Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-5b
Multiple Support Vector-based approach to Breast tumor recognition
Hong JIANG
Xi CHEN
Bailin LIU
nr katalogowy: 67842
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-12
Numerical models of human breast
Joanna MICHAŁOWSKA-SAMONEK
Arkadiusz MIASKOWSKI
Andrzej WAC-WŁODARCZYK
nr katalogowy: 48807
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-12b
Numerical analysis of high frequency electromagnetic field distribution and specific absorption rate in realistic breast models
Joanna MICHAŁOWSKA-SAMONEK
Arkadiusz MIASKOWSKI
Andrzej WAC-WŁODARCZYK
nr katalogowy: 73157
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-1
Machine Learning to Diagnose Breast Cancer
Ghassan Ahmad Ismaeel
nr katalogowy: 141348
10.15199/48.2023.01.02
Breast cancer disease
machine learning
classification
SVM
KNN.
Rak piersi
uczenie maszynowe
klasyfikacja
SVM
KNN..
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-1
Machine Learning to Diagnose Breast Cancer
Ghassan Ahmad Ismaeel
nr katalogowy: 141348
10.15199/48.2023.01.02
Breast cancer disease
machine learning
classification
SVM
KNN.
Rak piersi
uczenie maszynowe
klasyfikacja
SVM
KNN..
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-12
The application of confocal microwave imaging technique to the detection of 3D objects
Andrzej BOCHNIAK
Arkadiusz MIASKOWSKI Andrzej KRAWCZYK
Andrzej WAC-WŁODARCZYK
nr katalogowy: 56609
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-1
A review of homogenous ensemble methods on the classification of breast cancer data
Nur Farahaina Idris
Mohd Arfian Ismail
nr katalogowy: 147101
10.15199/48.2024.01.21
ensemble
bagging
boosting
breast cancer
zespół
pakowanie
wzmacnianie
rak piersi
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wybrane produkty spożywcze jako czynnik ograniczający ryzyko zachorowania na raka piersi
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 139171
10.15199/65.2022.8.8
rak piersi
dieta w prewencji
produkty mleczne
warzywa kapustowate
kapusta gotowana i kiszona
breast cancer
preventive diet
dairy products
cabbage vegetable
boiled and sauerkraut
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wybrane produkty spożywcze jako czynnik ograniczający ryzyko zachorowania na raka piersi
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 139171
10.15199/65.2022.8.8
rak piersi
dieta w prewencji
produkty mleczne
warzywa kapustowate
kapusta gotowana i kiszona
breast cancer
preventive diet
dairy products
cabbage vegetable
boiled and sauerkraut
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wybrane produkty spożywcze jako czynnik ograniczający ryzyko zachorowania na raka piersi
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 139171
10.15199/65.2022.8.8
rak piersi
dieta w prewencji
produkty mleczne
warzywa kapustowate
kapusta gotowana i kiszona
breast cancer
preventive diet
dairy products
cabbage vegetable
boiled and sauerkraut
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wybrane produkty spożywcze jako czynnik ograniczający ryzyko zachorowania na raka piersi
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 139171
10.15199/65.2022.8.8
rak piersi
dieta w prewencji
produkty mleczne
warzywa kapustowate
kapusta gotowana i kiszona
breast cancer
preventive diet
dairy products
cabbage vegetable
boiled and sauerkraut
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-2
Modelling of Temperature Distribution in Anatomically Correct Female Breast Cancer
Arkadiusz Miaskowski
Piotr Gas
nr katalogowy: 141864
10.15199/48.2023.02.42
hyperthermia
irregular breast cancer
magnetic fluid
Pennes equation
temperature-dependent perfusion
FEM.
hipertermia
nieregularny guz piersi
ciecz magnetyczna
równanie Pennesa
modele perfuzji
MES.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-2
Modelling of Temperature Distribution in Anatomically Correct Female Breast Cancer
Arkadiusz Miaskowski
Piotr Gas
nr katalogowy: 141864
10.15199/48.2023.02.42
hyperthermia
irregular breast cancer
magnetic fluid
Pennes equation
temperature-dependent perfusion
FEM.
hipertermia
nieregularny guz piersi
ciecz magnetyczna
równanie Pennesa
modele perfuzji
MES.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-1
Grey Wolf Optimization Based Breast Cancer Detection using 1D Convolution LSTM Classifier
P.Esther Jebarani
N.Umadevi
nr katalogowy: 141347
10.15199/48.2023.01.01
Breast Cancer Detection
Classification
Grey Wolf Optimization
Optimal Feature Selection
One Dimensional Convolution Long Short Term Memory
Accuracy maximization
rak piersi
algorytm szarego wilka
diagnostyka
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-1
Grey Wolf Optimization Based Breast Cancer Detection using 1D Convolution LSTM Classifier
P.Esther Jebarani
N.Umadevi
nr katalogowy: 141347
10.15199/48.2023.01.01
Breast Cancer Detection
Classification
Grey Wolf Optimization
Optimal Feature Selection
One Dimensional Convolution Long Short Term Memory
Accuracy maximization
rak piersi
algorytm szarego wilka
diagnostyka
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-1
Grey Wolf Optimization Based Breast Cancer Detection using 1D Convolution LSTM Classifier
P.Esther Jebarani
N.Umadevi
nr katalogowy: 141347
10.15199/48.2023.01.01
Breast Cancer Detection
Classification
Grey Wolf Optimization
Optimal Feature Selection
One Dimensional Convolution Long Short Term Memory
Accuracy maximization
rak piersi
algorytm szarego wilka
diagnostyka
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wybrane produkty spożywcze jako czynnik ograniczający ryzyko zachorowania na raka piersi
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 139171
10.15199/65.2022.8.8
rak piersi
dieta w prewencji
produkty mleczne
warzywa kapustowate
kapusta gotowana i kiszona
breast cancer
preventive diet
dairy products
cabbage vegetable
boiled and sauerkraut
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-3a
Alternative colour space construction of the stain reaction in FISH image analysis for quantification of the HER2 gene amplification
Tomasz MARKIEWICZ
Marzena CICHOWICZ
Wojciech KOZŁOWSKI
nr katalogowy: 66542
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-2
Modelling the tumor temperature distribution in anatomically correct female breast phantom
Piotr GAS
Arkadiusz MIASKOWSKI
Dariusz DOBROWOLSKI
nr katalogowy: 124708
10.15199/48.2020.02.35
hyperthermia
breast cancer
magnetic fluid
Pennes equation
temperature-dependent perfusion
power deposition
FEM.
hipertermia
rak piersi
ciecz magnetyczna
równanie Pennesa
modele perfuzji
osadzanie energii
MES.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-12
Rozkład pola elektromagnetycznego wysokiej częstotliwości w gruczole piersiowym
Joanna MICHAŁOWSKA-SAMONEK
Arkadiusz MIASKOWSKI
Andrzej WAC-WŁODARCZYK
nr katalogowy: 56632
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-3
WADY JAKOŚCIOWE mięsa drobiowego
Robert Palka
nr katalogowy: 142436
kurczęta
mięsień piersiowy mniejszy (głęboki)
wada jakościowa mięśni
miopatie
wada DPM
mięso PSE
wada typu white stripping
wada typu wooden breast
mięso „spaghetti”
chickens
pectoralis minor (deep)
DPM defect
muscle quality defect
myopathies
PSE meat
white striping defect
wooden breast defect
„spaghetti meat"
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-3
WADY JAKOŚCIOWE mięsa drobiowego
Robert Palka
nr katalogowy: 142436
kurczęta
mięsień piersiowy mniejszy (głęboki)
wada jakościowa mięśni
miopatie
wada DPM
mięso PSE
wada typu white stripping
wada typu wooden breast
mięso „spaghetti”
chickens
pectoralis minor (deep)
DPM defect
muscle quality defect
myopathies
PSE meat
white striping defect
wooden breast defect
„spaghetti meat"
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-2a
Electrical Impedance Tomography in medical research
Konrad NITA
Marcin MATACZ
Stefan F. FILIPOWICZ
nr katalogowy: 74457
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-12
The application of magnetic fluid hyperthermia to breast cancer treatment
Arkadiusz MIASKOWSKI
Bartosz SAWICKI
Andrzej KRAWCZYK
Sotoshi YAMADA
nr katalogowy: 56630
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-1
Occupational EMF exposure and risk of breast cancer
Anna PŁAWIAK-MOWNA
Józef KORBICZ
nr katalogowy: 103215
10.15199/48.2017.01.43
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-12
Szacowanie temperatury tkanek nowotworowych piersi podczas wykonywania zabiegu ablacji
Przemysław SOBKIEWICZ
Paweł BIEŃKOWSKI
Paweł CAŁA
nr katalogowy: 123730
10.15199/48.2019.12.48
biologiczne równanie przewodnictwa cieplnego
ablacja
rozkład temperatury
promieniowanie niejonizujące.
bioheat equation
internal ablation
temperature distribution
nonionizing radiation.
CHŁODNICTWO 2014-1
Technologie przechowywania mięśni piersiowych (musculus pectoralis) gęsi w warunkach chłodniczych
JOANNA LEWANCKA
JACEK KONDRATOWICZ
nr katalogowy: 82226
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-7
Numerical model of magnetic fluid hyperthermia
Bartosz SAWICKI
Arkadiusz MIASKOWSKI
nr katalogowy: 77938
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-12
Aplikacja algorytmu współogniskującego do detekcji raka gruczołu piersiowego
Arkadiusz MIASKOWSKI
Andrzej BOCHNIAK
Andrzej KRAWCZYK
nr katalogowy: 48806
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-2
Cytotoksyczność wybranych kwasów fenolowych pochodzenia naturalnego oraz ich soli w stosunku do komórek raka piersi
Ewa Ambrożewicz
Renata Świsłocka
Monika Kalinowska
Włodzimierz Lewandowski
nr katalogowy: 118594
10.15199/62.2019.2.12
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-11
OCENA JAKOŚCI MIĘŚNI PIERSIOWYCH INDYKÓW poddanych obróbce metodą sous-vide
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Tomasz Drażba
Ewa Burczyk
nr katalogowy: 140664
indyk
mięśnie piersiowe
sous-vide
właściwości fizykochemiczne i sensoryczne
turkey
pectoral muscles
sous-vide
physicochemical and sensory properties
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-11
OCENA JAKOŚCI MIĘŚNI PIERSIOWYCH INDYKÓW poddanych obróbce metodą sous-vide
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Tomasz Drażba
Ewa Burczyk
nr katalogowy: 140664
indyk
mięśnie piersiowe
sous-vide
właściwości fizykochemiczne i sensoryczne
turkey
pectoral muscles
sous-vide
physicochemical and sensory properties
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-3
Design and Investigation on Wideband Antenna based on Polydimethylsiloxane (PDMS) for Medical Imaging Application
Nga Yan Li
Zahriladha Zakaria
Noor Azwan Shairi
Hussein Alsariera
Rammah Alahnomi
nr katalogowy: 125239
10.15199/48.2020.03.21
Medical imaging application
Wideband
wearable antenna
Polydimethylsiloxane (PDMS).
antena szerokopasmowa
badania medyczne
Polydimethylsiloxane (PDMS).
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-1-2
Skrzydełko czy tuszka?
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 118545
gęsina
piersi
uda
podudzia
tłuszcz
pieczenie
potrawy
gęsina
breast
thighs
drumsticks
fat
rosting
dishes
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2021-10
Design of a high directive sensor for microwave imaging application
Nuruliswa ABDULLAH
Mohamad Z. A. ABD. AZIZ
Abd SHUKUR JAAFAR1
nr katalogowy: 133549
10.15199/48.2021.10.02
microwave imaging system
CPW feed
vivaldi antenna
directivity
obrazowanie mikrofalowe
pasza CPW
antena Vivaldiego
kierunkowość
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-6
Low Frequency FDTD Algorithm and its Application to Inductive Hyperthermia
Arkadiusz MIASKOWSKI
Andrzej WAC-WŁODARCZYK
Grażyna OLCHOWIK
nr katalogowy: 68784
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-12
Classification of Medical Data Derived from Diagnostic Devices Using Ensembles of Classifiers
Liliana BYCZKOWSKA-LIPIŃSKA
Agnieszka WOSIAK
nr katalogowy: 95272
10.15199/48.2015.12.36
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-7
Antiproliferative properties of lipoamino acids Właściwości antyproliferacyjne lipoaminokwasów
Bożena Patkowska-Sokoła
Andrzej W. Lipkowski
Hanna Gwardiak
Robert Bodkowski
Katarzyna Czyża
Joanna Wietrzykd
Wiesława Walisiewicz-Niedbalska
nr katalogowy: 85693
10.12916/przemchem.2014.1178
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-12b
Magnetic Fluid Hyperthermia for Cancer Therapy
Arkadiusz MIASKOWSKI
Andrzej KRAWCZYK
nr katalogowy: 64306
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-5
Initial conditions and regularization parameter influence in EIT image reconstruction
Tomas KRIZ
nr katalogowy: 59957
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-7
Role of certified reference materials in industrial analytics as exemplified by determination of cadmium. Rola certyfikowanych materiałów odniesienia w analityce przemysłowej na przykładzie oznaczania zawartości kadmu
Małgorzata Mironiuk
Katarzyna Chojnacka
Helena Górecka
nr katalogowy: 77833
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-3
Drobiowe przysmaki
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 104413
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-3
Boundary Element Method approach to forward problem solution in Diffusion Optical Tomography
Magdalena STASIAK-BIENIECKA
Przemyslaw BEROWSKI
nr katalogowy: 58548
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-12
Zastosowanie dodatku mieszanki ziołowej w żywieniu kurcząt brojlerów a jakość ich tuszek i mięsa
Joanna Marć-Pieńkowska
Zbigniew Podkówka
nr katalogowy: 123987
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-12
Analysis of cognitive changes based on EEG signals in third-trimester pregnant women – pilot study
Magda ŻOŁUBAK. Aleksandra KAWALA-STERNIUK
Mariusz PELC
nr katalogowy: 123737
10.15199/48.2019.12.55
EEG
trzeci trymestr ciąży
analiza sygnałów
zmiany poznawcze
EEG
third-trimester pregnant
signal analysis
cognitive changes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-6
Prosto z grilla!
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 138204
grillowanie
mięso
marynowanie
przyprawy
warunki grillowania
potrawy z grilla
grilling
meat
marinating
spices
grilling conditions
grilled dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-6
Prosto z grilla!
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 138204
grillowanie
mięso
marynowanie
przyprawy
warunki grillowania
potrawy z grilla
grilling
meat
marinating
spices
grilling conditions
grilled dishes
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-12
Detekcja jąder komórkowych w obrazach biomedycznych z uwzględnieniem kodowania barw
Anna PŁAWIAK-MOWNA
Małgorzata MAZURKIEWICZ
nr katalogowy: 117353
10.15199/48.2018.12.56
analiza kolorów
detekcja obiektów
ekstrakcja cech
parametry morfometryczne. s.
image color analysis
object detection
feature extraction
morphometric parameter
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Zastosowanie technologii sous-vide w przetwórstwie mięsa drobiowego
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Jolanta Remiszewska
nr katalogowy: 143008
10.15199/65.2023.4.3
technologia sous-vide
SV
mięso i produkty drobiowe
jakość
sous-vide technology
SV
meat and poultry products
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Zastosowanie technologii sous-vide w przetwórstwie mięsa drobiowego
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Jolanta Remiszewska
nr katalogowy: 143008
10.15199/65.2023.4.3
technologia sous-vide
SV
mięso i produkty drobiowe
jakość
sous-vide technology
SV
meat and poultry products
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Zastosowanie technologii sous-vide w przetwórstwie mięsa drobiowego
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Jolanta Remiszewska
nr katalogowy: 143008
10.15199/65.2023.4.3
technologia sous-vide
SV
mięso i produkty drobiowe
jakość
sous-vide technology
SV
meat and poultry products
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Zastosowanie technologii sous-vide w przetwórstwie mięsa drobiowego
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Jolanta Remiszewska
nr katalogowy: 143008
10.15199/65.2023.4.3
technologia sous-vide
SV
mięso i produkty drobiowe
jakość
sous-vide technology
SV
meat and poultry products
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Zastosowanie technologii sous-vide w przetwórstwie mięsa drobiowego
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Jolanta Remiszewska
nr katalogowy: 143008
10.15199/65.2023.4.3
technologia sous-vide
SV
mięso i produkty drobiowe
jakość
sous-vide technology
SV
meat and poultry products
quality
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-2
Wydzielanie, właściwości i aktywność przeciwnowotworowa polisacharydów ze strzykwy
Lixiong Zhanga
Lang Xiaob
Junli Liu
nr katalogowy: 118585
10.15199/62.2019.2.3
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2020-1
Analiza i eksploracja danych metodami syntezy logicznej
Tadeusz ŁUBA
Dariusz WĄSICKI
nr katalogowy: 124481
10.15199/59.2020.1.1
eksploracja danych
redukcja atrybutów
sekwencyjne pokrywanie
funkcja i macierz rozróżnialności
indukcja reguł
pokrycie kolumnowe
transformacja CNF na DNF
postać normalna.
data mining
attributes reduction
sequential covering
discernibility function
discernibility matrix
rule induction
column covering
CNF (Conjunctive Normal Form) on to DNF (Disjunctive Normal Form) transformation
Normal Form
POLISH TECHNICAL REVIEW 2023-2
EFFECT OF THE APPLICATION OF OPOKA ADDITIVE IN FEED ON BLOOD MORPHOLOGICAL AND BIOCHEMICAL PARAMETERS AND ANIMAL HUSBANDRY INDICATORS OF BROILER CHICKEN
Mateusz MAKARSKI
Klara ZGLIŃSKA
Anna RYGAŁO-GALEWSKA
Marcin BUCZEK
Tomasz NIEMIEC
nr katalogowy: 144348
10.15199/180.2023.2.3
opoka
silica-calcite sedimentary rock
broilers
blood morphological and biochemical parameters
opoka
krzemionkowo-kalcytowa skała osadowa
broilery
parametry morfologiczne i biochemiczne krwi
POLISH TECHNICAL REVIEW 2023-2
EFFECT OF THE APPLICATION OF OPOKA ADDITIVE IN FEED ON BLOOD MORPHOLOGICAL AND BIOCHEMICAL PARAMETERS AND ANIMAL HUSBANDRY INDICATORS OF BROILER CHICKEN
Mateusz MAKARSKI
Klara ZGLIŃSKA
Anna RYGAŁO-GALEWSKA
Marcin BUCZEK
Tomasz NIEMIEC
nr katalogowy: 144348
10.15199/180.2023.2.3
opoka
silica-calcite sedimentary rock
broilers
blood morphological and biochemical parameters
opoka
krzemionkowo-kalcytowa skała osadowa
broilery
parametry morfologiczne i biochemiczne krwi
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-3
Izomery trans kwasów tłuszczowych w produktach pochodzenia zwierzęcego
Halina Makała
nr katalogowy: 130896
izomery tłuszczów trans
limity
trans fat isomers
limits
AURA 2022-1
Ocena zmienności rodowej świerka pospolitego z Beskidu Śląskiego
Jolanta BUBAK-LANGE
nr katalogowy: 135521
10.15199/2.2022.1.2
ród
potomstwo
badania proweniencyjne
genetyka
parentage
progeny
investigation study
genetics
plastic
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-6
Optymalizacja mikrofalowo wspomaganej ekstrakcji substancji bioaktywnych z tarczycy bajkalskiej przy użyciu planu doświadczeń Boksa i Behnkena
Lin Cheng
Li-min Yang
Mei Han
nr katalogowy: 114208
10.15199/62.2018.6.19
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-5
Biesiada przy grillu
nr katalogowy: 113660
grillowanie
mięso
przyprawy
sosy
potrawy mięsne z grilla
grilling
meat
spices
herbs
sauces
grilled meat dishes
AURA 2018-3
Modulatory hormonalne - toksyczne chemikalia w przedmiotach codziennego użytku
Katarzyna FIJAŁ
nr katalogowy: 112537
10.15199/2.2018.3.2
Modulatory hormonalne
EDC (Endocrine Disrupting Compounds)
ftalany
Bisfenol A (2
2-bis (4-hydroksyfenylo)propan) (BPA)
parabeny
tworzywa sztuczne
konserwanty
plastyfikatory
Sexual modulators
EDC (Endocrine Disrupting Compounds)
phthalates
bisphenol A
Bisfenol A (2
2-bis (4- hydroxyphenyl)propane) (BPA)
parabens
plastics
conservatives
plasticizers
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-5
Electromagnetic field as an environmental factor affecting MCF-7 cell line in vitro
Anna KOZIOROWSKA
Katarzyna KOZIOŁ
Ewelina HAJDUGA
Maria ROMEROWICZ-MISIELAK
nr katalogowy: 119923
10.15199/48.2019.05.02
electromagnetic field
proliferation
viability
biochemical profile
MCF-7 cells
pole elektromagnetyczne
proliferacja
przeżywalność
profil biochemiczny
komórki linii MCF-7
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-7
Improving the Performance of Machine Learning with Sequential Feature Selection and Grid Search
Tsehay Admassu ASSEGIE
Sangeetha MURUGAN
Rajkumar GOVINDARAJAN
Komal Kumar NAPA
Nageswari D
nr katalogowy: 149530
10.15199/48.2024.07.29
K-Nearest Neighbors
parameter tuning
machine learning
jakość wina
dostrajanie parametrów
uczenie maszynowe
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH