Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
POLISH TECHNICAL REVIEW 2019-2
PHARMACEUTICAL INDUSTRY AND ITS INFLUENCE ON THE STATE OF HEALTHCARE IN POLAND, IN VIEW OF THE LOCAL INNOVATIVE POTENTIAL
Wojciech KUŹMIERKIEWICZ
Janusz RACHOŃ
Grzegorz GRYNKIEWICZ
nr katalogowy: 123274
10.15199/180.2019.2.1
pharmaceutical industry
active pharmaceutical ingredients
pharmaceutical innovation
innovative drugs
generic drugs
new drug development
markets of pharmaceutical products
przemysł farmaceutyczny
aktywne składniki farmaceutyczne
innowacje farmaceutyczne
leki innowacyjne
leki generyczne
opracowywanie nowych leków
rynki produktów farmaceutycznych
POLISH TECHNICAL REVIEW 2019-2
PHARMACEUTICAL INDUSTRY AND ITS INFLUENCE ON THE STATE OF HEALTHCARE IN POLAND, IN VIEW OF THE LOCAL INNOVATIVE POTENTIAL
Wojciech KUŹMIERKIEWICZ
Janusz RACHOŃ
Grzegorz GRYNKIEWICZ
nr katalogowy: 123274
10.15199/180.2019.2.1
pharmaceutical industry
active pharmaceutical ingredients
pharmaceutical innovation
innovative drugs
generic drugs
new drug development
markets of pharmaceutical products
przemysł farmaceutyczny
aktywne składniki farmaceutyczne
innowacje farmaceutyczne
leki innowacyjne
leki generyczne
opracowywanie nowych leków
rynki produktów farmaceutycznych
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-3
Zastosowanie spektrometrii mas do identyfikacji zanieczyszczeń w substancjach i produktach farmaceutycznych
Tomasz Giller
Elżbieta U. Stolarczyk
Kamil Eksanow
Aleksandra Groman
Wojciech Łuniewski
nr katalogowy: 66448
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-3
Nowe zastosowania biotechnologii w obszarze syntez farmaceutycznych
Grzegorz Grynkiewicz
Paweł Borowiecki
nr katalogowy: 119089
10.15199/62.2019.3.15
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2002-5
Antybiotyki antracyklinowe
GRZEGORZ GRYNKIEWICZ
nr katalogowy: 28378
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2020-12
Gospodarka odpadami farmaceutycznymi w basenie Morza Bałtyckiego wymaga działań naprawczych
Marlena Szumska
Aleksandra Bogusz
nr katalogowy: 129699
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-3
Wysokosprawne rozdzielenia elektroforetyczne w analizie farmaceutycznej
Ewelina Czerniec-Michalik
Wioleta Maruszak
Maria Puchalska
nr katalogowy: 66451
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2007-8
Polimorfizm maleinianu rosiglitazonu. Fakty i mity
MICHAŁ CHODYŃSKI
HANNA FITAK
MAGDALENA M. GLICE
KATARZYNA KORCZAK
KINGA LESZCZYŃSKA
ANDRZEJ KUTNER
nr katalogowy: 29228
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-5
Owoce dzikiej róży - właściwości i kierunki wykorzystania
Mariola Kobus
nr katalogowy: 35347
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2007-8
Walidacja metody HPLC stosowanej dla kontroli procesu mycia aparatury przy wytwarzaniu substancji farmaceutycznej
PIOTR A. BARAN
ANNA BIELEJEWSKA
MAGDALENA M. GLICE
HANNA BECZKOWICZ
WIOLETA MARUSZAK
BOŻENNA KOSMACIŃSKA
PIOTR GOŁĘBIEWSKI
nr katalogowy: 29226
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-1
Zrównoważone technologie wykorzystanie roślinnych produktów ubocznych
Hanna Kowalska
Agata Marzec
Jolanta Kowalska
Kinga Samborska
Alicja Stelmach
Andrzej Lenart
nr katalogowy: 111724
10.15199/65.2018.1.6
odzyskiwanie składników odżywczych
wzbogacanie żywności
nutrients recovery
natural ingredients
food enrichment
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Aktywne i inteligentne materiały opakowaniowe
Izabela Gajlewicz
nr katalogowy: 137849
10.15199/65.2022.5.7
opakowanie
materiały aktywne i inteligentne
tworzywa polimerowe
packaging
active and smart materials
polymers
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Aktywne i inteligentne materiały opakowaniowe
Izabela Gajlewicz
nr katalogowy: 137849
10.15199/65.2022.5.7
opakowanie
materiały aktywne i inteligentne
tworzywa polimerowe
packaging
active and smart materials
polymers
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Aktywne i inteligentne materiały opakowaniowe
Izabela Gajlewicz
nr katalogowy: 137849
10.15199/65.2022.5.7
opakowanie
materiały aktywne i inteligentne
tworzywa polimerowe
packaging
active and smart materials
polymers
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Aktywne i inteligentne materiały opakowaniowe
Izabela Gajlewicz
nr katalogowy: 137849
10.15199/65.2022.5.7
opakowanie
materiały aktywne i inteligentne
tworzywa polimerowe
packaging
active and smart materials
polymers
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-3
Analiza wodzianów substancji czynnych
Marta Łaszcz
Anna B. Witkowska
Kinga Trzcińska
Marek Kubiszewski
Krzysztof Kuziak
nr katalogowy: 66447
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Opakowania aktywne w przemyśle spożywczym – część 1
Sabina Galus
Małgorzata Nowacka
nr katalogowy: 141629
10.15199/65.2023.1.5
opakowania aktywne
żywność
jakość
powłoki aktywne
active packaging
food
quality
active coatings
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Opakowania aktywne w przemyśle spożywczym – część 1
Sabina Galus
Małgorzata Nowacka
nr katalogowy: 141629
10.15199/65.2023.1.5
opakowania aktywne
żywność
jakość
powłoki aktywne
active packaging
food
quality
active coatings
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Opakowania aktywne w przemyśle spożywczym – część 1
Sabina Galus
Małgorzata Nowacka
nr katalogowy: 141629
10.15199/65.2023.1.5
opakowania aktywne
żywność
jakość
powłoki aktywne
active packaging
food
quality
active coatings
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-1
Model statystycznej optymalizacji składu przemysłowych preparatów myjących na bazie surowców pochodzenia naturalnego z wykorzystaniem metody planowanego eksperymentu (DOE)
Anna Jędrzejczyka
Robert Pełech
Ewa Janus
nr katalogowy: 141533
10.15199/62.2023.1.2
przemysłowe preparaty do mycia
skład formulacji
metoda planowanego eksperymentu
industrial cleaning agents
formulation composition
design of experiments
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-1
Model statystycznej optymalizacji składu przemysłowych preparatów myjących na bazie surowców pochodzenia naturalnego z wykorzystaniem metody planowanego eksperymentu (DOE)
Anna Jędrzejczyka
Robert Pełech
Ewa Janus
nr katalogowy: 141533
10.15199/62.2023.1.2
przemysłowe preparaty do mycia
skład formulacji
metoda planowanego eksperymentu
industrial cleaning agents
formulation composition
design of experiments
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-1
Model statystycznej optymalizacji składu przemysłowych preparatów myjących na bazie surowców pochodzenia naturalnego z wykorzystaniem metody planowanego eksperymentu (DOE)
Anna Jędrzejczyka
Robert Pełech
Ewa Janus
nr katalogowy: 141533
10.15199/62.2023.1.2
przemysłowe preparaty do mycia
skład formulacji
metoda planowanego eksperymentu
industrial cleaning agents
formulation composition
design of experiments
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-2
Soki pomidorowe - charakterystyka i właściwości przeciwutleniające
Anna Ostasiewicz
Małgorzata Piecyk
nr katalogowy: 41728
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-11
CSM INGREDIENTS nawiązało długofalową współpracę partnerską z Allozymes, producentem enzymów, liderem innowacyjnych technologii
nr katalogowy: 140141
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-11
CSM INGREDIENTS nawiązało długofalową współpracę partnerską z Allozymes, producentem enzymów, liderem innowacyjnych technologii
nr katalogowy: 140141
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-4
CSM INGREDIENTS – nowy początek
nr katalogowy: 136979
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-1
Unifine Dohler zmienia nazwę na Unifine Food & Bake Ingredients
nr katalogowy: 12564
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-1
Unifine Dohler zmienia nazwę na Unifine Food & Bake Ingredients
nr katalogowy: 12564
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Woltamperometryczne oznaczanie tymolu w preparatach farmaceutycznych
Magdalena Jakubczyk
Sławomir Michałkiewicz
Agata Skorupa
nr katalogowy: 138869
10.15199/62.2022.8.4
tymol
oznaczanie
woltamperometria
thymol
determination
voltammetry
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-11
MeetUp Food Supplement Ingredients
nr katalogowy: 123539
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-9
Zanieczyszczenie środowiska wodnego substancjami farmaceutycznymi. Strategiczne ujęcie problemu
Justyna Kwaśny
nr katalogowy: 133321
10.15199/62.2021.9.14
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-9
Zanieczyszczenie środowiska wodnego substancjami farmaceutycznymi. Strategiczne ujęcie problemu
Justyna Kwaśny
nr katalogowy: 133321
10.15199/62.2021.9.14
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-9
Zanieczyszczenie środowiska wodnego substancjami farmaceutycznymi. Strategiczne ujęcie problemu
Justyna Kwaśny
nr katalogowy: 133321
10.15199/62.2021.9.14
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-1
Grupa CSM Ingredients nawiązała współpracę z firmą URIKA i otwiera nowe centrum innowacji w Izraelu
nr katalogowy: 141120
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-2
FOOD INGREDIENTS EUROPE oraz NATURAL INGREDIENTS Paryż 1-3 grudnia 2015
Beata Marchand
nr katalogowy: 96412
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-9
Probiotyczne surowce jako składniki aktywne formulacji kosmetycznych
Anna Łętocha
Małgorzata Miastkowska
Elżbieta Sikora
nr katalogowy: 139555
10.15199/62.2022.9.11
probiotyk
formulacje kosmetyczne
filtrat ekstraktu Lactobacillus
filtrat lizatu fermentacji Lactobacillus
ekstrakt filtratu fermentacji Bacillus
analiza stanu skóry
probiotics
cosmetic formulation
Lactobacillus extract filtrate
Lactobacillus ferment lysate filtrate
Bacillus ferment filtrate extract
skin condition analysis
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-9
Probiotyczne surowce jako składniki aktywne formulacji kosmetycznych
Anna Łętocha
Małgorzata Miastkowska
Elżbieta Sikora
nr katalogowy: 139555
10.15199/62.2022.9.11
probiotyk
formulacje kosmetyczne
filtrat ekstraktu Lactobacillus
filtrat lizatu fermentacji Lactobacillus
ekstrakt filtratu fermentacji Bacillus
analiza stanu skóry
probiotics
cosmetic formulation
Lactobacillus extract filtrate
Lactobacillus ferment lysate filtrate
Bacillus ferment filtrate extract
skin condition analysis
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-9
Probiotyczne surowce jako składniki aktywne formulacji kosmetycznych
Anna Łętocha
Małgorzata Miastkowska
Elżbieta Sikora
nr katalogowy: 139555
10.15199/62.2022.9.11
probiotyk
formulacje kosmetyczne
filtrat ekstraktu Lactobacillus
filtrat lizatu fermentacji Lactobacillus
ekstrakt filtratu fermentacji Bacillus
analiza stanu skóry
probiotics
cosmetic formulation
Lactobacillus extract filtrate
Lactobacillus ferment lysate filtrate
Bacillus ferment filtrate extract
skin condition analysis
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-11
Konferencja “5th Symposium on Biotransformations for Pharmaceutical and Cosmetic Industry”
Dominika Stradomska
Agata Wawoczny
Katarzyna Szymańska
Danuta Gillner
nr katalogowy: 140450
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-7
Wielkość kropel fazy rozproszonej emulsji pierwotnej i emulsji po rekonstrukcji jako kryterium jakości farmaceutycznych emulsji suchych
Agnieszka Kulawik
Barbara Tal-Figiel
nr katalogowy: 61053
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-1
Grupa CSM Ingredients nawiązała współpracę z firmą URIKA i otwiera nowe centrum innowacji w Izraelu
nr katalogowy: 141120
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Substancje dodatkowe i składniki żywności w przetwórstwie mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 133097
10.15199/65.2021.8.7
dodatki do żywności
substancje dodatkowe
przetwórstwo mięsa
jakość
food additives
food ingredients
meat processing
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Substancje dodatkowe i składniki żywności w przetwórstwie mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 133097
10.15199/65.2021.8.7
dodatki do żywności
substancje dodatkowe
przetwórstwo mięsa
jakość
food additives
food ingredients
meat processing
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Substancje dodatkowe i składniki żywności w przetwórstwie mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 133097
10.15199/65.2021.8.7
dodatki do żywności
substancje dodatkowe
przetwórstwo mięsa
jakość
food additives
food ingredients
meat processing
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Substancje dodatkowe i składniki żywności w przetwórstwie mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 133097
10.15199/65.2021.8.7
dodatki do żywności
substancje dodatkowe
przetwórstwo mięsa
jakość
food additives
food ingredients
meat processing
quality
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-7
Effectiveness of selected fungicides as function of physical properties of their solution Skuteczność wybranych fungicydów w zależności od właściwości fizycznych roztworu
Marek Korbas
Ewa Jajor
Jakub Danielewicz
Łukasz Sobiech
Agnieszka Perek
Joanna Horoszkiewicz-Janka
nr katalogowy: 99657
10.15199/62.2016.7.24
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-5
INNOWACJE W MARYNOWANIU - naturalne składniki przeciwdrobnoustrojowe i przeciwutleniające
Jakub Rutkowski
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 137697
marynowanie
jakość mikrobiologiczna mięsa
składniki marynat
marinating
microbiological quality of meat
marinades ingredients
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-5
INNOWACJE W MARYNOWANIU - naturalne składniki przeciwdrobnoustrojowe i przeciwutleniające
Jakub Rutkowski
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 137697
marynowanie
jakość mikrobiologiczna mięsa
składniki marynat
marinating
microbiological quality of meat
marinades ingredients
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-4
CSM INGREDIENTS – nowy początek
nr katalogowy: 136979
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2006-5
Indolochinoliny - syntezy nowych analogów
Katarzyna Badowska-Rosłonek
Wojciech Łuniewski
Agnieszka Ciesielska
Łukasz Kaczmarek
nr katalogowy: 20436
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Woltamperometryczne oznaczanie tymolu w preparatach farmaceutycznych
Magdalena Jakubczyk
Sławomir Michałkiewicz
Agata Skorupa
nr katalogowy: 138869
10.15199/62.2022.8.4
tymol
oznaczanie
woltamperometria
thymol
determination
voltammetry
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Woltamperometryczne oznaczanie tymolu w preparatach farmaceutycznych
Magdalena Jakubczyk
Sławomir Michałkiewicz
Agata Skorupa
nr katalogowy: 138869
10.15199/62.2022.8.4
tymol
oznaczanie
woltamperometria
thymol
determination
voltammetry
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Woltamperometryczne oznaczanie tymolu w preparatach farmaceutycznych
Magdalena Jakubczyk
Sławomir Michałkiewicz
Agata Skorupa
nr katalogowy: 138869
10.15199/62.2022.8.4
tymol
oznaczanie
woltamperometria
thymol
determination
voltammetry
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Woltamperometryczne oznaczanie tymolu w preparatach farmaceutycznych
Magdalena Jakubczyk
Sławomir Michałkiewicz
Agata Skorupa
nr katalogowy: 138869
10.15199/62.2022.8.4
tymol
oznaczanie
woltamperometria
thymol
determination
voltammetry
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Woltamperometryczne oznaczanie tymolu w preparatach farmaceutycznych
Magdalena Jakubczyk
Sławomir Michałkiewicz
Agata Skorupa
nr katalogowy: 138869
10.15199/62.2022.8.4
tymol
oznaczanie
woltamperometria
thymol
determination
voltammetry
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-9
Dziewanna (Verbascum L.) – właściwości i potencjał wykorzystania w projektowaniu żywności
Edyta Symoniuk
nr katalogowy: 145293
10.15199/65.2023.9.7
dodatek do żywności
dziewanna
naturalne przeciwutleniacze
żywność funkcjonalna
food additive
mullein
natural antioxidants
functional food
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-1
Wybrane substancje dodatkowe i składniki żywności w przetwórstwie mięsa
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 124493
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-12
Składniki bioaktywne pochodzące z cykorii i ich wpływ na zdrowie człowieka
Andrzej Jaśkiewicz
Grażyna Budryn
Agnieszka Nowak
nr katalogowy: 123887
10.15199/64.2019.12.4
cykoria podróżnik
inulina
bioaktywne składniki
aktywność biologiczna
laktony seskwiterpenów
chicory common
inulin
bioactive ingredients
biological activity
sesquiterpenes lactones
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-3
Walidacja procesu wytwarzania substancji farmaceutycznej. Pomoc czy utrudnienie?
Bogdan Zagrodzki
nr katalogowy: 66457
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-10
Co nowego w świecie aromatów i dodatków do żywności - wrzesień 2009 r.
nr katalogowy: 47548
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-8
Lesaffre Ingredients Services - strategia lidera w rozwoju usług suszarniczych
nr katalogowy: 46501
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1996-4
Konferencja nt. Europa Wschodnia - prawne problemy rynku farmaceutycznego
Włodzimierz Wielgopolan
nr katalogowy: 41329
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2000-12
Z PRASY ZAGRANICZNEJ
nr katalogowy: 42814
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2000-6
Z PRASY ZAGRANICZNEJ
nr katalogowy: 42761
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2002-5
Wybrane zgłoszenia patentowe z dziedziny chemii
nr katalogowy: 28389
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-12
Z kraju i ze świata
nr katalogowy: 5179
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-5
Targi, konferencje, studia, jubileusz
nr katalogowy: 4906
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-9
FI EUROPA FSH 2005 - WKRÓTCE WSZYSTKO ZAREZERWOWANE
nr katalogowy: 14129
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-3
Sterowanie selektywnością w badaniach farmakokinetycznych
Jacek Musijowski
Edyta Gilant
Piotr J. Rudzki
nr katalogowy: 66454
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-4
Składniki Żywności Europa Centralna i Wschodnia 2004
nr katalogowy: 6281
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-10
Od sera do sera
P. Koczoń
nr katalogowy: 14920
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-4
Składniki Żywności Europa Centralna i Wschodnia 2004
nr katalogowy: 1618
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-7b
Mathematic Simulating of Levofloxacin Release from Chitosan Nano/Microparticles
Jing GUAN
Peng CHENG
Shujie HUANG
Zhizhong LI
Jimin WU
Ping GAO
Xiaohui WANG
Hua ZHANG
nr katalogowy: 69357
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2021-12
Optimization of Extraction Processes of Water-Soluble Polysaccharides under the Electric Field Action
Antonina MALYUSHEVSKAYA
Anna YUSHCHISHINA
Olena MITRYASOVA
Volodymyr POHREBENNYK
Ivan SALAMON
nr katalogowy: 134757
10.15199/48.2021.12.12
pulsed electric field
extraction
polysaccharides
vegetable raw materials
pulsacyjne pole elektryczne
ekstrakcja
polisacharydy
surowce roślinne
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-10a
A Hybrid Active Power Filter Comprising an Active Electromagnetic Filter
Mehdi ASADI
Ali Reza JALILIAN
nr katalogowy: 71306
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Vegan ice cream A review
Anna Kot
Anna Kamińska-Dwórznicka
nr katalogowy: 141297
10.15199/65.2022.12.5
vegan ice cream
vegan
ice cream
ice cream ingredients
lody wegańskie
weganizm
lody
składniki do lodów
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Vegan ice cream A review
Anna Kot
Anna Kamińska-Dwórznicka
nr katalogowy: 141297
10.15199/65.2022.12.5
vegan ice cream
vegan
ice cream
ice cream ingredients
lody wegańskie
weganizm
lody
składniki do lodów
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Vegan ice cream A review
Anna Kot
Anna Kamińska-Dwórznicka
nr katalogowy: 141297
10.15199/65.2022.12.5
vegan ice cream
vegan
ice cream
ice cream ingredients
lody wegańskie
weganizm
lody
składniki do lodów
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Vegan ice cream A review
Anna Kot
Anna Kamińska-Dwórznicka
nr katalogowy: 141297
10.15199/65.2022.12.5
vegan ice cream
vegan
ice cream
ice cream ingredients
lody wegańskie
weganizm
lody
składniki do lodów
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Vegan ice cream A review
Anna Kot
Anna Kamińska-Dwórznicka
nr katalogowy: 141297
10.15199/65.2022.12.5
vegan ice cream
vegan
ice cream
ice cream ingredients
lody wegańskie
weganizm
lody
składniki do lodów
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-3
Otrzymywanie tabletek o modyfikowanym uwalnianiu
Marcin Głuch
Grzegorz Huszcza
nr katalogowy: 66452
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-11
Co nowego w świecie aromatów i dodatków do żywności - październik 2005 r.
nr katalogowy: 14714
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-1
Dialine- SŁODYCZE BEZ DODATKU CUKRU
nr katalogowy: 56349
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-2
Occurrence of ibuprofen in wastewater treatment plant in Katowice agglomeration Analiza obecności ibuprofenu w oczyszczalni ścieków aglomeracji Katowice
Marcin Głodniok
nr katalogowy: 96634
10.15199/62.2016.2.17
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-1
Methods for removing pharmaceuticals and their metabolites from water and wastewater Sposoby usuwania produktów farmaceutycznych i ich metabolitów z wody i ścieków
Anna Zając
Joanna Zembrzuska
Izabela Kruszelnicka
Dobrochna Ginter-Kramarczyk
nr katalogowy: 88963
10.15199/62.2015.1.10
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-9
FiE invites thought leaders and innovative start-ups to apply for 2017 Awards
nr katalogowy: 109567
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-9
UNIFINE - otwiera oddział w Polsce
nr katalogowy: 37761
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-1
How can the IRP p-q theory be applied for active filtering under nonsinusoidal voltage operation?
Alexandru BITOLEANU
Mihaela POPESCU
nr katalogowy: 58309
OPAKOWANIE 2009-I
Active and intelligent packaging and its presence at the Polish market
Bohdan Czerniawski
nr katalogowy: 42499
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-10
Wpływ sposobu uprawy i chłodniczego przechowywania na zmiany zawartości witaminy C i chlorofili w papryce słodkiej i brokule
Izabella Kwaśniewska-Karolak
Radosław Mostowski
nr katalogowy: 110181
10.15199/64.2017.10.2
witamina C
chlorofil
papryka słodka
brokuł
rolnictwo ekologiczne
przechowywanie
vitamin C
chlorophyll
sweet pepper
broccoli
organic farming
storage
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-6
Naturalne dodatki poszerzą ofertę firmy
nr katalogowy: 114572
OPAKOWANIE 2011-1
Zdrowie w opakowaniu
nr katalogowy: 57275
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2011-6
Digitally controlled active oscillator designed by admittance matrix method
MIROSŁAW PŁAZA
nr katalogowy: 60624
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-3
Firma Ocean Spray ITG owocowo prezentuje się na targach FiCEE 2008
nr katalogowy: 33821
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-7
Łódź na fali
nr katalogowy: 27787
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-7-8
FiCEE 2008 - targi dodatków do żywności
nr katalogowy: 37605
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-7
FICEE - targi nad wyraz skromne
Marta Stus
nr katalogowy: 36586
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-3
Przemysł chemiczny i energetyka. Tworzenie symbiozy
Sławomir Bieleck
Tadeusz Skoczkowski
nr katalogowy: 112739
10.15199/62.2018.3.1
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-3
Obserwujemy intensywny rozwój napojów funkcjonalnych w świecie - dlaczego niektóre z nich nie mogą utrzymać się na rynku?
Adam Bogacz
nr katalogowy: 83349
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-12
Soki owocowe jako źródło składników bioaktywnych
Zuzanna Walczak
Stanisław Kalisz
nr katalogowy: 124146
10.15199/65.2019.12.6
soki owocowe
soki mieszane
NFC
związki bioaktywne
polifenole
fruit juices
mixed juices
NFC
bioactive compounds
polyphenols
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-2
Chemical synthesis of 7-ethyl-10-hydroxycamptothecin derivative
Hao Kuang
Jisheng Wang
Zhiming Hong
Haisong Li
nr katalogowy: 147404
10.15199/62.2024.2.6
camptothecin
7-ethyl-10-hydroxy-camptothecin
ethylene glycol
chemical synthesis
click reaction
kamptotecyna
7-etylo-10-hydroksykam
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-2
Chemical synthesis of 7-ethyl-10-hydroxycamptothecin derivative
Hao Kuang
Jisheng Wang
Zhiming Hong
Haisong Li
nr katalogowy: 147404
10.15199/62.2024.2.6
camptothecin
7-ethyl-10-hydroxy-camptothecin
ethylene glycol
chemical synthesis
click reaction
kamptotecyna
7-etylo-10-hydroksykam
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-9
Pomiar mocy czynnej generowanej przez nieliniowy odbiornik, na przykładzie żarówki energooszczędnej.
Konrad PAPIERZ
nr katalogowy: 55499
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-11
Active powers at the connection nodes of the non-linear loads to the high voltage network
Lidiia KOVERNIKOVA
nr katalogowy: 94736
10.15199/48.2015.11.36
OPAKOWANIE 2012-9e
Fine art in packaging of drugs
nr katalogowy: 71175
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-3
Zastosowanie chromatografii gazowej w analizie zanieczyszczeń produktów farmaceutycznych
Elżbieta U. Stolarczyk
Aleksandra Groman
Kamil Eksanow
nr katalogowy: 66449
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-3
Innowacja w badaniach nad lekiem
Wiesław Szelejewski
Andrzej Kutner
nr katalogowy: 66435
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-12a
Research on Solutions for Implement of Active Distribution Network
YOU Yi
LIU Dong
YU Nan-hua
PAN Fei
CHEN Fei
nr katalogowy: 73100
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-11
Probabilistic representations of active currents
Dariusz GRABOWSKI
Janusz WALCZAK
nr katalogowy: 31279
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-10
Trendy w technologii aktywnych opakowań żywności ze szczególnym uwzględnieniem produktów owocowo-warzywnych
nr katalogowy: 30755
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-10
Input EMI in Inverter-fed Motor Drives with Active Filtering of Motor CM Voltage
Maria Carmela DI PIAZZA
Antonella RAGUSA
Gianpaolo VITALE
nr katalogowy: 47459
CHŁODNICTWO 2020-1
Środki transportu o regulowanej temperaturze przeznaczone do dystrybucji produktów farmaceutycznych – wymagania wg PKN-DIN SPEC 91323
Wiesław Warczak
Bogdan Szczepański
Leszek Bednarczyk
Leszek Kurcz
Dorota Niedojadło
nr katalogowy: 125109
10.15199/8.2020.1.1
środki transportu
produkty farmaceutyczne
badania
kwalifikowanie
certyfikacja
transport equipment
pharmaceutical products
testing
qualification
certification
CHŁODNICTWO 2020-1
Środki transportu o regulowanej temperaturze przeznaczone do dystrybucji produktów farmaceutycznych – wymagania wg PKN-DIN SPEC 91323
Wiesław Warczak
Bogdan Szczepański
Leszek Bednarczyk
Leszek Kurcz
Dorota Niedojadło
nr katalogowy: 125109
10.15199/8.2020.1.1
środki transportu
produkty farmaceutyczne
badania
kwalifikowanie
certyfikacja
transport equipment
pharmaceutical products
testing
qualification
certification
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-4
Study on preparation method of new-type notoginseng injury tablets and acute muscle strain treatment
Qiang Liu
nr katalogowy: 148282
10.15199/62.2024.4.5
Panax notoginseng
preparation
quality control
application
physical education teaching
Panax notoginseng
preparat
kontrola jakości
zastosowanie
nauczanie wychowania fizycznego
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-4
Study on preparation method of new-type notoginseng injury tablets and acute muscle strain treatment
Qiang Liu
nr katalogowy: 148282
10.15199/62.2024.4.5
Panax notoginseng
preparation
quality control
application
physical education teaching
Panax notoginseng
preparat
kontrola jakości
zastosowanie
nauczanie wychowania fizycznego
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-6
A review on voltage control methods for active distribution networks
Tengku Juhana
TENGKU HASHIM
Azah MOHAMED
Hussain SHAREEF
nr katalogowy: 68822
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-6
The p-q theory and Compensating Current Calculation for Shunt Active Power Filters: Theoretical Aspects and Practical Implementation
Alexandru BITOLEANU
Mihaela POPESCU
nr katalogowy: 77538
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-6
Reflections on Power Theories for Poly-Phase Nonsinusoidal Voltages and Currents
Jacques L. WILLEMS
nr katalogowy: 52933
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-11
Critical comparison of various current decomposition and compensation schemes in power systems
Jacques L. WILLEMS
nr katalogowy: 39621
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-4
Control of dc capacitor voltage in active power filters
Michał MUSZYŃSKI
Kazimierz MIKOŁAJUK
Andrzej TOBOŁA
nr katalogowy: 76344
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-1
Power electronics active filter with controlled dynamics
Michał GWÓŹDŹ
nr katalogowy: 41154
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-4
Hydrocolloids and their role in pharmaceutical dry emulsions Hydrokoloidy i ich rola w farmaceutycznych emulsjach suchych
Agnieszka Kulawik-Pióro
Barbara Tal-Figiel
nr katalogowy: 97892
10.15199/62.2016.4.7
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-8
The development of a process for the preparation of olmesartan medoxomil with pharmaceutical-grade purity Opracowanie technologii wytwarzania olmesartanu medoksomilu o czystości farmaceutycznej
Iwona Dams
Anna Ostaszewska
Wojciech J. Szczepek
nr katalogowy: 93013
10.15199/62.2015.8.16
PROBLEMY JAKOŚCI 2019-4
Quality of hair shampoos differing in the type of basic surfactant
Dobrawa KWAŚNIEWSKA
Daria WIECZOREK
Katarzyna STASZAK
Michalina WOSZCZEK
nr katalogowy: 119885
10.15199/46.2019.4.4
surfactants
quality of hair shampoo
surfaktanty
jakość szamponów do włosów
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-3
Jednofazowy energetyczny filtr aktywny z zasobnikiem energii do kompensacji wahań mocy czynnej w linii zasilającej - badania symulacyjne
Kacper SOWA
Marcin BASZYŃSKI
Stanisław PIRÓG
nr katalogowy: 104344
10.15199/48.2017.03.58
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-4
Sliding Mode Observer for active power filters
Kazimierz MIKOŁAJUK
Andrzej TOBOŁA
nr katalogowy: 43912
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-11
Working and Reflected Active Powers of Three Phase Loads
Leszek CZARNECKI
Tracy TOUPS
nr katalogowy: 94737
10.15199/48.2015.11.37
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-5
Mikrokapsułkowanie składników żywności aspekty technologiczne i żywieniowe
Aleksandra Purkiewicz
Joanna Ciborska
nr katalogowy: 126515
10.15199/65.2020.5.3
mikrokapsułkowanie
składniki żywności
technologia
żywienie
microencapsulation
food ingredients
technology
nutrition
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2004-8-9
Active materials application in robotics
R. Bansevicius
R. T. Tolocka
nr katalogowy: 1189
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2005-6
Naturalne włókna celulozowe o własnościach antybakteryjnych - SeaCell®Active
nr katalogowy: 13728
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PACKAGING REVIEW 2022-4
Active And Intelligent Food Packaging Review Paper, Part 1
Halina Makała
nr katalogowy: 141492
10.15199/42.2022.4.3
active and intelligent packaging
application
food
opakowania aktywne i inteligentne
zastosowanie
żywność
PACKAGING REVIEW 2022-4
Active And Intelligent Food Packaging Review Paper, Part 1
Halina Makała
nr katalogowy: 141492
10.15199/42.2022.4.3
active and intelligent packaging
application
food
opakowania aktywne i inteligentne
zastosowanie
żywność
PACKAGING REVIEW 2022-4
Active And Intelligent Food Packaging Review Paper, Part 1
Halina Makała
nr katalogowy: 141492
10.15199/42.2022.4.3
active and intelligent packaging
application
food
opakowania aktywne i inteligentne
zastosowanie
żywność
PACKAGING REVIEW 2022-4
Active And Intelligent Food Packaging Review Paper, Part 1
Halina Makała
nr katalogowy: 141492
10.15199/42.2022.4.3
active and intelligent packaging
application
food
opakowania aktywne i inteligentne
zastosowanie
żywność
PACKAGING REVIEW 2022-4
Active And Intelligent Food Packaging Review Paper, Part 1
Halina Makała
nr katalogowy: 141492
10.15199/42.2022.4.3
active and intelligent packaging
application
food
opakowania aktywne i inteligentne
zastosowanie
żywność
PACKAGING REVIEW 2022-4
Active And Intelligent Food Packaging Review Paper, Part 1
Halina Makała
nr katalogowy: 141492
10.15199/42.2022.4.3
active and intelligent packaging
application
food
opakowania aktywne i inteligentne
zastosowanie
żywność
PACKAGING REVIEW 2022-4
Active And Intelligent Food Packaging Review Paper, Part 1
Halina Makała
nr katalogowy: 141492
10.15199/42.2022.4.3
active and intelligent packaging
application
food
opakowania aktywne i inteligentne
zastosowanie
żywność
PACKAGING REVIEW 2023-1
Active And Intelligent Food Packaging Review Paper, Part 2
Halina Makała
nr katalogowy: 142660
10.15199/42.2023.1.1
active and intelligent packaging
application
food
opakowania aktywne i inteligentne
zastosowanie
żywność
PACKAGING REVIEW 2023-1
Active And Intelligent Food Packaging Review Paper, Part 2
Halina Makała
nr katalogowy: 142660
10.15199/42.2023.1.1
active and intelligent packaging
application
food
opakowania aktywne i inteligentne
zastosowanie
żywność
PACKAGING REVIEW 2023-1
Active And Intelligent Food Packaging Review Paper, Part 2
Halina Makała
nr katalogowy: 142660
10.15199/42.2023.1.1
active and intelligent packaging
application
food
opakowania aktywne i inteligentne
zastosowanie
żywność
PACKAGING REVIEW 2023-1
Active And Intelligent Food Packaging Review Paper, Part 2
Halina Makała
nr katalogowy: 142660
10.15199/42.2023.1.1
active and intelligent packaging
application
food
opakowania aktywne i inteligentne
zastosowanie
żywność
PACKAGING REVIEW 2023-1
Active And Intelligent Food Packaging Review Paper, Part 2
Halina Makała
nr katalogowy: 142660
10.15199/42.2023.1.1
active and intelligent packaging
application
food
opakowania aktywne i inteligentne
zastosowanie
żywność
PACKAGING REVIEW 2023-1
Active And Intelligent Food Packaging Review Paper, Part 2
Halina Makała
nr katalogowy: 142660
10.15199/42.2023.1.1
active and intelligent packaging
application
food
opakowania aktywne i inteligentne
zastosowanie
żywność
PACKAGING REVIEW 2023-1
Active And Intelligent Food Packaging Review Paper, Part 2
Halina Makała
nr katalogowy: 142660
10.15199/42.2023.1.1
active and intelligent packaging
application
food
opakowania aktywne i inteligentne
zastosowanie
żywność
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-1
NOWE KIERUNKI w stosowaniu dodatków
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 141556
substancje dodatkowe
nowe kierunki stosowania dodatków
innowacyjne technologie
additional substances/additional food ingredients
new directions of food additives usage
innovative technologies
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-1
NOWE KIERUNKI w stosowaniu dodatków
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 141556
substancje dodatkowe
nowe kierunki stosowania dodatków
innowacyjne technologie
additional substances/additional food ingredients
new directions of food additives usage
innovative technologies
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2024-3
ZBADANIE MOŻLIWOŚCI WSPÓŁCZESNYCH ZABEZPIECZEŃ INSTALACJI ELEKTRYCZNYCH NISKIEGO NAPIĘCIA NA PRZYKŁADZIE SYSTEMU ACTI9 ACTIVE
Kacper Szeląg
Marek Suproniuk
Piotr Paziewski
Bogdan Perka
Karol Piwowarski
Piotr Preibisch
nr katalogowy: 147891
10.15199/13.2024.3.2
System Acti9 Active
Schneider
zabezpieczenia niskiego napięcia
pomiar parametrów elektrycznych
łączność bezprzewodowa
instalacja elektryczna
Acti9 Active system
Schneider
low voltage protection
measurement of electrical parameters
wireless communication
electrical installation
OPAKOWANIE 2009-2
Opakowanie farmaceutyczne - w trosce o pacjenta
Ewa Jerzyk
Renata Nestorowicz
nr katalogowy: 41630
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-2
Zużycie energii i energochłonność w przemyśle chemicznym w polsce
Tadeusz Skoczkowski
Sławomir Bielecki
nr katalogowy: 103986
10.15199/62.2017.2.4
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-12
Development of the process for preparation of dutasteride of pharmaceutical-grade purity Opracowanie technologii wytwarzania dutasterydu o czystości farmaceutycznej
Iwona Dams
Michał Chodyński
Anna Ostaszewska
Małgorzata Krupa
Elżbieta Lipiec-Abramska
Marek Kubiszewski
Wojciech J. Szczepek
nr katalogowy: 95907
10.15199/62.2015.12.29
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-2
Comparison of the properties of plastic bonded explosives comprising polyglycerols made of technical and pharmaceutical glycerol as binders Porównanie właściwości plastycznych materiałów wybuchowych z lepiszczem na bazie poligliceroli z glicerolu technicznego i farmaceutycznego
Marcin Romanowski
Justyna Hadzik
Anna Wojtala
Zenon Wilk
Jacek Kosno
nr katalogowy: 96622
10.15199/62.2016.2.5
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-8
New definition formulas for apparent power and active current of three-phase power system
Mykhailo ARTEMENKO
Larysa BATRAK
Sergii POLISHCHUK
nr katalogowy: 121590
10.15199/48.2019.08.20
active current
apparent power
active filter
zero sequence component.
prąd czynny
moc pozorna
filtr aktywny
składowa zerowa sekwencji
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-6
Comparison of applicability of power theories to switching compensator control
Herbert L. GINN III
nr katalogowy: 77537
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-4
Review of biofuel production technologies in biorefinery systems
Krzysztof Biernat
Paulina Grzelak
Izabela Samson-Bręk
nr katalogowy: 148278
10.15199/62.2024.4.1
biomass conversion
biorefinery
biorefinery feedstocks
biorefinery products
konwersja biomasy
surowce biorafineryjne
produkty biorafineryjne
biorafineria
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-11b
Kontroler mocy magnetronu w konfiguracji półmostka z układem "active clamping"
nr katalogowy: 72267
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-1-2
Kuchnia staropolska
nr katalogowy: 141822
kuchnia staropolska
składniki
dania
old Polish cuisine
ingredients
meals
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-4
Technologie mikrokapsułkowania - nowe trendy
Damian Kawka
Elżbieta Dłużewska
Magdalena Maszewska
nr katalogowy: 113393
10.15199/65.2018.4.3
metody mikrokapsułkowania
suszenie rozpyłowe
cyklodekstryny
gaz w stanie nadkrytycznym
microencapsulation methods
spray drying
cyclodextrins
supercritical gas
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-8
Effectiveness of the Work of an Active Power Filter Based on a Multi-channel Converter
MICHAŁ GWÓŹDŹ
nr katalogowy: 85928
10.12915/pe.2014.08.010
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-11
Working and reflected active powers of harmonics generating single-phase loads
Leszek S. CZARNECKI
Tracy N. TOUPS
nr katalogowy: 87728
10.12915/pe.2014.11.02
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-11
Ripple Analysis for Three-Phase Four-Leg Active Power Filters
Kazimierz MIKOŁAJUK
Andrzej TOBOŁA
nr katalogowy: 63930
PACKAGING REVIEW 2023-3
ACTIVE AND INTELLIGENT PACKAGING. PERSPECTIVES FOR DEVELOPMENT
RYSZARD CIERPISZEWSKI
nr katalogowy: 145490
10.15199/42.2023.3.1
packaging
active and intelligent packaging
packaging market
smart packaging
opakowania
opakowania aktywne i inteligentne
rynek opakowań
opakowania smart
PACKAGING REVIEW 2023-3
ACTIVE AND INTELLIGENT PACKAGING. PERSPECTIVES FOR DEVELOPMENT
RYSZARD CIERPISZEWSKI
nr katalogowy: 145490
10.15199/42.2023.3.1
packaging
active and intelligent packaging
packaging market
smart packaging
opakowania
opakowania aktywne i inteligentne
rynek opakowań
opakowania smart
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-7
Wpływ wysokich ciśnień na bioprzyswajalność antyoksydantów owoców i warzyw - składniki hydrofilowe
Urszula Trych
Sylwia Skąpska
Krystian Marszałek
nr katalogowy: 121438
10.15199/65.2019.7.4
bioprzyswajalność
biodostępność
antyoksydanty hydrofilowe
wysokie ciśnienia
bioavailability
bioaccessibility
hydrophilic antioxidants
high pressures
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-6
Synchronization of the iterative process for voltage harmonic mitigation
Kazimierz MIKOŁAJUK
Zbigniew STAROSZCZYK
Andrzej TOBOŁA
nr katalogowy: 120462
10.15199/48.2019.06.18
active power filters
detection of voltage harmonics
iteration algorithm.
energetyczne filtry aktywne
eliminacja harmonicznych napięcia
algorytm iteracyjny.
POLISH TECHNICAL REVIEW 2020-4
ACHMATOWICZ REARRANGEMENT – 50 YEARS OF APPLICATION
Grzegorz GRYNKIEWICZ
Roman BIELSKI
nr katalogowy: 129793
10.15199/180.2020.4.2
Furylcarbinols
pyrans
pyranoses
monosaccharides
total syntheses of natural and modified sugars
unsaturated sugars
Achmatowicz rearrangement
furylokarbinole
pirany
piranozy
monosacharydy
totalne syntezy cukrów prostych
nienasycone piranozy
przegrupowanie Achmatowicza
POLISH TECHNICAL REVIEW 2020-4
ACHMATOWICZ REARRANGEMENT – 50 YEARS OF APPLICATION
Grzegorz GRYNKIEWICZ
Roman BIELSKI
nr katalogowy: 129793
10.15199/180.2020.4.2
Furylcarbinols
pyrans
pyranoses
monosaccharides
total syntheses of natural and modified sugars
unsaturated sugars
Achmatowicz rearrangement
furylokarbinole
pirany
piranozy
monosacharydy
totalne syntezy cukrów prostych
nienasycone piranozy
przegrupowanie Achmatowicza
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-II
Active source localization in 3D BEM multilayer model
Konrad NITA
nr katalogowy: 30399
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-4
Drgające układy współrzędnych w sterowaniu trójfazowymi przekształtnikami sieciowymi
Sebastian Wodyk
Grzegorz Iwański
nr katalogowy: 142643
10.15199/48.2023.04.02
drgający układ współrzędnych
przekształtniki AC/DC
prostownik aktywny
energetyczny filtr aktywny.
vibrating reference frame
AC/DC converters
active rectifier
.active power filter.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-4
Drgające układy współrzędnych w sterowaniu trójfazowymi przekształtnikami sieciowymi
Sebastian Wodyk
Grzegorz Iwański
nr katalogowy: 142643
10.15199/48.2023.04.02
drgający układ współrzędnych
przekształtniki AC/DC
prostownik aktywny
energetyczny filtr aktywny.
vibrating reference frame
AC/DC converters
active rectifier
.active power filter.
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-11-12
Fi Europe 2017 Innovation Awards: The Winners
nr katalogowy: 111176
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-4b
Obwód LCL dla równoległych kompensatorów aktywnych
Daniel WOJCIECHOWSKI
nr katalogowy: 67731
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-1
Power electronics parallel active filter with controlled dynamics and improved EM immunity
Michał GWÓŹDŹ
nr katalogowy: 58310
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-5
Przydatność tłuszczu jako składnika marynat
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 120392
OPAKOWANIE 2009-I
Packaging in France
Aude François
nr katalogowy: 42495
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-3
Kwas mlekowy (E 270) - substancja nie tylko dla przemysłu spożywczego
Katarzyna Mitka
nr katalogowy: 42382
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-3
A Laplace Domain Modelling Approach for CM Active EMI Filters
Maria Carmela DI PIAZZA
Gianpaolo VITALE
nr katalogowy: 50478
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-11
Active Compensation for a Driving System with Chopper and DC Motor
Petre-Marian NICOLAE
Ileana-Diana NICOLAE
Dinuţ-Lucian POPA
Marian-Ştefan NICOLAE
nr katalogowy: 87727
10.12915/pe.2014.11.01
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2016-1
Opracowanie i weryfikacja założeń do konstrukcji aktywnych układów materiałów przeznaczonych na odzież chroniącą przed czynnikami gorącymi
GRAŻYNA BARTKOWIAK
ANNA DĄBROWSKA
MAŁGORZATA OKRASA
nr katalogowy: 96271
10.15199/60.2016.01.3
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-11
Improved Shunt Active Power Filters
Krzysztof Piotr SOZAŃSKI
nr katalogowy: 39616
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-10
Voltage harmonic damping with the framework based on Kalman approach
Kazimierz MIKOŁAJUK
Andrzej TOBOŁA
nr katalogowy: 109846
10.15199/48.2017.10.29
active power filters
detection of voltage harmonics
iteration algorithm
energetyczne filtry aktywne
eliminacja harmonicznych napięcia
algorytm iteracyjny.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-11
Power flow and stability analyses of a UPQC system integrated into a distribution network.
Rachid Dehini
Ryma Berbaoui
Othmane Abdelkhalek
nr katalogowy: 140335
10.15199/48.2022.11.05
UPQC
Power flux analysis
shunt filter
series filter
rozpływ mocy
stabilność systemu
filtr bocznikowy
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-11
Power flow and stability analyses of a UPQC system integrated into a distribution network.
Rachid Dehini
Ryma Berbaoui
Othmane Abdelkhalek
nr katalogowy: 140335
10.15199/48.2022.11.05
UPQC
Power flux analysis
shunt filter
series filter
rozpływ mocy
stabilność systemu
filtr bocznikowy
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-II
A time-varying capacitance: control function of active power filters
Kazimierz MIKOŁAJUK
Andrzej TOBOŁA
nr katalogowy: 30361
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-II
Optimization of time delays in Active Power Filter control algorithm
Dawid BUŁA
Marcin MACIĄZEK
Marian PASKO
nr katalogowy: 30356
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-11
New Control System of the Shunt Active Power Filter
Daniel WOJCIECHOWSKI
Ryszard STRZELECKI
nr katalogowy: 39619
DOZÓR TECHNICZNY 2024-1
Active Caster – współpraca z robotami usługowymi
nr katalogowy: 147280
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-11
Współpraca energetycznego filtru aktywnego z filtrem hybrydowym w przypadku symetrii obciążenia
Tomasz ADRIKOWSKI
Dawid BUŁA
Marian PASKO
nr katalogowy: 63891
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2021-3
Investigation of the line-reactor influence on the active power filter and hybrid active power filter efficiency: practical approach
Chamberlin Stéphane Azebaze Mboving
Andrzej Firlit
nr katalogowy: 130655
10.15199/48.2021.03.07
shunt active power filter
hybrid active power filter
current commutation ripples
voltage and current distortion
równoległy filtr aktywny
hybrydowy filtr aktywny
komutacyjne tętnienia prądu
odkształcenie napięcia i prądu
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-7
Genetic algorithm optimization of a SAPF based on the fuzzy- DPC concept
Samira DAHMANI
Abdelhafid SEMMAH
Mohamed KADEM
Patrice WIRA
nr katalogowy: 121183
10.15199/48.2019.07.13
Shunt active power filter
direct power control
fuzzy inference system
genetic algorithm.
aktywny filtr bocznikowy SAPF
logika rozmyta
algorytm genetyczny
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-3
Produkty uboczne przemysłu spożywczego jako źródło biologicznie aktywnych peptydów
Agnieszka Ryznar-Luty
nr katalogowy: 136786
10.15199/62.2022.3.2
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-3
Produkty uboczne przemysłu spożywczego jako źródło biologicznie aktywnych peptydów
Agnieszka Ryznar-Luty
nr katalogowy: 136786
10.15199/62.2022.3.2
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-3
Produkty uboczne przemysłu spożywczego jako źródło biologicznie aktywnych peptydów
Agnieszka Ryznar-Luty
nr katalogowy: 136786
10.15199/62.2022.3.2
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH