Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-1-2
Kuchnie naszych sąsiadów – kuchnia ukraińska
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 136213
kuchnie regionalne
kuchnia ukraińska
charakterystyka
regional cuisine
Ukrainian cuisine
characteristic
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-1-2
Kuchnie naszych sąsiadów – kuchnia ukraińska
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 136213
kuchnie regionalne
kuchnia ukraińska
charakterystyka
regional cuisine
Ukrainian cuisine
characteristic
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-9
Polska kuchnia regionalna – kuchnia śląska
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 145173
kuchnia regionalna
kuchnia śląska
charakterystyka
regional Polish cuisine
Silesian cuisine
characteristics
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-11-12
Kuchnie naszych sąsiadów – kuchnia litewska
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 140919
kuchnia regionalna
kuchnia litewska
charakterystyka
regional cuisine
Lithuanian cuisine
characteristic
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-11-12
Kuchnie naszych sąsiadów – kuchnia litewska
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 140919
kuchnia regionalna
kuchnia litewska
charakterystyka
regional cuisine
Lithuanian cuisine
characteristic
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-10
Kuchnie naszych sąsiadów – kuchnia niemiecka
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 140254
kuchnie regionalne
kuchnia niemiecka
charakterystyka
regional cuisine
German cuisine
characteristic
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-10
Kuchnie naszych sąsiadów – kuchnia niemiecka
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 140254
kuchnie regionalne
kuchnia niemiecka
charakterystyka
regional cuisine
German cuisine
characteristic
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-5
Polska kuchnia regionalna – kuchnia Podkarpacia
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 150904
kuchnia regionalna
kuchnia Podkarpacia
charakterystyka
regional Polish cuisine
Podkarpacie cuisines
characteristics
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-1
Polska kuchnia regionalna – kuchnia Pomorza i Kaszub
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 147594
kuchnia regionalna
kuchnia Pomorza i Kaszub
charakterystyka
regional Polish cuisine
Pomerania and Kashubia cuisines
characteristics
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-7-8
Kuchnie naszych sąsiadów – kuchnia czeska
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 138824
kuchnia czeska
potrawy
zwyczaje
gastronomia
Czech cuisine
dishes
habits
gastronomy
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-7-8
Kuchnie naszych sąsiadów – kuchnia czeska
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 138824
kuchnia czeska
potrawy
zwyczaje
gastronomia
Czech cuisine
dishes
habits
gastronomy
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-11-12
Polska kuchnia regionalna – kuchnia Mazowsza i Kurpiów
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 146343
kuchnia regionalna
Mazowsze
Kurpie
charakterystyka
regional Polish cuisine
Mazovia
Kurpie
characteristics
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-7-8
Polska kuchnia regionalna (cz. I)
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 145008
kuchnia regionalna
regiony kulinarne
charakterystyka
regional Polish cuisine
culinary regions
characteristics
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-5
Siła w zespole
nr katalogowy: 105504
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-10
Elitarny bażant
nr katalogowy: 12102
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-3
Arcydzieła z koniakiem
D.G
nr katalogowy: 4054
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-3
Młode talenty
DOMINIKA GASIK
nr katalogowy: 4055
OPAKOWANIE 2004-3
Wysokiej jakości opakowania do wyrafinowanych potraw
nr katalogowy: 3162
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-1-2
Kuchnia staropolska
nr katalogowy: 141822
kuchnia staropolska
składniki
dania
old Polish cuisine
ingredients
meals
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-12
Turystyka Kulinarna
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 39715
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-4-5
Włoskie specjały
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 137467
kuchnia włoska
potrawy mączne
pizza
makarony
pierożki
pieczywo
mąka pszenna typ 00
semolina
Italian cuisine
flour dishes
pizza
pasta
dumplings
bread
wheat flour type 00
semolina
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-4-5
Włoskie specjały
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 137467
kuchnia włoska
potrawy mączne
pizza
makarony
pierożki
pieczywo
mąka pszenna typ 00
semolina
Italian cuisine
flour dishes
pizza
pasta
dumplings
bread
wheat flour type 00
semolina
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-1b
Mid-long-Term Regional Load Forecasting based on Census X12-SARIMA Model
Zhan-jun Qiao
Fu-ling Li
Yong Li
nr katalogowy: 74371
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-7-8
Grand Prix dla W. M. Amaro
nr katalogowy: 127623
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-12
Rok rozmaitości, czyli podsumowanie 2018
Paulina Steklińska
nr katalogowy: 117390
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2004-8-9
CENTRUM ZAAWANSOWANYCH TECHNOLOGII TIFORA
nr katalogowy: 1183
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-3
Modernizacja terenowych sieci niskiego i średniego napięcia
Jerzy MARZECKI
nr katalogowy: 42078
GOSPODARKA WODNA 2019-12
INFORMACJE NOWOŚCI
nr katalogowy: 124031
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-6
Regional Transmission Network Modelling for Facilitating Congestion Management
Petar KRSTEVSKI
Aleksandra KRKOLEVA MATESKA
Jordanco ANGELOV
Vesna BOROZAN
Rubin TALESKI
nr katalogowy: 91595
10.15199/48.2015.06.11
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-1
Turystyka Kulinarna
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 40671
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-9
Francuskie bistro w środku Warszawy Miejski szyk
Dominika Matuszak
nr katalogowy: 93440
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-5
Nowoczesna technologia i kompleksowe wsparcie każdej kuchni
Piotr Kłosiński
nr katalogowy: 142952
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-10
Kuchnie naszych sąsiadów – kuchnia niemiecka
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 140254
kuchnie regionalne
kuchnia niemiecka
charakterystyka
regional cuisine
German cuisine
characteristic
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-4
Polska kuchnia regionalna – kuchnia wielkopolska
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 150021
kuchnia wielkopolska
pyry
gzik (gotowane ziemniaki z twarogiem)
parzybroda
rogale świętomarcińskie
Wielkopolska cuisine
potatoes
gzik (boiled potatoes with cottage cheese)
parzybroda soup
St. Martin's croissants
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2007-21
PoFLIRTujmy...
Zenobia Basiewicz
nr katalogowy: 30481
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2015-9
Narodowe i regionalne geoportale krajów unii europejskiej i europejskiego obszaru gospodarczego. Kierunki rozwoju w latach 2010-2015
Dariusz Dukaczewski
Agata CIOŁKOSZ-STYK
nr katalogowy: 93359
10.15199/50.2015.9.2
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-1
Odległe efekty leczenia wielomiejscowego zespołu odruchowego typu I z zastosowaniem magnetoterapii uzyskane w badaniu termowizyjnym
Bolesław KALICKI
Józef MRÓZ
Andrzej KRAWCZYK
Anna JUNG
Agnieszka LIPIŃSKA-OPAŁKA
Agnieszka IWANISZCZUK
Janusz ŻUBER
Piotr MURAWSKI
nr katalogowy: 88899
10.15199/48.2015.01.34
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2008-20
Laboratorium na morzu
nr katalogowy: 38434
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2007-5
Regionalne Laboratorium Chemii Przemysłowej. Oferta badawcza
RENATA KULESZA
nr katalogowy: 25637
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-11
Renowacja i konserwacja tradycyjnych budynków z lokalnego kamienia wapiennego
Marcin Gorączko
Aleksandra Gorączko
nr katalogowy: 140583
10.15199/33.2022.11.20
kamień wapienny
budownictwo regionalne
renowacja.
limestone
regional construction
renovation.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-11
Renowacja i konserwacja tradycyjnych budynków z lokalnego kamienia wapiennego
Marcin Gorączko
Aleksandra Gorączko
nr katalogowy: 140583
10.15199/33.2022.11.20
kamień wapienny
budownictwo regionalne
renowacja.
limestone
regional construction
renovation.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-7
A sequential extended regional maxima transformation with contrast-based criterion for image segmentation
Tomasz MARKIEWICZ
Miroslaw DZIEKIEWICZ
Wojciech KOZLOWSKI
nr katalogowy: 92103
10.15199/48.2015.07.05
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2012-4
Nowy zakład przetwarzania odpadów Stena Recycling
nr katalogowy: 67186
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-3
Wielkanocne przysmaki
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 136711
Wielkanoc
potrawy
jaja
ryby
zupy
sosy
sałatki
ciasta
potrawy regionalne
nowe trendy
Easter
dishes
eggs
fish
soups
sauces
cakes
regional dishes
new trends
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-3
Wielkanocne przysmaki
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 136711
Wielkanoc
potrawy
jaja
ryby
zupy
sosy
sałatki
ciasta
potrawy regionalne
nowe trendy
Easter
dishes
eggs
fish
soups
sauces
cakes
regional dishes
new trends
GOSPODARKA WODNA 2010-10
Umowa o współpracy między RZGW w Warszawie a Agencją Wodną Adour–Garonne
Katarzyna Wardak
nr katalogowy: 54667
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-10
„Grzybobranie dla Gastronomii” 2023
nr katalogowy: 145629
PROBLEMY JAKOŚCI 2019-10
Regional quality contests based on business excellence models - Pomeranian case study
Piotr GRUDOWSKI
Anna WENDT
Ewa MARJAŃSKA
nr katalogowy: 123126
10.15199/46.2019.10.4
excellence
business excellence model
quality competition
modele doskonałości organizacyjnej
konkursy nagród jakości
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Dziedzictwo kulinarne górali Czadeckich na terenie województwa lubuskiego
Dorota Garnek
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 139607
10.15199/65.2022.9.7
dziedzictwo kulinarne
ziemie odzyskane
województwo lubuskie
górale Czadeccy
Czadca
bukowina
culinary heritage
reclaimed territories
Lubuskie Voivodeship
Czadecki highlanders
Czadca
bukovina
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Dziedzictwo kulinarne górali Czadeckich na terenie województwa lubuskiego
Dorota Garnek
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 139607
10.15199/65.2022.9.7
dziedzictwo kulinarne
ziemie odzyskane
województwo lubuskie
górale Czadeccy
Czadca
bukowina
culinary heritage
reclaimed territories
Lubuskie Voivodeship
Czadecki highlanders
Czadca
bukovina
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Dziedzictwo kulinarne górali Czadeckich na terenie województwa lubuskiego
Dorota Garnek
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 139607
10.15199/65.2022.9.7
dziedzictwo kulinarne
ziemie odzyskane
województwo lubuskie
górale Czadeccy
Czadca
bukowina
culinary heritage
reclaimed territories
Lubuskie Voivodeship
Czadecki highlanders
Czadca
bukovina
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Dziedzictwo kulinarne górali Czadeckich na terenie województwa lubuskiego
Dorota Garnek
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 139607
10.15199/65.2022.9.7
dziedzictwo kulinarne
ziemie odzyskane
województwo lubuskie
górale Czadeccy
Czadca
bukowina
culinary heritage
reclaimed territories
Lubuskie Voivodeship
Czadecki highlanders
Czadca
bukovina
AURA 2010-5
Polska w czołówce
Jolanta ZIENTEK-VARGA
nr katalogowy: 51899
GOSPODARKA WODNA 2024-6
Inland Waterways International Who are we and what do we do?
nr katalogowy: 149137
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-9
Methods of analysis and forecast of power engineering load variation in the conditions of energy market transformation
Tomasz POPŁAWSKI
nr katalogowy: 37862
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-12
Diamentowy jubileusz Zespołu Szkół Przemysłu Spożywczego i Chemicznego w Gdańsku
Halina Łankiewicz
nr katalogowy: 72865
AUTO MOTO SERWIS 2020-TS-1
Nowości
nr katalogowy: 133836
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2017-9
The effectiveness of public-private partnerships of institutions based on Spanish and Polish RIS experiences
Makary Piasecki
nr katalogowy: 109298
10.15199/60.2017.09.3
technology transfer
textile industry
smart specialization
RIS3 JEL Classification: L26
D22
D29
F59
F39
transfer technologii
przemysł włókienniczy
inteligentna specjalizacja
RIS3
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-2
Szlaki kulinarne
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 41511
GAZETA CUKROWNICZA 2012-6
Unijne i krajowe systemy gwarantowanej jakości żywności
Jolanta Bryk
Marzena Trajer
nr katalogowy: 73344
MATERIAŁY BUDOWLANE 2015-11
Możliwości zachowania cech architektury regionalnej w Kotlinie Kłodzkiej
Elżbieta Trocka-Leszczyńska
Joanna Nykiel
nr katalogowy: 95118
10.15199/33.2015.11.55
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2009-8
Uniwersalny elektrogustometr z adaptacyjnym wyznaczaniem progu
ANNA CHOROMAŃSKA
ANTONI GRZANKA
nr katalogowy: 46355
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-12b
Magnetic Fluid Hyperthermia for Cancer Therapy
Arkadiusz MIASKOWSKI
Andrzej KRAWCZYK
nr katalogowy: 64306
OPAKOWANIE 2010-I
Activities of Polish Chamber of Packaging
Wacław Wasiak
nr katalogowy: 50914
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-10
Nowa przyczyna dyskryminacji?
nr katalogowy: 79915
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2017-5
Zadanie rządowe jako instrument formalnoprawny w procedurze uzyskiwania koncesji na wydobywanie węgla brunatnego (cz. II)
Zbigniew KASZTELEWICZ
Miranda PTAK
Mateusz SIKORA
nr katalogowy: 104696
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2014-10
Ocena rozdrobnienia gospodarstw rolnych do określenia rozmiarów prac scaleniowych w Polsce
ANNA JĘDREJEK
FRANCISZEK WOCH
LESZEK SZYMAŃSKI
nr katalogowy: 87217
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-9a
Badania typu foresight w planowaniu kierunków rozwoju energetyki regionalnej
Edyta ROPUSZYŃSKA-SURMA
Magdalena WĘGLARZ
Agnieszka WYŁOMAŃSKA
nr katalogowy: 62347
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2017-4
Zadanie rządowe jako instrument formalnoprawny w procedurze uzyskiwania koncesji na wydobywanie węgla brunatnego (cz.I)
Zbigniew KASZTELEWICZ
Miranda PTAK
Mateusz SIKORA
nr katalogowy: 104382
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-9-10
Znak „Piwo Kraftowe” wyróżnia piwa z browarów rzemieślniczych. Rozmowa z Markiem Kamińskim, prezesem Polskiego Stowarzyszenia Browarów Rzemieślniczych
Maria J. Przegalińska
nr katalogowy: 128804
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-9-10
Znak „Piwo Kraftowe” wyróżnia piwa z browarów rzemieślniczych. Rozmowa z Markiem Kamińskim, prezesem Polskiego Stowarzyszenia Browarów Rzemieślniczych
Maria J. Przegalińska
nr katalogowy: 128804
AURA 2022-7
Dekarbonizacja, a trwałość rozwoju
Tomasz ŻYLICZ
nr katalogowy: 138564
AURA 2022-7
Dekarbonizacja, a trwałość rozwoju
Tomasz ŻYLICZ
nr katalogowy: 138564
OPAKOWANIE 2009-I
Turkish Packaging Industry
Aslihan Arikan
nr katalogowy: 42497
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-6
Turystyka kulinarna
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 143651
turystyka kulinarna
szlaki kulinarne
turystyczne produkty kulinarne
culinary tourism
culinary trails
tourism culinary products.
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-6
Turystyka kulinarna
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 143651
turystyka kulinarna
szlaki kulinarne
turystyczne produkty kulinarne
culinary tourism
culinary trails
tourism culinary products.
ATEST - OCHRONA PRACY 2021-11
Inauguracja Akademii Bezpieczeństwa
nr katalogowy: 134319
MATERIAŁY BUDOWLANE 2024-11
Application of geometric parameters in texture analysis of traditional stone walls
Aleksandra Gorączko
Marcin Gorączko
nr katalogowy: 151564
10.15199/33.2024.11.19
Uniejów
budynki murowane z kamienia
opoka
typologia murów kamiennych
wskaźniki tekstur
Uniejów
stone masonry buildings
soft limestone
types of stone walls
texture parameters
GOSPODARKA WODNA 2015-8
INFORMACJE NOWOŚCI INFORMACJE
nr katalogowy: 92837
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2022-5
Ocena efektywności funkcjonowania instalacji przetwarzania odpadów komunalnych na przykładzie RZGOK w Woli Pawłowskiej
Bartosz Krejpowicz
nr katalogowy: 137725
10.15199/17.2022.5.4
odpady komunalne
przetwarzanie mechaniczne i biologiczne odpadów.
municipal waste
mechanical and biological processing of waste.
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2022-5
Ocena efektywności funkcjonowania instalacji przetwarzania odpadów komunalnych na przykładzie RZGOK w Woli Pawłowskiej
Bartosz Krejpowicz
nr katalogowy: 137725
10.15199/17.2022.5.4
odpady komunalne
przetwarzanie mechaniczne i biologiczne odpadów.
municipal waste
mechanical and biological processing of waste.
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2013-3
Z działalności FIGu
Marcin Karabin
nr katalogowy: 75205
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-11
Wpływ koloru pokrycia na funkcjonowanie dachu
Krzysztof Patoka
nr katalogowy: 140625
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-8
Analysis of Leaf Moisture of Chinese Mustard Green and Water Spinach using Single-Port Circular SRR Microwave Sensor for Post-Harvest in the Agriculture Industry
S. A. Subramaniam
N. A. Shairi
Z. Zakaria
N. B. Asan
M. K. Zahari
S. Alam
nr katalogowy: 149772
10.15199/48.2024.08.51
microwave sensor
leaf moisture
split ring resonator
agriculture industry
czujnik mikrofalowy
wilgotność liści
rezonator z dzielonym pierścieniem
przemysł rolniczy
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-2
Analiza wybranych parametrów jakości energii elektrycznej w miejskich i rejonowych sieciach elektroenergetycznych niskiego napięcia z udziałem generacji rozproszonej na wybranym obszarze
Małgorzata ŁATKA
nr katalogowy: 147324
10.15199/48.2024.02.06
jakość energii elektrycznej
sieci elektroenergetyczne niskiego napięcia
poziom napięcia w sieci elektroenergetycznej z fotowoltaiką
electricity quality
low-voltage power grids
voltage level of power grid with photovoltaic
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2021-12
Smart Village w aspekcie otaczającej przestrzeni oraz Kompleksowego Urządzania Obszarów Wiejskich
Marian Skorupka
nr katalogowy: 134874
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-12
Pozycja rzemiosła
nr katalogowy: 134994
MATERIAŁY BUDOWLANE 2019-5
Prędkość chwilowa vs. prędkość odcinkowa na drogach zamiejskich
Robert Ziółkowski
nr katalogowy: 120284
10.15199/33.2019.05.09
prędkość chwilowa
prędkość odcinkowa
drogi wojewódzkie.
spot speed
sectional speed
regional roads
GOSPODARKA WODNA 2020-12
Meteorologia w rolnictwie
KSAWERY SKĄPSKI
nr katalogowy: 129611
monitoring i wskaźniki suszy
wskaźniki regionalne
zarządzanie suszą
drought monitoring and indicators
regional indicators
drought manageme
ATEST - OCHRONA PRACY 2017-5
Pomoc przedsiębiorstwom w lepszym zrozumieniu problemu przewlekłych chorób w środowisku pracy: Francja
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 105406
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2011-11
Rola gleboznawczej klasyfikacji gruntów w rozwoju obszarów wiejskich
ANNA BIELSKA
PIOTR SKŁODOWSKI
nr katalogowy: 63643
OPAKOWANIE 2015-11
Przyjemne z pożytecznym- 6. konferencja Smurfit Kappa
TOMASZ KRAWCZAK
nr katalogowy: 94915
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-8
Efektywność energetyczna gospodarki krajowej – wybrane aspekty
Waldemar DOŁĘGA
nr katalogowy: 138642
10.15199/48.2022.08.22
efektywność energetyczna
gospodarka
energochłonność
polityka energetyczna.
energy efficiency
economy
energy intensity
energy policy.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-8
Efektywność energetyczna gospodarki krajowej – wybrane aspekty
Waldemar DOŁĘGA
nr katalogowy: 138642
10.15199/48.2022.08.22
efektywność energetyczna
gospodarka
energochłonność
polityka energetyczna.
energy efficiency
economy
energy intensity
energy policy.
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Ser ricotta – produkcja, charakterystyka i cechy jakościowe
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 134160
10.15199/65.2021.10.5
ser ricotta
technologia produkcji
cechy jakościowe
przechowywanie chłodnicze
ricotta cheese
production technology
quality features
cold storage
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Ser ricotta – produkcja, charakterystyka i cechy jakościowe
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 134160
10.15199/65.2021.10.5
ser ricotta
technologia produkcji
cechy jakościowe
przechowywanie chłodnicze
ricotta cheese
production technology
quality features
cold storage
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Ser ricotta – produkcja, charakterystyka i cechy jakościowe
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 134160
10.15199/65.2021.10.5
ser ricotta
technologia produkcji
cechy jakościowe
przechowywanie chłodnicze
ricotta cheese
production technology
quality features
cold storage
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Ser ricotta – produkcja, charakterystyka i cechy jakościowe
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 134160
10.15199/65.2021.10.5
ser ricotta
technologia produkcji
cechy jakościowe
przechowywanie chłodnicze
ricotta cheese
production technology
quality features
cold storage
MATERIAŁY BUDOWLANE 2019-4
Realizacja drogi betonowej DW 423 zgodnie z nowymi OST GDDKiA
Maciej Batog
Mariusz Saferna
Zbigniew Giergiczny
nr katalogowy: 119793
10.15199/33.2019.04.07
beton
cement
drogi betonowe
specyfikacje.
concrete
cement
concrete roads
specification
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2013-4
Z działalności FIGu
Marcin Karabin
nr katalogowy: 75969
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-7
Spis treści / Contents
nr katalogowy: 92138
GOSPODARKA WODNA 2022-5
Zasoby dyspozycyjne wód podziemnych – uwarunkowania prawne, stan rozpoznania i wykorzystania
ELŻBIETA PRZYTUŁA
nr katalogowy: 137585
10.15199/22.2022.5.3
wody podziemne
zasoby wód podziemnych
zasoby odnawialne
zasoby dyspozycyjne
zasoby dostępne
groundwater
groundwater resources
renewable resources
disposable resources
available resources
GOSPODARKA WODNA 2022-5
Zasoby dyspozycyjne wód podziemnych – uwarunkowania prawne, stan rozpoznania i wykorzystania
ELŻBIETA PRZYTUŁA
nr katalogowy: 137585
10.15199/22.2022.5.3
wody podziemne
zasoby wód podziemnych
zasoby odnawialne
zasoby dyspozycyjne
zasoby dostępne
groundwater
groundwater resources
renewable resources
disposable resources
available resources
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2019-6
ANALIZA WPŁYWU REGIONALNYCH WYMAGAŃ DLA EMISJI POZAPASMOWYCH NA WYDAJNOŚĆ SYSTEMU 5G PRACUJĄCEGO W PASMIE 24,25 GHz - 27,5 GHz
Kamil Bechta
Bartłomiej Gołębiowski
nr katalogowy: 120880
10.15199/59.2019.6.10
5G
bezprzewodowa pętla abonencka
kompatybilność międzysystemowa
pasmo milimetrowe
5G
co-existence
fixed wireless access
mmWave
POLISH TECHNICAL REVIEW 2019-2
PHARMACEUTICAL INDUSTRY AND ITS INFLUENCE ON THE STATE OF HEALTHCARE IN POLAND, IN VIEW OF THE LOCAL INNOVATIVE POTENTIAL
Wojciech KUŹMIERKIEWICZ
Janusz RACHOŃ
Grzegorz GRYNKIEWICZ
nr katalogowy: 123274
10.15199/180.2019.2.1
pharmaceutical industry
active pharmaceutical ingredients
pharmaceutical innovation
innovative drugs
generic drugs
new drug development
markets of pharmaceutical products
przemysł farmaceutyczny
aktywne składniki farmaceutyczne
innowacje farmaceutyczne
leki innowacyjne
leki generyczne
opracowywanie nowych leków
rynki produktów farmaceutycznych
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2010-5
System automatycznego nadawania identyfikacji jednostek śródlądowych – ATIS
KAROL KORCZ
nr katalogowy: 51797
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-6
Spis treści / Contents
nr katalogowy: 91621
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Kultury starterowe wykorzystywane w produkcji win
Monika Barbara Pytka
Agnieszka Malik
Piotr Janas
nr katalogowy: 135125
10.15199/65.2021.12.4
wino
kultury starterowe
drożdże
bakterie fermentacji mlekowej
wine
starter cultures
yeast
lactic acid bacteria
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Kultury starterowe wykorzystywane w produkcji win
Monika Barbara Pytka
Agnieszka Malik
Piotr Janas
nr katalogowy: 135125
10.15199/65.2021.12.4
wino
kultury starterowe
drożdże
bakterie fermentacji mlekowej
wine
starter cultures
yeast
lactic acid bacteria
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Kultury starterowe wykorzystywane w produkcji win
Monika Barbara Pytka
Agnieszka Malik
Piotr Janas
nr katalogowy: 135125
10.15199/65.2021.12.4
wino
kultury starterowe
drożdże
bakterie fermentacji mlekowej
wine
starter cultures
yeast
lactic acid bacteria
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2022-9
OPRACOWANIE OPROGRAMOWANIA SERWEROWEGO DLA URZĄDZENIA OSOBISTEGO W ZAKRESIE LOKALIZACJI PRZEBYWANIA PRACOWNIKA
Jacek Bargiel
Krzysztof Fijak
nr katalogowy: 139610
10.15199/13.2022.9.1
Bluetooth Low energy
sieci Mesh
okreslanie lokalizacji w środowisku zamkniętym
Bluetooth Low energy
Mesh networks
location determination in closed environments
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2022-9
OPRACOWANIE OPROGRAMOWANIA SERWEROWEGO DLA URZĄDZENIA OSOBISTEGO W ZAKRESIE LOKALIZACJI PRZEBYWANIA PRACOWNIKA
Jacek Bargiel
Krzysztof Fijak
nr katalogowy: 139610
10.15199/13.2022.9.1
Bluetooth Low energy
sieci Mesh
okreslanie lokalizacji w środowisku zamkniętym
Bluetooth Low energy
Mesh networks
location determination in closed environments
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2022-9
OPRACOWANIE OPROGRAMOWANIA SERWEROWEGO DLA URZĄDZENIA OSOBISTEGO W ZAKRESIE LOKALIZACJI PRZEBYWANIA PRACOWNIKA
Jacek Bargiel
Krzysztof Fijak
nr katalogowy: 139610
10.15199/13.2022.9.1
Bluetooth Low energy
sieci Mesh
okreslanie lokalizacji w środowisku zamkniętym
Bluetooth Low energy
Mesh networks
location determination in closed environments
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-11
Prognoza zapotrzebowania na fosfor w rolnictwie na podstawie wyników badań agrochemicznych
Agnieszka Rutkowska
Wojciech Lipiński
nr katalogowy: 140460
10.15199/62.2022.11.9
zasobność gleb w fosfor
badania agrochemiczne
rolnictwo
content of available phosphorus in the soil
agrochemical research
agriculture
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-11
Prognoza zapotrzebowania na fosfor w rolnictwie na podstawie wyników badań agrochemicznych
Agnieszka Rutkowska
Wojciech Lipiński
nr katalogowy: 140460
10.15199/62.2022.11.9
zasobność gleb w fosfor
badania agrochemiczne
rolnictwo
content of available phosphorus in the soil
agrochemical research
agriculture
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-11
Prognoza zapotrzebowania na fosfor w rolnictwie na podstawie wyników badań agrochemicznych
Agnieszka Rutkowska
Wojciech Lipiński
nr katalogowy: 140460
10.15199/62.2022.11.9
zasobność gleb w fosfor
badania agrochemiczne
rolnictwo
content of available phosphorus in the soil
agrochemical research
agriculture
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2022-11
WKŁAD POLSKIEGO CHAPTERU AP/AES/MTT W ROZWÓJ KONFERENCJI MIKON ORAZ STRUKTUR IEEE W KRAJACH BYŁEGO ZWIĄZKU SOWIECKIEGO
Józef Modelski
nr katalogowy: 140728
10.15199/13.2022.11.3
Joint Chapter AP/AES/MTT
pierwszy Chapter w Polskiej Sekcji IEEE
Joint Chapter AP/AES/MTT
the first Chapter in the IEEE Polish Section
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2022-11
WKŁAD POLSKIEGO CHAPTERU AP/AES/MTT W ROZWÓJ KONFERENCJI MIKON ORAZ STRUKTUR IEEE W KRAJACH BYŁEGO ZWIĄZKU SOWIECKIEGO
Józef Modelski
nr katalogowy: 140728
10.15199/13.2022.11.3
Joint Chapter AP/AES/MTT
pierwszy Chapter w Polskiej Sekcji IEEE
Joint Chapter AP/AES/MTT
the first Chapter in the IEEE Polish Section
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2022-11
WKŁAD POLSKIEGO CHAPTERU AP/AES/MTT W ROZWÓJ KONFERENCJI MIKON ORAZ STRUKTUR IEEE W KRAJACH BYŁEGO ZWIĄZKU SOWIECKIEGO
Józef Modelski
nr katalogowy: 140728
10.15199/13.2022.11.3
Joint Chapter AP/AES/MTT
pierwszy Chapter w Polskiej Sekcji IEEE
Joint Chapter AP/AES/MTT
the first Chapter in the IEEE Polish Section
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2019-9
Nowe rozwiązania zabezpieczenia ziemnozwarciowego obejmującego 100% uzwojeń stojana generatora iZAZ-INJ produkcji ZAZ-En Sp. z o.o.
Zygmunt Kuran
Michał Krzęcio
Marian Duży
nr katalogowy: 122226
10.15199/74.2019.9.16
zabezpieczenie ziemnozwarciowe
100% uzwojeń stojana generatora
100% stator ground fault protection
GOSPODARKA WODNA 2024-8
Building on societal changes to develop waterway tourism in Central Bohemia (Czech Republic)
TOMÁŠ KOLAŘÍK
nr katalogowy: 149833
10.15199/22.2024.8.1
waterway
river
ports
water tourism
regional development
drogi wodne
rzeka
porty
turystyka wodna
rozwój regionalny
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2024-7
Badania procesu przetwarzania folii laminowanych otrzymywanych z recyklatów tekturowych opakowań typu Tetra Pak
SZYMON WOJCIECHOWSKI
MATEUSZ DATA
nr katalogowy: 149574
10.15199/54.2024.7.1
recykling wielomateriałowych opakowań tekturowych
recykling opakowań typu Tetra Pak
przetwarzanie laminatów LDPE-Al
odzysk LDPE z folii laminowanych
recycling of multi-material cardboard packaging
recycling of Tetra Pak packaging
processing of LDPE-Al laminates
recovery of LDPE from laminated foils
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2011-8
Kształtowanie przestrzeni wiejskiej z uwzględnieniem koncepcji tworzenia korytarzy infrastrukturalnych
MARIAN SKORUPKA
nr katalogowy: 61367
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2016-2-3
System eLoran w Europie
Jarosław Sadowski
nr katalogowy: 97075
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
System znakowania produktów żywnościowych Nutri-Score – jego prostota nie idzie w parze z interesami polskich producentów, ani nie wspiera edukacji żywieniowej konsumenta
Redakcja PFiOW
nr katalogowy: 137300
Nutri-Score
edukacja żywieniowa
sok
zdrowie
znakowanie żywności
lokalni producenci
żywność lokalna
żywność regionalna
żywność ekologiczna
Nutri-Score
nutrition education
juice
health
food labeling
local producers
local food
regional food
organic food
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-8
Opracowanie architektury systemu lokalizacji przebywania pracowników w przestrzeniach wewnętrznych
Jacek BARGIEL
Krzysztof FIJAK
nr katalogowy: 138659
10.15199/48.2022.08.39
Bluetooth Low energy
sieci Mesh
określanie lokalizacji w środowisku zamkniętym.
Bluetooth Low energy
Mesh networks
location determination in closed environments.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-8
Opracowanie architektury systemu lokalizacji przebywania pracowników w przestrzeniach wewnętrznych
Jacek BARGIEL
Krzysztof FIJAK
nr katalogowy: 138659
10.15199/48.2022.08.39
Bluetooth Low energy
sieci Mesh
określanie lokalizacji w środowisku zamkniętym.
Bluetooth Low energy
Mesh networks
location determination in closed environments.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-8
Opracowanie architektury systemu lokalizacji przebywania pracowników w przestrzeniach wewnętrznych
Jacek BARGIEL
Krzysztof FIJAK
nr katalogowy: 138659
10.15199/48.2022.08.39
Bluetooth Low energy
sieci Mesh
określanie lokalizacji w środowisku zamkniętym.
Bluetooth Low energy
Mesh networks
location determination in closed environments.
POLISH TECHNICAL REVIEW 2019-4
THE ROLE OF WHOLESALE MARKETS IN RURAL DEVELOPMENT
Jan BARWICKI
Sławomir NIECKO
nr katalogowy: 124391
10.15199/180.2019.4.3
rural areas
agri-food market
fruit and vegetable market
flower market
wholesale market
obszary wiejskie
giełda rolno-spożywcza
rynek owocowo-warzywny
rynek kwiatów
rynek hurtowy
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2018-2
BIULETYN INSTYTUTU METALI NIEŻELAZNYCH
nr katalogowy: 112333
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-6
PERSONALIA
nr katalogowy: 114187
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-7a
Microwave plasma module for destruction of oil slicks
Mirosław DORS
Tomasz IZDEBSKI
Bartosz HRYCAK
Jerzy MIZERACZYK
Marcin HOŁUB
Michał BONISŁAWSKI
nr katalogowy: 69225
POLISH TECHNICAL REVIEW 2019-2
PHARMACEUTICAL INDUSTRY AND ITS INFLUENCE ON THE STATE OF HEALTHCARE IN POLAND, IN VIEW OF THE LOCAL INNOVATIVE POTENTIAL
Wojciech KUŹMIERKIEWICZ
Janusz RACHOŃ
Grzegorz GRYNKIEWICZ
nr katalogowy: 123274
10.15199/180.2019.2.1
pharmaceutical industry
active pharmaceutical ingredients
pharmaceutical innovation
innovative drugs
generic drugs
new drug development
markets of pharmaceutical products
przemysł farmaceutyczny
aktywne składniki farmaceutyczne
innowacje farmaceutyczne
leki innowacyjne
leki generyczne
opracowywanie nowych leków
rynki produktów farmaceutycznych
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-6
Z ŻYCIA POLSKIEJ IZBY PRZEMYSŁU CHEMICZNEGO
nr katalogowy: 91661
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2015-3
ELINCLUS Cluster - Bridge between Academia and Industry as an Innovation Accelerator
Bogdan Mihailescu
Paul Svasta
Alexandru Borcea
nr katalogowy: 90125
10.15199/13.2015.3.10
PROBLEMY JAKOŚCI 2015-1
Strategie wejścia przedsiębiorstw na rynki zagraniczne
Jan Macias
nr katalogowy: 89023
10.15199/46.2015.1.2
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
System znakowania produktów żywnościowych Nutri-Score – jego prostota nie idzie w parze z interesami polskich producentów, ani nie wspiera edukacji żywieniowej konsumenta
Redakcja PFiOW
nr katalogowy: 137300
Nutri-Score
edukacja żywieniowa
sok
zdrowie
znakowanie żywności
lokalni producenci
żywność lokalna
żywność regionalna
żywność ekologiczna
Nutri-Score
nutrition education
juice
health
food labeling
local producers
local food
regional food
organic food
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
System znakowania produktów żywnościowych Nutri-Score – jego prostota nie idzie w parze z interesami polskich producentów, ani nie wspiera edukacji żywieniowej konsumenta
Redakcja PFiOW
nr katalogowy: 137300
Nutri-Score
edukacja żywieniowa
sok
zdrowie
znakowanie żywności
lokalni producenci
żywność lokalna
żywność regionalna
żywność ekologiczna
Nutri-Score
nutrition education
juice
health
food labeling
local producers
local food
regional food
organic food
PROBLEMY JAKOŚCI 2024-2
Model Pomorskiej Nagrody Jakości w świetle wyników badań opinii stron zainteresowanych
Anna WENDT
Piotr GRUDOWSKI
nr katalogowy: 148455
10.15199/46.2024.2.1
doskonałość organizacyjna
Model Doskonałości Europejskiej Fundacji Zarządzania Jakością (EFQM)
Pomorska Nagroda Jakości
konkursy jakości
samoocena
organizational excellence
European Foundation for Quality Management (EFQM) Excellence Model
Pomeranian Quality Award
quality competitions
self-assessment
ATEST - OCHRONA PRACY 2017-8
OCENA RYZYKA - NARZĘDZIE POPRAWY WARUNKÓW PRACY 10. OGÓLNOPOLSKA KONFERENCJA MIESIĘCZNIKA ATEST
nr katalogowy: 108954
ATEST - OCHRONA PRACY 2017-10
OCENA RYZYKA - NARZĘDZIE POPRAWY WARUNKÓW PRACY 10. OGÓLNOPOLSKA KONFERENCJA MIESIĘCZNIKA ATEST
nr katalogowy: 109722
ATEST - OCHRONA PRACY 2017-9
15-17 listopada 2017 r. Zawiercie Hotel Villa Verde Zapraszamy!
nr katalogowy: 109404
PROBLEMY JAKOŚCI 2012-7-8
Formy pomocy mśp w dostępie do zewnętrznych źródeł kapitału własnego
Maciej WOŹNIAK
nr katalogowy: 69440
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-7
Pulverized coal combustion modelling for Model Predictive Control
Waldemar WÓJCIK
Konrad GROMASZEK
Andrzej KOTYRA
Tomasz GOLEC
nr katalogowy: 53424
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-5
Badanie rynku w skutecznym marketingu małej firmy (cz. 3)
nr katalogowy: 51693
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-12
Method of measurement of radio transmitters antenna systems
Milan ŠIMKO
Milan CHUPAČ
nr katalogowy: 56688
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-12
Temperature inside tumor as time function in RF hyperthermia
Piotr GAS
nr katalogowy: 56615
AURA 2017-1
Odnawialne źródła energii jako perspektywa rozwoju polskich regionów
Arleta STEFANIAK
nr katalogowy: 103499
10.15199/2.2017.1.2
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-9-10
O roku ów! Czyli co słychać w browarach regionalnych
Paweł Błażewicz
nr katalogowy: 128795
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2021-12
Smart Village w aspekcie otaczającej przestrzeni oraz Kompleksowego Urządzania Obszarów Wiejskich
Marian Skorupka
nr katalogowy: 134874
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-5
Z prasy zagranicznej
Jerzy Polaczek
nr katalogowy: 143285
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2018-8
Hybrydowy elektryczny samolot Zunum Aero zrewolucjonizował podróże regionalne
nr katalogowy: 115324
MATERIAŁY BUDOWLANE 2018-1
Efektywność kompleksowej termomodernizacji budynków użyteczności publicznej
Wiesław Sarosiek
Beata Sadowska
nr katalogowy: 111696
10.15199/33.2018.01.13
budynki użyteczności publicznej
kompleksowa termomodernizacja
efektywność energetyczna
ekonomiczna i ekologiczna.
public buildings
comprehensive thermal modernization
energy
economic and ecological efficiency.
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2014-2
Włókiennicze materiały barierowe do ochrony przed działaniem pola elektromagnetycznego (PEM) otrzymywane metodą rozpylania magnetronowego
Błażej Wiśniewski
Joanna Koprowska
nr katalogowy: 82562
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2014-5
Nowe certyfikowane środki ochrony indywidualnej przed promieniowaniem nadfioletowym
Jadwiga Sójka -Ledakowicz
Joanna Lewartowska
Grażyna Bartkowiak
Grzegorz Owczarek
nr katalogowy: 84582
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-4
Diagnostics of thermal processes in antenna systems of broadcast stations
Mikołaj BARTLOMIEJCZYK
Milan ŠIMKO
Milan CHUPÁČ
Štefan HAMACEK
nr katalogowy: 83841
10.12915/pe.2014.04.034
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-3
Praca wyspowa elektrociepłowni miejskiej w warunkach rozległej awarii katastrofalnej systemu elektroenergetycznego
Ireneusz GRZĄDZIELSKI
Krzysztof SROKA
Arkadiusz ŁACNY
nr katalogowy: 83032
10.12915/pe.2014.03.09
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2014-1
NUMPRESS- integrated computer system for analysis and optimization of industrial sheet metal forming processes
nr katalogowy: 88760
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-8
General Aspects and Fundament of Variable Frequency Electric Power Transmission Part II: Study Case
Dan Wang
Chengxiong Mao
Jiming Lu
Huibo Lou
nr katalogowy: 69815
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-3b
Research on the Intercommunication of Healthy Records and Hospital Medical Records
Guang DONG
Weili SHI
Jing LIU
Yinlong HU
nr katalogowy: 66615
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-9a
Real time mapping QRS duration based on wavelets
Jakub PINDOR
Otakar JIRAVSKÝ
Vilém SROVNAL
Marek PENHAKER
nr katalogowy: 62366
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-3a
Development of Distributed On-line Monitoring System for Dielectric Loss Tangent of High Voltage Capacitive Apparatus
Qiang Gao
Gehao Sheng
Dantian Zhong
Maojun Wang
Yadong Liu
Xiuchen Jiang
nr katalogowy: 75072
POLISH TECHNICAL REVIEW 2019-4
THE ROLE OF WHOLESALE MARKETS IN RURAL DEVELOPMENT
Jan BARWICKI
Sławomir NIECKO
nr katalogowy: 124391
10.15199/180.2019.4.3
rural areas
agri-food market
fruit and vegetable market
flower market
wholesale market
obszary wiejskie
giełda rolno-spożywcza
rynek owocowo-warzywny
rynek kwiatów
rynek hurtowy
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-2
Rasy rodzime świń jako źródło surowca mięsnego o unikalnych walorach sensorycznych i przetwórczych
Marek Zin
Karolina Mroczek
Janusz R. Mroczek
nr katalogowy: 125172
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-12
New Challenges in Network Security
Tomasz BILSKI
nr katalogowy: 102643
10.15199/48.2016.12.59
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2015-10
Selektywna zbiórka papieru i tektury w Polsce
ALEKSANDRA LEWANDOWSKA
nr katalogowy: 94576
10.15199/54.2015.10.1
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2016-10
NAVIC I GAGAN dwa indyjskie systemy satelitarne wchodzą na światowy rynek
Jacek JANUSZEWSKI
nr katalogowy: 101777
10.15199/59.2016.10.4
PROBLEMY JAKOŚCI 2016-7-8
Łotewski system kształtowania jakości życia i tożsamości kulinarnej
Małgorzata Z. WIŚNIEWSKA
Baiba ŠAVRIN´A
nr katalogowy: 100040
10.15199/47.2016.7-8.7
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-6
The most frequent shortcomings of Wi-Fi operators
Milan GRENAR
Miloslav FILKA
nr katalogowy: 91610
10.15199/48.2015.06.26
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Ocena konsumencka serów dojrzewających produkowanych z mleka krowiego
Barbara Krzysztofik
Barbara Krochmal-Marczak
nr katalogowy: 134164
10.15199/65.2021.10.8
sery
ocena organoleptyczna
wskaźnik jakości
cheeses
organoleptic evaluation
quality index
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Ocena konsumencka serów dojrzewających produkowanych z mleka krowiego
Barbara Krzysztofik
Barbara Krochmal-Marczak
nr katalogowy: 134164
10.15199/65.2021.10.8
sery
ocena organoleptyczna
wskaźnik jakości
cheeses
organoleptic evaluation
quality index
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Ocena konsumencka serów dojrzewających produkowanych z mleka krowiego
Barbara Krzysztofik
Barbara Krochmal-Marczak
nr katalogowy: 134164
10.15199/65.2021.10.8
sery
ocena organoleptyczna
wskaźnik jakości
cheeses
organoleptic evaluation
quality index
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Ocena konsumencka serów dojrzewających produkowanych z mleka krowiego
Barbara Krzysztofik
Barbara Krochmal-Marczak
nr katalogowy: 134164
10.15199/65.2021.10.8
sery
ocena organoleptyczna
wskaźnik jakości
cheeses
organoleptic evaluation
quality index
GOSPODARKA WODNA 2022-5
Wykorzystanie gromadzonej przez państwową służbę hydrogeologiczną informacji o wodach podziemnych na potrzeby opracowania dokumentów strategicznych, planistycznych i innych w gospodarce wodnej
KRZYSZTOF JÓŹWIAK
ELŻBIETA PRZYTUŁA
DOROTA WĘGLARZ
nr katalogowy: 137587
10.15199/22.2022.5.4
wody podziemne
państwowa służba hydrogeologiczna (PSh)
baza danych
GIS
udostępnianie informacji hydrogeologicznej
groundwater
Polish hydrogeological Survey (PhS)
database
GIS
provision of hydrogeological information
GOSPODARKA WODNA 2022-5
Wykorzystanie gromadzonej przez państwową służbę hydrogeologiczną informacji o wodach podziemnych na potrzeby opracowania dokumentów strategicznych, planistycznych i innych w gospodarce wodnej
KRZYSZTOF JÓŹWIAK
ELŻBIETA PRZYTUŁA
DOROTA WĘGLARZ
nr katalogowy: 137587
10.15199/22.2022.5.4
wody podziemne
państwowa służba hydrogeologiczna (PSh)
baza danych
GIS
udostępnianie informacji hydrogeologicznej
groundwater
Polish hydrogeological Survey (PhS)
database
GIS
provision of hydrogeological information
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-11-12
Źródło zdrowia
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 140912
fermentacja
kapusta kiszona
bakterie mlekowe
walory prozdrowotne
potrawy wigilijne z kapusty kiszonej
fermentation
sauerkraut
lactic bacteria
health-promoting values
Christmas Eve dishes made from sauerkraut
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-11-12
Źródło zdrowia
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 140912
fermentacja
kapusta kiszona
bakterie mlekowe
walory prozdrowotne
potrawy wigilijne z kapusty kiszonej
fermentation
sauerkraut
lactic bacteria
health-promoting values
Christmas Eve dishes made from sauerkraut
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-7b
PQ Monitoring in Selected Networks of Czech Republic
Petr KREJCI
Pavel SANTARIUS
Radovan HAJOVSKY
Richard VELICKA
Radim CUMPELIK
nr katalogowy: 69313
POLISH TECHNICAL REVIEW 2019-4
AN ATTEMPT TO ESTIMATE CO2 EMISSIONS CAUSED BY ENERGY CONSUMPTION IN POLISH AGRICULTURE
Witold Jan WARDAL
Jan PAWLAK
nr katalogowy: 124390
10.15199/180.2019.4.2
emission GHG
carbon dioxide
energy carriers
agriculture
semisja gazów cieplarnianych
dwutlenek węgla
nośniki energii
rolnictwo
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2016-9
Technical Feasibility Study of a Thermo-Solar Power Plant
RAFAEL LOPEZ PIZARRO
KRZYSZTOF WOJDYGA
nr katalogowy: 100954
10.15199/9.2016.9.2
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-3
Use of geographically weighted regression to evaluate the spatial distribution of PM10 and NO2 concentrations in a selected region of Poland Zastosowanie metody regresji ważonej geograficznie z wykorzystaniem danych emisyjnych do oceny przestrzennych rozkładów stężeń pyłu PM10 i NO2 w powietrzu w wybranym rejonie Polski
Jakub Kostrzewa
Dominik Kobus
Jacek Iwanek
nr katalogowy: 97252
10.15199/62.2016.3.25
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-8
Mięso danieli – niedoceniane w kuchni i przetwórstwie
Dominika Opat
Mirosław Słowiński
nr katalogowy: 144666
10.15199/65.2023.8.7
mięso danieli
warunki pozyskania
jakość
fallow deer meat
conditions of meat production
quality
GOSPODARKA WODNA 2023-9
Funkcjonowanie zbiorników retencyjnych Regionalnego Zarządu Gospodarki Wodnej w Poznaniu w kontekście zmian klimatycznych i potrzeb wodnych – wyzwania i problemy eksploatacyjne na przykładzie wybranych obiektów
MICHAŁ WIERZBICKI
ANNA ANDRZEJAK
DOROTA PINIARSKA
BARTŁOMIEJ SOBCZYK
BOGUMIŁ NOWAK
nr katalogowy: 144866
10.15199/22.2023.9.6
gospodarka wodna
zbiornik wodny
opady
przepływy
potrzeby wodne
deficyt wody
water management
water reservoir
precipitations
flows
water needs
water deficit
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-10
Japońskie sosy sojowe – technologia, rola mikroorganizmów, jakość i innowacje
Iwona Gientka
nr katalogowy: 145685
10.15199/65.2023.10.4
sos sojowy
technologia produkcji
shoyu
koji
moromi
soy sauce
production technology
shoyu
koji
moromi
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-11
Wdrażanie transformacji energetycznej na przykładzie spółki Prozap
Arkadiusz Sułek
Bartosz Nieścior
nr katalogowy: 146046
10.15199/62.2023.11.1
transformacja energetyczna
przemysł chemiczny
polityka klimatyczna UE
ochrona środowiska
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-10
Jakość fizykochemiczna i mikrobiologiczna lodów oferowanych na rynku
Jolanta Król
Aneta Karasińska
Aneta Brodziak
Joanna Barłowska
Monika Kędzierska-Matysek
nr katalogowy: 116667
10.15199/65.2018.10.3
lody
jakość
producenci
sezon produkcji
ice cream
quality
producers
production season
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-10
Analysis of the possibilities of using V2G technology for power system balancing
Dawid JÓŹWIAK
Marcin DRECHNY
nr katalogowy: 122715
10.15199/48.2019.10.12
V2G technology
power system
power system balancing.
technologia V2G
system elektroenergetyczny
bilansowanie systemu elektroenergetycznego.
AURA 2022-7
Bezpieczeństwo i higiena pracy w ochronie roślin jako element stosowania dobrych praktyk w rolnictwie
Marek KOPACKI
Barbara SKWARYŁO-BEDNARZ
nr katalogowy: 138570
10.15199/2.2022.7.2
chemiczne środki ochrony roślin
bezpieczeństwo
szkolenia podstawowe i uzupełniające
chemical plant protection products
safety
basic and supplementary training
AURA 2022-7
Bezpieczeństwo i higiena pracy w ochronie roślin jako element stosowania dobrych praktyk w rolnictwie
Marek KOPACKI
Barbara SKWARYŁO-BEDNARZ
nr katalogowy: 138570
10.15199/2.2022.7.2
chemiczne środki ochrony roślin
bezpieczeństwo
szkolenia podstawowe i uzupełniające
chemical plant protection products
safety
basic and supplementary training
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-4
Kalibracja drogomierzy z wykorzystaniem półautomatycznego stanowiska SKD-15 w Centralnym Wojskowym Ośrodku Metrologii
Piotr ŻMUDA
Andrzej DŁUGASZEK
Radosław WOŹNIAK
nr katalogowy: 113016
10.15199/48.2018.04.33
drogomierz
licznik długości drogi
koło pomiarowe
półautomatyczne stanowisko do kalibracji drogomierzy.
distance meter
odometer
distance measuring wheel
semi-automatic stand for calibration of distance measuring wheel.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-3
Metodyka wyznaczania transgranicznych zdolności przesyłowych krajowego systemu elektroenergetycznego, ze szczególnym uwzględnieniem połączeń asynchronicznych
Paweł TERLIKOWSKI
Józef PASKA
nr katalogowy: 112479
10.15199/48.2018.03.35
zdolności przesyłowe
ograniczenia bilansowe
połączenia asynchroniczne
krajowy system elektroenergetyczny.
transmission capacities
allocation constraints
asynchronous tie-lines
national electric power system.
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-4
Zagospodarowanie komunalnych osadów ściekowych w ujęciu przepisów prawa unijnego i krajowego
Aleksandra Zgórska
Marcin Głodniok
nr katalogowy: 131421
10.15199/62.2021.4.4
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-4
Zagospodarowanie komunalnych osadów ściekowych w ujęciu przepisów prawa unijnego i krajowego
Aleksandra Zgórska
Marcin Głodniok
nr katalogowy: 131421
10.15199/62.2021.4.4
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-3
Comfort food – żywność na pocieszenie
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 142327
żywienie
żywność na pocieszenie
nutrition
comfort food.
PROBLEMY JAKOŚCI 2023-3
Cechy jakości i motywy podróżowania po szlakach kulinarnych w Polsce
Małgorzata Z. Wiśniewska
Justyna Kozłowska
nr katalogowy: 143990
10.15199/46.2023.3.2
turystyka
szlak kulinarny
jakość
motywy
tourism
culinary route
quality
motives
PROBLEMY JAKOŚCI 2023-3
Cechy jakości i motywy podróżowania po szlakach kulinarnych w Polsce
Małgorzata Z. Wiśniewska
Justyna Kozłowska
nr katalogowy: 143990
10.15199/46.2023.3.2
turystyka
szlak kulinarny
jakość
motywy
tourism
culinary route
quality
motives
PROBLEMY JAKOŚCI 2023-3
Cechy jakości i motywy podróżowania po szlakach kulinarnych w Polsce
Małgorzata Z. Wiśniewska
Justyna Kozłowska
nr katalogowy: 143990
10.15199/46.2023.3.2
turystyka
szlak kulinarny
jakość
motywy
tourism
culinary route
quality
motives
POLISH TECHNICAL REVIEW 2019-4
AN ATTEMPT TO ESTIMATE CO2 EMISSIONS CAUSED BY ENERGY CONSUMPTION IN POLISH AGRICULTURE
Witold Jan WARDAL
Jan PAWLAK
nr katalogowy: 124390
10.15199/180.2019.4.2
emission GHG
carbon dioxide
energy carriers
agriculture
semisja gazów cieplarnianych
dwutlenek węgla
nośniki energii
rolnictwo
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-9
Design of an ORBP-based fractional order controller for load frequency control in a multi-area power system with integration of RES
T. Dinesh
M. Manjula
nr katalogowy: 150356
10.15199/48.2024.09.17
Multi-Source and Multi-Area Interconnected Power System
Load frequency control
Optimum Resilience Power Balance (ORPB)
Wieloźródłowy i wieloobszarowy system zasilania połączony
kontrola częstotliwości obciążenia
(ORPB).
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-5
Procesy koncentracji w polskim przemyśle spożywczym
Iwona Szczepaniak
nr katalogowy: 113826
10.15199/65.2018.5.1
przemysł spożywczy
struktura podmiotowa
procesy koncentracji
Polska
Unia Europejska
food industry
subjective structure
concentration processes
Poland
European Union
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH