Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-10
Oferta street food w Polsce
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 128542
jedzenie uliczne
food-trucki
turystyka kulinarna
oferta gastronomiczna
dania street food
street food
food trucks
culinary tourism
gastronomic offer
street food dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-10
Oferta street food w Polsce
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 128542
jedzenie uliczne
food-trucki
turystyka kulinarna
oferta gastronomiczna
dania street food
street food
food trucks
culinary tourism
gastronomic offer
street food dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-10
Street food w Polsce
nr katalogowy: 116445
gastronomia uliczna
Polska
street food
Poland
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-11
Street food w Afryce
Ewa Czarniecka-Skubina
Michał Wiatrowski
nr katalogowy: 116978
gastronomia uliczna
Afryka
street food
Africa
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-1-2
Street food w Azji
nr katalogowy: 118544
gastronomia uliczna
Azja
street food
Asia
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-4
Street food w USA
Ewa Czarniecka-Skubina
Michał Wiatrowski
nr katalogowy: 119628
gastronomia uliczna
USA
street food
USA
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-9
Street food w Europie
Ewa Czarniecka-Skubina
Michał Wiatrowski
nr katalogowy: 115758
gastronomia uliczna
Europa
street food
Europe
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-10
Stawiamy na sprawdzonych dostawców i wysokiej jakości składniki
nr katalogowy: 128547
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-10
Stawiamy na sprawdzonych dostawców i wysokiej jakości składniki
nr katalogowy: 128547
OPAKOWANIE 2018-10
Włoscy projektanci stworzyli opakowanie z ziemniaków
nr katalogowy: 116774
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-3
Comfort food – żywność na pocieszenie
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 142327
żywienie
żywność na pocieszenie
nutrition
comfort food.
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-2
MOBILNE SAMOCHODY I PRZYCZEPY GASTRONOMICZNE TYPU food truck jako bary szybkiej obsługi
Marian Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 142112
food trucki
bary szybkiej obsługi
wymagania sanitarne i techniczno-technologiczne
food trucks
fast food restaurants
sanitary and technical and technological-requirements
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-4-5
Wygoda i bezpieczeństwo
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 131702
żywność wygodna
metody utrwalania
koronawirus
gotowe dania restauracyjne
zestawy do samodzielnego przygotowania
oferta sklepowa gastronomii
convenience food
preservation methods
coronavirus
ready-made restaurant dishes
do it yourself kits
gastronomy offer for stores
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-4-5
Wygoda i bezpieczeństwo
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 131702
żywność wygodna
metody utrwalania
koronawirus
gotowe dania restauracyjne
zestawy do samodzielnego przygotowania
oferta sklepowa gastronomii
convenience food
preservation methods
coronavirus
ready-made restaurant dishes
do it yourself kits
gastronomy offer for stores
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-3
Radość i duma
nr katalogowy: 112580
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-7
Wiadomości
nr katalogowy: 138455
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-5
Wyróżniaj się
nr katalogowy: 105503
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-9
CO NOWEGO w Świecie aromatów, dodatków i składników do Żywności
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 109574
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-4
Ocalić od zapomnienia
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 58736
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-9
Zarządzanie przychodami
Dagmara Stangierska
nr katalogowy: 100608
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-11a
The design and implementation of an energy efficient street lighting monitoring and control system
Alexandru LAVRIC
Valentin POPA
Ilie FINIS
Daniel SIMION
nr katalogowy: 72140
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-4
Performance evaluation of Tree and Mesh ZigBee Network Topologies used in Street Lighting Control Systems
Alexandru LAVRIC
Valentin POPA
Ilie FINIS
Codrin MALES
nr katalogowy: 76324
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-12
Food truck czy rower
nr katalogowy: 87983
OPAKOWANIE 2007-10
UPS na Warsaw Fashion Street
nr katalogowy: 30692
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-7
The concept of intelligent system for street lighting control using artificial neural networks
Marta KOLASA
nr katalogowy: 99552
10.15199/48.2016.07.05
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-11
Oprawy oświetlenia drogowego ze źródłami światła typu LED
Dariusz CZYŻEWSKI
nr katalogowy: 48190
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-9
Kolor ma znaczenie
Ewa Czarniecka-Skubina
Anna Kosowska
nr katalogowy: 133978
gastronomia
barwa potraw
zachowanie konsumentów
gastronomy
food colour
consumer behavior
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-9
Kolor ma znaczenie
Ewa Czarniecka-Skubina
Anna Kosowska
nr katalogowy: 133978
gastronomia
barwa potraw
zachowanie konsumentów
gastronomy
food colour
consumer behavior
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-9
Kolor ma znaczenie
Ewa Czarniecka-Skubina
Anna Kosowska
nr katalogowy: 133978
gastronomia
barwa potraw
zachowanie konsumentów
gastronomy
food colour
consumer behavior
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-9
Kolor ma znaczenie
Ewa Czarniecka-Skubina
Anna Kosowska
nr katalogowy: 133978
gastronomia
barwa potraw
zachowanie konsumentów
gastronomy
food colour
consumer behavior
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-9
Jak odpowiedzieć na oczekiwania klienta?
nr katalogowy: 139356
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-10
Laboratoryjne pomiary luminancji LED-owych i sodowych wysokoprężnych opraw oświetlenia ulicznego pod kątem określenia olśnienia przykrego
Sebastian SŁOMIŃSKI
nr katalogowy: 80179
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-1
Considerations for Energy saving and Street Lighting lamps replacement in Jordanian Roads
Adnan M Al-Smadi
Tariq M Alrjoub
nr katalogowy: 147108
10.15199/48.2024.01.28
Energy Savings
High Pressure Sodium (HPS) Lamps
Illuminance
Luminance
Luminous Intensity
Street Light Standards
Oszczędność energii
wysokoprężne lampy sodowe (HPS)
natężenie oświetlenia
luminancja
natężenie światła
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-1
Żywność gotowa na czas kryzysu
nr katalogowy: 49527
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-9
Przysmaki współczesnych "koczowników"
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 54052
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2018-9
"Folia" w płynie - Powłoki barierowe BIM BA do papieru i tektury Alternatywa dla powłok polietylenowych
Bartek Stawicki
Mariusz Marciniak
nr katalogowy: 116261
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-1
Targi BrauBeviale. Cz. 1
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 103486
MATERIAŁY BUDOWLANE 2024-9
Modernization of the communication system in the area of University Hospital in Zielona Góra
Magdalena Szczyt
Krystyna Urbańska
Paweł Urbański
nr katalogowy: 150645
10.15199/33.2024.09.13
modernizacja
układ komunikacyjny
Szpital Uniwersytecki w Zielonej Górze
modernization
communications system
University Hospital in Zielona Góra
MATERIAŁY BUDOWLANE 2024-9
Modernization of the communication system in the area of University Hospital in Zielona Góra
Magdalena Szczyt
Krystyna Urbańska
Paweł Urbański
nr katalogowy: 150645
10.15199/33.2024.09.13
modernizacja
układ komunikacyjny
Szpital Uniwersytecki w Zielonej Górze
modernization
communications system
University Hospital in Zielona Góra
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-4
Pomiary rozkładu luminacji na ulicy oświetlonej oprawami LED
Piotr TOMCZUK
nr katalogowy: 59140
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-3
Wybrane aspekty zastosowania sztucznej sieci neuronowej w systemie sterowania oświetleniem ulicznym
Marta KOLASA
Marcin DRECHNY
nr katalogowy: 104296
10.15199/48.2017.03.09
GOSPODARKA WODNA 2018-2
INFORMACJE - NOWOŚCI
nr katalogowy: 112063
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-5a
Zasilanie oświetlenia ulicznego prądem stałym
Piotr BICZEL
Arkadiusz SADOWSKI
Marcin KONIAK
nr katalogowy: 67791
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-6
Energy efficiency analysis of lighting installations using LED technology
Łukasz PUTZ
Ryszard NAWROWSKI
nr katalogowy: 77601
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-11
Samowystarczalność żywnościowa Polski na tle Unii Europejskiej
Mariola Kwasek
nr katalogowy: 117172
10.15199/65.2018.11.1
bezpieczeństwo żywnościowe
samowystarczalność żywnościowa
UE
food security
food self- -sufficiency
EU
MATERIAŁY BUDOWLANE 2018-5
Nawierzchnie drogowe w strefach ruchu uspokojonego
Andrzej Zalewski
nr katalogowy: 113893
10.15199/33.2018.05.11
nawierzchnie drogowe
uspokojenie ruchu drogowego
estetyka ulic
przestrzeń publiczna.
road pavements
traffic calming
street aesthetics
public space.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-11
Audit of road lighting installation as a tool to improve energy intensity - case study
Tomasz POPŁAWSKI
Marek KURKOWSKI
nr katalogowy: 146231
10.15199/48.2023.11.45
energy efficiency
audit
street lighting installations
light sources
efektywność energetyczna
audyt
instalacje oświetlenia ulicznego
źródła światła
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-2
Dania - światowy lider w produkcji mięsa wieprzowego
Andrzej Pisula
Marta Marciniak
nr katalogowy: 49796
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-7
Wiadomości
nr katalogowy: 138455
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-6
Tłuste cięcie
nr katalogowy: 114531
żywność
zamienniki tłuszczu
ograniczenie tłuszczu w potrawach
food
fat substitutes
limiting fat in dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-9
Higiena Absolutna Coś Całkiem Prostego
WIESŁAWA GRZESIŃSKA
nr katalogowy: 4267
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-9
Żywność mrożona a zachowania nabywcze konsumentów
Hanna Górska-Warsewicz
nr katalogowy: 62557
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-5
Monitoring instalacji oświetlenia drogowego, z zastosowaniem opraw LED, na ulicy Karmelickiej w Warszawie
Dariusz CZYŻEWSKI
nr katalogowy: 98214
10.15199/48.2016.05.50
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-4
Monitoring instalacji oświetlenia drogowego, z zastosowaniem opraw LED, na ulicy Żelaznej w Warszawie
Dariusz CZYŻEWSKI
nr katalogowy: 91030
10.15199/48.2015.04.39
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-9
Produkty dla osób uprawiających turystykę kwalifikowaną
Stanisław Kalisz
Justyna Kadzińska
Karolina Końsko
nr katalogowy: 109283
turystyka kwalifikowana
badania ankietowe
żywność funkcjonalna
qualified tourism
survey research
functional foods
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-10
Substancje krioochronne w chłodniczej obróbce żywności wygodnej i funkcjonalnej
Katarzyna Kozłowicz
Franciszek Kluza
Dariusz Góral
nr katalogowy: 87607
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2008-2-3
Nowe techniki i technologie w telekomunikacji
nr katalogowy: 33452
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-8
Indirect outdoor lighting
Władysław DYBCZYŃSKI
nr katalogowy: 37123
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-11
Rynkowe dnia gotowe z mięsem – analiza składu, wartości odżywczej i ceny
Mirosław Słowiński
ANETA CEGIEŁKA
nr katalogowy: 151611
dania gotowe
wartość odżywcza
zawartość mięsa
ready made meals
nutritional value
content of meat
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-8
Modelowanie ścieżki wirowej von Karmana przy użyciu pakietu ANSYS FLUENT
Artur KULIŃCZAK
Grzegorz PANKANIN
nr katalogowy: 85964
10.12915/pe.2014.08.046
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-5
Kuchnia pachnąca papryką
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 35138
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-7
Nazwy dań gotowych z głównym składnikiem mięsnym
nr katalogowy: 121372
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-12
Najczęściej wybierane marki na rynku żywności mrożonej
HANNA GÓRSKA-WARSEWICZ
nr katalogowy: 40047
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-4
Solar energy and LED technologies for street lighting demand side management SLDSM
Aziz HAFFAF
Fatiha LAKDJA
Rachid MEZIANE
Djaffar OULD ABDESLAM
nr katalogowy: 125661
10.15199/48.2020.04.06
Demand side management- Strategic conservation- Solar street lighting- LED technology- TNPC.
oświetlenie uliczne
lampy LED
zasilanie fotowoltaiczne
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-12
60 years of BOBRME Komel
nr katalogowy: 40166
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-3
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 147893
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-5
Gastronomia wciąż na topie
Krystyna Świetlik
nr katalogowy: 120361
10.15199/65.2019.5.1
gastronomia
żywienie poza domem
konsument
gospodarstwo domowe
placówki gastronomiczne
popyt na usługi gastronomiczne
catering
eating out
consumer
household
catering establishments
demand for catering services
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-1b
A Single-stage LED Driver for The Street Lighting System
Wang YIJIE
Wang WEI
Xu DIANGUO
nr katalogowy: 65447
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2010-12
CO PISZĄ INNI
nr katalogowy: 52458
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2012-7
POLSKA I ŚWIAT - Wydarzenia
nr katalogowy: 67130
PROBLEMY JAKOŚCI 2020-9
TPM (Total Productive Maintenance) – krok drugi. Siła standaryzacji i wizualizacji
Agnieszka FONFARA
nr katalogowy: 128227
MATERIAŁY BUDOWLANE 2013-1
Wykorzystajmy duńskie doświadczenia ze stosowania energii odnawialnej
Krystyna Wiśniewska
nr katalogowy: 74064
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-10
Z prasy zagranicznej
nr katalogowy: 79870
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-10
Historia kuchni polskiej w pigułce
nr katalogowy: 140252
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2014-2-3
Umiarkowanie wolny
Jerzy Bojanowicz
nr katalogowy: 82311
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-1
Zielona lekcja
nr katalogowy: 18690
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-1
Pełna informacja
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 49031
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-8
O smakach i zapachach w kuchni Karola Okrasy
nr katalogowy: 78297
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-11
Smaki Italii
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 94672
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-11-12
Kuchnie naszych sąsiadów – kuchnia litewska
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 140919
kuchnia regionalna
kuchnia litewska
charakterystyka
regional cuisine
Lithuanian cuisine
characteristic
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-11-12
Kuchnie naszych sąsiadów – kuchnia litewska
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 140919
kuchnia regionalna
kuchnia litewska
charakterystyka
regional cuisine
Lithuanian cuisine
characteristic
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Zmiany w spożyciu owoców i warzyw w krajach Unii Europejskiej
Mariola Kwasek
nr katalogowy: 140715
10.15199/65.2022.11.1
owoce
warzywa
spożycie
samowystarczalność żywnościowa
Unia Europejska
fruits
vegetables
consumption
self-sufficiency
European Union
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Zmiany w spożyciu owoców i warzyw w krajach Unii Europejskiej
Mariola Kwasek
nr katalogowy: 140715
10.15199/65.2022.11.1
owoce
warzywa
spożycie
samowystarczalność żywnościowa
Unia Europejska
fruits
vegetables
consumption
self-sufficiency
European Union
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Zmiany w spożyciu owoców i warzyw w krajach Unii Europejskiej
Mariola Kwasek
nr katalogowy: 140715
10.15199/65.2022.11.1
owoce
warzywa
spożycie
samowystarczalność żywnościowa
Unia Europejska
fruits
vegetables
consumption
self-sufficiency
European Union
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-7-8
Sielawa z sandaczem
nr katalogowy: 18501
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-7-8
Kolaże smaków
nr katalogowy: 4206
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-7-8
Konkursowe warzywa
nr katalogowy: 18512
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-7
"Kulinarne podróże po świecie", czyli XIII Małopolski Konkurs Kucharsko-Cukierniczy dla uczniów szkół zawodowych specjalnych
Anna Korfel
nr katalogowy: 85201
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-8
Nowe - nie znaczy złe...
nr katalogowy: 46315
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-6
Koktajl szyty na miarę
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 131986
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-12
Świąteczne wina
SŁAWOMIR CHRZCZONOWICZ
nr katalogowy: 12170
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-7-8
Smak indywidualności
nr katalogowy: 18527
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-4
Dania z rodowodem
BARBARA POKORSKA
nr katalogowy: 4089
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-3
M jak Martell
DG
nr katalogowy: 11924
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-5
Oblicza pizzy
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 12000
GAZETA CUKROWNICZA 2013-3
XIX Ogólnopolski Cukrowniczy Bieg Uliczny "Werbkowice-2013" The 19th National Street Race Werbkowice 2013
nr katalogowy: 77891
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-6
Dania z rodowodem
nr katalogowy: 4185
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-4
Z hiszpańskim temperamentem
nr katalogowy: 4094
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-4
Włoskie sekrety
DOMINIKA GASIK
nr katalogowy: 4093
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-3a
Digital measurement of road lighting
Dariusz CZYŻEWSKI
Sebastian SŁOMIŃSKI
nr katalogowy: 66568
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-9a
Analiza zjawisk fizycznych występujących w przepływomierzu wirowym
Grzegorz L. PANKANIN
nr katalogowy: 62325
GOSPODARKA WODNA 2018-3
INFORMACJE NOWOŚCI
nr katalogowy: 112730
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-5
Kulinarny Talent 2011
nr katalogowy: 59491
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-6
Gotowe kanapki w dobrej diecie
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 98576
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-5
Zimno i zdrowo
nr katalogowy: 120186
frozen vegetables
nutritional value
heat treatment
culinary preparation
dishes.
mrożonki warzywne
wartość odżywcza
obróbka termiczna
wykorzystanie kulinarne
potrawy.
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-7-8
Kuchnia wczoraj i dziś
URSZULA MACHAJ
WANDA MAZUREK
nr katalogowy: 18516
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-3
Samo zdrowie na deser
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 4037
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-9
Rozwój rynku żywności mrożonej
H. Górska-Warsewicz
nr katalogowy: 14907
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-7
Opakowanie-niemy sprzedawca mięsa i przetworów
Lech Rak
nr katalogowy: 9569
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-10
Przepisy Ambasadorów
nr katalogowy: 134024
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-12
Analiza numeryczna wpływu kształtu generator wirów na tworzenie się ścieżki wirowej von Karmana
Beata CZAPLA-NIEŁACNA
Mariusz RZĄSA
nr katalogowy: 111069
10.15199/48.2017.12.59
przepływomierz wirowy
generator wirów
ścieżka wirowa von Karmana
symulacja numeryczna
vortex flow meter
vortex shedder bar
von Karman vortex street
numerical simulation
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2017-10
Monitoring instalacji oświetlenia drogowego LED na ulicy Żelaznej w Warszawie w latach 2013-2015
Dariusz Czyżewski
nr katalogowy: 109991
10.15199/74.2017.10.8
oprawy oświetleniowe
oświetlenie drogowe
monitoring
LEDs
road lighting
verification procedures
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-10
Wygoda w kuchni
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 94059
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-3
Kto jest gdzie, czyli ścieżki ku gastronomicznym sukcesom
nr katalogowy: 4057
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-6
Wileńsko-mazurska nuta
JÓZEF ANDRZEJ NARÓĆ
nr katalogowy: 12019
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-3
Mistrzowskie risotto i gorgonzola
D. M.
nr katalogowy: 11925
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-5
Szybka rybka
DOMINIKA GASIK
nr katalogowy: 4146
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-5
Bukiet smaków
DAG
nr katalogowy: 11980
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2013-5
Spotkanie przedstawicieli Izby Gospodarczej Ciepłownictwo Polskie z przedstawicielami duńskiego sektora ciepłowniczego
nr katalogowy: 76427
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-3
Tajniki sous-vide
Wiesława Grzesińska
Marzena Tomaszewska
nr katalogowy: 74946
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-11
Na głębokim tłuszczu Frytownice - urządzenia do smażenia zanurzeniowego
WIESŁAWA GRZESIŃSKA
nr katalogowy: 4300
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2009-1
Najstarsza elektrownia wodna w Chile
nr katalogowy: 40877
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-11
O projektowaniu odbłyśnikowych układów świetlno-optycznych
Władysław DYBCZYŃSKI
nr katalogowy: 48184
OPAKOWANIE 2024-9
Szkocka whisky, sztuka i sztuczna inteligencja
nr katalogowy: 150691
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-9
Możliwości wykorzystania matrycowych mierników luminancji w pomiarach olśnienia drogowych opraw oświetleniowych
Sebastian SŁOMIŃSKI
nr katalogowy: 86943
10.12915/pe.2014.09.45
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2011-11
ANALIZA ODKSZTAŁCEŃ I NAPRĘŻEŃ W STALOWYCH SŁUPACH LATARNI ULICZNYCH OBCIĄŻONYCH DYNAMICZNIE W TESTACH ZDERZENIOWYCH
ANDRZEJ SKRZAT
nr katalogowy: 64020
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-3a
Assessment model of luminance contrast of pedestrian figure against background on pedestrian crossing
Piotr TOMCZUK
nr katalogowy: 66571
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-9
rECC - rational Energy Consumer Control
Dalibor IGREC
Dejan ZILLI
Tomaž DOMAJNKO
Miralem HADŽISELIMOVIĆ
nr katalogowy: 100540
10.15199/48.2016.09.52
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-1-2
Determinanty jakości
nr katalogowy: 124874
gastronomia
jakość usług
czynniki determinujące jakość
food service
quality of service
factors determining the quality
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-10
Uniwersalne dodatki
nr katalogowy: 116446
ziemniaki
frytki
placki
kluski
półprodukty ziemniaczane
żywność wygodna
potrawy
potatoes
chips
pancakes
noodles
potato semi-finished products
convenience food
dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-9
Gotowanie bez glutenu
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 122291
nietolerancje
gluten
celiakia
zboża bezglutenowe
posiłki
gastronomia.
intolerance
gluten
celiac disease
gluten free cereals
dishes
gastronomy
MATERIAŁY BUDOWLANE 2004-8
Uwarunkowania stosowania koszy siatkowo-kamiennych w budownictwie wodnym
K. Parylak
nr katalogowy: 2647
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-1
Dekoracyjne dodatki do ciast i ciasteczek
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 111491
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-10-11
Przysmaki Krainy Wielkich Jezior
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 63449
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-10
Małe, duże, kolorowe
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 79798
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-1
Opakowania do chłodzonej żywności wygodnej
Marzena Tomaszewska
nr katalogowy: 56896
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-10
KRONIKA
nr katalogowy: 101644
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-6
Tea&coff ee. Desery i ciastka do herbaty - i z herbatą
Anna Łazarowicz
nr katalogowy: 19109
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-5
Stół to najlepsze miejsce do rozmowy
nr katalogowy: 51621
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2010-3
100 lat wysokich napięć we Wrocławiu
Krystian Leonard Chrzan
nr katalogowy: 50226
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-6
Projekt Art Lives Here
nr katalogowy: 138215
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-11
Zapiekanki w sklepie
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 151396
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2018-9
Luksusowy streetwear w letnim wydaniu
KATARZYNA MACIEJEWSKA SERRA
nr katalogowy: 116103
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-1
Assessing electric power quality parameters in street lighting system using LED-type light sources
Małgorzata ŁATKA
nr katalogowy: 81890
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-8
Application of principal component and hierarchical cluster analysis in classifying defects of trolleybuses
Mikołaj BARTŁOMIEJCZYK
Marcin POŁOM
Kristina JAKIMOVSKA
nr katalogowy: 78445
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2016-10
Development and efficiency of distributed generation in the context of safety distribution electrical power networks' operation
Robert Czechowski
nr katalogowy: 101370
10.15199/74.2016.10.3
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-9
Skład jakościowy odpadów z czyszczenia ulic na przykładzie badań prowadzonych w Krakowie
Agnieszka Generowicz
Anna Wassilkowska
Małgorzata Kryłów
nr katalogowy: 127914
10.15199/62.2020.9.8
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-9
Skład jakościowy odpadów z czyszczenia ulic na przykładzie badań prowadzonych w Krakowie
Agnieszka Generowicz
Anna Wassilkowska
Małgorzata Kryłów
nr katalogowy: 127914
10.15199/62.2020.9.8
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-10
Historia kuchni polskiej w pigułce
nr katalogowy: 140252
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-11
Restauracja Brasserie w nowej hali Selgros Cash&Carry
nr katalogowy: 110318
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-10
Fasola z nutką wanilii
nr katalogowy: 93911
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-10
Przepisy Ambasadorów
nr katalogowy: 134024
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-5
Gastronomiczne inspiracje
nr katalogowy: 142950
OPAKOWANIE 2009-I
More packaging and the right sort of packaging can help to curb world hunger!
nr katalogowy: 42498
PROBLEMY JAKOŚCI 2020-12
Patterns of non-compliance in the agri-food chain
Aleksandra KOWALSKA
nr katalogowy: 129605
10.15199/46.2020.12.2
food adulteration
food fraud
mislabelling
composition
food safety governance
fałszowanie żywności
oszustwa żywnościowe
błędne oznaczanie produktu
wykaz składników
zarządzanie kwestiami bezpieczeństwa żywności
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-1
Zmieniona formuła targów POLAGRA-FOOD
nr katalogowy: 23495
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-5
PLACKI I PYZY zawojują rynek HoReCa
Elżbieta Wójcik
nr katalogowy: 67380
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-9
Piekarnia i restauracja PAUL już w Polsce
nr katalogowy: 93306
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-3
List do redakcji – prof. dr hab. inż. Andrzej Błędzki
nr katalogowy: 130827
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-11
Zastosowanie diod LED w oświetleniu zewnętrznym
Małgorzata GÓRCZEWSKA
nr katalogowy: 48176
GAZETA CUKROWNICZA 2012-3
XVIII Ogólnopolski Cukrowniczy Bieg Uliczny "Werbkowice-2012" The 18th National Street Race Werbkowice 2012
nr katalogowy: 68893
GAZETA CUKROWNICZA 2010-5
XVII Ogólnopolski Cukrowniczy Bieg Uliczny "Werbkowice-2010" The 17 th National Street Race Werbkowice 2010
Bogdan Mardofel
nr katalogowy: 54635
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-2
Bajgiel - symbol szczęścia
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 103589
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2021-12
Badania eksperymentalne zasilacza lampy ulicznej LED
Przemysław PTAK
nr katalogowy: 134783
10.15199/48.2021.12.37
zasilacz lampy LED
współczynnik zawartości harmonicznych
sprawność energetyczna
pomiary
LED lamp power supply
total harmonic distortion
energy efficiency
measurements
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-1
Młodzi profesjonaliści
nr katalogowy: 32380
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-1
Zawodowy tytuł "Inżynier Europejski"
nr katalogowy: 28505
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-5
Turniej wielkanocny
nr katalogowy: 51630
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-9
Azjatyckie dania z grzybami
nr katalogowy: 145167
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-4
Food truck - nowa jakość gastronomii
nr katalogowy: 97693
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-7-8
Zdrowe menu
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 108494
PROBLEMY JAKOŚCI 2011-12
Polska Nagroda Jakości dla firmy Lantmannen Unibake Poland
Janusz B. Berdowski
nr katalogowy: 64432
OPAKOWANIE 2012-9e
Recycled plastics in food packaging
KAZIMIERA ĆWIEK-LUDWICKA
nr katalogowy: 71164
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2008-1
Parlament 492 milionów
nr katalogowy: 32418
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-1
Olimpijski catering
WŁADYSŁAW SERWATOWSKI
nr katalogowy: 32366
OPAKOWANIE 2012-1
Nowe opakowanie do żywności od RPC
nr katalogowy: 65304
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-7
Wykorzystanie folii i powłok biodegradowalnych do przedłużania trwałości produktów
MIŁOSZ TRYMERS
MARTA ŻUK
KATARZYNA TKACZ
nr katalogowy: 149626
folie jadalnie
powłoki jadalne
trwałość żywności
ekstrakty roślinne
olejki eteryczne
edible films
edible coatings
shelf life
plant extracts
essential oils
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-1
NOWE KIERUNKI w stosowaniu dodatków
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 141556
substancje dodatkowe
nowe kierunki stosowania dodatków
innowacyjne technologie
additional substances/additional food ingredients
new directions of food additives usage
innovative technologies
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-1
NOWE KIERUNKI w stosowaniu dodatków
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 141556
substancje dodatkowe
nowe kierunki stosowania dodatków
innowacyjne technologie
additional substances/additional food ingredients
new directions of food additives usage
innovative technologies
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-11
Dania z warzywniaka
EWA CZARNIECKA-SKUBINA
INGRID WACHOWICZ
nr katalogowy: 31173
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2007-9
Targi Innowacje-Technologie-Maszyny ITM Polska
Andrzej Wyciślik
nr katalogowy: 30021
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-9
Smak domowej roboty
nr katalogowy: 29645
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-10
Między Wschodem a Zachodem
nr katalogowy: 38470
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-9
Posiedzenie Zarządu GAM
nr katalogowy: 37692
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-7-8
Gotuj z ARDO
nr katalogowy: 36842
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-12
OD REDAKCJI
Maria Burska
nr katalogowy: 88291
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-7-8
Symfonia zapachów
Teresa W.
nr katalogowy: 78118
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-4
Rybne zmagania
nr katalogowy: 75786
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-2
Konkursowe ryby
nr katalogowy: 57398
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2015-7
Poznań stolicą innowacji dla przemysłu
nr katalogowy: 92698
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
4 fakty o mrożeniu jedzenia
nr katalogowy: 139597
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
4 fakty o mrożeniu jedzenia
nr katalogowy: 139597
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-4
Znamy laureatów plebiscytu „Najlepsza Restauracja 2024”
nr katalogowy: 150012
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-4
Dialog z tradycją
nr katalogowy: 119634
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-6
Koktajl szyty na miarę
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 131986
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-1
Technical & economical evaluation of solar powered LED street lights: An overlook contributor to load-shedding
Sunny KATYARA
Lukasz STASZEWSKI
Jamshed ANSARI
AfaqueSOOMRO
Faheem AKHTAR
nr katalogowy: 111569
10.15199/48.2018.01.39
LED Lamp
Solar Power
Street Lighting System (SLS)
Lithium-Ion Battery
Energy Saving
HOMER software
Lampa LED
energia słoneczna
system oświetlenia ulicznego (SLS)
bateria litowa
oszczędność energii
oprogramowanie HOMER
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Znaczenie technologii powlekania w przeciwdziałaniu marnotrawieniu żywności
Sabina Galus
nr katalogowy: 143823
10.15199/65.2023.6.4
powlekanie żywności
powłoki ochronne
marnotrawienie żywności
food coating
protective coatings
food waste
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Znaczenie technologii powlekania w przeciwdziałaniu marnotrawieniu żywności
Sabina Galus
nr katalogowy: 143823
10.15199/65.2023.6.4
powlekanie żywności
powłoki ochronne
marnotrawienie żywności
food coating
protective coatings
food waste
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Znaczenie technologii powlekania w przeciwdziałaniu marnotrawieniu żywności
Sabina Galus
nr katalogowy: 143823
10.15199/65.2023.6.4
powlekanie żywności
powłoki ochronne
marnotrawienie żywności
food coating
protective coatings
food waste
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2017-10
Projekt poprawy oświetlenia wybranego obiektu
Jerzy Pomianowski
Barbara Wyglądacz
nr katalogowy: 109985
10.15199/74.2017.10.2
oświetlenie uliczne
oprawy LED
modernizacja Przedstawiono sposób projektowania modernizacji oświetlenia ulicznego z wykorzystaniem oprawy LED
street lights
LED sources
lights modernization The way of designing the modernization of street lighting using LED lamps is presented.
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-1
Wybrane substancje dodatkowe i składniki żywności w przetwórstwie mięsa
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 124493
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH