Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-7
Wpływ dymu wędzarniczego w kształtowaniu barwy i smakowitości przetworów mięsnych
Halina Makała
nr katalogowy: 121374
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Ocena towaroznawcza wybranych soków owocowych pakowanych w różny sposób
Joanna Maria Klepacka
nr katalogowy: 143821
10.15199/65.2023.6.3
soki
ocena towaroznawcza
ekstrakt
kwasowość
pakowanie
juices
commodity evaluation
extract
acidity
packaging
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Ocena towaroznawcza wybranych soków owocowych pakowanych w różny sposób
Joanna Maria Klepacka
nr katalogowy: 143821
10.15199/65.2023.6.3
soki
ocena towaroznawcza
ekstrakt
kwasowość
pakowanie
juices
commodity evaluation
extract
acidity
packaging
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Ocena towaroznawcza wybranych soków owocowych pakowanych w różny sposób
Joanna Maria Klepacka
nr katalogowy: 143821
10.15199/65.2023.6.3
soki
ocena towaroznawcza
ekstrakt
kwasowość
pakowanie
juices
commodity evaluation
extract
acidity
packaging
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-5
Powtórka z rozrywki. Wina na Taste of Australia '2006.
PQ
nr katalogowy: 18576
OPAKOWANIE 2009-I
Developing Antimicrobial Packaging Materials Using Bacteriocins
Anna Sip
Ewelina Celińska
nr katalogowy: 42502
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-5
Symrise prezentuje nową linię substancji smakowych Taste for life
nr katalogowy: 35495
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-11-12
Czy skład związków goryczkowych w piwie może mieć wpływ na jakość goryczki w piwie?
Krzysztof Baranowski
Agnieszka Salamon
Elżbieta Baca
nr katalogowy: 56536
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-1
PRZYPRAWY WARZYWNE
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 146998
przyprawy warzywne
przyprawianie
warzywa suszone
vegetable spices
seasoning
dried vegetables
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2014-2
Badania wpływu zadr ukowanych papierowych materiałów opakowaniowych na właściwości organoleptyczne czekolady
Małgorzata Banasiak
JANINA LEKS - STĘPIEŃ
nr katalogowy: 82767
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-1
Właściwości funkcjonalne wybranych przypraw naturalnych w technologii mięsa
Ewa Burczyk
Jacek Kondratowicz
Weronika Niszczak
nr katalogowy: 124494
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-10
„Organicity. Taste the wellness of EU organic food!“
nr katalogowy: 145617
PROBLEMY JAKOŚCI 2008-8
VARIA
nr katalogowy: 37175
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-10
„Organicity. Taste the wellness of EU organic food!“
nr katalogowy: 140244
OPAKOWANIE 2018-3
Podłoża do opakowań spożywczych i ochrony
nr katalogowy: 112794
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-9
Z KRAJU I ZE ŚWIATA
NAGRODA NAJLEPSZEGO SMAKU DLA POLSKICH CZEKOLADEK
nr katalogowy: 37770
CHŁODNICTWO 2014-6
Wpływ warunków chłodniczego przechowywania na właściwości kiełków koniczyny czerwonej (Trifolium pratense L.)
Ewelina Brzozowska
Ilona Gałązk -Czarnecka
Lucjan Krala
nr katalogowy: 85151
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-10
„Organicity. Taste the wellness of EU organic food!“
nr katalogowy: 140244
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-5
Ekstrakty drożdżowe nowa odsłona
Violetta Schube
Katarzyna Ratusz
Joanna Gajda-Wyrębek
nr katalogowy: 113832
10.15199/65.2018.5.2
ekstrakty drożdżowe
umami
substytuty glutaminianu sodu
redukcja soli
yeast extracts
umami
substitutes for monosodium glutamate
salt reduction
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-9
Wina z antypodów
nr katalogowy: 37925
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-7-8
Nieznane, a warte grzechu
nr katalogowy: 36862
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-8
Taste the future - sukces zapewnia rozszerzona formuła targów
nr katalogowy: 92632
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-11
Właściwości zdrowotne mięty i jej zastosowanie w różnych obszarach
Beata Bondyra- -Wiśniewska
Aleksandra Wedziuk-Reszka
nr katalogowy: 151420
10.15199/65.2024.11.6
mint
peppermint
peppermint oil
health properties
mięta
mięta pieprzowa
olejek miętowy
właściwości zdrowotne
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-11
Właściwości zdrowotne mięty i jej zastosowanie w różnych obszarach
Beata Bondyra- -Wiśniewska
Aleksandra Wedziuk-Reszka
nr katalogowy: 151420
10.15199/65.2024.11.6
mint
peppermint
peppermint oil
health properties
mięta
mięta pieprzowa
olejek miętowy
właściwości zdrowotne
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-9
Skromne targi Organic Marketing Forum roślina
Marta Stus
nr katalogowy: 62013
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-10
Jak metoda ESR (spektroskopia elektronowego rezonansu spinowego) może pomóc w monitorowaniu procesu warzenia piwa
Marcus Pagenstecher
Mogens L. Andersen
nr katalogowy: 116704
10.15199/64.2018.10.1
warzenie
piwo
brzeczka
stabilność sensoryczna
ESR
brewing
beer
wort
flavor stability
ESR
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-11
Ocena laboratoryjna jakości mięsa wieprzowego
Hanna Jankowiak
Aleksandra Haftka
nr katalogowy: 151419
10.15199/65.2024.11.5
świnie
wieprzowina
właściwości fizyczne
właściwości organoleptyczne
pigs
pork
physical properties
organoleptic properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-11
Ocena laboratoryjna jakości mięsa wieprzowego
Hanna Jankowiak
Aleksandra Haftka
nr katalogowy: 151419
10.15199/65.2024.11.5
świnie
wieprzowina
właściwości fizyczne
właściwości organoleptyczne
pigs
pork
physical properties
organoleptic properties
CHŁODNICTWO 2014-3
Wpływ procesu chłodniczego przechowywania na kształtowanie jakości mięsa
JOANNA LEWANCKA
JACEK KONDRATOWICZ
nr katalogowy: 83153
CHŁODNICTWO 2010-10
Substancje przeciwdrobnoustrojowe stosowane w opakowaniach do chłodzonych produktów spożywczych
Joanna Piekarska
Jacek Kondratowicz
nr katalogowy: 54607
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Chłodzenie żywności – zastosowanie suchego lodu
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 133091
10.15199/65.2021.8.4
chłodzenie żywności
suchy lód
obszary zastosowania
przechowywanie suchego lodu
food refrigeration
dry ice
application areas
storage of dry ice
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Chłodzenie żywności – zastosowanie suchego lodu
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 133091
10.15199/65.2021.8.4
chłodzenie żywności
suchy lód
obszary zastosowania
przechowywanie suchego lodu
food refrigeration
dry ice
application areas
storage of dry ice
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Chłodzenie żywności – zastosowanie suchego lodu
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 133091
10.15199/65.2021.8.4
chłodzenie żywności
suchy lód
obszary zastosowania
przechowywanie suchego lodu
food refrigeration
dry ice
application areas
storage of dry ice
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2009-8
Uniwersalny elektrogustometr z adaptacyjnym wyznaczaniem progu
ANNA CHOROMAŃSKA
ANTONI GRZANKA
nr katalogowy: 46355
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-5
Smak tłuszczu
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 51702
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-2
Przyprawy – naturalne składniki żywności
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
Alicja Napiórkowska
nr katalogowy: 130594
10.15199/65.2021.2.4
przyprawy
oregano
szałwia
rozmaryn
olejki eteryczne
utrwalanie żywności
spices
oregano
sage
rosemary
essential oils
preservation of food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-2
Przyprawy – naturalne składniki żywności
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
Alicja Napiórkowska
nr katalogowy: 130594
10.15199/65.2021.2.4
przyprawy
oregano
szałwia
rozmaryn
olejki eteryczne
utrwalanie żywności
spices
oregano
sage
rosemary
essential oils
preservation of food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Wpływ sposobu prażenia kawy na jej cechy sensoryczne
Joanna Maria Klepacka
Anna Gątarska
nr katalogowy: 143010
10.15199/65.2023.4.4
kawa
ziarna
palenie
cechy sensoryczne
coffee
beans
roasting
sensory characteristics
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Wpływ sposobu prażenia kawy na jej cechy sensoryczne
Joanna Maria Klepacka
Anna Gątarska
nr katalogowy: 143010
10.15199/65.2023.4.4
kawa
ziarna
palenie
cechy sensoryczne
coffee
beans
roasting
sensory characteristics
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Wpływ sposobu prażenia kawy na jej cechy sensoryczne
Joanna Maria Klepacka
Anna Gątarska
nr katalogowy: 143010
10.15199/65.2023.4.4
kawa
ziarna
palenie
cechy sensoryczne
coffee
beans
roasting
sensory characteristics
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-7-8
Dwa espresso proszę!
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 138818
kawa
palenie
zaparzanie
rodzaje napojów kawowych
dodatki do kawy
walory prozdrowotne kawy
kofeina
coffee
roasting
brewing
types of coffee drinks
coffee additives
health benefits of coffee
caffeine
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-7-8
Dwa espresso proszę!
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 138818
kawa
palenie
zaparzanie
rodzaje napojów kawowych
dodatki do kawy
walory prozdrowotne kawy
kofeina
coffee
roasting
brewing
types of coffee drinks
coffee additives
health benefits of coffee
caffeine
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-11-12
Źródło zdrowia
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 140912
fermentacja
kapusta kiszona
bakterie mlekowe
walory prozdrowotne
potrawy wigilijne z kapusty kiszonej
fermentation
sauerkraut
lactic bacteria
health-promoting values
Christmas Eve dishes made from sauerkraut
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-11-12
Źródło zdrowia
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 140912
fermentacja
kapusta kiszona
bakterie mlekowe
walory prozdrowotne
potrawy wigilijne z kapusty kiszonej
fermentation
sauerkraut
lactic bacteria
health-promoting values
Christmas Eve dishes made from sauerkraut
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-8
Naturalne pochodzenie produktów inspiruje Symrise
nr katalogowy: 46515
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-3
EMISYJNOŚĆ WĘDZENIA Z WYKORZYSTANIEM aromatów dymu wędzarniczego, wędzarni z dymogeneratorami oraz tradycyjnego
Halina Makała
nr katalogowy: 142439
emisyjność wędzenia
wędzenie
metody wędzenia
dym wędzarniczy
emissivity of smoking
smoking
smoking methods
smoke
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-3
EMISYJNOŚĆ WĘDZENIA Z WYKORZYSTANIEM aromatów dymu wędzarniczego, wędzarni z dymogeneratorami oraz tradycyjnego
Halina Makała
nr katalogowy: 142439
emisyjność wędzenia
wędzenie
metody wędzenia
dym wędzarniczy
emissivity of smoking
smoking
smoking methods
smoke
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-3
Bioaktywne produkty proteolizy białek mięśniowych
Joanna Stadnik
Paulina Kęska
nr katalogowy: 112861
10.15199/65.2018.3.8
peptydy
aminokwasy
aminy biogenne
LAB
peptides
amino acids
biogenic amines
LAB
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-3
Z odrobiną pikanterii
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 125365
przyprawy
przyprawy korzenne
przyprawy ziołowe
przyprawy warzywne
walory smakowo-zapachowe
właściwości barwiące
wykorzystanie kulinarne
spices
spices
herbal spices
vegetable spices
flavor-fragrance qualities
coloring properties
culinary use
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-8
Mniszek lekarski – roślina lecznicza o właściwościach prozdrowotnych
Patrycja Gazda
Paweł Glibowski
nr katalogowy: 150106
10.15199/65.2024.8.8
mniszek lekarski
roślina lecznicza
polifenole
działanie przeciwzapalne
dandelion
medicinal plant
polyphenols
anti-inflammatory effect
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-3
Technologia produkcji piwa jasnego pełnego oraz wpływ wybranych dodatków smakowych na jego cechy organoleptyczne i trwałość
Justyna Synak
Tomasz Rydzkowski
nr katalogowy: 42376
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-3
50 edycja targów BRAU Beviale dla branż napojowych (cz. 3)
Maria Przegalińska
nr katalogowy: 67231
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Analiza wybranych wyróżników jakości herbat liściastych
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
Michał Sowiński
Weronika Bieniek
Katarzyna Żbikowska
Anna Żbikowska
nr katalogowy: 138322
10.15199/65.2022.6.5
herbata
składniki bioaktywne herbaty
ocena organoleptyczna
barwa
teas
bioactive compounds of tea
organoleptic assessment
color
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Analiza wybranych wyróżników jakości herbat liściastych
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
Michał Sowiński
Weronika Bieniek
Katarzyna Żbikowska
Anna Żbikowska
nr katalogowy: 138322
10.15199/65.2022.6.5
herbata
składniki bioaktywne herbaty
ocena organoleptyczna
barwa
teas
bioactive compounds of tea
organoleptic assessment
color
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-3
Wpływ metody wytwarzania ciasta na kształtowanie jakości pieczywa żytniego
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 126428
kultury starterowe
mąka żytnia
metody wypieku
starter culture
rye flour
baking methods
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-4
Wpływ dodatku wytłoków z buraka ćwikłowego na wybrane cechy ciastek kruchych
Katarzyna Sujka
Bartosz Kruszewski
nr katalogowy: 138732
ciastka kruche
wytłoki
burak ćwikłowy
cechy sensoryczne
shortbread cookies
pomace
beetroot
sensory characteristics
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-4
Wpływ dodatku wytłoków z buraka ćwikłowego na wybrane cechy ciastek kruchych
Katarzyna Sujka
Bartosz Kruszewski
nr katalogowy: 138732
ciastka kruche
wytłoki
burak ćwikłowy
cechy sensoryczne
shortbread cookies
pomace
beetroot
sensory characteristics
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-4
Wpływ dodatku wytłoków z buraka ćwikłowego na wybrane cechy ciastek kruchych
Katarzyna Sujka
Bartosz Kruszewski
nr katalogowy: 138732
ciastka kruche
wytłoki
burak ćwikłowy
cechy sensoryczne
shortbread cookies
pomace
beetroot
sensory characteristics
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-4
Wpływ dodatku wytłoków z buraka ćwikłowego na wybrane cechy ciastek kruchych
Katarzyna Sujka
Bartosz Kruszewski
nr katalogowy: 138732
ciastka kruche
wytłoki
burak ćwikłowy
cechy sensoryczne
shortbread cookies
pomace
beetroot
sensory characteristics
PACKAGING REVIEW 2024-3
STUDIES ON THE PACKAGING PROTECTED AGAINST THE UNDESIRED OPENING BY A CHILD (CRP PACKAGING AND CLOSURES)
KATARZYNA SAMSONOWSKA
ALICJA KASZUBA
nr katalogowy: 150716
10.15199/42.2024.3.1
children
CRP packaging
designing of packaging
dangerous substances
dzieci
opakowania CRP
projektowanie opakowań
substancje niebezpieczne
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-4
Piwo w imadle, czyli słów kilka o sensoryce złocistego napoju
nr katalogowy: 44004
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-2
Soki pomidorowe - charakterystyka i właściwości przeciwutleniające
Anna Ostasiewicz
Małgorzata Piecyk
nr katalogowy: 41728
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-2
Ditlenek siarki w piwie
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 41720
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-6
Prosto z grilla!
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 138204
grillowanie
mięso
marynowanie
przyprawy
warunki grillowania
potrawy z grilla
grilling
meat
marinating
spices
grilling conditions
grilled dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-6
Prosto z grilla!
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 138204
grillowanie
mięso
marynowanie
przyprawy
warunki grillowania
potrawy z grilla
grilling
meat
marinating
spices
grilling conditions
grilled dishes
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Analiza wybranych wyróżników jakości herbat liściastych
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
Michał Sowiński
Weronika Bieniek
Katarzyna Żbikowska
Anna Żbikowska
nr katalogowy: 138322
10.15199/65.2022.6.5
herbata
składniki bioaktywne herbaty
ocena organoleptyczna
barwa
teas
bioactive compounds of tea
organoleptic assessment
color
OPAKOWANIE 2009-I
Silicon Oxide: The Future of High Barrier Packaging Films?
Marius Beune
nr katalogowy: 42510
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-1
Wykorzystanie zamienników tłuszczu w produktach spożywczych
Danuta Górecka
Marzanna Hęś
Anna Jędrusek-Golińska
nr katalogowy: 124486
10.15199/65.2020.1.3
zamienniki tłuszczu
podział
zastosowanie zamienników tłuszczu
fat replacements
division
use of fat substitutes
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-2
Składniki fitochemiczne i działanie przeciwutleniające przypraw poprawiających jakość mięsa i jego produktów
Agnieszka Starek-Wójcicka
Aleksandra Rolewicz
Agnieszka Sagan
nr katalogowy: 147305
zioła i przyprawy
przeciwutleniacze
jakość mięsa
trwałość produktów pochodzenia zwierzęcego
herbs and spices
antioxidants
meat quality
durability of animal products
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-1
POZYSKIWANIE I PRZYDATNOŚĆ TECHNOLOGICZNA osłonek naturalnych
Paweł Sobczak
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
nr katalogowy: 135921
osłonki naturalne
pozyskiwanie
cechy technologiczne
przechowywanie
natural casings
sourcing
technological features
storage
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-2
Analiza właściwości sensorycznych, barwy i tekstury biszkoptów z substytutami mąki pszennej
Joanna Grad
Agata Marzec
nr katalogowy: 118819
10.15199/65.2019.2.5
biszkopt
żywność bezglutenowa
ocena sensoryczna
gęstość
sponge cake
gluten- free food
sensory evaluation
density
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-11
Walory smakowe i właściwości prozdrowotne mięsa świń ras rodzimych
Aleksandra Cebulska
Anna Zmudzińska
nr katalogowy: 151418
10.15199/65.2024.11.4
świnie
rasy rodzime
wieprzowina
jakość
pigs
native breeds
pork
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-11
Walory smakowe i właściwości prozdrowotne mięsa świń ras rodzimych
Aleksandra Cebulska
Anna Zmudzińska
nr katalogowy: 151418
10.15199/65.2024.11.4
świnie
rasy rodzime
wieprzowina
jakość
pigs
native breeds
pork
quality
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-9
Kolor ma znaczenie
Ewa Czarniecka-Skubina
Anna Kosowska
nr katalogowy: 133978
gastronomia
barwa potraw
zachowanie konsumentów
gastronomy
food colour
consumer behavior
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-9
Kolor ma znaczenie
Ewa Czarniecka-Skubina
Anna Kosowska
nr katalogowy: 133978
gastronomia
barwa potraw
zachowanie konsumentów
gastronomy
food colour
consumer behavior
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-9
Kolor ma znaczenie
Ewa Czarniecka-Skubina
Anna Kosowska
nr katalogowy: 133978
gastronomia
barwa potraw
zachowanie konsumentów
gastronomy
food colour
consumer behavior
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-9
Kolor ma znaczenie
Ewa Czarniecka-Skubina
Anna Kosowska
nr katalogowy: 133978
gastronomia
barwa potraw
zachowanie konsumentów
gastronomy
food colour
consumer behavior
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-5
Wybrane chemiczne i fizyczne właściwości liofilizowanych, potencjalnie probiotycznych fermentowanych napojów mleczarskich oraz ocena ich rehydracji
Franciszek Kluza
Marek Domin
Dariusz Góral
Katarzyna Kozłowicz
Sybilla Kłapsia
Marek Szmigielski
Beata Zdybel
nr katalogowy: 113857
10.15199/62.2018.5.12
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Wpływ metody suszenia na zawartość polifenoli ogółem, chlorofili i witaminy C w kolendrze siewnej (Coriandrum sativum L.)
Izabela Kwaśniewska-Karolak
nr katalogowy: 141627
10.15199/65.2023.1.3
kolendra siewna
polifenole ogółem
chlorofile
witamina C
coriander
total polyphenols
chlorophylls
vitamin C
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Wpływ metody suszenia na zawartość polifenoli ogółem, chlorofili i witaminy C w kolendrze siewnej (Coriandrum sativum L.)
Izabela Kwaśniewska-Karolak
nr katalogowy: 141627
10.15199/65.2023.1.3
kolendra siewna
polifenole ogółem
chlorofile
witamina C
coriander
total polyphenols
chlorophylls
vitamin C
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Wpływ metody suszenia na zawartość polifenoli ogółem, chlorofili i witaminy C w kolendrze siewnej (Coriandrum sativum L.)
Izabela Kwaśniewska-Karolak
nr katalogowy: 141627
10.15199/65.2023.1.3
kolendra siewna
polifenole ogółem
chlorofile
witamina C
coriander
total polyphenols
chlorophylls
vitamin C
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Wpływ metody suszenia na zawartość polifenoli ogółem, chlorofili i witaminy C w kolendrze siewnej (Coriandrum sativum L.)
Izabela Kwaśniewska-Karolak
nr katalogowy: 141627
10.15199/65.2023.1.3
kolendra siewna
polifenole ogółem
chlorofile
witamina C
coriander
total polyphenols
chlorophylls
vitamin C
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Czarnuszka siewna – cenny surowiec do otrzymywania oleju
Natalia Karwat
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 132267
10.15199/65.2021.6.5
nasiona czarnuszki
oleje tłoczone na zimno
skład kwasów tłuszczowych
tokoferole
sterole
tymochinon
black cumin seeds
cold-pressed oils
fatty acid composition
tocopherols
sterols
thymoquinone
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Czarnuszka siewna – cenny surowiec do otrzymywania oleju
Natalia Karwat
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 132267
10.15199/65.2021.6.5
nasiona czarnuszki
oleje tłoczone na zimno
skład kwasów tłuszczowych
tokoferole
sterole
tymochinon
black cumin seeds
cold-pressed oils
fatty acid composition
tocopherols
sterols
thymoquinone
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Czarnuszka siewna – cenny surowiec do otrzymywania oleju
Natalia Karwat
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 132267
10.15199/65.2021.6.5
nasiona czarnuszki
oleje tłoczone na zimno
skład kwasów tłuszczowych
tokoferole
sterole
tymochinon
black cumin seeds
cold-pressed oils
fatty acid composition
tocopherols
sterols
thymoquinone
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Czarnuszka siewna – cenny surowiec do otrzymywania oleju
Natalia Karwat
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 132267
10.15199/65.2021.6.5
nasiona czarnuszki
oleje tłoczone na zimno
skład kwasów tłuszczowych
tokoferole
sterole
tymochinon
black cumin seeds
cold-pressed oils
fatty acid composition
tocopherols
sterols
thymoquinone
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Czarnuszka siewna – cenny surowiec do otrzymywania oleju
Natalia Karwat
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 132267
10.15199/65.2021.6.5
nasiona czarnuszki
oleje tłoczone na zimno
skład kwasów tłuszczowych
tokoferole
sterole
tymochinon
black cumin seeds
cold-pressed oils
fatty acid composition
tocopherols
sterols
thymoquinone
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Czarnuszka siewna – cenny surowiec do otrzymywania oleju
Natalia Karwat
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 132267
10.15199/65.2021.6.5
nasiona czarnuszki
oleje tłoczone na zimno
skład kwasów tłuszczowych
tokoferole
sterole
tymochinon
black cumin seeds
cold-pressed oils
fatty acid composition
tocopherols
sterols
thymoquinone
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-1
NANOEMULSJE – ALTERNATYWA DLA STOSOWANIA CZYSTYCH OLEJKÓW ETERYCZNYCH W PRZETWÓRSTWIE MIĘSA
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Marta Chmiel
Kamil Piwowarek
nr katalogowy: 147000
olejki eteryczne
nanoemulsje
działanie przeciwdrobnoustrojowe
działanie przeciwutleniające
essential oils
nanoemulsions
antimicrobial effect
antioxidant effect
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-4
Ocena wypływu rodzaju substancji żelujących i zagęszczających na właściwości fizykochemiczne i organoleptyczne dżemów z owoców borówki wysokiej
Stanisław Kalisz
Natalia Polak
nr katalogowy: 150163
10.15199/64.2024.4.3
dżem
borówka wysoka
antocyjany
polifenole
jam
highbush blueberry
anthocyanins
polyphenols
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-7
Herbaty czarne jakość sensoryczna i ich właściwości przeciwutleniające
Przemysław Dmowski
Karol Zakrzewski
nr katalogowy: 115043
10.15199/65.2018.7.8
aromatyzowana herbata czarna
przeciwutleniacze
ocena konsumencka
barwa
flavoured black tea
antioxidants
consumer evaluation
colour
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-11
Zioła i przyprawy najczęstsze zagrożenia mikrobiologiczne
Elżbieta Maćkiw
Katarzyna Kucharek
Joanna Kowalska
Monika Stasiak
nr katalogowy: 123532
10.15199/65.2019.11.4
zioła i przyprawy
zanieczyszczenia mikrobiologiczne
patogeny
herbs and spices
microbiological contamination
pathogens
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Wpływ pandemii Sars-CoV-2 na postrzeganie idei „Slow Food” przez studentów
Anna Gramza-Michałowska
Dominika Chudziak
Anna Jędrusek-Golińska
Bartosz Kulczyński
nr katalogowy: 137270
10.15199/65.2022.4.6
Slow Food
Arka Smaku
zrównoważona produkcja żywności
pandemia
SARS- CoV-2
nawyki żywieniowe
studenci
Slow Food
Ark of taste
sustainable food production
pandemic
SARS-CoV-2
eating habits
students
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Wpływ pandemii Sars-CoV-2 na postrzeganie idei „Slow Food” przez studentów
Anna Gramza-Michałowska
Dominika Chudziak
Anna Jędrusek-Golińska
Bartosz Kulczyński
nr katalogowy: 137270
10.15199/65.2022.4.6
Slow Food
Arka Smaku
zrównoważona produkcja żywności
pandemia
SARS- CoV-2
nawyki żywieniowe
studenci
Slow Food
Ark of taste
sustainable food production
pandemic
SARS-CoV-2
eating habits
students
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Wpływ pandemii Sars-CoV-2 na postrzeganie idei „Slow Food” przez studentów
Anna Gramza-Michałowska
Dominika Chudziak
Anna Jędrusek-Golińska
Bartosz Kulczyński
nr katalogowy: 137270
10.15199/65.2022.4.6
Slow Food
Arka Smaku
zrównoważona produkcja żywności
pandemia
SARS- CoV-2
nawyki żywieniowe
studenci
Slow Food
Ark of taste
sustainable food production
pandemic
SARS-CoV-2
eating habits
students
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Wpływ pandemii Sars-CoV-2 na postrzeganie idei „Slow Food” przez studentów
Anna Gramza-Michałowska
Dominika Chudziak
Anna Jędrusek-Golińska
Bartosz Kulczyński
nr katalogowy: 137270
10.15199/65.2022.4.6
Slow Food
Arka Smaku
zrównoważona produkcja żywności
pandemia
SARS- CoV-2
nawyki żywieniowe
studenci
Slow Food
Ark of taste
sustainable food production
pandemic
SARS-CoV-2
eating habits
students
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2019-19-20
The issue of properties of building objects as a subject of construction processes
Adam BARYŁKA
nr katalogowy: 122312
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2011-1
Structure and properties of wires made of tungsten and its alloys
MIROSLAV GREGER
ZBIGNIEW MUSKALSKI
MARTIN Ĉ
ERNÝ
nr katalogowy: 57946
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2022-6
CO PISZĄ INNI?
Agnieszka Sobczak-Kupiec
nr katalogowy: 141220
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-9b
Measurement of Magnetic Properties of Grain-Oriented Electrical Steel Sheet Using 2D Single Sheet Tester
Yuki MORI
Daisuke MIYAGI
Masanori NAKANO
Norio TAKAHASHI
nr katalogowy: 62389
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-7b
Investigation of Metamaterial Structure Influence on Selective Properties of Microwave Waveguide Sensor
Katarína ISTENÍKOVÁ
Dagmar FAKTOROVÁ
nr katalogowy: 69327
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-2
Design of A Beef Freshness Detector based on Color and Scent with the Mamdani Fuzzy Method
Hari Agus Sujono
Achmad Saiful Faris
nr katalogowy: 147336
10.15199/48.2024.02.18
Beef Freshness Detection Results
Mamdani Fuzzy Method
Beef Scent and Color Detection
Wyniki wykrywania świeżości wołowiny
metoda rozmyta Mamdani
wykrywanie zapachu i koloru wołowiny
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-2
METODY POUBOJOWEGO dojrzewania mięsa
Katarzyna Tkacz
Patrycja Mórawska
Weronika Zduńczyk
Monika Modzelewska-Kapituła
nr katalogowy: 142113
dojrzewanie mięsa
dojrzewanie na mokro
sezonowanie na sucho
dojrzewanie w workach z półprzepuszczalnej folii membranowe
addtitional substances/additional food ingredients
new directions of food additives usage
innovative technologies
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-9b
Examination of Magnetic Properties of Several Magnetic Materials at High Temperature
Masayuki MORISHITA
Norio TAKAHASHI
Daisuke MIYAGI
Masanori NAKANO
nr katalogowy: 62404
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-6
Ekstrakty roślinne w wyrobach ciastkarskich
Mariola Kozłowska
Aleksandra Gawinowska
Agata Fabiszewska
nr katalogowy: 126803
10.15199/65.2020.6.4
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-3
Naturalne czynniki antyoksydacyjne przedłużające trwałość i poprawiające cechy organoleptyczne mięsa
Agnieszka Starek-Wójcicka
Emilia Osmólska
nr katalogowy: 130893
utlenianie mięsa
produkty mięsne
bezpieczeństwo mikrobiologiczne
właściwości fizykochemiczne
naturalne przeciwutleniacze
sumak
czarnuszka
miłorząb japoński
meat oxidation
meat products
microbiological safety
physicochemical properties
natural antioxidants
sumac
nigella sativa
Japanese ginkgo
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2007-3-4
Tribological properties of sliding materials containing glassy carbon
MYALSKI JERZY
ŚLEZIONA JÓZEF
nr katalogowy: 27586
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2007-12
The transport properties of sputter-deposited Ge-Sb-V thin films
GRAŻYNA BEENSH-MARCHWICKA
EUGENIUSZ PROCIÓW
TADEUSZ BERLICKI
nr katalogowy: 32112
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2009-8
Influence of coiling conditions on IF steel properties
MICHAL KVAČKAJ
MIRKO KRÁĽ
TIBOR KVAČKAJ
JANA BIDULSKA
JANA BIDULSKA
LENKA NÉMETHOVA
nr katalogowy: 46240
OPAKOWANIE 2017-7
Mikotoksyny w żywności i opakowaniach do żywności - metody badań. Część III. Aktywne opakowania o własnościach antydrobnoustrojowych
Karol Bal
Alicja Kaszuba
nr katalogowy: 107525
10.15199/42.2017.7.2
AURA 2023-4
Czy za sto lat będziemy jeść mięso?
Karolina Mroczek
Janusz Ryszrad Mroczek
Weronika Ptasiuk
nr katalogowy: 142635
10.15199/2.2023.4.2
mięso
klimat
etyka
mięso in vitro
meat
climate
ethics
in vitro meat
AURA 2023-4
Czy za sto lat będziemy jeść mięso?
Karolina Mroczek
Janusz Ryszrad Mroczek
Weronika Ptasiuk
nr katalogowy: 142635
10.15199/2.2023.4.2
mięso
klimat
etyka
mięso in vitro
meat
climate
ethics
in vitro meat
AURA 2023-4
Czy za sto lat będziemy jeść mięso?
Karolina Mroczek
Janusz Ryszrad Mroczek
Weronika Ptasiuk
nr katalogowy: 142635
10.15199/2.2023.4.2
mięso
klimat
etyka
mięso in vitro
meat
climate
ethics
in vitro meat
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-6
WPŁYW MARYNOWANIA NA POPRAWĘ JAKOŚCI wieprzowych steków z kością – tomahawk
Jakub Rutkowski
Katarzyna Tkacz
Weronika Zduńczyk
Monika Modzelewska-Kapituła
nr katalogowy: 138120
grillowanie
soczystość
kruchość
marynowanie
grilling
marinating
juiciness
tenderness
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-6
WPŁYW MARYNOWANIA NA POPRAWĘ JAKOŚCI wieprzowych steków z kością – tomahawk
Jakub Rutkowski
Katarzyna Tkacz
Weronika Zduńczyk
Monika Modzelewska-Kapituła
nr katalogowy: 138120
grillowanie
soczystość
kruchość
marynowanie
grilling
marinating
juiciness
tenderness
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-9
Witaminowy twist
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 139516
warzywa
zdrowie
zalecane spożycie
przetwory warzywne
wykorzystanie kulinarne
vegetables
health
recommended consumption
vegetable preserves
culinary use
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-9
Witaminowy twist
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 139516
warzywa
zdrowie
zalecane spożycie
przetwory warzywne
wykorzystanie kulinarne
vegetables
health
recommended consumption
vegetable preserves
culinary use
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2007-3-4
Phase constitution and magnetic properties of nanocrystalline barium ferrite powders produced by mechanical alloying
ARTUR WITKOWSKI
WALDEMAR KASZUWARA
MARCIN LEONOWICZ
nr katalogowy: 27490
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2007-3-4
Magnetic and rheological properties of materials used in magnetorheological devices
EWA SÓWKA
KAMIL BABSKI
MARCIN LEONOWICZ
JERZY BAJKOWSKI
ROBERT ZALEWSKI
nr katalogowy: 27487
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2007-3-4
Mechanical properties and fracture topography of 18-9 austenitic steel at low temperatures
KIERA - BELEĆ KAMIL
LIS ANDRZEJ
GAJDA - KUCHARSKA BLANKA
nr katalogowy: 27453
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2007-3-4
Influence of the macro- and microstructure of AZ91D alloy after thermal treatment on its mechanical properties
JANUSZ ADAMIEC
STANISŁAW ROSKOSZ
TADEUSZ GANCARCZYK
nr katalogowy: 27441
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-4
Magnetic properties of powder magnetic core under the stress
Kojiro HORI
Jin ChUN-FENG
Yoshiyuki ISHIHARA
Toshiyuki TODAKA
Kohei YOSHIKAWA
nr katalogowy: 25133
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-2b
Evaluation of mechanical properties of soft magnetic materials for axial flux permanent magnet synchronous machines
Zdravko PRAUNSEIS
Peter VIRTIČ
nr katalogowy: 74817
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2004-11
Czujnik właściwości ekranujących nadprzewodników wysokotemperaturowych
Michał MOSIĄDZ
nr katalogowy: 3914
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-4
Local magnetisation of a grain-oriented electrical steel sheet
Dominika GAWORSKA-KONIAREK
JerzyBAJOREK
WiesławWILCZYŃSKI
nr katalogowy: 90997
10.15199/48.2015.04.06
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2011-8
Porous silicon - obtainig, properties and applications
FLOREA CRACIUNOIU
MIHAELA MIU
nr katalogowy: 61937
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2016-3
Examinations of thermomechanical properties and structure of polyethylene with cardboard fibre and colourant composites after electrochemical ageing
Adam Gnatowski
Mateusz Chyra
nr katalogowy: 99370
10.15199/28.2016.3.5
AURA 2022-8
Właściwości biologiczne gleby jako czuły parametr jej żyzności i urodzajności
Barbara SKWARYŁO-BEDNARZ
Patrycja M. KRASOWSKA
nr katalogowy: 138767
10.15199/2.2022.8.2
gleba
żyzność
właściwości biologiczne
płodozmian
uprawa gleby
nawożenie
soil
fertility
biological properties
crop rotation
soil cultivation
fertilization
AURA 2022-8
Właściwości biologiczne gleby jako czuły parametr jej żyzności i urodzajności
Barbara SKWARYŁO-BEDNARZ
Patrycja M. KRASOWSKA
nr katalogowy: 138767
10.15199/2.2022.8.2
gleba
żyzność
właściwości biologiczne
płodozmian
uprawa gleby
nawożenie
soil
fertility
biological properties
crop rotation
soil cultivation
fertilization
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-12
Na co dzień i od święta
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 110905
bakalie
suszone owoce
orzechy
migdały
wykorzystanie kulinarne
Boże Narodzenie
sweetmeats
dried fruits
nuts
almonds
culinary use
Christmas
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-8
Projektowanie funkcjonalnych piw rzemieślniczych o właściwościach prozdrowotnych
Katarzyna Gościnna
Jarosław Pobereżny
Elżbieta Wszelaczyńska
Sylwia Łaba
Krzysztof Świerczyński
nr katalogowy: 121993
10.15199/65.2019.8.10
piwo
dodatki funkcjonalne
polifenole
zdolność przeciwutleniająca
beer
functional additives
total phenols
antioxidant activity
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2005-5
Właściwości elektromagnetyczne materiałów złożonych i metamateriałów
Ari SIHYOLA
nr katalogowy: 11707
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-2
The impact of the selected methods of drying beef on the quality of the finished product
Tymoteusz Mysakowski
Tomasz P. Olejnik
nr katalogowy: 118818
10.15199/65.2019.2.4
dried beef
beef jerky
meat snacks
drying
chamber drier
convective drying
suszona wołowina
beef jerky
przekąski mięsne
suszenie
suszarka komorowa
suszenie konwekcyjne
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-4-5
Oliwa z oliwek
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 137474
oliwa z oliwek
właściwości organoleptyczne
wartość odżywcza
olive oil
organoleptic properties
nutritional value
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-4-5
Oliwa z oliwek
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 137474
oliwa z oliwek
właściwości organoleptyczne
wartość odżywcza
olive oil
organoleptic properties
nutritional value
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2012-6
Influence of silver on the glass forming ability and mechanical properties in Cu-Zr-Ti-Ag bulk metallic glasses
Jerzy Latuch
Piotr Błyskun
Tadeusz Kulik
nr katalogowy: 73486
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2013-5
Properties of polymer composites reinforced with carbon nanotubes
Patrycja ZYGOŃ
Monika GWOŹDZIK
Jerzy PESZKE
Zygmunt NITKIEWICZ
Cezary KOLAN
nr katalogowy: 76914
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-12
Wpływ promieniowania UV-VIS na właściwości optyczne i mechaniczne folii PLA/PHB
Rafał Malinowski
Magdalena Stepczyńska
Volodymyr Krasinskyi
Lauren Szymańska
nr katalogowy: 141003
10.15199/62.2022.12.2
folie PLA/PHB
promieniowanie UV-VIS
właściwości optyczne
właściwości mechaniczne
PLA/PHB films
UV-VIS radiation
optical properties
mechanical properties
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-12
Wpływ promieniowania UV-VIS na właściwości optyczne i mechaniczne folii PLA/PHB
Rafał Malinowski
Magdalena Stepczyńska
Volodymyr Krasinskyi
Lauren Szymańska
nr katalogowy: 141003
10.15199/62.2022.12.2
folie PLA/PHB
promieniowanie UV-VIS
właściwości optyczne
właściwości mechaniczne
PLA/PHB films
UV-VIS radiation
optical properties
mechanical properties
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-12
Wpływ promieniowania UV-VIS na właściwości optyczne i mechaniczne folii PLA/PHB
Rafał Malinowski
Magdalena Stepczyńska
Volodymyr Krasinskyi
Lauren Szymańska
nr katalogowy: 141003
10.15199/62.2022.12.2
folie PLA/PHB
promieniowanie UV-VIS
właściwości optyczne
właściwości mechaniczne
PLA/PHB films
UV-VIS radiation
optical properties
mechanical properties
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-12
Wpływ promieniowania UV-VIS na właściwości optyczne i mechaniczne folii PLA/PHB
Rafał Malinowski
Magdalena Stepczyńska
Volodymyr Krasinskyi
Lauren Szymańska
nr katalogowy: 141003
10.15199/62.2022.12.2
folie PLA/PHB
promieniowanie UV-VIS
właściwości optyczne
właściwości mechaniczne
PLA/PHB films
UV-VIS radiation
optical properties
mechanical properties
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-12
Wpływ promieniowania UV-VIS na właściwości optyczne i mechaniczne folii PLA/PHB
Rafał Malinowski
Magdalena Stepczyńska
Volodymyr Krasinskyi
Lauren Szymańska
nr katalogowy: 141003
10.15199/62.2022.12.2
folie PLA/PHB
promieniowanie UV-VIS
właściwości optyczne
właściwości mechaniczne
PLA/PHB films
UV-VIS radiation
optical properties
mechanical properties
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-12
Taking stator cores properties into account when induction motors vibration parameters are calculated
Mykhaylo ZAGIRNYAK
Viacheslav PRUS
Igor KOLOTYLO
Damijan MILJAVEC
nr katalogowy: 81578
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-1b
Research on Effects of Deicing Salt on Adhesion properties between Asphalt Mortar and Aggregate
Ping LI
Guangwen FU
Dong YANG
Guoling HU
Jianlong ZHENG
nr katalogowy: 65420
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2012-6
Multifunctional coatings for solar cells application
Karolina Sieradzka
Michał Mazur
Danuta Kaczmarek
Jarosław Domaradzki
Damian Wojcieszak
nr katalogowy: 68605
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2015-6
Właściwości technologiczne mieszanek formierskich na bazie węglika krzemu stosowanych do produkcji ceramicznych form odlewniczych
Marcin Małek
Paweł Wiśniewski
Jarosław Mizera
Krzysztof J. Kurzydłowski
nr katalogowy: 95647
10.15199/28.2015.6.44
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2015-6
Modernizacja posadowień maszyn i urządzeń okrętowych oraz przemysłowych z zastosowaniem tworzywa chemoutwardzalnego EPY. II. Prognozowanie i badania właściwości termomechanicznych tworzywa
Magdalena Urbaniak
Jędrzej Ratajczak
nr katalogowy: 95642
10.15199/28.2015.6.39
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-12
Żywność tradycyjna klasy premium na święta Bożego Narodzenia
Tomasz Krzywiński
Grzegorz Tokarczyk
Sylwia Przybylska
nr katalogowy: 111085
święta Bożego Narodzenia
karp
wędliny premium
gęsina
wartość odżywcza drobiu
Christmas
carp
premium meats
goose
nutritional value of poultry
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2010-3
Effect of selected parameters of the melt-spinning process on the thickness and magnetic properties of Nd-Fe-Al ribbons
Waldemar Kaszuwara
Bartosz Michalski
Jerzy Latuch
Janusz Rębiś
nr katalogowy: 52671
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2014-11
BADANIA RELAKSACJI NAPRĘŻEŃ KOMPOZYTÓW Cu-CNT's
PAWEŁ KWAŚNIEWSKI
GRZEGORZ KIESIEWICZ
KINGA KORZEŃ
nr katalogowy: 87796
CHŁODNICTWO 2011-8
Krioprotekcyjny wpływ lecytyny na właściwości mrożonego mięsa
Radosław Mostowski
Anna Bagnowska
Lucjan Krala
nr katalogowy: 61703
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2014-6
Wpływ parametrów procesu technologicznego i masy liniowej tasiemki PP na wybrane jej właściwości
MONIKA MARGOL
DARIUSZ KWIATKOWSKI
nr katalogowy: 85179
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2023-3
POMIARY I MODELOWANIE WŁAŚCIWOŚCI FERROMAGNETYCZNYCH FARB DRUKARSKICH STOSOWANYCH DO ZABEZPIECZEŃ DOKUMENTÓW
Anna Łodzińska
Adam Jakubas
nr katalogowy: 142499
10.15199/13.2023.3.2
farba ferromagnetyczna
sitodruk
fałszerstwo
właściwości magnetyczne
model eliptyczny
ferromagnetic ink
screen printing
counterfeiting
magnetic properties
elliptical model
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2023-3
POMIARY I MODELOWANIE WŁAŚCIWOŚCI FERROMAGNETYCZNYCH FARB DRUKARSKICH STOSOWANYCH DO ZABEZPIECZEŃ DOKUMENTÓW
Anna Łodzińska
Adam Jakubas
nr katalogowy: 142499
10.15199/13.2023.3.2
farba ferromagnetyczna
sitodruk
fałszerstwo
właściwości magnetyczne
model eliptyczny
ferromagnetic ink
screen printing
counterfeiting
magnetic properties
elliptical model
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2023-3
POMIARY I MODELOWANIE WŁAŚCIWOŚCI FERROMAGNETYCZNYCH FARB DRUKARSKICH STOSOWANYCH DO ZABEZPIECZEŃ DOKUMENTÓW
Anna Łodzińska
Adam Jakubas
nr katalogowy: 142499
10.15199/13.2023.3.2
farba ferromagnetyczna
sitodruk
fałszerstwo
właściwości magnetyczne
model eliptyczny
ferromagnetic ink
screen printing
counterfeiting
magnetic properties
elliptical model
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-9
Deposition and optical properties investigations of WO3 thin films for electrochromic device applications
Janusz Rybak
Konstanty Marszalek
nr katalogowy: 139319
10.15199/48.2022.09.59
electrochromism
tungsten oxide thin films
magnetron sputtering
optical properties
elektrochromizm
warstwy tleneku wolframu
rozpylanie magnetronowe
właściwości optyczne
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-9
Deposition and optical properties investigations of WO3 thin films for electrochromic device applications
Janusz Rybak
Konstanty Marszalek
nr katalogowy: 139319
10.15199/48.2022.09.59
electrochromism
tungsten oxide thin films
magnetron sputtering
optical properties
elektrochromizm
warstwy tleneku wolframu
rozpylanie magnetronowe
właściwości optyczne
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-9
Deposition and optical properties investigations of WO3 thin films for electrochromic device applications
Janusz Rybak
Konstanty Marszalek
nr katalogowy: 139319
10.15199/48.2022.09.59
electrochromism
tungsten oxide thin films
magnetron sputtering
optical properties
elektrochromizm
warstwy tleneku wolframu
rozpylanie magnetronowe
właściwości optyczne
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-9
Antimicrobial activity of 1-alkoxymethyl-X-dimetylaminopyridinium ionic liquids. Aktywność przeciwdrobnoustrojowa 1-alkoksymetylo-X-dimetyloaminopirydyniowych cieczy jonowych
Monika Stasiewicz
nr katalogowy: 79430
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-10
Proces poubojowego dojrzewania mięsa
Monika Modzelewska-Kapituła
Natalia Szuszkiewicz
Patrycja Mórawska
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 140129
dojrzewanie mięsa
przechowywania
wołowina
meat ageing
storage
beef
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-10
Proces poubojowego dojrzewania mięsa
Monika Modzelewska-Kapituła
Natalia Szuszkiewicz
Patrycja Mórawska
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 140129
dojrzewanie mięsa
przechowywania
wołowina
meat ageing
storage
beef
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-10
Na dziko
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 140247
dziczyzna
sarna
dzik jeleń
wartość odżywcza
obróbka termiczna
przyprawy i dodatki do dziczyzny
potrawy z dziczyzny
venison
roe deer
wild boar deer
nutritional value
heat treatment
spices and game additives
venison dishes
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2013-3
Microstructure and mechanical properties of ultra-high strength steel Weldox 1300
Marek Stanisław WĘGLOWSKI
Władysław OSUCH
Grzegorz MICHTA
nr katalogowy: 78036
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2011-1
Impact of strain rate on Cu mechanical properties
ANDREA KOVáčOVá
TIBOR KVAčKAJ
IMRICH POKORNý
JAN DUTKIEWICZ
LiDIA LiTyńSKA-Dobrzyńska
TIBOR DONIč
nr katalogowy: 57713
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2017-1
Modelling of the structure and mechanical properties of 32CDV13 steel under glow-discharge nitriding for the industrial technology application
Katarzyna Piwowar
Janusz Trojanowski
Anna Drobek
Tomasz Malinowski
Grzegorz Mońka
Tadeusz Wierzchoń
nr katalogowy: 104144
10.15199/28.2017.1.7
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2017-1
The influence of aging process parameters on selected mechanical properties of profiles from EN AW-6106 aluminium alloy
Piotr ROMAŃSKI
Jan W. PILARCZYK
Sylwia WIEWIÓROWSKA
Zbigniew MUSKALSKI
nr katalogowy: 103558
10.15199/24.2017.1.17
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2016-5
Influence of variable casting wall thickness and shell mold material and its thermal properties on secondary dendrite arm spacing in IN 713C superalloy castings
Agnieszka Szczotok
nr katalogowy: 101849
10.15199/28.2016.5.2
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-10
Wykorzystanie bakterii fermentacji propionowej w produkcji mleczarskiej
Małgorzata Ziarno
Dorota Zaręba
nr katalogowy: 123063
10.15199/65.2019.10.2
Propionibacterium
serowarstwo
cyjanokobalamina
bioutrwalanie
Propionibacterium
cheese making
cyanocobalamin
biopreservation
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-9
Przetwórstwo mięsa alpak
Anna Morales Villavicencio
nr katalogowy: 128143
alpaka
tusza
wyręby kulinarne
przetwórstwo mięsa
alpaca
carcass
culinary cuts
meat processing
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-9
Sezon na grzyby
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 145166
grzyby
wartość odżywcza
walory smakowe
utrwalanie
przydatność kulinarna
mushrooms
nutritional value
taste properties
preservation
culinary usefulness
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-1
Przekształtniki energoelektroniczne dla technologii atmosferycznej plazmy nietermicznej (AP-NTP).
Marcin HOŁUB
Stanisław KALISIAK
nr katalogowy: 49762
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2009-1
Mechanical properties of molybdenum alloys wires
Miroslav Greger
Zbigniew Muskalski
Radim Kocich
nr katalogowy: 40933
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2017-4
Charakterystyka wybranych właściwości barierowych dzianin po aplikacji specjalnych środków chemicznych w procesie wykończenia
Romualda Koźmińska
Jolanta Janicka
Anna Pinar
nr katalogowy: 105304
10.15199/60.2017.04.3
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-12
Laser modification of electrical properties of conductive layers made on teflon substrates
Ewa KORZENIEWSKA
Maria WALCZAK
Ryszard PAWLAK
nr katalogowy: 88173
10.12915/pe.2014.12.30
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-7b
A novel approach to measurement of permeability of magnetic fluids
Daniel MAYER
Petr POLCAR
nr katalogowy: 69329
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2015-7
Komfort użytkowania wyrobów odzieżowych z dzianin o właściwościach trudnopalnych i antyelektrostatycznych
JOLANTA JANICKA
ROMUALDA KOŹMIŃSKA
IZABELA JASIŃSKA
ELŻBIETA MIELICKA
VIOLETA JARZYNA
nr katalogowy: 92702
10.15199/60.2015.7.1
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-12
Wodne grunty antykorozyjne pigmentowane cynkiem. Wpływ rodzaju pigmentów cynkowych na właściwości powłok
Małgorzata Zubielewicza
Ewa Langera
Agnieszka Królikowska
Leszek Komorowski
Sławomir Piłat
nr katalogowy: 141004
10.15199/62.2022.12.3
pigmenty cynkowe
wodne grunty wysokocynkowe
właściwości antykorozyjne
zinc pigments
water-based zinc-rich primers
anticorrosive properties
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-12
Wodne grunty antykorozyjne pigmentowane cynkiem. Wpływ rodzaju pigmentów cynkowych na właściwości powłok
Małgorzata Zubielewicza
Ewa Langera
Agnieszka Królikowska
Leszek Komorowski
Sławomir Piłat
nr katalogowy: 141004
10.15199/62.2022.12.3
pigmenty cynkowe
wodne grunty wysokocynkowe
właściwości antykorozyjne
zinc pigments
water-based zinc-rich primers
anticorrosive properties
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-12
Wodne grunty antykorozyjne pigmentowane cynkiem. Wpływ rodzaju pigmentów cynkowych na właściwości powłok
Małgorzata Zubielewicza
Ewa Langera
Agnieszka Królikowska
Leszek Komorowski
Sławomir Piłat
nr katalogowy: 141004
10.15199/62.2022.12.3
pigmenty cynkowe
wodne grunty wysokocynkowe
właściwości antykorozyjne
zinc pigments
water-based zinc-rich primers
anticorrosive properties
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-12
Wodne grunty antykorozyjne pigmentowane cynkiem. Wpływ rodzaju pigmentów cynkowych na właściwości powłok
Małgorzata Zubielewicza
Ewa Langera
Agnieszka Królikowska
Leszek Komorowski
Sławomir Piłat
nr katalogowy: 141004
10.15199/62.2022.12.3
pigmenty cynkowe
wodne grunty wysokocynkowe
właściwości antykorozyjne
zinc pigments
water-based zinc-rich primers
anticorrosive properties
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-12
Wodne grunty antykorozyjne pigmentowane cynkiem. Wpływ rodzaju pigmentów cynkowych na właściwości powłok
Małgorzata Zubielewicza
Ewa Langera
Agnieszka Królikowska
Leszek Komorowski
Sławomir Piłat
nr katalogowy: 141004
10.15199/62.2022.12.3
pigmenty cynkowe
wodne grunty wysokocynkowe
właściwości antykorozyjne
zinc pigments
water-based zinc-rich primers
anticorrosive properties
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-10
Badanie elektryzacji węglowodorów domieszkowanych fullerenami
Paweł AKSAMIT
Dariusz ZMARZŁY
nr katalogowy: 38625
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2022-6
Badania właściwości antykorozyjnych i antyosadowych kwasów N-alkiloaminometylofosfonowych
MAGDALENA KLAKOČAR-CIEPACZ
ANNA BROL
JACEK KOROTYSZEWSKI
ALEKSANDRA ROLKIEWICZ
nr katalogowy: 137950
10.15199/40.2022.6.4
organiczne inhibitory korozji stali
właściwości antyosadowe
kwasy aminoalkilofosfonowe
organic steel corrosion inhibitors
anti-deposit’s properties
aminoalkylphosphonic acids
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2022-6
Badania właściwości antykorozyjnych i antyosadowych kwasów N-alkiloaminometylofosfonowych
MAGDALENA KLAKOČAR-CIEPACZ
ANNA BROL
JACEK KOROTYSZEWSKI
ALEKSANDRA ROLKIEWICZ
nr katalogowy: 137950
10.15199/40.2022.6.4
organiczne inhibitory korozji stali
właściwości antyosadowe
kwasy aminoalkilofosfonowe
organic steel corrosion inhibitors
anti-deposit’s properties
aminoalkylphosphonic acids
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2022-6
Badania właściwości antykorozyjnych i antyosadowych kwasów N-alkiloaminometylofosfonowych
MAGDALENA KLAKOČAR-CIEPACZ
ANNA BROL
JACEK KOROTYSZEWSKI
ALEKSANDRA ROLKIEWICZ
nr katalogowy: 137950
10.15199/40.2022.6.4
organiczne inhibitory korozji stali
właściwości antyosadowe
kwasy aminoalkilofosfonowe
organic steel corrosion inhibitors
anti-deposit’s properties
aminoalkylphosphonic acids
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2022-6
Badania właściwości antykorozyjnych i antyosadowych kwasów N-alkiloaminometylofosfonowych
MAGDALENA KLAKOČAR-CIEPACZ
ANNA BROL
JACEK KOROTYSZEWSKI
ALEKSANDRA ROLKIEWICZ
nr katalogowy: 137950
10.15199/40.2022.6.4
organiczne inhibitory korozji stali
właściwości antyosadowe
kwasy aminoalkilofosfonowe
organic steel corrosion inhibitors
anti-deposit’s properties
aminoalkylphosphonic acids
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2018-9
Paper Physics and Paper Physics Committee – an introduction
nr katalogowy: 116250
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2014-2
Investigation of the reflective properties of layered antiferromagnetic-dielectric structures
Anton ARKHIPOV
Vladimir GNATUSHENKO
nr katalogowy: 82513
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2013-1
Influence of technology rotary forging and drawing on structure and properties of tungsten wires
Miroslav GREGER
Zbigniew MUSKALSKI
nr katalogowy: 74093
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2012-1
The properties and microstructure of austenitic stainless steels reinforced with Al2O3 particles
Iwona Sulima
nr katalogowy: 68015
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-9b
AC Magnetic Properties of Electrical Steel Sheet under DC-biased Magnetization
Shunji YANASE
Masashi UCHIYAMA
Suguru ISHIKAWA
Yasuo OKAZAKI
nr katalogowy: 62390
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2011-2
Mathematical simulation of deformation behaviour in Equal Channel Angular Rolling process
MICHAL KVAčKAJ
TIBOR KVAČKAJ
ANDREA KOVÁČOVÁ
RÓB ERT KOČIŠKO
JÚLIUS BACSÓ
JAN DUTKIEWICZ
nr katalogowy: 60849
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2013-4
Structure and low temperature electrical properties of LaCoO3 perovskite thin film produced by PLD technique
ŁUKASZ CIENIEK
JAN KUSIŃSKI
nr katalogowy: 79706
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2010-3
Thermodynamics of Cu-Sn-X (X=Bi, Nb, Sb, Zn) liquid alloys
Jolanta Romanowska
nr katalogowy: 52779
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2010-3
The degradation of mechanical properties of Al-Si5-Cu2-Mg and Al-Cu4-Ni2-Mg alloys after soaking at high temperature
Małgorzata Wierzb ińska
Jan Sieniawski
Grażyna Mrówka-Nowotnik
nr katalogowy: 52741
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2010-3
XRD investigations of electrodeposited Ni and Ni/Al2O3 coatings
ANNA GÓRAL
EWA BEŁTOWSKA-Lehman
nr katalogowy: 52698
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2015-6
Wpływ udziału masowego segmentów na właściwości termiczne termoplastycznych elastomerów eterowo-estrowych
Elżbieta Piesowicz
Izabela Irska
Zbigniew Rosłaniec
nr katalogowy: 95645
10.15199/28.2015.6.42
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2015-5
Effects of mechanical alloying conditions on the properties of Mg-based nanomaterials
Kamil Kowalski
Tomasz Kachlicki
Mieczysław Jurczyk
nr katalogowy: 94642
10.15199/28.2015.5.5
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2016-5
Influence of processing parameters on the microstructure, mechanical properties and corrosion behaviour in Ringer's solution of Co-Mo coatings electrodeposited on pure Co
MICHAŁ LATKIEWICZ
HALINA KRAWIEC
VINCENT VIGNAL
nr katalogowy: 98252
10.15199/40.2016.5.9
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2023-1
CO PISZĄ INNI?
nr katalogowy: 142182
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH