Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-5
Dary morza
nr katalogowy: 11975
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-2
WILD. Herbata - wiele innowacyjnych możliwości
nr katalogowy: 20688
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-3
Piekarnia Bezglutenowe i HACCP
Jan Kępka
nr katalogowy: 12625
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-5
Przetwórstwo kukurydzy - możliwości wykorzystania
nr katalogowy: 20084
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-3
Miazga słonecznikowa - nowy, całkowicie naturalny, uszlachetniający produkt do chleba
nr katalogowy: 4802
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-3
Wartość odżywcza i walory zdrowotne płatków zbożowych
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 58123
CHŁODNICTWO 2006-3
Kompletne instalacje tuneli do wychładzania tuszek drobiowych
Rafał Matera
Tomasz Oleksiak
nr katalogowy: 16130
CHŁODNICTWO 2006-1-2
Nowoczesne technologie wychładzania półtusz wieprzowych
Inż. Rafał Matera
mgr inż. Tomasz Oleksiak
nr katalogowy: 16140
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-12
Dobry chrzan, ale nie sam
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 31733
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-5
Przypadkiem... wspaniała
RENATA ZAWADZKA-BEN DOR
nr katalogowy: 25621
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-5
Mrożony jogurt
nr katalogowy: 76275
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-10
Kasztelan - piwo dla smakoszy!
nr katalogowy: 30738
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-9
Zapowiedź korzystnych zmian w finansowaniu promocji żywności UE
Maria Joanna Przegalińska
nr katalogowy: 38244
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-7-8
Brewers Cup - mistrzostwa w zaparzaniu smacznej kawy
Konrad Oleksak
nr katalogowy: 61435
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-5
Separacja związków zapachowych z roztworów wodnych metodą perwaporacji
Anna Dawiec
Karol Pokomeda
Anna Witek-Krowiak
Daria Podstawczyk
nr katalogowy: 68145
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-12
Walory smakowe i prozdrowotne mięsa jagnięcego
Elżbieta Głodek
Paulina Duma
nr katalogowy: 102864
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-3
B2B-Deutsch - praktyczny niemiecki dla biznesu
nr katalogowy: 66673
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-9
AAK Lepsza czekolada mleczna z większą wydajnością
nr katalogowy: 78889
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-10
Jesienne czekoladowe chwile
Maria Zaleska
nr katalogowy: 150837
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-3
FRESH
nr katalogowy: 112573
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-7
Rewolucyjne zalety niepozornych pojemników i desek garowniczych firmy Plan B
nr katalogowy: 92064
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-10
Królewskie ziele Bazylia i jej wszechstronne właściwości
nr katalogowy: 109866
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-7
Piknik Poznaj Dobrą Żywność
łęk
nr katalogowy: 45687
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-2
Gustal firmy Lesaffre pozwala obniżyć zawartość soli w pieczywie
nr katalogowy: 97766
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-11
Przerwa na kawę
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 80322
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-4
Nie tylko jajecznica
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 75773
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-4
Znaczenie otrąb w żywieniu człowieka
DOROTA CZER WIŃSKA
nr katalogowy: 50875
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-1
Wykorzystanie dziczyzny w przetwórstwie mięsa
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 49213
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-9
Plan B - plan na biznes
nr katalogowy: 86239
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-6
Optymalizacja efektywności energetycznej pasteryzatorów Zastosowanie bardzo szybkich czujników temperatury iTHERM QuickSens
Andrzej Brodowicz
nr katalogowy: 85099
CHŁODNICTWO 2009-10
Produkcja lodów w Polsce
STANISŁAW URBAN
nr katalogowy: 47477
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-10
Złotnicka Premium
nr katalogowy: 54650
AURA 2016-11
Grzyby prozdrowotne. Przyrodolecznictwo z tradycją odkryte na nowo
Kinga Bonenberg
nr katalogowy: 102091
AURA 2016-11
Grzyby prozdrowotne. Przyrodolecznictwo z tradycją odkryte na nowo
Kinga Bonenberg
nr katalogowy: 102091
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2009-4
Póki nie ma limitów
nr katalogowy: 48446
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-10
Sezonowość w karcie
Paweł Czerenko
nr katalogowy: 123627
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-7
Pradawne zboża
nr katalogowy: 99139
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-5
Wypieki z owocami i warzywami
nr katalogowy: 105343
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-1
Pełne ziarno - czyli zdrowe nawyki żywieniowe
Hanna Mazurek
Edyta Staropiętka
nr katalogowy: 73907
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-7
Wpływ zamrażania na jakość mięsa wieprzowego
Jolanta Kołodziej
nr katalogowy: 77750
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-7-8
Na winiarskim szlaku Argentyny
Daria Majda
nr katalogowy: 85478
AURA 2015-9
Miód
Agnieszka Bywalec
nr katalogowy: 93384
10.15199/2.2015.9.8
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-11
Równowaga i dojrzałość to silna podstawa funkcjonowania browaru
nr katalogowy: 116654
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-3
Z wizytą w kuchni staropolskiej
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 66296
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-10
Dziki rarytas na talerzu
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 54775
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-6
ekstruzja w przetwórstwie rolno-spożywczym Cz. VI. Produkcja zbożowej galanterii śniadaniowej
Leszek Mościcki
nr katalogowy: 77116
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-10
WALORY ODŻYWCZE MIĘSA DROBIOWEGO
Janusz R. Mroczek
nr katalogowy: 145526
drób
mięso
wartość odżywcza
poultry
meat
nutritional value
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-3
O organizacji pizzerii słów kilka
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 112572
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-11
Nowe możliwości poprawy jakości ziarna pszenicy, mąki i chleba
nr katalogowy: 63573
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-5
Jak projektować wyroby z czekolady
Maria Zaleska
nr katalogowy: 148557
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-3
Wielkanoc w wersji light i vege
dr inż. Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 130936
Wielkanoc
potrawy
wartość kaloryczna
jaja przepiórcze
chude ryby
mięso królicze i indycze
wegetarianizm
Easter
dishes
caloric value
quail eggs
lean fish
rabbit and turkey meat
vegetarianism
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-3
Wielkanoc w wersji light i vege
dr inż. Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 130936
Wielkanoc
potrawy
wartość kaloryczna
jaja przepiórcze
chude ryby
mięso królicze i indycze
wegetarianizm
Easter
dishes
caloric value
quail eggs
lean fish
rabbit and turkey meat
vegetarianism
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-11-12
Chmiel jako roślina lecznicza
Urszula Skomra
nr katalogowy: 64613
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-1
POLSKA - EUROPA - ŚWIAT
nr katalogowy: 124794
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-12
SPIS TREŚCI ROCZNIKA
nr katalogowy: 102866
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2023-9
Co będziemy jeść w przyszłości?
Martyna Jachimowicz
nr katalogowy: 145051
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-5
Do jakich środków spożywczych można stosować barwniki: E150a, E150b, E150c, E150d?
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 51652
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-10-11
Trwałość bez konserwantów
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 63444
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-3
Coraz zdrowsza wieprzowina
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 97165
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-7-8
Kwas chlebowy Kwas - na upały w sam raz
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 99753
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-11
Wieprzowina w polskiej kuchni.Schabowy zawsze na czasie
Irena Kłoczko
nr katalogowy: 87669
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-10
Ryby pod kontrolą
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 86991
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-9
Przetwórstwo kukurydzy - możliwości wykorzystania
nr katalogowy: 70535
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-9
Technologie godne uwagi Cz. 1. Wypiek pieczywa z uwodnionymi ziarnami zbóż
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 78876
PROBLEMY JAKOŚCI 2010-12
System HACCP a jakość żywności
Marzena POPIS
nr katalogowy: 56160
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-12
Wpływ warunków przechowywania na jakość wina
Anna Flis
Paulina Karczmarczyk
dr inż. Przemysław Dmowski
nr katalogowy: 102831
10.15199/64.2016.12.3
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-11
KWALIFIKACJA W ZAWODZIE PIEKARZ Część 3.
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 94481
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-1
Produkcja wołowiny współpraca przemysłu z nauką
Jean-François Hocquette
Jerzy Wierzbicki
Rod Polkinghorne
Isabelle Legrand
David Pethick
nr katalogowy: 96225
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-3
Recycling used frying fats Recykling tłuszczów posmażalniczych
Wojciech Chwiałkowski
nr katalogowy: 90055
10.15199/62.2015.3.2
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-10
Pieczywo specjalne w naszej diecie
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 93893
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Ocena wiedzy badanej grupy konsumentów na temat probiotyków
Aleksandra Kuchniewska
Rafał Wołosiak
nr katalogowy: 133100
10.15199/65.2021.8.9
probiotyki
żywność probiotyczna
zdrowie człowieka
wiedza żywieniowa
probiotics
probiotic food
human health
nutritional knowledge
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Ocena wiedzy badanej grupy konsumentów na temat probiotyków
Aleksandra Kuchniewska
Rafał Wołosiak
nr katalogowy: 133100
10.15199/65.2021.8.9
probiotyki
żywność probiotyczna
zdrowie człowieka
wiedza żywieniowa
probiotics
probiotic food
human health
nutritional knowledge
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Ocena wiedzy badanej grupy konsumentów na temat probiotyków
Aleksandra Kuchniewska
Rafał Wołosiak
nr katalogowy: 133100
10.15199/65.2021.8.9
probiotyki
żywność probiotyczna
zdrowie człowieka
wiedza żywieniowa
probiotics
probiotic food
human health
nutritional knowledge
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-11-12
Prosto z pieca!
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 134935
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Ocena wiedzy badanej grupy konsumentów na temat probiotyków
Aleksandra Kuchniewska
Rafał Wołosiak
nr katalogowy: 133100
10.15199/65.2021.8.9
probiotyki
żywność probiotyczna
zdrowie człowieka
wiedza żywieniowa
probiotics
probiotic food
human health
nutritional knowledge
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-11-12
Naturalne dodatki do piwa Cz. 1. Piwa orzeźwiające
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 73562
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-10
Zwodnicze kubki smakowe
nr katalogowy: 22429
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-7
Nowości
nr katalogowy: 19067
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-7
W poszukiwaniu idealnej filiżanki czekolady
nr katalogowy: 143938
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-8
Jak konsumenci postrzegają informacje o substancjach dodatkowych
I. Ozimek
nr katalogowy: 20754
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-9
Wykorzystanie naturalnych substancji klejących do wyrobów mięsnych
Marian K. Panasiewicz
Kamil Wilczyński
Klaudia Kałwa
nr katalogowy: 109654
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-11-12
Gorycz czy goryczka
nr katalogowy: 73558
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-2
Handel zagraniczny suszonymi warzywami w Polsce
Anna Bugała
nr katalogowy: 104085
10.15199/64.2017.2.2
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-8
Wędliny podrobowe
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Natalia Skiepko
nr katalogowy: 100639
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-1
Gęsina siła i mądrość tradycji. Cz. 2
Tomasz Krzywiński
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 96221
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-7-8
Mikrobiologiczne aspekty produkcji kiszonej kapusty. Cz. 1
Szymon Strnad
Paweł Satora
nr katalogowy: 100327
10.15199/64.2016.7-8.4
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-7
Specjalne mąki pszenne Orkisz
Beata Marchand
nr katalogowy: 99140
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-9
Dodatki smakowe w lodach
Elżbieta POLAK
nr katalogowy: 12768
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-8-9
Soki NFC - klasyfikacja i wartość odżywcza
Barbara Groele
nr katalogowy: 116217
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-4
Udział Polski w handlu zagranicznym mięsem drobiowym w latach 1993-2008
Stanisław Urban
nr katalogowy: 50999
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2014-1
Wpływ parametrów mikroklimatu w komorze chłodniczej na skład chemiczny owoców i warzyw Część 1. Parametry mikroklimatu
KATARZYNA GŁADYSZEWSKA-FIEDORUK
DOROTA ANNA KRAWCZYK
ANDRZEJ GAJEWSKI
TOMASZ CHOIŃSKI4)
nr katalogowy: 81856
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-2
Mięso dzika surowcem do przetwórstwa
Tomasz Żmijewski
Janusz F. Pomianowski
Adam Więk
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 118692
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-6
Separation of bioactive compounds by counter-current chromatography. Part 2. Xanthohumol separation by centrifugal partition chromatography Oczyszczanie związków bioaktywnych z wykorzystaniem przeciwprądowej chromatografii odśrodkowej. Cz. II.** Separacja ksantohumolu z wykorzystaniem metody odśrodkowej chromatografii podziałowej
Agnieszka Dobrzyńska-Inger
Karolina Grzęda
Edward Rój
Dorota Kostrzewa
Kazimierz Kozłowski
nr katalogowy: 98947
10.15199/62.2016.6.4
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-6
Kawa z lodem. Kawa jest dobra na każdą porę dnia i każdą porę roku.
ANNA SZELĄG
nr katalogowy: 18546
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-3
Lato - maksimum smaku, minimum procentów
nr katalogowy: 119347
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-11
LUBUSKI CUP 2016
nr katalogowy: 102072
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-3
Ostrożnie z ogniem
EWA CZARNIECKA-SKUBINA
nr katalogowy: 33547
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-12
Smakowitość mięsa
Tadeusz Kołczak
nr katalogowy: 31752
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-8
Nowości
nr katalogowy: 37354
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-9
Trend produktów PREMIUM w sokownictwie
Grzegorz Frącek
nr katalogowy: 30027
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-7-8
W gościnie u Wrochema
JERZY MAGNER
nr katalogowy: 29155
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-6
Wody smakowe i napoje funkcjonalne będą napędzać sprzedaż napojów bezalkoholowych
nr katalogowy: 27419
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-7-8
Wykwintne dodatki o smaku pomidorów absolutnie najlepsze od firmy Synergy
nr katalogowy: 53799
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-6
Azot w służbie dla piwa (?)
nr katalogowy: 141047
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-7
W poszukiwaniu idealnej filiżanki czekolady
nr katalogowy: 143938
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-10
Napoje mleczne kierunki ich rozwoju
Tadeusz Grega
Grażyna Jaworska
nr katalogowy: 55109
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-12
Starzenie piwa - reakcje utleniania
Olga Szczepanik
Aneta Ciosek
Katarzyna Fulara
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 123883
10.15199/64.2019.12.2
piwo
utlenianie
starzenie piwa
beer
oxidation
beer aging
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-10
Application of non-conventional fatty oil resources in synthesis of biodiesel Zastosowanie niekonwencjonalnych surowców oleistych w syntezie biodiesla
Elżbieta Skrzyńska
Anna Wondołowska-Grabowska
Edyta Stalmach
Marlena Szynal
Magdalena Leśniak
nr katalogowy: 101513
10.15199/62.2016.10.20
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-10
Nowe oblicza kawy
EWA SZULĘCKA
nr katalogowy: 30195
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-3
Wykorzystanie azotu w warzeniu piwa – wyrafinowana tradycja
nr katalogowy: 132368
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-6
Smakowanie wzrokiem, nosem i językiem
nr katalogowy: 27076
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-6
Ślubne wypieki – cukiernicze trendy, które zaskoczą Twoich gości!
Karol Sobkowiak
nr katalogowy: 143451
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-11
Najpierw po soki, potem do apteki - świeżo tłoczone soki owocowe z ogrodów natury...
nr katalogowy: 31550
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-9
Embodi - nowy napój funkcjonalny korzystny dla serca pojawił się na rynku USA
nr katalogowy: 38255
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-10
Specjalnie dla miłośników kawy
Paulina Steklińska
nr katalogowy: 122769
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-9
Linie piekarskie Kaak – przemysłowa ilość, rzemieślnicza jakość
nr katalogowy: 133280
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-6
Azot w służbie dla piwa (?)
nr katalogowy: 141047
OPAKOWANIE 2024-7
Współpraca Żywiec Zdrój i Chespa owocuje nowymi puszkami
nr katalogowy: 149704
OPAKOWANIE 2010-3
Znaczenie wyglądu opakowań
Stefan Jakowski
nr katalogowy: 50642
CHŁODNICTWO 2022-1
Zarządzanie logistyczne w cywilnym transporcie lotniczym artykułów chłodzonych i głęboko mrożonych z zachowaniem zimnego łańcucha dostaw
Maciej Kaźmierczak
Jan Szymczyk
nr katalogowy: 136536
żywność
zimny łańcuch dostaw
artykuły mrożone i chłodzone
warunki sanitarne
zarządzanie logistyczne
transport lotniczy
produkty szybko psujące się
food
cold supply chain
deep-frozen and chilled items
sanitary conditions
logistics management
air transport
perishable products
CHŁODNICTWO 2022-1
Zarządzanie logistyczne w cywilnym transporcie lotniczym artykułów chłodzonych i głęboko mrożonych z zachowaniem zimnego łańcucha dostaw
Maciej Kaźmierczak
Jan Szymczyk
nr katalogowy: 136536
żywność
zimny łańcuch dostaw
artykuły mrożone i chłodzone
warunki sanitarne
zarządzanie logistyczne
transport lotniczy
produkty szybko psujące się
food
cold supply chain
deep-frozen and chilled items
sanitary conditions
logistics management
air transport
perishable products
CHŁODNICTWO 2022-1
Zarządzanie logistyczne w cywilnym transporcie lotniczym artykułów chłodzonych i głęboko mrożonych z zachowaniem zimnego łańcucha dostaw
Maciej Kaźmierczak
Jan Szymczyk
nr katalogowy: 136536
żywność
zimny łańcuch dostaw
artykuły mrożone i chłodzone
warunki sanitarne
zarządzanie logistyczne
transport lotniczy
produkty szybko psujące się
food
cold supply chain
deep-frozen and chilled items
sanitary conditions
logistics management
air transport
perishable products
CHŁODNICTWO 2022-1
Zarządzanie logistyczne w cywilnym transporcie lotniczym artykułów chłodzonych i głęboko mrożonych z zachowaniem zimnego łańcucha dostaw
Maciej Kaźmierczak
Jan Szymczyk
nr katalogowy: 136536
żywność
zimny łańcuch dostaw
artykuły mrożone i chłodzone
warunki sanitarne
zarządzanie logistyczne
transport lotniczy
produkty szybko psujące się
food
cold supply chain
deep-frozen and chilled items
sanitary conditions
logistics management
air transport
perishable products
AURA 2009-7
Rośliny motylkowe - walory użytkowe
CZESŁAWA TRĄBA
nr katalogowy: 45522
MATERIAŁY BUDOWLANE 2005-8
Okna, które zdobyły Polskę
nr katalogowy: 10627
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-7-8
Import do Polski Wina świata
nr katalogowy: 85485
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-8
EKSTRAKT DROŻDŻOWY - SKĄD TEN SMAK ?
nr katalogowy: 78771
AURA 2013-6
RECENZJE
Mirosław TWARDOWSKI
nr katalogowy: 77071
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-6
Letnie nowości w Strefie Zero
nr katalogowy: 120660
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-6
Czy wzrost cen kakao wpłynie na jakość czekolad?
nr katalogowy: 148928
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-1
Amaranthus - roślina przyjazna człowiekowi
Jarosława Rutkowska
nr katalogowy: 19276
OPAKOWANIE 2006-2
Wymagania marketingowe dotyczące opakowań
Stefan Jakowski
nr katalogowy: 18069
AURA 2004-12
WALORY PRZYRODNICZE ŚLĄSKA CIESZYŃSKIEGO
Małgorzata Węgierek
Aleksander Dorda
nr katalogowy: 649
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-3
Małe i pstrokate
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 11916
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-6
Przemysł mięsny migawki z przeszłości, teraźniejszości i ...
Franciszek Kładź
nr katalogowy: 9553
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2004-8
Własne inspiracje, aktualne trendy, walory zdrowotne, realizm wykonawczy
E. Szczerbicki
nr katalogowy: 6049
AURA 2004-5
WALORY PRZYRODNICZO-KRAJOBRAZOWE LANCKORONY
Krzysztof Jedrzejko
Edward Walusiak
nr katalogowy: 509
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2005-4
Straty ciśnienia na zaworach prostych stosowanych w instalacjach sanitarnych
EDMUND NOWAKOWSKI
nr katalogowy: 9252
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-7-8
Idealne na lato?
Jarosław Buss
nr katalogowy: 121430
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-1
Superżywność na miarę XXI wieku z wykorzystaniem pradawnej odmiany gryki
nr katalogowy: 118497
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-2
Prozdrowotne walory pieczywa produkowanego z naturalnie fermentowanych zakwasów
Magdalena Wlod
nr katalogowy: 12605
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-6
Na ryby
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 12031
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-3
Polskie winiarstwo - pożyteczne, ale czy doceniany dział gospodarki żywnościowej
A. Łazarowicz
nr katalogowy: 20669
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2004-8
Sportowe inspiracje
J. Perlińska-Szebesta
nr katalogowy: 6064
OPAKOWANIE 2005-4
Analiza rynku metalowych puszek ozdobnych
Marzena Ucherek
nr katalogowy: 11132
OPAKOWANIE 2005-9
Opakowania owoców i warzyw w handlu detalicznym
Tadeusz Cąderek
nr katalogowy: 11278
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-5
Próba wzbogacenia pączków w błonnik pokarmowy
Marianna Raczyk
Katarzyna Ratusz
Katarzyna Kucharczyk
nr katalogowy: 126520
10.15199/65.2020.5.5
pączki
błonnik
tłuszcz
smażenie
ocena sensoryczna
doughnuts
fibre
fat
deep-frying
sensory analyses
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-2
Czy będziemy kształcić alternatywnie: fachowiec albo "nieuczek"?
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 73962
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-3
Wykorzystanie azotu w warzeniu piwa – wyrafinowana tradycja
nr katalogowy: 132368
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2004-2
Już po sezonie
Krzysztof Kowal
nr katalogowy: 5860
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2006-1
Bezpieczeństwo użytkowania okładzin ceramicznych w obiektach sportowych
PAWEŁ SULIK
ANDRZEJ NOWACKI
nr katalogowy: 21269
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2004-4
Zmiany w Ceramice Nowa Gala S.A. Ś efekt wejťcia na GPW
nr katalogowy: 7822
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-3
Systemy posadzkowe
nr katalogowy: 6257
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-9
AXA. Ocena techniczna i walory eksploatacyjne pieców rurowo-ceramiczncyh Axa Vapor
nr katalogowy: 12787
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2006-11
Wpływ parametrów technologicznych procesu walcowania na geometrię i wydajność cieplną rur żebrowanych
Pasierb A.
Szajding A.
nr katalogowy: 22475
AURA 2023-5
Karkonoski Park Narodowy
nr katalogowy: 143132
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-7
Zagrożenia zdrowotne związane z zanieczyszczeniami wody pitnej. Zalety i wady doczyszczania
Ewa Ochwanowska
Małgorzata Czarny-Działak
Edyta Laurman-Jarząbek
Magdalena Florek-Łuszczki
Barbara Gworek
Jarosław Chmielewski
nr katalogowy: 114935
10.15199/62.2018.7.17
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-1-2
Polski handel zagraniczny suszonymi owocami w sezonie 2018/19
Anna Bugała
nr katalogowy: 125127
10.15199/64.2020.1–2.2
eksport
import
suszone owoce
export
import
dried fruits
AURA 2023-5
Karkonoski Park Narodowy
nr katalogowy: 143132
AURA 2023-5
Karkonoski Park Narodowy
nr katalogowy: 143132
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-4
Tort nie tylko urodzinowy
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 51055
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-11
Dopracowane pomysły na wysokiej jakości produkty mięsne
Piotr Andrzej Pawłowski
nr katalogowy: 63862
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-6
Ślubne wypieki – cukiernicze trendy, które zaskoczą Twoich gości!
Karol Sobkowiak
nr katalogowy: 143451
OPAKOWANIE 2024-1
Wpływ etykiet na decyzje zakupowe i wrażenia smakowe
nr katalogowy: 147063
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-11
Przyprawy do żywności charakterystyka i właściwości
Halina Makała
nr katalogowy: 56030
AURA 2015-11
Skarpa Warszawska - fenomen przyrodniczo-kulturowy
Stanisław ABRAMCZYK
nr katalogowy: 94977
GOSPODARKA WODNA 2004-4
Porozumienie w sprawie wspierania inicjatyw i programów rozwoju gospodarczego Polski w oparciu o walory rzek i Morza Bałtyckiego
nr katalogowy: 1842
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2007-25
Przyjazna energetyka
nr katalogowy: 31856
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-11
Magiczny owoc
nr katalogowy: 123646
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-25-26
Kolorowy klejnot i szary surowiec
nr katalogowy: 129355
MATERIAŁY BUDOWLANE 2024-8
Walory dobrze przygotowanych narzędzi BIM
Tomasz Rybarczyk
Paweł Przybyłowicz
nr katalogowy: 150143
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2008-4
Jutro uczymy się matematyki
nr katalogowy: 33318
AURA 2007-5
Walory śródlądowych muraw psammofilnych
CZESŁAWA TRĄBA
nr katalogowy: 26020
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-11-12
Nie tylko pieczywo
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 129535
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-3
Rynek przypraw w Polsce
Sylwia Kalska
nr katalogowy: 42384
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-2
Pieprz - jedna przyprawa, wiele smaków
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 41445
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-1
Techniczne rozwiązania dla branży spożywczej
nr katalogowy: 65294
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-9
Callebaut Hero
nr katalogowy: 127890
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-9
Linie piekarskie Kaak – przemysłowa ilość, rzemieślnicza jakość
nr katalogowy: 133280
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-7-8
Zanieczyszczenia mikrobiologiczne wód źródlanych, wód smakowych i napojów owocowo-warzywnych
Dorota Kręgiel
Anna Rygała
nr katalogowy: 61779
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-10
Nowości
nr katalogowy: 38760
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-2
Polska – Europa – Świat
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 142598
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-2
Polska – Europa – Świat
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 142598
OPAKOWANIE 2008-3
Znaczenie graficznego wyglądu opakowań
Stefan Jakowski
nr katalogowy: 34032
MATERIAŁY BUDOWLANE 2008-3
Projektowanie szyb zespolonych z uwagi na obciążenia środowiskowe
Artur Piekarczuk
nr katalogowy: 33919
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2007-12
WEBERTEX wyróżniony
ANNA ZAKRZEWSKA
nr katalogowy: 31878
AURA 2007-7
Walory i uroki Całowania
STANISŁAW ABRAMCZYK
nr katalogowy: 27670
MATERIAŁY BUDOWLANE 2008-11
Cement portlandzki wapienny CEM II/A-LL 42,5R w prefabrykacji
Zbigniew Giergiczny
Marcin Sokołowski
nr katalogowy: 39393
OPAKOWANIE 2007-4
Ocena jakości metalowych opakowań transportowych
Stefan Jakowski:
nr katalogowy: 25378
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2007-2
Przyczyny mechanicznego niszczenia jednoczęściowych bikortykalnych wszczepów dentystycznych
WIESŁAW CHLADEK
nr katalogowy: 25025
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2007-3
Maszyny pakujące dla poligrafii i nie tylko
Ryszard Racki
nr katalogowy: 24990
OPAKOWANIE 2007-3
Walory wizualne opakowań
Stefan Jakowski
nr katalogowy: 24807
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2007-1
Produkty mira do układania płytek ceramicznych i kamienia naturalnego
nr katalogowy: 24731
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-8
AGRO POLSKA
nr katalogowy: 61393
AURA 2019-4
Rezerwat "Segiet" w Bytomiu
nr katalogowy: 119615
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2016-8
Smurfit Kappa Doświadczenie nagrodzone
nr katalogowy: 100458
OPAKOWANIE 2012-2
Znaczenie opakowań w marketingu
STEFAN JAKOWSKI
nr katalogowy: 65820
AURA 2021-5
Instalacja fotowoltaiczna w parku krajobrazowym
Wojciech RADECKI
nr katalogowy: 131818
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-7
Handel zagraniczny suszonymi warzywami w Polsce
Anna Bugała
nr katalogowy: 121511
10.15199/64.2019.7.2
eksport
import
suszone warzywa
export
import
dried vegetables
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-4-5
Zbiór i przechowywanie chmielu - ważne etapy produkcji wpływające na jakość surowca
Marta Koziara
Ciupa
dr Urszula Skomra
nr katalogowy: 126510
10.15199/64.2020.4-5.6
chmiel
kwasy goryczkowe
przechowywanie chmielu
hop
bitter acids
hop storage
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH