Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-3
MIĘSNE PRZYSMAKI wielkanocne
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 142437
kiełbasa biała
kiełbasa wędzona
wędzonki
pieczenie
zupy wielkanocne
przetwory w galarecie
white sausage
smoked sausage
whole muscle smoked products
roasted meat products
easter soups
products in gelatine jelly
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-3
MIĘSNE PRZYSMAKI wielkanocne
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 142437
kiełbasa biała
kiełbasa wędzona
wędzonki
pieczenie
zupy wielkanocne
przetwory w galarecie
white sausage
smoked sausage
whole muscle smoked products
roasted meat products
easter soups
products in gelatine jelly
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-3
MIĘSNE PRZYSMAKI wielkanocne
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 142437
kiełbasa biała
kiełbasa wędzona
wędzonki
pieczenie
zupy wielkanocne
przetwory w galarecie
white sausage
smoked sausage
whole muscle smoked products
roasted meat products
easter soups
products in gelatine jelly
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-12
TRADYCYJNE WĘDZONKI na święta
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 141100
surowiec wędzonkowy i jego dobór
wędzonki tradycyjne
proces produkcji wędzonek
raw material and its selection for whole muscle smoked meat products
traditional whole muscle smoked meat products
production process of whole muscle smoked meat products
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-12
TRADYCYJNE WĘDZONKI na święta
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 141100
surowiec wędzonkowy i jego dobór
wędzonki tradycyjne
proces produkcji wędzonek
raw material and its selection for whole muscle smoked meat products
traditional whole muscle smoked meat products
production process of whole muscle smoked meat products
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-10
Półmisek wędlin Wykorzystanie wędlin w gastronomii
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 109863
wędliny
rodzaje
wędzonki
kiełbasy
wędliny drobiowe
wędliny podrobowe
wykorzystanie kulinarne
cold cuts
smoked meats
sausages
poultry cold cuts
offal cold cuts
culinary use
CHŁODNICTWO 2012-11
Stabilność barwy przetworów mięsnych peklowanych bez azotanów
Anna Bagnowska
Lucjan Krala
nr katalogowy: 72834
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-7
Dobór surowca dymotwórczego a efektywność wędzenia
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 121373
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-7
Wpływ dymu wędzarniczego w kształtowaniu barwy i smakowitości przetworów mięsnych
Halina Makała
nr katalogowy: 121374
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Dobór opakowań do produktu na przykładzie kiełbas
Marta Lenartowicz-Klik
nr katalogowy: 143012
10.15199/65.2023.4.6
kiełbasa
metody pakowania
tworzywa sztuczne
osłonki
folia opakowaniowa
sausage
packing methods
plastics
casings
packaging foil
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Dobór opakowań do produktu na przykładzie kiełbas
Marta Lenartowicz-Klik
nr katalogowy: 143012
10.15199/65.2023.4.6
kiełbasa
metody pakowania
tworzywa sztuczne
osłonki
folia opakowaniowa
sausage
packing methods
plastics
casings
packaging foil
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Dobór opakowań do produktu na przykładzie kiełbas
Marta Lenartowicz-Klik
nr katalogowy: 143012
10.15199/65.2023.4.6
kiełbasa
metody pakowania
tworzywa sztuczne
osłonki
folia opakowaniowa
sausage
packing methods
plastics
casings
packaging foil
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-4
UPLASTYCZNIANIE MIĘSA jako zabieg kształtujący jakość wędzonek parzonych
JERZY WAJDZIK
nr katalogowy: 142886
wędzonki parzone
składniki solanek
nastrzykiwanie i uplastycznianie
masownice
tenderyzacja
smoked and cooked whole muscle meat products
injection brines ingredients
injection and plastification
tumblers
tenderization
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-12
MIKROFLORA WĘDLIN SUROWYCH, ze szczególnym uwzględnieniem kiełbas surowych
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
nr katalogowy: 141103
kiełbasy surowe
bakterie fermentacji mlekowej
jakość
bezpieczeństwo
raw sausages
raw smoked meat products
lactic acid bacteria
quality
safety
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-12
MIKROFLORA WĘDLIN SUROWYCH, ze szczególnym uwzględnieniem kiełbas surowych
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
nr katalogowy: 141103
kiełbasy surowe
bakterie fermentacji mlekowej
jakość
bezpieczeństwo
raw sausages
raw smoked meat products
lactic acid bacteria
quality
safety
CHŁODNICTWO 2011-10
Wpływ różnych metod rozmrażania mięsa wieprzowego na właściwości fizykochemiczne i sensoryczne polędwicy wędzonej
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Jacek Kondratowicz
nr katalogowy: 63280
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-3
Aspekty technologiczne produkcji szynek premium
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 125700
CHŁODNICTWO 2014-8
Wpływ dodatku transglutaminazy na stabilność zawartości i zdolność utrzymywania wody w parówkach podczas chłodniczego przechowywani
Ewelina Brzozowska
Ilona Gałązka-Czarnecka
Izabella Kwaśniewska-Karolak
Lucjan Krala
Karolina Janczewska
nr katalogowy: 86287
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-11
Barwotwórcze działanie dymu wędzarniczego
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 129216
dym wędzarniczy
drewno wędzarnicze
barwa wyrobów wędzonych
smoke
smoking wood
colour of smoked products
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-11
Sekrety frytury
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 110314
smażenie
tłuszcz
stabilność termiczna
tłuszcze smażalnicze
stałe tłuszcze roślinne
tłuszcze utwardzone
mieszanki
frying
fat
thermal stability
frying fat
solid vegetable fats
dehydrogenated fats
blend
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-6
Zastosowanie wysokosprawnej chromatografii cieczowej do jednoczesnego oznaczania konserwantów i substancji słodzących w żywności
Sen Shen
Xiaobing Hu
Junwei Jia
Weiyu Wang
nr katalogowy: 143971
10.15199/62.2023.6.5
wysokosprawna chromatografia cieczowa
konserwanty
żywność
high-performance liquid chromatography
preservatives
food
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-6
Zastosowanie wysokosprawnej chromatografii cieczowej do jednoczesnego oznaczania konserwantów i substancji słodzących w żywności
Sen Shen
Xiaobing Hu
Junwei Jia
Weiyu Wang
nr katalogowy: 143971
10.15199/62.2023.6.5
wysokosprawna chromatografia cieczowa
konserwanty
żywność
high-performance liquid chromatography
preservatives
food
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-6
Zastosowanie wysokosprawnej chromatografii cieczowej do jednoczesnego oznaczania konserwantów i substancji słodzących w żywności
Sen Shen
Xiaobing Hu
Junwei Jia
Weiyu Wang
nr katalogowy: 143971
10.15199/62.2023.6.5
wysokosprawna chromatografia cieczowa
konserwanty
żywność
high-performance liquid chromatography
preservatives
food
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-6
Zastosowanie wysokosprawnej chromatografii cieczowej do jednoczesnego oznaczania konserwantów i substancji słodzących w żywności
Sen Shen
Xiaobing Hu
Junwei Jia
Weiyu Wang
nr katalogowy: 143971
10.15199/62.2023.6.5
wysokosprawna chromatografia cieczowa
konserwanty
żywność
high-performance liquid chromatography
preservatives
food
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-7
ROZWIĄZANIA TECHNICZNO-TECHNOLOGICZNE komór wędzarniczych i urządzeń wspomagających wędzenie
Marian Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 138458
konstrukcja urządzeń wędzarniczych
urządzenia wspomagające
metody wędzenia
construction of smoking devices
supporting devices
methods of smoking
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-7
ROZWIĄZANIA TECHNICZNO-TECHNOLOGICZNE komór wędzarniczych i urządzeń wspomagających wędzenie
Marian Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 138458
konstrukcja urządzeń wędzarniczych
urządzenia wspomagające
metody wędzenia
construction of smoking devices
supporting devices
methods of smoking
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-7
WSZYSTKO O DYMIE WĘDZARNICZYM
Paweł Sobczak
Konrad Żukiewicz
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
Anna Domańska
nr katalogowy: 138460
dym wędzarniczy
preparaty dymu wędzarniczego
piroliza
wędzenie
smoke
smoke preparations
pyrolysis
smoking
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-7
WSZYSTKO O DYMIE WĘDZARNICZYM
Paweł Sobczak
Konrad Żukiewicz
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
Anna Domańska
nr katalogowy: 138460
dym wędzarniczy
preparaty dymu wędzarniczego
piroliza
wędzenie
smoke
smoke preparations
pyrolysis
smoking
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-10
Kuchnie naszych sąsiadów – kuchnia niemiecka
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 140254
kuchnie regionalne
kuchnia niemiecka
charakterystyka
regional cuisine
German cuisine
characteristic
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-10
Kuchnie naszych sąsiadów – kuchnia niemiecka
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 140254
kuchnie regionalne
kuchnia niemiecka
charakterystyka
regional cuisine
German cuisine
characteristic
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-1
Europejskie piwne Oskary rozdane
Marek Suliga
nr katalogowy: 103487
CHŁODNICTWO 2011-1-2
Zmiany jakości mikrobiologicznej wybranych wyrobów mięsnych w czasie przechowywania w warunkach chłodniczych
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Julia Walos
nr katalogowy: 57681
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Jakość i bezpieczeństwo surowych kiełbas dojrzewających
Ewelina Węsierska
nr katalogowy: 141628
10.15199/65.2023.1.4
kiełbasy fermentowane
dojrzewanie
czynniki jakości
fermented sausages
ripening
quality factors
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Jakość i bezpieczeństwo surowych kiełbas dojrzewających
Ewelina Węsierska
nr katalogowy: 141628
10.15199/65.2023.1.4
kiełbasy fermentowane
dojrzewanie
czynniki jakości
fermented sausages
ripening
quality factors
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Jakość i bezpieczeństwo surowych kiełbas dojrzewających
Ewelina Węsierska
nr katalogowy: 141628
10.15199/65.2023.1.4
kiełbasy fermentowane
dojrzewanie
czynniki jakości
fermented sausages
ripening
quality factors
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Jakość i bezpieczeństwo surowych kiełbas dojrzewających
Ewelina Węsierska
nr katalogowy: 141628
10.15199/65.2023.1.4
kiełbasy fermentowane
dojrzewanie
czynniki jakości
fermented sausages
ripening
quality factors
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-5
Syntetyczne osłonki w technologii wyrobów wędliniarskich
Paweł Sobczak
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
nr katalogowy: 126413
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-8
Uwarunkowania dotyczące zamykania opakowań surowców i wyrobów mięsnych
Marian Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 139142
zamykanie opakowań
systemy pakowania i zamykania
zamykanie klipsowe
zamykanie puszek i konserw
packaging closing
packaging and closing systems
clip closing
can and can closing
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-8
Uwarunkowania dotyczące zamykania opakowań surowców i wyrobów mięsnych
Marian Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 139142
zamykanie opakowań
systemy pakowania i zamykania
zamykanie klipsowe
zamykanie puszek i konserw
packaging closing
packaging and closing systems
clip closing
can and can closing
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-8
Uwarunkowania dotyczące zamykania opakowań surowców i wyrobów mięsnych
Marian Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 139142
zamykanie opakowań
systemy pakowania i zamykania
zamykanie klipsowe
zamykanie puszek i konserw
packaging closing
packaging and closing systems
clip closing
can and can closing
OPAKOWANIE 2012-12
Analiza wpływu zastosowanego opakowania na składowe barwy szynki wieprzowej
DOMINIKA GUZEK
KAROLINA KOZAŃ
AGNIESZKA WIERZBICKA
DOMINIKA GŁĄBSKA
nr katalogowy: 73635
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-3
Charakterystyka smakowo-zapachowa i goryczkowa wybranych piw Stout produkowanych w Polsce
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 97393
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-3
EMISYJNOŚĆ WĘDZENIA Z WYKORZYSTANIEM aromatów dymu wędzarniczego, wędzarni z dymogeneratorami oraz tradycyjnego
Halina Makała
nr katalogowy: 142439
emisyjność wędzenia
wędzenie
metody wędzenia
dym wędzarniczy
emissivity of smoking
smoking
smoking methods
smoke
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-3
EMISYJNOŚĆ WĘDZENIA Z WYKORZYSTANIEM aromatów dymu wędzarniczego, wędzarni z dymogeneratorami oraz tradycyjnego
Halina Makała
nr katalogowy: 142439
emisyjność wędzenia
wędzenie
metody wędzenia
dym wędzarniczy
emissivity of smoking
smoking
smoking methods
smoke
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-1
POZYSKIWANIE I PRZYDATNOŚĆ TECHNOLOGICZNA osłonek naturalnych
Paweł Sobczak
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
nr katalogowy: 135921
osłonki naturalne
pozyskiwanie
cechy technologiczne
przechowywanie
natural casings
sourcing
technological features
storage
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-9
Rola i znaczenie wędzenia w kreowaniu cech jakościowych wyrobów mięsnych
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 133506
wędzenie
barwotwórcze działanie dymu wędzarniczego
cechy jakościowe wyrobów wędzonych
utrwalające działanie dymu wędzarniczego
smoking
smoke color building effect
quality features of smoked meat products
preservative influence of smoke
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-1
Modernistyczne podejście do wyposażenia sklepu mięsnego
Agnieszka Starek-Wójcicka
Emilia Osmólska
nr katalogowy: 130132
wizerunek
modernistyczne wyposażenie
sklep mięsny
image
modern equipment
butcher shop
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-10
Współczesne metody i technika nadziewania surowców i farszów mięsnych
Marian K. Panasiewicz
Grzegorz Łysiak
nr katalogowy: 134011
metody i technika nadziewania
procesy napełniania i formowania
wymagania techniczno-technologiczne
filling methods and techniques
filling and forming processes
technical and technological requirements
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-9
Preparaty dymu wędzarniczego
Katarzyna Śmiecińska
Dorota Kubiak
nr katalogowy: 133508
wędzenie
preparaty dymu wędzarniczego
WWA
bezpieczeństwo zdrowotne wędzenia
meat
processed meat products
packaging systems
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-4
Bakterie fermentacji mlekowej – tradycyjne i nowe kierunki wykorzystania w przetwórstwie mięsa
Elżbieta HAĆ-SZYMAŃCZUK
Edyta LIPIŃSKA
Aneta CEGIEŁKA
Kamil PIWOWAREK
nr katalogowy: 148325
bakterie fermentacji mlekowej
mięsne produkty fermentowane
bakteriocyny
biokonserwowanie
lactic acid bacteria
fermented meat products
bacteriocins
biopreservation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-12
Żywność tradycyjna klasy premium na święta Bożego Narodzenia
Tomasz Krzywiński
Grzegorz Tokarczyk
Sylwia Przybylska
nr katalogowy: 111085
święta Bożego Narodzenia
karp
wędliny premium
gęsina
wartość odżywcza drobiu
Christmas
carp
premium meats
goose
nutritional value of poultry
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-7-8
Wakacyjne menu
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 132658
wakacyjne potrawy
ryby
pizza
smażone ziemniaki
burgery
kebab
sushi
chłodniki
sałatki
napoje
desery
holiday food
fish
pizza
fried potatoes
burgers
kebab
sushi
cold soups
salads
drinks
desserts
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-7-8
Wakacyjne menu
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 132658
wakacyjne potrawy
ryby
pizza
smażone ziemniaki
burgery
kebab
sushi
chłodniki
sałatki
napoje
desery
holiday food
fish
pizza
fried potatoes
burgers
kebab
sushi
cold soups
salads
drinks
desserts
MATERIAŁY BUDOWLANE 2019-1
Recent trends in superinsulation materials for building - aerogel-enhanced products
Umberto Berardi
Associate Professor
nr katalogowy: 118115
10.15199/33.2019.01.03
superinsulation
aerogel
aerogel-enhancedmaterials
thermal conductivity.
superizolacja
aerożel
materiały wzbogacone aerożelem
przewodność cieplna.
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-5
Biesiada przy grillu
nr katalogowy: 113660
grillowanie
mięso
przyprawy
sosy
potrawy mięsne z grilla
grilling
meat
spices
herbs
sauces
grilled meat dishes
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-9
Handel rolno-spożywczy Polski z Kanadą: bilans trzech lat umowy CETA
Łukasz Ambroziak
nr katalogowy: 128157
10.15199/65.2020.9.1
Kompleksowa Umowa Gospodarczo-Handlowa (CETA)
handel zagraniczny
produkty rolno-spożywcze
Polska
Kanada
Comprehensive Economic and Trade Agreement (CETA)
foreign trade
agri-food products
Poland
Canada
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-9
Handel rolno-spożywczy Polski z Kanadą: bilans trzech lat umowy CETA
Łukasz Ambroziak
nr katalogowy: 128157
10.15199/65.2020.9.1
Kompleksowa Umowa Gospodarczo-Handlowa (CETA)
handel zagraniczny
produkty rolno-spożywcze
Polska
Kanada
Comprehensive Economic and Trade Agreement (CETA)
foreign trade
agri-food products
Poland
Canada
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH