Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-10
Na dziko
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 140247
dziczyzna
sarna
dzik jeleń
wartość odżywcza
obróbka termiczna
przyprawy i dodatki do dziczyzny
potrawy z dziczyzny
venison
roe deer
wild boar deer
nutritional value
heat treatment
spices and game additives
venison dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-10
Na dziko
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 140247
dziczyzna
sarna
dzik jeleń
wartość odżywcza
obróbka termiczna
przyprawy i dodatki do dziczyzny
potrawy z dziczyzny
venison
roe deer
wild boar deer
nutritional value
heat treatment
spices and game additives
venison dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-1-2
Myśliwskie menu Potrawy z dziczyzny
Ewa Czarniecka-Skubina
Jadwiga Hamułka
nr katalogowy: 103526
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-3
Rynek przypraw w Polsce
Sylwia Kalska
nr katalogowy: 42384
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-10
Dodatki ziołowe
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 116751
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-8
przyprawy jako czynnik determinujący walory jakościowe i zdrowotne produktów mięsnych
Janusz R. Mroczek
Gabriela Ppaprocka
Patrycja Moryl
Klaudia Rękas
nr katalogowy: 149960
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-10
Przyprawy i zioła przyprawowe w żywieniu człowieka
Halina Makała
nr katalogowy: 140126
przyprawy
zioła przyprawowe
zastosowanie
właściwości
żywienie człowieka
spices
seasoning herbs
application
properties
human nutrition
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-10
Przyprawy i zioła przyprawowe w żywieniu człowieka
Halina Makała
nr katalogowy: 140126
przyprawy
zioła przyprawowe
zastosowanie
właściwości
żywienie człowieka
spices
seasoning herbs
application
properties
human nutrition
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-11
Przyprawy do żywności charakterystyka i właściwości
Halina Makała
nr katalogowy: 56030
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-5
PRZYPRAWY I AROMATY
Janusz F. Pomianowski
nr katalogowy: 137700
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-1
PRZYPRAWY WARZYWNE
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 146998
przyprawy warzywne
przyprawianie
warzywa suszone
vegetable spices
seasoning
dried vegetables
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-9
Obrót mięsem zwierząt łownych - Punkty Skupu Dziczyzny
Katarzyna Pietrzkiewicz
Elżbieta Bombik
nr katalogowy: 109657
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-12
PRODUKTY MIESIĄCA
nr katalogowy: 102865
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-3
Kawa w sklepie na wiele smaków
Andrze j Piętka
nr katalogowy: 125302
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-5
I Konkurs Kulinarny "Smaki Dziczyzny" rozstrzygnięty Konkursowa dziczyzna
nr katalogowy: 91213
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-12
Sposób na dziczyznę
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 102743
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-11
Ziołowe surowce przyprawowe w przetwórstwie żywności
Joanna Markowska
Elżbieta Polak
Iwona Kasprzyk
nr katalogowy: 94954
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-11-12
Znamy Mistrzów Dziczyzny 2022!
nr katalogowy: 140914
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-6
Dzikie smaki
nr katalogowy: 106251
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-11-12
Znamy Mistrzów Dziczyzny 2022!
nr katalogowy: 140914
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-12
Mięso w świątecznym wydaniu
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 102735
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-3
Z odrobiną pikanterii
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 125365
przyprawy
przyprawy korzenne
przyprawy ziołowe
przyprawy warzywne
walory smakowo-zapachowe
właściwości barwiące
wykorzystanie kulinarne
spices
spices
herbal spices
vegetable spices
flavor-fragrance qualities
coloring properties
culinary use
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-9
CO NOWEGO w Świecie aromatów, dodatków i składników do Żywności
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 101024
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-1
Wykorzystanie dziczyzny w przetwórstwie mięsa
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 49213
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-4
Smak tkwi w szczegółach
nr katalogowy: 25258
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-11
Z KRAJU I ZE ŚWIATA
nr katalogowy: 110312
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-10
Zanieczyszczenia przypraw w świetle sprawozdawczości RASFF
Katarzyna Godlewska
nr katalogowy: 101640
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-12
Nazewnictwo produktów z dziczyzny oraz mięsa egzotycznego
nr katalogowy: 123985
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-4
Zastosowanie wybranych przypraw w dietoterapii
Marek Kardas
Katarzyna Toczyńska
Elżbieta Grochowska- -Niedworok
nr katalogowy: 105776
10.15199/65.2017.4.8
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-9
FAŁSZOWANIE ŻYWNOŚCI Cz. II
Halina Makała
nr katalogowy: 145095
przyprawy
zioła przyprawowe
metody fałszowania
niezgodności autentyczności
kontrole
spices
spice herbs
counterfeiting methods
authenticity discrepancies
controls
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-4
Dawne i zapomniane przepisy mięsne
Marek Zin
Paulina Duma
nr katalogowy: 42886
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-2
Mistrzowie dziczyzny w poznańskiej szkole
nr katalogowy: 148439
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-2
Charakterystyka przypraw Przyprawy roślinne klasyfikacja i zastosowanie kulinarne
Marek Kardas
Katarzyna Toczyńska
Elżbieta Grochowska-Niedworok
nr katalogowy: 103971
10.15199/65.2017.2.7
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-10
Naturalne przeciwutleniacze
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 86994
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-11
Dzika kuchnia
Ewa Czarniecka-Skubina
Jadwiga Hamułka
nr katalogowy: 102067
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-3
Susze ziołowe i przyprawy jako źródło mikotoksyn
KATARZYNA JANDA-ULFIG
KRZYSZTOF ULFIG
nr katalogowy: 33817
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-12
Zaprosili nas
nr katalogowy: 4356
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-3
Zastosowanie przypraw w przetwórstwie mięsnym
Jolanta Kołodziej
nr katalogowy: 75373
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-1
Zioła - najzdrowszy dodatek do produktów mięsnych
Paweł Sobczak
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
Marta Kozak
nr katalogowy: 103665
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-6
XVI Festiwal Kuchni Dworskiej
nr katalogowy: 143648
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-5
Sekrety smaku Przyprawy i zioła - zastosowanie w gastronomii(III)
Ewa Czarniecka-Skubina
Renata Korzeniowska
nr katalogowy: 105508
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-10
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 87478
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-3
Charakterystyka i kierunki zagospodarowania dziczyzny
Tomasz Żmijewski
Wacław Mozolewski
Sylwester Rybaczek
nr katalogowy: 112859
10.15199/65.2018.3.6
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-10
Przyprawy w przetwórstwie mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 80007
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-12
PROBIOKAP - na zdrowie!
Sebastian Żywicki
Alicja Tarnowiecka-Kuca
Wioletta Krawczyńska
Marta Rogalewska
Agnieszka Hrebień-Filisińska
nr katalogowy: 64633
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-2
Przyprawy – naturalne składniki żywności
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
Alicja Napiórkowska
nr katalogowy: 130594
10.15199/65.2021.2.4
przyprawy
oregano
szałwia
rozmaryn
olejki eteryczne
utrwalanie żywności
spices
oregano
sage
rosemary
essential oils
preservation of food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-2
Przyprawy – naturalne składniki żywności
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
Alicja Napiórkowska
nr katalogowy: 130594
10.15199/65.2021.2.4
przyprawy
oregano
szałwia
rozmaryn
olejki eteryczne
utrwalanie żywności
spices
oregano
sage
rosemary
essential oils
preservation of food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-11
Zioła i przyprawy najczęstsze zagrożenia mikrobiologiczne
Elżbieta Maćkiw
Katarzyna Kucharek
Joanna Kowalska
Monika Stasiak
nr katalogowy: 123532
10.15199/65.2019.11.4
zioła i przyprawy
zanieczyszczenia mikrobiologiczne
patogeny
herbs and spices
microbiological contamination
pathogens
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-1-2
Wieprzowina najczęstszym wyborem Polaków
nr katalogowy: 141814
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-8
Kamis-Przyprawy SA umacnia swoją markę
nr katalogowy: 16695
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-10
Fasola z nutką wanilii
nr katalogowy: 93911
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-3
Przyprawy warzywne - naturalne bogactwo smaku i aromatu
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 42100
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-4
Przyprawy ziołowe - subtelność smaku
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 42882
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-12
Świąteczne przyprawy
nr katalogowy: 64121
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-3
Technologiczne aspekty produkcji wędlin premium
Jerz y Wajdzik
nr katalogowy: 83130
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-12
Świąteczne przyprawy
nr katalogowy: 146444
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-8
Aspekty jakości konserw mięsnych
Jolanta Kołodziej
nr katalogowy: 78756
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-9
Szlakiem żętycy i moskoli
nr katalogowy: 122296
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-6
Jakość w sektorze przypraw
nr katalogowy: 36090
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-3
Coraz zdrowsza wieprzowina
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 97165
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-1
Naturalne dodatki i ich działanie przeciwdrobnoustrojowe
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 89081
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-1
Mikrobiologiczne zanieczyszczenia przypraw naturalnych
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 49214
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-10
Pieprz w przetwórstwie mięsa - właściwości i alternatywne rozwiązania
Maciej Borzyszkowski
nr katalogowy: 94529
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-5
Dziczyzna z Gruszczyna
Krzysztof Łękawski
nr katalogowy: 35408
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-10
Zioła i przyprawy - naturalne konserwanty żywności
Agnieszka Starek-Wójcicka
Agnieszka Sagan
nr katalogowy: 140125
mięso
utlenianie lipidów
zioła i przyprawy
związki bioaktywne
naturalne konserwanty
meat
lipid oxidation
herbs and spices
bioactive compounds
natural preservatives
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-4
Żury, żurki, żureczki
Grzegorz Russak
nr katalogowy: 75775
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-1
Współdziałanie surowca, dodatków i metod produkcji w kształtowaniu smakowitości kiełbas
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 103667
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-12
Świąteczne przyprawy
nr katalogowy: 146308
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-8
Smak tradycji
nr katalogowy: 46325
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-2
Smak tradycji
nr katalogowy: 49798
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-11
Smak tradycji
nr katalogowy: 47925
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-3
Smak tradycji
nr katalogowy: 50789
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-3
Przyprawa do mięs Prymat
nr katalogowy: 97167
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-10
Mieszanka wysmakowana
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 101275
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-12
Świąteczne smaki i aromaty
nr katalogowy: 117487
Wigilia
potrawy
bakalie
miód
mak
korzenne przyprawy
kapusta kiszona
grzyby
suszone owoce
Christmas Eve
dishes
delicacies
honey
poppy
spicy condiments
sauerkraut
mushrooms
dried fruit
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-10
ZM LENARCIK podbija Polskę!
Kinga Borek
nr katalogowy: 80014
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-12
Dlaczego warto stosować przyprawy korzenne?
Bartosz Kulczyński
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 151736
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-7
Smak tradycji KIEŁBASA KMINKOWA PARZONA, POLĘDWICA ŁOSOSIOWA
Zdzisław Jabłoński
Janina Kunicka
nr katalogowy: 45683
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-6
Smak tradycji - ROLADA WIEPRZOWA, SALCESON WŁOSKI
nr katalogowy: 44881
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-10
Zioła i przyprawy - naturalne konserwanty żywności
Agnieszka Starek-Wójcicka
Agnieszka Sagan
nr katalogowy: 140125
mięso
utlenianie lipidów
zioła i przyprawy
związki bioaktywne
naturalne konserwanty
meat
lipid oxidation
herbs and spices
bioactive compounds
natural preservatives
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-5
PRZYPRAWY I AROMATY
Janusz F. Pomianowski
nr katalogowy: 137700
ATEST - OCHRONA PRACY 2004-10
Od analiz do produkcji
R. Kwiatkowski
nr katalogowy: 349
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-3
Pieprzno i szafranno
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 104422
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-8
Przyprawy sypkie właściwości i innowacyjne rozwiązania
Barbara Kowrygo
Izabela Rowińska
nr katalogowy: 46502
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-12
Co piekarz wiedzieć powinien - Pierniki to wypieki mające korzenie w piekarstwie
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 146299
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-6
Jakość wędlin podrobowych
Jolanta Kołodziej
nr katalogowy: 92043
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-9
Dodatki do żywności
nr katalogowy: 54148
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-12
Receptury wewnętrzne nr 21
nr katalogowy: 129666
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-10
Ekstrakty roślinne w produktach mlecznych
Dorota Zaręba
Mariola Kozłowska
Małgorzata Ziarno
nr katalogowy: 55112
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-10
Owoce i warzywa nie tylko w przetworach owocowo-warzywnych
nr katalogowy: 116715
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-6
XVI Festiwal Kuchni Dworskiej
nr katalogowy: 143648
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2008-6
Torby i dodatki, czyli "niezbędniki"
TERESA IBEK
nr katalogowy: 36218
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-1
Dawne i zapomniane przepisy mięsne
Marek Zin
Paulina Duma
nr katalogowy: 40724
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-7-8
Nowości
nr katalogowy: 18515
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-3
B2B-Deutsch - praktyczny niemiecki dla biznesu
nr katalogowy: 66673
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-7-8
Drogocenne ingrediencje
WOJCIECH KOLANOWSKI
nr katalogowy: 29141
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-7-8
Moc smaku
nr katalogowy: 85463
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-5
Dodatki funkcjonalne do żywności. Geneza i perspektywy
A. Rutkowski
nr katalogowy: 20806
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-3
Idzie wiosna!
Maria Pawlik
nr katalogowy: 136592
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-4
Przyprawy znane i nieznane w przetwórstwie mięsa
Halina Makała
nr katalogowy: 9523
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-5
Na żółto
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 25736
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-12
Świąteczne przyprawy
Paulina Kania-Lentes
nr katalogowy: 31698
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-9
Przyprawy w cukiernictwie
Paulina Kania-Lentes
nr katalogowy: 12799
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-1
Wyrafinowane smaki
nr katalogowy: 3989
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-1
Właściwości funkcjonalne wybranych przypraw naturalnych w technologii mięsa
Ewa Burczyk
Jacek Kondratowicz
Weronika Niszczak
nr katalogowy: 124494
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-1
Co przyniesie ten rok?
nr katalogowy: 40673
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-3
Idzie wiosna!
Maria Pawlik
nr katalogowy: 136592
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-12
Charakterystyka przypraw Naturalne przyprawy roślinne skład chemiczny i właściwości prozdrowotne
Marek Kardas
Katarzyna Toczyńska
Elżbieta Grochowska-Niedworok
nr katalogowy: 102848
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-5
Przyprawy i mieszanki przypraw stosowane do mięsa na grilla
Dagmara Prasek
nr katalogowy: 131850
OPAKOWANIE 2014-12
Najważniejsze dodatki funkcjonalne do opakowań z tworzyw sztucznych
nr katalogowy: 88451
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-3
VI edycja WorldFood Poland
nr katalogowy: 119008
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-6
Ekstrakty roślinne w wyrobach ciastkarskich
Mariola Kozłowska
Aleksandra Gawinowska
Agata Fabiszewska
nr katalogowy: 126803
10.15199/65.2020.6.4
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-10
Innowacyjne dodatki do żywności
nr katalogowy: 71983
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-8-9
Innowacyjne dodatki do żywności
nr katalogowy: 71073
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-5
Innowacyjne dodatki do żywności
nr katalogowy: 67954
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-10
Innowacyjne dodatki do żywności
nr katalogowy: 63166
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2012-9
Wieloparametryczna klasyfikacja właściwości użytkowych biopaliw ciekłych – głowica współpracująca z optrodami kapilarnymi
Michał Borecki
Jerzy Kalenik
Paweł Pszczółkowski
Emilia Ciupa
Mariusz Duk
Michael Korwin -Pawłowski
Jarosław Frydrych
nr katalogowy: 70979
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-3
Kwintesencja smaku
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 112576
sosy
składniki
warzywa
owoce
grzyby
przyprawy
zioła
kulinarne zastosowanie
sauces
ingredients
vegetables
fruit
mushrooms
spices
herbs
culinary use
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-3
Substancje dodatkowe w produkcji płynnych produktów mleczarskich
DOROTA ZARĘBA
MAŁGORZATA ZIARNO
nr katalogowy: 33816
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2012-5
CO PISZĄ INNI
nr katalogowy: 66430
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-3
Kolekcja Spécialité
nr katalogowy: 24623
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-8
Witaminy, karotenoidy, nutraceutyki i inne specjalistyczne dodatki do żywności
nr katalogowy: 29258
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-8
Witaminy, karotenoidy, nutraceutyki i inne specjalistyczne dodatki do żywności
nr katalogowy: 37388
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-6
Dodatki a współczesne przetwórstwo mięsa
nr katalogowy: 36008
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-6
Prosto z grilla!
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 138204
grillowanie
mięso
marynowanie
przyprawy
warunki grillowania
potrawy z grilla
grilling
meat
marinating
spices
grilling conditions
grilled dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-6
Prosto z grilla!
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 138204
grillowanie
mięso
marynowanie
przyprawy
warunki grillowania
potrawy z grilla
grilling
meat
marinating
spices
grilling conditions
grilled dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-5
Odważni i kreatywni Przyprawy i zioła - zastosowanie w gastronomii(III)
nr katalogowy: 105505
CHŁODNICTWO 2007-3
Wpływ kwasu askorbinowego i ekstraktów wodnych z tymianku na zmiany wskaźnika TBA i barwy modelowych pieczeni wieprzowych podczas ich przechowywania chłodniczego
nr katalogowy: 24973
MATERIAŁY BUDOWLANE 2007-11
Dodatki do betonu w świetle wymagań normowych
Zbigniew Giergiczny
nr katalogowy: 31586
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-7-8
DSM NUTRITIONAL PRODUCTS - Witaminy, karotenoidy, nutraceutyki i inne specjalistyczne dodatki do żywności
nr katalogowy: 29452
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-5
Dodatki a współczesne przetwórstwo mięsne
nr katalogowy: 35415
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-1
Dekoracyjne dodatki do ciast i ciasteczek
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 111491
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-12
Magiczny świat pierników
Iga Sarzyńska
nr katalogowy: 95052
MATERIAŁY BUDOWLANE 2016-10
Zagospodarowanie uciążliwego odpadu przemysłowego z produkcji bieli tytanowej jako substytutu części spoiwa w kompozytach cementowych
Filip Chyliński
Paweł Łukowski
nr katalogowy: 101570
10.15199/33.2016.10.06
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-2
Składniki fitochemiczne i działanie przeciwutleniające przypraw poprawiających jakość mięsa i jego produktów
Agnieszka Starek-Wójcicka
Aleksandra Rolewicz
Agnieszka Sagan
nr katalogowy: 147305
zioła i przyprawy
przeciwutleniacze
jakość mięsa
trwałość produktów pochodzenia zwierzęcego
herbs and spices
antioxidants
meat quality
durability of animal products
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-5
PRODUKTY MIESIĄCA NA GRILLA
nr katalogowy: 98647
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-9
Dozowniki celkowe typ DC do materiałów sypkich
Jan Góźdź
Maciej Posiadała
nr katalogowy: 116121
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-6
Pieczywo na grilla
nr katalogowy: 114048
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-1
Wszystkie smaki bigosu
Jadwiga Piotrowicz
nr katalogowy: 103073
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2000-3
Z PRASY ZAGRANICZNEJ
nr katalogowy: 42730
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-11
Piekarzu, czy wiesz, że... dobrze znane i lubiane, szczególnie w okresie Bożego Narodzenia, pierniki to tak naprawdę pieczywo mające swe korzenie w piekarstwie?
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 116892
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-5
Dodatki do żywności naturalne = bezpieczne?
Janusz Czapski
nr katalogowy: 51867
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-8
Nowe trendy w produkcji konserw
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 53484
MATERIAŁY BUDOWLANE 2015-10
Stosowanie dodatków typu II w składzie betonu wg normy PN-EN 206:2014
Zbigniew Giergiczny
Katarzyna Synowiec
Maciej Batog
nr katalogowy: 94197
10.15199/33.2015.10.33
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-1
Przydatność przypraw w produkcji wyrobów mięsnych
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 96231
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-4
Wszystkie przyprawy i zioła świata w Selgros Cash&Carry
nr katalogowy: 104989
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2022-5
Leratens® AV Plus i Leratens® AV Ultra – wielofunkcyjne dodatki do kąpieli trawiących
nr katalogowy: 137668
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-10
Aromatyczna asysta
nr katalogowy: 86995
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-4
Tradycyjne i z automatu
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 66907
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2005-3
Niezbędne dodatki
J. Perlińska-Szebesta
nr katalogowy: 13658
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-6
Przegląd ofert firm przyprawowych i zakładów mięsnych - wszystko dla naszych dzieci
Magdalena Borek -Daruk
nr katalogowy: 68840
OPAKOWANIE 2020-5
Tektura i korek: opakowanie jako rozwiązanie
nr katalogowy: 126471
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-5
Nowoczesne dodatki dla piekarnictwa i cukiernictwa
nr katalogowy: 44564
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-6
Borówka czernica (czarna jagoda) - polski superowoc?
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 52628
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-3
Z KRAJU I ZE ŚWIATA
nr katalogowy: 118904
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-12
Afryka, kawior i Mleczko
Władysław Serwatowski
nr katalogowy: 48582
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-1
Obniżanie zawartości soli w wyrobach - tendencja czy stały trend
Halina Makała
nr katalogowy: 96232
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-5
Napoje funkcjonalne i dodatki - kwiecień 2008 r.
nr katalogowy: 35356
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-10
Wpływ ozonowania wody na zawartość bioaktywnych związków fenolowych i okres przydatności do spożycia świeżej kolendry (Coriandrum sativum L.)
Agnieszka Najda
Kamila Klimek
Halina Buczkowska
Sebastian Balant
Edyta Wrzesińska-Jędrusiak
nr katalogowy: 122834
10.15199/62.2019.10.7
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-1
Mąka przede wszystkim
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 49030
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-1
Przyprawy naturalne w przemyśle mięsnym
Łukasz Grabowski
nr katalogowy: 89080
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-1
Nowe asortymenty makaronu – wpływ dodatku warzyw i białka roślinnego na jego jakość
nr katalogowy: 49102
MATERIAŁY BUDOWLANE 2019-9
Dodatki w betonie zgodnie z normami PN-EN 206+A1:2016-12 oraz PN-B-06265:2018-10
Grzegorz Bajorek
nr katalogowy: 122393
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-6
"Dodatki, urządzenia i materiały pomocnicze dla przemysłu owocowo-warzywnego”
nr katalogowy: 36233
OPAKOWANIE 2010-1
Maszyny opakowaniowe 2009
nr katalogowy: 49226
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-12
Termometr w rzemieślniczej piekarni to niezbędny przyrząd pomiarowy
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 140766
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-10
Historia i zastosowanie przypraw i aromatów (cz. I)
Renata Smardzewska
nr katalogowy: 47604
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-7
DODATKI DO ŻYWNOŚCI w przetwórstwie mięsa
Janusz F. Pomianowski
nr katalogowy: 138457
dodatki do żywności
zdrowie
zastosowanie
przemysł mięsny
food additives
health
application
meat industry
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-7
DODATKI DO ŻYWNOŚCI w przetwórstwie mięsa
Janusz F. Pomianowski
nr katalogowy: 138457
dodatki do żywności
zdrowie
zastosowanie
przemysł mięsny
food additives
health
application
meat industry
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-7
DODATKI DO ŻYWNOŚCI w przetwórstwie mięsa
Janusz F. Pomianowski
nr katalogowy: 138457
dodatki do żywności
zdrowie
zastosowanie
przemysł mięsny
food additives
health
application
meat industry
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-3
Przyprawy i ich ekstrakty w przetwórstwie mięsa
Halina Makała
nr katalogowy: 50751
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-1
FUNKCJONALNE DODATKI do żywności
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
Paweł Sobczak
nr katalogowy: 141558
dodatki do żywności
konserwanty
emulgatory
ustawodawstwo
food additives
preservatives
emulsifiers
legislation
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-1
FUNKCJONALNE DODATKI do żywności
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
Paweł Sobczak
nr katalogowy: 141558
dodatki do żywności
konserwanty
emulgatory
ustawodawstwo
food additives
preservatives
emulsifiers
legislation
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-1
FUNKCJONALNE DODATKI do żywności
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
Paweł Sobczak
nr katalogowy: 141558
dodatki do żywności
konserwanty
emulgatory
ustawodawstwo
food additives
preservatives
emulsifiers
legislation
OPAKOWANIE 2009-7
Zioła i przyprawy pakowane w wysokobarierową folię NatureFlex
nr katalogowy: 45856
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-4
Dodatki przyprawowe do mięs
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 9524
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-4
Piwa owocowe – korzyści i zagrożenia związane z wykorzystaniem owoców w technologii piwowarstwa
Przemysław Leszczyński
nr katalogowy: 144701
10.15199/64.2023.4.1
piwa owocowe
biofilm
zanieczyszczenia piwa
bezpieczeństwo żywności
fruit beers
biofilm
beer contamination
food safety
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-10
Dziki rarytas na talerzu
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 54775
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-1
ZIOŁA I PRZYPRAWY PODNOSZĄCE wartość użytkową wyrobów mięsnych
Agnieszka Starek-Wójcicka
Agnieszka Sagan
Agata Blicharz-Kania
nr katalogowy: 141557
jakość wyrobów mięsnych
walory zdrowotne
wartość użytkowa
związki funkcjonalne
przyprawy i zioła
meat products quality
health benefits
added value
functional compounds
spices and herbs
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-1
ZIOŁA I PRZYPRAWY PODNOSZĄCE wartość użytkową wyrobów mięsnych
Agnieszka Starek-Wójcicka
Agnieszka Sagan
Agata Blicharz-Kania
nr katalogowy: 141557
jakość wyrobów mięsnych
walory zdrowotne
wartość użytkowa
związki funkcjonalne
przyprawy i zioła
meat products quality
health benefits
added value
functional compounds
spices and herbs
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2010-4
Właściwości tribologiczne smarowanych skojarzeń tarciowych z udziałem cienkich powłok węglowych modyfikowanych wolframem
MIECZYSŁAW PANCIELEJKO
ANDRZEJ CZYŻNIEWSKI
nr katalogowy: 57156
MATERIAŁY BUDOWLANE 2009-3
Dodatki mineralne - niezastąpione składniki współczesnego cementu i betonu
Zbigniew Giergiczny
nr katalogowy: 49600
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-3
Zastosowanie fitobiotyków w profilaktyce zwierząt
Robert Kupczyński
Antoni Szumny
nr katalogowy: 125271
10.15199/62.2020.3.2
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2015-12
Tkaniny i dodatki po raz drugi w Rzgowie
nr katalogowy: 95540
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-10
Komponowanie mieszanek funkcjonalnych
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 94526
MATERIAŁY BUDOWLANE 2004-5
Aprobaty techniczne ITB i IBDiM na domieszki i dodatki do betonów i zapraw
nr katalogowy: 2519
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-11
WIBERG zawsze idzie o krok dalej
Jolanta Wilczak
nr katalogowy: 87953
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-9
Innowacyjne technologie kriogeniczne
nr katalogowy: 54151
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-10
Substancje dodatkowe stosowane w serowarstwie
MAŁGORZATA ZIARNO
DOROTA ZARĘBA
nr katalogowy: 30674
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-12
Magiczny piernik
Iga Sarzyńska
nr katalogowy: 129443
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-1
WPŁYW DODATKÓW PASZOWYCH O DZIAŁANIU IMMUNOMODULUJĄCYM, PRE- I PROBIOTYKÓW ORAZ ZIÓŁ na status zdrowotny i jakość uzyskiwanego mięsa drobiu
Halina Makała
nr katalogowy: 135925
dodatki paszowe
żywienie drobiu
status zdrowotny
jakość mięsa
feed additives
poultry nutrition
health status
meat quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-6
Just-in-time do klienta
nr katalogowy: 106754
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-6
DEVRO jadalne osłonki najwyższej jakości
Małgorzata Ławniczak
nr katalogowy: 106582
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2006-12
Rozwój badań nad materiałami na styki elektryczne
Missol W.
nr katalogowy: 23168
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-11
Związki bioaktywne w przyprawach i ich rola w dietoterapii
Klaudia Wiśniewska
Diana Wolańska-Buzalska
Małgorzata Wrzosek
nr katalogowy: 123536
10.15199/65.2019.11.6
przyprawy
dieta
żywienie
zdrowie
spices
diet
nutrition
health
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-4
Historia i zastosowanie przypraw i aromatów (cz. V) Szafran
Renata Smardzewska-Lasota
nr katalogowy: 50855
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-8
Celuloza i jej pochodne jako dodatki do żywności
K. Grodzka
K. Krygier
nr katalogowy: 7149
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-12
Niezapomniany smak
Klaudia Kałwa
nr katalogowy: 110912
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-5
Identyczne z naturalnymi czy nieidentyczne
R. Zawirska-Wojtasiak
nr katalogowy: 20799
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-4
Naturalne dodatki do żywności
map
nr katalogowy: 14571
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH