Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Promieniowanie jonizujące – alternatywna metoda konserwacji żywności
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 134738
10.15199/65.2021.11.3
bezpieczeństwo żywności
promieniowanie jonizujące
źródła promieniowania
aspekty prawne
konserwacja żywności
food safety
ionizing radiation
radiation sources
legal aspects
food preservation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Promieniowanie jonizujące – alternatywna metoda konserwacji żywności
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 134738
10.15199/65.2021.11.3
bezpieczeństwo żywności
promieniowanie jonizujące
źródła promieniowania
aspekty prawne
konserwacja żywności
food safety
ionizing radiation
radiation sources
legal aspects
food preservation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Radiacyjna konserwacja i identyfikacja napromieniowania żywności
Wojciech Głuszewski
Grzegorz Guzik
nr katalogowy: 136029
10.15199/65.2022.1.3
promieniowanie jonizujące
radioliza
utrwalanie żywności
identyfikacja napromieniowania żywności
ionizing radiation
radiolysis
food preservation
identification of food irradiation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Radiacyjna konserwacja i identyfikacja napromieniowania żywności
Wojciech Głuszewski
Grzegorz Guzik
nr katalogowy: 136029
10.15199/65.2022.1.3
promieniowanie jonizujące
radioliza
utrwalanie żywności
identyfikacja napromieniowania żywności
ionizing radiation
radiolysis
food preservation
identification of food irradiation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Radiacyjna konserwacja i identyfikacja napromieniowania żywności
Wojciech Głuszewski
Grzegorz Guzik
nr katalogowy: 136029
10.15199/65.2022.1.3
promieniowanie jonizujące
radioliza
utrwalanie żywności
identyfikacja napromieniowania żywności
ionizing radiation
radiolysis
food preservation
identification of food irradiation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Radiacyjna konserwacja i identyfikacja napromieniowania żywności
Wojciech Głuszewski
Grzegorz Guzik
nr katalogowy: 136029
10.15199/65.2022.1.3
promieniowanie jonizujące
radioliza
utrwalanie żywności
identyfikacja napromieniowania żywności
ionizing radiation
radiolysis
food preservation
identification of food irradiation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Promieniowanie jonizujące – alternatywna metoda konserwacji żywności
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 134738
10.15199/65.2021.11.3
bezpieczeństwo żywności
promieniowanie jonizujące
źródła promieniowania
aspekty prawne
konserwacja żywności
food safety
ionizing radiation
radiation sources
legal aspects
food preservation
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-1
Skoncentrowane pole mikrofalowe (CMF) jako niekonwencjonalna metoda utrwalania płynnych produktów spożywczych w ramach "teorii płotkowej"
Maciej OZIEMBŁOWSKI
Tomasz DRÓŻDŻ
Łukasz BOBAK
Krzysztof NĘCKA
Stanisław LIS
Piotr NAWARA
Paulina WRONA
nr katalogowy: 96013
10.15199/48.2016.01.27
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-12
Synergiczne oddziaływanie Pulsacyjnych Pól Elektrycznych (PEF) oraz innych metod na płynne produkty spożywcze
Maciej OZIEMBŁOWSKI
Tomasz DRÓŻDŻ
Piotr NAWARA
Krzysztof NĘCKA
Stanisław LIS
Paweł KIEŁBASA
Marcin TOMASIK
Marek OSTAFIN
nr katalogowy: 102615
10.15199/48.2016.12.31
CHŁODNICTWO 2014-2
Żywność chłodzona niefermentowana - biologiczne metody wydłużania okresów przydatności do spożycia
Anna Szosland-Fałtyn
Joanna Królasik
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 82600
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Kształtowanie jakości i bezpieczeństwa żywności minimalnie przetworzonej
Iwona Szymańska
Iwona Ścibisz
nr katalogowy: 134162
10.15199/65.2021.10.7
żywność minimalnie przetworzona
bezpieczeństwo mikrobiologiczne
przechowywanie
pakowanie
owoce i warzywa
minimally processed food
microbiological safety
storage
packaging
fruit and vegetables
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Kształtowanie jakości i bezpieczeństwa żywności minimalnie przetworzonej
Iwona Szymańska
Iwona Ścibisz
nr katalogowy: 134162
10.15199/65.2021.10.7
żywność minimalnie przetworzona
bezpieczeństwo mikrobiologiczne
przechowywanie
pakowanie
owoce i warzywa
minimally processed food
microbiological safety
storage
packaging
fruit and vegetables
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Kształtowanie jakości i bezpieczeństwa żywności minimalnie przetworzonej
Iwona Szymańska
Iwona Ścibisz
nr katalogowy: 134162
10.15199/65.2021.10.7
żywność minimalnie przetworzona
bezpieczeństwo mikrobiologiczne
przechowywanie
pakowanie
owoce i warzywa
minimally processed food
microbiological safety
storage
packaging
fruit and vegetables
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Kształtowanie jakości i bezpieczeństwa żywności minimalnie przetworzonej
Iwona Szymańska
Iwona Ścibisz
nr katalogowy: 134162
10.15199/65.2021.10.7
żywność minimalnie przetworzona
bezpieczeństwo mikrobiologiczne
przechowywanie
pakowanie
owoce i warzywa
minimally processed food
microbiological safety
storage
packaging
fruit and vegetables
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-12
Oddziaływanie Pulsacyjnych Pól Elektrycznych (PEF) na mikroorganizmy w kontekście technologii żywności
Maciej OZIEMBŁOWSKI
Tomasz DRÓŻDŻ
Paulina WRONA
nr katalogowy: 81586
CHŁODNICTWO 2022-5
Żywność chłodzona i mrożona - wady i zalety
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Edyta Lipińska
nr katalogowy: 140322
10.1599/8.2022.5.1
jakość mikrobiologiczna
chłodzenie
mrożenie
psychrofile
mięso
enzymy
microbiological quality
cooling
freezing
psychrophiles
meat
enzymes
CHŁODNICTWO 2022-5
Żywność chłodzona i mrożona - wady i zalety
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Edyta Lipińska
nr katalogowy: 140322
10.1599/8.2022.5.1
jakość mikrobiologiczna
chłodzenie
mrożenie
psychrofile
mięso
enzymy
microbiological quality
cooling
freezing
psychrophiles
meat
enzymes
CHŁODNICTWO 2022-5
Żywność chłodzona i mrożona - wady i zalety
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Edyta Lipińska
nr katalogowy: 140322
10.1599/8.2022.5.1
jakość mikrobiologiczna
chłodzenie
mrożenie
psychrofile
mięso
enzymy
microbiological quality
cooling
freezing
psychrophiles
meat
enzymes
CHŁODNICTWO 2022-5
Żywność chłodzona i mrożona - wady i zalety
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Edyta Lipińska
nr katalogowy: 140322
10.1599/8.2022.5.1
jakość mikrobiologiczna
chłodzenie
mrożenie
psychrofile
mięso
enzymy
microbiological quality
cooling
freezing
psychrophiles
meat
enzymes
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-4
Wysokie ciśnienia hydrostatyczne jako alternatywna metoda konserwacji żywności
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 131437
10.15199/65.2021.4.5
HHP
inaktywacja patogenów
kryteria mikrobiologiczne
okres przydatności do spożycia
cechy organoleptyczne
HHP
pathogen inactivation
microbiological criteria
shelf life
organoleptic characteristics
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-4
Wysokie ciśnienia hydrostatyczne jako alternatywna metoda konserwacji żywności
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 131437
10.15199/65.2021.4.5
HHP
inaktywacja patogenów
kryteria mikrobiologiczne
okres przydatności do spożycia
cechy organoleptyczne
HHP
pathogen inactivation
microbiological criteria
shelf life
organoleptic characteristics
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-2
Nowe technologie utrwalania żywności - badania modelowe
Mikołaj SKOWRON
Agnieszka WANTUCH
nr katalogowy: 124703
10.15199/48.2020.02.30
pulsacyjne pole elektromagnetyczne (PEF)
utrwalanie żywności
elektroporacja.
pulsed electromagnetic field (PEF)
food preservation
electroporation.
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-2
Alternatywne metody przedłużania trwałości żywności niskoprzetworzonej
Małgorzata Sierocka
Michał Świeca
nr katalogowy: 148474
10.15199/64.2024.2.6
żywność niskoprzetworzona
brązowienie enzymatyczne
oksydaza polifenolowa
peroksydaza
utrwalanie żywności
low-processed food
enzymatic browning
polyphenol oxidase
peroxidase
food preservation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-9
Zamrażanie kriogeniczne – zastosowanie w przemyśle spożywczym
Beata Grabowska
nr katalogowy: 128163
10.15199/65.2020.9.4
technologie mrożenia
mrożenie kriogeniczne
przemysł spożywczy
urządzenia kriogeniczne
freezing technologies
cryogenic freezing
food industry
cryogenic devices
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-9
Zamrażanie kriogeniczne – zastosowanie w przemyśle spożywczym
Beata Grabowska
nr katalogowy: 128163
10.15199/65.2020.9.4
technologie mrożenia
mrożenie kriogeniczne
przemysł spożywczy
urządzenia kriogeniczne
freezing technologies
cryogenic freezing
food industry
cryogenic devices
CHŁODNICTWO 2013-5
Ozonowanie, czy promieniowanie ultrafioletowe? Niekonwencjonalne techniki utrwalania żywności zapewniające bezpieczeństwo mikrobiologiczne
Anna Szosland-Fałtyn
Joanna Królasik
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 76710
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-9
Technologie chłodzenia i mrożenia w przetwórstwie żywności
Joanna Markowska
Elżbieta Polak
Iwona Kasprzyk
nr katalogowy: 86655
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-2
Znaczenie chłodzenia w przechowywaniu wyrobów mięsnych
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 118694
CHŁODNICTWO 2015-4-5
Koktajl bakteriofagowy - skuteczne narzędzie w zapewnianiu bezpieczeństwa mikrobiologicznego żywności chłodzonej
Anna Szosland-Fałtyn
Joanna Królasik
nr katalogowy: 91392
10.15199/8.2015.4-5.5
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-1
ANTIOXIDATIVE PROPERTIES OF AUTUMN OLIVE (ELAEAGNUS UMBELLATA) FRUITS ACCORDING TO THE METHOD OF FRUIT PRESERVATION AND SOLVENT USED IN EXTRACTION
Klara ZGLIŃSKA
Anna RYGAŁO-GALEWSKA
Tomasz NIEMIEC
nr katalogowy: 137159
10.15199/180.2022.1.4
Autumn olive
plant extracts
antioxidative activity
antioxidant
functional food
oliwnik baldaszkowaty
ekstrakty roślinne
właściwości anty- oksydacyjne
antyoksydanty
żywność funkcjonalna
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-1
ANTIOXIDATIVE PROPERTIES OF AUTUMN OLIVE (ELAEAGNUS UMBELLATA) FRUITS ACCORDING TO THE METHOD OF FRUIT PRESERVATION AND SOLVENT USED IN EXTRACTION
Klara ZGLIŃSKA
Anna RYGAŁO-GALEWSKA
Tomasz NIEMIEC
nr katalogowy: 137159
10.15199/180.2022.1.4
Autumn olive
plant extracts
antioxidative activity
antioxidant
functional food
oliwnik baldaszkowaty
ekstrakty roślinne
właściwości anty- oksydacyjne
antyoksydanty
żywność funkcjonalna
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-1
ANTIOXIDATIVE PROPERTIES OF AUTUMN OLIVE (ELAEAGNUS UMBELLATA) FRUITS ACCORDING TO THE METHOD OF FRUIT PRESERVATION AND SOLVENT USED IN EXTRACTION
Klara ZGLIŃSKA
Anna RYGAŁO-GALEWSKA
Tomasz NIEMIEC
nr katalogowy: 137159
10.15199/180.2022.1.4
Autumn olive
plant extracts
antioxidative activity
antioxidant
functional food
oliwnik baldaszkowaty
ekstrakty roślinne
właściwości anty- oksydacyjne
antyoksydanty
żywność funkcjonalna
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-1
ANTIOXIDATIVE PROPERTIES OF AUTUMN OLIVE (ELAEAGNUS UMBELLATA) FRUITS ACCORDING TO THE METHOD OF FRUIT PRESERVATION AND SOLVENT USED IN EXTRACTION
Klara ZGLIŃSKA
Anna RYGAŁO-GALEWSKA
Tomasz NIEMIEC
nr katalogowy: 137159
10.15199/180.2022.1.4
Autumn olive
plant extracts
antioxidative activity
antioxidant
functional food
oliwnik baldaszkowaty
ekstrakty roślinne
właściwości anty- oksydacyjne
antyoksydanty
żywność funkcjonalna
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-10
Oddziaływanie wysokich ciśnień na jakość i trwałość dań gotowych i produktów mięsnych
Barbara Krzysztofik
nr katalogowy: 116672
10.151.99/65.2018.10.6
utrwalanie żywności
wysokie ciśnienie (HPP)
żywność minimalnie przetworzona
food preservation
high pressure (HPP)
minimally processed food
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-7
PIECE KONWEKCYJNO-PAROWE z funkcją wędzenia naturalnym dymem
Agnieszka Starek-Wójcicka
Agnieszka Sagan
Agata Blicharz-Kania
nr katalogowy: 144001
piec konwekcyjno-parowy
wędzenie
mięso
utrwalanie
combi oven
smoking
meat
preservation
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-7
PIECE KONWEKCYJNO-PAROWE z funkcją wędzenia naturalnym dymem
Agnieszka Starek-Wójcicka
Agnieszka Sagan
Agata Blicharz-Kania
nr katalogowy: 144001
piec konwekcyjno-parowy
wędzenie
mięso
utrwalanie
combi oven
smoking
meat
preservation
CHŁODNICTWO 2009-1-2
Liofilizacja jako sposób utrwalania żywności
JACEK KONDRATOWICZ
EWA BURCZYK
MAŁGORZATA JANIAK
nr katalogowy: 41437
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Jadalne powłoki ochronne do ryb i produktów rybnych
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 138577
10.15199/65.2022.7.6
jadalne powłoki
folie jadalne
ryby
produkty rybołówstwa
bezpieczeństwo żywności
edible coatings
edible films
fish
fishery products
food safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Jadalne powłoki ochronne do ryb i produktów rybnych
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 138577
10.15199/65.2022.7.6
jadalne powłoki
folie jadalne
ryby
produkty rybołówstwa
bezpieczeństwo żywności
edible coatings
edible films
fish
fishery products
food safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Jadalne powłoki ochronne do ryb i produktów rybnych
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 138577
10.15199/65.2022.7.6
jadalne powłoki
folie jadalne
ryby
produkty rybołówstwa
bezpieczeństwo żywności
edible coatings
edible films
fish
fishery products
food safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Jadalne powłoki ochronne do ryb i produktów rybnych
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 138577
10.15199/65.2022.7.6
jadalne powłoki
folie jadalne
ryby
produkty rybołówstwa
bezpieczeństwo żywności
edible coatings
edible films
fish
fishery products
food safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Jadalne powłoki ochronne do ryb i produktów rybnych
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 138577
10.15199/65.2022.7.6
jadalne powłoki
folie jadalne
ryby
produkty rybołówstwa
bezpieczeństwo żywności
edible coatings
edible films
fish
fishery products
food safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Jadalne powłoki ochronne do ryb i produktów rybnych
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 138577
10.15199/65.2022.7.6
jadalne powłoki
folie jadalne
ryby
produkty rybołówstwa
bezpieczeństwo żywności
edible coatings
edible films
fish
fishery products
food safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Jadalne powłoki ochronne do ryb i produktów rybnych
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 138577
10.15199/65.2022.7.6
jadalne powłoki
folie jadalne
ryby
produkty rybołówstwa
bezpieczeństwo żywności
edible coatings
edible films
fish
fishery products
food safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-4
Zastosowanie ozonu w produkcji bezpiecznej żywności
Monika Trząskowska
Bogusław J. Cieślicki
nr katalogowy: 113391
ozon
utrwalanie żywności
dezynfekcja
ozone
food preservation
disinfection
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Chłodzenie żywności – zastosowanie suchego lodu
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 133091
10.15199/65.2021.8.4
chłodzenie żywności
suchy lód
obszary zastosowania
przechowywanie suchego lodu
food refrigeration
dry ice
application areas
storage of dry ice
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Chłodzenie żywności – zastosowanie suchego lodu
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 133091
10.15199/65.2021.8.4
chłodzenie żywności
suchy lód
obszary zastosowania
przechowywanie suchego lodu
food refrigeration
dry ice
application areas
storage of dry ice
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Chłodzenie żywności – zastosowanie suchego lodu
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 133091
10.15199/65.2021.8.4
chłodzenie żywności
suchy lód
obszary zastosowania
przechowywanie suchego lodu
food refrigeration
dry ice
application areas
storage of dry ice
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-5
Obróbka termiczna surowców i produktów mięsnych gwarantem ich bezpieczeństwa mikrobiologicznego
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
nr katalogowy: 120394
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-2
The impact of the selected methods of drying beef on the quality of the finished product
Tymoteusz Mysakowski
Tomasz P. Olejnik
nr katalogowy: 118818
10.15199/65.2019.2.4
dried beef
beef jerky
meat snacks
drying
chamber drier
convective drying
suszona wołowina
beef jerky
przekąski mięsne
suszenie
suszarka komorowa
suszenie konwekcyjne
OPAKOWANIE 2012-10
Badania sensoryczne materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością
MAŁGORZATA NOWACKA
DOMINIKA NIEMCZUK
nr katalogowy: 71930
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-2
Bakteriocyny - charakterystyka i potencjał w utrwalaniu żywności
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
Iwona Szymańska
Milena Kupiec
Anna Żbikowska
nr katalogowy: 125038
10.15199/65.2020.2.7
bakteriocyny
biokonserwanty
środki antymikrobiologiczne
opakowania aktywne
powłoki jadalne
bacteriocins
bio-preservatives
antimicrobials
active packaging
edible coatings
CHŁODNICTWO 2014-3
Wpływ procesu chłodniczego przechowywania na kształtowanie jakości mięsa
JOANNA LEWANCKA
JACEK KONDRATOWICZ
nr katalogowy: 83153
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-5
PRODUKTY CONVENIENCE I GRILLOWE w sektorze mięsnym
Agnieszka Starek-Wójcicka
Joanna Pawłat
nr katalogowy: 143394
produkty wygodne
bezpieczne i zdrowe grillowanie
nowe technologie
convenient products
safe and healthy grilling
new technologies
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-5
PRODUKTY CONVENIENCE I GRILLOWE w sektorze mięsnym
Agnieszka Starek-Wójcicka
Joanna Pawłat
nr katalogowy: 143394
produkty wygodne
bezpieczne i zdrowe grillowanie
nowe technologie
convenient products
safe and healthy grilling
new technologies
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-5
ANALIZA CZYNNIKÓW WPŁYWAJĄCYCH NA profil i ilość wielopierścieniowych węglowodorów aromatycznych (WWA) w grillowanych produktach mięsnych
Agnieszka Starek-Wójcicka
Agnieszka Sagan
Agata Blicharz-Kania
nr katalogowy: 137698
produkty mięsne
proces grillowania
wielopierścieniowe węglowodory aromatyczne
źródła i środki zaradcze
meat products
grilling process
polycyclic aromatic hydrocarbons
sources and remediation
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-5
ANALIZA CZYNNIKÓW WPŁYWAJĄCYCH NA profil i ilość wielopierścieniowych węglowodorów aromatycznych (WWA) w grillowanych produktach mięsnych
Agnieszka Starek-Wójcicka
Agnieszka Sagan
Agata Blicharz-Kania
nr katalogowy: 137698
produkty mięsne
proces grillowania
wielopierścieniowe węglowodory aromatyczne
źródła i środki zaradcze
meat products
grilling process
polycyclic aromatic hydrocarbons
sources and remediation
CHŁODNICTWO 2018-4
Monitoring temperatur chłodniczych
Katarzyna Godlewska
nr katalogowy: 115883
10.15199/8.2018.4.1
chłodzenie
mrożenie
przechowywanie żywności
monitorowanie temperatury
cooling
freezing
food storage
temperature monitoring
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-12
NOWE KONCEPCJE W PRZEDŁUŻANIU TRWAŁOŚCI mięsa i produktów mięsnych
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 141102
biokonserwacja
jakość
mięso
preparaty roślinne utrwalanie
bioconservation
quality
meat
plant preparations
preservation
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-12
NOWE KONCEPCJE W PRZEDŁUŻANIU TRWAŁOŚCI mięsa i produktów mięsnych
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 141102
biokonserwacja
jakość
mięso
preparaty roślinne utrwalanie
bioconservation
quality
meat
plant preparations
preservation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-7
Naturalne konserwanty pochodzenia drobnoustrojowego
Ewelina Pawlikowska
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 115041
10.15199/65.2018.7.6
biokontrola
metabolity
bakterie kwasu mlekowego
drożdże
biocontrol
metabolites
lactic acid bacteria
yeasts
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-3
Utrwalanie soków wysokiej jakości z wykorzystaniem wysokich ciśnień
Jakub Bone Grzegorz Widłak Łukasz Wachowicz
nr katalogowy: 119415
10.15199/65.2019.3.5
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2014-9
Nowości
nr katalogowy: 86617
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2016-3
Effectiveness of selected ionic liquids affecting microorganisms causing "in can" degradation of emulsion paints
ALICJA MICHALCZYK
ANNA CIENIECKA-ROSŁONKIEWICZ
nr katalogowy: 97186
10.15199/40.2016.3.1
CHŁODNICTWO 2018-6
Substancje biologicznie aktywne w Colostrum oraz metody pozyskania i konserwacji
Jacek Kondratowicz
Ewa Burczyk
Marta Macelewicz
nr katalogowy: 117863
10.15199/8.2018.6.4
colostrum
substancje biologicznie aktywne
pozyskiwanie
konserwacja
colostrum
biologically active substances
harvesting
preservation
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-12
Modification of the colour of dessert strawberries subjected to pulse electric field
Ilona Gałązka-Czarnecka
Ewa Korzeniewska
nr katalogowy: 140867
10.15199/48.2022.12.68
PEF
electric field
strawberries
colour
food preservation
PEF
pole elektryczne
truskawki
barwa
utrwalanie żywności
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-12
Modification of the colour of dessert strawberries subjected to pulse electric field
Ilona Gałązka-Czarnecka
Ewa Korzeniewska
nr katalogowy: 140867
10.15199/48.2022.12.68
PEF
electric field
strawberries
colour
food preservation
PEF
pole elektryczne
truskawki
barwa
utrwalanie żywności
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-11
Optimizing Rice Heating Efficiency: A Comparative Study of Zigzag Rail Design and Hybrid Induction Heating in a Novel Rice Heating System
Thanakrit CHAIWANDEE
Samroeng SANTALUNAI
Samran SANTALUNAI
Chanchai THONGSOPA
Weerawat CHAROENSIRI
Jariya PAKPROM
Thanaset THOSDEEKORAPHAT
Nuchanart SANTALUNAI
Pichaya CHAIPANYA
nr katalogowy: 151332
10.15199/48.2024.11.08
Induction Heating
Rice Heating System
Zigzag Rail Design
Hybrid Systems
Ogrzewanie indukcyjne
system ogrzewania ryżu
konstrukcja szyny zygzakowatej
system hybrydowy
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-10
Studying the air flow heating process in the vertical type ground heat exchanger
Hryhorii KALETNIK
Vitalii YAROPUD
Svitlana LUTKOVSKA
Elchyn ALIIEV
nr katalogowy: 150734
10.15199/48.2024.10.08
soil heat exchanger
numerical modeling
experimental studies
pneumatic losses
effective heat capacity
gruntowy wymiennik ciepła
modelowanie numeryczne
badania eksperymentalne
straty pneumatyczne
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-3
Modeling and the processes analysis in engineering ecology
Andrei I. BRAKOVICH
Vitali L. KOLESNIKOV
Alena V. ROMANTSEVICH
Pavel P. URBANOVICH
Ivan M. ZHARSKY
nr katalogowy: 33614
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-2
Przyprawy – naturalne składniki żywności
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
Alicja Napiórkowska
nr katalogowy: 130594
10.15199/65.2021.2.4
przyprawy
oregano
szałwia
rozmaryn
olejki eteryczne
utrwalanie żywności
spices
oregano
sage
rosemary
essential oils
preservation of food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-2
Przyprawy – naturalne składniki żywności
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
Alicja Napiórkowska
nr katalogowy: 130594
10.15199/65.2021.2.4
przyprawy
oregano
szałwia
rozmaryn
olejki eteryczne
utrwalanie żywności
spices
oregano
sage
rosemary
essential oils
preservation of food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-7
Problem występowania wielopierścieniowych węglowodorów aromatycznych w żywności
Jagoda Kępińska
Wioletta Biel
nr katalogowy: 127229
10.15199/65.2020.7.4
bezpieczeństwo żywności
wielopierścieniowe węglowodory aromatyczne
zanieczyszczenia
zdrowie ludzi
food safety
polycyclic aromatic hydrocarbons
human health
contaminants
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-7
Problem występowania wielopierścieniowych węglowodorów aromatycznych w żywności
Jagoda Kępińska
Wioletta Biel
nr katalogowy: 127229
10.15199/65.2020.7.4
bezpieczeństwo żywności
wielopierścieniowe węglowodory aromatyczne
zanieczyszczenia
zdrowie ludzi
food safety
polycyclic aromatic hydrocarbons
human health
contaminants
OPAKOWANIE 2010-11
Wpływ promieniowania jonizującego na biodegradowalne materiały opakowaniowe
Karolina Assman
Hieronim Kubera
Krzysztof Melski
nr katalogowy: 55420
AURA 2022-7
Ochrona przyrody, a lokalna społeczność
Piotr SKUBAŁA
nr katalogowy: 138560
10.15199/2.2022.7.1
różnorodność biologiczna
ekoturystyka
lokalna społeczność
wzrost dochodów
biodiversity
ecotourism
local community
income growth
AURA 2022-7
Ochrona przyrody, a lokalna społeczność
Piotr SKUBAŁA
nr katalogowy: 138560
10.15199/2.2022.7.1
różnorodność biologiczna
ekoturystyka
lokalna społeczność
wzrost dochodów
biodiversity
ecotourism
local community
income growth
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-8
Transport - problematyczne ogniwo łańcucha chłodniczego
Joanna Markowska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 108781
10.15199/65.2017.8.3
transport
łańcuch chłodniczy
monitoring temperatur
żywność chłodzona i mrożona
transport
cold chain
temperature monitoring
chilled and frozen foods
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-4-5
Wygoda i bezpieczeństwo
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 131702
żywność wygodna
metody utrwalania
koronawirus
gotowe dania restauracyjne
zestawy do samodzielnego przygotowania
oferta sklepowa gastronomii
convenience food
preservation methods
coronavirus
ready-made restaurant dishes
do it yourself kits
gastronomy offer for stores
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-4-5
Wygoda i bezpieczeństwo
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 131702
żywność wygodna
metody utrwalania
koronawirus
gotowe dania restauracyjne
zestawy do samodzielnego przygotowania
oferta sklepowa gastronomii
convenience food
preservation methods
coronavirus
ready-made restaurant dishes
do it yourself kits
gastronomy offer for stores
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-11
Effect of Outlet at the Bottom of the Drying Chamber on the Performance of Natural Convection Solar Dryers
Jamal JAMAL
Muhammad Ruswandi DJALAL
nr katalogowy: 146212
10.15199/48.2023.11.26
Drying
Solar
Convection
Natural
Moisture
Suszenie
Słoneczne
Konwekcyjne
Naturalne
Wilgotne
POLISH TECHNICAL REVIEW 2024-1
MARKET OF FERMENTED BEVERAGES IN POLAND
Nadia GUZIŃSKA
Edyta KORDIALIK-BOGACKA
nr katalogowy: 147957
10.15199/180.2024.1.3
fermented beverages
cider
kombucha
plant-based dairy
napoje fermentowane
cydr
kombucha
nabiał roślinny
POLISH TECHNICAL REVIEW 2024-1
MARKET OF FERMENTED BEVERAGES IN POLAND
Nadia GUZIŃSKA
Edyta KORDIALIK-BOGACKA
nr katalogowy: 147957
10.15199/180.2024.1.3
fermented beverages
cider
kombucha
plant-based dairy
napoje fermentowane
cydr
kombucha
nabiał roślinny
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-4
Homogenizacja wysokociśnieniowa w przemyśle spożywczym
Justyna Szczepańska
Krystian Marszałek
Sylwia Skąpska
nr katalogowy: 113394
10.15199/65.2018.4.4
homogenizacja wysokociśnieniowa
zmiany fizyczne
jakość
drobnoustroje
enzymy
składniki bioaktywne
high pressure homogenization
physical changes
quality
microorganisms
enzymes
bioactive compounds
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-2
Wpływ wysokich ciśnień na bioprzyswajalność antyoksydantów owoców i warzyw - składniki lipofilowe
Urszula Trych
Sylwia Skąpska
Magdalena Buniowska
Piotr Kaczka
Krystian Marszałek
nr katalogowy: 118815
10.15199/65.2019.2.3
bioprzyswajalność
biodostępność
antyoksydanty lipofilowe
wysokie ciśnienia
bioavailability
bioaccessibility
lipophilic antioxidants
high pressures
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-1
Dobór optymalnego opakowania do żywności. Projekt HumidWRAP
Monika Kaczmarczyk
Alicja Kaszuba
Jacek Frydrych
nr katalogowy: 118238
10.15199/65.2019.1.7
opakowanie do żywności świeżej
projekt HumidWRAP
packaging for fresh food
HumidWRAP project
OPAKOWANIE 2012-9e
Recycled plastics in food packaging
KAZIMIERA ĆWIEK-LUDWICKA
nr katalogowy: 71164
PROBLEMY JAKOŚCI 2020-12
Patterns of non-compliance in the agri-food chain
Aleksandra KOWALSKA
nr katalogowy: 129605
10.15199/46.2020.12.2
food adulteration
food fraud
mislabelling
composition
food safety governance
fałszowanie żywności
oszustwa żywnościowe
błędne oznaczanie produktu
wykaz składników
zarządzanie kwestiami bezpieczeństwa żywności
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-7-8
Competitiveness of Polish food industry is rising on the EU market
Janusz Rowiński
Małgorzata Bułkowska
nr katalogowy: 61880
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-4
Technologie minimalnego przetwarzania żywności
Franciszek Świderski
Bożena Waszkiewicz-Robak
nr katalogowy: 34817
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-11-12
Świdośliwa - mało znany gatunek owoców - wstępna ocena przydatności dla przetwórstwa
Dorota Konopacka
Jan Piecko
Monika Mieszczakowska-Frąc
Jarosław Markowski
Krzysztof Rutkowski
Dorota Kruczyńska
Maria Buczek
nr katalogowy: 111170
10.15199/64.2017.11-12.1
świdośliwa
antocyjany
utrwalanie
przeciery
suszenie mikrofalowo-podciśnieniowe
Saskatoon berry
anthocyanins
preservation
puree
vacuum-microwave drying
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-1
NOWE KIERUNKI w stosowaniu dodatków
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 141556
substancje dodatkowe
nowe kierunki stosowania dodatków
innowacyjne technologie
additional substances/additional food ingredients
new directions of food additives usage
innovative technologies
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-1
NOWE KIERUNKI w stosowaniu dodatków
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 141556
substancje dodatkowe
nowe kierunki stosowania dodatków
innowacyjne technologie
additional substances/additional food ingredients
new directions of food additives usage
innovative technologies
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-8
Polish food on the European and world markets
Mirosława Tereszczuk
nr katalogowy: 93105
10.15199/65.2015.8.1
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-3
Charakterystyka wybranych naturalnych metod utrwalania mięsa i przetworów mięsnych
Krzysztof Dasiewicz
nr katalogowy: 119417
10.15199/65.2019.3.6
świeże mięso
produkty mięsne
utrwalanie
chłodzenie
technologie ochronne
bioprotekcja naturalna
fresh meat
meat products
preservation
refrigeration
preservation technologies
natural bioprotection
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Znaczenie technologii powlekania w przeciwdziałaniu marnotrawieniu żywności
Sabina Galus
nr katalogowy: 143823
10.15199/65.2023.6.4
powlekanie żywności
powłoki ochronne
marnotrawienie żywności
food coating
protective coatings
food waste
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Znaczenie technologii powlekania w przeciwdziałaniu marnotrawieniu żywności
Sabina Galus
nr katalogowy: 143823
10.15199/65.2023.6.4
powlekanie żywności
powłoki ochronne
marnotrawienie żywności
food coating
protective coatings
food waste
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Znaczenie technologii powlekania w przeciwdziałaniu marnotrawieniu żywności
Sabina Galus
nr katalogowy: 143823
10.15199/65.2023.6.4
powlekanie żywności
powłoki ochronne
marnotrawienie żywności
food coating
protective coatings
food waste
OPAKOWANIE 2009-I
More packaging and the right sort of packaging can help to curb world hunger!
nr katalogowy: 42498
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-8
Współczesne techniki zamrażania - możliwości poprawy kinetyki procesu oraz przebiegu krystalizacji
Julia Bogdanowicz
Wacław Mozolewski
Sylwester Rybaczek
nr katalogowy: 115590
10.15199/65.2018.8.5
zaawansowane techniki mrożenia
mikrostruktura
zarodkowanie lodu
przechłodzenie
advanced freezing techniques
microstructure
ice nucleation
supercooling
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-2
Wykorzystanie ozonu w przechowywaniu ziarna zbóż (cz. 1)
Tomasz Piechowiak
Maciej Balawejder
nr katalogowy: 105087
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-1
Wybrane substancje dodatkowe i składniki żywności w przetwórstwie mięsa
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 124493
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-4
Prozdrowotnie w gastronomii(IV) Pożegnanie z solniczką
Ewa Czarniecka-Skubina
Ewa Ołubiec-Opatowska
nr katalogowy: 113103
żywność
sód
sól kuchenna
ograniczenie ilości soli w potrawach Title: Farewell to the salt cellar
food
sodium
salt
reduction of the amount of salt in dishes
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-8-9
Polish food producers on the European and world markets
Mirosława Tereszczuk
nr katalogowy: 71071
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-2
PRZYSZŁOŚĆ OPAKOWAŃ NA ARTYKUŁY SPOŻYWCZE
Aleksandra BRYK
Halina PODSIADŁO
nr katalogowy: 138385
10.15199/180.2022.2.3
opakowania na artykuły spożywcze
badania ankietowe
istotne cechy tych opakowań
opakowania aktywne
opakowania inteligentne
packaging of food products
survey questionnaires
significant properties of the packaging
active packaging
intelligent packaging
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-2
PRZYSZŁOŚĆ OPAKOWAŃ NA ARTYKUŁY SPOŻYWCZE
Aleksandra BRYK
Halina PODSIADŁO
nr katalogowy: 138385
10.15199/180.2022.2.3
opakowania na artykuły spożywcze
badania ankietowe
istotne cechy tych opakowań
opakowania aktywne
opakowania inteligentne
packaging of food products
survey questionnaires
significant properties of the packaging
active packaging
intelligent packaging
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-2
PRZYSZŁOŚĆ OPAKOWAŃ NA ARTYKUŁY SPOŻYWCZE
Aleksandra BRYK
Halina PODSIADŁO
nr katalogowy: 138385
10.15199/180.2022.2.3
opakowania na artykuły spożywcze
badania ankietowe
istotne cechy tych opakowań
opakowania aktywne
opakowania inteligentne
packaging of food products
survey questionnaires
significant properties of the packaging
active packaging
intelligent packaging
MATERIAŁY BUDOWLANE 2017-11
Problemy wznoszenia budynków plombowych w zwartej zabudowie miejskiej z zachowaniem historycznych ścian frontowych
Jacek Dudkiewicz
Piotr Organek
nr katalogowy: 110674
10.15199/33.2017.11.25
budynek plombowy
zwarta zabudowamiejska
historyczna ściana frontowa.
urban infill
compact urban development
historic facade wall.
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-4
Utrwalanie mięsa i przetworów mięsnych poprzez zastosowanie technologii wysokich ciśnień – możliwości, jakość, bezpieczeństwo
Halina Makała
nr katalogowy: 119838
10.15199/65.2019.4.7
wysokie ciśnienie
mięso i przetwory mięsne
bezpieczeństwo żywnościowe
high pressure
meat and meat products
food safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-8
Food Industry in Poland and Possibilities of its Development
Piotr Chechelski
nr katalogowy: 78768
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-7
Tusze spożywcze do drukowania żywności 3D: skład i właściwości reologiczne
Grażyna Bortnowska
nr katalogowy: 144121
10.15199/65.2023.7.3
tusze spożywcze
żywność 3D
właściwości reologiczne
food inks
3D food
rheological properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-7
Tusze spożywcze do drukowania żywności 3D: skład i właściwości reologiczne
Grażyna Bortnowska
nr katalogowy: 144121
10.15199/65.2023.7.3
tusze spożywcze
żywność 3D
właściwości reologiczne
food inks
3D food
rheological properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-7
Tusze spożywcze do drukowania żywności 3D: skład i właściwości reologiczne
Grażyna Bortnowska
nr katalogowy: 144121
10.15199/65.2023.7.3
tusze spożywcze
żywność 3D
właściwości reologiczne
food inks
3D food
rheological properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-7
Tusze spożywcze do drukowania żywności 3D: skład i właściwości reologiczne
Grażyna Bortnowska
nr katalogowy: 144121
10.15199/65.2023.7.3
tusze spożywcze
żywność 3D
właściwości reologiczne
food inks
3D food
rheological properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-8
Leaders of Food Sectors
JADWIGA DROŻDŻ
nr katalogowy: 37380
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-5
Fermentacja mlekowa w przetwarzaniu i utrwalaniu warzyw, owoców i grzybów
Ewa Jabłońska-Ryś
Patryk Siczek
nr katalogowy: 148665
10.15199/65.2024.5.6
fermentacja mlekowa
kultury starterowe
LAB
kiszone grzyby
lactic fermentation
starter cultures
LAB
fermented mushrooms
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-7
DODATKI DO ŻYWNOŚCI w przetwórstwie mięsa
Janusz F. Pomianowski
nr katalogowy: 138457
dodatki do żywności
zdrowie
zastosowanie
przemysł mięsny
food additives
health
application
meat industry
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-7
DODATKI DO ŻYWNOŚCI w przetwórstwie mięsa
Janusz F. Pomianowski
nr katalogowy: 138457
dodatki do żywności
zdrowie
zastosowanie
przemysł mięsny
food additives
health
application
meat industry
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-7
DODATKI DO ŻYWNOŚCI w przetwórstwie mięsa
Janusz F. Pomianowski
nr katalogowy: 138457
dodatki do żywności
zdrowie
zastosowanie
przemysł mięsny
food additives
health
application
meat industry
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-2
Aspekty prawne stosowania dodatków do żywności
BOŻENA WASZKIEWICZ-ROBAK
nr katalogowy: 24362
PROBLEMY JAKOŚCI 2024-4
Contribution to the implementation of ISO 22000,2018 within the NOUNOURS agri-food company - case study of a NOUNOURS manufacturing facility
Sarra GHRIEB
Amine FERROUKHI
Lydia DJENNADI
nr katalogowy: 150110
10.15199/46.2024.4.1
ISO 22000:2018
HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points)
food safety
food safety management system
small agri-food company
Algeria
ISO 22000:2018
HACCP (Analiza Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli)
bezpieczeństwo żywności
system zarządzania bezpieczeństwem żywności
mała firma rolno-spożywcza
Algieria
PROBLEMY JAKOŚCI 2024-4
Contribution to the implementation of ISO 22000,2018 within the NOUNOURS agri-food company - case study of a NOUNOURS manufacturing facility
Sarra GHRIEB
Amine FERROUKHI
Lydia DJENNADI
nr katalogowy: 150110
10.15199/46.2024.4.1
ISO 22000:2018
HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points)
food safety
food safety management system
small agri-food company
Algeria
ISO 22000:2018
HACCP (Analiza Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli)
bezpieczeństwo żywności
system zarządzania bezpieczeństwem żywności
mała firma rolno-spożywcza
Algieria
PROBLEMY JAKOŚCI 2024-4
Contribution to the implementation of ISO 22000,2018 within the NOUNOURS agri-food company - case study of a NOUNOURS manufacturing facility
Sarra GHRIEB
Amine FERROUKHI
Lydia DJENNADI
nr katalogowy: 150110
10.15199/46.2024.4.1
ISO 22000:2018
HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points)
food safety
food safety management system
small agri-food company
Algeria
ISO 22000:2018
HACCP (Analiza Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli)
bezpieczeństwo żywności
system zarządzania bezpieczeństwem żywności
mała firma rolno-spożywcza
Algieria
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Substancje dodatkowe i składniki żywności w przetwórstwie mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 133097
10.15199/65.2021.8.7
dodatki do żywności
substancje dodatkowe
przetwórstwo mięsa
jakość
food additives
food ingredients
meat processing
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Substancje dodatkowe i składniki żywności w przetwórstwie mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 133097
10.15199/65.2021.8.7
dodatki do żywności
substancje dodatkowe
przetwórstwo mięsa
jakość
food additives
food ingredients
meat processing
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Substancje dodatkowe i składniki żywności w przetwórstwie mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 133097
10.15199/65.2021.8.7
dodatki do żywności
substancje dodatkowe
przetwórstwo mięsa
jakość
food additives
food ingredients
meat processing
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Substancje dodatkowe i składniki żywności w przetwórstwie mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 133097
10.15199/65.2021.8.7
dodatki do żywności
substancje dodatkowe
przetwórstwo mięsa
jakość
food additives
food ingredients
meat processing
quality
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-10
Oferta street food w Polsce
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 128542
jedzenie uliczne
food-trucki
turystyka kulinarna
oferta gastronomiczna
dania street food
street food
food trucks
culinary tourism
gastronomic offer
street food dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-10
Oferta street food w Polsce
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 128542
jedzenie uliczne
food-trucki
turystyka kulinarna
oferta gastronomiczna
dania street food
street food
food trucks
culinary tourism
gastronomic offer
street food dishes
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Innowacyjne opakowania celulozowe do żywności
Alicja Kaszuba
Jacek Frydrych
nr katalogowy: 133102
10.15199/65.2021.8.10
opakowania celulozowe
powłoki funkcjonalne
produkty spożywcze
cellulose packaging
functional coatings
food products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Innowacyjne opakowania celulozowe do żywności
Alicja Kaszuba
Jacek Frydrych
nr katalogowy: 133102
10.15199/65.2021.8.10
opakowania celulozowe
powłoki funkcjonalne
produkty spożywcze
cellulose packaging
functional coatings
food products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Innowacyjne opakowania celulozowe do żywności
Alicja Kaszuba
Jacek Frydrych
nr katalogowy: 133102
10.15199/65.2021.8.10
opakowania celulozowe
powłoki funkcjonalne
produkty spożywcze
cellulose packaging
functional coatings
food products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Innowacyjne opakowania celulozowe do żywności
Alicja Kaszuba
Jacek Frydrych
nr katalogowy: 133102
10.15199/65.2021.8.10
opakowania celulozowe
powłoki funkcjonalne
produkty spożywcze
cellulose packaging
functional coatings
food products
OPAKOWANIE 2010-I
Polyolefine Composite Film Containing Mineral Raw Materials - Biologically Active
Bohdan Czerniawski
Wojciech Kalinowski
Anna Sip
nr katalogowy: 50913
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-4
Street food w USA
Ewa Czarniecka-Skubina
Michał Wiatrowski
nr katalogowy: 119628
gastronomia uliczna
USA
street food
USA
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Opinie konsumentów w świetle korzyści i wyzwań związanych z rozwojem rynkowym technologii drukowania żywności w 3D
Katarzyna Klockiewicz
Urszula Samotyja
nr katalogowy: 136031
10.15199/65.2022.1.5
druk 3D
innowacje
konsument
projektowanie żywności
zrównoważone systemy żywnościowe
3D printing
innovations
consumer
food design
sustainable food systems
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Opinie konsumentów w świetle korzyści i wyzwań związanych z rozwojem rynkowym technologii drukowania żywności w 3D
Katarzyna Klockiewicz
Urszula Samotyja
nr katalogowy: 136031
10.15199/65.2022.1.5
druk 3D
innowacje
konsument
projektowanie żywności
zrównoważone systemy żywnościowe
3D printing
innovations
consumer
food design
sustainable food systems
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Opinie konsumentów w świetle korzyści i wyzwań związanych z rozwojem rynkowym technologii drukowania żywności w 3D
Katarzyna Klockiewicz
Urszula Samotyja
nr katalogowy: 136031
10.15199/65.2022.1.5
druk 3D
innowacje
konsument
projektowanie żywności
zrównoważone systemy żywnościowe
3D printing
innovations
consumer
food design
sustainable food systems
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Opinie konsumentów w świetle korzyści i wyzwań związanych z rozwojem rynkowym technologii drukowania żywności w 3D
Katarzyna Klockiewicz
Urszula Samotyja
nr katalogowy: 136031
10.15199/65.2022.1.5
druk 3D
innowacje
konsument
projektowanie żywności
zrównoważone systemy żywnościowe
3D printing
innovations
consumer
food design
sustainable food systems
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Opakowania aktywne w przemyśle spożywczym – część 1
Sabina Galus
Małgorzata Nowacka
nr katalogowy: 141629
10.15199/65.2023.1.5
opakowania aktywne
żywność
jakość
powłoki aktywne
active packaging
food
quality
active coatings
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Opakowania aktywne w przemyśle spożywczym – część 1
Sabina Galus
Małgorzata Nowacka
nr katalogowy: 141629
10.15199/65.2023.1.5
opakowania aktywne
żywność
jakość
powłoki aktywne
active packaging
food
quality
active coatings
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Opakowania aktywne w przemyśle spożywczym – część 1
Sabina Galus
Małgorzata Nowacka
nr katalogowy: 141629
10.15199/65.2023.1.5
opakowania aktywne
żywność
jakość
powłoki aktywne
active packaging
food
quality
active coatings
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-9
Motywy i bariery wdrożenia systemu HACCP
Agnieszka Borusiewicz
Tadeusz Sikora
nr katalogowy: 30042
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-7-8
Wykorzystywanie tworzyw sztucznych z recyklingu w produkcji opakowań do żywności
Kazimiera Ćwiek-Ludwicka
nr katalogowy: 53819
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-5
Architecture of the distributed information system of the Almaty Academgorodok
Nurlan TEMIRBEKOV
Dossan BAIGEREYEV
Almas TEMIRBEKOV
Andrzej SMOLARZ
nr katalogowy: 119940
10.15199/48.2019.05.19
information system
institutional repository
system architecture
system informacyjny
repozytorium instytucjonalne
architektura systemu.
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-8
Developmental tendencies of Polish food industry
ROMAN URBAN
nr katalogowy: 29245
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Wpływ pandemii Sars-CoV-2 na postrzeganie idei „Slow Food” przez studentów
Anna Gramza-Michałowska
Dominika Chudziak
Anna Jędrusek-Golińska
Bartosz Kulczyński
nr katalogowy: 137270
10.15199/65.2022.4.6
Slow Food
Arka Smaku
zrównoważona produkcja żywności
pandemia
SARS- CoV-2
nawyki żywieniowe
studenci
Slow Food
Ark of taste
sustainable food production
pandemic
SARS-CoV-2
eating habits
students
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Wpływ pandemii Sars-CoV-2 na postrzeganie idei „Slow Food” przez studentów
Anna Gramza-Michałowska
Dominika Chudziak
Anna Jędrusek-Golińska
Bartosz Kulczyński
nr katalogowy: 137270
10.15199/65.2022.4.6
Slow Food
Arka Smaku
zrównoważona produkcja żywności
pandemia
SARS- CoV-2
nawyki żywieniowe
studenci
Slow Food
Ark of taste
sustainable food production
pandemic
SARS-CoV-2
eating habits
students
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Wpływ pandemii Sars-CoV-2 na postrzeganie idei „Slow Food” przez studentów
Anna Gramza-Michałowska
Dominika Chudziak
Anna Jędrusek-Golińska
Bartosz Kulczyński
nr katalogowy: 137270
10.15199/65.2022.4.6
Slow Food
Arka Smaku
zrównoważona produkcja żywności
pandemia
SARS- CoV-2
nawyki żywieniowe
studenci
Slow Food
Ark of taste
sustainable food production
pandemic
SARS-CoV-2
eating habits
students
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Wpływ pandemii Sars-CoV-2 na postrzeganie idei „Slow Food” przez studentów
Anna Gramza-Michałowska
Dominika Chudziak
Anna Jędrusek-Golińska
Bartosz Kulczyński
nr katalogowy: 137270
10.15199/65.2022.4.6
Slow Food
Arka Smaku
zrównoważona produkcja żywności
pandemia
SARS- CoV-2
nawyki żywieniowe
studenci
Slow Food
Ark of taste
sustainable food production
pandemic
SARS-CoV-2
eating habits
students
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-12
Motywy i bariery wdrożenia systemu HACCP w opinii kadry wybranego przedsiębiorstwa
Agnieszka Borusiewicz
Tadeusz Sikora
nr katalogowy: 32223
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2018-9
Opakowania produktów spożywczych w kontekście zrównoważonego rozwoju
Janina Leks‑
Stępień
nr katalogowy: 116263
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-10
Kierunki rozwoju opakowań w mleczarstwie
Marta LENARTOWICZ-KLIK
Izabela GAJLEWICZ
nr katalogowy: 150987
10.15199/65.2024.10.3
produkty mleczne
okres przydatności do spożycia
inteligentne opakowania
aktywne opakowania
MAP
opakowania antybakteryjne
powłoki jadalne.
dairy products
shelf life
intelligent packaging
active packaging
MAP
antibacterial packaging
edible coatings
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-10
Kierunki rozwoju opakowań w mleczarstwie
Marta LENARTOWICZ-KLIK
Izabela GAJLEWICZ
nr katalogowy: 150987
10.15199/65.2024.10.3
produkty mleczne
okres przydatności do spożycia
inteligentne opakowania
aktywne opakowania
MAP
opakowania antybakteryjne
powłoki jadalne.
dairy products
shelf life
intelligent packaging
active packaging
MAP
antibacterial packaging
edible coatings
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-2
Dioksyny w łańcuchu żywieniowym
Jadwiga Piskorska-Pliszczyńska
nr katalogowy: 58025
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Związki przemysłu spożywczego w Polsce z zagranicą podczas pandemii COVID-19
Łukasz Ambroziak
Małgorzata Bułkowska
nr katalogowy: 135122
10.15199/65.2021.12.1
bezpośrednie inwestycje zagraniczne w Polsce
polskie inwestycje bezpośrednie za granicą
eksport
przemysł spożywczy
foreign direct investment in Poland
Polish direct investment abroad
exports
food industry
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Związki przemysłu spożywczego w Polsce z zagranicą podczas pandemii COVID-19
Łukasz Ambroziak
Małgorzata Bułkowska
nr katalogowy: 135122
10.15199/65.2021.12.1
bezpośrednie inwestycje zagraniczne w Polsce
polskie inwestycje bezpośrednie za granicą
eksport
przemysł spożywczy
foreign direct investment in Poland
Polish direct investment abroad
exports
food industry
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Związki przemysłu spożywczego w Polsce z zagranicą podczas pandemii COVID-19
Łukasz Ambroziak
Małgorzata Bułkowska
nr katalogowy: 135122
10.15199/65.2021.12.1
bezpośrednie inwestycje zagraniczne w Polsce
polskie inwestycje bezpośrednie za granicą
eksport
przemysł spożywczy
foreign direct investment in Poland
Polish direct investment abroad
exports
food industry
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-2
MOBILNE SAMOCHODY I PRZYCZEPY GASTRONOMICZNE TYPU food truck jako bary szybkiej obsługi
Marian Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 142112
food trucki
bary szybkiej obsługi
wymagania sanitarne i techniczno-technologiczne
food trucks
fast food restaurants
sanitary and technical and technological-requirements
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-8
The Revival of the Food Industry in Poland
Jadwiga Drożdż
Robert Mroczek
nr katalogowy: 100976
10.15199/65.2016.8.1
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Przemysł spożywczy w Polsce podczas pandemii COVID-19 oraz wojny w Ukrainie
Jadwiga Drożdż
Robert Mroczek
nr katalogowy: 139162
10.15199/65.2022.8.2
przemysł spożywczy
żywność
napoje
wyroby tytoniowe
popyt
produkcja
zysk
food industry
food
beverages
tobacco products
demand
production
profit
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Przemysł spożywczy w Polsce podczas pandemii COVID-19 oraz wojny w Ukrainie
Jadwiga Drożdż
Robert Mroczek
nr katalogowy: 139162
10.15199/65.2022.8.2
przemysł spożywczy
żywność
napoje
wyroby tytoniowe
popyt
produkcja
zysk
food industry
food
beverages
tobacco products
demand
production
profit
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Przemysł spożywczy w Polsce podczas pandemii COVID-19 oraz wojny w Ukrainie
Jadwiga Drożdż
Robert Mroczek
nr katalogowy: 139162
10.15199/65.2022.8.2
przemysł spożywczy
żywność
napoje
wyroby tytoniowe
popyt
produkcja
zysk
food industry
food
beverages
tobacco products
demand
production
profit
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Przemysł spożywczy w Polsce podczas pandemii COVID-19 oraz wojny w Ukrainie
Jadwiga Drożdż
Robert Mroczek
nr katalogowy: 139162
10.15199/65.2022.8.2
przemysł spożywczy
żywność
napoje
wyroby tytoniowe
popyt
produkcja
zysk
food industry
food
beverages
tobacco products
demand
production
profit
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-12
Wybrane aspekty dotyczące fałszowania żywności
Małgorzata Kowalska
Paulina Mitrosz
Klaudia Osytek
nr katalogowy: 117676
10.15199/65.2018.12.4
zafałszowanie żywności
dodatki do żywności
kontrola żywności
food adulteration
food additives
food control
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-5
Ryzyko strat żywności w zakładach przemysłu spożywczego
Marzena Tomaszewska
Beata Bilska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 126517
10.15199/65.2020.5.4
straty żywności
przemysł spożywczy
żywność
przetwórstwo żywności
food loss
food industry
food
food processing
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Mikotoksyny – ograniczanie ich występowania i wybrane metody dekontaminacji
Izabela Podgórska-Kryszczuk
nr katalogowy: 138873
10.15199/62.2022.8.8
mikotoksyny
dekontaminacja
metody dekontaminacji
żywność
bezpieczeństwo żywności
mycotoxins
decontamination
decontamination methods
food
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Mikotoksyny – ograniczanie ich występowania i wybrane metody dekontaminacji
Izabela Podgórska-Kryszczuk
nr katalogowy: 138873
10.15199/62.2022.8.8
mikotoksyny
dekontaminacja
metody dekontaminacji
żywność
bezpieczeństwo żywności
mycotoxins
decontamination
decontamination methods
food
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Mikotoksyny – ograniczanie ich występowania i wybrane metody dekontaminacji
Izabela Podgórska-Kryszczuk
nr katalogowy: 138873
10.15199/62.2022.8.8
mikotoksyny
dekontaminacja
metody dekontaminacji
żywność
bezpieczeństwo żywności
mycotoxins
decontamination
decontamination methods
food
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Mikotoksyny – ograniczanie ich występowania i wybrane metody dekontaminacji
Izabela Podgórska-Kryszczuk
nr katalogowy: 138873
10.15199/62.2022.8.8
mikotoksyny
dekontaminacja
metody dekontaminacji
żywność
bezpieczeństwo żywności
mycotoxins
decontamination
decontamination methods
food
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Mikotoksyny – ograniczanie ich występowania i wybrane metody dekontaminacji
Izabela Podgórska-Kryszczuk
nr katalogowy: 138873
10.15199/62.2022.8.8
mikotoksyny
dekontaminacja
metody dekontaminacji
żywność
bezpieczeństwo żywności
mycotoxins
decontamination
decontamination methods
food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-8
Food Market and Food Production in the Face of the World Economic Crisis
Roman Urban
nr katalogowy: 46491
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Ceny żywności w Polsce i Unii Europejskiej w 2020 roku
Iwona Szczepaniak
nr katalogowy: 133087
10.15199/65.2021.8.1
ceny
żywność
międzynarodowa konkurencyjność
Polska
Unia Europejska
prices
food
international competitiveness
Poland
European Union
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Ceny żywności w Polsce i Unii Europejskiej w 2020 roku
Iwona Szczepaniak
nr katalogowy: 133087
10.15199/65.2021.8.1
ceny
żywność
międzynarodowa konkurencyjność
Polska
Unia Europejska
prices
food
international competitiveness
Poland
European Union
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Ceny żywności w Polsce i Unii Europejskiej w 2020 roku
Iwona Szczepaniak
nr katalogowy: 133087
10.15199/65.2021.8.1
ceny
żywność
międzynarodowa konkurencyjność
Polska
Unia Europejska
prices
food
international competitiveness
Poland
European Union
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Ceny żywności w Polsce i Unii Europejskiej w 2020 roku
Iwona Szczepaniak
nr katalogowy: 133087
10.15199/65.2021.8.1
ceny
żywność
międzynarodowa konkurencyjność
Polska
Unia Europejska
prices
food
international competitiveness
Poland
European Union
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Ceny żywności w Polsce i Unii Europejskiej w 2020 roku
Iwona Szczepaniak
nr katalogowy: 133087
10.15199/65.2021.8.1
ceny
żywność
międzynarodowa konkurencyjność
Polska
Unia Europejska
prices
food
international competitiveness
Poland
European Union
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Rynek i przemysł spożywczy w 2022 roku
Iwona Szczepaniak
Łukasz Ambroziak
Jadwiga Drożdż
Robert Mroczek
nr katalogowy: 141625
10.15199/65.2023.1.1
przemysł spożywczy
produkcja