Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-3
MIĘSNE PRZYSMAKI wielkanocne
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 142437
kiełbasa biała
kiełbasa wędzona
wędzonki
pieczenie
zupy wielkanocne
przetwory w galarecie
white sausage
smoked sausage
whole muscle smoked products
roasted meat products
easter soups
products in gelatine jelly
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-3
MIĘSNE PRZYSMAKI wielkanocne
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 142437
kiełbasa biała
kiełbasa wędzona
wędzonki
pieczenie
zupy wielkanocne
przetwory w galarecie
white sausage
smoked sausage
whole muscle smoked products
roasted meat products
easter soups
products in gelatine jelly
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-3
MIĘSNE PRZYSMAKI wielkanocne
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 142437
kiełbasa biała
kiełbasa wędzona
wędzonki
pieczenie
zupy wielkanocne
przetwory w galarecie
white sausage
smoked sausage
whole muscle smoked products
roasted meat products
easter soups
products in gelatine jelly
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Dobór opakowań do produktu na przykładzie kiełbas
Marta Lenartowicz-Klik
nr katalogowy: 143012
10.15199/65.2023.4.6
kiełbasa
metody pakowania
tworzywa sztuczne
osłonki
folia opakowaniowa
sausage
packing methods
plastics
casings
packaging foil
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Dobór opakowań do produktu na przykładzie kiełbas
Marta Lenartowicz-Klik
nr katalogowy: 143012
10.15199/65.2023.4.6
kiełbasa
metody pakowania
tworzywa sztuczne
osłonki
folia opakowaniowa
sausage
packing methods
plastics
casings
packaging foil
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Dobór opakowań do produktu na przykładzie kiełbas
Marta Lenartowicz-Klik
nr katalogowy: 143012
10.15199/65.2023.4.6
kiełbasa
metody pakowania
tworzywa sztuczne
osłonki
folia opakowaniowa
sausage
packing methods
plastics
casings
packaging foil
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2013-4
Mechanism of a white layer formation as a result of tribological contacts
JANUSZ KRAWCZYK
nr katalogowy: 79721
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-2
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 142856
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-8
Light quality improvement for white electroluminescent diodes
Andrzej PAWLAK
Krzysztof ZAREMBA
nr katalogowy: 37121
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2024-5
Zastosowanie hydrolizatu kolagenowego do dogarbowania półproduktu wet-white
JAN ŻARŁOK
nr katalogowy: 151047
10.15199/60.2024.5.4
półprodukt wet-white
półprodukt crust
dogarbowanie skór
hydrolizat kolagenowy
wet-white semi-finished product
crust semi-finished product
retanning of leather
collagen hydrolysate
AURA 2022-6
„Naturalne słodziki i mądrość natury”
Piotr SKUBAŁA
nr katalogowy: 137935
10.15199/2.2022.6.1
biały cukier
sacharoza
naturalne i syntetyczne słodziki
zdrowie człowieka
stewia
white sugar
sucrose
natural and synthetic sweeteners
human health
stevia
AURA 2022-6
„Naturalne słodziki i mądrość natury”
Piotr SKUBAŁA
nr katalogowy: 137935
10.15199/2.2022.6.1
biały cukier
sacharoza
naturalne i syntetyczne słodziki
zdrowie człowieka
stewia
white sugar
sucrose
natural and synthetic sweeteners
human health
stevia
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2010-4
Konkurs PERŁY CERAMIKI UE 2010 - NOMINACJE
nr katalogowy: 56235
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-12
Study on White Noise Suppression for PD Signals Using ICA
Si Wenrong
Li Junhao
Guo Hong
Luo Yongfen
Li Yanming
nr katalogowy: 48836
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-8
Opportunities to apply LED RGB systems in lighting
Andrzej WIŚNIEWSKI
nr katalogowy: 37135
CHŁODNICTWO 2014-8
Wpływ dodatku transglutaminazy na stabilność zawartości i zdolność utrzymywania wody w parówkach podczas chłodniczego przechowywani
Ewelina Brzozowska
Ilona Gałązka-Czarnecka
Izabella Kwaśniewska-Karolak
Lucjan Krala
Karolina Janczewska
nr katalogowy: 86287
OPAKOWANIE 2017-8
Premiera Domino K-Series na Labelexpo Europe 2017
nr katalogowy: 108843
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-8
Jakie pszenice i mąki pszenne są wykorzystywane do produkcji azjatyckich makaronów typu noodles
nr katalogowy: 29213
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2016-4
All in White w łazienkach
Magdalena Kaliszuk-Barańska
nr katalogowy: 102948
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-8
Podstawowe informacje o azjatyckich makaronach typu noodles
nr katalogowy: 69722
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-11
Zagadnienia kompatybilności urządzeń pracujących w białych przestrzeniach w zakresach/pasmach telewizyjnych
Marek JERMAKOWICZ
Marek MICHALAK
Karolina SPALT
Monika SZAFRAŃSKA
nr katalogowy: 94725
10.15199/48.2015.11.25
GAZETA CUKROWNICZA 2013-1
Jakość cukru produkowanego przez krajowy przemysł cukrowniczy
Teresa Sumińska
Barbara Gajewnik
nr katalogowy: 74573
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-3b
Improved Electrical Measurement Method for Junction Temperature of Light Emitting Diodes
Kai HAN
Muqing LIU
Shenglong FAN
Haiping SHEN
nr katalogowy: 66647
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2023-5
Kalkulator on-line masy gniazd bociana białego – wykorzystanie w energetyce
Adam Zbyryt
nr katalogowy: 143319
10.15199/74.2023.5.10
bocian biały
gniazdo
masa gniazda
kalkulator on-line
white stork
nest
nest mass
on-line calculator
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2023-5
Kalkulator on-line masy gniazd bociana białego – wykorzystanie w energetyce
Adam Zbyryt
nr katalogowy: 143319
10.15199/74.2023.5.10
bocian biały
gniazdo
masa gniazda
kalkulator on-line
white stork
nest
nest mass
on-line calculator
MATERIAŁY BUDOWLANE 2021-5
Nowoczesne rozwiązania dla profesjonalistów na przykładzie „Białej Wanny” – SIKA® White Box Concept
Dawid Pakłos
Przemysław Grabarczyk
nr katalogowy: 131791
OPAKOWANIE 2016-7
UPM Raflatac poszerza swój asortyment
nr katalogowy: 99614
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-4
Badanie dokładności rekonstrukcji powierzchni z interferogramu światła białego z wykorzystaniem metod bazujących na transformacie Hilberta
Maria WRZUSZCZAK
Anna KHOMA
nr katalogowy: 97624
10.15199/48.2016.04.46
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-9
Kuchnia Kreatywna
Dimitri Roedoe
nr katalogowy: 47245
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2009-7
Volume is in the detail - nowa, europejska kampania reklamowa Arctic Volume White
nr katalogowy: 45929
GAZETA CUKROWNICZA 2013-5-6
Porównanie jakości cukru białego wyprodukowanego w latach 2010-2012 w odniesieniu do roku 2002
Barbara Gajewnik
Teresa Sumińska
nr katalogowy: 81024
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2006-4
Praca zbiorowa PORADNIK TECHNOLOGA GUMY
Bolesław Jurkowski
nr katalogowy: 20472
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-6
Porównanie modelowanych oraz rzeczywistych wartości parametrów świetlnych i kolorymetrycznych białych diod LED pracujących w szerokim zakresie temperatur
Maciej LISTOWSKI
nr katalogowy: 137794
10.15199/48.2022.06.10
źródła LED światła białego
rozkłady widmowe (SPD)
model Superpozycji Gaussa
metryki dopasowania.
white light LED sources
spectral distributions (SPD)
Gaussian superposition model
matching metrics.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-6
Porównanie modelowanych oraz rzeczywistych wartości parametrów świetlnych i kolorymetrycznych białych diod LED pracujących w szerokim zakresie temperatur
Maciej LISTOWSKI
nr katalogowy: 137794
10.15199/48.2022.06.10
źródła LED światła białego
rozkłady widmowe (SPD)
model Superpozycji Gaussa
metryki dopasowania.
white light LED sources
spectral distributions (SPD)
Gaussian superposition model
matching metrics.
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-6
Zastosowanie wysokosprawnej chromatografii cieczowej do jednoczesnego oznaczania konserwantów i substancji słodzących w żywności
Sen Shen
Xiaobing Hu
Junwei Jia
Weiyu Wang
nr katalogowy: 143971
10.15199/62.2023.6.5
wysokosprawna chromatografia cieczowa
konserwanty
żywność
high-performance liquid chromatography
preservatives
food
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-6
Zastosowanie wysokosprawnej chromatografii cieczowej do jednoczesnego oznaczania konserwantów i substancji słodzących w żywności
Sen Shen
Xiaobing Hu
Junwei Jia
Weiyu Wang
nr katalogowy: 143971
10.15199/62.2023.6.5
wysokosprawna chromatografia cieczowa
konserwanty
żywność
high-performance liquid chromatography
preservatives
food
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-6
Zastosowanie wysokosprawnej chromatografii cieczowej do jednoczesnego oznaczania konserwantów i substancji słodzących w żywności
Sen Shen
Xiaobing Hu
Junwei Jia
Weiyu Wang
nr katalogowy: 143971
10.15199/62.2023.6.5
wysokosprawna chromatografia cieczowa
konserwanty
żywność
high-performance liquid chromatography
preservatives
food
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-6
Zastosowanie wysokosprawnej chromatografii cieczowej do jednoczesnego oznaczania konserwantów i substancji słodzących w żywności
Sen Shen
Xiaobing Hu
Junwei Jia
Weiyu Wang
nr katalogowy: 143971
10.15199/62.2023.6.5
wysokosprawna chromatografia cieczowa
konserwanty
żywność
high-performance liquid chromatography
preservatives
food
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2017-4
Prosta, ponadzczasowa łazienka
Szymon Kamiński
nr katalogowy: 110934
GAZETA CUKROWNICZA 2011-6
Spis treści rocznika 2011 Gazety Cukrowniczej
nr katalogowy: 64449
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-4
Comparison of real street lighting with sodium lamps and LEDs
Marek BÁLSKÝ
Rudolf BAYER
nr katalogowy: 59112
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2016-1
Effect of AlF3 and H3BO3 fluxes on the structure and optical properties of Ca-α-SiAlON:Eu2+ phosphor powders
Tomasz Pawlik
Daniel Michalik
Małgorzata Sopicka-Lizer
Radosław Lisiecki
nr katalogowy: 96777
10.15199/28.2016.1.6
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-3
WADY JAKOŚCIOWE mięsa drobiowego
Robert Palka
nr katalogowy: 142436
kurczęta
mięsień piersiowy mniejszy (głęboki)
wada jakościowa mięśni
miopatie
wada DPM
mięso PSE
wada typu white stripping
wada typu wooden breast
mięso „spaghetti”
chickens
pectoralis minor (deep)
DPM defect
muscle quality defect
myopathies
PSE meat
white striping defect
wooden breast defect
„spaghetti meat"
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-3
WADY JAKOŚCIOWE mięsa drobiowego
Robert Palka
nr katalogowy: 142436
kurczęta
mięsień piersiowy mniejszy (głęboki)
wada jakościowa mięśni
miopatie
wada DPM
mięso PSE
wada typu white stripping
wada typu wooden breast
mięso „spaghetti”
chickens
pectoralis minor (deep)
DPM defect
muscle quality defect
myopathies
PSE meat
white striping defect
wooden breast defect
„spaghetti meat"
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2013-4
Kolorystyczna odwilż
nr katalogowy: 76036
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-1
Thermo-mechanical properties of epoxy composites highly filled with white barite Właściwości termomechaniczne kompozytów epoksydowych wysoko napełnionych barytem białym
DANUTA CHMIELEWSKA
MAGADA PACYNA
TOMASZ STERZYŃSKI
nr katalogowy: 82148
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-6
Mistrz Wenecji
nr katalogowy: 52083
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2021-3
KONKURS PERŁY CERAMIKI UE 2021 – NOMINACJE
nr katalogowy: 133624
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2007-12
Środki chemiczne dla przemysłu skórzanego
nr katalogowy: 31888
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-7
Niebieskie, zielone i białe emitery światła wytwarzane z półprzewodników AIII-BN
Mariusz RUDZIŃSKI
Marek WESOŁOWSKI
Włodzimierz STRUPIŃSKI
nr katalogowy: 85334
10.12915/pe.2014.07.01
OPAKOWANIE 2014-12
Lżejsza i bielsza tektura od BillerudKorsnäs
nr katalogowy: 88448
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2023-8
Śmiertelność bielika (Haliaeetus albicilla L.) w wyniku kolizji z transportem kolejowym na terenie administrowanym przez Nadleśnictwo Dąbrowa (materiał z lat 2013-2023)
Adam Szymański
nr katalogowy: 144485
10.15199/74.2023.8.4
bielik
kolizje z pociągiem
zabezpieczenia torów
white-tailed eagle
collision with a train
railway track protection
OPAKOWANIE 2008-10
Nagroda w Ogólnopolskim Konkursie Opakowań PakStar 2008
nr katalogowy: 38591
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2017-2
Mała łazienka w klasycznym stylu
nr katalogowy: 106749
MATERIAŁY BUDOWLANE 2007-9
Trwałość koloru i faktury betonu
Svend Barnholdt
nr katalogowy: 29924
OPAKOWANIE 2007-6
Eleganckie zamknięcia niezwykłym osiągnięciem technicznym
nr katalogowy: 27382
OPAKOWANIE 2007-6
Eleganckie zamknięcia niezwykłym osiągnięciem technicznym
nr katalogowy: 27379
GAZETA CUKROWNICZA 2008-7
Z czasopism obcych
nr katalogowy: 36761
OPAKOWANIE 2013-2
Chłodne piękno zimy w pigmentach firmy Merck
nr katalogowy: 74769
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2020-1
Duże płyty ceramiczne w salonie
Magdalena Kaliszuk-Barańska
nr katalogowy: 125528
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2024-4
Nowe trendy w wyprawie skór w jarbur – chem
nr katalogowy: 150024
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-4
Suppression method of partial-discharge interference signal based on the combination of morphological filters and complex wavelet transform
Youyuan Wang
Dawei Zhang
Guojun Lu
Yanguang Huang
nr katalogowy: 76315
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2016-6
WPŁYW ZMIANY PRZEZNACZENIA PASMA 700 MHZ NA INNE SYSTEMY BEZPRZEWODOWE W POLSCE
Dariusz Więcek
Daniel Niewiadomski
Janusz Sobolewski
Jacek Wroński
nr katalogowy: 101785
10.15199/59.2016.6.61
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-8
LEDs and their application in practice
Sandra TABIŠOVA
nr katalogowy: 37091
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-11
Pod znakiem dwunastek
nr katalogowy: 123656
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-1
Do kawiarni z własnym kubkiem
nr katalogowy: 147595
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Ocena parametrów fizykochemicznych jaj gotowanych poddanych procesowi marynowania
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Beata Paszczyk
nr katalogowy: 136886
10.15199/65.2022.3.3
jaja gotowane
marynowanie
ubytki masy
zawartość soli i suchej masy
boiled eggs
marinated
weight losses
acidity
content of salt and dry matter
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Ocena parametrów fizykochemicznych jaj gotowanych poddanych procesowi marynowania
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Beata Paszczyk
nr katalogowy: 136886
10.15199/65.2022.3.3
jaja gotowane
marynowanie
ubytki masy
zawartość soli i suchej masy
boiled eggs
marinated
weight losses
acidity
content of salt and dry matter
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Ocena parametrów fizykochemicznych jaj gotowanych poddanych procesowi marynowania
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Beata Paszczyk
nr katalogowy: 136886
10.15199/65.2022.3.3
jaja gotowane
marynowanie
ubytki masy
zawartość soli i suchej masy
boiled eggs
marinated
weight losses
acidity
content of salt and dry matter
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Ocena parametrów fizykochemicznych jaj gotowanych poddanych procesowi marynowania
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Beata Paszczyk
nr katalogowy: 136886
10.15199/65.2022.3.3
jaja gotowane
marynowanie
ubytki masy
zawartość soli i suchej masy
boiled eggs
marinated
weight losses
acidity
content of salt and dry matter
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Ocena parametrów fizykochemicznych jaj gotowanych poddanych procesowi marynowania
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Beata Paszczyk
nr katalogowy: 136886
10.15199/65.2022.3.3
jaja gotowane
marynowanie
ubytki masy
zawartość soli i suchej masy
boiled eggs
marinated
weight losses
acidity
content of salt and dry matter
OPAKOWANIE 2007-1
Zamknięcia gwintowane z tworzywa sztucznego z trójmiejscowym uszczelnieniem typu Plasti-Twist Triple Seal
nr katalogowy: 23725
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2007-1
Biuletyn instytutu metali nieżelaznych
MIECZYSŁAW WOCH
nr katalogowy: 23503
OPAKOWANIE 2024-3
Innovia wprowadza na rynek białą folię RayoFloat
nr katalogowy: 147937
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2020-3
Czy pasywacja powłoki Zn jest gwarancją jej odporności korozyjnej?
NATALIA DRÓŻDŻ
MACIEJ HAJDUGA
SARA SMOSZNA
SYLWIA WĘGRZYNKIEWICZ
MICHALINA OLAK
nr katalogowy: 125379
10.15199/40.2020.3.6
cynkowanie ogniowe
biała korozja
powłoka cynkowa
odporność korozyjna
pasywacja chemiczna
pasywacja polimerowa
hot dip galvanizing
white corrosion
zinc coating
corrosion resistance
chemical passivation
polymeric passivation
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2010-10
Ultrasonic white stick for detecting holes for blind people
ANDRZEJ KOS
WOJCIECH GELMUDA
nr katalogowy: 55008
GOSPODARKA WODNA 2007-12
Recenzje - Wybrane wielkie rzeki świata w albumach (przełożonych na polski)
Marian Miłkowski
nr katalogowy: 31781
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-5
Parameters of model luminaire with high power LED diodes
Krzysztof ZAREMBA
Andrzej PAWLAK
nr katalogowy: 25695
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2007-4
Speech recognition by means of feature extraction method based on slope transformation assisted
ADAM DĄBROWSKI
SZYMON DRGAS
nr katalogowy: 25113
OPAKOWANIE 2011-11
Luksus w opakowaniach firmy Stora Enso
nr katalogowy: 63973
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-10
Z wizytą w Rogaliku, czyli black or white ?
Adam Nurkowski
nr katalogowy: 79472
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-9
API GmbH gratuluje Mondi SCP Ružomberok udanego uruchomienia maszyny MP19
nr katalogowy: 133603
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-3
Vision based monitoring of coal flames
Waldemar WÓJCIK
Andrzej KOTYRA
Tomasz GOLEC
Konrad GROMASZEK
nr katalogowy: 33642
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-12
Unia chce walczyć z otyłością ,a polski rząd tę walkę popiera
Marta Stus
nr katalogowy: 31684
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-5
Application of Light Emitting Diodes for local lighting
Władysław DYBCZYŃSKI
nr katalogowy: 25685
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2012-1
Wyzwania dla energetyki
nr katalogowy: 64959
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-4
Możliwości otrzymywania stałego pentatlenku fosforu(V) wysokiej jakości z fosforu białego pochodzenia kazachskiego
Leszek Urbańczyk
Damian Milde
Marcin Figura
Janusz Cholewa
Agnieszka Kurzańska
Michał Ochman
Anna Milde
Wojciech Piś
nr katalogowy: 113511
10.15199/62.2018.4.8
AURA 2019-7
Uprawa morwy białej
Barbara SKWARYŁO-BEDNARZ
Marek KOPACKI
Agnieszka JAMIOŁKOWSKA
Anna KRZEPIŁKO
nr katalogowy: 121446
10.15199/2.2019.7.2
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-11
Teoretyczne i przydatne eksperymentalnie modele szumów
Adam KOWALCZYK
nr katalogowy: 128824
10.15199/48.2020.11.10
szum biały
szum dolnopasmowy
funkcja autokorelacji
gęstość widmowa mocy
white noise
low-band noise
autocorrelation function
power spectral density.
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2007-1
Nowe podejście do doboru środków i optymalizacji warunków ich stosowania w zwalczaniu żywic szkodliwych i zanieczyszczeń kleistych w różnych układach masowych
Nuri Kerman
Harri Eronen
Tony Burke
Simo - Pekka
nr katalogowy: 23860
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2013-18
Nowe korzenie Zinfandela
winny maniak
nr katalogowy: 79103
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-6
Wpływ dodatku nasion komosy ryżowej białej i czerwonej na jakość chrupek kukurydzianych, otrzymanych przy użyciu ekstrudera jednoślimakowego
Natalia Mikołajczak
nr katalogowy: 123780
chrupki kukurydziane
komosa ryżowa biała
komosa ryżowa czerwona
właściwości fizyczne
wodochłonność
corn puffs
white quinoa
red quinoa
physical properties
water absorption
OPAKOWANIE 2018-3
Nowe folie UPM Raflatac do produkcji etykiet
nr katalogowy: 112813
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-10
Budujmy społeczność wokół lokali!
nr katalogowy: 128552
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-10
Budujmy społeczność wokół lokali!
nr katalogowy: 128552
DOZÓR TECHNICZNY 2023-4
Jak skopiować fabrykę, czyli cyfrowy bliźniak 4.0
nr katalogowy: 144675
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-2
Jakość pieczywa z handlowych mąk pszennych
Alicja Ceglińska
Gra żyna Cacak -Pietrzak
Małgorzata Loba
nr katalogowy: 120564
pszenne mąki jasne i ciemne
fizyczne cechy pieczywa
organoleptyczna jakość pieczywa
wheat flours white and dark
physical traits of bread
organoleptic quality of bread
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-10
Kuchnie naszych sąsiadów – kuchnia niemiecka
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 140254
kuchnie regionalne
kuchnia niemiecka
charakterystyka
regional cuisine
German cuisine
characteristic
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-10
Kuchnie naszych sąsiadów – kuchnia niemiecka
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 140254
kuchnie regionalne
kuchnia niemiecka
charakterystyka
regional cuisine
German cuisine
characteristic
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-5
Wpływ dodatku nasion komosy ryżowej białej, czerwonej i czarnej na cechy jakościowe pieczywa pszennego
Piotr Jakuć
Martyna Jabłecka
Aleksandra Purkiewicz
Małgorzata Tańska
nr katalogowy: 128436
nasiona komosy ryżowej
pieczywo
wydajność
objętość
strata piecowa
strata wypiekowa
cechy organoleptyczne
quinoa seeds
bread
yield
volume
oven loss
baking loss
organoleptic properties
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-5
Wpływ dodatku nasion komosy ryżowej białej, czerwonej i czarnej na cechy jakościowe pieczywa pszennego
Piotr Jakuć
Martyna Jabłecka
Aleksandra Purkiewicz
Małgorzata Tańska
nr katalogowy: 128436
nasiona komosy ryżowej
pieczywo
wydajność
objętość
strata piecowa
strata wypiekowa
cechy organoleptyczne
quinoa seeds
bread
yield
volume
oven loss
baking loss
organoleptic properties
OPAKOWANIE 2018-7
Dni Współpracy Metsä Board
nr katalogowy: 115104
OPAKOWANIE 2012-6
Metsä Board stawia na zrównoważony rozwój
nr katalogowy: 68639
OPAKOWANIE 2019-1
Digiprint na targach RemaDays Warsaw 2019
nr katalogowy: 118288
PROBLEMY JAKOŚCI 2023-4
Z PRASY ZAGRANICZNEJ
Piotr Rogala
nr katalogowy: 144858
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-5
Stabilizacja monomerycznej cystatyny z białka jaja kurzego
Krzysztof Gołąb
Jakub Gburek
Katarzyna Juszczyńska
Tadeusz Trziszka
Antoni Polanowski
nr katalogowy: 68149
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-4
Effect of fosforylation on aggregation of chicken egg white cystatin. Wpływ fosforylacji na agregację cystatyny z białka jaja kurzego
Andrzej Horowski
Krzysztof Gołąb
Katarzyna Juszczyńsk
Tadeusz Trziszka
Antoni Polanowski
Jakub Gburek
nr katalogowy: 75933
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-7
Preparaty zawierające tytan, krzem, bor, cynk i molibden w uprawie łubinu białego i grochu siewnego
Hanna Sulewska
Karolina Ratajczak
Alicja Niewiadomska
Wiesław Koziara
Katarzyna Panasiewicz
Agnieszka Faligowska
nr katalogowy: 114948
10.15199/62.2018.7.30
GOSPODARKA WODNA 2018-5
Zastosowanie wzoru Colebrooka do obliczeń przepływów w sieci rzecznej o strukturze pierścieniowej
JACEK KURNATOWSKI
nr katalogowy: 113768
CHŁODNICTWO 2011-1-2
Zmiany jakości mikrobiologicznej wybranych wyrobów mięsnych w czasie przechowywania w warunkach chłodniczych
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Julia Walos
nr katalogowy: 57681
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Jakość i bezpieczeństwo surowych kiełbas dojrzewających
Ewelina Węsierska
nr katalogowy: 141628
10.15199/65.2023.1.4
kiełbasy fermentowane
dojrzewanie
czynniki jakości
fermented sausages
ripening
quality factors
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Jakość i bezpieczeństwo surowych kiełbas dojrzewających
Ewelina Węsierska
nr katalogowy: 141628
10.15199/65.2023.1.4
kiełbasy fermentowane
dojrzewanie
czynniki jakości
fermented sausages
ripening
quality factors
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Jakość i bezpieczeństwo surowych kiełbas dojrzewających
Ewelina Węsierska
nr katalogowy: 141628
10.15199/65.2023.1.4
kiełbasy fermentowane
dojrzewanie
czynniki jakości
fermented sausages
ripening
quality factors
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Jakość i bezpieczeństwo surowych kiełbas dojrzewających
Ewelina Węsierska
nr katalogowy: 141628
10.15199/65.2023.1.4
kiełbasy fermentowane
dojrzewanie
czynniki jakości
fermented sausages
ripening
quality factors
CHŁODNICTWO 2009-6
Wpływ blanszowania na jakość mrożonych pieczarek Agricus bisporus Sing.
ILONA GAŁĄZKA-CZARNECKA
LUCJAN KRALA
nr katalogowy: 45017
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2020-3
Odzież sportowa dla wymagających
nr katalogowy: 125645
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2016-7
Białe księgi o korozji
nr katalogowy: 99431
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-9
API GmbH gratuluje Mondi SCP Ružomberok udanego uruchomienia maszyny MP19
nr katalogowy: 133603
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2021-3
KONKURS PERŁY CERAMIKI UE 2021 – NOMINACJE
nr katalogowy: 133624
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2024-4
Przekładniki optyczne dla inteligentnych sieci elektrycznych
nr katalogowy: 148252
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-11
Badania procesów upolarniania wosku pszczelego i lanoliny wraz z oceną aplikacyjną otrzymanych produktów
Michał J. Nachajski
Michał K. Kołodziejczyk
Marek Lukosek
Jacek Kosno
Bronisław Naraniecki
Marian M. Zgoda
nr katalogowy: 72473
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-9s-a
MYCOGONE PERNICIOSA – PATOGENICZNY GRZYB W UPRAWIE PIECZARKI
Joanna Szumigaj-Tarnowska
Czesław Ślusarski
nr katalogowy: 70871
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-4
Chemiczno-termiczna metoda wstępnej izolacji bioaktywnych protein białka jaja
Teresa Skiba
Wiesław Kopeć
Łukasz Bobak
nr katalogowy: 67004
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2013-2-3
Podejście aukcyjne w przydziale zasobów z białych plam w widmie telewizyjnym
Marcin Parzy
nr katalogowy: 75444
GAZETA CUKROWNICZA 2011-1
Jakość cukru białego wyprodukowanego podczas kampanii 2009
Teresa Sumińska
Jadwiga Strębska-Zając
nr katalogowy: 57428
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2015-3
Nominacje w II edycji konkursu PERŁY CERAMIKI UE 2015
nr katalogowy: 93496
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2015-2-3
Kolory projektowania
Krzysztof M. Brzeziński
nr katalogowy: 89731
10.15199/59.2015.2-3.14
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2019-9
ROZBUDOWA STANOWISKA BADAWCZEGO DO MOŻLIWOŚCI PRODUKCJI BIELI CYNKOWEJ 16 Mg ZnO/DOBĘ
PIOTR BEDNAREK
GRZEGORZ KRAWIEC
SEBASTIAN KULAWIK
RYSZARD PRAJSNAR
PAULINA TUŹNIK-JASIŃSKA
KAROL NIEPSUJ
HENRYK PACYNA
AGATA ŻAK
nr katalogowy: 122594
10.15199/67.2019.9.4
biel cynkowa
cynk pierwotny
cynk wtórny
ganulat ZnO
Huta Oława
odpady cynkowe
zinc oxide
primary zinc
secondary zinc
ZnO granulate
Oława smelter
zinc waste
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-3
Ocena jakości handlowego pieczywa bezglutenowego
Grażyna Cacak -Pietrzak
Alicja Ceglińska
Agata Zaorska
Anna Rajkowska
nr katalogowy: 119596
pieczywo bezglutenowe
białko
składniki mineralne
ocena organoleptyczna
gluten-free bread
protein
minerals
organoleptic evaluation
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-3
Właściwości reologiczne ciasta z jasnych mąk pszennych
Alicja Ceglińska
Grażyna Cacak -Pietrzak
Katarzyna Sujka
Ewa Małkińska
nr katalogowy: 119594
mąka pszenna
typ mąki
gluten
właściwości reologiczne ciasta
wheat flour
type of flour
gluten
dough rheological property
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2018-7
Zastosowanie filtrów cyfrowych w procesie "wybielania" szumu kolorowego
Andrzej JAKUBIAK
nr katalogowy: 115150
10.15199/59.2018.7.3
szum biały
szum kolorowy
filtry cyfrowe
modelowanie ARMA
white noise
colored noise
digital filters
ARMA modelling
AURA 2019-8
Skład chemiczny morwy białej oraz wykorzystanie związków bioaktywnych na bazie tej rośliny
Barbara SKWARYŁO-BEDNARZ
nr katalogowy: 121730
10.15199/2.2019.8.1
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2010-5
PORADNIK Wino dla inżyniera (45)
winny maniak
nr katalogowy: 50520
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-1-2
Kalifornijski Zinfandel
winny maniak
nr katalogowy: 82379
AURA 2013-10
Ogród Botaniczny w Coimbrze (Portugalia) i jego krakowski rówieśnik (4)
Jacek H. GRAFF
nr katalogowy: 79513
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2013-12
Badania eksperymentalne efektu redukcji przewodności cieplnej w piance polistyrenowej (styropianie)
ANNA KONDROT-BUCHTA
PIOTR KONIORCZYK
JANUSZ ZMYWACZYK
nr katalogowy: 81057
GOSPODARKA WODNA 2012-2
Wpływ zastosowania głębokości średniej zamiast promienia hydraulicznego na wyniki obliczeń strumienia rumowiska w dolnej Odrze
ANNA ROSZAK
nr katalogowy: 65674
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-10
Badanie wpływu temperatury na parametry termiczne i elektryczne diod LED mocy
Jarosław KRAŚNIEWSKI
Maciej OLEKSY
nr katalogowy: 63390
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2011-9
NIELINIOWE OGRANICZONE DO WIDMA OPTYCZNEGO ŚWIATŁA BIAŁEGO PRZEKSZTAŁCENIE PRZESTRZENI KOLORU RGB NA HSI W CYFROWEJ TERMOMETRII OBRAZOWEJ
ANDRZEJ ZIEMBA
nr katalogowy: 62297
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-9
Ocena możliwości modelowania temperatury barwowej najbliższej zestawu diod LED dużej mocy
Łukasz GRYKO
Urszula BŁASZCZAK
Andrzej ZAJĄC
Anna PALKOWSKA
nr katalogowy: 100529
10.15199/48.2016.09.41
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-8
Drób z Certyfikatem QAFP, a dynamiczny rozwój polskiego drobiarstwa
Czesław Brzozowski
nr katalogowy: 93165
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-1
Układy odpowietrzające masę papierniczą i wodę podsitową
Mariusz Reczulski
nr katalogowy: 141597
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-1
Układy odpowietrzające masę papierniczą i wodę podsitową
Mariusz Reczulski
nr katalogowy: 141597
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-5
Syntetyczne osłonki w technologii wyrobów wędliniarskich
Paweł Sobczak
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
nr katalogowy: 126413
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-8
Uwarunkowania dotyczące zamykania opakowań surowców i wyrobów mięsnych
Marian Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 139142
zamykanie opakowań
systemy pakowania i zamykania
zamykanie klipsowe
zamykanie puszek i konserw
packaging closing
packaging and closing systems
clip closing
can and can closing
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-8
Uwarunkowania dotyczące zamykania opakowań surowców i wyrobów mięsnych
Marian Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 139142
zamykanie opakowań
systemy pakowania i zamykania
zamykanie klipsowe
zamykanie puszek i konserw
packaging closing
packaging and closing systems
clip closing
can and can closing
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-8
Uwarunkowania dotyczące zamykania opakowań surowców i wyrobów mięsnych
Marian Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 139142
zamykanie opakowań
systemy pakowania i zamykania
zamykanie klipsowe
zamykanie puszek i konserw
packaging closing
packaging and closing systems
clip closing
can and can closing
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-9
Odcienie hiszpańskiego różu
winny maniak
nr katalogowy: 115766
OPAKOWANIE 2010-I
The Use of Biaxially Oriented Polypropylene (BOPP) Films for In Mould Labelling (IML)
Andrzej Kornacki
nr katalogowy: 50916
GAZETA CUKROWNICZA 2009-6
Mętność wodnych roztworów cukru i zawartość substancji nierozpuszczalnych w wodzie jako rutynowa kontrola jakości cukru białego
Krystyna Lisik
nr katalogowy: 45030
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-11
Zastosowanie diod LED w oświetleniu zewnętrznym
Małgorzata GÓRCZEWSKA
nr katalogowy: 48176
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-6
Kawa niejedno ma imię - tworzymy kawowe menu
Anna Owczarek
nr katalogowy: 68245
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-4
Z półki księgarskiej - James L. White, Eung K. Kim TWIN SCRE W EXTRUSI ON. TECHNOLOGY AND PRI NCIP LES (WYTŁA CZANIE DWUŚLIMAK OWE. TECHNOLOGIA I PODSTAWY)
Regina Jeziórska
nr katalogowy: 66994
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2024-1
CO PISZĄ INNI
nr katalogowy: 147060
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-8
Wpływ temperatury na charakterystyki widmowe luminoforów Y3Al5O12 domieszkowanych Ce
Jarosław KRAŚNIEWSKI
Maciej OLEKSY
Mariusz RUDZIŃSKI
Agnieszka SZYSIAK
nr katalogowy: 108542
10.15199/48.2017.08.30
luminofor
proszek Y3Al5O12
diody LED
charakterystyki widmowe
spektroradiometr
phosphor
Y3Al5O12
LED
spectra characteristics
spectroradiometer
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2017-4
Influence of operation on tram wheels and rails surface layer condition
Marta Paczkowska
Łukasz Wojciechowski
Bartosz Firlik
Grzegorz Kinal
Aleksandra Rewolińska
nr katalogowy: 108935
10.15199/28.2017.4.6
tram wheel
surface layer
plastic deformation
koła tramwajowe
warstwa wierzchnia
odkształcenie plastyczne
CHŁODNICTWO 2012-11
Stabilność barwy przetworów mięsnych peklowanych bez azotanów
Anna Bagnowska
Lucjan Krala
nr katalogowy: 72834
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2011-9
ARTYKUŁ MIESIĄCA - LIPIEC 2011
Marcin Karabin
nr katalogowy: 62247
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2024-1
CO PISZĄ INNI
nr katalogowy: 147060
MATERIAŁY BUDOWLANE 2018-12
Wpływ rozdrobnionych odpadów poprodukcyjnych na właściwości kompozytów betonowych
Jacek Halbiniak
nr katalogowy: 117784
10.15199/33.2018.12.23
recykling
kompozyt betonowy
odpad poprodukcyjny.
recycling
concrete composite
post-production waste.
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2013-4
The evaluation of zinc coatings corrosion resistance on the ambulance construction elements
ILONA SZŁAPA
MACIEJ HAJDUGA
DARIUSZ JĘDRZEJCZYK
SYLWIA WĘGRZYNKIEWICZ
DARIUSZ SOŁEK
nr katalogowy: 75764
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2023-11
Poprawa bezpieczeństwa infrastruktury elektroenergetycznej w USA
nr katalogowy: 145985
MATERIAŁY BUDOWLANE 2018-7
Zastosowanie metody georadarowej w celu lokalizacji zawilgocenia w konstrukcji nawierzchni jezdni
Małgorzata Wutke
nr katalogowy: 114969
10.15199/33.2018.07.17
georadar
zawilgocenia
stała dielektryczna
nawierzchnia drogowa
„
biała wanna”
badania nieniszczące.
Ground Penetrating Radar (GPR)
dampness
dielectric constant
road surface
„
white box”
non-destructive testing.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2021-4
Modeling and Scheduling Home Appliances using Nature Inspired Algorithms for Demand Response Purpose
Isra HAROUN
Hussain SHAREEF
Ahmad A. IBRAHIM
Saifulnizam KHALID
Abdelrahman O. IDRIS
nr katalogowy: 131002
10.15199/48.2021.04.10
Demand Response (DR)
GWO
WOA
PSO
zarządzanie odbiornikami energii
DTR - demand response
algoryt
my optymalizacji.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2024-10
Identification of roughness coefficients based on recycled steel pipes using various mathematical models
Robert Mańko
nr katalogowy: 151119
10.15199/33.2024.10.10
chropowatość bezwzględna przewodu
współczynnik oporów liniowych
przepływ
straty ciśnienia
pipe roughness
darcy friction factor
flow
head loss
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-4
Chleb na świecie na przestrzeni dziejów
nr katalogowy: 83160
OPAKOWANIE 2011-4
INFORMACJE MIESIĄCA
nr katalogowy: 59270
GAZETA CUKROWNICZA 2010-6
Stan sanitarny cukrowni i mikrobiologiczna jakość cukru wyprodukowanego podczas kampanii 2009/2010
Małgorzata Kowalska
nr katalogowy: 56312
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2023-4
Firma KMM Plus wprowadza ekologiczne rozwiązania
nr katalogowy: 144547
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-9
Virus- and bactericidal LED lamp with increased efficiency
Jacek Chęciński
Zdzisław Filus
nr katalogowy: 139303
10.15199/48.2022.09.43
SSL
LED lamp
UV-C LED
Index Flicker
pulsed UV-C.
lampa LED
dioda UV-C
wskaźnik migotania
pulsacyjne UV-C.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-9
Virus- and bactericidal LED lamp with increased efficiency
Jacek Chęciński
Zdzisław Filus
nr katalogowy: 139303
10.15199/48.2022.09.43
SSL
LED lamp
UV-C LED
Index Flicker
pulsed UV-C.
lampa LED
dioda UV-C
wskaźnik migotania
pulsacyjne UV-C.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-9
Virus- and bactericidal LED lamp with increased efficiency
Jacek Chęciński
Zdzisław Filus
nr katalogowy: 139303
10.15199/48.2022.09.43
SSL
LED lamp
UV-C LED
Index Flicker
pulsed UV-C.
lampa LED
dioda UV-C
wskaźnik migotania
pulsacyjne UV-C.
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-11
Analiza podaży i zastosowań siarczanu(VI) żelaza(II)
Jacek Sas
Waldemar Dąbrowski
Beata Michalkiewicz
nr katalogowy: 140461
10.15199/62.2022.11.10
siarczan(VI) żelaza(II)
siarczanowa metoda produkcji bieli tytanowej
reduktor chromu(VI)
iron(II) sulphate
sulphate process route of producing titanium white
reducer of chromium(VI)
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-11
Analiza podaży i zastosowań siarczanu(VI) żelaza(II)
Jacek Sas
Waldemar Dąbrowski
Beata Michalkiewicz
nr katalogowy: 140461
10.15199/62.2022.11.10
siarczan(VI) żelaza(II)
siarczanowa metoda produkcji bieli tytanowej
reduktor chromu(VI)
iron(II) sulphate
sulphate process route of producing titanium white
reducer of chromium(VI)
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-11
Analiza podaży i zastosowań siarczanu(VI) żelaza(II)
Jacek Sas
Waldemar Dąbrowski
Beata Michalkiewicz
nr katalogowy: 140461
10.15199/62.2022.11.10
siarczan(VI) żelaza(II)
siarczanowa metoda produkcji bieli tytanowej
reduktor chromu(VI)
iron(II) sulphate
sulphate process route of producing titanium white
reducer of chromium(VI)
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-1
POZYSKIWANIE I PRZYDATNOŚĆ TECHNOLOGICZNA osłonek naturalnych
Paweł Sobczak
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
nr katalogowy: 135921
osłonki naturalne
pozyskiwanie
cechy technologiczne
przechowywanie
natural casings
sourcing
technological features
storage
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2013-9
Kemira KemFlite monitoruje obecność i zachowanie się hydrofobowych mikrocząstek
Henri I.I. Villanen
Mari E. Zabihian
nr katalogowy: 79170
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2019-3
Nowe płytki
nr katalogowy: 122332
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-4
Weryfikacja struktury matryc materiałów emulsyjnych otrzymanych z wodnych roztworów saletry amonowej oraz mieszaniny azotanu(V) amonu z wodnym roztworem saletry amonowej
Andrzej Biessikirskia
Łukasz Kuterasiński
Michał Dworzak
Józef Pyra
Michał Twardosz
nr katalogowy: 119558
10.15199/62.2019.4.2
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1990-10
KONFERENCJE, NARADY, WYSTAWY
nr katalogowy: 107151
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-7-8
Ciekawe wina izraelskie Z dużych i małych winiarń
winny maniak
nr katalogowy: 85483
GAZETA CUKROWNICZA 2012-6
Spis treści rocznika 2012 Gazety Cukrowniczej
nr katalogowy: 73349
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2011-6
Behavior of light emitting diodes at low temperature
JAKUB PAJĄKOWSKI
nr katalogowy: 60607
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-9
Bis-ammonium herbicidal ionic liquids. Bis-amoniowe herbicydowe ciecze jonowe
Katarzyna Marcinkowska
Kamil Czerniak
Rafał Giszter
Michał Niemczak
nr katalogowy: 79420
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-7
Wykorzystanie spektrofotometru światłowodowego do pomiaru widm emisyjnych płomienia
Waldemar WÓJCIK
Andrzej KOTYRA
Piotr POPIEL
nr katalogowy: 53427
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-10
Wpływ temperatury na odpowiedź kamery CCD
Joanna PARZYCH
Zbigniew KRAWIECKI
nr katalogowy: 55148
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-1-2
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 125143
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-5
Dostępność na stołecznym rynku win bezalkoholowych i niskoalkoholowych
Sylwia Bonin
Patryk Czarnecki
nr katalogowy: 134171
10.15199/64.2021.5.1
wina bezalkoholowe
rynek win bezalkoholowych
metody dealkoholizacji win
prawo winiarskie
nonalcoholic wines
market of nonalcoholic wines
methods of wine dealcoholization
wine laws
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-5
Dostępność na stołecznym rynku win bezalkoholowych i niskoalkoholowych
Sylwia Bonin
Patryk Czarnecki
nr katalogowy: 134171
10.15199/64.2021.5.1
wina bezalkoholowe
rynek win bezalkoholowych
metody dealkoholizacji win
prawo winiarskie
nonalcoholic wines
market of nonalcoholic wines
methods of wine dealcoholization
wine laws
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-5
Dostępność na stołecznym rynku win bezalkoholowych i niskoalkoholowych
Sylwia Bonin
Patryk Czarnecki
nr katalogowy: 134171
10.15199/64.2021.5.1
wina bezalkoholowe
rynek win bezalkoholowych
metody dealkoholizacji win
prawo winiarskie
nonalcoholic wines
market of nonalcoholic wines
methods of wine dealcoholization
wine laws
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-2
Analiza możliwości dynamicznej zmiany parametrów kolorymetrycznych układu świetlno-optycznego współpracującego z wydzielonym luminoforem
Mateusz PROROK
Maciej ZAJKOWSKI
nr katalogowy: 111989
10.15199/48.2018.02.34
luminofor
LED
luminescencja
kolorymetria
temperatura barwowa.
phosphor
LED
luminescence
colourimetry
colour temperature.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-8
Inteligentne systemy oświetleniowe o bardzo wysokim współczynniku oddawania barw
Wojciech GRZESIAK
Dariusz SOLNICA
Piotr GUZDEK
Paweł IWANICKI
Piotr MAĆKÓW
Tomasz MAJ
Artur POLAK
Krzysztof ZARASKA
nr katalogowy: 115206
10.15199/48.2018.08.03
inteligentny system oświetleniowy
dioda LED
współczynnik oddawania barw
CRI
Ra
czujnik obecności
Intelligent lighting system
color rendering index
presence sensor
color temperature sensor luminous flux sensor
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-8
Characterization and Modelling of Carrier Frequency Offset in OFDM Systems under Additive White Gaussian Noise
Yahia JAZYAH
nr katalogowy: 149755
10.15199/48.2024.08.34
AWGN
CFO
Maximum Likelihood
OFDM
AWGN
CFO
Maksymalne prawdopodobieństwo
OFDM
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-9
Właściwości przeciwcukrzycowe wybranych składników pochodzenia roślinnego
Bartosz Kulczyński
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 150450
10.15199/65.2024.9.2
Cukrzyca
hiperglikemia
berberyna
pokrzywa
morwa biała
gorzki melon
Diabetes
hyperglycemia
berberine
nettle
white mulberry
bitter melon
MATERIAŁY BUDOWLANE 2018-5
Czynniki kształtujące szczelność betonu w technologii "białej wanny"
Kaja Kłos
Wioletta Jackiewicz-Rek2
nr katalogowy: 113899
10.15199/33.2018.05.15
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-1
Właściwości termomechaniczne kompozytów epoksydowych wysoko napełnionych barytem białym
Danuta Chmielewska
Magada Pacyna
Tomasz Sterzyński
nr katalogowy: 81968
10.12916/przemchem.2014.90
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-8
The correct image of illuminated object registration - problems arising from software capabilities and equipment limitations
Sebastian SŁOMIŃSKI
nr katalogowy: 78490
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-11
Wróżenie z chmielin 2019 - najbliższa przyszłość polskiego piwowarstwa
Michał Kopik
nr katalogowy: 123996
AURA 2023-5
Brzoza – bardzo cenne drzewo o wysokich walorach krajobrazowych, środowiskowych i prozdrowotnych
Mariusz Szmagara
nr katalogowy: 143133
10.15199/2.2023.5.1
brzoza
tradycja
symbolika roślin
krajobraz
właściwości prozdrowotne
właściwości lecznicze
birch
tradition
plant symbolism
landscape
pro-health properties
healing properties
AURA 2023-5
Brzoza – bardzo cenne drzewo o wysokich walorach krajobrazowych, środowiskowych i prozdrowotnych
Mariusz Szmagara
nr katalogowy: 143133
10.15199/2.2023.5.1
brzoza
tradycja
symbolika roślin
krajobraz
właściwości prozdrowotne
właściwości lecznicze
birch
tradition
plant symbolism
landscape
pro-health properties
healing properties
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH