Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-8
Fractionation of the whole egg of quail (Coturnix coturnix japonica) in supercritical carbon dioxide. Frakcjonowanie masy jajowej z jaj przepiórczych (Coturnix coturnix japonica) w nadkrytycznym ditlenku węgla
Łukasz Bobak
Ewelina Siepka
Witold GŁadkowski
Grzegorz Kiełbowicz
Zbigniew Dobrzański
Czesław Wawrzeńczyk
Tadeusz Trziszka
nr katalogowy: 78582
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-3
Wielkanoc w wersji light i vege
dr inż. Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 130936
Wielkanoc
potrawy
wartość kaloryczna
jaja przepiórcze
chude ryby
mięso królicze i indycze
wegetarianizm
Easter
dishes
caloric value
quail eggs
lean fish
rabbit and turkey meat
vegetarianism
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-3
Wielkanoc w wersji light i vege
dr inż. Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 130936
Wielkanoc
potrawy
wartość kaloryczna
jaja przepiórcze
chude ryby
mięso królicze i indycze
wegetarianizm
Easter
dishes
caloric value
quail eggs
lean fish
rabbit and turkey meat
vegetarianism
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Ocena parametrów fizykochemicznych jaj gotowanych poddanych procesowi marynowania
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Beata Paszczyk
nr katalogowy: 136886
10.15199/65.2022.3.3
jaja gotowane
marynowanie
ubytki masy
zawartość soli i suchej masy
boiled eggs
marinated
weight losses
acidity
content of salt and dry matter
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Ocena parametrów fizykochemicznych jaj gotowanych poddanych procesowi marynowania
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Beata Paszczyk
nr katalogowy: 136886
10.15199/65.2022.3.3
jaja gotowane
marynowanie
ubytki masy
zawartość soli i suchej masy
boiled eggs
marinated
weight losses
acidity
content of salt and dry matter
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Ocena parametrów fizykochemicznych jaj gotowanych poddanych procesowi marynowania
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Beata Paszczyk
nr katalogowy: 136886
10.15199/65.2022.3.3
jaja gotowane
marynowanie
ubytki masy
zawartość soli i suchej masy
boiled eggs
marinated
weight losses
acidity
content of salt and dry matter
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Ocena parametrów fizykochemicznych jaj gotowanych poddanych procesowi marynowania
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Beata Paszczyk
nr katalogowy: 136886
10.15199/65.2022.3.3
jaja gotowane
marynowanie
ubytki masy
zawartość soli i suchej masy
boiled eggs
marinated
weight losses
acidity
content of salt and dry matter
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Ocena parametrów fizykochemicznych jaj gotowanych poddanych procesowi marynowania
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Beata Paszczyk
nr katalogowy: 136886
10.15199/65.2022.3.3
jaja gotowane
marynowanie
ubytki masy
zawartość soli i suchej masy
boiled eggs
marinated
weight losses
acidity
content of salt and dry matter
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-11
Effectiveness of humic-aluminosilicate preparation in limitation of mercury accumulation in laying hens Efektywność preparatu huminowo-glinokrzemianowego w ograniczaniu kumulacji rtęci u drobiu nieśnego
Ryszard Barej
Zbigniew Dobrzański
Lucyna Polak-Juszczak
Roman Kołacz
nr katalogowy: 95027
10.15199/62.2015.11.29
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-3
Wielkanocne przysmaki
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 136711
Wielkanoc
potrawy
jaja
ryby
zupy
sosy
sałatki
ciasta
potrawy regionalne
nowe trendy
Easter
dishes
eggs
fish
soups
sauces
cakes
regional dishes
new trends
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-3
Wielkanocne przysmaki
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 136711
Wielkanoc
potrawy
jaja
ryby
zupy
sosy
sałatki
ciasta
potrawy regionalne
nowe trendy
Easter
dishes
eggs
fish
soups
sauces
cakes
regional dishes
new trends
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-10
Development of a prototype Earthworm Waste Manure Sorting Machine Effective in 3 Steps
Assanee AMNUAY
Sonthaya GAWSOMBAT
Parinya TOOMMALA
Saktanong WONGCHAROEN
nr katalogowy: 145778
10.15199/48.2023.10.13
Earthworm Waste sorting machine
Earthworm manure fertilizer
Coarse manure with egg
draff and earthworms
Maszyna do sortowania odpadów z dżdżownic
Nawóz z obornika z dżdżownic
Gruby obornik z jajkiem
zanurzeniem i dżdżownicami
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2013-11
Komputery kwantowe. Osiągnięcia i problemy
Wojciech Nowakowski
nr katalogowy: 80713
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-9
Use of NMR techniques in evaluation of the egg raw material for food industry Wykorzystanie technik NMR w ocenie surowca jajczarskiego dla przemysłu spożywczego
Ewa Jawień
Mariusz Korczyński
Sebastian Opaliński
Piotr Młynarz
nr katalogowy: 86576
10.12916/przemchem.2014.1616
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Ocena skuteczności dezynfekcji ścieków komunalnych z wykorzystaniem ługu sodowego
Zbigniew Paluszak
Krzysztof Skowron
Barbara Breza-Boruta
Karolina Jadwiga Skowron
Grzegorz Gryń
nr katalogowy: 59904
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-7
Effect of sewage sludge liming on inactivation of Ascaris suum eggs. Wpływ wapnowania osadów ściekowych na inaktywację jaj Ascaris suum
Adam Traczykowski
Katarzyna Budzińska
Anita Jurek
Bożena Szejniuk
Krzysztof Berleć
Paweł Małolepszy
nr katalogowy: 77814
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-3
Drobiowe przysmaki
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 104413
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-8
Zamienniki jaj
Adonis Hilal
Anna Florowska
Zuzanna Milewska
nr katalogowy: 127667
10.15199/65.2020.8.6
zamiennik
jaja
roślinna alternatywa
replacement
eggs
plant-based alternative
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-8
Zamienniki jaj
Adonis Hilal
Anna Florowska
Zuzanna Milewska
nr katalogowy: 127667
10.15199/65.2020.8.6
zamiennik
jaja
roślinna alternatywa
replacement
eggs
plant-based alternative
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-11
Zastosowanie promieniowania UVC do dezynfekcji skorup jaj spożywczych
Przemysław Marek
nr katalogowy: 123528
10.15199/65.2019.11.2
promieniowanie UVC
dezynfekcja powierzchni skorup jaj
dawka i natężenie promieniowania
chorobotwórcze mikroorganizmy
UVC radiation
disinfection of egg shells
radiation dose and intensity
pathogenic microorganisms
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-3
MIĘSNE PRZYSMAKI wielkanocne
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 142437
kiełbasa biała
kiełbasa wędzona
wędzonki
pieczenie
zupy wielkanocne
przetwory w galarecie
white sausage
smoked sausage
whole muscle smoked products
roasted meat products
easter soups
products in gelatine jelly
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-3
MIĘSNE PRZYSMAKI wielkanocne
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 142437
kiełbasa biała
kiełbasa wędzona
wędzonki
pieczenie
zupy wielkanocne
przetwory w galarecie
white sausage
smoked sausage
whole muscle smoked products
roasted meat products
easter soups
products in gelatine jelly
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-3
MIĘSNE PRZYSMAKI wielkanocne
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 142437
kiełbasa biała
kiełbasa wędzona
wędzonki
pieczenie
zupy wielkanocne
przetwory w galarecie
white sausage
smoked sausage
whole muscle smoked products
roasted meat products
easter soups
products in gelatine jelly
OPAKOWANIE 2019-4
Właściwości wytrzymałościowe opakowań na jaja - odporność na nacisk statyczny
Włodzimierz Szewczyk
Gabriela Kmita-Fudalej
Maria Bieńkowska
nr katalogowy: 119874
10.15199/42.2019.4.1
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Wyroby z ciast obgotowywanych
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 141706
bajgle
precle
obwarzanek krakowski
paluszki
obgotowywanie
ciasto pszenne
bagels
pretzels
obwarzanek krakowski
sticks
parboiling
wheat dough
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Wyroby z ciast obgotowywanych
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 141706
bajgle
precle
obwarzanek krakowski
paluszki
obgotowywanie
ciasto pszenne
bagels
pretzels
obwarzanek krakowski
sticks
parboiling
wheat dough
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Wyroby z ciast obgotowywanych
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 141706
bajgle
precle
obwarzanek krakowski
paluszki
obgotowywanie
ciasto pszenne
bagels
pretzels
obwarzanek krakowski
sticks
parboiling
wheat dough
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Wyroby z ciast obgotowywanych
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 141706
bajgle
precle
obwarzanek krakowski
paluszki
obgotowywanie
ciasto pszenne
bagels
pretzels
obwarzanek krakowski
sticks
parboiling
wheat dough
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-3
Pasztety wielkanocne
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 119301
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-12
Oddziaływanie Pulsacyjnych Pól Elektrycznych (PEF) na mikroorganizmy w kontekście technologii żywności
Maciej OZIEMBŁOWSKI
Tomasz DRÓŻDŻ
Paulina WRONA
nr katalogowy: 81586
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-5
Wpływ wybranych substancji bioaktywnych na zmienność wytrzymałości mechanicznej filmów wytwarzanych z ich udziałem biokompozytów hydroksypropylometylocelulozy
Jagoda Ambrozik-Hab
Karolina Semeriak
Anna Zimoch
Natalia Ulbin-Figlewicz
Andrzej Jarmoluk
nr katalogowy: 68131
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-5
Dobrodziejstwa mąki Przetwory mączne i ich wykorzystanie w gastronomii
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 105500
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-1
Skoncentrowane pole mikrofalowe (CMF) jako niekonwencjonalna metoda utrwalania płynnych produktów spożywczych w ramach "teorii płotkowej"
Maciej OZIEMBŁOWSKI
Tomasz DRÓŻDŻ
Łukasz BOBAK
Krzysztof NĘCKA
Stanisław LIS
Piotr NAWARA
Paulina WRONA
nr katalogowy: 96013
10.15199/48.2016.01.27
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-4
Analiza mineralna włosów ludzkich w ocenie biodostępności pierwiastków odżywczych oraz toksycznych pochodzenia przemysłowego z żywności
KATARZYNA CHOJNACKA
AGNIESZKA ZIELIŃSKAa
IZABELA MICHALAK
HELENA GÓRECKA
MARCIN MIKULEWICZ
HENRYK GÓRECKI
nr katalogowy: 51333
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-6
we Wrocławiu Effect of mineral-organic feed additives on the content of elements in raw egg material. Wpływ mineralno-organicznych preparatów paszowych na zawartość pierwiastków w surowcu jajczarskim
Fabiola Bubela
Zbigniew Dobrzański
Monika Kowalska-Góralska
Sebastian Opaliński
Tadeusz Trziszka
nr katalogowy: 77330
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Sery z mikrobów?
Małgorzata Ziarno
Dorota Zaręba
nr katalogowy: 134161
10.15199/65.2021.10.6
białka pojedynczych komórek mikroorganizmów
mykoproteiny
substytuty nabiału
precyzyjna fermentacja
transgeniczne białka
single cell proteins
mycoproteins
dairy replacements
precision fermentation
transgenic proteins
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Sery z mikrobów?
Małgorzata Ziarno
Dorota Zaręba
nr katalogowy: 134161
10.15199/65.2021.10.6
białka pojedynczych komórek mikroorganizmów
mykoproteiny
substytuty nabiału
precyzyjna fermentacja
transgeniczne białka
single cell proteins
mycoproteins
dairy replacements
precision fermentation
transgenic proteins
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Sery z mikrobów?
Małgorzata Ziarno
Dorota Zaręba
nr katalogowy: 134161
10.15199/65.2021.10.6
białka pojedynczych komórek mikroorganizmów
mykoproteiny
substytuty nabiału
precyzyjna fermentacja
transgeniczne białka
single cell proteins
mycoproteins
dairy replacements
precision fermentation
transgenic proteins
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Sery z mikrobów?
Małgorzata Ziarno
Dorota Zaręba
nr katalogowy: 134161
10.15199/65.2021.10.6
białka pojedynczych komórek mikroorganizmów
mykoproteiny
substytuty nabiału
precyzyjna fermentacja
transgeniczne białka
single cell proteins
mycoproteins
dairy replacements
precision fermentation
transgenic proteins
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-10
WALORY ODŻYWCZE MIĘSA DROBIOWEGO
Janusz R. Mroczek
nr katalogowy: 145526
drób
mięso
wartość odżywcza
poultry
meat
nutritional value
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Zastosowanie technologii sous-vide w przetwórstwie mięsa drobiowego
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Jolanta Remiszewska
nr katalogowy: 143008
10.15199/65.2023.4.3
technologia sous-vide
SV
mięso i produkty drobiowe
jakość
sous-vide technology
SV
meat and poultry products
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Zastosowanie technologii sous-vide w przetwórstwie mięsa drobiowego
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Jolanta Remiszewska
nr katalogowy: 143008
10.15199/65.2023.4.3
technologia sous-vide
SV
mięso i produkty drobiowe
jakość
sous-vide technology
SV
meat and poultry products
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Zastosowanie technologii sous-vide w przetwórstwie mięsa drobiowego
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Jolanta Remiszewska
nr katalogowy: 143008
10.15199/65.2023.4.3
technologia sous-vide
SV
mięso i produkty drobiowe
jakość
sous-vide technology
SV
meat and poultry products
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Zastosowanie technologii sous-vide w przetwórstwie mięsa drobiowego
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Jolanta Remiszewska
nr katalogowy: 143008
10.15199/65.2023.4.3
technologia sous-vide
SV
mięso i produkty drobiowe
jakość
sous-vide technology
SV
meat and poultry products
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Zastosowanie technologii sous-vide w przetwórstwie mięsa drobiowego
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Jolanta Remiszewska
nr katalogowy: 143008
10.15199/65.2023.4.3
technologia sous-vide
SV
mięso i produkty drobiowe
jakość
sous-vide technology
SV
meat and poultry products
quality
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2022-5
Kompostowanie osadów ściekowych w układzie dwustopniowym oraz charakterystyka kompostu
Dorota Kulikowska
Katarzyna Bernat
Magdalena Zielińska
Magdalena Zaborowska
nr katalogowy: 137727
10.15199/17.2022.5.6
kompostowanie
komunalne osady ściekowe
słoma pszeniczna
zrębki drewniane
pierwiastki nawozowe
stabilność kompostu
metale ciężkie
composting
municipal sewage sludge
wheat straw
wood chips
nutrients
compost stability
heavy metals
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2022-5
Kompostowanie osadów ściekowych w układzie dwustopniowym oraz charakterystyka kompostu
Dorota Kulikowska
Katarzyna Bernat
Magdalena Zielińska
Magdalena Zaborowska
nr katalogowy: 137727
10.15199/17.2022.5.6
kompostowanie
komunalne osady ściekowe
słoma pszeniczna
zrębki drewniane
pierwiastki nawozowe
stabilność kompostu
metale ciężkie
composting
municipal sewage sludge
wheat straw
wood chips
nutrients
compost stability
heavy metals
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-4
Wpływ dodatku wytłoków z buraka ćwikłowego na wybrane cechy ciastek kruchych
Katarzyna Sujka
Bartosz Kruszewski
nr katalogowy: 138732
ciastka kruche
wytłoki
burak ćwikłowy
cechy sensoryczne
shortbread cookies
pomace
beetroot
sensory characteristics
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-4
Wpływ dodatku wytłoków z buraka ćwikłowego na wybrane cechy ciastek kruchych
Katarzyna Sujka
Bartosz Kruszewski
nr katalogowy: 138732
ciastka kruche
wytłoki
burak ćwikłowy
cechy sensoryczne
shortbread cookies
pomace
beetroot
sensory characteristics
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-4
Wpływ dodatku wytłoków z buraka ćwikłowego na wybrane cechy ciastek kruchych
Katarzyna Sujka
Bartosz Kruszewski
nr katalogowy: 138732
ciastka kruche
wytłoki
burak ćwikłowy
cechy sensoryczne
shortbread cookies
pomace
beetroot
sensory characteristics
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-4
Wpływ dodatku wytłoków z buraka ćwikłowego na wybrane cechy ciastek kruchych
Katarzyna Sujka
Bartosz Kruszewski
nr katalogowy: 138732
ciastka kruche
wytłoki
burak ćwikłowy
cechy sensoryczne
shortbread cookies
pomace
beetroot
sensory characteristics
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-1
Electromagnetic Fields and Colony Collapse Disorder of the Honeybee
Joanna WYSZKOWSKA
Przemysław GRODZICKI
Marcin SZCZYGIEŁ
nr katalogowy: 117972
10.15199/48.2019.01.35
electromagnetic fields
honeybee
colony collapse disorder
behaviour change
pola elektromagnetyczne
pszczoła miodna
zespół masowego ginięcia pszczoły miodnej
zmiany w zachowaniu
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-3
Z odrobiną pikanterii
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 125365
przyprawy
przyprawy korzenne
przyprawy ziołowe
przyprawy warzywne
walory smakowo-zapachowe
właściwości barwiące
wykorzystanie kulinarne
spices
spices
herbal spices
vegetable spices
flavor-fragrance qualities
coloring properties
culinary use
POLISH TECHNICAL REVIEW 2023-2
EFFECT OF THE APPLICATION OF OPOKA ADDITIVE IN FEED ON BLOOD MORPHOLOGICAL AND BIOCHEMICAL PARAMETERS AND ANIMAL HUSBANDRY INDICATORS OF BROILER CHICKEN
Mateusz MAKARSKI
Klara ZGLIŃSKA
Anna RYGAŁO-GALEWSKA
Marcin BUCZEK
Tomasz NIEMIEC
nr katalogowy: 144348
10.15199/180.2023.2.3
opoka
silica-calcite sedimentary rock
broilers
blood morphological and biochemical parameters
opoka
krzemionkowo-kalcytowa skała osadowa
broilery
parametry morfologiczne i biochemiczne krwi
POLISH TECHNICAL REVIEW 2023-2
EFFECT OF THE APPLICATION OF OPOKA ADDITIVE IN FEED ON BLOOD MORPHOLOGICAL AND BIOCHEMICAL PARAMETERS AND ANIMAL HUSBANDRY INDICATORS OF BROILER CHICKEN
Mateusz MAKARSKI
Klara ZGLIŃSKA
Anna RYGAŁO-GALEWSKA
Marcin BUCZEK
Tomasz NIEMIEC
nr katalogowy: 144348
10.15199/180.2023.2.3
opoka
silica-calcite sedimentary rock
broilers
blood morphological and biochemical parameters
opoka
krzemionkowo-kalcytowa skała osadowa
broilery
parametry morfologiczne i biochemiczne krwi
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-4
DIETA ROŚLINNA a tradycyjny sposób żywienia
Agnieszka Skrzypczyk
Mirosław Słowiński
Jadwiga Hamułka
nr katalogowy: 137143
mięso
roślinne analogi mięsa
wartość odżywcza
meat
vegetable analogues of meat
nutritional value
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-4
DIETA ROŚLINNA a tradycyjny sposób żywienia
Agnieszka Skrzypczyk
Mirosław Słowiński
Jadwiga Hamułka
nr katalogowy: 137143
mięso
roślinne analogi mięsa
wartość odżywcza
meat
vegetable analogues of meat
nutritional value
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-9
Gotowanie bez glutenu
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 122291
nietolerancje
gluten
celiakia
zboża bezglutenowe
posiłki
gastronomia.
intolerance
gluten
celiac disease
gluten free cereals
dishes
gastronomy
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-3
Słodkie dekoracje
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 119006
desery
desery czekoladowe
mleczne
jajeczne
mączne
owocowe
różowa czekolada
dekoracje
desserts
chocolate
milk
egg
flour
fruit desserts
ruby chocolate
decorations
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-9
Bakterie Salmonella w żywności ze szczególnym uwzględnieniem surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 128165
10.15199/65.2020.9.5
Salmonella
mięso
wyroby mięsne
zatrucie pokarmowe
Salmonella
meat
meat products
food poisoning
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-9
Bakterie Salmonella w żywności ze szczególnym uwzględnieniem surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 128165
10.15199/65.2020.9.5
Salmonella
mięso
wyroby mięsne
zatrucie pokarmowe
Salmonella
meat
meat products
food poisoning
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2023-12
Mobilność metali ciężkich w osadach ściekowych z oczyszczalni MBR i analiza ryzyka przyrodniczego ich wykorzystania
Robert Kowalik
Agata Janaszek
nr katalogowy: 146494
10.15199/17.2023.12.5
membrana
osad ściekowy
MBR
technologia membranowa
oczyszczanie ścieków
nawozy
membrane
sludge
MBR
membrane technology
wastewater treatment
fertilizers
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2023-12
Mobilność metali ciężkich w osadach ściekowych z oczyszczalni MBR i analiza ryzyka przyrodniczego ich wykorzystania
Robert Kowalik
Agata Janaszek
nr katalogowy: 146494
10.15199/17.2023.12.5
membrana
osad ściekowy
MBR
technologia membranowa
oczyszczanie ścieków
nawozy
membrane
sludge
MBR
membrane technology
wastewater treatment
fertilizers
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-5
Łuska gryczana jako dodatek do biszkoptów
KATARZYNA SUJKA
nr katalogowy: 150890
10.15199/61.2024.5.6
biszkopt
łuska gryczana
gryka
tekstura
barwa
sponge cake
buckwheat hull
buckwheat
texture
color
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-10
Półmisek wędlin Wykorzystanie wędlin w gastronomii
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 109863
wędliny
rodzaje
wędzonki
kiełbasy
wędliny drobiowe
wędliny podrobowe
wykorzystanie kulinarne
cold cuts
smoked meats
sausages
poultry cold cuts
offal cold cuts
culinary use
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-11
Enhancing the Cultivation of Moina sp.: An Integration of Aeration System with Green Water Detection and pH Monitoring
M.F. Baharom
Mohd Ihwan Zakariah
Nazmin
F.A. Saparudin
R.Ambar
S. A. Rahman
nr katalogowy: 151345
10.15199/48.2024.11.20
Moina sp.
live feed
Internet of Things (IoT)
Aquaculture
water parameter
Moina sp.
transmisja na żywo
Internet Rzeczy (IoT)
Akwakultura
parametry wody
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-9
Kierunki zastosowania kwasów tłuszczowych omega-3 w produkcji
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
Iwona Szymańska
Milena Kupiec
Maciej Brzeski
Anna Żbikowska
nr katalogowy: 128161
10.15199/65.2020.9.3
NNKT
kwasy tłuszczowe omega-3
oleje
ryby
mikroalgi
żywność
EFAs
omega-3 fatty acids
oils
fish
microalgae
food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-9
Kierunki zastosowania kwasów tłuszczowych omega-3 w produkcji
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
Iwona Szymańska
Milena Kupiec
Maciej Brzeski
Anna Żbikowska
nr katalogowy: 128161
10.15199/65.2020.9.3
NNKT
kwasy tłuszczowe omega-3
oleje
ryby
mikroalgi
żywność
EFAs
omega-3 fatty acids
oils
fish
microalgae
food
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-5
Krajowa podaż ziarna zbóż jako baza surowcowa do produkcji pasz dla drobiu
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 128437
zboża
pasz
drób
pszenica
pszenżyto
jęczmień
owies
żyto
kukurydza
cereals
feed
poultry
wheat
triticale
barley
oats
rye
corn
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-5
Krajowa podaż ziarna zbóż jako baza surowcowa do produkcji pasz dla drobiu
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 128437
zboża
pasz
drób
pszenica
pszenżyto
jęczmień
owies
żyto
kukurydza
cereals
feed
poultry
wheat
triticale
barley
oats
rye
corn
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-5
Krajowa podaż ziarna zbóż jako baza surowcowa do produkcji pasz dla drobiu
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 128437
zboża
pasz
drób
pszenica
pszenżyto
jęczmień
owies
żyto
kukurydza
cereals
feed
poultry
wheat
triticale
barley
oats
rye
corn
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-5
Krajowa podaż ziarna zbóż jako baza surowcowa do produkcji pasz dla drobiu
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 128437
zboża
pasz
drób
pszenica
pszenżyto
jęczmień
owies
żyto
kukurydza
cereals
feed
poultry
wheat
triticale
barley
oats
rye
corn
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH