Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-4
Polska kuchnia regionalna – kuchnia wielkopolska
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 150021
kuchnia wielkopolska
pyry
gzik (gotowane ziemniaki z twarogiem)
parzybroda
rogale świętomarcińskie
Wielkopolska cuisine
potatoes
gzik (boiled potatoes with cottage cheese)
parzybroda soup
St. Martin's croissants
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-10
Uniwersalne dodatki
nr katalogowy: 116446
ziemniaki
frytki
placki
kluski
półprodukty ziemniaczane
żywność wygodna
potrawy
potatoes
chips
pancakes
noodles
potato semi-finished products
convenience food
dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-1-2
Dieta bez laktozy
dr inż. Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 130431
laktoza
mleko i przetwory mlecze
nietolerancja laktozy
produkty bez laktozy
roślinne zamienniki mleka
wykorzystanie kulinarne
lactose
milk and dairy products
lactose intolerance
dairy lactose-free products
plant-based milk substitutes
culinary use
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-1-2
Dieta bez laktozy
dr inż. Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 130431
laktoza
mleko i przetwory mlecze
nietolerancja laktozy
produkty bez laktozy
roślinne zamienniki mleka
wykorzystanie kulinarne
lactose
milk and dairy products
lactose intolerance
dairy lactose-free products
plant-based milk substitutes
culinary use
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-10
Opakowania do produktów mlecznych
Patrycja Sumińska
Izabela Dmytrów
nr katalogowy: 94287
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Ocena parametrów fizykochemicznych jaj gotowanych poddanych procesowi marynowania
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Beata Paszczyk
nr katalogowy: 136886
10.15199/65.2022.3.3
jaja gotowane
marynowanie
ubytki masy
zawartość soli i suchej masy
boiled eggs
marinated
weight losses
acidity
content of salt and dry matter
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Ocena parametrów fizykochemicznych jaj gotowanych poddanych procesowi marynowania
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Beata Paszczyk
nr katalogowy: 136886
10.15199/65.2022.3.3
jaja gotowane
marynowanie
ubytki masy
zawartość soli i suchej masy
boiled eggs
marinated
weight losses
acidity
content of salt and dry matter
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Ocena parametrów fizykochemicznych jaj gotowanych poddanych procesowi marynowania
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Beata Paszczyk
nr katalogowy: 136886
10.15199/65.2022.3.3
jaja gotowane
marynowanie
ubytki masy
zawartość soli i suchej masy
boiled eggs
marinated
weight losses
acidity
content of salt and dry matter
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Ocena parametrów fizykochemicznych jaj gotowanych poddanych procesowi marynowania
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Beata Paszczyk
nr katalogowy: 136886
10.15199/65.2022.3.3
jaja gotowane
marynowanie
ubytki masy
zawartość soli i suchej masy
boiled eggs
marinated
weight losses
acidity
content of salt and dry matter
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Ocena parametrów fizykochemicznych jaj gotowanych poddanych procesowi marynowania
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Beata Paszczyk
nr katalogowy: 136886
10.15199/65.2022.3.3
jaja gotowane
marynowanie
ubytki masy
zawartość soli i suchej masy
boiled eggs
marinated
weight losses
acidity
content of salt and dry matter
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-4
Content of copper and zinc in the tuber potato raw materials and products of various origin Zawartość miedzi i cynku w surowcu i produktach ziemniaczanych różnego pochodzenia
Zbigniew Dobrzański
Andrzej Wiliczkiewicz
Ryszard Barej
Henryk Różański
Henryk Górecki
Sebastian Opaliński
nr katalogowy: 97912
10.15199/62.2016.4.27
OPAKOWANIE 2024-9
Prima Cheese stawia na rozwój z Ishidą
nr katalogowy: 150698
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-3
Sery pleśniowe występowanie bakterii Listeria monocytogenes
Lidia Stasiak-Różańska
Karolina Kraśniewska
Anna Berthold-Pluta
nr katalogowy: 112860
10.15199/65.2018.3.7
sery pleśniowe
Listeria monocytogenes
listeriozy
zatrucia pokarmowe
mould cheese
Listeria monocytogenes
listeriosis
food poisoning
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-6
Ocena właściwości fizykochemicznych sosów serowych otrzymanych na bazie kazeiny kwasowej i oleju rzepakowego z dodatkiem koncentratu białek serwatkowych
Jagoda O. Szafrańska
Siemowit Muszyński
Bartosz G. Sołowiej
nr katalogowy: 121101
10.15199/65.2019.6.6
sos serowy
koncentrat białek serwatkowych (WPC80)
olej rzepakowy
tekstura
lepkość
cheese sauce
whey protein concentrate (WPC80)
rapeseed oil
texture
viscosity
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-4
Analiza mineralna włosów ludzkich w ocenie biodostępności pierwiastków odżywczych oraz toksycznych pochodzenia przemysłowego z żywności
KATARZYNA CHOJNACKA
AGNIESZKA ZIELIŃSKAa
IZABELA MICHALAK
HELENA GÓRECKA
MARCIN MIKULEWICZ
HENRYK GÓRECKI
nr katalogowy: 51333
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-5
Use of the potato industry waste for anaerobic digestion. Zagospodarowanie odpadów z przemysłu ziemniaczanego w procesie fermentacji beztlenowej
Małgorzata Fugol
Józef Szlachta
nr katalogowy: 76891
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Ser ricotta – produkcja, charakterystyka i cechy jakościowe
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 134160
10.15199/65.2021.10.5
ser ricotta
technologia produkcji
cechy jakościowe
przechowywanie chłodnicze
ricotta cheese
production technology
quality features
cold storage
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Ser ricotta – produkcja, charakterystyka i cechy jakościowe
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 134160
10.15199/65.2021.10.5
ser ricotta
technologia produkcji
cechy jakościowe
przechowywanie chłodnicze
ricotta cheese
production technology
quality features
cold storage
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Ser ricotta – produkcja, charakterystyka i cechy jakościowe
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 134160
10.15199/65.2021.10.5
ser ricotta
technologia produkcji
cechy jakościowe
przechowywanie chłodnicze
ricotta cheese
production technology
quality features
cold storage
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Ser ricotta – produkcja, charakterystyka i cechy jakościowe
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 134160
10.15199/65.2021.10.5
ser ricotta
technologia produkcji
cechy jakościowe
przechowywanie chłodnicze
ricotta cheese
production technology
quality features
cold storage
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Sery z mikrobów?
Małgorzata Ziarno
Dorota Zaręba
nr katalogowy: 134161
10.15199/65.2021.10.6
białka pojedynczych komórek mikroorganizmów
mykoproteiny
substytuty nabiału
precyzyjna fermentacja
transgeniczne białka
single cell proteins
mycoproteins
dairy replacements
precision fermentation
transgenic proteins
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Sery z mikrobów?
Małgorzata Ziarno
Dorota Zaręba
nr katalogowy: 134161
10.15199/65.2021.10.6
białka pojedynczych komórek mikroorganizmów
mykoproteiny
substytuty nabiału
precyzyjna fermentacja
transgeniczne białka
single cell proteins
mycoproteins
dairy replacements
precision fermentation
transgenic proteins
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Sery z mikrobów?
Małgorzata Ziarno
Dorota Zaręba
nr katalogowy: 134161
10.15199/65.2021.10.6
białka pojedynczych komórek mikroorganizmów
mykoproteiny
substytuty nabiału
precyzyjna fermentacja
transgeniczne białka
single cell proteins
mycoproteins
dairy replacements
precision fermentation
transgenic proteins
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Sery z mikrobów?
Małgorzata Ziarno
Dorota Zaręba
nr katalogowy: 134161
10.15199/65.2021.10.6
białka pojedynczych komórek mikroorganizmów
mykoproteiny
substytuty nabiału
precyzyjna fermentacja
transgeniczne białka
single cell proteins
mycoproteins
dairy replacements
precision fermentation
transgenic proteins
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-4
Ziemniaczana wygoda
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 104981
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-1-2
Kuchnie naszych sąsiadów – kuchnia ukraińska
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 136213
kuchnie regionalne
kuchnia ukraińska
charakterystyka
regional cuisine
Ukrainian cuisine
characteristic
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-1-2
Kuchnie naszych sąsiadów – kuchnia ukraińska
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 136213
kuchnie regionalne
kuchnia ukraińska
charakterystyka
regional cuisine
Ukrainian cuisine
characteristic
CHŁODNICTWO 2012-9
Znaczenie pakowania oraz warunków przechowywania i dystrybucji w przedłużaniu trwałości twarogów kwasowych
KRZYSZTOF SIEMIANOWSKI
JERZY SZPENDOWSKI
KRZYSZTOF BOHDZIEWICZ
nr katalogowy: 71023
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-11
Błękitna pleśń
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 116976
sery podpuszczkowe dojrzewające
sery miękkie
sery twarde
wykorzystanie kulinarne
rennet ripened cheeses
soft cheeses
hard cheeses
culinary use
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-4-5
Zasady diety planetarnej
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 143109
dieta planetarna
zdrowie
środowisko naturalne
planetary diet
health
environment
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-4-5
Zasady diety planetarnej
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 143109
dieta planetarna
zdrowie
środowisko naturalne
planetary diet
health
environment
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Ser Camembert – technologia produkcji, charakterystyka i cechy jakościowe
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 140168
10.15199/65.2022.10.2
ser Camembert
technologia produkcji
cechy jakościowe
przechowywanie chłodnicze
Camembert cheese
production technology
quality features
cold storage
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Ser Camembert – technologia produkcji, charakterystyka i cechy jakościowe
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 140168
10.15199/65.2022.10.2
ser Camembert
technologia produkcji
cechy jakościowe
przechowywanie chłodnicze
Camembert cheese
production technology
quality features
cold storage
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2010-9
MATERIAŁY - URZĄDZENIA - TECHNOLOGIE
nr katalogowy: 54061
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Roślinne alternatywy dla serów: stan i perspektywy
Iwona Szymańska
nr katalogowy: 140723
10.15199/65.2022.11.5
dieta roślinna
sery
substytuty
analogi
wartość żywieniowa
plant-based diet
cheeses
substitutes
analogues
nutritional value
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Roślinne alternatywy dla serów: stan i perspektywy
Iwona Szymańska
nr katalogowy: 140723
10.15199/65.2022.11.5
dieta roślinna
sery
substytuty
analogi
wartość żywieniowa
plant-based diet
cheeses
substitutes
analogues
nutritional value
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Roślinne alternatywy dla serów: stan i perspektywy
Iwona Szymańska
nr katalogowy: 140723
10.15199/65.2022.11.5
dieta roślinna
sery
substytuty
analogi
wartość żywieniowa
plant-based diet
cheeses
substitutes
analogues
nutritional value
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Ser Camembert – technologia produkcji, charakterystyka i cechy jakościowe
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 140168
10.15199/65.2022.10.2
ser Camembert
technologia produkcji
cechy jakościowe
przechowywanie chłodnicze
Camembert cheese
production technology
quality features
cold storage
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Ser Camembert – technologia produkcji, charakterystyka i cechy jakościowe
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 140168
10.15199/65.2022.10.2
ser Camembert
technologia produkcji
cechy jakościowe
przechowywanie chłodnicze
Camembert cheese
production technology
quality features
cold storage
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Ser Camembert – technologia produkcji, charakterystyka i cechy jakościowe
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 140168
10.15199/65.2022.10.2
ser Camembert
technologia produkcji
cechy jakościowe
przechowywanie chłodnicze
Camembert cheese
production technology
quality features
cold storage
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-10
Półmisek wędlin Wykorzystanie wędlin w gastronomii
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 109863
wędliny
rodzaje
wędzonki
kiełbasy
wędliny drobiowe
wędliny podrobowe
wykorzystanie kulinarne
cold cuts
smoked meats
sausages
poultry cold cuts
offal cold cuts
culinary use
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-1
Wpływ stymulacji sadzeniaków (Solanum tuberosum L.) w polu magnetycznym na wybrane parametry wegetacji roślin ziemniaka
Tomasz JAKUBOWSKI
nr katalogowy: 124196
10.15199/48.2020.01.36
stimulation
magnetic field
seed
potato
plant
vegetation.
stymulacja
pole magnetyczne
sadzeniak
ziemniak
roślina
wegetacja.
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-6
Rynek wyrobów cukierniczych dla dzieci w ocenie Euromonitor International
nr katalogowy: 60038
CHŁODNICTWO 2012-3
Wpływ metody peklowania na stabilność przechowalniczą przetworów mięsnych
Lucjan Krala
Anna Bagnowska
nr katalogowy: 66790
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-8
Wpływ sposobu gotowania warzyw kapustnych na zawartość w nich błonnika pokarmowego
Karolina Nowak
Agnieszka Filipiak-Florkiewicz
nr katalogowy: 127669
10.15199/65.2020.8.7
warzywa kapustne
obróbka termiczna
błonnik pokarmowy
cruciferous
vegetables
thermal treatment
dietary fiber
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-8
Wpływ sposobu gotowania warzyw kapustnych na zawartość w nich błonnika pokarmowego
Karolina Nowak
Agnieszka Filipiak-Florkiewicz
nr katalogowy: 127669
10.15199/65.2020.8.7
warzywa kapustne
obróbka termiczna
błonnik pokarmowy
cruciferous
vegetables
thermal treatment
dietary fiber
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-3
Kwintesencja smaku
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 112576
sosy
składniki
warzywa
owoce
grzyby
przyprawy
zioła
kulinarne zastosowanie
sauces
ingredients
vegetables
fruit
mushrooms
spices
herbs
culinary use
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-3
Festiwale kulinarne na Litwie
nr katalogowy: 149481
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-11-12
Kuchnie naszych sąsiadów – kuchnia litewska
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 140919
kuchnia regionalna
kuchnia litewska
charakterystyka
regional cuisine
Lithuanian cuisine
characteristic
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-11-12
Kuchnie naszych sąsiadów – kuchnia litewska
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 140919
kuchnia regionalna
kuchnia litewska
charakterystyka
regional cuisine
Lithuanian cuisine
characteristic
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-10
Kuchnie naszych sąsiadów – kuchnia niemiecka
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 140254
kuchnie regionalne
kuchnia niemiecka
charakterystyka
regional cuisine
German cuisine
characteristic
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-10
Kuchnie naszych sąsiadów – kuchnia niemiecka
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 140254
kuchnie regionalne
kuchnia niemiecka
charakterystyka
regional cuisine
German cuisine
characteristic
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-4
Nowości lodziarskie 2009
nr katalogowy: 43767
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-1b
Research on Effects of Deicing Salt on Adhesion properties between Asphalt Mortar and Aggregate
Ping LI
Guangwen FU
Dong YANG
Guoling HU
Jianlong ZHENG
nr katalogowy: 65420
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wybrane produkty spożywcze jako czynnik ograniczający ryzyko zachorowania na raka piersi
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 139171
10.15199/65.2022.8.8
rak piersi
dieta w prewencji
produkty mleczne
warzywa kapustowate
kapusta gotowana i kiszona
breast cancer
preventive diet
dairy products
cabbage vegetable
boiled and sauerkraut
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wybrane produkty spożywcze jako czynnik ograniczający ryzyko zachorowania na raka piersi
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 139171
10.15199/65.2022.8.8
rak piersi
dieta w prewencji
produkty mleczne
warzywa kapustowate
kapusta gotowana i kiszona
breast cancer
preventive diet
dairy products
cabbage vegetable
boiled and sauerkraut
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wybrane produkty spożywcze jako czynnik ograniczający ryzyko zachorowania na raka piersi
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 139171
10.15199/65.2022.8.8
rak piersi
dieta w prewencji
produkty mleczne
warzywa kapustowate
kapusta gotowana i kiszona
breast cancer
preventive diet
dairy products
cabbage vegetable
boiled and sauerkraut
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wybrane produkty spożywcze jako czynnik ograniczający ryzyko zachorowania na raka piersi
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 139171
10.15199/65.2022.8.8
rak piersi
dieta w prewencji
produkty mleczne
warzywa kapustowate
kapusta gotowana i kiszona
breast cancer
preventive diet
dairy products
cabbage vegetable
boiled and sauerkraut
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-5
Dobrodziejstwa mąki Przetwory mączne i ich wykorzystanie w gastronomii
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 105500
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-9
Wegetarianizm i weganizm w gastronomii
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 133970
wegetarianizm
weganizm
gastronomia
potrawy
korzyści zdrowotne
vegetarianism
veganism
gastronomy
dishes
health benefits
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-9
Wegetarianizm i weganizm w gastronomii
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 133970
wegetarianizm
weganizm
gastronomia
potrawy
korzyści zdrowotne
vegetarianism
veganism
gastronomy
dishes
health benefits
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-9
Wegetarianizm i weganizm w gastronomii
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 133970
wegetarianizm
weganizm
gastronomia
potrawy
korzyści zdrowotne
vegetarianism
veganism
gastronomy
dishes
health benefits
PACKAGING REVIEW 2024-1
ANUGA FOODTEC: DIGITALISATION, SUSTAINABILITY AND INDIVIDUALISATION
nr katalogowy: 147840
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-5-6
Roślinne zamienniki mięsa
nr katalogowy: 126734
wegetarianizm
dieta bezmięsna
białko
roślinny zamiennik mięsa
rośliny strączkowe
tofu
kasze
ziemniaki
warzywa
grzyby orzechy
nasiona
wodorosty
vegetarianism
meatless diet
protein
vegetable meat replacement
legumes
tofu
groats
potatoes
vegetables
nuts mushrooms
seeds
seaweed
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-10
Ocena zawartości wybranych sacharydów w półtwardych serach dojrzewających dostępnych na polskim rynku
Karolina Szymańska
Magdalena Baniewska
Mariusz Śliwiński
Monika Małkowska-Kowalczyk
nr katalogowy: 145689
10.15199/65.2023.10.6
laktoza
galaktoza
glukoza
ser
bezlaktozowe produkty mleczne
lactose
galactose
glucose
cheese
lactose-free dairy products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-1
Promieniowanie mikrofalowe i podczerwone w badaniach zawartości wody w wybranych produktach spożywczych
Małgorzata Kowalska
Sławomir Janas
nr katalogowy: 118232
10.15199/65.2019.1.3
wilgotność
wagosuszarka
mikrofale
promieniowanie podczerwone
humidity
moisture analyzer
microwaves
infrared radiation
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-6
Technological parameters of milk depending on the cow housing system, nutrition system, age and number of somatic cells. Parametry technologiczne mleka w zależności od systemu utrzymania i żywienia, wieku krów oraz liczby komórek somatycznych
Ewa Pecka
Andrzej Zachwieja
Joanna Tumanowicz
nr katalogowy: 77357
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Ocena konsumencka serów dojrzewających produkowanych z mleka krowiego
Barbara Krzysztofik
Barbara Krochmal-Marczak
nr katalogowy: 134164
10.15199/65.2021.10.8
sery
ocena organoleptyczna
wskaźnik jakości
cheeses
organoleptic evaluation
quality index
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Ocena konsumencka serów dojrzewających produkowanych z mleka krowiego
Barbara Krzysztofik
Barbara Krochmal-Marczak
nr katalogowy: 134164
10.15199/65.2021.10.8
sery
ocena organoleptyczna
wskaźnik jakości
cheeses
organoleptic evaluation
quality index
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Ocena konsumencka serów dojrzewających produkowanych z mleka krowiego
Barbara Krzysztofik
Barbara Krochmal-Marczak
nr katalogowy: 134164
10.15199/65.2021.10.8
sery
ocena organoleptyczna
wskaźnik jakości
cheeses
organoleptic evaluation
quality index
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Ocena konsumencka serów dojrzewających produkowanych z mleka krowiego
Barbara Krzysztofik
Barbara Krochmal-Marczak
nr katalogowy: 134164
10.15199/65.2021.10.8
sery
ocena organoleptyczna
wskaźnik jakości
cheeses
organoleptic evaluation
quality index
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-11
Samowystarczalność żywnościowa Polski na tle Unii Europejskiej
Mariola Kwasek
nr katalogowy: 117172
10.15199/65.2018.11.1
bezpieczeństwo żywnościowe
samowystarczalność żywnościowa
UE
food security
food self- -sufficiency
EU
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-6
Analiza beztłuszczowych przekąsek warzywnych pod kątem akceptacji konsumentów
Agnieszka Bąkowska
Elżbieta Nijaka
Agnieszka Strażyńska
Maria Sielicka-Różyńska
nr katalogowy: 126806
10.15199/65.2020.6.6
przekąski
frytkownica beztłuszczowa
pożądalność konsumencka
tłuszcz
snacks
air frying
consumer acceptance
fat
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-10
Developing a new process for adipic acid production
Dawid Lisicki
Beata Orlińska
Kamil Peckh
Tomasz Martyniuk
Krzysztof Dziuba
nr katalogowy: 151024
10.15199/62.2024.10.7
kwas adypinowy
cykloheksanon
utlenianie
adipic acid
oxidation
cyclohexanone
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-3
Drobiowe przysmaki
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 104413
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-4
An access system for small family buildings
Přemysl JANŮ
Petr BÍLÝ
nr katalogowy: 148126
10.15199/48.2024.04.26
access system
electronic security system
basic project threat
microprocessor system
system dostępu
elektroniczny system zabezpieczeń
podstawowe zagrożenie projektu
system mikroprocesorowy
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-7
Karczoch zwyczajny innowacyjny surowiec o szerokim zastosowaniu
Monika Michalak-Majewska
Dorota Teterycz
nr katalogowy: 115042
10.15199/65.2018.7.7
karczoch
inulina
enzymy proteolityczne
biogaz
globe artichoke
inulin
proteolytic enzymes
biogas
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-3b
A Flexible Policy-Based Access Control Model for Workflow
Gang MA
Kehe WU
Tong ZHANG
Wei LI
nr katalogowy: 66625
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wykorzystanie owadów w przemyśle spożywczym – szanse i zagrożenia
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 139168
10.15199/65.2022.8.6
owady
białko
żywność
insects
protein
food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wykorzystanie owadów w przemyśle spożywczym – szanse i zagrożenia
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 139168
10.15199/65.2022.8.6
owady
białko
żywność
insects
protein
food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wykorzystanie owadów w przemyśle spożywczym – szanse i zagrożenia
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 139168
10.15199/65.2022.8.6
owady
białko
żywność
insects
protein
food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wykorzystanie owadów w przemyśle spożywczym – szanse i zagrożenia
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 139168
10.15199/65.2022.8.6
owady
białko
żywność
insects
protein
food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wykorzystanie owadów w przemyśle spożywczym – szanse i zagrożenia
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 139168
10.15199/65.2022.8.6
owady
białko
żywność
insects
protein
food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wykorzystanie owadów w przemyśle spożywczym – szanse i zagrożenia
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 139168
10.15199/65.2022.8.6
owady
białko
żywność
insects
protein
food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wykorzystanie owadów w przemyśle spożywczym – szanse i zagrożenia
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 139168
10.15199/65.2022.8.6
owady
białko
żywność
insects
protein
food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wykorzystanie owadów w przemyśle spożywczym – szanse i zagrożenia
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 139168
10.15199/65.2022.8.6
owady
białko
żywność
insects
protein
food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wykorzystanie owadów w przemyśle spożywczym – szanse i zagrożenia
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 139168
10.15199/65.2022.8.6
owady
białko
żywność
insects
protein
food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wykorzystanie owadów w przemyśle spożywczym – szanse i zagrożenia
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 139168
10.15199/65.2022.8.6
owady
białko
żywność
insects
protein
food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wykorzystanie owadów w przemyśle spożywczym – szanse i zagrożenia
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 139168
10.15199/65.2022.8.6
owady
białko
żywność
insects
protein
food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wykorzystanie owadów w przemyśle spożywczym – szanse i zagrożenia
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 139168
10.15199/65.2022.8.6
owady
białko
żywność
insects
protein
food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wykorzystanie owadów w przemyśle spożywczym – szanse i zagrożenia
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 139168
10.15199/65.2022.8.6
owady
białko
żywność
insects
protein
food
CHŁODNICTWO 2012-7-8
Stabilność przechowalnicza zawartości związków biologicznie aktywnych w wybranych owocach i warzywach z upraw ekologicznych i konwencjonalnych
ILONA GAŁĄZKA-CZARNECKA
LUCJAN KRALA
nr katalogowy: 70337
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-10
Mleko i mleczne napoje fermentowane oraz ich wpływ na zdrowie
Diana Wolańska-Buzalska
Klaudia Wiśniewska
Katarzyna Okręglicka
nr katalogowy: 128780
10.15199/65.2020.10.5
dieta
żywienie
zdrowie
mleko
nabiał
konsumpcja nabiału
diet
nutrition
health
milk
dairy
dairy consumption
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-10
Mleko i mleczne napoje fermentowane oraz ich wpływ na zdrowie
Diana Wolańska-Buzalska
Klaudia Wiśniewska
Katarzyna Okręglicka
nr katalogowy: 128780
10.15199/65.2020.10.5
dieta
żywienie
zdrowie
mleko
nabiał
konsumpcja nabiału
diet
nutrition
health
milk
dairy
dairy consumption
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-1
Możliwości zastosowania HPP do przedłużania terminu przydatności do spożycia twarogów
Maria Wachowska
Agnieszka Jankowska
Marta Puchta
nr katalogowy: 118236
10.15199/65.2019.1.6
presuryzacja
twarogi
utrwalanie
mikrobiologia
pressurization
curd cheeses
preservation
microbiology
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-10
Aktualne zagrożenia mikrobiologiczne Listeria monocytogenes
Elżbieta Maćkiw
Monika Stasiak
Joanna Kowalska
Katarzyna Kucharek
nr katalogowy: 123068
10.15199/65.2019.10.5
Listeria monocytogenes
żywność
kryteria mikrobiologiczne
Listeria monocytogenes
food
microbiological criteria
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-10
Aktualne zagrożenia mikrobiologiczne Listeria monocytogenes
Elżbieta Maćkiw
Monika Stasiak
Joanna Kowalska
Katarzyna Kucharek
nr katalogowy: 123068
10.15199/65.2019.10.5
Listeria monocytogenes
żywność
kryteria mikrobiologiczne
Listeria monocytogenes
food
microbiological criteria
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-10
Uwarunkowania rozwoju polskiego handlu zagranicznego produktami mlecznymi
Piotr Szajner
nr katalogowy: 128771
10.15199/65.2020.10.1
mleko
przemysł mleczarski
handel zagraniczny
eksport
import
ceny
rynek
pandemia COVID-19
milk
dairy sector
foreign trade
export
import
prices
market
COVID-19 pandemic
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-10
Uwarunkowania rozwoju polskiego handlu zagranicznego produktami mlecznymi
Piotr Szajner
nr katalogowy: 128771
10.15199/65.2020.10.1
mleko
przemysł mleczarski
handel zagraniczny
eksport
import
ceny
rynek
pandemia COVID-19
milk
dairy sector
foreign trade
export
import
prices
market
COVID-19 pandemic
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-1
Akrylamid - substancja zanieczyszczająca, powstająca w produktach zbożowych
Jerzy Kuchciak
Anna Czubaszek
nr katalogowy: 111948
akrylamid
asparagina
metody redukcji w produktach spożywczych
produkty zbożowe
Rozporządzenie Komisji Europejskiej (UE )
acrylamide
asparaginum
reduction method in foodstuffs
cereal products
European Committee Regulation.
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-5
Modyfikacja składu chemicznego produktów mleczarskich
Piotr Nowakowski
Bożena Patkowska-Sokoła
Robert Bodkowski
Tadeusz Szulc
Stefania Kinal
Wiesława Walisiewicz-Niedbalska
Zygmunt Usydus
nr katalogowy: 68183
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-3
Z odrobiną pikanterii
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 125365
przyprawy
przyprawy korzenne
przyprawy ziołowe
przyprawy warzywne
walory smakowo-zapachowe
właściwości barwiące
wykorzystanie kulinarne
spices
spices
herbal spices
vegetable spices
flavor-fragrance qualities
coloring properties
culinary use
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-7-8
Niezbędne składniki odżywcze
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 145002
produkty pochodzenia roślinnego
witaminy
funkcje
bogate źródło
products of plant origin
vitamins
functions
rich source
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-7-8
Niezbędne składniki odżywcze
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 145002
produkty pochodzenia roślinnego
witaminy
funkcje
bogate źródło
products of plant origin
vitamins
functions
rich source
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-5
Sery z mleka krów ras lokalnych jako cenne źródło składników odżywczych*
Aneta Brodziak
Jolanta Król
Anna Teter
Joanna Barłowska
Monika Kędzierska-Matysek
nr katalogowy: 120369
10.15199/65.2019.5.7
mleko
rasy lokalne
wartość odżywcza
przydatność technologiczna
milk
local breeds
nutritional value
technological suitability
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-9
Gotowanie bez glutenu
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 122291
nietolerancje
gluten
celiakia
zboża bezglutenowe
posiłki
gastronomia.
intolerance
gluten
celiac disease
gluten free cereals
dishes
gastronomy
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-9
Handel rolno-spożywczy Polski z Kanadą: bilans trzech lat umowy CETA
Łukasz Ambroziak
nr katalogowy: 128157
10.15199/65.2020.9.1
Kompleksowa Umowa Gospodarczo-Handlowa (CETA)
handel zagraniczny
produkty rolno-spożywcze
Polska
Kanada
Comprehensive Economic and Trade Agreement (CETA)
foreign trade
agri-food products
Poland
Canada
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-9
Handel rolno-spożywczy Polski z Kanadą: bilans trzech lat umowy CETA
Łukasz Ambroziak
nr katalogowy: 128157
10.15199/65.2020.9.1
Kompleksowa Umowa Gospodarczo-Handlowa (CETA)
handel zagraniczny
produkty rolno-spożywcze
Polska
Kanada
Comprehensive Economic and Trade Agreement (CETA)
foreign trade
agri-food products
Poland
Canada
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-11
Ciemnienie bulw ziemniaka możliwości jego ograniczania
Elżbieta Wszelaczyńska
Jarosław Pobereżny
Katarzyna Gościnna
Jarosław Chmielewski
Sylwia Łaba
nr katalogowy: 110550
10.15199/65.2017.11.6
biostymulator
kwasy organiczne
ciemnienie
odmiany ziemniaka
przechowywanie
biostimulant
organic acids
discoloration potential
potato cultivars
storage
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-9
Pożywne i wygodne
Soups in Gastronomy
nr katalogowy: 115759
zupy
rodzaje
wywar
składnik główny
zagęszczanie
żywność wygodna
soups
types
bouillon
main component
thickening
convenient food
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-11
Effect of Outlet at the Bottom of the Drying Chamber on the Performance of Natural Convection Solar Dryers
Jamal JAMAL
Muhammad Ruswandi DJALAL
nr katalogowy: 146212
10.15199/48.2023.11.26
Drying
Solar
Convection
Natural
Moisture
Suszenie
Słoneczne
Konwekcyjne
Naturalne
Wilgotne
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-10
Przemysł mleczarski w Polsce
Mirosława Tereszczuk
nr katalogowy: 116665
10.15199/65.2018.10.1
przemysł mleczarski
produkcja
konsumpcja
handel zagraniczny
dairy industry
production
consumption
foreign trade
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-9
Nie tylko na steki
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 109177
wołowina
części kulinarne
obróbka termiczna
potrawy
beef meat
culinary elements
heat treatment
dishes
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-2
Bakteriocyny - charakterystyka i potencjał w utrwalaniu żywności
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
Iwona Szymańska
Milena Kupiec
Anna Żbikowska
nr katalogowy: 125038
10.15199/65.2020.2.7
bakteriocyny
biokonserwanty
środki antymikrobiologiczne
opakowania aktywne
powłoki jadalne
bacteriocins
bio-preservatives
antimicrobials
active packaging
edible coatings
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-11
Aspekt ekonomiczny Marnotrawienie żywności w Unii Europejskiej
Mariola Kwasek
nr katalogowy: 110542
10.15199/65.2017.11.1
marnotrawienie żywności
koszty
gospodarstwa domowe
wydatki
food waste
costs
households
expenditur
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-7-8
Wakacyjne menu
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 132658
wakacyjne potrawy
ryby
pizza
smażone ziemniaki
burgery
kebab
sushi
chłodniki
sałatki
napoje
desery
holiday food
fish
pizza
fried potatoes
burgers
kebab
sushi
cold soups
salads
drinks
desserts
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-7-8
Wakacyjne menu
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 132658
wakacyjne potrawy
ryby
pizza
smażone ziemniaki
burgery
kebab
sushi
chłodniki
sałatki
napoje
desery
holiday food
fish
pizza
fried potatoes
burgers
kebab
sushi
cold soups
salads
drinks
desserts
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-1-2
Redukcja ryzyka Regulacje dotyczące minimalizacji zawartości akryloamidu w produktach spożywczych - rozporządzenie Komisji (UE) 2017/2158
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 112121
akryloamid
bezpieczeństwo żywności
poziomy odniesienia
rozporządzenie 2017/2158
środki kontroli/nadzoru
środki minimalizujące.
acrylamide
food safety
benchmark levels
regulation 2017/2158
control measures
mitigation measures.
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-7
Detekcja niepożądanych elementów metalowych w produktach spożywczych
Mariusz R. Rząsa
nr katalogowy: 108063
10.15199/65.2017.7.4
detekcja metali
opakowania hermetyczne
metoda elektromagnetyczna
system bezpieczeństwa
metal detection
hermetic cover
electromagnetic method
security system
PROBLEMY JAKOŚCI 2019-10
Błędy ludzkie i just culture
Małgorzata Z. WIŚNIEWSKA
nr katalogowy: 123124
10.15199/46.2019.10.2
błąd
just culture
jakość
bezpieczeństwo
error
just culture
quality
safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-10
Wykorzystanie bakterii fermentacji propionowej w produkcji mleczarskiej
Małgorzata Ziarno
Dorota Zaręba
nr katalogowy: 123063
10.15199/65.2019.10.2
Propionibacterium
serowarstwo
cyjanokobalamina
bioutrwalanie
Propionibacterium
cheese making
cyanocobalamin
biopreservation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-9
Zarządzanie wodą w przemyśle rolno-spożywczym
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Ewelina Włodarczyk
Urszula Stęplewska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 122454
10.15199/65.2019.9.5
ślad wodny
niedobór wody
przemysł mleczarski
water footprint
water shortage
dairy industry
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-10
Wszechstronnie odżywcze
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 145620
suche nasiona roślin strączkowych
wartość odżywcza
walory zdrowotne
wykorzystanie kulinarne
dry legumes
nutritional value
health benefits
culinary use
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-5
Parameters of model luminaire with high power LED diodes
Krzysztof ZAREMBA
Andrzej PAWLAK
nr katalogowy: 25695
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-7
Electric motors with permanent magnets
Tadeusz GLINKA
nr katalogowy: 36501
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2009-2
ULTRAFINE GRAIN STRUCTURES IN Cu BY USING COMBINED METHOD OF DEFORMATION
KINGA RODAK
nr katalogowy: 41756
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-4
Determining of complex magnetic permeability of the ferromagnetic material by complex impedance of inductance coil with ferromagnetic core
Dmitro TRUSHAKOV
Serhiy RENDZINYAK
Ivanna VASYLCHYSHYN
nr katalogowy: 83860
10.12915/pe.2014.04.053
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-5
Determining the settings of Smith controller with the convergent method
Janusz HALAWA
nr katalogowy: 44726
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-4
Synthesis of new potential safeners protecting maize against herbicides. Synteza nowych potencjalnych sejfnerów zabezpieczających kukurydzę przed herbicydami
W. Marek Gołębiewski
Monika Cyrta
Maria Krawczyk
nr katalogowy: 75912
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-8
Non-pointed luminaires and their photometry
Jan ŠKODA
Petr BAXANT
nr katalogowy: 37098
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-7-8
Electro-magneto-mechanical dynamic analysis of low voltage linear contactors
Vlatko STOILKOV
Milan CUNDEV
nr katalogowy: 27763
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-II
Electromagnetic torque, power losses analysis for spherical electromechanical converters with anisotropy rotor
Dariusz SPAŁEK
Krzysztof WALECZEK
nr katalogowy: 30346
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2007-7
The multilevel signal representation in discrete base of cosine functions
ALEXANDR TARIOV
DOROTA MAJORKOWSKA-MECH
nr katalogowy: 27852
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-4
Angielski dla behapowców - Lekcja 40
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 75834
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-1
A comparison of properties of a low-power induction motor with open slots closed with magnetic wedges and a motor with semi-closed slots
Mariusz KORKOSZ
Danuta PLIŚ
nr katalogowy: 103210
10.15199/48.2017.01.38
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2015-6
Korozja elektrochemiczna w roztworach NaCl stopu magnezu AZ31 z dodatkiem litu
Joanna Przondziono
Eugeniusz Hadasik
Witold Walke
Janusz Szala
nr katalogowy: 95610
10.15199/28.2015.6.7
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-8
Metallization of glass optic fibers by a combined chemical-electrochemical method Metalizacja włókien światłowodowych metodą chemiczno-elektrochemiczną
Katarzyna Pleśniak
Przemysław Sanecki
Piotr Skitał
nr katalogowy: 100403
10.15199/62.2016.8.40
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-7-8
Przez żołądek do serca
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 108488
podroby jadalne
wątroba
nerki
serca
ozory
płuca
mózg
żołądki
jelita
wartość odżywcza
właściwości sensoryczne
wykorzystanie kulinarne
edible offal
liver
kidneys
heart
tongue
lungs
brain
stomach
gut
nutrition value
sensory properties
culinary use
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2008-8
Hot rolling of steel with TWIP effect
JIŘÍ KLIBER
TOMÁŠ KURSA
IVO SCHINDLER
nr katalogowy: 37262
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-6
Electric bicycles for transportation of the physically disabled in indonesia
Ahmad ZAYADI
RULIYANTA
MARSUDI
Julian T. ANWAR
nr katalogowy: 149006
10.15199/48.2024.06.44
Electric Bicycle
Physical disable
BLDC motor
Three wheels
Rower elektryczny
niepełnosprawność fizyczna
silnik BLDC
trzy koła
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-4
Experiences with Data Collection for the Needs of the Distribution Company
Marián MEŠTER
nr katalogowy: 43953
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2004-8-9
Intelligent walking minirobot operating autonomously in unknown environment (Inteligentny minirobot kroczący, działający autonomicznie w nieznanym środowisku)
W. Moczulski
M. Adamczyk
G. Bachor
nr katalogowy: 1190
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-3
Forming of TiO2 clusters and changes of crystal structure of Ti-6Al-4V alloy after irradiation with 250 MeV krypton ions
Piotr BUDZYNSKI
nr katalogowy: 33618
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2011-3
Etching of Si(100) and (110) substrates in KOH solutions saturated and son-saturated with isopropyl alcohol
KRZYSZTOF ROLA
IRENA ZUBEL
MAŁGORZATA KRAMKOWSKA
nr katalogowy: 58387
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-3
The delay line with a surface acoustic wave for an oscillator of electric signals in some sensors
Milan ŠIMKO
Milan ŠEBOK
Milan CHUPÁČ
Daniel KORENČIAK
Miroslav GUTTEN
Katarzyna PIOTROWSKA
Pawel ZUKOWSKI
Tomasz N. KOLTUNOWICZ
nr katalogowy: 112482
10.15199/48.2018.03.38
delay line
oscillator
surface acoustic wave
transducers.
linia opóźniająca
powierzchniowa fala akustyczna
przetworniki
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-8
Dynamics of power transmission system with brushless DC motor with PID/Fuzzy controller
Sławomir WIAK
Maria DEMS
Wojciech ROSIAK
Jerzy POWIERZA
nr katalogowy: 53717
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-1
Biodegradation of fulvic acids with using activated sludge enriched with archea Biodegradacja kwasów fulwowych z wykorzystaniem osadu czynnego wzbogaconego archeanami
Anna M. Anielak
Michał Polus
Dominika Łomińska
Tadeusz Żaba
nr katalogowy: 96182
10.15199/62.2016.1.19
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-7
Zastosowanie kompleksów L-cysteiny z mikroelementami do nawożenia roślin
Ryszard Grzesik
Nikodem Kuźnik
nr katalogowy: 138696
10.15199/62.2022.7.7
nawożenie
chelaty
aminokwasy
L-cysteina
fertilization
chelates
amino acids
L-cysteine
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-7
Zastosowanie kompleksów L-cysteiny z mikroelementami do nawożenia roślin
Ryszard Grzesik
Nikodem Kuźnik
nr katalogowy: 138696
10.15199/62.2022.7.7
nawożenie
chelaty
aminokwasy
L-cysteina
fertilization
chelates
amino acids
L-cysteine
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-7
Zastosowanie kompleksów L-cysteiny z mikroelementami do nawożenia roślin
Ryszard Grzesik
Nikodem Kuźnik
nr katalogowy: 138696
10.15199/62.2022.7.7
nawożenie
chelaty
aminokwasy
L-cysteina
fertilization
chelates
amino acids
L-cysteine
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-1
Zastosowanie układu Halbacha w bezrdzeniowych silnikach tarczowych
Tomasz DRABEK
Sebastian LATOSIEWICZ
nr katalogowy: 81900
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-10
Optical wavelength discriminator based on a Sagnac loop with a birefringent fiber
Cezary KACZMAREK
nr katalogowy: 63420
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-11
Modelling of voltage transfer function of the three-phase hybrid transformers with voltage or current source matrix converte
Zbigniew FEDYCZAK
Paweł SZCZEŚNIAK
Jacek KANIEWSKI
nr katalogowy: 94734
10.15199/48.2015.11.34
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-3
Regenerative Braking in Electric Vehicles using BLDC motor with Modified Torque and Adaptive-Neuro-Fuzzy-Control
Shaik Ruksana Begam
Loveswara Rao Burthi
Shobha Rani Depuru
nr katalogowy: 147755
10.15199/48.2024.03.33
Regenerative Braking
Timer Diagram
Modified Torque
Battery State of Charge
Hamowanie regeneracyjne
diagram czasowy
zmodyfikowany moment obrotowy
stan naładowania akumulatora
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-1
The theory of asymmetrical delay line with the surface acoustic wave for non-electric sensors
Milan ŠIMKO
Milan CHUPÁČ
nr katalogowy: 117982
10.15199/48.2019.01.45
delay line
diluted electrodes
surface acoustic wave
interdigital transducers
resonators.
opóźnienia
rozcieńczone elektrody
powierzchniowa fala akustyczna
przetworniki międzypaliczkowe
rezonatory.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-2
Współpraca elektrowni cieplnej ze źródłem geotermalnym
Janusz BUCHTA
nr katalogowy: 33439
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-II
Mathematical model for M-phases switched reluctance motor
Vasyl TKACHUK
Lidiya KASHA
nr katalogowy: 30348
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2008-12
TECHNOLOGIA PRZEROBU ODPADÓW CYNKONOŚNYCH Z INSTALACJĄ ODSIARCZANIA GAZÓW POPROCESOWYCH
nr katalogowy: 39837
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2007-4
Poliestrole z surowców odpadowych i bioodnawialnych do wytwarzania tworzyw poliuretanowych
RYSZARD OSTRYSZ
ELŻBIETA WARDZIŃSKA
PIOTR PENCZEK
ALEKSANDRA MISZEWSKA
nr katalogowy: 25412
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2009-1
Wływ układu gniotów pojedynczych na własności drutów ciągnionych ze stali wysokowęglowej
Jan krnaČ
Robert Kruzel
Rafał Włudzik
Jan W. Pilarczyk
nr katalogowy: 40944
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2013-4
The original concept of object classification system
Monika Biskupska
Wioleta Borysewicz
Grzegorz Mazurkiewicz
nr katalogowy: 76223
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2022-3
Co piszą inni?
Agnieszka Sobczak-Kupiec
nr katalogowy: 138750
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2021-11
Increasing the efficiency of hybrid photoelectric system equipped with a storage battery to meet the needs of local object with generation of electricity into grid
Oleksandr SHAVOLKIN
Iryna SHVEDCHYKOVA
Svitlana DEMISHONKOVA
Volodymyr PAVLENKO
nr katalogowy: 134138
10.15199/48.2021.11.26
forecast of photovoltaic battery generation
setting the state of charge of the storage battery
reducing the cost of paying for electricity
simulation of energy processes in the daily cycle
System fotowoltaiczny
magazynowanie energii
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-9
Synthesis and properties of quaternary ammonium salts with trimethylvinylammonium cation. Synteza oraz właściwości czwartorzędowych soli amoniowych z kationem trimetylowinyloamoniowym
Michał Niemczak
Filip Walkiewicz
Rafał Giszter
nr katalogowy: 79424
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-6
Ekologiczne opakowania z nadrukiem na podłożu metalizowanym
Svitlana Khadzhynova
Andrzej Płatek
Anna Frąc
nr katalogowy: 143843
10.15199/54.2023.6.1
folia metalizowana
laminowanie
delaminacja
opakowanie tekturowe
jakość
metallized foil
lamination
delamination
cardboard packaging
quality
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-6
Ekologiczne opakowania z nadrukiem na podłożu metalizowanym
Svitlana Khadzhynova
Andrzej Płatek
Anna Frąc
nr katalogowy: 143843
10.15199/54.2023.6.1
folia metalizowana
laminowanie
delaminacja
opakowanie tekturowe
jakość
metallized foil
lamination
delamination
cardboard packaging
quality
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-6
Ekologiczne opakowania z nadrukiem na podłożu metalizowanym
Svitlana Khadzhynova
Andrzej Płatek
Anna Frąc
nr katalogowy: 143843
10.15199/54.2023.6.1
folia metalizowana
laminowanie
delaminacja
opakowanie tekturowe
jakość
metallized foil
lamination
delamination
cardboard packaging
quality
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-11
Configurations of slotless permanent magnet motors with counter-rotating rotors for ship propulsion drives
Piotr PAPLICKI
nr katalogowy: 31289
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-11
Minimization of torque pulsation in slotted PM machines with magnetic wedges
Marcin WARDACH
nr katalogowy: 31288
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-II
Positive discrete-time linear Lyapunov systems with delays
Tadeusz KACZOREK
Przemysław PRZYBOROWSKI
nr katalogowy: 30334
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2007-8
Cathodic protection in soil is cathodic passivation
PAVEL NOVÁK
MILAN KOURIL
nr katalogowy: 29111
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-8
Power quality in public lighting networks
Peter JANIGA
nr katalogowy: 37097
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-6
Currents Physical Components (CPC) concept: a fundamental of Power Theory
Leszek S. CZARNECKI
nr katalogowy: 35740
OPAKOWANIE 2012-9e
Printpack in the Centre of New Europe
nr katalogowy: 71169
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-12
Immunocorrective Effects of Magnetostimulation Administered in Patients with Thermal Injury
Wanda STANKIEWICZ
Paweł SZYMAŃSKI
Marek P. DĄBROWSKI
Wojciech WITKOWSKI
nr katalogowy: 48786
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-11
Pomiary wybranych parametrów świetlno-optycznych LEDów według zaleceń Międzynarodowej Komisji Oświetleniowej CIE 127:2007
Irena FRYC
nr katalogowy: 48199
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-11
Energy storage system in connection with a PV power plant
Petr MOLDRIK
Daniel MINARIK
Zdenek HRADILEK
nr katalogowy: 80846
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-8
Testing of an electronically controlled engine with a gasoline direct injection system
Dorota TYPAŃSKA
Łukasz PUTZ
nr katalogowy: 85949
10.12915/pe.2014.08.031
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-12a
The theoretical synthesis and design of symmetrical delay line with surface acoustic wave for oscillators with single-mode regime of oscillation
Milan ŠIMKO
Milan CHUPAČ
nr katalogowy: 73125
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-3a
Parameters of Superconducting Magnets with Racetrack- Shaped Coils and Support Structure Placed Inside Torus
Iryna MAZURENKO
Andriy PAVLYUK
Yuriy VASETSKY
nr katalogowy: 66561
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2010-3
The process of glow discharge assisted oxynitriding of titanium alloy in aspect of its application in artificial heart components
Tomasz Borowski
Agnieszka Sowińska
Maciej Ossowski
Elżbieta Czarnowska
Tadeusz Wierzchoń
nr katalogowy: 52786
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2015-7
BADANIA LABORATORYJNE NOŚNOŚCI I CHARAKTERYSTYK OBCIĄŻENIOWO-ODKSZTAŁCENIOWYCH KASZTÓW CZTEROPUNKTOWYCH WYPEŁNIONYCH SKAŁĄ PŁONNĄ
WALDEMAR KORZENIOWSKI
KRZYSZTOF SKRZYPKOWSKI
ANDRZEJ SZUMIŃSKI
KRZYSZTOF ZAGÓRSKI
nr katalogowy: 92507
10.15 199/67.2015.7.1
OPAKOWANIE 2018-6
Konkurs Better with Less - Design Challenge rozstrzygnięty
nr katalogowy: 114313
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-3
Self-modulation effects in injection heterolasers with passive resonator Q-switching
Ivan S. MANAK
nr katalogowy: 33582
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-II
Analysis of second order LTV section with exponentially varying parameters
Janusz WALCZAK
Anna ROMANOWSKA
nr katalogowy: 30357
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-5
Application of Light Emitting Diodes for local lighting
Władysław DYBCZYŃSKI
nr katalogowy: 25685
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-3
Pomiar impedancji pętli zwarciowej w instalacjach fotowoltaicznych dużych mocy z magazynowaniem energii
Jacek KATARZYŃSKI
Marek OLESZ
nr katalogowy: 136556
10.15199/48.2022.03.06
przekształtnik energoelektroniczny
pomiar impedancji pętli zwarciowej
ogniwa fotowoltaiczne
ocena ochrony przeciwporażeniowej przez samoczynne wyłączenie zasilania.
Fault Loop Impedance Measurement in High Power Photovoltaic Installation with Energy Storage.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-3
Pomiar impedancji pętli zwarciowej w instalacjach fotowoltaicznych dużych mocy z magazynowaniem energii
Jacek KATARZYŃSKI
Marek OLESZ
nr katalogowy: 136556
10.15199/48.2022.03.06
przekształtnik energoelektroniczny
pomiar impedancji pętli zwarciowej
ogniwa fotowoltaiczne
ocena ochrony przeciwporażeniowej przez samoczynne wyłączenie zasilania.
Fault Loop Impedance Measurement in High Power Photovoltaic Installation with Energy Storage.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-3
Pomiar impedancji pętli zwarciowej w instalacjach fotowoltaicznych dużych mocy z magazynowaniem energii
Jacek KATARZYŃSKI
Marek OLESZ
nr katalogowy: 136556
10.15199/48.2022.03.06
przekształtnik energoelektroniczny
pomiar impedancji pętli zwarciowej
ogniwa fotowoltaiczne
ocena ochrony przeciwporażeniowej przez samoczynne wyłączenie zasilania.
Fault Loop Impedance Measurement in High Power Photovoltaic Installation with Energy Storage.
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2018-3
Automatyczny przezbrajalny przyrząd modułowy typu "pryzma" (artykuł w j. rosyjskim)
nr katalogowy: 115386
setup
prism
manipulation object
readjustment
robotic production
module
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-7b
Actuator with Ferromagnetic Plunger Working in Ferrofluidic Liquid
Petr POLCAR
Petr KROPIK
Bohuš ULRYCH
nr katalogowy: 69324
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-11
Impedance tomography data acquisition system for brick walls humidity level evaluation
Katarzyna BIERNAT
Konrad NITA
Jan SIKORA
Stefan WÓJTOWICZ
nr katalogowy: 31303
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-II
Features of subcircuits matching with components described by discrete parameters during analysis of electric circuits transient processes
Serhiy RENDZINYAK
Andriy KORUD
Bohdan MELNYK
nr katalogowy: 30370
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2007-3-4
Tribological consequences of kind, size and segregation of heterophase reinforcement development by centrifugal casting
ANNA DOLATA-GROSZ
JÓZEF ŚLEZIONA
JAKUB WIECZOREK
nr katalogowy: 27580
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2007-3-4
GRADED Al2O3-SiC(whiskers) and Al2O3-Si3N4(whiskers) COMPOSITES SURFACE-MODIFIED WITH NANOCRYSTALLINE DIAMOND (NCD) INTENDED FOR CUTTING TOOL EDGES
KRZYSZTOF BIESIADA
MAREK KOSTECKI
ANDRZEJ OLSZYNA
nr katalogowy: 27548
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-12
Brush-less Direct Current Machine Coupled with Internal Combustion Engine
Primož BAJEC
Peter URŠIČ
Gverino RATOŠA
Boštjan PEVEC
Damijan MILJAVEC
nr katalogowy: 40199
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-11
Symmetrization of asymmetrical three-phase load supplied from asymmetrical non-ideal voltage source with periodic nonsinusoidal waveforms
nr katalogowy: 39607
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-11
Control system of the induction crucible mixer with indirect estimation of the temperature
Alexander KUVALDIN
Mihail POGREBISSKIY
Maxim FEDIN
nr katalogowy: 39585
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-11
Spatial modelling of sliding transformers for contactless electrical energy delivery systems
Józef ŁASTOWIECKI
Paweł STASZEWSKI
nr katalogowy: 39558
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-10
Badania nad produkcją cydrów z możliwością zastosowania metody ciągłej
Sylwia Bonin
Wiesław Wzorek
Marek Pawlaczyk
nr katalogowy: 38924
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH