Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-7
Ryby - jeść czy nie jeść, oto jest pytanie...
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 106820
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-11
Zdrowy jak ryba
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 80323
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-2
Ryby
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 141613
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-2
Ryby
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 141613
AURA 2010-3
Ryby w skażonym środowisku
BEATA OTYLIA SOBIECKA
SZYMON SOBIECKI
nr katalogowy: 50281
AURA 2011-4
Dieta bogata w ryby - korzyści i zagrożenia
Klaudia OLEKSIUK
Marta KUBASIAK
Edyta LETKA
nr katalogowy: 58776
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-2
Ryby górą
nr katalogowy: 18650
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-7-8
Pod znakiem ryby
nr katalogowy: 12060
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-6
Na ryby
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 12031
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2012-11
Ryby elektryczne
Stefan Gierlotka
nr katalogowy: 72164
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-12
Świadome zakupy (część 3), tym razem świąteczne
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 151734
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-7-8
Rybne menu
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 92439
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-10
Kaszubski stół
Łukasz Długoński
nr katalogowy: 47118
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-6
Ryba z grilla
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 106245
ryby
wartość odżywcza
obróbka termiczna
grillowanie
potrawy
zdrowie
fish
nutritional value
heat treatment
grilling
grilled dishes
health
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-7-8
Sposób na rybę
nr katalogowy: 46080
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-7-8
Czas na ryby
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 46079
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-2
Delikatne procesy wymagają szybkości i precyzji działania
nr katalogowy: 65710
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-12
Sushi funkcjonalne danie gotowe
Ewa Dybkowska
Małgorzata Żebrowska-Krasuska
Justyna Serwatka
Bożena Waszkiewicz-Robak
nr katalogowy: 81365
AURA 2010-6
Jedz ryby nie tylko od święta
Władysław MIGDAŁ
Joanna TKACZEWSKA
Piotr KULAWIK
Łukasz MIGDAŁ
Arkadiusz OSIECKI
Karolina LATOS
Maciej PRZYBYŁKO
nr katalogowy: 52185
AURA 2010-5
Jedz ryby nie tylko od święta
Władysław MIGDAŁ
Joanna TKACZEWSKA
Piotr KULAWIK
Łukasz MIGDAŁ
Arkadiusz OSIECKI
Karolina LATOS
Maciej PRZYBYŁKO
nr katalogowy: 51904
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-6
Pstrąg to zdrowie!
nr katalogowy: 138214
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2012-20-21
Polskie ryby w Unii
nr katalogowy: 71496
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-9
Żywność mrożona a zachowania nabywcze konsumentów
Hanna Górska-Warsewicz
nr katalogowy: 62557
AURA 2017-3
Ryby zagrożone wyginięciem na znaczkach Poczty Polskiej
Andrzej ŻARCZYŃSKI
nr katalogowy: 104481
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-1
Zdrowy jak ryba
EWA CZARNIECKA-SKUBINA
INGRID WACHOWICZ
nr katalogowy: 23282
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-5
Spożycie i preferencje nabywcze konsumentów ryb i ich przetworów w Polsce
Joanna Tkaczewska
Władysław Migdał
nr katalogowy: 76649
AURA 2010-9
Jedz ryby nie tylko od święta (5)
Władysław MIGDAŁ
Joanna TKACZEWSKA
Piotr KULAWIK
Łukasz MIGDAŁ
Arkadiusz OSIECKI
Karolina LATOS
Maciej PRZYBYŁKO
nr katalogowy: 53990
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-10
Ryby pod kontrolą
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 86991
AURA 2010-7
Jedz ryby nie tylko od święta
Władysław MIGDAŁ
Joanna TKACZEWSKA
Piotr KULAWIK
Łukasz MIGDAŁ
Arkadiusz OSIECKI
Karolina LATOS
Maciej PRZYBYŁKO
nr katalogowy: 53944
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-6
Pstrąg to zdrowie!
nr katalogowy: 138214
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-7-8
Wakacyjne menu
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 132658
wakacyjne potrawy
ryby
pizza
smażone ziemniaki
burgery
kebab
sushi
chłodniki
sałatki
napoje
desery
holiday food
fish
pizza
fried potatoes
burgers
kebab
sushi
cold soups
salads
drinks
desserts
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-7-8
Wakacyjne menu
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 132658
wakacyjne potrawy
ryby
pizza
smażone ziemniaki
burgery
kebab
sushi
chłodniki
sałatki
napoje
desery
holiday food
fish
pizza
fried potatoes
burgers
kebab
sushi
cold soups
salads
drinks
desserts
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-7-8
Wielkie rybobranie
nr katalogowy: 46081
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-10
Nowa ryba na warsztat
nr katalogowy: 4286
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-10
Poznaj Poznań od kuchni
nr katalogowy: 22015
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-12
Francuskie ryby
nr katalogowy: 22952
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-6
Spokój mazurskich uroczysk
TERESA KOKOCIŃSKA
nr katalogowy: 12017
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-5
Dary morza
nr katalogowy: 11975
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-10
Smakosze glonów
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 12096
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2004-1-2
Elektryczność w medycynie do czasów
Michaela Faradaya Przemysław Berowski
Arkadiusz Miaskowski
nr katalogowy: 7490
AURA 2006-11
WIADOMOŚCI Z INTERNETU
Adam Wieczorek
nr katalogowy: 21397
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-10
Kraje bałtyckie nowymi członkami Unii Europejskiej
nr katalogowy: 6412
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-3
Sielawa Blues
D. G.
nr katalogowy: 4065
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-9
Szwedzki rytuał
TERESA KOKOCIŃSKA
LINDA ADNIL
nr katalogowy: 12072
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-5
Szybka rybka
DOMINIKA GASIK
nr katalogowy: 4146
ATEST - OCHRONA PRACY 2006-9
Przetwórstwo ryb
R. Kozela
nr katalogowy: 15521
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-12
Wartości odżywcze mięsa karpia
Joanna Tkaczewska
nr katalogowy: 129757
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2004-11
Ławeczka z torebki
fi
nr katalogowy: 5366
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-1-2
Konkurs Śledź Norweski 2011
nr katalogowy: 65478
AURA 2006-6
ZWIERZĘTA NA FLAGACH I W HERBACH PAŃSTW
Jerzy Wrona
nr katalogowy: 15936
CHŁODNICTWO 2005-3
Mięso ryb jest nie tylko źródłem białka
Ryszard Rywotycki
nr katalogowy: 8634
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2004-7-8
Ryba jest cięższa od wody
Zygmunt Jazukiewicz
nr katalogowy: 5307
GOSPODARKA WODNA 2006-8
Eutrofizacja- toksyczne wpływy amoniaku, azotynów i szkodliwe wpływy hypoksji na ryby
Marek Jerzy Gromiec
nr katalogowy: 16815
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-6
Paluszki i inne rybne przysmaki
JÓZEF ANDRZEJ NARÓĆ
nr katalogowy: 12024
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-3
Walka na ryby i skorupiaki
nr katalogowy: 66311
AURA 2005-5
PTAKI NA FLAGACH IW HERBACH PAŃSTW
Jerzy Wrona
nr katalogowy: 8435
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-6
Ryba w butelce, czyli historie o sardynkach
Piotr J. Bykowski
nr katalogowy: 52070
AURA 2014-2
PARAGRAF I ŚRODOWISKO - Połów ryb na zalanym gruncie
Wojciech RADECKI
nr katalogowy: 82241
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2024-11
Dżon jedzie na ryby albo Panel Ekspertów
®Szczutek
®Dżon
®Krzysztof Wilk
nr katalogowy: 151314
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-12
Rybna wieczerza
nr katalogowy: 31734
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-7-8
Na dobry początek lata
nr katalogowy: 29152
GOSPODARKA WODNA 2008-10
Aby ryby odzyskały głos
nr katalogowy: 38497
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-10
W kolorze łososiowym
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 38466
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-2
Konkursowe ryby
nr katalogowy: 57398
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-8
Ryby, owoce morza i wino
nr katalogowy: 132924
CHŁODNICTWO 2023-4
Co wiemy o kontenerach chłodniczych
nr katalogowy: 144652
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Konsumpcja i bezpieczeństwo zdrowotne ryb bałtyckich
Wojciech Sawicki
Jacek Okraska
nr katalogowy: 139169
10.15199/65.2022.8.7
rybołówstwo
przetwórstwo ryb
spożycie ryb
bezpieczeństwo zdrowotne
toksykologia
fishery
fish processing
fish consumption
health safety
toxicology
GOSPODARKA WODNA 2014-8
Badania ichtiofauny jako podstawa racjonalnej gospodarki rybackiej i zarządzania zbiornikiem zaporowym na przykładzie zbiornika goczałkowickiego
BARTOSZ ŁOZOWSKI
EUGENIUSZ MAŁKOWSKI
ANDRZEJ WOŹNICA
PIOTR ŁASZCZYCA
ROBERT KOPROWSKI
ZYGMUNT WRÓBEL
ANDRZEJ PASIERBIŃSKI
PAWEŁ MIGULA
ROBERT GWIAZDA
ŁUKASZ PSZCZELIŃSKI
ANDRZEJ SIUDY
nr katalogowy: 85991
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-11
Listeria monocytogenes w żywności metody wykrywania i oznaczania
Agnieszka Nowak
Elżbieta Ołtuszak-Walczak
nr katalogowy: 72613
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-7
Drogie surowce hamują rozwój branży rybnej
Krzysztof Hryszko
nr katalogowy: 69899
GOSPODARKA WODNA 2011-11
Możliwości naturalnego rozrodu troci wędrownej (Salmo trutta m. trutta L.) w rzece Wołczenica
ADAM TAŃSKI
MICHAŁ KARPUK
TOMASZ RAFTOWICZ
JOANNA SZULC
RAFAŁ PENDER
nr katalogowy: 63625
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-11
Zdrowy jak ryba
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 102062
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-7-8
Ryby modne i wygodne
PIOTR J. BYKOWSKI
nr katalogowy: 29140
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-7-8
Łososiowe sekrety
nr katalogowy: 36839
GOSPODARKA WODNA 2008-6
Ryby płaczą w polskich rzekach.Deklaracje a praktyka.
Roman Żurek
nr katalogowy: 35709
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-5
Konsument na rynku ryb i przetworów rybnych
HANNA GÓRSKA-WARSEWICZ
nr katalogowy: 25856
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-2
Zdrowy jak ryba
EWA CZARNIECKA-SKUBINA
INGRID WACHOWICZ
nr katalogowy: 23956
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-2
Przechowywanie wyrobów czekoladowych, nalot i najczęstsze problemy
nr katalogowy: 141617
AURA 2018-8
Zanieczyszczenie ryb rtęcią
ADAM MIROWSKI
ANETA JACHNIS
nr katalogowy: 115299
10.15199/2.2018.8.5
rtęć
ryby
zanieczyszczenie
żywienie.
mercury
contamination
food.
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-9
Niemcy - szansa zdobycia rynku przez polską żywność
nr katalogowy: 30026
GOSPODARKA WODNA 2008-11
Ryby płaczą w polskich rzekach Deklaracje a praktyka
Roman Żurek
nr katalogowy: 39141
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-6
Ryby w roli głównej
nr katalogowy: 143653
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-12
Rybny akcent na wigilijnym stole
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 64514
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-12
Nie tylko karp i śledzie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 95505
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Konsumpcja i bezpieczeństwo zdrowotne ryb bałtyckich
Wojciech Sawicki
Jacek Okraska
nr katalogowy: 139169
10.15199/65.2022.8.7
rybołówstwo
przetwórstwo ryb
spożycie ryb
bezpieczeństwo zdrowotne
toksykologia
fishery
fish processing
fish consumption
health safety
toxicology
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Konsumpcja i bezpieczeństwo zdrowotne ryb bałtyckich
Wojciech Sawicki
Jacek Okraska
nr katalogowy: 139169
10.15199/65.2022.8.7
rybołówstwo
przetwórstwo ryb
spożycie ryb
bezpieczeństwo zdrowotne
toksykologia
fishery
fish processing
fish consumption
health safety
toxicology
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Konsumpcja i bezpieczeństwo zdrowotne ryb bałtyckich
Wojciech Sawicki
Jacek Okraska
nr katalogowy: 139169
10.15199/65.2022.8.7
rybołówstwo
przetwórstwo ryb
spożycie ryb
bezpieczeństwo zdrowotne
toksykologia
fishery
fish processing
fish consumption
health safety
toxicology
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Konsumpcja i bezpieczeństwo zdrowotne ryb bałtyckich
Wojciech Sawicki
Jacek Okraska
nr katalogowy: 139169
10.15199/65.2022.8.7
rybołówstwo
przetwórstwo ryb
spożycie ryb
bezpieczeństwo zdrowotne
toksykologia
fishery
fish processing
fish consumption
health safety
toxicology
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-1-2
Najlepsi w Małopolsce
Iwona Kwapiszewska
nr katalogowy: 103533
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-2
Łubin, jako alternatywa dla soi
Andrzej Tyburcy
nr katalogowy: 105081
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-4
Aktywność wody ważny parametr trwałości żywności
ZBIGNIEW PAŁACHA
nr katalogowy: 34573
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-6
Apetyt na grilla
nr katalogowy: 52072
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2018-19
Kotwica
Zygmunt Jazukiewicz
nr katalogowy: 118933
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-12
Pora na karpia
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 56172
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-2
Świeże ryby z własnej hodowli i system informatyczny podstawą sukcesu w skali europejskiej
Jakub Szablewski
Hermann Schalk
nr katalogowy: 24316
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-2
Przechowywanie wyrobów czekoladowych, nalot i najczęstsze problemy
nr katalogowy: 141617
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-6
Mistrz Szkolnej Patelni
nr katalogowy: 84684
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-7-8
Trwałe, zdrowe i wygodne
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 78105
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2015-18
CO PISZĄ INNI
nr katalogowy: 93212
CHŁODNICTWO 2023-1
Amerykańskie wagony chłodnie
nr katalogowy: 142003
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-6
Ryby w roli głównej
nr katalogowy: 143653
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-4
Krewetki z karpiem w ryżu
nr katalogowy: 58735
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-11
Otwarcie nowej hali Selgros Cash&Carry
nr katalogowy: 110320
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2012-19
Bioniczne mątwy i ryby
nr katalogowy: 70815
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2018-23
Parlament 500 milionów
nr katalogowy: 116615
CHŁODNICTWO 2021-2
Nowa solarna maszyna do produkcji lodu
nr katalogowy: 131367
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-8
Ryby, owoce morza i wino
nr katalogowy: 132924
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-9
Ryby, owoce morza i wino
nr katalogowy: 133986
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-3
Dieta śródziemnomorska
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 136717
dieta śródziemnomorska
zdrowie
właściwości prozdrowotne
Mediterranean diet
health
health-promoting properties
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-3
Dieta śródziemnomorska
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 136717
dieta śródziemnomorska
zdrowie
właściwości prozdrowotne
Mediterranean diet
health
health-promoting properties
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-5
Sekrety rybnych zup
Grzegorz Russak
nr katalogowy: 76503
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Jadalne powłoki ochronne do ryb i produktów rybnych
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 138577
10.15199/65.2022.7.6
jadalne powłoki
folie jadalne
ryby
produkty rybołówstwa
bezpieczeństwo żywności
edible coatings
edible films
fish
fishery products
food safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Jadalne powłoki ochronne do ryb i produktów rybnych
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 138577
10.15199/65.2022.7.6
jadalne powłoki
folie jadalne
ryby
produkty rybołówstwa
bezpieczeństwo żywności
edible coatings
edible films
fish
fishery products
food safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Jadalne powłoki ochronne do ryb i produktów rybnych
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 138577
10.15199/65.2022.7.6
jadalne powłoki
folie jadalne
ryby
produkty rybołówstwa
bezpieczeństwo żywności
edible coatings
edible films
fish
fishery products
food safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Jadalne powłoki ochronne do ryb i produktów rybnych
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 138577
10.15199/65.2022.7.6
jadalne powłoki
folie jadalne
ryby
produkty rybołówstwa
bezpieczeństwo żywności
edible coatings
edible films
fish
fishery products
food safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Jadalne powłoki ochronne do ryb i produktów rybnych
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 138577
10.15199/65.2022.7.6
jadalne powłoki
folie jadalne
ryby
produkty rybołówstwa
bezpieczeństwo żywności
edible coatings
edible films
fish
fishery products
food safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Jadalne powłoki ochronne do ryb i produktów rybnych
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 138577
10.15199/65.2022.7.6
jadalne powłoki
folie jadalne
ryby
produkty rybołówstwa
bezpieczeństwo żywności
edible coatings
edible films
fish
fishery products
food safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Jadalne powłoki ochronne do ryb i produktów rybnych
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 138577
10.15199/65.2022.7.6
jadalne powłoki
folie jadalne
ryby
produkty rybołówstwa
bezpieczeństwo żywności
edible coatings
edible films
fish
fishery products
food safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-9
Metale ciężkie (ołów, kadm i rtęć) oraz cyna w żywności pochodzenia morskiego
Agnieszka Leszczuk-Piankowska
Piotr J. Bykowski
nr katalogowy: 109279
10.15199/65.2017.9.5
cyna
konserwy rybne
metale ciężkie
zagrożenie
canned fish product
hazard
heavy metals
tin
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-7
Ryby jako źródło narażenia człowieka na rtęć
Małgorzata Ćwieląg-Drabek
Danuta Rogala
Ilona Hajok
Grzegorz Dziubanek
nr katalogowy: 108069
10.15199/65.2017.7.8
rtęć
ryby
narażenie
mercury
fish
exposure
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-7-8
Polskie sposoby na rosyjskie embargo na owoce i warzywa
Maria J. Przegalińska
nr katalogowy: 86167
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-6
Stan magazynu
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 44850
CHŁODNICTWO 2012-3
Nowy tunel kriogeniczny Freshline QS firmy Air Products zapewnia przetwórcom żywności szybkie i łatwe mrożenie produktów spożywczych
nr katalogowy: 66791
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-5
Testy DNA - pewność, że ryby i owoce morza pochodzą z wiarygodnych źródeł. Dobra identyfikacja
nr katalogowy: 98393
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-7-8
Festiwal Smaków w Cieszanowie
nr katalogowy: 132670
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-7-8
Podsumowanie Festiwalu Ryb z Roztocza
Marlena Wiciejowska
nr katalogowy: 138821
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2010-4
CyberRyba – układ sterowania podwodnego robota mobilnego
MARCIN MALEC
MARCIN MORAWSKI
nr katalogowy: 51390
GOSPODARKA WODNA 2014-1
Budowa niebieskiego korytarza ekologicznego wzdłuż doliny rzeki Iny i jej dopływów Maciej Humiczewski, Joanna Durka, Tomasz Płowens Część I
nr katalogowy: 81984
AURA 2016-5
Ekonomia a środowisko
Kinga Bonenberg
nr katalogowy: 98254
10.15199/2.2016.5.2
OPAKOWANIE 2017-5
Dobór folii do rodzaju produktu i sposobu jego pakowania
nr katalogowy: 106026
GOSPODARKA WODNA 2010-2
INFORMACJE - NOWOŚCI - INFORMACJE
nr katalogowy: 49656
GOSPODARKA WODNA 2009-1
Listy do redakcji
nr katalogowy: 40613
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-9
Machina jakości
nr katalogowy: 47227
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-3
DDGS - duży potencjał wzrostu wykorzystania jako karmy w hodowli zwierząt wodnych ("Aquaculture")
nr katalogowy: 89838
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-5
Tortilla najpopularniejszym produktem spożywanym w Meksyku
nr katalogowy: 150892
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2013-12
Wpływ parametrów sterowania na siłę ciągu podwodnego robota mobilnego z napędem falowym dla różnych wariantów płetwy ogonowej
MARCIN MALEC
MARCIN MORAWSKI
nr katalogowy: 81442
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-7-8
Odkrywamy smaki Pomorza i Kaszub
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 61426
GOSPODARKA WODNA 2024-2
NIK o katastrofie ekologicznej na Odrze
nr katalogowy: 147313
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-12
Wartość odżywcza ryb i produktów rybnych
Agnieszka Leszczu-Piankowska
Piotr J. Bykowski
nr katalogowy: 111087
10.15199/65.2017.12.1
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-6
Wiosenny powiew burgunda
nr katalogowy: 44871
CHŁODNICTWO 2009-5
Szczecin. Dobry klimat dla ujemnych temperatur
nr katalogowy: 44586
CHŁODNICTWO 2009-12
Zmiany parametrów fizykochemicznych i histologicznych produktów rybnych w wyniku chłodzenia i mrożenia oraz przechowywania
Ryszard Rywotycki
nr katalogowy: 48671
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-11
Menu wróżbitów
Bogna Wernichowska
nr katalogowy: 48031
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-9
Kontenery chłodnicze transport towarów szybko psujących się
Ludmiła Filina
nr katalogowy: 47071
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-8
Epoka lodowcowa w Twojej kuchni
nr katalogowy: 46514
GOSPODARKA WODNA 2009-8
Ryby płaczą w polskich rzekach.Deklaracje a praktyka.Perspektywy
Roman Żurek
nr katalogowy: 46112
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-10-11
Na ryby do Bergen
nr katalogowy: 63458
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-7-8
Festiwal Smaków w Cieszanowie
nr katalogowy: 132670
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-9
Ryby, owoce morza i wino
nr katalogowy: 133986
GOSPODARKA WODNA 2021-8
INFORMACJE
nr katalogowy: 132900
GOSPODARKA WODNA 2017-9
Wyniki monitoringu migracji ryb przez przepławkę na stopniu wodnym we Włocławku w okresie od listopada 2014 do maja 2017 r.
TOMASZ POKROPSKI
nr katalogowy: 109355
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-7-8
Tłuszcz może być zdrowy
Anna Żbikowska
nr katalogowy: 61427
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-8
RASFF - produkty rybołówstwa i akwakultury
Sławomir Keszka
Remigiusz Panicz
nr katalogowy: 100978
10.15199/65.2016.8.2
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-5
Nowe zasady. Zdrowa dieta(II)
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 98395
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-11-12
Zdrów jak ryba
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 134937
ryby morskie i słodkowodne
wartość odżywcza
wielonienasycone kwasy tłuszczowe
witaminy
zdrowie
świąteczne dania rybne
marine and freshwater fish
nutritional value
polyunsaturated fatty acids
vitamins
health
Christmas fish dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-11-12
Zdrów jak ryba
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 134937
ryby morskie i słodkowodne
wartość odżywcza
wielonienasycone kwasy tłuszczowe
witaminy
zdrowie
świąteczne dania rybne
marine and freshwater fish
nutritional value
polyunsaturated fatty acids
vitamins
health
Christmas fish dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-11-12
Zdrów jak ryba
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 134937
ryby morskie i słodkowodne
wartość odżywcza
wielonienasycone kwasy tłuszczowe
witaminy
zdrowie
świąteczne dania rybne
marine and freshwater fish
nutritional value
polyunsaturated fatty acids
vitamins
health
Christmas fish dishes
CHŁODNICTWO 2021-5
Przemysłowe utrwalanie produktów rybnych w niskich temperaturach
nr katalogowy: 134086
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-6
Just-in-time do klienta
nr katalogowy: 106754
ATEST - OCHRONA PRACY 2018-4
Technika na co dzień
nr katalogowy: 113147
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-3
Wino i potrawy
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 50258
GOSPODARKA WODNA 2009-1
Stopień akumulacji metali w tkankach miękkich mięczaków ujścia Odry i wybranych jezior Pomorza Zachodniego
STANISŁAW PIOTROWSKI
nr katalogowy: 40612
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-12
Karp w dobrym towarzystwie
nr katalogowy: 88295
GOSPODARKA WODNA 2009-3
INFORMACJE - NOWOŚCI - INFORMACJE
Anita Radziszewska
Katarzyna Tyczko
nr katalogowy: 41960
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-7-8
Ohh, co za sushi
nr katalogowy: 46086
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-7-8
Składniki zwiększające libido w napojach funkcjonalnych
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 70410
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-7-8
Informacje biznesowe
nr katalogowy: 53807
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-4
Prosto z Norwegii
Redakcja
nr katalogowy: 90563
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-9
Szybko i niezawodnie - perfekcja kombinacji z ISHIDA
nr katalogowy: 93320
AURA 2021-11
CIEKAWOSTKI TECHNOLOGICZNE ZE ŚWIATA
Adam WIECZOREK
nr katalogowy: 134404
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-9
Charakterystyka surowców pozyskiwanych z tuszy rekina
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Karol Bartoszewicz
nr katalogowy: 145289
10.15199/65.2023.9.4
rekiny
tusza
mięso
płetwy
skóra
chrząstki
wątroba
sharks
carcasses
meat
fins
skin
cartilage
liver
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-8
XI Święto Chleba na Placu Wolnica w Krakowie
Anna Korfel
nr katalogowy: 85524
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2009-26
PORADNIK Wino dla inżyniera (41)
winny maniak
nr katalogowy: 49299
AURA 2009-8
PARAGRAF I ŚRODOWISKO - Ryby roślinożerne na obszarze Natura 2000
WOJCIECH RADECKI
nr katalogowy: 46946
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-10
Delektujmy się nad morzem
Monika Kucia
nr katalogowy: 54783
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-3
DIETA - Z gabinetu dietetyka: jak poprawić morfologię poprzez dietę?
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 147657
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-12
Ryby na Wigilię
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 124224
Wigilia
potrawy rybne
karp
śledź
łosoś
galarety rybne
zupy
dania gorące
sałatki
Christmas Eve
fish dishes
carp
herring
salmon
fish jelly
soups
hot dishes
salads
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-9
Piłka nakręciła branżę
Marcin Zatyka
nr katalogowy: 86453
AURA 2012-7
Perła Polski - Pojezierze Wałeckie
Antoni PIETRYKA
nr katalogowy: 69558
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-7-8
Czerwone bogactwo szlacheckich stołów
Magdalena Spychaj
nr katalogowy: 61441
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-1
Możliwości wykorzystania naturalnych surowców wysokobiałkowych (rzęsy wodnej i much) do celów paszowych
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 96594
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-4
KRONIKA
nr katalogowy: 105289
AURA 2017-9
Wyrok Trybunału Sprawiedliwości UE z 1 czerwca 2017 r. w sprawie eksploatacji elektrowni wodnej w Austrii, C- 529/15
nr katalogowy: 109074
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-5
Niezbędnik każdego działkowicza
Mariusz S. Kubiak
Radosław Grala
Tomasz Borowy
nr katalogowy: 67373
AURA 2020-2
Przestępstwa i wykroczenia kłusownicze
Wojciech Radecki
nr katalogowy: 124900
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-5
Czy musimy suplementować dietę? (Część 2)
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 148553
GOSPODARKA WODNA 2018-9
INFORMACJE - NOWOŚCI
nr katalogowy: 116241
AURA 2014-7
Ile gatunków czeka na odkrycie w Europie?
Piotr Skubała
nr katalogowy: 85241
GOSPODARKA WODNA 2014-12
INFORMACJE - NOWOŚCI - INFORMACJE
nr katalogowy: 88420
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2014-22-23
Jedno życie to za mało
Elżbieta Łysakowska
nr katalogowy: 87813
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-7-8
Polski akcent kulinarnych zmagań
nr katalogowy: 61438
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-6
Kuchnia polska wczoraj i dziś
nr katalogowy: 52071
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-5
Sześć cnót restauracji japońskich
Władysław Serwatowski
nr katalogowy: 51625
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-4
Pora na śledzia
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 58734
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-9
SZKOŁY
nr katalogowy: 54044
GOSPODARKA WODNA 2016-6
INFORMACJE - NOWOŚCI
nr katalogowy: 98919
AURA 2015-7
PARAGRAF I ŚRODOWISKO Wędkowanie bez zabierania złowionych ryb
Wojciech Radecki
nr katalogowy: 92235
AURA 2015-2
Pielęgnacja włosów
Agnieszka Bywalec
nr katalogowy: 89313
10.15199/2.2015.2.9
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-9
Walory mięsa jeszcze raz
Waldemar Jaworski
Alicja Jaworska-Piasecka
nr katalogowy: 128144
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-4
Druga strona biodegradowalności. Czy biodegradowalne butelki i słomki są takie rzeczywiście?
Tomasz Graczyk
nr katalogowy: 131497
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH