Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-10
Półmisek wędlin Wykorzystanie wędlin w gastronomii
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 109863
wędliny
rodzaje
wędzonki
kiełbasy
wędliny drobiowe
wędliny podrobowe
wykorzystanie kulinarne
cold cuts
smoked meats
sausages
poultry cold cuts
offal cold cuts
culinary use
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-3
Pasztety wielkanocne
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 119301
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-7-8
Przez żołądek do serca
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 108488
podroby jadalne
wątroba
nerki
serca
ozory
płuca
mózg
żołądki
jelita
wartość odżywcza
właściwości sensoryczne
wykorzystanie kulinarne
edible offal
liver
kidneys
heart
tongue
lungs
brain
stomach
gut
nutrition value
sensory properties
culinary use
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-3
Wielkanocne przysmaki
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 136711
Wielkanoc
potrawy
jaja
ryby
zupy
sosy
sałatki
ciasta
potrawy regionalne
nowe trendy
Easter
dishes
eggs
fish
soups
sauces
cakes
regional dishes
new trends
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-3
Wielkanocne przysmaki
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 136711
Wielkanoc
potrawy
jaja
ryby
zupy
sosy
sałatki
ciasta
potrawy regionalne
nowe trendy
Easter
dishes
eggs
fish
soups
sauces
cakes
regional dishes
new trends
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-5
A new algorithm for generating cuts set in undirected graphs representing electric systems
Łukasz PIĄTEK
nr katalogowy: 59969
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-9
Przetwórstwo mięsa alpak
Anna Morales Villavicencio
nr katalogowy: 128143
alpaka
tusza
wyręby kulinarne
przetwórstwo mięsa
alpaca
carcass
culinary cuts
meat processing
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-9
Pożyteczne bakterie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 128002
fermentacja mlekowa
probiotyki
kiszona kapusta
kiszone ogórki
fermentowane napoje mleczne
walory zdrowotne
wykorzystanie kulinarne
lactic acid fermentation
probiotics
sauerkraut
pickled cucumbers
fermented milk drinks
health benefits
culinary use
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-9
Pożyteczne bakterie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 128002
fermentacja mlekowa
probiotyki
kiszona kapusta
kiszone ogórki
fermentowane napoje mleczne
walory zdrowotne
wykorzystanie kulinarne
lactic acid fermentation
probiotics
sauerkraut
pickled cucumbers
fermented milk drinks
health benefits
culinary use
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-4
NAJWAŻNIEJSZE ASPEKTY nadziewania
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 137141
nadziewanie
nadziewarki
zmiany jakościowe i mikrobiologiczne
farsze mięsne
stuffing
stuffing machines
quality and microbiological changes
meat batters
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-4
NAJWAŻNIEJSZE ASPEKTY nadziewania
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 137141
nadziewanie
nadziewarki
zmiany jakościowe i mikrobiologiczne
farsze mięsne
stuffing
stuffing machines
quality and microbiological changes
meat batters
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-3
Kutrowanie jako zabieg kształtujący jakość homogenizowanych pasztetów sterylizowanych
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 130891
kutrowanie
sterylizacja
konserwy podrobowe
pasztety
cutting
sterylization
canned offal
pâtés
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2013-2
Odporność rękawic ochronnych na przecięcie na podstawie normy europejskiej EN 388:2003
Agnieszka Stefko
Emilia Irzmańska
nr katalogowy: 74788
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-8-9
Cold brew coffee - aspekty praktyczne i rynkowe
Mariusz Jakubowski
nr katalogowy: 122471
10.15199/64.2019.8-9.2
kawa cold brew
kawa macerowana na zimno
rynek cold brew
cold brew coffee
cold coffee extraction
cold brew market
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Postrzeganie przez konsumentów produktów z końcową datą ważności
Robert Nicewicz
Beata Bilska
nr katalogowy: 132268
10.15199/65.2021.6.6
data ważności
konsumenci
produkty spożywcze
badanie ankietowe
expiry date
consumers
food products
survey research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Postrzeganie przez konsumentów produktów z końcową datą ważności
Robert Nicewicz
Beata Bilska
nr katalogowy: 132268
10.15199/65.2021.6.6
data ważności
konsumenci
produkty spożywcze
badanie ankietowe
expiry date
consumers
food products
survey research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Postrzeganie przez konsumentów produktów z końcową datą ważności
Robert Nicewicz
Beata Bilska
nr katalogowy: 132268
10.15199/65.2021.6.6
data ważności
konsumenci
produkty spożywcze
badanie ankietowe
expiry date
consumers
food products
survey research
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2008-4
Detecting surfaces of minimal cut - a graph theoretical approach
ZBISŁAW TABOR
nr katalogowy: 37844
CHŁODNICTWO 2023-4
Gdyńskie chłodnie portowe
Anna Orchowska
nr katalogowy: 144655
10.1599/8.2023.1.1
architektura
chłodnie
budowle przemysłowe
architecture
cold stores
industrial buildings
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2013-8
Technological lubricants for cold-rolled sheet and theirs evaluation
Olga KRIVTSOVA
Jiří KLIBER
Vitaly TALMAZAN
Sergey LEZHNEV
Evgeniy PANIN
nr katalogowy: 78613
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2014-5
Ergonomiczna ocena rękawic chroniących przed przecięciami i ukłuciami nożami ręcznymi
Emilia Irzmańska
nr katalogowy: 84583
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2016-3
Ocena wygody użytkowania rękawic chroniących przed przecięciem i przekłuciem nożami ręcznymi na podstawie badań ankietowych
EMILIA IRZMAŃSKA
PAULINA WÓJCIK
nr katalogowy: 97415
10.15199/60.2016.03.2
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2016-8
The Change of Mechanical Properties of Material Using Various Reductions by Cold-Drawn Precision Seamless Tubes
Milan MOJŽIŠ
Martin RIDZOŇ
Jozef BÍLIK
Ľudovít PARILÁK
nr katalogowy: 100064
10.15199/24.2016.8.11
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2015-7
Opracowanie konstrukcji bazowej dla aktywnych układów materiałów tekstylnych przeznaczonych na odzież ciepłochronną
ANNA DĄBROWSKA
nr katalogowy: 92704
10.15199/60.2015.7.3
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-11
Mathematical model for failure cause analysis of electrical systems with load-sharing redundancy of component
Bohdan MANDZIY
Orest LOZYNSKY
Serhiy SHCHERBOVSKYKH
nr katalogowy: 80884
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-4a
Compensation bridge circuit with temperature-dependent voltage divider
Oleksandra HOTRA
Oksana BOYKO
nr katalogowy: 67648
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-7
Removal efficiency of the gaseous pollutants in cold plasma reactors
Ryszard KACPRZYK
Tomasz CZAPKA
Witold MIELCAREK
nr katalogowy: 53400
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2008-12
CORROSION OF COLD-DEFORMED BRASS IN ACID SOLUTIONS
ZORAN AVRAMOVIC
MILAN ANTONIJEVIC
nr katalogowy: 39832
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2010-3
Self-lubricanting cold forging tools
Hanna Wiśniewska-Weinert
Jacek Borowski
Mikhail Ignatev
BOHUMIL Jedovnicky
Tomasz RY BAK
Volf Leshchynsky
nr katalogowy: 52708
MATERIAŁY BUDOWLANE 2019-9
Successful growth of AAC market in Turkey
Gulay Özdemir
nr katalogowy: 122385
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2021-12
Magazynowanie chłodu z wykorzystaniem ciepła przemiany fazowej woda-lód
ROBERT SEKRET
PRZEMYSŁAW STARZEC
nr katalogowy: 134922
10.15199/9.2021.12.1
kapsuła
magazynowanie chłodu
ciepło przemiany fazowej
lód
encapsulation
cold storage
latent heat
ice
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2021-12
Magazynowanie chłodu z wykorzystaniem ciepła przemiany fazowej woda-lód
ROBERT SEKRET
PRZEMYSŁAW STARZEC
nr katalogowy: 134922
10.15199/9.2021.12.1
kapsuła
magazynowanie chłodu
ciepło przemiany fazowej
lód
encapsulation
cold storage
latent heat
ice
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2014-9
Program komputerowy do projektowania odzieży ciepłochronnej - założenia
Anna Dąbrowska
nr katalogowy: 86840
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2008-6
The application of CVD coatings for cold forming tools
ĽUDOVÍT PARILÁK
PAVOL BERAXA
SLAVOMÍR HOŘEJŠ
MÁRIA ULBRICHTOVÁ
nr katalogowy: 40478
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-5
Extremely positive effect of the cold drawing on critical current density of the SKNT- 8910 NbTi wire
Daniel GAJDA
Andrzej MORAWSKI
Adam PRESZ
Andrzej ZALESKI
nr katalogowy: 44765
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-1
Wpływ pulsacyjnego pola elektrycznego (PEF) na parametry ultrasłabej luminescencji oraz redukcję liczby komórek wybranych drobnoustrojów w ekstraktach kawy typu cold brew
Maciej OZIEMBŁOWSKI
Damian MAKSIMOWSKI
Anna MIERNIK
Sylwester TABOR
Agnieszka NAWIRSKA-OLSZAŃSKA
Magdalena TRENKA
nr katalogowy: 124194
10.15199/48.2020.01.34
ekstrakty kawy typu cold brew
pulsacyjne pola elektryczne
ultra słaba luminescencja
redukcja drobnoustrojów
cold brew coffee extracts
pulsed electric fields
ultra weak luminescence
reduction of microorganisms
CHŁODNICTWO 2013-7
Zmiany właściwości sensorycznych mięsa końskiego w czasie chłodniczego przechowywania w zależności od wieku koni
Renata Stanisławczyk
nr katalogowy: 78016
POLISH TECHNICAL REVIEW 2023-3
STRENGTHENING THE GEAR TEETH WITH SURFACE WORK
Jarosław MIKUŁA
Stanisław MIKUŁA
Stanisław STRZELECKI
nr katalogowy: 145359
10.15199/180.2023.3.3
cold machining
surface cold treatment
shot blasting
gear
obróbkę skrawaniem na zimno
powierzchniowa obróbka na zimno
śrutowanie
przekładnia
POLISH TECHNICAL REVIEW 2023-3
STRENGTHENING THE GEAR TEETH WITH SURFACE WORK
Jarosław MIKUŁA
Stanisław MIKUŁA
Stanisław STRZELECKI
nr katalogowy: 145359
10.15199/180.2023.3.3
cold machining
surface cold treatment
shot blasting
gear
obróbkę skrawaniem na zimno
powierzchniowa obróbka na zimno
śrutowanie
przekładnia
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-10
Cold-junction temperature compensation of thermoelectric transducers
Oleksandra HOTRA
nr katalogowy: 55129
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2020-11
Z PRASY TECHNICZNEJ
nr katalogowy: 129045
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2019-1
Research of the dual phase steel DP450 properties from the forming aspects
Jozef BÍLIK
Viktor TITTEL
Róbert SOBOTA
Roland ŠUBA
nr katalogowy: 118362
10.15199/24.2019.1.3
plasticity
formability
dual phase steel
tensile test
Erichsen cup test
plastyczność
formowalność
stal dwufazowa
próba rozciągania
test Erichsena
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2021-4
Ciecze stosowane do obróbki plastycznej blach stalowych na zimno
Artur Antosz
Stefan Ptak
nr katalogowy: 133012
środki smarne do walcowania
emulsje do walcowania
rolling lubricants
rolling emulsions
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2021-4
Ciecze stosowane do obróbki plastycznej blach stalowych na zimno
Artur Antosz
Stefan Ptak
nr katalogowy: 133012
środki smarne do walcowania
emulsje do walcowania
rolling lubricants
rolling emulsions
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2021-4
Ciecze stosowane do obróbki plastycznej blach stalowych na zimno
Artur Antosz
Stefan Ptak
nr katalogowy: 133012
środki smarne do walcowania
emulsje do walcowania
rolling lubricants
rolling emulsions
CHŁODNICTWO 2012-1-2
Koncepcja pomiaru parametrów powietrza w komorze składowej chłodni warzyw
Mirosława Kołodziejczyk
Dariusz Butrymowicz
Jarosław Karwacki
Tomasz Przybyli ński
nr katalogowy: 66011
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Charakterystyka polskiego rynku internetowego olejów tłoczonych na zimno
Natalia Goździk
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 133591
10.15199/65.2021.9.5
oleje tłoczone na zimno
handel elektroniczny
polski rynek internetowy
cold-pressed oils
e-commerce
Polish online market
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Charakterystyka polskiego rynku internetowego olejów tłoczonych na zimno
Natalia Goździk
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 133591
10.15199/65.2021.9.5
oleje tłoczone na zimno
handel elektroniczny
polski rynek internetowy
cold-pressed oils
e-commerce
Polish online market
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Charakterystyka polskiego rynku internetowego olejów tłoczonych na zimno
Natalia Goździk
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 133591
10.15199/65.2021.9.5
oleje tłoczone na zimno
handel elektroniczny
polski rynek internetowy
cold-pressed oils
e-commerce
Polish online market
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Charakterystyka polskiego rynku internetowego olejów tłoczonych na zimno
Natalia Goździk
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 133591
10.15199/65.2021.9.5
oleje tłoczone na zimno
handel elektroniczny
polski rynek internetowy
cold-pressed oils
e-commerce
Polish online market
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-4
Smakowite urozmaicenie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 125920
potrawy mięsne na zimno
wieprzowina
mięso drobiowe
wołowina
jagnięcina
dziczyzna
pieczeń
sztufada
galantyna
rolada
befsztyk tatarski
pasztet
cold meat dishes
pork
poultry meat
beef
lamb
venison
roast
boeuf à
la mode („
beef in style")
galantine
roulade
steak tartare
pate.
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2009-1
NUMERYCZNA ANALIZA ZJAWISKA PĘKANIA DRUTU ZE STOPU MAGNEZU W PROCESIE CIĄGNIENIA NA ZIMNO
ANDRZEJ MILENIN
PIOTR KUSTRA
nr katalogowy: 41166
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2011-8
High voltage power supply for excitation of cold emission of electrons from a carbon nanotube cathode
MATEUSZ MROCZKOWSKI
MACIEJ KISIELIŃSKI
JERZY KALENIK
KRYSTIAN KRÓL
nr katalogowy: 61944
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-4
Soki cold pressed - światowy trend w sokownictwie
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 90888
OPAKOWANIE 2024-2
Mark Andy i PC Print o trendach w cold stampingu
nr katalogowy: 147487
CHŁODNICTWO 2013-12
Pomiary parametrów powietrza w komorze składowej chłodni marchwi Wyniki wstępne
Mirosława Kołodziejczyk
Dariusz Butrymowicz
Jarosław Karwack
Tomasz Przybyliński
nr katalogowy: 81214
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2013-8
Physical and numerical modelling of cold rolling of ferritic-pearlitic steels accounting for microstructural effects.
Łukasz MADEJ
Roman KUZIAK
Wojciech LIBURA
Maciej PIETRZYK
nr katalogowy: 78616
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2016-12
Komputerowy program do projektowania odzieży ciepłochronnej przeznaczonej do stosowania w określonym środowisku cieplnym
Anna Dąbrowska
nr katalogowy: 103005
10.15199/60.2016.12.3
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2015-9
Analysis of deformation in precision seamless tubes during cold drawing
Martin RIDZOŇ
Milan MOJŽIŠ
Jozef BÍLIK
Ľudovít PARILÁK
nr katalogowy: 92939
10.15199/24.2015.9.12
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Blending jako sposób modyfikacji wartości odżywczej i stabilności oksydacyjnej olejów tłoczonych na zimno
Karol Łysiak
Michał Wolski
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 139163
10.15199/65.2022.8.3
oleje tłoczone na zimno
mieszanie
skład kwasów tłuszczowych
stabilność oksydacyjna
wskaźniki aterogenności
trombogenności
hipocholesterolemiczny
cold-pressed oils
blending
fatty acid composition
oxidative stability
atherogenicity thrombogenicity
hypocholesterolemic index
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Blending jako sposób modyfikacji wartości odżywczej i stabilności oksydacyjnej olejów tłoczonych na zimno
Karol Łysiak
Michał Wolski
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 139163
10.15199/65.2022.8.3
oleje tłoczone na zimno
mieszanie
skład kwasów tłuszczowych
stabilność oksydacyjna
wskaźniki aterogenności
trombogenności
hipocholesterolemiczny
cold-pressed oils
blending
fatty acid composition
oxidative stability
atherogenicity thrombogenicity
hypocholesterolemic index
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Blending jako sposób modyfikacji wartości odżywczej i stabilności oksydacyjnej olejów tłoczonych na zimno
Karol Łysiak
Michał Wolski
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 139163
10.15199/65.2022.8.3
oleje tłoczone na zimno
mieszanie
skład kwasów tłuszczowych
stabilność oksydacyjna
wskaźniki aterogenności
trombogenności
hipocholesterolemiczny
cold-pressed oils
blending
fatty acid composition
oxidative stability
atherogenicity thrombogenicity
hypocholesterolemic index
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Blending jako sposób modyfikacji wartości odżywczej i stabilności oksydacyjnej olejów tłoczonych na zimno
Karol Łysiak
Michał Wolski
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 139163
10.15199/65.2022.8.3
oleje tłoczone na zimno
mieszanie
skład kwasów tłuszczowych
stabilność oksydacyjna
wskaźniki aterogenności
trombogenności
hipocholesterolemiczny
cold-pressed oils
blending
fatty acid composition
oxidative stability
atherogenicity thrombogenicity
hypocholesterolemic index
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Blending jako sposób modyfikacji wartości odżywczej i stabilności oksydacyjnej olejów tłoczonych na zimno
Karol Łysiak
Michał Wolski
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 139163
10.15199/65.2022.8.3
oleje tłoczone na zimno
mieszanie
skład kwasów tłuszczowych
stabilność oksydacyjna
wskaźniki aterogenności
trombogenności
hipocholesterolemiczny
cold-pressed oils
blending
fatty acid composition
oxidative stability
atherogenicity thrombogenicity
hypocholesterolemic index
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Blending jako sposób modyfikacji wartości odżywczej i stabilności oksydacyjnej olejów tłoczonych na zimno
Karol Łysiak
Michał Wolski
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 139163
10.15199/65.2022.8.3
oleje tłoczone na zimno
mieszanie
skład kwasów tłuszczowych
stabilność oksydacyjna
wskaźniki aterogenności
trombogenności
hipocholesterolemiczny
cold-pressed oils
blending
fatty acid composition
oxidative stability
atherogenicity thrombogenicity
hypocholesterolemic index
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Blending jako sposób modyfikacji wartości odżywczej i stabilności oksydacyjnej olejów tłoczonych na zimno
Karol Łysiak
Michał Wolski
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 139163
10.15199/65.2022.8.3
oleje tłoczone na zimno
mieszanie
skład kwasów tłuszczowych
stabilność oksydacyjna
wskaźniki aterogenności
trombogenności
hipocholesterolemiczny
cold-pressed oils
blending
fatty acid composition
oxidative stability
atherogenicity thrombogenicity
hypocholesterolemic index
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2018-3
BADANIA NAD PROCESEM ODLEWANIA TAŚM ZE STOPÓW ALUMINIUM SERII 6xxx METODĄ TRC ORAZ ICH WALCOWANIE NA ZIMNO
WOJCIECH ŚCIĘŻOR
RADOSŁAW KOWAL
GRZEGORZ KIESIEWICZ
PAWEŁ KWAŚNIEWSKI
ANDRZEJ MAMALA
KRYSTIAN FRANCZAK
SZYMON KORDASZEWSKI
nr katalogowy: 112894
10.15199/67.2018.3.1
Twin Roll Casting
odlewanie
walcowanie
aluminium
Twin Roll Casting
casting
rolling
aluminium
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-4
Kierunki przetwórstwa jagód rokitnika
Agnieszka Wilkowska
Eugeniusz Pogorzelski
Wojciech Ambroziak
Robert Gwiazdecki
nr katalogowy: 44010
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-1
Technologia czyszczenia suchym lodem Cold Jet
A. Witkowski
nr katalogowy: 20866
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2023-3
Metody zapobiegania okołooperacyjnej hipotermii pacjentów
Anna Bogdan
Dominika Kwiecińska
nr katalogowy: 142363
10.15199/9.2023.3.3
sala operacyjna
strumień powietrza wentylacyjnego
pacjent
metody zapobiegania hipotermii
operating room
ventilation air flow
patient
hypotermia prevention methods
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2023-3
Metody zapobiegania okołooperacyjnej hipotermii pacjentów
Anna Bogdan
Dominika Kwiecińska
nr katalogowy: 142363
10.15199/9.2023.3.3
sala operacyjna
strumień powietrza wentylacyjnego
pacjent
metody zapobiegania hipotermii
operating room
ventilation air flow
patient
hypotermia prevention methods
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2023-3
Metody zapobiegania okołooperacyjnej hipotermii pacjentów
Anna Bogdan
Dominika Kwiecińska
nr katalogowy: 142363
10.15199/9.2023.3.3
sala operacyjna
strumień powietrza wentylacyjnego
pacjent
metody zapobiegania hipotermii
operating room
ventilation air flow
patient
hypotermia prevention methods
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2023-3
Metody zapobiegania okołooperacyjnej hipotermii pacjentów
Anna Bogdan
Dominika Kwiecińska
nr katalogowy: 142363
10.15199/9.2023.3.3
sala operacyjna
strumień powietrza wentylacyjnego
pacjent
metody zapobiegania hipotermii
operating room
ventilation air flow
patient
hypotermia prevention methods
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2023-3
Metody zapobiegania okołooperacyjnej hipotermii pacjentów
Anna Bogdan
Dominika Kwiecińska
nr katalogowy: 142363
10.15199/9.2023.3.3
sala operacyjna
strumień powietrza wentylacyjnego
pacjent
metody zapobiegania hipotermii
operating room
ventilation air flow
patient
hypotermia prevention methods
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2009-1
Wpływ struktury na podatność do ciągnienia prasówki ze stopu magnezu aZ31
Teresa Bajor
Zbigniew Muskalski
Marcin Pełka
nr katalogowy: 40928
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2009-7
Rozwój produkcji rur walcowanych na zimno w walcarkach pielgrzymowych
HENRYK DYJA
ANNA KAWAŁEK
VALENTIN N. DANCHENKO
nr katalogowy: 45873
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2013-4
Microstructural characterization of Fe-Cu-Al-Al2O3 coatings prepared with cold gas spraying technique
SŁAWOMIR KĄC
JAROSŁAW SZELC
JAN KUSIŃSKI
PAOLO MATTEAZZI
ALBERTO COLELLA
SERGI DOSTA
JAVEIR FERNANDEZ
nr katalogowy: 79718
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2011-3
Environment for automated low-temperature measurements of electronic circuits
FRANCISZEK BALIK
WOJCIECH SOMMER
nr katalogowy: 58398
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2015-3
The automatic system for the characterization of thermoelectric microgenerators
Mirosław Gierczak
Sebastian Dziewięcki
Piotr Markowski
nr katalogowy: 90124
10.15199/13.2015.3.9
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-11
FOLIE KOLAGENOWE
Paweł Sobczak
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
nr katalogowy: 145946
kolagen
osłonki
produkcja
collagen
casings
production
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-2
Łańcuch chłodniczy żywności a drobnoustroje
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Edyta Lipińska
nr katalogowy: 125175
CHŁODNICTWO 2017-11
Potencjał zastosowania sorpcyjnych urządzeń chłodniczych w systemach chłodu sieciowego
Andrzej Grzebielec
nr katalogowy: 110807
10.15199/8.2017.11.1
energetyka
sorpcyjne pompy ciepła
chłodzenie sieciowe
energy
sorption heat pumps.
district cooling
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2017-8
The technology of cold drawing of seamless steel tubes using numerical simulation
Peter BELLA
Martin RIDZOŇ
Milan MOJŽIŠ
Ľudovít PARILÁK
nr katalogowy: 109121
10.15199/24.2017.8.17
seamless steel tube
FEM
numerical simulation
cold dra􀀐
wing
precyzyjne rury stalowe
MES
numeryczna symu􀀐
lacja
ciągnienie na zimno
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-8
Łańcuch chłodniczy w produkcji i przechowywaniu żywności
Joanna Markowska Elżbieta Polak
nr katalogowy: 121991
10.15199/65.2019.8.9
łańcuch chłodniczy
produkcja
przechowywanie
żywność
środowisko
cold chain
production
storage
foods
environment
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2009-5
Analysis of melting and casting processes of TiAl in the cold induction crucible vacuum furnace
GEORG JARCZYK
EGBERT BAAKE
ANDREJS UMBRASHKO
HANS-GUENTER FELLMANN
RUEDIGER TIEFERS
nr katalogowy: 47815
CHŁODNICTWO 2022-1
Zarządzanie logistyczne w cywilnym transporcie lotniczym artykułów chłodzonych i głęboko mrożonych z zachowaniem zimnego łańcucha dostaw
Maciej Kaźmierczak
Jan Szymczyk
nr katalogowy: 136536
żywność
zimny łańcuch dostaw
artykuły mrożone i chłodzone
warunki sanitarne
zarządzanie logistyczne
transport lotniczy
produkty szybko psujące się
food
cold supply chain
deep-frozen and chilled items
sanitary conditions
logistics management
air transport
perishable products
CHŁODNICTWO 2022-1
Zarządzanie logistyczne w cywilnym transporcie lotniczym artykułów chłodzonych i głęboko mrożonych z zachowaniem zimnego łańcucha dostaw
Maciej Kaźmierczak
Jan Szymczyk
nr katalogowy: 136536
żywność
zimny łańcuch dostaw
artykuły mrożone i chłodzone
warunki sanitarne
zarządzanie logistyczne
transport lotniczy
produkty szybko psujące się
food
cold supply chain
deep-frozen and chilled items
sanitary conditions
logistics management
air transport
perishable products
CHŁODNICTWO 2022-1
Zarządzanie logistyczne w cywilnym transporcie lotniczym artykułów chłodzonych i głęboko mrożonych z zachowaniem zimnego łańcucha dostaw
Maciej Kaźmierczak
Jan Szymczyk
nr katalogowy: 136536
żywność
zimny łańcuch dostaw
artykuły mrożone i chłodzone
warunki sanitarne
zarządzanie logistyczne
transport lotniczy
produkty szybko psujące się
food
cold supply chain
deep-frozen and chilled items
sanitary conditions
logistics management
air transport
perishable products
CHŁODNICTWO 2022-1
Zarządzanie logistyczne w cywilnym transporcie lotniczym artykułów chłodzonych i głęboko mrożonych z zachowaniem zimnego łańcucha dostaw
Maciej Kaźmierczak
Jan Szymczyk
nr katalogowy: 136536
żywność
zimny łańcuch dostaw
artykuły mrożone i chłodzone
warunki sanitarne
zarządzanie logistyczne
transport lotniczy
produkty szybko psujące się
food
cold supply chain
deep-frozen and chilled items
sanitary conditions
logistics management
air transport
perishable products
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-9
ZIMNA PLAZMA – nietermiczna technologia do konkretnych zastosowań w przemyśle mięsnym
Agnieszka Starek-Wójcicka
Joanna Pawłat
nr katalogowy: 145093
zimna plazma
procesy nietermiczne
dekontaminacja
jakość mięsa
cold plasma
non-thermal processes
decontamination
meat quality
CHŁODNICTWO 2014-5
Komory chłodnicze w przechowywaniu owoców i warzyw
Piotr Grzegory
Dariusz Kowalczyk
nr katalogowy: 84401
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-3
Drobiowe przysmaki
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 104413
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-11
PRZETWARZANIE NIEOSŁONKOWYCH jadalnych ubocznych surowców rzeźnych
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
nr katalogowy: 140661
surowce uboczne
przetwórstwo
kulinaria
by-products
processing
cooking
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-11
PRZETWARZANIE NIEOSŁONKOWYCH jadalnych ubocznych surowców rzeźnych
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
nr katalogowy: 140661
surowce uboczne
przetwórstwo
kulinaria
by-products
processing
cooking
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-3
Z odrobiną pikanterii
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 125365
przyprawy
przyprawy korzenne
przyprawy ziołowe
przyprawy warzywne
walory smakowo-zapachowe
właściwości barwiące
wykorzystanie kulinarne
spices
spices
herbal spices
vegetable spices
flavor-fragrance qualities
coloring properties
culinary use
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-7
Technologiczne uwarunkowania produkcji wyrobów drobiowych
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 132614
mięso drobiowe
wartość odżywcza
przydatność i cechy przerobowe
obróbka termiczna
poultry meat
nutritional value
processing usefullness and processing features
thermal treatment
CHŁODNICTWO 2014-5
Wykorzystanie ciepła sieciowego do wytwarzania chłodu w procesie adsorpcji
Bolesław Karwat
Emil Stańczyk
Marek Mazurek
nr katalogowy: 84398
CHŁODNICTWO 2014-3
Modelowanie numeryczne wymiany ciepła i masy w komorze składowej marchwi
Mirosława Kołodziejczyk
Dariusz Butrymowicz
nr katalogowy: 83152
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2011-12
Skłonność do pęknięć zimnych stali bainitycznej stosowanej w podwyższonych temperaturach
aneta ZiewieC
SławoMir ParZYCh
edMUnd taSaK
nr katalogowy: 64501
CHŁODNICTWO 2013-9
Wizualizacja przepływu powietrza w komorze składowej warzyw, czyli szaleństwo turbulencji
Mirosława Kołodziejczyk
Dariusz Butrymowicz
Jarosław Karwacki
Tomasz Przybyliński
nr katalogowy: 79212
CHŁODNICTWO 2011-4
Mikroorganizmy z naszych lodówek - gorący temat w zimnym środowisku
Anna Szosland-Fałtyn
Beata Bartodziejska
Joanna Królasik
Beata Paziak-Domańska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 59185
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2010-11
WYZNACZANIE PÓL ODKSZTAŁCEŃ W PROCESIE WALCOWANIA PIELGRZYMOWEGO RUR MIEDZIANYCH I ALUMINIOWYCH
HEINZ PALKOWSKI
DANIEL POCIECHA
JAN OSIKA
KAZIMIERZ ŚWIĄTKOWSKI
nr katalogowy: 55376
OPAKOWANIE 2022-10
Eko – nowy standard w opakowaniach klasy premium
Anna Naruszko
nr katalogowy: 140192
CHŁODNICTWO 2018-3
Łańcuch chłodniczy a zmiany klimatyczne
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Urszula Stęplewska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 114897
10.15199/8.2018.3.1
łańcuch chłodniczy
produkcja żywności
bezpieczeństwo żywności
zmiany klimatu
wpływ na środowisko
cold chain
food production
food safety
climate changes
environmental impact
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2019-8
Microstructure aspects and comparison of mechanical properties of cold drawn precision seamless tubes
Milan MOJŽIŠ
Martin RIDZOŇ
Michal KÁN
Roman ĎURČÍK
Ján TURŇA
Ľudovít PARILÁK
nr katalogowy: 121796
10.15199/24.2019.8.8
microstructure analysis
reduction
cold drawing on fixed mandrel
analiza mikrostruktury
redukcja
ciągnienie na zimno na stałym trzpieniu
CHŁODNICTWO 2008-4
Kompaktowe jednostki chłodnicze COLD-PAK
nr katalogowy: 34646
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-8-9
Napoje funkcjonalne
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 122476
CHŁODNICTWO 2020-3
Japońska fabryka żywności instaluje urządzenia chłodnicze CO2 Panasonic do chłodzenia i zamrażania sushi
nr katalogowy: 126901
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-10
Wytrzymałość na rozciąganie elementów drukowanych z materiałów ABS, PA6+CF15, PA12+CF15
Maciej Major
Jarosław Kalinowski
Mariusz Kosiń
nr katalogowy: 139998
10.15199/33.2022.10.21
druk 3D
filament
badania wytrzymałościowe
profile zimnogięte.
3D printing
filament
strength tests
cold-formed profiles.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-10
Wytrzymałość na rozciąganie elementów drukowanych z materiałów ABS, PA6+CF15, PA12+CF15
Maciej Major
Jarosław Kalinowski
Mariusz Kosiń
nr katalogowy: 139998
10.15199/33.2022.10.21
druk 3D
filament
badania wytrzymałościowe
profile zimnogięte.
3D printing
filament
strength tests
cold-formed profiles.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-10
Wytrzymałość na rozciąganie elementów drukowanych z materiałów ABS, PA6+CF15, PA12+CF15
Maciej Major
Jarosław Kalinowski
Mariusz Kosiń
nr katalogowy: 139998
10.15199/33.2022.10.21
druk 3D
filament
badania wytrzymałościowe
profile zimnogięte.
3D printing
filament
strength tests
cold-formed profiles.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-10
Wytrzymałość na rozciąganie elementów drukowanych z materiałów ABS, PA6+CF15, PA12+CF15
Maciej Major
Jarosław Kalinowski
Mariusz Kosiń
nr katalogowy: 139998
10.15199/33.2022.10.21
druk 3D
filament
badania wytrzymałościowe
profile zimnogięte.
3D printing
filament
strength tests
cold-formed profiles.
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2014-1
Ubiór ciepłochronny o zróżnicowanej izolacyjności cieplnej dostosowanej do stref cieplnych użytkownika odzieży
Anna Marszałek
Grażyna Bartkowiak
Anna Dąbrowska
nr katalogowy: 82170
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2013-11
WIELOSKALOWY NUMERYCZNY MODEL CIĄGNIENIA NA ZIMNO DRUTÓW Z NISKOPLASTYCZNYCH STOPÓW MAGNEZU Z UWZGLĘDNIENIEM MECHANIZMU UTRATY SPÓJNOŚCI
ANDRZEJ MILENIN
DOROTA JOANNA BYRSKA-WÓJCIK
nr katalogowy: 81004
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2014-2
Structural and chemical investigation into Ti/TiC coatings deposited with Cold Gas Spraying (CGS)
SŁAWOMIR KĄC
GRZEGORZ SZWACHTA
JAN KUSIŃSKI
PAOLO MATTEAZZI
ALBERTO COLELLA
SERGI DOSTA
JAVIER FERNANDEZ
JORGE GARCIA-FORGAS
nr katalogowy: 84292
CHŁODNICTWO 2013-1
Chłodniczy sprzęt domowy w Polsce Produkcja i wyposażenie mieszkań
Stanisław Urban
nr katalogowy: 74037
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2012-5
Getting cold-rolled sheet with regulated surface microgeometry
Denis LOMAKIN
IONOV
Anna KAWAŁEK
nr katalogowy: 68059
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2013-7
BADANIA WŁASNOŚCI MECHANICZNO-ELEKTRYCZNYCH BLACH Z ALUMINIUM SERII 1XXX ORAZ 8XXX UZYSKIWANYCH Z WSADU ODLEWANEGO W UKŁADZIE CIĄGŁYM
ANDRZEJ MAMALA
PAWEŁ KWAŚNIEWSKI
TADEUSZ KNYCH
WOJCIECH ŚCIĘŻOR
GRZEGORZ KIESIEWICZ
ARTUR KAWECKI
nr katalogowy: 78175
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-1b
Utilizing User Access Sequence to Mitigate the Cold Start Problem in Collaborative Filtering Recommendation
Xiaoyi Deng
nr katalogowy: 74369
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2011-5
Analiza zapasu plastyczności stopów typu Cu-Ni-e-Mn odkształcanych w warunkach walcowania na zimno i wielokrotnego ciągnienia rur w ciągarkach bębnowych
aleksander Galkin
henryk dyJa
ilya dUboVTseV
konrad laber
nr katalogowy: 59379
OPAKOWANIE 2017-2
BADANIA I ROZWÓJ: Termo- i zimnokurczliwe etykiety polimerowe
Łukasz Kantor
Aleksandra Kopyć
Jadwiga Laska
nr katalogowy: 104231
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2015-12
ANALIZA WŁASNOŚCI MECHANICZNYCH I ELEKTRYCZNYCH BLACH Z ALUMINIUM ORAZ JEGO STOPÓW OTRZYMANYCH Z WSADU Z LINII TRC
WOJCIECH ŚCIĘŻOR
ANDRZEJ MAMALA
PAWEŁ KWAŚNIEWSKI
RADOSŁAW KOWAL
JUSTYNA GRZEBINOGA
nr katalogowy: 95713
10.15 199/67.2015.12.14
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2016-9
Numerical simulation of cold drawing of multi-rifled seamless steel tubes
Peter BELLA
Pavol BUČEK
Martin RIDZOŇ
Milan MOJŽIŠ
Ľudovít PARILÁK
nr katalogowy: 100114
10.15199/24.2016.9.1
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-2
Racjonalizacja zużycia materiału w chemiczno-technologicznym procesie formowania
Kristina Zgodavova
Maria Mihalikova
Sona Hurna
Martin Straka
Vojtech Miklos
nr katalogowy: 112277
10.15199/62.2018.2.3
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-12
Żywność tradycyjna klasy premium na święta Bożego Narodzenia
Tomasz Krzywiński
Grzegorz Tokarczyk
Sylwia Przybylska
nr katalogowy: 111085
święta Bożego Narodzenia
karp
wędliny premium
gęsina
wartość odżywcza drobiu
Christmas
carp
premium meats
goose
nutritional value of poultry
ATEST - OCHRONA PRACY 2023-1
Pracownicy szczególnie podatni na zagrożenia stwarzane przez substancje niebezpieczne (3) Lekcja 154
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 141335
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2012-6
The FeCuAl-Al2O3 coatings deposited by means of supersonic technique - microstructure and properties
Jan Kusiński
SŁAWOMIR KĄC
PAOLO MATTEAZZI
ALBERTO COLELLA
SERGI DOSTA
Javier FERNANDEZ
JEAN-PIERRE CELIS
Emmanuel GEORGIOU
nr katalogowy: 73487
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2011-6
Towards optical atomic clock and metrology with cold strontium atoms
MARCIN BOBER
JERZY ZACHOROWSKI
WOJCIECH GAWLIK
MARIAN SMOLUCHOWSKI
nr katalogowy: 60595
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2011-1
Novel techniques for measurement of residual stress in axial direction of heavily cold drawn thin-sized steel wires by focused ion beam and its application
J. G. BAE
D. Y. BAN
Y. S. YANG
C. G. PARK
nr katalogowy: 57942
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-5-6
Herbaty ready-to-drink - aspekty praktyczne i rynkowe
Mariusz Jakubowski
nr katalogowy: 120736
10.15199/64.2019.5-6.3
herbata
rtd
rynek napojów herbacianych
trendy herbaciane
właściwości naparów herbaty
tea
ready-to-drink
tea-based beverages
trends in tea
tea characteristics
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2017-1
Tribological and material utility aspects of mill rolls for cold rolling
Janusz Krawczyk
Adam Kokosza
Jerzy Pacyna
Marcin Madej
nr katalogowy: 104141
10.15199/28.2017.1.4
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2016-10
Effect of some metallurgical variables on the corrosion fatigue behavior of α-brass in sodium nitrite solution
Gehan I. Youssef
Lobna A. Khorshed
Elsayed A. Ashour
nr katalogowy: 101488
10.15199/40.2016.10.4
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-9
Study on the impact of free steryl glucosides on the low temperature parameters of biofuels for diesel engines Badania nad wpływem wolnych glukozydów steroli na niskotemperaturowe parametry biopaliw do silników o zapłonie samoczynnym
Zygmunt Burnusa
Janusz Jakóbiec
nr katalogowy: 100788
10.15199/62.2016.9.33
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Wpływ dodatku tłoczonego na zimno oleju z nasion pomidorów na jakość żywieniową i stabilność olejów rafinowanych
Michał Podgórski
Dorota Klensporf-Pawlik
nr katalogowy: 133099
10.15199/65.2021.8.8
jakość żywieniowa
stabilność olejów
mieszanie olejów
profil kwasów tłuszczowych
heksanal
nutritional quality
oil stability
oils blending
fatty acids profile
hexanal
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Wpływ dodatku tłoczonego na zimno oleju z nasion pomidorów na jakość żywieniową i stabilność olejów rafinowanych
Michał Podgórski
Dorota Klensporf-Pawlik
nr katalogowy: 133099
10.15199/65.2021.8.8
jakość żywieniowa
stabilność olejów
mieszanie olejów
profil kwasów tłuszczowych
heksanal
nutritional quality
oil stability
oils blending
fatty acids profile
hexanal
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Wpływ dodatku tłoczonego na zimno oleju z nasion pomidorów na jakość żywieniową i stabilność olejów rafinowanych
Michał Podgórski
Dorota Klensporf-Pawlik
nr katalogowy: 133099
10.15199/65.2021.8.8
jakość żywieniowa
stabilność olejów
mieszanie olejów
profil kwasów tłuszczowych
heksanal
nutritional quality
oil stability
oils blending
fatty acids profile
hexanal
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-1
Migracja toksycznych metali z papierowych i tekturowych wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością
Maciej Ciepliński
Izabela Podawczyk
nr katalogowy: 141600
10.15199/54.2023.1.1
papier
tektura
kontakt z żywnością
toksyczne metale
absorpcyjna spektrometria atomowa
paper
board
contact with food
toxic metals
atomic absorption spectrometry
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-1
Migracja toksycznych metali z papierowych i tekturowych wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością
Maciej Ciepliński
Izabela Podawczyk
nr katalogowy: 141600
10.15199/54.2023.1.1
papier
tektura
kontakt z żywnością
toksyczne metale
absorpcyjna spektrometria atomowa
paper
board
contact with food
toxic metals
atomic absorption spectrometry
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2008-1
Niskoenergetyczne procesy spawania łukowego w osłonie gazów do łączenia cienkich blach stalowych
JOLANTA MATUSIAK
BOGUSŁAW CZWÓRNÓG
nr katalogowy: 32678
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2018-4
WPŁYW OBRÓBKI POWIERZCHNIOWEJ ZGNIOEM PO UTWARDZENIU SPOIN NA NOŚNOŚĆ ZAKŁADKOWYCH POŁĄCZEŃ KLEJOWYCH
Jan GODZIMIRSKI
Anna JAGIEŁŁO
nr katalogowy: 117640
połączenia klejowe
obróbka powierzchniowa zgniotem
obliczenia numeryczne
Adhesive joints
surface treatment cold-work hardening
numerical calculation
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2017-8
Compare of the Dies and They Influence of Geometry Precision of the Cold Drawing Tubes with Small Dimensions
Milan MOJŽIŠ
Ľudovít PARILÁK
Viktor TITTEL
Martin RIDZOŇ
Peter BELLA
Ivan BURANSKÝ
nr katalogowy: 109126
10.15199/24.2017.8.22
geometry of working planes
drawing without a plug
geo metric modifications
geometria narzędzia roboczego
ciąnienie rur
modyfi kacje geometrii narzędzi roboczych
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2019-11
Analiza numeryczna procesu przepychania rury na zimno z zastosowaniem trzpienia
Łukasz WÓJCIK
Grzegorz WINIARSKI
Tomasz BULZAK
Mirosław SZALA
nr katalogowy: 123454
10.15199/24.2019.11.1
przepychanie na zimno
elementy drążone
MES
cold open die extrusion
hollow parts
FEM
CHŁODNICTWO 2020-1
Rola łańcucha chłodniczego w utrzymaniu jakości żywności
Joanna Markowska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 125114
10.1599/8.2020.1.2
łańcuch chłodniczy
produkcja
przechowywanie
żywność
środowisko
cold chain
production
storage
foods
environment
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-4
An analysis of power supply reliability indexes in the selected distribution company
Zbigniew ŁUKASIK
Jacek KOZYRA
Aldona KUŚMIŃSKA-FIJAŁKOWSKA
nr katalogowy: 125683
10.15199/48.2020.04.28
Spółka dystrybucyjna
System elektroenergetyczny
SAIDI
SAIFI.
Distribution company
Power system
SAIDI
SAIFI
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2008-11
OCENA JAKOŚCI TAŚMY STALOWEJ Z POWŁOKĄ AL-SI PRZEZNACZONEJ NA RURY ZGRZEWANE
KRZYSZTOF ŻABA
nr katalogowy: 39248
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2019-8
The influence of reduction on the surface temperature in the process of drawing tubes
Ján TURŇA
Martin RIDZOŇ
Milan MOJŽIŠ
Michal KÁN
Ľudovít PARILÁK
nr katalogowy: 121800
10.15199/24.2019.8.12
tube
temperature
drawing
reduction
measurement
rura
temperatura
ciągnienie
ubytek przekroju
pomiar
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-2
Ozon w wyjaławianiu i oczyszczaniu podłoży fermentacyjnych
Piotr Dziugan
Krzysztof Krosowiak
Krzysztof Śmigielski
Katarzyna Dziedziczak
nr katalogowy: 33416
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2008-4
A new quantitative description method of Armco iron microstructure after cold heading and recrystallization
JANUSZ SZALA
JERZY WAWSZCZAK
nr katalogowy: 37807
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-4
3D field analysis of amorphous modular transformer under short circuit
Bronisław TOMCZUK
Dariusz KOTERAS
nr katalogowy: 25140
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-12
Wykorzystanie magazynu chłodu w kompaktowej komorze przechowalniczej
Rafał Andrzejczyk
Marta Gosz
nr katalogowy: 117680
10.15199/65.2018.12.7
pasywne systemy chłodzenia
materiały zmiennofazowe
cukrole
nośnik chłodu
passive cooling systems
phase change materials
sugar alcohols
cold storing materials
MATERIAŁY BUDOWLANE 2023-10
Wykorzystanie technologii druku 3D do wzmocnienia zginanych zimnogiętych profili typu C
Maciej Major
Jarosław Kalinowski
Mariusz Kosiń
nr katalogowy: 145648
10.15199/33.2023.10.05
druk 3D
profile zimnogięte
zginanie
obliczenia numeryczne.
3D printing
cold-formed profiles
bending
numerical calculations
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2018-2
Badania modelowe wpływu zimnego środowiska pracy na kształtowanie się mikroklimatu wewnątrz rękawic ochronnych zintegrowanych z pasywnym źródłem ciepła
EMILIA IRZMAŃSKA
PAULINA MAJCZAK
PAULINA KROPIDŁOWSKA
nr katalogowy: 112416
10.15199/60.2018.02.2
rękawice ochronne
zimne środowisko pracy
pasywne źródła ciepła
mikroklimat wewnątrz rękawic
protective gloves
cold working environment
passive heat sources
microclimate inside the glove
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2011-5
O skutkach lokalizacji odkształcenia podczas przeróbki plastycznej stopu Zr–Nb
aleksander М
. Gałkin
henryk dyJa
kirill W. ożmeGoW
anna kaWałek
nr katalogowy: 59380
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2008-8
The experimental research of ductility of high-alloyed steels and nickel based alloys
PETR UNUCKA
JOSEF BOŘUTA
nr katalogowy: 37274
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2015-4
Wady papieru, obciągi a błędy w procesie offsetowego drukowania zwojowego w technologii cold-set i heat-se
nr katalogowy: 90980
CHŁODNICTWO 2018-2
Zagadnienia modelowania zasobnika zimna w układzie chłodniczym obsługującym chłodnię składową warzyw
Kamil Śmierciew
nr katalogowy: 113744
10.15199/8.2018.2.2
zasobnik zimna
pośredni system chłodzenia
chłodnie warzyw
modelowanie CFD
cold storage vessel
indirect cooling system
vegetables cold storage chamber
CFD modelling
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2017-8
The Influence of Temperature and Strain Rate on Flow Stress of Steel 10CrMo9-10 used for Drawing of Tubes
Mária KAPUSTOVÁ
Róbert SOBOTA
Jozef BÍLIK
Roman MORAVČÍK
nr katalogowy: 109124
10.15199/24.2017.8.20
flow stress
creep resistant steel
flow stress curves
die dr wing of seamless steel tubes
FEM simulation
naprężenie uplastyczniające
stal odporna na pełzanie
krzywa granicy plastyczności
ciągnienie w ciągadle stalowych rur bez szwu
symulacja FEM (metoda elementów skończonych)
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2007-3-4
X-ray diffraction study of distribution of macroscopic residual stresses in surface layers of a bearing steel after grinding
ZDENEK PALA
NIKOLAJ GANEV
JAN JERSÁK
nr katalogowy: 27513
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-11b
Miniaturowe źródło zimnej plazmy do zastosowań badawczych i technologicznych
Jerzy JANISZEWSKI
nr katalogowy: 72344
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-5
Najnowsze postępy w zastosowaniu technologii zimnej plazmy w żywności pochodzenia zwierzęcego
Agnieszka STAREK-WÓJCICKA
Joanna PAWŁAT
nr katalogowy: 148727
mięso
przetwory mięsne
zimna plazma
bezpieczeństwo żywności
dekontaminacja mikrobiologiczna
wartość odżywcza
meat
meat products
cold plasma
food safety
microbial decontamination
nutritional value
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-7
Potencjał technologii zimnej plazmy w sektorze mięsnym
Agnieszka Starek-Wójcicka
Joanna Pawłat
nr katalogowy: 132616
sektor mięsny
bezpieczeństwo mikrobiologiczne
jakość
nowa technologia
zimna plazma
meat sector
microbiological safety
quality
new technology
cold plasma
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-8
Porównanie jakości oraz analiza bezpieczeństwa rynkowych olejów rzepakowych tłoczonych na zimno oraz rafinowanych
Karol Łysiak
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 144665
10.15199/65.2023.8.6
oleje rzepakowe
tłoczenie na zimno
rafinacja
jakość
bezpieczeństwo
porównanie
rapeseed oils
cold pressing
refining
quality
safety
comparison
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2008-4
Structure and properties of the AZ91 magnesium alloy welds created with the use of Friction Stir Welding (FSW)
JANUSZ ADAMIEC
LESZEK ZADROGA
TOMASZ CHABKO
nr katalogowy: 37820
MATERIAŁY BUDOWLANE 2018-4
Optyczna metoda pomiaru odkształceń stalowych belek teowych podczas gięcia na zimno
Krzysztof Marcinczak
Wojciech Lorenc
Sławomir Rowiński
Maciej Kożuch
nr katalogowy: 113345
10.15199/33.2018.04.36
konstrukcja stalowa
analiza numeryczna
strzałka odwrotna
belka mostowa
steel structures
numerical analysis
precambering
bridge beam.
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2017-8
Wpływ obróbki cieplno-plastycznej na właściwości mechaniczne stali wysokomanganowej
Grzegorz PERZYŃSKI
nr katalogowy: 109131
10.15199/24.2017.8.27
walcowanie na zimno
stale Mn-Al
wyżarzanie
mi krostruktura
cold rolling
Mn-Al steels
annealing
microstructure
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2014-4
Mikrostruktura i własności mechaniczne Inconelu 625 napawanego na stale kotłowe
Paweł PETRZAK
Marek BLICHARSKI
Stanisław DYMEK
nr katalogowy: 83567
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2012-2
Structural analysis of composite powders obtained from recycled material
Magdalena Suśniak
Joanna Karwan -Baczewska
Jan Dutkiewicz
Marco Actis Grande
nr katalogowy: 68267
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-8
Układ wyładowczy z jonizacją wsteczną
Ryszard KACPRZYK
Tomasz CZAPKA
nr katalogowy: 53747
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-8
Układ wyładowczy z jonizacją wsteczną
Ryszard KACPRZYK
Tomasz CZAPKA
nr katalogowy: 53746
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2016-1
Zjonizowany organiczno- -mineralny nawóz "stymjod"
Adam Jeznach
nr katalogowy: 96069
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-7
Analiza propagacji promieniowania słonecznego w systemach solarnych typu "zimny dach"
Maciej ZAJKOWSKI
Mateusz PROROK
nr katalogowy: 92124
10.15199/48.2015.07.26
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2023-2
Symulacja procesu kucia kuli drążonej z użyciem rdzenia plastycznego
Grzegorz Samołyk
nr katalogowy: 143953
10.15199/24.2023.2.4
kucie na zimno
kula drążona
rdzeń plastyczny
MES
cold forging
hollow ball
plastic mandrel
FEM
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2023-2
Symulacja procesu kucia kuli drążonej z użyciem rdzenia plastycznego
Grzegorz Samołyk
nr katalogowy: 143953
10.15199/24.2023.2.4
kucie na zimno
kula drążona
rdzeń plastyczny
MES
cold forging
hollow ball
plastic mandrel
FEM
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-11b
Zasada działania i charakterystyka impulsów prototypowego lasera femtosekundowego
Katarzyna GARASZ
Robert BARBUCHA
Marek KOCIK
Mateusz TAŃSKI
Jerzy MIZERACZYK
Michał NEJBAUER
Czesław RADZEWICZ
nr katalogowy: 72260
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-4
Femtosekundowe urządzenie laserowe do mikroobróbki materiałów
Katarzyna GARASZ
Robert BARBUCHA
Michał NEJBAUER
Jerzy MIZERACZYK
Czesław RADZEWICZ
nr katalogowy: 76369
MATERIAŁY BUDOWLANE 2021-3
Projektowanie jednociętych połączeń na łączniki jednostronne w konstrukcjach z kształtowników giętych
Szymon Swierczyna
nr katalogowy: 130960
10.15199/33.2021.03.01
łączniki jednostronne
kształtowniki gięte na zimno
nośność i sztywność połączeń
blind fasteners
cold-formed steel
resistance and stiffness of joints
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2017-9
PODATNOŚć DO PRZERÓBKI PLASTYCZNEJ NA ZIMNO WYCISKANYCH NA GORĄCO STOPÓW Aluminium serii 5xxx
DARIUSZ LEŚNIAK
MARCIN MROCZKOWSKI
ANTONI WOŹNICKI
ALICJA WASSERMMAN
MATEUSZ DZIKI
KRZYSZTOF ZABOROWSKI
JACEK MADURA
JÓZEF ZASADZIŃSKI
nr katalogowy: 109267
10.15199/67.2017.9.2
stopy aluminium serii 5xxx
walcowanie na zimno
wyciskanie na gorąco
struktura
właściwości mechaniczne
5xxx series aluminium alloys
cold rolling
hot extrusion
structure
mechanical properties
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-5
Biesiada przy grillu
nr katalogowy: 113660
grillowanie
mięso
przyprawy
sosy
potrawy mięsne z grilla
grilling
meat
spices
herbs
sauces
grilled meat dishes
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-2
Znaczenie glutenu w technologii żywności i jego wpływ na zdrowie konsumenta
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 130597
10.15199/65.2021.2.6
gluten
zboża
zdrowie
dieta
gluten
grains
health
diet
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-2
Znaczenie glutenu w technologii żywności i jego wpływ na zdrowie konsumenta
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 130597
10.15199/65.2021.2.6
gluten
zboża
zdrowie
dieta
gluten
grains
health
diet
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1992-8
Małotonażowa produkcja Zakładu Lekkiej Syntezy Organicznej i Detergentów
MARIA BEŁDOWICZ
PAWEŁ KIKOLSKI
LIDIA LEWICKA
ANNA ADAMIAK
HALINA POPKO WIŃSKA
nr katalogowy: 106132
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2021-3
KONKURS PERŁY CERAMIKI UE 2021 – NOMINACJE
nr katalogowy: 133624
CHŁODNICTWO 2022-2
Podsumowanie targów WorldFood Poland oraz Cold Chain 2022
nr katalogowy: 137293
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2010-4
NOWE METODY PRECYZYJNEGO KSZTAŁTOWANIA WYROBÓW METALOWYCH WYCISKANIEM NA ZIMNO
JAN RICHERT
MARCIN MROCZKOWSKI
MARCIN MAŚLANKA
nr katalogowy: 51087
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2010-4
MODELOWANIE MECHANIZMU UTRATY SPÓJNOŚCI STOPU MgCa0,8 W PROCESIE ODKSZTAŁCENIA NA ZIMNO
ANDRZEJ MILENIN
DOROTA JOANNA BYRSKA
PIOTR KUSTRA
TORSTEN HEIDENBLUT
OLEXANDR GRYDIN
MIRKO SCHAPER
nr katalogowy: 51085
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-12
Cold plasma microdischarge jets. A new generation of reactors for surface chemical treatment Mikropalniki zimnej plazmy. Nowa generacja reaktorów do chemicznej obróbki powierzchni
Jacek Tyczkowski
Ryszard Kapica
Justyna Markiewicz
Ewa Tyczkowska-Sieroń
nr katalogowy: 81321
CHŁODNICTWO 2014-3
Wpływ procesu chłodniczego przechowywania na kształtowanie jakości mięsa
JOANNA LEWANCKA
JACEK KONDRATOWICZ
nr katalogowy: 83153
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2013-1
Ocena anizotropii własności mechanicznych drutów ze stopu AlMgSi generowanej podczas procesu ciągnienia
TADEUSZ KNYCH
ANDRZEJ MAMALA
WOJCIECH ŚCIĘŻOR
ANDRZEJ NOWAK
nr katalogowy: 74100
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2012-10
Odkształcalność wybranych gatunków stali kwasoodpornych w procesie ciągnienia wielostopniowego drutu na zimno
MACIEJ RUMIŃSKI
JANUSZ ŁUKSZA
nr katalogowy: 71863
CHŁODNICTWO 2012-3
Powłoki antykondensacyjne.Pochłanianie wilgoci i suszenie
Andrzej Grzebielec
Artur Rusowicz
Wiktor Popławski Tomasz Kosiński
Tomasz Mierzejewski
Adam Szel
nr katalogowy: 66787
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2012-2
Wybrane aspekty technologiczne wytwarzania lutowniczych materiałów warstwowych z udziałem srebra
Ludwik Ciura
Wiesław Kazana
Stanisław Księżarek
Marcin Karpiński
nr katalogowy: 66519
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2013-9
Zastosowanie walców z węglików spiekanych w procesach walcowania blach o wysokiej wytrzymałości
Andrzej ŚWIĄTONIOWSKI
Janusz SZOSTAK
Dariusz WOŹNIAK
nr katalogowy: 79132
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2010-7
Wpływ plastycznego odkształcenia sferoidytu na wielkość ziarna zrekrystalizowanego ferrytu
PIOTR MATUSIEWICZ
KURT WIENCEK
nr katalogowy: 53212
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2010-6
MODEL PŁYNIĘCIA STOPU Al Z SERII 6000 ODKSZTAŁCANEGO NA ZIMNO
GRZEGORZ SAMOŁYK
nr katalogowy: 52498
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-6
Magazyn wyrobów gotowych
Paweł Sobczak
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
nr katalogowy: 120751
OPAKOWANIE 2016-10
Wpływ parametrów procesu foliowania na zimno na jakość nadruku
JOANNA IZDEBSKA-PODSIADŁY
MALWINA GIEDYK
nr katalogowy: 101474
10.15199/42.2016.10.2
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2016-4
Electrical contacts produced from AgSnBi allo y by combined method of CEC + HE
nr katalogowy: 97932
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2015-5
Określenie własności reologicznych wybranych gatunków stali do spęczania na zimno w próbie skręcania
Konrad LABER
nr katalogowy: 91234
10.15199/24.2015.5.5
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2015-9
Wpływ wyżarzania rekrystalizującego na mikrostrukturę i właściwości blach ze stali manganowo-aluminiowych walcowanych na zimno
Grzegorz PERZYŃSKI
Dariusz KUC
Stanisław LALIK
nr katalogowy: 92928
10.15199/24.2015.9.2
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-9
METODY PRZECHOWYWANIA CHŁODNICZEGO i ich wpływ na jakość mięsa
Katarzyna Śmiecińska
Dorota Kubiak
nr katalogowy: 145092
chłodzenie
jakość mięsa
przechowywanie chłodnicze
atmosfery ochronne
cooling
meat quality
cold storage
protective atmospheres
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH