Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-10
Przyprawy i zioła przyprawowe w żywieniu człowieka
Halina Makała
nr katalogowy: 140126
przyprawy
zioła przyprawowe
zastosowanie
właściwości
żywienie człowieka
spices
seasoning herbs
application
properties
human nutrition
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-10
Przyprawy i zioła przyprawowe w żywieniu człowieka
Halina Makała
nr katalogowy: 140126
przyprawy
zioła przyprawowe
zastosowanie
właściwości
żywienie człowieka
spices
seasoning herbs
application
properties
human nutrition
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Ziarno zbóż jako potencjalne źródło prebiotyków w żywieniu ludzi i zwierząt – aktualny stan wiedzy i przyszły kierunek ich wykorzystania
Greta Adamczyk
Inna Bobel
Krzysztof Buksa
nr katalogowy: 139840
ziarno zbóż
β-glukan
arabinoksylan
fruktooligosacharydy
cereal grain
β-glucan
arabinoxylan
fructooligosaccharides
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Ziarno zbóż jako potencjalne źródło prebiotyków w żywieniu ludzi i zwierząt – aktualny stan wiedzy i przyszły kierunek ich wykorzystania
Greta Adamczyk
Inna Bobel
Krzysztof Buksa
nr katalogowy: 139840
ziarno zbóż
β-glukan
arabinoksylan
fruktooligosacharydy
cereal grain
β-glucan
arabinoxylan
fructooligosaccharides
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Ziarno zbóż jako potencjalne źródło prebiotyków w żywieniu ludzi i zwierząt – aktualny stan wiedzy i przyszły kierunek ich wykorzystania
Greta Adamczyk
Inna Bobel
Krzysztof Buksa
nr katalogowy: 139840
ziarno zbóż
β-glukan
arabinoksylan
fruktooligosacharydy
cereal grain
β-glucan
arabinoxylan
fructooligosaccharides
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Ziarno zbóż jako potencjalne źródło prebiotyków w żywieniu ludzi i zwierząt – aktualny stan wiedzy i przyszły kierunek ich wykorzystania
Greta Adamczyk
Inna Bobel
Krzysztof Buksa
nr katalogowy: 139840
ziarno zbóż
β-glukan
arabinoksylan
fruktooligosacharydy
cereal grain
β-glucan
arabinoxylan
fructooligosaccharides
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Ziarno zbóż jako potencjalne źródło prebiotyków w żywieniu ludzi i zwierząt – aktualny stan wiedzy i przyszły kierunek ich wykorzystania
Greta Adamczyk
Inna Bobel
Krzysztof Buksa
nr katalogowy: 139840
ziarno zbóż
β-glukan
arabinoksylan
fruktooligosacharydy
cereal grain
β-glucan
arabinoxylan
fructooligosaccharides
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Ziarno zbóż jako potencjalne źródło prebiotyków w żywieniu ludzi i zwierząt – aktualny stan wiedzy i przyszły kierunek ich wykorzystania
Greta Adamczyk
Inna Bobel
Krzysztof Buksa
nr katalogowy: 139840
ziarno zbóż
β-glukan
arabinoksylan
fruktooligosacharydy
cereal grain
β-glucan
arabinoxylan
fructooligosaccharides
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Ziarno zbóż jako potencjalne źródło prebiotyków w żywieniu ludzi i zwierząt – aktualny stan wiedzy i przyszły kierunek ich wykorzystania
Greta Adamczyk
Inna Bobel
Krzysztof Buksa
nr katalogowy: 139840
ziarno zbóż
β-glukan
arabinoksylan
fruktooligosacharydy
cereal grain
β-glucan
arabinoxylan
fructooligosaccharides
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-2
Owies jako źródło składników bioaktywnych o charakterze prozdrowotnym
Damian Gołębiewski
Kinga Gołębiewska
Anna Fraś
Danuta Boros
nr katalogowy: 105090
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-10
Fosforany w żywieniu i przetwórstwie mięsa
Halina Makała
nr katalogowy: 116752
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-4
Mozga kanaryjska (Phalaris canariensis L.) – roślina zbożowa o wysokiej wartości odżywczej i możliwość wykorzystania w diecie bezglutenowej
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 132881
kanar
wartość odżywcza
białko
nietolerancja glutenu
celiakia
żywność bezglutenowa
canary seed
nutritional value
protein
gluten intolerance
celiac disease
gluten-free food
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-4
Mozga kanaryjska (Phalaris canariensis L.) – roślina zbożowa o wysokiej wartości odżywczej i możliwość wykorzystania w diecie bezglutenowej
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 132881
kanar
wartość odżywcza
białko
nietolerancja glutenu
celiakia
żywność bezglutenowa
canary seed
nutritional value
protein
gluten intolerance
celiac disease
gluten-free food
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-4
Mozga kanaryjska (Phalaris canariensis L.) – roślina zbożowa o wysokiej wartości odżywczej i możliwość wykorzystania w diecie bezglutenowej
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 132881
kanar
wartość odżywcza
białko
nietolerancja glutenu
celiakia
żywność bezglutenowa
canary seed
nutritional value
protein
gluten intolerance
celiac disease
gluten-free food
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-4
Mozga kanaryjska (Phalaris canariensis L.) – roślina zbożowa o wysokiej wartości odżywczej i możliwość wykorzystania w diecie bezglutenowej
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 132881
kanar
wartość odżywcza
białko
nietolerancja glutenu
celiakia
żywność bezglutenowa
canary seed
nutritional value
protein
gluten intolerance
celiac disease
gluten-free food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Owady jako źródło składników odżywczych w żywieniu brojlerów
Halina Makała
nr katalogowy: 133589
10.15199/65.2021.9.3
dodatki paszowe
owady
żywienie brojlerów
jakość mięsa
feed additives
insects
broiler nutrition
meat quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Owady jako źródło składników odżywczych w żywieniu brojlerów
Halina Makała
nr katalogowy: 133589
10.15199/65.2021.9.3
dodatki paszowe
owady
żywienie brojlerów
jakość mięsa
feed additives
insects
broiler nutrition
meat quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Owady jako źródło składników odżywczych w żywieniu brojlerów
Halina Makała
nr katalogowy: 133589
10.15199/65.2021.9.3
dodatki paszowe
owady
żywienie brojlerów
jakość mięsa
feed additives
insects
broiler nutrition
meat quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Owady jako źródło składników odżywczych w żywieniu brojlerów
Halina Makała
nr katalogowy: 133589
10.15199/65.2021.9.3
dodatki paszowe
owady
żywienie brojlerów
jakość mięsa
feed additives
insects
broiler nutrition
meat quality
PROBLEMY JAKOŚCI 2018-9
Ocena jakości wiedzy żywieniowej żołnierzy Wojsk Obrony Terytorialnej jako element bezpieczeństwa żywienia
Paweł KLER
Jerzy BERTRANDT
nr katalogowy: 116043
10.15199/48.2018.9.3
żywienie
Wojska Obrony Terytorialnej
ocena żywienia
nutrition
Territorial Defense Forces
nutrition assessment
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-5
Znaczenie różnych rodzajów mięsa w żywieniu człowieka
Marek Zin
Karolina Mroczek
Janusz R. Mroczek
nr katalogowy: 126415
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-6
CO NOWEGO w świecie aromatów, dodatków i składników do żywności
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 99256
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-2
BIAŁKOWE DODATKI PASZOWE i wykorzystanie owadów w żywieniu drobiu
Halina Makała
nr katalogowy: 136299
białkowe dodatki paszowe
śruty poekstrakcyjne
owady
żywienie drobiu
protein feed additives
post-extraction meal
insects
poultry feeding
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-2
BIAŁKOWE DODATKI PASZOWE i wykorzystanie owadów w żywieniu drobiu
Halina Makała
nr katalogowy: 136299
białkowe dodatki paszowe
śruty poekstrakcyjne
owady
żywienie drobiu
protein feed additives
post-extraction meal
insects
poultry feeding
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Zalecenia odnośnie właściwego odżywiania w okresie pandemii wirusa SARS-COVID-2
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 138576
10.15199/65.2022.7.5
pandemia wirusa
odporność
zalecane odżywianie: suplementacja
normy witamin i soli mineralnych
virus pandemic
immunity
recommended nutrition: supplementation
vitamin and mineral salt standards
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-3
DISTRIBUTION OF THE MANUFACTURED AGRICULTURAL PRODUCTS IN ASPECT OF THE WORLD POPULATION NUTRITION
Jan Barwicki
Wacław Romaniuk
Kamila Mazur
Kinga Borek
nr katalogowy: 139967
10.15199/180.2022.3.1
food safety
world nutrition
cereal production
sunflower production
Ukraine
supply of cereals
bezpieczeństwo żywnościowe
wyżywienie świata
produkcja zbóż
produkcja słonecznika
Ukraina
dostawa zbóż
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-3
DISTRIBUTION OF THE MANUFACTURED AGRICULTURAL PRODUCTS IN ASPECT OF THE WORLD POPULATION NUTRITION
Jan Barwicki
Wacław Romaniuk
Kamila Mazur
Kinga Borek
nr katalogowy: 139967
10.15199/180.2022.3.1
food safety
world nutrition
cereal production
sunflower production
Ukraine
supply of cereals
bezpieczeństwo żywnościowe
wyżywienie świata
produkcja zbóż
produkcja słonecznika
Ukraina
dostawa zbóż
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-3
DISTRIBUTION OF THE MANUFACTURED AGRICULTURAL PRODUCTS IN ASPECT OF THE WORLD POPULATION NUTRITION
Jan Barwicki
Wacław Romaniuk
Kamila Mazur
Kinga Borek
nr katalogowy: 139967
10.15199/180.2022.3.1
food safety
world nutrition
cereal production
sunflower production
Ukraine
supply of cereals
bezpieczeństwo żywnościowe
wyżywienie świata
produkcja zbóż
produkcja słonecznika
Ukraina
dostawa zbóż
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-3
DISTRIBUTION OF THE MANUFACTURED AGRICULTURAL PRODUCTS IN ASPECT OF THE WORLD POPULATION NUTRITION
Jan Barwicki
Wacław Romaniuk
Kamila Mazur
Kinga Borek
nr katalogowy: 139967
10.15199/180.2022.3.1
food safety
world nutrition
cereal production
sunflower production
Ukraine
supply of cereals
bezpieczeństwo żywnościowe
wyżywienie świata
produkcja zbóż
produkcja słonecznika
Ukraina
dostawa zbóż
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-3
DISTRIBUTION OF THE MANUFACTURED AGRICULTURAL PRODUCTS IN ASPECT OF THE WORLD POPULATION NUTRITION
Jan Barwicki
Wacław Romaniuk
Kamila Mazur
Kinga Borek
nr katalogowy: 139967
10.15199/180.2022.3.1
food safety
world nutrition
cereal production
sunflower production
Ukraine
supply of cereals
bezpieczeństwo żywnościowe
wyżywienie świata
produkcja zbóż
produkcja słonecznika
Ukraina
dostawa zbóż
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Zalecenia odnośnie właściwego odżywiania w okresie pandemii wirusa SARS-COVID-2
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 138576
10.15199/65.2022.7.5
pandemia wirusa
odporność
zalecane odżywianie: suplementacja
normy witamin i soli mineralnych
virus pandemic
immunity
recommended nutrition: supplementation
vitamin and mineral salt standards
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Zalecenia odnośnie właściwego odżywiania w okresie pandemii wirusa SARS-COVID-2
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 138576
10.15199/65.2022.7.5
pandemia wirusa
odporność
zalecane odżywianie: suplementacja
normy witamin i soli mineralnych
virus pandemic
immunity
recommended nutrition: supplementation
vitamin and mineral salt standards
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Zalecenia odnośnie właściwego odżywiania w okresie pandemii wirusa SARS-COVID-2
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 138576
10.15199/65.2022.7.5
pandemia wirusa
odporność
zalecane odżywianie: suplementacja
normy witamin i soli mineralnych
virus pandemic
immunity
recommended nutrition: supplementation
vitamin and mineral salt standards
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Zalecenia odnośnie właściwego odżywiania w okresie pandemii wirusa SARS-COVID-2
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 138576
10.15199/65.2022.7.5
pandemia wirusa
odporność
zalecane odżywianie: suplementacja
normy witamin i soli mineralnych
virus pandemic
immunity
recommended nutrition: supplementation
vitamin and mineral salt standards
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Zalecenia odnośnie właściwego odżywiania w okresie pandemii wirusa SARS-COVID-2
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 138576
10.15199/65.2022.7.5
pandemia wirusa
odporność
zalecane odżywianie: suplementacja
normy witamin i soli mineralnych
virus pandemic
immunity
recommended nutrition: supplementation
vitamin and mineral salt standards
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-9
Lipidy w żywności, żywieniu i zdrowiu człowieka Cz. II. Aspekty żywieniowe i zdrowotne
Joanna Ciborska
Jan Kłobukowski
Filip Kłobukowski
nr katalogowy: 109280
10.15199/65.2017.9.6
lipidy
zalecenia żywieniowe
choroby cywilizacyjne
lipids
nutritional recommendations
civilisation diseases
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-9
Dieta Polaków a zalecenia żywieniowe część 2
Klaudia Wiśniewska
Diana Wolańska-Buzalska
nr katalogowy: 122459
dieta
zalecenia żywieniowe
piramida żywienia
zachowania żywieniowe
diets
nutritional recommendations
food guide pyramid
nutrition behavior
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-8
Dieta Polaków a zalecenia żywieniowe część 1
Diana Wolańska-Buzalska
Klaudia Wiśniewska
nr katalogowy: 121983
10.15199/65.2019.8.5
dieta
zalecenia żywieniowe
piramida żywienia
zachowania żywieniowe
diets
nutritional recommendations
food guide pyramid
nutrition behavior
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Właściwości reologiczne ciasta, 2D i 3D struktura i tekstura ciastek kruchych z substancjami słodzącymi i błonnikiem
Agata Marzec
nr katalogowy: 139843
ciastka kruche
Tagatesse
erytrytol
Nutriose
mikrotomografia rentgenowska
shortbread cookies
Tagatesse
erythritol
Nutriose
X-ray microtomography
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Właściwości reologiczne ciasta, 2D i 3D struktura i tekstura ciastek kruchych z substancjami słodzącymi i błonnikiem
Agata Marzec
nr katalogowy: 139843
ciastka kruche
Tagatesse
erytrytol
Nutriose
mikrotomografia rentgenowska
shortbread cookies
Tagatesse
erythritol
Nutriose
X-ray microtomography
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Właściwości reologiczne ciasta, 2D i 3D struktura i tekstura ciastek kruchych z substancjami słodzącymi i błonnikiem
Agata Marzec
nr katalogowy: 139843
ciastka kruche
Tagatesse
erytrytol
Nutriose
mikrotomografia rentgenowska
shortbread cookies
Tagatesse
erythritol
Nutriose
X-ray microtomography
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Właściwości reologiczne ciasta, 2D i 3D struktura i tekstura ciastek kruchych z substancjami słodzącymi i błonnikiem
Agata Marzec
nr katalogowy: 139843
ciastka kruche
Tagatesse
erytrytol
Nutriose
mikrotomografia rentgenowska
shortbread cookies
Tagatesse
erythritol
Nutriose
X-ray microtomography
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Właściwości reologiczne ciasta, 2D i 3D struktura i tekstura ciastek kruchych z substancjami słodzącymi i błonnikiem
Agata Marzec
nr katalogowy: 139843
ciastka kruche
Tagatesse
erytrytol
Nutriose
mikrotomografia rentgenowska
shortbread cookies
Tagatesse
erythritol
Nutriose
X-ray microtomography
OPAKOWANIE 2022-7
Prawie 3000 substancji przenika z opakowań do żywności
nr katalogowy: 138427
OPAKOWANIE 2022-7
Prawie 3000 substancji przenika z opakowań do żywności
nr katalogowy: 138427
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-3
Spotkanie branży piwowarskiej i napojowej w Norymberdze (2)
nr katalogowy: 25005
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-1
Znaczenie żywieniowe owsa i jego przetworów
Alicja Sułek
nr katalogowy: 96585
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-7-8
Właściwości błonnika pokarmowego
nr katalogowy: 121416
błonnik pokarmowy
właściwości żywieniowe i technologiczne
preparaty wysokobłonnikowe.
dietary fiber
nutritional and technological properties
fiber-rich preparations.
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-1
Kasza jako wartościowy produkt żywieniowy
Barbara Krzysztofik
Barbara Krochmal-Marczak
nr katalogowy: 124487
10.15199/65.2020.1.4
kasze
wartości odżywcze i zdrowotne
częstotliwość i forma spożycia
groats
nutritional and health values
frequency and form of consumption
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-7
Galvanic coupling intra-body communication channel model based on anisotropic muscular tissue
Shuang Zhang
Yu Ping Qin
Peng Un Mak
Sio Hang Pun
Mang I Vai
nr katalogowy: 77935
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-6
Znakowanie napojów alkoholowych wartością odżywczą
Dominika Jeżewska
Grażyna Osęka
Iwona Kowalczyk-Andrzejewska
nr katalogowy: 114459
znakowanie żywności
napoje alkoholowe
wartość odżywcza
prawo unijne i krajowe
food labelling
alcoholic beverages
nutrition declaration
EU and national law
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-6
Sok z żurawiny wpływa na zdrowie serca
nr katalogowy: 60523
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-6
Proso – zboże o niewykorzystanym potencjale plonowania i zastosowania w żywieniu ludzi i zwierząt
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 140651
proso
wartość odżywcza
wartość paszowa
millet
nutritional value
feed value
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-6
Proso – zboże o niewykorzystanym potencjale plonowania i zastosowania w żywieniu ludzi i zwierząt
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 140651
proso
wartość odżywcza
wartość paszowa
millet
nutritional value
feed value
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-6
Proso – zboże o niewykorzystanym potencjale plonowania i zastosowania w żywieniu ludzi i zwierząt
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 140651
proso
wartość odżywcza
wartość paszowa
millet
nutritional value
feed value
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-12
Unia chce walczyć z otyłością ,a polski rząd tę walkę popiera
Marta Stus
nr katalogowy: 31684
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-1
Aktualizacje w zaleceniach żywieniowych – piramidy, talerze i promocja zdrowego żywienia społeczeństwa
prof. dr hab. Witold Płocharski
dr inż. Katarzyna Stoś
dr inż. hab. Monika Mieszczakowska-Frąc
dr inż. Barbara Groele
nr katalogowy: 130555
10.15199/64.2021.1.2
polityka żywieniowa
owoce
warzywa
zaktualizowane zalecenia
nutrition policy
fruit
vegetables
updated recommendations
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-1
Aktualizacje w zaleceniach żywieniowych – piramidy, talerze i promocja zdrowego żywienia społeczeństwa
prof. dr hab. Witold Płocharski
dr inż. Katarzyna Stoś
dr inż. hab. Monika Mieszczakowska-Frąc
dr inż. Barbara Groele
nr katalogowy: 130555
10.15199/64.2021.1.2
polityka żywieniowa
owoce
warzywa
zaktualizowane zalecenia
nutrition policy
fruit
vegetables
updated recommendations
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-11
Research of the Process of Supercritical CO2 Extraction from Sunflower Cake
Igor BEZBAH
Natalia BAKHMUTIAN
Valentyna BANDURA
Seihii BEZBAKH
Oleksandr VSEVOLODOV
Igor MAZURENKO
nr katalogowy: 151339
10.15199/48.2024.11.14
CO2 solvent
extraction
protein concentrate
sunflower cake
Rozpuszczalnik O2
ekstrakt
koncentrat białka
cukier słonecznikowy
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-11
Research of the Process of Supercritical CO2 Extraction from Sunflower Cake
Igor BEZBAH
Natalia BAKHMUTIAN
Valentyna BANDURA
Seihii BEZBAKH
Oleksandr VSEVOLODOV
Igor MAZURENKO
nr katalogowy: 151338
10.15199/48.2024.11.14
CO2 solvent
extraction
protein concentrate
sunflower cake
Rozpuszczalnik O2
ekstrakt
koncentrat białka
cukier słonecznikowy
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-11
Human body impedance in climatically bad conditions
Stefan GIERLOTKA
nr katalogowy: 39574
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-2
Arms animation based on human hierarchical tree model
Maria SKUBLEWSKA-PASZKOWSKA
Jakub SMOŁKA
nr katalogowy: 82708
10.12915/pe.2014.02.34
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-1
WPŁYW DODATKÓW PASZOWYCH O DZIAŁANIU IMMUNOMODULUJĄCYM, PRE- I PROBIOTYKÓW ORAZ ZIÓŁ na status zdrowotny i jakość uzyskiwanego mięsa drobiu
Halina Makała
nr katalogowy: 135925
dodatki paszowe
żywienie drobiu
status zdrowotny
jakość mięsa
feed additives
poultry nutrition
health status
meat quality
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2009-3
Novel techniques applied to biometric human identification
MICHAŁ CHORAŚ
nr katalogowy: 41984
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Kreuj żywność na miarę XXI wieku Nowe kierunki studiów w SGGW w Warszawie
nr katalogowy: 137850
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-3
Obserwujemy intensywny rozwój napojów funkcjonalnych w świecie - dlaczego niektóre z nich nie mogą utrzymać się na rynku?
Adam Bogacz
nr katalogowy: 83349
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
System znakowania produktów żywnościowych Nutri-Score – jego prostota nie idzie w parze z interesami polskich producentów, ani nie wspiera edukacji żywieniowej konsumenta
Redakcja PFiOW
nr katalogowy: 137300
Nutri-Score
edukacja żywieniowa
sok
zdrowie
znakowanie żywności
lokalni producenci
żywność lokalna
żywność regionalna
żywność ekologiczna
Nutri-Score
nutrition education
juice
health
food labeling
local producers
local food
regional food
organic food
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2010-11
Model of human palm controlled by glove with micromachined accelerometers
RAFAŁ KOTAS
ZBIGNIEW KULESZA
WOJCIECH TYLMAN
ANDRZEJ NAPIERALSKI
PAWEŁ MARCINIAK
nr katalogowy: 56006
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-10b
The use of fuzzy logic to evaluate the nonlinearity of human multi-criteria used in decision making
Wojciech SAŁABUN
nr katalogowy: 71429
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2006-1
Komórkowa sieć neuronowa w zastosowaniu do analizy mikromacierzy cDNA
Leszek KANIEWSKI
Tomasz KACPRZAK
nr katalogowy: 18459
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-3
Spożywcze i paszowe wykorzystanie nasion amarantusa
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 126426
amarantus
szarłat
skwalen
wartość odżywcza
wartość paszowa
amaranth
squalene
nutritional value
fodder value
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2004-8-9
Podstawy biomedyczne pomiaru progu czucia wibracji z wykorzystaniem odpowiedzi mózgowej
T. Karpiński
nr katalogowy: 1203
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
System znakowania produktów żywnościowych Nutri-Score – jego prostota nie idzie w parze z interesami polskich producentów, ani nie wspiera edukacji żywieniowej konsumenta
Redakcja PFiOW
nr katalogowy: 137300
Nutri-Score
edukacja żywieniowa
sok
zdrowie
znakowanie żywności
lokalni producenci
żywność lokalna
żywność regionalna
żywność ekologiczna
Nutri-Score
nutrition education
juice
health
food labeling
local producers
local food
regional food
organic food
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
System znakowania produktów żywnościowych Nutri-Score – jego prostota nie idzie w parze z interesami polskich producentów, ani nie wspiera edukacji żywieniowej konsumenta
Redakcja PFiOW
nr katalogowy: 137300
Nutri-Score
edukacja żywieniowa
sok
zdrowie
znakowanie żywności
lokalni producenci
żywność lokalna
żywność regionalna
żywność ekologiczna
Nutri-Score
nutrition education
juice
health
food labeling
local producers
local food
regional food
organic food
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2004-8-9
Automatyczne wyznaczanie deformacji obiektów trójwymiarowych na potrzeby animacji twarzy
M. Witkowski
M. Kujawińska
R. Sitnik
nr katalogowy: 1174
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2012-7
Range-Doppler processing for Indoor human tracking by multistatic ultra-wideband radar
Yuan He
Fran çois Le Chevalier
Alexander G. YarovoY
nr katalogowy: 69628
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-11
Diagnozowanie bezpieczeństwa systemu antropotechnicznego w ujęciu potencjałowym
Marcin BEDNAREK
Lesław BĘDKOWSKI
Tadeusz DĄBROWSKI
nr katalogowy: 48140
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2022-1
Zmiana impedancji ciała człowieka powodowana temperaturą i wilgotnością względną powietrza w środowisku
Stefan Gierlotka
nr katalogowy: 135648
10.15199/74.2022.1.3
impedancja ciała człowieka
klimat dołowy
wypadki elektryczne
human body impedance
underground climate
electrical accidents
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2022-1
Zmiana impedancji ciała człowieka powodowana temperaturą i wilgotnością względną powietrza w środowisku
Stefan Gierlotka
nr katalogowy: 135648
10.15199/74.2022.1.3
impedancja ciała człowieka
klimat dołowy
wypadki elektryczne
human body impedance
underground climate
electrical accidents
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2022-1
Zmiana impedancji ciała człowieka powodowana temperaturą i wilgotnością względną powietrza w środowisku
Stefan Gierlotka
nr katalogowy: 135648
10.15199/74.2022.1.3
impedancja ciała człowieka
klimat dołowy
wypadki elektryczne
human body impedance
underground climate
electrical accidents
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2022-1
Zmiana impedancji ciała człowieka powodowana temperaturą i wilgotnością względną powietrza w środowisku
Stefan Gierlotka
nr katalogowy: 135648
10.15199/74.2022.1.3
impedancja ciała człowieka
klimat dołowy
wypadki elektryczne
human body impedance
underground climate
electrical accidents
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-9
WYDARZENIA Polska - Unia - Świat
nr katalogowy: 47078
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-11
Application and comparison of modified classifiers for human activity recognition
Pavel DOHNÁLEK
Petr GAJDOŠ
Pavel MORAVEC
Tomáš PETEREK
Václav SNÁŠEL
nr katalogowy: 80843
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-1
Uproszczony model ciała człowieka do analizy systemów bezprzewodowych działających w pobliżu osób w różnych pozycjach
Łukasz JANUSZKIEWICZ
nr katalogowy: 88898
10.15199/48.2015.01.33
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-8
Concept of healthy lighting systems
Edmund LISAK
Zbigniew TURLEJ
Magdalena WASILEWSKA
nr katalogowy: 37138
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-5
Badanie wartości diagnostycznej parametrów drżeń kończyn górnych człowieka
Krzysztof KWIATOS
nr katalogowy: 34988
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-6
Owies – walory odżywcze i właściwości prozdrowotne
Danuta Leszczyńska
nr katalogowy: 146324
owies
przetwory z owsa
właściwości prozdrowotne
oats
oat products
health-promoting properties
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-12
A Study on SAR in Spheroidal Models of Human Body
Katarzyna CIOSK
nr katalogowy: 48785
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-9
Nutraceutyki dodatki prozdrowotne i bioaktywne składniki żywności
Bożena Waszkiewicz-Robak
Franciszek Świderski
nr katalogowy: 47076
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-11
Europejskie autorytety o przyszłości unijnej gospodarki żywnościowej
nr katalogowy: 63514
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-5
Konferencja KUPS dla branży sokowniczej
Maria J. Przegalińska
nr katalogowy: 140071
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-4
Napoje funkcjonalne - marzec 2010 r.
nr katalogowy: 51272
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-8
Physiological assessment of application of iron chelates in animal nutrition Ocena fizjologiczna zastosowania chelatów żelazowych w żywieniu zwierząt
Robert Kupczyński
Marek Szołtysik
Anna Dąbrowska
Kinga Śpitalniak
Anna Budny-Walczak
Katarzyna Budzińska
nr katalogowy: 100402
10.15199/62.2016.8.39
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-12
Influence of metallic spectacle frame on SAR in the head of a mobile phone user
Paweł BIEŃKOWSKI
Paweł CAŁA
nr katalogowy: 81622
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2016-6
AUTOMATYCZNA IDENTYFIKACJA PARAMETRÓW UPROSZCZONEGO MODELU CIAŁA CZŁOWIEKA ZA POMOCĄ ALGORYTMU EWOLUCYJNEGO
Łukasz Januszkiewicz
Paolo Di Barba
Sławomir Hausman
nr katalogowy: 101824
10.15199/59.2016.6.94
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-10
Bezpieczeństwo żywności priorytetem dla unijnej gospodarki żywnościowej
nr katalogowy: 63325
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-9
Influence of ECG testing errors on Automatic ECG interpretation
Igor PETROVIĆ
Ksenija ELJUGA
Zrinka PUHARIĆ
nr katalogowy: 100541
10.15199/48.2016.09.53
CHŁODNICTWO 2015-6
Introduction to engineering safety of anthropogenic object
Adam Baryłka
nr katalogowy: 92145
10.15199/8.2015.6.4
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-2
Efektywność stosowania nawozów aminochelatowych w uprawie roślin
Katarzyna Barczyk
Karolina Jasiak-Małota
Marzena Brodowska
nr katalogowy: 147406
10.15199/62.2024.2.8
aminochelaty
aminokwasy
nawozy
efektywność nawożenie
odżywianie roślin
aminochelates
amino acids
fertilizers
fertilizing effectiveness
plant nutrition
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-7b
Electromagnetic radiation on human function physical mechanism
Xiaoyu ZHU
Bokun SUN
Xiaojiu LI
nr katalogowy: 69363
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-8
Lipidy w żywności, żywieniu i zdrowiu człowieka Cz. I. Przyswajanie, źródła oraz spożycie lipidów
Jan Kłobukowski
Joanna Ciborska
Filip Kłobukowski
nr katalogowy: 108786
10.15199/65.2017.8.7
trawienie
wchłanianie
tłuszcz
produkty spożywcze
digestion
absorption
fat
food products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Wartość odżywcza zbóż niechlebowych i możliwość ich wykorzystania w przemyśle
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 133590
10.15199/65.2021.9.4
gryka zwyczajna
jęczmień zwyczajny
owies zwyczajny
zboża niechlebowe
common buckwheat
common barley
common oats
non-bread cereals
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Wartość odżywcza zbóż niechlebowych i możliwość ich wykorzystania w przemyśle
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 133590
10.15199/65.2021.9.4
gryka zwyczajna
jęczmień zwyczajny
owies zwyczajny
zboża niechlebowe
common buckwheat
common barley
common oats
non-bread cereals
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Wartość odżywcza zbóż niechlebowych i możliwość ich wykorzystania w przemyśle
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 133590
10.15199/65.2021.9.4
gryka zwyczajna
jęczmień zwyczajny
owies zwyczajny
zboża niechlebowe
common buckwheat
common barley
common oats
non-bread cereals
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Wartość odżywcza zbóż niechlebowych i możliwość ich wykorzystania w przemyśle
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 133590
10.15199/65.2021.9.4
gryka zwyczajna
jęczmień zwyczajny
owies zwyczajny
zboża niechlebowe
common buckwheat
common barley
common oats
non-bread cereals
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-1
The investigation of electromagnetic field influence generated by telecommunication equipment on cardiac pacemakers with the anatomically based human model
Arkadiusz MIASKOWSKI
Andrzej KRAWCZYK
Andrzej WAC-WŁODARCZYK
nr katalogowy: 32356
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2022-1
MODA, KTÓREJ ZALEŻY. Konkurs MODOPOLIS 2021 rozstrzygnięty
Joanna Karpińska
nr katalogowy: 136468
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-7
Napoje funkcjonalne
nr katalogowy: 115059
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-4-5
Zasady diety planetarnej
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 143109
dieta planetarna
zdrowie
środowisko naturalne
planetary diet
health
environment
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-4-5
Zasady diety planetarnej
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 143109
dieta planetarna
zdrowie
środowisko naturalne
planetary diet
health
environment
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-12
System for examination of human movement system dysfunctions
Paweł KIELAN
Marcin CIECIURA
nr katalogowy: 123712
10.15199/48.2019.12.30
kinematic chain of the human body
motion sensor
Fast Fourier Transform
dysfunction of the musculoskeletal system.
łańcuch kinematyczny ludzkiego ciała
czujnik ruchu
szybka transformata Fouriera
dysfunkcja układu mięśniowoszkieletowego.
GOSPODARKA WODNA 2023-3
Nowe wyzwania w świetle dyrektywy w sprawie jakości wody przeznaczonej do spożycia przez ludzi
Ewa Szymura
Ewelina Kicman
Aleksandra Gipsiak
Mariusz Ołdaka
Krystian Jalowski
Piotr Borowieca
nr katalogowy: 142188
10.15199/22.2023.3.1
woda przeznaczona do spożycia przez ludzi
dyrektywa 2020/2184
Program Inwestycyjny w zakresie poprawy jakości i ograniczenia strat wody przeznaczonej do spożycia przez ludzi
water intended for human consumption
Directive 2020/2184
Investment programme to improve the quality and reduce losses of water intended for human consumption
GOSPODARKA WODNA 2023-3
Nowe wyzwania w świetle dyrektywy w sprawie jakości wody przeznaczonej do spożycia przez ludzi
Ewa Szymura
Ewelina Kicman
Aleksandra Gipsiak
Mariusz Ołdaka
Krystian Jalowski
Piotr Borowieca
nr katalogowy: 142188
10.15199/22.2023.3.1
woda przeznaczona do spożycia przez ludzi
dyrektywa 2020/2184
Program Inwestycyjny w zakresie poprawy jakości i ograniczenia strat wody przeznaczonej do spożycia przez ludzi
water intended for human consumption
Directive 2020/2184
Investment programme to improve the quality and reduce losses of water intended for human consumption
GOSPODARKA WODNA 2023-3
Nowe wyzwania w świetle dyrektywy w sprawie jakości wody przeznaczonej do spożycia przez ludzi
Ewa Szymura
Ewelina Kicman
Aleksandra Gipsiak
Mariusz Ołdaka
Krystian Jalowski
Piotr Borowieca
nr katalogowy: 142188
10.15199/22.2023.3.1
woda przeznaczona do spożycia przez ludzi
dyrektywa 2020/2184
Program Inwestycyjny w zakresie poprawy jakości i ograniczenia strat wody przeznaczonej do spożycia przez ludzi
water intended for human consumption
Directive 2020/2184
Investment programme to improve the quality and reduce losses of water intended for human consumption
GOSPODARKA WODNA 2023-3
Nowe wyzwania w świetle dyrektywy w sprawie jakości wody przeznaczonej do spożycia przez ludzi
Ewa Szymura
Ewelina Kicman
Aleksandra Gipsiak
Mariusz Ołdaka
Krystian Jalowski
Piotr Borowieca
nr katalogowy: 142188
10.15199/22.2023.3.1
woda przeznaczona do spożycia przez ludzi
dyrektywa 2020/2184
Program Inwestycyjny w zakresie poprawy jakości i ograniczenia strat wody przeznaczonej do spożycia przez ludzi
water intended for human consumption
Directive 2020/2184
Investment programme to improve the quality and reduce losses of water intended for human consumption
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-10
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 87612
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-2
Modelowanie i pomiary elektroniczne wybranych bioukładów człowieka
Marek Kuchta
nr katalogowy: 141861
10.15199/48.2023.02.39
pomiary bioukładów człowieka
modelowanie
symulacja komputerowa.
measurements of human biosystems
modelling
computer simulation.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-2
Modelowanie i pomiary elektroniczne wybranych bioukładów człowieka
Marek Kuchta
nr katalogowy: 141861
10.15199/48.2023.02.39
pomiary bioukładów człowieka
modelowanie
symulacja komputerowa.
measurements of human biosystems
modelling
computer simulation.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-12
Analiza wrażliwości jednorodnego modelu ciała człowieka na parametry płynu symulującego tkanki
Łukasz JANUSZKIEWICZ
Sławomir HAUSMAN
nr katalogowy: 88196
10.12915/pe.2014.12.53
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-12b
Supervised and unsupervised segmentation of multispectral retina images
Adam ŚWITOŃSKI
Tomasz BŁACHOWICZ
Marta MISIUK-HOJŁO
Konrad WOJCIECHOWSKI
nr katalogowy: 73161
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-3b
Oculographic means for human retina functional state integral estimation
Andrew SKOBLIAKOV
Alexey KUBARKO
Vladimir FIRAGO
Ivan GOURSKI
Oleksandra HOTRA
nr katalogowy: 75328
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2016-6
STANOWISKO DO POMIARU ODSTROJENIA IMPEDANCYJNEGO ANTEN NASOBNYCH
Paweł Oleksy
Łukasz Januszkiewicz
nr katalogowy: 101800
10.15199/59.2016.6.76
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2016-6
WPŁYW POLA PROMIENIOWANEGO PRZEZ TELEFON KOMÓRKOWY NA SAR I PRZYROSTY TEMPERATURY W GŁOWIE CZŁOWIEKA
Anna Witenberg
Maciej Walkowiak
nr katalogowy: 101787
10.15199/59.2016.6.63
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-1
Wpływ okularów na ekspozycje głowy na pole elektromagnetyczne od popularnych systemów radiokomunikacyjnych pracujących w paśmie UHF
Paweł CAŁA
Paweł BIEŃKOWSKI
nr katalogowy: 88889
10.15199/48.2015.01.24
PROBLEMY JAKOŚCI 2020-10
Związki zarządzania zasobami ludzkimi z modelami pomiaru kapitału intelektualnego
Katarzyna SZCZEPAŃSKA
Iryna RYKOVSKA
nr katalogowy: 128728
10.15199/46.2020.10.1
zarządzanie zasobami ludzkimi
kapitał ludzki
kapitał intelektualny
human resource management
human capital
intellectual capital
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-12
Profile składników odżywczych - brakujący element w regulacji oświadczeń
Marta Zawadka
nr katalogowy: 117674
10.15199/65.2018.12.2
profile składników odżywczych
oświadczenia zdrowotne i żywieniowe
rozporządzenie nr 1924/2006
ocena REFIT
nutrient profiles
health and nutrition claims
1924/2006 Regulation
REFIT evaluation
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-3
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 119354
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-12
Distribution of the Temperature in Human Body in RF Hyperthermia
Eugeniusz KURGAN
Piotr GAS
nr katalogowy: 48799
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2018-6
Zastosowanie podejścia typu Human-Aided Machine Translation w ratowaniu ginących języków
Zbigniew Handzel
Mirosław Gajer
nr katalogowy: 114608
10.15199/13.2018.6.6
przekład komputerowy wspomagany przez człowieka
zagrożone języki
język norn
human-aide machine translation
endangered languages
norn language
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-3
Automatic Classification of Polish Sign Language Words
Tomasz DZIUBICH
Julian SZYMAŃSKI
nr katalogowy: 83066
10.12915/pe.2014.03.043
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-9b
Two-Echelon Reservoir Inventory Management with Forecast Updates: Perspective from Operations of Multireservoir in Interbasin Water Diversion Projects
Yingcheng Xu
Li Wang
Zhisong Chen
Guoping Xia
Yuexiang Yang
nr katalogowy: 70685
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-12b
Human identification based on a kinematical data of a gait
Adam ŚWITOŃSKI
Romualda MUCHA
Dariusz DANOWSKI4
Monika MUCHA
Grzegorz CIEŚLAR
Konrad WOJCIECHOWSKI
Aleksander SIEROŃ
nr katalogowy: 64318
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-5b
Discussion on digitalization of Paper Fiber
Kaisheng ZHANG
Zhijian LI
Yongjian XU
Shuangshuang WANG
nr katalogowy: 67844
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-7
Projektowanie i optymalizacja anteny nasobnej wykonanej w technice mikropaskowej
Rafał PRZESMYCKI
Leszek NOWOSIELSKI
Marek BUGAJ
Kazimierz PIWOWARCZYK
Marian WNUK
nr katalogowy: 77976
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-1
Wpływ pola elektromagnetycznego na rozród człowieka
Artur WDOWIAK
Paweł A. MAZUREK
nr katalogowy: 96016
10.15199/48.2016.01.30
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-1
Wpływ pola elektromagnetycznego na rozród człowieka
Artur WDOWIAK
Paweł A. MAZUREK
nr katalogowy: 96016
10.15199/48.2016.01.30
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2018-10
Cognitive perception of complex scenes in the process of eye tracking studies
ZBIGNIEW GOMÓŁKA
BOGUSŁAW TWARÓG
EWA żESŁAWSKA
PIOTR GOMÓŁKA
nr katalogowy: 116689
10.15199/13.2018.10.1
eye tracking
cognitive science
neuropsychology
eyetracker
badania eyetrackingowe
analiza scen złożonych
postrzeganie scen
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2022-2
SIEĆ SENSORYCZNA DO POMIARU WIELKOŚCI BIOMEDYCZNYCH CZŁOWIEKA
Rafał Nogły
Marian Wnuk
nr katalogowy: 136476
10.15199/13.2022.2.2
sieć sensoryczna
parametry życiowe
temperatura
saturacja
ciśnienie krwi
EKG
WBAN
Bluetooth
antena
antena tekstylna
sensory network
vital signs
temperature
saturation
blood pressure
EKG
WBAN
Bluetooth
antenna
textile antenna
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2022-2
SIEĆ SENSORYCZNA DO POMIARU WIELKOŚCI BIOMEDYCZNYCH CZŁOWIEKA
Rafał Nogły
Marian Wnuk
nr katalogowy: 136476
10.15199/13.2022.2.2
sieć sensoryczna
parametry życiowe
temperatura
saturacja
ciśnienie krwi
EKG
WBAN
Bluetooth
antena
antena tekstylna
sensory network
vital signs
temperature
saturation
blood pressure
EKG
WBAN
Bluetooth
antenna
textile antenna
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2022-2
SIEĆ SENSORYCZNA DO POMIARU WIELKOŚCI BIOMEDYCZNYCH CZŁOWIEKA
Rafał Nogły
Marian Wnuk
nr katalogowy: 136476
10.15199/13.2022.2.2
sieć sensoryczna
parametry życiowe
temperatura
saturacja
ciśnienie krwi
EKG
WBAN
Bluetooth
antena
antena tekstylna
sensory network
vital signs
temperature
saturation
blood pressure
EKG
WBAN
Bluetooth
antenna
textile antenna
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-4
CZY KALIBRACJA OKULOGRAFU W INTERFEJSIE CZŁOWIEK-KOMPUTER ZAWSZE JEST NIEZBĘDNA?
Karolina Gabor-Siatkowska
Artur Janicki
nr katalogowy: 138999
10.15199/59.2022.4.67
agent dialogowy
interfejs człowiek – komputer
kalibracja
okulografia
calibration
dialog agent
eyetracking
human – computer interface
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-4
CZY KALIBRACJA OKULOGRAFU W INTERFEJSIE CZŁOWIEK-KOMPUTER ZAWSZE JEST NIEZBĘDNA?
Karolina Gabor-Siatkowska
Artur Janicki
nr katalogowy: 138999
10.15199/59.2022.4.67
agent dialogowy
interfejs człowiek – komputer
kalibracja
okulografia
calibration
dialog agent
eyetracking
human – computer interface
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-4
CZY KALIBRACJA OKULOGRAFU W INTERFEJSIE CZŁOWIEK-KOMPUTER ZAWSZE JEST NIEZBĘDNA?
Karolina Gabor-Siatkowska
Artur Janicki
nr katalogowy: 138999
10.15199/59.2022.4.67
agent dialogowy
interfejs człowiek – komputer
kalibracja
okulografia
calibration
dialog agent
eyetracking
human – computer interface
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-1
Assessment of the Electromagnetic Radiation Level of vehicles, computers, household appliances, personal care products, mobile phones and smartphones
Krzysztof PRZYSTUPA
Volodymyr POHREBENNYK
Olena MITRYASOVA
Orest KOCHAN
nr katalogowy: 124202
10.15199/48.2020.01.42
electromagnetic radiation level
computers
mobile phones and smartphones.
poziom promieniowania elektromagnetycznego
komputery
telefony komórkowe i smartfony.
AURA 2021-1
Człowiek przyczyną wymierania ssaków, nie klimat
Piotr Skubała
nr katalogowy: 130009
10.15199/2.2021.1.3
wymieranie ssaków
megafauna
wpływ człowieka
zmiany klimatu
mammal extinction
megafauna
human impact
climate change
GOSPODARKA WODNA 2005-3
INFORMACJE - NOWOŚCI - INFORMACJE
Zenon Bagiński
nr katalogowy: 9715
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-9
Mięso w diecie człowieka
Janusz F. Pomianowski
nr katalogowy: 139487
mięso
tłuszcz
wartość odżywcza
substancje bioaktywne
witaminy
substancje mineralne
meat
fat
nutritional value
bioactive substances
vitamins
minerals
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-9
Mięso w diecie człowieka
Janusz F. Pomianowski
nr katalogowy: 139487
mięso
tłuszcz
wartość odżywcza
substancje bioaktywne
witaminy
substancje mineralne
meat
fat
nutritional value
bioactive substances
vitamins
minerals
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2018-9
Influence of heat treatment on the corrosion resistance of Ti-6Al-4V alloy in artificial saliva
Jagoda Ryba
Halina Krawiec
Magdalena Kawalec
Edward Tyrała
nr katalogowy: 115915
10.15199/40.2018.9.2
stopy tytanu
korozja
obróbka cieplna
titanium alloys
corrosion
heat treatment
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-12
A Hybrid Structure for Energy Harvesting from Human Body Thermal Radiation and Mechanical Movement
Taher GHOMIAN
Shahab MEHRAEEN
nr katalogowy: 123685
10.15199/48.2019.12.03
Energy harvesting
Thermal energy
Thermal radiation
Energy conversion
Wearable and implantable devices
Mechanical movement.
pozyskiwanie energii
konwersja enegii
struktiura hybrydowa
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-9
FiE invites thought leaders and innovative start-ups to apply for 2017 Awards
nr katalogowy: 109567
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-3
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 83353
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-9
Nutraceutyki (suplementy diety)
Jerzy Polaczek
nr katalogowy: 62276
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-1
Co nowego w świecie aromatów, dodatków i składników do żywności - grudzień 2010 r.
nr katalogowy: 57214
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-9
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 93617
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-7b
Human protection from low frequency electromagnetic fields
Kazimieras MACEIKA
nr katalogowy: 69320
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-3
The Electromagnetic Field Parallel Cluster Simulation on an Anatomic Human Head Model
Wojciech WALENDZIUK
Eugeniusz TARASOW
Adam IDZKOWSKI
nr katalogowy: 50446
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-3
Computation of SAR and Temperature Increase Distribution in Human Body Numerical Model
Wojciech WALENDZIUK
Jarosław FORENC
nr katalogowy: 50445
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2009-11
The security level of particular blind steganographic systems
JERZY KOROSTIL
ŁUKASZ NOZDRZYKOWSKI
nr katalogowy: 47718
PROBLEMY JAKOŚCI 2021-11-12
Z PRASY ZAGRANICZNEJ
nr katalogowy: 135163
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-10
To See or Not to See - reflections on human color perception
Dariusz SAWICKI
nr katalogowy: 55189
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-2
Psychobiotyki – rola w kształtowaniu zdrowia człowieka
Dorota Zielińska
Iwona Szymańska
nr katalogowy: 130595
10.15199/65.2021.2.5
mikrobiota
probiotyki
oś jelitowo-mózgowa
psychobiotyki
zaburzenia psychiczne
microbiota
probiotics
gut-brain axis
psychobiotics
mental disorders
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-2
Psychobiotyki – rola w kształtowaniu zdrowia człowieka
Dorota Zielińska
Iwona Szymańska
nr katalogowy: 130595
10.15199/65.2021.2.5
mikrobiota
probiotyki
oś jelitowo-mózgowa
psychobiotyki
zaburzenia psychiczne
microbiota
probiotics
gut-brain axis
psychobiotics
mental disorders
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-2
Psychobiotyki – rola w kształtowaniu zdrowia człowieka
Dorota Zielińska
Iwona Szymańska
nr katalogowy: 130595
10.15199/65.2021.2.5
mikrobiota
probiotyki
oś jelitowo-mózgowa
psychobiotyki
zaburzenia psychiczne
microbiota
probiotics
gut-brain axis
psychobiotics
mental disorders
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2019-12
WYBRANE ZAGADNIENIA PRZEKŁADU WSPOMAGANEGO PRZEZ KOMPUTER
Zbigniew Handzel
Mirosław Gajer
nr katalogowy: 124249
10.15199/13.2019.12.12
przekład komputerowy
przekład wspomagany
narzędzia komputerowe
machine translation
machine-aided human translation
computer tools
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-4
Calculation of electric shock current caused by touch and step voltage in grounding grids including climatic conditions
Roman SIKORA
Przemysław MARKIEWICZ
Ewa KORZENIEWSKA
Alyona NIKITINA
nr katalogowy: 148142
10.15199/48.2024.04.42
electric shock current
step voltage
touch voltage
human body impedance
grounding grid
prąd rażeniowy
napięcie krokowe
napięcie dotykowe
impedancja ciała człowieka
uziom
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2005-3
Morfologiczna metoda wykrywania tęczówki
Maciej CZEREDYS
nr katalogowy: 11674
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-9
FAŁSZOWANIE ŻYWNOŚCI Cz. II
Halina Makała
nr katalogowy: 145095
przyprawy
zioła przyprawowe
metody fałszowania
niezgodności autentyczności
kontrole
spices
spice herbs
counterfeiting methods
authenticity discrepancies
controls
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2010-3
Infl uence of accelerometer signal pre-processing and classifi cation method on human activity recognition
ADAM KUPRYJANOW
KATARZYNA KASZUBA
ANDRZEJ CZYŻEWSKI
nr katalogowy: 50795
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2009-3
Estimation of object size in the calibrated camera image
GRZEGORZ SZWOCH
PIOTR DALKA
ANDRZEJ CZYŻEWSKI
nr katalogowy: 41973
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-12
Pole elektromagnetyczne w obecności implantów - zagadnienia normatywne.
Andrzej KRAWCZYK
Ewa ŁADA-TONDYRA
Arkadiusz MIASKOWSKI
nr katalogowy: 81620
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2014-3
Rola systemów nadzoru i sterowania w pracy dyspozytora rozdzielczych sieci elektroenergetycznych średnich napięć
Włodzimierz Korniluk
Grzegorz Dąbrowski
nr katalogowy: 82857
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-4
Angielski dla behapowców - Lekcja 40
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 75834
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2006-1
Rozpoznawanie mówionych cyfr z wykorzystaniem uogólnionego modelu Brain-State-in-a-Box
Krzysztof STARCZEWSKI
nr katalogowy: 18452
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-1
Wyznaczanie rozkładów natężenia napromienienia promieniowaniem UV na komputerowym modelu 2D ciała człowieka
Mariusz WISEŁKA
Agnieszka WOLSKA
Dariusz SAWICKI
nr katalogowy: 124188
10.15199/48.2020.01.28
symulacje komputerowe
natężenie napromienienia
UV
spawanie łukowe
komputerowy model 2D ciała człowieka.
computer simulations
irradiance
UV
arc welding
computer 2D model of human body
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2004-8-9
Badania topograficzne i mikrostrukturalne powierzchni szkliwa ludzkich zębów
T. Matthews-Brzozowska
M. Mikulewicz
J. Szymkowski
nr katalogowy: 1091
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2009-3
Dependence of the head-related transfer function on pinna flare angle
PRZEMYSŁAW PLASKOTA
ANDRZEJ B. DOBRUCKI
nr katalogowy: 41975
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2009-11
Generation of harmonic sequences in accordance to tonal harmony rules with artificial neural networks
WOJCIECH ZABIEROWSKI
ANDRZEJ NAPIERALSKI
nr katalogowy: 47712
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Wpływ kawy na zdrowie człowieka
Elżbieta Dłużewska
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
nr katalogowy: 135127
10.15199/65.2021.12.6
kawa
zdrowie
kofeina
kwasy chlorogenowe
trygonelina
cholina
diterpeny
coffee
health
caffeine
chlorogenic acids
trigonelline
choline
diterpenes
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Wpływ kawy na zdrowie człowieka
Elżbieta Dłużewska
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
nr katalogowy: 135127
10.15199/65.2021.12.6
kawa
zdrowie
kofeina
kwasy chlorogenowe
trygonelina
cholina
diterpeny
coffee
health
caffeine
chlorogenic acids
trigonelline
choline
diterpenes
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Wpływ kawy na zdrowie człowieka
Elżbieta Dłużewska
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
nr katalogowy: 135127
10.15199/65.2021.12.6
kawa
zdrowie
kofeina
kwasy chlorogenowe
trygonelina
cholina
diterpeny
coffee
health
caffeine
chlorogenic acids
trigonelline
choline
diterpenes
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-11-12
CO NOWEGO w Świecie aromatów, dodatków i składników do Żywności
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 73573
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-5-6
Napoje funkcjonalne IV-V 2012
Adam Bogacz
nr katalogowy: 68885
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-4
Kawa dobra na lato
nr katalogowy: 150018
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-3
Analiza porównawcza modeli człowieka o różnej rozdzielczości w modelowaniu struktur elektromagnetycznych
Tomasz DŁUGOSZ
nr katalogowy: 58586
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Fortyfikacja magnezem napojów funkcjonalnych
Monika Szymańska
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 137269
10.15199/65.2022.4.5
magnez
suplementacja
fortyfikacja
napoje funkcjonalne
magnesium
supplementation
fortification
functional beverages
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Fortyfikacja magnezem napojów funkcjonalnych
Monika Szymańska
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 137269
10.15199/65.2022.4.5
magnez
suplementacja
fortyfikacja
napoje funkcjonalne
magnesium
supplementation
fortification
functional beverages
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Fortyfikacja magnezem napojów funkcjonalnych
Monika Szymańska
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 137269
10.15199/65.2022.4.5
magnez
suplementacja
fortyfikacja
napoje funkcjonalne
magnesium
supplementation
fortification
functional beverages
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Fortyfikacja magnezem napojów funkcjonalnych
Monika Szymańska
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 137269
10.15199/65.2022.4.5
magnez
suplementacja
fortyfikacja
napoje funkcjonalne
magnesium
supplementation
fortification
functional beverages
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Fortyfikacja magnezem napojów funkcjonalnych
Monika Szymańska
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 137269
10.15199/65.2022.4.5
magnez
suplementacja
fortyfikacja
napoje funkcjonalne
magnesium
supplementation
fortification
functional beverages
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Fortyfikacja magnezem napojów funkcjonalnych
Monika Szymańska
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 137269
10.15199/65.2022.4.5
magnez
suplementacja
fortyfikacja
napoje funkcjonalne
magnesium
supplementation
fortification
functional beverages
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2015-7
Wybrane zagadnienia budowy automatycznych generatorów struktur gramatycznych języków naturalnych. Część 2 - generatory typu SVO
Mirosław Gajer
Zbigniew Handzel
Joanna Dybiec-Gajer
nr katalogowy: 92666
10.15199/13.2015.7.16
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-2
Prototypowanie modułów mikroprocesorowych do wykrywania wzorców ruchowych
Tomasz MARCINIAK
Wojciech MARCINIAK
Adam DĄBROWSKI
nr katalogowy: 136078
10.15199/48.2022.02.18
mikrokontrolery
czujniki inercyjne
rozpoznawanie wzorców ruchowych.
microcontrollers
inertial sensors
human action recognition
HAR.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-2
Prototypowanie modułów mikroprocesorowych do wykrywania wzorców ruchowych
Tomasz MARCINIAK
Wojciech MARCINIAK
Adam DĄBROWSKI
nr katalogowy: 136078
10.15199/48.2022.02.18
mikrokontrolery
czujniki inercyjne
rozpoznawanie wzorców ruchowych.
microcontrollers
inertial sensors
human action recognition
HAR.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-9
Prediction of SAR of Electromagnetic Radiation due to Virtual Reality Headsets in the Human Head
Piyapat POUNGSRI
Tanaporn PECHRKOOL
Aphibal PRUKSANUBAL
Prayoot AKKARAEKTHALIN
nr katalogowy: 127829
10.15199/48.2020.09.35
SAR
Virtual Reality Headsets
Human Head
wirtualna rzeczywistość
współczynnik SAR
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-4
Ekspert kontra klasyczne metody prognostyczne w zadaniu prognozowania rocznego zapotrzebowania na energię elektryczną terenowych stacji transformatorowych SN/nN
Paweł PIOTROWSKI
Jerzy MARZECKI
nr katalogowy: 104935
10.15199/48.2017.04.21
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-6
Wpływ odległości od urządzeń emitujących promieniowanie elektromagnetyczne na metabolizm tlenowy wybranych elementów morfotycznych krwi
Gabriela HENRYKOWSKA
Małgorzata LEWICKA
Artur SZCZĘSNY
Maria DZIEDZICZAK-BUCZYŃSKA
Krzysztof PACHOLSKI2
Andrzej BUCZYŃSKI
nr katalogowy: 84727
10.12915/pe.2014.06.036
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2014-4
Zagadnienia związane z przekładem zaimków osobowych w systemie tłumaczenia komputerowego typu Human-Aided Machine Translation
Zbigniew Handzel
Mirosław Gajer
Joanna Dybiec-Gajer
nr katalogowy: 83727
10.15199/ELE-2014-017
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-12b
Wireless Body Sensor Network - Fundamental Concepts and Application
Anna PŁAWIAK-MOWNA
Andrzej KRAWCZYK
nr katalogowy: 73205
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-3a
Transient Temperature Distribution inside Human Brain during Interstitial Microwave Hyperthermia
Piotr GAS
nr katalogowy: 75103
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH