Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-6
Turystyka kulinarna
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 143651
turystyka kulinarna
szlaki kulinarne
turystyczne produkty kulinarne
culinary tourism
culinary trails
tourism culinary products.
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-6
Turystyka kulinarna
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 143651
turystyka kulinarna
szlaki kulinarne
turystyczne produkty kulinarne
culinary tourism
culinary trails
tourism culinary products.
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-4
Zwycięski brąz
nr katalogowy: 125918
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Dziedzictwo kulinarne górali Czadeckich na terenie województwa lubuskiego
Dorota Garnek
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 139607
10.15199/65.2022.9.7
dziedzictwo kulinarne
ziemie odzyskane
województwo lubuskie
górale Czadeccy
Czadca
bukowina
culinary heritage
reclaimed territories
Lubuskie Voivodeship
Czadecki highlanders
Czadca
bukovina
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Dziedzictwo kulinarne górali Czadeckich na terenie województwa lubuskiego
Dorota Garnek
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 139607
10.15199/65.2022.9.7
dziedzictwo kulinarne
ziemie odzyskane
województwo lubuskie
górale Czadeccy
Czadca
bukowina
culinary heritage
reclaimed territories
Lubuskie Voivodeship
Czadecki highlanders
Czadca
bukovina
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-5
Szefowie dla Szefów CHEF CULINARY CUP
nr katalogowy: 98403
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Dziedzictwo kulinarne górali Czadeckich na terenie województwa lubuskiego
Dorota Garnek
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 139607
10.15199/65.2022.9.7
dziedzictwo kulinarne
ziemie odzyskane
województwo lubuskie
górale Czadeccy
Czadca
bukowina
culinary heritage
reclaimed territories
Lubuskie Voivodeship
Czadecki highlanders
Czadca
bukovina
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Dziedzictwo kulinarne górali Czadeckich na terenie województwa lubuskiego
Dorota Garnek
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 139607
10.15199/65.2022.9.7
dziedzictwo kulinarne
ziemie odzyskane
województwo lubuskie
górale Czadeccy
Czadca
bukowina
culinary heritage
reclaimed territories
Lubuskie Voivodeship
Czadecki highlanders
Czadca
bukovina
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-9
Sezon na grzyby
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 145166
grzyby
wartość odżywcza
walory smakowe
utrwalanie
przydatność kulinarna
mushrooms
nutritional value
taste properties
preservation
culinary usefulness
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-11-12
Kadra Narodowa na IKA 2024
Jarek Uściński
nr katalogowy: 146337
PROBLEMY JAKOŚCI 2023-3
Cechy jakości i motywy podróżowania po szlakach kulinarnych w Polsce
Małgorzata Z. Wiśniewska
Justyna Kozłowska
nr katalogowy: 143990
10.15199/46.2023.3.2
turystyka
szlak kulinarny
jakość
motywy
tourism
culinary route
quality
motives
PROBLEMY JAKOŚCI 2023-3
Cechy jakości i motywy podróżowania po szlakach kulinarnych w Polsce
Małgorzata Z. Wiśniewska
Justyna Kozłowska
nr katalogowy: 143990
10.15199/46.2023.3.2
turystyka
szlak kulinarny
jakość
motywy
tourism
culinary route
quality
motives
PROBLEMY JAKOŚCI 2023-3
Cechy jakości i motywy podróżowania po szlakach kulinarnych w Polsce
Małgorzata Z. Wiśniewska
Justyna Kozłowska
nr katalogowy: 143990
10.15199/46.2023.3.2
turystyka
szlak kulinarny
jakość
motywy
tourism
culinary route
quality
motives
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-11-12
Spotkanie z Culinary Team of Poland
nr katalogowy: 129533
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Aktualne problemy jakości rynkowego mięsa kulinarnego w opinii konsumentów
Klaudia Wojtulewicz
Tomasz Florowski
Anna Florowska
nr katalogowy: 130990
10.15199/65.2021.3.5
mięso kulinarne
wady jakości mięsa
badania konsumenckie
culinary meat
meat quality defects
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Aktualne problemy jakości rynkowego mięsa kulinarnego w opinii konsumentów
Klaudia Wojtulewicz
Tomasz Florowski
Anna Florowska
nr katalogowy: 130990
10.15199/65.2021.3.5
mięso kulinarne
wady jakości mięsa
badania konsumenckie
culinary meat
meat quality defects
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Aktualne problemy jakości rynkowego mięsa kulinarnego w opinii konsumentów
Klaudia Wojtulewicz
Tomasz Florowski
Anna Florowska
nr katalogowy: 130990
10.15199/65.2021.3.5
mięso kulinarne
wady jakości mięsa
badania konsumenckie
culinary meat
meat quality defects
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Aktualne problemy jakości rynkowego mięsa kulinarnego w opinii konsumentów
Klaudia Wojtulewicz
Tomasz Florowski
Anna Florowska
nr katalogowy: 130990
10.15199/65.2021.3.5
mięso kulinarne
wady jakości mięsa
badania konsumenckie
culinary meat
meat quality defects
consumer research
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-10
Skrzydełko czy udko?
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 134023
mięso drobiowe
kurczaki
indyki
gęsi
kaczki
łowne ptactwo
cechy mięsa
wartość odżywcza
kulinarne wykorzystanie
potrawy
poultry meat
chicken
turkeys
geese
ducks
game birds
meat characteristics
nutritional value
culinary use
dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-10
Skrzydełko czy udko?
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 134023
mięso drobiowe
kurczaki
indyki
gęsi
kaczki
łowne ptactwo
cechy mięsa
wartość odżywcza
kulinarne wykorzystanie
potrawy
poultry meat
chicken
turkeys
geese
ducks
game birds
meat characteristics
nutritional value
culinary use
dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-10
Skrzydełko czy udko?
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 134023
mięso drobiowe
kurczaki
indyki
gęsi
kaczki
łowne ptactwo
cechy mięsa
wartość odżywcza
kulinarne wykorzystanie
potrawy
poultry meat
chicken
turkeys
geese
ducks
game birds
meat characteristics
nutritional value
culinary use
dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-12
Turystyka Kulinarna
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 39715
PROBLEMY JAKOŚCI 2016-7-8
Łotewski system kształtowania jakości życia i tożsamości kulinarnej
Małgorzata Z. WIŚNIEWSKA
Baiba ŠAVRIN´A
nr katalogowy: 100040
10.15199/47.2016.7-8.7
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-12
Olimpijskie zmagania kucharzy
nr katalogowy: 124220
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-1
Polski brąz, czyli kulinarne szaleństwa w Luksemburgu
Artur Łabuz
nr katalogowy: 56342
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-3
Kulinarne zmagania pod Łysą Górą
nr katalogowy: 119012
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-1-2
Podwójne srebro dla Polaków!
nr katalogowy: 141811
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-2
Wołowina kulinarna cz. I – czynniki wpływające na jakość mięsa
Monika Modzelewska-Kapituła
Weronika Zduńczyk
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 130544
rasy bydła
jakość mięsa
dojrzewanie
obróbka cieplna
beef breeds
meat quality
ageing
thermal treatment
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-10
Metoda szybkiego szacowania przydatności nowych związków do plastyfikacji poli(chlorku winylu)
Joanna Czogała
Roman Turczyn
Mieczysław Łapkowski
Krzysztof Kozieł
Sebastian Jurczyk
Patryk Dziendzioł
Ewa Pankalla
nr katalogowy: 140038
10.15199/62.2022.10.11
plastyfikatory
poli(chlorek winylu)
tereftalan bis(2-etyloheksylu)
trimelitan tris(2-etyloheksylu)
plasticizers
poly(vinyl chloride)
bis(2-ethylhexyl) terephthalate
tris(2-ethylhexyl) trimellitate
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-3
Trzy srebrne medale
nr katalogowy: 125359
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-9
Witaminowy twist
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 139516
warzywa
zdrowie
zalecane spożycie
przetwory warzywne
wykorzystanie kulinarne
vegetables
health
recommended consumption
vegetable preserves
culinary use
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-9
Witaminowy twist
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 139516
warzywa
zdrowie
zalecane spożycie
przetwory warzywne
wykorzystanie kulinarne
vegetables
health
recommended consumption
vegetable preserves
culinary use
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-1
Influence of the model structure on the process of the electrochemical copper setting
Anna Maria BIAŁOSTOCKA
Łukasz ZANIEWSKI
nr katalogowy: 49740
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-3
Juniorzy na start!
nr katalogowy: 125372
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-10
Proces poubojowego dojrzewania mięsa
Monika Modzelewska-Kapituła
Natalia Szuszkiewicz
Patrycja Mórawska
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 140129
dojrzewanie mięsa
przechowywania
wołowina
meat ageing
storage
beef
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-10
Proces poubojowego dojrzewania mięsa
Monika Modzelewska-Kapituła
Natalia Szuszkiewicz
Patrycja Mórawska
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 140129
dojrzewanie mięsa
przechowywania
wołowina
meat ageing
storage
beef
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2005-3
Analiza obrazów mikromacierzy DNA przy użyciu morfologicznego przetwarzania obrazów
Filip ILNICKI
Marcin IWANOWSKI
nr katalogowy: 11670
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-2
Szlaki kulinarne
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 41511
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-1
Turystyka Kulinarna
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 40671
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-3
Drobiowe przysmaki
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 104413
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-9
Nie tylko na steki
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 109177
wołowina
części kulinarne
obróbka termiczna
potrawy
beef meat
culinary elements
heat treatment
dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-11
Nasi na Łotwie
nr katalogowy: 48034
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-6
lunga- nowa polska odmiana chmielu. Cz. III. Wyniki badań przydatności odmian lunga do prod. piwa
K. Baranowski
U. Skomra
A. Lewandowski
E. Baca
A. Salamon
nr katalogowy: 14617
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-II
Electrodes modeling in the copper electrocrystallization process
Maria TRZASKA
Anna Maria BIAŁOSTOCKA
nr katalogowy: 30354
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-3
Cena olimpijskiego srebra
Jarosław Uściński
nr katalogowy: 125361
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-II
Procedures for matrix exponential function derivative in Matlab
Lubomír BRANČÍK
nr katalogowy: 30332
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-10
Interconnection of the customer-side resources using single phase VAPF
Ryszard STRZELECKI
Grzegorz BENYSEK
Marcin JARNUT
nr katalogowy: 30316
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-11
Transformation of deformed voltage signals in electronic voltage transducers
Jakub PIWOWARCZYK
Krzysztof PACHOLSKI
nr katalogowy: 39568
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2007-3-4
Tribological properties of sliding materials containing glassy carbon
MYALSKI JERZY
ŚLEZIONA JÓZEF
nr katalogowy: 27586
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-11
Methods of determination of dynamic properties of induction heated multi input - multi output systems
Piotr URBANEK
Jacek KUCHARSKI
Andrzej FRĄCZYK
nr katalogowy: 39592
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-1
Polacy w Luksemburgu
Dorota Karwacka
nr katalogowy: 56985
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Analiza opinii konsumentów na temat mięsa jagnięcego
Izabela Narkiewicz
Tomasz Florowski
Anna Florowska
Iwona Szymańska
nr katalogowy: 140173
10.15199/65.2022.10.5
jagnięcina
preferencje konsumenckie
badanie ankietowe
amb
consumers preferences
questionnaire survey
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Analiza opinii konsumentów na temat mięsa jagnięcego
Izabela Narkiewicz
Tomasz Florowski
Anna Florowska
Iwona Szymańska
nr katalogowy: 140173
10.15199/65.2022.10.5
jagnięcina
preferencje konsumenckie
badanie ankietowe
amb
consumers preferences
questionnaire survey
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Analiza opinii konsumentów na temat mięsa jagnięcego
Izabela Narkiewicz
Tomasz Florowski
Anna Florowska
Iwona Szymańska
nr katalogowy: 140173
10.15199/65.2022.10.5
jagnięcina
preferencje konsumenckie
badanie ankietowe
amb
consumers preferences
questionnaire survey
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-6
The continuous measurement of the potential during the process of the electrochemical copper setting
Anna Maria BIAŁOSTOCKA
Wojciech WALENDZIUK
nr katalogowy: 68795
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-3
Kwintesencja smaku
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 112576
sosy
składniki
warzywa
owoce
grzyby
przyprawy
zioła
kulinarne zastosowanie
sauces
ingredients
vegetables
fruit
mushrooms
spices
herbs
culinary use
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-10
Piżmowa królowa jesieni
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 123626
dynia
wartość odżywcza
karotenoidy
obróbka kulinarna
przetwarzanie
zastosowanie kulinarne.
pumpkin
nutritional value
carotenoids
culinary preparation
processing
culinary use.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-5a
Próba oceny przydatności ceramicznych i nieceramicznych izolatorów elektroenergetycznych stosowanych w sieciach rozdzielczych i rozdzielczo-przesyłowych
Dominik DUDA
Zbigniew GACEK
nr katalogowy: 67758
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-10
Ocena przydatności wybranych cech sygnału mowy w systemach automatycznego rozpoznawania mówcy
Andrzej P. DOBROWOLSKI
Ewelina MAJDA
nr katalogowy: 63394
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2011-4-5
Przydatność wodnego układu micelarnego do elektrochemicznego osadzania ochronnych powłok PEDOT/ABA na stali nierdzewnej
ANNA PIETRUSIAK
LIDIA ADAMCZYK
HENRYK BALA
nr katalogowy: 58810
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2011-2
Obraz wielospektralny z satelity WorldView-2 - nowy standard wysokorozdzielczych danych teledetekcyjnych
nr katalogowy: 57476
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2015-11
Zastosowanie badań termograwimetrycznych do oceny właściwości technologicznych kwarcytów dla procesu wytopu żelazokrzemu
Janusz WĘGRZYN
Bolesław MACHULEC
nr katalogowy: 95804
10.15199/24.2015.11.4
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Wpływ rodzaju techniki obróbki kulinarnej na jakość filetów z karpia (Cyprinus carpio) pokrytych powłoką furcelleranowo-żelatynową
Monika Modzelewska-Kapituła
Katarzyna Tkacz
Wacław Mozolewski
Weronika Zduńczyk
Ewa Malczyk
Marta Szulc
Agata Ziomek
nr katalogowy: 143011
10.15199/65.2023.4.5
ryby
obróbka cieplna
wartość odżywcza
właściwości fizyko- chemiczne
fish
cooking
nutritional value
physicochemical properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Wpływ rodzaju techniki obróbki kulinarnej na jakość filetów z karpia (Cyprinus carpio) pokrytych powłoką furcelleranowo-żelatynową
Monika Modzelewska-Kapituła
Katarzyna Tkacz
Wacław Mozolewski
Weronika Zduńczyk
Ewa Malczyk
Marta Szulc
Agata Ziomek
nr katalogowy: 143011
10.15199/65.2023.4.5
ryby
obróbka cieplna
wartość odżywcza
właściwości fizyko- chemiczne
fish
cooking
nutritional value
physicochemical properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Wpływ rodzaju techniki obróbki kulinarnej na jakość filetów z karpia (Cyprinus carpio) pokrytych powłoką furcelleranowo-żelatynową
Monika Modzelewska-Kapituła
Katarzyna Tkacz
Wacław Mozolewski
Weronika Zduńczyk
Ewa Malczyk
Marta Szulc
Agata Ziomek
nr katalogowy: 143011
10.15199/65.2023.4.5
ryby
obróbka cieplna
wartość odżywcza
właściwości fizyko- chemiczne
fish
cooking
nutritional value
physicochemical properties
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-5
Polska kuchnia regionalna – kuchnia Podkarpacia
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 150904
kuchnia regionalna
kuchnia Podkarpacia
charakterystyka
regional Polish cuisine
Podkarpacie cuisines
characteristics
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-5
Zastosowanie miedzi jako pierwiastka charakterystycznego przy pomiarach temperatury metodą Ornsteina
Grzegorz RANISZEWSKI
Zbigniew KOŁACIŃSKI
Łukasz SZYMAŃSKI
nr katalogowy: 44746
CHŁODNICTWO 2009-9
Wodne roztwory betainy jako nośniki energii
ADAM RUCIŃSKI
ARTUR RUSOWICZ
nr katalogowy: 46813
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-10
Spectrum analysis of the usefulness of light sources forbuilding sun simulators
Konrad DOMKE
Joanna RATAJCZAK
nr katalogowy: 55174
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2023-1
PRZEMYSŁOWE AKCELERATORY ELEKTRONÓW I ICH ZASTOSOWANIA W TECHNOLOGIACH RADIACYJNYCH ASPEKTY NIEZAWODNOŚCIOWE I EKONOMICZNE
Sylwester Bułka
Zbigniew Zimek
nr katalogowy: 141640
10.15199/13.2023.1.2
akceleratory elektronów
awaryjność
analiza niezawodnościowa
czynniki ekonomiczne
electron accelerators
failure rate
reliability analysis
economic factors
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2023-1
PRZEMYSŁOWE AKCELERATORY ELEKTRONÓW I ICH ZASTOSOWANIA W TECHNOLOGIACH RADIACYJNYCH ASPEKTY NIEZAWODNOŚCIOWE I EKONOMICZNE
Sylwester Bułka
Zbigniew Zimek
nr katalogowy: 141640
10.15199/13.2023.1.2
akceleratory elektronów
awaryjność
analiza niezawodnościowa
czynniki ekonomiczne
electron accelerators
failure rate
reliability analysis
economic factors
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-10
Oferta street food w Polsce
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 128542
jedzenie uliczne
food-trucki
turystyka kulinarna
oferta gastronomiczna
dania street food
street food
food trucks
culinary tourism
gastronomic offer
street food dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-10
Oferta street food w Polsce
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 128542
jedzenie uliczne
food-trucki
turystyka kulinarna
oferta gastronomiczna
dania street food
street food
food trucks
culinary tourism
gastronomic offer
street food dishes
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2009-7
Badania ścieralności koksu w aspekcie jego przydatności dla procesu wielkopiecowego
ANNA KONSTANCIAK
nr katalogowy: 45863
CHŁODNICTWO 2009-4
Certyfikacja opakowań stosowanych do chłodzonej i mrożonej żywności Proces certyfikacyjny (Część 2)
JACEK KONDRATOWICZ
EWA BURCZYK
JOANNA PIEKARSKA
nr katalogowy: 44075
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-4
On usefulness of basic field ideas in solutions of electric circuit problems
Zdzisław TRZASKA
nr katalogowy: 43917
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2011-9
Analiza termodynamiczna zachowania się koksu w wielkim piecu
anna KonstanCiaK
nr katalogowy: 62545
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2019-8
Przezczaszkowa stymulacja magnetyczna (TMS)
Andrzej Krawczyk
nr katalogowy: 119657
Przezczaszkowa stymulacja magnetyczna
depresja
prądy wirowe
Trancranial magnetic stimulation
depression
eddy currents
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-9
Analiza przydatności metody histerezowej do wyznaczania strat mocy w rdzeniu ferromagnetycznym
Kalina Detka
Krzysztof Górecki
nr katalogowy: 139290
10.15199/48.2022.09.30
rdzenie ferromagnetyczne
straty mocy
pętla histerezy
transformator
rezystancja termiczna
ferromagnetic cores
power losses
hysteresis loop
transformer
thermal resistance
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-9
Analiza przydatności metody histerezowej do wyznaczania strat mocy w rdzeniu ferromagnetycznym
Kalina Detka
Krzysztof Górecki
nr katalogowy: 139290
10.15199/48.2022.09.30
rdzenie ferromagnetyczne
straty mocy
pętla histerezy
transformator
rezystancja termiczna
ferromagnetic cores
power losses
hysteresis loop
transformer
thermal resistance
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-3
Z odrobiną pikanterii
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 125365
przyprawy
przyprawy korzenne
przyprawy ziołowe
przyprawy warzywne
walory smakowo-zapachowe
właściwości barwiące
wykorzystanie kulinarne
spices
spices
herbal spices
vegetable spices
flavor-fragrance qualities
coloring properties
culinary use
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-9
Przetwórstwo mięsa alpak
Anna Morales Villavicencio
nr katalogowy: 128143
alpaka
tusza
wyręby kulinarne
przetwórstwo mięsa
alpaca
carcass
culinary cuts
meat processing
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2022-9
PROJEKT ORAZ BADANIA AUTONOMICZNEGO UKŁADU PRZEZNACZONEGO DO POMIARU GSR
Paweł Słapczyński
Tadeusz Sondej
nr katalogowy: 139617
10.15199/13.2022.9.7
GSR
EDA
reakcja skórno-galwaniczna
aktywność elektrodermalna
GSR (galvanic skin response)
EDA (electrodermal activity)
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2022-9
PROJEKT ORAZ BADANIA AUTONOMICZNEGO UKŁADU PRZEZNACZONEGO DO POMIARU GSR
Paweł Słapczyński
Tadeusz Sondej
nr katalogowy: 139617
10.15199/13.2022.9.7
GSR
EDA
reakcja skórno-galwaniczna
aktywność elektrodermalna
GSR (galvanic skin response)
EDA (electrodermal activity)
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2022-9
PROJEKT ORAZ BADANIA AUTONOMICZNEGO UKŁADU PRZEZNACZONEGO DO POMIARU GSR
Paweł Słapczyński
Tadeusz Sondej
nr katalogowy: 139617
10.15199/13.2022.9.7
GSR
EDA
reakcja skórno-galwaniczna
aktywność elektrodermalna
GSR (galvanic skin response)
EDA (electrodermal activity)
AURA 2023-4
Czy za sto lat będziemy jeść mięso?
Karolina Mroczek
Janusz Ryszrad Mroczek
Weronika Ptasiuk
nr katalogowy: 142635
10.15199/2.2023.4.2
mięso
klimat
etyka
mięso in vitro
meat
climate
ethics
in vitro meat
AURA 2023-4
Czy za sto lat będziemy jeść mięso?
Karolina Mroczek
Janusz Ryszrad Mroczek
Weronika Ptasiuk
nr katalogowy: 142635
10.15199/2.2023.4.2
mięso
klimat
etyka
mięso in vitro
meat
climate
ethics
in vitro meat
AURA 2023-4
Czy za sto lat będziemy jeść mięso?
Karolina Mroczek
Janusz Ryszrad Mroczek
Weronika Ptasiuk
nr katalogowy: 142635
10.15199/2.2023.4.2
mięso
klimat
etyka
mięso in vitro
meat
climate
ethics
in vitro meat
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-3
Ocena przydatności podgrzewanych materacy w utrzymaniu bilansu cieplnego u chorych poddanych długotrwałej operacji
Bartosz RUSTECKI
Piotr MURAWSKI
Bolesław KALKICKI
nr katalogowy: 89898
10.15199/48.2015.03.09
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Woltamperometryczne oznaczanie tymolu w preparatach farmaceutycznych
Magdalena Jakubczyk
Sławomir Michałkiewicz
Agata Skorupa
nr katalogowy: 138869
10.15199/62.2022.8.4
tymol
oznaczanie
woltamperometria
thymol
determination
voltammetry
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Woltamperometryczne oznaczanie tymolu w preparatach farmaceutycznych
Magdalena Jakubczyk
Sławomir Michałkiewicz
Agata Skorupa
nr katalogowy: 138869
10.15199/62.2022.8.4
tymol
oznaczanie
woltamperometria
thymol
determination
voltammetry
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Woltamperometryczne oznaczanie tymolu w preparatach farmaceutycznych
Magdalena Jakubczyk
Sławomir Michałkiewicz
Agata Skorupa
nr katalogowy: 138869
10.15199/62.2022.8.4
tymol
oznaczanie
woltamperometria
thymol
determination
voltammetry
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Woltamperometryczne oznaczanie tymolu w preparatach farmaceutycznych
Magdalena Jakubczyk
Sławomir Michałkiewicz
Agata Skorupa
nr katalogowy: 138869
10.15199/62.2022.8.4
tymol
oznaczanie
woltamperometria
thymol
determination
voltammetry
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Woltamperometryczne oznaczanie tymolu w preparatach farmaceutycznych
Magdalena Jakubczyk
Sławomir Michałkiewicz
Agata Skorupa
nr katalogowy: 138869
10.15199/62.2022.8.4
tymol
oznaczanie
woltamperometria
thymol
determination
voltammetry
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-6
Ocena jakości handlowych makaronów bezglutenowych
Grażyna Cacak-Pietrzak
Anna Rajkowska
nr katalogowy: 123783
makaron bezglutenowy
białko
właściwości kulinarne
właściwości organoleptyczne
gluten-free pasta
protein
culinary properties
organoleptic properties
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-6
Warzywne co nieco
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 143647
warzywa
wartość odżywcza
walory zdrowotne
wykorzystanie kulinarne
surówki/sałatki warzywne
vegetables
nutritional value
health values
culinary use
vegetable salads.
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-6
Warzywne co nieco
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 143647
warzywa
wartość odżywcza
walory zdrowotne
wykorzystanie kulinarne
surówki/sałatki warzywne
vegetables
nutritional value
health values
culinary use
vegetable salads.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2023-1
Efektywność energetyczna budynków wykonanych w technologii kompozytów wapienno-konopnych
Michał Gołębiewski
Barbara Pietruszka
nr katalogowy: 141503
10.15199/33.2023.01.09
kompozyt wapienno-konopny
hempcrete
efektywność energetyczna budynków
budownictwo zrównoważone.
hemp-lime composite
hempcrete
energy efficiency of buildings
sustainable construction.
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-10
Na dziko
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 140247
dziczyzna
sarna
dzik jeleń
wartość odżywcza
obróbka termiczna
przyprawy i dodatki do dziczyzny
potrawy z dziczyzny
venison
roe deer
wild boar deer
nutritional value
heat treatment
spices and game additives
venison dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-11
Błękitna pleśń
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 116976
sery podpuszczkowe dojrzewające
sery miękkie
sery twarde
wykorzystanie kulinarne
rennet ripened cheeses
soft cheeses
hard cheeses
culinary use
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-9
Pożyteczne bakterie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 128002
fermentacja mlekowa
probiotyki
kiszona kapusta
kiszone ogórki
fermentowane napoje mleczne
walory zdrowotne
wykorzystanie kulinarne
lactic acid fermentation
probiotics
sauerkraut
pickled cucumbers
fermented milk drinks
health benefits
culinary use
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-9
Pożyteczne bakterie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 128002
fermentacja mlekowa
probiotyki
kiszona kapusta
kiszone ogórki
fermentowane napoje mleczne
walory zdrowotne
wykorzystanie kulinarne
lactic acid fermentation
probiotics
sauerkraut
pickled cucumbers
fermented milk drinks
health benefits
culinary use
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-10
Wszechstronnie odżywcze
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 145620
suche nasiona roślin strączkowych
wartość odżywcza
walory zdrowotne
wykorzystanie kulinarne
dry legumes
nutritional value
health benefits
culinary use
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-2
Wiosna na talerzu
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 148436
nowalijki
rodzaje
wartość odżywcza
wykorzystanie kulinarne
zanieczyszczenia
spring vegetables
types
nutritional value
culinary use
contamination
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2012-1
Dobór sztucznych sieci neuronowych do predykcji wybranych właściwości wytrzymałościowych połączeń końców przędz wełnianych czesankowych Sirospun. Cz. II
ROBERT DROBINA
STANISŁAW LEWANDOWSKI
nr katalogowy: 65535
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-6
Analiza pracy automatyki FDIR na linii średniego napięcia
Mariusz PAWLAK
Tomasz SOBUTKOWSKI
nr katalogowy: 137787
10.15199/48.2022.06.03
niezawodność
systemy odbudowy zasilania
sieć dystrybucyjna
automatyka zabezpieczeniowa.
reliability
power restoration systems
power distribution network
protection power grid automation.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-6
Analiza pracy automatyki FDIR na linii średniego napięcia
Mariusz PAWLAK
Tomasz SOBUTKOWSKI
nr katalogowy: 137787
10.15199/48.2022.06.03
niezawodność
systemy odbudowy zasilania
sieć dystrybucyjna
automatyka zabezpieczeniowa.
reliability
power restoration systems
power distribution network
protection power grid automation.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2023-1
Efektywność energetyczna budynków wykonanych w technologii kompozytów wapienno-konopnych
Michał Gołębiewski
Barbara Pietruszka
nr katalogowy: 141503
10.15199/33.2023.01.09
kompozyt wapienno-konopny
hempcrete
efektywność energetyczna budynków
budownictwo zrównoważone.
hemp-lime composite
hempcrete
energy efficiency of buildings
sustainable construction.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2023-1
Efektywność energetyczna budynków wykonanych w technologii kompozytów wapienno-konopnych
Michał Gołębiewski
Barbara Pietruszka
nr katalogowy: 141503
10.15199/33.2023.01.09
kompozyt wapienno-konopny
hempcrete
efektywność energetyczna budynków
budownictwo zrównoważone.
hemp-lime composite
hempcrete
energy efficiency of buildings
sustainable construction.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2023-1
Efektywność energetyczna budynków wykonanych w technologii kompozytów wapienno-konopnych
Michał Gołębiewski
Barbara Pietruszka
nr katalogowy: 141503
10.15199/33.2023.01.09
kompozyt wapienno-konopny
hempcrete
efektywność energetyczna budynków
budownictwo zrównoważone.
hemp-lime composite
hempcrete
energy efficiency of buildings
sustainable construction.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2023-1
Efektywność energetyczna budynków wykonanych w technologii kompozytów wapienno-konopnych
Michał Gołębiewski
Barbara Pietruszka
nr katalogowy: 141503
10.15199/33.2023.01.09
kompozyt wapienno-konopny
hempcrete
efektywność energetyczna budynków
budownictwo zrównoważone.
hemp-lime composite
hempcrete
energy efficiency of buildings
sustainable construction.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-9
Transmisja danych w kanale hydroakustycznym w warunkach NLOS
Agnieszka Czapiewska
Ryszard Studański
Andrzej Żak
nr katalogowy: 139289
10.15199/48.2022.09.29
Komunikacja podwodna
NLOS
MFSK
odbiór zbiorczy.
underwater communication
NLOS
MFSK
diversity combining.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-9
Transmisja danych w kanale hydroakustycznym w warunkach NLOS
Agnieszka Czapiewska
Ryszard Studański
Andrzej Żak
nr katalogowy: 139289
10.15199/48.2022.09.29
Komunikacja podwodna
NLOS
MFSK
odbiór zbiorczy.
underwater communication
NLOS
MFSK
diversity combining.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-9
Transmisja danych w kanale hydroakustycznym w warunkach NLOS
Agnieszka Czapiewska
Ryszard Studański
Andrzej Żak
nr katalogowy: 139289
10.15199/48.2022.09.29
Komunikacja podwodna
NLOS
MFSK
odbiór zbiorczy.
underwater communication
NLOS
MFSK
diversity combining.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2023-6
Wybrane właściwości gruntowych materiałów kompozytowych jako materiału konstrukcyjnego do budowy niskich nasypów obwałowań przeciwpowodziowych
Bartłomiej Brzeziński
Andrzej Olchawa
Marianna Wierzbicka
nr katalogowy: 143789
10.15199/33.2023.06.08
obwałowania przeciwpowodziowe
torf
popiół lotny
wapno hydratyzowane.
flood embankments
peat
fly ash
hydrated lime.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2023-6
Wybrane właściwości gruntowych materiałów kompozytowych jako materiału konstrukcyjnego do budowy niskich nasypów obwałowań przeciwpowodziowych
Bartłomiej Brzeziński
Andrzej Olchawa
Marianna Wierzbicka
nr katalogowy: 143789
10.15199/33.2023.06.08
obwałowania przeciwpowodziowe
torf
popiół lotny
wapno hydratyzowane.
flood embankments
peat
fly ash
hydrated lime.
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-5
Spełnione oczekiwania
nr katalogowy: 120184
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-3
Pasztety wielkanocne
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 119301
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-6
Kelly Bronze – więcej niż indyk!
Joanna Stadnik
Anna Czech
nr katalogowy: 143649
mięso indycze
Kelly Bronze
turkey meat
Kelly Bronze
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-6
Kelly Bronze – więcej niż indyk!
Joanna Stadnik
Anna Czech
nr katalogowy: 143649
mięso indycze
Kelly Bronze
turkey meat
Kelly Bronze
CHŁODNICTWO 2014-3
Wpływ procesu chłodniczego przechowywania na kształtowanie jakości mięsa
JOANNA LEWANCKA
JACEK KONDRATOWICZ
nr katalogowy: 83153
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-2
Nadzwyczajny seler zwyczajny
Krystyna Nowak
Żmudzińska-Żurek
nr katalogowy: 58026
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-11
PRZETWARZANIE NIEOSŁONKOWYCH jadalnych ubocznych surowców rzeźnych
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
nr katalogowy: 140661
surowce uboczne
przetwórstwo
kulinaria
by-products
processing
cooking
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-10
Na dziko
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 140247
dziczyzna
sarna
dzik jeleń
wartość odżywcza
obróbka termiczna
przyprawy i dodatki do dziczyzny
potrawy z dziczyzny
venison
roe deer
wild boar deer
nutritional value
heat treatment
spices and game additives
venison dishes
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-11
PRZETWARZANIE NIEOSŁONKOWYCH jadalnych ubocznych surowców rzeźnych
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
nr katalogowy: 140661
surowce uboczne
przetwórstwo
kulinaria
by-products
processing
cooking
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-2
Random forest method to identify seepage in flood embankments
Krzysztof KRÓL
Tomasz RYMARCZYK
Michał GOŁĄBEK
Dariusz WÓJCIK
Konrad NIDERLA
Edward KOZŁOWSKI
nr katalogowy: 136104
10.15199/48.2022.02.44
Las losowy
tomografia
przesiąkanie wałów przeciwpowodziowych
Random forest
tomography
seepage in flood embankments
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-2
Random forest method to identify seepage in flood embankments
Krzysztof KRÓL
Tomasz RYMARCZYK
Michał GOŁĄBEK
Dariusz WÓJCIK
Konrad NIDERLA
Edward KOZŁOWSKI
nr katalogowy: 136104
10.15199/48.2022.02.44
Las losowy
tomografia
przesiąkanie wałów przeciwpowodziowych
Random forest
tomography
seepage in flood embankments
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-11
Modelling of strengthening of concrete beams with FRP in Ansys software
Damian Kowalski
Jacek Selejdak
nr katalogowy: 140617
10.15199/33.2022.11.54
concrete structures
finite elements method
fiber reinforced polymers
Ansys.
konstrukcje betonowe
metoda elementów skończonych
polimery wzmacniane włóknami
Ansys.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-11
Modelling of strengthening of concrete beams with FRP in Ansys software
Damian Kowalski
Jacek Selejdak
nr katalogowy: 140617
10.15199/33.2022.11.54
concrete structures
finite elements method
fiber reinforced polymers
Ansys.
konstrukcje betonowe
metoda elementów skończonych
polimery wzmacniane włóknami
Ansys.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-11
Modelling of strengthening of concrete beams with FRP in Ansys software
Damian Kowalski
Jacek Selejdak
nr katalogowy: 140617
10.15199/33.2022.11.54
concrete structures
finite elements method
fiber reinforced polymers
Ansys.
konstrukcje betonowe
metoda elementów skończonych
polimery wzmacniane włóknami
Ansys.
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-12
Na co dzień i od święta
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 110905
bakalie
suszone owoce
orzechy
migdały
wykorzystanie kulinarne
Boże Narodzenie
sweetmeats
dried fruits
nuts
almonds
culinary use
Christmas
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-10
Półmisek wędlin Wykorzystanie wędlin w gastronomii
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 109863
wędliny
rodzaje
wędzonki
kiełbasy
wędliny drobiowe
wędliny podrobowe
wykorzystanie kulinarne
cold cuts
smoked meats
sausages
poultry cold cuts
offal cold cuts
culinary use
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-1-2
Dieta bez laktozy
dr inż. Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 130431
laktoza
mleko i przetwory mlecze
nietolerancja laktozy
produkty bez laktozy
roślinne zamienniki mleka
wykorzystanie kulinarne
lactose
milk and dairy products
lactose intolerance
dairy lactose-free products
plant-based milk substitutes
culinary use
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-1-2
Dieta bez laktozy
dr inż. Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 130431
laktoza
mleko i przetwory mlecze
nietolerancja laktozy
produkty bez laktozy
roślinne zamienniki mleka
wykorzystanie kulinarne
lactose
milk and dairy products
lactose intolerance
dairy lactose-free products
plant-based milk substitutes
culinary use
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-3
Ocena jakości handlowych makaronów ekologicznych formy świderki
Grażyna Cacak-Pietrzak
Daria Romankiewicz
Alicja Ceglińska
Emilia Lenart
nr katalogowy: 98707
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-11-12
Zdrów jak ryba
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 134937
ryby morskie i słodkowodne
wartość odżywcza
wielonienasycone kwasy tłuszczowe
witaminy
zdrowie
świąteczne dania rybne
marine and freshwater fish
nutritional value
polyunsaturated fatty acids
vitamins
health
Christmas fish dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-11-12
Zdrów jak ryba
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 134937
ryby morskie i słodkowodne
wartość odżywcza
wielonienasycone kwasy tłuszczowe
witaminy
zdrowie
świąteczne dania rybne
marine and freshwater fish
nutritional value
polyunsaturated fatty acids
vitamins
health
Christmas fish dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-11-12
Zdrów jak ryba
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 134937
ryby morskie i słodkowodne
wartość odżywcza
wielonienasycone kwasy tłuszczowe
witaminy
zdrowie
świąteczne dania rybne
marine and freshwater fish
nutritional value
polyunsaturated fatty acids
vitamins
health
Christmas fish dishes
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2015-2
Ocena wytrzymałości zmęczeniowej połączeń końców przędz wełnianych czesankowych Sirospun, łączonych techniką pneumatycznego splatania oraz mechanicznego wiązania. Cz. III
ROBERT DROBINA
STANISŁAW LEWANDOWSKI
EWA GŁOWACKA
KATARZYNA STASICKA
nr katalogowy: 89713
10.15199/60.2015.2.1
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-4
ESTYMACJA I ANALIZA STANU KANAŁU RADIOWEGO INTERFEJSU LTE NA POTRZEBY REALIZACJI HETEROGENICZNEGO ALGORYTMU MULTILINK Z UŻYCIEM GŁĘBOKIEGO UCZENIA
Krzysztof K. Cwalina
Olga Błaszkiewicz
Alicja Olejniczak
Piotr Rajchowski
Jarosław Sadowski
nr katalogowy: 139020
10.15199/59.2022.4.87
głębokie uczenie
heterogeniczne sieci
kanał radiowy
LTE
deep learning
heterogeneous networks
radio channel
LTE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-4
ESTYMACJA I ANALIZA STANU KANAŁU RADIOWEGO INTERFEJSU LTE NA POTRZEBY REALIZACJI HETEROGENICZNEGO ALGORYTMU MULTILINK Z UŻYCIEM GŁĘBOKIEGO UCZENIA
Krzysztof K. Cwalina
Olga Błaszkiewicz
Alicja Olejniczak
Piotr Rajchowski
Jarosław Sadowski
nr katalogowy: 139020
10.15199/59.2022.4.87
głębokie uczenie
heterogeniczne sieci
kanał radiowy
LTE
deep learning
heterogeneous networks
radio channel
LTE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-4
ESTYMACJA I ANALIZA STANU KANAŁU RADIOWEGO INTERFEJSU LTE NA POTRZEBY REALIZACJI HETEROGENICZNEGO ALGORYTMU MULTILINK Z UŻYCIEM GŁĘBOKIEGO UCZENIA
Krzysztof K. Cwalina
Olga Błaszkiewicz
Alicja Olejniczak
Piotr Rajchowski
Jarosław Sadowski
nr katalogowy: 139020
10.15199/59.2022.4.87
głębokie uczenie
heterogeniczne sieci
kanał radiowy
LTE
deep learning
heterogeneous networks
radio channel
LTE
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2022-8
IMPLEMENTACJA UPROSZCZONEGO MODELU STRAT DŁAWIKA PRZETWORNICY IMPULSOWEJ W PROGRAMIIE GeckoCIRCUITS
Damian Gzieł
nr katalogowy: 139158
10.15199/13.2022.8.8
energoelektronika
straty elementów magnetycznych
straty w uzwojeniu
straty w rdzeniu
wzory Steinmetza
power electronics
magnetic element losses
winding losses
core losses
Steinmetz’s equations
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2022-8
IMPLEMENTACJA UPROSZCZONEGO MODELU STRAT DŁAWIKA PRZETWORNICY IMPULSOWEJ W PROGRAMIIE GeckoCIRCUITS
Damian Gzieł
nr katalogowy: 139158
10.15199/13.2022.8.8
energoelektronika
straty elementów magnetycznych
straty w uzwojeniu
straty w rdzeniu
wzory Steinmetza
power electronics
magnetic element losses
winding losses
core losses
Steinmetz’s equations
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2022-8
IMPLEMENTACJA UPROSZCZONEGO MODELU STRAT DŁAWIKA PRZETWORNICY IMPULSOWEJ W PROGRAMIIE GeckoCIRCUITS
Damian Gzieł
nr katalogowy: 139158
10.15199/13.2022.8.8
energoelektronika
straty elementów magnetycznych
straty w uzwojeniu
straty w rdzeniu
wzory Steinmetza
power electronics
magnetic element losses
winding losses
core losses
Steinmetz’s equations
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2022-8
IMPLEMENTACJA UPROSZCZONEGO MODELU STRAT DŁAWIKA PRZETWORNICY IMPULSOWEJ W PROGRAMIIE GeckoCIRCUITS
Damian Gzieł
nr katalogowy: 139158
10.15199/13.2022.8.8
energoelektronika
straty elementów magnetycznych
straty w uzwojeniu
straty w rdzeniu
wzory Steinmetza
power electronics
magnetic element losses
winding losses
core losses
Steinmetz’s equations
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2022-8
IMPLEMENTACJA UPROSZCZONEGO MODELU STRAT DŁAWIKA PRZETWORNICY IMPULSOWEJ W PROGRAMIIE GeckoCIRCUITS
Damian Gzieł
nr katalogowy: 139158
10.15199/13.2022.8.8
energoelektronika
straty elementów magnetycznych
straty w uzwojeniu
straty w rdzeniu
wzory Steinmetza
power electronics
magnetic element losses
winding losses
core losses
Steinmetz’s equations
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-5
Zastosowanie metody SHE do kształtowania składowych harmonicznych prądu zasilania i momentu w układzie napędowym z trójpoziomowym falownikiem NPC
Piotr Chudzik
Marcin Steczek
Karol Tatar
nr katalogowy: 143227
10.15199/48.2023.05.38
SCPWM
SHE
falownik trójpoziomowy NPC
redukcja składowych momentu.
SCPWM
SHE
3level NPC inverter
reduction in selected torque harmonics.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-5
Zastosowanie metody SHE do kształtowania składowych harmonicznych prądu zasilania i momentu w układzie napędowym z trójpoziomowym falownikiem NPC
Piotr Chudzik
Marcin Steczek
Karol Tatar
nr katalogowy: 143227
10.15199/48.2023.05.38
SCPWM
SHE
falownik trójpoziomowy NPC
redukcja składowych momentu.
SCPWM
SHE
3level NPC inverter
reduction in selected torque harmonics.
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-8
Ocena składu chemicznego glonów brunatnych z antropogenicznie przekształconych rejonów Morza Czarnego w kontekście możliwości wytwarzania z nich nawozów
Marcin Niemiec
Jakub Sikora
Anna Szeląg-Sikora
Maciej Kuboń
Joanna Stuglik
Monika Komorowska
nr katalogowy: 121943
10.15199/62.2019.8.10
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-11
CHARAKTERYSTYKA I PRZYDATNOŚĆ technologiczna osłonek naturalnych
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 145945
surowce osłonkowe
właściwości osłonek naturalnych
dobór i przydatność technologiczna osłonek naturalnych
casings raw materials
natural casings properties
selection and technologically usefulness of natural casings
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-7
Estimation of exponential function parameters
Jan PURCZYŃSKI
nr katalogowy: 53397
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-1
Pomiary wybranych parametrów elektrycznych materiałów włókienniczych do zastosowań w odzieży inteligentnej
Lech BOROWIK
Adam JAKUBAS
nr katalogowy: 88887
10.15199/48.2015.01.22
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2021-5-6
Analityczny model procesu kształtowania cieczą rury warstwowej w matrycy
Hanna Sadłowska
nr katalogowy: 135590
10.15199/148.2018.4.1
kształtowanie cieczą
rury warstwowe
model matematyczny
hydroforming
double layered tubes
mathematical model
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2022-2
Modele statystyczne z użycia wody dla różnych grup odbiorców z uwzględnieniem dostępnych zasobów wodnych na obszarach podmiejskich Azji Południowo-Wschodniej
Kiran Tota-Maharaj
Seevali Surendran
nr katalogowy: 136329
10.15199/17.2022.2.3
water resources
semi-urban
water consumption
forecasting models
sustainable water distribution
future planning
critical infrastructure
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2022-2
Modele statystyczne z użycia wody dla różnych grup odbiorców z uwzględnieniem dostępnych zasobów wodnych na obszarach podmiejskich Azji Południowo-Wschodniej
Kiran Tota-Maharaj
Seevali Surendran
nr katalogowy: 136329
10.15199/17.2022.2.3
water resources
semi-urban
water consumption
forecasting models
sustainable water distribution
future planning
critical infrastructure
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2021-5-6
Analityczny model procesu kształtowania cieczą rury warstwowej w matrycy
Hanna Sadłowska
nr katalogowy: 135590
10.15199/148.2018.4.1
kształtowanie cieczą
rury warstwowe
model matematyczny
hydroforming
double layered tubes
mathematical model
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2021-5-6
Analityczny model procesu kształtowania cieczą rury warstwowej w matrycy
Hanna Sadłowska
nr katalogowy: 135590
10.15199/148.2018.4.1
kształtowanie cieczą
rury warstwowe
model matematyczny
hydroforming
double layered tubes
mathematical model
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-8
Diagnozowanie statystyczne pary antropotechnicznej
Tadeusz DĄBROWSKI
Marcin BEDNAREK
nr katalogowy: 138639
10.15199/48.2022.08.19
diagnozowanie
testowanie
system SCADA
sterownik przemysłowy.
diagnosing
testing
SCADA system
industrial controller.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-8
Diagnozowanie statystyczne pary antropotechnicznej
Tadeusz DĄBROWSKI
Marcin BEDNAREK
nr katalogowy: 138639
10.15199/48.2022.08.19
diagnozowanie
testowanie
system SCADA
sterownik przemysłowy.
diagnosing
testing
SCADA system
industrial controller.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-8
Diagnozowanie statystyczne pary antropotechnicznej
Tadeusz DĄBROWSKI
Marcin BEDNAREK
nr katalogowy: 138639
10.15199/48.2022.08.19
diagnozowanie
testowanie
system SCADA
sterownik przemysłowy.
diagnosing
testing
SCADA system
industrial controller.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-9
Wykorzystanie funkcji W-Lamberta do modelowania charakterystyk elektrolizera alkalicznego
Emilian Świtalski
Krzysztof Górecki
nr katalogowy: 139293
10.15199/48.2022.09.33
numpy
pandas
modelowanie
estymacja parametrów
elektrolizer alkaliczny
charakterystyki statyczne
python
numpy
pandas
modelling
parameters estimation
alkaline electrolyser
dc characteristics
python
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-9
Wykorzystanie funkcji W-Lamberta do modelowania charakterystyk elektrolizera alkalicznego
Emilian Świtalski
Krzysztof Górecki
nr katalogowy: 139293
10.15199/48.2022.09.33
numpy
pandas
modelowanie
estymacja parametrów
elektrolizer alkaliczny
charakterystyki statyczne
python
numpy
pandas
modelling
parameters estimation
alkaline electrolyser
dc characteristics
python
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-9
Wykorzystanie funkcji W-Lamberta do modelowania charakterystyk elektrolizera alkalicznego
Emilian Świtalski
Krzysztof Górecki
nr katalogowy: 139293
10.15199/48.2022.09.33
numpy
pandas
modelowanie
estymacja parametrów
elektrolizer alkaliczny
charakterystyki statyczne
python
numpy
pandas
modelling
parameters estimation
alkaline electrolyser
dc characteristics
python
MATERIAŁY BUDOWLANE 2018-12
Wielokryterialna ocena przydatności użytkowej farb przeznaczonych do malowania wnętrz
Iwona Gruszka
Aleksandra Dróżdż
Łukasz Gradek
nr katalogowy: 117768
10.15199/33.2018.12.06
farba lateksowa
farba akrylowa
wskaźnik przydatności użytkowej
odporność
trwałość.
latex paint
acrylic paint
usability index
resistance
durability.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2017-10
Semi-nieniszczące metody oceny betonu w konstrukcji po pożarze
Julia Wróblewska
Robert Kowalski
Marian Abramowicz
nr katalogowy: 109975
10.15199/33.2017.10.42
wysoka temperatura
pożar
badania semi-nieniszczące
beton
ocena betonu w konstrukcji
high temperature
fire
semi-nondestructive tests
concrete
assessment of concrete in structure.
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2014-1
Modeling of properties of multilayer inductances fabricated in different microelectronics technologies
Grzegorz Błąd
Mariusz Pilecki
Jerzy Potencki
Grzegorz Tomaszewski 
nr katalogowy: 82065
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-11b
Wykorzystanie metod predykcji w badaniach starzeniowych izolatorów kompozytowych
Jan PURCZYŃSKI
nr katalogowy: 72340
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2011-12
Parallel simulation of stochastic denritic neurons using NVidia GPUs with CUDA
Karol Gugała
Aleksandra Świetlicka
Agata Jurkowlaniec
Andrzej Rybarczyk
nr katalogowy: 64778
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-10
Badanie i wnioskowanie diagnostyczne w przypadku niepewnych symptomów
Tadeusz DĄBROWSKI
Marcin BEDNAREK
Krzysztof FOKOW
nr katalogowy: 63393
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2011-5
Metoda poprawy czytelności obrazów z monitoringu CCTV
ADAM KONIECZKA
JULIAN BALCEREK
ADAM DĄBROWSKI
nr katalogowy: 59589
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-3
Wyznaczenie współczynnika dyfuzyjności cieplnej materiału termoizolacyjnego z wykorzystaniem pomiarów termowizyjnych
Stanisław CHUDZIK
nr katalogowy: 58573
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-3
Laserowe kształtowanie właściwości topików bezpieczników
Ryszard PAWLAK
Krzysztof ĆWIDAK
nr katalogowy: 118964
10.15199/48.2019.03.19
topiki bezpiecznikowe
mikrotechnologie laserowe
właściwości łączeniowe
fuse-elements
laser microtechnologies
switching properties
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2016-6
MASZT TELEKOMUNIKACYJNY Z AUTONOMICZNYM ZASILANIEM ENERGETYCZNYM
Jan Połczyński
Maciej Wieczorek
Kornel Wydro
nr katalogowy: 101808
10.15199/59.2016.6.84
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-12
Metody szacowania wskaźnika nagromadzenia odpadów służącego do określenia lokalnego potencjału energetycznego z odpadów komunalnych na terenie gmin w Polsce
Krzysztof Nęcka
Tomasz Szul
nr katalogowy: 140858
10.15199/48.2022.12.59
potencjał energetyczny odpadów komunalnych
metoda szacowania wskaźnika masowego nagromadzenia odpadów
teoria zbiorów przybliżonych
sztuczne sieci neuronowe
model hybrydowy
municipal waste energy potential
method for estimating mass accumulation rate
rough set theory
artificial neural networks
hybrid model
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-12
Metody szacowania wskaźnika nagromadzenia odpadów służącego do określenia lokalnego potencjału energetycznego z odpadów komunalnych na terenie gmin w Polsce
Krzysztof Nęcka
Tomasz Szul
nr katalogowy: 140858
10.15199/48.2022.12.59
potencjał energetyczny odpadów komunalnych
metoda szacowania wskaźnika masowego nagromadzenia odpadów
teoria zbiorów przybliżonych
sztuczne sieci neuronowe
model hybrydowy
municipal waste energy potential
method for estimating mass accumulation rate
rough set theory
artificial neural networks
hybrid model
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-12
Metody szacowania wskaźnika nagromadzenia odpadów służącego do określenia lokalnego potencjału energetycznego z odpadów komunalnych na terenie gmin w Polsce
Krzysztof Nęcka
Tomasz Szul
nr katalogowy: 140858
10.15199/48.2022.12.59
potencjał energetyczny odpadów komunalnych
metoda szacowania wskaźnika masowego nagromadzenia odpadów
teoria zbiorów przybliżonych
sztuczne sieci neuronowe
model hybrydowy
municipal waste energy potential
method for estimating mass accumulation rate
rough set theory
artificial neural networks
hybrid model
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-11-12
Świdośliwa - mało znany gatunek owoców - wstępna ocena przydatności dla przetwórstwa
Dorota Konopacka
Jan Piecko
Monika Mieszczakowska-Frąc
Jarosław Markowski
Krzysztof Rutkowski
Dorota Kruczyńska
Maria Buczek
nr katalogowy: 111170
10.15199/64.2017.11-12.1
świdośliwa
antocyjany
utrwalanie
przeciery
suszenie mikrofalowo-podciśnieniowe
Saskatoon berry
anthocyanins
preservation
puree
vacuum-microwave drying
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-2
Monitoring Software Development and Usage
Pawel JANCZAREK
Janusz SOSNOWSKI
nr katalogowy: 82705
10.12915/pe.2014.02.31
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-12b
Analiza wpływu wybranych charakterystyk i parametrów mierników PEM używanych do pomiarów ochronnych na niepewność pomiarów
Paweł BIEŃKOWSKI
Bartłomiej ZUBRZAK
nr katalogowy: 73178
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-11
Własności ochronne modyfi kowanych powłok kompozytowych typu PEDOT/ABA/PMo12 na stali nierdzewnej
LIDIA ADAMCZYK
ANNA PIETRUSIAK
nr katalogowy: 72688
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-4a
Składowe mocy elektrycznej opraw z lampami fluorescencyjnymi w świetle przepisów UE
Lech BOROWIK
Marek KURKOWSKI
nr katalogowy: 67656
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-4a
Dokładność symulacji oświetlenia pośredniego z wykorzystaniem programów oświetleniowych
Andrzej PAWLAK
Krzysztof ZAREMBA
nr katalogowy: 67638
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-10
Techniczno-ekonomiczne aspekty rekonstrukcji sieci w oparciu o przewody wysokotemperaturowe
Jerzy SZKUTNIK
Krystyna BAUM
nr katalogowy: 63408
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-10
Przetwarzanie sygnałów 2D w identyfikacji i śledzeniu przemieszczających się obiektów
Robert SUSZYŃSKI
Krzysztof WAWRYN
Robert WIRSKI
nr katalogowy: 63375
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-10
Fotostymulator rotacyjny do badania wzrokowych potencjałów wywołanych
Marcin BYCZUK
nr katalogowy: 63355
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-9a
Model fizyczny sieci do rozwoju oprogramowania i oprzyrządowania badawczego realnych sieci elektroenergetycznych
Piotr FIGOŃ
Paweł IRZMAŃSKI
Zbigniew STAROSZCZYK
nr katalogowy: 62326
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-9a
Laserowe pomiary topografii powierzchni narzędzi ściernych z zastosowaniem systemu pomiarowego CLI 2000
Krzysztof NADOLNY
Wojciech KAPŁONEK
Czesław ŁUKIANOWICZ2
Ján VALÍČEK
nr katalogowy: 62304
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-2b
Analiza polowa i obwodowa silnika synchronicznego z magnesami trwałymi sterowanego regulatorem histerezowym
Ryszard PAŁKA
Piotr PAPLICKI
Rafał PIOTUCH
Marcin WARDACH
nr katalogowy: 74846
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-5
Diagnostyka ogranicznika przepięć w warunkach terenowych przy zastosowaniu zewnętrznych źródeł zasilania
Piotr PAPLIŃSKI
Hubert ŚMIETANKA
Jacek WAŃKOWICZ
nr katalogowy: 52132
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-2
Kompleksowa analiza wpływu czynników meteorologicznych na zmienność obciążeń Krajowego Systemu Elektroenergetycznego
Jacek ŁYP
Tomasz POPŁAWSKI
Ewelina STARCZYNOWSKA
nr katalogowy: 57831
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-11a
Walidacja procesów pomiarowych
Roman A. TABISZ
nr katalogowy: 55754
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2010-11
Wytwarzanie kompozytowych powłok ochronnych PEDOT/ABA na stali nierdzewnej w warunkach potencjostatycznych
ANNA PIETRUSIAK
LIDIA ADAMCZYK
HENRYK BALA
nr katalogowy: 55641
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-9
System do pomiaru mechaniki płuc podczas sztucznej wentylacji z wykorzystaniem techniki przerwaniowej
Kamil JAKUSZKIN
Janusz MROCZKA
nr katalogowy: 55493
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-3
Wykorzystanie identyfikowanych modeli łuku elektrycznego do CAD urządzeń elektrycznych
Antoni SAWICKI
Maciej HALTOF
nr katalogowy: 104292
10.15199/48.2017.03.05
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-1
Uproszczony model trójwymiarowy nagrzewania indukcyjnego obracającego się cylindra
Andrzej FRĄCZYK
Jacek KUCHARSKI
Piotr URBANEK
nr katalogowy: 103173
10.15199/48.2017.01.01
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2016-11
Badanie podstawowych cech technicznych kompozytów cementowych impregnowanych spolimeryzowaną siarką
Mariusz Książek
nr katalogowy: 102112
10.15199/40.2016.11.5
CHŁODNICTWO 2016-1-2
Porównanie możliwości programów Duprex 4.0 oraz Solkane 8.0 wspomagających proces projektowania układów chłodniczych
Piotr Kopeć
nr katalogowy: 96534
10.15199/8.2016.1-2.2
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2016-8
Efektywność i celowość wdrożenia w kraju elektrycznych napędów samochodów
Jerzy Gryko
nr katalogowy: 100077
10.15199/74.2016.8.7
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-3
Spis treści / Contents
nr katalogowy: 89940
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH