Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-12
Pieczenie - wyrób i wartość odżywcza
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 64456
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-7
Pieczenie chleba w terenie
Bogdan Jaśkiewicz
nr katalogowy: 27782
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2014-7-8
Pieczenie
Zygmunt Jazukiewicz
nr katalogowy: 83656
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-10
Puffing - technologia i jakość
Agnieszka Mularczyk
nr katalogowy: 87296
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-3
Jeden piec - tysiące możliwości
nr katalogowy: 4063
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-3
Ciasteczkowe Inspiracje Igi Sarzyńskiej
Iga Sarzyńska
nr katalogowy: 130792
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-9
Kto jest gdzie, czyli ścieżki ku gastronomicznym sukcesom
nr katalogowy: 18479
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-3
Ciasteczkowe Inspiracje Igi Sarzyńskiej
Iga Sarzyńska
nr katalogowy: 130792
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-6
WĘDZENIE, PARZENIE I PIECZENIE
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 143578
obróbka termiczna
wędzenie
parzenie
pieczenie
thermal treatment
smoking
steaming
bakings
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-6
WĘDZENIE, PARZENIE I PIECZENIE
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 143578
obróbka termiczna
wędzenie
parzenie
pieczenie
thermal treatment
smoking
steaming
bakings
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-6
WĘDZENIE, PARZENIE I PIECZENIE
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 143578
obróbka termiczna
wędzenie
parzenie
pieczenie
thermal treatment
smoking
steaming
bakings
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-6
Grillowane plusy i minusy Grillowanie, to pieczenie potraw bez dodatku tłuszczu - na ruszcie, rożnie lub specjalnych grillach.
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 18534
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-6
Ekologiczne pieczenie
Konrad Kazanecki
nr katalogowy: 143445
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-6
Ekologiczne pieczenie
Konrad Kazanecki
nr katalogowy: 143445
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-8
Święto Chleba w Krakowie
nr katalogowy: 28975
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-4
Ekonomiczne pieczenie
nr katalogowy: 34439
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-12
Święta "na wynos"
nr katalogowy: 39708
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-5
GRILLujemy całe lato!
nr katalogowy: 25738
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-3
Pieczenie nocne - nowa jakość w SelfCooking Center
nr katalogowy: 24621
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-2
Pieczenie nocne - nowa jakość w SelfCooking Center
nr katalogowy: 24116
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-10
slow baking - klub na rzecz jakości pieczywa
nr katalogowy: 30219
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-5
Marynaty rynkowe do mięsa
Damian Cieśla
nr katalogowy: 35407
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-2
PRODUKTY MIESIĄCA
nr katalogowy: 96673
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-9
Top najlepszych zmywarek dla piekarni i cukierni
nr katalogowy: 144834
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-5
Ograniczanie zwrotów pieczywa – system FreshBake
Konrad Kazanecki
nr katalogowy: 142949
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2015-14-15
Papryczki na językach
nr katalogowy: 92350
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-3
MIĘSNE PRZYSMAKI wielkanocne
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 142437
kiełbasa biała
kiełbasa wędzona
wędzonki
pieczenie
zupy wielkanocne
przetwory w galarecie
white sausage
smoked sausage
whole muscle smoked products
roasted meat products
easter soups
products in gelatine jelly
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-3
MIĘSNE PRZYSMAKI wielkanocne
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 142437
kiełbasa biała
kiełbasa wędzona
wędzonki
pieczenie
zupy wielkanocne
przetwory w galarecie
white sausage
smoked sausage
whole muscle smoked products
roasted meat products
easter soups
products in gelatine jelly
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-3
MIĘSNE PRZYSMAKI wielkanocne
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 142437
kiełbasa biała
kiełbasa wędzona
wędzonki
pieczenie
zupy wielkanocne
przetwory w galarecie
white sausage
smoked sausage
whole muscle smoked products
roasted meat products
easter soups
products in gelatine jelly
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-11
Tradycyjne wędzenie i pieczenie bezpieczne pod względem zdrowotnym
Zbigniew J. Dolatowski
Henryk Skórnicki
nr katalogowy: 87959
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-5
Ograniczanie zwrotów pieczywa – system FreshBake
Konrad Kazanecki
nr katalogowy: 142949
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-12
Mikotoksyny w mące
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 80909
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-12
Elastyczny, oszczędny i samowystarczalny... Termoolejowy piec MIWE TS integro
nr katalogowy: 102513
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2024-4
OD REDAKCJI
Anna Skurzewska
nr katalogowy: 150872
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-7-8
Po wiedeńsku czy po polsku?
Arletta Kowalik
nr katalogowy: 115013
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-7
Akryloamid - fakty i opinie
Roman Jurga
nr katalogowy: 45159
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-3
Smażenie, pieczenie i... akryloamid
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 42267
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-5
Jak nazwać wędliny konfekcjonowane
Radosław Zieliński
nr katalogowy: 120390
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-3
Wartość odżywcza mięsnych wyrobów garmażeryjnych
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 58471
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-5
Czym umyć grill?
Magdalena Borek-Daruk
nr katalogowy: 44258
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-11
Wieprzowe menu
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 72213
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-11
Dobry klimat tworzy wysoką jakość Automat garowniczy MIWE GVA
nr katalogowy: 63526
ATEST - OCHRONA PRACY 2015-12
teksty-preteksty
nr katalogowy: 95563
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-9
O trzech takich, co ukradli... Irlandię
nr katalogowy: 93311
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-4
Atuty wielofunkcyjne
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 83431
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-9
Chleb "na rurce" i w "cyklotermiku"
nr katalogowy: 122157
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-4
Social Cooking - wspólne gotowanie
nr katalogowy: 90370
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-9
Pieczenie z pasją
nr katalogowy: 109063
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-8
Chleb "na rurce" i w "cyklotermiku"
nr katalogowy: 85515
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-1-2
Serce kuchni
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 73876
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-5
Niezbędne i niezastąpione
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 51612
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-1
Wszystkie smaki bigosu
Jadwiga Piotrowicz
nr katalogowy: 103073
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-4
Nasilenie prac montażowych na przełomie 2016/2017 r.
nr katalogowy: 104862
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-8
Odpiek sklepowy a zmieniające się gusta i trendy
nr katalogowy: 69597
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-1
Pomiar kwasowości zakwasów w piekarni
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 141108
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-1-2
Skrzydełko czy tuszka?
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 118545
gęsina
piersi
uda
podudzia
tłuszcz
pieczenie
potrawy
gęsina
breast
thighs
drumsticks
fat
rosting
dishes
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-5
Urządzenia i techniki wykorzystywane podczas grillowania
Mariusz S. Kubiak
Tomasz Borowy
Rados ław Grala
nr katalogowy: 68043
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-5
KOMA to jakość
nr katalogowy: 90796
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-12
Roboty cieplne
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 81038
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-2
Zagrożenia związane z obecnością mikotoksyn w żywności
Jagoda Kępińska
Wioletta Biel
nr katalogowy: 125034
10.15199/65.2020.2.5
mikotoksyny
produkty spożywcze
zapobieganie
zdrowie ludzi
mycotoxins
food product
prevention
human health
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-5
Sięgamy po wędzone
Mariusz S. Kubiak
Tomasz Borowy
nr katalogowy: 67375
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-1-2
Centrum dowodzenia
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 96443
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-12
Dzieje chleba, dzieje świata
nr katalogowy: 72879
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-12
Wędzonki tradycyjne niskowydajne
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 102858
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-10
Wielkopolskie smaki
Ewa Czarniecka
nr katalogowy: 71220
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-3
Pasztety wielkanocne
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 119301
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-12
Mięso w świątecznym wydaniu
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 102735
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-10
Hydroksymetylofurfural w żywności
Andrzej Cendrowski
Iwona Ścibisz
Marta Mitek
Daria Oyrzanowska
nr katalogowy: 101722
10.15199/65.2016.10.8
OPAKOWANIE 2016-10
Opakowania na napoje: doskonałe połączenie indywidualizmu i wydajności
nr katalogowy: 101462
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-1-2
Nowy Ład dla restauratorów
Adriana Lotolc
nr katalogowy: 136201
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-3
Ocena zawartości azotanów w mięsie drobiowym poddanym obróbce termicznej
Sylwia Bagińska
Małgorzata Kowczyk-Sadowy
Jolanta Piekut
Małgorzata Krasowska
Sławomir Obidziński
Gabriela Woroniecka
nr katalogowy: 136788
10.15199/62.2022.3.4
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-3
Ocena zawartości azotanów w mięsie drobiowym poddanym obróbce termicznej
Sylwia Bagińska
Małgorzata Kowczyk-Sadowy
Jolanta Piekut
Małgorzata Krasowska
Sławomir Obidziński
Gabriela Woroniecka
nr katalogowy: 136788
10.15199/62.2022.3.4
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-3
Ocena zawartości azotanów w mięsie drobiowym poddanym obróbce termicznej
Sylwia Bagińska
Małgorzata Kowczyk-Sadowy
Jolanta Piekut
Małgorzata Krasowska
Sławomir Obidziński
Gabriela Woroniecka
nr katalogowy: 136788
10.15199/62.2022.3.4
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2024-1
NARDA-STS W EUROPEJSKIM PROGRAMIE OCHRONY GRANIC NESTOR
Jarosław Kwiatkowski
nr katalogowy: 147003
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-4
Historia zawodu rzeźnika i cechów rzeźniczych w zarysie
Aleksandra Marciniak
Marian Winiarski
nr katalogowy: 83746
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-3
Tradycyjne wyroby mięsne wysokiej jakości
Tomasz Krzywiński
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 66707
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-5
Wybrane aspekty związane z grillowaniem
Ewa Normark
nr katalogowy: 59759
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-3
Drobiowe przysmaki
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 104413
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-1-2
Myśliwskie menu Potrawy z dziczyzny
Ewa Czarniecka-Skubina
Jadwiga Hamułka
nr katalogowy: 103526
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-4
Akryloamid – co warto o nim wiedzieć?
nr katalogowy: 144358
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-5
Mathematical modeling of torrefaction of refuse-derived alternative fuel Modelowanie matematyczne toryfikacji paliwa pochodzącego z odpadów
Paweł Stępień
Andrzej Białowiec
nr katalogowy: 105749
10.15199/62.2017.5.37
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-10
Na gorąco Aparaty grzejne w zakładach gastronomicznych
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 109865
AURA 2010-6
Jedz ryby nie tylko od święta
Władysław MIGDAŁ
Joanna TKACZEWSKA
Piotr KULAWIK
Łukasz MIGDAŁ
Arkadiusz OSIECKI
Karolina LATOS
Maciej PRZYBYŁKO
nr katalogowy: 52185
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-11
Zdrowy jak ryba
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 102062
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-6
Ryba z grilla
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 106245
ryby
wartość odżywcza
obróbka termiczna
grillowanie
potrawy
zdrowie
fish
nutritional value
heat treatment
grilling
grilled dishes
health
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2021-4-5
CIEKAWOŚĆ TO NAJWAŻNIEJSZY KLUCZ DO SUKCESU Rozmowa z dr. Timothy Douglasem z Lancaster University o zamiłowaniu do zgłębiania wiedzy i trudnościach badacza w czasie pandemii
nr katalogowy: 134833
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-11
Akryloamid w żywności dla dzieci jako realne zagrożenie dla zdrowia
Sylwia Zimny
Agnieszka Piekara
Monika Kaczmarczyk
Małgorzata Krzywonos
nr katalogowy: 117222
10.15199/62.2018.11.22
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-7
Kruchość i soczystość marynowanej wołowiny
Katarzyna Tkacz
Monika Modzelewska-Kapituła
Weronika Zduńczyk
Dominika Detmer
nr katalogowy: 127264
marynowanie
wołowina
kruchość
soczystość
marinating
beef
tenderness
juiciness
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-4-5
3D jedzenie na zamówienie
Grażyna Bortnowska
nr katalogowy: 131709
Projektowanie żywności
drukowanie 3D
gastronomia spersonalizowana
Food designing
3D printing
personalized gastronomy
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-4-5
3D jedzenie na zamówienie
Grażyna Bortnowska
nr katalogowy: 131709
Projektowanie żywności
drukowanie 3D
gastronomia spersonalizowana
Food designing
3D printing
personalized gastronomy
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-9
Rola i znaczenie wędzenia w kreowaniu cech jakościowych wyrobów mięsnych
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 133506
wędzenie
barwotwórcze działanie dymu wędzarniczego
cechy jakościowe wyrobów wędzonych
utrwalające działanie dymu wędzarniczego
smoking
smoke color building effect
quality features of smoked meat products
preservative influence of smoke
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-4
Smakowite urozmaicenie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 125920
potrawy mięsne na zimno
wieprzowina
mięso drobiowe
wołowina
jagnięcina
dziczyzna
pieczeń
sztufada
galantyna
rolada
befsztyk tatarski
pasztet
cold meat dishes
pork
poultry meat
beef
lamb
venison
roast
boeuf à
la mode („
beef in style")
galantine
roulade
steak tartare
pate.
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-2
Akryloamid w żywności charakterystyka i sposoby ograniczenia
Anna Żbikowska
Małgorzata Kowalska
Katarzyna Żbikowska
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
nr katalogowy: 112323
10.15199/65.2018.2.4
akryloamid
właściwości fizykochemiczne
toksyczność
zalecenia UE
acrylamide
physicochemical properties
toxicity
EU recommendations
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-1
Wykorzystanie zamienników tłuszczu w produktach spożywczych
Danuta Górecka
Marzanna Hęś
Anna Jędrusek-Golińska
nr katalogowy: 124486
10.15199/65.2020.1.3
zamienniki tłuszczu
podział
zastosowanie zamienników tłuszczu
fat replacements
division
use of fat substitutes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-5
Biesiada przy grillu
nr katalogowy: 113660
grillowanie
mięso
przyprawy
sosy
potrawy mięsne z grilla
grilling
meat
spices
herbs
sauces
grilled meat dishes
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2023-2
Wpływ wybranego oczyszczacza powietrza na jakość powietrza wewnętrznego w budynkach jednorodzinnych – studium przypadku
Katarzyna Lisik
Robert Cichowicz
nr katalogowy: 141773
10.15199/9.2023.2.2
zanieczyszczenia powietrza
mikroklimat
oczyszczacz powietrza
air pollution
microclimate
air filter
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2023-2
Wpływ wybranego oczyszczacza powietrza na jakość powietrza wewnętrznego w budynkach jednorodzinnych – studium przypadku
Katarzyna Lisik
Robert Cichowicz
nr katalogowy: 141773
10.15199/9.2023.2.2
zanieczyszczenia powietrza
mikroklimat
oczyszczacz powietrza
air pollution
microclimate
air filter
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2023-2
Wpływ wybranego oczyszczacza powietrza na jakość powietrza wewnętrznego w budynkach jednorodzinnych – studium przypadku
Katarzyna Lisik
Robert Cichowicz
nr katalogowy: 141773
10.15199/9.2023.2.2
zanieczyszczenia powietrza
mikroklimat
oczyszczacz powietrza
air pollution
microclimate
air filter
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH