Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-4-5
Wygoda i bezpieczeństwo
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 131702
żywność wygodna
metody utrwalania
koronawirus
gotowe dania restauracyjne
zestawy do samodzielnego przygotowania
oferta sklepowa gastronomii
convenience food
preservation methods
coronavirus
ready-made restaurant dishes
do it yourself kits
gastronomy offer for stores
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-4-5
Wygoda i bezpieczeństwo
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 131702
żywność wygodna
metody utrwalania
koronawirus
gotowe dania restauracyjne
zestawy do samodzielnego przygotowania
oferta sklepowa gastronomii
convenience food
preservation methods
coronavirus
ready-made restaurant dishes
do it yourself kits
gastronomy offer for stores
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Kierunki zmian w gastronomii w pandemii
Anna Gramza-Michałowska
Bartosz Kulczyński
nr katalogowy: 133586
10.15199/65.2021.9.2
gastronomia
żywienie zbiorowe
pandemia
konsument
gastronomy
catering
pandemic
consumer
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Kierunki zmian w gastronomii w pandemii
Anna Gramza-Michałowska
Bartosz Kulczyński
nr katalogowy: 133586
10.15199/65.2021.9.2
gastronomia
żywienie zbiorowe
pandemia
konsument
gastronomy
catering
pandemic
consumer
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Kierunki zmian w gastronomii w pandemii
Anna Gramza-Michałowska
Bartosz Kulczyński
nr katalogowy: 133586
10.15199/65.2021.9.2
gastronomia
żywienie zbiorowe
pandemia
konsument
gastronomy
catering
pandemic
consumer
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Kierunki zmian w gastronomii w pandemii
Anna Gramza-Michałowska
Bartosz Kulczyński
nr katalogowy: 133586
10.15199/65.2021.9.2
gastronomia
żywienie zbiorowe
pandemia
konsument
gastronomy
catering
pandemic
consumer
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2014-12
Distributed wireless sensor for measuring humidity and temperature
Katarzyna Karpienko
Daria Milewska
Maciej Stefan Wróbel
nr katalogowy: 88554
10.15199/ELE-2014-215
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-9
Wegetarianizm i weganizm w gastronomii
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 133970
wegetarianizm
weganizm
gastronomia
potrawy
korzyści zdrowotne
vegetarianism
veganism
gastronomy
dishes
health benefits
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-9
Wegetarianizm i weganizm w gastronomii
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 133970
wegetarianizm
weganizm
gastronomia
potrawy
korzyści zdrowotne
vegetarianism
veganism
gastronomy
dishes
health benefits
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-9
Wegetarianizm i weganizm w gastronomii
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 133970
wegetarianizm
weganizm
gastronomia
potrawy
korzyści zdrowotne
vegetarianism
veganism
gastronomy
dishes
health benefits
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-7-8
Wakacyjne menu
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 132658
wakacyjne potrawy
ryby
pizza
smażone ziemniaki
burgery
kebab
sushi
chłodniki
sałatki
napoje
desery
holiday food
fish
pizza
fried potatoes
burgers
kebab
sushi
cold soups
salads
drinks
desserts
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-7-8
Wakacyjne menu
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 132658
wakacyjne potrawy
ryby
pizza
smażone ziemniaki
burgery
kebab
sushi
chłodniki
sałatki
napoje
desery
holiday food
fish
pizza
fried potatoes
burgers
kebab
sushi
cold soups
salads
drinks
desserts
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Charakterystyka polskiego rynku internetowego olejów tłoczonych na zimno
Natalia Goździk
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 133591
10.15199/65.2021.9.5
oleje tłoczone na zimno
handel elektroniczny
polski rynek internetowy
cold-pressed oils
e-commerce
Polish online market
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Charakterystyka polskiego rynku internetowego olejów tłoczonych na zimno
Natalia Goździk
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 133591
10.15199/65.2021.9.5
oleje tłoczone na zimno
handel elektroniczny
polski rynek internetowy
cold-pressed oils
e-commerce
Polish online market
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Charakterystyka polskiego rynku internetowego olejów tłoczonych na zimno
Natalia Goździk
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 133591
10.15199/65.2021.9.5
oleje tłoczone na zimno
handel elektroniczny
polski rynek internetowy
cold-pressed oils
e-commerce
Polish online market
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Charakterystyka polskiego rynku internetowego olejów tłoczonych na zimno
Natalia Goździk
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 133591
10.15199/65.2021.9.5
oleje tłoczone na zimno
handel elektroniczny
polski rynek internetowy
cold-pressed oils
e-commerce
Polish online market
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-4
Higieniczne ABC
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 119627
gastronomia
czystość i higiena
środki chemiczne
mycie
płukanie
dezynfekcja
odkamienianie
usuwanie przypaleń
czyszczenie
gastronomy
cleanliness and hygiene
chemical agents
washing
rinsing
disinfecting
descaling
removing burns
cleaning
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-1-2
Zawsze świeże i pachnące
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 112122
mrożenie
pieczywo
jakość
odroczony wypiek
gastronomia
freezing
bread
quality
postponed baking method
gastronomy
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-2a
The Advantages of the Applicability of New Generation Sectionalisers and Reclosers Over the Pole
Mehmet Sait CENGİ
Z
Sabir RÜSTEMLİ
Mehmet Nuri ALMALI
nr katalogowy: 74422
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-11-12
Dobra karta menu
Ewa Czarniecka-Skubina
Rafał Troć
nr katalogowy: 134943
gastronomia
karty menu
rodzaje kart menu
gastronomy
menu card
types of menu cards
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-11-12
Dobra karta menu
Ewa Czarniecka-Skubina
Rafał Troć
nr katalogowy: 134943
gastronomia
karty menu
rodzaje kart menu
gastronomy
menu card
types of menu cards
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-11-12
Dobra karta menu
Ewa Czarniecka-Skubina
Rafał Troć
nr katalogowy: 134943
gastronomia
karty menu
rodzaje kart menu
gastronomy
menu card
types of menu cards
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2009-11
SMS-B project of educational platformfor e-business
PIOTR JAŁOWIECKI
TOMASZ WOŹNIAKOWSKI
ARKADIUSZ ORŁOWSKI
nr katalogowy: 47726
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2007-4
Study on the concept of the generalized convolution
PRZEMYSŁAW KOROHODA
ADAM DĄBROWSKI
nr katalogowy: 25104
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2007-6
Theoretical and practical aspects of IPTV Teoretyczne i praktyczne aspekty usług IPTV
Tadeus UHL
nr katalogowy: 27376
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-10
Street food w Polsce
nr katalogowy: 116445
gastronomia uliczna
Polska
street food
Poland
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-10
More light on the road - tests of passing lights with modern halogen filament lamps
Piotr KAŹMIERCZAK
Małgorzata KALISZ
nr katalogowy: 55182
PROBLEMY JAKOŚCI 2021-2
Zapewnienie bezpieczeństwa żywności w gastronomii w dobie pandemii COVID-19 – studium przypadku
Ewa MALINOWSKA
Małgorzata SZYMAŃSKA-BRAŁKOWSKA
nr katalogowy: 130482
10.15199/46.2021.2.1
bezpieczeństwo żywności
pandemia
COVID-19
gastronomia
HACCP
food safety
pandemic
COVID-19
gastronomy
HACCP
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-9
Electric Drive System for Automatic Guided Vehicles Using Contact-free Energy Transmission
Marcel JUFER
nr katalogowy: 37852
OPAKOWANIE 2008-I
Investments and Expansion Strategy of Can-Pack Group
nr katalogowy: 34001
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-II
Requirements Specification Language
Michał Smiałek
Albert Ambroziewicz
Jacek Bojarski
Wiktor Nowakowski
Tomasz Straszak
nr katalogowy: 30388
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-10
International forum in the compatibility and power quality problems in power electronics
nr katalogowy: 30313
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-8
Luminance maps measurement of LightGuides
Zdislav ZWAK
Miroslav KROPAC
Jan MARTOCH
nr katalogowy: 37101
ATEST - OCHRONA PRACY 2020-10
Przyszłość sektora e-detalicznego z punktu widzenia bezpieczeństwa i higieny pracy (3) Lekcja 129
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 128309
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-5
A new control method for the three level active neutral point clamped converter for low speed applications
Lucian PARVULESCU
Dan FLORICAU
Mircea COVRIG
nr katalogowy: 59999
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2009-12
Two phase reliability analysis of quantum circuits in a block based approach
OANA BONCALO
ALEXANDRU AMARICAI
nr katalogowy: 48912
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2015-8
Odporność korozyjna elementów konstrukcyjnych sond wgłębnych stosowanych w geofi zyce wiertniczej, w szczególności przy budowie podziemnych magazynów gazu
GINTER NAWRAT
MICHAŁ KOŚCIUSZKO
ANDRZEJ GARDEŁA
TOMASZ WIECZOREK
ŁUKASZ NIEUŻYŁA
AGNIESZKA KRZĄKAŁA
nr katalogowy: 93216
10.15199/40.2015.8.2
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-5
INNOWACJE W MARYNOWANIU - naturalne składniki przeciwdrobnoustrojowe i przeciwutleniające
Jakub Rutkowski
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 137697
marynowanie
jakość mikrobiologiczna mięsa
składniki marynat
marinating
microbiological quality of meat
marinades ingredients
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-5
INNOWACJE W MARYNOWANIU - naturalne składniki przeciwdrobnoustrojowe i przeciwutleniające
Jakub Rutkowski
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 137697
marynowanie
jakość mikrobiologiczna mięsa
składniki marynat
marinating
microbiological quality of meat
marinades ingredients
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-9
Marnotrawienie żywności – gastronomia jako narzędzie edukacji konsumenta
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 128167
10.15199/65.2020.9.6
marnotrawienie żywności
konsument
gastronomia
zrównoważona produkcja
food waste
consumer
gastronomy
sustainable production
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-9
Marnotrawienie żywności – gastronomia jako narzędzie edukacji konsumenta
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 128167
10.15199/65.2020.9.6
marnotrawienie żywności
konsument
gastronomia
zrównoważona produkcja
food waste
consumer
gastronomy
sustainable production
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-9
Marnotrawienie żywności – gastronomia jako narzędzie edukacji konsumenta
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 128167
10.15199/65.2020.9.6
marnotrawienie żywności
konsument
gastronomia
zrównoważona produkcja
food waste
consumer
gastronomy
sustainable production
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Zanieczyszczenie wirusem SARS-CoV-2 powierzchni opakowań żywności oraz powierzchni użytkowych w sklepach spożywczych w czasie trwania czwartej fali zakażeń COVID-19
Mariusz Śliwiński
Ewa Juźwin
Aleksandra Grześkiewicz
Dominika Kasińska
Radosław Charkiewicz
Piotr Majewski
Magdalena Polak-Śliwińska
nr katalogowy: 142575
10.15199/65.2023.3.6
SARS-CoV-2
opakowania żywności
wymazy z powierzchni
Rt-LAMP
Rt-PCR
SARS-CoV-2
CoVID-19
food packages
swabs from surfaces
Rt-LAMP
Rt-PCR
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Zanieczyszczenie wirusem SARS-CoV-2 powierzchni opakowań żywności oraz powierzchni użytkowych w sklepach spożywczych w czasie trwania czwartej fali zakażeń COVID-19
Mariusz Śliwiński
Ewa Juźwin
Aleksandra Grześkiewicz
Dominika Kasińska
Radosław Charkiewicz
Piotr Majewski
Magdalena Polak-Śliwińska
nr katalogowy: 142575
10.15199/65.2023.3.6
SARS-CoV-2
opakowania żywności
wymazy z powierzchni
Rt-LAMP
Rt-PCR
SARS-CoV-2
CoVID-19
food packages
swabs from surfaces
Rt-LAMP
Rt-PCR
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Zanieczyszczenie wirusem SARS-CoV-2 powierzchni opakowań żywności oraz powierzchni użytkowych w sklepach spożywczych w czasie trwania czwartej fali zakażeń COVID-19
Mariusz Śliwiński
Ewa Juźwin
Aleksandra Grześkiewicz
Dominika Kasińska
Radosław Charkiewicz
Piotr Majewski
Magdalena Polak-Śliwińska
nr katalogowy: 142575
10.15199/65.2023.3.6
SARS-CoV-2
opakowania żywności
wymazy z powierzchni
Rt-LAMP
Rt-PCR
SARS-CoV-2
CoVID-19
food packages
swabs from surfaces
Rt-LAMP
Rt-PCR
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Zanieczyszczenie wirusem SARS-CoV-2 powierzchni opakowań żywności oraz powierzchni użytkowych w sklepach spożywczych w czasie trwania czwartej fali zakażeń COVID-19
Mariusz Śliwiński
Ewa Juźwin
Aleksandra Grześkiewicz
Dominika Kasińska
Radosław Charkiewicz
Piotr Majewski
Magdalena Polak-Śliwińska
nr katalogowy: 142575
10.15199/65.2023.3.6
SARS-CoV-2
opakowania żywności
wymazy z powierzchni
Rt-LAMP
Rt-PCR
SARS-CoV-2
CoVID-19
food packages
swabs from surfaces
Rt-LAMP
Rt-PCR
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Zanieczyszczenie wirusem SARS-CoV-2 powierzchni opakowań żywności oraz powierzchni użytkowych w sklepach spożywczych w czasie trwania czwartej fali zakażeń COVID-19
Mariusz Śliwiński
Ewa Juźwin
Aleksandra Grześkiewicz
Dominika Kasińska
Radosław Charkiewicz
Piotr Majewski
Magdalena Polak-Śliwińska
nr katalogowy: 142575
10.15199/65.2023.3.6
SARS-CoV-2
opakowania żywności
wymazy z powierzchni
Rt-LAMP
Rt-PCR
SARS-CoV-2
CoVID-19
food packages
swabs from surfaces
Rt-LAMP
Rt-PCR
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-6
Tendencje na rynku przetworów owocowo-warzywnych z udziałem roślin rzadkich i mało znanych
Andrzej Cendrowski
Dorota Grzeszczak
nr katalogowy: 121095
10.15199/65.2019.6.3
rynek
przetwórstwo
rośliny dziko rosnące
rośliny egzotyczne
owoce
warzywa
market
preserves
wild plants
exotic plants
fruits
vegetables
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2009-4
T/R modules for APAR
DANIEL GRYGLEWSKI
TADEUSZ MORAWSKI
EDWARD SĘDEK
WOJCIECH WOJTASIAK
nr katalogowy: 44086
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2010-3
A fl exible DSP/FPGA-based hardware platform for power electronics
LESZEK DĘBOWSKI
nr katalogowy: 50797
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-7a
Electrical machines in the military More Electric Aircraft and their impact on the environment
Sławomir WIAK
Agnieszka PYĆ
Marcin PYĆ
nr katalogowy: 69231
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2008-2
Structural and Mössbauer spectroscopy studies of metallic powders Fe-Al-Cr-X (X = Ni, Mo) obtained by the self-decomposition method
ANETA HANC
JANUSZ FRĄCKOWIAK
FRANCISZEK BINCZYK
GRZEGORZ DERCZ
LUCJAN PAJĄK
nr katalogowy: 34340
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2023-2
Nowa rodzina przetwornic statycznych typu PSNK-1
Dominik Miksa
Wiktor Durma
nr katalogowy: 141892
10.15199/74.2023.2.4
przetwornice statyczne typu PSNK-1
WOL-PSL1
WOL-PSL2
PSNK-1 static converters
WOL-PSL1
WOL-PSL2
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2023-2
Nowa rodzina przetwornic statycznych typu PSNK-1
Dominik Miksa
Wiktor Durma
nr katalogowy: 141892
10.15199/74.2023.2.4
przetwornice statyczne typu PSNK-1
WOL-PSL1
WOL-PSL2
PSNK-1 static converters
WOL-PSL1
WOL-PSL2
OPAKOWANIE 2012-9e
Packaging and lifestyle
BEATA HOFFMANN
nr katalogowy: 71161
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-7-8
Ekologiczne opakowania dla gastronomii
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 127621
żywność
gastronomia ekologia
opakowania biodegradowalne
opakowania aktywne
opakowania inteligentne
opakowania jadalne
surowce
food
gastronomy ecology
biodegradable packaging
active packaging
smart packaging
edible packaging
raw materials
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-5
UKBA - Międzynarodowe Targi Cukiernictwa, Piekarstwa i Gastronomii
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 51661
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Wpływ pandemii koronawirusa na rynek produktów spożywczych i gastronomię w USA
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 134157
10.15199/65.2021.10.3
koronawirus
USA
przemysł spożywczy
gastronomia
coronavirus
USA
food industry
gastronomy
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Wpływ pandemii koronawirusa na rynek produktów spożywczych i gastronomię w USA
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 134157
10.15199/65.2021.10.3
koronawirus
USA
przemysł spożywczy
gastronomia
coronavirus
USA
food industry
gastronomy
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Wpływ pandemii koronawirusa na rynek produktów spożywczych i gastronomię w USA
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 134157
10.15199/65.2021.10.3
koronawirus
USA
przemysł spożywczy
gastronomia
coronavirus
USA
food industry
gastronomy
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Wpływ pandemii koronawirusa na rynek produktów spożywczych i gastronomię w USA
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 134157
10.15199/65.2021.10.3
koronawirus
USA
przemysł spożywczy
gastronomia
coronavirus
USA
food industry
gastronomy
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-4
Street food w USA
Ewa Czarniecka-Skubina
Michał Wiatrowski
nr katalogowy: 119628
gastronomia uliczna
USA
street food
USA
OPAKOWANIE 2017-5
Opakowanie w Internecie Rzeczy
Joanna Kuzincow
nr katalogowy: 106044
10.15199/42.2017.5.4
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2009-6
Flexible packet scheduling algorithm utilization for on-chip networks
PAWEŁ STOLARSKI
TOMASZ MĄKA
PIOTR DZIURZAŃSKI
nr katalogowy: 44777
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2018-3
PrimeLineTIAC: miejsce narodzin nowych produktów i procesów dla przemysłu papierów higienicznych
nr katalogowy: 112959
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-6
Glikozydy stewiolowe właściwości technologiczne i wykorzystanie w produktach rynkowych
Marlena Pielak
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 106758
10.15199/65.2017.6.7
rynek żywności
żywność
glikozydy stewiolowe
właściwości
food market
food
steviol glycosides
properties
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2010-4
Nowe materiały i nowe technologie obróbki cieplnej dla hutnictwa w ofercie AGH
JERZY PACYNA
JANUSZ KRAWCZYK
PIOTR BAŁA
ADAM KOKOSZA
ROBERT DĄBROWSKI
EDYTA ROŻNIATA
nr katalogowy: 51129
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-4
Time synchronization for synchronous measurements in Electric Power Systems with reference to the IEEE C37.118TM Standard - selected tests and recommendations
Michał SZEWCZYK
nr katalogowy: 91023
10.15199/48.2015.04.32
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Sektor usług gastronomicznych w latach 2015-2020
Jadwiga Drożdż
nr katalogowy: 138572
10.15199/65.2022.7.2
usługi gastronomiczne
placówki gastronomiczne
wydatki gospodarstw domowych
food services
food establishments
household expenditures
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Sektor usług gastronomicznych w latach 2015-2020
Jadwiga Drożdż
nr katalogowy: 138572
10.15199/65.2022.7.2
usługi gastronomiczne
placówki gastronomiczne
wydatki gospodarstw domowych
food services
food establishments
household expenditures
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Sektor usług gastronomicznych w latach 2015-2020
Jadwiga Drożdż
nr katalogowy: 138572
10.15199/65.2022.7.2
usługi gastronomiczne
placówki gastronomiczne
wydatki gospodarstw domowych
food services
food establishments
household expenditures
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Sektor usług gastronomicznych w latach 2015-2020
Jadwiga Drożdż
nr katalogowy: 138572
10.15199/65.2022.7.2
usługi gastronomiczne
placówki gastronomiczne
wydatki gospodarstw domowych
food services
food establishments
household expenditures
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-7
Roślinne substytuty produktów mięsnych
Oskar Nowak
Joanna Ciborska
Monika Modzelewska-Kapituła
nr katalogowy: 149401
10.15199/65.2024.7.3
analogi mięsa
roślinne substytuty
rynek
rozwój
meat analogues
plant-based substitutes
market
development
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2011-9
Nowa MP5 - budujemy dla klienta - rozmowa z Jerzym Janowiczem, prezesem Stora Enso Poland
Maria Rochowicz
nr katalogowy: 62756
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2011-3
Ashland Hercules Water Technologies na Tissue World 2011
nr katalogowy: 59611
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-4
Zarządzanie Talentem
nr katalogowy: 58740
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-12
The emLook software package for the analytical and numerical analyses of electrical machines
Ivan ZAGRADIŠNIK
Miralem HADŽISELIMOVIC
Jože RITONJA
Bojan SLEMNIK
nr katalogowy: 56651
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-10
Skrzydełko czy udko?
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 134023
mięso drobiowe
kurczaki
indyki
gęsi
kaczki
łowne ptactwo
cechy mięsa
wartość odżywcza
kulinarne wykorzystanie
potrawy
poultry meat
chicken
turkeys
geese
ducks
game birds
meat characteristics
nutritional value
culinary use
dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-10
Skrzydełko czy udko?
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 134023
mięso drobiowe
kurczaki
indyki
gęsi
kaczki
łowne ptactwo
cechy mięsa
wartość odżywcza
kulinarne wykorzystanie
potrawy
poultry meat
chicken
turkeys
geese
ducks
game birds
meat characteristics
nutritional value
culinary use
dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-10
Skrzydełko czy udko?
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 134023
mięso drobiowe
kurczaki
indyki
gęsi
kaczki
łowne ptactwo
cechy mięsa
wartość odżywcza
kulinarne wykorzystanie
potrawy
poultry meat
chicken
turkeys
geese
ducks
game birds
meat characteristics
nutritional value
culinary use
dishes
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2010-3
Analog signal processing suited for neural-network hardware implementation
RYSZARD WOJTYNA
nr katalogowy: 50813
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2011-6
Towards optical atomic clock and metrology with cold strontium atoms
MARCIN BOBER
JERZY ZACHOROWSKI
WOJCIECH GAWLIK
MARIAN SMOLUCHOWSKI
nr katalogowy: 60595
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2012-6
Determining of calibration equations for relative humidity sensors and modules
Jacek MAJEWSKI
Petro MALACHIVSKYY
nr katalogowy: 68588
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-4
Ziemniaczana wygoda
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 104981
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-7-8
Kuchnie naszych sąsiadów – kuchnia czeska
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 138824
kuchnia czeska
potrawy
zwyczaje
gastronomia
Czech cuisine
dishes
habits
gastronomy
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-7-8
Kuchnie naszych sąsiadów – kuchnia czeska
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 138824
kuchnia czeska
potrawy
zwyczaje
gastronomia
Czech cuisine
dishes
habits
gastronomy
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-6
A plug-in direct particle swarm repetitive controller for a single-phase inverter
Bartlomiej UFNALSKI
Lech M. GRZESIAK
nr katalogowy: 84693
10.12915/pe.2014.06.02
-
nr katalogowy:
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-9
Buck converter topology for fuel cell hybrid vehicles
Marwa Ben SLIMENE
nr katalogowy: 145241
10.15199/48.2023.09.19
Buck converter
DC–DC converter
Fuel cell
Wireless charger
Hybrid vehicles
przekształtnik buck
pojazd hyvtydowy
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2014-1
Modeling of properties of multilayer inductances fabricated in different microelectronics technologies
Grzegorz Błąd
Mariusz Pilecki
Jerzy Potencki
Grzegorz Tomaszewski 
nr katalogowy: 82065
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2016-6
ZASTOSOWANIE PROTOKOŁU SDP W SYSTEMACH MULTIMEDIALNYCH REALIZOWANYCH W TECHNICE WEBRTC
Robert R. Chodorek
Agnieszka Chodorek
Grzegorz Rzym
Krzysztof Wajda
nr katalogowy: 101827
10.15199/59.2016.6.97
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2012-7
Extracted window offsetting using maximally flat fractional delay filter
MAREK BLOK
nr katalogowy: 69637
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2010-3
Operational amplifi er for switched capacitor systems realized in various CMOS technologies
RAFAŁ DŁUGOSZ
PAWEŁ PAWŁOWSKI
ADAM DĄBROWSKI
nr katalogowy: 50806
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2012-12
Wireless data transmission for fiber optical sensor system
Katarzyna Karpienko
Maciej S. Wróbel
Małgorzata Jędrzejewska -Szczerska
nr katalogowy: 73382
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-7
Handel detaliczny artykułami żywnościowymi w Polsce
Urszula Kłosiewicz-Górecka
nr katalogowy: 115034
10.15199/65.2018.7.1
handel detaliczny
artykuły żywnościowe
innowacje
nowoczesne technologie informacyjno-komunikacyjne
cyfrowe kanały dystrybucji Kody JEL: D30
D40
L81
M31
O31
retail trade
food products
innovations
up-to-date information and communication technologies
digital distribution channels JEL codes: D30
D40
L81
M31
O31
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-9
Proekologiczne trendy gastronomiczne
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 139523
gastronomia
proekologiczne działania
gastronomy
pro-ecological activities
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-9
Proekologiczne trendy gastronomiczne
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 139523
gastronomia
proekologiczne działania
gastronomy
pro-ecological activities
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2018-2
Dłuższe spojrzenie na długoterminowe przechowywanie energii
nr katalogowy: 112086
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-6
Magazyn wyrobów gotowych
Paweł Sobczak
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
nr katalogowy: 120751
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2009-11
An experiment of implementation of DLP system working as a Linux kernel loadable module
ADAM RAKOWSKI
IMED EL FRAY
nr katalogowy: 47720
POLISH TECHNICAL REVIEW 2023-2
MEETING OF ENGINEERING FORUM AND THE YOUNG CREATORS WITHIN THE FRAMES OF PANEL: "OFFER OF YOUNG SCIENTISTS FOR THE ECONOMY"
nr katalogowy: 144353
POLISH TECHNICAL REVIEW 2023-2
MEETING OF ENGINEERING FORUM AND THE YOUNG CREATORS WITHIN THE FRAMES OF PANEL: "OFFER OF YOUNG SCIENTISTS FOR THE ECONOMY"
nr katalogowy: 144353
OPAKOWANIE 2008-I
PET Remains the World's Favourite in the Beverage Industry
nr katalogowy: 34043
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-11
Design of Helical Antenna for Next Generation Wireless Communication
M. Y. Zeain
Z. Zakaria
M. Abu
Ahmed Jamal Abdullah Al-Gburi
Hussein Alsariera
A. Toding
Sameer Alani
Monjed A. Al-Tarifi
Othman S. Al-Heety
H. Lago
Tale Saeidi
nr katalogowy: 128833
10.15199/48.2020.11.19
Helical Antenna
Teflon Material
5G Antenna
Wideband
antena śrubowa
komunikacja bezprzewodowa
komunikacja 5G.
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-9
Kolor ma znaczenie
Ewa Czarniecka-Skubina
Anna Kosowska
nr katalogowy: 133978
gastronomia
barwa potraw
zachowanie konsumentów
gastronomy
food colour
consumer behavior
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-9
Kolor ma znaczenie
Ewa Czarniecka-Skubina
Anna Kosowska
nr katalogowy: 133978
gastronomia
barwa potraw
zachowanie konsumentów
gastronomy
food colour
consumer behavior
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-9
Kolor ma znaczenie
Ewa Czarniecka-Skubina
Anna Kosowska
nr katalogowy: 133978
gastronomia
barwa potraw
zachowanie konsumentów
gastronomy
food colour
consumer behavior
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-9
Kolor ma znaczenie
Ewa Czarniecka-Skubina
Anna Kosowska
nr katalogowy: 133978
gastronomia
barwa potraw
zachowanie konsumentów
gastronomy
food colour
consumer behavior
CHŁODNICTWO 2023-4
Gdyńskie chłodnie portowe
Anna Orchowska
nr katalogowy: 144655
10.1599/8.2023.1.1
architektura
chłodnie
budowle przemysłowe
architecture
cold stores
industrial buildings
AURA 2020-9
Zatrzymanie deforestacji nie wystarczy, potrzebujemy reforestacji
Piotr Skubała
nr katalogowy: 127939
10.15199/2.2020.9.3
wylesienie
reforestacja
globalne ocieplenie
lasy dojrzałe
deforestation
reforestation
global warming
mature forests
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-3
Na przekór zasadom Kuchnia molekularna
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 97175
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2012-3
Sole endotermiczne jako materiały przemiany fazowej stosowane w tekstyliach
Iwona Frydrych
Anna Dąbrowska
nr katalogowy: 66796
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2012-3
Complex tracking circuit design
Janusz Pochmara
Jakub Pałasiewicz
Piotr Szablata
nr katalogowy: 66479
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-1
Virtual Design-Driven Framework for Electronic Design Automation systems
Aleksandr NIKITIN
nr katalogowy: 81879
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-1a
Cylindrical double air gap motor for aerial applications
Mariusz KOWALCZYK
Andrea VEZZINI
Lech GRZESIAK
nr katalogowy: 74137
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2012-5
FPGA implementation of parallel image processing system
Przemysław Brylski
Michał Strzelecki
nr katalogowy: 67420
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2007-3-4
Recent Advanced In Hard and Super- Hard Anti Wear Nanostructured and Composite Coating Technology
WITOLD PRECHT
nr katalogowy: 27569
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2016-10
Modeling and simulation of metamaterial-based devices for industrial applications
Arnab Bhattacharya
nr katalogowy: 101670
10.15199/13.2016.10.17
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2022-4
Co piszą inni?
Agnieszka Sobczak-Kupiec
nr katalogowy: 139863
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-11-12
Czyste zasady
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 129529
gastronomia
bezpieczeństwo zdrowotne żywności
higiena osobista
odzież robocza
środki dezynfekujące
SARS-CoV-2
ozonowanie
promieniowanie UV
gastronomy
food health safety
personal care
workwear
disinfectants
SARS-CoV-2
ozone
UV radiation
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-11-12
Czyste zasady
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 129529
gastronomia
bezpieczeństwo zdrowotne żywności
higiena osobista
odzież robocza
środki dezynfekujące
SARS-CoV-2
ozonowanie
promieniowanie UV
gastronomy
food health safety
personal care
workwear
disinfectants
SARS-CoV-2
ozone
UV radiation
POLISH TECHNICAL REVIEW 2020-3
#GAMIFICATION IN OCCUPATIONAL HEALTH AND SAFETY (OHS) TRAININGS
AGNIESZKA OKSANOWICZ-BESZTER
nr katalogowy: 128615
POLISH TECHNICAL REVIEW 2020-3
#GAMIFICATION IN OCCUPATIONAL HEALTH AND SAFETY (OHS) TRAININGS
AGNIESZKA OKSANOWICZ-BESZTER
nr katalogowy: 128615
CHŁODNICTWO 2014-5
Wpływ na atmosferę urządzeń ziębniczych stosowanych w przemyśle spożywczym
Bogusław Zakrzewski
Włodzimierz Rosochacki
Katarzyna Kędzierska
nr katalogowy: 84391
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2014-8-9
Assessment of green anycast strategies in hybrid power networks having regular topologies Weryfikacja i ocena zielonych strategii rutingu typu anycast w sieciach optycznych o hybrydowym zasilaniu i regularnych topologiach
Piotr Boryło
Artur Lasoń
Jacek Rząsa
Andrzej Szymąński
Andrzej Jajszczyk
nr katalogowy: 87159
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2018-9
SAFETY IS OUR TOP PRIORITY
nr katalogowy: 116256
PACKAGING REVIEW 2022-3
Everything about packaging – 14th edition of packaging innovations fairs
nr katalogowy: 139740
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2014-6
Computer game as means of Mine Risk Education for children
Andrzej Kaczmarczyk
Piotr Kowalski
Marek Kacprzak
Andrzej Masłowski
nr katalogowy: 85115
10.15199/ELE-2014-038
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2012-6
Deformation behaviour of 2017 nanostructured aluminium alloy
HANNA WIŚNIEWSKA-WEINERT
VOLF LESHCHYNSKY
JACEK BOROWSKI
MAŁGORZATA LEWANDOWSKA
MARIUSZ KULCZYK
WACŁAW PACHLA
nr katalogowy: 73475
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-6
Application of Mel Cepstral Representation of Voice Recordings for Diagnosing Vocal Disorders
Jacek GRYGIEL
Paweł STRUMIŁŁO
Ewa NIEBUDEK-BOGUSZ
nr katalogowy: 68753
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-6
Conservative Power Theory, Sequence Components and Accountability in Smart Grids
Paolo TENTI
Paolo MATTAVELLI
Helmo K. MORALES PAREDES
nr katalogowy: 52935
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-2
Project, design and tests of in-wheel outer-rotor PMSM for electric car application. Part 1
Jan SZCZYPIOR
Rafał JAKUBOWSKI
Adam BIERNAT
Mateusz RZESZOWSKI
nr katalogowy: 103807
10.15199/48.2017.02.30
MATERIAŁY BUDOWLANE 2015-10
Carbonated concrete blocks for CO2 captation
Luc Courard
Véronique Parmentier
Frédéric Michel
nr katalogowy: 94199
10.15199/33.2015.10.35
OPAKOWANIE 2012-9e
FLEXERGIS: wide experience in packaging printing and laminating
nr katalogowy: 71166
CHŁODNICTWO 2014-11-12
Ewaluacja eksperymentalna pracy układów chłodniczych obsługujących komory składowe kapusty pekińskiej
Grzegorz Mizera
Jarosław Karwacki
Tomasz Przybyliński
nr katalogowy: 88395
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-10a
Schemes Set for Protecting Parallel Generators with Different Capacity in the Integrated Power System
Zhihao YE
Gang WANG
Liangdeng HU
Ming FANG
Lijun FU
Xuexin FAN
Fan MA
nr katalogowy: 71297
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2012-1
Study of IDE as a sensor head for interfacing with handheld electrochemical analyzer system
Vijayalakshmi Velusamy
Khalil Arshak
Olga Korostynska
Catherine Adley
nr katalogowy: 65190
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2011-5
Database and recording system for registration, maintaining and fast searching of emergency telephone calls
JULIAN BALCEREK
ADAM DĄBROWSKI
SZYMON DRGAS
PAWEŁ PAWŁOWSKI
ADAM KONIECZKA
nr katalogowy: 59598
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-5
Znaczenie różnych rodzajów mięsa w żywieniu człowieka
Marek Zin
Karolina Mroczek
Janusz R. Mroczek
nr katalogowy: 126415
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2018-2
Porównanie funkcji wybranych aplikacji mobilnych do ukrywania danych
Łukasz Staniak
Zbigniew Piotrowski
nr katalogowy: 112342
10.15199/13.2018.2.5
3G
4G
bezpieczeństwo aplikacji
steganografia
szyfrowanie
zawartość cyfrowa
nośnik skrytych danych
3G
4G
application security
steganography
encryption
digital content
cover
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-4
FPGA-Based 2D Addressing Mode in Programmed Matrix PWM for Multilevel Inverter Control
Lazhar Manai
Mohamed Alaa Eddine Hasni
Faouzi Armi
Mongi Besbes
nr katalogowy: 104946
10.15199/48.2017.04.32
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-12a
Indirect rotor field oriented control strategy for single phase induction motor drives
Chams-eddine FERAGA
Abdallah BOULDJEDRI
nr katalogowy: 73097
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-1b
Ultrasonic Phased Array Inspection for Gas Pressure Welds Joint of High Speed Railway
Chao LU
Dan DENG
Lianxiu LI
nr katalogowy: 65430
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-7b
Research and Implementation of CATIA Tool Integration Technology Based on CAA
Xianguang KONG
Yuanying QIU
Jiantao CHANG
nr katalogowy: 69346
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-3b
Integrated Passenger Service System for Ideal Process Flow in Airports
Kai SUN
Weng Chio LAI
nr katalogowy: 66622
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-11
Application of Matlab for automatic reading of analogue measuring instruments
Jolanta CHMIELIŃSKA
Jacek JAKUBOWSKI
nr katalogowy: 101966
10.15199/48.2016.11.24
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-1
Technologia odroczonego wypieku pieczywa
Grażyna Cacak-Pietrzak
Aleksandra Rakocka
nr katalogowy: 136191
pieczywo
odroczony wypiek
wymagania surowcowe
zalety
wady
bread
postponed baking
raw material requirements
advantages
disadvantages
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-1
Technologia odroczonego wypieku pieczywa
Grażyna Cacak-Pietrzak
Aleksandra Rakocka
nr katalogowy: 136191
pieczywo
odroczony wypiek
wymagania surowcowe
zalety
wady
bread
postponed baking
raw material requirements
advantages
disadvantages
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-3
Thermal Analysis of Micro-Heaters using the 3D-TLM method and COMSOL Multiphysics software for MEMS based Gas Sensor
Kheris Djameleldine
Rachida Hocine
nr katalogowy: 142339
10.15199/48.2023.03.43
MEMS-based gas sensors
Micro-heater
3D-TLM
COMSOL Multiphysics
Homogeneous temperature distribution.
czujniki gazu oparte na MEMS
mikronagrzewnica
3D-TLM
COMSOL Multiphysics
jednorodny rozkład temperatury.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-3
Thermal Analysis of Micro-Heaters using the 3D-TLM method and COMSOL Multiphysics software for MEMS based Gas Sensor
Kheris Djameleldine
Rachida Hocine
nr katalogowy: 142339
10.15199/48.2023.03.43
MEMS-based gas sensors
Micro-heater
3D-TLM
COMSOL Multiphysics
Homogeneous temperature distribution.
czujniki gazu oparte na MEMS
mikronagrzewnica
3D-TLM
COMSOL Multiphysics
jednorodny rozkład temperatury.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-12b
Magnetic separation of kaolin clay using free helium superconducting magnet
Antoni CIEŚLA
nr katalogowy: 73143
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-12
Comparative Analysis of Magnetic Field in Surface Permanent Magnet Motor at Various Types of Rotor Magnetization
Lidija PETKOVSKA
Goga CVETKOVSKI
nr katalogowy: 95285
10.15199/48.2015.12.49
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-7
Kruchość i soczystość marynowanej wołowiny
Katarzyna Tkacz
Monika Modzelewska-Kapituła
Weronika Zduńczyk
Dominika Detmer
nr katalogowy: 127264
marynowanie
wołowina
kruchość
soczystość
marinating
beef
tenderness
juiciness
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-12
The influence of the output impedance of the DC voltage source on the dynamic properties of the voltage source inverter for UPS system
Zbigniew RYMARSKI
Krzysztof BERNACKI
nr katalogowy: 81553
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-9b
Vulnerability Analysis of 18-hour Retail Delivery Service Using by Bayesian Network
Yu-Kai HUANG
nr katalogowy: 70667
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-5
A New Approach to the Design of Low-Complexity Direct Digital Frequency Synthesizer
Qahtan Khalaf OMRAN
Mohammad Tariqul ISLAM
Norbahiah MISRAN
nr katalogowy: 76790
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-7
Composition of Co films/Si substrate systems prepared by means of self-ion assisted deposition and accompanying silicon damage
Igor TASHLYKOV
Pawel ZHUKOWSKI
Oleg MIKHALKOVICH
Yuri ERMAKOV
Vladimir CHERNYSH
nr katalogowy: 53384
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2016-7
Quaternion encryption methods for multimedia transmission, a survey of existing approaches
nr katalogowy: 99675
10.15199/59.2016.7.4
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2012-1
Impedance spectroscopy as a diagnostic tool of degradation of Solid Oxide Fuel Cells
Konrad Dunst
Sebastian Molin
Piotr Jasiński
nr katalogowy: 65207
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-4
ANALIZA ZALEŻNOŚCI POMIĘDZY PARAMETRAMI SIECI TPM A CZASEM SYNCHRONIZACJI
Miłosz Stypiński
nr katalogowy: 138958
10.15199/59.2022.4.35
bezpieczeństwo
kryptografia
sieci neuronowe
uzgodnienie klucza kryptograficznego
cryptography
neural networks
secure key agreement
security
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2022-6
Ocena skuteczności systemu napowietrzania instalacji kanalizacyjnej
Ewa Hołota
Zbigniew Suchorab
Maria Cieślik
Mateusz Stelmach
nr katalogowy: 138164
10.15199/17.2022.6.5
budynek pasywny
instalacja kanalizacyjna
redukcja podciśnienia
passive building
sewage system
aeration of sewage systems
underpressure reduction
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2022-6
Ocena skuteczności systemu napowietrzania instalacji kanalizacyjnej
Ewa Hołota
Zbigniew Suchorab
Maria Cieślik
Mateusz Stelmach
nr katalogowy: 138164
10.15199/17.2022.6.5
budynek pasywny
instalacja kanalizacyjna
redukcja podciśnienia
passive building
sewage system
aeration of sewage systems
underpressure reduction
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-11a
Microstrip Antenna Array for Beamforming Systems
S. Muzahir ABBAS
R. Liaqat ALI
Hamza NAWAZ
Ilyas SALEEM
Shahid A. KHAN
nr katalogowy: 72109
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-5
Can Vivaldi Help in IP Geolocation?
Dan KOMOSNY
Milan SIMEK
Ganeshan KATHIRAVELU
nr katalogowy: 76780
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-4
Wearable Electronic Tactile Display for the Foot
Ramiro VELAZQUEZ
Omar BAZAN
Jorge VARONA
nr katalogowy: 76327
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-3b
Trust based authentication scheme for latency reduction in vehicular ad-hoc networks (VANETs)
Aunas ANDZIULIS
Mindaugas KURMIS
Jonas VAUPŠAS
Sergej JAKOVLEV
Valdemaras PAREIGIS
nr katalogowy: 75324
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-1
PSO-Vegas: PSO-based enhanced Vegas
Shahram JAMALI
Akbar EFTEKHARI
nr katalogowy: 58336
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-6
Accurate CPC Power Analysis under Extreme EAF's Distortion Conditions
Alfredo IZAGUIRRE
Manuel MACIAS
Fernando MARTELL
nr katalogowy: 98805
10.15199/48.2016.06.29
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2022-4
Co piszą inni?
Agnieszka Sobczak-Kupiec
nr katalogowy: 139863
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-1
Sliding Mode Control Based on PSO Adaptive Frequency-Decoupling for Hybrid Energy Storage System with Battery State of Charge estimation
Hassan BENARIBA
Abdelmadjid BOUMEDIENE
nr katalogowy: 147114
10.15199/48.2024.01.34
Hybrid storage system energy management
frequency decoupling
sliding mode control
electric vehicle
Hybrydowy system magazynowania energii
odsprzęganie częstotliwości
sterowanie trybem przesuwnym
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-5
The Influence of Infrasonic Impacts on the Crude Oil Viscosity Reduction
Yelena V. BLINAYEVA
Waldemar WOJCIK
Kanagat K. TOLUBAYEVA
Saule S. SMAILOVA
nr katalogowy: 119945
10.15199/48.2019.05.24
crude oil
low frequency sound
kinematic viscosity
ropa naftowa
dźwięk o niskiej częstotliwości
lepkość kinematyczna
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2012-10
AKTUALNY SYSTEM I OFERTA KSZTAŁCENIA NA WYDZIALE METALI NIEŻELAZNYCH AKADEMII GÓRNICZO‐HUTNICZEJ W KRAKOWIE
WACŁAW MUZYKIEWICZ
nr katalogowy: 71769
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2014-3
ANALIZA KOSZTÓW PRODUKCJI ODKUWEK MATRYCOWYCH
BOŻENA BORYCZKO
JUSTYNA GRZYB
ŁUKASZ KWAŚNIEWSKI
nr katalogowy: 83125
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-11a
Discussion on the development of low power off-grid electromagnetic sensor
Zbigniew WATRAL
Jacek JAKUBOWSKI
Bogdan BRYKALSKI
Andrzej MICHALSKI
nr katalogowy: 72092
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2012-4
New generation Network - PROFUSION
Krzysztof Bogusławski
nr katalogowy: 67043
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-7
Direct carbon fuel cells based on solid oxide electrolyte technology
Janusz JEWULSKI
Marek SKRZYPKIEWICZ
nr katalogowy: 77981
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2013-6
Komputerowo wspomagana budowa rysunków układów szablonów na przykładzie wybranego oprogramowania
Janusz Zieliński
Ewa Szymańska
nr katalogowy: 77884
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2013-2
Chemikalia stosowane w procesie wytwar zania papieru
nr katalogowy: 74985
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2016-4
An embedded system for real-time speaker recognition using Raspberry Pi platform
Radoslaw Weyc
Tomasz Marciniak
Adam Dąbrowski
nr katalogowy: 97822
10.15199/13.2016.4.1
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Porównanie jakości mąk żytnich typ 720 różnych producentów
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 137883
mąka żytnia
zawartość białka
zawartość popiołu
liczba opadania
kwasowość
stopień rozdrobnienia
rye flour
protein content
ash content
falling number
acidity
degree of grinding
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Porównanie jakości mąk żytnich typ 720 różnych producentów
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 137883
mąka żytnia
zawartość białka
zawartość popiołu
liczba opadania
kwasowość
stopień rozdrobnienia
rye flour
protein content
ash content
falling number
acidity
degree of grinding
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Porównanie jakości mąk żytnich typ 720 różnych producentów
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 137883
mąka żytnia
zawartość białka
zawartość popiołu
liczba opadania
kwasowość
stopień rozdrobnienia
rye flour
protein content
ash content
falling number
acidity
degree of grinding
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Porównanie jakości mąk żytnich typ 720 różnych producentów
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 137883
mąka żytnia
zawartość białka
zawartość popiołu
liczba opadania
kwasowość
stopień rozdrobnienia
rye flour
protein content
ash content
falling number
acidity
degree of grinding
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2019-12
Sposoby prezentowania odzieży w e-sklepach oraz rozwiązania informatyczne do wdrażania e-sprzedaży odzieży z wykorzystaniem rzeczywistości rozszerzonej (AR) w e-commerce
JAROSŁAW WOJCIECHOWSKI
nr katalogowy: 123907
10.15199/60.2019.12.3
e-commerce
odzież
rzeczywistość rozszerzona AR
aplikacja webowa
progresywna aplikacja webowa
aplikacja wielowarstowa
wirtualna przymierzalnia
e-commerce
garments
augmentedreality
web application progressive web application
multi-tierapplication
virtualfittingroom
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-4
Energy Management in a Proton Exchange Membrane Fuel Cellbased DC Microgrid Using Feedback Linearization Control and GWO
Ammar DJERIOUI
Makhlouf DJERIOUI
nr katalogowy: 148105
10.15199/48.2024.04.05
Energy management
Fuel Cell
Supercapacitor
DC microgrid
Grey Wolf Optimization (GWO)
Zarządzanie energią
ogniwo paliwowe
superkondensator
mikrosieć prądu stałego
optymalizacja szarego wilka
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-9
Wpływ właściwości fizycznych na transport ciepła w złożu ziarnistym
Paweł Ratuszny
nr katalogowy: 109318
10.15199/62.2017.9.12
OPAKOWANIE 2010-I
FLEXERGIS Ltd.
nr katalogowy: 50915
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-11
Oprawy oświetlenia drogowego ze źródłami światła typu LED
Dariusz CZYŻEWSKI
nr katalogowy: 48190
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-4
ANALIZA ZALEŻNOŚCI POMIĘDZY PARAMETRAMI SIECI TPM A CZASEM SYNCHRONIZACJI
Miłosz Stypiński
nr katalogowy: 138958
10.15199/59.2022.4.35
bezpieczeństwo
kryptografia
sieci neuronowe
uzgodnienie klucza kryptograficznego
cryptography
neural networks
secure key agreement
security
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-4
ANALIZA ZALEŻNOŚCI POMIĘDZY PARAMETRAMI SIECI TPM A CZASEM SYNCHRONIZACJI
Miłosz Stypiński
nr katalogowy: 138958
10.15199/59.2022.4.35
bezpieczeństwo
kryptografia
sieci neuronowe
uzgodnienie klucza kryptograficznego
cryptography
neural networks
secure key agreement
security
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-4
ANALIZA ZALEŻNOŚCI POMIĘDZY PARAMETRAMI SIECI TPM A CZASEM SYNCHRONIZACJI
Miłosz Stypiński
nr katalogowy: 138958
10.15199/59.2022.4.35
bezpieczeństwo
kryptografia
sieci neuronowe
uzgodnienie klucza kryptograficznego
cryptography
neural networks
secure key agreement
security
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-4
ANALIZA ZALEŻNOŚCI POMIĘDZY PARAMETRAMI SIECI TPM A CZASEM SYNCHRONIZACJI
Miłosz Stypiński
nr katalogowy: 138958
10.15199/59.2022.4.35
bezpieczeństwo
kryptografia
sieci neuronowe
uzgodnienie klucza kryptograficznego
cryptography
neural networks
secure key agreement
security
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2013-12
Finding multiple DC operating points of simulated submicrometer technology MOS circuits
Michał Tadeusiewicz
Marek Ossowski
nr katalogowy: 81440
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2011-12
SPICE modelling of PFC controller
Krzysztof Górecki
Janusz Zarębski
nr katalogowy: 64776
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2010-3
Electrodeposition of nanocrystalline Ni-Mo coatings from citrate electrolyte solution
EWA BELTOWSKA-LEHMAN
AGNIESZKA BIGOS
PAULINA INDYKA
LESZEK TARKOWSKI
MARCIN KOT
JERZY MORGIEL
nr katalogowy: 52688
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2010-9
Formation of Ni/Si based ohmic contacts to n-type 4H-SiC
Z. ADAMUS
A. V. KUCHUK
M. WZOREK
A. BARCZ
E. KAMISKA
ANNA PIOTROWSKA
nr katalogowy: 54288
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2017-3
Using the chosen quality management tools in SMED methodology - case study
JERZY JAROSZEWICZ
KORNELIA HUMIENNA
JACEK STOLARSKI
nr katalogowy: 104585
10.15199/148.2017.3.4
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-1a
Feasibility analyses of hybrid wind-PV-battery power system in Dongwangsha, Shanghai
Liu Liqun
Liu Chunxia
nr katalogowy: 74189
CHŁODNICTWO 2012-11
Zachowania konsumentów na rynku lodów w województwie lubuskim
Stanisław Urban
Mariola Michałowska
nr katalogowy: 72836
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-1b
Comparison of Reliability in Modular Multilevel Inverters
Nasim RASHIDI-RAD
Abdolreza RAHMATI
Adib ABRISHAMIFAR
nr katalogowy: 65451
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH