Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-9
Ziemniaczane frykasy
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 62223
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-4
Ziemniaczana wygoda
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 104981
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-10
Uniwersalne dodatki
nr katalogowy: 116446
ziemniaki
frytki
placki
kluski
półprodukty ziemniaczane
żywność wygodna
potrawy
potatoes
chips
pancakes
noodles
potato semi-finished products
convenience food
dishes
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-7
Ekstruzja w przetwórstwie rolno-spożywczym Cz. VII . Produkcja pelletów
Leszek Mościcki
nr katalogowy: 77665
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-10
Substancje krioochronne w chłodniczej obróbce żywności wygodnej i funkcjonalnej
Katarzyna Kozłowicz
Franciszek Kluza
Dariusz Góral
nr katalogowy: 87607
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-6
Ziemniaki z certyfikatem, czyli EUREPGAPw Farm Frites Poland SA
nr katalogowy: 14842
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-5
Domowe smaki
nr katalogowy: 105501
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-5
Drobiowe menu
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 44640
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-6
Ziemniaczane sekrety
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 44853
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-6
Ziemniaczana wygoda
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 84673
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-8
Ekstrudowane przekąski nowej generacji
Aleksandra Wesołowska
nr katalogowy: 86362
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-1
Przepisy Sebastiana Szmyda
nr katalogowy: 12568
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-1
Przepisy Sebastiana Szmyda
nr katalogowy: 12568
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-9
Koła Gospodyń Wiejskich wyruszyły w teren, aby promować lokalne i tradycyjne produkty
nr katalogowy: 116117
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-12
Najczęściej wybierane marki na rynku żywności mrożonej
HANNA GÓRSKA-WARSEWICZ
nr katalogowy: 40047
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-7-8
Ziemniaczane różności
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 53149
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-11-12
Nowe regiony na szlaku
nr katalogowy: 129542
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-11
Styl Angielski z Małgorzatą Weber
nr katalogowy: 140161
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1986-3
Wykorzystanie aldehydu enantowego i kwasu undecylenowego w syntezie związków zapachowych
RYSZARD GLINKA
IGNACY SOSZYŃSKI
nr katalogowy: 108093
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-11
Styl Angielski z Małgorzatą Weber
nr katalogowy: 140161
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-3
Snacki świata
nr katalogowy: 42477
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1995-5
Z PRASY ZAGRANICZNEJ
nr katalogowy: 42977
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1999-6
Z PRASY ZAGRANICZNEJ
nr katalogowy: 43620
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1993-8
Z PÓŁKI KSIĘGARSKIEJ
nr katalogowy: 42640
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-1
Półprodukty lodziarskie w cukiernictwie
nr katalogowy: 23356
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1993-5
Grodziskie Zakłady Farmaceutyczne "Polfa"
Marek Januchowski
Tadeusz Radziwonka
nr katalogowy: 42596
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2000-3
Z PRASY ZAGRANICZNEJ
nr katalogowy: 42730
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1990-12
Centralny Program Badawczo-Rozwojowy 3.2 pn. Surowce i półprodukty syntezy organicznej
JERZY WASILEWSKI
nr katalogowy: 107544
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-2
Jak owady i młyny zbożowe usprawniają zrównoważony rozwój
Dirk-Michael Fleck
nr katalogowy: 137017
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-9
Szybko i niezawodnie - perfekcja kombinacji z ISHIDA
nr katalogowy: 93320
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1996-3
Rola i znaczenie Zakładów Chemicznych "Rokita" S.A. na rynku produktów chemicznych
ROMAN BAJDA
nr katalogowy: 41308
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2007-6
Wykorzystanie fosgenu i tiofosgenu do modyfikacji grup funkcyjnych w rodnikach nitroksylowych
JERZY ZAKRZEWSKI
nr katalogowy: 27201
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2008-7
Rozwłóknianie makulatury przy średnim i wysokim stężeniu
TOMASZ TYRALSKI
ALICJA BIEL-TYRALSKA
nr katalogowy: 36900
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2000-6
Estry alifatyczne kwasu akrylowego - zagadnienia kinetyczne syntezy i współczesne katalizatory procesu estryfikacji
PAWEŁ NOWAK
nr katalogowy: 42752
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-10
„Jutro” dla branży
Lucyna Kubicka
nr katalogowy: 139681
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1997-5
Metody skutecznego recyklingu odpadów z tworzyw sztucznych
JERZY POLACZEK
PIOTR PENCZEK
ZBIGNIEW WIELGOSZ
RYSZARD OSTRYSZ
EWA KOWALSKA
ANDRZEJ LENDZION
ZOFIA MACHOWSKA
nr katalogowy: 43279
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-10
„Jutro” dla branży
Lucyna Kubicka
nr katalogowy: 139681
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-8-9-1
Synteza enancjomerycznie czystych związków z oleju rycynowego
JÓZEF KULA
MAGDALENA SIKORA
KRZYSZTOF ŚMIGIELSKI
MAGDALENA GĄSIOR
nr katalogowy: 28665
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-5
Do jakich środków spożywczych można stosować barwniki: E150a, E150b, E150c, E150d?
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 51652
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-4
SweetTARG po raz 4.
nr katalogowy: 75358
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2015-26
Parlament 500 milionów
nr katalogowy: 95942
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-6
Wafle i herbatniki
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 68230
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2010-8
TAROPAK - w dobrym opakowaniu
nr katalogowy: 53861
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-3
Propozycja modelu usprawniającego funkcjonowanie przedsiębiorstw branży chemicznej
Dominik Zimon
nr katalogowy: 104625
10.15199/62.2017.3.2
OPAKOWANIE 2011-10
Pakfood okiem organizatorów i uczestników
nr katalogowy: 63193
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-1
Tradycja i nowoczesność w cukiernictwie
P.K.
nr katalogowy: 56346
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-2
Jak owady i młyny zbożowe usprawniają zrównoważony rozwój
Dirk-Michael Fleck
nr katalogowy: 137017
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-2
Higiena i bezpieczeństwo w procesie wytwarzania żywności
Anna Koziróg
nr katalogowy: 66170
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-4
To były bardzo owocne targi
nr katalogowy: 83175
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2009-3
Dla meblarstwa w Poznaniu
nr katalogowy: 42330
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-11
Instalacje rurowe mycie w obiegu zamkniętym
Joanna Piepiórka
Sylwia Mierzejewska
nr katalogowy: 48044
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1992-12
Z PÓŁKI KSIĘGARSKIEJ
nr katalogowy: 106198
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-2
W poszukiwaniu cukierniczej tożsamości...
nr katalogowy: 49819
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Nowe technologie wykorzystywane w przemyśle przekąsek
Kamil Wawrzyniak
Grzegorz Ligaj
Bartłomiej Wióra
Sandra Zielińska
Sylwia Baluta
nr katalogowy: 143469
10.15199/65.2023.5.5
czipsy
przekąski mięsne
przekąski owocowe
przekąski warzywne
chips
meat snacks
fruit snacks
vegetable snacks
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2012-1
ODZYSK OŁOWIU W HUTACH MIEDZI
RYSZARD PRAJSNAR
nr katalogowy: 65537
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1990-10
Z PÓŁKI KSIĘGARSKIEJ
M. Kwiatkowski
nr katalogowy: 107152
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2009-1
Parametryzacja cech materiałowych miedzi beztlenowej wykorzystywanej w elektronice i elektrotechnice
Tadeusz Knych
Beata Smyrak
Monika Walkowicz
Sławomir Pabian
nr katalogowy: 40941
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-12
taropak 2014
nr katalogowy: 88432
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-4
Bomilla - wspólne dzieło
nr katalogowy: 43759
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-3
Jubileuszowe targi
Paulina Kania-Lentes
nr katalogowy: 42488
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-12
TARGI iba – Düsseldor f
nr katalogowy: 48348
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-8
Nowe aspekty alkilowania aryloacetonitryli w warunkach katalizy międzyfazowej
MICHAŁ FEDORYŃSKI
MAGDALENA JEZIERSKA-ZIĘBA
BARBARA KĄKOL
nr katalogowy: 47211
OPAKOWANIE 2021-9
Kolejna edycja targów Taropak już w październiku!
nr katalogowy: 133425
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Nowe technologie wykorzystywane w przemyśle przekąsek
Kamil Wawrzyniak
Grzegorz Ligaj
Bartłomiej Wióra
Sandra Zielińska
Sylwia Baluta
nr katalogowy: 143469
10.15199/65.2023.5.5
czipsy
przekąski mięsne
przekąski owocowe
przekąski warzywne
chips
meat snacks
fruit snacks
vegetable snacks
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Nowe technologie wykorzystywane w przemyśle przekąsek
Kamil Wawrzyniak
Grzegorz Ligaj
Bartłomiej Wióra
Sandra Zielińska
Sylwia Baluta
nr katalogowy: 143469
10.15199/65.2023.5.5
czipsy
przekąski mięsne
przekąski owocowe
przekąski warzywne
chips
meat snacks
fruit snacks
vegetable snacks
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Nowe technologie wykorzystywane w przemyśle przekąsek
Kamil Wawrzyniak
Grzegorz Ligaj
Bartłomiej Wióra
Sandra Zielińska
Sylwia Baluta
nr katalogowy: 143469
10.15199/65.2023.5.5
czipsy
przekąski mięsne
przekąski owocowe
przekąski warzywne
chips
meat snacks
fruit snacks
vegetable snacks
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-4
Biorafinerie - systemy i przykłady realizacji w E uropie
Joanna Harasym
nr katalogowy: 58921
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-10
Delektujmy się nad morzem
Monika Kucia
nr katalogowy: 54783
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-1-2
Technologia sous vide
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 65462
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-6
Charakterystyka półproduktów do grillowania. Czas wrzucić coś na ruszt
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 91738
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-9
Akryloamid w żywności
Renata Gasparska
nr katalogowy: 56363
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-9
Z wizytą w fabryce czekolady Läderach
Beata Marchand
nr katalogowy: 100587
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-10
Chemiczne i enzymatyczne metody estryfikacji kwasu mlekowego
Urszula Dorosz
Ewa Pankalla
Danuta Gillner
nr katalogowy: 128494
10.15199/62.2020.10.10
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-10
Chemiczne i enzymatyczne metody estryfikacji kwasu mlekowego
Urszula Dorosz
Ewa Pankalla
Danuta Gillner
nr katalogowy: 128494
10.15199/62.2020.10.10
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-9
Z KRAJU I ZE ŚWIATA
nr katalogowy: 115693
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1990-12
Technologia wydzielania wodoru z gazów rafineryjnych metodą PSA
ZBIGNIEW BUDNER
ZDZISŁAWA RETERSKA
BERNARD MORAWIEC
nr katalogowy: 107545
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-6
Z KRAJU I ZE ŚWIATA
Marek Perzyński
nr katalogowy: 60048
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-10
Cukiernictwo na rozdrożu
nr katalogowy: 79481
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-6
Trendy w piekarstwie
nr katalogowy: 52410
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-5
Koronawirus - jak radzą sobie piekarnie, cukiernie i lodziarnie?
nr katalogowy: 126090
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-3
Sigep 2015 - Lody smaczne i zdrowe
nr katalogowy: 89608
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-10
Effect of enzymatic hydrolysis conditions of ligno-cellulosic raw materials on the glucose yield Wpływ warunków enzymatycznej hydrolizy surowców lignino-celulozowych na wydajność uzyskiwanej glukozy
Joanna Kawa-Rygielska
Grzegorz Wcisło
Witold Pietrzak
nr katalogowy: 87208
10.12916/przemchem.2014.1739
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-10
Wielkopolskie smaki
Ewa Czarniecka
nr katalogowy: 71220
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-2
Przyszłość przekąsek owocowych i warzywnych
Monika Janowicz
Hanna Kowalska
Andrzej Lenart
nr katalogowy: 66081
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-6
CO NOWEGO w Świecie aromatów, dodatków i składników do Żywności
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 85141
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2011-5
Metoda Monte Carlo
Paweł Lis
nr katalogowy: 58909
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-3
Z życia Polskiej Izby Przemysłu Chemicznego
Dr inż. Jerzy Polaczek
nr katalogowy: 130825
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-3
SIGEP. Branża lodziarska w dobrej formie
nr katalogowy: 147666
OPAKOWANIE 2014-6
Cartotecnica Veneta wdrożyła system Color Quality Solution firmy QuadTech
nr katalogowy: 85053
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-3
Sigep 2016 Lody nie tylko wegańskie
nr katalogowy: 96696
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2015-6
150 lat firmy BASF
nr katalogowy: 92156
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-3
SIGEP – królestwo lodów
nr katalogowy: 142154
CHŁODNICTWO 2012-10
Instalacje chłodnicze dla marketów.Część 4
Bartosz Nowacki
nr katalogowy: 72008
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-3
Przekąski mięsne w Polsce i na świecie
Tomasz Krzywiński
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 58470
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-1
Spis treści Przeglądu Gastronomicznego za 2010 rok
nr katalogowy: 56997
OPAKOWANIE 2016-6
K 2016 dla producentów tworzyw sztucznych i kauczuku
TOMASZ KRAWCZAK
nr katalogowy: 99073
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1987-9
Półprodukty dla przemysłu kosmetycznego otrzymywane z siarki elementarnej
IRENA BŁASIAK
TERESA GOLEC
MARIAN DOJKA
ZDZISŁAWA GĄTARZ
JAN KRAJEWSKI
ALINA GWARDYS
DANUTA KWIECIŃSKA
nr katalogowy: 107937
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1987-6
Izomeryzacja 1,2-dichloropropanu do 1,3-dichloropropanu
JERZY MYSZKOWSKI
WALDEMAR GOC
TERESA STRZAŁKOWSKA
nr katalogowy: 107876
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1987-5
Problemy rozwojowe przemysłu chemicznego w Polsce
KRZYSZTOF GUTORSKI
TADEUSZ MAKSYM
STEFAN RYLL
nr katalogowy: 107865
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1988-9
Centralny Program Badawczo-Rozwojowy 3.2 pn. "Surowce i półprodukty syntezy organicznej" (doświadczenia po 2 latach funkcjonowania)
MARIAN TANIEWSKI
nr katalogowy: 107713
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-4
Żury, żurki, żureczki
Grzegorz Russak
nr katalogowy: 75775
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2019-24
Legendarna radomska fabryka broni
nr katalogowy: 123198
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-7
Standardy GS1 do usprawniania procesów magazynowych
Grzegorz Sokołowski
nr katalogowy: 92517
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1991-4
Produkty oksyetylenowania o wąskiej dystrybucji homologów
WIESŁAW HRECZUCH
ZBIGNIEW KRASNODĘBSKI
KAZIMIERZ PYŻALSKI
nr katalogowy: 106654
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1992-9
Nowy rodzaj niejonowych środków powierzchniowo czynnych otrzymywanych w drodze oksyetylenowania produktów kondensacji 2-etyloheksenalu i 1,1,1 -tris(hy droksymetylo)propanu
KAZIMIERZ PYŻALSKI
ANDRZEJ PIASECKI
BOGDAN BURCZYK
GERARD BEKIERZ
nr katalogowy: 106153
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-4
Zwiększanie gęstości nasypowej tripolifosforanu sodu metodą chemiczną
KATARZYNA GORAZDA
MARCIN BANACH
AGNIESZKA MAKARA
ZBIGNIEW WZOREK
nr katalogowy: 51336
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-3
Sigep 2014 - targi imponujące i inspirujące
Paulina Kania-Lentes
nr katalogowy: 82619
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-12
Żywność jako ładunek i zapas magazynowy. Cz. II
Radosław Sutkowski
Stanisław Kalisz
nr katalogowy: 81366
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-11
Niepożądane rozdrabnianie i segregacja
Ewa Domian
Jan Cenkier
Mariusz Wojnowski
nr katalogowy: 80680
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-5
Bez ryzyka
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 83912
ATEST - OCHRONA PRACY 2014-4
Nanomateriały i bezpieczeństwo cz. 2
Tomasz Grausz
nr katalogowy: 83497
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-8-9
E-gospodarka także w fazie zaopatrzenia
Anna Kosmacz-Chodorowska
nr katalogowy: 71085
OPAKOWANIE 2012-6
Schumacher Packaging: w tekturze siła
TOMASZ KRAWCZAK
nr katalogowy: 68630
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-4
Expo Sweet - znowu sukces!
nr katalogowy: 66758
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-2
Postęp w polioksypropylenowaniu alkoholi. Progress in polyoxypropylation of alcohols
Jarosław Janik
Wiesław Hreczuch
Arkadiusz Chruściel
Krystyna Czaja
Henryk Wojdyła
nr katalogowy: 74912
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2010-9
Modelowanie matematyczne zjawiska wzrostu wtrąceń niemetalicznych podczas przepływu ciekłej stali przez kadź pośrednią
ADAM CWUDZIŃSKI
JAN JOWSA
nr katalogowy: 54093
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-9
Logistyka procesu produkcji w zakładach mięsnych
Tomasz Rokicki
nr katalogowy: 122548
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-8
Stosowanie kodów kreskowych dobre praktyki producenta żywności
Jerzy Majewski
Filip Majewski
nr katalogowy: 100997
OPAKOWANIE 2021-10
Taropak wyznacza trendy w branży opakowań
nr katalogowy: 133815
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-11
iba - jak zmienia się piekarstwo
Paulina Kania-Lentes
nr katalogowy: 116894
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1987-7
Z ŻYCIA NASZYCH ZAKŁADÓW PRZEMYSŁ O WYCH
nr katalogowy: 107902
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1987-5
Rola i miejsce ciężkiej syntezy organicznej w przemyśle chemicznym
MARIAN TANIEWSKI
nr katalogowy: 107857
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1987-4
Metody redukcji emisji węglowodorów pochodzących z Zakładu Karbochemii
KRYSTYNA DWORZAŃSKA
BRONISŁAW ROLNIK
nr katalogowy: 107850
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1988-9
Z PRASY ZAGRANICZNEJ
nr katalogowy: 107729
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1990-12
Rozdzielanie mieszanin gazowych metodami adsorpcji zmiennociśnieniowej - PSA
ZBIGNIEW BUDNER
BERNARD MORAWIEC
nr katalogowy: 107546
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1989-5
Technologia wydzielania wodoru z gazu koksowniczego
ZBIGNIEW BUDNER
BERNARD MORAWIEC
nr katalogowy: 107243
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1989-2
KONFERENCJE, NARADY, WYSTAWY
nr katalogowy: 107203
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1991-5
Modelowe badania nad wytwarzaniem paszowego fosforanu dwuwapniowego z superfosfatu pojedynczego i superfosfatu potrójnego
HENRYK GÓRECKI
HELENA GÓRECKA
JÓZEF HOFFMANN
ANDRZEJ SIELICKI
EWA KAFLOWSKA
nr katalogowy: 106675
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-1
Dezynfekcja i dezynsekcja środków transportu mięsa i wyrobów mięsnych
Stanisław Ignatowicz
nr katalogowy: 65232
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2011-3
Przepływomierze dla przemysłu spożywczego
nr katalogowy: 60247
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-6
BAKEPOL 2011
nr katalogowy: 60033
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-5
Płynność finansowa w zarządzaniu zakładem mięsnym
Michał Soliwoda
nr katalogowy: 76753
OPAKOWANIE 2010-12
TAROPAK 2010 - innowacyjne opakowania i nowoczesna dystrybucja
nr katalogowy: 56152
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2010-10
Taropak 2010 - papiernicze akcenty
nr katalogowy: 55058
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-3
Z prasy zagranicznej
nr katalogowy: 119075
ATEST - OCHRONA PRACY 2015-11
E jak Ergonomiczna Lista Kontrolna MOP Organizacja pracy, cz. 3
Zbigniew Jóźwiak
nr katalogowy: 94887
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-3
Na przekór zasadom Kuchnia molekularna
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 97175
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-3
Z życia Polskiej Izby Przemysłu Chemicznego
Dr inż. Jerzy Polaczek
nr katalogowy: 130825
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-8
Z prasy zagranicznej
nr katalogowy: 108873
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1986-7
Niektóre zasady i kierunki przemian, konwencjonalnych procesów chemicznych w procesy małoodpadowe lub bezodpadowe
JACEK SZYMASZKIEWICZ
nr katalogowy: 108201
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1987-5
Stan badań w dziedzinie ciężkiej syntezy organicznej w Polsce - baza materiałowa, kadry, organizacja
JÓZEF OBŁÓJ
nr katalogowy: 107862
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1987-1
Dwustopniowy hydrokraking węgla brunatnego wraz z mazutem
WŁODZIMIERZ KOTOWSKI
ALFRED SCHYMALLA
JERZY IDZIK
STEFANIA ZAMOROWSKA-BIERNACIK
nr katalogowy: 107785
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1989-2
Bezpieczeństwo produkcji, transportowania i magazynowania pestycydów w Polsce oraz stan prawny w tej dziedzinie^
BOLESŁAW HANCYK
ELŻBIETA RING
nr katalogowy: 107191
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1991-2
Badania nad możliwością rozdzielania kobaltu od miedzi w roztworach siarczanowo-amoniakalnych
nr katalogowy: 106627
MATERIAŁY BUDOWLANE 2012-9
Obowiązek informowania o zawartości substancji niebezpiecznych w wyrobach budowlanych wynikający z rozporządzeń UE nr 1907/2006 i nr 305/2011
Małgorzata Głowacz
Halina Prejzner
Jadwiga Tworek
nr katalogowy: 71125
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-1
Zastosowanie włókien i jonitów chelatujących w procesie sorpcji i separacji jonów Pd(II)
Anna Wołowicz
nr katalogowy: 65155
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-5
Wartość wypiekowa mąki pszennej
Roman Jurga
nr katalogowy: 67463
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2013-3
ZAGADNIENIA PRZEROBU WTÓRNYCH MATERIAŁÓW TLENKOWYCH W PROCESIE ISP W HC MIASTECZKO ŚL.
PIOTR BEDNAREK
RYSZARD PRAJSNAR
JÓZEF CZERNECKI
JAN MROZOWSKI
ZBIGNIEW SZOŁOMICKI
KRZYSZTOF WILK
ANDRZEJ ULISZAK
TADEUSZ SZYSLER
nr katalogowy: 75237
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-7
Substancje biologicznie aktywne z Barszczu Sosnowskiego (Heracleum Sosnowsky Manden)
Anna Tomaszkiewicz-Potępa
Otmar Vogt
nr katalogowy: 52878
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-4
Katalityczne wodoroodchlorowanie 2,4-dichlorofenolu na układach Pd/SiO2 i Pd-Bi/SiO2. Wpływ chemicznej natury krzemionki
Izabela Witońska
Aleksandra Królak
nr katalogowy: 58899
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-1
Ocena stabilności katalizatorów niklowych dla reaktora typu GHR
Tadeusz Borowiecki
Kazimierz Stołecki
Monika Pańczyk
Andrzej Gołębiowski
Janusz Ryczkowski
nr katalogowy: 57068
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-1-2
Kalkulacja cen posiłków i napojów
nr katalogowy: 124879
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-1
A history of one technology Historia pewnej technologii
Stanisław Ostrowski
Jerzy Guziński
Agnieszka Mikus
nr katalogowy: 103385
10.15199/62.2017.1.14
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2016-11
O podziałach i procesach wytwarzania tektur - ale nie "falistych"
ALEKSANDER KLEPACZKA
nr katalogowy: 102552
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-10
Succinic acid from raw materials. Prospects for development of its production Kwas bursztynowy z surowców naturalnych. Perspektywy rozwoju produkcji
Elżbieta Kociołek-Balawejder
Ewa Stanisławska
Zbigniew Garncarek
nr katalogowy: 94461
10.15199/62.2015.10.31
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-3
Jakość wypiekowa mąki pszennej i możliwości jej poprawy
Roman Jurga
nr katalogowy: 89830
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-6
Jak monitorować i weryfikować higienę w zakładach mięsnych
Katarzyna Godlewska
nr katalogowy: 126895
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-5
Tworzymy stronę internetową firmy – zdjęcia ciast i tortów
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 131650
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Wpływ pandemii koronawirusa na rynek produktów spożywczych i gastronomię w USA
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 134157
10.15199/65.2021.10.3
koronawirus
USA
przemysł spożywczy
gastronomia
coronavirus
USA
food industry
gastronomy
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Wpływ pandemii koronawirusa na rynek produktów spożywczych i gastronomię w USA
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 134157
10.15199/65.2021.10.3
koronawirus
USA
przemysł spożywczy
gastronomia
coronavirus
USA
food industry
gastronomy
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Wpływ pandemii koronawirusa na rynek produktów spożywczych i gastronomię w USA
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 134157
10.15199/65.2021.10.3
koronawirus
USA
przemysł spożywczy
gastronomia
coronavirus
USA
food industry
gastronomy
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Wpływ pandemii koronawirusa na rynek produktów spożywczych i gastronomię w USA
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 134157
10.15199/65.2021.10.3
koronawirus
USA
przemysł spożywczy
gastronomia
coronavirus
USA
food industry
gastronomy
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-12
iba – innowacje, inspiracje, interakcje
nr katalogowy: 146301
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-1-2
Zawsze świeże i pachnące
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 112122
mrożenie
pieczywo
jakość
odroczony wypiek
gastronomia
freezing
bread
quality
postponed baking method
gastronomy
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-6
Wpływ sposobu chłodzenia na jakość mikrobiologiczną surowców przeznaczonych do produkcji żywności wygodnej
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Edyta Lipińska
nr katalogowy: 114574
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1990-9
Ogólna sytuacja w produkcji barwników w Polsce
JAN BARANIAK
nr katalogowy: 107123
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2011-10
ODMIEDZIOWANIE OŁOWIU ZA POMOCĄ ALUMINIUM I STOPU Al-Zn
ANDRZEJ CYBULSKI
RYSZARD PRAJSNAR
nr katalogowy: 63339
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2013-4
ZMNIEJSZENIE ZAWARTOŚCI WĘGLA ORGANICZNEGO W KONCENTRATACH MIEDZI POPRZEZ WPROWADZENIE ODRĘBNEGO WĘZŁA PRZEROBU PÓŁPRODUKTÓW
BOŻENA SKORUPSKA
NORBERT KUBACZ
nr katalogowy: 76049
OPAKOWANIE 2011-5
Opakowania giętkie i folia aluminiowa w 2010 roku
PIOTR DOBROŁĘCKI
nr katalogowy: 59460
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-12
Monitoring of residues of sulfonylurea herbicides and their metabolites in agricultural soils Monitoring pozostałości herbicydów z grupy sufonylomoczników i ich metabolitów w glebach rolniczych
Olga Ignatovets
Victor Leontiev
Tatyana Achramovich
Valery Luhin
Olesya Lazovskaya
Konrad Kierczynski
Miroslav Gutten
Milan Sebok
Marek Opielak
nr katalogowy: 95911
10.15199/62.2015.12.33
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-11
Determination of aflatoxins in nuts and plant oil extracts by LC-MS/MS method Określanie zawartości aflatoksyn w orzechach i olejowych ekstraktach roślinnych techniką LC-MS/MS
Ilona Węglarz
Barbara Mazurek
Mariusz Chmiel
Bożena Górecka
nr katalogowy: 102414
10.15199/62.2016.11.34
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-6
Z PRASY ZAGRANICZNEJ
Jerzy Polaczek
nr katalogowy: 149186
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-9
Z PRASY ZAGRANICZNEJ
Jerzy Polaczek
nr katalogowy: 150555
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-10
Aktywność i selektywność nośnikowych katalizatorów palladowych modyfikowanych żelazem w reakcji wodoroodchlorowania 2,4-dichlorofenolu w fazie ciekłej
Aleksandra Królak
Izabela Witońska
Stanisław Karski
nr katalogowy: 71704
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-11
Metodyka oceny ryzyka środowiskowego gruntów zanieczyszczonych metalami ciężkimi
Piotr Kucharski
Barbara Białecka
nr katalogowy: 129144
10.15199/62.2020.11.17
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-11
Metodyka oceny ryzyka środowiskowego gruntów zanieczyszczonych metalami ciężkimi
Piotr Kucharski
Barbara Białecka
nr katalogowy: 129144
10.15199/62.2020.11.17
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-8
Adsorpcja jonów fosforanowych na adsorbencie zeolitowym w środowisku wodnym
Hanna Siwek
Krzysztof Pawelec
Małgorzata Włodarczyk
nr katalogowy: 108913
10.15199/62.2017.8.41
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-7-8
Wakacyjne menu
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 132658
wakacyjne potrawy
ryby
pizza
smażone ziemniaki
burgery
kebab
sushi
chłodniki
sałatki
napoje
desery
holiday food
fish
pizza
fried potatoes
burgers
kebab
sushi
cold soups
salads
drinks
desserts
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-7-8
Wakacyjne menu
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 132658
wakacyjne potrawy
ryby
pizza
smażone ziemniaki
burgery
kebab
sushi
chłodniki
sałatki
napoje
desery
holiday food
fish
pizza
fried potatoes
burgers
kebab
sushi
cold soups
salads
drinks
desserts
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-1
Akrylamid - substancja zanieczyszczająca, powstająca w produktach zbożowych
Jerzy Kuchciak
Anna Czubaszek
nr katalogowy: 111948
akrylamid
asparagina
metody redukcji w produktach spożywczych
produkty zbożowe
Rozporządzenie Komisji Europejskiej (UE )
acrylamide
asparaginum
reduction method in foodstuffs
cereal products
European Committee Regulation.
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-2
Akryloamid w żywności charakterystyka i sposoby ograniczenia
Anna Żbikowska
Małgorzata Kowalska
Katarzyna Żbikowska
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
nr katalogowy: 112323
10.15199/65.2018.2.4
akryloamid
właściwości fizykochemiczne
toksyczność
zalecenia UE
acrylamide
physicochemical properties
toxicity
EU recommendations
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-11
Sekrety frytury
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 110314
smażenie
tłuszcz
stabilność termiczna
tłuszcze smażalnicze
stałe tłuszcze roślinne
tłuszcze utwardzone
mieszanki
frying
fat
thermal stability
frying fat
solid vegetable fats
dehydrogenated fats
blend
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-4-5
Wygoda i bezpieczeństwo
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 131702
żywność wygodna
metody utrwalania
koronawirus
gotowe dania restauracyjne
zestawy do samodzielnego przygotowania
oferta sklepowa gastronomii
convenience food
preservation methods
coronavirus
ready-made restaurant dishes
do it yourself kits
gastronomy offer for stores
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-4-5
Wygoda i bezpieczeństwo
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 131702
żywność wygodna
metody utrwalania
koronawirus
gotowe dania restauracyjne
zestawy do samodzielnego przygotowania
oferta sklepowa gastronomii
convenience food
preservation methods
coronavirus
ready-made restaurant dishes
do it yourself kits
gastronomy offer for stores
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-10
Zagospodarowanie tkanki mięsno-kostnej do produkcji protein
Zygmunt Kowalski
Agnieszka Makara
Katarzyna Fela
nr katalogowy: 110062
10.15199/62.2017.10.3
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-10
Adsorption and desorption of phenol, 2,4-dichlorophenol and 2,4-dichlorophenoxyacetic acid from aqueous solutions on activated carbons
Arkadiusz Białek
Krzysztof Kuśmierek
Andrzej Świątkowski
nr katalogowy: 110083
10.15199/62.2017.10.24
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1986-1
Możliwości usprawnienia procesu utleniania węgla do aromatycznych kwasów wielokarboksylowych
PIOTR D. SAŁBUT
nr katalogowy: 108030
CHŁODNICTWO 2020-6
Jakość mikrobiologiczna mrożonych surowców roślinnych i sposoby jej poprawy
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
Alicja Napiórkowska
nr katalogowy: 129736
10.1599/8.2020.6.1
jakość mikrobiologiczna
mrożonki
owoce
warzywa
microbiological quality
frozen food
fruit
vegetables
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-5
Skład chemiczny sproszkowanego miąższu dyni i jego wykorzystanie do celów spożywczych
Marian K. Panasiewicz
Jacek Mazur
Paweł Sobczak
Kazimierz Zawiślak
Kinga Kraśnicka
Karol Kupryaniuk
nr katalogowy: 113866
10.15199/62.2018.5.21
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-10
Właściwości fizykochemiczne granulatu z drobnoziarnistych odpadów rumianku
Paweł Cwalina
Sławomir Obidziński
Krzysztof Miastkowski
Szymon Wądołowski
Karol Kowalczuk
nr katalogowy: 145738
10.15199/62.2023.10.7
rumianek
odpady
granulat
pasza
nawozy
chamomile
waste
pellets
feed
fertilizers
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-10
Właściwości fizykochemiczne granulatu z drobnoziarnistych odpadów rumianku
Paweł Cwalina
Sławomir Obidziński
Krzysztof Miastkowski
Szymon Wądołowski
Karol Kowalczuk
nr katalogowy: 145738
10.15199/62.2023.10.7
rumianek
odpady
granulat
pasza
nawozy
chamomile
waste
pellets
feed
fertilizers
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-1
Zrównoważone technologie wykorzystanie roślinnych produktów ubocznych
Hanna Kowalska
Agata Marzec
Jolanta Kowalska
Kinga Samborska
Alicja Stelmach
Andrzej Lenart
nr katalogowy: 111724
10.15199/65.2018.1.6
odzyskiwanie składników odżywczych
wzbogacanie żywności
nutrients recovery
natural ingredients
food enrichment
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-10
Oferta street food w Polsce
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 128542
jedzenie uliczne
food-trucki
turystyka kulinarna
oferta gastronomiczna
dania street food
street food
food trucks
culinary tourism
gastronomic offer
street food dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-10
Oferta street food w Polsce
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 128542
jedzenie uliczne
food-trucki
turystyka kulinarna
oferta gastronomiczna
dania street food
street food
food trucks
culinary tourism
gastronomic offer
street food dishes
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2019-2
Producenci i dostawcy surowców do produkcji stali na współczesnym rynku światowym
Andrzej PAULO
Mariusz KRZAK
nr katalogowy: 118874
10.15199/24.2019.2.3
stal
złom
węgiel metalurgiczny
rynek stali
steel
scrap
metallurgical coal
steel market
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2019-3
Współczesny światowy rynek użytkowników stali
Andrzej PAULO
Mariusz KRZAK
nr katalogowy: 119391
10.15199/24.2019.3.3
zużycie stali
półwyroby stalowe
ceny
prognoza rynku
steel consumption
semi-finished steel products
prices
market outlook
POLISH TECHNICAL REVIEW 2019-4
SYNTHETIC BIOLOGY IN PERSPECTIVE
Grzegorz GRYNKIEWICZ
nr katalogowy: 124389
10.15199/180.2019.4.1
bioeconomy
bioengineering
biotechnology
xenobiology
biotransformations
biological constructs and devices
genetically modified organisms
bioekonomia
bioinżynieria
biotechnologia
ksenobiologia
biotransformacje
konstrukty biologiczne
organizmy genetycznie modyfikowane
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-1
The effect of storage duration and UV-C stimulation of potato tubers, and soaking of potato strips in water on the density of intermediates of French fries production
Zygmunt SOBOL
Tomasz JAKUBOWSKI
nr katalogowy: 124215
10.15199/48.2020.01.55
UV-C
density
potato strips
French fries.
UV-C
gęstość
słupki ziemniaczane
frytki
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2023-11
Proces destylacji a możliwość przedostania się niebezpiecznych substancji do powietrza oraz metody ich detekcji i pomiaru
PATRYCJA WIERCIŃSKA
ROBERT CICHOWICZ
nr katalogowy: 145992
10.15199/9.2023.11.5
niebezpieczne substancje
gorzelnie
etanol
zanieczyszczenie powietrza
pył zawieszony
jakość powietrza
ekspozycja na środowisko
metody pomiarowe
hazardous substances
distillery
ethanol
air pollution
particulate matter
air quality
environmental exposure
measurement methods
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH