Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Wpływ rodzaju techniki obróbki kulinarnej na jakość filetów z karpia (Cyprinus carpio) pokrytych powłoką furcelleranowo-żelatynową
Monika Modzelewska-Kapituła
Katarzyna Tkacz
Wacław Mozolewski
Weronika Zduńczyk
Ewa Malczyk
Marta Szulc
Agata Ziomek
nr katalogowy: 143011
10.15199/65.2023.4.5
ryby
obróbka cieplna
wartość odżywcza
właściwości fizyko- chemiczne
fish
cooking
nutritional value
physicochemical properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Wpływ rodzaju techniki obróbki kulinarnej na jakość filetów z karpia (Cyprinus carpio) pokrytych powłoką furcelleranowo-żelatynową
Monika Modzelewska-Kapituła
Katarzyna Tkacz
Wacław Mozolewski
Weronika Zduńczyk
Ewa Malczyk
Marta Szulc
Agata Ziomek
nr katalogowy: 143011
10.15199/65.2023.4.5
ryby
obróbka cieplna
wartość odżywcza
właściwości fizyko- chemiczne
fish
cooking
nutritional value
physicochemical properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Wpływ rodzaju techniki obróbki kulinarnej na jakość filetów z karpia (Cyprinus carpio) pokrytych powłoką furcelleranowo-żelatynową
Monika Modzelewska-Kapituła
Katarzyna Tkacz
Wacław Mozolewski
Weronika Zduńczyk
Ewa Malczyk
Marta Szulc
Agata Ziomek
nr katalogowy: 143011
10.15199/65.2023.4.5
ryby
obróbka cieplna
wartość odżywcza
właściwości fizyko- chemiczne
fish
cooking
nutritional value
physicochemical properties
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-6
Turystyka kulinarna
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 143651
turystyka kulinarna
szlaki kulinarne
turystyczne produkty kulinarne
culinary tourism
culinary trails
tourism culinary products.
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-6
Turystyka kulinarna
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 143651
turystyka kulinarna
szlaki kulinarne
turystyczne produkty kulinarne
culinary tourism
culinary trails
tourism culinary products.
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-2
Wołowina kulinarna cz. I – czynniki wpływające na jakość mięsa
Monika Modzelewska-Kapituła
Weronika Zduńczyk
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 130544
rasy bydła
jakość mięsa
dojrzewanie
obróbka cieplna
beef breeds
meat quality
ageing
thermal treatment
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-10
Skrzydełko czy udko?
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 134023
mięso drobiowe
kurczaki
indyki
gęsi
kaczki
łowne ptactwo
cechy mięsa
wartość odżywcza
kulinarne wykorzystanie
potrawy
poultry meat
chicken
turkeys
geese
ducks
game birds
meat characteristics
nutritional value
culinary use
dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-10
Skrzydełko czy udko?
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 134023
mięso drobiowe
kurczaki
indyki
gęsi
kaczki
łowne ptactwo
cechy mięsa
wartość odżywcza
kulinarne wykorzystanie
potrawy
poultry meat
chicken
turkeys
geese
ducks
game birds
meat characteristics
nutritional value
culinary use
dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-10
Skrzydełko czy udko?
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 134023
mięso drobiowe
kurczaki
indyki
gęsi
kaczki
łowne ptactwo
cechy mięsa
wartość odżywcza
kulinarne wykorzystanie
potrawy
poultry meat
chicken
turkeys
geese
ducks
game birds
meat characteristics
nutritional value
culinary use
dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-4
Zwycięski brąz
nr katalogowy: 125918
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Dziedzictwo kulinarne górali Czadeckich na terenie województwa lubuskiego
Dorota Garnek
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 139607
10.15199/65.2022.9.7
dziedzictwo kulinarne
ziemie odzyskane
województwo lubuskie
górale Czadeccy
Czadca
bukowina
culinary heritage
reclaimed territories
Lubuskie Voivodeship
Czadecki highlanders
Czadca
bukovina
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Dziedzictwo kulinarne górali Czadeckich na terenie województwa lubuskiego
Dorota Garnek
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 139607
10.15199/65.2022.9.7
dziedzictwo kulinarne
ziemie odzyskane
województwo lubuskie
górale Czadeccy
Czadca
bukowina
culinary heritage
reclaimed territories
Lubuskie Voivodeship
Czadecki highlanders
Czadca
bukovina
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-11
PRZETWARZANIE NIEOSŁONKOWYCH jadalnych ubocznych surowców rzeźnych
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
nr katalogowy: 140661
surowce uboczne
przetwórstwo
kulinaria
by-products
processing
cooking
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-11
PRZETWARZANIE NIEOSŁONKOWYCH jadalnych ubocznych surowców rzeźnych
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
nr katalogowy: 140661
surowce uboczne
przetwórstwo
kulinaria
by-products
processing
cooking
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-5
Szefowie dla Szefów CHEF CULINARY CUP
nr katalogowy: 98403
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Dziedzictwo kulinarne górali Czadeckich na terenie województwa lubuskiego
Dorota Garnek
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 139607
10.15199/65.2022.9.7
dziedzictwo kulinarne
ziemie odzyskane
województwo lubuskie
górale Czadeccy
Czadca
bukowina
culinary heritage
reclaimed territories
Lubuskie Voivodeship
Czadecki highlanders
Czadca
bukovina
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Dziedzictwo kulinarne górali Czadeckich na terenie województwa lubuskiego
Dorota Garnek
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 139607
10.15199/65.2022.9.7
dziedzictwo kulinarne
ziemie odzyskane
województwo lubuskie
górale Czadeccy
Czadca
bukowina
culinary heritage
reclaimed territories
Lubuskie Voivodeship
Czadecki highlanders
Czadca
bukovina
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-11-12
Kadra Narodowa na IKA 2024
Jarek Uściński
nr katalogowy: 146337
PROBLEMY JAKOŚCI 2023-3
Cechy jakości i motywy podróżowania po szlakach kulinarnych w Polsce
Małgorzata Z. Wiśniewska
Justyna Kozłowska
nr katalogowy: 143990
10.15199/46.2023.3.2
turystyka
szlak kulinarny
jakość
motywy
tourism
culinary route
quality
motives
PROBLEMY JAKOŚCI 2023-3
Cechy jakości i motywy podróżowania po szlakach kulinarnych w Polsce
Małgorzata Z. Wiśniewska
Justyna Kozłowska
nr katalogowy: 143990
10.15199/46.2023.3.2
turystyka
szlak kulinarny
jakość
motywy
tourism
culinary route
quality
motives
PROBLEMY JAKOŚCI 2023-3
Cechy jakości i motywy podróżowania po szlakach kulinarnych w Polsce
Małgorzata Z. Wiśniewska
Justyna Kozłowska
nr katalogowy: 143990
10.15199/46.2023.3.2
turystyka
szlak kulinarny
jakość
motywy
tourism
culinary route
quality
motives
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-10
Na dziko
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 140247
dziczyzna
sarna
dzik jeleń
wartość odżywcza
obróbka termiczna
przyprawy i dodatki do dziczyzny
potrawy z dziczyzny
venison
roe deer
wild boar deer
nutritional value
heat treatment
spices and game additives
venison dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-9
Nie tylko na steki
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 109177
wołowina
części kulinarne
obróbka termiczna
potrawy
beef meat
culinary elements
heat treatment
dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-11-12
Spotkanie z Culinary Team of Poland
nr katalogowy: 129533
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Aktualne problemy jakości rynkowego mięsa kulinarnego w opinii konsumentów
Klaudia Wojtulewicz
Tomasz Florowski
Anna Florowska
nr katalogowy: 130990
10.15199/65.2021.3.5
mięso kulinarne
wady jakości mięsa
badania konsumenckie
culinary meat
meat quality defects
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Aktualne problemy jakości rynkowego mięsa kulinarnego w opinii konsumentów
Klaudia Wojtulewicz
Tomasz Florowski
Anna Florowska
nr katalogowy: 130990
10.15199/65.2021.3.5
mięso kulinarne
wady jakości mięsa
badania konsumenckie
culinary meat
meat quality defects
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Aktualne problemy jakości rynkowego mięsa kulinarnego w opinii konsumentów
Klaudia Wojtulewicz
Tomasz Florowski
Anna Florowska
nr katalogowy: 130990
10.15199/65.2021.3.5
mięso kulinarne
wady jakości mięsa
badania konsumenckie
culinary meat
meat quality defects
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Aktualne problemy jakości rynkowego mięsa kulinarnego w opinii konsumentów
Klaudia Wojtulewicz
Tomasz Florowski
Anna Florowska
nr katalogowy: 130990
10.15199/65.2021.3.5
mięso kulinarne
wady jakości mięsa
badania konsumenckie
culinary meat
meat quality defects
consumer research
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-10
Na dziko
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 140247
dziczyzna
sarna
dzik jeleń
wartość odżywcza
obróbka termiczna
przyprawy i dodatki do dziczyzny
potrawy z dziczyzny
venison
roe deer
wild boar deer
nutritional value
heat treatment
spices and game additives
venison dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-12
Turystyka Kulinarna
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 39715
PROBLEMY JAKOŚCI 2016-7-8
Łotewski system kształtowania jakości życia i tożsamości kulinarnej
Małgorzata Z. WIŚNIEWSKA
Baiba ŠAVRIN´A
nr katalogowy: 100040
10.15199/47.2016.7-8.7
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-12
Olimpijskie zmagania kucharzy
nr katalogowy: 124220
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-3
Pasztety wielkanocne
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 119301
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-1
Polski brąz, czyli kulinarne szaleństwa w Luksemburgu
Artur Łabuz
nr katalogowy: 56342
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-3
Kulinarne zmagania pod Łysą Górą
nr katalogowy: 119012
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-1-2
Podwójne srebro dla Polaków!
nr katalogowy: 141811
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-3
Trzy srebrne medale
nr katalogowy: 125359
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-9
Witaminowy twist
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 139516
warzywa
zdrowie
zalecane spożycie
przetwory warzywne
wykorzystanie kulinarne
vegetables
health
recommended consumption
vegetable preserves
culinary use
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-9
Witaminowy twist
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 139516
warzywa
zdrowie
zalecane spożycie
przetwory warzywne
wykorzystanie kulinarne
vegetables
health
recommended consumption
vegetable preserves
culinary use
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-11-12
Zdrów jak ryba
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 134937
ryby morskie i słodkowodne
wartość odżywcza
wielonienasycone kwasy tłuszczowe
witaminy
zdrowie
świąteczne dania rybne
marine and freshwater fish
nutritional value
polyunsaturated fatty acids
vitamins
health
Christmas fish dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-11-12
Zdrów jak ryba
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 134937
ryby morskie i słodkowodne
wartość odżywcza
wielonienasycone kwasy tłuszczowe
witaminy
zdrowie
świąteczne dania rybne
marine and freshwater fish
nutritional value
polyunsaturated fatty acids
vitamins
health
Christmas fish dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-11-12
Zdrów jak ryba
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 134937
ryby morskie i słodkowodne
wartość odżywcza
wielonienasycone kwasy tłuszczowe
witaminy
zdrowie
świąteczne dania rybne
marine and freshwater fish
nutritional value
polyunsaturated fatty acids
vitamins
health
Christmas fish dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-3
Juniorzy na start!
nr katalogowy: 125372
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-10
Proces poubojowego dojrzewania mięsa
Monika Modzelewska-Kapituła
Natalia Szuszkiewicz
Patrycja Mórawska
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 140129
dojrzewanie mięsa
przechowywania
wołowina
meat ageing
storage
beef
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-10
Proces poubojowego dojrzewania mięsa
Monika Modzelewska-Kapituła
Natalia Szuszkiewicz
Patrycja Mórawska
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 140129
dojrzewanie mięsa
przechowywania
wołowina
meat ageing
storage
beef
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-2
Szlaki kulinarne
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 41511
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-1
Turystyka Kulinarna
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 40671
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-3
Drobiowe przysmaki
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 104413
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-11
Nasi na Łotwie
nr katalogowy: 48034
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2010-3
Influence of initial heat treatment on the structure and creep resistance of austenitic Fe-Ni alloy
Kazimierz j. Ducki
Marek Hetmańczyk
nr katalogowy: 52660
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-1
Study on sludge incineration treatment based on deep learning
Weijie Hu
nr katalogowy: 146987
10.15199/62.2024.1.8
sewage treatment
sludge incineration
deep learning
back-propagation neural network
ecological benefit
oczyszczanie ścieków
spalanie osadów ściekowych
głębokie uczenie
sieć neuronowa z propagacją wsteczną
korzyści ekologiczne
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-1
Study on sludge incineration treatment based on deep learning
Weijie Hu
nr katalogowy: 146987
10.15199/62.2024.1.8
sewage treatment
sludge incineration
deep learning
back-propagation neural network
ecological benefit
oczyszczanie ścieków
spalanie osadów ściekowych
głębokie uczenie
sieć neuronowa z propagacją wsteczną
korzyści ekologiczne
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-9
Sezon na grzyby
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 145166
grzyby
wartość odżywcza
walory smakowe
utrwalanie
przydatność kulinarna
mushrooms
nutritional value
taste properties
preservation
culinary usefulness
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2014-8
Analiza efektywności procesu biologicznego oczyszczania ścieków w złożu tarczowym napędzanym powietrzem
nr katalogowy: 86322
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-3
Cena olimpijskiego srebra
Jarosław Uściński
nr katalogowy: 125361
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-6
Smaczna i zdrowa
nr katalogowy: 120658
wołowina
wartość odżywcza
system QMP
obróbka kulinarna
sezonowanie
burgery i inne potrawy
marynowanie. Title: Tasty and Healthy Meat
beef
nutritional value
the QMP system
culinary treatment
seasoning
burgers and other dishes
marinating.
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2013-4
Influence of laser parameters on microstructure and microhardness of boronickelized layer
ALEKSANDRA PERTEK
ANETA BARTKOWSKA
nr katalogowy: 79730
GOSPODARKA WODNA 2022-10
Wybór sposobu oczyszczania i odprowadzania ścieków dla osiedla mieszkaniowego
Rafał Miłaszewski
Marta Świdzikowska
nr katalogowy: 139924
10.15199/22.2022.10.3
osiedle mieszkaniowe
oczyszczanie i odprowadzanie ścieków
warianty
kryterium wyboru
minimalny koszt jednostkowy
housing estate
wastewater treatment and discharge
variants
choice criterion
minimal unit cost
GOSPODARKA WODNA 2022-10
Wybór sposobu oczyszczania i odprowadzania ścieków dla osiedla mieszkaniowego
Rafał Miłaszewski
Marta Świdzikowska
nr katalogowy: 139924
10.15199/22.2022.10.3
osiedle mieszkaniowe
oczyszczanie i odprowadzanie ścieków
warianty
kryterium wyboru
minimalny koszt jednostkowy
housing estate
wastewater treatment and discharge
variants
choice criterion
minimal unit cost
GOSPODARKA WODNA 2022-10
Wybór sposobu oczyszczania i odprowadzania ścieków dla osiedla mieszkaniowego
Rafał Miłaszewski
Marta Świdzikowska
nr katalogowy: 139924
10.15199/22.2022.10.3
osiedle mieszkaniowe
oczyszczanie i odprowadzanie ścieków
warianty
kryterium wyboru
minimalny koszt jednostkowy
housing estate
wastewater treatment and discharge
variants
choice criterion
minimal unit cost
GOSPODARKA WODNA 2022-10
Wybór sposobu oczyszczania i odprowadzania ścieków dla osiedla mieszkaniowego
Rafał Miłaszewski
Marta Świdzikowska
nr katalogowy: 139924
10.15199/22.2022.10.3
osiedle mieszkaniowe
oczyszczanie i odprowadzanie ścieków
warianty
kryterium wyboru
minimalny koszt jednostkowy
housing estate
wastewater treatment and discharge
variants
choice criterion
minimal unit cost
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-10
Półmisek wędlin Wykorzystanie wędlin w gastronomii
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 109863
wędliny
rodzaje
wędzonki
kiełbasy
wędliny drobiowe
wędliny podrobowe
wykorzystanie kulinarne
cold cuts
smoked meats
sausages
poultry cold cuts
offal cold cuts
culinary use
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2023-5
Jakość i sposoby wykorzystania biogazu na oczyszczalniach ścieków należących do Aquanet S.A.
Monika Pielach
Tomasz Kurant
nr katalogowy: 143297
10.15199/17.2023.5.3
Aquanet
oczyszczalnia ścieków
fermentacja metanowa
kofermentacja
biogaz
metan
osady ściekowe.
Aquanet
wastewater treatment plant
methane fermentation
co-digestion
biogas
methane
sewage sludge.
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2023-5
Jakość i sposoby wykorzystania biogazu na oczyszczalniach ścieków należących do Aquanet S.A.
Monika Pielach
Tomasz Kurant
nr katalogowy: 143297
10.15199/17.2023.5.3
Aquanet
oczyszczalnia ścieków
fermentacja metanowa
kofermentacja
biogaz
metan
osady ściekowe.
Aquanet
wastewater treatment plant
methane fermentation
co-digestion
biogas
methane
sewage sludge.
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2023-5
Jakość i sposoby wykorzystania biogazu na oczyszczalniach ścieków należących do Aquanet S.A.
Monika Pielach
Tomasz Kurant
nr katalogowy: 143297
10.15199/17.2023.5.3
Aquanet
oczyszczalnia ścieków
fermentacja metanowa
kofermentacja
biogaz
metan
osady ściekowe.
Aquanet
wastewater treatment plant
methane fermentation
co-digestion
biogas
methane
sewage sludge.
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2023-5
Jakość i sposoby wykorzystania biogazu na oczyszczalniach ścieków należących do Aquanet S.A.
Monika Pielach
Tomasz Kurant
nr katalogowy: 143297
10.15199/17.2023.5.3
Aquanet
oczyszczalnia ścieków
fermentacja metanowa
kofermentacja
biogaz
metan
osady ściekowe.
Aquanet
wastewater treatment plant
methane fermentation
co-digestion
biogas
methane
sewage sludge.
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-5
Zimno i zdrowo
nr katalogowy: 120186
frozen vegetables
nutritional value
heat treatment
culinary preparation
dishes.
mrożonki warzywne
wartość odżywcza
obróbka termiczna
wykorzystanie kulinarne
potrawy.
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2008-4
Quantitative description of TiAl based alloy microstructure after cyclic heat treatment
AGNIESZKA KOŚCIELNA
WOJCIECH SZKLINIARZ
nr katalogowy: 37822
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-11
PROBLEMY TECHNICZNO-TECHNOLOGICZNE i środowiskowe dotyczące wstępnej obróbki oraz oczyszczania ścieków w zakładach mięsnych
Marian Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 140662
ścieki w przemyśle mięsnym
metody zagospodarowania ścieków
zagęszczanie osadów
wastewater in the meat industry
wastewater management methods
sludge thickening
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-11
PROBLEMY TECHNICZNO-TECHNOLOGICZNE i środowiskowe dotyczące wstępnej obróbki oraz oczyszczania ścieków w zakładach mięsnych
Marian Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 140662
ścieki w przemyśle mięsnym
metody zagospodarowania ścieków
zagęszczanie osadów
wastewater in the meat industry
wastewater management methods
sludge thickening
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-1
Polacy w Luksemburgu
Dorota Karwacka
nr katalogowy: 56985
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2015-1
The influence of heat treatment on toughness of extruded profiles from EN AW - 6060 aluminium alloy
Piotr ROMAŃSKI
Grzegorz STRADOMSKI
Wojciech CIEPIELA
Jan W. PILARCZYK
nr katalogowy: 89144
10.15199/24.2015.1.22
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2016-5
The influence of heat treatment on toughness of extruded profiles from EN AW-6063 aluminium alloy
Piotr ROMAŃSKI
Grzegorz STRADOMSKI
Jan W. PILARCZYK
nr katalogowy: 99169
10.15199/24.2016.5.6
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2008-6
Influence of heat treatment on the phase composition of Al-Si coat on X2CrTi12 high chromium steel
ANNA WRÓBEL
BARBARA KUCHARSKA
ZYGMUNT NITKIEWICZ
nr katalogowy: 40526
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2006-5
Sekwencja powstawania faz międzymetalicznych w powłokach wielowarstwowych
WALDEMAR WOŁCZYŃSKI
TADEUSZ WIERZCHOŃ
nr katalogowy: 21725
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Analiza opinii konsumentów na temat mięsa jagnięcego
Izabela Narkiewicz
Tomasz Florowski
Anna Florowska
Iwona Szymańska
nr katalogowy: 140173
10.15199/65.2022.10.5
jagnięcina
preferencje konsumenckie
badanie ankietowe
amb
consumers preferences
questionnaire survey
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Analiza opinii konsumentów na temat mięsa jagnięcego
Izabela Narkiewicz
Tomasz Florowski
Anna Florowska
Iwona Szymańska
nr katalogowy: 140173
10.15199/65.2022.10.5
jagnięcina
preferencje konsumenckie
badanie ankietowe
amb
consumers preferences
questionnaire survey
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Analiza opinii konsumentów na temat mięsa jagnięcego
Izabela Narkiewicz
Tomasz Florowski
Anna Florowska
Iwona Szymańska
nr katalogowy: 140173
10.15199/65.2022.10.5
jagnięcina
preferencje konsumenckie
badanie ankietowe
amb
consumers preferences
questionnaire survey
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2019-1
Combined method for surface hardening of P6M5 steel by deposition of N + Ti and N + Cr diffusion coatings and selective laser post-treatment of substrate
Mykhaylo Pashechko
Myroslav Kindrachuk
Viktor Khyzhnyak
Oleksandr Tisov
Volodymyr Zagrebelniy
Alina Yurchuk
nr katalogowy: 118942
10.15199/28.2019.1.2
steel P6M5
nitrotitanizing
nitrochromizing
selective laser treatment
friction
wear resistance
stal P6M5
azototytanowanie
azotochromowanie
obróbka laserowa
tarcie
odporność na zużycie.
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2013-4
Influence of post weld heat treatment on the microstructure of friction stir welded 7xxx aluminum alloys
nr katalogowy: 79714
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2017-1
The influence of heat treatment on toughness of extruded profiles from EN AW-6082 aluminium alloy
Piotr ROMAŃSKI
Grzegorz STRADOMSKI
Sylwia WIEWIÓROWSKA
Arkadiusz SZAREK
nr katalogowy: 103559
10.15199/24.2017.1.18
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-1
Ocena możliwości wykorzystania zamrażania jako obróbki wstępnej przed tłoczeniem miazg owocowych
Andrzej Cendrowski
Zuzanna Dombrowska
nr katalogowy: 142044
10.15199/64.2023.1.4
jabłko
miazga
sok
obróbka wstępna
zamrażanie
tłoczenie
apple
pulp
juice
pre-treatment
freezing
pressing
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-1
Ocena możliwości wykorzystania zamrażania jako obróbki wstępnej przed tłoczeniem miazg owocowych
Andrzej Cendrowski
Zuzanna Dombrowska
nr katalogowy: 142044
10.15199/64.2023.1.4
jabłko
miazga
sok
obróbka wstępna
zamrażanie
tłoczenie
apple
pulp
juice
pre-treatment
freezing
pressing
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2019-1
Konkluzje Najlepszych Dostępnych Technik dla przetwarzania odpadów komunalnych
Piotr Manczarski
Krystyna Lelicińska-Serafin
Anna Rolewicz-Kalińska
nr katalogowy: 118352
10.15199/17.2019.1.4
najlepsze dostępne techniki
przetwarzanie odpadów komunalnych
ograniczenie oddziaływania na środowisko
best available techniques (BAT)
municipal solid waste treatment
reduction of the environmental impact
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2010-3
Fluidized Bed Atmospheric Diffusion Treatment (F-A/D-T) – scopes and limitations
Józef Jasiński
Leopold Jeziorski
Jarosław Jasiński
nr katalogowy: 52684
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-11
Experience with the production of electricity from biogas at sewage treatment plant in the Czech Republic
Miroslava GOŇO
Miroslav KYNCL
Radomír GOŇO
Iwona KŁOSOK-BAZAN
nr katalogowy: 80832
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2012-6
Punktowe źródła zanieczyszczeń jako zagrożenie dla jakości wód Pilicy
Edyta Kiedrzyńska
Magdalena Urbaniak
Marcin Kiedrzyński
Maciej Skłodowski
Maciej Zalewski
nr katalogowy: 68342
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2013-5
Influence of low-temperature oxynitriding glow-discharge treatment on corrosion resistance of NiTi shape memory alloys
JANUSZ KAMIŃSKI
TOMASZ BOROWSKI
MACIEJ TARNOWSKI
MACIEJ OSSOWSKI
ZDZISŁAW LEKSTON
TADEUSZ WIERZCHOŃ
nr katalogowy: 76444
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-12
PROCESY CIEPLNE W PRZETWÓRSTWIE surowców pochodzenia zwierzęcego
Marian Panasiewicz
Rafał Nadulski
Jacek Mazur
nr katalogowy: 141101
obróbka cieplna mięsa
zmiany cech fizycznych
wykorzystanie obróbki temperaturowej w przetwórstwie mięsa
heat treatment of meat
changes in physical characteristics
use of temperature treatment in meat processing
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-12
PROCESY CIEPLNE W PRZETWÓRSTWIE surowców pochodzenia zwierzęcego
Marian Panasiewicz
Rafał Nadulski
Jacek Mazur
nr katalogowy: 141101
obróbka cieplna mięsa
zmiany cech fizycznych
wykorzystanie obróbki temperaturowej w przetwórstwie mięsa
heat treatment of meat
changes in physical characteristics
use of temperature treatment in meat processing
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-5
Water treatment including surfactant using a pulsed discharge
Chobei YAMABE
Shou NAKAZAKI and Satoshi IHARA
nr katalogowy: 44736
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2010-2
Gradient boride layers formed by diffusion processes and by laser modification of diffusion layers
Michał Kulka
Aleksandra Pertek
nr katalogowy: 51425
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2019-3
Thermomechanical treatment of Ti and Ti-V microalloyed steel forgings
Marek Opiela
nr katalogowy: 121107
10.15199/28.2019.3.2
microalloyed steels
thermomechanical treatment
structure
mechanical properties
stale mikrostopowe
obróbka cieplno-plastyczna
struktura
własności mechaniczne.
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2017-1
Effect of heat treatment on quality and properties of solid bonded 6061 aluminum alloy
Łukasz Wzorek
Mateusz Wędrychowicz*
Tomasz Skrzekut
Piotr Noga
Marcel Wiewióra
Jakub Wiewióra
Wojciech Sajdak
Maria Richert
nr katalogowy: 104143
10.15199/28.2017.1.6
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2007-3-4
Heat treatment-microstructure relationship in the low-alloyed CMnAlSi steel
GAJDA-KUCHARSKA BLANKA
LIS ANDRZEJ
GOLAŃSKI GRZEGORZ
nr katalogowy: 27448
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-7
Spectroscopic characterization of plasma generated by microwave device for surface treatment
Bartosz HRYCAK
Dariusz CZYLKOWSKI
Robert MIOTK
Mariusz JASIŃSKI
nr katalogowy: 114662
10.15199/48.2018.07.22
microwave plasma
plasma sheet
optical emission spectroscopy (OES).
plazma mikrofalowa
płaszczyzna plazmowa
emisyjna spektroskopia optyczna (OES).
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-7
Compact microwave plasma device for surface treatment
Dariusz CZYLKOWSKI
Bartosz HRYCAK
Mariusz JASIŃSKI
nr katalogowy: 114647
10.15199/48.2018.07.07
microwave plasma
plasma sheet
surface treatment.
plazma mikrofalowa
płaszczyzna plazmowa
obróbka powierzchni.
AURA 2021-4
Przydomowe oczyszczalnie ścieków – od czego zacząć?
Kinga BOREK
Magdalena BAGIŃSKA
Maria STRZELCZYK
nr katalogowy: 131342
oczyszczalnie ścieków
przydomowe oczyszczalnie
systemy kanalizacyjne
obszary wiejskie
osadnik gnilny
kontenerowa oczyszczalnia
hydrofitowa oczyszczalnia
wastewater treatment plants
household wastewater treatment plants
sewage systems
rural areas
septic tank
containerized treatment plant
hydrophytic wastewater treatment plant
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-3
Kwintesencja smaku
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 112576
sosy
składniki
warzywa
owoce
grzyby
przyprawy
zioła
kulinarne zastosowanie
sauces
ingredients
vegetables
fruit
mushrooms
spices
herbs
culinary use
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-10
Piżmowa królowa jesieni
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 123626
dynia
wartość odżywcza
karotenoidy
obróbka kulinarna
przetwarzanie
zastosowanie kulinarne.
pumpkin
nutritional value
carotenoids
culinary preparation
processing
culinary use.
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2007-12
Powiązania procesów technologicznych w przeróbce frakcji C4 z pirolizy oraz w schemacie w pełni zintegrowanego kompleksu aromatów UOP
JACEK MOLENDA
nr katalogowy: 31922
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2007-3-4
Heat treatment influence on corrosion resistance of Fe28Al intermetallic phase
JANUSZ CEBULSKI
STANISŁAW LALIK
RAFAŁ MICHALIK
nr katalogowy: 27579
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2007-3-4
Eliminated plating with copper in process of hardening of gear wheels carburized traditionally
ANDRZEJ MALASIŃSKI
ZBIGNIEW GAWROŃSKI
nr katalogowy: 27562
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2007-3-4
Mechanism of TiAl intermetallic alloys grain refinement in cyclic heat treatment
AGNIESZKA KOŚCIELNA
WOJCIECH SZKLINIARZ
nr katalogowy: 27538
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2023-2
Ocena skuteczności oczyszczania wody w aspekcie usuwania związków żelaza i manganu
Małgorzata Wolska
Małgorzata Kabsch-Korbutowicz
Jacek Wiśniewski
nr katalogowy: 141949
10.15199/17.2023.2.4
wody podziemne
uzdatnianie
napowietrzanie
filtracja.
groundwater
treatment
aeration
filtration
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2023-2
Ocena skuteczności oczyszczania wody w aspekcie usuwania związków żelaza i manganu
Małgorzata Wolska
Małgorzata Kabsch-Korbutowicz
Jacek Wiśniewski
nr katalogowy: 141949
10.15199/17.2023.2.4
wody podziemne
uzdatnianie
napowietrzanie
filtracja.
groundwater
treatment
aeration
filtration
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-4
New control methods of a series-resonant inverter for purpose of corona surface treatment
Jan MUĆKO
nr katalogowy: 34347
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-3
The possibility application of underwater electrical discharge for water cleaning
Anna V. KHLYUSTOVA
Alexander I. MAXIMOV
nr katalogowy: 33584
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2009-9
Electronic control for high efficient process in thermal-moisture pretreatment of meal
ANELIYA MANUKOVA
SEHER KADIROVA
nr katalogowy: 46930
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2014-5
Infl uence of carburising and heat treatment operation on selective corrosion of chromium cast steels
MARCIN KONDRACKI
ANDRZEJ STUDNICKI
JAN SZAJNAR
nr katalogowy: 84422
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2012-9
Numeryczna analiza procesu obróbki cieplnej wielkogabarytowych odkuwek dla przemysłu energetycznego
Henryk ADRIAN
Józef KOWALSKI
Robert MAR-TYNOWSKI
Damian KOWALSKI
Joanna AUGUSTYN-PIENIĄŻEK
nr katalogowy: 71185
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2010-3
Computer simulation of stresses in coatings obtained in the PVD process
AGATA ŚLIWA
WALDEMAR KWAŚNY
LESZEK A. DOBRZAŃSKI
nr katalogowy: 52781
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2011-1
Effect of changes in the stabilizing treatment on the surface residual stresses of prestressing steel wires
L. CABALLERO
JOSÉ MIGUEL
ATIENZA M. ELICES
nr katalogowy: 57944
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2015-12
Corrosion and wear behavior of nitrocarburized layer on 42CrMo4 alloy steel formed in the new type of fluidized bed thermo-chemical treatment
Aleksander Ciski
Michał Wojucki
nr katalogowy: 95386
10.15199/40.2015.12.3
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-4
Influence of the inverter output circuit on the dielectric barrier discharges during the surface treatment of plastics
Jan MUĆKO
nr katalogowy: 91013
10.15199/48.2015.04.22
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2007-3-4
Influence of the macro- and microstructure of AZ91D alloy after thermal treatment on its mechanical properties
JANUSZ ADAMIEC
STANISŁAW ROSKOSZ
TADEUSZ GANCARCZYK
nr katalogowy: 27441
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-2a
Computer model of anticoagulation treatment
Daniela GOMBARSKA
Mariana BENOVA
nr katalogowy: 74445
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2022-9
Technologia wody i ścieków – tradycja i współczesność ujęcie syntetyczne
Zbysław Dymaczewski
Joanna Jeż-Walkowiak
Marek M. Sozański
nr katalogowy: 139537
10.15199/17.2022.9.5
Zdrowie publiczne
uzdatnianie wody
oczyszczanie ścieków
gospodarka wodno-ściekowa miast
Public health
water treatment
wastewater treatment
water and wastewater management in cities
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2022-9
Technologia wody i ścieków – tradycja i współczesność ujęcie syntetyczne
Zbysław Dymaczewski
Joanna Jeż-Walkowiak
Marek M. Sozański
nr katalogowy: 139537
10.15199/17.2022.9.5
Zdrowie publiczne
uzdatnianie wody
oczyszczanie ścieków
gospodarka wodno-ściekowa miast
Public health
water treatment
wastewater treatment
water and wastewater management in cities
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-11
Ocena przyczepności włókien stalowych do matrycy betonowej po ich obróbce mechanicznej
Dorota Krystosik
nr katalogowy: 140564
10.15199/33.2022.11.01
przyczepność
matryca betonowa
stalowe włókna
badanie pull-out.
adhesion
concrete matrix
steel fibers
pull-out test.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-11
Ocena przyczepności włókien stalowych do matrycy betonowej po ich obróbce mechanicznej
Dorota Krystosik
nr katalogowy: 140564
10.15199/33.2022.11.01
przyczepność
matryca betonowa
stalowe włókna
badanie pull-out.
adhesion
concrete matrix
steel fibers
pull-out test.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-11
Ocena przyczepności włókien stalowych do matrycy betonowej po ich obróbce mechanicznej
Dorota Krystosik
nr katalogowy: 140564
10.15199/33.2022.11.01
przyczepność
matryca betonowa
stalowe włókna
badanie pull-out.
adhesion
concrete matrix
steel fibers
pull-out test.
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-9
Jakość biogazu z przetwarzania osadów ściekowych w procesie termicznej hydrolizy i fermentacji. Analiza siloksanów
Jakub Mukawa
Tadeusz Rzepecki
Tadeusz Pająk
nr katalogowy: 139559
10.15199/62.2022.9.15
biogaz
oczyszczanie ścieków
hydroliza termiczna
związki krzemoorganiczne
biogas
wastewater treatment
thermal hydrolysis
organosilicon compounds
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-9
Jakość biogazu z przetwarzania osadów ściekowych w procesie termicznej hydrolizy i fermentacji. Analiza siloksanów
Jakub Mukawa
Tadeusz Rzepecki
Tadeusz Pająk
nr katalogowy: 139559
10.15199/62.2022.9.15
biogaz
oczyszczanie ścieków
hydroliza termiczna
związki krzemoorganiczne
biogas
wastewater treatment
thermal hydrolysis
organosilicon compounds
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-9
Jakość biogazu z przetwarzania osadów ściekowych w procesie termicznej hydrolizy i fermentacji. Analiza siloksanów
Jakub Mukawa
Tadeusz Rzepecki
Tadeusz Pająk
nr katalogowy: 139559
10.15199/62.2022.9.15
biogaz
oczyszczanie ścieków
hydroliza termiczna
związki krzemoorganiczne
biogas
wastewater treatment
thermal hydrolysis
organosilicon compounds
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2007-3-4
Influence of forming and heat treatment parameters on chosen properties of Ni-Al based PM products
KATARZYNA FLUDZIŃSKA
STEFAN SZCZEPANIK
nr katalogowy: 27532
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2008-4
Influence of solution heat treatment parameters on the quantity and morphology of M23C6 carbides in MAR M509 cobalt superalloy
PIOTR SKUPIEŃ
JANUSZ SZALA
nr katalogowy: 37828
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2008-4
Quantitative description of the influence of high-temperature hydrogen treatment on the microstructure of Ti-6Al-4V alloy
MARIA SOZAŃSKA
WOJCIECH SZKLINIARZ
TADEUSZ WIERZCHOŃ
nr katalogowy: 37821
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-5
Polska kuchnia regionalna – kuchnia Podkarpacia
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 150904
kuchnia regionalna
kuchnia Podkarpacia
charakterystyka
regional Polish cuisine
Podkarpacie cuisines
characteristics
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2013-1
Construction of leaders used in invasive cardiology
Joanna PRZONDZIONO
Eugeniusz HADASIK
Janusz SZALA
Rafał MŁYNARSKI
nr katalogowy: 74111
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2011-7
Elektrochemiczne badania korozji stopu tytanu po obróbce cieplnej w próżni
ZOFIA WOLAREK
ARKADIUSZ GAJEK
JERZY JAKUBOWSKI
nr katalogowy: 60948
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-5
Możliwości wykorzystania energii słonecznej w instalacjach ozonowania wody
Henryka Danuta STRYCZEWSKA
Grzegorz KOMARZYNIEC
Krzysztof NALEWAJ
nr katalogowy: 52167
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-4
Skuteczność metod fizykochemicznych w oczyszczaniu ścieków z przemysłu drobiarskiego
Agnieszka Makara
Zygmunt Kowalski
nr katalogowy: 142819
10.15199/62.2023.4.9
oczyszczanie ścieków
przemysł drobiarski
metody fizykochemiczne
wastewater treatment
poultry industry
physicochemical methods
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-4
Skuteczność metod fizykochemicznych w oczyszczaniu ścieków z przemysłu drobiarskiego
Agnieszka Makara
Zygmunt Kowalski
nr katalogowy: 142819
10.15199/62.2023.4.9
oczyszczanie ścieków
przemysł drobiarski
metody fizykochemiczne
wastewater treatment
poultry industry
physicochemical methods
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2018-7-8
Wpływ obróbki cieplnej na właściwości wytrzymałościowe elementów wytworzonych przyrostowo z polilaktydu przeznaczonego do obróbki cieplnej
KAMILA ŁUKA
MARIUSZ DĘBSKI
JANUSZ KLUCZYŃSKI
BOGDAN KOZIK
nr katalogowy: 115408
10.15199/148.2018.7-8.4
polilak t yd
obróbka cieplna
w łaściwości wytrzymałościowe
polylactide
thermal treatment
strength properties
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-5
Re-crystallization of Silicon during Rapid Thermal Treatment
Valentina GORUSHKO
Anna OMELCHENKO
Vladimir PILIPENKO
Vitali SOLODUKHA
Marek OPIELAK
Paweł ŻUKOWSKI
Tomasz N. KOŁTUNOWICZ
nr katalogowy: 113579
10.15199/48.2018.05.35
disrupted layer
rapid thermal treatment
re-crystallization
silicon wafer.
uszkodzona warstwa
szybka obróbka termiczna
rekrystalizacja
wafel krzemowy
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2018-8
Ocena zanieczyszczenia mikrobiologicznego powietrza atmosferycznego na terenie oczyszczalni ścieków w Trutem
Iwona Paśmionka
Anna Skotnicka
nr katalogowy: 115584
10.15199/17.2018.8.8
oczyszczalnia ścieków
bioaerozol
zanieczyszczenie mikrobiologiczne
sewage treatment plant
bioaerosol
microbial pollution
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2017-2
Application of isothermal heat treatment for perlite rail-steel
Karol Dopierała
Janusz Ćwiek
Krzysztof Labisz
Jarosław Konieczny
nr katalogowy: 105198
10.15199/28.2017.2.4
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2012-2
Analiza wpływu parametrów dwustopniowej obróbki cieplnej na własności mechaniczne walcówki ze stali z efektem TRIP
Sylwia Wiewiórowska
Zbigniew Muskalski
Przemysław Michoń
nr katalogowy: 66514
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2016-6
Effect of laser heat treatment parameters on the microstructure and hardness of gas-nitrided layers
Michał Kulka
Dominika Panfil
Jerzy Michalski
Piotr Wach
nr katalogowy: 103159
10.15199/28.2016.6.9
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2022-4
Serwisowanie małych oczyszczalni ścieków w Polsce
Ryszard Błażejewski
Marcin Spychała
nr katalogowy: 137165
10.15199/17.2022.4.4
kwalifikacja rynkowa
mała oczyszczalnia ścieków
serwisowanie.
market qualification
small wastewater treatment plant
servicing
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2022-4
Serwisowanie małych oczyszczalni ścieków w Polsce
Ryszard Błażejewski
Marcin Spychała
nr katalogowy: 137165
10.15199/17.2022.4.4
kwalifikacja rynkowa
mała oczyszczalnia ścieków
serwisowanie.
market qualification
small wastewater treatment plant
servicing
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2022-6
Zastosowanie wolnoobrotowego systemu mieszania w sekwencyjnych bioreaktorach porcjowych z osadem czynnym
Jacek Zaburko
Joanna Szulżyk-Cieplak
Marcin K. Widomski
Grzegorz Łagód
nr katalogowy: 138165
10.15199/17.2022.6.6
bioreaktor
SBR
ścieki
proces oczyszczania ścieków
mieszanie
osad czynny.
bioreactor
SBR
wastewater treatment processes
mixing
homogenization
activated sludge
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2022-6
Zastosowanie wolnoobrotowego systemu mieszania w sekwencyjnych bioreaktorach porcjowych z osadem czynnym
Jacek Zaburko
Joanna Szulżyk-Cieplak
Marcin K. Widomski
Grzegorz Łagód
nr katalogowy: 138165
10.15199/17.2022.6.6
bioreaktor
SBR
ścieki
proces oczyszczania ścieków
mieszanie
osad czynny.
bioreactor
SBR
wastewater treatment processes
mixing
homogenization
activated sludge
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2018-6
Oczyszczanie wstępne w przydomowych oczyszczalniach ścieków
Małgorzata Makowska
Maciej Pawlak
Jakub Mazurkiewicz
nr katalogowy: 114491
10.15199/17.2018.6.3
primary settler
septic tank
individual wastewater treatment systems
effi ciency of wastewater treatment
primary settler
septic tank
individual wastewater treatment systems
effi ciency of wastewater treatment
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2017-5
Development of microstructure and mechanical properties of forgings in the thermomechanical treatment
Marek Opiela
nr katalogowy: 110241
10.15199/28.2017.5.1
HSLA steels
thermomechanical treatment
structure
mechanical properties
stale typu HSLA
obróbka cieplno-plastyczna
struktura
właściwości mechaniczne.
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-10
Oferta street food w Polsce
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 128542
jedzenie uliczne
food-trucki
turystyka kulinarna
oferta gastronomiczna
dania street food
street food
food trucks
culinary tourism
gastronomic offer
street food dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-10
Oferta street food w Polsce
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 128542
jedzenie uliczne
food-trucki
turystyka kulinarna
oferta gastronomiczna
dania street food
street food
food trucks
culinary tourism
gastronomic offer
street food dishes
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2017-11
Analiza koncepcji modernizacji gminnej oczyszczalni ścieków wykorzystującej metody naturalne: studium przypadku
Zbigniew Mucha
Jerzy Mikosz
Marzena Mucha
nr katalogowy: 110769
10.15199/17.2017.11.2
naturalne metody oczyszczania
modernizacja
osad czynny
Lemna Streszczenie
natural treatment methods
modernization
activated sludge
Lemna
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2010-11
Wpływ obróbki cieplnej na korozyjne zachowanie się stali specjalnych i stopu niklu
ZOFIA WOLAREK
ARKADIUSZ GAJEK
JERZY JAKUBOWSKI
nr katalogowy: 55646
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2016-9
Przegląd metod modyfikacji poliestru na drodze chemicznej. Cz. I
Stanisław Pruś
nr katalogowy: 101030
10.15199/60.2016.09.1
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2017-8
Micro bial fuel cell with Ni-Co cathode
BARBARA WŁODARCZYK
PAWEŁ P. WŁODARCZYK
nr katalogowy: 108939
10.15199/67.2017.8.3
microbial fuel cell
Ni-Co alloy
cathode
wastewater treatment
renewable energy sources
environmental engineering
clean technology
mikrobiologiczne ogniwa paliwowe
katoda
stop Ni-Co
oczyszczanie ścieków
odnawialne źródła energii
ochrona środowiska
inżynieria środowiska
czyste technologie
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-4
Skuteczność metod fizykochemicznych w oczyszczaniu ścieków z przemysłu drobiarskiego
Agnieszka Makara
Zygmunt Kowalski
nr katalogowy: 142819
10.15199/62.2023.4.9
oczyszczanie ścieków
przemysł drobiarski
metody fizykochemiczne
wastewater treatment
poultry industry
physicochemical methods
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-4
Efektywność usuwania związków organicznych ze ścieków produkcyjnych
Anna Kasprzak
nr katalogowy: 44000
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2015-12
OBRÓBKA CIEPLNA WYCISKANYCH STOPÓW AlMg
JUSTYNA GRZYB
DARIUSZ LEŚNIAK
WOJCIECH LIBURA
nr katalogowy: 95724
10.15 199/67.2015.12.25
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2016-10
Przegląd metod oczy szczania ścieków mleczarskich
Joanna Struk-Sokołowska
Józefa Wiater
Joanna Rodziewicz
Artur Mielcarek
nr katalogowy: 101652
10.15199/17.2016.10.7
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2017-4
Microstructure and hardness of aged Ti-10V-2Fe-3Al near-beta titanium alloy
Anna Baran-Sadleja
Janusz Krawczyk
Maciej Motyka
Łukasz Frocisz
nr katalogowy: 108930
10.15199/28.2017.4.1
titanium alloys
heat treatment
microstructure
stopy tytanu
obróbka cieplna
mikrostruktura
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2019-5
Ultrasonic treatment - advantages and areas of application
nr katalogowy: 120350
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2020-3-4
Outetec Solutions for E-Scrap Processing
Jan Stå
l
Marius Franek
nr katalogowy: 126017
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2018-1
Problematyka usuwania farmaceutyków w procesach oczyszczania ścieków
Karolina Wontorska
Jacek Wąsowski
nr katalogowy: 111821
10.15199/17.2018.1.8
farmaceutyki
ścieki
procesy oczyszczania ścieków
SBR
MBR
AOPs
pharmaceuticals
wastewater
wastewater treatment processes
SBR
MBR
AOPs
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Ocena i próby zestalania szlamów z oczyszczania ścieków poligraficznych układami Fentona
Terese Rauckyte-Żak
nr katalogowy: 138872
10.15199/62.2022.8.7
ścieki poligraficzne
oczyszczanie ścieków
układ Fentona
procedura TCLP
metodyka Tessiera
metale ciężkie
wymywalność metali ciężkich
printing wastewater
pre-treatment of wastewater
Fenton system
TCLP
Tessier’s methodology
heavy metal
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2018-9
Optymalizacja procesów biologicznych w oczyszczalni ścieków typu SBR
Robert Piotrowski
nr katalogowy: 116275
10.15199/17.2018.9.6
systemy nieliniowe
optymalizacja
stężenie tlenu
napowietrzanie
biologiczna oczyszczalnia ścieków
nonlinear systems
optimization
dissolved oxygen
aeration
biological wastewater treatment plant
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-12
Immunocorrective Effects of Magnetostimulation Administered in Patients with Thermal Injury
Wanda STANKIEWICZ
Paweł SZYMAŃSKI
Marek P. DĄBROWSKI
Wojciech WITKOWSKI
nr katalogowy: 48786
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2014-4
Achieving Positive Net Energy While Maximizing Use of Existing Assets: The Ejby Molle WWTP Story
Mads Leth
Per Henrik Nielsen
Julian Sandino
Dru Whitlock
Tom Johnson
Thomas Jensen
Michael Nielsen
nr katalogowy: 83533
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-11
Wpływ głębokiego wymrażania długookresowego na właściwości ochronne azotowanej stali X153CrMoV12
ANNA KAPUŚCIŃSKA
PIOTR WACH
ALEKSANDER CISKI
nr katalogowy: 72696
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-8
Novel low power microwave plasma sources at atmospheric pressure
Dariusz CZYLKOWSKI
Mariusz JASIŃSKI
Jerzy MIZERACZYK
nr katalogowy: 69763
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-5
Charakter powłoki Zn w zależności od przygotowania warstwy wierzchniej elementów konstrukcyjnych
SYLWIA WĘGRZYNKIEWICZ
MACIEJ HAJDUGA
DARIUSZ SOŁEK
DARIUSZ JĘDRZEJCZYK
nr katalogowy: 67571
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-5
Ocena szybkości korozji wybranych gatunków niskowęglowych stali z borem w różnych stanach obróbki cieplnej
BEATA ŁĘTKOWSKA
MAGDALENA KLAKOČAR-CIEPACZ
WŁODZIMIERZ DUDZIŃSKI
nr katalogowy: 67558
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-7
Determination of safety zones in the context of the magnetic field impact on the surrounding during magnetic therapy
Antoni CIEŚLA
Wojciech KRASZEWSKI
Mikołaj SKOWRON
Przemysław SYREK
nr katalogowy: 60796
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2013-8
Struktura i własności mechaniczne odkuwek ze stali mikrostopowej wytworzonych metodą obróbki cieplno-plastycznej
Marek OPIELA
nr katalogowy: 78618
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2013-2
The hardness of acoustic treated steel
nr katalogowy: 74585
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2010-3
The application of artificial neural networks in designing single-segment processes of vacuum carburizing
Piot r Kula
Emilia Wołowiec
nr katalogowy: 52776
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2011-4
STATYSTYCZNA ANALIZA WPŁYWU OBRÓBKI CIEPLNEJ NA ZMIANĘ GRUBOŚCI I CHROPOWATOŚCI POWŁOKI Al-Si NA STALOWYCH TAŚMACH
KRZYSZTOF ŻABA
nr katalogowy: 58934
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2015-6
Ocena efektów odpuszczania laserowego zahartowanego objętościowo żeliwa sferoidalnego
Marta Paczkowska
Piotr Okoniewicz
Adam Piasecki
nr katalogowy: 95618
10.15199/28.2015.6.15
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2015-5
Laser heat treatment of gas-nitrided layer produced on 42CrMo4 steel
Michał Kulka
Jerzy Michalski
Dominika Panfil
Piotr Wach
nr katalogowy: 94658
10.15199/28.2015.5.21
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2016-6
BILANS CIEPLNY PROCESU PRZEROBU ŻUŻLI POOŁOWIOWYCH W PIECU TSL
EWA KOLCZYK
ZDZISŁAW MICZKOWSKI
RYSZARD PRAJSNAR
nr katalogowy: 99100
10.15199/67.2016.6.2
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2015-3
MECHANICAL PROPERTIES OF TI6AL7NB ALLOY QUENCHED FROM THE SINGLE PHASE β RANGE
ROBERT DĄBROWSKI
nr katalogowy: 90110
10.15199/67.2015.3.3
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2022-5
Wpływ obróbki elektrochemicznej w rozpuszczalniku eutektycznym oraz osadzenia powłoki zol-żelowej SiO2 na odporność korozyjną stali 316L w roztworze Ringera
ANNA MAZUR-NOWACKA
MAREK MARCZEWSKI
WŁODZIMIERZ TYLUS
BOGDAN SZCZYGIEŁ
JACEK CHĘCMANOWSKI
nr katalogowy: 137666
10.15199/40.2022.5.3
odporność na korozję
obróbka elektrochemiczna
metoda zol-żel
powłoka ceramiczna
ditlenek krzemu
roztwór Ringera
corrosion resistance
electrochemical treatment
sol-gel method
ceramic coating
silica dioxide
Ringer’s solution
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2022-5
Wpływ obróbki elektrochemicznej w rozpuszczalniku eutektycznym oraz osadzenia powłoki zol-żelowej SiO2 na odporność korozyjną stali 316L w roztworze Ringera
ANNA MAZUR-NOWACKA
MAREK MARCZEWSKI
WŁODZIMIERZ TYLUS
BOGDAN SZCZYGIEŁ
JACEK CHĘCMANOWSKI
nr katalogowy: 137666
10.15199/40.2022.5.3
odporność na korozję
obróbka elektrochemiczna
metoda zol-żel
powłoka ceramiczna
ditlenek krzemu
roztwór Ringera
corrosion resistance
electrochemical treatment
sol-gel method
ceramic coating
silica dioxide
Ringer’s solution
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2022-5
Wpływ obróbki elektrochemicznej w rozpuszczalniku eutektycznym oraz osadzenia powłoki zol-żelowej SiO2 na odporność korozyjną stali 316L w roztworze Ringera
ANNA MAZUR-NOWACKA
MAREK MARCZEWSKI
WŁODZIMIERZ TYLUS
BOGDAN SZCZYGIEŁ
JACEK CHĘCMANOWSKI
nr katalogowy: 137666
10.15199/40.2022.5.3
odporność na korozję
obróbka elektrochemiczna
metoda zol-żel
powłoka ceramiczna
ditlenek krzemu
roztwór Ringera
corrosion resistance
electrochemical treatment
sol-gel method
ceramic coating
silica dioxide
Ringer’s solution
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2022-5
Wpływ obróbki elektrochemicznej w rozpuszczalniku eutektycznym oraz osadzenia powłoki zol-żelowej SiO2 na odporność korozyjną stali 316L w roztworze Ringera
ANNA MAZUR-NOWACKA
MAREK MARCZEWSKI
WŁODZIMIERZ TYLUS
BOGDAN SZCZYGIEŁ
JACEK CHĘCMANOWSKI
nr katalogowy: 137666
10.15199/40.2022.5.3
odporność na korozję
obróbka elektrochemiczna
metoda zol-żel
powłoka ceramiczna
ditlenek krzemu
roztwór Ringera
corrosion resistance
electrochemical treatment
sol-gel method
ceramic coating
silica dioxide
Ringer’s solution
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2022-5
Wpływ obróbki elektrochemicznej w rozpuszczalniku eutektycznym oraz osadzenia powłoki zol-żelowej SiO2 na odporność korozyjną stali 316L w roztworze Ringera
ANNA MAZUR-NOWACKA
MAREK MARCZEWSKI
WŁODZIMIERZ TYLUS
BOGDAN SZCZYGIEŁ
JACEK CHĘCMANOWSKI
nr katalogowy: 137666
10.15199/40.2022.5.3
odporność na korozję
obróbka elektrochemiczna
metoda zol-żel
powłoka ceramiczna
ditlenek krzemu
roztwór Ringera
corrosion resistance
electrochemical treatment
sol-gel method
ceramic coating
silica dioxide
Ringer’s solution
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2018-1
Jakości powietrza na terenie oczyszczalni ścieków w Łasku
Justyna Czerwińska
Grzegorz Wielgosiński
Alicja Zawadzka
nr katalogowy: 111816
10.15199/17.2018.1.3
oczyszczalnia ścieków
powietrze
wastewater treatment plant
emission
air quality
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2021-3
Wpływ sezonowania naturalnego na nośność połączeń klejowych czopowych walcowych
Władysław Zielecki
Ewelina Guźla
Przemysław Bielenda
nr katalogowy: 133618
10.15199/160.2021.3.3
sezonowanie naturalne
połączenie klejowe czopowe walcowe
obróbka cieplna
stop aluminium EN AC-AlSi7-Mg0.3
kompozyt szkło-epoksydowy EP405-GE
natural seasoning
cylindrical adhesive joints
heat treatment
EN AC-AlSi7-Mg0.3 aluminum alloy
glass-epoxy composite EP405-GE
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2021-3
Wpływ sezonowania naturalnego na nośność połączeń klejowych czopowych walcowych
Władysław Zielecki
Ewelina Guźla
Przemysław Bielenda
nr katalogowy: 133618
10.15199/160.2021.3.3
sezonowanie naturalne
połączenie klejowe czopowe walcowe
obróbka cieplna
stop aluminium EN AC-AlSi7-Mg0.3
kompozyt szkło-epoksydowy EP405-GE
natural seasoning
cylindrical adhesive joints
heat treatment
EN AC-AlSi7-Mg0.3 aluminum alloy
glass-epoxy composite EP405-GE
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2021-3
Wpływ sezonowania naturalnego na nośność połączeń klejowych czopowych walcowych
Władysław Zielecki
Ewelina Guźla
Przemysław Bielenda
nr katalogowy: 133618
10.15199/160.2021.3.3
sezonowanie naturalne
połączenie klejowe czopowe walcowe
obróbka cieplna
stop aluminium EN AC-AlSi7-Mg0.3
kompozyt szkło-epoksydowy EP405-GE
natural seasoning
cylindrical adhesive joints
heat treatment
EN AC-AlSi7-Mg0.3 aluminum alloy
glass-epoxy composite EP405-GE
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2023-12
Mobilność metali ciężkich w osadach ściekowych z oczyszczalni MBR i analiza ryzyka przyrodniczego ich wykorzystania
Robert Kowalik
Agata Janaszek
nr katalogowy: 146494
10.15199/17.2023.12.5
membrana
osad ściekowy
MBR
technologia membranowa
oczyszczanie ścieków
nawozy
membrane
sludge
MBR
membrane technology
wastewater treatment
fertilizers
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2023-12
Mobilność metali ciężkich w osadach ściekowych z oczyszczalni MBR i analiza ryzyka przyrodniczego ich wykorzystania
Robert Kowalik
Agata Janaszek
nr katalogowy: 146494
10.15199/17.2023.12.5
membrana
osad ściekowy
MBR
technologia membranowa
oczyszczanie ścieków
nawozy
membrane
sludge
MBR
membrane technology
wastewater treatment
fertilizers
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2024-4
Integrated treatment of chromium-containing wastewater with application of the improved ferritization method
Dmytro Pakhomov
Gennadii Kochetov
Dmytro Samchenko
Oleksandr Priymak
nr katalogowy: 148371
10.15199/17.2024.4.3
ferritization
chromium ions
sediment
wastewater
ferrytyzacja
jony chromu
osad
ścieki
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2010-6
Laboratory Experiments Regarding the Steel Treatment with various compositions Synthetic Slags
KISS Imre
VASILE GEORGE CIOATA
VASILE ALEXA
nr katalogowy: 52546
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-9
Proces współfermentacji osadów ściekowych z osadami z uzdatniania wody. Badania w skali pilotowej
Małgorzata Cimochowicz-Rybicka
Bartosz Łuszczek
Dominika Poproch
Justyna Górka
nr katalogowy: 133315
10.15199/62.2021.9.8
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2009-1
Industrial scale liquid quenchant fluidized bed technology (lQF) for the manufacture of steel tire cord
Thomas W. Tyl
nr katalogowy: 40962
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-5
Plasma treatment of spent chemicals
Zbigniew KOLACINSKI
Lukasz SZYMANSKI
Witold SROCZYNSKI
Zbigniew MUSZCZYNKO
nr katalogowy: 44745
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-5
Application of gaseous ozone to agricultural soil sterilization
Kenji EBIHARA
Shinji SUGIMOTO
Tomoaki IKEGAMI
Fumiaki MITSUGI
Henryka STRYCZEWSKA
nr katalogowy: 44738
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-4
Kierunki przetwórstwa jagód rokitnika
Agnieszka Wilkowska
Eugeniusz Pogorzelski
Wojciech Ambroziak
Robert Gwiazdecki
nr katalogowy: 44010
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2009-5
Modelling of microstructure and deformation behaviour of two-phase titanium alloy
WALDEMAR ZIAJA
MACIEJ OSSOWSKI
MACIEJ MOTYKA
nr katalogowy: 47822
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2019-11
Aktualizacja danych wejściowych do projektowania miejskich oczyszczalni ścieków
Karolina Wójcicka
Zbigniew Heidrich
nr katalogowy: 123587
10.15199/17.2019.11.4
ścieki
oczyszczalnia ścieków
dane wejściowe
jednostkowe ładunki zanieczyszczeń
stężenia zanieczyszczeń
wastewater
wastewater treatment plant
input data
unit loads of contaminants
contaminants concentrations
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-3
Z odrobiną pikanterii
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 125365
przyprawy
przyprawy korzenne
przyprawy ziołowe
przyprawy warzywne
walory smakowo-zapachowe
właściwości barwiące
wykorzystanie kulinarne
spices
spices
herbal spices
vegetable spices
flavor-fragrance qualities
coloring properties
culinary use
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-9
Przetwórstwo mięsa alpak
Anna Morales Villavicencio
nr katalogowy: 128143
alpaka
tusza
wyręby kulinarne
przetwórstwo mięsa
alpaca
carcass
culinary cuts
meat processing
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-1
Investigation of the effect of pre-sowing electrical stimulation of winter rapeseed on its spectral-luminescent properties
S.Y. KOVALYSHYN
S.V. MYAGKOTA
V.V. PTASHNYK
S. O. KHARCHENKO
TOMPOROWSKI
P. KIEŁBASA
nr katalogowy: 135344
10.15199/48.2022.01.13
electrical stimulation
spectral-luminescent properties
rapeseed
stymulacja elektryczna
właściwości spektralno-luminescencyjne
rzepak
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH