Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-11-12
Źródło zdrowia
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 140912
fermentacja
kapusta kiszona
bakterie mlekowe
walory prozdrowotne
potrawy wigilijne z kapusty kiszonej
fermentation
sauerkraut
lactic bacteria
health-promoting values
Christmas Eve dishes made from sauerkraut
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-11-12
Źródło zdrowia
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 140912
fermentacja
kapusta kiszona
bakterie mlekowe
walory prozdrowotne
potrawy wigilijne z kapusty kiszonej
fermentation
sauerkraut
lactic bacteria
health-promoting values
Christmas Eve dishes made from sauerkraut
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-12
Ryby na Wigilię
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 124224
Wigilia
potrawy rybne
karp
śledź
łosoś
galarety rybne
zupy
dania gorące
sałatki
Christmas Eve
fish dishes
carp
herring
salmon
fish jelly
soups
hot dishes
salads
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-12
Świąteczne smaki i aromaty
nr katalogowy: 117487
Wigilia
potrawy
bakalie
miód
mak
korzenne przyprawy
kapusta kiszona
grzyby
suszone owoce
Christmas Eve
dishes
delicacies
honey
poppy
spicy condiments
sauerkraut
mushrooms
dried fruit
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2022-1
Jesienno-zimowa kolekcja 2022-2023 Evesome – kolekcja tweedowych akcesoriów
Eve De Rothiacob
nr katalogowy: 136459
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-12
Papierowe ozdoby na świąteczną choinkę
Marzanna Marcinkowska
nr katalogowy: 135092
papier
bibułka
tektury
zdobienie
choinka
tradycja
paper
tissue paper
cardboard
decoration
Christmas tree
tradition
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-12
Papierowe ozdoby na świąteczną choinkę
Marzanna Marcinkowska
nr katalogowy: 135092
papier
bibułka
tektury
zdobienie
choinka
tradycja
paper
tissue paper
cardboard
decoration
Christmas tree
tradition
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-12
Papierowe ozdoby na świąteczną choinkę
Marzanna Marcinkowska
nr katalogowy: 135092
papier
bibułka
tektury
zdobienie
choinka
tradycja
paper
tissue paper
cardboard
decoration
Christmas tree
tradition
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2022-1
Jesienno-zimowa kolekcja 2022-2023 Evesome – kolekcja tweedowych akcesoriów
Eve De Rothiacob
nr katalogowy: 136459
AURA 2022-12
Choinka naturalna czy sztuczna, jaką wybrać?
Mariusz Szmagara
Marek Kopacki
Barbara Skwaryło-Bednarz
Barbara Marcinek
Agnieszka Jamiołkowska
nr katalogowy: 140877
10.15199/2.2022.12.1
choinka naturalna
choinka sztuczna
środowisko przyrodnicze
ochrona przyrody
natural Christmas tree
artificial Christmas tree
natural environment
nature protection
AURA 2022-12
Choinka naturalna czy sztuczna, jaką wybrać?
Mariusz Szmagara
Marek Kopacki
Barbara Skwaryło-Bednarz
Barbara Marcinek
Agnieszka Jamiołkowska
nr katalogowy: 140877
10.15199/2.2022.12.1
choinka naturalna
choinka sztuczna
środowisko przyrodnicze
ochrona przyrody
natural Christmas tree
artificial Christmas tree
natural environment
nature protection
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2021-8
System sterowania autonomicznego pojazdu A-EVE
Marek DŁUGOSZ
Michał ROMAN
Paweł WE˛GRZYN
nr katalogowy: 132825
10.15199/48.2021.08.08
autonomia
autonomiczne pojazdy
system sterowania
elektryczny pojazd
autonomous
autonomous vehicle
control system
electrical vehicle
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-12
TRADYCYJNE WĘDZONKI na święta
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 141100
surowiec wędzonkowy i jego dobór
wędzonki tradycyjne
proces produkcji wędzonek
raw material and its selection for whole muscle smoked meat products
traditional whole muscle smoked meat products
production process of whole muscle smoked meat products
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-12
TRADYCYJNE WĘDZONKI na święta
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 141100
surowiec wędzonkowy i jego dobór
wędzonki tradycyjne
proces produkcji wędzonek
raw material and its selection for whole muscle smoked meat products
traditional whole muscle smoked meat products
production process of whole muscle smoked meat products
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-12
Na co dzień i od święta
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 110905
bakalie
suszone owoce
orzechy
migdały
wykorzystanie kulinarne
Boże Narodzenie
sweetmeats
dried fruits
nuts
almonds
culinary use
Christmas
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-11-12
Zdrów jak ryba
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 134937
ryby morskie i słodkowodne
wartość odżywcza
wielonienasycone kwasy tłuszczowe
witaminy
zdrowie
świąteczne dania rybne
marine and freshwater fish
nutritional value
polyunsaturated fatty acids
vitamins
health
Christmas fish dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-11-12
Zdrów jak ryba
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 134937
ryby morskie i słodkowodne
wartość odżywcza
wielonienasycone kwasy tłuszczowe
witaminy
zdrowie
świąteczne dania rybne
marine and freshwater fish
nutritional value
polyunsaturated fatty acids
vitamins
health
Christmas fish dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-11-12
Zdrów jak ryba
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 134937
ryby morskie i słodkowodne
wartość odżywcza
wielonienasycone kwasy tłuszczowe
witaminy
zdrowie
świąteczne dania rybne
marine and freshwater fish
nutritional value
polyunsaturated fatty acids
vitamins
health
Christmas fish dishes
AURA 2023-12
Gatunki roślin wykorzystywane w ozdobach i dekoracjach świątecznych
Marek KOPACKI
nr katalogowy: 146419
10.15199/2.2023.12.1
ozdoby i dekoracje świąteczne
gatunki rodzime
rośliny inwazyjne
ornaments and decorations
native species
invasive plants
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-12
Żywność tradycyjna klasy premium na święta Bożego Narodzenia
Tomasz Krzywiński
Grzegorz Tokarczyk
Sylwia Przybylska
nr katalogowy: 111085
święta Bożego Narodzenia
karp
wędliny premium
gęsina
wartość odżywcza drobiu
Christmas
carp
premium meats
goose
nutritional value of poultry
OPAKOWANIE 2007-I
Thin Layer of Aluminium Foil for Colourful Design
Guido Winsel
nr katalogowy: 25086
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-12
MĄDRY CHRISTMAS
Ewa Kakiet-Springer
nr katalogowy: 141099
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-12
MĄDRY CHRISTMAS
Ewa Kakiet-Springer
nr katalogowy: 141099
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-8
Zielona Budka w rytmach samby
nr katalogowy: 45456
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2009-2
Aleja wirusów
Zuzanna Pęksa
nr katalogowy: 41014
ATEST - OCHRONA PRACY 2021-1
Przyszłość sektora e-detalicznego z punktu widzenia bezpieczeństwa i higieny pracy (6) Lekcja 132
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 129952
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-6
LISTY DO AI
Ewa Kakiet-Springer
nr katalogowy: 143577
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-3
Rynek papierów higienicznych w Polsce w 2022 r.
Michał Jastrzębski
nr katalogowy: 142442
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2020-7-8
BADANIE JAKOŚCI SIECI KOMÓRKOWYCH W PRZEDEDNIU TECHNOLOGII 5G NA WYBRANYM PRZYKŁADZIE
Przemysław Falkowski-Gilski
Tadeus Uhl
nr katalogowy: 128951
10.15199/59.2020.7-8.45
MBMS (Multimedia Broadcast Multicast Services)
pomiary w sieciach
QoN (Quality of Network)
QoS (Quality of Service)
urządzenia mobilne
MBMS (Multimedia Broadcast Multicast Services)
measurement techniques
mobile devices
QoN (Quality of Network)
QoS (Quality of Service)
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2020-7-8
BADANIE JAKOŚCI SIECI KOMÓRKOWYCH W PRZEDEDNIU TECHNOLOGII 5G NA WYBRANYM PRZYKŁADZIE
Przemysław Falkowski-Gilski
Tadeus Uhl
nr katalogowy: 128951
10.15199/59.2020.7-8.45
MBMS (Multimedia Broadcast Multicast Services)
pomiary w sieciach
QoN (Quality of Network)
QoS (Quality of Service)
urządzenia mobilne
MBMS (Multimedia Broadcast Multicast Services)
measurement techniques
mobile devices
QoN (Quality of Network)
QoS (Quality of Service)
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2020-11
GEO_prezenty
Ryszard Rus
nr katalogowy: 128899
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2020-11
GEO_prezenty
Ryszard Rus
nr katalogowy: 128899
PACKAGING REVIEW 2023-3
PACKAGING INDUSTRY FACING MARKET CHALLENGES
Tomasz Krawczak
nr katalogowy: 145493
PACKAGING REVIEW 2023-3
PACKAGING INDUSTRY FACING MARKET CHALLENGES
Tomasz Krawczak
nr katalogowy: 145493
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2020-7-8
Środowisko elektromagnetyczne w przededniu wdrożenia 5G
Paweł Bieńkowski
nr katalogowy: 127956
10.15199/59.2020.7–8.3
środowisko elektromagnetyczne
5G
pomiary pola elektromagnetycznego
electromagnetic environment
5G
electromagnetic field measurements
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2020-2
Źródła antropogenicznych anomalii grawitacyjnych i ich znaczenie
Stanisław BEDNAREK
nr katalogowy: 124754
10.15199/50.2020.2.2
grawitacja
anomalia
źródło
klasyfikacja
przyspieszenie
siła ciężkości
model
obliczenia
gravity
anomaly
source
classification
acceleration
weight
model
computations
PROBLEMY JAKOŚCI 2018-9
System jakości na przykładzie zharmonizowanych Europejskich Wymagań Zdatności do Lotu Wojskowych Statków Powietrznych
Sławomir KLIMASZEWSKI
Sergiusz SZAWŁOWSKI
nr katalogowy: 116053
10.15199/48.2018.9.12
zdatność do lotu
wymagania EMAR
wojskowe statki powietrzne
system jakości
airworthiness
EMAR requirements
military aircraft
quality system
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2021-1
Zwiększenie efektywności ekonomicznej przez zastosowanie systemów cyber-fizycznych
Robert Kijak
Artur Dmowski
nr katalogowy: 131101
10.15199/160.2021.1.6
Woda 4.0
systemy cyberfizyczne
cyfrowe bliźniaki
ścieki przemysłowe
Water 4.0
cyber-physical systems
digital twins
industrial wastewater
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2021-1
Zwiększenie efektywności ekonomicznej przez zastosowanie systemów cyber-fizycznych
Robert Kijak
Artur Dmowski
nr katalogowy: 131101
10.15199/160.2021.1.6
Woda 4.0
systemy cyberfizyczne
cyfrowe bliźniaki
ścieki przemysłowe
Water 4.0
cyber-physical systems
digital twins
industrial wastewater
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2021-1
Zwiększenie efektywności ekonomicznej przez zastosowanie systemów cyber-fizycznych
Robert Kijak
Artur Dmowski
nr katalogowy: 131101
10.15199/160.2021.1.6
Woda 4.0
systemy cyberfizyczne
cyfrowe bliźniaki
ścieki przemysłowe
Water 4.0
cyber-physical systems
digital twins
industrial wastewater
MATERIAŁY BUDOWLANE 2024-10
Experiences related to the renovation of street surfaces in the Płock conservation zone – mistakes, challenges and threats
Piotr Gryszpanowicz
Konrad J. Waluś
nr katalogowy: 151124
10.15199/33.2024.10.15
nawierzchnie zabytkowe
strefy ochrony konserwatorskiej
remonty nawierzchni
historic surfaces
conservation protection zones
surface renovations
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-1-2
Karnawałowe słodkie wypieki
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 124864
karnawał
słodkie wypieki
pączki
faworki
trendy prozdrowotne
walentynki
Światowy Dzień Słodyczy
carnival
sweet pastries
donuts
crullers
health trends
Valentine's Day
World Sweets Day
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2018-21-22
Światowe trendy w ograniczaniu emisji samochodowej i ich wpływ na rozwój napędów pojazdów, paliw, olejów silnikowych i metod badawczych – znaczenie globalne nowych regulacji ograniczania emisji WLTP i RDE - podsumowanie „6th International Exhaust Emissions Symposium (IEES)”
Piotr BIELACZYC
nr katalogowy: 116378
emisja spalin
światowe trendy
normy emisji
silniki spalinowe
RDE
WLTP
WLTC
metody badania
rozwój paliw
napędy hybrydowe i elektryczne
global trends of exhaust emissions
emissions standard
IC engines
RDE
WLTP
WLTC
test methods
fuel development
hybrid and electric vehicle
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH