartość odżywcza
wielonienasycone kwasy tłuszczowe
witaminy
zdrowie
świąteczne dania rybne
marine and freshwater fish
nutritional value
polyunsaturated fatty acids
vitamins
health
Christmas fish dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-11-12
Zdrów jak ryba
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 134937
ryby morskie i słodkowodne
wartość odżywcza
wielonienasycone kwasy tłuszczowe
witaminy
zdrowie
świąteczne dania rybne
marine and freshwater fish
nutritional value
polyunsaturated fatty acids
vitamins
health
Christmas fish dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-11-12
Zdrów jak ryba
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 134937
ryby morskie i słodkowodne
wartość odżywcza
wielonienasycone kwasy tłuszczowe
witaminy
zdrowie
świąteczne dania rybne
marine and freshwater fish
nutritional value
polyunsaturated fatty acids
vitamins
health
Christmas fish dishes
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-12
Effects of sodium chloride in feed on growth performance of grass carp
Yu Hu
Shaoming Li
Junde Fan
Yujing Hu
Jiamin Ren
Yu Zhang
Jianzhou Tang
nr katalogowy: 146553
10.15199/62.2023.12.1
grass carp
sodium chloride
fish feed
mass growth performanc
amur
chlorek sodu
pasza dla ryb
przyrost masy ciała
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-12
Effects of sodium chloride in feed on growth performance of grass carp
Yu Hu
Shaoming Li
Junde Fan
Yujing Hu
Jiamin Ren
Yu Zhang
Jianzhou Tang
nr katalogowy: 146553
10.15199/62.2023.12.1
grass carp
sodium chloride
fish feed
mass growth performanc
amur
chlorek sodu
pasza dla ryb
przyrost masy ciała
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-6
Ryba z grilla
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 106245
ryby
wartość odżywcza
obróbka termiczna
grillowanie
potrawy
zdrowie
fish
nutritional value
heat treatment
grilling
grilled dishes
health
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-11
Enhancing the Cultivation of Moina sp.: An Integration of Aeration System with Green Water Detection and pH Monitoring
M.F. Baharom
Mohd Ihwan Zakariah
Nazmin
F.A. Saparudin
R.Ambar
S. A. Rahman
nr katalogowy: 151345
10.15199/48.2024.11.20
Moina sp.
live feed
Internet of Things (IoT)
Aquaculture
water parameter
Moina sp.
transmisja na żywo
Internet Rzeczy (IoT)
Akwakultura
parametry wody
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-1b
Nonlinear Blind Source Separation of Multi-Sensor signals for Marine Diesel Engine Fault Diagnosis
Sheng Chenxing
Tian Zhe
Zhang Yuelei
nr katalogowy: 74382
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Konsumpcja i bezpieczeństwo zdrowotne ryb bałtyckich
Wojciech Sawicki
Jacek Okraska
nr katalogowy: 139169
10.15199/65.2022.8.7
rybołówstwo
przetwórstwo ryb
spożycie ryb
bezpieczeństwo zdrowotne
toksykologia
fishery
fish processing
fish consumption
health safety
toxicology
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Konsumpcja i bezpieczeństwo zdrowotne ryb bałtyckich
Wojciech Sawicki
Jacek Okraska
nr katalogowy: 139169
10.15199/65.2022.8.7
rybołówstwo
przetwórstwo ryb
spożycie ryb
bezpieczeństwo zdrowotne
toksykologia
fishery
fish processing
fish consumption
health safety
toxicology
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Konsumpcja i bezpieczeństwo zdrowotne ryb bałtyckich
Wojciech Sawicki
Jacek Okraska
nr katalogowy: 139169
10.15199/65.2022.8.7
rybołówstwo
przetwórstwo ryb
spożycie ryb
bezpieczeństwo zdrowotne
toksykologia
fishery
fish processing
fish consumption
health safety
toxicology
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Konsumpcja i bezpieczeństwo zdrowotne ryb bałtyckich
Wojciech Sawicki
Jacek Okraska
nr katalogowy: 139169
10.15199/65.2022.8.7
rybołówstwo
przetwórstwo ryb
spożycie ryb
bezpieczeństwo zdrowotne
toksykologia
fishery
fish processing
fish consumption
health safety
toxicology
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-3a
Alternative colour space construction of the stain reaction in FISH image analysis for quantification of the HER2 gene amplification
Tomasz MARKIEWICZ
Marzena CICHOWICZ
Wojciech KOZŁOWSKI
nr katalogowy: 66542
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Konsumpcja i bezpieczeństwo zdrowotne ryb bałtyckich
Wojciech Sawicki
Jacek Okraska
nr katalogowy: 139169
10.15199/65.2022.8.7
rybołówstwo
przetwórstwo ryb
spożycie ryb
bezpieczeństwo zdrowotne
toksykologia
fishery
fish processing
fish consumption
health safety
toxicology
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Jadalne powłoki ochronne do ryb i produktów rybnych
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 138577
10.15199/65.2022.7.6
jadalne powłoki
folie jadalne
ryby
produkty rybołówstwa
bezpieczeństwo żywności
edible coatings
edible films
fish
fishery products
food safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Jadalne powłoki ochronne do ryb i produktów rybnych
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 138577
10.15199/65.2022.7.6
jadalne powłoki
folie jadalne
ryby
produkty rybołówstwa
bezpieczeństwo żywności
edible coatings
edible films
fish
fishery products
food safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Jadalne powłoki ochronne do ryb i produktów rybnych
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 138577
10.15199/65.2022.7.6
jadalne powłoki
folie jadalne
ryby
produkty rybołówstwa
bezpieczeństwo żywności
edible coatings
edible films
fish
fishery products
food safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Jadalne powłoki ochronne do ryb i produktów rybnych
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 138577
10.15199/65.2022.7.6
jadalne powłoki
folie jadalne
ryby
produkty rybołówstwa
bezpieczeństwo żywności
edible coatings
edible films
fish
fishery products
food safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Jadalne powłoki ochronne do ryb i produktów rybnych
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 138577
10.15199/65.2022.7.6
jadalne powłoki
folie jadalne
ryby
produkty rybołówstwa
bezpieczeństwo żywności
edible coatings
edible films
fish
fishery products
food safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Jadalne powłoki ochronne do ryb i produktów rybnych
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 138577
10.15199/65.2022.7.6
jadalne powłoki
folie jadalne
ryby
produkty rybołówstwa
bezpieczeństwo żywności
edible coatings
edible films
fish
fishery products
food safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Jadalne powłoki ochronne do ryb i produktów rybnych
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 138577
10.15199/65.2022.7.6
jadalne powłoki
folie jadalne
ryby
produkty rybołówstwa
bezpieczeństwo żywności
edible coatings
edible films
fish
fishery products
food safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Jadalne powłoki ochronne do ryb i produktów rybnych
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 138577
10.15199/65.2022.7.6
jadalne powłoki
folie jadalne
ryby
produkty rybołówstwa
bezpieczeństwo żywności
edible coatings
edible films
fish
fishery products
food safety
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2023-1
Fish skin as a source of collagen. Characteristics, extraction methods and applications
JULIA SADLIK
DAGMARA SŁOTA
nr katalogowy: 142181
10.15199/28.2023.1.3
fish collagen
collagen
protein
biomaterials
rybi kolagen
kolagen
białka
biomateriały
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-12
Wartość odżywcza ryb i produktów rybnych
Agnieszka Leszczu-Piankowska
Piotr J. Bykowski
nr katalogowy: 111087
10.15199/65.2017.12.1
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-7
Ryby jako źródło narażenia człowieka na rtęć
Małgorzata Ćwieląg-Drabek
Danuta Rogala
Ilona Hajok
Grzegorz Dziubanek
nr katalogowy: 108069
10.15199/65.2017.7.8
rtęć
ryby
narażenie
mercury
fish
exposure
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2008-4
Quantitative description of the "fish eyes" type hydrogen embrittlement in steels for power industry
nr katalogowy: 37805
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-9b
A New Multi-objective Optimization Algorithm: MOAFSA and its Application
Guohua Fang
Wei Guo
Xianfeng Huang
Xinyi Si
Fei Yang
Qian Luo
Ke Yan
nr katalogowy: 70704
GOSPODARKA WODNA 2004-4
INFORMACJE - NOWOîCI - INFORMACJE
nr katalogowy: 1845
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-12
Ryby na Wigilię
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 124224
Wigilia
potrawy rybne
karp
śledź
łosoś
galarety rybne
zupy
dania gorące
sałatki
Christmas Eve
fish dishes
carp
herring
salmon
fish jelly
soups
hot dishes
salads
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-2
Krajowy rynek ryb stan, tendencje, problemy, perspektywy
Krzysztof Hryszko
nr katalogowy: 112318
10.15199/65.2018.2.1
rybołówstwo
przetwórstwo ryb
handel zagraniczny
spożycie ryb
ceny ryb
fishery
fish processing
foreign trade
fish consumption
fish prices
AURA 2020-3
Życie w morzach dwukrotnie bardziej wrażliwe na zmiany klimatu niż na lądzie
Piotr Skubała
nr katalogowy: 125330
10.15199/2.2020.3.2
oceany
zmiany klimatu
różnorodność biologiczna
gatunki morskie
oceans
climate change
biodiversity
marine species
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2012-7
Analysis of tracking errors of multiple model neural filter for marine navigational radar
WITOLD KAZIMIERSKI
nr katalogowy: 69633
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-3
Przetwórstwo ryb i owoców morza w krajach Unii Europejskiej
Krzysztof Hryszko
nr katalogowy: 147791
10.15199/65.2024.3.1
rynek ryb
przetwórstwo ryb iowoców morza
struktura podmiotowa
struktura produkcji
wyniki ekonomiczno- -finansowe
fish market
fish and seafood processing
production structure
business size structure
economic and financial results
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Krajowy rynek ryb w dobie pandemii COVID-19
Krzysztof Hryszko
nr katalogowy: 136883
10.15199/65.2022.3.1
rybołówstwo
przetwórstwo ryb
handel zagraniczny
spożycie ryb
ceny ryb
pandemia
fishery
fish processing
foreign trade
fish consumption
fish prices
pandemic
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Krajowy rynek ryb w dobie pandemii COVID-19
Krzysztof Hryszko
nr katalogowy: 136883
10.15199/65.2022.3.1
rybołówstwo
przetwórstwo ryb
handel zagraniczny
spożycie ryb
ceny ryb
pandemia
fishery
fish processing
foreign trade
fish consumption
fish prices
pandemic
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Krajowy rynek ryb w dobie pandemii COVID-19
Krzysztof Hryszko
nr katalogowy: 136883
10.15199/65.2022.3.1
rybołówstwo
przetwórstwo ryb
handel zagraniczny
spożycie ryb
ceny ryb
pandemia
fishery
fish processing
foreign trade
fish consumption
fish prices
pandemic
GOSPODARKA WODNA 2018-10
Zastosowanie bioniki w projektowaniu elektrowni morskich
KATARZYNA PRZYBYŁA
nr katalogowy: 116626
elektrownia morska
energia fal
energia pływów
energia prądów morskich
bionika
marine power plant
wave energy
tide energy
sea current energy
bionics
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-1b
The Research of Solution Methods on the Marine Exhaust Ejector Device with Swerve
Zhongyi WANG
Jia HAN
Song WANG
Nan YE
nr katalogowy: 74312
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-12
Electrostimulation in medicine - history and contemporary usage
Andrzej KRAWCZYK
Elżbieta WYSZYŃSKA
Sylwia WIŚNIEWSKA
Józef MRÓZ
Ewa KORZENIEWSKA
Piotr MURAWSKI
Magdalena WOJAK
nr katalogowy: 117349
10.15199/48.2018.12.52
electric stimulation
fingertip stimulation
Suedeck syndrome
textronics
elektrostymulacja
stymulacja opuszków palców
syndrom Sudecka
tekstronika
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-1
Polska kuchnia regionalna – kuchnia Pomorza i Kaszub
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 147594
kuchnia regionalna
kuchnia Pomorza i Kaszub
charakterystyka
regional Polish cuisine
Pomerania and Kashubia cuisines
characteristics
GOSPODARKA WODNA 2023-1
Plan działań „uzdrawiających” dla Odry oraz zwiększających bezpieczeństwo ekologiczne/hydrologiczne rzek
Roman Żurek
Elżbieta Dumnicka
Leszek Książek
Iwona Jasser
Karol Ciężak
nr katalogowy: 141471
10.15199/22.2023.1.2
Odra
Prymnesium parvum
plan odbudowy ekosystemu
Oder River
Prymnesium parvum
ecosystem recovery plan
GOSPODARKA WODNA 2023-1
Plan działań „uzdrawiających” dla Odry oraz zwiększających bezpieczeństwo ekologiczne/hydrologiczne rzek
Roman Żurek
Elżbieta Dumnicka
Leszek Książek
Iwona Jasser
Karol Ciężak
nr katalogowy: 141471
10.15199/22.2023.1.2
Odra
Prymnesium parvum
plan odbudowy ekosystemu
Oder River
Prymnesium parvum
ecosystem recovery plan
GOSPODARKA WODNA 2023-1
Plan działań „uzdrawiających” dla Odry oraz zwiększających bezpieczeństwo ekologiczne/hydrologiczne rzek
Roman Żurek
Elżbieta Dumnicka
Leszek Książek
Iwona Jasser
Karol Ciężak
nr katalogowy: 141471
10.15199/22.2023.1.2
Odra
Prymnesium parvum
plan odbudowy ekosystemu
Oder River
Prymnesium parvum
ecosystem recovery plan
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2024-9
Potencjał eutrofizacyjny wód opadowych i ich wpływ na wzrost glonów słodkowodnych Desmodesmus subspicatus
Małgorzata Jędrzejczak
Wojciech Kotaś
nr katalogowy: 150722
10.15199/17.2024.9.2
wody opadowe
spływy deszczowe z dachu
biogeny
glony słodkowodne
rainwater
roof runoff
nutrients
freshwater algae
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2018-1
Katedra Telekomunikacji Morskiej na Wydziale Elektrycznym Akademii Morskiej w Gdyni
Beata Pałczyńska
Andrzej Łuksza
Andrzej Borys
nr katalogowy: 111748
10.15199/59.2018.1.1
Katedra Telekomunikacji Morskiej
Chair of Marine Telecommunications.
CHŁODNICTWO 2013-11
Owoce morza - chłodzone do perfekcji
nr katalogowy: 80663
DOZÓR TECHNICZNY 2023-4
ThermaSmart® Marine 2.0 Black – unikalna koncepcja izolacji dla sektora morskiego
nr katalogowy: 144670
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-3
Wielkanocne przysmaki
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 136711
Wielkanoc
potrawy
jaja
ryby
zupy
sosy
sałatki
ciasta
potrawy regionalne
nowe trendy
Easter
dishes
eggs
fish
soups
sauces
cakes
regional dishes
new trends
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-3
Wielkanocne przysmaki
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 136711
Wielkanoc
potrawy
jaja
ryby
zupy
sosy
sałatki
ciasta
potrawy regionalne
nowe trendy
Easter
dishes
eggs
fish
soups
sauces
cakes
regional dishes
new trends
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-2
Straty i marnotrawstwo żywności w sektorze rybnym - przyczyny i sposoby ograniczania
Agnieszka Ognik
Robert Łaba
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 125036
10.15199/65.2020.2.6
straty i marnotrawstwo żywności
sektor rybny
zapobieganie stratom
produkty uboczne
food loss and waste
fishing industry
loss prevention
by-products
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2019-7
Korozja sitopiaskownika wykonanego ze stali chromowo-niklowej
PAWEŁ LOCHYŃSKI
MAGDALENA DOMAŃSKA
KRZYSZTOF KASPRZYK
nr katalogowy: 121223
10.15199/40.2019.7.2
stal nierdzewna
korozja wżerowa
XRD
korozja biologiczna
fluorescencyjna hybrydyzacja in situ (FISH)
stainless steel
pitting corrosion
sand remover
XRD
biological corrosion
fluorescence in situ hybridization (FISH)
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2019-7
Korozja sitopiaskownika wykonanego ze stali chromowo-niklowej
PAWEŁ LOCHYŃSKI
MAGDALENA DOMAŃSKA
KRZYSZTOF KASPRZYK
nr katalogowy: 121223
10.15199/40.2019.7.2
stal nierdzewna
korozja wżerowa
XRD
korozja biologiczna
fluorescencyjna hybrydyzacja in situ (FISH)
stainless steel
pitting corrosion
sand remover
XRD
biological corrosion
fluorescence in situ hybridization (FISH)
AURA 2023-10
Razem na rzecz zrównoważonego rybołówstwa
nr katalogowy: 145430
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-10b
Development of a Method for the Estimation of Multibeam Echosounder Measurement Accuracy
Wojciech MALEIKA
nr katalogowy: 71422
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-3
Dieta śródziemnomorska
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 136717
dieta śródziemnomorska
zdrowie
właściwości prozdrowotne
Mediterranean diet
health
health-promoting properties
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-3
Dieta śródziemnomorska
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 136717
dieta śródziemnomorska
zdrowie
właściwości prozdrowotne
Mediterranean diet
health
health-promoting properties
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2015-5
Z działalności FIGu
Marcin Karabin
nr katalogowy: 91401
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2015-6
Modernizacja posadowień maszyn i urządzeń okrętowych oraz przemysłowych z zastosowaniem tworzywa chemoutwardzalnego EPY. I. Praktyczne zastosowania tworzywa
Magdalena Urbaniak
Jędrzej Ratajczak
nr katalogowy: 95641
10.15199/28.2015.6.38
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Przetwórstwo ryb w Polsce – struktura podmiotowa i finanse
Krzysztof Hryszko
nr katalogowy: 142570
10.15199/65.2023.3.1
przetwórstwo ryb
struktura podmiotowa
sytuacja ekonomiczna
wyniki finansowe
analiza wskaźnikowa
fish processing
entity structure
economic situation
financial standing
ratio analysis
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Przetwórstwo ryb w Polsce – struktura podmiotowa i finanse
Krzysztof Hryszko
nr katalogowy: 142570
10.15199/65.2023.3.1
przetwórstwo ryb
struktura podmiotowa
sytuacja ekonomiczna
wyniki finansowe
analiza wskaźnikowa
fish processing
entity structure
economic situation
financial standing
ratio analysis
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Przetwórstwo ryb w Polsce – struktura podmiotowa i finanse
Krzysztof Hryszko
nr katalogowy: 142570
10.15199/65.2023.3.1
przetwórstwo ryb
struktura podmiotowa
sytuacja ekonomiczna
wyniki finansowe
analiza wskaźnikowa
fish processing
entity structure
economic situation
financial standing
ratio analysis
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2019-8
Ochrona katodowa konstrukcji morskich za pomocą anod galwanicznych - projektowanie według wytycznych normy DNVGL-RP-B401
MACIEJ KALINOWSKI
nr katalogowy: 121839
10.15199/40.2019.8.2
ochrona katodowa w przemyśle morskim
ochrona galwaniczna
ochrona protektorowa
projektowanie galwanicznej ochrony katodowej.
cathodic protection in marine industry
galvanic anode cathodic protection
galvanic anode protection system design
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-8
Zagrożenia środowiska podczas eksploatacji gazociągów podmorskich
Jan Hupka
Aleksandra Opara
Marcin Janczarek
nr katalogowy: 53320
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-8
Zastosowanie analizy cyklu życia (LCA) do obliczania śladu środowiskowego - działania UE a przemysł spożywczy
Barbara Gworek
Krzysztof Krygier
nr katalogowy: 121979
10.15199/65.2019.8.3
analiza cyklu życia (LCA)
ślad środowiskowy
ekoznakowanie
kategoria produktów spożywczych
polityka UE
life cycle analysis (LCA)
environmental footprint
eco-labeling
food category
EU policy
AURA 2018-3
Próba oceny zasobów złóż wody słodkiej na Ziemi
Halina Podsiadło
Aleksander Balik
nr katalogowy: 112540
właściwości wody
jej zasoby
ochrona i racjonalne wykorzystanie
water properties
water resources
protection and reasonable utilization.
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2017-1
Z DZIAŁALNOŚCI FIG-u
nr katalogowy: 103297
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2022-4
Z prasy technicznej
nr katalogowy: 137154
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2010-3
A discrete-time sine wave delay estimator
EWA HERMANOWICZ
MIROSŁAW ROJEWSKI
nr katalogowy: 50799
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-2
Dioksyny w łańcuchu żywieniowym
Jadwiga Piskorska-Pliszczyńska
nr katalogowy: 58025
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2016-25-26
Sama popłynie, sama pomierzy
nr katalogowy: 103059
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-3
Surowce dla przemysłu rybnego w UE – sytuacja aktualna i przyszłość
Piotr J. Bykowski
nr katalogowy: 125596
10.15199/65.2020.3.3
przemysł rybny
UE
ryby
połowy
fishing industry
EU
fish
fishing
GOSPODARKA WODNA 2023-1
Katastrofa ekologiczna na Odrze latem 2022 r. Próba określenia przyczyny metodą analizy procesów korytowych
Zygmunt Babiński
nr katalogowy: 141470
10.15199/22.2023.1.1
Odra
śnięte ryby
prace regulacyjne
stan wód
Oder River
dead fish
river regulation works
water status
GOSPODARKA WODNA 2023-1
Katastrofa ekologiczna na Odrze latem 2022 r. Próba określenia przyczyny metodą analizy procesów korytowych
Zygmunt Babiński
nr katalogowy: 141470
10.15199/22.2023.1.1
Odra
śnięte ryby
prace regulacyjne
stan wód
Oder River
dead fish
river regulation works
water status
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2008-4
SeaGen - pierwsza morska elektrownia pływowa
nr katalogowy: 34211
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2010-11
WSTĘPNA ANALIZA MOŻLIWOŚCI ZASTOSOWANIA POWŁOK STOPOWYCH Ni-Al NA ZŁĄCZA KOŁNIERZOWE RUROCIĄGÓW OKRĘTOWYCH
TOMASZ DYL
ROBERT STAROSTA
nr katalogowy: 55379
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-8
Ochrona korozyjna obiektów morskich - przegląd problemów
TOMASZ KANIAK
TADEUSZ GRACZYK
nr katalogowy: 70051
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2021-5
Practical Representation of a Water Pump With a Linear Electric Motor
Aleksandr BELOGLAZOV
Khayal FARZALIZADE
Sergei KISELEV
Larisa KONDRATENKO
Natalya KUZINA
nr katalogowy: 131566
10.15199/48.2021.05.08
solar energy
water pumps
electric drive (actuator)
stepper linear motor
power converter
pompa wodna
zasilanie fotowoltaiczne
silnik liniowy
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-6
Potencjalny wpływ umowy TTIP na handel rolno-spożywczy Polski z USA
Małgorzata Bułkowska
nr katalogowy: 106750
10.15199/65.2017.6.1
Transatlantyckie Partnerstwo w dziedzinie Handlu i Inwestycji (TTIP)
handel zagraniczny
produkty rolno-spożywcze
Polska
Stany Zjednoczone
Transatlantic Trade and Investment Partnership (TTIP)
foreign trade
agri- -food products
Poland
United States
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-5
Oleje mikrobiologiczne w przemyśle spożywczym
Iwona Gientka
Magdalena Julia Michalska
nr katalogowy: 148666
10.15199/65.2024.5.7
olej mikrobiologiczny
WNKT
DHA
mleko zastępcze
wzbogacanie żywności
microbial oil
PUFA
DHA
formula milk
food fortification
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2011-5
Techniki fish i pcr w badaniach bakterii akumulujących polifosforany
Adam Muszyński
Artur Tomasz Mielczarek
Per Halkjæ
r Nielsen
nr katalogowy: 59528
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-1
The risk to employees from the effects of electromagnetic fields in the vegetable and fish processing plant
Anna KOZIOROWSKA
Beata PRUCNAL
nr katalogowy: 124198
10.15199/48.2020.01.38
electromagnetic field
magnetic induction
measurement tests
electromagnetic field impact on workers.
pole elektromagnetyczne
indukcja magnetyczna
badania pomiarowe
oddziaływanie pola elektromagnetycznego na pracowników.
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-8
Effect of a mineral-fatty additive on fatty acids content in cow milk and dairy products Wpływ preparatu mineralno-tłuszczowego na zawartość kwasów tłuszczowych w mleku krów i produktach mleczarskich
Robert Kupczyński
Marek Szołtysik
Witold Janeczek
Andrzej Zachwieja
Katarzyna Budzińska
nr katalogowy: 86125
10.12916/przemchem.2014.1467
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2017-9-10
Zanieczyszczenia fizyczne: zagrożenia dla ekosystemów śródlądowych
Agnieszka Stradecka
nr katalogowy: 105486
GOSPODARKA WODNA 2020-1
INFORMACJE NOWOŚCI
nr katalogowy: 124560
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-7
Biomass of freshwater algae as raw material for the industry and agriculture. Biomasa alg słodkowodnych surowcem dla przemysłu i rolnictwa
Grzegorz Schroeder
Beata Messyasz
Bogusława Łęska
Joanna Fabrowska
Marta Pikosz
Andrzej Rybak
nr katalogowy: 77836
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-7
ZRĘBKI WĘDZARNICZE I DYM Z ICH SPALANIA – istotne elementy procesu wędzenia
Halina Makała
nr katalogowy: 138459
zrębki wędzarnicze
wędzenie
bezpieczeństwo
smoking chips
smoking
safety
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-7
ZRĘBKI WĘDZARNICZE I DYM Z ICH SPALANIA – istotne elementy procesu wędzenia
Halina Makała
nr katalogowy: 138459
zrębki wędzarnicze
wędzenie
bezpieczeństwo
smoking chips
smoking
safety
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-10
Nie tylko "fish & chips"
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 38467
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2013-12
Wpływ parametrów sterowania na siłę ciągu podwodnego robota mobilnego z napędem falowym dla różnych wariantów płetwy ogonowej
MARCIN MALEC
MARCIN MORAWSKI
nr katalogowy: 81442
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2020-8
Analysis of the impact of burnishing on the steel sleeves technological quality in a corrosive environment
TOMASZ DYL
BARTOSZ KOCZURKIEWICZ
JESICA BIŚ
nr katalogowy: 127438
10.15199/40.2020.8.1
burnishing
steel sleeves
surface layer
corrosive environment
nagniatanie
tuleje stalowe
warstwa wierzchnia
środowisko korozyjne
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2018-11
Referaty z Polski wygłoszone na Kongresie EUROCORR 2018
nr katalogowy: 117051
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-6
Production of microalgae biomass under laboratory condition Wytwarzanie biomasy mikroalg w warunkach laboratoryjnych
Monika Makowska
Karolina Dziosa
nr katalogowy: 91690
10.15199/62.2015.6.24
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-5
Technologia pozyskiwania z olejów rybnych kwasów z rodziny omega-3 i zabezpieczenie ich przed zmianami oksydacyjnymi
BOŻENA PATKOWSKA-SOKOŁA*
ZYGMUNT USYDUS
JOANNA SZLINDER-RICHERT
ROBERT BODKOWSKI
nr katalogowy: 49069
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-3
Use of waste materials from the food industry to increase the stability of selected oil Zastosowanie surowców odpadowych przemysłu spożywczego do zwiększania stabilności wybranych olejów
Robert Kupczyński
Kinga Śpitalniak
Alicja Z. Kucharska
Antoni Szumny
nr katalogowy: 104663
10.15199/62.2017.3.28
AURA 2018-8
Zanieczyszczenie ryb rtęcią
ADAM MIROWSKI
ANETA JACHNIS
nr katalogowy: 115299
10.15199/2.2018.8.5
rtęć
ryby
zanieczyszczenie
żywienie.
mercury
contamination
food.
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2016-1
POLSKA I ŚWIAT - Wydarzenia
nr katalogowy: 96065
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Wpływ rodzaju techniki obróbki kulinarnej na jakość filetów z karpia (Cyprinus carpio) pokrytych powłoką furcelleranowo-żelatynową
Monika Modzelewska-Kapituła
Katarzyna Tkacz
Wacław Mozolewski
Weronika Zduńczyk
Ewa Malczyk
Marta Szulc
Agata Ziomek
nr katalogowy: 143011
10.15199/65.2023.4.5
ryby
obróbka cieplna
wartość odżywcza
właściwości fizyko- chemiczne
fish
cooking
nutritional value
physicochemical properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Wpływ rodzaju techniki obróbki kulinarnej na jakość filetów z karpia (Cyprinus carpio) pokrytych powłoką furcelleranowo-żelatynową
Monika Modzelewska-Kapituła
Katarzyna Tkacz
Wacław Mozolewski
Weronika Zduńczyk
Ewa Malczyk
Marta Szulc
Agata Ziomek
nr katalogowy: 143011
10.15199/65.2023.4.5
ryby
obróbka cieplna
wartość odżywcza
właściwości fizyko- chemiczne
fish
cooking
nutritional value
physicochemical properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Wpływ rodzaju techniki obróbki kulinarnej na jakość filetów z karpia (Cyprinus carpio) pokrytych powłoką furcelleranowo-żelatynową
Monika Modzelewska-Kapituła
Katarzyna Tkacz
Wacław Mozolewski
Weronika Zduńczyk
Ewa Malczyk
Marta Szulc
Agata Ziomek
nr katalogowy: 143011
10.15199/65.2023.4.5
ryby
obróbka cieplna
wartość odżywcza
właściwości fizyko- chemiczne
fish
cooking
nutritional value
physicochemical properties
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2018-9
"Folia" w płynie - Powłoki barierowe BIM BA do papieru i tektury Alternatywa dla powłok polietylenowych
Bartek Stawicki
Mariusz Marciniak
nr katalogowy: 116261
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-6
Walory prozdrowotne kwasów omega-3
Bartosz Kulczyński
Anna Gramza-Michałowska
Andrzej Sidor
nr katalogowy: 149069
10.15199/65.2024.6.6
Kwasy tłuszczowe omega-3
kwas eikozapentaenowy
kwas dokozaheksaenowy
kwas alfa-linolenowy
choroby metaboliczne
Omega-3 fatty acids
eicosapentaenoic acid
docosahexaenoic acid
alpha-linolenic acid
metabolic diseases
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-7
Raki słodkowodne w Polsce potencjał surowcowy, wartości odżywcze, aspekty technologiczne
Natalia Śmietana
Remigiusz Panicz
Przemysław Śmietana
nr katalogowy: 108067
10.15199/65.2017.7.7
rak szlachetny
Astacus astacus
produkty uboczne
chitozan
astaksantyna
noble crayfish
Astacus astacus
by-products
chitosane
astaxanthin
MATERIAŁY BUDOWLANE 2016-7
25-lecie Grupy Vistal
nr katalogowy: 99802
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-11
Charakterystyka wybranych metod izolacji i identyfikacji drobnoustrojów w żywności
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 146034
10.15199/65.2023.11.3
identyfikacja mikroorganizmów
PCR
MALDI-TOF MS
cytometria przepływowa
podłoża chromogenne
identification of microorganisms
PCR
MALDI-TOF MS
flow cytometry
chromogenic microbial substrates
GOSPODARKA WODNA 2019-2
Koncentracje metali ciężkich (Cu, Zn, Pb, Co, Cd, Hg) w muszlach mięczaków słodkowodnych z obszaru estuarium Odry i wybranych jezior Pomorza Zachodniego
STANISŁAW PIOTROWSKI
nr katalogowy: 118616
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-2
Digital filter bank implementation in hydroacoustic monitoring tasks
Dmitry KAPLUN
Dmitry KLIONSKIY
Alexander VOZNESENSKIY
Vyacheslav GULVANSKIY
nr katalogowy: 89347
10.15199/48.2015.02.12
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-1-2
Kalendarz targów w 2016 r.
nr katalogowy: 96441
GOSPODARKA WODNA 2016-12
INFORMACJE - NOWOŚCI
nr katalogowy: 102967
POLISH TECHNICAL REVIEW 2019-1
OPERATING COSTS IN NON-LITTER CATTLE BARNS OF HIGH LEVEL OF AUTOMATISATION IN POLAND
Kamila MAZUR
Witold Jan WARDAL
Kinga BOREK
Jan BARWICKI
nr katalogowy: 120202
10.15199/180.2019.1.3
energy inputs
milking robots
non-littered housing
operating costs
nakłady energii
roboty udojowe
obory bezściółkowe
koszty eksploatacji
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2010-3
Analysis of titanium sheet bending process
Janina Adamus
Piotr lacki
Maciej Motyka
ZYGMUNT NITKIEWICZ
nr katalogowy: 52777
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-2
Conducted susceptibility measurement according PCS-08 and PCS-09 procedure of NO-06-A500:2012 standard example's of measurement for national security and defence
Andrzej KACZMAREK
Przemysław POZAŃSKI
nr katalogowy: 96914
10.15199/48.2016.02.14
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-3a
Requirements and new software for harmonic analysis in specialized nonlinear power systems
Igor VOLKOV
Sergii PODOLNYI
nr katalogowy: 66546
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-5
Design and analysis of contactless transformer using series resonant converter
Mohd Zaifulrizal ZAINOL
Nasrudin ABD. RAHIM
Jeyraj SELVARAJ
nr katalogowy: 76797
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-10
Wpływ zastosowania kolagenu rybiego i chlorowodorku poliheksametylenobiguanidyny na zawartość mikro- i makroelementów w roślinach kukurydzy
Monika Skwarek
Paulina Pipiak
Katarzyna Sieczyńska
nr katalogowy: 128503
10.15199/62.2020.10.19
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-10
Wpływ zastosowania kolagenu rybiego i chlorowodorku poliheksametylenobiguanidyny na zawartość mikro- i makroelementów w roślinach kukurydzy
Monika Skwarek
Paulina Pipiak
Katarzyna Sieczyńska
nr katalogowy: 128503
10.15199/62.2020.10.19
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2015-7
IX Doroczna Konferencja Naukowo-Techniczna Polskiego Stowarzyszenia Korozyjnego "Współczesne technologie przeciwkorozyjne"
Małgorzata Zubielewicz
nr katalogowy: 92367
GOSPODARKA WODNA 2015-2
INFORMACJE - NOWOŚCI - INFORMACJE
nr katalogowy: 89514
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Spożycie żywności w gospodarstwach domowych w Polsce
Mariola Kwasek
nr katalogowy: 134734
10.15199/65.2021.11.1
dochody
wydatki
spożycie żywności
gospodarstwa domowe
zalecenia żywieniowe
incomes
expenditures
food consumption
households
dietary recommendations
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Spożycie żywności w gospodarstwach domowych w Polsce
Mariola Kwasek
nr katalogowy: 134734
10.15199/65.2021.11.1
dochody
wydatki
spożycie żywności
gospodarstwa domowe
zalecenia żywieniowe
incomes
expenditures
food consumption
households
dietary recommendations
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Spożycie żywności w gospodarstwach domowych w Polsce
Mariola Kwasek
nr katalogowy: 134734
10.15199/65.2021.11.1
dochody
wydatki
spożycie żywności
gospodarstwa domowe
zalecenia żywieniowe
incomes
expenditures
food consumption
households
dietary recommendations
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Spożycie żywności w gospodarstwach domowych w Polsce
Mariola Kwasek
nr katalogowy: 134734
10.15199/65.2021.11.1
dochody
wydatki
spożycie żywności
gospodarstwa domowe
zalecenia żywieniowe
incomes
expenditures
food consumption
households
dietary recommendations
MATERIAŁY BUDOWLANE 2023-1
Ocena właściwości przeciwpożarowych pian aluminiowych i aluminiowo-ceramicznych
Wojciech Tuchowski
Michał Rogala
Karolina Kurtz-Orecka
Katarzyna Gawdzińska
Zbigniew Matuszak
nr katalogowy: 141501
10.15199/33.2023.01.07
instalacja fotowoltaiczna
piana metalowa
piana kompozytowa
palność.
photovoltaic installation
metallic foam
composite foam
flammability.
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2012-6
Nowe aparaty hydrolokacyjne wykrywają ogromne ławice ryb
nr katalogowy: 68335
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2016-6
Preparation and preliminary study of the properties of electrophoretically depositied nc-TiO2 coatings on 316L steel
Piotr Ledwig
Beata Dubiel
nr katalogowy: 103154
10.15199/28.2016.6.4
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-7-8
Wakacyjne menu
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 132658
wakacyjne potrawy
ryby
pizza
smażone ziemniaki
burgery
kebab
sushi
chłodniki
sałatki
napoje
desery
holiday food
fish
pizza
fried potatoes
burgers
kebab
sushi
cold soups
salads
drinks
desserts
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-7-8
Wakacyjne menu
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 132658
wakacyjne potrawy
ryby
pizza
smażone ziemniaki
burgery
kebab
sushi
chłodniki
sałatki
napoje
desery
holiday food
fish
pizza
fried potatoes
burgers
kebab
sushi
cold soups
salads
drinks
desserts
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-9
Metale ciężkie (ołów, kadm i rtęć) oraz cyna w żywności pochodzenia morskiego
Agnieszka Leszczuk-Piankowska
Piotr J. Bykowski
nr katalogowy: 109279
10.15199/65.2017.9.5
cyna
konserwy rybne
metale ciężkie
zagrożenie
canned fish product
hazard
heavy metals
tin
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2014-12
Koncepcja zabezpieczeń antykorozyjnych obiektów inżynierskich w Polsce
AGNIESZKA KRÓLIKOWSKA
PIER LUIGI BONORA
nr katalogowy: 88246
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2014-11
Certyfi kacja personelu ochrony katodowej wg PN-EN 15257:2008
WOJCIECH SOKÓLSKI
nr katalogowy: 87719
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2010-3
Characterisation of nanocomposite nc-WC/a-C and nc-WC/a-C:H coatings on oxygen hardened Ti-6Al-4V alloy
TOMASZ MOSKALEWICZ
BOGDAN WENDLER
Aleksandra Czyrska -Filemonowicz
nr katalogowy: 52700
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-9
Rynek ryb i owoców morza w UE - surowce dla konsumpcji i przetwórstwa
Piotr J. Bykowski
nr katalogowy: 116114
10.15199/65.2018.9.3
łubin
soja
żywność prozdrowotna
artykuły spożywcze
lupine
soybean
pro- -healthy food
groceries
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-9
Zastosowanie przeciwprądowej ekstrakcji nadkrytycznej do frakcjonowania odpadowego oleju rybnego
Katarzyna Tyśkiewicz
Marcin Konkol
Rafał Wiejak
Edward Rój
Krystyna Skalicka-Woźniak
nr katalogowy: 122283
10.15199/62.2019.9.33
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-8
Flux Search Control of Field Oriented Control of Six-Phase Induction Motor supplied by SVPWM
Asghar TAHERI
Abdolreza RAHMATI
Shahriyar KABOLI
nr katalogowy: 61642
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2015-5
Effects of mechanical alloying conditions on the properties of Mg-based nanomaterials
Kamil Kowalski
Tomasz Kachlicki
Mieczysław Jurczyk
nr katalogowy: 94642
10.15199/28.2015.5.5
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2011-7
Radiokomunikacyjne problemy planu implementacji strategii e-nawigacji
Karol Korcz
nr katalogowy: 61930
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-3
Wielkanoc w wersji light i vege
dr inż. Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 130936
Wielkanoc
potrawy
wartość kaloryczna
jaja przepiórcze
chude ryby
mięso królicze i indycze
wegetarianizm
Easter
dishes
caloric value
quail eggs
lean fish
rabbit and turkey meat
vegetarianism
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-3
Wielkanoc w wersji light i vege
dr inż. Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 130936
Wielkanoc
potrawy
wartość kaloryczna
jaja przepiórcze
chude ryby
mięso królicze i indycze
wegetarianizm
Easter
dishes
caloric value
quail eggs
lean fish
rabbit and turkey meat
vegetarianism
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-1-2
Kalendarz targów w 2013 r.
nr katalogowy: 73874
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-5
Dobrodziejstwa mąki Przetwory mączne i ich wykorzystanie w gastronomii
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 105500
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-12
Na co dzień i od święta
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 110905
bakalie
suszone owoce
orzechy
migdały
wykorzystanie kulinarne
Boże Narodzenie
sweetmeats
dried fruits
nuts
almonds
culinary use
Christmas
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2013-11
KRÓTKIE DONIESIENIA
nr katalogowy: 80589
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2010-11
Radiokomunikacyjne aspekty planu implementacji strategii e-nawigacji
KAROL KORCZ
nr katalogowy: 56012
MATERIAŁY BUDOWLANE 2023-1
Ocena właściwości przeciwpożarowych pian aluminiowych i aluminiowo-ceramicznych
Wojciech Tuchowski
Michał Rogala
Karolina Kurtz-Orecka
Katarzyna Gawdzińska
Zbigniew Matuszak
nr katalogowy: 141501
10.15199/33.2023.01.07
instalacja fotowoltaiczna
piana metalowa
piana kompozytowa
palność.
photovoltaic installation
metallic foam
composite foam
flammability.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2023-1
Ocena właściwości przeciwpożarowych pian aluminiowych i aluminiowo-ceramicznych
Wojciech Tuchowski
Michał Rogala
Karolina Kurtz-Orecka
Katarzyna Gawdzińska
Zbigniew Matuszak
nr katalogowy: 141501
10.15199/33.2023.01.07
instalacja fotowoltaiczna
piana metalowa
piana kompozytowa
palność.
photovoltaic installation
metallic foam
composite foam
flammability.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2023-1
Ocena właściwości przeciwpożarowych pian aluminiowych i aluminiowo-ceramicznych
Wojciech Tuchowski
Michał Rogala
Karolina Kurtz-Orecka
Katarzyna Gawdzińska
Zbigniew Matuszak
nr katalogowy: 141501
10.15199/33.2023.01.07
instalacja fotowoltaiczna
piana metalowa
piana kompozytowa
palność.
photovoltaic installation
metallic foam
composite foam
flammability.
POLISH TECHNICAL REVIEW 2019-1
OPERATING COSTS IN NON-LITTER CATTLE BARNS OF HIGH LEVEL OF AUTOMATISATION IN POLAND
Kamila MAZUR
Witold Jan WARDAL
Kinga BOREK
Jan BARWICKI
nr katalogowy: 120202
10.15199/180.2019.1.3
energy inputs
milking robots
non-littered housing
operating costs
nakłady energii
roboty udojowe
obory bezściółkowe
koszty eksploatacji
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-6
Small Signal Stability Analysis of Six-phase Synchronous Generator
Girish Kumar Singh
Derminder Singh
nr katalogowy: 77548
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2015-6
Dobór materiału na fundamentowe podkładki maszyn
Michał Kawiak
Ryszard Kawiak
nr katalogowy: 95640
10.15199/28.2015.6.37
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-10
Rynek ryb i owoców morza w UE - konsumpcja i wydatki
Piotr J. Bykowski
nr katalogowy: 116666
10.15199/65.2018.10.2
rynek ryb i owoców morza
konsumpcja
seafood market
consumption
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-8
Antropogeniczne źródła rtęci w Morzu Bałtyckim. Realne zagrożenie dla bezpieczeństwa i programy działań
Zbigniew Dobrzański
Przemysław Cwynar
Marek Bodziany
Tadeusz Trziszka
Norbert Świętochowski
Alicja Kowalczyk
Krzysztof Formicki
Mirosław Zawadzki
nr katalogowy: 150067
10.15199/62.2024.8.4
Morze Bałtyckie
rtęć
źródła antropogeniczne
stę żenia
program działania
Baltic Sea
mercury
anthropogenic sources
concentration
action programmes
AURA 2021-11
Granice planetarne i zrównoważona przyszłość ludzkości
Piotr SKUBAŁA
nr katalogowy: 134402
10.15199/2.2021.11.2
granice planetarne
rozwój zrównoważony
różnorodność biologiczna
zmiany klimatu
planetary boundaries
sustainable development
biodiversity
climate change
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-5
Niebezpieczne dioksyny
Ewa Sicińska
nr katalogowy: 51976
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-3b
Estimating Parameters in Production Function based on Quadratic Synchronous Artificial Fish- Particle Swarm Optimization
Yuan-bin MO
Xin-quan ZHAO
Shu-jian XIANG
nr katalogowy: 75277
GOSPODARKA WODNA 2013-5
INFORMACJE - NOWOŚCI - INFORMACJE
Anita Radziszewska
Katarzyna Tyczko
nr katalogowy: 76571
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2022-4
Z prasy technicznej
nr katalogowy: 137154
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Zawartość mikroplastiku w żywności pochodzenia wodnego
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 136889
10.15199/65.2022.3.5
mikroplastik
toksyczność
bezpieczeństwo konsumenta
microplastic
toxicity
consumer safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Zawartość mikroplastiku w żywności pochodzenia wodnego
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 136889
10.15199/65.2022.3.5
mikroplastik
toksyczność
bezpieczeństwo konsumenta
microplastic
toxicity
consumer safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Zawartość mikroplastiku w żywności pochodzenia wodnego
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 136889
10.15199/65.2022.3.5
mikroplastik
toksyczność
bezpieczeństwo konsumenta
microplastic
toxicity
consumer safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Zawartość mikroplastiku w żywności pochodzenia wodnego
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 136889
10.15199/65.2022.3.5
mikroplastik
toksyczność
bezpieczeństwo konsumenta
microplastic
toxicity
consumer safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Zawartość mikroplastiku w żywności pochodzenia wodnego
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 136889
10.15199/65.2022.3.5
mikroplastik
toksyczność
bezpieczeństwo konsumenta
microplastic
toxicity
consumer safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Zawartość mikroplastiku w żywności pochodzenia wodnego
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 136889
10.15199/65.2022.3.5
mikroplastik
toksyczność
bezpieczeństwo konsumenta
microplastic
toxicity
consumer safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Zawartość mikroplastiku w żywności pochodzenia wodnego
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 136889
10.15199/65.2022.3.5
mikroplastik
toksyczność
bezpieczeństwo konsumenta
microplastic
toxicity
consumer safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Zawartość mikroplastiku w żywności pochodzenia wodnego
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 136889
10.15199/65.2022.3.5
mikroplastik
toksyczność
bezpieczeństwo konsumenta
microplastic
toxicity
consumer safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Zawartość mikroplastiku w żywności pochodzenia wodnego
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 136889
10.15199/65.2022.3.5
mikroplastik
toksyczność
bezpieczeństwo konsumenta
microplastic
toxicity
consumer safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Zawartość mikroplastiku w żywności pochodzenia wodnego
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 136889
10.15199/65.2022.3.5
mikroplastik
toksyczność
bezpieczeństwo konsumenta
microplastic
toxicity
consumer safety
POLISH TECHNICAL REVIEW 2019-2
WATERWAYS - IN REFERENCE TO THE PREVIOUS COMMENTS
Marek MAZURKIEWICZ
nr katalogowy: 123278
10.15199/180.2019.2.5
waterways
conceptions
perspectives for implementation
drogi wodne
koncepcje
perspektywy realizacji
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-7
Biochemical properties of conjugated trienoic fatty acids Właściwości biochemiczne sprzężonych kwasów trienowych
Elżbieta Kompanowska-Jezierska
Ewa Sokoła-Wysoczańska
Katarzyna Czyż
Wiesława Walisiewicz-Niedbalska
Robert Bodkowski
Bożena Patkowska-Sokoła
Hanna Gwardiak
Krzysztof H. Olszyński
nr katalogowy: 85692
10.12916/przemchem.2014.1174
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2012-7
Obróbka mechaniczna monolitycznych wałów korbowych
Zbigniew SIEMIĄTKOWSKI
Marian SZCZERBA
Piotr KRAWCZYK
nr katalogowy: 69422
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-5
Fizykochemiczne właściwości twardych odpadów rybnych oraz możliwości ich wykorzystania dla celów nutraceutycznych i biomedycznych
Zbigniew Dobrzański
Fabiola Bubel
Katarzyna Chojnacka
Piotr J. Bykowski
Janusz Bolanowski
Tadeusz Trziszka
nr katalogowy: 68147
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-11
Badania symulacyjne wpływu wybranych zakłóceń napięcia zasilania na prądy silnika indukcyjnego małej mocy
Damian Hallmann
Piotr Jankowski
nr katalogowy: 140370
10.15199/48.2022.11.40
subharmoniczne
interharmoniczne
silnik indukcyjny
chaos
subharmonics
interharmonics
induction motor
chaos
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-11
Badania symulacyjne wpływu wybranych zakłóceń napięcia zasilania na prądy silnika indukcyjnego małej mocy
Damian Hallmann
Piotr Jankowski
nr katalogowy: 140370
10.15199/48.2022.11.40
subharmoniczne
interharmoniczne
silnik indukcyjny
chaos
subharmonics
interharmonics
induction motor
chaos
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-1-2
Kalendarz targów w 2012 r.
nr katalogowy: 65460
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2024-1
Analysis of the tensile process energy consumption of coniferous wood exposed to seawater
KAMIL ROMAN
nr katalogowy: 147579
10.15199/28.2024.1.2
wood tension
stresses
salted water soaking
tensile strength along fibers
coniferous trees
napięcie drewna
naprężenia
nasiąkanie słoną wodą
wytrzymałość na rozciąganie wzdłuż włókien
drzewa iglaste
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-1
Możliwości zmniejszenia stężeń SO2 i NOx w gazach odlotowych emitowanych z okrętowych silników Diesla
Andrzej Pawelec
Ewa Zwolińska
Yongxia Sun
Andrzej G. Chmielewski
nr katalogowy: 118322
10.15199/62.2019.1.6
GOSPODARKA WODNA 2018-9
Relacje pomiędzy koncentracjami metali ciężkich w muszlach mięczaków słodkowodnych a stężeniami tych metali w wodzie i osadach dennych w obszarze estuarium Odry i wybranych jezior Pomorza Zachodniego
STANISŁAW PIOTROWSKI*
nr katalogowy: 116245
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2022-9
Badania kwalifikacyjne ochronnych systemów malarskich na konstrukcje morskie (offshore) według PN-EN ISO 12944-9
Izabela Kunce
Agnieszka Królikowska
nr katalogowy: 139498
10.15199/40.2022.9.1
korozja
badania kwalifikacyjne
powłoki malarskie
offshore
odwarstwienie katodowe
corrosion
classification tests
paint coatings
offshore
cathodic delamination
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2022-9
Badania kwalifikacyjne ochronnych systemów malarskich na konstrukcje morskie (offshore) według PN-EN ISO 12944-9
Izabela Kunce
Agnieszka Królikowska
nr katalogowy: 139498
10.15199/40.2022.9.1
korozja
badania kwalifikacyjne
powłoki malarskie
offshore
odwarstwienie katodowe
corrosion
classification tests
paint coatings
offshore
cathodic delamination
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2022-9
Badania kwalifikacyjne ochronnych systemów malarskich na konstrukcje morskie (offshore) według PN-EN ISO 12944-9
Izabela Kunce
Agnieszka Królikowska
nr katalogowy: 139498
10.15199/40.2022.9.1
korozja
badania kwalifikacyjne
powłoki malarskie
offshore
odwarstwienie katodowe
corrosion
classification tests
paint coatings
offshore
cathodic delamination
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-5
Modyfikacja składu chemicznego produktów mleczarskich
Piotr Nowakowski
Bożena Patkowska-Sokoła
Robert Bodkowski
Tadeusz Szulc
Stefania Kinal
Wiesława Walisiewicz-Niedbalska
Zygmunt Usydus
nr katalogowy: 68183
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-6
Fish processing by-products. Olfactometric assessment of chemical deodorization. Uboczne produkty przetwórstwa ryb morskich. Ocena olfaktometryczna chemicznej metody dezodoryzacji
Sebastian Opaliński
Mariusz Korczyński
Jacek A. Kozieł
Fabiola Bubel
Zbigniew Dobrzański
nr katalogowy: 77371
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-3b
Electronic Circuit Optimization Design Algorithm based on Particle Swarm Optimization
Xuesong YAN
Chengyu HU
Hong YAO
Yuanyuan FAN
Qingzhong LIANG
Chao LIU
nr katalogowy: 75261
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2017-22-23
Metody bioremediacji wody
Agnieszka STRADECKA
nr katalogowy: 110268
bioremediacja wód
fitoremediacja wód
biostymulacja
bioaugmentacja
water bioremediation
water phytoremediation
biostimulation
bioaugmentation
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2015-12
OBRÓBKA CIEPLNA WYCISKANYCH STOPÓW AlMg
JUSTYNA GRZYB
DARIUSZ LEŚNIAK
WOJCIECH LIBURA
nr katalogowy: 95724
10.15 199/67.2015.12.25
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2016-6
ANALIZA MOŻLIWOŚCI WYKORZYSTANIA TECHNIKI RADIA KOGNITYWNEGO W MORSKIM PAŚMIE VHF
Błażej Wereszko
nr katalogowy: 101798
10.15199/59.2016.6.74
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2018-12
Polscy naukowcy i praktycy na Kongresie EUROCORR 2018
Agnieszka Królikowska
nr katalogowy: 117437
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-4
Opracowanie kompozycji bioaktywnego kompleksu lipidowego obniżającego poziom aterogennych wskaźników lipidowych krwi
ROBERT BODKOWSKI
BOŻENA PATKOWSKA-SOKOŁA
WIESŁAWA WALISIEWICZ-NIEDBALSKA
ZYGMUNT USYDUS
nr katalogowy: 51327
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2018-6
The effect of burnishing process on the change of the duplex cast steel surface properties
Adam Charchalis
Tomasz Dyl
Dariusz Rydz
Grzegorz Stradomski
nr katalogowy: 117689
10.15199/28.2018.6.4
burnishing process
surface roughness reduction ratio
degree of relative strain hardening
duplex cast steel.
nagniatanie
współczynnik zmniejszenia chropowatości powierzchni
względny stopień umocnienia
staliwo typu dupleks
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-7
Simple irrigation control system used in small-scale retention
Grzegorz KICANA
Andrzej MICHALSKI
Zbigniew WATRAL
nr katalogowy: 144147
10.15199/48.2023.07.01
small-scale retention
irrigation control
moisture measurement
autonomous systems
mała retencja
sterowanie nawadnianiem
pomiar wilgotności
systemy autonomiczne
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-5
Zastosowanie aminopropylowej ekstrakcji kolumnowej do wzbogacania oleju rybnego w kwasy omega-3
Zygmunt Usydus
Robert Bodkowski
Joanna Szlinder-Richert
Bożena Patkowska-Sokoła
Zbigniew Dobrzański
nr katalogowy: 68210
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-10
Występowanie Listeria monocytogenes w produktach mięsnych i rybnych na terenie monitorowanym przez ZHW w O lsztynie w latach 2016-2017
Ewelina Tyszka
Tomasz Mituniewicz
nr katalogowy: 123020
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-9
Use of algae in agriculture and food industry Wykorzystanie glonów w rolnictwie i przemyśle spożywczym
Łukasz Biłos
Sabina Golla
Agnieszka Patyna
nr katalogowy: 100783
10.15199/62.2016.9.28
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Postrzeganie przez konsumentów produktów z końcową datą ważności
Robert Nicewicz
Beata Bilska
nr katalogowy: 132268
10.15199/65.2021.6.6
data ważności
konsumenci
produkty spożywcze
badanie ankietowe
expiry date
consumers
food products
survey research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Postrzeganie przez konsumentów produktów z końcową datą ważności
Robert Nicewicz
Beata Bilska
nr katalogowy: 132268
10.15199/65.2021.6.6
data ważności
konsumenci
produkty spożywcze
badanie ankietowe
expiry date
consumers
food products
survey research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Postrzeganie przez konsumentów produktów z końcową datą ważności
Robert Nicewicz
Beata Bilska
nr katalogowy: 132268
10.15199/65.2021.6.6
data ważności
konsumenci
produkty spożywcze
badanie ankietowe
expiry date
consumers
food products
survey research
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2014-10
Wpływ temperatury na kinetykę wzrostu i strukturę powłok cynkowych otrzymanych na łańcuchach wykonanych ze stali 23GHNMA+V
HENRYK KANIA
PIOTR LIBERSKI
nr katalogowy: 87404
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-1b
Spis treści / Contents
nr katalogowy: 74388
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-10
Odzyskiwanie białka z rybnych surowców ubocznych
Mariusz Szymczak
Angelika Dominiczak
Barbara Szymczak
nr katalogowy: 110165
10.15199/65.2017.10.5
rybne surowce uboczne
białko
strącanie izoelektryczne
pH-shift
izolaty
właściwości funkcjonalne
fish by-products
proteins
isoelectric precipitation
pH-shift
isolates
functional properties
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-5
Fire wastewaters in Poland and around the world
Justyna Gniazdowska
Anna Rabajczyk
Piotr Stojek
nr katalogowy: 148821
10.15199/62.2024.5.1
fire wastewater
purification
environmental effect
ścieki pożarnicze
oczyszczanie
wpływ na środowisko
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-10
Chemical contamination in fish diet of Polish consumers Zanieczyszczenia chemiczne w diecie rybnej polskiego konsumenta
Piotr J. Bykowski
Zbigniew Dobrzański
nr katalogowy: 87214
10.12916/przemchem.2014.1763
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2012-18
Symulator zagrożenia
Henryk Piekut
nr katalogowy: 70585
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH