Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-12
Ryby na Wigilię
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 124224
Wigilia
potrawy rybne
karp
śledź
łosoś
galarety rybne
zupy
dania gorące
sałatki
Christmas Eve
fish dishes
carp
herring
salmon
fish jelly
soups
hot dishes
salads
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-10
Oferta street food w Polsce
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 128542
jedzenie uliczne
food-trucki
turystyka kulinarna
oferta gastronomiczna
dania street food
street food
food trucks
culinary tourism
gastronomic offer
street food dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-10
Oferta street food w Polsce
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 128542
jedzenie uliczne
food-trucki
turystyka kulinarna
oferta gastronomiczna
dania street food
street food
food trucks
culinary tourism
gastronomic offer
street food dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-3
Wielkanocne przysmaki
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 136711
Wielkanoc
potrawy
jaja
ryby
zupy
sosy
sałatki
ciasta
potrawy regionalne
nowe trendy
Easter
dishes
eggs
fish
soups
sauces
cakes
regional dishes
new trends
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-3
Wielkanocne przysmaki
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 136711
Wielkanoc
potrawy
jaja
ryby
zupy
sosy
sałatki
ciasta
potrawy regionalne
nowe trendy
Easter
dishes
eggs
fish
soups
sauces
cakes
regional dishes
new trends
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-3
Sól na cenzurowanym
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 142320
potrawy restauracyjne
chlorek sodu
redukcja zawartości soli
ograniczenie solenia
zioła i przyprawy
dobór potraw prewencja nadciśnienia
restaurant dishes
sodium chloride
salt reduction
salting limitation
herbs and spices
selection of dishes
prevention of hypertension
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-3
Sól na cenzurowanym
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 142320
potrawy restauracyjne
chlorek sodu
redukcja zawartości soli
ograniczenie solenia
zioła i przyprawy
dobór potraw prewencja nadciśnienia
restaurant dishes
sodium chloride
salt reduction
salting limitation
herbs and spices
selection of dishes
prevention of hypertension
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-11-12
Źródło zdrowia
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 140912
fermentacja
kapusta kiszona
bakterie mlekowe
walory prozdrowotne
potrawy wigilijne z kapusty kiszonej
fermentation
sauerkraut
lactic bacteria
health-promoting values
Christmas Eve dishes made from sauerkraut
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-11-12
Źródło zdrowia
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 140912
fermentacja
kapusta kiszona
bakterie mlekowe
walory prozdrowotne
potrawy wigilijne z kapusty kiszonej
fermentation
sauerkraut
lactic bacteria
health-promoting values
Christmas Eve dishes made from sauerkraut
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-4-5
Włoskie specjały
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 137467
kuchnia włoska
potrawy mączne
pizza
makarony
pierożki
pieczywo
mąka pszenna typ 00
semolina
Italian cuisine
flour dishes
pizza
pasta
dumplings
bread
wheat flour type 00
semolina
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-4-5
Włoskie specjały
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 137467
kuchnia włoska
potrawy mączne
pizza
makarony
pierożki
pieczywo
mąka pszenna typ 00
semolina
Italian cuisine
flour dishes
pizza
pasta
dumplings
bread
wheat flour type 00
semolina
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-12
Świąteczne smaki i aromaty
nr katalogowy: 117487
Wigilia
potrawy
bakalie
miód
mak
korzenne przyprawy
kapusta kiszona
grzyby
suszone owoce
Christmas Eve
dishes
delicacies
honey
poppy
spicy condiments
sauerkraut
mushrooms
dried fruit
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-7-8
Kuchnie naszych sąsiadów – kuchnia czeska
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 138824
kuchnia czeska
potrawy
zwyczaje
gastronomia
Czech cuisine
dishes
habits
gastronomy
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-7-8
Kuchnie naszych sąsiadów – kuchnia czeska
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 138824
kuchnia czeska
potrawy
zwyczaje
gastronomia
Czech cuisine
dishes
habits
gastronomy
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-7-8
Owocowy zawrót głowy
nr katalogowy: 108489
owoce
zioła
desery zimne
desery mrożone
desery gorące
fruits
herbs
cold desserts
frozen desserts
hot desserts
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-10
Skrzydełko czy udko?
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 134023
mięso drobiowe
kurczaki
indyki
gęsi
kaczki
łowne ptactwo
cechy mięsa
wartość odżywcza
kulinarne wykorzystanie
potrawy
poultry meat
chicken
turkeys
geese
ducks
game birds
meat characteristics
nutritional value
culinary use
dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-10
Skrzydełko czy udko?
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 134023
mięso drobiowe
kurczaki
indyki
gęsi
kaczki
łowne ptactwo
cechy mięsa
wartość odżywcza
kulinarne wykorzystanie
potrawy
poultry meat
chicken
turkeys
geese
ducks
game birds
meat characteristics
nutritional value
culinary use
dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-10
Skrzydełko czy udko?
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 134023
mięso drobiowe
kurczaki
indyki
gęsi
kaczki
łowne ptactwo
cechy mięsa
wartość odżywcza
kulinarne wykorzystanie
potrawy
poultry meat
chicken
turkeys
geese
ducks
game birds
meat characteristics
nutritional value
culinary use
dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-10
Na dziko
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 140247
dziczyzna
sarna
dzik jeleń
wartość odżywcza
obróbka termiczna
przyprawy i dodatki do dziczyzny
potrawy z dziczyzny
venison
roe deer
wild boar deer
nutritional value
heat treatment
spices and game additives
venison dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-10
Na dziko
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 140247
dziczyzna
sarna
dzik jeleń
wartość odżywcza
obróbka termiczna
przyprawy i dodatki do dziczyzny
potrawy z dziczyzny
venison
roe deer
wild boar deer
nutritional value
heat treatment
spices and game additives
venison dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-7-8
Boski dar
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 115009
pomidory
przetwory pomidorowe
potrawy z pomidorów
walory zdrowotne
likopen
tomatoes
tomato products
nutrition value
tomatoes dishes
health benefits
lycopene
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-9
Wegetarianizm i weganizm w gastronomii
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 133970
wegetarianizm
weganizm
gastronomia
potrawy
korzyści zdrowotne
vegetarianism
veganism
gastronomy
dishes
health benefits
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-9
Wegetarianizm i weganizm w gastronomii
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 133970
wegetarianizm
weganizm
gastronomia
potrawy
korzyści zdrowotne
vegetarianism
veganism
gastronomy
dishes
health benefits
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-9
Wegetarianizm i weganizm w gastronomii
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 133970
wegetarianizm
weganizm
gastronomia
potrawy
korzyści zdrowotne
vegetarianism
veganism
gastronomy
dishes
health benefits
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-3
Kwintesencja smaku
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 112576
sosy
składniki
warzywa
owoce
grzyby
przyprawy
zioła
kulinarne zastosowanie
sauces
ingredients
vegetables
fruit
mushrooms
spices
herbs
culinary use
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-5
Dobrodziejstwa mąki Przetwory mączne i ich wykorzystanie w gastronomii
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 105500
OPAKOWANIE 2019-8
Packaging Spectrum: Znaczenie właściwego pakowaniA płytek Petriego dla ich jakości i trwałości
Andrzej Kornacki
nr katalogowy: 122055
10.15199/42.2019.8.1
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-11-12
Kuchnie naszych sąsiadów – kuchnia litewska
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 140919
kuchnia regionalna
kuchnia litewska
charakterystyka
regional cuisine
Lithuanian cuisine
characteristic
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-11-12
Kuchnie naszych sąsiadów – kuchnia litewska
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 140919
kuchnia regionalna
kuchnia litewska
charakterystyka
regional cuisine
Lithuanian cuisine
characteristic
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-6
Prosto z grilla!
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 138204
grillowanie
mięso
marynowanie
przyprawy
warunki grillowania
potrawy z grilla
grilling
meat
marinating
spices
grilling conditions
grilled dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-6
Prosto z grilla!
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 138204
grillowanie
mięso
marynowanie
przyprawy
warunki grillowania
potrawy z grilla
grilling
meat
marinating
spices
grilling conditions
grilled dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-12
Na co dzień i od święta
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 110905
bakalie
suszone owoce
orzechy
migdały
wykorzystanie kulinarne
Boże Narodzenie
sweetmeats
dried fruits
nuts
almonds
culinary use
Christmas
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-11
Błękitna pleśń
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 116976
sery podpuszczkowe dojrzewające
sery miękkie
sery twarde
wykorzystanie kulinarne
rennet ripened cheeses
soft cheeses
hard cheeses
culinary use
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-4-5
Wygoda i bezpieczeństwo
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 131702
żywność wygodna
metody utrwalania
koronawirus
gotowe dania restauracyjne
zestawy do samodzielnego przygotowania
oferta sklepowa gastronomii
convenience food
preservation methods
coronavirus
ready-made restaurant dishes
do it yourself kits
gastronomy offer for stores
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-4-5
Wygoda i bezpieczeństwo
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 131702
żywność wygodna
metody utrwalania
koronawirus
gotowe dania restauracyjne
zestawy do samodzielnego przygotowania
oferta sklepowa gastronomii
convenience food
preservation methods
coronavirus
ready-made restaurant dishes
do it yourself kits
gastronomy offer for stores
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-9
Nie tylko na steki
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 109177
wołowina
części kulinarne
obróbka termiczna
potrawy
beef meat
culinary elements
heat treatment
dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-6
Ryba z grilla
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 106245
ryby
wartość odżywcza
obróbka termiczna
grillowanie
potrawy
zdrowie
fish
nutritional value
heat treatment
grilling
grilled dishes
health
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-1-2
Kuchnie naszych sąsiadów – kuchnia ukraińska
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 136213
kuchnie regionalne
kuchnia ukraińska
charakterystyka
regional cuisine
Ukrainian cuisine
characteristic
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-1-2
Kuchnie naszych sąsiadów – kuchnia ukraińska
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 136213
kuchnie regionalne
kuchnia ukraińska
charakterystyka
regional cuisine
Ukrainian cuisine
characteristic
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-3
Wielkanoc w wersji light i vege
dr inż. Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 130936
Wielkanoc
potrawy
wartość kaloryczna
jaja przepiórcze
chude ryby
mięso królicze i indycze
wegetarianizm
Easter
dishes
caloric value
quail eggs
lean fish
rabbit and turkey meat
vegetarianism
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-3
Wielkanoc w wersji light i vege
dr inż. Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 130936
Wielkanoc
potrawy
wartość kaloryczna
jaja przepiórcze
chude ryby
mięso królicze i indycze
wegetarianizm
Easter
dishes
caloric value
quail eggs
lean fish
rabbit and turkey meat
vegetarianism
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-3
Drobiowe przysmaki
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 104413
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-9
Polska kuchnia regionalna – kuchnia śląska
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 145173
kuchnia regionalna
kuchnia śląska
charakterystyka
regional Polish cuisine
Silesian cuisine
characteristics
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-9
Pożywne i wygodne
Soups in Gastronomy
nr katalogowy: 115759
zupy
rodzaje
wywar
składnik główny
zagęszczanie
żywność wygodna
soups
types
bouillon
main component
thickening
convenient food
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2016-3
Study of microstructure and mechanical properties of 14% Cr ODS steel produced by hot isostatic pressing followed by hot forging
Zbigniew Oksiuta
nr katalogowy: 99371
10.15199/28.2016.3.6
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-10
Półmisek wędlin Wykorzystanie wędlin w gastronomii
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 109863
wędliny
rodzaje
wędzonki
kiełbasy
wędliny drobiowe
wędliny podrobowe
wykorzystanie kulinarne
cold cuts
smoked meats
sausages
poultry cold cuts
offal cold cuts
culinary use
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-1-2
Skrzydełko czy tuszka?
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 118545
gęsina
piersi
uda
podudzia
tłuszcz
pieczenie
potrawy
gęsina
breast
thighs
drumsticks
fat
rosting
dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-5
Polska kuchnia regionalna – kuchnia Podkarpacia
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 150904
kuchnia regionalna
kuchnia Podkarpacia
charakterystyka
regional Polish cuisine
Podkarpacie cuisines
characteristics
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-6
An Algorithm for transformer hot spot temperature determining
Srdjan JOKIC
Danijel MIJIC
Petar MATIC
nr katalogowy: 106232
10.15199/48.2017.06.32
algorithm
extrapolation
hot spot
temperature measurement
transformers.
algorytm
ekstrapolacja
najgorętszy punkt
pomiar temperatury
transformatory.
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-10
Wszechstronnie odżywcze
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 145620
suche nasiona roślin strączkowych
wartość odżywcza
walory zdrowotne
wykorzystanie kulinarne
dry legumes
nutritional value
health benefits
culinary use
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-1
Kawowy karnawał
JOANNA NOWICKA
nr katalogowy: 11861
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-1
Kawowy karnawał
JOANNA NOWICKA
nr katalogowy: 11861
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2007-3-4
Gradient Materials on Aluminium Alloy Basis Obtained from Powders by Hot Forming
STEFAN SZCZEPANIK
nr katalogowy: 27546
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2009-8
Influence of coiling conditions on IF steel properties
MICHAL KVAČKAJ
MIRKO KRÁĽ
TIBOR KVAČKAJ
JANA BIDULSKA
JANA BIDULSKA
LENKA NÉMETHOVA
nr katalogowy: 46240
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2007-3-4
Nanocrystalline Al-30%Fe alloy obtained by mechanical alloying and hot-pressing
MAREK KRASNOWSKI
TADEUSZ KULIK
nr katalogowy: 27504
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2007-3-4
Structure changes in TRIP type steel during hot deformation
MARIUSZ ADAMCZYK
KUC DARIUSZ
HADASIK EUGENIUSZ
NIEWIELSKI GRZEGORZ
nr katalogowy: 27492
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-1
Polska kuchnia regionalna – kuchnia Pomorza i Kaszub
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 147594
kuchnia regionalna
kuchnia Pomorza i Kaszub
charakterystyka
regional Polish cuisine
Pomerania and Kashubia cuisines
characteristics
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-1
Historia parówką i bułką pisana
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 135313
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2008-8
Laboratory simulation of hot rolling of trip steel in the twostand Steckel mill
RADIM PACHLOPNÍK
JINDŘICH PEŠA
MARCEL JANOŠEC
IVO SCHINDLER
STANISLAV RUSZ
MIROSLAV LEGERSKI
nr katalogowy: 37270
OPAKOWANIE 2015-9
Automat do hot-stampingu i sztancowania w krakowskim oddziale firmy Follak
nr katalogowy: 94358
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2010-5
Rheological properties of LMz 58-2 brass in hot rolling conditions
Aleksander M. Galkin
Anna Kawałek
Oleg A. Kiselev
Kirił V. Ozhmegov
nr katalogowy: 51711
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2013-8
Properties of hot-rolled strip made of 20GYuT steel and their evaluation
Olga KRIVTSOVA
VIKTOR TITTEL
Vitaly TALMAZAN
Evgeniy PANIN
nr katalogowy: 78614
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2010-7-8
Przygotowanie ciepłej wody w dużych zakładach gastronomicznych
AGNIESZKA LUDWIŃSKA
EDYTA DUDKIEWICZ
GRZEGORZ BARTNICKI
nr katalogowy: 52813
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-1
Historia parówką i bułką pisana
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 135313
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2016-1
The characteristic of deformability of Fe–Ni superalloy during high-temperature deformation
Kazimierz J. Ducki
nr katalogowy: 96776
10.15199/28.2016.1.5
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-10
Piżmowa królowa jesieni
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 123626
dynia
wartość odżywcza
karotenoidy
obróbka kulinarna
przetwarzanie
zastosowanie kulinarne.
pumpkin
nutritional value
carotenoids
culinary preparation
processing
culinary use.
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-6
Smaczna i zdrowa
nr katalogowy: 120658
wołowina
wartość odżywcza
system QMP
obróbka kulinarna
sezonowanie
burgery i inne potrawy
marynowanie. Title: Tasty and Healthy Meat
beef
nutritional value
the QMP system
culinary treatment
seasoning
burgers and other dishes
marinating.
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-9
Sezon na grzyby
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 145166
grzyby
wartość odżywcza
walory smakowe
utrwalanie
przydatność kulinarna
mushrooms
nutritional value
taste properties
preservation
culinary usefulness
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2016-8
The Change of Mechanical Properties of Material Using Various Reductions by Cold-Drawn Precision Seamless Tubes
Milan MOJŽIŠ
Martin RIDZOŇ
Jozef BÍLIK
Ľudovít PARILÁK
nr katalogowy: 100064
10.15199/24.2016.8.11
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-9
Witaminowy twist
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 139516
warzywa
zdrowie
zalecane spożycie
przetwory warzywne
wykorzystanie kulinarne
vegetables
health
recommended consumption
vegetable preserves
culinary use
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-9
Witaminowy twist
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 139516
warzywa
zdrowie
zalecane spożycie
przetwory warzywne
wykorzystanie kulinarne
vegetables
health
recommended consumption
vegetable preserves
culinary use
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2022-6
Straty ciepła w obiegu cyrkulacyjnym instalacji ciepłej wody użytkowej
ALEKSANDRA BUGAŁA
MACIEJ GRZYWACZ
nr katalogowy: 137958
10.15199/9.2022.6.3
ciepło
cyrkulacja ciepłej wody
węzeł cieplny
ciepłomierz
świadectwo charakterystyki energetycznej
heat
hot water circulation
thermal centre
heat meter
energy performance certificate
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2022-6
Straty ciepła w obiegu cyrkulacyjnym instalacji ciepłej wody użytkowej
ALEKSANDRA BUGAŁA
MACIEJ GRZYWACZ
nr katalogowy: 137958
10.15199/9.2022.6.3
ciepło
cyrkulacja ciepłej wody
węzeł cieplny
ciepłomierz
świadectwo charakterystyki energetycznej
heat
hot water circulation
thermal centre
heat meter
energy performance certificate
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2022-6
Straty ciepła w obiegu cyrkulacyjnym instalacji ciepłej wody użytkowej
ALEKSANDRA BUGAŁA
MACIEJ GRZYWACZ
nr katalogowy: 137958
10.15199/9.2022.6.3
ciepło
cyrkulacja ciepłej wody
węzeł cieplny
ciepłomierz
świadectwo charakterystyki energetycznej
heat
hot water circulation
thermal centre
heat meter
energy performance certificate
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2013-10
Diversity of hot dip galvanized coatings. Types and protective properties
AGNIESZKA KRÓLIKOWSKA
MAŁGORZATA ZUBIELEWICZ
nr katalogowy: 79749
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-5
Zimno i zdrowo
nr katalogowy: 120186
frozen vegetables
nutritional value
heat treatment
culinary preparation
dishes.
mrożonki warzywne
wartość odżywcza
obróbka termiczna
wykorzystanie kulinarne
potrawy.
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-4
Smakowite urozmaicenie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 125920
potrawy mięsne na zimno
wieprzowina
mięso drobiowe
wołowina
jagnięcina
dziczyzna
pieczeń
sztufada
galantyna
rolada
befsztyk tatarski
pasztet
cold meat dishes
pork
poultry meat
beef
lamb
venison
roast
boeuf à
la mode („
beef in style")
galantine
roulade
steak tartare
pate.
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-7-8
Wakacyjne menu
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 132658
wakacyjne potrawy
ryby
pizza
smażone ziemniaki
burgery
kebab
sushi
chłodniki
sałatki
napoje
desery
holiday food
fish
pizza
fried potatoes
burgers
kebab
sushi
cold soups
salads
drinks
desserts
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-7-8
Wakacyjne menu
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 132658
wakacyjne potrawy
ryby
pizza
smażone ziemniaki
burgery
kebab
sushi
chłodniki
sałatki
napoje
desery
holiday food
fish
pizza
fried potatoes
burgers
kebab
sushi
cold soups
salads
drinks
desserts
OPAKOWANIE 2024-9
Pierwszy na świecie certyfikowany i biodegradowalny hot-melt
nr katalogowy: 150700
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2009-10
Cynkowanie ogniowe - pancerz chroniący stal przed rdzą
WŁADYSŁAW JAGIEŁŁO
nr katalogowy: 47135
OPAKOWANIE 2007-3
Badania porównawcze taśm samoprzylepnych drukowanych na klejach: cichego odwijania, akrylowym i kauczukowym
nr katalogowy: 24811
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-1-2
Kuchnia staropolska
nr katalogowy: 141822
kuchnia staropolska
składniki
dania
old Polish cuisine
ingredients
meals
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2013-4
A quantitative description of the microstructure of hot-deformed Ni-Fe superalloy
KAZIMIERZ J. DUCKI
JACEK MENDALA
LUCJAN SWADŹBA
nr katalogowy: 79708
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2019-4
EFFECT OF HOT-DIP GALVANIZATION ON HC 260LA STEEL SCAFFOLDING PLATFORM LOAD CAPACITY
Maciej JASTRZĘBSKI
Andrzej MISZTELA
Krzysztof GOŁOŚ
nr katalogowy: 124132
10.15199/160.2019.4.4
hot-dip galvanisation
HC260LA steel
assembly of scaffolding platforms
cynkowanie ogniowe
blacha ze stali HC260LA
montaż podestów rusztowań
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-10
Uniwersalne dodatki
nr katalogowy: 116446
ziemniaki
frytki
placki
kluski
półprodukty ziemniaczane
żywność wygodna
potrawy
potatoes
chips
pancakes
noodles
potato semi-finished products
convenience food
dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-9
Gotowanie bez glutenu
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 122291
nietolerancje
gluten
celiakia
zboża bezglutenowe
posiłki
gastronomia.
intolerance
gluten
celiac disease
gluten free cereals
dishes
gastronomy
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2008-4
Using EBSD method to determination of microstructural internal state variables in hot deformed single phase metallic alloy
DARIUSZ KUC
KRZYSZTOF RADWAŃSKI
GRZEGORZ NIEWIELSKI
nr katalogowy: 37806
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-4
Research of roof solar power plant in hot water supply installations
Vitalii Nalyvaiko
Ivan Radko
Oleksandr Okushko
Andrii Bereziuk
Ievgen Antypov
Nadiia Mrachkovska
nr katalogowy: 142658
10.15199/48.2023.04.17
solar power stations
heat pump
hot water supply
renewable energy sources.
elektrownie słoneczne
pompa ciepła
zaopatrzenie w ciepłą wodę
odnawialne źródła energii.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-4
Research of roof solar power plant in hot water supply installations
Vitalii Nalyvaiko
Ivan Radko
Oleksandr Okushko
Andrii Bereziuk
Ievgen Antypov
Nadiia Mrachkovska
nr katalogowy: 142658
10.15199/48.2023.04.17
solar power stations
heat pump
hot water supply
renewable energy sources.
elektrownie słoneczne
pompa ciepła
zaopatrzenie w ciepłą wodę
odnawialne źródła energii.
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2010-12
STRUKTURA I WŁASNOŚCI WYBRANYCH SPIEKÓW Co-Cu-WC OTRZYMANYCH METODĄ PRASOWANIA NA GORĄCO
ANDRZEJ ROMAŃSKI
nr katalogowy: 56270
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-11
Solution of a Hot Spot Problem of the Housing of a Channel Induction Furnace
Dietrich HECTORS
Koen VAN REUSEL
Johan DRIESEN
nr katalogowy: 39587
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2019-8
Pobory chwilowe a pobory w dłuższych okresach w centralnych instalacjach ciepłej wody budynków mieszkalnych wielorodzinnych
Jerzy Nejranowski
Władysław Szaflik
nr katalogowy: 122010
10.15199/17.2019.8.5
pobory ciepłej wody
nierównomierności poboru ciepłej wody
pobory chwilowe ciepłej wody
hot water intakes
jumpiness of hot water consumption
hot water temporary intakes
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2022-12
Porównanie metod obliczania zapotrzebowania na moc cieplną do podgrzania ciepłej wody użytkowej w budynkach wielorodzinnych
Alicja Brańka
Anna Kowalczyk
nr katalogowy: 140985
10.15199/9.2022.12.2
zapotrzebowanie na moc cieplną
podgrzanie ciepłej wody użytkowej
demand for thermal power
heating of domestic hot water
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2022-12
Porównanie metod obliczania zapotrzebowania na moc cieplną do podgrzania ciepłej wody użytkowej w budynkach wielorodzinnych
Alicja Brańka
Anna Kowalczyk
nr katalogowy: 140985
10.15199/9.2022.12.2
zapotrzebowanie na moc cieplną
podgrzanie ciepłej wody użytkowej
demand for thermal power
heating of domestic hot water
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2014-8
Charakterystyka odkształcalności i mikrostruktury nadstopu Ni-Fe po odkształcaniu plastycznym na gorąco
Kazimierz DUCKI
nr katalogowy: 86588
OPAKOWANIE 2016-1
Badania innowacyjnej kompozycji proadhezyjnej stosowanej w opakowaniach w przemyśle spożywczym
KRZYSZTOF ZYCH
AGNIESZKA WOŁOSIAK-HNAT
ARTUR BARTKOWIAK
SŁAWOMIR LISIECKI
MACIEJ KARŁOWICZ
nr katalogowy: 96380
10.15199/42.2016.1.2
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2007-3-4
Phase evolution of materials in the Ti-Al-C system during hot-pressing
JERZY LIS
LESZEK CHLUBNY
DARIUSZ ZIENTARA
MIROSŁAW M. BUĆKO
nr katalogowy: 27509
OPAKOWANIE 2018-7
Na Kaszubach o hot-stampingu
Tomasz Krawczak
nr katalogowy: 115105
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2007-3-4
Influence of forming and heat treatment parameters on chosen properties of Ni-Al based PM products
KATARZYNA FLUDZIŃSKA
STEFAN SZCZEPANIK
nr katalogowy: 27532
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2008-8
Study of the hot forming conditions of HSLA steel on the tensile testing machine
PETR KOZELSKÝ
JAN MELECKÝ
IVO SCHINDLER
MICHAL CAGALA
nr katalogowy: 37264
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-7-8
Przez żołądek do serca
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 108488
podroby jadalne
wątroba
nerki
serca
ozory
płuca
mózg
żołądki
jelita
wartość odżywcza
właściwości sensoryczne
wykorzystanie kulinarne
edible offal
liver
kidneys
heart
tongue
lungs
brain
stomach
gut
nutrition value
sensory properties
culinary use
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-5
PRODUKTY CONVENIENCE I GRILLOWE w sektorze mięsnym
Agnieszka Starek-Wójcicka
Joanna Pawłat
nr katalogowy: 143394
produkty wygodne
bezpieczne i zdrowe grillowanie
nowe technologie
convenient products
safe and healthy grilling
new technologies
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-5
PRODUKTY CONVENIENCE I GRILLOWE w sektorze mięsnym
Agnieszka Starek-Wójcicka
Joanna Pawłat
nr katalogowy: 143394
produkty wygodne
bezpieczne i zdrowe grillowanie
nowe technologie
convenient products
safe and healthy grilling
new technologies
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2018-11
Wpływ wykorzystania parafiny w kolektorze próżniowo- -rurowym na uzysk ciepła z energii promieniowania słonecznego w instalacji ciepłej wody użytkowej
PIOTR FELIŃSKI
ROBERT SEKRET
PRZEMYSŁAW STARZEC
nr katalogowy: 116884
10.15199/9.2018.11.4
ciepła woda użytkowa
energia promieniowania słonecznego
kolektor próżniowo-rurowy
magazynowanie ciepła
ciepło przemiany fazowej
materiał zmienno- -fazowy
domestic hot water
solar energy
evacuated tube collector
thermal energy storage
latent heat
PCM
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2010-6
Properties of hot pressed Fe-50%Co materials
Joanna Borowiecka-Jamrozek
Janusz Konstanty
nr katalogowy: 56489
OPAKOWANIE 2013-12
Hot tack, badanie wytrzymałości połączeń bezpośrednio po zgrzewaniu
BOHDAN CZERNIAWSKI
JACEK FRYDRYCH
BOGUSŁAW ZDANOWSKI
nr katalogowy: 81167
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-10
The process of simulation system modeling of automatic band tension stabilization in a permanent hot zinc-plating line in dynamic modes
Olessya YUCHSHENKO
Waldemar WÓJCIK
nr katalogowy: 87466
10.12915/pe.2014.10.50
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2012-11
ANALIZA PROCESU KUCIA WYDŁUŻAJĄCEGO STOPU ALUMINIUM AlMg1SiCu
MARCIN KUKURYK
nr katalogowy: 72444
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2013-10
Detektory HOT zakresu średniej podczerwieni
Piotr Martyniuk
Waldemar Gawron
Antoni Rogalski
nr katalogowy: 79983
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-5
Biesiada przy grillu
nr katalogowy: 113660
grillowanie
mięso
przyprawy
sosy
potrawy mięsne z grilla
grilling
meat
spices
herbs
sauces
grilled meat dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-11-12
Zdrów jak ryba
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 134937
ryby morskie i słodkowodne
wartość odżywcza
wielonienasycone kwasy tłuszczowe
witaminy
zdrowie
świąteczne dania rybne
marine and freshwater fish
nutritional value
polyunsaturated fatty acids
vitamins
health
Christmas fish dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-11-12
Zdrów jak ryba
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 134937
ryby morskie i słodkowodne
wartość odżywcza
wielonienasycone kwasy tłuszczowe
witaminy
zdrowie
świąteczne dania rybne
marine and freshwater fish
nutritional value
polyunsaturated fatty acids
vitamins
health
Christmas fish dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-11-12
Zdrów jak ryba
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 134937
ryby morskie i słodkowodne
wartość odżywcza
wielonienasycone kwasy tłuszczowe
witaminy
zdrowie
świąteczne dania rybne
marine and freshwater fish
nutritional value
polyunsaturated fatty acids
vitamins
health
Christmas fish dishes
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2009-10
Czynniki kształtujące wygląd ogniowych powłok cynkowych
ZBIGNIEW JANAS
nr katalogowy: 47136
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-9a
System pomiarowy do testowania parametrów cieplnych materiałów termoizolacyjnych
Stanisław CHUDZIK
nr katalogowy: 62355
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2011-9
Współpraca układów centralnego ogrzewania i ciepłej wody użytkowej z priorytetem jej przygotowywania w węzłach równoległych
WŁADYSŁAW SZAFLIK
nr katalogowy: 62126
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2015-8
Wpływ dodatku litu na charakterystyki plastyczności stopów magnezu
Dariusz KUC
Eugeniusz HADASIK
Tomasz MIKUSZEWSKI
Ivo SCHINDLER
nr katalogowy: 92854
10.15199/24.2015.8.6
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2015-1
The influence of heat treatment on toughness of extruded profiles from EN AW - 6060 aluminium alloy
Piotr ROMAŃSKI
Grzegorz STRADOMSKI
Wojciech CIEPIELA
Jan W. PILARCZYK
nr katalogowy: 89144
10.15199/24.2015.1.22
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2014-8
Analiza zmian struktury stopów z układu Fe-Al po procesie walcowania na gorąco
Iwona BEDNARCZYK
Magdalena JABŁOŃSKA
Monika HYRCZA-MICHALSKA
nr katalogowy: 86584
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2012-9
Analiza wpływu cen gazu ziemnego na koszty wytwarzania ciepłej wody użytkowej za pomocą 2-funkcyjnego kotła gazowego w budownictwie wielorodzinnym
JAROSŁAW BORYCA
MARTA KOWALIK
BARBARA HALUSIAK
nr katalogowy: 70545
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2016-10
Wpływ warunków odkształcenia plastycznego na gorąco na zmiany naprężenia uplastyczniającego stali Complex Phase (CP)
Zbigniew KUŹMIŃSKI
Michał DZIEDZIC
Stanisław TURCZYN
Ksenia PŁATEK
Damian BARAN
nr katalogowy: 101630
10.15199/24.2016.10.1
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2016-4
Impact of water environment on the durability of zinc protected steel pipes in hot water distribution systems
Dominika DĘBSKA
nr katalogowy: 97717
10.15199/40.2016.4.9
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2016-3
KUCIE W PLASTYCZNEJ MATRYCY INTERMETALIKÓW TiAl
STEFAN SZCZEPANIK
PIOTR BEDNARCZYK
nr katalogowy: 97302
10.15199/67.2016.3.3
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2023-3
Analiza zysku finansowego przy zastosowaniu instalacji odzysku ciepła ze ścieków spod prysznica dla budynku jednorodzinnego
Robert Kowalik
nr katalogowy: 142427
10.15199/17.2023.2.4
odzysk ciepła
ścieki szare
wymienniki cieplne
odzysk ciepła ze ścieków
heat recovery
gray wastewater
heat exchangers
heat recovery from wastewater
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2023-3
Analiza zysku finansowego przy zastosowaniu instalacji odzysku ciepła ze ścieków spod prysznica dla budynku jednorodzinnego
Robert Kowalik
nr katalogowy: 142427
10.15199/17.2023.2.4
odzysk ciepła
ścieki szare
wymienniki cieplne
odzysk ciepła ze ścieków
heat recovery
gray wastewater
heat exchangers
heat recovery from wastewater
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-2
Melamina jako składnik naczyń i przyborów kuchennych. Analiza przypadków produktów niebezpiecznych dla zdrowia konsumentów
Małgorzata A. Jarossová
Paulina Krnáčová
Małgorzata Krzywonos
Anna Cierniak-Emerych
Alica Lacková
Szymon T. Dziuba
nr katalogowy: 124849
10.15199/62.2020.2.14
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-4
Polska kuchnia regionalna – kuchnia wielkopolska
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 150021
kuchnia wielkopolska
pyry
gzik (gotowane ziemniaki z twarogiem)
parzybroda
rogale świętomarcińskie
Wielkopolska cuisine
potatoes
gzik (boiled potatoes with cottage cheese)
parzybroda soup
St. Martin's croissants
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2018-4
Computer system for design of the hot rolling technology for advanced multiphase steel strips
Łukasz RAUCH
Krzysztof BZOWSKI
Maciej PIETRZYK
nr katalogowy: 113537
10.15199/24.2018.4.3
hot rolling
innovative materials
computer system
walcowanie na gorąco
nowoczesne materiały
system komputerowy
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-1
Stress dependence on the band thickness in a continuous hot zinc-plating line
Olessya YUCHSHENKO
Waldemar WÓJCIK
nr katalogowy: 81873
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2016-9
Mikrostruktura i właściwości mechaniczne stali manganowo-aluminiowej walcowanej na gorąco
Grzegorz PERZYŃSKI
Dariusz KUC
nr katalogowy: 100127
10.15199/24.2016.9.14
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-3
Pierwsi faworyci
nr katalogowy: 4064
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-6
Dzień w Sobieskim
Dominika Gasik
nr katalogowy: 12016
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2023-11
Zużycie wody ciepłej i zimnej w latach 2011-2022 na przykładzie wybranych budynków wielorodzinnych
Ewa Hołota
Anna Życzyńska
Grzegorz Dyś
nr katalogowy: 146000
10.15199/17.2023.11.3
zmienność zużywanej wody
współczynnik zużycia wody
współczynnik zużycia ciepła
variability of water consumption
water consumption indicator
water heating indicator
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-11
Optimizing Rice Heating Efficiency: A Comparative Study of Zigzag Rail Design and Hybrid Induction Heating in a Novel Rice Heating System
Thanakrit CHAIWANDEE
Samroeng SANTALUNAI
Samran SANTALUNAI
Chanchai THONGSOPA
Weerawat CHAROENSIRI
Jariya PAKPROM
Thanaset THOSDEEKORAPHAT
Nuchanart SANTALUNAI
Pichaya CHAIPANYA
nr katalogowy: 151332
10.15199/48.2024.11.08
Induction Heating
Rice Heating System
Zigzag Rail Design
Hybrid Systems
Ogrzewanie indukcyjne
system ogrzewania ryżu
konstrukcja szyny zygzakowatej
system hybrydowy
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2009-6
Badania właściwości nowoczesnych blach karoseryjnych ze stali typu trip
DOROTA SIODŁAK
RUDOLF KAWALLA
nr katalogowy: 44811
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2009-10
Fizyczne modelowanie procesu walcowania na gorąco w plastometrycznym teście skręcania
ZBIGNIEW KUŹMIŃSKI
ARKADIUSZ MAŃKUT
nr katalogowy: 47317
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2009-8
Wpływ skumulowanego odkształcenia plastycznego na strukturę stopu Fe-38Al
IWONA BEDNARCZYK
GRZEGORZ NIEWIELSKI
DARIUSZ KUC
nr katalogowy: 46223
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2004-10
Gorące punkty
Jerzy Bojanowicz
nr katalogowy: 5360
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-6
Turystyka kulinarna
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 143651
turystyka kulinarna
szlaki kulinarne
turystyczne produkty kulinarne
culinary tourism
culinary trails
tourism culinary products.
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-6
Turystyka kulinarna
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 143651
turystyka kulinarna
szlaki kulinarne
turystyczne produkty kulinarne
culinary tourism
culinary trails
tourism culinary products.
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2010-5
Plastometric test of zirconium alloy of system Zr-Nb
Henryk Dyja
Aleksander M. Galkin
Marcin Knapiński
K.V. Ozhmegov
nr katalogowy: 51709
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2022-10
Przegląd wybranych metod rozliczania kosztów ciepłej wody użytkowej po nowelizacji przepisów w 2021 roku
Paweł Michnikowski
nr katalogowy: 139960
10.15199/9.2022.10.4
ciepłomierze
wodomierze
koszty ciepłej wody użytkowej
heat meters
water meters
domestic hot water costs
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2022-10
Przegląd wybranych metod rozliczania kosztów ciepłej wody użytkowej po nowelizacji przepisów w 2021 roku
Paweł Michnikowski
nr katalogowy: 139960
10.15199/9.2022.10.4
ciepłomierze
wodomierze
koszty ciepłej wody użytkowej
heat meters
water meters
domestic hot water costs
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2022-10
Przegląd wybranych metod rozliczania kosztów ciepłej wody użytkowej po nowelizacji przepisów w 2021 roku
Paweł Michnikowski
nr katalogowy: 139960
10.15199/9.2022.10.4
ciepłomierze
wodomierze
koszty ciepłej wody użytkowej
heat meters
water meters
domestic hot water costs
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2022-10
Przegląd wybranych metod rozliczania kosztów ciepłej wody użytkowej po nowelizacji przepisów w 2021 roku
Paweł Michnikowski
nr katalogowy: 139960
10.15199/9.2022.10.4
ciepłomierze
wodomierze
koszty ciepłej wody użytkowej
heat meters
water meters
domestic hot water costs
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2014-5
The influence of deformation scheme on grain boundaries structure of carbon steel boiler tubes
Ludmiła V. Opryszko
Gieorgij D. Suchomlin
Zbigniew Stradomski
Leonid N. Deyneko
nr katalogowy: 84245
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2014-11
Hot embossing method for development of soft glass microoptic components with broadband infrared transmission
Rafał Kasztelanic
Ryszard Buczyński
Jarosław Cimek
Ireneusz Kujawa
Ryszard Stępień
Anna Kozłowska
Andrzej Maląg
Andrew J. Waddie
Mohammad R. Taghizadeh
nr katalogowy: 88101
10.15199/ELE-2014-205
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2013-4
The evaluation of zinc coatings corrosion resistance on the ambulance construction elements
ILONA SZŁAPA
MACIEJ HAJDUGA
DARIUSZ JĘDRZEJCZYK
SYLWIA WĘGRZYNKIEWICZ
DARIUSZ SOŁEK
nr katalogowy: 75764
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2010-3
Influence of strain rate and deformation temperature on the microstructure of Inconel X750 superalloy
Andrzej Nowotnik
Jan Sieniawski
Grażyna Mrówka-Nowotnik
Arkadiusz Onyszko
nr katalogowy: 52747
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2010-3
The zinc coating solidification on surface silicon steels and DI castings
Dariusz Kopyciński
Edward Guzik
Waldemar Wołczyński
nr katalogowy: 52678
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2016-5
The influence of heat treatment on toughness of extruded profiles from EN AW-6063 aluminium alloy
Piotr ROMAŃSKI
Grzegorz STRADOMSKI
Jan W. PILARCZYK
nr katalogowy: 99169
10.15199/24.2016.5.6
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2015-3
The automatic system for the characterization of thermoelectric microgenerators
Mirosław Gierczak
Sebastian Dziewięcki
Piotr Markowski
nr katalogowy: 90124
10.15199/13.2015.3.9
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-10
Street food w Polsce
nr katalogowy: 116445
gastronomia uliczna
Polska
street food
Poland
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-6
Warzywne co nieco
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 143647
warzywa
wartość odżywcza
walory zdrowotne
wykorzystanie kulinarne
surówki/sałatki warzywne
vegetables
nutritional value
health values
culinary use
vegetable salads.
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-6
Warzywne co nieco
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 143647
warzywa
wartość odżywcza
walory zdrowotne
wykorzystanie kulinarne
surówki/sałatki warzywne
vegetables
nutritional value
health values
culinary use
vegetable salads.
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2009-5
Influence of thermomechanical processing conditions on microstructure and hot plasticity of Ti-6Al-4V alloy
MACIEJ MOTYKA
WALDEMAR ZIAJA
KRZYSZTOF KUBIAK
JAN SIENIAWSKI
nr katalogowy: 47793
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2009-8
Rheological model of the austenitic steel subjected to hot deformation, accounting for the microstructure evolution
DARIUSZ KUC
ROMAN KUZIAK
MACIEJ PIETRZYK
nr katalogowy: 46238
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2023-12
Zużycie ciepłej wody użytkowej w domu opieki społecznej – studium przypadku
JOANNA LIEBERSBACH
IWONA POLARCZYK
nr katalogowy: 146409
10.15199/9.2023.12.3
ciepła woda użytkowa
domy opieki społecznej
zużycie wody
domestic hot water
social care buildings
water consumption
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2017-10
Wpływ warunków odkształcenia na gorąco na zmiany naprężenia uplastyczniającego stali 09G2S/C
Zbigniew KUŹMIŃSKI
Stanisław TURCZYN
Michał DZIEDZIC
Ksenia PŁATEK
nr katalogowy: 109704
10.15199/24.2017.10.3
szyna kolejowa
naprężenia własne
prostowanie
railway rail
residual stresses
straightening
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-8
Jadalne opakowania i naczynia jednorazowe do żywności
Iwona Szymańska
Anna Żbikowska
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
nr katalogowy: 121995
10.15199/65.2019.8.11
rynek opakowań
filmy i powłoki jadalne
jednorazowe naczynia jadalne
Dyrektywa Plastikowa
packaging market
edible films and coatings
edible disposable dishes
Plastic Directive
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2014-8
Wpływ temperatury i prędkości odkształcenia na mikrostrukturę stopu na osnowie fazy międzymetalicznej Ni3Al
Paweł JÓŹWIK
Wojciech POLKOWSKI
Ivo SCHINDLER
Stanislav RUSZ
Peter KAWULOK
Krzysztof KRAWCZYK
Zbigniew BOJAR
nr katalogowy: 86591
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2012-2
Structural analysis of composite powders obtained from recycled material
Magdalena Suśniak
Joanna Karwan -Baczewska
Jan Dutkiewicz
Marco Actis Grande
nr katalogowy: 68267
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2011-8
Symulacja fizyczna walcowania na gorąco blach cienkich ze stali TRIP o podwyższonej zawartości Mn i Al
ADAM grAJCAr
roMAn KuziAK
nr katalogowy: 62616
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2010-8
Przeróbka plastyczna mosiądzu bizmutowego CuZn38Bi2
WITOLD S. MALEC
BEATA E. CWOLEK
LUDWIK K. CIURA
ŁUKASZ J. WIERZBICKI
BARBARA A. JUSZCZYK
nr katalogowy: 53520
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2010-9
TERMOMECHANICZNA ORAZ MIKROSTRUKTURALNA SYMULACJA PROCESU KUCIA WYDŁUŻAJĄCEGO STOPU TYTANU Ti-6Al-4V
MARCIN KUKURYK
nr katalogowy: 54136
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2020-5
Scheffer Krantechnik developing products state of the art
nr katalogowy: 126380
AURA 2022-5
Archetyp Raju powstaje w Ogrodzie Botanicznym w Powsinie
Jolanta CZUDAK-TOMAKA
nr katalogowy: 137570
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2020-5
Scheffer Krantechnik developing products state of the art
nr katalogowy: 126380
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2004-8-9
Walce ze stali szybkotnącej
L. Bećak
M. Tvrdy
J. Jelmek
nr katalogowy: 1112
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2024-4
FAKTY I LICZBY DOTYCZĄCE TARGÓW HANNOVER MESSE
nr katalogowy: 148423
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2021-3
Using PI Controller Unit for Controlling the Water Temperature in Oil Fired Heaters by PLC Techniques
Shatha Y. Ismail
Zozan Saadallah Hussain
Hassaan TH. H. Thabet
Thabit H. Thabit
nr katalogowy: 130678
10.15199/48.2021.03.30
PI Controller
PLC
PID Tuning
FBD Language
Oil Water Heaters
regulator PI
PLC
olejowe podgrzewacze wody
ATEST - OCHRONA PRACY 2024-1
Gorące środowisko pracy – wytyczne dla pracodawców (4)
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 146871
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-4
Zero waste a gastronomia
Danuta Kołożyn-Krajewska
Beata Bilska
Wiesława Grzesińska
Marzena Tomaszewska
nr katalogowy: 125917
marnotrawstwo żywności
zakłady gastronomiczne
usługi hotelarsko-gastronomiczne
food waste
foodservice establishments
hospitality and foodservice industry
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2013-11
OPRACOWANIE I WERYFIKACJA PARAMETRÓW KUCIA MATRYCOWEGO NA GORĄCO WYPRASEK ZE STOPU Ti10V2Fe3Al
MAREK WOJTASZEK
TOMASZ ŚLEBODA
ANETA ŁUKASZEK-SOŁEK
nr katalogowy: 80993
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-10
Ekspertyzy dotyczące wybranych problemów antykorozyjnych. Część 1: Powłoki cynkowe zanurzeniowe i systemy duplex
AGNIESZKA KRÓLIKOWSKA
ŁUKASZ AUGUSTYŃSKI
LESZEK KOMOROWSKI
nr katalogowy: 71776
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-9
Przygotowanie powierzchni powłoki cynkowej zanurzeniowej przed malowaniem
LESZEK KOMOROWSKI
nr katalogowy: 70781
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2012-7
Pękanie na gorąco stali nierdzewnych austenitycznych z dodatkiem miedzi
Aneta ZIEWIEC
nr katalogowy: 69418
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-6
Powłoki cynkowe ogniowe w infrastrukturze miejskiej i drogowej
AGNIESZKA KRÓLIKOWSKA
MAŁGORZATA ZUBIELEWICZ
LESZEK KOMOROWSKI
nr katalogowy: 68367
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2011-9
Badania eksperymentalne słonecznej instalacji ciepłej wody użytkowej w warunkach klimatycznych Lublina Część 1. Ocena rzeczywistych efektów energetycznych
ALICJA SIUTA-OLCHA
TOMASZ CHOLEWA
nr katalogowy: 62127
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2010-8
Opracowanie równań opisujących statyczne procesy odbudowy struktury odkształcanego na gorąco stopu magnezu
DARIUSZ KUC
EUGENIUSZ HADASIK
VALERIY PIDVYSOTSK’
YY
nr katalogowy: 53518
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2010-6
Analiza wybranych czynników wpływających na efektywność energetyczną solarnych systemów przygotowania ciepłej wody
TOMASZ CHOLEWA
ALICJA SIUTA-OLCHA
nr katalogowy: 52196
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2016-7
Modelowanie matematyczne procesu odkształcenia plastycznego stali mikrostopowych
Marek OPIELA
nr katalogowy: 100047
10.15199/24.2016.7.1
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2010-6
Analiza wybranych czynników wpływających na efektywność energetyczną solarnych systemów przygotowania ciepłej wody
TOMASZ CHOLEWA
ALICJA SIUTA-OLCHA
nr katalogowy: 52196
OPAKOWANIE 2022-8
AlphaJET, czyli przyszłość dzieje się dziś
nr katalogowy: 139124
OPAKOWANIE 2022-10
Eko – nowy standard w opakowaniach klasy premium
Anna Naruszko
nr katalogowy: 140192
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2021-3
Przegląd energooszczędnych rozwiązań instalacji ogrzewania, wentylacji i ciepłej wody w budownictwie
WŁADYSŁAW SZAFLIK
nr katalogowy: 131299
10.15199/9.2021.3.2
instalacje energooszczędne
centralne ogrzewanie
wentylacja
instalacje ciepłej wody
zużycie energii w budownictwie
energy-saving installations
central heating
ventilation
hot water installations
energy consumption in construction
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2017-8
Charakterystyka odkształcalności nadstopu Ni-Fe podczas odkształcania plastycznego na gorąco
Kazimierz J. DUCKI
Jacek MENDALA
nr katalogowy: 109109
10.15199/24.2017.8.5
nadstop IN-718
odkształcanie na gorąco
właściwości plastyczne
parametr Zenera-Hollomona
energia aktywacji odkształca nia na gorąco
IN-718 superalloy
hot deformation
plastic properties
Ze ner-Hollomon parameter
activation energy for hot working
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-9
Estimate of Scale Thickness for Iron Pipes in Geothermal Power Generation Using Acoustic Emission Sensor
Toshifumi YUJI
Hiroyuki KINOSHITA
Toshio BOUNO
Nuttee THUNGSUK
Sunun TATI
Thaweesak TANARAM
Narong MUNGKUNG
nr katalogowy: 127822
10.15199/48.2020.09.28
Acoustic emission sensor
Geothermal generation
Maharanobis distance
Scale
Fast fourier transform method
geotermalne źródła energii elektrycznej
czujniki ultradźwiękowe
emisja akustyczna
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2021-3
Opłacalność zastosowania pompy ciepła w układach centralnego ogrzewania i ciepłej wody użytkowej
KAROL OLSZEWSKI
BLANKA JAKUBOWSKA
nr katalogowy: 131298
10.15199/9.2021.3.1
pompa ciepła
ciepła woda użytkowa
centralne ogrzewanie
heat pump
domestic hot water
central heating
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2013-11
POPRAWA TRWAŁOŚCI NARZĘDZI DO KUCIA NA GORĄCO PRZEZ ZASTOSOWANIE WARSTW HYBRYDOWYCH
ZBIGNIEW GRONOSTAJSKI
MAREK HAWRYLUK
MARCIN KASZUBA
MARCIN MARCINIAK
JERZY SMOLIK
MACIEJ ZWIERZCHOWSKI
nr katalogowy: 80990
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2014-1
Problemy jakościowe w procesie kucia na gorąco odkuwki typu widłak
Zbigniew GRONOSTAJSKI
Marek HAWRYLUK
Joanna JAKUBIK
Marcin KASZUBA
Piotr KONDRACKI
dr inż. Adam NIECHAJOWICZ
Bartłomiej NOWAK
nr katalogowy: 88762
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2014-9
Stale do produkcji grodzic o wysokiej wartości naprężenia uplastyczniającego w procesie walcowania na gorąco
Zbigniew KUŹMIŃSKI
Stanisław TURCZYN
Michał DZIEDZIC
nr katalogowy: 86889
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-12a
On the Trend of Improvement of Thermal Model for Calculating the TOT and HST
Mohammad Tolou ASKARI
M. Z. A Ab. KADIR
Mehdi IZAD
nr katalogowy: 73114
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-10
Korozja tworzyw metalicznych i ochrona przed korozją ze szczególnym uwzględnieniem cynkowania zanurzeniowego (ogniowego) żeliwa
IRENEUSZ STANUCH
nr katalogowy: 71778
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-9b
Emerging Trend and Hot topics Researches in Modeling and Management Science
Jinfeng Wang
nr katalogowy: 70718
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2012-8
Badania plastyczności i mikrostruktury stopu AZ80 po odkształceniu na gorąco
Dariusz KUC
Iwona BEDNARCZYK
Grzegorz NIEWIELSKI
nr katalogowy: 70212
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2012-8
Zmęczenie cieplne stali WCLV stosowanej na matryce w procesie kucia koła czołowego
Marek HAWRYLUK
Marcin MARCINIAK
nr katalogowy: 70205
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2012-8
Charakterystyka mikrostruktury stopów na osnowie fazy Fe3Al i FeAl po odkształceniu plastycznym na gorąco
Iwona BEDNARCZYK
Magdalena JABŁOŃSKA
nr katalogowy: 70196
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-5a
A device for thermal conductivity measurement based on the method of local heat influence
Oleksandra HOTRA
Oleg DEKUSHA
nr katalogowy: 67798
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH