Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-4
Rybne zmagania
nr katalogowy: 75786
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-12
Świąteczne przyprawy
Paulina Kania-Lentes
nr katalogowy: 31698
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-12
Świąteczne wina
SŁAWOMIR CHRZCZONOWICZ
nr katalogowy: 12170
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-9
Rozwój rynku żywności mrożonej
H. Górska-Warsewicz
nr katalogowy: 14907
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-12
Najczęściej wybierane marki na rynku żywności mrożonej
HANNA GÓRSKA-WARSEWICZ
nr katalogowy: 40047
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-12
Świąteczne przyprawy
nr katalogowy: 64121
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-2
Konkursowe ryby
nr katalogowy: 57398
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-2
Ryby
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 141613
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-2
Ryby
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 141613
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-11-12
Zdrów jak ryba
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 134937
ryby morskie i słodkowodne
wartość odżywcza
wielonienasycone kwasy tłuszczowe
witaminy
zdrowie
świąteczne dania rybne
marine and freshwater fish
nutritional value
polyunsaturated fatty acids
vitamins
health
Christmas fish dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-11-12
Zdrów jak ryba
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 134937
ryby morskie i słodkowodne
wartość odżywcza
wielonienasycone kwasy tłuszczowe
witaminy
zdrowie
świąteczne dania rybne
marine and freshwater fish
nutritional value
polyunsaturated fatty acids
vitamins
health
Christmas fish dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-11-12
Zdrów jak ryba
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 134937
ryby morskie i słodkowodne
wartość odżywcza
wielonienasycone kwasy tłuszczowe
witaminy
zdrowie
świąteczne dania rybne
marine and freshwater fish
nutritional value
polyunsaturated fatty acids
vitamins
health
Christmas fish dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-6
Swojsko i ze smakiem - u Arpada Šipeca w Slawonii
Jerzy Magner
nr katalogowy: 68304
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-4
Dialog z tradycją
nr katalogowy: 119634
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-3
Co piekarz wiedzieć powinien - Wielkanoc z pieczywem i… żurkiem
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 147655
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-11
Smaki Italii
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 94672
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-3
Wielkanocne przysmaki
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 136711
Wielkanoc
potrawy
jaja
ryby
zupy
sosy
sałatki
ciasta
potrawy regionalne
nowe trendy
Easter
dishes
eggs
fish
soups
sauces
cakes
regional dishes
new trends
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-3
Wielkanocne przysmaki
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 136711
Wielkanoc
potrawy
jaja
ryby
zupy
sosy
sałatki
ciasta
potrawy regionalne
nowe trendy
Easter
dishes
eggs
fish
soups
sauces
cakes
regional dishes
new trends
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-10-11
Przysmaki Krainy Wielkich Jezior
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 63449
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-10
Delektujmy się nad morzem
Monika Kucia
nr katalogowy: 54783
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-12
Świąteczne smaki i aromaty
nr katalogowy: 117487
Wigilia
potrawy
bakalie
miód
mak
korzenne przyprawy
kapusta kiszona
grzyby
suszone owoce
Christmas Eve
dishes
delicacies
honey
poppy
spicy condiments
sauerkraut
mushrooms
dried fruit
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-11
Utrzymać ciepło
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 116974
ODZIEŻ 2005-6
Na świąteczne i karnawałowe okazje pragniemy wyglądać
Magda Druri
nr katalogowy: 11044
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-6
Paluszki i inne rybne przysmaki
JÓZEF ANDRZEJ NARÓĆ
nr katalogowy: 12024
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-12
Ryby na Wigilię
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 124224
Wigilia
potrawy rybne
karp
śledź
łosoś
galarety rybne
zupy
dania gorące
sałatki
Christmas Eve
fish dishes
carp
herring
salmon
fish jelly
soups
hot dishes
salads
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-4-5
Wygoda i bezpieczeństwo
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 131702
żywność wygodna
metody utrwalania
koronawirus
gotowe dania restauracyjne
zestawy do samodzielnego przygotowania
oferta sklepowa gastronomii
convenience food
preservation methods
coronavirus
ready-made restaurant dishes
do it yourself kits
gastronomy offer for stores
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-4-5
Wygoda i bezpieczeństwo
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 131702
żywność wygodna
metody utrwalania
koronawirus
gotowe dania restauracyjne
zestawy do samodzielnego przygotowania
oferta sklepowa gastronomii
convenience food
preservation methods
coronavirus
ready-made restaurant dishes
do it yourself kits
gastronomy offer for stores
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-12
Grudniowe nawyki Na bogato
nr katalogowy: 88303
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-3
Każdy znajdzie coś dla siebie Nie tylko sznycel wiedeński
nr katalogowy: 89959
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-9
Polska kuchnia regionalna – kuchnia śląska
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 145173
kuchnia regionalna
kuchnia śląska
charakterystyka
regional Polish cuisine
Silesian cuisine
characteristics
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-1
Świąteczne warsztaty gotowania
nr katalogowy: 96238
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-12
Świąteczne przyprawy
nr katalogowy: 146444
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-12
Świąteczne propozycje
nr katalogowy: 135024
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-1
W bożonarodzeniowym klimacie
nr katalogowy: 40775
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-6
EISVOGEL DOSTARCZA SZYBKO I WYDAJNIE
nr katalogowy: 121100
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-7-8
Nie tylko kuskus i tagines
Ewa Czarniecka-Skubina
Monika Kaczorowska
nr katalogowy: 53148
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-4
Świąteczne dekoracje
nr katalogowy: 104867
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-6
Zaprosili nas
nr katalogowy: 4180
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-12
Dekoracje świąteczne
Jacek Maślankiewicz
nr katalogowy: 48357
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-1
Nowe produkty na zimowe dni
L.K.
nr katalogowy: 56341
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-12
Zamówienia świąteczne krok po kroku
Sylwia Krębuszewska-Kozieł
nr katalogowy: 55895
AURA 2022-12
Problem „NIEDOPAŁKÓW”
Jakub Cieślak
Halina Podsiadło
nr katalogowy: 140889
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-9
Gotowanie bez glutenu
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 122291
nietolerancje
gluten
celiakia
zboża bezglutenowe
posiłki
gastronomia.
intolerance
gluten
celiac disease
gluten free cereals
dishes
gastronomy
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-12
Coś słodkiego pod choinkę
nr katalogowy: 22942
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-4
Wiosenna fuzja słodyczy
ANNA SOBAŃSKA
nr katalogowy: 18598
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-12
Świąteczne dekoracje
nr katalogowy: 5168
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-12
Pierniki nie tylko świąteczne
Paulina Kania-Lentes
nr katalogowy: 12868
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-1
Święta na słodko
nr katalogowy: 19308
MATERIAŁY BUDOWLANE 2005-1
Świąteczne spotkanie na Bartyckiej
Andrzej S. Kamiński
nr katalogowy: 10375
MATERIAŁY BUDOWLANE 2005-1
Świąteczne spotkanie na Bartyckiej
Andrzej S. Kamiński
nr katalogowy: 10375
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-1
Porady prawne
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 12576
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-1
Porady prawne
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 12576
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-10
Substancje krioochronne w chłodniczej obróbce żywności wygodnej i funkcjonalnej
Katarzyna Kozłowicz
Franciszek Kluza
Dariusz Góral
nr katalogowy: 87607
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-12
Nim zabłyśnie pierwsza gwiazdka
DOMINIKA GASIK
nr katalogowy: 12173
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-12
Kawowe drinki na magiczne świąteczne wieczory
Elżbieta Citak
nr katalogowy: 80932
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-1
Z KRAJU I ZE ŚWIATA
nr katalogowy: 73321
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2006-1
Wielki Zjazd Rodziny Stora Enso
S. Jakucewicz
nr katalogowy: 18965
GAZETA CUKROWNICZA 2004-1
Kronika Wierzbowa nr 2
J. Dobrzycki
nr katalogowy: 1415
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-12
Trochę jak w bajce
ANKA W.
nr katalogowy: 12167
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-12
Świąteczne przepisy Pawła Małeckiego
nr katalogowy: 5170
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-12
Świąteczne figurki
Bożena SIKOŃ
nr katalogowy: 5169
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-11
Z historii Towarzystw Technicznych (5) Oczyszczanie wód ściekowych miejskich…
nr katalogowy: 126399
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-11-12
Skromnie czy na bogato?
nr katalogowy: 140934
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-12
Produkcja galantyn i charakterystyka żelatyn
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 55979
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-6
Emulsyfikacja i żelifikacja
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 98900
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-7-8
Rybne menu
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 92439
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-12
Świąteczne wypieki – jak wpleść w nie nutę nowoczesności?
Maria Pawlik
nr katalogowy: 134806
AURA 2023-4
Co to jest mięso hodowlane?
Marek Tomaka
nr katalogowy: 142636
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-2
Dania - światowy lider w produkcji mięsa wieprzowego
Andrzej Pisula
Marta Marciniak
nr katalogowy: 49796
MATERIAŁY BUDOWLANE 2008-1
Izolacje Termiczne w obiektach handlowych
nr katalogowy: 32493
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-10
Racjonalizacja organizacji w przedsiębiorstwie Kroeswang
nr katalogowy: 30673
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-12
Od redakcji
nr katalogowy: 39704
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2006-12
Góralski mundur
nr katalogowy: 23618
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-4
OptymaTM Slim Pack - agregaty chłodnicze w obudowie
nr katalogowy: 83807
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-11-12
Nowości Lubiany, które upiększą świąteczny stół
nr katalogowy: 134939
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-1
Polskie przetwórstwo rybne w latach 1990-2015
Piotr J. Bykowski
nr katalogowy: 103651
10.15199/65.2017.1.4
GOSPODARKA WODNA 2008-4
Zagadnienia ogólne i techniczno - ekonomiczne
nr katalogowy: 34324
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-3
Wielkanoc, jak drzewiej bywało
EWA CZARNIECKA-SKUBINA
nr katalogowy: 33550
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-11
Świąteczne zakupy w aspekcie prawnym
Piotr Swaczyński
nr katalogowy: 31198
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-10-11
Rybne smaki nad morzem
nr katalogowy: 63457
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2022-12
Świąteczne wyzwanie
nr katalogowy: 141263
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-9
Higiena Absolutna Coś Całkiem Prostego
WIESŁAWA GRZESIŃSKA
nr katalogowy: 4267
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-12
Na co dzień i od święta
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 110905
bakalie
suszone owoce
orzechy
migdały
wykorzystanie kulinarne
Boże Narodzenie
sweetmeats
dried fruits
nuts
almonds
culinary use
Christmas
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-9
Niemcy - szansa zdobycia rynku przez polską żywność
nr katalogowy: 30026
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-12
Świąteczne gwiazdki i serduszka
Henryk Mruk
nr katalogowy: 40336
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-9
Rybne perspektywy
nr katalogowy: 93445
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-12
Świąteczne propozycje
nr katalogowy: 135024
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-12
Jak wykorzystać święta by docenić pracowników i zadbać o poprawę atmosfery w firmie?
Justyna Stefańska
nr katalogowy: 117393
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-9
Żywność mrożona a zachowania nabywcze konsumentów
Hanna Górska-Warsewicz
nr katalogowy: 62557
SZKŁO I CERAMIKA 2014-6
Gdy już działamy
KATARZYNA STEFANIAK
nr katalogowy: 88602
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-12
Wartość odżywcza ryb i produktów rybnych
Agnieszka Leszczu-Piankowska
Piotr J. Bykowski
nr katalogowy: 111087
10.15199/65.2017.12.1
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-12
OD REDAKCJI
Maria Burska
nr katalogowy: 64511
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-11-12
Świąteczne smaki
nr katalogowy: 129547
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-12
Świąteczne opowieści o winie
winny maniak
nr katalogowy: 55977
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-5
Kuchnia pachnąca papryką
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 35138
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-4
Mazurki wielkanocne
nr katalogowy: 119432
ATEST - OCHRONA PRACY 2015-4
Na bieżąco....
nr katalogowy: 90581
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-11-12
Nowości Lubiany, które upiększą świąteczny stół
nr katalogowy: 134939
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-7
Nazwy dań gotowych z głównym składnikiem mięsnym
nr katalogowy: 121372
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-12
MĄDRY CHRISTMAS
Ewa Kakiet-Springer
nr katalogowy: 141099
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-11
Mechaniczna obróbka żywności.Drobno zmieszane
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 87666
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-12
Święta w Twojej cukierni
Paulina Steklińska
nr katalogowy: 123753
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-12
Świąteczne wypieki – jak wpleść w nie nutę nowoczesności?
Maria Pawlik
nr katalogowy: 134806
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2018-23
Parlament 500 milionów
nr katalogowy: 116615
ATEST - OCHRONA PRACY 2019-1
teksty-preteksty
nr katalogowy: 118044
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-7-8
Moc smaku
nr katalogowy: 85463
ATEST - OCHRONA PRACY 2017-2
Prosto od krowy
Aleksander Stukowski
nr katalogowy: 103951
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2022-12
Świąteczne wyzwanie
nr katalogowy: 141263
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
RODMAR CLO2 – stabilizowany roztwór dwutlenku chloru
Anna Piotrzkowska
nr katalogowy: 139161
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-12
MĄDRY CHRISTMAS
Ewa Kakiet-Springer
nr katalogowy: 141099
MATERIAŁY BUDOWLANE 2013-1
Wykorzystajmy duńskie doświadczenia ze stosowania energii odnawialnej
Krystyna Wiśniewska
nr katalogowy: 74064
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-9
Metale ciężkie (ołów, kadm i rtęć) oraz cyna w żywności pochodzenia morskiego
Agnieszka Leszczuk-Piankowska
Piotr J. Bykowski
nr katalogowy: 109279
10.15199/65.2017.9.5
cyna
konserwy rybne
metale ciężkie
zagrożenie
canned fish product
hazard
heavy metals
tin
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-4
Wielkanoc Bajecznie jajecznie
nr katalogowy: 83437
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2014-19
Wino do ryb i owoców morza
winny maniak
nr katalogowy: 86542
AURA 2022-12
Problem „NIEDOPAŁKÓW”
Jakub Cieślak
Halina Podsiadło
nr katalogowy: 140889
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-10
Historia kuchni polskiej w pigułce
nr katalogowy: 140252
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-1
Zielona lekcja
nr katalogowy: 18690
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-12
Chluba Holandii
Dimitri Roedoe
nr katalogowy: 48588
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-3
Radość i duma
nr katalogowy: 112580
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-1
Pełna informacja
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 49031
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-8
O smakach i zapachach w kuchni Karola Okrasy
nr katalogowy: 78297
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-10
Wszechstronnie odżywcze
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 145620
suche nasiona roślin strączkowych
wartość odżywcza
walory zdrowotne
wykorzystanie kulinarne
dry legumes
nutritional value
health benefits
culinary use
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-7-8
Sielawa z sandaczem
nr katalogowy: 18501
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-7-8
Kolaże smaków
nr katalogowy: 4206
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-3
Sól na cenzurowanym
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 142320
potrawy restauracyjne
chlorek sodu
redukcja zawartości soli
ograniczenie solenia
zioła i przyprawy
dobór potraw prewencja nadciśnienia
restaurant dishes
sodium chloride
salt reduction
salting limitation
herbs and spices
selection of dishes
prevention of hypertension
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-3
Sól na cenzurowanym
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 142320
potrawy restauracyjne
chlorek sodu
redukcja zawartości soli
ograniczenie solenia
zioła i przyprawy
dobór potraw prewencja nadciśnienia
restaurant dishes
sodium chloride
salt reduction
salting limitation
herbs and spices
selection of dishes
prevention of hypertension
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-7-8
Konkursowe warzywa
nr katalogowy: 18512
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-5
Wyróżniaj się
nr katalogowy: 105503
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-7
"Kulinarne podróże po świecie", czyli XIII Małopolski Konkurs Kucharsko-Cukierniczy dla uczniów szkół zawodowych specjalnych
Anna Korfel
nr katalogowy: 85201
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-8
Nowe - nie znaczy złe...
nr katalogowy: 46315
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-6
Koktajl szyty na miarę
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 131986
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-7-8
Smak indywidualności
nr katalogowy: 18527
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-4
Dania z rodowodem
BARBARA POKORSKA
nr katalogowy: 4089
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-3
M jak Martell
DG
nr katalogowy: 11924
AURA 2010-2
Pobór wody ze stawów rybnych
WOJCIECH RADECKI
nr katalogowy: 50107
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-4
Mięsne sekrety
nr katalogowy: 83434
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-12
Gwiazdka u Potockich
Bogna Wernichowska
nr katalogowy: 48586
AURA 2009-12
Świąteczne rozmyślania
EDWARD GARŚCIA
nr katalogowy: 48299
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2009-8
9. Święto Papieru
nr katalogowy: 46488
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-7-8
Sposób na rybę
nr katalogowy: 46080
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-10-11
Na ryby do Bergen
nr katalogowy: 63458
AURA 2019-4
Jajko
Olgierd WIECZOREK
nr katalogowy: 119618
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-12
Świąteczne, cyfrowe życzenia
Andrzej M. Wilk
nr katalogowy: 134998
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-11
Listeria monocytogenes w żywności metody wykrywania i oznaczania
Agnieszka Nowak
Elżbieta Ołtuszak-Walczak
nr katalogowy: 72613
AURA 2023-12
Gatunki roślin wykorzystywane w ozdobach i dekoracjach świątecznych
Marek KOPACKI
nr katalogowy: 146419
10.15199/2.2023.12.1
ozdoby i dekoracje świąteczne
gatunki rodzime
rośliny inwazyjne
ornaments and decorations
native species
invasive plants
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-5
Oblicza pizzy
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 12000
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-6
Dania z rodowodem
nr katalogowy: 4185
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-4
Z hiszpańskim temperamentem
nr katalogowy: 4094
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-4
Włoskie sekrety
DOMINIKA GASIK
nr katalogowy: 4093
GOSPODARKA WODNA 2018-3
INFORMACJE NOWOŚCI
nr katalogowy: 112730
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-5
Kulinarny Talent 2011
nr katalogowy: 59491
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-6
Gotowe kanapki w dobrej diecie
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 98576
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-7-8
Kuchnia wczoraj i dziś
URSZULA MACHAJ
WANDA MAZUREK
nr katalogowy: 18516
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-3
Samo zdrowie na deser
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 4037
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-7
Opakowanie-niemy sprzedawca mięsa i przetworów
Lech Rak
nr katalogowy: 9569
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-10
Przepisy Ambasadorów
nr katalogowy: 134024
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-3
Kto jest gdzie, czyli ścieżki ku gastronomicznym sukcesom
nr katalogowy: 4057
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-6
Wileńsko-mazurska nuta
JÓZEF ANDRZEJ NARÓĆ
nr katalogowy: 12019
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-3
Mistrzowskie risotto i gorgonzola
D. M.
nr katalogowy: 11925
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-5
Szybka rybka
DOMINIKA GASIK
nr katalogowy: 4146
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-5
Bukiet smaków
DAG
nr katalogowy: 11980
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2013-5
Spotkanie przedstawicieli Izby Gospodarczej Ciepłownictwo Polskie z przedstawicielami duńskiego sektora ciepłowniczego
nr katalogowy: 76427
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-3
Tajniki sous-vide
Wiesława Grzesińska
Marzena Tomaszewska
nr katalogowy: 74946
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-3
Do picia po świątecznym obiedzie
winny maniak
nr katalogowy: 50779
ATEST - OCHRONA PRACY 2009-6
Problem pracy w placówkach handlowych w święta
Piotr Wąż
nr katalogowy: 45100
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-7-8
Informacje biznesowe
nr katalogowy: 53807
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-12
Święta Bożego Narodzenia a wyroby piekarsko-cukiernicze
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 95045
AURA 2023-4
Co to jest mięso hodowlane?
Marek Tomaka
nr katalogowy: 142636
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2023-5
Obradował Zarząd Główny SGP
Barbara Kosińska
nr katalogowy: 143093
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-12
Świąteczne przyprawy
nr katalogowy: 146308
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-3
Surowce dla przemysłu rybnego w UE – sytuacja aktualna i przyszłość
Piotr J. Bykowski
nr katalogowy: 125596
10.15199/65.2020.3.3
przemysł rybny
UE
ryby
połowy
fishing industry
EU
fish
fishing
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-11
Na głębokim tłuszczu Frytownice - urządzenia do smażenia zanurzeniowego
WIESŁAWA GRZESIŃSKA
nr katalogowy: 4300
MATERIAŁY BUDOWLANE 2004-8
Uwarunkowania stosowania koszy siatkowo-kamiennych w budownictwie wodnym
K. Parylak
nr katalogowy: 2647
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-1
Dekoracyjne dodatki do ciast i ciasteczek
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 111491
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-3
Rybne wariacje z muzyką w tle
Jerzy Magner
nr katalogowy: 42285
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2009-26
PORADNIK Wino dla inżyniera (41)
winny maniak
nr katalogowy: 49299
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-6
Tea&coff ee. Desery i ciastka do herbaty - i z herbatą
Anna Łazarowicz
nr katalogowy: 19109
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-5
Stół to najlepsze miejsce do rozmowy
nr katalogowy: 51621
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-10
Piżmowa królowa jesieni
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 123626
dynia
wartość odżywcza
karotenoidy
obróbka kulinarna
przetwarzanie
zastosowanie kulinarne.
pumpkin
nutritional value
carotenoids
culinary preparation
processing
culinary use.
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-10
Historia kuchni polskiej w pigułce
nr katalogowy: 140252
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-11
Restauracja Brasserie w nowej hali Selgros Cash&Carry
nr katalogowy: 110318
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-10
Fasola z nutką wanilii
nr katalogowy: 93911
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-10
Przepisy Ambasadorów
nr katalogowy: 134024
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-5
Gastronomiczne inspiracje
nr katalogowy: 142950
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-11-12
Skromnie czy na bogato?
nr katalogowy: 140934
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-5
PLACKI I PYZY zawojują rynek HoReCa
Elżbieta Wójcik
nr katalogowy: 67380
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-9
Piekarnia i restauracja PAUL już w Polsce
nr katalogowy: 93306
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-3
List do redakcji – prof. dr hab. inż. Andrzej Błędzki
nr katalogowy: 130827
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-1
Młodzi profesjonaliści
nr katalogowy: 32380
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-1
Zawodowy tytuł "Inżynier Europejski"
nr katalogowy: 28505
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-5
Turniej wielkanocny
nr katalogowy: 51630
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-9
Azjatyckie dania z grzybami
nr katalogowy: 145167
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2008-1
Parlament 492 milionów
nr katalogowy: 32418
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-1
Olimpijski catering
WŁADYSŁAW SERWATOWSKI
nr katalogowy: 32366
OPAKOWANIE 2012-1
Nowe opakowanie do żywności od RPC
nr katalogowy: 65304
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-12
Dekoracje świąteczne z klasą
Jolanta Nowak-Wicherska
nr katalogowy: 110827
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-9
Sklepy mięsne: decyduje jakość i świeżość
Barbara Mikusińska
nr katalogowy: 150471
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-11
Dania z warzywniaka
EWA CZARNIECKA-SKUBINA
INGRID WACHOWICZ
nr katalogowy: 31173
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2007-9
Targi Innowacje-Technologie-Maszyny ITM Polska
Andrzej Wyciślik
nr katalogowy: 30021
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-9
Smak domowej roboty
nr katalogowy: 29645
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH