Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-6
Sery podpuszczkowe twarde od kuchni
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 68300
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-11
Błękitna pleśń
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 116976
sery podpuszczkowe dojrzewające
sery miękkie
sery twarde
wykorzystanie kulinarne
rennet ripened cheeses
soft cheeses
hard cheeses
culinary use
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-11
INFORMACJE BIZNESOWE
nr katalogowy: 14947
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-1
Produkty mleczne jako żywność funkcjonalna
nr katalogowy: 118243
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-9
Żółty, jak ser
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 86444
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-4
Serwujemy sery
WOJCIECH KOLANOWSKI
nr katalogowy: 11941
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-10
Sery na serio
WOJCIECH KOLANOWSKI
nr katalogowy: 12095
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-6
Pleśń smakowita
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 52067
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-11
Prosto z bacówki
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 48018
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2005-5
Kieszonkowe twarde dyski
nr katalogowy: 13001
AUTO MOTO SERWIS 2023-8
Klocki twarde i miękkie – co to oznacza?
nr katalogowy: 146087
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-4
Polimorfizm białek mleka a ich przydatność do produkcji serów
Arnold Reps
Krystyna Wiśniewska
Stanisław Kamiński
Agnieszka Jankowska
Anna Ruść
nr katalogowy: 76486
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-11
Smaki Italii
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 94672
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-12
Sery topione postęp z zakresu technologii
Katarzyna Kycia
Małgorzata Ziarno
nr katalogowy: 81359
AUTO MOTO SERWIS 2022-2
Zanieczyszczenia w układzie paliwowym motocykla z silnikiem gaźnikowym
Rafał Dmowski
nr katalogowy: 136686
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-1-2
Rozsmakuj się w serach
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 65464
CHŁODNICTWO 2009-1-2
Ocena wybranych wyróżników jakości serków twarogowych kwasowo-podpuszczkowych dostępnych w handlu detalicznym
IZABELA DMYTRÓW
ANNA MITUNIEWICZ-MAŁEK
KRZYSZTOF DMYTRÓW
nr katalogowy: 41439
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-10
Sery podpuszczkowe o zmniejszonej zawartości tłuszczu
Antoni Pluta
nr katalogowy: 47383
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-3
Rynek serów i twarogów w Polsce
Piotr Szajner
nr katalogowy: 66710
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-4
Sery Europy
nr katalogowy: 11942
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Ser Camembert – technologia produkcji, charakterystyka i cechy jakościowe
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 140168
10.15199/65.2022.10.2
ser Camembert
technologia produkcji
cechy jakościowe
przechowywanie chłodnicze
Camembert cheese
production technology
quality features
cold storage
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Ser Camembert – technologia produkcji, charakterystyka i cechy jakościowe
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 140168
10.15199/65.2022.10.2
ser Camembert
technologia produkcji
cechy jakościowe
przechowywanie chłodnicze
Camembert cheese
production technology
quality features
cold storage
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-3
Deska Serów
WOJCIECH KOLANOWSKI
nr katalogowy: 4038
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2004-3
Odłączniki i rozłączniki napowietrzne średniego napięcia
Krzysztof Kobyliński
Stanisław Kiszło
nr katalogowy: 7523
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-2
Dary Sycylii
PEKU
nr katalogowy: 18658
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2004-11
Ławeczka z torebki
fi
nr katalogowy: 5366
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Ser Camembert – technologia produkcji, charakterystyka i cechy jakościowe
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 140168
10.15199/65.2022.10.2
ser Camembert
technologia produkcji
cechy jakościowe
przechowywanie chłodnicze
Camembert cheese
production technology
quality features
cold storage
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Ser Camembert – technologia produkcji, charakterystyka i cechy jakościowe
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 140168
10.15199/65.2022.10.2
ser Camembert
technologia produkcji
cechy jakościowe
przechowywanie chłodnicze
Camembert cheese
production technology
quality features
cold storage
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Ser Camembert – technologia produkcji, charakterystyka i cechy jakościowe
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 140168
10.15199/65.2022.10.2
ser Camembert
technologia produkcji
cechy jakościowe
przechowywanie chłodnicze
Camembert cheese
production technology
quality features
cold storage
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-10
Rynek wysoko przetworzonych wyrobów mleczarskich w Polce i w Niemczech
P. Szajner
nr katalogowy: 22423
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2009-5
Lutowanie twarde tytanu ze stalą nierdzewną
ANDRZEJ WINIOWSKI
nr katalogowy: 47795
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-5
Smaki Podlasia
nr katalogowy: 76505
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2006-4
Twarde skrawanie
nr katalogowy: 17247
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2005-13
Twarde Zasady
Tomasz Luft
nr katalogowy: 13191
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-4
Twarogowe bogactwo
Krzysztof Siemianowski
nr katalogowy: 83436
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-12
Pierniki nie tylko świąteczne
Paulina Kania-Lentes
nr katalogowy: 12868
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2004-2
Komputerowy system pomiarowy do badań właściwości magnetycznych materiałów magnetycznie twardych
Renata BAJOREK
Jerzy BAJOREK
nr katalogowy: 3674
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2005-3
Twarde powłoki antykorozyjne
kd
nr katalogowy: 10278
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-3
Wpływ jonów miedzi na mikroflorę długo dojrzewających serów podpuszczkowych
Krystyna Wiśniewska
Arnold Reps
Agnieszka Skwarek
nr katalogowy: 104680
10.15199/65.2017.3.4
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-10
Holenderska specjalność- stroopwafel
Anna Wytrykus
nr katalogowy: 22130
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-9
Nie ma jak wieprzowina
EWA CZARNIECKA-SKUBINA
DANUTA JAWORSKA
nr katalogowy: 18465
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-3
Sery pleśniowe występowanie bakterii Listeria monocytogenes
Lidia Stasiak-Różańska
Karolina Kraśniewska
Anna Berthold-Pluta
nr katalogowy: 112860
10.15199/65.2018.3.7
sery pleśniowe
Listeria monocytogenes
listeriozy
zatrucia pokarmowe
mould cheese
Listeria monocytogenes
listeriosis
food poisoning
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2006-7
Idea wiecznie żywa
K. Kubiak
nr katalogowy: 19810
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2005-2-3
Azotki, węgliki i węglikoazotki cyrkonu otrzymywane metodą platerowania jonowego
J. Markowski
K. Wierny
nr katalogowy: 8997
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-5
Przypadkiem... wspaniała
RENATA ZAWADZKA-BEN DOR
nr katalogowy: 25621
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Ocena konsumencka serów dojrzewających produkowanych z mleka krowiego
Barbara Krzysztofik
Barbara Krochmal-Marczak
nr katalogowy: 134164
10.15199/65.2021.10.8
sery
ocena organoleptyczna
wskaźnik jakości
cheeses
organoleptic evaluation
quality index
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Ocena konsumencka serów dojrzewających produkowanych z mleka krowiego
Barbara Krzysztofik
Barbara Krochmal-Marczak
nr katalogowy: 134164
10.15199/65.2021.10.8
sery
ocena organoleptyczna
wskaźnik jakości
cheeses
organoleptic evaluation
quality index
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Ocena konsumencka serów dojrzewających produkowanych z mleka krowiego
Barbara Krzysztofik
Barbara Krochmal-Marczak
nr katalogowy: 134164
10.15199/65.2021.10.8
sery
ocena organoleptyczna
wskaźnik jakości
cheeses
organoleptic evaluation
quality index
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Ocena konsumencka serów dojrzewających produkowanych z mleka krowiego
Barbara Krzysztofik
Barbara Krochmal-Marczak
nr katalogowy: 134164
10.15199/65.2021.10.8
sery
ocena organoleptyczna
wskaźnik jakości
cheeses
organoleptic evaluation
quality index
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2006-3
Struktura i własności proszków oraz natryskiwanych metodą naddźwiękową powłok zawierających węgliki chromu
KRZYSZTOF SZYMAŃSKI
BOLESŁAW FORMANEK
LUCJAN PAJĄK
MAREK HETMAŃCZYK
nr katalogowy: 17145
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-10
Sery regionalne potencjalne źródło bakterii Listeria monocytogenes
ANNA SIP
MICHAŁ WIĘCKOWICZ
WŁODZIMIERZ GRAJEK
nr katalogowy: 38794
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-2
Przechowywanie wyrobów czekoladowych, nalot i najczęstsze problemy
nr katalogowy: 141617
AUTO MOTO SERWIS 2022-2
Zanieczyszczenia w układzie paliwowym motocykla z silnikiem gaźnikowym
Rafał Dmowski
nr katalogowy: 136686
ATEST - OCHRONA PRACY 2014-2
Kwalifikacje lutowaczy i operatorów lutowania twardego
Andrzej Kowerski
nr katalogowy: 82466
-
nr katalogowy:
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2007-12
Komunikaty
nr katalogowy: 31797
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2007-1
Technologie dla motoryzacji
nr katalogowy: 24040
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-10
Dylematy e-learningu
Marek Bielski
nr katalogowy: 133742
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-12
Nauka sugarcraftingu z Jowitą Woszczyńską
nr katalogowy: 129446
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-12
Nauka sugarcraftingu z Jowitą Woszczyńską
nr katalogowy: 129446
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2007-12
Nowości Informacje
nr katalogowy: 31796
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2008-4
Wydajne frezy
nr katalogowy: 36983
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2008-2
Rubi radzi
nr katalogowy: 35520
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2011-1
SPOIWA TWARDE NA BAZIE ZŁOTA
STANISŁAW KSIĘŻAREK
MIECZYSŁAW WOCH
WITOLD MISSOL
nr katalogowy: 57044
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-2
Przechowywanie wyrobów czekoladowych, nalot i najczęstsze problemy
nr katalogowy: 141617
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2008-1
Mikroerozja
nr katalogowy: 32742
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2008-12
Badania magnetoelektrycznych silników prądu stałego z proszkowym obwodem magnetycznym
BARBARA ŚLUSAREK
PIOTR GAWRYŚ
MAREK PRZYBYLSKI
nr katalogowy: 40379
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-5
Prawie wszystko o surowcach z pszenicy durum do produkcji makaronu
nr katalogowy: 35245
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-5
Pszenica i semolina durum najlepszymi surowcami do produkcji makaronu
nr katalogowy: 25869
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-1-2
Włoscy pasjonaci Konkurs kulinarny "Menu Italia 2016"
nr katalogowy: 103524
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-9
Popyt na luksus
Marcin Zatyka
nr katalogowy: 78860
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2001-10
Wykorzystanie procesów pogłębionego utleniania do rozkładu niejonowego środka powierzchniowo czynnego Triton X-114
STANISŁAW LEDAKOWICZ
DOROTA OLEJNIK
JAN PERKOWSKI
HENRYK ŻEGOTA
nr katalogowy: 28279
ATEST - OCHRONA PRACY 2022-4
Na 13. konferencję ATESTU zapraszamy w czerwcu do Krakowa
nr katalogowy: 137114
MATERIAŁY BUDOWLANE 2014-4
Badania doświadczalnego odcinka drogi tymczasowej przy realizacji autostrady A2
Artur Juszczyk
Adam Wysokowski
nr katalogowy: 83892
OPAKOWANIE 2012-11
Opakowanie, w którym dojrzewają sery
nr katalogowy: 72390
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-9
Na biało
Hanna Stolińs
nr katalogowy: 78856
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2019-26
"Niegwiazdkowe" raporty
nr katalogowy: 123920
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-5
Gruczno pokazało kujawskie wyroby piekarskie
Tomasz Kodłubański
nr katalogowy: 109920
ATEST - OCHRONA PRACY 2017-2
Prosto od krowy
Aleksander Stukowski
nr katalogowy: 103951
OPAKOWANIE 2016-9
Opakowanie z białek mleka
nr katalogowy: 101447
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-8
Porównanie wartości wybranych wyróżników ziarna pszenicy w stadium dojrzałości woskowej i pełnej
MICHAEL ABDALLA
ŁUKASZ DOPIERAŁA
nr katalogowy: 37060
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-7
Kawa w wersji slow
nr katalogowy: 69079
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Roślinne alternatywy dla serów: stan i perspektywy
Iwona Szymańska
nr katalogowy: 140723
10.15199/65.2022.11.5
dieta roślinna
sery
substytuty
analogi
wartość żywieniowa
plant-based diet
cheeses
substitutes
analogues
nutritional value
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Roślinne alternatywy dla serów: stan i perspektywy
Iwona Szymańska
nr katalogowy: 140723
10.15199/65.2022.11.5
dieta roślinna
sery
substytuty
analogi
wartość żywieniowa
plant-based diet
cheeses
substitutes
analogues
nutritional value
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Roślinne alternatywy dla serów: stan i perspektywy
Iwona Szymańska
nr katalogowy: 140723
10.15199/65.2022.11.5
dieta roślinna
sery
substytuty
analogi
wartość żywieniowa
plant-based diet
cheeses
substitutes
analogues
nutritional value
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-3
Świat serów
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 50342
CHŁODNICTWO 2009-3
Nowe trendy w zabezpieczaniu produktów spożywczych
nr katalogowy: 42298
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-9
Wspomnienie tradycyjnych smaków
Beata Żukowska
nr katalogowy: 54049
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-9
Słodkie ułatwienia
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 93437
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-10
Dylematy e-learningu
Marek Bielski
nr katalogowy: 133742
ATEST - OCHRONA PRACY 2022-5
Na 13. konferencję ATESTU zapraszamy w czerwcu do Krakowa
nr katalogowy: 137491
AURA 2022-3
Niezwykłe figowce i słodkie figi
Małgorzata FALENCKA-JABŁOŃSKA
nr katalogowy: 136699
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-1-2
Dieta bez laktozy
dr inż. Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 130431
laktoza
mleko i przetwory mlecze
nietolerancja laktozy
produkty bez laktozy
roślinne zamienniki mleka
wykorzystanie kulinarne
lactose
milk and dairy products
lactose intolerance
dairy lactose-free products
plant-based milk substitutes
culinary use
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-1-2
Dieta bez laktozy
dr inż. Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 130431
laktoza
mleko i przetwory mlecze
nietolerancja laktozy
produkty bez laktozy
roślinne zamienniki mleka
wykorzystanie kulinarne
lactose
milk and dairy products
lactose intolerance
dairy lactose-free products
plant-based milk substitutes
culinary use
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-7
Enzymy - bez których nie ma ani chleba ani bułeczek
Andrzej Dadas
nr katalogowy: 44964
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-5
Testowanie zmiennych parametrów produktów mleczarskich
nr katalogowy: 44557
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-11
Wartość odżywcza białek mleka, tłuszczu mlekowego, laktozy
Stanisław Zmarlicki
nr katalogowy: 48045
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-10
Potęga Menu
Dimitri Roedoe
nr katalogowy: 47117
OPAKOWANIE 2024-9
Prima Cheese stawia na rozwój z Ishidą
nr katalogowy: 150698
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-3
Wpływ umowy CETA na handel rolno-spożywczy Polski z Kanadą
Łukasz Ambroziak
nr katalogowy: 104677
10.15199/65.2017.3.1
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-3
Dobór win do potraw
winny maniak
nr katalogowy: 112584
SZKŁO I CERAMIKA 2010-1
Spieniona ceramika
nr katalogowy: 50630
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-7
Pieczywo posmarowane słońcem
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 85188
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2009-3
Spieniona ceramika
nr katalogowy: 44955
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2014-7
Kompozyty magnetycznie miękkie przeznaczone do pracy przy częstotliwości z zakresu 1 do 100 kHz
Bartosz Jankowski
Marek Przybylski
Dariusz Kapelski
Barbara Ślusarek
nr katalogowy: 85776
10.15199/ELE-2014-060
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-6
Just-in-time do klienta
nr katalogowy: 106754
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-1-2
Skarby Piemontu
winny maniak
nr katalogowy: 73894
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2009-1
Tlenki cyrkonu otrzymywane w procesie reaktywnego rozpylania magnetronowego
JANUSZ MARKOWSKI
PIOTR ŻARNOCH
nr katalogowy: 40917
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2009-6
Wykrywanie metali
nr katalogowy: 48105
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-6
Rynek wyrobów cukierniczych dla dzieci w ocenie Euromonitor International
nr katalogowy: 60038
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-7
Gojąca „śruba”
nr katalogowy: 132536
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2013-6
Wpływ składu chemicznego i struktury powłok PVD i CVD na trwałość eksploatacyjną ostrzy skrawających wykonanych z ceramiki typu Si3N4 oraz sialonu
Marcin Staszuk
Daniel Pakuła
Leszek A. Dobrzański
nr katalogowy: 81526
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2011-6
Silniki elektryczne z proszkowymi obwodami magnetycznymi
Barbara Ślusarek
Bartosz Jankowski
Dariusz Kapelski
Marcin Karbowiak
Marek Przybylski
nr katalogowy: 60173
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-4
Modern magnetic materials - the review
Slawomir TUMANSKI
nr katalogowy: 51506
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-11
WYDARZENIA Informacje biznesowe
nr katalogowy: 80685
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-8
XI Święto Chleba na Placu Wolnica w Krakowie
Anna Korfel
nr katalogowy: 85524
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-10
Nowa metoda na kwaśną serwatkę
nr katalogowy: 87250
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Sery z mikrobów?
Małgorzata Ziarno
Dorota Zaręba
nr katalogowy: 134161
10.15199/65.2021.10.6
białka pojedynczych komórek mikroorganizmów
mykoproteiny
substytuty nabiału
precyzyjna fermentacja
transgeniczne białka
single cell proteins
mycoproteins
dairy replacements
precision fermentation
transgenic proteins
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Sery z mikrobów?
Małgorzata Ziarno
Dorota Zaręba
nr katalogowy: 134161
10.15199/65.2021.10.6
białka pojedynczych komórek mikroorganizmów
mykoproteiny
substytuty nabiału
precyzyjna fermentacja
transgeniczne białka
single cell proteins
mycoproteins
dairy replacements
precision fermentation
transgenic proteins
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Sery z mikrobów?
Małgorzata Ziarno
Dorota Zaręba
nr katalogowy: 134161
10.15199/65.2021.10.6
białka pojedynczych komórek mikroorganizmów
mykoproteiny
substytuty nabiału
precyzyjna fermentacja
transgeniczne białka
single cell proteins
mycoproteins
dairy replacements
precision fermentation
transgenic proteins
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Sery z mikrobów?
Małgorzata Ziarno
Dorota Zaręba
nr katalogowy: 134161
10.15199/65.2021.10.6
białka pojedynczych komórek mikroorganizmów
mykoproteiny
substytuty nabiału
precyzyjna fermentacja
transgeniczne białka
single cell proteins
mycoproteins
dairy replacements
precision fermentation
transgenic proteins
MATERIAŁY BUDOWLANE 2009-9
Płyty HPL - materiał na efektowne i trwałe elewacje
Dawid Piotrowski
Andrzej Kruk
nr katalogowy: 46955
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2016-5
Twarde powłoki tlenkowe na duralu
Ginter Nawrat
Gabriela Lach
Łukasz Nieużyła
nr katalogowy: 98246
10.15199/40.2016.5.3
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-1-2
Roślinożercy
Klaudia Kałwa
nr katalogowy: 112129
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-11
Mąka kasztanowa
nr katalogowy: 110287
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2010-1
Twarde powłoki ta-C otrzymane metodą impulsowego katodowego odparowania łukowego
ADAM GILEWICZ
BOGDAN WARCHOLIŃSKI
nr katalogowy: 49851
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2010-1
Nowe tribologiczne powłoki wielowarstwowe typu Ti/TiN, Cr/CrN – mechanizm zużycia w próbie ball-on-disc
Łukasz MAJOR
Jerzy Morgiel
JüRGEN M. LACKNER
Wolfgang Waldhauser
Marcin Kot
BOGUSŁAW MAJOR
nr katalogowy: 49850
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2014-6
Wpływ udziału żywicy epoksydowej epidian 100 na właściwości kompozytów magnetycznych z amorficznym wypełniaczem
MARCIN NABIAŁEK
nr katalogowy: 88478
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2009-11-12
Małe, ale pakowne
Jerzy Robert
nr katalogowy: 45194
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2024-4
Inwazja robotyczna nadeszła
nr katalogowy: 148387
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-12
Lunch box, czyli jak zrobić szybką przekąskę do pracy?
nr katalogowy: 123752
AURA 2012-7
WIADOMOŚCI Z INTERNETU
Adam WIECZOREK
nr katalogowy: 69568
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2010-12
Polskie ekotechnologie na trzech kontynentach
nr katalogowy: 55941
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-8
Charakterystyka mąk makaronowych
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 53660
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2015-4
Renowacja ceramicznych posadzek polerowanych
Henryk Pieczarowski
nr katalogowy: 95469
CHŁODNICTWO 2020-5
Innowacyjna technologia nanoe™ X firmy Panasonic zapewnia naturalną jakość powietrza w pomieszczeniach Bock LG
nr katalogowy: 128697
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Spadek światowych zbiorów pszenicy
Mirosław Marciniak
nr katalogowy: 133691
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-6
Pokaż się światu
Marcin Zatyka
nr katalogowy: 106252
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-3
Wege - dieta
Klaudia Kałwa
nr katalogowy: 112577
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-10-11
Polska cytryna w staropolskiej kuchni
Magdalena Spychaj
nr katalogowy: 63455
ATEST - OCHRONA PRACY 2015-6
Bezpieczeństwo chemiczne w laboratorium Zasady postępowania - cd.
Paweł Szczepański
nr katalogowy: 91712
AURA 2022-3
Niezwykłe figowce i słodkie figi
Małgorzata FALENCKA-JABŁOŃSKA
nr katalogowy: 136699
ATEST - OCHRONA PRACY 2022-5
Na 13. konferencję ATESTU zapraszamy w czerwcu do Krakowa
nr katalogowy: 137491
ATEST - OCHRONA PRACY 2022-4
Na 13. konferencję ATESTU zapraszamy w czerwcu do Krakowa
nr katalogowy: 137114
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-7-8
Pod słońcem Italii
nr katalogowy: 85480
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-12
Historia z chlebem w tle
nr katalogowy: 110841
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2011-4
Modułowe systemy kamerowe
nr katalogowy: 61356
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-1
Tłusty czwartek Smażymy idealne pączki
nr katalogowy: 124337
MATERIAŁY BUDOWLANE 2020-4
Właściwości mechaniczne wybranych gatunków drewna iglastego
Grzegorz Prokopski
Michał Felenczak
nr katalogowy: 125956
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-7-8
Pod słońcem Italii
Dominika Matuszak
nr katalogowy: 85479
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-6
Słowenia - kraj w winie rozkochany
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 120496
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-4
Sery, wędliny i ciastka
nr katalogowy: 97873
AURA 2015-10
Mleko
Agnieszka Bywalec
nr katalogowy: 94106
10.15199/2.2015.10.7
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-10
Ocena zawartości wybranych sacharydów w półtwardych serach dojrzewających dostępnych na polskim rynku
Karolina Szymańska
Magdalena Baniewska
Mariusz Śliwiński
Monika Małkowska-Kowalczyk
nr katalogowy: 145689
10.15199/65.2023.10.6
laktoza
galaktoza
glukoza
ser
bezlaktozowe produkty mleczne
lactose
galactose
glucose
cheese
lactose-free dairy products
MATERIAŁY BUDOWLANE 2017-5
Wytrzymałość na rozciąganie oraz ścinanie drewna dębowego i bukowego zaatakowanego przez owady The strength on stretching and shear wood of oak and beech,
Henryk Żelazny
Bartłomiej Bednarz
nr katalogowy: 105680
10.15199/33.2017.05.44
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2014-5
BIOGOSPODARKA
nr katalogowy: 84548
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-4
Czynniki wpływające na barwę makaronów
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 75664
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-5
Podstawowe surowce w piekarni (cz. 3)
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 126096
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2020-4
Reklamacje dotyczące okładzin z kamienia na elewacjach
Henryk Pieczarowski
nr katalogowy: 129683
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-3
Wpływ dzielenia i kształtowania ciasta na jego strukturę
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 130779
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-11
Rekordowa edycja!
nr katalogowy: 55345
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-2
SGGW rozwija naturalne sposoby konserwowania żywności
nr katalogowy: 147267
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-7
Detekcja niepożądanych elementów metalowych w produktach spożywczych
Mariusz R. Rząsa
nr katalogowy: 108063
10.15199/65.2017.7.4
detekcja metali
opakowania hermetyczne
metoda elektromagnetyczna
system bezpieczeństwa
metal detection
hermetic cover
electromagnetic method
security system
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-9
Kurki, prawdziwki i trufle
nr katalogowy: 115763
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-3
Z wizytą w kuchni staropolskiej
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 66296
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-10
Upadek z konstrukcji sufitu
Andrzej Nowak
nr katalogowy: 79905
MATERIAŁY BUDOWLANE 2013-8
Akustyka i bezpieczeństwo sufitów w obiektach sportowych
Agnieszka Miszta
nr katalogowy: 78519
MATERIAŁY BUDOWLANE 2019-10
Balustrady i zabudowy całoszklane
Jerzy Płoński
Marzena Jakimowicz
nr katalogowy: 122906
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-4
O tym się pisze Rachunek zysków i strat
nr katalogowy: 97704
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-4
O tym się pisze Rachunek zysków i strat
nr katalogowy: 97702
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-6
Jak rozwijać pracownika - narzędzia Część 3- Praca z celami
Jarosław Ropiejko
nr katalogowy: 91500
AURA 2023-12
Prawie wszystko o choinkach
Agnieszka Labisko
nr katalogowy: 146417
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-3
Produkcja przetworów mięsnych z dodatkiem surowców niemięsnych
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 104726
OPAKOWANIE 2014-7
Materiały i wyroby z metali i stopów do kontaktu z żywnością - nowe zalecenie dot. badań
ADAM FOTEK
nr katalogowy: 85442
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-4
Żury, żurki, żureczki
Grzegorz Russak
nr katalogowy: 75775
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-11-12
Kuchnie naszych sąsiadów – kuchnia litewska
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 140919
kuchnia regionalna
kuchnia litewska
charakterystyka
regional cuisine
Lithuanian cuisine
characteristic
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-11-12
Kuchnie naszych sąsiadów – kuchnia litewska
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 140919
kuchnia regionalna
kuchnia litewska
charakterystyka
regional cuisine
Lithuanian cuisine
characteristic
MATERIAŁY BUDOWLANE 2018-9
Posadzki przemysłowe z betonu utwardzonego powierzchniowo i żywiczne
Andrzej Nowacki
nr katalogowy: 115927
10.15199/33.2018.09.01
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2010-8
Badania mikrostruktury i własności plastycznych spoiwa Ag45Cu27Zn25Sn3
BEATA Cwolek
LUDWIK Ciura
WITOLD Malec
BARBARA JUSZCZYK
ŁUKASZ J. Wierzbicki
nr katalogowy: 53507
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-11
Substancje dodatkowe w produktach mlecznych
Jolanta Król
Aneta Brodziak
nr katalogowy: 87957
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-10
Opakowania do produktów mlecznych
Patrycja Sumińska
Izabela Dmytrów
nr katalogowy: 94287
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-1
Możliwości zastosowania HPP do przedłużania terminu przydatności do spożycia twarogów
Maria Wachowska
Agnieszka Jankowska
Marta Puchta
nr katalogowy: 118236
10.15199/65.2019.1.6
presuryzacja
twarogi
utrwalanie
mikrobiologia
pressurization
curd cheeses
preservation
microbiology
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-2
Badania ankietowe kobiet Spożycie produktów fermentowanych
Małgorzata Drywień
Jadwiga Hamułka
Magdalena Górnicka
Agata Wawrzyniak
Joanna Frąckiewicz
Agnieszka Woźniak
Anna Ciecierska
nr katalogowy: 112324
10.15199/65.2018.2.5
produkty fermentowane
spożycie
kobiety
fermented products
consumption
women
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-5
Sery z mleka krów ras lokalnych jako cenne źródło składników odżywczych*
Aneta Brodziak
Jolanta Król
Anna Teter
Joanna Barłowska
Monika Kędzierska-Matysek
nr katalogowy: 120369
10.15199/65.2019.5.7
mleko
rasy lokalne
wartość odżywcza
przydatność technologiczna
milk
local breeds
nutritional value
technological suitability
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-7
Aspekty jakości wędlin surowych dojrzewających
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 77753
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-10
Wpływ twardości ziarna pszenicy na wartość przemiałową ziarna i wartość technologiczną mąki
Roman Jurga
nr katalogowy: 54872
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-5
ROZROST KĘSÓW CIASTA Część 9.
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 97834
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2020-4
Reklamacje dotyczące okładzin z kamienia na elewacjach
Henryk Pieczarowski
nr katalogowy: 129683
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2021-6
Z PRASY TECHNICZNEJ
nr katalogowy: 132077
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-5
Polski przemysł mleczarski po integracji z UE
Piotr Szajner
nr katalogowy: 105820
10.15199/65.2017.5.1
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-4
Histamina w żywności pochodzenia morskiego
Agnieszka Leszczuk-Piankowska
Piotr J. Bykowski
nr katalogowy: 105772
10.15199/65.2017.4.5
CHŁODNICTWO 2013-11
Zmiany wybranych cech jakościowych biojogurtów z mleka koziego w czasie chłodniczego przechowywania
ANNA MITUNIEWICZ-MAŁEK
IZABELA DMYTRÓW
KATARZYNA SKRYPLONEK
nr katalogowy: 80667
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-8
Znakowanie enzymów spożywczych
Wioletta Bogusz-Kaliś
nr katalogowy: 86359
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-10
Małe, duże, kolorowe
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 79798
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-9
Nie marnuj żywności - myśl ekologicznie
Maria Gosiewska
nr katalogowy: 79255
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-11-12
Fermentowany napój sojowy o właściwościach prozdrowotnych
Dorota Zielińska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 56553
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-5
Polski przemysł mleczarski po integracji z UE
Piotr Szajner
nr katalogowy: 105820
10.15199/65.2017.5.1
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-9
Zagrożenie pożarem i wybuchem stwarzane przez pozostałości z obróbki drewna
Jan Przybysz
Maciej Celiński
Kamila Mizera
Monika Borucka
Agnieszka Gajek
nr katalogowy: 144975
10.15199/62.2023.9.8
pył drewna
wybuch pyłu
maksymalne ciśnienie wybuchu
MEZ
MTZ
wood dust
dust explosion
maximum explosion pressure
MIE
MIT
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2013-6
Powłoka ReB2 na podłożach z węglików spiekanych i stali szybkotnącej
ADAM RYLSKI
nr katalogowy: 81511
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2011-3
Czy możliwe jest układanie płytek ceramicznych na styk?
Krzysztof Milczarek
nr katalogowy: 61919
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH