Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-3
Sól na cenzurowanym
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 142320
potrawy restauracyjne
chlorek sodu
redukcja zawartości soli
ograniczenie solenia
zioła i przyprawy
dobór potraw prewencja nadciśnienia
restaurant dishes
sodium chloride
salt reduction
salting limitation
herbs and spices
selection of dishes
prevention of hypertension
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-3
Sól na cenzurowanym
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 142320
potrawy restauracyjne
chlorek sodu
redukcja zawartości soli
ograniczenie solenia
zioła i przyprawy
dobór potraw prewencja nadciśnienia
restaurant dishes
sodium chloride
salt reduction
salting limitation
herbs and spices
selection of dishes
prevention of hypertension
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-4
Nadawanie barwy peklowniczej - Nowe trendy w produkcji
Barbara Szmyt
Marta Woźniak
Adam Kostecki
nr katalogowy: 105277
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-3
Sposoby obniżenia zawartości soli w przetworach mięsnych
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 50783
MATERIAŁY BUDOWLANE 2005-3
Redukcja zawartości rozpuszczalnego w wodzie chromu (VI)
Jacek Michalak
nr katalogowy: 10471
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-3
Producenci żywności stoją przed koniecznością obniżania zawartości soli, cukru i tłuszczu
nr katalogowy: 74643
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-10
50 lat temu pisaliśmy
nr katalogowy: 30665
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2011-1
Zasolona planeta
Waldemar Marek Bielski
nr katalogowy: 57005
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-5
CO NOWEGO w świecie aromatów, dodatków i składników do żywności
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 98696
MATERIAŁY BUDOWLANE 2012-5
Dobór cechy diagnostycznej w badaniach wpływu soli rozpuszczalnych w wodzie na trwałość cegły zwykłej
Teresa Stryszewska
nr katalogowy: 68106
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-7
Redukcja zawartości mikotoksyn w ziarnie pszenicy przy zastosowaniu sortowników optycznych
nr katalogowy: 52964
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-5
Piekarzu, czy wiesz, że...
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 119894
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-7-8
Twardzielka
nr katalogowy: 12046
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-6
Oznaczanie aktywności wody kiełbas typu salami
Krzysztof Ćwietniewski
Hanna Przybył
Krzysztof Egierski
nr katalogowy: 1632
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-12
Produkty o obniżonej zawartości sodu
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 64632
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2010-15-16
Parlament 500 milionów
nr katalogowy: 53654
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-1
Obniżanie zawartości soli w wyrobach - tendencja czy stały trend
Halina Makała
nr katalogowy: 96232
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-2
Ograniczać sól w chlebie? - Nie! mówią jednym głosem niemieccy piekarze
nr katalogowy: 41654
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-10
Chlorek sodu jak obniżyć jego zawartość w produktach
Monika Michalak-Majewska
Ewa Jabłońska-Ryś
Marta Zalewska-Korona
Katarzyna Skrzypczak
nr katalogowy: 80051
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-8-9-2
Utylizacja kolagenu z odpadów skór garbowanych
ANITA PRZEPIÓRKOWSKA
MIROSŁAWA STAŃCZAK
nr katalogowy: 28822
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2009-9
Oznaczanie wysokich zawartości aluminium w stalach i stopach Fe-al
ANDRZEJ WYCIŚLIK
nr katalogowy: 46835
AURA 2008-8
Słona opowiastka
KRYSTYNA BONENBERG
nr katalogowy: 37219
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2022-6
Piklowanie skór z wykorzystaniem permeatu otrzymanego z wyczerpanych kąpieli chromowych zregenerowanych w procesie nanofiltracji
Jan Żarłok
Paweł Religa
nr katalogowy: 141033
10.15199/60.2022.6.1
ścieki garbarskie
skóra
piklowanie i garbowanie
techniki membranowe
tanning effluent
leather
pickling and tanning
membrane techniques
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2022-6
Piklowanie skór z wykorzystaniem permeatu otrzymanego z wyczerpanych kąpieli chromowych zregenerowanych w procesie nanofiltracji
Jan Żarłok
Paweł Religa
nr katalogowy: 141033
10.15199/60.2022.6.1
ścieki garbarskie
skóra
piklowanie i garbowanie
techniki membranowe
tanning effluent
leather
pickling and tanning
membrane techniques
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-8
Wybrane doniesienia z rynku zbóż i pasz
nr katalogowy: 53669
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1986-3
Wydzielanie zwiqzkow strontu z koncentratów krajowej rudy strontonośnej
JÓZEF GÓRNICKI
KATARZYNA GUT
JÓZEF NASTAJ
GORZYSŁAW POLESZCZUK
JADWIGA WALCZAK
nr katalogowy: 108098
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-6
Nowe trendy w dodatkach
nr katalogowy: 85155
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2012-12
Porównanie intensywności kawitacji w temperaturach 50 i 60°C roztworów wybranych soli przy częstotliwościach ultradźwięków 26 i 38 kHz
Bogdan Niemczewski
nr katalogowy: 73377
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-11-12
Informacja o wartości odżywczej już wkrótce musi znaleźć się na opakowaniach przetworów zbożowych
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 95169
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-6
Wybrane zgłoszenia patentowe z dziedziny chemii (wg Biuletynu Urzędu Patentowego nr 4 i 5 z 2019 r.)
nr katalogowy: 121020
OPAKOWANIE 2010-12
Omówienie referatów zaprezentowanych podczas seminarium pt. "Innowacyjne rozwiązania w opakowaniach z klasycznych tworzyw polimerowych", zorganizowanym przez COBRO 29 września 2010 r. w Warszawie
Bohdan Czerniawski
nr katalogowy: 56151
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1990-6
Badania nad otrzymywaniem siarczanu sodowego ze ścieków technologicznych powstających podczas wytwarzania komponentu 546
ROMAN BUCZKOWSKI
WOJCIECH MUZALEWSKI
nr katalogowy: 107027
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-9
Mikrobiologiczne aspekty produkcji kiszonej kapusty. Cz. 2
Szymon Strnad
Paweł Satora
nr katalogowy: 101021
10.15199/64.2016.9.6
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-5
Ekstrakty drożdżowe nowa odsłona
Violetta Schube
Katarzyna Ratusz
Joanna Gajda-Wyrębek
nr katalogowy: 113832
10.15199/65.2018.5.2
ekstrakty drożdżowe
umami
substytuty glutaminianu sodu
redukcja soli
yeast extracts
umami
substitutes for monosodium glutamate
salt reduction
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-5
Zdrowa innowacja
Pauline Taggart
nr katalogowy: 51873
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-7
Wybrane zgłoszenia patentowe z dziedziny chemii (wg Biuletynu Urzędu Patentowego nr 3, 4 i 5 z 2021 r.)
Mirosława Koperska
nr katalogowy: 132562
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-6
Soki owocowe o obniżonej zawartości cukru – przyszłościowy trend w branży sokowniczej?
Magdalena Cywińska-Antonik
Sylwia Skąpska
nr katalogowy: 141054
10.15199/64.2022.6.4
soki owocowe
redukcja zawartości cukrów
fermentacja etanolowa
fermentacja mlekowe
nanofiltracja
enzymy
fruit juices
reduction of sugars
ethanolic fermentation
lactic acid
fermentation
nanofiltration
enzymes
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-6
Soki owocowe o obniżonej zawartości cukru – przyszłościowy trend w branży sokowniczej?
Magdalena Cywińska-Antonik
Sylwia Skąpska
nr katalogowy: 141054
10.15199/64.2022.6.4
soki owocowe
redukcja zawartości cukrów
fermentacja etanolowa
fermentacja mlekowe
nanofiltracja
enzymy
fruit juices
reduction of sugars
ethanolic fermentation
lactic acid
fermentation
nanofiltration
enzymes
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1988-2
Badania z użyciem mikroskopu skaningowego nad nanoszeniem soli aktywnych na nośnik
ZDZISŁAW CZARNY
KAZIMIERZ ŻUROWSKI
nr katalogowy: 107581
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-12
OBITUARY WSPOMNIENIE POŚMIERTNE Dr Krzysztof M. Pazdro (1941-2016)
Anna Skurzewska
nr katalogowy: 103116
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-5
Płynny nawóz wapniowy z minimalną zawartością azotu i chlorków. Informacja techniczna
MIECZYSŁAW BOROWIK
ANDRZEJ BISKUPSKI
PIOTR RUSEK
SEBASTIAN SCHAB
PAWEŁ WÓJCIK
nr katalogowy: 44469
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2010-6
Modelowanie transportu roztworów soli w trakcie wysychania muru
JAN KUBIK
ANDRZEJ KUCHARCZYK
nr katalogowy: 52329
MATERIAŁY BUDOWLANE 2012-6
Wpływ wilgotności na przewodność cieplną ABK
Torsten Schoch
Oliver Kreft
nr katalogowy: 69139
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-12
Zawartość soli w przetworach mięsnych
Halina Makała
nr katalogowy: 64457
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-1-2
Centrum dowodzenia
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 96443
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2013-11
Odzysk chromu z odpadów w warunkach procesu stalowniczego
Wojciech ŚLĘZAK
Zygmunt WCISŁO
Andrzej MICHALISZYN
nr katalogowy: 80615
AURA 2012-3
Sąd nad solami
Małgorzata ŻBIK
nr katalogowy: 66254
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-2
Wzbogacenie drożdży Saccharomyces cerevisiae w miedź, żelazo i mangan
BARBARA M. DOLIŃSKAa
*
KATARZYNA CHOJNACKA
ZBIGNIEW DOBRZAŃSKI
HENRYK GÓRECKI
FLORIAN RYSZKA
nr katalogowy: 41708
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-6
Dlaczego sól jest słona
WOJCIECH KOLANOWSKI
nr katalogowy: 12032
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2005-9
Wapń, magnez i potas w wodach i ściekach
GRAŻYNA KUSZMIDER
JAN SUSCHKA
nr katalogowy: 9301
MATERIAŁY BUDOWLANE 2017-5
Wpływ zawartości soli na pozorną wartość współczynnika przewodzenia ciepła cegły ceramicznej
Dalia Bednarska
Marcin Koniorczyk
nr katalogowy: 105683
10.15199/33.2017.05.47
SZKŁO I CERAMIKA 2010-6
Szkła aktywowane mechanicznie do immobilizacji substancji szkodliwych
Małgorzata Ciecińska
Paweł Stoch
nr katalogowy: 56256
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-3
Wokół soli
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 57890
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2018-9
Regulacja cewek Petersena z zastosowaniem metody wtrysku prądowego CF
Leszek Witkowski
nr katalogowy: 115797
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-3
Czy i jak ograniczać spożycie soli
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 42460
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-7
Redukcja N2O i NO w dwustrefowym procesie spalania w reaktorze fluidyzacyjnym
Jerzy Baron
Beata Kowarska
Witold Żukowski
Jadwiga Zabagło
Dawid Jankowski
nr katalogowy: 61043
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-10
Comparison of some methods for purification of technical magnesium sulfate for special applications Porównanie metod oczyszczania technicznego siarczanu(VI) magnezu do specjalnego zastosowania
Piotr Radomski
Andrzej Jarosiński
Zbigniew Wzorek
nr katalogowy: 87207
10.12916/przemchem.2014.1734
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-10
Nowe przepisy
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 94058
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2023-4
Z PRASY TECHNICZNEJ
nr katalogowy: 142779
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2023-4
Z PRASY TECHNICZNEJ
nr katalogowy: 142779
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1994-10
Badanie procesu estryfikacji bezwodnika ftalowego chlorkiem allilu w środowisku wodnym w obecności czwartorzędowych soli amoniowych
JAROSŁAW ZIEŃKO
nr katalogowy: 43182
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-9
Zmniejszenie ilości soli a jakość wypieku
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 37739
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-9
Wybrane doniesienia z rynku zbóż i pasz
nr katalogowy: 54205
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-6
Jak promować chleb i zawód piekarza?
Henryk Piesiewicz
Andrzej Szydłowski
nr katalogowy: 60017
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-5
Recepta na zdrowie
Dariusz Włodarek
nr katalogowy: 76500
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-9
Makarony z ciemnej mąki pszennej i wzbogacone błonnikiem pokarmowym
nr katalogowy: 54197
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-1
Sól z umiarem, a jodu więcej
nr katalogowy: 57030
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-8
Zakwas zamiast soli
nr katalogowy: 144327
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1995-9
Podatność soli sodowej 2-merkaptobenzotiazolu na biodegradację w środowisku ścieków miejskich
BOGUSŁAWA GOMÓŁKA
LESZEK DUDKOWSKI
nr katalogowy: 43022
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-7
Model Group uruchomi tekturnicę w Nowej Soli
nr katalogowy: 132719
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2009-9
Gaz w soli
Kazimierz Gąska
nr katalogowy: 44418
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2013-9
Światowy rynek metali nieżelaznych
nr katalogowy: 79675
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1986-4
Przegląd metod otrzymywania stężonego tlenku azotu
STANISŁAW KIRSEK
nr katalogowy: 108105
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-7
Model Group uruchomi tekturnicę w Nowej Soli
nr katalogowy: 132719
CHŁODNICTWO 2007-3
Zawartość soli w produktach schłodzonych i zamrożonych w świetle aktualnych zaleceń
KRZYSZTOF ĆWIERTNIEWSKI
ELŻBIETA POLAK
KRZYSZTOF EGIERSKI
nr katalogowy: 24974
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2022-11
VIII Międzynarodowe Sympozjum Cynkownicze – Energooszczędność, redukcja odpadów, minimalizacja kosztów
Małgorzata Śmieszek-Glanc
nr katalogowy: 140495
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-7
Pulsacyjne pole elektryczne (PEF) - zastosowanie w produkcji żywności projektowanej
Dorota Witrowa-Rajchert
nr katalogowy: 69905
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2019-26
Sól z umiarem
Irena Fober
nr katalogowy: 123912
CHŁODNICTWO 2005-1-2
Zastosowanie soli amonowych w układach wody chłodniczej
TERESA SZYMURA
KRYSTYNA POMORSKA
nr katalogowy: 8612
CHŁODNICTWO 2005-1-2
Zastosowanie soli amonowych w układach wody chłodniczej
TERESA SZYMURA
KRYSTYNA POMORSKA
nr katalogowy: 8612
MATERIAŁY BUDOWLANE 2019-10
Akumulacja soli w tynkach renowacyjnych ATLAS
Przemysław Świercz
nr katalogowy: 122910
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2005-1
Utylizacja odpadowej solanki z warzelni soli
Barbara Bunikowska
Piotr Synowiec
nr katalogowy: 14213
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2005-1
Utylizacja odpadowej solanki z warzelni soli
Barbara Bunikowska
Piotr Synowiec
nr katalogowy: 14213
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2015-26
W soli zaklęty skarb
Marek Bielski
nr katalogowy: 95929
OPAKOWANIE 2017-5
Redukcja masy opakowań: więcej niż cięcie kosztów
MICHEL VAN HEMS
nr katalogowy: 106029
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-8
Czy zalecenie redukcji soli w żywności to biurokratyczny bezsens przychodzący z Brukseli?
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 45411
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-6
Optymalne modele żywieniowe muszą wynikać z rzetelnych, kompleksowych badań
Magdalena Mart
Anna Łazarowicz
nr katalogowy: 76959
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-11
Carbon Footprint - kontrola emisji CO2 koniecznym elementem stabilnego i ciągłego rozwoju
nr katalogowy: 63524
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2006-8-9
Wpływ mocznika na stan równowagi w układach par soli zwrotnych
Mieczysław Trypuć
Krzysztof Mazurek
nr katalogowy: 20232
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-2
Warsztaty zdrowego żywienia w IŻŻ
Maria J. Przegalińska
nr katalogowy: 75890
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-9
Pieczywo jako żywność funkcjonalna (cz. I)
Anna Diowksz
nr katalogowy: 54411
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-5
Podstawowe surowce w piekarni (cz. 3)
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 126096
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1986-9
Badania nad selektywnym oddzielaniem mikroilości Ag(l) od makroilości soli innych metali na jonitach selektywnych
ZBIGNIEW HUBICKI
nr katalogowy: 108244
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-7
Laboratory studies on granulation of ammonium sulphate using salts of calcium and magnesium Badania laboratoryjne granulacji siarczanu amonu przy użyciu soli wapnia i magnezu
Sebastian Schab
Andrzej Biskupski
Mieczysław Borowik
nr katalogowy: 85697
10.12916/przemchem.2014.1197
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-1
Nowe kierunki rozwoju produkcji piekarskiej
Bohdan Achremowicz
nr katalogowy: 88923
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-3
Czym żyje francuskie piekarstwo
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 57902
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1991-3
Przegląd metod otrzymywania i możliwości zastosowania zasadowego węglanu magnezu oraz wymagań dotyczących jego jakości
ANDRZEJ CHMARZYŃSKI
BARBARA DEJEWSKA
HANNA KAWICKA
nr katalogowy: 106633
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-9
Redukcja oporów przepływu
Tadeusz Malcher
nr katalogowy: 139560
10.15199/62.2022.9.16
opory przepływu
surfaktanty
polimery
flow resistance
surfactants
polymers
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2006-8-9
Biodegradacja soli tetrasodowej kwasu N-(1,2-dikarboksyetyleno)-D,L-asparaginowego i jego chelatów
Anika Mrozek-Niećko
Juliusz Pernak
nr katalogowy: 20166
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-11
OCENA MOŻLIWOŚCI TWORZENIA BARWY PEKLOWNICZEJ Z WYKORZYSTANIEM SUSZY OWOCOWO-WARZYWNYCH
ADAM KOSTECKI
nr katalogowy: 145947
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-1
Możliwości zastosowania HPP do przedłużania terminu przydatności do spożycia twarogów
Maria Wachowska
Agnieszka Jankowska
Marta Puchta
nr katalogowy: 118236
10.15199/65.2019.1.6
presuryzacja
twarogi
utrwalanie
mikrobiologia
pressurization
curd cheeses
preservation
microbiology
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-2
Gustal firmy Lesaffre pozwala obniżyć zawartość soli w pieczywie
nr katalogowy: 97766
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1991-4
Otrzymywanie lekkiego zasadowego węglanu magnezu
ANDRZEJ CHMARZYŃSKI
BARBARA DEJEWSKA
HANNA KAWICKA
nr katalogowy: 106658
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Ocena parametrów fizykochemicznych jaj gotowanych poddanych procesowi marynowania
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Beata Paszczyk
nr katalogowy: 136886
10.15199/65.2022.3.3
jaja gotowane
marynowanie
ubytki masy
zawartość soli i suchej masy
boiled eggs
marinated
weight losses
acidity
content of salt and dry matter
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Ocena parametrów fizykochemicznych jaj gotowanych poddanych procesowi marynowania
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Beata Paszczyk
nr katalogowy: 136886
10.15199/65.2022.3.3
jaja gotowane
marynowanie
ubytki masy
zawartość soli i suchej masy
boiled eggs
marinated
weight losses
acidity
content of salt and dry matter
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Ocena parametrów fizykochemicznych jaj gotowanych poddanych procesowi marynowania
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Beata Paszczyk
nr katalogowy: 136886
10.15199/65.2022.3.3
jaja gotowane
marynowanie
ubytki masy
zawartość soli i suchej masy
boiled eggs
marinated
weight losses
acidity
content of salt and dry matter
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Ocena parametrów fizykochemicznych jaj gotowanych poddanych procesowi marynowania
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Beata Paszczyk
nr katalogowy: 136886
10.15199/65.2022.3.3
jaja gotowane
marynowanie
ubytki masy
zawartość soli i suchej masy
boiled eggs
marinated
weight losses
acidity
content of salt and dry matter
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Ocena parametrów fizykochemicznych jaj gotowanych poddanych procesowi marynowania
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Beata Paszczyk
nr katalogowy: 136886
10.15199/65.2022.3.3
jaja gotowane
marynowanie
ubytki masy
zawartość soli i suchej masy
boiled eggs
marinated
weight losses
acidity
content of salt and dry matter
GAZETA CUKROWNICZA 2007-9
Automatyzacja pomiarów stężenia soli wapniowych
Marek Ludwicki
Michał Ludwicki
Andrzej Orzechowski
nr katalogowy: 29820
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2013-12
WPŁYW STOSOWANYCH REDUKTORÓW NA PRZEBIEG I KOSZT PROCESU REDUKCJI PODCZAS RAFINACJI OGNIOWEJ MIEDZI
KRZYSZTOF GARGUL
STANISŁAW MAŁECKI
MAREK WŁODARCZYK
nr katalogowy: 81641
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-11
Infl uence of Cobalt Content on the Process of Hydrogen Evolution on the Ni-Co Porous Electrode
ARTUR JAROŃ
ZBIGNIEW ŻUREK
nr katalogowy: 72687
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-4
Reduction of Harmonics Contained in the Input Power Supply - Dynamic Tool for Current Source Full-Bridge Inverter Based Induction Heater
Debabrata ROY
Pradip Kumar SADHU
Nitai PAL
nr katalogowy: 91018
10.15199/48.2015.04.27
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2016-9
Model Opakowania w Nowej Soli - trzeci zakład Grupy Model w Polsce
nr katalogowy: 101080
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-4
Ile soli w diecie (i w chlebie)
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 50841
GAZETA CUKROWNICZA 2012-6
Oznaczanie soli wapniowych w cukrownictwie
Marek Ludwicki
nr katalogowy: 73345
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2015-11
BADANIA UWALNIANIA NIKLU ZE STOPÓW MIEDZI PRZEZNACZONYCH NA WYROBY PRZECIWDROBNOUSTROJOWE
MONIKA WALKOWICZ
PIOTR OSUCH
SABINA BOCHEŃSKA
BEATA SMYRAK
ANDRZEJ MAMALA
TADEUSZ KNYCH
nr katalogowy: 94862
10.15199/67.2015.11.6
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-1
Dysocjacja węglanów i krzemianów alkalicznych w procesie redukcji tlenku żelaza
Petr Besta
Kamila Janovská
Andrea Sikorová
nr katalogowy: 111652
10.15199/62.2018.1.11
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-11
Charakterystyka procesu peklowania
Adam Kostecki
nr katalogowy: 129218
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2017-6
WPŁYW WYBRANYCH PARAMETRÓW ELEKTRORAFINACJI MIEDZI NA OBECNOŚĆ WODORU W MIEDZI ELEKTROLITYCZNEJ
WIT BARANEK
DOROTA KOPYTO
nr katalogowy: 106523
10.15199/67.2017.6.2
dyfuzja wodoru
korozja wodorowa
miedź
elektrorafinacja miedzi
hydrogen diffusion
hydrogen corrosion
copper
copper electrorefining
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1987-9
Sposób neutralizacji kopolimeru styrenowo-maleinowego do soli jednosodowej
EDWARD CHROMIAK
BOŻENA TWARDOCHLEB
ALFONS RATAJ
nr katalogowy: 107931
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2008-2
Kinetyka krystalizacji soli podwójnej 2Na2SO3·3Na2SO4
JOLANTA JASCHIK
KRZYSZTOF WARMUZIŃSKI
MANFRED JASCHIK
nr katalogowy: 32999
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2008-2
Kinetyka krystalizacji soli podwójnej 2Na2SO3·3Na2SO4
JOLANTA JASCHIK
KRZYSZTOF WARMUZIŃSKI
MANFRED JASCHIK
nr katalogowy: 32998
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-6
Lantmännen Unibake – miliard bułek rocznie
nr katalogowy: 137869
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2012-12
Zastosowanie analizy termicznej w metalurgii żelaza
Janusz sTeCKo
PIoTr różaŃsKI
marIan nIesLer
nr katalogowy: 73810
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2011-4
Struktura i właściwości tribologiczne warstw kompozytowych Ni-P/MoS2
Beata kucharska
Maria Trzaska
nr katalogowy: 62464
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-9
Konina - najcenniejszy surowiec przetwórczy i kulinarny (część II)
Marek Zin
Agnieszka Pachnicka
nr katalogowy: 86632
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2015-10
Wielkoskalowa technologia wytwarzania nanoproszku srebra
Radosław Pawłowski
Piotr Sobik
Olga Halama
Wojciech Nikiel
Małgorzata Jakubowska
Jakub Krzemiński
Konrad Kiełbasiński
Jerzy Szałapak
nr katalogowy: 94544
10.15199/13.2015.10.6
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-4
Prozdrowotnie w gastronomii(IV) Pożegnanie z solniczką
Ewa Czarniecka-Skubina
Ewa Ołubiec-Opatowska
nr katalogowy: 113103
żywność
sód
sól kuchenna
ograniczenie ilości soli w potrawach Title: Farewell to the salt cellar
food
sodium
salt
reduction of the amount of salt in dishes
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2010-2-3
Kosztowna redukcja
Jerzy Robert
nr katalogowy: 49540
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1998-4
Badania nad usuwaniem substancji aktywnej z katalizatora syntezy octanu winylu octan cynku - węgiel aktywny
LIDIA DĄBEK
ANDRZEJ ŚWIĄTKOWSKI
nr katalogowy: 43413
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1994-6
Z HISTORII CHEMII - Medal za technologię otrzymywania soli
Halina Lichocka
nr katalogowy: 43144
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-9
Charakterystyka głównych grup azjatyckich makaronów typu noodles
nr katalogowy: 29984
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1991-4
Przebieg procesu konwersji w układach reakcyjnych prowadzący do wytworzenia soli poliglinowych
KRYSTYNA DUBIK
MARIA DZIĘGIELE W SK A
MIROSŁAW FLIGIER
ZBIGNIEW GREGOROWICZ
ANDRZEJ KOSSUTH
nr katalogowy: 106659
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-9
Biological activity of the salts containing a quaternary nitrogen atom. Aktywność biologiczna soli zawierających czwartorzędowy atom azotu
Juliusz Pernak
nr katalogowy: 79426
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-10
Nowa metoda na kwaśną serwatkę
nr katalogowy: 87250
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-5
Spożycie soli zalecenia i programy WHO oraz UE
Iwona Traczyk
Mirosław Jarosz
nr katalogowy: 59553
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-8-9-1
Badania równowagowe układu par soli zwrotnych KVO3 + NH4HCO3 + H2O
MIECZYSŁAW TRYPUĆ
URSZULA KIEŁKOWSKA
KATARZYNA BIAŁOWICZ
KRZYSZTOF MAZUREK
nr katalogowy: 28739
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2019-1
Zagrożenia korozyjne i wybrane metody ochrony budowli inżynierskich przed korozją
KRZYSZTOF SARAMOWICZ
ERNEST DZIERŻANOWSKI
DARIA MICHALEC
nr katalogowy: 118147
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2018-2
ZALEŻNOŚĆ WODOPRZEPUSZCZALNOŚCI MATERIAŁU PODSADZKOWEGO OD TEMPERATURY WODY I ZAWARTOŚCI FRAKCJI PYLASTEJ
ŁUKASZ HEREZY KRZYSZTOF SKRZYPKOWSKI
PAWEŁ KAMIŃSKI
nr katalogowy: 112332
10.15199/67.2018.2.5
podsadzka hydrauliczna
wodoprzepuszczalność
piasek podsadzkowy
hydraulic filling
water-permeability
sand filling
AUTO MOTO SERWIS 2020-4
Pytania do Brembo
nr katalogowy: 135481
AURA 2015-11
Konferencja w Oslo
Tomasz ŻYLICZ
nr katalogowy: 94979
10.15199/2.2015.11.5
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1986-3
Preparatyka katalizatorów w układzie pseudofluidalnym nośnika
ZDZISŁAW CZARNY
KAZIMIERZ ŻUROWSKI
nr katalogowy: 108088
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-10
Sole magnezowe jako nowoczesne komponenty wyrobów chemii gospodarczej i kosmetycznej
Jan Przondo
nr katalogowy: 63083
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-7
PATENTY
Anna Skurzewska
nr katalogowy: 149450
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2011-1
Środki chemiczne dla przemysłu skórzanego
nr katalogowy: 57635
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-7
Effect of addition of ethoxylated tallow amine and other adjuvants on the effectiveness of glyphosate
Łukasz Sobiech
Grzegorz Skrzypczak
Monika Grzanka
nr katalogowy: 114938
10.15199/62.2018.7.20
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1986-8
Wpływ modyfikacji i impregnacji solami nośnika "Dunino" na jego strukturę porowatą i mechaniczną odporność na ścieranie
ZDZISŁAW CZARNY
ROMUALD MAŁETA
JAN ZDENKOWSKI
nr katalogowy: 108227
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-6
Badanie stopów palladu, platyny i rodu jako elektrokatalizatorów w bezpośrednich metanolowych ogniwach paliwowych
Michał Soszko
Mariusz Łukaszewski
Zuzanna Mianowska
Katarzyna Drążkiewicza
Hanna Siwek
Andrzej Czerwiński
nr katalogowy: 60215
MATERIAŁY BUDOWLANE 2014-6
Sytuacja przemysłu cementowego w Unii Europejskiej
Krystyna Wiśniewska
nr katalogowy: 84933
CHŁODNICTWO 2009-12
Podsumowanie dekady doświadczeń w obniżaniu wielkości wsadu czynnika chłodniczego w małych systemach, napełnianych węglowodorami lub amoniakiem albo czynnikami HFC
BJÖRN PALM
nr katalogowy: 48669
AUTO MOTO SERWIS 2022-TS-1
Czyste rozwiązanie – czujniki NOx w ofercie febi
nr katalogowy: 139827
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-1
Konferencja szkoleniowa dla przedstawicieli branż zbożowo-piekarskiej, cukierniczej i tłuszczowej
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 111482
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1986-6
Oczyszczanie ścieków z przemysłu azotowego od zwiqzkow azotowych za pomocq jonitów
ZENON KACPERSKI
nr katalogowy: 108154
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2016-6-7
Dosoliliśmy
Irena Fober
nr katalogowy: 97532
AURA 2015-10
Polskie starania o ekokonwersję
Tomasz ŻYLICZ
nr katalogowy: 94103
10.15199/2.2015.10.5
AUTO MOTO SERWIS 2022-3
Jakość materiałowa części samochodowych
Rafał Dmowski
nr katalogowy: 137064
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1986-8
Absorpcja etylenu w wodnych roztworach soli miedziowych
ZBIGNIEW BUDNER
BERNARD MORAWIEC
nr katalogowy: 108230
AURA 2012-2
Wiedza na wagę soli
Krystyna BONENBERG
nr katalogowy: 65648
ATEST - OCHRONA PRACY 2010-12
Zabytki techniki w kurorcie
Aleksander Stukowski
nr katalogowy: 56131
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2006-5
Powłoki ochronne
nr katalogowy: 17777
GOSPODARKA WODNA 2005-1
Priorytety Narodowego Funduszu na 2005 rok
Jolanta Czudak-Kiersz
nr katalogowy: 9676
GOSPODARKA WODNA 2005-1
Priorytety Narodowego Funduszu na 2005 rok
Jolanta Czudak-Kiersz
nr katalogowy: 9676
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-12
Redukcja bakterii Listeria w suchych kiełbasach fermentowanych
nr katalogowy: 7248
ODZIEŻ 2004-2
Oprogramowanie do plastycznego projektowania wyrobu
nr katalogowy: 3045
MATERIAŁY BUDOWLANE 2009-3
Redukcja wstrząsów i dźwięków materiałowych w obiektach budowlanych
Waldemar Stühler
nr katalogowy: 49621
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2009-11
Utlenianie i redukcja proszku stopu Mn-Ni
ARTUR JAROŃ
ZBIGNIEW ŻUREK
nr katalogowy: 47991
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2021-10
Polityka energetyczna
Jerzy Nowak
nr katalogowy: 133745
10.15199/74.2021.10.2
polityka energetyczna
redukcja emisji CO2
power Industry Politics
CO2 emission reduction
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2021-10
Polityka energetyczna
Jerzy Nowak
nr katalogowy: 133745
10.15199/74.2021.10.2
polityka energetyczna
redukcja emisji CO2
power Industry Politics
CO2 emission reduction
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2021-10
Polityka energetyczna
Jerzy Nowak
nr katalogowy: 133745
10.15199/74.2021.10.2
polityka energetyczna
redukcja emisji CO2
power Industry Politics
CO2 emission reduction
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2019-2
SYMULACJA KOMPUTEROWA PROCESU ODZYSKU ŻELAZA Z ŻUŻLA KONWERTOROWEGO METODĄ REDUKCJI
KAMIL KUGLIN
VIKTOR SINELNIKOV
DOROTA KALISZ
nr katalogowy: 118803
10.15199/67.2019.2.2
żużel
konwertor
redukcja
recykling
żelazo
slag
converter
reduction
recycling
iron
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2019-26
Współczesne żupy
Jerzy Bojanowicz
nr katalogowy: 123913
MATERIAŁY BUDOWLANE 2004-8
Redukcja kosztów rekultywacji składowiska odpadów
S. Stępniak
nr katalogowy: 2639
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2005-7
Strategia walki z korozją - redukcja zanieczyszczenia środowiska
J. Kobus
nr katalogowy: 10886
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-5
Carbon Footprint - kontrola emisji CO2 koniecznym elementem stabilnego i ciągłego rozwoju
nr katalogowy: 76261
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-2
Wymagania dotyczące obowiązkowych informacji o wartości odżywczej w oznakowaniu środków spożywczych (cz. I)
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 82196
GAZETA CUKROWNICZA 2012-6
Z czasopism obcych
nr katalogowy: 73348
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-12
Przyszłość obowiązkowego znakowania wartością odżywczą
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 64107
ELEKTROINSTALATOR 2021-1-2
ZABYTEK KLASY ZEROWEJ Z TECHNOLOGIĄ KLASY PREMIUM
nr katalogowy: 130399
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2005-5
Ekstrakcyjny odzysk cynku(II) z roztworów potrawiennych
Magdalena Regel-Rosocka
Ireneusz Miesiąc
Jan Szymanowski
nr katalogowy: 14306
GAZETA CUKROWNICZA 2005-4
Informacja o pracach Centrum Doskonałości CERED Politechniki Warszawskiej w Płocku
K. Urbaniec
nr katalogowy: 9390
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2013-3
Preparation of porous Ni-Co sinters by subsequent oxidation/reduction method
ARTUR JAROŃ
nr katalogowy: 75533
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-2
Application of calcium propionate and ammonia water in simultaneous denitrification and desulfurization of the flue gases Zastosowanie propionianu wapnia i wody amoniakalnej w procesie jednoczesnego odazotowania i odsiarczania spalin
Ewa Chmiel
Jarosław Hercog
Mirosław Malinowski
nr katalogowy: 104004
10.15199/62.2017.2.11
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-3
Znaczenie w diecie i przydatność technologiczna fruktanów w przetwórstwie owocowo-warzywnym
Kinga Czajkowska
Hanna Kowalska
nr katalogowy: 90186
10.15199/64.2015.3.2
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-7
Sole potasu, wapnia i magnezu niezbędne w regulacji bilansów kationowo-anionowych pasz i dawek TMR
Rafał Bodarski
Stefania Kinal
Jerzy Preś
Stanisław Krzywiecki
Maja Słupczyńska
Jan Twardoń
Ryszard Mordak
nr katalogowy: 52870
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2017-16-17
Ćwiczenia w solniczce
nr katalogowy: 108571
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2009-5
Sterowanie kotłownią parową w kopalni soli
Błażej Wenker
Maciej Zwierzychowski
nr katalogowy: 47258
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2012-5
Rekomendowane przez technologów... Środki chemiczne dla przemysłu skórzanego
nr katalogowy: 68004
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2006-7-8
Beztlenowe oczyszczanie ścieków powstających podczas obróbki materiałów fotograficznych
MARCIN ZIELIŃSKI
MARCIN DĘBOWSKI
MIROSŁAW KRZEMIENIEWSKI
HUBERT ĆWIKLEWSKI
nr katalogowy: 16493
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-3
Pełny smak, zero alkoholu ze Schmidt-Bretten GmbH
nr katalogowy: 112837
MATERIAŁY BUDOWLANE 2013-6
Tynki renowacyjne
Wojciech Siemiński
Wacław Brachaczek
nr katalogowy: 77472
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2006-2
Redukcja częstotliwości przełączeń w modulacji losowej dla przekształtników DC-DC
S. SATHIAKUMAR
Y. SHRIVASTAVA
Y. S LEE
nr katalogowy: 18425
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2006-5
Zastosowanie atmosfery ochronnej eliminującej proces miedziowania międzyoperacyjnego w procesie hartowania kół zębatych nawęglanych konwencjonalnie
ANDRZEJ MALASIŃSKI
ZBIGNIEW GAWROŃSKI
nr katalogowy: 21684
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2004-8-9
Redukcja drgań przy użyciu układów mechatronicznych
K. Żurek
nr katalogowy: 1130
GAZETA CUKROWNICZA 2006-9
Opłacalność uprawy buraków cukrowych w warunkach reformy - czynniki decydujące
F. Sachs
nr katalogowy: 16582
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2005-9
Czy redukcja limitów C02 będzie hamulcem w rozwoju polskiego przemysłu papierniczego
Janusz Turski
nr katalogowy: 12500
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-9
Asymmetric reduction of ketones in the culture of Alternaria alternata. Asymetryczna redukcja ketonów w kulturze Alternaria alternata
Rafał Ogórek
Bogdan Jarosz
nr katalogowy: 79447
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-5
Wybrane zgłoszenia patentowe z dziedziny chemii
nr katalogowy: 49093
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-12
Rozwój technologii wytwarzania nawozów zawiesinowych
PIOTR RUSEK
ANDRZEJ BISKUPSKI
MIECZYSŁAW BOROWIK
JÓZEF HOFFMANN
nr katalogowy: 48416
MATERIAŁY BUDOWLANE 2010-4
Remont tunelu Gotthard
nr katalogowy: 51440
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-9
Przewidywany znaczny wzrost światowych zbiorów żyta w sezonie 2004-05
nr katalogowy: 6401
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH