Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-3
Wpływ żywienia drobiu na jakość mięsa
Joanna Brzozowska
nr katalogowy: 75371
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-8
Wartość odżywcza zmiany w unijnym ustawodawstwie
nr katalogowy: 46499
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-5
Kura w kilku smakach
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 67374
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-10
Skrzydełko czy udko?
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 134023
mięso drobiowe
kurczaki
indyki
gęsi
kaczki
łowne ptactwo
cechy mięsa
wartość odżywcza
kulinarne wykorzystanie
potrawy
poultry meat
chicken
turkeys
geese
ducks
game birds
meat characteristics
nutritional value
culinary use
dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-10
Skrzydełko czy udko?
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 134023
mięso drobiowe
kurczaki
indyki
gęsi
kaczki
łowne ptactwo
cechy mięsa
wartość odżywcza
kulinarne wykorzystanie
potrawy
poultry meat
chicken
turkeys
geese
ducks
game birds
meat characteristics
nutritional value
culinary use
dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-10
Skrzydełko czy udko?
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 134023
mięso drobiowe
kurczaki
indyki
gęsi
kaczki
łowne ptactwo
cechy mięsa
wartość odżywcza
kulinarne wykorzystanie
potrawy
poultry meat
chicken
turkeys
geese
ducks
game birds
meat characteristics
nutritional value
culinary use
dishes
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-3
Współczesne trendy w konsumpcji mięsa
Małgorzata Kosicka-Gębska
Jerzy Gębski
Katarzyna Kwiecińska
Maria Jeznach
Agnieszka Tul-Krzyszczuk
nr katalogowy: 104678
10.15199/65.2017.3.2
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-1-2
Myślał indyk o niedzieli...
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 89397
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-3
Wartość odżywcza i dietetyczna mięsa drobiowego
Paulina Duma -Kocan
Elżbieta Głodek
nr katalogowy: 104731
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-5
Za i przeciw
Wiesława Grzesińska
Marzena Tomaszewska
nr katalogowy: 76499
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-2
Wartość odżywcza pieczywa wzbogaconego produktami naturalnymi
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 49662
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-3
Nasiona konopi – wartość odżywcza i skład chemiczny
Marek Bury
Magdalena Sobolewska
nr katalogowy: 143487
Konopie siewne Cannabis sativa L.
nasiona (orzeszki)
wartość odżywcza
skład chemiczny
Hemp Cannabis sativa L.
fruits (achenes)
nutritional value
chemical composition
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-7
Technologiczne uwarunkowania produkcji wyrobów drobiowych
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 132614
mięso drobiowe
wartość odżywcza
przydatność i cechy przerobowe
obróbka termiczna
poultry meat
nutritional value
processing usefullness and processing features
thermal treatment
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-1
Gęsina siła i mądrość tradycji. Cz. 2
Tomasz Krzywiński
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 96221
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-2
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 89617
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-12
Pieczenie - wyrób i wartość odżywcza
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 64456
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-10
Wartość odżywcza makaronu
nr katalogowy: 22314
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-4
Wartość odżywcza i zdrowotna owsa
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 50877
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-1
Wartość odżywcza i wykorzystanie pszenżyta
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 49097
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-5
Właściwości odżywcze wołowiny kulinarnej
Marek Cierach
nr katalogowy: 35404
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-8
Jakość i wartość odżywcza gęsiny
Paulina Duma-Kocan
Elżbieta Głodek
nr katalogowy: 109018
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-2
Na ciepło
EWA CZARNIECKA-SKUBINA
nr katalogowy: 33372
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-8
Problemy jakości mięsa drobiowego
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 133028
mięso drobiu
jakość zdrowotna
wartość przetwórcza
czynniki jakości
poultry meat
health quality
processing value
quality factors
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-6
Wartość odżywcza pieczywa i jego przeznaczenie dla konsumentów wymagających określonych diet
nr katalogowy: 12703
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-2
Jęczmień jako surowiec w produkcji piekarskiej
Alicja Kawka
nr katalogowy: 12579
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-8-9
Skład chemiczny i wartość odżywcza owoców rokitnika (Hippophae rhamnoides L.)
R. Zadernowski
M. Szałkiewicz
S. Czaplicki
nr katalogowy: 14666
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-4
Kasza gryczana - produkt o podwyższonej wartości odżywczej
nr katalogowy: 83384
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-10
Wartość odżywcza pieczywa i jego przeznaczenie dla konsumentów wymagających określonych diet (cz. I)
Małgorzata Mielcarz
nr katalogowy: 5080
OPAKOWANIE 2004-9
Wykrywanie skażeń mikrobiologicznych opakowań do żywności metodą chromatografii gazowej i spektrometrii mas
Zbigniew Mielniczuk
Zofia Pogorzelska
nr katalogowy: 3329
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-2
Jarmuż - cenne warzywo kapustne Cz. II. Wartość odżywcza jarmużu
Anna Korus
nr katalogowy: 89761
10.15199/64.2015.2.1
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-12
Wartość odżywcza pieczywa i jego przeznaczenie dla konsumentów wymagających określonych diet (cz. II)
Małgorzata Mielcarz
nr katalogowy: 5146
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-11
Magiczny owoc
nr katalogowy: 123646
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-7-8
Mięso drobiowe odkostnione mechanicznie
Dorota Pietrzak
Mirosław Słowiński
Jan Mroczek
nr katalogowy: 61893
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-6
Proso – zboże o niewykorzystanym potencjale plonowania i zastosowania w żywieniu ludzi i zwierząt
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 140651
proso
wartość odżywcza
wartość paszowa
millet
nutritional value
feed value
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-6
Proso – zboże o niewykorzystanym potencjale plonowania i zastosowania w żywieniu ludzi i zwierząt
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 140651
proso
wartość odżywcza
wartość paszowa
millet
nutritional value
feed value
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-6
Proso – zboże o niewykorzystanym potencjale plonowania i zastosowania w żywieniu ludzi i zwierząt
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 140651
proso
wartość odżywcza
wartość paszowa
millet
nutritional value
feed value
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-5
Przeciwutleniacze w żywności
EWA SICIŃSKA
nr katalogowy: 35497
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-10
WALORY ODŻYWCZE MIĘSA DROBIOWEGO
Janusz R. Mroczek
nr katalogowy: 145526
drób
mięso
wartość odżywcza
poultry
meat
nutritional value
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-3
Mrożonki - niezbędne składniki zdrowej, współczesnej diety
nr katalogowy: 25013
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-10
W kolorze łososiowym
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 38466
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-1
Wartość odżywcza i bezpieczeństwo zdrowotne mięsa wołowego
Renata Stanisławczyk
nr katalogowy: 111830
AURA 2023-1
Soja – cenna roślina wysokobiałkowa
Elżbieta Patkowska
nr katalogowy: 141427
10.15199/2.2023.1.3
soja
roślina wysokobiałkowa
wartość odżywcza
właściwości prozdrowotne
soybean
high protein plant
nutritional value
pro-health properties
AURA 2023-1
Soja – cenna roślina wysokobiałkowa
Elżbieta Patkowska
nr katalogowy: 141427
10.15199/2.2023.1.3
soja
roślina wysokobiałkowa
wartość odżywcza
właściwości prozdrowotne
soybean
high protein plant
nutritional value
pro-health properties
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-4-5
Oliwa z oliwek
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 137474
oliwa z oliwek
właściwości organoleptyczne
wartość odżywcza
olive oil
organoleptic properties
nutritional value
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-4-5
Oliwa z oliwek
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 137474
oliwa z oliwek
właściwości organoleptyczne
wartość odżywcza
olive oil
organoleptic properties
nutritional value
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-11
Wartość odżywcza białek mleka, tłuszczu mlekowego, laktozy
Stanisław Zmarlicki
nr katalogowy: 48045
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-4
Sytuacja na rynku mięsa w Polsce w 2017 roku
Marzena Trajer
nr katalogowy: 113406
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-11
Nie tylko na Święto Dziękczynienia
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 31174
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-10
Soczysty temat
Monika Hoffmann
nr katalogowy: 47113
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-3
Wartość odżywcza mięsnych wyrobów garmażeryjnych
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 58471
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-3
Powrót do zbóż etnicznych - pieczywo MIX "SPORT" i MIX "FITNESS"
Anna Lebiedzińska
Jan Szczypski
Radosław Żbikowski
Jakub Czaja
Piotr Szefer
nr katalogowy: 33727
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-4
Wpływ obróbki termicznej na jakość białka produktów zbożowych
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 66832
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-4
Eksport polskiego mięsa – wyzwania i bariery rozwoju
nr katalogowy: 148166
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-12
Czy wartość odżywcza ma dla Polaków... wartość? Podejście Polaków do zdrowego żywienia – nowe wyniki badań
nr katalogowy: 129755
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-2
Chleby pełnoziarniste - charakterystyka, spożycie, wartość odżywcza
Gabriela Potapowicz
nr katalogowy: 118413
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-3
Analiza wyników handlu zagranicznego mięsem w 2011 roku
Mirosława Tereszczuk
nr katalogowy: 66668
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-11
Wartość odżywcza i zdrowotna owsa oraz wykorzystanie produktów owsianych
nr katalogowy: 72176
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-9
Mięso w diecie człowieka
Janusz F. Pomianowski
nr katalogowy: 139487
mięso
tłuszcz
wartość odżywcza
substancje bioaktywne
witaminy
substancje mineralne
meat
fat
nutritional value
bioactive substances
vitamins
minerals
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-9
Mięso w diecie człowieka
Janusz F. Pomianowski
nr katalogowy: 139487
mięso
tłuszcz
wartość odżywcza
substancje bioaktywne
witaminy
substancje mineralne
meat
fat
nutritional value
bioactive substances
vitamins
minerals
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-10
Pieczywo - forma walki z chorobami cywilizacyjnymi
Tomasz Borowy
nr katalogowy: 86962
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-1
Owoce, warzywa, soki - ich kaloryczność i wartość odżywcza na tle zapotrzebowania na energię i składniki odżywcze Cz. 2. Wartość odżywcza i zdrowotna w świetle dozwolonych oświadczeń zdrowotnych
Witold Płocharski
Jarosław Markowski
Urszula Pytasz
Krzysztof Rutkowski
nr katalogowy: 74021
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Owady jako źródło składników odżywczych w żywieniu brojlerów
Halina Makała
nr katalogowy: 133589
10.15199/65.2021.9.3
dodatki paszowe
owady
żywienie brojlerów
jakość mięsa
feed additives
insects
broiler nutrition
meat quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Owady jako źródło składników odżywczych w żywieniu brojlerów
Halina Makała
nr katalogowy: 133589
10.15199/65.2021.9.3
dodatki paszowe
owady
żywienie brojlerów
jakość mięsa
feed additives
insects
broiler nutrition
meat quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Owady jako źródło składników odżywczych w żywieniu brojlerów
Halina Makała
nr katalogowy: 133589
10.15199/65.2021.9.3
dodatki paszowe
owady
żywienie brojlerów
jakość mięsa
feed additives
insects
broiler nutrition
meat quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Owady jako źródło składników odżywczych w żywieniu brojlerów
Halina Makała
nr katalogowy: 133589
10.15199/65.2021.9.3
dodatki paszowe
owady
żywienie brojlerów
jakość mięsa
feed additives
insects
broiler nutrition
meat quality
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-6
Małopolska gościnność
nr katalogowy: 98905
AURA 2019-3
Negatywne skutki produkcji drobiu
Elżbieta Koniuszy
nr katalogowy: 119039
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-11
Sytuacja ekonomiczno-finansowa przemysłu mięsnego i drobiarskiego w I połowie 2014 roku
Jadwiga Drożdż
nr katalogowy: 87950
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-12
Ekologiczne mięso – produkcja i jakość
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 129668
produkcja ekologiczna
ekologiczne mięso
wartość odżywcza
organic production
organic meat
nutritional value
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Produkcja i kierunki zagospodarowania krajowego ziarna owsa
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 132054
podaż
produkcja ziarna
wartość odżywcza
awentramidy
wartość paszowa
wykorzystanie energetyczne
supply
grain production
nutritional value
aventramides
fodder value
energy use
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Produkcja i kierunki zagospodarowania krajowego ziarna owsa
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 132054
podaż
produkcja ziarna
wartość odżywcza
awentramidy
wartość paszowa
wykorzystanie energetyczne
supply
grain production
nutritional value
aventramides
fodder value
energy use
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Produkcja i kierunki zagospodarowania krajowego ziarna owsa
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 132054
podaż
produkcja ziarna
wartość odżywcza
awentramidy
wartość paszowa
wykorzystanie energetyczne
supply
grain production
nutritional value
aventramides
fodder value
energy use
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Produkcja i kierunki zagospodarowania krajowego ziarna owsa
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 132054
podaż
produkcja ziarna
wartość odżywcza
awentramidy
wartość paszowa
wykorzystanie energetyczne
supply
grain production
nutritional value
aventramides
fodder value
energy use
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-2
Wartość odżywcza żywności
Robert Palka
nr katalogowy: 49791
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-1
Wartość odżywcza wzbogacanych płatków śniadaniowych
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 40831
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-7
Źródła informacji o nowych produktach
Bogdan Sojkin
Tomasz Olejniczak
nr katalogowy: 45700
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-2
Potrawka z królika
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 41510
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-8
Wartość odżywcza żywności - sposoby jej ustalania
Romualda Dolińska
Monika Żmudzka
Katarzyna Wawer
Anna Bugajewska
nr katalogowy: 46498
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-3
Nasiona konopi – wartość odżywcza i skład chemiczny
Marek Bury
Magdalena Sobolewska
nr katalogowy: 143487
Konopie siewne Cannabis sativa L.
nasiona (orzeszki)
wartość odżywcza
skład chemiczny
Hemp Cannabis sativa L.
fruits (achenes)
nutritional value
chemical composition
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-10
Piżmowa królowa jesieni
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 123626
dynia
wartość odżywcza
karotenoidy
obróbka kulinarna
przetwarzanie
zastosowanie kulinarne.
pumpkin
nutritional value
carotenoids
culinary preparation
processing
culinary use.
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-4
Znaczenie otrąb w żywieniu człowieka
DOROTA CZER WIŃSKA
nr katalogowy: 50875
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-3
Proces peklowania w technologii mięsa
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Karol Kadłubowski
nr katalogowy: 50782
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-10
Charakterystyka żywieniowa kasz Cz. I. Wartość odżywcza i zdrowotna kaszy gryczanej
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 47099
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-5
Mięso alpak – wartość odżywcza i spożycie na świecie
Anna Morales Villavicencio
nr katalogowy: 126416
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-1
Baranina - wartość odżywcza i zastosowanie
Renata Stanisławczyk
nr katalogowy: 89084
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-5
WĘDLINY A ICH ROŚLINNE ANALOGI: wartość odżywcza i cena
Mirosław Słowiński
Agnieszka Skrzypczyk
Aneta Cegiełka
Krzysztof Dasiewicz
nr katalogowy: 137701
skład surowcowy
wartość odżywcza
przetwory mięsne
analogi roślinne
raw material composition
nutritional value
meat products
plant analogues
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-5
WĘDLINY A ICH ROŚLINNE ANALOGI: wartość odżywcza i cena
Mirosław Słowiński
Agnieszka Skrzypczyk
Aneta Cegiełka
Krzysztof Dasiewicz
nr katalogowy: 137701
skład surowcowy
wartość odżywcza
przetwory mięsne
analogi roślinne
raw material composition
nutritional value
meat products
plant analogues
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-4
Płatki zbożowe – surowce, technologia produkcji i wartość odżywcza
Katarzyna Mitura
Grażyna Cacak-Pietrzak
nr katalogowy: 138731
płatki zbożowe
surowce
technologia produkcji
skład chemiczny
wartość odżywcza
cereal flakes
raw materials
production technology
chemical composition
nutritional value
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-4
Płatki zbożowe – surowce, technologia produkcji i wartość odżywcza
Katarzyna Mitura
Grażyna Cacak-Pietrzak
nr katalogowy: 138731
płatki zbożowe
surowce
technologia produkcji
skład chemiczny
wartość odżywcza
cereal flakes
raw materials
production technology
chemical composition
nutritional value
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-4
Płatki zbożowe – surowce, technologia produkcji i wartość odżywcza
Katarzyna Mitura
Grażyna Cacak-Pietrzak
nr katalogowy: 138731
płatki zbożowe
surowce
technologia produkcji
skład chemiczny
wartość odżywcza
cereal flakes
raw materials
production technology
chemical composition
nutritional value
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-4
Płatki zbożowe – surowce, technologia produkcji i wartość odżywcza
Katarzyna Mitura
Grażyna Cacak-Pietrzak
nr katalogowy: 138731
płatki zbożowe
surowce
technologia produkcji
skład chemiczny
wartość odżywcza
cereal flakes
raw materials
production technology
chemical composition
nutritional value
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-6
Współczesna technika i technologie uboju drobiu
Marian K. Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 126893
ubój drobiu
maszyny i urządzenia
metody oszałamiania i usuwania opierzenia
slaughter of poultry
machinery and equipment methods of stunning and removal of plumage
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-12
Charakterystyka żywieniowa kasz Cz. III. Wartość odżywcza i zdrowotna kaszy jęczmiennej
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 48613
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-11
Charakterystyka żywieniowa kasz Cz. II . Wartość odżywcza i zdrowotna kaszy jaglanej
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 48391
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-10
Wartość odżywcza wędlin
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 54645
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-9
Nowa ubojnia drobiu Zakładu Przetwórstwa Mięsnego ŁUKOSZ
nr katalogowy: 9619
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-1
Sposoby zwiększania wartości odżywczej białka produktów zbożowych Cz. I. Wzbogacanie w produkty będące źródłem aminokwasów
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 64965
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-12
Mikrozagrożenia
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 88294
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-7
Roślinne źródło białka, a więc warzywa strączkowe pod lupą dietetyka
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 121161
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-2
BIAŁKOWE DODATKI PASZOWE i wykorzystanie owadów w żywieniu drobiu
Halina Makała
nr katalogowy: 136299
białkowe dodatki paszowe
śruty poekstrakcyjne
owady
żywienie drobiu
protein feed additives
post-extraction meal
insects
poultry feeding
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-2
BIAŁKOWE DODATKI PASZOWE i wykorzystanie owadów w żywieniu drobiu
Halina Makała
nr katalogowy: 136299
białkowe dodatki paszowe
śruty poekstrakcyjne
owady
żywienie drobiu
protein feed additives
post-extraction meal
insects
poultry feeding
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-12
Białko przyszłości
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 110903
bezpieczeństwo żywności
owady jadalne
wartość odżywcza
zagrożenie bezpieczeństwa żywności.
food safety
edible insects
nutritive value
food safety hazards.
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-1
WPŁYW DODATKÓW PASZOWYCH O DZIAŁANIU IMMUNOMODULUJĄCYM, PRE- I PROBIOTYKÓW ORAZ ZIÓŁ na status zdrowotny i jakość uzyskiwanego mięsa drobiu
Halina Makała
nr katalogowy: 135925
dodatki paszowe
żywienie drobiu
status zdrowotny
jakość mięsa
feed additives
poultry nutrition
health status
meat quality
CHŁODNICTWO 2004-8
Krioochronne właściwości pektyny i lecytyny w tkance mięśniowej drobiu w czasie zamrażalniczego przechowywania
Ludmiła Stodolnik
Piotr Rosiński
Anna Grzegrzółka
nr katalogowy: 750
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-4
Praktyczna bioocena składników odżywczych i ich znaczenie w procesach technologicznych Zachować jak najwięcej
Anna Fabisiak
nr katalogowy: 97694
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-4
Modelowanie rozprzestrzeniania się amoniaku w powietrzu atmosferycznym wokół fermy drobiu
Łukasz Wlazło
Bożena Nowakowicz-Dębek
Marek Kułażyński
Wioletta Wnuk
Mateusz Ossowski
nr katalogowy: 113532
10.15199/62.2018.4.28
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-4
Nadawanie barwy peklowniczej - Nowe trendy w produkcji
Barbara Szmyt
Marta Woźniak
Adam Kostecki
nr katalogowy: 105277
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2011-19
Doda zdrowia?
Irena Fober
nr katalogowy: 63142
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-8
wiadomości ? wydarzenia
nr katalogowy: 127691
AURA 2008-10
WIADOMOŚCI Z INTERNETU
ADAM WIECZOREK
nr katalogowy: 38520
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-3
Rośnie eksport mięsa i przetworów z Polski
Barbara Mikusińska
nr katalogowy: 147895
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-2
PRODUKTY MIESIĄCA
nr katalogowy: 96673
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-5
Jak podawać wartość odżywczą w oznakowaniu żywności?
Alicja Walkiewicz
Hanna Kunachowicz
nr katalogowy: 76642
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-6
Ryba z grilla
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 106245
ryby
wartość odżywcza
obróbka termiczna
grillowanie
potrawy
zdrowie
fish
nutritional value
heat treatment
grilling
grilled dishes
health
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-5
Jaja inaczej
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 51615
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-2
Wartość odżywcza i dietetyczna oraz profil kwasów tłuszczowych mięsa króliczego
nr katalogowy: 104159
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-6
HANDEL ZAGRANICZNY NA RYNKU DROBIU
Marcin Wroński
nr katalogowy: 143581
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-5
Wybrane aspekty uboju i obróbki wstępnej drobiu
Marian K. Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 105807
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-10
Rozporządzenie Rady (WE) nr 1099/2009 - najważniejsze wymagania i obowiązki dotyczące uboju drobiu
Robert Palka
nr katalogowy: 71990
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-1
Elastyczny system ISHIDA efektywnym wsparciem przetwórstwa drobiu
nr katalogowy: 111822
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-2
Sposoby zwiększania wartości odżywczej białka produktów zbożowych Cz. II . Odpowiednie łączenie produktów
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 65581
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-8
Wartość odżywcza i walory zdrowotne kiełków zbożowych
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 69714
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-8-9
Ważne dla konsumenta informacje o wartości odżywczej
Alicja Walkiewicz
Hanna Kunachowicz
nr katalogowy: 71081
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-5
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 105804
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-3
Zintegrowane systemy kontroli mięsa i drobiu na linii produkcyjnej
nr katalogowy: 97382
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-6
HANDEL ZAGRANICZNY NA RYNKU DROBIU
Marcin Wroński
nr katalogowy: 143581
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-1
Sytuacja na rynku drobiowym
nr katalogowy: 146887
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-6
Produkcja pasz i stan ekonomiczno-finansowy przemysłu paszowego w Polsce
nr katalogowy: 44901
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Zmienność zawartości makro- i mikroskładników w profilu glebowym podłoża przy otwartym chowie gęsi
Henryk Górecki
Małgorzata Artmańska
Helena Górecka
Zbigniew Dobrzański
Katarzyna Chojnacka
Marzanna Barańska
Sylwia Baśladyńska
nr katalogowy: 59860
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-5
Krajowa podaż ziarna zbóż jako baza surowcowa do produkcji pasz dla drobiu
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 128437
zboża
pasz
drób
pszenica
pszenżyto
jęczmień
owies
żyto
kukurydza
cereals
feed
poultry
wheat
triticale
barley
oats
rye
corn
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-5
Krajowa podaż ziarna zbóż jako baza surowcowa do produkcji pasz dla drobiu
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 128437
zboża
pasz
drób
pszenica
pszenżyto
jęczmień
owies
żyto
kukurydza
cereals
feed
poultry
wheat
triticale
barley
oats
rye
corn
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-5
Krajowa podaż ziarna zbóż jako baza surowcowa do produkcji pasz dla drobiu
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 128437
zboża
pasz
drób
pszenica
pszenżyto
jęczmień
owies
żyto
kukurydza
cereals
feed
poultry
wheat
triticale
barley
oats
rye
corn
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-5
Krajowa podaż ziarna zbóż jako baza surowcowa do produkcji pasz dla drobiu
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 128437
zboża
pasz
drób
pszenica
pszenżyto
jęczmień
owies
żyto
kukurydza
cereals
feed
poultry
wheat
triticale
barley
oats
rye
corn
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-5
Zielone mięśnie drobiu - wada jakościowa
Iwona Chwastowska -Siwiecka
Natalia Skiepko
Janusz F. Pomianowski
nr katalogowy: 98642
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-11
Produkcja pasz i stan sektora pasz przemysłowych w Polsce
nr katalogowy: 48397
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-6
Komosa ryżowa (Chenopodium quinoa Willd.) nadzieją dla regionów o trudnym klimacie Część II. Wartość odżywcza i zastosowanie
Beata Marchand
nr katalogowy: 102713
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-5
Koniec zakazu stosowania mączek zwierzęcych i co dalej?
Piotr Kołodziej
nr katalogowy: 68047
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2012-8-9
ZŁOTY INŻYNIER 2012 - Kandydaci
nr katalogowy: 67177
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-4-5
To jest nasz drób!
nr katalogowy: 131715
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-3
Wołowina kulinarna cz. II – wartość odżywcza i cechy tekstury
Monika Modzelewska-Kapituła
Weronika Zduńczyk
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 130895
skład chemiczny
barwa
cechy sensoryczne
chemical composition
colour
sensory properties
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-2
Nasiona sylfii – wartość odżywcza i skład chemiczny
Marek Bury
Magdalena Sobolewska
nr katalogowy: 142589
rożnik przerośnięty (Silphium perfoliatum)
nasiona (niełupki)
wartość odżywcza
skład chemiczny
cup plant Silphium perfoliatum
fruits (achenes)
nutritional value and chemical composition
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-2
Nasiona sylfii – wartość odżywcza i skład chemiczny
Marek Bury
Magdalena Sobolewska
nr katalogowy: 142589
rożnik przerośnięty (Silphium perfoliatum)
nasiona (niełupki)
wartość odżywcza
skład chemiczny
cup plant Silphium perfoliatum
fruits (achenes)
nutritional value and chemical composition
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-2
Nasiona sylfii – wartość odżywcza i skład chemiczny
Marek Bury
Magdalena Sobolewska
nr katalogowy: 142589
rożnik przerośnięty (Silphium perfoliatum)
nasiona (niełupki)
wartość odżywcza
skład chemiczny
cup plant Silphium perfoliatum
fruits (achenes)
nutritional value and chemical composition
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-2
Nasiona sylfii – wartość odżywcza i skład chemiczny
Marek Bury
Magdalena Sobolewska
nr katalogowy: 142589
rożnik przerośnięty (Silphium perfoliatum)
nasiona (niełupki)
wartość odżywcza
skład chemiczny
cup plant Silphium perfoliatum
fruits (achenes)
nutritional value and chemical composition
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Mleczne napoje fermentowane – wartość odżywcza, prozdrowotne oddziaływanie na organizm człowieka
Jan Kłobukowski
nr katalogowy: 143826
10.15199/65.2023.6.6
wartość odżywcza
zdrowie
jogurt
kefir
maślanka
nutritional value
health
yoghurt
kefir
buttermilk
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Mleczne napoje fermentowane – wartość odżywcza, prozdrowotne oddziaływanie na organizm człowieka
Jan Kłobukowski
nr katalogowy: 143826
10.15199/65.2023.6.6
wartość odżywcza
zdrowie
jogurt
kefir
maślanka
nutritional value
health
yoghurt
kefir
buttermilk
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-6
Komosa ryżowa nie tylko skarb Inków
Alina Pacesz
Anna Sip
nr katalogowy: 114462
10.15199/65.2018.6.5
komosa
wartość odżywcza
fermentacja
quinoa
nutritional value
fermentation
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-4
Wiadomości
nr katalogowy: 97940
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-9
Możliwości zastosowania makaronów w celu poprawy jakości białka różnych potraw
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 86412
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-12
SPIS TREŚCI ROCZNIKA
nr katalogowy: 88586
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-10
Makarony błyskawiczne - skład surowcowy a wartość odżywcza
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 86966
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-3
Wartość odżywcza i walory zdrowotne płatków zbożowych
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 58123
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-3
Promocja mąki i pieczywa całoziarnowego (razowego) w Polsce
Roman Jurga
nr katalogowy: 57886
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-10
CO NOWEGO w świecie aromatów, dodatków i składników do żywności
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 123056
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-8
Dojrzewanie poubojowe a jakość wołowiny
Natalia Piaskowska
Katarzyna Śmiecińska
nr katalogowy: 93154
OPAKOWANIE 2018-10
BADANIA I ROZWÓJ: Wpływ technik pakowania na jakość mięsnych wyrobów garmażeryjnych w trakcie przechowywania
Patrycja Miszta
Iwona Michalska-Pożoga
Tomasz Rydzkowski
nr katalogowy: 116781
10.15199/42.2018.10.1
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-9
Ekspedycyjne urządzenia chłodnicze Chłodna ekspozycja
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 109178
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-6
Wartość odżywcza i walory zdrowotne żyta, mąki żytniej i pieczywa żytniego
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 60161
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-2
Logistyczny łańcuch drobiarstwa mięsnego
Franciszek Kapusta
nr katalogowy: 49792
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-4-5
To jest nasz drób!
nr katalogowy: 131715
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Potencjał wykorzystania ziarna Tritordeum
Marcin Różewicz
Marta Wyzińska
nr katalogowy: 137882
Tritordeum
uprawa
wartość odżywcza
Tritordeum
cultivation
nutritional value
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Potencjał wykorzystania ziarna Tritordeum
Marcin Różewicz
Marta Wyzińska
nr katalogowy: 137882
Tritordeum
uprawa
wartość odżywcza
Tritordeum
cultivation
nutritional value
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Potencjał wykorzystania ziarna Tritordeum
Marcin Różewicz
Marta Wyzińska
nr katalogowy: 137882
Tritordeum
uprawa
wartość odżywcza
Tritordeum
cultivation
nutritional value
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Potencjał wykorzystania ziarna Tritordeum
Marcin Różewicz
Marta Wyzińska
nr katalogowy: 137882
Tritordeum
uprawa
wartość odżywcza
Tritordeum
cultivation
nutritional value
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-10
Substancje chemiczne w żywności jako zagrożenie zdrowotne
Ewa Ochwanowska
Małgorzata Czarny-Działak
Ilona Żeber-Dzikowska
Boże na Wójtowicz
Barbara Gworek
Halina Król
Małgorzata Dziechciaż
Monika Szpringer
Jarosław Chmielewski
nr katalogowy: 122844
10.15199/62.2019.10.17
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-11
Awokado wartość żywieniowa
Bartosz Kulczyński
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 94957
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-5
Czynniki poubojowe kształtujące jakość mięsa
Magdalena Górska
nr katalogowy: 91534
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-12
Wartość odżywcza szynki surowo dojrzewającej i jej znaczenie w prawidłowej diecie
nr katalogowy: 64458
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-7
Charakterystyka i zastosowanie mąki z nasion roślin oleistych
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 52967
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-2
Wartość odżywcza i wykorzystanie mąki ryżowej
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 57343
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-12
Promocja mąk i pieczywa całoziarnowego (razowego) w Polsce
nr katalogowy: 56209
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-10
Wartość odżywcza i wykorzystanie prosa
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 54862
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2016-14-15
KUKURYDZA CUKROWA - odżywcza i prozdrowotna
Henryk Piekut
nr katalogowy: 99483
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Technologia surowych kiełbas dojrzewających
Ewelina Węsierska
nr katalogowy: 140721
10.15199/65.2022.11.4
kiełbasy fermentowane
dojrzewanie
technologia
jakość
fermented sausages
maturation
technology
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Technologia surowych kiełbas dojrzewających
Ewelina Węsierska
nr katalogowy: 140721
10.15199/65.2022.11.4
kiełbasy fermentowane
dojrzewanie
technologia
jakość
fermented sausages
maturation
technology
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Technologia surowych kiełbas dojrzewających
Ewelina Węsierska
nr katalogowy: 140721
10.15199/65.2022.11.4
kiełbasy fermentowane
dojrzewanie
technologia
jakość
fermented sausages
maturation
technology
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Technologia surowych kiełbas dojrzewających
Ewelina Węsierska
nr katalogowy: 140721
10.15199/65.2022.11.4
kiełbasy fermentowane
dojrzewanie
technologia
jakość
fermented sausages
maturation
technology
quality
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2010-13
Pożytki z piór i skorup
nr katalogowy: 52580
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-10
Prognozy dotyczące rynku mięsa czerwonego i drobiu
nr katalogowy: 151148
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-10
WIELKOPOLSKI INDYK w Bolesławcu
nr katalogowy: 1726
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-5
Okiełznać salmonellę
Dominika Gasik
nr katalogowy: 11968
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-6
Kronika
nr katalogowy: 16724
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-9
POLSKA - UNIA - ŚWIAT
nr katalogowy: 14911
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-5
Mięso i jego przetwory w aspekcie toksykologicznym
Adam Olszewski
nr katalogowy: 114011
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2005-4
Zwierzęce zdrowie na sucho
jaz
nr katalogowy: 12980
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-12
ROLDROB w Tomaszowie Mazowieckim
Krzysztof Łękawski
nr katalogowy: 1765
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-11
POLSKA-UNIA-ŚWIAT
nr katalogowy: 14946
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-4
Koncentraty i premiksy paszowe - jako uwarunkowania produkcji pasz farmerskich
Witold OBIDZIŃSKI
nr katalogowy: 14033
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-6
Wartość technologiczna mąki
TOMASZ BOROWY
MARIUSZ S. KUBIAK
nr katalogowy: 77118
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-11
Spożycie mięsa czerwonego - porównanie zagrożeń i korzyści
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 55870
CHŁODNICTWO 2006-3
Czynniki kształtujące jakość mięsa drobiowego przechowywanego w warunkach chłodniczych
Jacek Kondratowicz
nr katalogowy: 16132
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-2
Liczne występowanie chrząszcza Ahasverus advena w paszy dla drobiu
WITOLD KARNKOWSKI
nr katalogowy: 6248
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-10
NOWOŚCI z POLAGRY 2017
nr katalogowy: 110178
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-5
Światowy rynek wołowiny zmiany i wnioski dla Polski
Danuta Zawadzka
nr katalogowy: 76648
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-6
Szlakiem Polskiego Mięsa Drobiowego
nr katalogowy: 143650
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-2
Wykorzystanie wyrobów z gryki w produkcji pieczywa
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 74248
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-7
Makarony - rodzaje, wartość odżywcza i walory zdrowotne
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 60741
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-8
Prace naukowe powinny być bliższe praktyki przemysłowej
Marta Stus
nr katalogowy: 53342
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-10
Przydatność i dobór przypraw w produkcji wyrobów drobiowych
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 140127
mięso drobiowe
smakowitość wyrobów
przyprawy
przyprawianie
poultry meat
products tastiness
spices
seasoning (spicing)
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-10
Przydatność i dobór przypraw w produkcji wyrobów drobiowych
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 140127
mięso drobiowe
smakowitość wyrobów
przyprawy
przyprawianie
poultry meat
products tastiness
spices
seasoning (spicing)
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH