Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-10
Na dziko
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 140247
dziczyzna
sarna
dzik jeleń
wartość odżywcza
obróbka termiczna
przyprawy i dodatki do dziczyzny
potrawy z dziczyzny
venison
roe deer
wild boar deer
nutritional value
heat treatment
spices and game additives
venison dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-10
Na dziko
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 140247
dziczyzna
sarna
dzik jeleń
wartość odżywcza
obróbka termiczna
przyprawy i dodatki do dziczyzny
potrawy z dziczyzny
venison
roe deer
wild boar deer
nutritional value
heat treatment
spices and game additives
venison dishes
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-10
Dodatki ziołowe
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 116751
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-10
Przyprawy i zioła przyprawowe w żywieniu człowieka
Halina Makała
nr katalogowy: 140126
przyprawy
zioła przyprawowe
zastosowanie
właściwości
żywienie człowieka
spices
seasoning herbs
application
properties
human nutrition
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-10
Przyprawy i zioła przyprawowe w żywieniu człowieka
Halina Makała
nr katalogowy: 140126
przyprawy
zioła przyprawowe
zastosowanie
właściwości
żywienie człowieka
spices
seasoning herbs
application
properties
human nutrition
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-10
Zioła i przyprawy - naturalne konserwanty żywności
Agnieszka Starek-Wójcicka
Agnieszka Sagan
nr katalogowy: 140125
mięso
utlenianie lipidów
zioła i przyprawy
związki bioaktywne
naturalne konserwanty
meat
lipid oxidation
herbs and spices
bioactive compounds
natural preservatives
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-1
PRZYPRAWY WARZYWNE
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 146998
przyprawy warzywne
przyprawianie
warzywa suszone
vegetable spices
seasoning
dried vegetables
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-4
Application of game theory in electrical engineering on the example of transformer tap control
Adrian CHOJECKI
Piotr BORKOWSKI
nr katalogowy: 112994
10.15199/48.2018.04.11
game theory application
voltage control
tap changing
regulation transformer
zastosowania teorii gier
regulacja napi˛ ecia
sterowanie zaczepami
transformator regulacyjny
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-1b
A game-theoretic approach for overcoming selfish routing in P2P networks
Fang ZUO
Wei ZHANG
nr katalogowy: 74333
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-3
Z odrobiną pikanterii
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 125365
przyprawy
przyprawy korzenne
przyprawy ziołowe
przyprawy warzywne
walory smakowo-zapachowe
właściwości barwiące
wykorzystanie kulinarne
spices
spices
herbal spices
vegetable spices
flavor-fragrance qualities
coloring properties
culinary use
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-10
Zioła i przyprawy - naturalne konserwanty żywności
Agnieszka Starek-Wójcicka
Agnieszka Sagan
nr katalogowy: 140125
mięso
utlenianie lipidów
zioła i przyprawy
związki bioaktywne
naturalne konserwanty
meat
lipid oxidation
herbs and spices
bioactive compounds
natural preservatives
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-2
KREATYWNA MŁODZIEŻ, CZYLI FINAŁY KONKURSÓW INŻYNIEROWIE DLA NIEPODLEGŁEJ POLSKI I MŁODY INNOWATOR
Janusz M. Kowalski
nr katalogowy: 138389
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-5b
Use Game Based Interactive Multimedia Modules to Learning Basic Concepts on Courses for Computing Science
Kristijan KUK
Dejan RANČIĆ
Petar SPALEVIĆ
Zoran TRAJČEVSKI
Marko MIĆALOVIĆ
nr katalogowy: 67853
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-10
Skrzydełko czy udko?
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 134023
mięso drobiowe
kurczaki
indyki
gęsi
kaczki
łowne ptactwo
cechy mięsa
wartość odżywcza
kulinarne wykorzystanie
potrawy
poultry meat
chicken
turkeys
geese
ducks
game birds
meat characteristics
nutritional value
culinary use
dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-10
Skrzydełko czy udko?
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 134023
mięso drobiowe
kurczaki
indyki
gęsi
kaczki
łowne ptactwo
cechy mięsa
wartość odżywcza
kulinarne wykorzystanie
potrawy
poultry meat
chicken
turkeys
geese
ducks
game birds
meat characteristics
nutritional value
culinary use
dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-10
Skrzydełko czy udko?
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 134023
mięso drobiowe
kurczaki
indyki
gęsi
kaczki
łowne ptactwo
cechy mięsa
wartość odżywcza
kulinarne wykorzystanie
potrawy
poultry meat
chicken
turkeys
geese
ducks
game birds
meat characteristics
nutritional value
culinary use
dishes
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-2
KREATYWNA MŁODZIEŻ, CZYLI FINAŁY KONKURSÓW INŻYNIEROWIE DLA NIEPODLEGŁEJ POLSKI I MŁODY INNOWATOR
Janusz M. Kowalski
nr katalogowy: 138389
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-10
Przydatność i dobór przypraw w produkcji wyrobów drobiowych
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 140127
mięso drobiowe
smakowitość wyrobów
przyprawy
przyprawianie
poultry meat
products tastiness
spices
seasoning (spicing)
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-10
Przydatność i dobór przypraw w produkcji wyrobów drobiowych
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 140127
mięso drobiowe
smakowitość wyrobów
przyprawy
przyprawianie
poultry meat
products tastiness
spices
seasoning (spicing)
AURA 2017-9
Łoś (Alces alces)
Agnieszka Bywalec
nr katalogowy: 109080
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-12
EEG of game players - detecting involvement with and without ICA preprocessing.
Paweł GÓRSKI
Izabela REJER
nr katalogowy: 102645
10.15199/48.2016.12.61
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-1b
A Routing Protocol using Game Theory in Wireless Ad Hoc Networks
Jung-Shyr Wu
Ruu-Sheng Huey
nr katalogowy: 74359
AURA 2017-12
Lis (Vulpes vulpes)
Agnieszka Bywalec
nr katalogowy: 110897
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-2
Składniki fitochemiczne i działanie przeciwutleniające przypraw poprawiających jakość mięsa i jego produktów
Agnieszka Starek-Wójcicka
Aleksandra Rolewicz
Agnieszka Sagan
nr katalogowy: 147305
zioła i przyprawy
przeciwutleniacze
jakość mięsa
trwałość produktów pochodzenia zwierzęcego
herbs and spices
antioxidants
meat quality
durability of animal products
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2014-6
Computer game as means of Mine Risk Education for children
Andrzej Kaczmarczyk
Piotr Kowalski
Marek Kacprzak
Andrzej Masłowski
nr katalogowy: 85115
10.15199/ELE-2014-038
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-1
ZIOŁA I PRZYPRAWY PODNOSZĄCE wartość użytkową wyrobów mięsnych
Agnieszka Starek-Wójcicka
Agnieszka Sagan
Agata Blicharz-Kania
nr katalogowy: 141557
jakość wyrobów mięsnych
walory zdrowotne
wartość użytkowa
związki funkcjonalne
przyprawy i zioła
meat products quality
health benefits
added value
functional compounds
spices and herbs
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-1
ZIOŁA I PRZYPRAWY PODNOSZĄCE wartość użytkową wyrobów mięsnych
Agnieszka Starek-Wójcicka
Agnieszka Sagan
Agata Blicharz-Kania
nr katalogowy: 141557
jakość wyrobów mięsnych
walory zdrowotne
wartość użytkowa
związki funkcjonalne
przyprawy i zioła
meat products quality
health benefits
added value
functional compounds
spices and herbs
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-11
Związki bioaktywne w przyprawach i ich rola w dietoterapii
Klaudia Wiśniewska
Diana Wolańska-Buzalska
Małgorzata Wrzosek
nr katalogowy: 123536
10.15199/65.2019.11.6
przyprawy
dieta
żywienie
zdrowie
spices
diet
nutrition
health
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-7b
Game-based Decentralized Charging Control for Large Populations of Electric Vehicles
Kun XIE
Lei DONG
Xiaozhong LIAO
Zhigang GAO
Yang GAO
nr katalogowy: 69335
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-7
DODATKI DO ŻYWNOŚCI w przetwórstwie mięsa
Janusz F. Pomianowski
nr katalogowy: 138457
dodatki do żywności
zdrowie
zastosowanie
przemysł mięsny
food additives
health
application
meat industry
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-7
DODATKI DO ŻYWNOŚCI w przetwórstwie mięsa
Janusz F. Pomianowski
nr katalogowy: 138457
dodatki do żywności
zdrowie
zastosowanie
przemysł mięsny
food additives
health
application
meat industry
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-7
DODATKI DO ŻYWNOŚCI w przetwórstwie mięsa
Janusz F. Pomianowski
nr katalogowy: 138457
dodatki do żywności
zdrowie
zastosowanie
przemysł mięsny
food additives
health
application
meat industry
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-5
Biesiada przy grillu
nr katalogowy: 113660
grillowanie
mięso
przyprawy
sosy
potrawy mięsne z grilla
grilling
meat
spices
herbs
sauces
grilled meat dishes
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-1
Właściwości funkcjonalne wybranych przypraw naturalnych w technologii mięsa
Ewa Burczyk
Jacek Kondratowicz
Weronika Niszczak
nr katalogowy: 124494
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-2
Przyprawy – naturalne składniki żywności
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
Alicja Napiórkowska
nr katalogowy: 130594
10.15199/65.2021.2.4
przyprawy
oregano
szałwia
rozmaryn
olejki eteryczne
utrwalanie żywności
spices
oregano
sage
rosemary
essential oils
preservation of food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-2
Przyprawy – naturalne składniki żywności
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
Alicja Napiórkowska
nr katalogowy: 130594
10.15199/65.2021.2.4
przyprawy
oregano
szałwia
rozmaryn
olejki eteryczne
utrwalanie żywności
spices
oregano
sage
rosemary
essential oils
preservation of food
AURA 2017-6
Wilk (Canis lapus)
Agnieszka Bywalec
nr katalogowy: 106268
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2016-6-7
Czy gry wideo mogą poprawiać sprawność fizyczną i leczyć?
Jacek Polechoński
Arkadiusz Mynarski
nr katalogowy: 97530
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-3
Charakterystyka i kierunki zagospodarowania dziczyzny
Tomasz Żmijewski
Wacław Mozolewski
Sylwester Rybaczek
nr katalogowy: 112859
10.15199/65.2018.3.6
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-11
Zioła i przyprawy najczęstsze zagrożenia mikrobiologiczne
Elżbieta Maćkiw
Katarzyna Kucharek
Joanna Kowalska
Monika Stasiak
nr katalogowy: 123532
10.15199/65.2019.11.4
zioła i przyprawy
zanieczyszczenia mikrobiologiczne
patogeny
herbs and spices
microbiological contamination
pathogens
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-9
FAŁSZOWANIE ŻYWNOŚCI Cz. II
Halina Makała
nr katalogowy: 145095
przyprawy
zioła przyprawowe
metody fałszowania
niezgodności autentyczności
kontrole
spices
spice herbs
counterfeiting methods
authenticity discrepancies
controls
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-2
KREATYWNA MŁODZIEŻ, CZYLI FINAŁY KONKURSÓW INŻYNIEROWIE DLA NIEPODLEGŁEJ POLSKI I MŁODY INNOWATOR
Janusz M. Kowalski
nr katalogowy: 138389
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Substancje dodatkowe i składniki żywności w przetwórstwie mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 133097
10.15199/65.2021.8.7
dodatki do żywności
substancje dodatkowe
przetwórstwo mięsa
jakość
food additives
food ingredients
meat processing
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Substancje dodatkowe i składniki żywności w przetwórstwie mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 133097
10.15199/65.2021.8.7
dodatki do żywności
substancje dodatkowe
przetwórstwo mięsa
jakość
food additives
food ingredients
meat processing
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Substancje dodatkowe i składniki żywności w przetwórstwie mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 133097
10.15199/65.2021.8.7
dodatki do żywności
substancje dodatkowe
przetwórstwo mięsa
jakość
food additives
food ingredients
meat processing
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Substancje dodatkowe i składniki żywności w przetwórstwie mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 133097
10.15199/65.2021.8.7
dodatki do żywności
substancje dodatkowe
przetwórstwo mięsa
jakość
food additives
food ingredients
meat processing
quality
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-6
Prosto z grilla!
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 138204
grillowanie
mięso
marynowanie
przyprawy
warunki grillowania
potrawy z grilla
grilling
meat
marinating
spices
grilling conditions
grilled dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-6
Prosto z grilla!
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 138204
grillowanie
mięso
marynowanie
przyprawy
warunki grillowania
potrawy z grilla
grilling
meat
marinating
spices
grilling conditions
grilled dishes
AURA 2020-9
Problem usunięcia materiałów niebezpiecznych z bałtyku w świetle teorii gier
Rafał MALCHAREK
nr katalogowy: 127932
10.15199/2.2020.9.2
kontrola NIK
materiały niebezpieczne
broń chemiczna
bojowe środki trujące
teoria gier
wraki statków
dylemat więźnia
tragedia wspólnego pastwiska
NIK audit
hazardous materials
chemical weapon
chemical warfare agents
game the-ory
ship wrecks
prisoner’s dilemma
tragedy of the commons
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-4
Zawartość związków toksycznych w tkankach zwierzyny łownej
nr katalogowy: 113404
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-2
Application of the reinforcement learning for selecting fuzzy rules representing the behavior policy of units in RTS-type games
Maciej KUTYŁO
Marcin PLUCIN´ SKI
Magdalena LASKOWSKA
nr katalogowy: 89368
10.15199/48.2015.02.33
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2017-8-9
OPTIMAL POWER ALLOCATION FOR COGNITIVE LTE-FEMTOCELL NETWORKS BASED ON GAME THEORY
Jerzy Martyna
nr katalogowy: 109551
10.15199/59.2017.8-9.90
cognitive radio networks
game theory
LTEfemtocells
power allocation
alokacja mocy
kognitywne sieci radiowe
komórki LTE
teoria gier.
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-2
Aspekty prawne stosowania dodatków do żywności
BOŻENA WASZKIEWICZ-ROBAK
nr katalogowy: 24362
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-1
Wybrane substancje dodatkowe i składniki żywności w przetwórstwie mięsa
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 124493
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-10
Funkcje technologiczne i żywieniowe dodatków stosowanych w przetwórstwie mięsa
Katarzyna Śmiecińska
Dorota Kubiak
nr katalogowy: 140128
mięso
przetwory mięsne
dodatki funkcjonalne
meat
processed meat products
functional additives
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-10
Funkcje technologiczne i żywieniowe dodatków stosowanych w przetwórstwie mięsa
Katarzyna Śmiecińska
Dorota Kubiak
nr katalogowy: 140128
mięso
przetwory mięsne
dodatki funkcjonalne
meat
processed meat products
functional additives
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-10
Funkcje technologiczne i żywieniowe dodatków stosowanych w przetwórstwie mięsa
Katarzyna Śmiecińska
Dorota Kubiak
nr katalogowy: 140128
mięso
przetwory mięsne
dodatki funkcjonalne
meat
processed meat products
functional additives
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-1
NOWE KIERUNKI w stosowaniu dodatków
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 141556
substancje dodatkowe
nowe kierunki stosowania dodatków
innowacyjne technologie
additional substances/additional food ingredients
new directions of food additives usage
innovative technologies
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-1
NOWE KIERUNKI w stosowaniu dodatków
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 141556
substancje dodatkowe
nowe kierunki stosowania dodatków
innowacyjne technologie
additional substances/additional food ingredients
new directions of food additives usage
innovative technologies
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-1
FUNKCJONALNE DODATKI do żywności
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
Paweł Sobczak
nr katalogowy: 141558
dodatki do żywności
konserwanty
emulgatory
ustawodawstwo
food additives
preservatives
emulsifiers
legislation
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-1
FUNKCJONALNE DODATKI do żywności
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
Paweł Sobczak
nr katalogowy: 141558
dodatki do żywności
konserwanty
emulgatory
ustawodawstwo
food additives
preservatives
emulsifiers
legislation
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-1
FUNKCJONALNE DODATKI do żywności
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
Paweł Sobczak
nr katalogowy: 141558
dodatki do żywności
konserwanty
emulgatory
ustawodawstwo
food additives
preservatives
emulsifiers
legislation
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-2
Mięso dzika surowcem do przetwórstwa
Tomasz Żmijewski
Janusz F. Pomianowski
Adam Więk
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 118692
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-8
Motion capture using multiple Kinect controllers
Piotr KOPNIAK
nr katalogowy: 92777
10.15199/48.2015.08.07
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-2
BIAŁKOWE DODATKI PASZOWE i wykorzystanie owadów w żywieniu drobiu
Halina Makała
nr katalogowy: 136299
białkowe dodatki paszowe
śruty poekstrakcyjne
owady
żywienie drobiu
protein feed additives
post-extraction meal
insects
poultry feeding
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-2
BIAŁKOWE DODATKI PASZOWE i wykorzystanie owadów w żywieniu drobiu
Halina Makała
nr katalogowy: 136299
białkowe dodatki paszowe
śruty poekstrakcyjne
owady
żywienie drobiu
protein feed additives
post-extraction meal
insects
poultry feeding
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-3
Kwintesencja smaku
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 112576
sosy
składniki
warzywa
owoce
grzyby
przyprawy
zioła
kulinarne zastosowanie
sauces
ingredients
vegetables
fruit
mushrooms
spices
herbs
culinary use
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-4
Kimchi – fermentowany przysmak warzywny o właściwościach funkcjonalnych – szansa na nowy asortyment żywności funkcjonalnej w Polsce
Bożena Waszkiewicz-Robak
nr katalogowy: 139107
10.15199/64.2022.4.3
żywność funkcjonalna
warzywa
fermentacja mlekowa
warzywa fermentowane
functional foods
vegetable
lactic acid fermentation
fermented vegetables
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-4
Kimchi – fermentowany przysmak warzywny o właściwościach funkcjonalnych – szansa na nowy asortyment żywności funkcjonalnej w Polsce
Bożena Waszkiewicz-Robak
nr katalogowy: 139107
10.15199/64.2022.4.3
żywność funkcjonalna
warzywa
fermentacja mlekowa
warzywa fermentowane
functional foods
vegetable
lactic acid fermentation
fermented vegetables
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-2
Dodatki stosowane w mlecznych napojach fermentowanych
Bożena Waszkiewicz-Robak
nr katalogowy: 66079
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2011-3
Ashland Hercules Water Technologies na Tissue World 2011
nr katalogowy: 59611
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-5
Marynaty w zgodzie z tradycją
Katarzyna Tkacz
Monika Modzelewska-Kapituła
Jarosław Kowalik
Weronika Zduńczyk
nr katalogowy: 131849
marynowanie
marynaty kwaśne
surowce mięsne
marinating
sour marinades
meat
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-7
Metody analizy termicznej i ich zastosowanie w badaniach wpływu dodatków na rozkład termiczny azotanu(V) amonu
Agnieszka Myka
Anna Zdunek
Piotr Rusek
nr katalogowy: 138691
10.15199/62.2022.7.2
azotan(V) amonu
analiza termiczna
wpływ dodatków na rozkład termiczny AN
ammonium nitrate
thermal analysis
effect of additives on the thermal decomposition of AN
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-7
Metody analizy termicznej i ich zastosowanie w badaniach wpływu dodatków na rozkład termiczny azotanu(V) amonu
Agnieszka Myka
Anna Zdunek
Piotr Rusek
nr katalogowy: 138691
10.15199/62.2022.7.2
azotan(V) amonu
analiza termiczna
wpływ dodatków na rozkład termiczny AN
ammonium nitrate
thermal analysis
effect of additives on the thermal decomposition of AN
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-7
Metody analizy termicznej i ich zastosowanie w badaniach wpływu dodatków na rozkład termiczny azotanu(V) amonu
Agnieszka Myka
Anna Zdunek
Piotr Rusek
nr katalogowy: 138691
10.15199/62.2022.7.2
azotan(V) amonu
analiza termiczna
wpływ dodatków na rozkład termiczny AN
ammonium nitrate
thermal analysis
effect of additives on the thermal decomposition of AN
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-7
Metody analizy termicznej i ich zastosowanie w badaniach wpływu dodatków na rozkład termiczny azotanu(V) amonu
Agnieszka Myka
Anna Zdunek
Piotr Rusek
nr katalogowy: 138691
10.15199/62.2022.7.2
azotan(V) amonu
analiza termiczna
wpływ dodatków na rozkład termiczny AN
ammonium nitrate
thermal analysis
effect of additives on the thermal decomposition of AN
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-7
Metody analizy termicznej i ich zastosowanie w badaniach wpływu dodatków na rozkład termiczny azotanu(V) amonu
Agnieszka Myka
Anna Zdunek
Piotr Rusek
nr katalogowy: 138691
10.15199/62.2022.7.2
azotan(V) amonu
analiza termiczna
wpływ dodatków na rozkład termiczny AN
ammonium nitrate
thermal analysis
effect of additives on the thermal decomposition of AN
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-7
Metody analizy termicznej i ich zastosowanie w badaniach wpływu dodatków na rozkład termiczny azotanu(V) amonu
Agnieszka Myka
Anna Zdunek
Piotr Rusek
nr katalogowy: 138691
10.15199/62.2022.7.2
azotan(V) amonu
analiza termiczna
wpływ dodatków na rozkład termiczny AN
ammonium nitrate
thermal analysis
effect of additives on the thermal decomposition of AN
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-7
Metody analizy termicznej i ich zastosowanie w badaniach wpływu dodatków na rozkład termiczny azotanu(V) amonu
Agnieszka Myka
Anna Zdunek
Piotr Rusek
nr katalogowy: 138691
10.15199/62.2022.7.2
azotan(V) amonu
analiza termiczna
wpływ dodatków na rozkład termiczny AN
ammonium nitrate
thermal analysis
effect of additives on the thermal decomposition of AN
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2009-11
Evolutionary sets of cooperating ship trajectories: open waters and restricted waters
RAFAŁ SZŁAPCZYŃSKI
nr katalogowy: 47710
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-10
Możliwości w zakresie stosowania substancji dodatkowych w przetwórstwie mięsa
Joanna Lewancka
nr katalogowy: 123018
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-12
Marketing międzynarodowy
Henryk Wnorowski
nr katalogowy: 48981
POLISH TECHNICAL REVIEW 2023-1
PRESERVATIVES IN FRUIT JAMS
Wioletta Żmuda-Czerwonka
nr katalogowy: 143035
10.15199/180.2023.1.4
jam
experiment
food additives
technology
consumer
dżem
doświadczenie
dodatki spożywcze
technologia
konsument
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-10
Developing a new process for adipic acid production
Dawid Lisicki
Beata Orlińska
Kamil Peckh
Tomasz Martyniuk
Krzysztof Dziuba
nr katalogowy: 151024
10.15199/62.2024.10.7
kwas adypinowy
cykloheksanon
utlenianie
adipic acid
oxidation
cyclohexanone
OPAKOWANIE 2022-5
Spm steuer RF 106 – the game changer
nr katalogowy: 137830
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-1
WPŁYW DODATKÓW PASZOWYCH O DZIAŁANIU IMMUNOMODULUJĄCYM, PRE- I PROBIOTYKÓW ORAZ ZIÓŁ na status zdrowotny i jakość uzyskiwanego mięsa drobiu
Halina Makała
nr katalogowy: 135925
dodatki paszowe
żywienie drobiu
status zdrowotny
jakość mięsa
feed additives
poultry nutrition
health status
meat quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Czarnuszka siewna, tarczyca bajkalska, łuska gryki – potencjalne źródła naturalnych przeciwutleniaczy
Adam Zwolan
nr katalogowy: 138326
10.15199/65.2022.6.7
utlenianie lipidów
przeciwutleniacze
czarnuszka
tarczyca bajkalska
gryka
lipid oxidation
antioxidants
black cumin
baikal skullcap
buckwheat
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Czarnuszka siewna, tarczyca bajkalska, łuska gryki – potencjalne źródła naturalnych przeciwutleniaczy
Adam Zwolan
nr katalogowy: 138326
10.15199/65.2022.6.7
utlenianie lipidów
przeciwutleniacze
czarnuszka
tarczyca bajkalska
gryka
lipid oxidation
antioxidants
black cumin
baikal skullcap
buckwheat
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Czarnuszka siewna, tarczyca bajkalska, łuska gryki – potencjalne źródła naturalnych przeciwutleniaczy
Adam Zwolan
nr katalogowy: 138326
10.15199/65.2022.6.7
utlenianie lipidów
przeciwutleniacze
czarnuszka
tarczyca bajkalska
gryka
lipid oxidation
antioxidants
black cumin
baikal skullcap
buckwheat
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Czarnuszka siewna, tarczyca bajkalska, łuska gryki – potencjalne źródła naturalnych przeciwutleniaczy
Adam Zwolan
nr katalogowy: 138326
10.15199/65.2022.6.7
utlenianie lipidów
przeciwutleniacze
czarnuszka
tarczyca bajkalska
gryka
lipid oxidation
antioxidants
black cumin
baikal skullcap
buckwheat
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-6
we Wrocławiu Effect of mineral-organic feed additives on the content of elements in raw egg material. Wpływ mineralno-organicznych preparatów paszowych na zawartość pierwiastków w surowcu jajczarskim
Fabiola Bubela
Zbigniew Dobrzański
Monika Kowalska-Góralska
Sebastian Opaliński
Tadeusz Trziszka
nr katalogowy: 77330
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-3
Sól na cenzurowanym
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 142320
potrawy restauracyjne
chlorek sodu
redukcja zawartości soli
ograniczenie solenia
zioła i przyprawy
dobór potraw prewencja nadciśnienia
restaurant dishes
sodium chloride
salt reduction
salting limitation
herbs and spices
selection of dishes
prevention of hypertension
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-3
Sól na cenzurowanym
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 142320
potrawy restauracyjne
chlorek sodu
redukcja zawartości soli
ograniczenie solenia
zioła i przyprawy
dobór potraw prewencja nadciśnienia
restaurant dishes
sodium chloride
salt reduction
salting limitation
herbs and spices
selection of dishes
prevention of hypertension
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-3
Czasooptymalna metoda śledzenia ruchomego celu bazuja˛ca na elementach teorii gier
Krzysztof SKRZYPCZYK
nr katalogowy: 50480
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Białko drożdżowe – game changer na rynku odżywek białkowych!
nr katalogowy: 132269
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-3
Ograniczenie korozji ASR w betonie za pomocą metakaolinu MK-40 i tradycyjnych dodatków mineralnych
Wojciech Żebrowski
Paweł Wolka
Adam Zieliński
Mariusz Dąbrowski
nr katalogowy: 136777
10.15199/33.2022.03.09
ASR
beton
żużel wielkopiecowy
popiół lotny
metakaolin.
ASR
concrete
blast furnace slag
fly ash
metakaolin.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-3
Ograniczenie korozji ASR w betonie za pomocą metakaolinu MK-40 i tradycyjnych dodatków mineralnych
Wojciech Żebrowski
Paweł Wolka
Adam Zieliński
Mariusz Dąbrowski
nr katalogowy: 136777
10.15199/33.2022.03.09
ASR
beton
żużel wielkopiecowy
popiół lotny
metakaolin.
ASR
concrete
blast furnace slag
fly ash
metakaolin.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-3
Ograniczenie korozji ASR w betonie za pomocą metakaolinu MK-40 i tradycyjnych dodatków mineralnych
Wojciech Żebrowski
Paweł Wolka
Adam Zieliński
Mariusz Dąbrowski
nr katalogowy: 136777
10.15199/33.2022.03.09
ASR
beton
żużel wielkopiecowy
popiół lotny
metakaolin.
ASR
concrete
blast furnace slag
fly ash
metakaolin.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-3
Ograniczenie korozji ASR w betonie za pomocą metakaolinu MK-40 i tradycyjnych dodatków mineralnych
Wojciech Żebrowski
Paweł Wolka
Adam Zieliński
Mariusz Dąbrowski
nr katalogowy: 136777
10.15199/33.2022.03.09
ASR
beton
żużel wielkopiecowy
popiół lotny
metakaolin.
ASR
concrete
blast furnace slag
fly ash
metakaolin.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-3
Ograniczenie korozji ASR w betonie za pomocą metakaolinu MK-40 i tradycyjnych dodatków mineralnych
Wojciech Żebrowski
Paweł Wolka
Adam Zieliński
Mariusz Dąbrowski
nr katalogowy: 136777
10.15199/33.2022.03.09
ASR
beton
żużel wielkopiecowy
popiół lotny
metakaolin.
ASR
concrete
blast furnace slag
fly ash
metakaolin.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-3
Ograniczenie korozji ASR w betonie za pomocą metakaolinu MK-40 i tradycyjnych dodatków mineralnych
Wojciech Żebrowski
Paweł Wolka
Adam Zieliński
Mariusz Dąbrowski
nr katalogowy: 136777
10.15199/33.2022.03.09
ASR
beton
żużel wielkopiecowy
popiół lotny
metakaolin.
ASR
concrete
blast furnace slag
fly ash
metakaolin.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-3
Ograniczenie korozji ASR w betonie za pomocą metakaolinu MK-40 i tradycyjnych dodatków mineralnych
Wojciech Żebrowski
Paweł Wolka
Adam Zieliński
Mariusz Dąbrowski
nr katalogowy: 136777
10.15199/33.2022.03.09
ASR
beton
żużel wielkopiecowy
popiół lotny
metakaolin.
ASR
concrete
blast furnace slag
fly ash
metakaolin.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-3
Ograniczenie korozji ASR w betonie za pomocą metakaolinu MK-40 i tradycyjnych dodatków mineralnych
Wojciech Żebrowski
Paweł Wolka
Adam Zieliński
Mariusz Dąbrowski
nr katalogowy: 136777
10.15199/33.2022.03.09
ASR
beton
żużel wielkopiecowy
popiół lotny
metakaolin.
ASR
concrete
blast furnace slag
fly ash
metakaolin.
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2009-6
Laser marking of coatings
HEINZ GREISIGER
THADEUS SCHAUER
ROMAN MAURER
nr katalogowy: 44836
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-3
Ograniczenie korozji ASR w betonie za pomocą metakaolinu MK-40 i tradycyjnych dodatków mineralnych
Wojciech Żebrowski
Paweł Wolka
Adam Zieliński
Mariusz Dąbrowski
nr katalogowy: 136777
10.15199/33.2022.03.09
ASR
beton
żużel wielkopiecowy
popiół lotny
metakaolin.
ASR
concrete
blast furnace slag
fly ash
metakaolin.
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-3
ZDROWOTNE ASPEKTY peklowania
Paweł Sobczak
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
nr katalogowy: 136728
peklowanie
dodatki do żywności
zdrowie
curing
food additives
health
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-3
ZDROWOTNE ASPEKTY peklowania
Paweł Sobczak
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
nr katalogowy: 136728
peklowanie
dodatki do żywności
zdrowie
curing
food additives
health
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-5
Dodatki do żywności w koncentratach spożywczych
Elżbieta Dłużewska
Marta Dmitruk
nr katalogowy: 120364
10.15199/65.2019.5.4
dodatki do żywności
koncentraty spożywcze
food additives
food concentrates
OPAKOWANIE 2022-5
Spm steuer RF 106 – the game changer
nr katalogowy: 137830
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Białko drożdżowe – game changer na rynku odżywek białkowych!
nr katalogowy: 132269
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2022-4
Modyfikowanie nienasyconych żywic poliestrowych nanododatkami
Dominik Stępka
nr katalogowy: 139860
10.15199/28.2022.4.2
nanododatki
nanoglinki
nano cynk
żywica poliestrowa
ognioodporność
nasiąkliwość
udarność
wytrzymałość na zginanie
nanoadditives
nanoclays
nano zinc
polyester resin
fire resistance
water absorption
impact strength
bending strength
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2022-4
Modyfikowanie nienasyconych żywic poliestrowych nanododatkami
Dominik Stępka
nr katalogowy: 139860
10.15199/28.2022.4.2
nanododatki
nanoglinki
nano cynk
żywica poliestrowa
ognioodporność
nasiąkliwość
udarność
wytrzymałość na zginanie
nanoadditives
nanoclays
nano zinc
polyester resin
fire resistance
water absorption
impact strength
bending strength
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2022-4
Modyfikowanie nienasyconych żywic poliestrowych nanododatkami
Dominik Stępka
nr katalogowy: 139860
10.15199/28.2022.4.2
nanododatki
nanoglinki
nano cynk
żywica poliestrowa
ognioodporność
nasiąkliwość
udarność
wytrzymałość na zginanie
nanoadditives
nanoclays
nano zinc
polyester resin
fire resistance
water absorption
impact strength
bending strength
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2022-4
Modyfikowanie nienasyconych żywic poliestrowych nanododatkami
Dominik Stępka
nr katalogowy: 139860
10.15199/28.2022.4.2
nanododatki
nanoglinki
nano cynk
żywica poliestrowa
ognioodporność
nasiąkliwość
udarność
wytrzymałość na zginanie
nanoadditives
nanoclays
nano zinc
polyester resin
fire resistance
water absorption
impact strength
bending strength
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-7
Wykorzystanie folii i powłok biodegradowalnych do przedłużania trwałości produktów
MIŁOSZ TRYMERS
MARTA ŻUK
KATARZYNA TKACZ
nr katalogowy: 149626
folie jadalnie
powłoki jadalne
trwałość żywności
ekstrakty roślinne
olejki eteryczne
edible films
edible coatings
shelf life
plant extracts
essential oils
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Jogurty jako superfood
Aneta Brodziak
Tomasz Czernecki
Joanna Wajs
Maria Zuba-Ciszewska
Jolanta Król
nr katalogowy: 142074
10.15199/65.2023.2.4
mleczne napoje fermentowane
dodatek roślinny
bakterie probiotyczne
zdrowie
fermented milk beverages
plant additives
probiotic bacteria
health
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Jogurty jako superfood
Aneta Brodziak
Tomasz Czernecki
Joanna Wajs
Maria Zuba-Ciszewska
Jolanta Król
nr katalogowy: 142074
10.15199/65.2023.2.4
mleczne napoje fermentowane
dodatek roślinny
bakterie probiotyczne
zdrowie
fermented milk beverages
plant additives
probiotic bacteria
health
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Jogurty jako superfood
Aneta Brodziak
Tomasz Czernecki
Joanna Wajs
Maria Zuba-Ciszewska
Jolanta Król
nr katalogowy: 142074
10.15199/65.2023.2.4
mleczne napoje fermentowane
dodatek roślinny
bakterie probiotyczne
zdrowie
fermented milk beverages
plant additives
probiotic bacteria
health
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Jogurty jako superfood
Aneta Brodziak
Tomasz Czernecki
Joanna Wajs
Maria Zuba-Ciszewska
Jolanta Król
nr katalogowy: 142074
10.15199/65.2023.2.4
mleczne napoje fermentowane
dodatek roślinny
bakterie probiotyczne
zdrowie
fermented milk beverages
plant additives
probiotic bacteria
health
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Jogurty jako superfood
Aneta Brodziak
Tomasz Czernecki
Joanna Wajs
Maria Zuba-Ciszewska
Jolanta Król
nr katalogowy: 142074
10.15199/65.2023.2.4
mleczne napoje fermentowane
dodatek roślinny
bakterie probiotyczne
zdrowie
fermented milk beverages
plant additives
probiotic bacteria
health
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Jogurty jako superfood
Aneta Brodziak
Tomasz Czernecki
Joanna Wajs
Maria Zuba-Ciszewska
Jolanta Król
nr katalogowy: 142074
10.15199/65.2023.2.4
mleczne napoje fermentowane
dodatek roślinny
bakterie probiotyczne
zdrowie
fermented milk beverages
plant additives
probiotic bacteria
health
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Jogurty jako superfood
Aneta Brodziak
Tomasz Czernecki
Joanna Wajs
Maria Zuba-Ciszewska
Jolanta Król
nr katalogowy: 142074
10.15199/65.2023.2.4
mleczne napoje fermentowane
dodatek roślinny
bakterie probiotyczne
zdrowie
fermented milk beverages
plant additives
probiotic bacteria
health
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Jogurty jako superfood
Aneta Brodziak
Tomasz Czernecki
Joanna Wajs
Maria Zuba-Ciszewska
Jolanta Król
nr katalogowy: 142074
10.15199/65.2023.2.4
mleczne napoje fermentowane
dodatek roślinny
bakterie probiotyczne
zdrowie
fermented milk beverages
plant additives
probiotic bacteria
health
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Jogurty jako superfood
Aneta Brodziak
Tomasz Czernecki
Joanna Wajs
Maria Zuba-Ciszewska
Jolanta Król
nr katalogowy: 142074
10.15199/65.2023.2.4
mleczne napoje fermentowane
dodatek roślinny
bakterie probiotyczne
zdrowie
fermented milk beverages
plant additives
probiotic bacteria
health
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-10
Wybrane właściwości chemiczne oleju z lnianki siewnej (Camelina sativa L.) suplementowanego naturalnymi dodatkami przeciwutleniającymi
Agnieszka Sagan
Marta Krajewska
Emilia Osmólska
Agnieszka Starek-Wójcicka
nr katalogowy: 134204
10.15199/62.2021.10.5
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-10
Wybrane właściwości chemiczne oleju z lnianki siewnej (Camelina sativa L.) suplementowanego naturalnymi dodatkami przeciwutleniającymi
Agnieszka Sagan
Marta Krajewska
Emilia Osmólska
Agnieszka Starek-Wójcicka
nr katalogowy: 134204
10.15199/62.2021.10.5
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-10
Wybrane właściwości chemiczne oleju z lnianki siewnej (Camelina sativa L.) suplementowanego naturalnymi dodatkami przeciwutleniającymi
Agnieszka Sagan
Marta Krajewska
Emilia Osmólska
Agnieszka Starek-Wójcicka
nr katalogowy: 134204
10.15199/62.2021.10.5
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2015-6
Wpływ dodatków stopowych na profil stężenia węgla w wybranych gatunkach stali niskostopowych nawęglanych próżniowo
Konrad Dybowski
Piotr Kula
Paulina Kowalczyk
Krzysztof Jakubowski
Bartłomiej Januszewicz
nr katalogowy: 95621
10.15199/28.2015.6.18
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-5
Effect of enzyme additives on the biogas yield. Wpływ dodatków enzymatycznych na uzysk biogazu
Józef Szlachta
Małgorzata Fugol
hubert Praska
nr katalogowy: 76892
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-1
Employing Probabilistic Dissimilarity for Feature Discovery in a Game of Chess
Rafał ŁOPATKA
Dominik OLSZEWSKI
nr katalogowy: 58343
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-5
Zastosowanie naturalnych sorbentów w żywieniu świń jako metoda zmniejszania zanieczyszczeń z pomieszczeń hodowlanych
Mateusz Ossowski
Łukasz Wlazło
Hanna Bis-Wencel
Paweł Krzaczek
Bożena Nowakowicz-Dębek
nr katalogowy: 137681
10.15199/62.2022.5.1
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-5
Zastosowanie naturalnych sorbentów w żywieniu świń jako metoda zmniejszania zanieczyszczeń z pomieszczeń hodowlanych
Mateusz Ossowski
Łukasz Wlazło
Hanna Bis-Wencel
Paweł Krzaczek
Bożena Nowakowicz-Dębek
nr katalogowy: 137681
10.15199/62.2022.5.1
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-5
Zastosowanie naturalnych sorbentów w żywieniu świń jako metoda zmniejszania zanieczyszczeń z pomieszczeń hodowlanych
Mateusz Ossowski
Łukasz Wlazło
Hanna Bis-Wencel
Paweł Krzaczek
Bożena Nowakowicz-Dębek
nr katalogowy: 137681
10.15199/62.2022.5.1
MATERIAŁY BUDOWLANE 2015-12
Chitozan i hydroxyapatyt jako dodatki modyfikujące właściwości wyrobów silikatowych
Ryszard Dachowski
Milena Nowek
nr katalogowy: 95740
10.15199/33.2015.12.09
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Owady jako źródło składników odżywczych w żywieniu brojlerów
Halina Makała
nr katalogowy: 133589
10.15199/65.2021.9.3
dodatki paszowe
owady
żywienie brojlerów
jakość mięsa
feed additives
insects
broiler nutrition
meat quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Owady jako źródło składników odżywczych w żywieniu brojlerów
Halina Makała
nr katalogowy: 133589
10.15199/65.2021.9.3
dodatki paszowe
owady
żywienie brojlerów
jakość mięsa
feed additives
insects
broiler nutrition
meat quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Owady jako źródło składników odżywczych w żywieniu brojlerów
Halina Makała
nr katalogowy: 133589
10.15199/65.2021.9.3
dodatki paszowe
owady
żywienie brojlerów
jakość mięsa
feed additives
insects
broiler nutrition
meat quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Owady jako źródło składników odżywczych w żywieniu brojlerów
Halina Makała
nr katalogowy: 133589
10.15199/65.2021.9.3
dodatki paszowe
owady
żywienie brojlerów
jakość mięsa
feed additives
insects
broiler nutrition
meat quality
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-1-2
Zdrowe słodkości
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 136206
wyroby cukiernicze
dodatki prozdrowotne
produkty bezcukrowe
zamienniki sacharozy
produkty wegańskie
confectionery
health-promoting additives
sugar-free products
sucrose substitutes
vegan products
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-1-2
Zdrowe słodkości
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 136206
wyroby cukiernicze
dodatki prozdrowotne
produkty bezcukrowe
zamienniki sacharozy
produkty wegańskie
confectionery
health-promoting additives
sugar-free products
sucrose substitutes
vegan products
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-1-2
Zdrowe słodkości
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 136206
wyroby cukiernicze
dodatki prozdrowotne
produkty bezcukrowe
zamienniki sacharozy
produkty wegańskie
confectionery
health-promoting additives
sugar-free products
sucrose substitutes
vegan products
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2024-10
Badania procesu nanoszenia dodatków wzmacniających i funkcjonalizujących na papiery higieniczne z wykorzystaniem prototypowej instalacji pilotażowej
MATEUSZ DATA
ŁUKASZ HORAJSKI
BOGUMIŁ BRYCKI
DANUTA CIECHAŃSKA
ANDRZEJ ZBROWSKI
TOMASZ SAMBORSKI
STANISŁAW KOZIOŁ
nr katalogowy: 151213
10.15199/54.2024.10.2
funkcjonalne papiery ręcznikowe
sposoby nanoszenia dodatków na wstęgę papieru
biopolimerowe dodatki funkcjonalizująco- -wzmacniające do papieru
functional towel papers
methods of applying additives to the paper web
biopolymer functionalizing and reinforcing additives for paper
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2011-1
Cztery strefy zabawy
nr katalogowy: 57008
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2021-12
Wpływ dodatków stopowych bizmutu i ołowiu na odporność korozyjną powłok cynkowych zanurzeniowych – Analiza stereologiczna i odporność korozyjna
LESZEK KOMOROWSKI
AGNIESZKA KRÓLIKOWSKA
ZOFIA GAŁAJDA
nr katalogowy: 134827
10.15199/40.2021.12.2
korozja elektrochemiczna
powłoki cynkowe zanurzeniowe
dodatki stopowe
electrochemical corrosion
hot dip galvanized zinc coatings
alloy additives
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-8
Mięso danieli – niedoceniane w kuchni i przetwórstwie
Dominika Opat
Mirosław Słowiński
nr katalogowy: 144666
10.15199/65.2023.8.7
mięso danieli
warunki pozyskania
jakość
fallow deer meat
conditions of meat production
quality
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-5
Dodatki paszowe jako potencjalna perspektywa dla przemysłu chemicznego
Mariusz Korczyński
Sebastian Opaliński
nr katalogowy: 68159
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-5
Dobrodziejstwa mąki Przetwory mączne i ich wykorzystanie w gastronomii
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 105500
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-5
Barwa jogurtów z dodatkiem owoców kolorowych
Iwona Ścibisz
Małgorzata Ziarno
Marta Mitek
Dorota Zaręba
Karolina Gwardecka
Justyna Owczarska
nr katalogowy: 84838
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2010-3
MgH2 and intermetallic hydride nanocomposites synthesized by mechanical ball milling
TOMASZ CZUJKO
ZBIGNIE W ZARAŃSKI
nr katalogowy: 52711
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2008-6
The problems of application of PVD/CVD thin hard coatings for heavy-loaded machine components
MARIAN M. SZCZEREK
REMIGIUSZ MICHALCZEWSKI
nr katalogowy: 40467
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-6
Wpływ dodatków na właściwości stałych paliw rakietowych niejednorodnych
Bogdan Florczak
nr katalogowy: 70942
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2013-4
Durability of polymer-modifi ed cement materials exposed to activated sludge in sewage treatment plants
MARIA FIERTAK
ELŻBIETA STANASZEK-TOMAL
nr katalogowy: 75755
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-7-8
Dwa espresso proszę!
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 138818
kawa
palenie
zaparzanie
rodzaje napojów kawowych
dodatki do kawy
walory prozdrowotne kawy
kofeina
coffee
roasting
brewing
types of coffee drinks
coffee additives
health benefits of coffee
caffeine
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-7-8
Dwa espresso proszę!
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 138818
kawa
palenie
zaparzanie
rodzaje napojów kawowych
dodatki do kawy
walory prozdrowotne kawy
kofeina
coffee
roasting
brewing
types of coffee drinks
coffee additives
health benefits of coffee
caffeine
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-5
Surowce i dodatki do żywności
Patrycja Łusiak
Paweł Sobczak
nr katalogowy: 148661
10.15199/65.2024.5.3
żywność funkcjonalna
dodatki do żywności
produkty uboczne
functional food
food additives
by-products
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-1
DODATKI FUNKCJONALNE NA BAZIE BIAŁEK WYKORZYSTYWANE W TECHNOLOGII PRZETWÓRSTWA MIĘSA
Marian Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 146999
białkowe dodatki funkcjonalne
wykorzystywanie białek roślinnych i zwierzęcych
cechy funkcjonalne i fizyczne
essential oils
nanoemulsions
antimicrobial effect
antioxidant effect
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-10
Innowacyjne dodatki żywieniowe i technologiczne w przemyśle mięsnym
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 116750
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2010-12
WPŁYW KWASU CYTRYNOWEGO, MRÓWKOWEGO, OCTOWEGO NA JAKOŚĆ I STRUKTURĘ CYNKU ELEKTROLITYCZNEGO
MAŁGORZATA PACHOLEWSKA
MARIA SOZAŃSKA
nr katalogowy: 56263
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-3a
Power factor correction as the right step towards a safer environment
Alexander ABRAMOVITZ
Volodymyr YASKIV
Keyue SMEDLEY
nr katalogowy: 75093
OPAKOWANIE 2017-10
PACKAGING SPECTRUM: Wpływ materiałów "oxo-degradowalnych" na środowisko
nr katalogowy: 110045
10.15199/42.2017.10.2
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Ocena składu parówek na podstawie deklaracji producenta
Tomasz Żmijewski
Monika Modzelewska-Kapituła
nr katalogowy: 142574
10.15199/65.2023.3.5
parówki
skład surowcowy
skład chemiczny
jakość
sausages
ingredients
chemical composition
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Ocena składu parówek na podstawie deklaracji producenta
Tomasz Żmijewski
Monika Modzelewska-Kapituła
nr katalogowy: 142574
10.15199/65.2023.3.5
parówki
skład surowcowy
skład chemiczny
jakość
sausages
ingredients
chemical composition
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Ocena składu parówek na podstawie deklaracji producenta
Tomasz Żmijewski
Monika Modzelewska-Kapituła
nr katalogowy: 142574
10.15199/65.2023.3.5
parówki
skład surowcowy
skład chemiczny
jakość
sausages
ingredients
chemical composition
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-7
Substancje dodatkowe a składniki żywności stosowane w celach technologicznych – stanowisko Komisji Europejskiej
Joanna Gajda-Wyrębek
nr katalogowy: 127227
10.15199/65.2020.7.3
dodatki do żywności
ekstrakty roślinne
żywność barwiąca
food additives
plant extracts
colouring foods
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-5
Zmiany przepisów UE dotyczące substancji dodatkowych i aromatów
Joanna Gajda-Wyrębek
Jolanta Jarecka
Marta Dłużewska
nr katalogowy: 113828
substancje dodatkowe
aromaty
fosforany
koszenila
eter rumowy
food additives
flavourings
phosphates
cochineal
rum ether
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-8
Projektowanie funkcjonalnych piw rzemieślniczych o właściwościach prozdrowotnych
Katarzyna Gościnna
Jarosław Pobereżny
Elżbieta Wszelaczyńska
Sylwia Łaba
Krzysztof Świerczyński
nr katalogowy: 121993
10.15199/65.2019.8.10
piwo
dodatki funkcjonalne
polifenole
zdolność przeciwutleniająca
beer
functional additives
total phenols
antioxidant activity
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-5
Quo vadis chemistry for agriculture? From feed additives and fertilizer components to algal extracts Quo vadis chemio dla rolnictwa? Od dodatków paszowych i komponentów nawozowych po ekstrakty glonowe
Katarzyna Chojnacka
nr katalogowy: 76873
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-2
Use of dispersing additives for improving stability of residual fuels Zastosowanie dodatków dyspergujących w celu poprawy stabilności paliw pozostałościowych
Anna Duda
Leszek Ziemiański
Grażyna Żak
Jarosław Markowski
nr katalogowy: 96637
10.15199/62.2016.2.20
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Wpływ dodatku mąk niechlebowych (kasztanowej, migdałowej i owsianej), na jakość pieczywa pszenno-żytniego
Izabella Kwaśniewska-Karolak
nr katalogowy: 137847
10.15199/65.2022.5.6
pieczywo
mąki niechlebowe
żywność funkcjonalna
potencjał antyoksydacyjny
bread
non-bread flour
functional food
antioxidant potential
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-5
Peklowanie mięsa
Paweł Sobczak
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
Klaudia Wołyńczuk
nr katalogowy: 114008
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Badania nad redukcją emisji amoniaku z pomiotu drobiowego
Henryk Górecki
Małgorzata Artmańska
Helena Górecka
Zbigniew Dobrzański
Katarzyna Chojnacka
Marzanna Barańska
Sylwia Baśladyńska
nr katalogowy: 59859
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2017-1
Wpływ dodatków polimerowych na skurcz kompozytów cementowych
MAŁGORZATA
LENART MACIEJ GRUSZCZYŃSKI
URSZULA PASZEK
nr katalogowy: 103459
10.15199/40.2017.1.2
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2015-6
Odporność termiczna mieszanki celulozowej modyfikowanej proekologicznymi dodatkami mineralnymi przeznaczonych na kształtki odlewnicze
Zbigniew Zawieja
Jacek Sawicki
nr katalogowy: 95643
10.15199/28.2015.6.40
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2011-3
Etching of Si(100) and (110) substrates in KOH solutions saturated and son-saturated with isopropyl alcohol
KRZYSZTOF ROLA
IRENA ZUBEL
MAŁGORZATA KRAMKOWSKA
nr katalogowy: 58387
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-3b
The Revelation of Traffic Congestion Drift and Induction Mechanism under Information Modification
Dongwei GUO1
Jing CHEN
Bing LI
Xinquan LI
nr katalogowy: 75279
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-5
Pozostałości poprodukcyjne – ważne dodatki prozdrowotne i funkcjonalne do żywności
Aleksandra Rolewicz
Agnieszka Starek-Wójcicka
Agnieszka Sagan
nr katalogowy: 148662
10.15199/65.2024.5.4
pozostałości poprodukcyjne
zrównoważony rozwój
składniki odżywcze
żywność funkcjonalna
post-production residues
sustainable development
nutrients
functional food
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-11
Grinding fluids for ceramic materials. Part 2*. Effect of addition of alcohols, organic acids, chlorinated hydrocarbons and surfactants on the surface quality of Si3N4 ceramics Ciecze szlifierskie do materiałów ceramicznych. Cz. II*. Wpływ dodatku alkoholi, kwasów organicznych, chlorowanych węglowodorów i środków powierzchniowo czynnych na jakość powierzchni ceramiki Si3N4
Zhiyuan Wu
Shuhui Wang
Long Wang
Xiujian Tang
Junwei Yang
Xinli Tian
nr katalogowy: 102410
10.15199/62.2016.11.30
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-5
Przydatność tłuszczu jako składnika marynat
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 120392
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-9
Ponowna ocena substancji dodatkowych przez EFSA i jej konsekwencje dla producentów żywności
Joanna Gajda‑
Wyrębek
Jolanta Jarecka
Marta Dmitruk
nr katalogowy: 116118
10.15199/65.2018.9.5
dodatki do żywności
EFSA
ponowna ocena bezpieczeństwa
ustawodawstwo UE
food additives
EFSA
re-evaluation
EU legislation
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-5a
Przebiegi prądów i napięć podczas rozwoju wyładowań w układach z dielektrykiem stałym
Krzysztof KOGUT
Krzysztof KASPRZYK
Beata ZBOROMIRSKA-WNUKIEWICZ
nr katalogowy: 67777
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-9b
A Partial Information Sharing Incentive Pricing Model with Demand Uncertainty in Dual-Channel Supply Chain
Xiongwei Zhou
Faqi Jin
Xiaohong Chen
Feicheng Ma
nr katalogowy: 70712
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-10
Właściwości mieszanin azotanu(V) amonu z różnymi dodatkami
Andrzej Maranda
nr katalogowy: 134213
10.15199/62.2021.10.14
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-10
Właściwości mieszanin azotanu(V) amonu z różnymi dodatkami
Andrzej Maranda
nr katalogowy: 134213
10.15199/62.2021.10.14
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-10
Właściwości mieszanin azotanu(V) amonu z różnymi dodatkami
Andrzej Maranda
nr katalogowy: 134213
10.15199/62.2021.10.14
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-2
Kategoryzacja produktów owocowo-warzywnych, w tym produktów wegetariańskich i wegańskich, pod kątem stosowania dodatków do żywności
Joanna Gajda-Wyrębek
nr katalogowy: 142847
MATERIAŁY BUDOWLANE 2024-11
Analysis of the use of recycled limestone flour for cement-lime binders and mortars
Bogdan Langier
Jacek Halbiniak
Izabela Major
nr katalogowy: 151551
10.15199/33.2024.11.06
mączka wapienna
zaprawa cementowo-wapienna
recykling
limestone flour
cement-lime mortar
recycling
MATERIAŁY BUDOWLANE 2024-9
Effect of metakaolin and zeolite as cement-reducing additives on the properties of ecological cement composites
Małgorzata Gołaszewska
Jacek Gołaszewski
nr katalogowy: 150635
10.15199/33.2024.09.03
metakaolin
zeolit
kompozyty cementowe
zamiennik cementu
metakaolin
zeolite
cementitious composites
cement replacement
MATERIAŁY BUDOWLANE 2024-9
Effect of metakaolin and zeolite as cement-reducing additives on the properties of ecological cement composites
Małgorzata Gołaszewska
Jacek Gołaszewski
nr katalogowy: 150635
10.15199/33.2024.09.03
metakaolin
zeolit
kompozyty cementowe
zamiennik cementu
metakaolin
zeolite
cementitious composites
cement replacement
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2012-9
Badania rtęci w procesie spiekania rud żelaza
Anna MICHALSKA
Dorota BURCHART-KOROL
nr katalogowy: 71178
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Radiacyjna konserwacja i identyfikacja napromieniowania żywności
Wojciech Głuszewski
Grzegorz Guzik
nr katalogowy: 136029
10.15199/65.2022.1.3
promieniowanie jonizujące
radioliza
utrwalanie żywności
identyfikacja napromieniowania żywności
ionizing radiation
radiolysis
food preservation
identification of food irradiation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Radiacyjna konserwacja i identyfikacja napromieniowania żywności
Wojciech Głuszewski
Grzegorz Guzik
nr katalogowy: 136029
10.15199/65.2022.1.3
promieniowanie jonizujące
radioliza
utrwalanie żywności
identyfikacja napromieniowania żywności
ionizing radiation
radiolysis
food preservation
identification of food irradiation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Radiacyjna konserwacja i identyfikacja napromieniowania żywności
Wojciech Głuszewski
Grzegorz Guzik
nr katalogowy: 136029
10.15199/65.2022.1.3
promieniowanie jonizujące
radioliza
utrwalanie żywności
identyfikacja napromieniowania żywności
ionizing radiation
radiolysis
food preservation
identification of food irradiation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Radiacyjna konserwacja i identyfikacja napromieniowania żywności
Wojciech Głuszewski
Grzegorz Guzik
nr katalogowy: 136029
10.15199/65.2022.1.3
promieniowanie jonizujące
radioliza
utrwalanie żywności
identyfikacja napromieniowania żywności
ionizing radiation
radiolysis
food preservation
identification of food irradiation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Wpływ dodatku mąk niechlebowych (kasztanowej, migdałowej i owsianej), na jakość pieczywa pszenno-żytniego
Izabella Kwaśniewska-Karolak
nr katalogowy: 137847
10.15199/65.2022.5.6
pieczywo
mąki niechlebowe
żywność funkcjonalna
potencjał antyoksydacyjny
bread
non-bread flour
functional food
antioxidant potential
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Wpływ dodatku mąk niechlebowych (kasztanowej, migdałowej i owsianej), na jakość pieczywa pszenno-żytniego
Izabella Kwaśniewska-Karolak
nr katalogowy: 137847
10.15199/65.2022.5.6
pieczywo
mąki niechlebowe
żywność funkcjonalna
potencjał antyoksydacyjny
bread
non-bread flour
functional food
antioxidant potential
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2022-7
Porównanie odporności korozyjnej powłok cynkowych otrzymanych w kąpielach z dodatkiem Al, Ni, Pb, Bi i Sn
HENRYK KANIA
MARIOLA SATERNUS
JAN KUDLÁČEK
MICHAL ZOUBEK
nr katalogowy: 138518
10.15199/40.2022.7.1
cynkowanie zanurzeniowe
powłoki cynkowe
odporność korozyjna
badania w obojętnej mgle solnej
badania potencjodynamiczne
hot dip galvanizing
zinc coatings
corrosion resistance
neutral salt spray test
potentiodynamic test
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2022-7
Porównanie odporności korozyjnej powłok cynkowych otrzymanych w kąpielach z dodatkiem Al, Ni, Pb, Bi i Sn
HENRYK KANIA
MARIOLA SATERNUS
JAN KUDLÁČEK
MICHAL ZOUBEK
nr katalogowy: 138518
10.15199/40.2022.7.1
cynkowanie zanurzeniowe
powłoki cynkowe
odporność korozyjna
badania w obojętnej mgle solnej
badania potencjodynamiczne
hot dip galvanizing
zinc coatings
corrosion resistance
neutral salt spray test
potentiodynamic test
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2022-7
Porównanie odporności korozyjnej powłok cynkowych otrzymanych w kąpielach z dodatkiem Al, Ni, Pb, Bi i Sn
HENRYK KANIA
MARIOLA SATERNUS
JAN KUDLÁČEK
MICHAL ZOUBEK
nr katalogowy: 138518
10.15199/40.2022.7.1
cynkowanie zanurzeniowe
powłoki cynkowe
odporność korozyjna
badania w obojętnej mgle solnej
badania potencjodynamiczne
hot dip galvanizing
zinc coatings
corrosion resistance
neutral salt spray test
potentiodynamic test
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2022-7
Porównanie odporności korozyjnej powłok cynkowych otrzymanych w kąpielach z dodatkiem Al, Ni, Pb, Bi i Sn
HENRYK KANIA
MARIOLA SATERNUS
JAN KUDLÁČEK
MICHAL ZOUBEK
nr katalogowy: 138518
10.15199/40.2022.7.1
cynkowanie zanurzeniowe
powłoki cynkowe
odporność korozyjna
badania w obojętnej mgle solnej
badania potencjodynamiczne
hot dip galvanizing
zinc coatings
corrosion resistance
neutral salt spray test
potentiodynamic test
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2005-5
Handbook of Coatings Additives
Małgorzata Zubielewicz
nr katalogowy: 10863
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH