Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-9
Nowe produkty w branży owocowej
Bohdan Achremowicz
nr katalogowy: 38254
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-6
Wpływ sposobu chłodzenia na jakość mikrobiologiczną surowców przeznaczonych do produkcji żywności wygodnej
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Edyta Lipińska
nr katalogowy: 114574
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-6
Mięsne produkty panierowane jako przykład żywności wygodnej
Oskar Nowak
Monika Modzelewska-Kapituła
nr katalogowy: 149204
żywność wygodna
mięsne produkty panierowane
innowacje
zdrowie
convenient meat products
breaded meat
battered meat
innovations
health
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-5
PRODUKTY CONVENIENCE I GRILLOWE w sektorze mięsnym
Agnieszka Starek-Wójcicka
Joanna Pawłat
nr katalogowy: 143394
produkty wygodne
bezpieczne i zdrowe grillowanie
nowe technologie
convenient products
safe and healthy grilling
new technologies
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-5
PRODUKTY CONVENIENCE I GRILLOWE w sektorze mięsnym
Agnieszka Starek-Wójcicka
Joanna Pawłat
nr katalogowy: 143394
produkty wygodne
bezpieczne i zdrowe grillowanie
nowe technologie
convenient products
safe and healthy grilling
new technologies
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-1
ZIOŁA I PRZYPRAWY PODNOSZĄCE wartość użytkową wyrobów mięsnych
Agnieszka Starek-Wójcicka
Agnieszka Sagan
Agata Blicharz-Kania
nr katalogowy: 141557
jakość wyrobów mięsnych
walory zdrowotne
wartość użytkowa
związki funkcjonalne
przyprawy i zioła
meat products quality
health benefits
added value
functional compounds
spices and herbs
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-1
ZIOŁA I PRZYPRAWY PODNOSZĄCE wartość użytkową wyrobów mięsnych
Agnieszka Starek-Wójcicka
Agnieszka Sagan
Agata Blicharz-Kania
nr katalogowy: 141557
jakość wyrobów mięsnych
walory zdrowotne
wartość użytkowa
związki funkcjonalne
przyprawy i zioła
meat products quality
health benefits
added value
functional compounds
spices and herbs
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-12
Wpływ ultradźwięków na cechy jakości żywności
Monika Radzymińska
Andrzej Wesołowski
Ewa Siemianowska
nr katalogowy: 117685
10.15199/65.2018.12.10
ultradźwięki
jakość sensoryczna
przetwory mięsne
produkty piekarskie
ultrasounds
sensory quality
meat products
bakery products
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-7
Pyrometric gas analyzer of combustion products
Vladimir KOZLOV
Michail KUGEIKO
Waldemar WOJCIK
nr katalogowy: 53240
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-1
A fast and convenient method for analysis of collagen hydrolysis products Szybka i dogodna metoda analizy produktów hydrolizy kolagenu
Stanisław Ostrowski
Jerzy Guziński
Agnieszka Mikus
Paweł Świder
Robert Tylingo
nr katalogowy: 96177
10.15199/62.2016.1.14
OPAKOWANIE 2010-5
Opakowania do chłodzonej żywności wygodnej
Joanna Piekarska
Jacek Kondratowicz
nr katalogowy: 51734
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Fortyfikacja magnezem napojów funkcjonalnych
Monika Szymańska
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 137269
10.15199/65.2022.4.5
magnez
suplementacja
fortyfikacja
napoje funkcjonalne
magnesium
supplementation
fortification
functional beverages
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Fortyfikacja magnezem napojów funkcjonalnych
Monika Szymańska
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 137269
10.15199/65.2022.4.5
magnez
suplementacja
fortyfikacja
napoje funkcjonalne
magnesium
supplementation
fortification
functional beverages
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Fortyfikacja magnezem napojów funkcjonalnych
Monika Szymańska
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 137269
10.15199/65.2022.4.5
magnez
suplementacja
fortyfikacja
napoje funkcjonalne
magnesium
supplementation
fortification
functional beverages
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Fortyfikacja magnezem napojów funkcjonalnych
Monika Szymańska
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 137269
10.15199/65.2022.4.5
magnez
suplementacja
fortyfikacja
napoje funkcjonalne
magnesium
supplementation
fortification
functional beverages
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Fortyfikacja magnezem napojów funkcjonalnych
Monika Szymańska
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 137269
10.15199/65.2022.4.5
magnez
suplementacja
fortyfikacja
napoje funkcjonalne
magnesium
supplementation
fortification
functional beverages
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Fortyfikacja magnezem napojów funkcjonalnych
Monika Szymańska
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 137269
10.15199/65.2022.4.5
magnez
suplementacja
fortyfikacja
napoje funkcjonalne
magnesium
supplementation
fortification
functional beverages
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-6
Płatki śniadaniowe – co o nich wiemy?
Milena Sadowska
Aniela Schefler
Agata Witczak
Kamila Pokorska-Niewiada
nr katalogowy: 146326
płatki śniadaniowe
technologia produkcji płatków śniadaniowych
breakfast cereals
breakfast cereal production technology
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-4-5
Wygoda i bezpieczeństwo
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 131702
żywność wygodna
metody utrwalania
koronawirus
gotowe dania restauracyjne
zestawy do samodzielnego przygotowania
oferta sklepowa gastronomii
convenience food
preservation methods
coronavirus
ready-made restaurant dishes
do it yourself kits
gastronomy offer for stores
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-4-5
Wygoda i bezpieczeństwo
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 131702
żywność wygodna
metody utrwalania
koronawirus
gotowe dania restauracyjne
zestawy do samodzielnego przygotowania
oferta sklepowa gastronomii
convenience food
preservation methods
coronavirus
ready-made restaurant dishes
do it yourself kits
gastronomy offer for stores
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-3
The GD source of neutralized ion beam as a tool of surface nanomodification
Janusz WILK
Zbigniew W. KOWALSKI
nr katalogowy: 33574
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-8
The principles of reducing temperature measurement uncertainty of modern thermal imaging system
Vladimir FIRAGO
Waldemar WOJCIK
Irina VOLKOVA
nr katalogowy: 99992
10.15199/48.2016.08.32
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-3
Modification of manganin properties - its sensitivity to temperature and to hydrostatic pressure - using implantation of krypton and bismuth-krypton ions
Teresa WILCZYŃSKA
Roland WIŚNIEWSKI
Andrzej CZACHOR
Viera K. SEMINA
nr katalogowy: 33624
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2021-3
MOX based E- Nose for Non-Invasive Biomedical Applications
Saeed Hasan JOARDER
Lokesh KULHARI
Badrul Hisham bin AHMAD
Kanad RAY
nr katalogowy: 130671
10.15199/48.2021.03.23
LTCC
volatile organic compound
Biomarker
sensor
metal oxide MOX sensor.
sztuczny nos – E-nos
analiza wydychanego powietrza
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-3
EMISYJNOŚĆ WĘDZENIA Z WYKORZYSTANIEM aromatów dymu wędzarniczego, wędzarni z dymogeneratorami oraz tradycyjnego
Halina Makała
nr katalogowy: 142439
emisyjność wędzenia
wędzenie
metody wędzenia
dym wędzarniczy
emissivity of smoking
smoking
smoking methods
smoke
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-3
EMISYJNOŚĆ WĘDZENIA Z WYKORZYSTANIEM aromatów dymu wędzarniczego, wędzarni z dymogeneratorami oraz tradycyjnego
Halina Makała
nr katalogowy: 142439
emisyjność wędzenia
wędzenie
metody wędzenia
dym wędzarniczy
emissivity of smoking
smoking
smoking methods
smoke
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-10
Wyznaczanie temperatury struktury przyrządu półprzewodnikowego w warunkach przeciążeń i zwarć
Andrzej DOMINO
Krzysztof ZYMMER
nr katalogowy: 80169
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2011-2
Ball milling of Al-based alloys to obtain amorphous-nanocrystalline structure
Agata Kukuła
Lidia Lityńska -Dobrzyńska
Anna Góral
Jan Dutkiewicz
nr katalogowy: 60847
ATEST - OCHRONA PRACY 2020-10
Przyszłość sektora e-detalicznego z punktu widzenia bezpieczeństwa i higieny pracy (3) Lekcja 129
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 128309
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-1
PACKAGING MARKET IN POLAND
Aleksandra BRYK
Halina PODSIADŁO
nr katalogowy: 137157
10.15199/180.2022.1.2
types of packaging
functions of packaging
classification of packaging
packaging market
characteristics of packaging sector
rodzaje opakowań
funkcje opakowań
klasyfikacja opakowań
rynek opakowaniowy
charakterystyka rynku opakowań
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-1
PACKAGING MARKET IN POLAND
Aleksandra BRYK
Halina PODSIADŁO
nr katalogowy: 137157
10.15199/180.2022.1.2
types of packaging
functions of packaging
classification of packaging
packaging market
characteristics of packaging sector
rodzaje opakowań
funkcje opakowań
klasyfikacja opakowań
rynek opakowaniowy
charakterystyka rynku opakowań
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-1
PACKAGING MARKET IN POLAND
Aleksandra BRYK
Halina PODSIADŁO
nr katalogowy: 137157
10.15199/180.2022.1.2
types of packaging
functions of packaging
classification of packaging
packaging market
characteristics of packaging sector
rodzaje opakowań
funkcje opakowań
klasyfikacja opakowań
rynek opakowaniowy
charakterystyka rynku opakowań
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-1
PACKAGING MARKET IN POLAND
Aleksandra BRYK
Halina PODSIADŁO
nr katalogowy: 137157
10.15199/180.2022.1.2
types of packaging
functions of packaging
classification of packaging
packaging market
characteristics of packaging sector
rodzaje opakowań
funkcje opakowań
klasyfikacja opakowań
rynek opakowaniowy
charakterystyka rynku opakowań
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2009-11
Global multicriteria optimization in weather routing
JOANNA SZŁAPCZYŃSKA
nr katalogowy: 47714
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-4
PROJEKTOWANIE MIKROFALOWEGO WZMACNIACZA DOHERTY’EGO W PRAKTYCE
Daniel Gryglewski
Wojciech Wojtasiak
nr katalogowy: 139011
10.15199/59.2022.4.79
LTE
PAE
wzmacniacz Doherty’ego.
Doherty amplifier
LTE
PAE.
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-4
PROJEKTOWANIE MIKROFALOWEGO WZMACNIACZA DOHERTY’EGO W PRAKTYCE
Daniel Gryglewski
Wojciech Wojtasiak
nr katalogowy: 139011
10.15199/59.2022.4.79
LTE
PAE
wzmacniacz Doherty’ego.
Doherty amplifier
LTE
PAE.
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-4
PROJEKTOWANIE MIKROFALOWEGO WZMACNIACZA DOHERTY’EGO W PRAKTYCE
Daniel Gryglewski
Wojciech Wojtasiak
nr katalogowy: 139011
10.15199/59.2022.4.79
LTE
PAE
wzmacniacz Doherty’ego.
Doherty amplifier
LTE
PAE.
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2013-2
Multilevel hierarchical always cancellation-free symbolic analysis method for large electric networks
Sławomir Lasota
nr katalogowy: 74686
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-12
TRADYCYJNE WĘDZONKI na święta
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 141100
surowiec wędzonkowy i jego dobór
wędzonki tradycyjne
proces produkcji wędzonek
raw material and its selection for whole muscle smoked meat products
traditional whole muscle smoked meat products
production process of whole muscle smoked meat products
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-12
TRADYCYJNE WĘDZONKI na święta
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 141100
surowiec wędzonkowy i jego dobór
wędzonki tradycyjne
proces produkcji wędzonek
raw material and its selection for whole muscle smoked meat products
traditional whole muscle smoked meat products
production process of whole muscle smoked meat products
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2018-12
Właściwości barierowe współczesnych materiałów opakowaniowych
JANINA LEK S-STĘPIEŃ
nr katalogowy: 117723
CHŁODNICTWO 2013-3
Air Products - innowacyjność na pierwszym miejscu
nr katalogowy: 75513
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-6
Certyfikacja opakowań i wyrobów
Ewa Kopania
Magdalena Kozal-Śmieszek
Katarzyna Puchalska
nr katalogowy: 143838
CHŁODNICTWO 2020-5
„Jedna trzecia do ’30” – Air Products ogłasza nowy cel redukcji emisji CO2
nr katalogowy: 128695
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-3
MIĘSNE PRZYSMAKI wielkanocne
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 142437
kiełbasa biała
kiełbasa wędzona
wędzonki
pieczenie
zupy wielkanocne
przetwory w galarecie
white sausage
smoked sausage
whole muscle smoked products
roasted meat products
easter soups
products in gelatine jelly
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-3
MIĘSNE PRZYSMAKI wielkanocne
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 142437
kiełbasa biała
kiełbasa wędzona
wędzonki
pieczenie
zupy wielkanocne
przetwory w galarecie
white sausage
smoked sausage
whole muscle smoked products
roasted meat products
easter soups
products in gelatine jelly
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-3
MIĘSNE PRZYSMAKI wielkanocne
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 142437
kiełbasa biała
kiełbasa wędzona
wędzonki
pieczenie
zupy wielkanocne
przetwory w galarecie
white sausage
smoked sausage
whole muscle smoked products
roasted meat products
easter soups
products in gelatine jelly
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-9
Pożywne i wygodne
Soups in Gastronomy
nr katalogowy: 115759
zupy
rodzaje
wywar
składnik główny
zagęszczanie
żywność wygodna
soups
types
bouillon
main component
thickening
convenient food
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-7
PERSONALIA
nr katalogowy: 85663
SZKŁO I CERAMIKA 2009-5
Nowa wytwórnia ciekłego tlenu i azotu
nr katalogowy: 47409
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-10
AKTUALNOŚCI
nr katalogowy: 47368
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-5
WĘDLINY A ICH ROŚLINNE ANALOGI: wartość odżywcza i cena
Mirosław Słowiński
Agnieszka Skrzypczyk
Aneta Cegiełka
Krzysztof Dasiewicz
nr katalogowy: 137701
skład surowcowy
wartość odżywcza
przetwory mięsne
analogi roślinne
raw material composition
nutritional value
meat products
plant analogues
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-5
WĘDLINY A ICH ROŚLINNE ANALOGI: wartość odżywcza i cena
Mirosław Słowiński
Agnieszka Skrzypczyk
Aneta Cegiełka
Krzysztof Dasiewicz
nr katalogowy: 137701
skład surowcowy
wartość odżywcza
przetwory mięsne
analogi roślinne
raw material composition
nutritional value
meat products
plant analogues
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-1-2
Zawsze świeże i pachnące
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 112122
mrożenie
pieczywo
jakość
odroczony wypiek
gastronomia
freezing
bread
quality
postponed baking method
gastronomy
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-12
Graph models with multiple Bayesian networks
Assem SHAYAKHMETOVA
Natalya LITVINENKO
Orken MAMYRBAYEV
Waldemar WÓJCIK
nr katalogowy: 129312
10.15199/48.2020.12.55
Bayesian networks
graph models
uncertainties
machine learning
Sieci bayesowskie
modele wykresów
niepewności
uczenie maszynowe
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2010-3
Implementation of synchronous sample rate converter using modular audio processing system
PIOTR BOBIŃSKI
BARTOSZ BIELAWSKI
PIOTR NYKIEL
nr katalogowy: 50794
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2017-8-9
SYMULATOR SIECI RADIA KOGNITYWNEGO (SCORE)
Krzysztof Malon
Paweł Skokowski
Jerzy Łopatka
nr katalogowy: 109485
10.15199/59.2017.8-9.24
dynamiczne zarządzanie widmem
radio kognitywne
symulator
sensing kooperacyjny.
dynamic spectrum access
cognitive radio
simulator
cooperative sensing.
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-4
Review of biofuel production technologies in biorefinery systems
Krzysztof Biernat
Paulina Grzelak
Izabela Samson-Bręk
nr katalogowy: 148278
10.15199/62.2024.4.1
biomass conversion
biorefinery
biorefinery feedstocks
biorefinery products
konwersja biomasy
surowce biorafineryjne
produkty biorafineryjne
biorafineria
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-7-8
DSM NUTRITIONAL PRODUCTS - Witaminy, karotenoidy, nutraceutyki i inne specjalistyczne dodatki do żywności
nr katalogowy: 29452
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2020-9
Jedna trzecia do ’30” – Air Products ogłasza nowy cel redukcji emisji CO2
nr katalogowy: 128215
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-4
AUTOMATYZACJA ZARZĄDZANIA INFRASTRUKTURĄ PULPITÓW WIRTUALNYCH W ŚRODOWISKU VMWARE HORIZON
Diana Mirowska
Jerzy Domżał
nr katalogowy: 138943
10.15199/59.2022.4.20
VMware
wirtualizacja
automatyzacja
zarządzanie infrastrukturą.
VMware
virtualization
automatization
infrastructure management.
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-4
AUTOMATYZACJA ZARZĄDZANIA INFRASTRUKTURĄ PULPITÓW WIRTUALNYCH W ŚRODOWISKU VMWARE HORIZON
Diana Mirowska
Jerzy Domżał
nr katalogowy: 138943
10.15199/59.2022.4.20
VMware
wirtualizacja
automatyzacja
zarządzanie infrastrukturą.
VMware
virtualization
automatization
infrastructure management.
CHŁODNICTWO 2013-5
Air Products otworzył nowoczesną wytwórnię do skraplania dwutlenku węgla na terenie Grupy Azoty SA w Tarnowie
nr katalogowy: 76706
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-4
Review of biofuel production technologies in biorefinery systems
Krzysztof Biernat
Paulina Grzelak
Izabela Samson-Bręk
nr katalogowy: 148278
10.15199/62.2024.4.1
biomass conversion
biorefinery
biorefinery feedstocks
biorefinery products
konwersja biomasy
surowce biorafineryjne
produkty biorafineryjne
biorafineria
CHŁODNICTWO 2014-3
Firma Air Products wsparła organizatorów Mistrzostw Świata w skokach narciarskich w Harrachovie
nr katalogowy: 83146
CHŁODNICTWO 2013-11
Air Products w rankingach Thomson Reuters i Forbes dotyczących najbardziej innowacyjnych firm na świecie
nr katalogowy: 80660
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2015-1
Wprowadzenie do obrotu wyrobów budowlanych w świetle rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady UE nr 305/2011 oraz wymogów ustawy o wyrobach budowlanych
MICHAŁ WÓJTOWICZ
nr katalogowy: 89291
10.15199/40.2015.1.3
MATERIAŁY BUDOWLANE 2018-4
Płyty na bazie gipsu we współczesnym budownictwie
Ołeksij Kopyłow
nr katalogowy: 113314
10.15199/33.2018.04.06
gips
płyty
okładziny ścienne
właściwości użytkowe.
gypsum
boards
wall claddings
functional properties.
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-4
Ziemniaczana wygoda
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 104981
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-11
Air Products uruchomił nową wytwórnię ciekłego tlenu i azotu
nr katalogowy: 48047
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-10
Air Products otworzył zakład napełniania butli gazami technicznymi
nr katalogowy: 9638
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
Rynek produktów z aronii czarnoowocowej i jagody kamczackiej
Stanisław Kalisz
Natalia Polak
Alicja Turowska
nr katalogowy: 137302
10.15199/64.2022.2.5
aronia czarnoowocowa
jagoda kamczacka
asortyment
rynek
black chokeberry
blue honeysuckle
assortment
market
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
Rynek produktów z aronii czarnoowocowej i jagody kamczackiej
Stanisław Kalisz
Natalia Polak
Alicja Turowska
nr katalogowy: 137302
10.15199/64.2022.2.5
aronia czarnoowocowa
jagoda kamczacka
asortyment
rynek
black chokeberry
blue honeysuckle
assortment
market
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-8
Wpływ opakowań na trwałość zapakowanych produktów
Paweł Sobczak
Konrad Żukiewicz
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
Anna Domańska
nr katalogowy: 139144
opakowania
mięso
trwałość
zmiany
packaging
meat
shelf life
changes
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-8
Wpływ opakowań na trwałość zapakowanych produktów
Paweł Sobczak
Konrad Żukiewicz
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
Anna Domańska
nr katalogowy: 139144
opakowania
mięso
trwałość
zmiany
packaging
meat
shelf life
changes
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-6
Certyfikacja opakowań i wyrobów
Ewa Kopania
Magdalena Kozal-Śmieszek
Katarzyna Puchalska
nr katalogowy: 143838
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-3
Aspekty technologiczne produkcji szynek premium
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 125700
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-9
Innowacyjne funkcjonalne produkty z owoców, wzbogacone w dodatkowe składniki
Ronan Gormley
Derek Keenan
Christian Rößle
Nigel Brunton
Jarosław Markowski
nr katalogowy: 47062
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-9s-a
FUNGI CONTAMINATION OF DAIRY PLANT THAT MANUFACTURES YOGURT AND YOGURT-DRINK PRODUCTS
Zhou Fang
Zhao Hongfei
Qi Dan
Zhang Limin
Zhan Haining
Zhang Bolin
Jadwiga Moneta
Zdzislawa Libudzisz
nr katalogowy: 70864
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-12
Linear motion mechanisms in the transport of loose products in the food industry
Dariusz Kryszak
Tomasz P. Olejnik
nr katalogowy: 117684
10.15199/65.2018.12.9
Transport of loose products
hygienization of equipment
conveyors
mechanisms
Transport produktów sypkich
higienizacja urządzeń
przenośniki
mechanizmy
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-2
PRZYSZŁOŚĆ OPAKOWAŃ NA ARTYKUŁY SPOŻYWCZE
Aleksandra BRYK
Halina PODSIADŁO
nr katalogowy: 138385
10.15199/180.2022.2.3
opakowania na artykuły spożywcze
badania ankietowe
istotne cechy tych opakowań
opakowania aktywne
opakowania inteligentne
packaging of food products
survey questionnaires
significant properties of the packaging
active packaging
intelligent packaging
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-2
PRZYSZŁOŚĆ OPAKOWAŃ NA ARTYKUŁY SPOŻYWCZE
Aleksandra BRYK
Halina PODSIADŁO
nr katalogowy: 138385
10.15199/180.2022.2.3
opakowania na artykuły spożywcze
badania ankietowe
istotne cechy tych opakowań
opakowania aktywne
opakowania inteligentne
packaging of food products
survey questionnaires
significant properties of the packaging
active packaging
intelligent packaging
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-2
PRZYSZŁOŚĆ OPAKOWAŃ NA ARTYKUŁY SPOŻYWCZE
Aleksandra BRYK
Halina PODSIADŁO
nr katalogowy: 138385
10.15199/180.2022.2.3
opakowania na artykuły spożywcze
badania ankietowe
istotne cechy tych opakowań
opakowania aktywne
opakowania inteligentne
packaging of food products
survey questionnaires
significant properties of the packaging
active packaging
intelligent packaging
MATERIAŁY BUDOWLANE 2014-10
Combustion hazards from building materials
Anna A. Stec
nr katalogowy: 87517
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-10
Występowanie Listeria monocytogenes w produktach mięsnych i rybnych na terenie monitorowanym przez ZHW w O lsztynie w latach 2016-2017
Ewelina Tyszka
Tomasz Mituniewicz
nr katalogowy: 123020
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-9
Automatyczne rozpoznawanie parametrów kół pojazdu
Julian Balcerek
Adam Konieczka
Paweł Pawłowski
Cyprian Dankowski
Mateusz Firlej
Piotr Fulara
nr katalogowy: 139307
10.15199/48.2022.09.47
rozpoznawanie parametrów kół
system wizyjny
aplikacja mobilna
sztuczne sieci neuronowe.
recognition of parameters of the vehicle wheels
vision system
mobile application
artificial neural networks.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-9
Automatyczne rozpoznawanie parametrów kół pojazdu
Julian Balcerek
Adam Konieczka
Paweł Pawłowski
Cyprian Dankowski
Mateusz Firlej
Piotr Fulara
nr katalogowy: 139307
10.15199/48.2022.09.47
rozpoznawanie parametrów kół
system wizyjny
aplikacja mobilna
sztuczne sieci neuronowe.
recognition of parameters of the vehicle wheels
vision system
mobile application
artificial neural networks.
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-11
X 2013 Napoje funkcjonalne X
Adam Bogacz
nr katalogowy: 81132
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-7-8
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 78975
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2022-3
Fakty i mity dotyczące rur preizolowanych stosowanych w ciepłownictwie – Część III – Krajowe deklaracje właściwości użytkowych
Ewa Kręcilewska
Ireneusz Iwko
nr katalogowy: 136759
10.15199/9.2022.3.4
rury i złącza preizolowane
systemy ciepłownicze
właściwości cieplne
właściwości mechaniczne
preinsulated pipes and joins
district heating systems
thermal properties
mechanical properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-8-9
Polish food producers on the European and world markets
Mirosława Tereszczuk
nr katalogowy: 71071
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-6
Produkty uboczne w browarze – problem czy zasób?
Przemysław Leszczyński
nr katalogowy: 141046
10.15199/64.2022.6.2
odpady browarniane
młóto
drożdże browarnicze
osady gorące
biotechnologia
OZE
zrównoważony rozwój
brewery by-products
brewer’s spent grain
brewing yeast
hot trub
biotechnology
RES
sustainable development
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-6
Produkty uboczne w browarze – problem czy zasób?
Przemysław Leszczyński
nr katalogowy: 141046
10.15199/64.2022.6.2
odpady browarniane
młóto
drożdże browarnicze
osady gorące
biotechnologia
OZE
zrównoważony rozwój
brewery by-products
brewer’s spent grain
brewing yeast
hot trub
biotechnology
RES
sustainable development
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-6
Produkty uboczne w browarze – problem czy zasób?
Przemysław Leszczyński
nr katalogowy: 141046
10.15199/64.2022.6.2
odpady browarniane
młóto
drożdże browarnicze
osady gorące
biotechnologia
OZE
zrównoważony rozwój
brewery by-products
brewer’s spent grain
brewing yeast
hot trub
biotechnology
RES
sustainable development
CHŁODNICTWO 2013-10
Pierwszy na Śląsku pokaz w ramach programu "Ambasador Nauki" popularyzujący nauki ścisłe wśród uczniów szkół podstawowych przeprowadzony przez Air Products w Siewierzu
nr katalogowy: 80069
CHŁODNICTWO 2013-9
Air Products pomaga polskim producentom żywności zaspokoić rosnące zapotrzebowanie na mrożone metodą IQF pojedyncze porcje mięsa, wędliny w plasterkach oraz dania gotowe
nr katalogowy: 79215
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-9
An experimental approach to software quality perception understanding
Radosław HOFMAN
nr katalogowy: 55525
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-1-2
Zdrowe słodkości
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 136206
wyroby cukiernicze
dodatki prozdrowotne
produkty bezcukrowe
zamienniki sacharozy
produkty wegańskie
confectionery
health-promoting additives
sugar-free products
sucrose substitutes
vegan products
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-1-2
Zdrowe słodkości
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 136206
wyroby cukiernicze
dodatki prozdrowotne
produkty bezcukrowe
zamienniki sacharozy
produkty wegańskie
confectionery
health-promoting additives
sugar-free products
sucrose substitutes
vegan products
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-1-2
Zdrowe słodkości
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 136206
wyroby cukiernicze
dodatki prozdrowotne
produkty bezcukrowe
zamienniki sacharozy
produkty wegańskie
confectionery
health-promoting additives
sugar-free products
sucrose substitutes
vegan products
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-10
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 80287
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-10
Funkcje technologiczne i żywieniowe dodatków stosowanych w przetwórstwie mięsa
Katarzyna Śmiecińska
Dorota Kubiak
nr katalogowy: 140128
mięso
przetwory mięsne
dodatki funkcjonalne
meat
processed meat products
functional additives
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-10
Funkcje technologiczne i żywieniowe dodatków stosowanych w przetwórstwie mięsa
Katarzyna Śmiecińska
Dorota Kubiak
nr katalogowy: 140128
mięso
przetwory mięsne
dodatki funkcjonalne
meat
processed meat products
functional additives
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-10
Funkcje technologiczne i żywieniowe dodatków stosowanych w przetwórstwie mięsa
Katarzyna Śmiecińska
Dorota Kubiak
nr katalogowy: 140128
mięso
przetwory mięsne
dodatki funkcjonalne
meat
processed meat products
functional additives
CHŁODNICTWO 2012-9
Air Products wprowadza na polski rynek gazy spożywcze w innowacyjnej butli Freshline® Plus z powłoką antybakteryjną, aby zapewnić większą higienę i bezpieczeństwo podczas pakowania żywności w atmosferze modyfikowanej (MAP)
nr katalogowy: 71024
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2010-4
NOWE METODY PRECYZYJNEGO KSZTAŁTOWANIA WYROBÓW METALOWYCH WYCISKANIEM NA ZIMNO
JAN RICHERT
MARCIN MROCZKOWSKI
MARCIN MAŚLANKA
nr katalogowy: 51087
PACKAGING REVIEW 2023-4
STUDY OF OPERATIONAL (CONSUMER) PROPERTIES OF PAPER NAPKINS
HAVENKO SVITLANA
DOVHANYCH VALENTYNA
LABETSKA MARTA
nr katalogowy: 146803
10.15199/42.2023.4.3
issue products
paper napkins
consumer properties
flexographic printing
quality
produkty tissu
serwetki papierowe
właściwości konsumenckie
druk fleksograficzny
jakość
CHŁODNICTWO 2013-6
Air Products wprowadza na polski rynek wielofunkcyjny tunel zamrażalniczy Freshline MP
nr katalogowy: 77426
CHŁODNICTWO 2007-6
Jubileusz firmy TERMO SCHIESSL
nr katalogowy: 27342
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-7-8
Błonnik - niezbędne włókno roślinne
Krystyna Nowak
nr katalogowy: 37625
CHŁODNICTWO 2019-3
Air Products sfinalizowała przejęcie ACP - europejskiego producenta dwutlenku węgla na rynku gazów technicznych
nr katalogowy: 121269
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-8
Air Products sfinalizowała przejęcie ACP - europejskiego producenta dwutlenku węgla na rynku gazów technicznych
nr katalogowy: 121977
POLISH TECHNICAL REVIEW 2019-4
STANISŁAW STASZIC COMPETITION FOR THE BEST INNOVATIVE PRODUCTS "LAUREL OF INNOVATION 2019"
nr katalogowy: 124394
POLISH TECHNICAL REVIEW 2019-4
STANISŁAW STASZIC COMPETITION FOR THE BEST INNOVATIVE PRODUCTS "LAUREL OF INNOVATION 2019"
nr katalogowy: 124394
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Postrzeganie przez konsumentów produktów z końcową datą ważności
Robert Nicewicz
Beata Bilska
nr katalogowy: 132268
10.15199/65.2021.6.6
data ważności
konsumenci
produkty spożywcze
badanie ankietowe
expiry date
consumers
food products
survey research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Postrzeganie przez konsumentów produktów z końcową datą ważności
Robert Nicewicz
Beata Bilska
nr katalogowy: 132268
10.15199/65.2021.6.6
data ważności
konsumenci
produkty spożywcze
badanie ankietowe
expiry date
consumers
food products
survey research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Postrzeganie przez konsumentów produktów z końcową datą ważności
Robert Nicewicz
Beata Bilska
nr katalogowy: 132268
10.15199/65.2021.6.6
data ważności
konsumenci
produkty spożywcze
badanie ankietowe
expiry date
consumers
food products
survey research
MATERIAŁY BUDOWLANE 2023-5
Analiza propozycji dotyczącej nowego podejścia UE do harmonizacji technicznej warunków wprowadzania do obrotu wyrobów budowlanych
Sebastian Wall
nr katalogowy: 143365
10.15199/33.2023.05.06
wyroby budowlane
UE
przepisy
CPR
Construction Products Regulation (CPR)
construction products
EU
regulations
Construction Products Regulation (CPR).
MATERIAŁY BUDOWLANE 2023-5
Analiza propozycji dotyczącej nowego podejścia UE do harmonizacji technicznej warunków wprowadzania do obrotu wyrobów budowlanych
Sebastian Wall
nr katalogowy: 143365
10.15199/33.2023.05.06
wyroby budowlane
UE
przepisy
CPR
Construction Products Regulation (CPR)
construction products
EU
regulations
Construction Products Regulation (CPR).
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Wpływ temperatury wypieku na produkty piekarskie i ciastkarskie wzbogacone w związki fenolowe
Greta Adamczyk
Inna Bobel
nr katalogowy: 141705
związki fenolowe
pieczywo
wyroby ciastkarskie
obróbka cieplna
phenolic compounds
bread
pastry products
heat treatment
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Wpływ temperatury wypieku na produkty piekarskie i ciastkarskie wzbogacone w związki fenolowe
Greta Adamczyk
Inna Bobel
nr katalogowy: 141705
związki fenolowe
pieczywo
wyroby ciastkarskie
obróbka cieplna
phenolic compounds
bread
pastry products
heat treatment
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Wpływ temperatury wypieku na produkty piekarskie i ciastkarskie wzbogacone w związki fenolowe
Greta Adamczyk
Inna Bobel
nr katalogowy: 141705
związki fenolowe
pieczywo
wyroby ciastkarskie
obróbka cieplna
phenolic compounds
bread
pastry products
heat treatment
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Wpływ temperatury wypieku na produkty piekarskie i ciastkarskie wzbogacone w związki fenolowe
Greta Adamczyk
Inna Bobel
nr katalogowy: 141705
związki fenolowe
pieczywo
wyroby ciastkarskie
obróbka cieplna
phenolic compounds
bread
pastry products
heat treatment
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Wpływ temperatury wypieku na produkty piekarskie i ciastkarskie wzbogacone w związki fenolowe
Greta Adamczyk
Inna Bobel
nr katalogowy: 141705
związki fenolowe
pieczywo
wyroby ciastkarskie
obróbka cieplna
phenolic compounds
bread
pastry products
heat treatment
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Wyroby z ciast obgotowywanych
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 141706
bajgle
precle
obwarzanek krakowski
paluszki
obgotowywanie
ciasto pszenne
bagels
pretzels
obwarzanek krakowski
sticks
parboiling
wheat dough
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Wyroby z ciast obgotowywanych
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 141706
bajgle
precle
obwarzanek krakowski
paluszki
obgotowywanie
ciasto pszenne
bagels
pretzels
obwarzanek krakowski
sticks
parboiling
wheat dough
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Wyroby z ciast obgotowywanych
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 141706
bajgle
precle
obwarzanek krakowski
paluszki
obgotowywanie
ciasto pszenne
bagels
pretzels
obwarzanek krakowski
sticks
parboiling
wheat dough
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Wyroby z ciast obgotowywanych
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 141706
bajgle
precle
obwarzanek krakowski
paluszki
obgotowywanie
ciasto pszenne
bagels
pretzels
obwarzanek krakowski
sticks
parboiling
wheat dough
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Jadalne powłoki ochronne do ryb i produktów rybnych
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 138577
10.15199/65.2022.7.6
jadalne powłoki
folie jadalne
ryby
produkty rybołówstwa
bezpieczeństwo żywności
edible coatings
edible films
fish
fishery products
food safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Jadalne powłoki ochronne do ryb i produktów rybnych
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 138577
10.15199/65.2022.7.6
jadalne powłoki
folie jadalne
ryby
produkty rybołówstwa
bezpieczeństwo żywności
edible coatings
edible films
fish
fishery products
food safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Jadalne powłoki ochronne do ryb i produktów rybnych
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 138577
10.15199/65.2022.7.6
jadalne powłoki
folie jadalne
ryby
produkty rybołówstwa
bezpieczeństwo żywności
edible coatings
edible films
fish
fishery products
food safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Jadalne powłoki ochronne do ryb i produktów rybnych
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 138577
10.15199/65.2022.7.6
jadalne powłoki
folie jadalne
ryby
produkty rybołówstwa
bezpieczeństwo żywności
edible coatings
edible films
fish
fishery products
food safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Jadalne powłoki ochronne do ryb i produktów rybnych
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 138577
10.15199/65.2022.7.6
jadalne powłoki
folie jadalne
ryby
produkty rybołówstwa
bezpieczeństwo żywności
edible coatings
edible films
fish
fishery products
food safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Jadalne powłoki ochronne do ryb i produktów rybnych
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 138577
10.15199/65.2022.7.6
jadalne powłoki
folie jadalne
ryby
produkty rybołówstwa
bezpieczeństwo żywności
edible coatings
edible films
fish
fishery products
food safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Jadalne powłoki ochronne do ryb i produktów rybnych
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 138577
10.15199/65.2022.7.6
jadalne powłoki
folie jadalne
ryby
produkty rybołówstwa
bezpieczeństwo żywności
edible coatings
edible films
fish
fishery products
food safety
CHŁODNICTWO 2019-5
Sukces rynkowy instalacji Air Products do produkcji ciekłego dwutlenku węgla we Włocławku
nr katalogowy: 123144
MATERIAŁY BUDOWLANE 2017-9
Analiza środowiskowa spoiwa hydraulicznego na bazie popiołu lotnego z energetyki na podstawie normy PN-EN 15804
Michał Piasecki
nr katalogowy: 109457
10.15199/33.2017.09.31
ocena środowiskowa
LCA
CCP
spoiwa hydrauliczne
zrównoważone wyroby.
environmental assessment
LCA
UPS
hydraulic binders
sustainable materials.
OPAKOWANIE 2014-2
INFORMACJE MIESIĄCA
nr katalogowy: 82530
OPAKOWANIE 2009-I
Regulating Moisture to Ensure Shelf Stability of Packaged Food Products
nr katalogowy: 42512
OPAKOWANIE 2009-I
Developing Antimicrobial Packaging Materials Using Bacteriocins
Anna Sip
Ewelina Celińska
nr katalogowy: 42502
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2011-3
Ashland Hercules Water Technologies na Tissue World 2011
nr katalogowy: 59611
CHŁODNICTWO 2018-1
Autentyczność chłodzonych surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Jacek Kondratowicz
Paulina Woźniak
Ewa Burczyk
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Marlena Baryczka
nr katalogowy: 112352
10.15199/8.2018.1.1
autentyczność
mięso
produkty mięsne
mleko
produkty mleczne
authenticity
meat
meat products
milk
dairy products
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-4
Zawartość związków fenolowych w produktach z truskawek oferowanych w handlu
Jan Oszmiański
Aneta Wojdyło
nr katalogowy: 34812
OPAKOWANIE 2007-I
The Convenience Factor
Nicole Zampino
nr katalogowy: 25077
CHŁODNICTWO 2011-1-2
Zmiany jakości mikrobiologicznej wybranych wyrobów mięsnych w czasie przechowywania w warunkach chłodniczych
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Julia Walos
nr katalogowy: 57681
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-1
Produkcja wyrobów mięsnych z owocami
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 124495
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Mięso oddzielone mechanicznie jako składnik przetworów mięsnych – opinie konsumentów
Aleksandra Bończak
Tomasz Florowski
Anna Florowska
Mirosław Słowiński
nr katalogowy: 136887
10.15199/65.2022.3.4
mięso oddzielone mechanicznie
przetwory mięsne
badania konsumenckie
mechanically separated meat
processed meat products
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Mięso oddzielone mechanicznie jako składnik przetworów mięsnych – opinie konsumentów
Aleksandra Bończak
Tomasz Florowski
Anna Florowska
Mirosław Słowiński
nr katalogowy: 136887
10.15199/65.2022.3.4
mięso oddzielone mechanicznie
przetwory mięsne
badania konsumenckie
mechanically separated meat
processed meat products
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Mięso oddzielone mechanicznie jako składnik przetworów mięsnych – opinie konsumentów
Aleksandra Bończak
Tomasz Florowski
Anna Florowska
Mirosław Słowiński
nr katalogowy: 136887
10.15199/65.2022.3.4
mięso oddzielone mechanicznie
przetwory mięsne
badania konsumenckie
mechanically separated meat
processed meat products
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Mięso oddzielone mechanicznie jako składnik przetworów mięsnych – opinie konsumentów
Aleksandra Bończak
Tomasz Florowski
Anna Florowska
Mirosław Słowiński
nr katalogowy: 136887
10.15199/65.2022.3.4
mięso oddzielone mechanicznie
przetwory mięsne
badania konsumenckie
mechanically separated meat
processed meat products
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Mięso oddzielone mechanicznie jako składnik przetworów mięsnych – opinie konsumentów
Aleksandra Bończak
Tomasz Florowski
Anna Florowska
Mirosław Słowiński
nr katalogowy: 136887
10.15199/65.2022.3.4
mięso oddzielone mechanicznie
przetwory mięsne
badania konsumenckie
mechanically separated meat
processed meat products
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Mięso oddzielone mechanicznie jako składnik przetworów mięsnych – opinie konsumentów
Aleksandra Bończak
Tomasz Florowski
Anna Florowska
Mirosław Słowiński
nr katalogowy: 136887
10.15199/65.2022.3.4
mięso oddzielone mechanicznie
przetwory mięsne
badania konsumenckie
mechanically separated meat
processed meat products
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Mięso oddzielone mechanicznie jako składnik przetworów mięsnych – opinie konsumentów
Aleksandra Bończak
Tomasz Florowski
Anna Florowska
Mirosław Słowiński
nr katalogowy: 136887
10.15199/65.2022.3.4
mięso oddzielone mechanicznie
przetwory mięsne
badania konsumenckie
mechanically separated meat
processed meat products
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Mięso oddzielone mechanicznie jako składnik przetworów mięsnych – opinie konsumentów
Aleksandra Bończak
Tomasz Florowski
Anna Florowska
Mirosław Słowiński
nr katalogowy: 136887
10.15199/65.2022.3.4
mięso oddzielone mechanicznie
przetwory mięsne
badania konsumenckie
mechanically separated meat
processed meat products
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Mięso oddzielone mechanicznie jako składnik przetworów mięsnych – opinie konsumentów
Aleksandra Bończak
Tomasz Florowski
Anna Florowska
Mirosław Słowiński
nr katalogowy: 136887
10.15199/65.2022.3.4
mięso oddzielone mechanicznie
przetwory mięsne
badania konsumenckie
mechanically separated meat
processed meat products
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Mięso oddzielone mechanicznie jako składnik przetworów mięsnych – opinie konsumentów
Aleksandra Bończak
Tomasz Florowski
Anna Florowska
Mirosław Słowiński
nr katalogowy: 136887
10.15199/65.2022.3.4
mięso oddzielone mechanicznie
przetwory mięsne
badania konsumenckie
mechanically separated meat
processed meat products
consumer research
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-12
MIKROFLORA WĘDLIN SUROWYCH, ze szczególnym uwzględnieniem kiełbas surowych
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
nr katalogowy: 141103
kiełbasy surowe
bakterie fermentacji mlekowej
jakość
bezpieczeństwo
raw sausages
raw smoked meat products
lactic acid bacteria
quality
safety
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-12
MIKROFLORA WĘDLIN SUROWYCH, ze szczególnym uwzględnieniem kiełbas surowych
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
nr katalogowy: 141103
kiełbasy surowe
bakterie fermentacji mlekowej
jakość
bezpieczeństwo
raw sausages
raw smoked meat products
lactic acid bacteria
quality
safety
OPAKOWANIE 2009-I
From water to vodka: How to improve products and productive processes the answer at 23rd SIMEI
nr katalogowy: 42514
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Wpływ wybranych procesów technologicznych stosowanych w przetwórstwie mleka na przeżywalność bakterii Listeria monocytogenes w wyrobach gotowych
Piotr Śmigiel
Jarosław Kowalik
Marika Bielecka
nr katalogowy: 142073
10.15199/65.2023.2.3
Listeria monocytogenes
proces technologiczny
produkt mleczarski
listerioza
Listeria monocytogenes
technological process
dairy product
listeriosis
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Wpływ wybranych procesów technologicznych stosowanych w przetwórstwie mleka na przeżywalność bakterii Listeria monocytogenes w wyrobach gotowych
Piotr Śmigiel
Jarosław Kowalik
Marika Bielecka
nr katalogowy: 142073
10.15199/65.2023.2.3
Listeria monocytogenes
proces technologiczny
produkt mleczarski
listerioza
Listeria monocytogenes
technological process
dairy product
listeriosis
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Wpływ wybranych procesów technologicznych stosowanych w przetwórstwie mleka na przeżywalność bakterii Listeria monocytogenes w wyrobach gotowych
Piotr Śmigiel
Jarosław Kowalik
Marika Bielecka
nr katalogowy: 142073
10.15199/65.2023.2.3
Listeria monocytogenes
proces technologiczny
produkt mleczarski
listerioza
Listeria monocytogenes
technological process
dairy product
listeriosis
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Wpływ wybranych procesów technologicznych stosowanych w przetwórstwie mleka na przeżywalność bakterii Listeria monocytogenes w wyrobach gotowych
Piotr Śmigiel
Jarosław Kowalik
Marika Bielecka
nr katalogowy: 142073
10.15199/65.2023.2.3
Listeria monocytogenes
proces technologiczny
produkt mleczarski
listerioza
Listeria monocytogenes
technological process
dairy product
listeriosis
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Wpływ wybranych procesów technologicznych stosowanych w przetwórstwie mleka na przeżywalność bakterii Listeria monocytogenes w wyrobach gotowych
Piotr Śmigiel
Jarosław Kowalik
Marika Bielecka
nr katalogowy: 142073
10.15199/65.2023.2.3
Listeria monocytogenes
proces technologiczny
produkt mleczarski
listerioza
Listeria monocytogenes
technological process
dairy product
listeriosis
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-4
Spożycie owoców, warzyw i ich przetworów w Polsce i w krajach UE
Weronika Czerwińska
nr katalogowy: 150166
10.15199/64.2024.4.5
konsumpcja
świeże owoce i warzywa
przetwory
soki
consumption
fresh fruits and vegetables
preserves
juices
OPAKOWANIE 2008-I
Polish Flexo Label (Narrow-web) Business
Krzysztof Januszewski
nr katalogowy: 34051
OPAKOWANIE 2008-I
In-mold Decorating Takes New Directions
Ronald B. Schultz
nr katalogowy: 34046
OPAKOWANIE 2012-1
Technologia nylonflex NExT w Stuttgarcie
nr katalogowy: 65310
CHŁODNICTWO 2010-12
Air Products największy dostawca gazów technicznych w Polsce świętuje swoje 70-lecie
nr katalogowy: 56439
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2010-11
Zastosowanie metody stałego kąta padania (SKP) do analizy produktów korozji powłok cynkowych i cynkowo-niklowych
BOŻENA BIERSKA-PIECH
nr katalogowy: 55616
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-10
Przydatność i dobór przypraw w produkcji wyrobów drobiowych
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 140127
mięso drobiowe
smakowitość wyrobów
przyprawy
przyprawianie
poultry meat
products tastiness
spices
seasoning (spicing)
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-10
Przydatność i dobór przypraw w produkcji wyrobów drobiowych
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 140127
mięso drobiowe
smakowitość wyrobów
przyprawy
przyprawianie
poultry meat
products tastiness
spices
seasoning (spicing)
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-8
Tradycyjne produkty mięsne Podkarpacia
Marek Zin
Karolina Mroczek
Janusz R. Mroczek
nr katalogowy: 115605
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-8
Uwarunkowania dotyczące zamykania opakowań surowców i wyrobów mięsnych
Marian Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 139142
zamykanie opakowań
systemy pakowania i zamykania
zamykanie klipsowe
zamykanie puszek i konserw
packaging closing
packaging and closing systems
clip closing
can and can closing
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-8
Uwarunkowania dotyczące zamykania opakowań surowców i wyrobów mięsnych
Marian Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 139142
zamykanie opakowań
systemy pakowania i zamykania
zamykanie klipsowe
zamykanie puszek i konserw
packaging closing
packaging and closing systems
clip closing
can and can closing
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-8
Uwarunkowania dotyczące zamykania opakowań surowców i wyrobów mięsnych
Marian Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 139142
zamykanie opakowań
systemy pakowania i zamykania
zamykanie klipsowe
zamykanie puszek i konserw
packaging closing
packaging and closing systems
clip closing
can and can closing
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-1-2
Dieta bez laktozy
dr inż. Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 130431
laktoza
mleko i przetwory mlecze
nietolerancja laktozy
produkty bez laktozy
roślinne zamienniki mleka
wykorzystanie kulinarne
lactose
milk and dairy products
lactose intolerance
dairy lactose-free products
plant-based milk substitutes
culinary use
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-1-2
Dieta bez laktozy
dr inż. Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 130431
laktoza
mleko i przetwory mlecze
nietolerancja laktozy
produkty bez laktozy
roślinne zamienniki mleka
wykorzystanie kulinarne
lactose
milk and dairy products
lactose intolerance
dairy lactose-free products
plant-based milk substitutes
culinary use
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Wykorzystanie i porównanie metody chemicznej i histologicznej w ocenie zawartości mięsa oraz części kostnych w produktach mięsnych
Anna Szymańska
Joanna Bogucka
nr katalogowy: 142571
10.15199/65.2023.3.2
analiza chemiczna
badanie histologiczne
produkty mięsne
chemical analysis
histological examination
meat products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Wykorzystanie i porównanie metody chemicznej i histologicznej w ocenie zawartości mięsa oraz części kostnych w produktach mięsnych
Anna Szymańska
Joanna Bogucka
nr katalogowy: 142571
10.15199/65.2023.3.2
analiza chemiczna
badanie histologiczne
produkty mięsne
chemical analysis
histological examination
meat products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Wykorzystanie i porównanie metody chemicznej i histologicznej w ocenie zawartości mięsa oraz części kostnych w produktach mięsnych
Anna Szymańska
Joanna Bogucka
nr katalogowy: 142571
10.15199/65.2023.3.2
analiza chemiczna
badanie histologiczne
produkty mięsne
chemical analysis
histological examination
meat products
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-3
Konsumpcja mięsa w Polsce w ostatnich latach
Krystyna Świetlik
nr katalogowy: 119302
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Ocena składu parówek na podstawie deklaracji producenta
Tomasz Żmijewski
Monika Modzelewska-Kapituła
nr katalogowy: 142574
10.15199/65.2023.3.5
parówki
skład surowcowy
skład chemiczny
jakość
sausages
ingredients
chemical composition
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Ocena składu parówek na podstawie deklaracji producenta
Tomasz Żmijewski
Monika Modzelewska-Kapituła
nr katalogowy: 142574
10.15199/65.2023.3.5
parówki
skład surowcowy
skład chemiczny
jakość
sausages
ingredients
chemical composition
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Ocena składu parówek na podstawie deklaracji producenta
Tomasz Żmijewski
Monika Modzelewska-Kapituła
nr katalogowy: 142574
10.15199/65.2023.3.5
parówki
skład surowcowy
skład chemiczny
jakość
sausages
ingredients
chemical composition
quality
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-6
TRANSPORT MIĘDZYOPERACYJNY jako system sprawnego przepływu przetwarzanych surowców i produktów
Marian Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 138119
transport międzywydziałowy (międzyoperacyjny)
przepływ surowców w linii technologicznej
maszyny i urządzenia transportu wewnętrznego
inter-departmental (inter-operational) transport
flow of raw materials in a technological line
machines and devices for internal transport
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-6
TRANSPORT MIĘDZYOPERACYJNY jako system sprawnego przepływu przetwarzanych surowców i produktów
Marian Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 138119
transport międzywydziałowy (międzyoperacyjny)
przepływ surowców w linii technologicznej
maszyny i urządzenia transportu wewnętrznego
inter-departmental (inter-operational) transport
flow of raw materials in a technological line
machines and devices for internal transport
PACKAGING REVIEW 2023-4
IN-PACK PRESENTS THE FUTURE OF THE EUROPEAN PACKAGING INDUSTRY
nr katalogowy: 146804
PROBLEMY JAKOŚCI 2017-2
Zastosowanie standaryzacji w procesie kontroli jakości wyrobów
Hanna GOŁAŚ
Anna MAZUR
Paweł PIASEK
Przemysław CZAJKOWSKI
nr katalogowy: 104172
10.15199/48.2017.2.2
CHŁODNICTWO 2020-4
Air Products i thyssenkrupp podpisały umowę o wyłącznej współpracy strategicznej w zakresie elektrolitycznej produkcji zielonego wodoru
nr katalogowy: 127761
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2007-3-4
Influence of forming and heat treatment parameters on chosen properties of Ni-Al based PM products
KATARZYNA FLUDZIŃSKA
STEFAN SZCZEPANIK
nr katalogowy: 27532
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-12
Rośnie polski eksport produktów rolno-spożywczych
Mirosława Tereszczuk
nr katalogowy: 81354
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH